Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Transport
  • /
  • Kurierzy
  • /
  • DPD
  • /
  • 2

Opinie o DPD

Transport DPD opinie
Cena
1.52
Niezawodność
1.3
Obsługa klienta
1.26
Parametry
1.29

Średnia ocen

1.34

w skali od 1 do 5.

 

Tomasz / 2022-01-14

DPD to jedna wielka pomyłka przesyłki nie dośc że idą długo to jeszcze nie docierają do adresata infolinia nie kompetentna brak odpowiedzi na zgłoszone reklamacje Nie polecam tej firmy Tomasz Zalety brak zalet Wady wszystkie możliwe brak kompetencji w obsłudze klienta kłamstwo na każdym kroku nie odpowiadanie na reklamacje tragedia
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Zalety brak zalet

Wady

Wady wszystkie możliwe brak kompetencji w obsłudze klienta kłamstwo na każdym kroku nie odpowiadanie na reklamacje

Extra informacje

Natalia / 2022-01-13

Opisywałam już niżej sytuację z kurierem Wojciechem /rejon Inowrocław.Brawo Wojciech!!! Còż za profesjonalizm ....Paczka wraca do nadawcy ,dzięki kurierowi ,który wmawia że nie było mnie w domu .Sklep szczegółowo poinformowany o nieuczciwych praktykach kuriera .Paczka na szczęście za pobraniem .Mam nadzieję ,że sklep wyciągnie konsekwencje od DPD ,ponieważ właśnie stracił 900 zł za niedostarczenie paczki .
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Kurier Wojciech /rejon Inowrocław ,ignorowanie klienta ,nieuczciwe praktyki ,

Extra informacje

Gosci12345 / 2022-01-12

Witam. Zamówiłam paczkę od klientki z ciuchami, kod pocztowy został uzupełniony poprawie, lecz niestety przy wystawieniu przesyłki zostały pomylone miejscowości które również należą do tego kodu pocztowego, Pan kurier nawet nie zadzwonił na numer kontaktowy który był podany do dostarczenia przesyłki, ogólnie nie polecam tez dzwonić na infolinie , dzwoniąc uzyskałam informacje ze mogą podać mi numer do kuriera który obsługuje rejon dostarczanych przesyłek w mojej okolicy, nikt nie odebrał ode mnie telefonu mimo tego ze dzwoniłam ponad 10 razy, a podobno pracują do godziny 19:00 a dzwoniłam od godziny 17:00 / zero pomocy ze strony obsługi klienta. Bez żadnej informacji paczka trafiła do zwrotu do nadawcy i będę musiała zapłacić za druga dostawę za co wyjdzie mi łącznie 50 zł, ponieważ nie jest to wina nadawcy. Mam nadzieje ze to pierwsze i ostatnie zdarzenie z ta firma kurierska, ponieważ nie wywiązują się ze swoich obowiązków.
Cena
Niezawodność
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Zła komunikacja

Extra informacje

Brak

Natalia / 2022-01-12

Zaznaczam ,że wcześniej nie miałam żadnego problemu z panami kurierami z dpd. Niestety,kurier Wojciech ,rozwożący paczki na terenie Inowrocławia skutecznie zaniża moją ocenę firmy .Z takim brakiem profesjonalizmu i ignorancją się jeszcze nie spotkałam .Przesyłka niedostarczona ,bo podobno nie było mnie w domu .Czy aby na pewno?W domu były 3 osoby panie Wojciechu ,widocznie wszyscy mamy problemy ze słuchem .Na odpowiedź z mojej strony ,że nie było pana cały dzień wymyślił ,że w takim razie on sobie przypomina ,że jakiś facet (!)dzwonił w sprawie mojej paczki i odmówił jej przyjęcia ..tymczasem w domu trzy kobiety.Na raporcie z tego dnia widnieje następujący komunikat:paczka niedostarczona -odbiorca nieobecny.Na grzecznie zadawane pytania stwierdził ,iż nie ma czasu ze mną rozmawiać,nie wie też co się dzieje z moją paczką od wczoraj oraz czy ma ją dziś w aucie.'Jak bedzie to będzie ,a jak nie to nie' -dodał. Brawo panie Wojciechu! Szczyt marzeń mieć takiego pracownika ...Na szczęście jest to paczka za pobraniem .Po kontakcie ze sklepem ,z którego wysłali paczkę,DPD otrzymało informację,by niezwłocznie dostarczyć przesyłkę .Oby już bez udziału kuriera Wojciecha !Panu już dziękujemy ...
Wysłałem paczkę za pobraniem miodarke warta 1500zł kturą nie używałem i spzredałem za 1tys Kurier mocno uszkodził bembem tak że się nie da tego naprawić pozwolił przy odebraniu ją otfożyć klijęt stwierdził po co mi zamieszanie i ja nie odebrał straciłem 200zł za przesyłkę i zostałem z uszkodzoną miodarką. Klijętą odmawia pisaniu protokoły. Ja zgłosiłem to mi odmówili że to odbiorca miał zgłosić uszkodzenia. Kurier pozwolił otfożyć pprozdzieral karton i tak przyszło do mnie a wysyłka była w oryginalnym kartonie z styropianem w środku i żeby wziąć metalową beczkę to trzeba było skakać po niej. Jak by miałem do środka wsadzone coś ważnego to mogli wyciągnąć i też powiedzieć że nic nie było i udowodni teraz Straciłem 1200zł Polecam omijać tą firmę kurierską. Szkoda czasu i pieniędzy najgorszy kurier w Polsce
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Duży minus

Wady

Extra informacje

Adrian / 2022-01-11

Syf, syf i jeszcze raz syf. Kurierzy, którzy odznaczają w systemie, że byli z paczką, a nikogo nie było. Przerywanie rozmowy telefonicznej w połowie zdania. Oby tak dalej. Już nie takie firmy padały. Niekompetencja na najwyższym poziomie, a pracownicy chyba przyjmowani z automatu lub pracujący za karę. Nigdy więcej waszych usług.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

niekompetencja, brak kultury, brak przesyłki, poniesione koszty odesłania paczki spowrotem

Extra informacje

Artur / 2022-01-10

Najgorsza firma kurierska. Brak szybkiej informacji dla klienta. Brak chęci załatwienia sprawy po myśli klienta. Nie polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Extra informacje

JorundR / 2022-01-07

Dodam jeszcze że pan z infolinii nie zna liczb, i nie potrafi zrozumieć różnicy w adresie: 90/1 a 90/2. Dwa różne mieszkania. Infolinię też radzę sobie darować. Szkoda czasu i nerwów.
Niezawodność
Obsługa klienta
1.00

JorundR / 2022-01-07

tragiczny sposób dostarczania przesyłek. Moja została dostarczona do mieszkania obok, bo kurierowi nie chciało się sprawdzić adresu i zapytać czy dostarcza ją do właściwej osoby. W rezultacie po swoją paczkę musiałem iść sam, a była możliwość że zwyczajnie mi jej nie odda.
Niezawodność
Obsługa klienta
1.00

Byly klient / 2022-01-06

Dpd to zdecydowanie najgorsza firma kurierska z jaka mialam do czynienia. Nie ma mozlowosci normalnego porozmawiania z konsultantem, wysylane sa maile wprowadzajace klienta w błąd, nr kuriera podawany w mailu nalezy do kogos kto dawno tam juz nie pracuje, a kurierzy podrzucaja oplacone paczki przypadkowym ludziom i podrabiaja podpisy. Dramat
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Same minusy

Extra informacje

Anna / 2022-01-05

Najgorsza firma kurierska. Oszuści i lenie. Jak już jest kłopot z reklamacja trzeba iść do sądu. I należy (wygrałam sprawę). Dziś natomiast kurier znów nie chciał czekać na otwarcie paczki i kazał mojej mamie takie rzeczy w sklepie kupować, a nie zamawiać przez internet. Kiedy powiedziałam, że to niepotrzebna dyskusja, rzucił na schodach słowo na "k" i uciekł. Żenada. Ta banda czuję się bezkarna!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25

Beata / 2022-01-05

Oceniam DPD na 0 Wysłałam paczkę czekam tydzień na jakakolwiek wiadomość - brak Dziś przyszła ze paczka nieodebrana wraca do mnie Nikt się nie skontaktował z informacja ze jest problem ze moge przekierować paczkę Wraca z drugiego końca Polski skandal
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

Wady

Brak informacji paczka niedostarczoną

Extra informacje

Anna / 2022-01-05

Najgorszy przewoźnik na rynku, brak kompetencji i chęci wyjaśnienia sprawy. Omijajcie firmę DPD, szkoda nerwów.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

opryskliwa Pani na infolinii, brak chęci wyjaśnienia zagubionej przesyłki, żenada

Extra informacje

DAWID / 2021-12-31

UWAGA ! DPD TO ZŁODZIEJE !! KILKA LAT JAKO FIRMA WYSYŁALIŚMY SETKI PACZEK TĄ FIRMĄ ALE OSTATNIE 6 MIESIEECY CO CHWILE NISZCZĄ ZAWARTOŚĆ PACZEK I KLIENCI OTZRYMUJĄ WSZYSTKO POŁAMANE !! DPD NIE WYPŁACA ODSZKODOWAŃ BO ZNALEŹLI SOBIE SPOSÓB I ZAWSZE ODMAWIAJĄ WYPŁATY ODSZKODOWANIA TYLKO DLATEGO ŻE JEŚLI KARTON ZEWNETRZNY NIE JEST USZKODZONY TO W KARTONIE NIC SIE NIE MOGŁO USZKODZIĆ !!! MIMI ŻE WYSYŁALIŚMY ZA2WSZE SZKŁO /PLASTIK !!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

NISZCZĄ PACZKI I NIE PŁACĄ ODSZKDOWAŃ !!

Extra informacje

Grzegorz / 2021-12-29

Dpd to Debile i oszuści
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Wszystko

Extra informacje

Adam / 2021-12-28

Kurier zaznaczał, że doręczył paczkę trzykrotnie i nie zastał nikogo. Przez cały czas byłem w domu i próbowałem się dodzwonić ale nie raczył odebrać, nie polecam, straciłem paczkę, która była mi bardzo potrzebna kupę czasu i nerwów... Hubert 515426622 jak dostaniecie sms, że wiezie waszą paczkę to możecie już na nowo zamawiać najlepiej nie kurierem dpd
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

NIeodpowiedzialne zachowanie kuriera Huberta

Extra informacje

Dominika / 2021-12-28

Najgorsza firma kurierska. Zamawiam non stop, przez różnych przewoźników, ale tylko z jednym dostawcą mam cały czas problemy. Kurier nie dowozi paczek, podczas próby kontaktu i wyjaśnienia sprawy rozłącza się, a następnie nie odbiera telefonu. Nawet infolinia nie może się z nim połączyć. Paczki nie ma obowiązku wnieść, może ją zostawić na dole bloku bez odpowiedniego zabezpieczenia w razie kradzieży. Ok. Rozumiem wszystko, ale jeśli infolinia informuje mnie , że gdy poinformuję kuriera o przebywaniu na kwarantannie kurier zostawi mi paczkę przed drzwiami to chyba coś nie gra skoro kurier ma to w nosie. Kolejna sytuacja. Kurier jeździ z rana. Dogaduje się w pracy , że będę później. Czekam na kuriera od rana. Cisza. Dzwonie do niego, a on mi mowi , ze juz był. Po czym wmawia mi ,że mam zepsuty domofon. Nic , że tego dnia ktoś inny normalnie korzystał już z domofonu. Jedna wielka masakra. Tylko nerwy człowiek sobie zepsuje. Nie polecam korzystać, chyba że ktoś może sobie pozwolić na odsyłanie paczek albo kradziez paczki.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Brak obslugi klienta, infolinia , która jest słabo przeszkolona - każda osoba odbierająca podaję inne informacje, kurierzy i "doręczanie" przesylek...

