Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • merlin.pl
  • /
  • 1

Opinie o merlin.pl

Zakupy merlin.pl opinie
Asortyment
4.36
Dostawa
4.17
Łatwość zamawiania
4.54
Obsługa i reklamacje
4.09
Poziom cen
3.97

Średnia ocen

4.23

w skali od 1 do 5.

 

merlin.pl opinie merlin.pl
4.23 2964

Jovanka / 2022-09-19

Oszuści i złodzieje. Brak zamówienia, brak kontaktu, brak pieniędzy. Nic tam nie zamawiajcie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Złodzieje

Extra informacje

Franciszek / 2022-05-02

Zamówiłem i zapłaciłem za 3 książki pod koniec grudnia 2021 i do tej pory książek nie otrzymałem.Oszuści .Nie polecam wręcz namawiam do nie kupowania u oszustów.... a dzisiaj mamy 02.05.2022
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

żadnych

Wady

biorą pieniądze nie wysyłają książek

Extra informacje

msz / 2022-04-22

należy trzymać się z daleka
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

same

Extra informacje

Krzysztof / 2022-04-20

Zamówienie złożyłem w listopadzie 2021. Do tej pory nie otrzymałem książki . Nie odpowiadają na maile w sprawie zwrotu pieniędzy. To są złodzieje i oszuści. Omijać szerokim łukiem!

Gosia / 2022-04-06

Zamówienie złożone 03.12.2021r. Do tej pory nie mam zamówionych produktów ani zwrotu pieniędzy. Nigdy więcej zakupów w merlin.pl
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Alex / 2022-03-05

Zamówienie nie dotarło. Najpierw mail z kompletowaniem zamówienia, później z informacją, że jednak nie mają towaru. Później informacja o tym, że znowu się to wydłuży i prośba o kontakt z biurem. Na jakiś czas olałam sprawę, bo skoro i tak czekam i nie zdążą przed świętami, to w sumie obojętne już ile to zajmie czasu. Chciałam zadzwonić i zapytać ile może to potrwać ale nie można się dodzwonić, z e-maila przychodzi wiadomość zwrotna, że taki nie istnieje. Na messengerze też cisza. Pieniążków nie ma, książek nie ma - NIE POLECAM! Grupa FB dla oszukanych przez merlin.pl - https://www.facebook.com/groups/992971908240019/
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

Same, brak kasy, brak książek, duży niesmak

Extra informacje

Mam nadzieję, że nikt więcej tam nic nie zamówi

Marcin / 2022-02-10

Ani ksiazki ani zwrotu pieniedzy.Czekam 2 miesiace.Dwa zdawkowe maile,ze Pani juz wysyla info do ksiegowosci,zeby sie pospieszyli.Zlodzieje!!!!Zlodzieje i jeszcze raz zlodzieje!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

nie ma

Wady

Wszystko

Extra informacje

Szymon / 2022-02-10

Sklep nie realizuje zamówień ani nie zwraca za nie pieniędzy. Na dodatek nadal funkcjonuje i oszukuje kolejnych klientów. Ok. dwa miesiące temu złożyłem dwa zamówienia, łącznie ok. 250 zł. Po dziś dzień ani towaru ani zwrotu pieniędzy. Pewnie już tego nie odzyskam. Odradzam zakupy, to zwykli oszuści!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Nierealizowanie zamówień, brak zwrotu pieniędzy, oszukiwanie klientów

Extra informacje

Mateusz Nesterok / 2022-02-05

Zamówienie o numerze 55972738 złożyłem w dniu 23 grudnia 2021 roku. Obejmuje ono trzy książki, które są powszechnie dostępne w innych księgarniach. W Merlin.pl czas oczekiwania na wysyłkę miał wynosić do 48 godzin. Co tydzień kontaktowałem się ze sklepem, aby zapytać o status wysyłki, jednak ciągle się on opóźniał. W końcu w dniu 29 stycznia 2022 roku sklep poinformował mnie, że zamówienie skompletował i będzie wysłane w najbliższy poniedziałek, tj. w dniu 31 stycznia 2022 roku. Dziś mamy już 5 lutego 2022 roku, a zamówienie nadal nie jest wysłane. Realizacja trwa już niemal półtora miesiąca, sklep zaś sam ze swojej inicjatywy o niczym mnie nie informuje. Dobre czasy Merlin.pl już minęły. Zdecydowanie odradzam robienie zakupów w tym sklepie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

brak

Wady

nierealizowanie zamówień, niekompetencja pracowników

Extra informacje

Michał j / 2022-01-05

Firma której na normalnym rynku nie powinno być. Realizacja zamówienia 3 miesiące a książek jak nie było tak nie ma. Pomyśleć że książki miały być prezentem dla dzieci a mimo to musiały obejść się smakiem. Brak kontaktu z biurem obsługi lub lakoniczne odpowiedzi typu : " przepraszamy ale zalało nam magazyn. Twoje zamówienie zrealizujemy przez najbliższe kilka dni..." i tak przez 3 miesiące. Informacja na stronie o dostępności nijak się ma do rzeczywistosci. Proponuję omijać szerokim łukiem. Banda amatorów i ludzi nieszanujących swoich klientów.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40
Zalety

Brak

Wady

Kłamstwa, Brak kontaktu

Extra informacje

Pracownik / 2021-12-08

Firma nie wypłacalna. Merlin ma zadłużenie w wypłacie pracownikam z sierpnia, wrzasnia 2021. Wciąż nie można dostać wynagrodzenia. Proszę, 1000 razy zastanówcie się ludzi przed tym jak ufać tej księgarni.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Nie wypłacalni

Extra informacje

Tomasz / 2021-12-08

Zamówiono i zapłacono za 2 książki kilkaset zł - branżowe we wrześniu. Mamy obecnie 8 grudnia 2021 i ZERO ODZEWU = ani książek, ani zwrotu pieniędzy!!!!!! UWAGA to oszuści i wąłsnie składam zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80
Zalety

NIE MA

Wady

Oszuści

Extra informacje

Krzysztof P. / 2021-06-23

Bardzo słaba firma, towar zamówiony 13.06.2021. czas realizacji 48h a do dziś nie ma towaru ani zwrotu kasy. nie odpowiadają na maile. NIE POLECAM !!!!!!!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Nie można się z nimi skontaktować, nie realizują zamówień.

Extra informacje

Marcin / 2021-06-10

Firma z innej epoki,sprzedaja bez pokrycia towarowego,kasuja odrazu,problem ze zwrotwm kosztow!! To jakis nowy projekt,koty prowadza firme z ksiazkami!!! Jesli chcesz kupic ksiazke w merlinie ,szybciej napiszesz ja sam!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Rafał / 2021-06-08

Bardzo zły kontakt z obsługą, a właściwe brak kontaktu. Naliczony rabat nie wiedzieć czemu został usunięty. Połowy produktów brakowało w zamówieniu i od 8 dni nie mogę doczekać się zwrotu pieniędzy za niewysłane produkty. W dwóch słowach NIE POLECAM!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60
Zalety

brak

Wady

Brak towarów wystawionych jako dostępne w 48h, bardzo słaby kontakt z obsługą, długi czas oczekiwania na towary

Extra informacje

PS / 2021-06-07

Pierwszy raz dałam się tak nabrać, bo zaufałam marce. Myślałam, że jest to solidna firma z wieloletnią tradycją. Nie dajcie sie nabrać. Zamówienie z 25 maja 2021 nie jest realizowane, dostałam automatyczną odpowiedź, że są problemy ze skompletowaniem. Wysyłałam kilka maili, chcąć ustalić czego nie mają i spotkałam się z kompletnym brakiem reakcji. Infolinia nie działa, odsyłają do mailowania. Na maile nikt nie odpowiada, to automat. Najgorsze, że TAM NIKT NIE PRACUJE I NIE MA Z KIM ROZMAWIAĆ!!! Zażądałam więc mailowo anulowania zamówienia i zwrotu pieniędzy. Oczywiście nadal cisza w eterze i ponad 250 zł przepadło. Sklepem powinien zająć sie stosowny organ, by ludzie nie padali ofiarą oszustów.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Krzysztof / 2021-06-01

Fatalny sklep. Brak komunikacji. Nie odpowiadają na maile. Najgorszy sklep z jakiego miałem okazję korzystać. Sprzedają towar, którego nie mają. Oszukują klientów i wprowadzają w błąd.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40
Zalety

Brak zalet

Wady

Całokształt. Najgorszy sklep.

Extra informacje

Marek / 2021-05-07

Nie polecam ! Na pytanie kiedy otrzymam zamówienie - brak konkretnej odpowiedzi. Czekam już prawie miesiąc i nic. Na stronie figuruje, że: Wysyłka w 48h; Towar dostępny. Nie składajcie zamówień w tym sklepie bo na towar możecie czekać i czekać i czekać..... To jest bardzo nierzetelna witryna z kłamstwami w opisach.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40
Zalety

Brak

Wady

Nierzetelność, fikcja, kłamstwo w opisach.

Extra informacje

Omijajcie "z daleka"

Dzilian / 2021-05-05

Nie polecam na książki czekam prawie miesiąc. Mimo wielu maili ciągle maja problem z dostawcą. Hm.... Może najwyższy czas to zmienić. Czekam do jutra jak dalej nie będzie odpowiedzi anuluje zamówienie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60
Zalety

Brak, chyba że zaliczyć do tego fakt że chociaż na maile odpisuja

Wady

Brak towaru, beznadziejne wytlumaczenie, nie polecam zamawiać czegoś na prezent

Extra informacje

Braku towaru nawet nie rekompensuje cena, bo w innych księgarniach internetowych jest taniej

Anna / 2021-04-15

Absolutnie odradzam. Obiecują szybką realizację zamówienia, podają na stronie przewidywany czas przesyłki i nie wywiązują się z tego. Wysyłają mail, zawsze o tej samej treści: "Informujemy, że z powodu problemów logistycznych związanych z dostarczeniem produktów od naszego dostawcy, wysyłka Twojego zamówienia nastąpi później niż przewidywaliśmy". Tylko dla osób, którym nie zależy na szybkiej dostawie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60

Andrzej / 2021-03-25

Sklep to jakiś żart. Produkty na stronie dostępne - informacja, że wysyłka w ciągu 48h, a po 72h otrzymałem maila, że jednak nie mają książek, bo dostawca im ich nie dosłał. Po kontakcie z infolinią otrzymałem informację, że książki, które już kupiłem, i za które zapłaciłem, dotrą do nich może za kilka dni, ale pani nie ma pewności. Zamówienie oczywiście anulowane. Zobaczymy jak ze zwrotem środków. DRAMAT!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

wprowadzanie klienta w błąd

Extra informacje

Dawid / 2020-12-18

Sklep nadaje się wyłącznie pod lupę RZECZNIKA SPRAW KONSUMENTA !!!!! Dla zarobku kilku zlotowek, oszustwo nad oszustwem - towar wysłany nie taki jak zamawianych, a po kontakcie telefonicznym perfidne wmawianie że taki produkt został zamówiony - ! / DNO TOTALNE
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.00
Zalety

Brak

Wady

Wszystko na minus!!!

