Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Finanse
  • /
  • Banki
  • /
  • mBank
  • /
  • 1

Opinie o mBank

Finanse mBank opinie
Obsługa klienta
3.9
Oferta
4.07
Prostota obsługi
4.35

Średnia ocen

4.11

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

129

dodanych opinii

 

Bardzo niezadowolony klient / 2021-10-01

Nieprofesjonalna obsługa, wprowadzanie w błąd klienta, utrudniony kontakt
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

Nie ma

Wady

Extra informacje

~Krzysztof / 2017-08-15

Mam konto w mBanku od dobrych kilku lat. Wiele się w tym czasie zmieniło, ale w sumie ciągle koszty stosunkowo niskie lub żadne, aplikacja na telefon i strona internetowa całkiem rozsądnie zaprojektowane. Na przykład możliwość ustawienia przelewu seryjnego, do tego samego odbiorcy, ale z dowolną datą, kwotą i tytułem jest bardzo wygodna. Kiedy dostaję rachunki po prostu wprowadzam je kilkoma klikięciami nie musząc pamiętać, że za prąd płacę co miesiąc, za gaz co dwa, a ostatnia płatność w półroczu jest na inną kwotę. Na plus działa również czat z konsultantem i darmowa infolinia przez aplikację mobilną.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

właściwie darmowe konto, wygodna aplikacja i strona, pomocna infolinia i czat

Wady

Extra informacje

~Norbit / 2017-08-07

Założyłem konto dla młodych i przyszła wiadomość o otwarciu konta. Wcześniej otrzymałem wszystkie informacje w pakiecie aktywacyjnym, jednak kody się nie zgadzały. Zadzwoniłem na linię i poprosiłem o nowy zestaw. Dostałem kolejnego sms-a, z kodami, które również się nie zgadzały. Było tak 3 razy.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.33
Zalety

Starająca się obsługa.

Wady

Błedy w aktywowaniu konta.

Extra informacje

~Monia / 2017-06-15

Ukradli mi pieniądze jakie mialam na koncie,zrobili sobie przelew wlasny za mnie! Podpisujac się moim nazwiskiem przelali moja kase na rachunek mbanku! Nie zostawiajac mi ani zlotowki!
Zalety

Żadnych

Wady

Ogromne poczaszy od kosztow, ktora sa coraz wieksze do zlodziejstwa!

Extra informacje

~Czarna / 2017-03-14

Pożyczki dla firm,bez Bik-u.To jedna wielka ściema.Szkoda waszego czasu,nie dzwońcie.Będą Was sprawdzali jak przestępce.Nigdy więcej.......
Zalety

żadnych tylko problem

Wady

Nic nie załatwicie

Extra informacje

~Martuszka / 2017-01-30

Używam dopiero pół roku, ale mam kartę z włąsnym zdjęciem :D Na studiach takie darmowe konto bardzo się przydaje. Daję mu okejke!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

karta!

Wady

Extra informacje

~Grzechol / 2017-01-30

Korzystam z ich konta firmowego, bo nie lubię stać w kolejkach w banku. Tu nie muszę ;) Konto jest OK. Czasem są promocje w stylu polecania rachunku innym za co można dostać jakieś pieniądze, co też jest ciekawą opcją. Gdybym miał zakładać jeszcze raz konto dla firmy, to znó wybrałbym mbank.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

mobilność, łatwość obsługi

Wady

Extra informacje

~alutka / 2017-01-30

Założyłam u nich konto, bo brałam kredyt, więc w sumie musiałam. Kredyt już spłacony, a konto zostało. Usunęłam swoje drugie konto w innym banku. Dlaczego? Wkurzało mnie ciągłe wydzwanianie telemarketerów. Tu mogę sobie załatwić wszystko w plaikacji lub przez internet lub telefon.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00

~sabka / 2017-01-21

Jeśli ktoś szuka konta, które jest w zasadzie darmowe, a oferuje rozwiązania znane z kont płatnych to się nie zawiedzie. MBank dba o to, żeby ich oferta była taka, jakiej potrzebuje klient. Łatwo można wszystko znaleźć, bo serwis transakcyjny jest fajnie zaprojektowany i cieszy oko ;)
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00

~mixer / 2017-01-21

Mam konto od dwóch miesięcy, a jest tak intuicyjne jakbym miał je od dwóch lat. Spoko apka. Bardzo szybka i nie tnie się przy słabszym necie. No i mój kumpel dostał kaskę za to, że założyłem konto z jego polecenia :)
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00

~Maras / 2017-01-02

Dla studenta, czyli dla mnie, konto mega! Fajnie się z niego korzysta. Nie płacę, bo spełniam warunki. Mogę zarobić stówkę lub dwie za polecanie konta innym, więc jest git. No i aplikacja mobilna najlepsza!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00

~iFX / 2016-12-28

eKonto w mBanku to mój pierwszy rachunek i mam go od 12 lat i jestem bardzo zadowolony. W tym czasie zmieniano regulaminy dziesiątki razy, na początku były nawet opłaty za przelew, co później zniesiono ale jest to normalne w stosunku do warunków rynkowych. eKonto nie kosztuje mnie nic, nie ponoszę żadnych kosztów obsługi, sesje przelewowe działają bardzo sprawnie, nigdy nic nie opóźnia, wszelkie usługi z reguły są dostępne i całość działa sprawnie. Największą wadą tego banku jedynie jest nie docenianie stałych klientów, bank cały czas prezentuje atrakcyjne oferty dla nowych klientów, natomiast dla wieloletnich stałych klientów nie ma nic do zaproponowania, nie można też liczyć na żaden konkurencyjny depozyt. Oprocentowanie lokat i kont oszczędnościowych w tym banku nie jest warte uwagi. Podsumowując mimo wszystko z mojego doświadczenia bank oferuje standardy, których próżno szukać u większości konkurencji, dlatego posiadając również rachunki w innych bankach z tego powodu również nie zmieniłem jeszcze swojego rachunku głównego.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

bardzo dopracowana i szybko działająca aplikacja mobilna, innowacyjność, w pewnym sensie pewność jakość produktu, jako klient nie muszę o niczym myśleć, wszystko działa bardzo sprawnie od wielu lat

Wady

brak atrakcyjnych ofert i promocji dla stałych klientów, na chwilę obecną brak wsparcia dla płatności HCE i opóźnienia w tym temacie, nie wszystkie pojawiające się promocje są przeznaczone dla wszystkich klientów mBanku (np. Payback, tej usługi nie włączy klient posiadający ekonto z darmowymi bankomatami).

Extra informacje

12 lat

~krystekwolf / 2016-12-09

Przez długi czas miałem konto w innym banku, ale podnieśli opłaty, więc postanowiłem założyć tu. Po dwóch miesiącach mogę powiedzieć, że nie mam żadnych negatywnych uwag. Nic za konto nie płacę. Aplikacja mobilna śmiga aż miło. Telemarketerzy nie dzwonią ;) A! I dostałem 100 złotych za polecenie konta.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00

~marekwiadomo / 2016-12-09

Bardzo dobry bank dla tych, którzy potrzebują świetnej bankowości mobilnej. Fajną opcją jest polecanie, za które można dostawać pieniądze. Konto jak najbardiej na plus.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00

~Lucyna / 2016-11-21

Niech ta wiadomość będzie przestrogą dla tych co wykonują płatny szybki przelew środków na koncie w MBANKU!!! zrobiliśmy przelew płatny z konta firmowego na konto osobiste w kwocie 5 tysięcy złotych .Zapłaciliśmy za przelew 10 zł , niestety nie trafiły pieniądze na konto odbiorcy!!!Pieniądze przeznaczone na zakup towaru a przedstawiciele Mbanku proszą o pisanie reklamacji , która może potrwać ok 14 dni!!!PARANOJA! nikt nie potrafi wytłumaczyć co się stało z pieniędzmi,kilku konsultantów spławia nas ,że może to nasza wina ,że podaliśmy zły numer konta itp ODRADZAM I OSTRZEGAM INNYCH UŻYTKOWNIKÓW TEGO TZW BANKU!ŻENADA ŻENADA I JESZCZE RAZ ŻENADA ZERO PROFESJONALIZMU!!! Jeszcze uzyskaliśmy wiadomość że jeżeli to nasza wina to dostaniemy karę w wysokości 100 zł - ręce opadają...

~Ewelina / 2016-11-06

Byłam klientką tego pożal sie banku. Dla mnie nieprzejrzyste konto, brak prostego zobaczenia co jest zablokowane w przyszłości do obciążeń, potem zdziwienie, gdy obciążają konto. Byłam klientką od kilkunastu lat ale to co mnie spotkało przy likwidacji konta porażka! Pani w biurze zamykała konto z kwaśną miną i zapewniała, ze wszystko jest na zero. Wchodze dzisiaj bo mam jeszcze dwa tygodnie wypowiedzenia a tam piękna sumka na minus!!!!! Gdybym nie weszła, miałabym za jakiś czas pewnie komornika. Pani , pomimo, że specjalnie pofatygowałam sie do banku zeby zastrzec kartę debetową nawet nie raczyła zastrzec mojej karty, choc mi mówiła ze to własnie robi....potem raz przecięła nożyczkami i ZOSTAWIŁA U SIEBIE NA BIURKU!! Dzisiaj sama zastrzegłam bo jeszcze moge wejsc na swoje konto. Jutro pożałują ze tak mnie oszukano. Teraz zapłace pewnie jeszcze odsetki.Nieuczciwe postępowanie, napisze na nich skargę gdzie trzeba.
Zalety

brak

Wady

same wady

Extra informacje

kilkanaście lat

~kachaaa321 / 2016-11-04

mbank wybrałam bo zalezalo mi na koncie z doskonala aplkacja mobilna. to bylo jakies dwa lata temu. od tamtego czasu aplikacja staje sie tylko lepsza, dzieki niej szybko sprawdzam stan srodkow lub bankomaty blisko mnie. a samo konto tez jest bardzo fajne. nie mam zastrzezen.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67

~klient / 2016-10-25

Uwaga dla posiadaczy kont w tym banku!Zanim wypowiesz umowę o prowadzenie rachunku bankowego w mBanku wypłać ze swojego konta wszystkie swoje środki pieniężne. Złośliwy pracownik mBanku może zablokować twe konto i karty pod pretekstem niepoprawnej weryfikacji danych osobowych.