Extra informacje

Gral / 2021-12-27

Info ,że nikogo nie zastał kurier . Cztery dorosłe osoby w domu. Żadnego kuriera nie było. W mailu info ,że następna próba doręczenia 27 grudnia br. Klikając w śledzenie przesyłki przeczytałem ,że podjął drugą próbę doręczenia w ten sam dzień tj. 24 grudnia. Dokładnie jak wcześniej. Cztery osoby dorosło w domu . Żadnego kuriera nie było , a 27 grudnia paczkę już odesłali choć tą datę podali jako drugą próbę doręczenia.
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

tylko minusy

Extra informacje

Nigdy więcej / 2021-12-22

Najgorsza firma kurierska. Kilka razy kurier zawiózł paczkę do punktu odbioru, zapisując, że nie ma nikogo w domu. Zawsze byłam ja i mąż. Nawet nie sprawdził,nie zadzwonił zapytać czy ktoś jest. Nie używa domofonu, w takim razie skąd jego przekonanie, że nikogo nie ma w domu!? Kolejna sytuacja paczka w punkcie odbioru, gdyż adres na przesyłce był niekompletny. Taką informację otrzymałam po dodzwonieniu się na infolinię. Paczkę odebrałam, adres jest dokładny. .Lekkiej paczki nje przyniesie na drugie piętro,bo cytat"średnio mu się chcę*. Ta firma powinna przestać istnieć. Jeżeli dostajecie paczki w złej kondycji to pewnie przez ich przerzuty na parkingach. Ostatnio widziałam jeden. Paczki obijały się o paki samochodów jak piłki tenisowe. Szkoda nerwów i pieniędzy na taką firmę.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Opóźnienia, chamstwo kurierów, infolinia ciągle zajęta

Extra informacje

najgorsza firma kurierska
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

KRZYSZTOF / 2021-12-19

Tak złodziejskiej firmy, jeżeli chodzi o reklamacje to jeszcze nie spotkałem.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Wszystkie reklamacje odrzucjaą, nawet jezeli ich wina jest bezsporna, a szkoda jawna

Extra informacje

Noha / 2021-12-17

Kurier zaznaczył nieudaną próbę doręczenia pomimo tego, że byłam na miejscu! Dostaałam maila, że kolejna próba będzie w kolejnym dniu roboczym, ale i tak kurier Serhii zostawił mi ją w punkcie pickup bez mojej zgody ani informacji. Infolinia totalnie nic z tym nie robi. To jest druga taka sama sytuacja z rzędu z tym kurierem. ODRADZAM!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Kurier nie przychodzi i zostawia paczki w punkcie pickup bez zgody i wiedzy klienta. Dostaje sie maila, że klienta nie było w domu (byłam z siostrą). Po tym dostaje maila, że w kolejnym dniu będzie druga próba doręczenia, ale to nie może nastąpić gdyż kurier po chwili zostawia ją w punkcie pickup!!! Infolinia nie reaguje. Mówią, że mogą zorganizować kolejne doręczenie, ale paczka musi czekać w punkcie przez 3 dni… wtf!!!

Extra informacje

Anonimowy / 2021-12-17

Gość
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Kurier krążył wokół mojego domu nie zatrąbił nie zadzwonIł i nie pukał wysłał mi SMS że nikogo w domu nie było a byłem ja brat śostra

Extra informacje

Basia / 2021-12-16

W dniu 16.12.2021 r. Kurier DPD Paweł (rejon Mysłowice) umyślnie nie dostarczył paczki mimo mojej obecności w domu. Przed próbą dostarczenia paczki zadzwonił na mój numer telefonu i poinformował abym zostawiła małe dziecko w domu i odebrała paczkę przed bloku albo nie dostarczy paczki z powodu remontu windy. Następie dostaje powiadomienie mailem: Przesyłka niedoręczona (odbiorca nieobecny) Uprzejmie informujemy, że Kurier DPD nie zastał Cię pod wskazanym adresem" co oczywiście jest kłamstwem, Po mojej rozmowie z Panią konsultant dostaje informacje, że kurier nie zamierza dostarczyć paczki w dniu 16.12.2021 pod wskazany adres.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

O pozostałych kurierach DPD (Mysłowice) mam pozytywne zdanie

Wady

kurier Paweł

Extra informacje

wkurzona / 2021-12-15

Nie polecam nikomu firmy kurierskiej DPD. Jak dla mnie to najgorsza firma kurierska w Polsce. Nigdy bym dobrowolnie nie zamówiła sama kuriera z tej firmy, lecz często gdy zamawiam coś przez internet to nie ma innej opcji dostarczenia paczki jak kurier DPD albo odiór osobisty w sklepie. To już nie pierwszy raz jak miałam taką sytuację, a teraz to się zdażyło 2 dni z rzędu. Skoro wybieram i opłacam dostawę kurierem pod adres w zamówieniu co jest zawsze droższe od obioru w punkcie to ma mi paczkę dostarczyć pod wskazany adres w zamówieniu, a nie on sam sobie decyduje i kieruje paczkę do punktu, bo mu tak łatwiej. Rozumiem, gdyby tak zrobił, gdyby nikogo nie było w domu, ale on nawet wcześniej nie zadzwonił do mnie, ani też tym bardziej nie był pod adresem, tylko z góry wybrał opcję najlepszą dla siebie. Dostawa kurierem jest zawsze droższa od dostawy do punktu i skoro zaznaczam taką opcję TO TAK MA BYĆ !!! Raz taki incydent mogę podarować i przymknąć na to oko, ale nie dwa dni z rzędu !! Ciekawa byłam jak to będzie wyglądać na drugi dzień, bo również miał mi dostarczyć kurier z DPD inne zamówienie. W drugim dniu specjalnie czekałam w domu przy oknie, gdyż widziałam na monitoringu przesyłki, że jest w doręczeniu. Około godz. 14:30 sprawdzam znów monitoring, a tam informacja "aktualnie w doręczeniu". Minutę później dostaję sms o treśći: " Przesyłka .... po nieudanej próbie doręczenia oczekuje na odbiór w punkcie..." ! To jakaś KPINA !! Punkt odbioru mojej paczki znajduje się 2m od adres pod który miał ją dostarczyć. FAKTYCZNIE MIAŁ DALEKO !! Ta sama sytuacja co dzień wcześniej. Nikt nie dzwonił, nikt nie był też pod adresem, ani też nawet nie przejeżdzał obok adresu. Wkurzona zadzwoniłam dziś do BIURA OBSŁUGI KLIENTA firmy DPD, by złożyć skargę na kuriera. Ich infolinia to w ogóle jakaś PORAŻKA ! Rozmowa jest z robotem, który ma wcześniej ułożone pytania. Nie ma też opcji wyboru ROZMOWA Z KONSULTANTEM WYBIERZ... ! Jedynie jak się udzieli robotowi złej odpowiedzi na pytanie to można się połaczyć z konsultantem. Czas oczekiwania na taką rozmowę WIECZNOŚĆ ! Po takiej rozmowie z szanownym kosultantem, stwierdził, że on nie widzi tu żadnego problemu, gdyż kurier sam sobie może wybrać opcję jak i gdzie chce dostarczyć Twoją paczkę!!! A zapytałam go, gdybym była osobą poruszającą się na wózku inwalidzkim to jak ją mam sobie iść odebrać skoro nie wychodzę z domu??!! Odpowiedział mi, że mogę sobie wtedy kogoś poprosić by mi paczkę odebrał. To jakieś są JAJA i niepomówienia !! Za różnicę dostarczenia paczki nikt mi nawet pieniędzy nie zwróci i co najciekawsze konsultant mi nawet tego nie zaproponował !! TAKŻE NIE POLECEM FIRMY DPD !! JAK NIE MUSICIE TO NIE ZAMAWIAJCIE TEJ FIRMY!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

M. / 2021-12-15

Złodzieje i marnotrawcy czasu. Kurier Kamil z oddziału Warszawa Wawer to nierób i kłamca. Zero kontaktu. Po jego urojonych 2 próbach doręczenia paczki paczka poszła do zwrotu. Dzień później spotkany na ulicy twierdził, że dzwonił kilka razy. Tylko ciekawe czemu nie mam tego w połączeniach. Druga historia to fakt, że paczkę bez wiedzy i zgody zostawił sąsiadom w INNEJ klatce. I zadowolony, paczka doręczona. Gdzie i jak to *** wie. Na szczęście sąsiedzi uczciwi i dzień później paczkę nam oddali. Paranoja. Nie polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

to zależy od osoby, ostatnie kilka dostaw - brak...

Wady

z doświadczenia kurierzy to kłamcy i obiboki

Extra informacje

..

BH / 2021-12-12

DPD to skrajnie nieuczciwa firma. Wzięli pieniądze za usługę, zagubili lub ukradli przesyłkę, a nie zwrócili pieniędzy ani za przesyłkę, ani za niewykonaną usługę. Proces reklamacji w tej firmie to jakaś żenada, jakby żywcem wyjęty z powieści Kafki. "Nie oddamy pieniędzy i co nam Pan zrobi?" Nawet obsługa na infolinii śmieje się ironicznie i daje do zrozumienia, że nic nie mogę zrobić. Właściwie to zostaje jedynie droga sądowa. Ale jeżeli ktoś nie chce lub nie może tracić na to czasu, to radzę unikać tej firmy jak ognia, bo nieuczciwość to najdelikatniejsze słowo jakie przychodzi mi do głowy gdy myślę o ich postępowaniu z klientem (żeby nie użyć sformułowania "złodziejskie praktyki").
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Nierzetelność, nieuczciwość, proces reklamacji z góry skazany na niepowodzenie

Extra informacje

Natka / 2021-12-11

Dostalam wiadomosc w piatek iz w nastepny dzien roboczy czyli poniedzialek zostanie dostarczona paczka. Kurier przyjechal w sobote gdzie mnie nie bylo i nikogo w domu a przyszlo mi powiadomienie iz przesylka dostarczona. Tylko ciekawe kur... do kogo bo napewno nie do mnie. Oczywiscie informacja do DPD zostala wyslana ale z ich strony brak odpowiedzi. NAJGORSZA FIRMA. SZKODA WOGOLE POLECAC.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Rozwalone przesylki. Sa nie dostarczane a wiadomosc wysylaja ze dostarczyli.