Extra informacje

NIE POLECAM

Ewka / 2020-10-29

Najgorszy sklep z jakim miałam do czynienia .
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Brak towaru na magazynie który sprzedawana, bardzo długą wysyłka ,

Extra informacje

Germanofil / 2020-10-15

Dokonałem zakupu skuszony promocyjną ceną książki P. Zychowicza ,,Germanofil”. Przy okazji zamówiłem więcej tytułów. Po dziesięciu dniach otrzymałem przesyłkę bez wyczekiwanej pozycji Zychowicza oraz wcześniejszej wiadomości co do braków w zamówieniu. Towar dostarczyła inna od deklarowanej przez księgarnię firmy kurierskiej. Paczka była uszkodzona. Czyżby oferta promocyjna była tylko wabikiem?
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.00
Zalety

Mimo wszystko niezły asortyment i ceny.

Wady

Brak informacji o zmianie zamówienia, czas realizacji, firma kurierska.

Extra informacje

Gracz / 2020-09-25

Od miesiąca czekam na przesyłkę, jak przedmówcy. Sklep sprzedaje towar, którego nie posiada. Nie polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Brak towaru, czas oczekiwania

Extra informacje

Klient / 2020-09-23

Nie mają towaru - nie realizują zamówień. Na stronie internetowej zamówienie z max czasem realizacji 48 godz w praktyce od prawie miesiąca cisza
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

NIE REALIZUJĄ ZMÓWIEŃ - okłamują klientów

Extra informacje

Zuzanna / 2020-09-22

Nie polecam sklepu. Sklep nie wywiązuje się z wysłaniem produktu . Zamówienie złożone 7 września miało być wysłane 11 i 11 wysłany do nich mail, odpowiedź dostałam 13 w4zesnia że towar najpóźniej w przeciagubtygodnia do mnie dotrze. Dziś wtorek 22 września zero reakcji z ich strony po wysłaniu kolejnego maila dostałam wiadomość że książki zostały spakowane i wysłane. Książki zamówione dla córki do szkoły. Nie polecam z całego serca
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.20
Zalety

W sumie plusie brak

Wady

Extra informacje

Czas ocz3kiwania na dostawę tragedia . Sprzedają asortyment którego nie posiadają na stanie

Mariusz / 2020-09-17

Od 3 tygodni prawie nie realizują zamówień bo nie mają towarów. Pomimo to, że na stronie internetowej merlin.pl książki są nadal dostępne z max czasem realizacji 48 godz.
Zalety

trudno mówić o plusach jeżeli nie realizują podstawowych celów swojej pracy

Wady

okłamują klientów

Extra informacje

Iwona / 2020-09-09

zamówiłam wczoraj zabawkę ,zapłaciłam a dzisiaj sklep pisze że nie posiada towaru !!! To po co daję ofertę do internetu ???
Poziom cen
1.00
Zalety

Żenada

Wady

Nierzetelni

Extra informacje

Rafał / 2020-09-07

Po dwóch tygodniach dostałem informację że zamówienie jest anulowane... Skandal
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

sprzedają książki, których nie mają

Extra informacje

Andrzej / 2020-07-27

Książki do nauki języka doszły po tygodniu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.80

Wojtek / 2020-05-06

Zdecydowanie odradzam jakikolwiek zakup w tym sklepie. Informacje na stronie internetowej są nieprawdziwe, sklep nie wywiązuje się z deklarowanych terminów. Mało tego jawnie kłamie grając na czasie - zamówiłem kilka produktów, po 2 tygodniach ciągłego upominania się o dostawę otrzymałem informację, że brakuje im tylko 1 produktu. Po kolejnych dniach oczekiwania drugi mail, że czekają tylko na inny produkt, który rzekomo mieli jeszcze pare dni temu skompletowany w moim zamówieniu. Na stronie informacja o wysyłce w 24 lub 48h ( w zależności od produktu ) bo rzekomo mają na stanie, a tymczasem po 4 tygodniach dalej nic. Mało tego mają czelność wciąż wysyłać kampanie reklamowe z produktami których nie mają. Ani pieniędzy ani książek dla dziecka nie widziałem od miesiąca. Takie sklepy powinny zostać zamykane.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Przekłamane informacje na stronie, brak realizacji zamówienia, długi czas odpowiedzi na wiadomości

Extra informacje

efoonia / 2020-05-06

NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zamówienie złożyłam 17.04. i od razu je opłaciłam. Zero odzewu na e-maile. Infolinia to ŻART. Omijać z daleka...
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

zamówienia nie są realizowane, brak kontaktu ze sklepem

Extra informacje

Patrycja / 2020-04-29

Bardzo zła obsługa. Na wysyłkę czekam od trzech tygodni! Nie odpisują na maila, czekam na zwrot pieniędzy. FATALNA OBSŁUGA
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Zła obsługa | nie odpisują |

Extra informacje

Ewa / 2020-04-28

Zamówienie złożyłam 9.04, do dzisiaj ( 28.04) nie mam informacji o przesyłce. Zamówiłam jedną książkę, od razu opłaciłam. Dzwoniłam do wydawnictwa, wysyłałam maile (bez skutku). Ostatni mail z prośbą o zwrot pieniędzy również został zignorowany. Na stronie nie ma żadnej informacji, że firma ma kłopoty z realizacją zamówień. Czuję się oszukana, rozumiem sytuację epidemiologiczną i związaną z nią ew. utrudnienia. Ale nie spotkałam się jeszcze z takim brakiem poszanowania konsumenta. Powinna być informacja zawarta na stronie, że księgarnia nie wysyła na razie towaru i może przedłużyć się czas dostawy. Gdybym wiedziała jak sytuacja się potoczy, dokonałabym zakupu w innym sklepie. NIE POLECAM TERAZ ZAMAWIAĆ!
Dostawa
1.00
Zalety

Wady

długie oczekiwanie zamówienie, brak kontaktu z księgarnią

Extra informacje

Maja / 2020-04-27

Nie polecam kupować czegokolwiek w tym sklepie. Czekałam 2 tygodnie aż ktokolwiek odezwie się w sprawie mojego zamówienia. Po upływie tego czasu napisałam maila z zapytaniem o mój zakup-nie otrzymałam odpowiedzi. Gdy zadzwoniłam (co wcale nie było takie łatwe) dowiedziałam się, że muszę n=czekać na książki jeszcze kolejne 2 tygodnie. N a stronie widniej napis, że dostarczają zamówienia w 24h-kłamstwo. Nie polecam kupowania czegokolwiek w sklepie Merlin.pl
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

nie ma

Wady

dluguie czekanie na zamówienie, brak wiadomości o zamówieniu, słaba obsługa

Extra informacje

4 tygonie na otrezymanie zamówienia

Anna / 2020-04-24

Zamówienie złożone 15.04 - do tej pory go nie otrzymałam. Mail 21.04 ze mają opóźnienia i że w takiej sytuacji najczęściej wysyłka jest następnego dnia. Dziś 24.04 po 30 min. oczekiwania, rozmowa z panią na infolinii kuriozalna. Pani prowadzi rozmowę z kimś innym jednocześnie, ze mną nie jest w stanie rozmawiać, tak się śmieje. Niby przeprasza, że jakiś kolega ją rozśmiesza, ale mam wrażenie, że pomyliłam numery i dodzwoniłam do jakiejś nastolatki. Kiedy pani w końcu po mojej zdecydowanej reakcji przestaje się "dławić" ze śmiechu, informuje mnie, że mają opóźnienia i będę musiała czekać jeszcze co najmniej 1,5 tyg. MERLIN - kogo wy zatrudniacie??? Absolutny brak profesjonalizmu. Jest to ostatnie moje zamówienie złożone w tym sklepie, a szkoda, bo kilkanaście lat byłam jego klientem. Pieniądze zapewne przepadły:(.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60

Anna / 2020-04-23

Sklep Merlin.pl nie realizuje zamówień! - złożone i opłacone ponad 2 tygodnie temu nie zostało nadane, niestety nie ma możliwości się dodzwonić aby uzyskać informację kiedy zostanie wysłane, sklep nie odpowiada również na maile.
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

Wady

zamówienia nie są realizowane, brak kontaktu ze sklepem

Extra informacje

Karel / 2020-04-23

Od tygodnia zamówienie nie zostało wysłane. Brak kontaktu z klientem: mailowo, przez FB oraz telefonicznie. Brak możliwości samodzielnego anulowania zamówienia. Zdecydowanie NIE POELCAM.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Wszystko

Extra informacje

Szopen / 2020-04-22

NIE POLECAM. Przesylka oplacona 5 kwietnia. Nie odpowiadaja na maile, linia wiecznie zajeta. Zamowilem od tego czasu ponad 5 przesylek od innych sprzedawcow (wliczajac paczke z Niemiec) i wszystkie juz dotarly.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40
Zalety

brak

Wady

kONTAKT, CZAS DOSTAWY, problemy przy zamiawianiu

Extra informacje

ciagle czekam na przesylke/odpowiedz od sprzedawcy

Wilczarz94 / 2020-04-21

Serdecznie odradzam wszelkich zakupów. Zamówiłem w obniżce grę planszową "Gra - Dochodzenie LUCRUM". Merlin stwierdził, że anulują zamówienie. Powód jaki podali to koniec nakładu promocyjnego. Skoro nakład się zakończył, trzeba było wycofać promocję. Mnie to nie interesuje, ja zobaczyłem produkt w takiej cenie, zakupiłem go i dokonałem płatności. Oczywiście napisałem do nich. Kilka dni i wciąż zero odzewu, nie można się skontaktować. W momencie jak mi anulowali zamówienie, widziałem że wciąż mają je na stanie tylko w normalnej cenie. Po tym jak dodałem opinie pod grą, to zdjęli produkt kompletnie. Skoro towar mieli, mogli mi go wysłać, a na przyszłość niech nauczą się pilnować promocji. A nie, że anulują zamówienia, jak widzą zainteresowanie i im nie wygodnie sprzedawać w senie jaką sami podali. To zresztą nie ich pierwszy raz, polecam poczytać opinie tutaj i na peperze. Tam często ludzie przestrzegają się przed zakupem szczególnie promocyjnych produktów, bo merlin lubi nie realizować jak im nie wygodnie. Komentarze "ciekawe czy zrealizują" sypią się gęsto. Sklep to totalna kpina.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

sklep nie realizuje zamówień - bo tak

Extra informacje

Rolson / 2020-04-21

Od 3 tyg czekam na zamówienie. Kontakt tylko mailowy - jeśli w ogóle coś odpiszą. Po prostu pospolici oszuści. Zdecydowanie odradzam zakupy u nich
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