~jajanek97 / 2016-10-20

dopiero dwa miesiace temu otworzylem konto w mbanku i loguje sie na nie przez smartofona no maja mega wygodna aplikacje!!! a! i za polecenia dostaje sie teraz kase. na studiach dodatkowa gotowka przyda sie zawsze :P
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

aplikacja mobilna

Wady

Extra informacje

~sławinioo / 2016-10-20

Prowadząc firmę czasem liczy się każda złotówka :) Cieszę się, że mam konto w mBanku, bo nie muszę płacić choćby za przelewy do ZUS. Przydają się też darmowe bankomaty, których jest cała masa! Mają też niezłą obsługę klienta, bo ostatnio z nimi rozmawiałam i pomogli mi odblokować konto w kilka chwil :)
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

darmowe przelewy do ZUS, darmowe bankomaty

Wady

Extra informacje

~Prada / 2016-09-27

Składając wniosek o otwarcie kantoru i jednocześnie, aby z niego korzystać o otwarcie kont walutowych oczekiwałem w miarę atrakcyjnych ofert walut, a przynajmniej zbliżonych do tych internetowych z innych banków i firm. mBank oferuje zakup waluty po kursie 2 groszy taniej od tego oficjalnego w banku, który przypomnę, że należy do jednego z najwyższych na tle konkurencji. To jakaś pomyłka ! przy 1000 dolarów oszczędzam 100 zł. korzystając z wymiany gotówkowej w tradycyjnych kantorach i wpłacie na konto w kasie - przecież to internetowy kantor mBanku, który miał być tańszą wersją i odpowiedzią na te tradycyjne.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

eKonto plus

Wady

kantor internetowy

Extra informacje

~Opolanin / 2016-09-05

Jestem klientem mBanku w Opolu od wielu lat, moja emeryt.wpływa co miesiąc na moje konto.W dniu dzisiejszym chciałem pobrać kredyt na potrzeby własne w wysokości 2 tys.zł i tu mnie oczarowano.Powiadomiono mnie że nie otrzymam takiego kredytu ze względu że przekroczyłem granicę wieku 70 lat.Czy to są jakieś jaja czy dyskryminacja.Postaram się zrezygnować z usług tego banku.

~jarojarz / 2016-08-10

Tragiczna forma zleceń przelewów walutowych. Przed złożeniem nie można ocenić kosztów transakcji (kursu) a po zatwierdzeniu przelewu co prawda widać kurs, ale nie można już odwołać transakcji oczekującej na realizację. SMS potwierdzający anulowanie przychodzi po zaksięgowaniu wpłaty. Niestety ta wiedza kosztowała mnie kilkaset zł.
Zalety

darmowe konto, przelewy i karty (jak się wie jak używać).

Wady

brak możliwości oceny kosztów transakcji walutowych przed ich wykonaniem).Brak mozliwości anulowania takich transakcji (SMS przychodzi o po ich realizacji).

Extra informacje

wiele lat

~Joanna / 2016-08-05

Reklamacje w mbanku to jakaś kpina. Czekam już 2,5 tygodnia na rozwiązanie reklamacji z wpłatomatu. Wcześniej zapewniano mnie,że zajmuje to do 7 dni po 1,5 tyg otrzymałam informację, że muszę czekać 30. Dzwoniłam,już na infolinię 4 razy za każdym razem mówią, że mogą dodać notatkę po czym informują,że i tak to nic nie zmieni. Czekać na własne pieniądze tyle czasu,to jakiś żart a nie obsługa. Jak zalogujesz się do portalu i przeglądasz karty kredytowe to odrazu do Ciebie dzwonią ale żeby zająć się reklamacją to nic nie robią. Czekam tylko na rozwiązanie spray i zamykam wszystkie konta, konkurencja na rynku jest duża powinni lepiej dbać o klienta.

~Tomcav / 2016-07-23

Uwazajcje na regularne oszczedzanie w m-banku.Wplacalem po 300 zl miesiecznie i po nie calych 4 latach uzbieralo sie ok 11 000.Dodam ze ostatnio wartosc inwestycji byla czasami ponizej wartosci wplat, czyli dla przykladu wplacilem 10 000 a do wyplaty po 4 latach 9 600. Niezla inwestycja prawda? I to w portfelu zrownowazonym. Wiec gdy to sie w miare wyrownalo postanowilem wyciagnac pieniadze. 10 759 zl.Ku mojemu zdziwieniu na konto wplynelo 8 791 zl. Dowiedzialem sie ze oplata za czesciowy badz calkowity wykup wynosi:2-5 rok - 50% wpłaconej składki regularnej w pierwszym roku ubezpieczeniaJa myslalem ze to bedzie polowa wplaty miesiecznej czyli ok 150 zeta a to jest polowa moich pieniedzy wplaconych w calym pierwszym roku !!!!!!MASAKRA !!!!!Jestem klijentem M-Banku od kilkunastu latuwazalem ze jest przyjazny klijentowi i ufalem ze skoro powierzam im pieniadze,nawet jesli nie zarobie to przynajmniej potraktuja mnie uczciwie i odzyskam to co wplacilem.Nie bylo by mi nawet zal gdybym stracil te pieniadze w wyniku ich nieudanej inwestycji,ale czuje wscieklosc ze moja strata jest wynikiem sprytnie skonstruowanego regulaminu.Zastanawiam sie tylko kiedy w koncu zrozumieja ze zaufanie klijenta jest wiecej warte niz te kilka, wychamranych od niego zlotowek.Pozdrawiam
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.33

~Rafał79 / 2016-06-08

Fajne funkcjonalności ułatwiające zarządzanie swoimi finansami. Na plus szczególnie apka mobilna.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

aplikacja mobilna, darmowe sms

Wady

Extra informacje

~Dorota / 2016-06-03

Po kilku latach przyszło mi zrezygnować z tego banku i nikomu go nie polecam, jest bardzo kosztowny, płaci się za wszystko, nawet jak przelewam z własnego konta firmowego na prywatne i na odwrót 1,50, za niewykorzystany limit 15 zł co za zdzierstwo, mam już tego złodziejstwa bankowego po dziurki w nosie. Jeśli chodzi o mbank mobilny jest nie zły, ale lepszy jest w ING.
Obsługa klienta
4.00

~AndrzejO / 2016-05-31

Ponad rok temu, po 10 latach korzystania, napisałem, w sumie pozytywną, opinię o mBanku. Opiniuj.pl zachęciło mnie do napisanie kolejnej. Czy coś się zmieniło, doszły nowe doświadczenia, zwłaszcza te negatywne? Nie, trochę się zmieniło, ale na lepsze. Do nowego interfejsu przywykłem i nawet go polubiłem, choć wciąż uważam, że mógłby być prostszy i bardziej intuicyjny. Pewne funkcje są nieoczywiste, pewne się dublują. Ale daję radę. Polubiłem natomiast interfejs mobilny, z którego korzystam ze smartfona i tableta. Bardzo funkcjonalny i intuicyjny. Nie mam mu nic do zarzucenia. Zacząłem też korzystać z konta walutowego (Euro). Niezłe, ale nie bez wad. Nie da się zrobić darmowego przelewu na inne konto walutowe w mBanku, dodajmy w tej samej walucie. Musi być SEPA, który każdorazowo kosztuje 5 zł. Za to kartą walutową (koszt 30 zł rocznie) można wypłacać za granicą za darmo wiele razy. Uprzedzając ewentualne komentarze, kantor Alior Banku znam. A cała reszta bez zmian, przelewy chodzą bez problemów, kosztów za karty nie ponoszę, bo dość dużo ich używam, z infolinią za często nie rozmawiam, ale jeśli się to zdarzy wszystko przebiega sprawnie. Ubezpieczam też samochód (OC + AC). W sumie, w skali 1-5 dałbym mBankowi 4 z maleńkim plusikiem.prawie 12 lat
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.33
Zalety

Wady

Extra informacje

prawie 12 lat

~Łukasz / 2016-05-31

Korzystam z mBanku ponad 10 lat, jestem zadowolony. Polecam innym ten bank.korzystam ponad 10 lat
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

Wady

Extra informacje

korzystam ponad 10 lat

~Marek / 2016-05-30

Od kilku miesięcy i kilku rozmów z konsultantami , czekam na kartę bankomatową, karty do dzisiaj nie otrzymałem, za to dostałem SMS " zapłać " . Za co ?. To ściema na naciąganie klientów, tylko weź, nic Cię to nie będzie kosztowało. Nagrania rozmów pewnie znikły, lub będą dostępne na potrzeby Banku.Jak to nazwać "kulturalnie"???
Oferta
5.00
Zalety

Nie ma

Wady

??? Tak się zarabia w Polsce pieniądze?

Extra informacje

~Oszukany / 2016-04-05

Pozew zbiorowy przeciwko mBank - Miejski Rzecznik Konsumentów w Warszawie po raz kolejny podjął się roli reprezentanta grupy konsumentów zdecydowanych dochodzić roszczeń w postępowaniu grupowym.
Zalety

Brak.

Wady

Oszukali setki tysięcy Polaków

Extra informacje

~Marcy / 2016-04-04

Ten bank to totalna porażka, obsługa poprzez infolinie to jak kopanie się z koniem. Nowy serwis transakcyjny to jeden wielki baner reklamowy łatwiej tam kupić nieświadomie jakiś podejrzany instrument finansowy niż zrobić zwykły przelew. Ogólnie bank od kilku lat stacza się po równi pochyłej w dół. DNO I KUPA MUŁU !WadyDNO I KUPA MUŁU !
Zalety

Wady

DNO I KUPA MUŁU !

Extra informacje

~Miro / 2016-04-04

U mnie było tak :6 reklamacji, 3 godz połączeń z mlinią i 2 osobiste wizyty w oddziałach. Sprawa została załatwiona dopiero gdy zapytałem podczas już chyba dwudziestej rozmowy z konsultantem o procedurę likwidacji konta ! TEN BANK TO ŻENADA I PORAŻKA !!!
Zalety

Brak

Wady

Oszuści i złodzieje

Extra informacje

~Mat / 2016-04-04

Wszystko ok , nam tam konto od kilku lat i jestem bardzo zadowolony
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Wygoda i prostota

Wady

Brak

Extra informacje

~NieTroll / 2016-04-03

Witam, niestety nie mogę powiedzieć nic na temat oferty hipotecznej tego banku, ale ocenić pozostałem usługi. Z wielu z nich korzystam już od ponad 10 lat. Generalne jestem bardzo zadowolony i uwaga - nie jestem żadnym trollem piszącym komentarze.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

Prostota i łatwość obsługi konta, szeroka oferta, generalnie dużo plusów.

Wady

Niestety to nie jest polski bank. To jedyna wada jaką dostrzegam.

Extra informacje

Korzystam ponad 10 lat. Mam kilka kont, w tym oszczędnościowe, spłacam także kredyt gotówkowy. Polecam.