Extra informacje

Andrzej / 2021-12-10

Paczka wysłana do Madrytu, normalnie idąca pięć dni, zawierająca produkty żywnościowe (w tym ryby) wylądowała w Sewilli. Tylko dlatego, że ryby wysłali nad morze? piątka z logiki. Jedynym problemem jest, że po 20 dniach śledzie zmienią się w surstromming i nie napiszę gdzie tę paczkę będzie sobie można wsadzić
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25
Zalety

logika

Wady

reszta

Extra informacje

Xdxd / 2021-12-08

Kurier nie doniósł paczki pod drzwi tylko zostawił na środku podwórka mówiąc że dziś paczek się nanosił. Ogólnie opryskliwy i zwracał się jak ham i prostak

Jotka / 2021-12-07

Najgorsza firma kurierska! Kurierzy są niesympatyczni. Mieszkam w domu więc każda moja paczka jest przerzucana przez płot, kurier nawet nie czeka aż ktoś otworzy drzwi a w domu zawsze ktoś jest. Kontakt z obsługa klienta niemożliwy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

hajduk77 / 2021-12-07

W jednym czasie zamawiałem 2 paczki, dotarła tylko jedna, Druga zaginęła Według konsultanta magazynierzy wysłali na błędny magazyn. Najpierw miała być w piątek potem w sobotę a następnie w poniedziałek., Czterech konsultantów nie potrafiło stwierdzić gdzie jest paczka pierwszy, że u kuriera drugi w magazynie a trzeci w ogóle nie wiedział gdzie jest paczka, Paczka miała być na Mikołaja dla dziecka, Udałem się po nią na magazyn do Sosnowca. Stwierdzili, że jest na magazynie bo kurier ją zostawił 30 minut szukali i jej nie znaleźli. Po licznych telefonach stwierdzili że jednak ma ją kurier. Kurier po oddzwonieniu do mnie stwierdził, że jej nie ma, ma ją jego kolega w garażu w Szopinicach. Po naleganiu dostarczył ją. Po rozpakowaniu okazało się, że pomylono przesyłki i przysłano zupełnie inną zabawkę dla dziecka "zamiast jęździka dla chłopca w paczce była Kuchnia". Na paczce były przylepione dwa różne listy. Niechlujstwo magazynierów, niekompetencja konsultantów, gapiostwo kurierów. Nie korzystam z waszego formularza reklamacji bo jesteście firmą, która nie potrafi nic załatwić więc szkoda nerwów i mojego czasu, Nadawca prześle mi zaginioną paczkę jeszcze rez. BAJZEL!!! BAŁAGAN!!! NIEUDACZNICTWO!!!.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

Bajzel Bałagan Nieudacznictwo Dramat

Extra informacje

Szymon / 2021-12-06

Zdecydowanie najgorsza firma kurierska z jaką miałem do czynienia. Nieterminowo, chamsko, obrzydliwie. Tylko ich czas się liczy, reszta żyje po to by im było wygodnie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Tylko minusy

Extra informacje

Luna 81 / 2021-12-04

Kurierzy Dpd robią co chcą nie przywożąc wogóle paczek, podają że odbiorcy nie było, a byłam w domu i czekałam. To jest czyste naciąganie na opłaty za dostawy i zwroty osób kupujących. Brak reakcji przełożonych. Inna paczka niby dostarczona do mnie pomyślnie przynajmniej tak zostałam poinformowana, a ja nic nie dostałam, gdzie jest nie wiadomo. Najgorsza firma.
Zalety

Nie ma

Wady

Nieterminowość, niemożność skontaktowania się z kurierem, kłamstwa kurierów że nikogo nie było w domu, infolinia niepomocna,

Extra informacje

Aga / 2021-12-04

DPD kuleje od dawna, zarówno w zakresie dostawy jak i odbioru paczek. Żenada totalna. Powiadomienia o planowanym dostarczeniu/dostarczonej przesyłce to jakaś kpina, czasem są, czasem nie ma. Kurier zwykle nie kwapi się nawet żeby podejść do klatki, tylko zostawia paczkę od razu w punkcie odbioru (nie żeby ludzie zamawiali kuriera właśnie żeby dostać paczkę do rąk własnych...), do odbioru paczki nie stawia się w ogóle (oj, bo już nie zdążył, może jutro będzie...) albo zupełnie nie w godzinach, w których ma się zjawić, kontaktu zero. Ośmieliłabym się stwierdzić, że DPD jest już gorsze od Poczty Polskiej.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25
Zalety

Brak

Wady

Nieterminowość, Bardzo zła obsługa klienta, Kurierzy niewywiazujący się z obowiązków

Extra informacje

Ojnienie / 2021-12-03

Kurier zostawił paczkę pod odbiorca G...S!? ,PACZKA Z zawartością do mnie nie dotarła . NIE było żadnej z mojej strony dyspozycji żeby zostawił gdziekolwiek paczkę. Ktoś teraz inny odebrał paczkę i się cieszy zawartością tylko nie Ja! Paczka opłacona także fajnie... chyba że kurier sobie ją przywłaszczył znaczy ukradł...
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

MaP / 2021-12-01

Strona do przekierowania paczki to fikcja. Zlecilam przekiekierowanie do punktu pick up, i tyle. Kurier nie zastaje mnie w domu. Po zleceniu przekierowania sladu nie ma. Tylko juz nic edytowac nie mozna.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Fikcyjna strona do przekierowan. Infolinia bot

Extra informacje

Jolanta / 2021-11-18

NIE POLECAM KORZYSTANIE Z USŁUG TEJ FIRMY!!! Nie ma informacji, co stosują inne firmy kurierskie, o przewidywanym czasie dostawy przesyłki lub mozliwości zmiany formy i miejsca dostarczenia. Kontakt telefoniczny utrudniony, poprzez infolinię - to w zasadzie rozmowa z automatem, a stacjonarny telefon w punkcie obsługi, blisko mojego miejsca zamieszkania nie jest odbierany. W końcu pani konsultantka poradziła mi, że jest tyle firm kurierskich, że mogę korzystać z innych !!! I NAJGORSZE, po pierwszej próbie dostarczenia zaproponowano mi odbiór w punkcie!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

ŻADNYCH

Wady

BRAK INFORMACJI O CZASIE DOSTARCZENIA, NIESŁOWNOŚĆ PRACOWNIKÓW, LEKCEWAŻĄCE UWAGI KONSULTANTKI I PROPOZYCJA SAMODZIELNEGO ODBIORU PRZESYŁKI

Extra informacje

Mmmmmm / 2021-11-16

Kurier, który miał mi dostarczyć paczkę postanowił skrócić sobie dzien pracy, i wpisac że nie było mnie rzekomo w domu. Dodam że dzwonił że ma paczkę na adres itd, gdy zapytałam czy już jest pod domem, odpowiedział że już podjeżdża. Od jego telefonu minęła godzina czasu a kurier nie dojechał, dzwoniłam z 15 razy ale nie raczył odebrac, po czym wyłączył telefon. Więc tyle w temacie, najgorsza firma jaka może być.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Jan / 2021-11-15

Paczka dotarła po trzech tygodniach. Zwiedziła Kraków, a potem Podkarpacie. Oczekiwanie - "paczka będzie jutro" - kosztowało odwołanie wyjazdu i kilka dni urlopu. Na tą odległość przywiózłbym ją na taczkach i zaoszczędziłbym nerwy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25
Zalety

paczka została dostarczona!

Wady

Extra informacje

trzy tygodnie

Mariusz / 2021-11-12

Totalna porażka kurier obok bloku i nie doręczy paczki wcześniej niz se zaplanował mimo prośby tel bo muszę iść do pracy..Nigdy więcej dpd bez pobrania bo wtedy to oni sie muszą kłaniac....
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Zadnych

Wady

Same

Extra informacje

Daniel / 2021-11-10

Najgorsza firma kurierska z jak miałem do czynienia
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Same wady

Extra informacje

Wkurzony klient / 2021-11-10

Chyba najgorszy kurier w tym kraju. Ostatnie dwie przesyłki uszkodzone, na szczęście reklamacja rozpatrzona ale jednak kosztowało to trochę czasu. Teraz przesyłka między dwoma duzymi miastami 130km realizowana jest 2 doby, przesadzają. Szczególnie po wstępnej deklaracji realizacji w 24h.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Nie ma

Wady

Paczki chyba kopane po drodze, dramatyczny czas realizacji

Extra informacje

Yagoda / 2021-11-09

Nie polecam. Sposób pracy to jakaś kpina. Nie wiem po co podawany jest nr telefonu - kurier w ogóle z niego nie korzysta i jest nieprzyjemny. Zamówiłam usługę 08.11.2021r. Paczka miała zostać odebrana 09.11.2021r. w godzinach 9-17 - o czym poinformowano mnie w 3 e-mailach. Cały dzień siedziałam w domu. Ponieważ nikt się nie zgłosił o 16.22 zadzwoniłam do kuriera. Stwierdził, ze wpisano niepełny adres. Gdy powiedziałam, że podany był nr telefonu i można było to wyjaśnić usłyszałam, że mogłam zadzwonić wcześniej. To jest nie do pomyślenia.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

brak

Wady

niekompetencja

Extra informacje

Ala / 2021-11-08

Nie polecam! przesyłka nie została odebrana i miała wrócić do mnie, minęły 3 tygodnie, 3 TYGODNIE i nadal nie otrzymałam zwrotu paczki, nie wiem czy ją ukradli czy zniszczyli czy coś innego KŁAMIĄ CAŁY CZAS że przesyłka będzie dostarczona do mnie następnego dnia i tak już od wielu dni. OSTRZEGAM PRZED DPD to najgorsza firma kurierska. Nigdy więcej.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

beznadziejna firma, oceniam ją na "0" jedynka jest zawyżona, firma nie szanuje klienta, nie polecam

Extra informacje

Amber Collection / 2021-10-31

Firma - żart, kurier o numerze tel. 798 099 837 to chyba jakiś syn prezesa, bo nie realizuje 50% zamówień, przychodzi po odbiór paczki kiedy mu się zachce, a chodzi o dużą firmę, i nikt nie zwraca mu uwagi, firma nie komentuje sprawy. Jak mamy odpowiadać za kogoś, kto robi sobie kpiny z obowiązków? Najgorszy przewoźnik z jakim mieliśmy do czynienia.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Żadne

Wady

Niekompetencja, nie realizują mniej więcej połowy zamówień, nawet nie raczą wyjaśnić dlaczego, brak jakiejkolwiek obsługi klienta i konsultantów, z nikim gorszym nie współpracowaliśmy.

Extra informacje

Agataa / 2021-10-27

Przesyłka nadana 25 pazdziernika, jeszcze tego samego dnia złozyłam dyspozycję zmiany daty dostarczenia na 27 października. MImo tego, kurier próbował dostarczyć paczkę 26 pażdziernika, bez kontaktu tel. Paczka wróciła do magazynu, a następnego dnia przesyłkę zawieziono do punktu odbioru bez próby doręczenia, nawet bez żadnej próby kontaktu telefonicznego. Ogółem to mam płacić za dostawę paczki 20 zł, gdy paczka do mnie nie dotarła, musze brać Taxi, by ją sama przywieźć z drugiego konca miasta. Na infolinii bot, z którym nie da się dogadać, a później pani konsultantka, która nie potrafiła wyjaśnić sprawy ani przeprosić, jedyne na co ją było stać to pytanie "ale to nie jest pani w stanie sama sobie po paczke pojechać do punktu?". Nie, nie jestem. Mam uszkodzony kręgosłup, nie mam samochodu i od rana czekałam na paczkę w domu, mimo, że mam sto spraw do załatwienia. CO ciekawe, 25 pażdziernika została też nadana paczka przez innego nadawcę, także złożyłam dyspozycje zmiany dostawy na 27 października. Ale oczywiście kurier próbował dostarczyć paczkę 26 października (tez bez kontaktu tel) i zamiast uzgodnić ze mną przez tel zostawienie paczki bez podpisu (jak robią inne firmy kurierskie), to zawiózł paczkę do punktu odbioru w innej częsci Krakowa. W skrócie, mam teraz 2 paczki do odbioru w 2ch róznych dzielnicach Krakowa, jedna paczka 7kg, druga paczka 5kg. NIGDY WIECEJ DPD
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

zadnych

Wady

wszystko

Extra informacje

Aleksandra / 2021-10-22

Najgorsza firma przewozowa! Kurier (Szczecin, rejon ul.Parkowej) po złości nie doręczył przesyłki, mimo, iż byłam w domu, po czym w systemie odznaczył, że nie zastał nikogo pod adresem. Wykonałam od razu do niego telefon, zażądałam, aby natychmiast wrócił z moja przesyłka, to mnie wyśmiał!Następnie, po mojej interwencji, miał dostarczyć ponownie w następnych dniach i tego nie zrobił! Złożyłam kilka oficjalnych skarg, dzwoniłam na infolinię, nikt nic nie wie i nie może zrobić! To są kpiny! Paczki nie mam do tej pory! DPD nie szanuje klientów i- jak się okazało, płatników również! Dramat! Omijać. Szerokim łukiem! Zero profesjonalizmu!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak!