żadnych

Wady

same wady

Extra informacje

Lis / 2020-02-05

Beznadzieja, zamawiam konkretną lalkę, przysyłają inna. Mina dziecka przy otwarciu paczki nie do opisania. Z działem reklamacji kontakt tylko elektronicznie, telefonu nie ma, poniżej krytyki, nie polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Same

Extra informacje

Marek / 2019-12-31

Dzień dobry, Jestem zdziwiony obsługą klienta, w sensie negatywnym. Jest wiele sklepów internetowych, które radzą sobie ze swoją działalnością w sposób zgodny z ich przeznaczeniem. Pozwólcie udzielić sobie rady, oczywiście bez obrazy. Zwróćcie się z prośbą do innych podmiotów o naprowadzenie na ścieżki prawidłowo wykonywanej działalności handlowej w kanale Internet. W zakładce O nas napisaliście "Naszym celem jest, by merlin.pl był dla Was sklepem pierwszego wyboru, dlatego stawiamy na wysokiej jakości ofertę, dogodne formy płatności i dostawy, a także przyjazną i kompetentną obsługę klienta." Wartością ważną jest dotrzymywać słowa a w szczególności tego złożonego publicznie. Marek Jarzynka
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

nie wiem

Wady

nie pisanie prawdy, przyrzeczenie terminu dostawy na stronie internetowej i nie dotrzymanie terminu realizacji

Extra informacje

Kasia / 2019-12-26

Nie polecam, falatna obsługa i czas realizacji zamówienia! Dopiero 3 dni po zakupie (a płatność była natychmiastowa) dostałam maila o 'trudnościach logistycznych', musiałam się prosić o informację kiedy moje zamówienie zostanie wysłane. Zamiast 1 przewidywanego dnia wysyłka trwała aż 5! Dla własnego spokoju kupcie gdzie indziej.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Czas realizacji zamówienia, obsługa

Extra informacje

aga / 2019-09-13

Zdecydowanie odradzam zakupy w tym sklepie. brak kontaktu telefonicznego, nie odpowiadają na maile, nie wiadomo kiedy przyjdzie przesyłka. przewidywana data dostawy w ogóle nie jest wiążąca. Czy ktoś z Państwa mógłby napisać jak próbować odzyskać pieniądze za niezrealizowana usługę? czy wystarczy pisemna reklamacja?
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

żadnych

Wady

za dużo wymieniać

Extra informacje

Agnieszka / 2019-06-19

Odradzam zakupy na merlin.pl, kontakt bardzo utrudniony, prawie miesiąc oczekiwania na odpowiedź email w sprawie zamówienia, brak towaru, który na stronie był oznaczony jakoś dostępny. Podejście do klienta bardzo nieprofesjonalne!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

Korzystna cena

Wady

Brak towaru, który miał być dostępny; uniemozliwiony kontakt telefoniczny i długi czas oczekiwania na odpowiedź email

Extra informacje

Darek / 2019-06-04

Zdecydowanie odradzam !!! Nie ma towaru którego wysyłka miała być w 24 godziny !!! Ciągłe przekładanie terminu realizacji zamówienia. Oczywiście prezenty na Dzień Dziecka nie dotarły (zamówione ze znacznym wyprzedzeniem). Zwrotu pieniędzy też nie można się doprosić !!! Na maile brak odpowiedzi a infolinia nie działa !!! Myślę, że ktoś powinien się tym zająć !!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40
Zalety

Wady

Brak towaru ! Nie można się doprosić zwrotu pieniędzy!

Extra informacje

Joanna S. / 2019-05-24

Sklep mam wrażenie z obsługą klienta zatrzymał się w poprzedniej epoce. Książki według informacji księgarni dostępne od 15.05 nie zostały wysłane. Na maila owszem wpływa informacja o przesunięciu terminu wysyłki na 21.05 ale wysyłka nie następuje o czym księgarnia nie jest łaskawa poinformować w ogóle. Na maila z zapytaniem o stan realizacji zamówienia nie otrzymałam odpowiedzi. Po 15 minutach oczekiwania na połączenie z Infolinią uzyskałam informację, że sklep w tej chwili nie wysyła żadnych zamówień, ponieważ mają inwentaryzację! Nie ma o tym oczywiście wzmianki na stronie a jedynie reklama sugerująca zakupy na dzień dziecka (w takim tempie dzień dziecka spokojnie można przesunąć na gwiazdkę). Pani na Infolinii poinformowała, że zamówienie PRAWDOPODOBNIE zostanie wysłane w przyszłym tygodniu a zakładam, że ową jakże pewną informację zaczerpnęła z widoku za oknem. O ile jestem w stanie zrozumieć, że w przypadku większego zamówienia mogą pojawić się jakieś poślizgi terminowe to już braku rzetelności i informowania o tym klienta zdecydowanie nie. Nie polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

Wady

towar nie jest wysyłany w terminie, brak kontaktu ze sklepem

Extra informacje

jakwi / 2019-05-20

Porażka sprzedają coś czego nie mają. Zakup 16 maja z terminem wysyłki na 17 maja. W dniu 17 maja zrobiło się 22 maja a dzisiaj anulowanie zamówienia z powodu braku towaru. Takie coś powinno zniknąć całkowicie z rynku. Porażka.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

j.w.

Extra informacje

Gucholina / 2019-04-25

Konieczność anulowania zamówienia po wielotygodniowym oczekiwaniu, brak kontaktu ze stroby BOK mimo pobrania pieniędzy (przedpłata), lekceważenie klienta. Od długiego czasu korzystałam z usług Merlina, teraz przechodzę do konkurencji.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Agata / 2019-04-25

Odradzam! 6 tyg. czekania na zamówienie (sama musiałam wielokrotnie kontaktować się w tej sprawie; trudno dodzwonić się na infolinię, maile pozostają bez odp.), którego nie ujrzałam! Mimo że zamówione produkty na stronie cały czas wyświetlały się jako dostępne, ponoć wystąpiły problemy z ich skompletowaniem. Anulowałam zlecenie, pieniądze zwrócono po monicie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.20

Agnieszka / 2019-04-04

Zamówiłam książkę dla dziecka, to miał być prezent na urodziny. Książka zamówiona z wyprzedzeniem, opłacona błyskawicznie. Cena korzystna, nawet bardzo - ale nie zastanowiło mnie to, uznałam że to nic nadzwyczajnego. Dostałam maila, że wysyłka zaplanowana na 01.04.....dziś kurier nie dotarł. Napisałam do Merlina pytanie, co z moją przesyłką.... I dostałam informację, że wkradł im się błąd systemowy i zwrócą mi pieniądze, a w ramach przeprosin dają 10 zł rabatu.... Kpina!!!!!! Nigdy więcej nie zrobię u nich zakupów, odradzę ten pomysł wszystkim znajomym..... Ile już było takich przypadków, że jeśli coś wystawiasz to musisz to sprzedać w takiej cenie....A tu 10 zł zniżki za taką wtopę..... Ja chcę książkę, za którą zapłaciłam.....
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Kompletna olewka, a jak się klient upomni to może 10 zł załatwi sprawę

Extra informacje

Mahoney / 2018-12-31

Ten sklep to absolutna KATASTROFA. Pracują tam zupełnie nieodpowiedzialni ludzie i totalni amatorzy. Złożyłem u nich duże zamówienie a dokładnie 9 gier które miały być pod choinkę dla 4ki dzieci. Zamówienie jak i wszystkie formalności dopełniłem w dniu 8 grudnia, a zatem na tyle wcześnie aby nawet niepełnosprawny umysłowo był w stanie podołać zamówieniu. Niestety ci DYLETANCI wysłali tą paczkę przesyłką która nie miała prawa do mnie dotrzeć. Przekazali ją następnemu NIEUKOWI z Ruchu który ją przejął i przytaszczył do Krakowa. A w Krakowie Pani z punktu ruchu powiedziała (zresztą zupełnie słusznie) że takiej dużej paki nie przyjmie bo nie będzie miała jak się ruszyć w tym kiosku. I co robi Pajac z Ruchu ? Nie dzwoni do mnie, nie wskazuje innego miejsca odbioru tylko wiezie pakę z powrotem do Merlina. A co robi pseudo handlowiec z Merlina ? Oczywiście nie kontaktuje się ze mną i nie mówi że zawalił i proponuje inny transport BO JEST JESZCZE CZAS, tylko rozpakowuje paczkę BO TAKIE MA PROCEDURY a kasę zwraca na konto w Wigilię 24 grudnia, pozostawiając 4ke dzieci bez prezentu. Oczywiście ani me ani be ani kukuryku, choćby sorry. Na infolinii wyłącznie, takie mamy procedury, nie da się, musimy rozpakować jesteśmy przygłupami itp. Dla mnie TOTALNA AMATORKA. Na koniec dostałem e-maila, że zwracają mi kasę bo nie odebrałem towaru. LOL
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

~Maja / 2017-05-25

Niestety nie mogę powiedzieć wiele dobrego o tym sklepie. Jako, że sama pracuję w handlu, naprawdę mam wiele zrozumienia dla różnych sytuacji z tym związanych. Ale ta sytuacja jest na tyle absurdalna, że choć nigdy tego nie robię, tym razem napisze negatywny komentarz. W ich przypadku zdarzyło się opóźnienie towaru. OK. Bywa. Musiałam zrezygnować z zamówienia i zwrócić towar. Jesteśmy na ostatnim etapie, czyli na wystawieniu korekty do faktury. Wysłałam do nich 6 (!!!) maili w odstępach jedno tygodniowych z prośbą o wystawienie korekty faktury. Za każdym razem ta sama odpowiedź " Szanowna Pani, dziękuję za odpowiedź.Korektę faktury może wystawić jedynie Dział Księgowości. W dniu dzisiejszym prześlę taką informację ponownie z prośbą o pilne przesłanie dokumentu."Serio? Półtora miesiąca to musi trwać i 6 maili z prośba o korektę? To nie są opóźnienia w dostawie czy brak towaru. To są 2 minuty pracy!Nie polecam tego sklepu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60
Zalety

Brak zalet

Wady

Brak towaru na magazynie; brak obsługi posprzedażowej

Extra informacje

~Marzena / 2017-05-14

Tragedia. Ogłaszają się że dostawa do 2 dni, ja czekam już 7 nie wiem czy spodziewać się paczki jutro. Dwukrotnie pisali mi maila, że wskazany przeze mnie kiosk ruchu jednak już nie jest aktualny (na stronie nie ma takiej informacji). I teraz będę jechać na koniec miasta po zamowienie. Skusiła mnie niższa cena ale absolutnie nie jest warta takiego czekania i nerow.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Długa dostawa, ciężki kontakt, brak aktualności na stronie.