~pollop / 2016-03-23

nowoczesny bank proponujący szereg ciekawych rozwiązań. Ofertę można fajnie dopasować do własnych potrzeb. Elastyczna obsługa chyba w każdej możliwej formie kontaktu, ja preferuje chat ze względu na brak opłaty na połączenie telefoniczne. pozdrawaim
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

prostota

Wady

brak

Extra informacje

~Lqert / 2016-03-12

Bank ma dobrą aplikację, przejrzysty pulpit, szybko można przelewać pieniądze, logowanie bez zarzutu. Denerwują powiadomienia push o ofertach, ale można wyłączyć.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

aplikacja, pulpit z podglądem wszystkich kont

Wady

Extra informacje

od 6 lat

~Mariett / 2016-03-11

fajna oferta, serwis i jego wyglad sa dal mnie atrakcyjne. Jestem klientką dobrych kilka lat i jakos omijaja mnie utrudnienia. Miło ze mBank na dużo form kontaktu @/mLinia, eksperci, z placówek raczej nie korzystam
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

mobilność

Wady

-

Extra informacje

~frida / 2016-03-03

Nigdy nie można się do końca doliczyć ile jest na koncie. Dostępne środki jakie pokazuje bank nijak się mają do faktów - obciążenia przychodzą poxniej na in minus . To jakaś paranoja!Wadyrobią przekręty
Zalety

Wady

robią przekręty

Extra informacje

~marek / 2016-02-23

przez 5 godzin próbowałem aktywować nowy nr telefonu dla potwierdzeń przelewów sms i ...się nie udało straciłem czas i pieniądze , konsultanci czy eksperci do zwolnienia niekompetentni , mbank pozwę do sadu za moje straty ja też rejestrowałem rozmowy.
Zalety

brak

Wady

same wady

Extra informacje

za długo

~magdalena / 2016-02-19

również nie rozumiem negatywnych opinii, w moich oczach to dobry bank z ciekawymi ofertami a zdziwienie naliczoną opłatą wynika w wypowiedziach kompletnym brakiem wiedzy o produkcie/cenniku, to jak iść do restauracji najeść się do syta a później bycie zaskoczonym że trzeba zapłacić rachunek.. korzystam aktywnie z większości produktów i nigdy nie spotkała mnie niemiła niespodzianka, rzadko kontaktuje się z mLinią ewentualnie z ekspertem online - czat aby zapoznać się z ofertami.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

mobilność, prostota, nowoczesność

Wady

brak

Extra informacje

~StudentKA / 2016-02-18

Nie wiem, czego wy oczekujecie od zwykłego darmowego konta, ale ja uważam, że mKonto jets po prostu świetne: mnóstwo bankomatów, wpłatomaty, przelewy za darmo, fajna apka na telefon, nic się nie wiesz, wiec od 3 lat nigdy nie musiałam się z żadną mLinią kontaktować. Nie mam lokat, ale odkładam sobie złociszki na eMaxie i to jest też fajny produkt, a że druga i kolejne wypłaty w miesiącu są płatne to tylko motywuje, żeby nie przewalić całej pensi i stypendium razem.
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

mobilny, internetowy, wszystko pod ręką, dużo bankomatów

Wady

Extra informacje

~Floreo / 2016-02-18

Od kilku lat korzystam z usług mBanku i jestem bardzo zadowolona. Bank bardzo rzadko dzwoni do mnie z ofertą.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

intuicyjny i prosty w obsłudze interfejs serwisu, podział wydatków na kategorie, łatwy dostęp do historii, możliwość łączenia/udostępniania kont np. między małżonkami, stabilna aplikacja mobilna,

Wady

sortowanie historii konta, brak jednego guzika z opcją opłaty za konto,

Extra informacje

od 6 lat

~trump / 2016-02-17

jestem klientem już dobrych kilka lat i do tej pory żadna sytuacja mnie nie zaskoczyła w kwestii opłat. Kontakt z bankiem oceniam jako szybki i sprawny szczególnie w kanale chat z którego najczęściej korzystam jak muszę, choć rachunek obsługuje samodzielnie w necie.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

samodzielna obsługa

Wady

Extra informacje

~snow / 2016-01-28

w którym kanale komunikacji mają najlepszy poziom obsługi?

~ANNA / 2015-11-30

TERAZ ZEBY SIE ZALOGOWAC MUSZE UZYC LUPY TAK MALO WYRAZISTA A WRECZ BLADA JEST TA STRONA CHODZI WAM O TO ZEBY NAM UTRUDNIC ZYCIE ZROBCIE Z TYM COS ZEBY W KONCU KLIENT BYL WAZNY DO CHOLORY
Zalety

NIE MA

Wady

Extra informacje

~Mariusz / 2015-10-22

Gratulacje dla całego zespołu mbanku w całym procesie migracji danych z multi do mbanku, jestem pod wielkim wrażeniem.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.33

~arkadio / 2015-10-04

Mbank sięgnął już zenitu w opłatach i oszukiwaniu klientów.Nie wiem jak można się tak lansować i reklamować jako przyjazny i uczciwy bank. Uciekajcie z Mbanku jak najszybciej
Zalety

żadnych

Wady

zbyt mało miejsca, by je wszystkie wymienić

Extra informacje

~Bozka / 2015-09-29

mogłabym rzecze z miesiąca na miesiąc jest gorzej.Posiadam linie debetowa raz w roku potrącana jest prowizja od udzielenia kredytu.od początku wrzesnia w zakładce potracenia oczekujące pojawiła sie kwota ,która powinnam zostawic na koncie by bank mogł na koniec miesiąca stracic prowizje. I tak tez zrobiłam ,tyle ze bank potracił o 300 zł więcej,więc dzwonię o co chodzi?usłyszałam ,ze bank dobrze strącił 2,5 proc.(wczesniej było 1,8 zmiana nastąpiła w maju)tylko ,że system nie zaktualizował zmian ,ja jestem 300 zł na minusie ale bank nie czuje sie winny...paranoja
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

brak

Wady

nierzetelnosc

Extra informacje

~wojtek / 2015-09-16

MBank stal się maszynką do dojenia klientów i dlatego że mnie przycięli na kasie za kartę to stracili klienta. Szukam innego. Banku.
Zalety

juz brak

Wady

dumanie klientów

Extra informacje

juz niedługo

~Banktrud / 2015-08-26

Odradzam wszystkim mBank, obsługa kompletna żenada, po kradzieży pieniędzy z konta trzeba wisieć 5000 razy na telefonie, żeby coś załatwić, na mLini nie wiadomo z kim się gada, różne odpowiedzi na zapytania mailowe. Niby najtańszy bank, ale w rezultacie najdroższy jak się podliczy wszystkie telefony na mLinie, łażenie do siedziby Banku by wszystko po załatwiać itp. I nikt nie przeprosi.....
Zalety

Brak

Wady

obsługa żenada, niekompetencja, najdroższy bank jak się podliczy dzwonienie na mLinie

Extra informacje

~Woyteck / 2015-07-26

Jestem zdziwiony tak krytycznymi opiniami. Chyba mam wyjątkowe szczęście.Mam dwa konta w mbanku , jedno prywatne , drugie firmowe.Żadnych problemów.Wprost przeciwnie , bardzo kompetentni pracownicy w oddziale w Bydgoszczy,błyskawiczna reakcja na reklamacje w związku z wydaniem przez bankomat nie całej gotówki.Sprawna infolinia gdzie nie muszę godzinami czekać na połączenie jak w innych bankach.Niskie oprocentowanie lokat i rachunków ale to chyba związane z deflacją. Szczerze polecam ten bank.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.33
Zalety

kompetencja,

Wady

niskie oprocentowanie

Extra informacje

4 lata

~stalbo / 2015-03-05

Ogólnie oferta konta w mBanku jest dobra. Darmowe utrzymanie rachunku, bezpłatne przelewy (poza ekspresowymi), darmowe wypłaty z bankomatów sieci Euronet i BZ WB. A przy: "eKonto darmowe bankomaty" oraz eKonto mobilne plus - wypłaty ze wszystkich bankomatów za 0 zł. Jako minus, to jest to oczywiście bank internetowy, z mniejszą ilością placówek w porównaniu do takich banków jak np. pko bp, pko sa.-------------Konto w mBankuhttp://www.mbank.net.pl/32610

~Ulaa / 2015-02-24

Masakra, naciąganie na każdym kroku. Chcesz zrezygnować z listy haseł to pamiętaj, że wyślą Ci nową przy 40 numerze, resztę haseł nie wykorzystasz. Zamknięcie konta firmowego to bardzo czasochłonna procedura. Nowa wersja szaty graficznej nie podoba mi się, wykresy do niczego nie są mi przydatne.

~axp100 / 2015-01-30

jeszcze jestem klientem mbanku ale już na etapie likwidacji konta, nie chodzi o nową strone na ktorej nic nie można znaleźć ale o to że bank oczywiście da kredyt odnawialny bez problemu tylko jak się poprosi o zmianę tego kredytu na normalny ratalny z mniejszymi odsetkami to się wtedy schody zaczynają.Wtedy niema się zdolności kredytowej, jest się notowanym w BIK, decyzja komisji kredytowej i jeszcze kilka innych wymówek słyszałem co się okazuje idę do innego banku z zaświadczeniem o zarobkach a bank ten drogi daje mi kredyt na pokrycie zadłużenia w mbanku i to jeszcze z nawiązką, zdolność kredytowa jest, nie jestem notowany w BIK i wszystkie wymówki mbanku są bezpodstawne jako konto osobiste oczywiście bezplatne przelewy bezplatne ale broń panie boże brać tam jakiś krdyt :(
Zalety

konto osobiste ok

Wady

nie brać zadnych krdytow bardzo skomplikowana procedura likwidacji konta

Extra informacje

9 lat

~Jacek / 2015-01-27

Nowa wersja strony internetowej to jakaś kpina. Po co było zmieniać starą, jak była dobra? Dlaczego nie zostawiono wyboru - jak ktoś nie chce nowej, niech ma starą.Dlaczego muszę zmieniać hasło, bo nowa strona niektórych znaków nie dopuszcza?Poza tym nowa strona jest nieczytelna i coś, co było w starej do odnalezienia w sekundę tutaj trzeba szukać długo i zastanawiać się "co autor miał na myśli".
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

Popularny bank, szybkie przelewy

Wady

Tragiczna nowa strona internetowa (interfejs użytkownika)

Extra informacje

10 lat

~szulc / 2015-01-10

nie polecam tego banku nikomu,w tym banku praktycznie NIKT nie ma zdolnosci kredytowej ,poprostu wielka sciema ,a udzielenie kredytu na samochod to graniczy z cudem ,ponadto poszedłem do innego banku i dostałem kredyt ,oczywiscie po sprawdzeniu,ja bym tego nie nazwał bankiem ,to jest poprostu para bank i tyle ,odradzam ...dla naiwnych powodzenia

~Daniel / 2014-12-17

Nie polecam mbanku, chyba, że ktoś korzysta tylko z darmowych usług. Prawie 3 miesiące trwa zamknięcie rachunku za który muszę płacić (taki rachunek mam) bo blokuje go karta kredytowa, której zamknięcie trwa parę miesięcy. Z osobą, która zajmuje się moimi reklamacjami nie mogę się skontaktować mailowo, ani telefonicznie. Oni jednak mogą do mnie pisać maile. Jak odpiszę to dostaję autoresponder. Jedynie listy mi pozostały. Już wysłałem 4 i się poddałem i czekam i płacę...
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.67
Zalety

Przyjazna obsługa konta, fajne karty kredytowe

Wady

Rozwiązanie umowy to jakaś masakra

Extra informacje

5 lub 6 lat

~Michal / 2014-12-11

Mowy mBank - świetny przykład jak eksperci od marketingu potrafią wysadzić user experience. Błyszczy to, skacze to, ale używać się nie da.WadyInterfejs!10
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

Wady

Interfejs!