Wady

Brak profesjonalizmu, chaotyczność, dezinformacja, kurierzy z łapanki, aroganccy i bezczelni

Extra informacje

Katarzyna / 2021-10-19

Cały dzień próbuje zgłosić protokół szkody! Nie odbieracie telefonów a na stronie ciągle wyświetla mi się BŁĄD TECHNICZNY skontaktuj się Z DZIALEM OBSŁUGI KLIENTA LUB SPRÓBUJ PONOWNIE PÓŹNIEJ! O 14vodebralam paczkę klosze w lampach całe roztrzaskane to jak mam to zgłosić! Koszmar!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
2.67
Zalety

Wady

Kontakt koszmarny w żaden sposób nic zgłosić nie można

Extra informacje

Nowe lampy które zamówiłam przyszły roztrzaskane proszę się ze mną skontaktować kto mi odda za to pieniądze?

Irena / 2021-10-15

Kurier miał być dzisiaj, ale zamiast tego sms o nieudanym doręczeniu i że mam sobie sama odebrać przesyłkę, gdzieś na obrzeżach miasta w sortowni. Kurier odebrał telefon i wyjaśnił, że rozmawiał z moim mężem i ten mu powiedział, że nie ma nas w domu. Tyle , ze mój mąż od 24 lat nie żyje. Na wieść o tym kurier zerwała połączenie i tyle. Reklamację złożyłam, ale miła pani na infolinii uczciwie mnie przygotowała na to, że jednak będę musiała sama pojechać po odbiór. Firma do wywalenia z rynku, bo prezentują poziom poniżej krytyki. Żenada.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
1.00
Zalety

brak

Wady

kurierzy oszukują....pewnie nie wszyscy, ale ci co to robią psują opinie wszystkim pozostałym. A firma o tym wie.... i nic sobie z tego nie robi.

Extra informacje

qweewq / 2021-10-15

Najgorsza firma ze wszystkich istniejących w Polsce. kurierzy zachowują okropnie, i próbują oszukiwać klientów pisząc w systemie o dostarczeniu paczek, zatem po prostu ich nie dostarczając. Konsultanci tez mało co mogą dla klienta zrobić. Omijajcie z dala daną firme.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

zero

Wady

praca kurierów

Extra informacje

Maja / 2021-10-15

Pan kurier robi ci chce . Po pierwsze nie umie obsługiwać terminalu a żeby było mało tego , wpisuje sobie odmowę przyjęcia przez klienta a się nawet z nim nie skontaktował . 5 dni czekania na przesyłkę która wróciła do nadawcy bo przecież pan i władca jest właścicielem firmy . Składnie reklamacji nic nie dało , gdyż na infolinii o ile się dodzwonisz maja wszystko w głębokim poważaniu . Nie polecam korzystania z tego przewoźnika to dramat i porażka .
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Same minusy

Extra informacje

Anna / 2021-10-12

Pierwszy raz wysyłałam paczkę za pośrednictwem tej firmy i ostatni. Karton z zawartością dotarł do odbiorcy w opłakanym stanie. Na reklamację trzeba było czekać miesiąc, a i tak rozpatrzono ją negatywnie. Za przesyłkę bardzo dużo zapłaciłam, w dodatku zawartość była wyceniona na kilkaset złotych. Jak widać ubezpieczenie do 1000zł jest tylko zachęcającą opcją, którą nie działa. Poniosłam ogromne straty finansowe. Bardzo nie polecam tej firmy kurierskiej. Nie chce tu rzucać obelgami, jednakże trzeba ze stuprocentową pewnością zarzucić im ogromną niekompetencje i kompletny brak dbałości o klienta. Jestem zażenowana. Firma troszczy się tylko o to, aby jak najwięcej zarobić kosztem klienta.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

uszkodzenie przesyłki w trakcie dostarczania

Extra informacje

gdydf / 2021-10-08

Kurier miał przyjechać po odbiór przesyłki. W trackingu sprawdziłam, że pojawił się status "Zlecenie niezrealizowane - błędny adres". Zadzwoniłam do kuriera, żeby wyjaśnić sprawę i usłyszałam: "aaaa, bo to taki duży budynek..." No tak, duży, ale kurier miał mój numer telefonu, mógł zadzwonić i zapytać o wskazówki. Nie chciało się...?
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Izabela / 2021-10-04

Ta firma jest nieprofesjonalna, kurierom nie chce się dostarczać paczek a podawane numery do kurierów nie działają, poza tym kurierzy sąbezczelni i chamscy dla klientów. Nie radzę korzystać z usług tej firmy
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Nie ma

Wady

Extra informacje

skandal / 2021-10-01

Kurier nawet nie próbuje dostarczyć paczek, tylko nagminnie kłamie w systemie o niezastaniu odbiorcy, choć wcale nie przyjeżdża, ani w żadne sposób nie próbuje się skontaktować. Paczki zostają odesłane do nadawcy bez próby doręczenia. Infolinia umywa ręce i wysyła na drzew... do formularza reklamacji na stronie www. Normalnie Bareja: nie mamy Pana paczki i co nam Pan zrobisz, a ty tracisz tylko czas i pieniądze.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

kłamią, nie dostarczają paczek, olewają klientów

Extra informacje

Neska / 2021-09-29

Zdecydowanie nie polecam tej firmy kurierskiej. Każde kolejne korzystanie z ich usług okazuje się być gorsze od poprzedniego. Informacja o doręczeniu paczki z dniu, w którym późnym wieczorem podczas kontaktu telefonicznego z kurierem oświadcza on, że paczka nie zmieściła mu się do samochodu więc nie była dziś w doręczeniu. No super tylko zarówno powiadomienia sms jak i otrzymany mail sugerowały coś innego w związku z czym cały dzień ułożyliśmy sobie z mężem tak, żeby móc odebrać paczkę. Mimo że paczka nie była w doręczeniu system DPD uznał próbę doręczenia za nieudaną z powodu "braku obecności odbiorcy". Kontakt telefoniczny z infolinią kolejnego dnia nie dał zupełnie nic, jak zostaliśmy poinformowani została jedna próba doręczenia i skoro tak widnieje w systemie to nic się nie da zrobić. Zero pomocy ani zrozumienia mimo, że to ich błąd a nie nasze zaniedbanie. Bajzel i brak szacunku dla czasu drugiego człowieka. Zdecydowanie odradzamy jakąkolwiek współpracę.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Zero

Wady

Brak szacunku dla czasu innych, brak komunikacji, błędne powiadomienia systemowe, brak chęci współpracy i wyjaśnienia sytuacji

Extra informacje

Tak się traci klientów / 2021-09-28

Do tej pory nigdy nie miałam zastrzeżeń, poprzedni kurier był bez zarzutu, ale obecny, który dostarczał do mnie paczki wczoraj i dzisiaj to jakaś kpina! Zadzwonił do mnie rano czy jestem w domu, na pół godziny zanim w systemie zarejestrowało wydanie paczki do doręczenia! Po upływie 4 i pół godziny dzwonił drugi raz, ponownie z pytaniem czy jestem w domu, na moje pytanie dlaczego dzwonił do mnie rano usłyszałam że nie jestem jedyna na świecie mogę sobie złożyć skargę do Świętego Mikołaja! Cham i prymityw. Dzień wcześniej zadzwonił do mnie że już jest i mogę sobie zejść na dół po paczkę, po upomnieniu raczył łaskawie zainteresować się jaki to jest w ogóle numer mieszkania, wszedł kompletnie nie przygotowany, położył plecak na podłodze, wyciągał z niego paczki szukając właściwej, później nie umiał jej zeskanować a kiedy wreszcie weszłam do mieszkania z przesyłką i zdążyłam ją już rozpakować, dobijał się ponownie bo znowu chciał zeskanować przesyłkę! Kpina! Gorzów Wielkopolski nie polecam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75

Kinga / 2021-09-24

Paczka dotarła tylko na inny adres w mojej miejscowości. Cofam moją poprzednią opinię.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Przesyłki docierają szybko i sprawnie

Wady

choć z małymi problemami.

Extra informacje

Kinga / 2021-09-24

Nie dostałam mojej przesyłki a na mejla przyszła informacja, że przesyłka została doręczona.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Agata / 2021-09-22

Totalna kpina. Od rana siedzę w domu i czekam na kuriera Kacpra (Bydgoszcz) który miał dostarczyć dziś przesyłkę. Koło 12 dostaje informacje że paczka nie została odebrana, mimo próby dostarczenia. Kurier kłamie przez telefon ze dzwonił dwa razy, podobno wpisywał 10 na domofonie który jest stary, na guziki :) Wciska kity ze jak drzwi na dole są otwarte to domofon nie dzwoni. Stwierdza że to mój problem i z paczką się nie cofnie. Co ciekawe nawet mój pies nie słyszał dzwonka domofonu, mimo szczególnego wyczulenia :) Totalna porażka i nigdy więcej DPD. Radzę się zastanowić każdemu kto planuje korzystać z usług tej firmy. Sądząc po opiniach nawet z dnia dzisiejszego jest to na porządku dziennym. Jak się nie chce ruszyć dupska na 3 piętro, to trzeba było poinformować-mimo zaawansowanej ciąży wykonałabym ten Pana obowiązek z własnej woli.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Extra informacje

ANNA / 2021-09-13

NIE POLECAMY TEJ PSEUDO FIRMY KURIERSKIEJ JAKO FIRMA KTORA PRZEZ KILKA LAT WYSYŁA I ODBIERA PACZKI!! KURIERZY DO PUSZCZAJĄ SIĘ POMÓWIEŃ KARALNYCH, ICH PRZEŁOŻENI Z ODZIAŁU GRUDZIAC POPIERAJA KRĘTACTWA OSZUSTWA I POMOWIENIA SWOICH KURIERÓW, NAWET KIEROWNIK TEGO ODZIAŁU STANOECZO KŁAMIE I PRUBUJE ZA WSZELKĄ CENĘ ZDYSKRYMINOWAC FIRMĘ KTÓRA ZA WYSYŁKI PLACI WYSOKIE KWOTY!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Żadnych

Wady

DYSKRYMINUJĄ SWOICH ZLECENIODAWCÓW

Extra informacje

wacek / 2021-09-10

Brak szacunku do klienta. Nie honorowanie terminów dostawy uzgodnionych na ich stronie, nie dostarczanie przesyłek mimo obecności domowników w domu i ustawianie statusu przesyłki na "nie doręczona" - jawne olewanie klienta! Unikać tej firmy!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25
Zalety

brak

Wady

olewanie klienta, brak profesjonalizmu

Extra informacje

nie dajcie się nabrać na pozory pro klienckości widoczne na ich www - to PR

Maciej / 2021-09-08

Na stronie DPD wyszczególnione punkty DPD pickup w rzeczywistości nie obsługują odbioru przesyłek. Na hasło DPD robią wielkie oczy. Na moją skargę na infolinii, w odpowiedzi zalecono mi kontaktować się z allegro. DPD nie ogarnia własnych punktów odbioru. Cyrk na kółkach. Nikt za nic nie ponosi odpowiedzialności.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Sergiusz / 2021-09-04

Kurier ma wy**ne na ciebie i twoją przesyłkę, nie jest zainteresowany w dostarczaniu do ciebie paczkę. Na razie najgorsza kurierska firma z którą miałem sprawę.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Wszystko

Extra informacje

Alena / 2021-08-20

Okropne traktowanie klienta. Kurier, który zapomniał dostarzyć paczkę i nie chce mu się wracać, zbywanie na infolinii, zamykanie czatu przed wyjaśnieniem sytuacji. Wiadomość o tym, że uzgodniono nowy termin doręczenia za 3 dni. Uzgodniono? Z kim? Na pewno nie ze mną. Stanowczo odradzam koszystania usług tej "firmy kurierskiej".
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Nie zauważyłam

Wady

Złe podejście do klienta, nie dostarczanie paczek na czas, olewanie próśb o naprawienie błędu