Extra informacje

~Ewa / 2017-04-21

Po dość długim czasie skusiłam się na zakupy w Merinie... 30. 09. o 11.32 zamówiłam płytę This Is Where I Live (CD - William Bella), obok której widniała informacja o realizacji w ciągu 24 godzin. Zamówienie zostało potwierdzone natychmiast. 4.10. - po kontakcie telefonicznym z mojej strony - otrzymałam mail następującej treści: "Informujemy, że realizacja Twojego zamówienia uległa wydłużeniu ze względu na brak dostępności produktu u dostawcy, za co bardzo przepraszamy. Brakujący towar zamówiliśmy u innego dostawcy, dokładając wszelkich starań, by zamówienie zostało zrealizowane jak najszybciej. Twoje zamówienie planujemy wysłać: 2016-10-06" Niestety, w piątek, 7.10. o 15:30 moje zamówienie #62288726, bez jakichkolwiek wyjaśnień czy przeprosin, zostało po prostu anulowane. Obiecałam sobie - podobnie jak kilka lat (chyba dwa) temu w analogicznej sytuacji - że już więcej nie skorzystam ze sklepu Merlin.pl, ponieważ uważam za wysoce nieprofesjonalne proponowanie zakupu czegokolwiek, co tak naprawdę nie znajduje się w ofercie sklepu.
Asortyment
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Brak kompetencji, niepoważne traktowanie Klientów

Extra informacje

~Sylwia / 2017-04-13

Fatalna realizacja zamówinia- 1 płyta. W dniu 4 kwietnia br. zamówiłam płytę na merlin.pl. Otrzymałam maila zwrotnego, że towar zostanie wysłany w dniu 5 kwietnia br.dzsiaj mamy 13 kwietnia i nic się nie ruszyło. W dniu 12.04 interweniowałam i otrzymałam informację, że towar zostanie wysłany po godzinie 19.00.Niestety nic się nie zadziało. Kiedy zadzwoniłam w dniu dzisiejszym, tj. 13.04 usłyszałam od konsultantki, że ona nie odpowiada za magazyn i nie pójdzie na magazyn pakować mi towar. Ona jest od udzielania informacji o statusie zamówienia.Żenada.Brak kompetencji.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

Nie widzę żadnych

Wady

Brak kompetencji, nie realizowanie zamówień, brak jakiejkolwiek reakcji na interwencję, brak odpowiedzialności

Extra informacje

~Justyna / 2016-12-22

Pisali na stronie, że zamówienia złożone do 21 grudnia zrealizują do świąt. Najpierw napisali, że jednej z zamówionych rzeczy nie ma i oddali kasę. Zapewniali, że reszta będzie jak najszybciej wysłana. A dzisiaj dostaję maila, że nie mają wszystkich pozycji i wysyłka planowana jest na 27 grudnia. A wtedy to ja już nie potrzebuję tych rzeczy. Więc zbieram manele i idę po prezenty, bo te zamówione i opłacone przyślą ale chyba na święta wielkanocne. Więcej u nich nie zamówię. A to co przyślą dostaną z powrotem.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60

~Nitas / 2016-12-20

Beznadzieja. Złożyłem zamówienie i je opłaciłem. Na stronie była informacja, że towar wysyłają w ciągu 48 godzin. Po trzech dniach zamiast książki dostałem maila, że "względu na brak dostępności produktu u dostawcy" planują wysłać przesyłkę za cztery dodatkowe dni. Nie wysłali jej, a zamiast tego przyszedł mail "zamówienie zostało już skompletowane i przygotowane do odebrania przez przewoźnika." Minęły kolejne trzy dni, przez które nic się nie działo więc zadzwoniłem. Pani potwierdziła, że status zamówienia jest taki, jak w mailu ale ona sprawdzi w magazynie i do mnie oddzwoni. Nie oddzwoniła. Dzwonię więc sam na drugi dzień (minęły już prawie dwa tygodnie od opłacenia towaru.) - kolejna panienka odbiera po pół godzinie wydzwaniania i mówi to samo, co wczorajsza: sprawdzi w magazynie i oddzwoni. Kiedy pani oddzwoni? Pytam. "Jak dostanę odpowiedź z magazynu" pada odpowiedź. Aha, więc to może być i w przyszłym roku? Dopytuję się. "Jest taka możliwość" odpowiada. Po wpisach widzę, że nie jestem wyjątkiem. Tą firmą powinien zainteresować się prokurator.
Dostawa
Obsługa i reklamacje
1.00

~TB / 2016-12-06

Sprzedają towar, którego nie mają jako dostępny. Najpierw przedłużają termin wysyłki, a po tygodniu anulują zamówienie. Nie odpisują na emaile. Wciąż czekam na zwrot przedpłaty.Wadydziady65zl
Zalety

Wady

dziady

Extra informacje

65zl

~Micky96 / 2016-04-24

Nie polecam zakupów w tej księgarni!! Zamówiłam tam dwie książki w listopadzie, ponieważ na stronie była informacja, że są na stanie. Wysłałam pieniądze, po czym dostałam wiadomość że książki nie są dostępne. Starałam się o zwrot pieniędzy,dzwoniłam- nikt nie odbierał telefonu, pisałam e-maile, niestety bez odzewu. Klienci nie zasługują na takie traktowanie...
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

~Karolina / 2016-04-01

nie dostałam zwrotu pełnej kwoty za zwrot części zamówienia i koszty odesłania które wyniosły łącznie 26 złotych 49 groszy , a zwrócono mi tylko 17 złotych 48 groszy , poniosłam stratę i nigdy w życiu więcej nic nie kupię w merlinie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

niewiem

Wady

brak zwrotu pełnej kwoty, lekceważenie klienta

Extra informacje

produkt zwróciłam

~JOANNA / 2016-03-25

Robiłam często zakupy w Merlinie. Ceny były przystępne, sporo nowości, zapowiedzi, odbiór w Małpce itd. Niestety, teraz /od marca 2016r./to już nie ten Merlin. Ceny okropne, przesyłki płatne /wcale nie mało/, księgozbiór bardzo , bardzo ubogi. Tragedia. Szkoda czasu na ten sklep internetowy.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
1.75
Zalety

Brak

Wady

Drogo, uboga bardzo oferta, droga dostawa, brak promocji i opcji odbioru w punkcie lub za darmo.

Extra informacje

~bambi / 2016-03-16

zamówiłam 2 płyty cd , jedna z nich się udała bez uszkodzeń a druga jest uszkodzona pęknięte pudełko , przedarta , przedziurawiona tylna okładka płyta nadaje się do wyrzucenia , bo ja nie chce egzemplarza z dziurą.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.80
Zalety

odbiór osobisty na poczcie

Wady

mały asortyment , brak faktury, brak jakiegokolwiek dowodu zakupu.

Extra informacje

34 złote z groszami

~Ania / 2016-02-23

Otrzymałam informację z Małpki Express że Merlin już nie istnieje plajta i ktoś ich wykupił ale też od grudnia nic reklamacja wysłana telefony nie odbierają na maile też zero odzewu idę do Rzecznika i Państwowej Inspekcji Handlowej
Zalety

zero

Wady

Wiele

Extra informacje

korzystam 6 miesięcy ok 45 zł smycz dla psa

~okradziona klientka / 2016-02-05

Od 1.11.2015 nie mam ani zamówionego towaru, ani zwrotu pieniędzy, ani możliwości kupienia czegoś innego. Strata ponad 300 zł!!!!To po prostu złodzieje!Wiedzieli, że mają problemy a i tak przyjmowali zamówienia i brali pieniądze. A ten lakoniczny komunikat z połowy grudnia 2015 r. - wkrótce wrócimy - co to znaczy wkrótce ?? Ile miesięcy? A może lat?
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

żadnych

Wady

Extra informacje

~Justyna / 2016-02-01

Zgadzam się z poniższymi opiniami. Dokonałam przedpłaty na zamówiony towar pod koniec października. Dostałam informacje,że są braki. Pieniędzy nie wycofałam, bo liczyłam że towar się pojawi, albo zamówię coś innego. A teraz niestety nie ma żadnego kontaktu z firmą. Telefony nie odpowiadają na maile też nikt nie odpisuje. Krótko mówiąc OSZUŚCI
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

~Pits / 2016-01-17

Pierdolone zlodziejstwo za zam zapłaciłem w grudniu otrzymałem maila ze wSzystko ok za parę dni ze niestety nie mają jadngo z wybranych moich produktów i mieli wysłać pozostałe i do tej pory cisza nikt nie odbiera u nich tel jakieś przekierowania na stronie i nie mam prezentu świątecznego i kasy do dzis pozdrawiam wszystkich oszukany
Zalety