Extra informacje

10

~Krzysiek / 2014-11-28

Nowa strona internetowa jest do niczego jeżeli wyłączą starą to rezygnuję z mBanku nie potrafię w niej pracować.Powinniśmy mieć wybór z której chcemy korzystać. Dla mnie przesądzi o pozostaniu w mBanku.
Zalety

Brak

Wady

Nieczytelna, nieintuicyjna pełna reklam.

Extra informacje

~Renata / 2014-11-11

Witam,W dalszym ciągu uważam, że nowy układ strony mbanku to jeden wielki koszmar - jest niewyraźny, skomplikowany, zawiły. Każdej funkcji szukam; ktoś wziął pieniądze za coś z czego ludzie nie są zadowoleni a mowi sie, że to dla dobra klienta - no chyba ktos pozamienial role.
Zalety

zadnych

Wady

wszystko koszmar

Extra informacje

~Piotr / 2014-11-05

Dzisiaj przeczytałem informację o zamknięciu dostępu do "starej" strony. z ciekawości wszedłem na nową. powiem krótko: tragedia. to jest nieczytelne. Dotychczasowa (czyli "stara") strona jest bardzo prosta, przyjazna. a tutaj....?! szkoda słów.

~Miecio / 2014-10-25

Do niedawna zachowanie banku było w miarę poprawne. Wprawdzie oprocentowanie spadało, a ilość telefonów namawiających do "super okazji" rosła, ale dawało się wytrzymać. Mój próg tolerancji przebił nowy serwis internetowy. Nie pozostawiono mi wyboru między wersją którą znam i działała, a wersją nieczytelną, niepotrzebnie przepełnioną nie znaczącymi ozdóbkami.To są nasze (klientów) pieniądze, a nie prywatna strona internetowa, dająca zarobić zaprzyjaźnionemu informatykowi.Planuję przeniesienie konta do innego banku!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

Było dobrze - logiczny serwis internetowy (stara wersja), poprawna komunikacja z mLinią

Wady

Niewysokie oprocentowanie, jednostronne narzucanie istotnych zmian

Extra informacje

ponad 5 lat

~honorynka / 2014-10-24

nowa wersja beznadziejna; chętnie przejdę do innego banku
Zalety

żadne

Wady

same wady, nieczytelność strony, niejasność, zawiłóść

Extra informacje

parę lat

~~ / 2014-10-02

Nie polecam. Do tej pory było w miarę ok, ale teraz jakiś idiota wpadł na pomysł wyłączenia klientom starego serwisu www. Ja nie potrzebuje grać w głupie gierki, zdobywać punktów czy randkować na stronie bankowej!!! Złożyłem reklamację, to odpowiedzieli, ze nie mogą przywrócić "ze względów technicznych". Ciekawe jakich? Administrator niekumaty? Szukam nowego banku, to jedyne rozwiązanie.
Zalety

brak

Wady

Lekceważenie klienta.

Extra informacje

10

~aska / 2014-09-26

BANK MASAKRA. ZABLOKOWALI MI PIENIADZE NA KONCIE JUŻ 7 DNI !!!!. NIE MOGE ICH WYPŁACIĆ ANI PRZELAC. WYKONALI DYSPOZYCJE PRZELEWU W PONIEDZIAŁEK DZIS JEST PIATEK I PIENIEDZY NA INNYM KONCIE NIEMA.INFORMACJA -PROSZE CZEKAĆ MASAKRA

~Dorota / 2014-06-28

mBank ma obecnie w ofercie eKonto mobilne z oprocentowaniem 4%,ale... dla kwot nie większych niż 3000zł. W ofercie jest także lokata na nowe środki z oprocentowaniem 3% w skali roku, ale... po założeniu konta w mBanku przekonałam się, że założenie tej lokaty jest niemożliwe - i nie pomagają reklamacje: przepraszają, zapewniają, że wszystko już działa, a w systemie nadal "*** i kamieni kupa".Sprawdzę ING :)
Zalety

Serwis atrakcyjny wizualnie

Wady

Niemożność skorzystania z oferty

Extra informacje

~Grażyna / 2014-06-10

Nie polecam korzystania z usług mBanku.Wpłacałam pieniądze do wpłatomatu nastąpiła awaria modułu gotówkowego.Po tygodniu dowiedziałam się,że jest to skomplikowana sytuacja i nie wiadomo kiedy odzyskam pieniądze.Nie potrafię zrozumieć co jest w tym skomplikowanego skoro pieniądze są przeliczane przy opróżnianiu wpłatomatów.

~malgolakiwic / 2014-03-26

Tydzien temu bankomat z ing nie wyplacil mi kasy kazano mi zlozyc reklamacje( jedna pani na telefoniadzie) druga kazala czekac tydzien i nic kasy jak nie ma tak chyba nie bedzie.Ja nie mam z czego zrobic oplat a ich to nie interesuje,przeciez to nimoja wina tylko mowia trzeba bylo zaoszczedzic.Przeciez to sa moje pieniadze ale chyba ktos sie za nie dobrze zyje.Inne banki w takich sytuacjach pomagaja ale nie m-bank.Uciekajcie z niego jak najszybciej!!!!!!!!!!!!!
Zalety

BRAK!!!!!!!!!

Wady

OGROM!!!!!!!!

Extra informacje

~pc2001 / 2014-03-08

Chyba najczęściej zmieniające się taryfy opłat w europie. Ani się człowiek obejrzy musi płacić za zmianę pinu na karcie, karcie która była darmowa nagle staje się najdroższym na rynku środkiem płatniczym, zachwalane przy otwieraniu darmowe konto nagle okazuje się po miesiącu płatne. Otwarcie chwila... zamknięcie... 20 minut czekania na telefonie oraz... 30 dni oczekiwania obwarowane opłatami. Bilans!Zero zysków, same straty.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00
Zalety

Po prostu bank

Wady

Bank to jak klient w supermarkecie. Gdy nie ma kamer i nikt nie patrzy... ginie towar z półek, ale przecież można czytać regulaminy... czyli wychodzący co miesiąc bełkot urzedniczy :/

Extra informacje

~AndrzejO / 2014-03-07

Jestem długoletnim klientem mBanku, ok. 10 lat. W sumie zadowolonym. Ostatnio wprowadzone opłaty nie dotyczą mnie. Kryteria pozwalające je uniknąć są dla większości klientów łatwe do spełnienia. Brakowało mi bezpłatnej możliwości wypłaty pieniędzy ze wszystkich bankomatów w Polsce, ale zdaje się, że wprowadzono taką możliwość (dziś sprawdzę w oddziale). Doceniam możliwość sprawdzania moich wypłąt i przelewów od wielu lat i często z tego korzystam. Kiedyś korzystałem z lokat, dziś nie są one w mBanku interesujące. Nowy interfejs podoba mi się, ale na razie z niego nie korzystam - siła przyzwyczajenia. Obsługa telefoniczna... cóż wymaga cierpliwości, ale nie mam negatywnych uwag. W sumie, solidny, wieloletni bank internetowy, który niczym specjalnych nie zaskakuje, zarówno w pozytywnym jak i negatywnym sensie. Pojawiają sie atrakcyjni konkurenci, np. Alior Sync, ale zobaczymy jaka będzie ich oferta za 1-2 lata.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

solidny, wygodny, kompleksowa usługa (ubezpieczenia)

Wady

słabe lokaty

Extra informacje

10 lat

~Kaja / 2014-01-24

może kiedyś bank był dobry jak ktoś ma kredyt lub kartę kredytową to przekona się jaki ten bank jest naprawdę bierze pieniądze na spłacenie karty czy kredytu z tym że bierze więcej a w historii nie ma nic... niby mieli wziąć 60 zł a z konta zniknęło 100 zł przestrzegam każdego lepiej np kartę kredytową wziąć w dużym sklepie niż w tym banku to już provident przynajmniej ustala kwotę i raty do spłaty i bierze tyle ile musi a ten bank bierze tyle ile chce!!!!

~buli / 2014-01-12

Moim zdaniem przyzwoite i przyjazne konto, które pozwala bardzo dobrze zarządzać własynmi pieniędzmi, szczególnie od czasu wdrożenia nowego serwisu transakcyjnego. Finansowo oferta zwykle nie przoduje w rankingach, ale myślę że jest uczciwie przedstawiana i bank nie próbuje łapać klientów na haczyki ani ukrywać opłat.Przed zrażeniem się komentarzami innych, proszę sprawdzić opinie o innych bankach w tym serwisie, np. państwa ulubionym banku - z jakiejś przyczyny oceny chyba wszystkich są bardzo słabe.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