Extra informacje

5 lat

Toja / 2021-08-17

Pozdrowienia dla super kuriera pana Pawła z Kwidzyna. Zawsze uśmiechnięty, sympatyczny, i przede wszystkim : zawsze na czas i pod telefonem. Póki co nie miałam większych problemów z DPD, oby tak zostało. P.S Oceniam przez pryzmat miłego kuriera, jestem jedynie zawsze odbiorcą, a nie nadawcą przesyłek.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50

Ktośtam / 2021-08-17

Wysyłając paczki do Wielkiej Brytanii byłam mega niezadowolona. Paczki dochodziły zniszczone, zaklejone na szybko taśmą, wielu rzeczy nie było w środku. Niestety protokoły zgłoszenia były tak czasochłonne, że sobie odpuściłam. Od tamtej pory tylko prywatni kurierzy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50

Marcin / 2021-08-17

Kurierowi nie chciało się dostarczyć przesyłki do domu to wpisał że mnie nie zastał (a byłem cały czas w domu) po czym dostarczył przesyłkę do punktu bez uzgodnienia ze mną. Do punktu nie pojadę bo mam 30min drogi. Zadzwoniłem na infolinię, miła pani poinformowała mnie ze kurier może tak zrobić i nie będzie kolejnej próby dostarczenia przesyłki po czym się pożegnała i rozłączyła. Takie standardy ma DPD i tak wygląda wykupienie usługi dostarczenia paczki na adres oraz pomoc infolini. Zamiast zdyscyplinować kuriera to usprawiedliwiają jego metody. Mój numer przesyłki 0000335062087W. Może warto następnym razem wybrać inną firmę kurierską
Niezawodność
Obsługa klienta
1.00

Michał / 2021-08-12

Brak pwiadomienia cały dzień byłem w domu kurier rzekomo był. Przesyłka odesłana do nadawcy.Skandal. Nigdy nie skorzystam z tej firmy !!!!!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

0

Wady

tylko wady SAME WADY

Extra informacje

Katarzyna / 2021-08-11

Brak kontaktu z kurierem-Mariuszem.... Inni super. Obsługuje Węgrów 07-100.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Pati / 2021-08-10

Kolejna paczka z rzędu i nieudana próba doręczenia chociaż cały czas byłam w domu i czekałam na kuriera. Nie po to zamawiam dostawę do domu, a nie odbiór w punkcie żeby potem z noworodkiem biegać i odbierać duże paczki. Wcześniej był kurier Łukasz (centrum Wrocławia) i nie było problemów. Nagle jest Sławomir i nawet nie chce mu się zatrzymać pod bramą i zadzwonić domofonem.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Za dużo

Extra informacje

Emerytka / 2021-08-10

Nie dostałam informacji o terminie dostarczenia paczki (ani wiadomości sms, ani próby kontaktu telefonicznego), więc w momencie dostarczenia przesyłki nie było mnie w domu. Wiadomość sms dostałam, dopiero z informacją, że paczka znajduje się w punkcie odbioru (znacznie oddalonego od mojego domu). Pomimo teoretycznej możliwości ponownego dostarczenia przesyłki kolejnego dnia, kurier oświadczył, że mam sobie sama odebrać przesyłkę. Bezczelność i lekceważenie klienta - to w skrócie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

brak informacji o dacie dostarczenia przesyłki, lekceważenie klienta przez kuriera i pracownika infolinii

Extra informacje

Artek / 2021-08-09

Odradzam wszystkim korzystania z usług firmy DPD. W Miechowie kurier Patryk pierwszą przesyłkę do mnie zmaltretowaną zostawił u sąsiada i uciekł, za parę dni wogóle nie dostarczył przesyłki, a dostałem e-mail, że przesyłka została dostarczona. Odradzam wszystkim korzystania z usług firmy DPD zwłaszcza w Miechowie gdzie przesyłki rozwozi kurier Patryk.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Konrad / 2021-08-03

Jesteśmy sklepem internetowym. Przesyłki zaopatrzone naklejką nie rzucać są traktowane tak samo jak inne. Na naszym monitoringu widać że przesyłki są wrzucane jak węgiel do parowozu. Przesyłki o znacznej długoościści lecą na samochód niczym oszczep. Zwracanie uwagi kurierom nie powoduje poprawy zmian. U nich liczy się czas! Z relacji klientów wynika że uszkodzone przesyłki są podrzucane pod drzwi po czym kurierzy uciekają bez powiadomienia o dostawie. Wykorzystując bramkę związaną z sytuacją nadzwyczajną pandemii Covid19. Klientowi pozostaje zgłoszenie przez internet jeżeli wie o co chodzi lecz takich przypadków zdarzył się tylko jeden ponieważ klientem był pracownik DPD. Klient ma na to 1 godzinę od dostarczenia. Natomiast wszystkie reklamacje odrzucane są z automatu w pierwszej instancji. Dopiero w instancji odwoławczej pracownicy pochylają się nad zagadnieniem lecz i tu z góry jest się na przegranej pozycji. Mamy wiele reklamacji a niespełna 20 procent uznali jako zasadną, spełniającą ich kryteria. Najtaniej tj. najgorzej!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

co najtańsze to najgorsze

Wady

Zawyżają wagę przesyłek nawet o 15 kg aby zapłacić więcej

Extra informacje

Ja / 2021-07-27

W Szczecinie to koszmar . Bezszczelny kurier . Najgorsza firma z jaką miałem do czynienia. Nie wnosi paczek , firma twierdzi ze to kwestia pandemii . Brak możliwości sprawdzenia paczki branej z samochodu pomimo uszkodzenia. Tez rzekomo przez pandemie . Tylko jest jeden problem- kurier nie nosi maseczki !!!!!!!!!! Te brednie o przepisach pandemicznym jest to bezszczelne naginanie na niekorzyść klienta . Zastanawiam się o zgłoszeniu zaistniałej sytuacji do sanepidu oraz federacji konsumentów
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
2.00
Zalety

-

Wady

Same wady .

Extra informacje

Katarzyna / 2021-07-21

Nie polecam. Kurier dostarczył zniszczoną paczkę . Nie odbierał tel co uniemożliwiło spisanie protokołu szkody. Dzwoniłam dwa dni. Infolinia , dzwoniłam na drugi dzień po dostarczeniu. Zgłosiłam reklamacje oraz na formularzu reklamacyjnym na stronie dpd, tak jak zalecono na infolinii. Wysłałam zdjęcia , szkoda że nie mogę tu ich zamieścić. Towar dostarczony nie nadaje sie do użytku . Dział reklamacyjny po 40 dniach odpisał iż reklamacja jest bezpodstawna . Twierdzi iż ktoś wszedł na moją posesję i zniszczył paczkę po czym sobie poszedł i za to nie odpowiadają. Tak można zrozumieć to co napisali w d Nadmieniam iż była to karma dla zwierząt i karton w którą był zapakowany był roztargany, a opakowania karmy roztargane . Karma rozsypana w pudle i na podjeździe przed bramą posesji. Czyli sypało się jak niósł . Nie było mnie w domu podczas tej sytuacji. Pieniądze 330 zł odebrał z zaprzyjaźnionego sklepu (od 10 lat mam to umówione z kurierami) czasami zdarzały się problemy ale to , to zakrywa na oszustwo i zniszczenie mienia. Brak odpowiedzialności. Paczka miała być dostarczona dzień wcześniej. Byłam w domu. Powód niedostarczenia w terminie :) Kurier nie zdążył dostarczyć paczki. Jak byla uszkodzona a mnie przeważnie nie ma w domu...a tu niespodzianka byłam. To nie zdążył. NIE POLECAM !!!!! Zalety Brak Wady Problemy z kurierami, brak brania odpowiedzialności za pracowników, wielokrotnie paczka zaginęła, wielokrotnie paczka uszkodzona, wielokrotnie brak terminowego dostarczenia
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.00
Zalety

Czasami im się uda coś dostarczyć w terminie i bez problemowo

Wady

Problemy z kurierami, brak brania odpowiedzialności za pracowników, wielokrotnie paczka zaginęła, wielokrotnie paczka uszkodzona, wielokrotnie brak terminowego dostarczenia

Extra informacje

Rivarius / 2021-07-20

Infrastruktura informowania klienta o przesyłce wprowadza w błąd. Jeżeli przekierujecie paczkę, aby kurier zostawił ją w wybranym punkcie Pickup to tak zrobi. Ale Ty dostaniesz informację na maila i SMS, że paczka czeka na odbiór nie tam, gdzie faktycznie się znajduje i tam gdzie wskazałeś, a na Daniszewskiej 14 - czyli w ich siedzibie. Pół dnia jazdy po Warszawie, bo im się nie chce informowania klienta naprawić. Pani w recepcji powiedziała, że to nie pierwszy taki przypadek i zdarza się to bardzo często, a na maile nie ma co patrzeć. Sama to przyznała. Jak to świadczy o firmie?
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Jakie zalety?

Wady

Wszystko

Extra informacje

TwojaJulia / 2021-07-15

24 marca złożyłam reklamację (brak podjęcia próby dostarczenia przesyłki). Dwa tygodnie później otrzymałam informację o wpłynięciu zgłoszenia. Kilkukrotnie kontaktowałam się z działem mailowo, odpowiedź dotyczacą mojego zgłoszenia miałam otrzymać w kolejny dzień roboczy. Do dnia dzisiejszego (15 lipca) moje zgłoszenie jest ignorowane, nawet nie dostałam zwrot kosztów!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Jedyną zaletą tej firmy jest kurier.

Wady

Brak kontaktu z klientem, lekceważenie reklamacji

Extra informacje

Monika / 2021-07-15

Okropna obsługa. Chamstwo i rzucanie paczkami. Nie przyjechał dwa razy w rzędu ale przesyłkę oznaczył jako nieodebrania przez nieobecność. Skandal.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

kiepska obsługa, oszustwo, partactwo

Extra informacje

nigdy więcej

Piotr / 2021-07-06

Tragedia, wysłałem paczkę za pobraniem, nie dość że paczka krążyła prawie 2 tygodnie to jeszcze nie pobrali sumy pobrania, żenada. Oczywiście może Pan złożyć reklamację, co uczyniłem, czas rozpatrzenia 30 dni. Reasumując pieniądze po wysłaniu paczki, oczywiście jeżeli dostanę, to zwrócą po około 1,5 MIESIĄCA!!! Rozumiecie to, pieniądze z paczki pobraniowej nie wcześniej jak po 1,5 miesiąca to chyba rekord. Nie wspomnę już jaki tam mają bajzel i tego że paczka międzyczasie miała przyznane aż 4 nowe numery, to się po prostu w głowie nie mieści. Ale sprawa na pewno będzie zgłoszona do Rzecznika Konsumentów.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Całkowity brak

Wady

Wyłączenie

Extra informacje

Pokrzywdzona / 2021-06-29

Paczka została przepakowana i w niewyjaśniony sposób zginęło kilka rzeczy , zostało uszkodzonych kilka produktów(butelki plastikowe popękane i wylane płyny w nich będące) łącznie z Fakturą za zakupiony towar , która jest wymagana do złożenia reklamacji. Brak kontaktu telefonicznego z Panią prowadzącą sprawę.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
1.00
Zalety

Brak

Wady

Zatrudnianie ludzi o lepkich rękach

Extra informacje

Klient / 2021-06-29

Kurierzy bezczelni, chamscy, nie chce im się wchodzić na wyższe kondygnacje, zostawiają paczki gdzie popadnie nie konsultując tego z odbiorcą.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Magdalena Gryckiewicz / 2021-06-29

Witam, Pan Sebastian: 690 954 600 - rewelacyjny kurier, polecam, pozdrawiam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

same plusy

Wady

brak

Extra informacje

Magdalena Gryckiewicz / 2021-06-29

Witam, Pan Sebastian: 690 954 600 - rewelacyjny kurier, polecam, pozdrawiam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

same plusy

Wady

brak

Extra informacje

SKLEP / 2021-06-24

Zero wsparcia ze strony obsługi klienta, nie słuchanie klienta, przerwanie mu, mówienie na ty, zrzucanie na innych pracowników obowiązków, chamstwo, brak pomocy, bagatelizowanie próśb o pomoc. A jak już zostanie przekazana jakaś informacj, jest ona enigmatyczna a przy prośbie o wyjaśnienie i rozwiniecie skrótu - głośne wzdychanie i wyrażanie zniecierpliwienia.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

zero

Wady

wszystko

Extra informacje

Jerzy / 2021-06-21

DPD to po prostu oszuści, rzucają przesyłkami, uszkadzają je, a potem udają, że to odbiorca zniszczył przesyłkę, którą sam zamówił i na którą czekał z utęsknieniem.\r\n\r\nZamówiłem blat stołowy. Przesyłka przyszła pognieciona. Kurier ją wydał odebrał pobranie i tyle go widziałem. Gdy chciałem zrobić protokół , powiedział mi, że teraz to tylko składa się elektronicznie i uciekł. Natychmiast wypełniłem protokół elektroniczny, wysłałem zdjęcia zniszczonego blatu , potem wezwali mnie o kolejne dokumenty - wysłałem, po czym odmówili przyjęcia reklamacji bo uznali, że blat został zniszczony po przekazaniu mi go przez kuriera. \r\nPo prostu oszustwo w biały dzień.\r\nODRADZAM TEGO PRZEWOŹNIKA I ŻYCZĘ MU ŻEBY NIE PRZETRWAŁ NA RYNKU TO MOŻE NIE OSZUKA KOLEJNEGO KLIENTA.