Brak zalet

Wady

Zlodzieje

Extra informacje

500

~Kredka / 2016-01-13

Zapłaciłam za towar w listopadzie i do dnia dzisiejszego (połowa stycznia) nie dostałam towaru. Skandal! Oszuści
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

dawno i nie prawda

Wady

oszuści

Extra informacje

~Isiak / 2015-12-21

Naciągacze i oszuści. Od dawna jestem klientem tego sklepu ale to co zrobiliw listopadzie przechodzi wszelkie pojęcie. Jako zaufanemu dostawcy dokonałam przedpłaty i czekam, czekam... Dostaję wreszcie informację iż zamówienie mogą zrealizować w części, zgadzam się na to i w dalszym ciągu nic. Wreszcie jest informacja o zmianach w firmie i proponują bon. W bonach nie płaciłam! Żądam gotówki - i dalej nic. Sprawą zainteresuję UOKiK. Ostrzegam przed tym sklepem
Asortyment
Łatwość zamawiania
Poziom cen
2.00
Zalety

brak

Wady

same minusy

Extra informacje

umowa nie zrealizowana

~Ranzes / 2015-12-04

Dołączyłem do grona "nabitych w butelkę" klientów byłego sklepu internetowego merlin.pl. Jestem (byłem) klientem tego sklepu od stycznia 2009 roku. Owszem zdarzały się sytuacje, że były przesunięcia w realizacji zamówień (może i faktycznie wynikały z faktu, że sklep handlował towarem, którego nie miał na składzie, ale przy produkcie widniała informacja : Towar dostępny). Ale to co zrobił sklep w ostatnim okresie, przechodzi wszelkie dopuszczalne normy działalności handlowej. w dniu 26.10.2015 r. złożyłem zamówienie na 3 pozycje książkowe (w tym jedną w przedsprzedaży) i jak zawsze dokonałem przedpłaty i spokojnie czekałem na realizację zamówienia, gdyż pozycja w przedsprzedaży miała się ukazać dopiero w połowie listopada. 19-go listopada dostałem informację, że dostawa się przesunie jeszcze o tydzień - potwierdziłem oczekiwanie. Ale gdy i ten termin minął zacząłem się już trochę niepokoić i zadzwoniłem do BOK. Tam zostałem poinformowany, że w ciągu kilku dni otrzymam odpowiedź. Zażądałem odpowiedzi w ciągu 24 godzin, której oczywiście nie dostałem. I znów telefon do BOK, oczekiwanie w kolejce do konsultanta (byłem 8-my), by w końcu dowiedzieć się, że moje zamówienie nie zostanie zrealizowane w ogóle ze względu na jakieś tam przekształcenia w firmie. Od 2-go grudnia z BOK prowadzę bezsensowną korespondencję e-mail, dostaję propozycje zamiany moich należności na 120% bon, który mam otrzymać w najbliższym czasie a bon będzie do zrealizowania, gdy sklep niebawem się otworzy w nowej odsłonie.Pikanterii dodaje fakt, że sklep dopiero w dniu dzisiejszym na swojej stronie umieścił informację o zaprzestaniu realizacji zamówień. Z informacji zamieszczonej na stronie wynika, że w dniu 27.11 br. właściciel marki podpisał umowę z nowym partnerem strategicznym : http://merlin.pl/info/about_firm/main.html, więc oczywistym jest fakt, że od dłuższego czasu firma prowadziła rozmowy handlowe. Dlatego to jest totalne świństwo, brak poszanowania dla klientów przyjmowanie zamówień, gdy wiadomo jest, że ich się nie zrealizuje. Nie wiem, czy ostatnimi działaniami firmy nie powinna zająć się jakaś instancja sprawująca nadzór nad działalnością tego typu placówek.A nowemu właścicielowi marki Merlin mogę powiedzieć tylko tyle : Polska to nie Ukraina, a stracone zaufanie będzie bardzo ciężko odzyskać.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60

~Agata / 2015-12-02

Beznadziejny ,nierzetelny sklep.Anulowanie zamówienia to norma,biorą pieniądze ,a potem ich nie zwracają.Do dziś nie zwrócili mi moich pieniędzy.Szanowni Państwo z Merlina ;czy to jest uczciwe?!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60
Zalety

Brak

Wady

Nierzetelność,kontakt mizerny

Extra informacje

Nie mam żadnego produktu,bo anulowali zamówienie.Nie mam książek i nie mam pieniędzy do dziś!

~kaia_ch` / 2015-11-30

katastrofa! nigdy nic nie zamówię w tym sklepie.. zero informacji na temat zamówienia.. a po dwóch tygodniach, gdy ja (po raz 3 dzwoniłam) pani mi powiedziala, z anulowano zamowienie. Zenada po prostu i tragiczny stosunek do klienta.Odradzam komukolwiek.
Zalety

brak

Wady

wszystko

Extra informacje

~Michał / 2015-11-30

To jest Jakaś granda. Po 3 tyg oczekiwania w ostatnim terminie anulowanie zamówienia. Na kolejne czekam już 2 tygodnie i pewnie to się tak samo skończy.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

za dużo by pisać

Extra informacje

nie mam go

~anka.K / 2015-11-29

Sklep nie jest w stanie zrealizowac juz mojego 4 zamowienia. momo informacji o dostepnosc ksiazki i wysylece w 24 godzie, oto niemal po miesiac wciaz brak ksiazki i wpłaconej gotówki. Zamowienie pewnie zostanie anulowane, lecz mimo czekania ponad 25 dni wciaz brak odpwiedzi. Brak kontaktu z biurem.Jedna wielka pomylka.najepiej trzymac się od tego sklepu z daleka
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

niedostepnosc produktow - wprowadzanie klientow w błąd informacja o dostępnosci

Extra informacje

wciaz nie mam, a zapłaciłam 60zł

~Bartek / 2015-11-20

Merlin.pl umożliwia składanie zamówieniń na wybrane produkty dostępne na stronie internetowej, a następnie w bardzo nieprofesjonalny sposób je odwołuje. Jestem bardzo niezadowolony i odradzam wszystkim korzystanie z oferty tej firmy.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40
Zalety

brak

Wady

nie realizuje zamówień

Extra informacje

w ogóle do mnie nie dotarł - sklep nie zrealizował zamówienia

~jerzy / 2015-11-13

tragedia!!! Wystawiają towar,którego nie mają - po miesiącu anulują samowolnie zamówienie, tłumacząc się, że nie ma towaru u dostawcy. Od paru lat kupowałem w Merlinie i nie miałem zastrzeżeń, ale teraz ich działania przypominają bankrutujące biuro podróży.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

duży wybór towaru, którego nie ma

Wady

brak towaru, który jest w ofercie

Extra informacje

wcale go nie kupiłem, bo nie było go u dostawcy

~Krzysztof / 2015-10-28

Witam.Miałem nie wystawiać opnii, ale skoro się domagacie to wystawię. Zakupiłem wysyłkowo z odbiorem w ''MAŁPCE'' płytę winylową ''SKALDOWIE THE BEST 1''. Okładka tej płyty była połamana jakby ją psu z gardła wyciągnął. Odsprzedałem ją w komisie za parę groszy i więcej nie chcę mieć z waszym sklepem nic wspólnego. Nie pomogą zapewnienia, że trzeba było odesłać, reklamować itp. Zapłaciłem uczciwie i spodziewałem się pełnowartościowego towaru. Pozdrawiam i żegnaj MERLIN.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.40

~agziolk / 2015-10-26

niestety muszę z przykrością stwierdzić , że od kilku miesięcy mocno nadwyrężyli moją cierpliwość i przestaję po wielu latach w merlinie zamawiać. Pogorszył się kontakt, terminowość zamówień, a już najbardziej denerwująca jest pseudodostępność książek, za które potem po kilkunastu dniach zwracają wpłacone pieniądze.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60
Zalety

duży wybór,

Wady

w asortymen ksiązki, których naprawdę nie mają w magazynie, długi termin oczekiwania na przesyłkę,

Extra informacje

~Joanna / 2015-10-19

Super-wszystko sprawnie,bardzo szybki czas realizacji
Zalety

szybkość,rzetelność

Wady

brak

Extra informacje

2 tygodnie

~Tomi!!!! / 2015-10-15

Przestrzegam przed tym pseudo sklepem. Kupiłem zeszyt ćwiczeń dla dziecka wysyłka miała być w 24 h efekt był taki że po tygodniu zadzwoniłem i powiedziano mi że transakcja którą zawarłem była tylko zaproszeniem do transakcji w sumie czekałem 2 tygodnie ale to nie wszystko bo zeszyt ćwiczeń przyszedł bez naklejek i teraz muszę to reklamować a sklep Merlin będzie to rozpatrywał 14 dni. PORAŻKA nie kupujcie tam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60

~Arsen / 2015-10-15

W ostatnim czasie zero zdolności do realizacji w czasie określonym w ich specyfikacji. Zwykle przychodzi mail , że nie mogą zrealizować zamówienia w tym czasie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.00
Zalety

asortyment

Wady

na zakupy trzeba czekac około 2 tygodni.

Extra informacje

~a_jaski / 2015-10-14

Ostatnio Merlin.pl zaczyna kolowialnie mówiąc lecieć w balona z klientami ! Na witrynie sklepu prawie wszystek towar znakują "Dostępne - wysyłamy do 24H", poczym po złożeniu zamówienia na taki towar i zainkasowaniu zapłaty, bezczelnie informują "czekamy na ...", a po kolejnych kilku dobach czekania propnują obcięcie zamówienia do 1/3÷1/2 zamówienia...
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.00
Zalety

że jest na rynku od bardzo dawna i że (jeszcze) ma jakieś tradycje

Wady

pogarszająca się obsługa Klienta, coraz bardziej pogarszająca się terminowość realizacji zamówień

Extra informacje

~Stanislaw / 2015-10-07

Z wielką przyjemnością korzystam z Państwa usług. Uważam, że wszystkie składniki oceny tj. asortyment, łatwość zamawiania i ewentualny kontakt, ceny ,dostawa oraz obsługa są na piątkę.Z pewnością będę do Państwa wracał.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

same zalety

Wady

bez wad

Extra informacje

kupowałem ksążki. Mam je wciąż, a kupiłem tanio.

~aska / 2015-09-26

Pod każdym względem bez zarzutu.Sklep godny polecenia.