świetny serwis transakcyjny, jasna oferta, szeroki wachlarz możliwości

Wady

częste (choć zwykle drobne) zmiany tabeli opłat, niskie oprocentowanie lokat

Extra informacje

7 lat

~Tadeusz Piątek / 2013-12-02

Witam.Unikajcie tego banku jak ognia. Od trzech lat prowadzę sądową wojnę (bezskutecznie) z tą organizacją. W marcu 2011 roku zablokowali mi konto przez które, spłacałem dług z karty kredytowej - BEZ ŻADNYCH WYJAŚNIEŃ kto i z jakich powodów zablokowano mi konto. Oczywiście zażądano ponownej wpłaty (raty kredytu) plus kolosalne odsetki za zwłokę!!!! Gdy poprosiłem o jednomiesięczną prolongatę (chociaż nie czułem się winny) , ze względu na złą sytuację finansową - "pokazano" mi gest Kozakiewicza !!!!
Zalety

b r a k

Wady

płacz, płać i nie śmiej pytać dlaczego

Extra informacje

~stefek / 2013-07-12

Uważajcie na mBank i ich wpłatomatyChcąc zaoszczędzić czas i mieć od razu pieniądze do dyspozycji na koncie , wsiadłem w samochód i pojechałem prawie 100 km w obie strony do wpłatomatu. Tam postępując zgodnie z instrukcją wsunąłem 5o banknotów , łącznie 5000 zł . jak tylko wpłatomat przyjął całą kwotę zrobił bruuuutttt i pojawił się komunikat o błędzie operacji. Po kilku minutach nerwów , co dalej, kolejny komunikat o błedzie tym razem terminala. W miedzy czasie pani z punktu mBanku poinformowała mnie , że : po pierwsze nie wkłada się takiej ilości banknotów ( to po co informacja na wyświetlaczu o maksymalnej ilości 50 sztuk?), po drugie: obsługa wpłatomatu będzie w ciągu dwóch godzin , wszystko się wyjaśni, dadzą info do centrali i może się zdażyć , że jeszcze tego samego dnia pieniądze będą na koncie, trzeba tylko zadzwonić i zgłosić reklamacje. Podczas rozmowy telefonicznej już tak różowo nie było. Poinformowano mnie , że tego typu sprawy rozpatrywane są przeważnie w przeciągu tygodnia, a mogą się przedłużyć do 30 dni .Czekam, na drugi dzień telefon z uprzejmą prośbą o jak najszybsze uwzględnienie reklamacji, po dwóch dniach kolejny telefon , za każdym razem słyszę, że sprawa została przekazana do odpowiedniego pracownika i będę informowany mailem. Po tygodniu nie wytrzymałem i dzwonię znowu. Nic nie wiadomo, kontaktu z osobami zajmującymi się moją sprawą, żadnego, ani telefonicznie , ani mailowo. O kontakcie osobistym mogę sobie tylko pomarzyć.. Pieniędzy na koncie nie ma. Nie wiadomo kiedy będą i czy w ogóle będą. Pani na drugim końcu słuchawki informuje mnie , że przecież trzeba się skontaktować z obsługą wpłatomatu (???). Przez tydzień nie byli w stanie tego zrobić ? Kontrahenci , którym miałem przekazać pieniądze traktują mnie z coraz większą nieufnością i rezerwą. wstrzymaną mam dostawę sprzetu niezbędnego do pracy, nie mówiąc o nerwach. Jestem klientem mBanku od wielu lat, ale myślę , że już niedługo. Jeśli dacie się nabrać na kolorowe reklamy czy zmienioną szatę graficzną, której zupełnie nie używam , bo jest mało czytelna, to gratuluje wyboru. Ale żebyście później nie żałowali w bezsilnej złości, jak zostaną Wam zabrane Wasze pieniądze i w zgodzie z regulaminem przetrzymywane. Na szczęście są banki z oddziałami , a nie wirtualne, w których konto można obsługiwać przez internet.

~Przymusowo stary klijęt mbank / 2013-06-14

Mbank to oszuści, kanciarze . Bezpodstawne potrącenia ,które nie są zaksięgowane (bez wpisu do historii ). Potrącenia za spłatę kredytu z konta podstawowego. Potrącenia za wypłaty z niektórych bankomatów w sieci euronet. Odradzam wszystkim ten bank.
Zalety

brak

Wady

oszusci

Extra informacje

ok 20 lat przez zaciągniety kredyt

~szaroludek / 2013-06-10

Witam! Założyli mi blokadę komornicza na 3 tysiące złotych. Natychmiast poprosiłem o wyjaśnienie. Mlinia poinformowała mnie, że muszę czekać na odpowiedź 7 dni ( pocieszyli mnie, że zwykle trwa to szybciej). Dziś mija 7 dni i dostałem mail od automatu! Nawet nie podpisany imieniem i nazwiskiem. Czyli nikt nie odpowiada za realizacje mojego zgłoszenia! Parę miesięcy temu naliczyli mi opłatę za posiadanie karty. Bo nie płaciłem nią 100zł tylko mniej. Był to pierwszy taki przypadek! Ale mbank po kasę łapę wystawił! A jak ja proszę o przedstawienie dokumentu na podstawie którego realizują zlecenie. To oni nie mogą go przedstawić. To ja pytam! Na jakiej podstawie realizują blokadę skoro przez tydzień nie mogą przedstawić papierka który wprowadzili do systemu 8-10 dni temu?!WadyOlewanie klienta. Brak kontaktu mlinia to tylko portier który nic nie załatwi!!!od 2004
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

Wady

Olewanie klienta. Brak kontaktu mlinia to tylko portier który nic nie załatwi!!!

Extra informacje

od 2004

~awu / 2013-05-22

mBank zablokował moje pieniądze na dwoch kontach, ktore u nich posiadam, na kwote ponad 20 tysiecy zlotych; mimo dotepnosci srodków na koncie Bank nie rozksięgowuje srodków od ponad tygodnia; podobno regulamin pozwal na 30 dniowe przetrzymywanie kasy przez nich; wystosowalam juz podanie, ktore osobiscie zanioslam do punktu obslugi ( sa takie, ale kontakt z nimi niewiele daje) i zlozylam 2 razy dyspozycje telefoniczną o rozksiegowanie moich pieniedzy - ZERO REAKCJI; wlasciciel konta w mBanku nie może z nikim rozwiązą problemów, nawet takiego , ktory jest niezgodny z prawem,jedyne do czego ma prawo to zlozyc dyspozycje i czekac;konto które zablokowoali bezpodstawnie jest kontem spólki, ktora nie może realizowac przelewow, wyplat i grozi nam upadlosc;nie zakladajcie tam kont, bo oszczednośc na darmowym prowadzeniu rachunku jest pozorna, a przy pierwszej skomplikownej sytuacji zostaniecie oszukani i wasze pieniądze przepadna na dlugie tygodnie; złozylam tez skarge do knf, chociaz pewnie to nic nie da.. wyjatkowo, wbrew sobie postanowila tez napisac o tym na formum, to jest pierwsza moja tego typu reakcja w zyciu, ale tym razem postanowilam tego nie zostawic bez komentarzaWadynie zakladajcie konta w mBanku
Zalety

Wady

nie zakladajcie konta w mBanku

Extra informacje

~ed / 2013-04-21

oj coś się ostatnio zrobili pazerni, zrobiłem przelew do Chorwacji na 100 euro, zabrali ponad 10% prowizji. Jakieś jaja.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67

~Mario / 2013-03-29

mBank z roku na rok staje się coraz bardziej chciwy :-(((dotyczy mBiznes Konta. Pobiera opłaty za wykorzystany limit kredytowy ale także za niewykorzystany !!! Dodatkowo wprowadził opłatę za odnowienie limitu kredytowego !!!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.33
Zalety

coraz mniej

Wady

rosnąca z roku na rok żarłoczność mBanku - wprowadzanie nowych opłat !!!

Extra informacje

ponad 10 lat !!!

~musti / 2013-02-25

Konto mam ok 8 lat (nie pamiętam dokładnie kiedy zakładałem) Na wprowadzanie kolejnych opłat nie będę narzekał. o tym informują wcześniej i można zrezygnować jeśli się nie podoba. Właściwie w każdym banku za coś trzeba płacić. W mBanku e-konto płacę teraz jedynie 2zł za kartę. Za hasła już nie płacę bo zmieniłem na hasła SMS za które nic się nie płaci. Zgadzam się z przedmówcami odnośnie kompetencji pracowników mbanku i mlinii. Miałem dwa razy "przyjemność" interweniowania. Raz gdy likwidowałem konto firmowe. W placówce mbanku była osoba która była praktykantką (chyba) i została pozostawiona przez pracownicę która nie ma prawa jej zostawić samej. Finał był taki że dziewczyna coś źle wypełniła we wniosku i wniosek nie został przyjęty tylko gdzieś "zawisnął" w systemie jako w trakcie realizacji ale o tym dowiedziałem się następnego dnia. Pani do mnie zadzwoniła z placówki i poprosiła o wizytę. Poinformowała mnie o zaistniałej sytuacji. Problem był jednak taki że mimo telefonów na mlinie i rozmów w placówce nie potrafiono anulować tamtego wniosku a kolejny nie mógł być przyjęty dopóki pierwszego się nie anuluje. Sprawa zakończyła się w ciągu 3 dni ale musiałem kazego dnia iść do placówki bo przez telefon nic się nie dało załatwić. Kolejne problemy były przy zmianie haseł jednorazowych na smsy. Ponieważ miałem inny nr kom niż podawałem podczas zakładania konta musialem w systemie go zmienić i tu znowu pojawiły się problemy techniczne. Też to trwało około 3 dni. Ogólnie widać że bank ma problemy z pracownikami i ich kwalifikacjami. Mimo że obsługa uprzejma to niezbyt zorientowana toteż czasem zwykła zmiana numeru komórki może okazać się sporym problemem. Poza tym jestem zadowolonym klientem choć na mogę jeszcze wspomnieć o tym że w małych miastach to wpłatomatów nie ma wcale no ale skoro we Wrocławiu ktoś się doliczył dwóch.. co chyba nie mam na co liczyć w mieście 30tys
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.67
Zalety

przejrzysty interfejs internetowy i łatwość poruszania się w nim

Wady

problemy przy załatwianiu czegokolwiek ( z czego nie mają dochodu)

Extra informacje

8

~Mokasyn / 2013-02-07

Mam w tym banku konto osobiste i wszystko przebiegało bez problemów, do czasu kiedy chciałem założyć konto firmowe (przed czym mnie ostrzegano), ale pomyślałem że wszystko póki co odbywało się bez zastrzeżeń więc będzie ok. No cóż nie będę się rozpisywał, ale wynik jest taki, że założyli konta, potem skasowali, kazali przyjść do placówki, gdzie dowiedziałem się że papiery są u kuriera, na infolinii nic nie mogą zrobić etc. Dramat ponury, jednym słowem przytaczając cytat ze znanej komedii nie ubiłbym z tym bankiem nawet muchy w kiblu. Odradzam, jeśli oczekuje się czegoś więcej niż darmowego bankomatu.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

Obsługa przez neta, ale to też niedługo bo mają wprowadzić nowy interfejs.

Wady

Właściwie cała reszta, infolinia porażka na całej linii - ogólnie nic nie mogą.