Wojciech / 2021-06-15

Zawartosc paczki zniszczona, brak uzyskania zwrotu Kontakt w sprawie reklamacji tylko email.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.75
Zalety

Brak

Wady

Strata pieniedzy

Extra informacje

blondi / 2021-06-14

Pan Kurier nie potrafi się sprecyzować o której godzinie się pojawi, na pytanie odpowiedział „może 2 h, a jak Pani nie będzie odstawiam paczkę w inny punkt”. Na infolinii drugi Pan jedyne co potrafił powiedzieć „ proszę wypełnić formularz przez internet”, w momencie gdy poprosiłam aby połączył mnie ze swoim przełożonym usłyszałam „nie” i zaczął podnosić głos. ODRADZAM, KONTAKT KURIER- FATALNY, INFOLINIA- FATALNY.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Nie ma

Wady

Wszystko

Extra informacje

Daniel / 2021-06-09

Kurierzy wyrzucają paczki, pod niewłaściwymi adresami, bez żadnej informacji o czymkolwiek.... Jeżeli chcecie dostać swoją przesyłkę, to nie wybierajcie tego dostawcy jakim jest DPD
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Same...

Extra informacje

Julia / 2021-06-02

Jedna wielka tragedia, po raz kolejny mam problem z ta firma, niedosyc, ze paczki dochodzą uszkodzone to teraz kurier kłamie, ze dzwonił na domofon i nikt nie odbierał, gdzie cały czas byłam w domu i nie było żadnego sygnału. Kłamią także, ze numer telefonu nie widnieje na przesyłce, gdzie również zawsze jest podawany. I w takim o to przypadku, czekam na nią ponad tydzień po czym wraca do nadawcy..
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Artur / 2021-05-27

Ta firma to totalna porażka i nie oceniam tylko bo jednym przypadku, brak kontaktu z adresatem, kłamstwa typu że "odmówiono odebrania przesyłki", po kontakcie z infolinią zmiana strategii -przesyłka uszkodzona...coś się potrzaskało....tylko że w przesyłce nie było nic co takiemu uszkodzeniu mogło podlegać ,na koniec stwierdzenie że przesyłka została już zwrócona do nadawcy /szkoda że nadawca o tym nie wie/ i ich to już nie dotyczy. Po prostu totalne dno....
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
1.33

Leszek / 2021-05-26

Tragedia firma Tragedia firma. Kurier beszczelnie okłamał Żonę, powiedziała, że chciałaby zobaczyć czy z przesyłką wszystko wporządku to wykorzystał naiwność Żony i powiedział, że to nie ma sensu bo i tak inny kurier zabiera zwroty tylko, że to chodziło wrazie co o protokół szkody który musi zrobić kurier.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Wszystko

Extra informacje

Stanislaw Stani_44 / 2021-05-25

Dziadostwo. Tracę czas, czekam od rana. Telefon kurier nie odbiera.
Cena
1.00

Irmina / 2021-05-24

To jest najgorsza firma z możliwych na rynku..... Kurernie miły gburowaty O płatności kartą można zapomnieć... Paczki zniszczone, ale najgorsze jest to że zgubili mi w ciogu tygodnie 2 dość cenne paczki i w dodatku wcale nie małe..... No jak pytam jak to możliwe....... PORAŻKA!!!!! JEDNA WIELKA PORAŻKA!!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Najgorsza firma kurierska. Gubią przesyłki, dostarczają pod inny adres, wyjaśnienie sprawy to droga przez mękę. Płatna infolinia DPD - brak informacji na stronie o dodatkowych opłatach. Dzwonisz, żeby dowiedzieć się, co się stało z Twoja zagubioną paczką a oni naliczają dodatkową opłatę - najgorsza firma kurierska. Złodzieje.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak zalet

Wady

gubią przesyłki, naliczają opłaty na infolinii przy próbie wyjaśnienia

Extra informacje

U88 / 2021-05-19

Najgorsza firma kurierska. Kurierzy robia sobie jaja z klientow i niedostarczaja przesylek "bo on nie musi wchodzic na gore".A ja akurat nie moge zejsc na dol. Mi zamowiony towar ukradl ktos bo kurier zostawil przesylke NA SKRZYNCE!!!!!!! Ludzie nie korzystajcie bo to jakas masakra lepiej do paczkomatu zamowic.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Zadnych

Wady

Nie starczy miejsca zeby opisac wady

Extra informacje

Ewa / 2021-05-18

Ta firma to jakaś kpina. Mail z czasem dostawy na jeden dzień, przesyłka spóźniona o bagatela jedyne 24h. Nie polecam nikomu korzystania z tej firmy która urządza sobie kpiny z klientów.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Uzyskiwanie informacji w oddziale, czas dostarczania przesyłk, kompetencje pracowników

Extra informacje

Marzena / 2021-05-09

Najgorsza firma kurierska. Przesyłka została nadana za pobraniem, zaginęła u nich na sortowni. Reklamacja została odrzucona ,ponieważ towar który się w niej znajdował był niezgodny z regulaminem firmy. W ogóle nie poczuwają się do winy. Nie wywiązali się z umowy!. KOSZMAR NIE FIRMA.
Cena
Obsługa klienta
1.00
Zalety

Żadnych

Wady

Nie poczuwają się do odpowiedzialności za zaginięcie przesyłki, mimo że była ubezpieczona

Extra informacje

Monika / 2021-05-05

Piszę do kuriera, że ma się dobijać do drzwi, gdyż corka jest w domu ale może spać i nie usłyszy dzwonka, a Pan na to, że nie ma czasu na takie historie... I tak do drzwi musiałby przyjść po pieniądze - paczka była za pobraniem... Jak odpisalam, że nie dostanie kasy, to stwierdzil, że się chamsko odzywam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

Paczka doszła

Wady

Niemiły kurier

Extra informacje

Nie polecam nikomu kontaktu z tą firmą. Zamówiłem zabytkowe radio , po generalnym remoncie podzespołów i zewnętrznie, paczka była oznakowana jako ostrożnie , napisane że zawiera zabytkowy radioodbiornik. Radio doszło potłuczone , uszkodzone. Szkoda że tu nie można zamieścić zdjęć Jeśli ktoś chętny udostępnie [email protected] Nie uznali reklamacji twierdząc że to napewno nie ich wina bo jak uważają pudło było nie uszkodzone. Żenada Nie korzystajcie nigdy z tej uszukanczej niemieckiej firmy
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

brak

Wady

Wszystkie

Extra informacje

Weronika / 2021-05-05

Najgorsza firma! Człowiek czeka caly dzień,bo przychodzi powiadomienie żeby spodziewać się paczki po czym okazuje się,że paczka czeka na mnie do.odbioru w punkcie!!! Pytam się w obsłudze jakim prawem ?! Powiedziano,że nikogo nie zastano w domu co jest wielkim KŁAMSTWEM!! Firma nie szanuje i okłamuje ludzi! To podłe! Nie polecam! Ostatni raz zamawiam cokolwiek przez tą firmę!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Kłamstwo Brak szacunku

Extra informacje

Szymon / 2021-05-05

Absolutnie nierzetelny przewoźnik.Nie dostarczono przesyłki, dzwoniłem do centrali codziennie przez 10 dni, każdego dnia zapewniano mnie że przesyłka zostanie dostarczona, finalnie wrócila do niemiec. Brak zwrotu kosztów. Ręce opadają z bezsilności
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

zero

Wady

Extra informacje

Joanna / 2021-05-04

Ta firma to jakiś żart , kurier nie doręcza paczek twierdząc że nikogo nie ma pod adresem dostawy, choć człowiek czeka na paczkę . Brak kontaktu telefonicznego. Reklamacja złożona wiec czekam ale cudów się nie spodziewam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Jerzy / 2021-05-04

Ta firma DPD to jakiś żart. Nie dostarczają paczek. Już czwartą przesyłkę odsyłają do nadawcy. Mimo interwencji na infolinię, mimo zamieszczenia numeru telefonu, mimo 5 krotnego kontaktu z obsługą klienta. Nic nie pomaga. Kurier daje informację o odmowie lub o nieskutecznym dostarczeniu... To jakiś horror szkoda nerwów. Lepiej jest korzystać z innych kurierów. DPD to okropny i nie śmieszny żart. Gdyby ktoś chciał zweryfikować moją opinię zachęcam do kontaktu pozostawiam maila. [email protected]
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Nie ma zalet same wady!

Wady

Cała obsługa i praca kuriera to najgorszy żart. Nie rozumiem jak im nie jest wstyd.

Extra informacje

5 przesyłkę (odesłane) Kraków blok...