~bambi / 2015-09-22

no ciekawe ile tygodni będę łaskawie czekała na rozpatrzenie reklamacji , pewnie i tak zrobią po swojemu , mimo, że do nich wysłałam maila z prośbą o szybkie rozpatrzenie reklamacji.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

darmowy odbiór w małpkach

Wady

nieprzyjemny kontakt, złośliwość, bezczelność

Extra informacje

dałam do reklamacji

~Robert / 2015-09-18

Polecam zakupy w Merlin.pl. To sprawdzony przeze mnie sklep, a zakup jest pewny, solidnie zabezpieczony z szybka przesyłką i konkurencyjną ceną.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Pewność zakupu, jakośc prioduktów, cena, szybka realizacja

Wady

Brak

Extra informacje

2 tygodnie, 130PLN

~cinammongirl / 2015-09-14

Uważam,że od ponad roku Merlin. pl nie radzi sobie ze swoją popularnością i ilością zamówień. Po prostu nie wyrabiają się czasowo.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.00
Zalety

Czasem atrakcyjna cena

Wady

Długi czas kompletowania zamówienia

Extra informacje

~Alicja / 2015-09-14

Od lat robię zakupy w Merlinie. Wspaniała komunikacja między pracownikami, a klientem, krótki okres oczekiwania, szybkie reagowanie na uwagi. Polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

Szybka realizacja zamówienia, szeroki wybór asortymentu

Wady

Extra informacje

długo, ceny często konkurencyjne

~luuu / 2015-09-11

Sklep ma towar na który "niby" czeka się do 48h a później okazuje się że jest opóźnienie w realizacji, po kilku dniach jest na stronie moje zamówienia, że jednak towar jest niedostępny. Już dwa razy się tak złapałam. Po za tym kontakt jest znikomy, nie raczą nawet poinformować że nie ma towaru. Dopiero kiedy się upomniałam dostałam odpowiedź z pustym mailem. Żenada!!!!!! Odradzam kupowanie w tym sklepie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

niektóre produkty są dostępne

Wady

brak produktów, które są na stronie

Extra informacje

~mateo / 2015-09-10

Zamierzałem zakupić żwirek dla kota EKO PLUS 20L. W wyszukiwarce CENEO wyraźnie widać, że dostawa jest darmowa.Sklep MERLIN wprowadza jak sądzę klientów CENEO w błąd podając, że wysyłka jest darmowa. Po wejściu do sklepu okazuje się, że dostawa TYLKO kurierem, za 9,95!Słowem próba naciągania klientów czy zwykła pomyłka?podaję link:http://www.ceneo.pl/10606172
Asortyment
Dostawa
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.00
Zalety

Zwirek jest OK

Wady

Extra informacje

~Zofia / 2015-09-09

Na książkę, która miała być dostępna w 24h i dostarczona do punktu odbioru w następne 48h czekałam prawie półtora tygodnia. Nie polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

cena

Wady

czas dostawy, opakowanie

Extra informacje

~Piotr / 2015-09-09

Sprzedają książki kórych nie mają. Kłamią że wysyłają w 24h. Po kilku dniach sie okazuje że towar za kilka dni ... a na stronie nadal 'wysyłamy w 24h' NIe polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.20
Zalety

Brak

Wady

Sprzedają niedostęne książki.

Extra informacje

~Elżbieta / 2015-09-08

łatwość zamawiania, błyskawiczna dostawa do punktu,
Zalety

bardzo funkcjonalny plecak

Wady

brak

Extra informacje

dwa miesiące 109 zł.

~halina / 2015-09-07

dosc duzy wybor nowosci
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.20
Zalety

wygoda.mozliwosc kupna bez wychodzenia z domu

Wady

niekiedy dosc dlugi okres oczekiwania na przesylke itroche wysokie ceny.

Extra informacje

~Dorota / 2015-09-07

Podręczniki bardzo szybko zostały skompletowane i dostarczone.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

Prosto i szybko

Wady

Extra informacje

1 rok szkolny 250,00

~Stokrotka / 2015-09-04

Wszystko zostało terminowo sprowadzone, profesjonalna obsługa, czas oczekiwania skrócony do minimum.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

~ACH29 / 2015-09-03

JESTEM BARDZO ZADOWOLONA
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

SZYBKO I ZGODNIE Z ZAMOWIENIEM

Wady

NIE MA

Extra informacje

NIE PAMIETAM BO MAM KILKA PRODUKTOW

~bambi / 2015-09-03

zakup udany , ale nie wybierajcie punktu odbioru małpka express ( merlin 17) na ratajach w Poznaniu , bo tam obsługa klienta jest bardzo nieprzyjemna i ode chce się wam zakupów w merlinie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

darmowy odbiór w małpkach , nieuszkodzony towar

Wady

nieprzyjemny kontakt

Extra informacje

od 1 września ,za 99 złotych z groszami

~kapitan Nemo / 2015-09-01

Super wygodne zakupy
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80

~xxx / 2015-08-25

Masakra!!!! nie polecam!!! zmówiłam płytę na którą czekałam ponad tydzień czasu. Przed zamowienie zadzwniłam pytając czy na pewno dojdzie za dwa dni potrwiedzono mi termin realizacji. Niesety jak sie okzala kłamią!!Wadynie polecam!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40
Zalety

Wady

nie polecam!!!

Extra informacje

~kwiatek / 2015-08-18

obsługa klienta jest nieprzyjemna , opryskliwa, złośliwa , negatywnie nastawiona do klienta.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60
Zalety

darmowy odbiór w małpkach

Wady

nieprzyjemny kontakt, złośliwość, bezczelność

Extra informacje

za 3 złote z groszami od 14 sierpnia

~asia / 2015-08-11

Witam, kupiłam i opłaciłam książkę dnia 30.07 i do dnia dzisiejszego nie a jest dziś 11.08 nie otrzymałam ani informacji i wysyłce (nawet nie potwierdzili wysłania) nie mówiąc o reklamacji, którą składałam poprzez maila i stronę internetową. Już nigdy nie zrobię zakupów w Merlinie, wracam do Matrasa i Empiku.Wady12 dni i przesyłki nadal nie ma
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.40
Zalety

Wady

12 dni i przesyłki nadal nie ma

Extra informacje

~kwiatek / 2015-08-07

wszystko się udało , jestem bardzo zadowolona.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

darmowy odbiór w małpkach , nieuszkodzony towar

Wady

brak

Extra informacje

od 6 sierpnia za 10 złotych z groszami.

~AZ / 2015-07-30

Super sklep. "Dla każdego coś miłego".
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Szybkość obsługi. Szybka wysyłka. Okresowe obniżki cen.

Wady

brak

Extra informacje

~shino / 2015-07-27

blyskawiczna wysylka, profesjonalna obsluga
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.00
Zalety

obsluga, szybka wysylka

Wady

n/d

Extra informacje

2 m-ce

~kwiatek / 2015-07-26

bardzo udany zakup.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

darmowy odbiór w małpkach , nieuszkodzony towar

Wady

brak

Extra informacje

od 24 lipca wykorzystałam nadpłatę

~kwiatek / 2015-07-26

bardzo udany zakup jestem bardzo zadowolona.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

darmowy odbiór w małpkach , nieuszkodzony towar

Wady

brak

Extra informacje

od 24 lipca za 7 złotych z groszami.

~kwiatek / 2015-07-23

bardzo udany i korzystny zakup po promocji.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

darmowy odbiór w małpkach , nieuszkodzony towar

Wady

brak

Extra informacje

od 21 lipca za 21 złotych z groszami

~Krzyszof / 2015-07-22

Nigdy nie kupujcie w tym sklepie ! Maja balagan, nad ktorym nie potrafia zapanowac. Wysylaja inny towar niz zamawiany, a potem przepraszaja i laskawie pozwalaja mi dokonac zwrotu. Warto zaznaczyc, ze juz drugi raz zdarza mi sie cos takiego. Trzeciego razu nie bedzie - czas zlikwidowac konto i zaczac korzystac z uslug konkurencji.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.00

~hem49 / 2015-07-21

Merlin pl. spełnia wszystkie warunki pełnej obsługi klienta
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60

~kwiatek / 2015-07-10

bardzo udany i korzystny zakup w promocyjnej cenie , jestem bardzo zadowolona.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

darmowy odbiór w małpkach , nieuszkodzony towar

Wady

brak

Extra informacje

od 9 lipca 17 złotych z groszami.

~Magda / 2015-07-10

Uważajcie na Merlin.pl i punkty odbioru Małpka. Paczka zamówiona w maju najpierw była długo kompletowana (przy składaniu zamówienia był podany krótki termin realizacji), potem nie potrafiła dotrzeć do punktu odbioru, gdzie "podobno" znalazła się dopiero po wielokrotnym kontakcie na infolinię i po anulowaniu już zamówienia. Anulacja była zgłaszana kilkakrotnie, ale w systemie nadal paczka jest do odebrania, zwrotu pieniędzy brak! Istna porażka. Pracownicy infolinii nic nie robią i gadają wyuczone bzdety. Czuję się przez Merlin okradziona.Jeśli cenicie swoje zdrowie i pieniądze nie kupujcie tam!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

same wady

Extra informacje

~kwiatek / 2015-07-08

bardzo udany zakup.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

darmowy odbiór w małpkach , nieuszkodzony towar

Wady

brak

Extra informacje

od 7 lipca za 10 zł z groszami

~joanna / 2015-07-08

jak zwykle pozytywna
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

szybka dostawa i zgodnie z zamówieniem

Wady

brak

Extra informacje

~kwiatek / 2015-07-04

wszystko się udało i to za dwa złote z groszami , jestem bardzo zadowolona.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

darmowy odbiór w małpkach , nieuszkodzony towar

Wady

brak

Extra informacje

od 3 lipca , za 2 zł 99 groszy Plastic - P.o.p. 1 cd

~smutna / 2015-07-03

towar mają ładny , tylko niestety obsługa klienta jest nieprzyjemna i złośliwa , kiedyś jak był czat online rok temu , bo była promocja płyty cd za 5 złotych to poprosiłam na czacie obsługę klienta by dodała mi tą płytę za 5 zł do zamówienia , które już wcześniej miałam w realizacji to dodano mi płytę w normalnej cenie za 28 zł do zamówienia , odpisałam , że zamówienia nie odbiorę i by mi cenę zmieniono na 5 zł , bo była wtedy promocja to dopiero wtedy łaskawie cenę zmienili na 5 zł to już było bezczelne z ich strony.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.20
Zalety

darmowy odbiór w małpkach , nieuszkodzony towar

Wady

nieprzyjemny kontakt, złośliwość.

Extra informacje

za około 50 zł od paru dni

~Iza / 2015-06-29

Polecam!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

~romkarcz / 2015-06-29

Bardzo dobry kontakt od wielu lat
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60

~kwiatek / 2015-06-29

jestem bardzo zadowolona, bardzo udany zakup.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

darmowy odbiór w małpkach , nieuszkodzony towar

Wady

brak

Extra informacje

Glassesboys - From our house 1 cd

~kwiatek / 2015-06-21

wszystko się udało, polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

darmowy odbiór w małpkach , nieuszkodzony towar

Wady

brak

Extra informacje

Basement Jaxx - Scars 1 cd

~kwiatek / 2015-06-20

bardzo udany zakup, polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

darmowy odbiór w małpkach , nieuszkodzony towar

Wady

brak

Extra informacje

Cher - believe 1 cd

~kwiatek / 2015-06-13

bardzo udany i korzystny zakup jestem bardzo zadowolona.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

darmowy odbiór w małpkach , nieuszkodzony towar

Wady

brak

Extra informacje

za 29 złotych z groszami Mr.Scruff - Friendly Bacteria 1 cd

~Jezox / 2015-06-10

Wszystko w najlepszym porządku. Jestem zadowolony.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Szybko i sprawnie.