Extra informacje

3

~Demetriusz / 2013-01-26

Nie zaznałem żadnych problemów z mBankiem. Wszytko szybko i łatwo.Mam tylko nadzieję że w pogoni za konkurencją wdrożą jakieś nowości jak płatności telefonem itp.. Czekam na nowy mBank.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

szybko i łatwo

Wady

interfejs użytkownika trochę przestarzały

Extra informacje

8 lat

~~Luke / 2013-01-25

Czytam niektóre opinie i jestem w szoku co niektórzy piszą... Jestem w mBanku dobre 8 lat... Najpierw miałem konto dla juniora potem przeszło na ekonto... Zero problemów, bankomaty i wpłatomaty nigdy mnie nie zawiodły i zjadły kase... Nie ukrywam mBank jest w szczególności dla ludzi młodych... Przepraszam raz miałem z tym bankiem problem ponieważ chciałem wziąć kredyt (umowa na czas nieokreślony) a mBank się na mnie wypiął ... PKO dał bez problemu... Lecz teraz sami zaoferowali mi kredyt i o dziwo spłaciłem tą resztę z PKO i jeszcze została mi kasa w kieszeni
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Jak na razie same +

Wady

Jedynie malusia wada to problem z tym kredytem

Extra informacje

8 lat

~Tomasz R. / 2013-01-11

Wszystko jest w porządku, do momentu kiedy musicie uzyskać jakieś zaświadczenie. Koszty kosmiczne - 100 zł za oświadczenie nietypowe dla banku, typowe 80 zł. Czeka się na ten świstek tydzień czasu a i tak przychodzą informacje, na których nie zależy klientowi.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

Niby tani

Wady

Drogie dodatkowe usługi

Extra informacje

10

~Marcin J / 2012-11-19

Chciałem zrobić przelew walutowy euro z konta MBank na inne konto w Polsce a w tym przypadku na konto walutomatu by sprzedać po lepszym kursie. Wiadomo. Chodzi o pieniądze. Okazało się, że MBank chętnie przyjmuje obce waluty, ale później je mrozi i tylko można ją zamienić na złotówki w MBanku po niekorzystnym kursie. O przelewie na inne konto obcej waluty w Polsce mowy być nie może. Już nigdy nie wyślę Euro do MBanku. To jest nieuczciwa praktyka banku blokując możliwość przelania waluty na inne konto. Nie polecam MBanku to transakcji walutowych.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67

~hanka / 2012-11-07

dla mnie super z 9% zyskiem. konto porównałam na http://www.obliczapieniadza.za.pl/blog/porownywarka-kont-osobistych/konto-osobis te-dla/ i wybrałam bez dwóch zdań. ciekawe ile uda mi sie zaoszzedzic

~gość / 2012-09-17

Bank dobry dla młodych ludzi, którzy radzą sobie ze swoimi finansami i potrafią korzystać z Tabeli Opłat i Prowizji. Każdy, kto ma choć odrobinę chęci by spojrzeć w tabelę nie będzie zaskoczony opłatami, gdyż wszystko tam jest. Ja osobiście polecam, zmieniłam Bank na mBank i nie narzekam. Jestem bardzo zadowolona z oferty, bardzo podoba mi się mSaver.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

Tanie, możliwość obsługi w (przwie) pełnym zakresie przez Internet, bardzo bogata oferta

Wady

mlinia, niestety bardzo trudno się tam dodzwonić

Extra informacje

2 lata, nie płacę nic

pl.j / 2012-08-16

Bank byl dobry ale NA DZIEN DZISIEJSZY NIM NIE JEST. NIE POLECAM. UKRTYTE WYSOKIE OPLATY!!!! NP, ZA KARTE GBP 10GBP ROCZNIE. CZY TO MALO? MOIM ZDANIEM DUZO NIKT MNIE O TYM NIE POINFORMOWAL. A BYLEM ICH KLKIENTEM PTRZEZ OKOLO 10LAT!!! POZA TYM DOSTEP DO GOTOWKI TYLKO PRZEZ SIEC WYBRANYCH BANKOMATOW. BARDZO SLABY KONTAKT POPRZEZ PLATNA INFOLINIE MOIM ZDANIEM KPINA Z KLIENTA, BARDZO DLUGI CZAS OCZEKIWANIE NA POLACZENIE.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

Roznorodnosc produktow, choc niezbyt atrakcyjnych,

Wady

Ukryte wysokie oplaty, fatalny kontakt z bankiem, brak troski o klienta, dostepnosc do gotowki tylko przez nieliczne bankomaty.

Extra informacje

~kjm / 2012-08-13

Jest, to jeden z najlepszych banków.Jest tanio, jest dobry i sprawny dostęp internetowy, dużo bankomatów, coraz więcej wpłatomatów, prawie wszystko można przez internet zrobić.Jedyną opłatą jest opłata 2 zł za kartę, którą bezproblemowo można pominąć. Korzystam z mBanku od wielu lat, korzysta też z niego rodzina i większość znajomych, wszyscy są zadowoleni.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

cena, system transakcyjny, prostota, jakoś obsługi, bogata oferta

Wady

-

Extra informacje

8

~nipi / 2012-08-09

Ten bank to lichwa i naciągactwo.W najbliższym czasie zmieniam bank.Nie polecam.
Zalety

kiedyś były

Wady

działania ba szkode klienta

Extra informacje

~piekna.bestia / 2012-08-02

Nie rozumiem, skąd te negatywne opinie. Mam konto w mBanku od wielu lat (będzie już z 6), nigdy nie miałam jeszcze ŻADNYCH problemów. Najważniejsza jest dla mnie wygoda - i właśnie ją dostaję (wypłaty ze wszystkich bankomatów bez prowizji, szybkie przelewy, bezproblemowy kontakt w razie pytań). Oferta mBanku, mimo pojawienia się konkurencji, wciąż jest atrakcyjna, 2zł (lub 5zł w przypadku usługi wypłata ze wszystkich bankomatów) to chyba nie jest jakiś majątek? Teraz zachęcam syna do otwarcia IzzyKonta, przy okazji dostanie pendrive (http://pendrivezakonto.pl/) :)
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

wypłaty ze wszystkich bankomatów bez prowizji, szybkie przelewy, bezproblemowy kontakt, bonusy za otwarcie konta

Wady

drobna opłata za użytkowanie karty (2zł)

Extra informacje

6 lat

~zbigniew33 / 2012-07-12

Z MBankiem jestem praktycznie od początku jego istnienia. Zniosłem dużo- wprowadzenie opłat za papierowe listy haseł jednorazowych, kartę z chipem, opłatę 2 złote za kartę debetową, comiesięczne zmiany tabeli opłat i prowizji. Lecz nie zniosłem ostatniej podwyżki (sprzed miesiąca ). Założyłem konto w AliorSync i stopniowo tam przenoszę tam aktywa. Jeżeli się sprawdzi, założę tam także konto żonie, którą do MBanku ściągnąłem z PKO SA (ten od żubra).
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00
Zalety

dobrze opracowany internetowy interfejs obsługi konta, bezpłatny EMakler.

Wady

opłaty za cudze bankomaty, opłata za kartę debetową, częste zmiany regulaminu i wiele innych.

Extra informacje

wiele lat, miał być bezpłatny, lecz stopniowo stał sie płatny.

~robbinhood / 2012-06-29

Bank nie najgorszy. Oplata za karte - 2zl miesiecznie (przy PLATNOSCI karta na kwote 100zl miesiecznie, oplata za karte wynosi 0). Zalosnie niskie oprocentowanie na rachunkach oszczednosciowych (grubo ponizej inflacji i ciagle oprocentowanie spada zamiast rosnac). Na plus sa przelewy miedzy wlasnymi rachunkami realizowane natychmiast (co np w Deutsche Banku jest wykonywane jak zwykly przelew, czyli wysylam kase ze swojego konta na swoje konto oszczednosciowe w piatek, a pieniadze pojawiaja sie na nim dopiero w poniedzialek). Duzo bakomatow bez oplat (np. BZWBK, EURONET), wplatomaty czesto ulegaja awariom (ostatnio jakby mniej). Ani polecam ani odradzam e-konto w mbanku.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

- przelewy miedzy wlasnymi rachunkami ksiegowane od razu

Wady

-oplata za karte, -czesto niedzialajace wplatomaty, - bardzo niskie oprocentowanie rachunkow oszczednosciowych

Extra informacje

7-8 lat, 0zl

~leon / 2012-02-02

mBank chyba szykuje większy szwidel ze znikaniem pieniudzy z konta.Dlatego tak mocno zniera klientów. Mnie oszukali 2 razy jak znikało z konta po 400 zł. Program komputerowu nie zawsze pokazjue włąsciwue salda - czyli totalny bałagan.

~Pirania_łagodna / 2012-01-24

Przypadkiem weszłam na to forum i.......przeraziłam sie komentarzami. Wybierając konto, robilam to świadomie, czytając regulaminy, tabele opłat itp, itd.... Wiedziałam na co się decyduję i co mnie czeka po podpisaniu umowy z mBank (to samo dotyczyłoby każdego innego banku). Nie znalazłam nigdzie punktu regulaminu, który mówiłby iż opłaty nigdy się nie zmienią, czyli świadczy to o tym iż większośc komentujących nidy regulaminu nie przeczytała a umowy podpisywała. O czym to świadczy???? Że ci mający pretensje sa po prostu głupi!!!! nie inaczej- po prostu głupi. Mało tego, ludzie, jeśli już nie czytacie regulaminów, a nie podoba się wam wprowadzona opłata za posiadanie karty której sie nie używa to błagam.... informacja o zmianach podana była na tyle wcześnie iż był czas na rezygnację i poszukanie sobie innego banku. Głupiutkie stworzonka nie umiały znaleźć innnego banku? och jak przykro, trzeba było z kont zrezygnować, przy odrobinie dobrej woli, perswazji oraz odpowiednio skonstruowanego podania pracodawca może dawać wypłatę do ręki- żadne prawo nie zakazuje pracowawcy tego robić, postarajcie się trochę. Po chwili refleksji doszłam jednak do wniosku że przecież nie o to chodzi iż głupiutkim konto nie odpowiada, po prostu jak sobie ponarzekają i żale wyleją anonimowo w necie to nie boli juz kiedy w domu żoma zdradza, mąż chce się rozwieść, pracodawca grozi zwolnieniem, bądź nie zdało się egzaminów w pseudo- wyższej szkole (profesor idiota trój nie wstawiał za samo podanie indeksu tylko trzeba było się wiedzą wykazać- jakiż bez serca palant).
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.33
Zalety

bezproblemowa obsługa

Wady

telefony niewyszkolonych pracowników z ofertami banku

Extra informacje

6 lat

~marcinradom / 2011-09-14

kiedy tylko powstał mbank założyłem sobie tam dwa konta: firmowe i prywatne. korzystam tylko z konta firmowego i na prywatnym miałem jakieś grosze. dziś zobaczyłem, że mam na nim debet 0,01pln (słownie jeden grosz). okazało się że mbank wprowadził opłaty za karty debetowe. ja jej nawet nie wyjąłem z koperty w której ją dostałem. postanowiłem więc przelać ten jeden grosz z rachunku firmowego na swój prywatny. i teraz niespodzianka! bank obciążył mnie kwotą przelewu, przypominam że to jeden grosz, oraz opłatą za przelew w wysokości 1,00pln. opłata za przelew wyniosła więc stukrotną wartość samego przelewu. moje dni w mbanku są policzone i nie sądzę, by ich liczba była większa niż 14.podsumowując. o ile kiedyś chwaliłem ten bank po wszystkich odpustach, to teraz zdecydowanie wszystkim odradzam. to bank, który się cofa w rozwoju.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00
Zalety

wreszcie drugi wpłatomat w Radomiu

Wady

co tygodniowe zmiany regulaminu, coraz więcej usług odpłatnych

Extra informacje

około 8 lat

~tramwajarz / 2011-08-28

Od trzech lat nie mogę uwolnić się od mBanku, bo bank twierdzi że w rezygnacji z usług banku jest nie mój podpis, ciekawe jaki ekspert to stwierdził.Rekomenduje omijanie mBanku jeśli nie chcecie popaść w niewolnictwo Jerzy Chiluta w niewoli