Judyta / 2021-04-29

Dostawa zawsze w terminie pod wskazany adres, paczki w nienaruszonym stanie, kapitalny kontakt z kurierami wykazującym się wysoką kulturą osobistą. Bardzo dziękuję i polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Brak

Extra informacje

Zamawiam od 2 lat

Niezadowolona / 2021-04-24

Kurierzy rzucają paczkami mimo naklejek uwaga szklo i wogole. Paczki są otwierane(po co?) a potem przepakowane pod pretekstem ze wylal płyn. Ze jeszcze na rynku to jestem pod wrażeniem.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.00
Zalety

Brak

Wady

Otwieranie paczek

Extra informacje

Michał / 2021-04-18

Paczka wrzucona do ogrodzenia. Po dostarczeniu paczki kurier nie zadzwonił nawet dzwonkiem z informacją, że została dostarczona, a że na zewnątrz padał śnieg i deszcz zanim zdążyłem się zorientować, że leży przed domem paczka przemokła już całkowicie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.75
Zalety

Szybkość dostawy

Wady

Brak informacji o doręczeniu, brak poszanowania przesyłki

Extra informacje

Grzegorz / 2021-04-16

Firma nie szanuje przesyłek. Czyli nie wypełnia 1 z dwóch swoich podstawowych zadań. Jedno to dostarczyć, a drugie - nie zniszczyć. Szanować. Dbać. Niestety - każda, powtarzam każda przesyłka dostarczona do mnie przez DPD jest uszkodzona: wgnieciony róg w kartonowych pudełkach to standard (jakby zrzucić z kilku metrów), do tego ślady butów, rozerwania kartonów, a ostatnio nawet brak części produktu wewnątrz paczki. Brak możliwości złożenia SKUTECZNEJ reklamacji: procedura utrudniona: wypełnienie formularza reklamacji nie jest jednoznaczne ze złożeniem reklamacji, później trzeba wypełniać kolejny formularz on-line, do którego należy dołączać formularz w pdf wypełniony w poprzednim formularzu, trzeba dołączać zdjęcia - a brak technicznie możliwości dołączenia plików jpg (tylko PDF) - Ludzie - kto sobie z tym poradzi. W informacjach - konieczność dołączenia protokołu szkoły spisanego z kurierem - a kurier twierdzi - że czegoś takiego teraz się nie wypełnia. Strona www z zakładką poświęconą reklamacjom zadziwiająco wolno chodzi, wolniej niż inne podstrony!!! a koniec po kilku godzinach straconych na przygotowanie dokumentów w PDF - przez kilka dni brak odpowiedzi. Po rozmowie telefonicznej - dowiedziałem się, że nie odbiorca powinien składać reklamację, a osoba wysyłająca. SZOK!!!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.00
Zalety

tanie mięso psy jedzą

Wady

brak poszanowania przesyłek, brak możliwości skutecznej reklamacji

Extra informacje

11.50

Monika / 2021-04-14

Najgorsza firma kurierska, z jaką miałam do czynienia. Przekierowałam paczkę do punktu pickup. Następnego dnia kurier zadzwonił, że jest pod moimi drzwiami. Twierdził, że paczki z Zalando nie można przekierować (co okazało się kłamstwem). Ustaliliśmy więc inny termin dostarczenia przesyłki na mój adres. Po tygodniu oczekiwania oraz kontakcie z infolinią (gdzie twierdzono, że dostawa będzie na mój adres) paczka została dostarczona do punktu odbioru, który wybrałam na początku. Poza tym kurierzy pod pretekstem zagrożenia wirusem nie wnoszą paczek na górę, pod drzwi. Dwa razy zdarzyło się, że schodząc na dół po paczkę nie zastałam nawet już kuriera, tylko przesyłkę leżącą obok wejścia do bloku.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Waldek / 2021-04-09

Dostałam smsa rano, że paczka dotrze w tym dniu i podany numer do kuriera. O godzinie 14 przeczytałam w e-mailu że adres był błędny i paczka nie przyjedzie tego dnia. Dzwonię kilka razy do kuriera bez odzewu. Dzwonie na centralę, nie mila pani poinformowała mnie ,że mam oddzwonić po 40minutach. Po upływie tego czasu znowu inna nie sympatyczna Pani poinf mnie że adres był zły ( adres jest taki sam od 40lat). Kurier mógł zadzwonić jakby nie mógł trafić, oczywiście tego nie zrobił. Przesyłka trafi do nas po wekendzie o ile znowu coś się nie wydarzy. Cały dzień do d.. bo trzeba było czekać i pilnować!!!! Nie polecam tej firmy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Brak kompetentnych ludzi, paczki nie trafiają w ten dzień co mają, zero informacji

Extra informacje

Anna / 2021-04-07

Paczka doszla po terminie, cala zniszczona, na pewno zostala otwarta poniewaz w srodku wszystko wymieszane... Rzeczy zniszczone, porcelana w kawalkach,nawet proszek budyniu byl rozsypany po calym pudelku...porazka..nigdy wiecej
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

Zadnych

Wady

Extra informacje

Małgorzata / 2021-04-02

Przesyłka dotarła do mnie całkowicie zniszczona, pomimo dokładnego zabezpieczenia i opisu, że towar jest delikatny i należy obchodzić się z nim ostrożnie. Przesyłka była ubezpieczona, ale odzyskać pieniądze od Dpd, graniczy z cudem. Nie polecam, nikomu, całkowicie odradzam. Szkoda zdrowia i pieniędzy.
Zalety

Nie ma zalet.

Wady

Brak szacunku dla konsumentów i ich własności, całkowity brak profesjonalizmu, kurierzy zachowują się jak udzielnie książęta.

Extra informacje

Rafal / 2021-03-29

Nigdy nie spotkalem sie z gorsza firma kurierska,nie polecam,omijac szerokim lukiem
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

same

Extra informacje

naciaganie

r.w / 2021-03-27

nie polecam paczka zepsuta nie dbanie o paczki i ich niszczenie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

nie ma

Wady

paczka zepsuta

Extra informacje

dopłacono za szybszą dostawe

Mirek / 2021-03-22

Aleksandrów łódzki Kurier porażka. Nie wychowany kłamca! Nie polecam dpd
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Arkadiusz / 2021-03-16

Wczoraj dostałem maila z powiadomieniem o wysłanej przesyłce i numerem i imieniem kuriera, dzwonię do kuriera, żeby ustalić odbiór, a nr jest niedostępny, wysłałem SMS-a, ten do dzisiaj nie odebrany, więc też nie odpisał. Przesyłki nie mogłem odebrać, więc przesunięto odbiór na dzisiaj (1 dzień później), dostałem takie samo powiadomienie, tylko inny kurier, a numeru do niego brak. Brak też godzin, w jakich kurier ma się z łaski swojej pojawić - i weź tu teraz czekaj cały dzień od rana do może nawet wieczora - kto wie, kiedy się zjawi, ani wyjść do sklepu ani nic załatwić, bo ma być w tym dniu, tylko nie wiadomo, o której! Co za bezsens! Inne firmy spedycyjne podadzą jeszcze czasami godziny, że ma być od 12 do 16 np., to jeszcze można coś zaplanować, wyjść, coś załatwić, a tu nic! Czekaj jak na "Jaśnie Pana Królewicza!" Dzwonię więc na infolinię DPD - i co się dowiaduję?? Oni wiedzą tyle, co ja! Nie mają numeru do kuriera - "niestety"! Brak słów na takie usługi! Nigdy więcej, jeśli będzie możliwość wyboru, to żadnego DPD! Chyba że zmienią tą logistykę i zaczną wysyłać kurierów w konkretnym przedziale 2 - maks. 4 godzin!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00

Alicja / 2021-03-15

Kurier nie zobaczył czy ktoś jest w domu zostawił przesyłkę i pojechał
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Zdzichu / 2021-03-04

Chamstwo i bezczelność w wykonianiu zatrudnianych gówniarzy jako kurierów. Ledwo co prawko zdał, zdania po polsku złożyć nie potrafi a opryskliwy i wyszczekany. Paczkę rzuci pod drzwi a jak go zatrzymasz i zapytasz to się jeszcze burzyć zaczyna.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

niekompetencja, brak kultury osobistej wśród kurierów, zwyczajne chamstwo

Extra informacje

Karol99 / 2021-02-02

Najgorsza firma, brak profesjonalizmu, brak powagi, kłamiące kurierzy ,kurierzy nie odbierający telefonów!!!! NIE KORZYSTAJCIE Z ICH USŁUG
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

DARIA / 2021-01-22

NIE POLECAM ZA ŻADNE SKARBY!\r\n\r\nNIE DOŚĆ, ŻE CENY ZA PRZESYŁKI MAJĄ WYSOKIE TO JESZCZE ROBIĄ SOBIE ŻARTY Z KLIENTÓW!\r\nCZEKAM 3 DZIEŃ NA PRZESYŁKĘ, DZIŚ MIAŁA DOJŚC JUŻ NA PEWNO..PO CZYM DOSTAJĘ MAIL Z INFORMACJĄ, ŻE KURIER NIKOGO NIE ZASTAŁ.. I PRZESYŁKA BEDZIE ZA KOLEJNE 3 DNI!\r\n\r\nKPINA TOTALNA!!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

BRAK

Wady

OPOZNIENIE, LEKCEWAZENIE KLIENTA, KŁAMSTWO

Extra informacje

Klient / 2021-01-21

Zdecydowanie odradzam!! Najgorsza firma kurierska!!! Paczkę nadałam dwukrotnie, gdyż nie byłam pewna gdzie leżał problem przy pierwszym nadaniu. Za drugim razem postanowiłam przyjrzeć się bliżej losowi przesyłki. Okazało się, ze w dzień przewidzianej dostawy nie był go nawet w mieście docelowym. Kurier natomiast twierdził, ze był pod drzwiami odbiorcy dwukrotnie! Co mija się z prawda, gdyż tego dnia odbiorca czekał w domu na zapowiedzianego kuriera. Żadnego kuriera niestety nie było. Awizo zresztą tez nie. Paczka trafiła do magazynu głównego, 200 km od miejscowości odbiorcy. Pod numerem obsługi klienta poinformowano mnie, że jest tylko możliwość osobistego odbioru paczki. W innym przypadku paczka wraca do nadawcy. I tak właśnie dałam się nabrać po raz drugi. NIE zróbcie takiego samego błędu jak ja! Nie zamawiajcie przez DPD, bo to tylko strata czasu, pieniędzy i Waszych nerwów!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

nie znam zadnych

Wady

duzo by wymieniać

Extra informacje

Agnieszka / 2021-01-20

Polecam Tą firmę kurierską w 100%
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Bardzo sympatyczny kurier i bardzo dobry kontakt z kurierem. Poza tym szybkie dostarczanie przesyłek w nienaruszonym stanie

Wady

Zero wad.

Extra informacje

Klientka / 2021-01-04

Ocena: 1.00 / 5 W Toruniu dostarczają przesyłki do domu tylko od 10:00 do 14:00 chociaż większość ludzi pracuję od 8:00 do 16:00 czyli muszę być albo bezrobotna albo wziąć urlop żeby odebrać przesyłkę dostarczoną przez firmę DPD!!! skandal!!! Nie ma możliwości złożenia reklamacji wszyscy mają wywalone serdecznie odradzam nigdy więcej nie skorzystam z usług tej pseudo firmy!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Jagoda / 2020-12-24

Najgorsza firma, brak profesjonalizmu, brak powagi, uchachane,kłamiące panienki w biurze i kurierzy nie odbierający telefonów!!!! NIE KORZYSTAJCIE Z ICH USŁUG
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Tylko

Extra informacje

Zolkoska / 2020-12-03

To jakiś żart a nie firma kurierska. Pierwszego dnia kiedy przesyłka miała być doręczona kuriera nawet nie było w tej okolicy, bo sprawdzili to w obsłudze klienta. Drugiego dnia, paczka się nie zmieściła do samochodu więc wcale jej nie wzięli, a trzeciego kurier zaznaczył, że była odmowa przyjęcia paczki mimo, że znowu nie było go na miejscu. W tej chwili przesyłka wraca właśnie do innego kraju, z którego została nadana. Kurier oczywiście bez żadnych konsekwencji. Pan z infolinii nie może mi udzielić żadnej informacji nawet na temat tego gdzie paczki są obecnie. Więcej się dowiedziałam ze strony internetowej niż od niego. Niczego nie można się dowiedzieć a na rozpatrzenie skargi mają 30 dni.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Cała firma

Extra informacje

szlifrez / 2020-11-26

Nie polecam, doliczają nie uzasadnione dodatkowe opłaty, nawet mając zdjęcia że przesyłka była gabarytowa, nie uwzględniają reklamacji.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.75

Ewa / 2020-11-19

Nie korzystajcie z ich usług. Wysłłąm paczkę z kamionkowym zestawem , który został odpowiednio zabepieczony i zostały podane wyraznie intrukcje co do traktowania przesyłki i w jaki sposób nalezy ja ustawić . Niestety paczka nie dotarła nawet do odbiorcy , nie został spisany protokół zniszczenia przesyłki -wszystko zostało zrobione zupełnie nie zgodnie z zasadami i ze strony prawnej . Wyraznie widac ze paczka upadła na ziemie a przed takim upadkiem nic nie jest w stanie jej uchronić , nawet metalowe pudło . Jesli nie zależy wam na waszych rzeczach albo chcecie sie zawiesc mocno to wtedy skorzystajcie z ich usług .
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

zero

Wady

same

Extra informacje

Stefan / 2020-11-18

Firma DPD uszkodziła w transporcie towar który był bardzo dobrze zabezpieczony,a paczka została ubezpieczona, pudełko zostało nadziane na jakiś ostry element podczas transportu. Po złożeniu reklamacji i opisaniu szczegółowo przebiegu przesyłki, otrzymałem decyzje odmowną, dlatego uprzedzam inne osoby zanim będą zamierzały przesyłać coś wartościowego przez tą firmę aby się zastanowiły. Podsumowując firma DPD nie ma ochoty ponosić jakiejkolwiek odpowiedzialności za swoje usługi.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50