Wady

Extra informacje

Miesiąc około 90 zł

~kwiatek / 2015-06-10

bardzo udany i korzystny zakup z czego jestem bardzo zadowolona i każdemu oczywiście polecam sklep internetowy merlin.pl , znajdziecie tu mnóstwo produktów z różnych kategorii między innymi : muzyka, sport, książki, zabawki.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

darmowy odbiór w małpkach , nieuszkodzony towar

Wady

brak

Extra informacje

za 17 zł 99 gr. the best of roxy music 1 cd 2001

~Arleta / 2015-06-07

Moja ulubiona księgarnia, duzy wybór, konkurencyjne ceny
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

bardzo duży wybór

Wady

przydałoby się więcej opcji sortowania

Extra informacje

1 miesiąc

~555 / 2015-06-04

jestem bardzo zadowolona z zamówienia, wszystko się udało , bardzo udany i korzystny zakup bez żadnych uszkodzeń .
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

darmowy odbiór w małpce , nieuszkodzone płyty cd

Wady

brak

Extra informacje

za 17 zł 99 groszy Rafał Brzozowski - mój czas 1 cd 2014

~Roman / 2015-06-03

Towar zgodny z opisem,bardzo dobra obsługa.Dostawa w ekspresowym czasie. Jestem pod wrażeniem tak sprawnie działającego sklepu. Polecam sklep Merlin.pl.WadyNie stwierdziłem
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Wady

Nie stwierdziłem

Extra informacje

~kristop12 / 2015-06-01

Jak dotąd- bez zarzutu
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.60
Zalety

dokładność pakowania, dobre produkty, krutki czas realizacji

Wady

-------------------

Extra informacje

nadal

~Renata / 2015-05-28

Ogólnie jestem zadowolona mogliby tylko skócic czas oczekiwania w dzisiejszych czasach 2 tygodnie to bardzo dużo
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
4.00

~Weronika / 2015-05-26

Transakcja przeprowadzona pomyślnie, bez żadnych zastrzeżeń. Polecam!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

terminowość, cena, jakość obsługi

Wady

brak zastrzeżeń

Extra informacje

2 tygodnie

~rocznik 1985 / 2015-05-23

wszystko się udało tylko niestety obsługa klienta jest bardzo chłodna i nieprzyjemna .
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.20
Zalety

darmowy odbiór w sklepie małpka

Wady

nieprzyjemna obsługa klienta , nieprzyjemny chłodny kontakt mailowy .

Extra informacje

od 22 maja za 49 zł 99 gr.

~anet / 2015-05-21

Świetne całe doświadczenie, bardzo lubię kupować w Merlinie :)
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

ogólnie przyjemnie

Wady

opakowanie mogłoby być bardziej eko

Extra informacje

3 tyg., ok. 25 pln

~Tomas / 2015-05-18

Warto kupować ,fajna obsługa,gdy brak jakiejś pozycji od razu jest informacja
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.20
Zalety

dobra obsługa

Wady

brak

Extra informacje

1 miesiąc

~feston / 2015-05-11

Od kiedy właścicielem Merlina stał się Pan od Biedronki, Żabki i Czerwonej Torebki asortyment się zmniejszył o połowę, ciekawych promocji jak na lekarstwo a jak już coś zamówisz w promocyjnej cenie to się okazuję że zamówionego towaru nie ma w asortymencie, to znaczy jest ale w cenie regularnej.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

~witlen / 2015-05-08

Szybko, profesjonalnie i solidnie.POLECAM!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80

~Ender / 2015-05-05

Super Sklep.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

Bardzo przyjazny layout sklepu.Przyjemne zakupy.

Wady

-

Extra informacje

Produkty nabyte w kwietniu.

~asiula10 / 2015-05-03

Płyta w świetnej cenie, szybka dostawa i łatwy, darmowy odbiór w sklepie "Małpka"
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.20
Zalety

dobra cena, szybka dostawa

Wady

brak

Extra informacje

od ok. 12.04.2015

~Hermiona86 / 2015-04-29

Sklep nie dość, że przedłużył realizację mojego zamówienia (wszystko było zapłacone), to na dodatek po kolejnym kontakcie okazało się, że płyta której nie było na początku już jest, natomiast która powinna być i czekać na brakującą nagle jej nie mają (w sumie zamówiłam 3 płyty CD).Istna żenada.Nie polecam, więcej tam nie kupię.
Asortyment
Łatwość zamawiania
Poziom cen
4.33

~apicjusz / 2015-04-29

Po zamówieniu towaru za określoną cenę nagle otrzymuję komunikat, iż dana pozycja jest niedostępna i zamówienie anulowane. Sprawdziłem, że towar jest nadal dostępny, jednak już za podwójną cenę - zamówiłem, aby sprawdzić dostępność i zamówienie zostało przyjęte i towar przesłany do punktu odbioru. Równolegle napisałem reklamację dotyczącą anulowanego zamówienia i otrzymałem ponowną odpowiedź, że towar jest niedostępny. W efekcie stan rzeczy był taki , że w tym samym dniu miałem do odebrania w punkcie odbioru MERLIN zamówiony przedmiot, lecz za cenę podwójną w stosunku do pierwotnej oraz pisemną informację o rzekomej niedostępności tego samego towaru, który wcześniej zamówiłem lecz za niższą cenę. Oczywiście nie odebrałem płyty, którą MERLIN chciał sprzedać za podwójną, w stosunku do pierwotnej, cenę. Mówiąc krótko - MERLIN oszukuje klientów.Wadynieuczciwość - podwyższanie ceny w trAKCIE DOKONYWANIA ZAKUPUnie mam, gdyż zaoferowano mi go za cenę podwójną w stosunku do pierwotnej
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60
Zalety

Wady

nieuczciwość - podwyższanie ceny w trAKCIE DOKONYWANIA ZAKUPU

Extra informacje

nie mam, gdyż zaoferowano mi go za cenę podwójną w stosunku do pierwotnej

~zala / 2015-04-24

jak zawsze -pełna satysfakcja! Polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

Szybko, sprawnie, bezproblemowo.

Wady

Brak

Extra informacje

~Anna / 2015-04-13

Kupuje w merlinie od lat i zawsze bez żadnych problemów.polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60

~Barbara / 2015-04-12

Transakcja przebiegła pomyślnie.Produkt zgodny z opisem,Bardzo szybka dostawa.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

Szybka realizacja zamówienia.

Wady

Cena

Extra informacje

Miesiąc,cena 120zł.

~Monika / 2015-04-10

Niedotrzymywanie deklarowanego czasu realizacji, z 24 h wydłużył się (bez słowa wyjaśnienia) do ok. tygodnia.Nierówne traktowanie klientów, np. w dzielnicy Bemowo brak darmowego punktu odbioru. Kontakty z Biurem Obsługi Klienta, biurokratycznym absurdem, niekompetencją i zlewaniem, przypominają dialogi z Małej Brytanii. Zawyżone ceny książek, np. historia polskiego designu „Rzeczy Niepospolite” droższa o 20 zł niż w innej internetowej księgarni np. Dobre-książki.Nie warto!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80
Zalety

Brak

Wady

brak profesjonalizmu i dbałości o klienta

Extra informacje

~959 / 2015-04-08

bardzo nieprzyjemnym wręcz przykrym tonem na maila mi odpowiedziała obsługa klienta , z zamówieniem wszystko jest dobrze , dotarło bez żadnych uszkodzeń.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.20
Zalety

darmowy odbiór , liczne promocje

Wady

bardzo nieprzyjemne odpowiedzi na maile tonem niemiłym i chłodnym

Extra informacje

od 8 kwietnia , za 22 złote z groszami .

~Miłosz / 2015-04-01

Wszystko ok.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

~Małgorzata / 2015-03-31

zakupy przebiegły sprawnie. Towar solidnie zapakowany, szybko dostarczony
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
4.50
Zalety

same zalety

Wady

Extra informacje

dwa tygodnie

~Jan / 2015-03-31

Bardzo dobry sklep, terminowa realizacja zamówienia, wszystko działa jak należy.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Dostawa na czas

Wady

Brak

Extra informacje

Miesiąc, za 439,99 zł

~xxx / 2015-03-29

tym razem miałam szczęście i to cud , że paczka nie uległa uszkodzeniu , bardzo słabe opakowanie przesyłek do sklepów małpka i w Poznaniu w niektórych sklepach małpka bardzo niechętnie z łaską wydają paczki , atmosfera jest nerwowa i bardzo nieprzyjemna i nie chcą by paczki otwierać wogle ja zaczęłam zamawiać w sklepie empik.com ( a w merlinie zaprzestałam ) , jak chcecie zamawiać w merlinie to wybierajcie dostawę kurierem lub pocztą polską , bo w małpkach w Poznaniu obsługa klienta jest opryskliwa i bardzo nieprzyjemna , ja tam się czułam niemile widziana .
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.20
Zalety

promocje,

Wady

nerwowa i nieprzyjemna atmosfera w małpkach w Poznaniu

Extra informacje

-

~mp / 2015-03-29

Zakupy bez problemów, polecam!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

Odbiór w RUCHu

Wady

słabe działanie aplikacji mobilnej

Extra informacje

~karol119 / 2015-03-26

Zakupiony towar (książka) dostarczony do punktu odbioru w stanie doskonałym. Nie mówię o jakości zakupionej powieści - i to jest ryzyko handlu z internetowymi "magazynami". Nie możesz przejrzeć zakupionego towaru (przeczytać na wyrywki paru stron), musisz się opierać na recenzjach, a te mają na celu zachęcić do kupienia, a nie wdawać się w ocenę merytoryczną dzieła - w tym wypadku było to rozczarowanie średniej kasy. Da się jeszcze wytrzymać.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.20
Zalety

szbkość wysyłki

Wady

choć czasami zdarzają się opóźnienia

Extra informacje

półtora tygodnia

~Adam-myszowaty-USA. / 2015-03-25

Nie wysyla ksiazek zwykla poczta! Wartosc ksiazek jest rowna watrosci wysylki.Ten towar sie nie psuje.Musze miec mozliwosc wyboru.Reklamacje beznadziejne.Pracownik ,ktory odpowiada w ten sposob jak mnie to spotkalo tutaj by nie popracowal!!!Reszta bez zarzutu. Kupowalem do tej pory duzo ksiazek . Narazie zawieszam zakupy do czasu zmiany stanowiska Lacze Uklony-Adam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
5.00
Zalety

Uczciwosc.

Wady

Formy wysylki.

Extra informacje

Kupuje ksiazki na wlasny uzytek od paru lat.