~Rumcajs / 2011-07-22

Witam, korzystam z mBanku od 2004 roku, jak podpisywałem umowę wszystko było okej, w między czasie minusy rosły i nie polecam w tej chwili tego banku nikomu!Minusy:- Wprowadzenie opłaty 2zł miesięcznie za użytkowanie karty do bankomatu, do tej pory było ZA DARMO.- Wprowadzenie opłat 5zł za listę haseł jednorazowych! do tej pory było ZA DARMO, co najdziwniejsze nie było żadnej informacji o wprowadzeniu tej opłaty, dowiedziałem się dopiero po ściągnięciu pieniędzy z konta.- Znikające sumy z karty kredytowej które nie są uwzględnione na blokadzie bądź w historii, tak tak moi drodzy, jestem zdumiony, niekiedy zniknie 20zł niekiedy 9zł i nie są to odsetki bo wszystko spłacam jak należy i w terminie, mam kartę kredytową kilka lat więc wiem jak się nią posługiwać.- Karta kredytowa załóżmy, że ma limit 1000zł, w takim wypadku z bankomatu można wybrać tylko POŁOWĘ!- Tylko kilka wpłatomatów we Wrocławiu! naliczyłem dwa... PorażkaPlusy:mTransferOgólnie mBanku nie polecam, gdy spłacę kredyty zamykam konto po 7 latach korzystania z usług tego banku.7lat
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.67
Zalety

Wady

Extra informacje

7lat

~george / 2011-05-30

witam wszystkichjesli chodzi o Mbank i zwykle, proste (przelewy i zwykle i do ZUS i US) jest bardzo OK !!!ALE: wlasnie dostalem info od nich ze zalegam im jakas smieszna kwote 20zl do rachunku ktorego od 3 lat nie uzywam. fakt faktem moje przeoczenie ze nie zamknalem tego konta kiedy zrezygnowalem z prowadzenia firrmy. jak popatrzylem na historie rachunku to wyszly dziwne rzeczy ale o tym dalej (jeszcze jeden fakt: NIE SPRAWDZISZ HISTORII RACHUNKU PONAD 3 LATA WSTECZ !!! a konto mam od 2003r. !!) wedlug mnie natomiast skandalem jest ze tylko raz rocznie informuja o saldzie danego konta i nagle na koniec roku okazuje sie ze masz minus bo wziales "dodatkowe opcje" w tym przypadku debet na koncie. ok. biora 100zl za odnowienie kredytu ALE wczytajcie sie DOBRZE w umowe o tej "usludze" bo okazuje sie ze te ....... licza WAM odsetki od kwoty NIEWYKORZYSTANEGO limitu kredytowego !!!!!!!!. Czyli po prostu mowiac: jak nie zrobisz na koncie takiego "minusa" na jaki sie zdecydowales to te ........ policza Ci za to odsetki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Dle mnie to jest je....ie klientow na maksa i typowe zalozenie ze: i tak nikt nie czyta umów wiec mozemy goscia ugnoic tak jak nam sie podoba ! ODRADZAM WSZELAKIE KRYDYTY I KARTY DEBETOWE W TYM BANKU !!!!!!!!!!!!!!!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.33

~arenia / 2011-04-29

Nie rozumiem narzekań na ten bank ! Proszę spróbować załatwić coś w PKO BP lub Inteligo. W PKO BP panie w okienku zupełnie nic nie wiedzą. A nowe konto miało być za zero zł ?! Nic podobnego. Wpływy na konto w PKO 2000 zł miesięcznie i to systematyczne !!!! CAły stek bzdur i niekompetencji - jak za komuny !!!! Z łaską i może na pojutrze. W Inteligo coraz drożej i też wiele razy siada im system i nie można np. zapłacić kartą.A w MBANKU:- obsługa przez telefon - super - wszystko załatwiłem w kilka minut, na zgłoszenie konsultanta czekam co najwyżej 30 sekund- obsługa przez internet znakomita, proszta, bez płatnych zdrapek - przez darmowe kody sms- przelewy wpływają i docierają do innych banków we właściwym czasie max 24 h ( w PKO BP zdarzały się przelewy 4-5 dniowe ).Jestem zadowolony i polecam. MAm tylko nadzieję, że tro darmowe konto nie przestanie być darmowe za kilka miesięcy !!!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

obsługa internetowadarmowość usług

Wady

mała sieć wpłatomatów i brak ich w małych miejscowościach

Extra informacje

2 lata

~mbank / 2011-04-27

witam..chce zalozyc konto bankowe a jestem "noga" jeszcze zlamana:) w tych sprawach...tak na przykladzie moze ktos mi powiedziec ile bede mial na koncie po miesiacu i po roku jesli wplace np 100zl... konto powiedzmy "ekonto" w mbanku..dzieki za dpowiedzi

~zadowolona / 2011-04-04

Oferta:Bogata, bezpłatna, często przy min formalności (np kredyt gotówkowy z decyzją w ten sam dzień na dowód osobisty)Obsługa:Panie bardzo miłe i pomocne.Prostota:Wszytsko intuicyjnie.jestem bardzo zadowolona z usług mbanku, konto w nim posiada cała moja rodzina i większość znajomych. Jest tanio, szybko, wygodnie.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

oferta, obsługa

Wady

wpłatomaty

Extra informacje

5

~bardzo niezadowolony klient / 2011-03-21

nieprofesjonalna obsługa i wprowadzanie w błąd a klient za to płaci stratą czasu i kasy
Zalety

nie ma

Wady

co jest tanie to jest drogie

Extra informacje

dwa lata

~Wiola / 2011-03-09

Konto jest bardzo proste w obsłudze! Nic nie kosztuje, żadnych opłat! Świetne rozwiązanie dla osób, które są w stanie zapamiętać 3 hasła i potrafią obsługiwać internet!Serdecznie polecam!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Proste w obsłudze, darmowe, idealne!

Wady

jedynie mała ilość bezpłatnych bankomatów

Extra informacje

ponad rok

~gerarddar / 2011-03-03

powiem Wam jedno.Jestem starym wygą.Wszystkie banki internetowe nadają się tylko do jednego:PRZELEWYDo reszty np:kredyty,pożyczki,hipoteki tylko banki w którym można bezpośrednio na żywo rozmawiać z ludżmi.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.33
Zalety

bezpłatna obsługa konta,bezpłatne przelewy,dostęp24h

Wady

Zpomnij o kredytach pod każdym względem chociażby czas załatwiania /piszą 15minut przy otwartej umowie kredytowej-bzdura.conajmniej 2 tygodnie/,horyzontale zarobki nie stego świata trzeba mieć ,żeby go uzyskać, więc po co kredyt !

Extra informacje

kilka lat

~www.fitfinance.prv.pl / 2011-01-19

Podstawową zaletą tego konta jest to, iż jest ono w zasadzie pod wieloma względami bezpłatne. I to jest właśnie główna siła tego konta. Nie płacimy za otwarcie i prowadzenie konta, za przelewy internetowe, za wydanie i używanie karty bankomatowej (nie ma warunków, że trzeba nią płacić aby nie było opłat). Również za odnowienie karty nie płacimy. Darmowe są wypłaty z bankomatów BZWBK, Euronet, eCard i cash4you. Wypłąty z innych bankomatów również są możliwe, ale wtedy nie jest to już takie bezpłatne. Abonament kosztuje 5zł miesięcznie. Wtedy mamy możliwość korzystania za darmo z wszystkich bankomatów w Polsce. Do wad można zaliczyć to, iż eKonto jest nieoprocentowane i dostępność placówek. Jeżeli ktoś często wpłaca pieniądze gotówką a mieszka w małej miejscowości to może mieć problem. Rozwiązaniem może być założenie sobie drugiego konta na poczcie bez karty bankomatowej, która jest płatna (choć nie jestem teraz pewien czy jest to możliwe, ale prawdopodobnie można zrezygnować z niej). Dzięki takiemu rozwiązaniu będziemy mieli tak jakby bank z placówką w każdym mieście. Wystarczy wpłacić sobie na konto w poczcie i przelać na mbank. Jeśli chodzi o oprocentowanie to w zasadzie gdy mamy większą gotówkę, lepiej jest zainwestować ją w na przykład lokatę (niekoniecznie w mbanku). Ewentualnie w ofercie jest konto emax plus. Podsumowując konto jest warte polecenia szczególnie dla osób ceniących sobie brak zbędnych kosztów.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

prawdopodobnie najtańsze konto na rynku, ewentualnie jedno z najtańszych

Wady

brak placówekbrak oprocentowania

Extra informacje

~hoh14 / 2010-12-31

A przetestowałem już kilka banków przez kilka lat i mam porównanie. Ma sporo zalet. Ale jak pamiętam, przynajmniej raz się poczułem zrobiony w konia przez bank, kiedy to z kont eMaxPlus usunięto blokadę (bez poinformowania mnie) wykonywania drugiego (już płatnego 5zl) i kolejnego przelewu w miesiącu, kilka razy( razy 5zł) się pomyliłem zanim przywykłem do nowych zasad ...
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.67
Zalety

eMakler zintegrowany z eKonem

Wady

Niskie oprocentowanie rachunków oszczędnościowych.