Rademenes / 2020-11-16

Kurier masakra paczka mało tego że cała pognieciona to jeszcze paczke o wartości 2200zł zostawił pod bramą zadzwonił dzwonkiem i odjechał zanim wyszło się z domu
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Karolina / 2020-11-12

Standard "doręczania" poniżej krytyki, przesyłki zostawiane byle gdzie bez zgody odbiorcy. Kurier nie poinformował o próbie doręczenia przesyłki i bez mojej wiedzy oddał ją kompletnie nieznanym mi ludziom mieszkającym w pobliżu. Przesyłkę udało się odzyskać dzięki informacji uzyskanej od konsultanta infolinii o lokalizacji paczki i dobrej woli sąsiada. To już kolejny przypadek kiedy kurier DPD zostawia paczki pod najbliższym, losowo wybranym adresem zamiast dostarczyć przesyłkę pod wskazany adres.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25
Zalety

Brak

Wady

Dostarczenie paczek pod inne adresy bez zgody odbiorcy, brak kontaktu z kurierem, brak informacji od niego o dostarczeniu paczki bądź miejscu jej dostarczenia

Extra informacje

NIE POLECAM!

Kika / 2020-11-10

Po raz kolejny mnie zawodzą ta firma to jakaś pomylka
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Paczki dostarczane po 3 - 4 dniach i uważają, że jest ok

Extra informacje

Marta / 2020-11-04

Najgorsza firma kurierska na polskim rynku. Radzę omijać szerokim łukiem. Niestety miałam do czynienia kilka razy i za każdym razem są problemy. A wymaga się od nich jedynie tego, by wykonywali swoje obowiązki
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Co proszę?

Wady

Brak szacunku dla klienta, brak poczucia odpowiedzialności za wykonywane obowązki.

Extra informacje

Jarek / 2020-10-30

Nie wiem jak w takiej sytuacji się zachować. Druga już przesyłka uszkodzona. Kurier zostawia przesyłkę w drzwiach i odchodzi, nawet nie chce rozmawiać. jak powiedziałem że nie odbiorę przesyłki to stwierdził ze zostawi sąsiadce. Tragedia
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Zadne

Wady

Traktują przesyłkę jak piłke

Extra informacje

Paweł / 2020-10-18

Nigdy więcej. Brak kompetencji i kultury. Przerzucane paczki przez ogrodzenie w deszczu mokną lub rozrywają je psy. Reklamacja to droga przez mękę. Odradzam. Nigdy więcej nic nie zlecę przez DPD
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Masakra, zero profesjonalizmu.

Extra informacje

Jarek / 2020-10-17

Tragedia. Zlecilem dostawę niezwykle istotnej dla mnie paczki na sobotę, płaciłem wszelkie możliwe dodatki włącznie z dostawą w sobotę. Paczka nadana o 10:00 we Wrocławiu (10tej, nie 22giej) w piątek około 250km od miejsca docelowego, i co? I w sobotę utknela w Łodzi!!!!! Po cholerę firma DPD oferuje usługi których nie potrafi zrealizować pobierając za to dodatkowe opłaty!!! Firma kogucik, nigdy więcej!!!! Do tego gbury na infolini
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Wszystko

Extra informacje

Najgorsza firma kurierska , z jaką miałam do czynienia. Nie wiem, w jaki sposób są przekazywane paczki, ale domyślam się , że przed załadowaniem na samochód muszą "fruwać". O ile nie ma większych problemów z paczkami o małych wymiarach, to przy dużych gabarytach zawsze dochodzi do uszkodzeń zawartości. Na 3 duże paczki (w różnych okresach czasowych) - wszystkie trzy były uszkodzone. Zamówione meble przyszły BEZCZELNIE oklejone taśmą DPD (na zewnątrz karton oklejony na "okrągło"!) , a w środku uszkodzony / złamany korpus szafy - aby złamać deskę trzeba skakać po kartonie - pomimo, że widniała naklejka "ostrożnie szkło"!! Podejrzewam, że nawet gdyby cały karton był oklejony ostrzeżeniami - nikt by sobie nie zadał trudu, by potraktować ją "delikatniej". Z żadną, inną firmą kurierską nie miałam takich problemów, jak z DPD - nawet przesyłki dostarczana do paczkomatów są w lepszym stanie, niż te, które są transportowane przez DPD. NIE POLECAM, NIE ZAMIERZAM KORZYSTAĆ
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

niekompetencja, brak profesjonalizmu

Extra informacje

Jmię / 2020-10-15

Paczka miała być przedwczoraj a prawdopodobne będzie jutro no japierdole ile można czekać
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Ni ma

Wady

W chuj czasu się czeka

Extra informacje

Agnieszka / 2020-10-14

Najgorsza firma kurierska. Siedze w domu i czekam na paczkę, wchodzę w śledzenie i widzę, że doręczona, mało tego niby ja odebrałam. Kurier zostawia paczki u sasiadow, nawet nie poinformuje u ktorego. Musze chodzić po całym bloku i szukać paczki. I tak za każdym razem. Próby przekierowania paczki do punktów odbioru to tez kpina. Po przekierowaniu i tak zostawiaja po sąsiadach. Debile nie kurierzy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

Brak

Wady

Extra informacje

molly / 2020-10-10

MOJA PACZKA ZAGINEŁA I FIRMA DPD NIE POTRAFI JĄ ZLOKALIZOWAĆ, DZWONIŁAM NA INFOLINIE I OBSLUGA BYŁA BARDZO NIEMIŁA I NIEKOMPETENTNA. NIE ROZUMIEM JAK W DOBIE CIĄGŁEGO MONITORINGU PACZEK MOGĄ ONE GINĄĆ ?? ODRADZAM TA FIRMĘ .
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Magda / 2020-10-08

Najgorsza firma jaka istnieje! Totalne dno dla nich klient to nic, takie mają podejście, a najgorsze to, to, że nic w tym złego nie widzą. Odradzę każdemu komu przyjdzie na myśl żeby podpisać umowę z tą firmą.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Brak szacunku do klienta, niekompetentni i chamscy kurierzy!

Extra informacje

Marcus / 2020-10-05

Beznadziejna firma brak solidnosci kurier to dramat pracownik który o godzinie 13tej twierdzi że kończy prace i ma wszystko w nosie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Dramat nie polecam

Extra informacje

Aneta / 2020-09-29

Najgorsza firma kurierska, z jaką miałam doczynienia. Próba zmiany terminu przesyłki (zaakceptowana na stronie internetowej) była daremna, mimo, że dokonana kilka godzin przed planowanym doręczeniem. Przez 3 kolejne dni brak wieści o kolejnym terminie doręczenia - dopiero po trzykrotnych monitach w Biurze Obsługi Klienta kurier łaskawie zostawił przesyłkę (nie wiedzieć czemu) w punkcie pick-up, zamiast dostarczyć do adresata. Porażka, NIE POLECAM !!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

niedochowywanie terminów, niezgodność informacji na stronie internetowej ze stanem faktycznym realizacji

Extra informacje

zzz / 2020-07-09

Stanowczo nie polecam. Większość przesyłek pomimo wykupionej opcji ,,ostrożnie'' została zniszczona. Poniosłem straty na kilkaset złotych. Wszystkie reklamacje DPD odrzuciło motywując, że nie jestem upoważniony do składania reklamacji. To nie wiem po co w formularzu reklamacyjnym wybiera się opcję, kto składa reklamację: nadawca czy odbiorca? W odwecie za złożenie reklamacji po miesiącu od dostarczenia przesyłek do klientów otrzymałem wezwania do dopłat do kilku przesyłek z powodu przekroczenia wagi. Zostały doliczone 8-10 kg do kilku paczek! Traktują klientów jak intruzów: zapłaciłeś to nie waż się reklamować! Wobec powyższych faktów i wyrządzonej mi krzywdy przez firmę kurierską DPD radzę nie korzystać z ich wątpliwej jakości usług.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

jan / 2020-06-25

Stanowczo nie polecam. Większość przesyłek pomimo wykupionej opcji ,,ostrożnie'' została zniszczona. Poniosłem straty na kilkaset złotych. Wszystkie reklamacje DPD odrzuciło motywując, że nie jestem upoważniony do składania reklamacji. To nie wiem po co w formularzu reklamacyjnym wybiera się opcję, kto składa reklamację: nadawca czy odbiorca? W odwecie za złożenie reklamacji po miesiącu od dostarczenia przesyłek do klientów otrzymałem wezwania do dopłat do kilku przesyłek z powodu przekroczenia wagi. Zostały doliczone 8-10 kg do kilku paczek! Traktują klientów jak intruzów: zapłaciłeś to nie waż się reklamować! Wobec powyższych faktów i wyrządzonej mi krzywdy przez firmę kurierską DPD radzę nie korzystać z ich wątpliwej jakości usług.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Michał / 2020-05-19

Po raz kolejny kurier DPD olewa sprawę. Trzecia paczka z rzędu, która trafia do punktu pickup, bez próby doręczenia, ale ze statusem "odbiorca nieobecny". Wszyscy domownicy w domu (zdalna praca), punkt odbioru 20 metrów od mojego bloku, domofon sprawny. Inne firmy kuriersie (a ostatnio sporo z nich korzystam - FedEx, DHL, UPS, InPost) nie mają problemu z dotarciem, ale ten jeden kurier jakoś ma problem. Już by nawet zadzwonił z pytaniem czy może zostawić paczkę bo ma nawał pracy, albo nie chcę łazić po piętrach. Warszawa-Centrum
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
2.33
Zalety

Wady

nie doręczają paczek

Extra informacje

Niezadowolony klient / 2020-04-09

Robią co chcą, zamiast dostarczyć bezpiecznie pod drzwi porzucają paczki skrzynce pocztowej, albo wymuszają na klientach wyjście z budynku. Przekierowanie paczki oczywiście też nie działa, nawet po zmianie adresu paczka dostarczana jest na pierwotny adres. Śledzenie przesyłki i tak nic nie daje, bo możemy poznać co najwyżej czas porzucenia paczki. ŻADNA INNA FIRMA KURIERSKA NIE ROBI TAKICH PROBLEMÓW, RADZĘ OMIJAĆ DOSTAWY DPD I WYBIERAĆ INNE FIRMY.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

3 dostawy z DPD (w jednym tygodniu) za każdym razem problem

Extra informacje

jango / 2018-04-12

Może być kurier, przynajmniej dzwoni przez przyjazdem, czasami bywa, że kurierzy z innych firm po prostu nawet nie przyjeżdzają i informują, że adresata nie było w domu...
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
4.00

Wanda / 2018-02-20

Może między miastami transportują szybko, ale w mieście to już kicha. Kurier odmówił mi dostarczenia paczki po południu! Musiałam jeździć gdzieś na peryferie, żeby odebrać paczkę - była to cała wyprawa. Ogólne śą fatalni, nie polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.25
Zalety

Wady

Brak elastyczność w godzinach dostaw

Extra informacje

Jurek Opole / 2017-12-05

Super kurier, fajne chłopaki pracują, pomocne, pozdrawiam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

terminowość, solidność

Wady

Extra informacje

odkąd pamiętam

Transport DPD opinie