Extra informacje

~olbrzym82 / 2010-08-24

Prowadzenie free, przelewy free, karta do konta free, zero minimalnych wpływów i konto oszczędnościowe też free :D
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

wszystko gratis

Wady

mało placówek i wpłatomatów :/

Extra informacje

4 lata

~olimpin / 2010-08-13

jestem bardzo zadowolony z ich usług. W porównaniu z innymi bankami mają bardzo przyjazną i intuicyjną obsługę strony. Z musu muszę mieć też konto w innym banku ale jak wchodzę na stronę M-banku to aż mi się chce dokonywać tranzakcji. Generalnie środki jakie mi wpływają na konto innego banku przelewam do M-banku i dopiero od nich dokonuję wszelkich przelewów.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67

~koni / 2010-06-26

ja ta jestem zadowolony. Od ładnych kilku lat mam konto w tym banku i jeszcze ani razu nie dali mui powodu do narzekań
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

np potwierdzanie transakcji smsem

Wady

mogły by być bankomaty za darmoche a nie 5 zł na miesiąc ale i tak jest dobrze

Extra informacje

3lata

~MATI / 2010-06-14

Witam założyłem konto w mbanku zgubiłem podany numer tel czy można go zmienić jakoś

~Blondyna / 2010-05-28

Jeszcze nie dostałam karty (dziś ja wysłali), ale obsługa telefoniczna była przewspaniała. Minusem jest tylko to, że w życiu nie wpadłabym, aby wybrać akurat "0". Instrukcje bota na mlinii są beznadziejne.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

+Miła obsługa+Precyzyjna obsługa!+Szybkość załatwiania+Wszystko przez telefon

Wady

-Beznadziejna instrukcja na Mlinii

Extra informacje

6 lat izzy konto - teraz przemieniam je na zwykłe

~klient / 2010-02-07

od 4 tygodni nie moga mi przysłać karty kredytowej. Sami zapropomowali ofertę . Odesłałem dokumenty na poczcie gdzie maja skrytkę (wiec na pewno w drodze nie zginęły). Minęły trzy tygodnie i zero odzewu. Zgłaszam reklamacje (koszty telefonu dodatkowe) , oni ją przyjmuja i obiecuja wkrótce odpisać. Mija tydzień i nic. Żadnego maila.A dziś na info czacie banku gość znów każe mi dzwonić na infolinię (znów koszty) i mówi, ze na rozpatrzenie reklamacji to mają 30 dni. (tyle ze wtedy to już oferta będzie nieważna). Jakieś głaby tam pracują. Mam tam konto od kilku lat, pierwszy raz coś chcę a tu okazujee się, że są niekompetentni. Spadam tam gdzie klienta szanują.
Zalety

darmowe konto (ale nie firmowe)

Wady

niekompetencja

Extra informacje

~forum / 2010-01-09

Jestem w mBank-u od wielu lat. Nigdy nie miałem żadnych problemów ze sprawami reklamacyjnymi oraz finansowymi.Prowadzenie konta oraz dokonywanie przelewów w przeciwieństwie do tradycyjnych banków są bezpłatne.Zachęcam do korzystania z usług tego banku.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00

~serwetka22 / 2009-11-17

mysle ze oferta bankowa jest dosc atrakcyjna. bez opłat moge trzymac pieniądze w bezpiecznym miejscu, a takze wplacic je na lokate także bezplatnie.konto internetowe proste w obsludze, latwosc dokonywania przelewow przez internet
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

bezpłatność konta, możliwosc zarządzania pieniędzmi w domu

Wady

Extra informacje

4 miesiące

SZMIT / 2009-11-11

Lubie mBank i jestem z nim od samego początku. Niestety przez te ponad 7 lat składalem kilka reklamacji. Np. zwracajcie uwagę na księgowanie odsetek do rachunków eMAX. Raz zdarzyło mi się, że naliczyli odsetki a później je zabrali !! Kilka razy dwa razy pobrali opłatę za polecenie zapłaty. Ogólnie trzeba uważać, bo dla nas to 1 grosz, ale taki grosz od kilkuset tysiecy klientow to juz niezła kasa.No i jeszcze jeden przebój (z ostatniego czasu). Czekałem na przelew w EUR z Francji. Miał iść 3 dni, a do dzisiaj nie doszedł bo mBank już 2 razy go odrzucił. dlaczego? Bo w nazwie odbiorcy przelewu nie zmieściło się moje pełne imię i nazwisko. Nikt z mBanku nie zadzwonił, że taki przelew gdzieś tam wisi i przez ponad miesiąc jestem bez pieniędzy.Poprzednio przelewy w EUR przychodziły do BZWBK. Tam nigdy nie było takich problemów... Jednak za jakość obsługi trzeba placić.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.33
Zalety

dobra oferta

Wady

obsługa klienta i podejście do problemowych sytuacji

Extra informacje

7 lat

~zoniek / 2009-09-15

Jestem z nimi niemal od samego początku gdy mieli oprocentowanie 14% !!! tak tak aż tyle. Potem po kilku latach zmalało do obecnego poziomu. Najlepsze jest to że nie muszę wystawać w kolejce godzinami i gadać z obsługą. Konto obsługuję sobie sam czy to przez www czy komórkę. Kilka razy byłem zmuszony gadać z infolinią ale obsłużono mnie bez najmniejszego problemu. Od jakiegoś czasu wprowadzono opcję (płatną) powiadamiania sms'em o przychodzących przelewach. To jest to. Dodatkowo można mieć 2 rachunki e-max -lokata które działają jak dodatkowe "skrytki" na kasę. W panelu użytkownika mam 1 ekonto i 2 emax'y. Pracuję w kilku dziedzinach (programistyka i twożenie muzyki na zlecenie) Często jest tak że otrzymuję kasę od wielu klientów i dzięki takiej opcji (3 konta z różnymi numerami w jednym panelu) mogę bez problemu działać w wielu dziedzinach. Oczywiście kredytu u nich nie brałem więc się na ten temat nie wypowiem. Dla ludzi ceniących sobie swobodę działania i szybkość (własnoręcznej) obsługi -polecam. Brak opłat za prowadzenie rachunku jest dodatkowym atutem.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

samodzielna obsługa, kilka rachunków w ramach jednego konta, powiadamianie smsem o przelwie,

Wady

mała ilość darmowych bankomatów, mała ilość wpłatomatów

Extra informacje

niemal od samego początku ich istnienia

~jolanta / 2009-06-16

W ciągu dwu miesięcy załatwiałam w mBanku 3 sprawy, z których dwie zostały załatwione wręcz skandalicznie! Opinia o moim rachunku została wysłana do zupełnie obcego człowieka! Druga sprawa: potwierdzony wydruk z konta obiecano wysłać w ciągu trzech dni. Kilka razy tłumaczyłam, że od tego bardzo dużo zależy i poniosę znaczną stratę w przypadku opóźnienia. Po 10 (!) dniach przyszedł wydruk.... z konta mojego pracownika, którego jestem pełnomocnikiem !!!! Żądałam, by smarkula, która zawaliła sprawę przywiozła mi dokument do domu, ale na infolinii bezczelnie zaproponowano mi, bym... zapłaciła za kuriera !!! to przywiozą mi dobry wydruk do domu! Kurier jechał od piątku do wtorku (dzisiaj) i kazał zapłacić 25 zł! Dla nich klient, który ma 80 000 obrotu miesięcznie to śmieć! Tylko bardzo ciężka choroba i brak sił spowodował, że jeszcze nie zlikwidowałam tam konta, wiąże się to bowiem z likwidacją kont kilku osób. Zrobię to gdy tylko stanę na nogi - a byłam przecież klientką tego banku niemal od początku jego istnienia. Był dobry do drobnych spraw, ale teraz jego poziom sięgnął dna.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

wygoda i łatwość obsługi - jak każde konto internetowe

Wady

pomiatanie klientami

Extra informacje

~sara / 2009-05-11

Wczoraj rano wysłałam przelew jest już 18 dnia następnego a przelewu jak nie było tak nie ma. Obsługa czatu mBanku do niczego przekierowują od jednej osoby do drugiej i dalej nic nie wiem. Nie polecam ja rezygnuję z konta.1 rok
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00
Zalety

Wady

Extra informacje

1 rok

~mmbank / 2009-02-17

Oferta jest dobra, ale powinni popracować nad obsługą klienta. Nie do końca jest jasne z tymi darmowymi bankomatami - zdażają się takie że trzeba płacić prowizje za wypłacenie kasy.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.67
Zalety

Oferta, koszty

Wady

obsługa

Extra informacje

2 lata

~nikolaa / 2009-02-10

Jestem klientką mbanku już od 3 lat i ciągle jestem zadowolona. Nie zamieniłabym go na żaden inny
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

szybkie przelewy, dobry dostęp, dobra obsługa telefoniczna

Wady

Extra informacje

~Piotr5 / 2009-01-04

Hmm w sumie jako tako nie miałem jeszcze problemów z obsługa tel. ogólnie często korzystam z opcji "Czat z konsultantem" gdy mam jakieś pytania .. no ale fakt niektóe rzeczy tylko telefonicznie.Jestem ogromnie zadowolony z konta ... posiadam dwa w tym eMakler i Fundusze inwestycyjne gdzie dorabiam sobie odkładając co nieco na akce WIG20 :) Serdecznie polecam ... darmowe, proste i przyjemne ...
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00

~gajusz / 2008-12-12

Od roku jestem w grupie klientów tego Banku.. Uważam, że ten Bank jest jak dotychczas najlepszą propozycją na rynku.. A co najważniejsze jest wyraźnie konkurencyjny, w wielu swoich usługach, do innych Banków.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

Dobrze, Szybko, Tanio..!!

Wady

Troszkę za mało punktów dokonywania wpłat z tzw. "ręki"

Extra informacje

1 rok

~SimonT81 / 2008-11-25

Nie wiem czego jeszcze chcieć od darmowego konta.... może nie rozwala na łopatki oprocentowaniem ale przecież z czegoś muszą żyć, za nic nie płace, obsługa przez infolinie tez jest ok (nie zdarzyło mi się by nie chcieli odebrać telefonu), obsługa konta przez www też bardzo fajna, - zwłaszcza podoba mi się opcja sms. na razie ubolewam tylko że wpłatomaty są tylko w kilku miejscach w świętokrzyskim, ale może to z czasem się zmieni jak więcej ludzi do nich dołączy.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

DARMOWE

Wady

wpłacanie pieniążków

Extra informacje

6 lat

~dagets / 2008-11-14

mBank jest dobrym bankiem, ale... obsługa... Czy konsultanci wiedzą, że mają odbierać telefony? Internetowi konsultanci także olewają klientów. Co się ostatnio porobiło? Mogliby również zainwestować w lepszy wygląd interfejsu po zalogowaniu..
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.33
Zalety

+SMSy potwierdzające przelew,+Prosty, wygodny interfejs

Wady

-SMSy czasem zbyt późno przychodziły, ale to rzadkie przypadki-Mało staranny w wyglądzie interfejs ;P

Extra informacje

2 lata

Magdzik / 2008-10-13

Polecam! żadnych kłopotów :)pół roku
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

Wady

Extra informacje

pół roku

~Bodziogd / 2008-09-23

Naprawdę warto mieć konto w mbanku. Mam je od kliku lat i jeszcze nigdy sie nie zawiodłem i nie miałem złego doświadczenia.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

- łatwość obsługi- dostępność

Wady

- brak wap

Extra informacje

4 lata

~astve / 2008-09-14

prosty intuicyjny przejrzysty, kody sms nie dostepne np w inteligo
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00

Finanse mBank opinie