~marzka / 2015-03-21

Polecam sklep merlin.pl. Kupowałam w nim już wiele razy i zawsze byłam zadowolona z zakupionych towarów. Ceny są bardzo atrakcyjne i konkurencyjne do innych sklepów internetowych. Dlatego chętnie wracam do Merlina. Zanim coś zamówię, mogę dokładnie zapoznać się z ofertą, gdyż przy każdym produkcie opisane są szczegółowe informacje. Transakcje są realizowane bardzo szybko. Mogę sobie wybrać dogodny (z pośród wielu) punkt odbioru zamówienia, dzięki czemu nie ponoszę kosztów transportu i mam kilka dni na odbiór.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

same zalety

Wady

brak wad

Extra informacje

kilka dni

~fhg / 2015-03-21

bardzo dobry sklep wartt plecenia
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.80
Zalety

sumienność

Wady

brak

Extra informacje

około miesiąca

~Colomina / 2015-03-20

dobry serwis, czsem trzeba czekac.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.00

~Jacek / 2015-03-20

Album Kajtek i Koko w kosmosie.Piekne wydanie,powrot wspomnien z wersji gazetowej.Ilosc stron robi wrazenie-opis o najdluzszym polskim komiksie calkowicie uzasadniony.Obsluga sklepu Merlin na najwyzszym poziomie.Na pewno bede korzystal z tego sklepu jeszcze wielokrotnie.POLECAM !!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

bardzo szybka i rzetelna dostawa.

Wady

nie stwierdzam

Extra informacje

kilka dni / 73.99 zl

~Jadwiga / 2015-03-17

W Merlinie kupuję prawie co miesiąc nowości książkowe, rzadziej zabawki czy filmy. Uważam, że asortyment towarów jest ogromny, dostawa błyskawiczna.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

duży wybór i szybka dostawa

Wady

za wysokie ceny książek, ale to nie zalezy od dostawcy

Extra informacje

~joanna / 2015-03-15

szybko sprawnie iw korzystnej cenie
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

wiarygodność

Wady

Extra informacje

~Ela / 2015-03-13

Moja ulubiona księgarnia internetowa. Szybka wysyłka - darmowa do wybranych punktów, niższe ceny, szeroki wybór. Polecam!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

~AnnaW / 2015-03-10

Szybka dostawa (duży wybór sposobu dostawy), towar zawsze w dobrym stanie, dobry kontakt z obsługą klienta, konkurencyjne ceny. Polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

Szybka dostawa (duży wybór sposobu dostawy), towar zawsze w dobrym stanie, dobry kontakt z obsługą klienta, konkurencyjne ceny. Polecam

Wady

brak

Extra informacje

ksiązki - mam już około tygodnia za około 30 zł

~ewa / 2015-03-09

Sklep fantastyczny-bardzo bogata oferta
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

szybko,tanio,solidnie

Wady

brak

Extra informacje

~Marta / 2015-03-05

Miło się współpracuje z profesjonalistami. Szybka przesyłka, dobry kontakt, towar zgodny z opisem. Polecam w 100%.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

~Mieszko / 2015-03-05

Sklep bardzo dobry. Mam zaufanie do tego sklepu bo jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Wysyłka bardzo szybko przebiegła, mogłem odebrać w dowolnym miejscu i o dowolnym czasie. Polecam !!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

cena, kontakt, jakość, wysyłka

Wady

nie ma ;)

Extra informacje

Mam tą książkę już 2 tygodnie. Kupiłem ją za 8,99 zł.

~betti23 / 2015-03-02

Polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
5.00
Zalety

szybka wysyłka,łatwość zamawiania,dobra cena

Wady

nie ma

Extra informacje

tydzień-21 zł

~Karolina.T. / 2015-02-27

przez kilka lat robiłam tu zakupy i od tego roku kilka razy pod rząd otrzymałam uszkodzony towar , a obsługa klienta nieprzyjemnie mi odpisała na maile , poczułam się traktowana jak śmieć ,konto usunięte , nie polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

bezczelna nieprzyjemna i chamska obsługa klienta , uszkodzony towar.

Extra informacje

można by tylko przeklinać w jakim stanie produkty dotarły.

~Andrzej / 2015-02-27

To mój kolejny zakup w Merlinie. Jak zawsze profesjonalnie i sprawnie. Tak jak powinno być.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

Asortyment, profesjonalizm

Wady

Brak

Extra informacje

~alyria / 2015-02-27

Bardzo dobry sklep, godny zaufania, wszystkie zamówione produkty zawsze otrzymuję na czas, są zgodnie z opisem, pomoc na wysokim poziomie. Polecam!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

profesjonalizm, zgodność produktów z opisem

Wady

brak

Extra informacje

~MARIA / 2015-02-25

Jestem bardzo zadowolona z zakupu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

szybkość i jakość.

Wady

bez wad.

Extra informacje

To książki które już zdążyłam przeczytać.

~Bogusia / 2015-02-25

Zamówienie zrealizowane bardzo szybko, zgodnie z zamówieniem - polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

szybka realizacja

Wady

brak

Extra informacje

~Vicki 73 / 2015-02-24

Szybko, sprawnie, bez zastrzeżeń. POLECAMWadybrak
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

Wady

brak

Extra informacje

~niezadowolona / 2015-02-24

jedną z 6 płyt musiałam wyrzucić do kosza na śmieci bo była porysowana i miała brązowe odpryski i tą samą płytę kupiłam raz jeszcze w salonie empik ,absolutnie nie polecam tu kupować płyt cd i dvd blu-ray , filmów itp. , chyba że chcecie otrzymać towar w popękanych pudełkach , z tego zakupu jestem bardzo niezadowolona i poirytowana co popsuło mi kompletnie humor , brak słów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

darmowy odbiór w małpce

Wady

bezczelna obsługa, uszkodzony towar

Extra informacje

brak słów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~MARTA / 2015-02-23

Super sklep. Super oferta. I bardzo szybka dostawa.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.00
Zalety

Oferta bardzo duża

Wady

opakowanie uszkodzone - karton mógł uszkodzić towar

Extra informacje

2 tygodnie/200 zł

~Jan z Victorii?British Columbia,-Canada / 2015-02-20

Uwazam wasza firme jako solidna I godna zaufania.Ksiazki,ktorezamowilem dwa tygodnie temu dotarly do mnie w okreslonym czasie.Przesylka byla dobrze opakowana I opisana.Cene za to uwazam za korzystna.Ogolnie jestem zadowolony I zamierzam w przyszlosci korzystac z waszych uslug.Serdecznie dziekuje.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.40
Zalety

szeroki wybor,dobrze wyeksponowany

Wady

brak

Extra informacje

kupilem ksiazki,a poprzednio zestaw do nauki hiszpanskiego za przystepne ceny

~Gosia / 2015-02-18

szybko, sprawnie, towar zgodny z zamówieniem
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.20
Zalety

szybkość

Wady

brak

Extra informacje

~xxx / 2015-02-17

na moją wiadomość mailową o anulowaniu zamówienia dostałam niezrozumiałą odpowiedź jakiś skrót szczyt chamstwa , nieprzyjemna obsługa klienta , nie polecam opinia negatywna, brak słów. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

szczyt bezczelności

Extra informacje

nie mam

~Marzena / 2015-02-16

Bardzo szybka dostawa, a książki które kupiłam są tak dobre, jak wskazywały opinie do nich, które wystawili klienci
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

szybka dostawa, niska cena

Wady

Extra informacje

dwa tygodnie

~Bożena / 2015-02-14

Szybka obsługa, profesjonalne podejście do klienta. Polecam!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

Szybka obsługa

Wady

Extra informacje

2 tygodnie

~Damian / 2015-02-13

Szybka dostawa, sprawnie i zgodnie z zamówieniem. Współpraca z Małpkami Express jako punktami darmowego odbioru zamówionych towarów to jak dla mnie świetny pomysł.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

Duża liczba darmowych punktów odbioru, szybkość realizacji, przejrzystość strony sklepu

Wady

Extra informacje

1 miesiąc - 500 zł

~Włodek / 2015-02-12

Szybko sprawnie bez problemów.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80

~nowa39 / 2015-02-12

Zamówienie zrealizowane błyskawicznie. Brawo!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.80

~mokas / 2015-02-12

W Merlin od początku prawie. Kupuję książki, płyty. Czasem tez inne gadżety. Dobrze, wygodnie, na czas. Nawet przed świętami.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.40

~Monika / 2015-02-11

Sklep Merlin.pl to pełny profesjonalizm. Transakcja przebiega błyskawicznie, towar jest zawsze bez zarzutu. Polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

Szybkość, profesjonalizm

Wady

Extra informacje

~Andrzej / 2015-02-06

Znakomita księgarnia! Szeroki asortyment, szybka wysyłka, stosunkowo niskie ceny!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

Darmowa wysyłka

Wady

Nie wszystkie towary sa osiągalne

Extra informacje

~malgamac / 2015-02-06

Transakcja przebiegła pomyślnie, towar dostarczony bardzo szybko. Polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

szybko, dobrze i wygodnie

Wady

brak

Extra informacje

od kilku dni zakupiony za ponad 20 złotych

[email protected] / 2015-02-05

gorąco polecam, szybka realizacja, towar zgodny z zamówieniem
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

~Szmitex / 2015-02-05

W promocji były ciekawe tytuły w bardzo dobrych cenach. Do tego jeszcze należy dodać szybką dostawę. Oby tak dalej.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

~Marta / 2015-02-04

Polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.20

~kociamama / 2015-02-04

Kupuję w Merlinie od kilku lat i nigdy nie byłam zawiedziona jakością obsługi. Sklep wyróżniają konkurencyjne ceny (w moim przypadku płyt CD) oraz przejrzysty, intuicyjny serwis internetowy. Przy składaniu zamówienia od razu dostajesz informację o czasie jego realizacji. Odkąd Merlin wprowadził możliwość bezpłatnego odbioru w punktach Kolportera stał się moim ulubionym sklepem internetowym ;)
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

ceny, łatwość obsługi, terminy realizacji, rzetelność

Wady

niedostępność niektórych albumów (nawet nowych)

Extra informacje

kupuję regularnie od kilku lat

~Eliz / 2015-02-03

WIELKI NEGATYW Dopóki wszystko działa – jest ok, jednak gdy przestanie – katastrofa. Zamówiłam dwie książki (dostępność 24 i 48 godzin). Dostałam wiadomość, że jedna z nich jest niedostępna. Zadzwoniłam z informacją – chcę poczekać na obie, wysłałam maila, że czekam. Nie minęły trzy dni, gdy dostałam wiadomość od Merlin, że w związku z brakiem wyboru realizują zamówienie w części. Oczywiście odpowiedziałam, że wyboru dokonałam dołączając korespondencję i oraz godzinę i datę połączenia. Następnie nastąpiła wymiana maili – ze strony Merlin sztampowe wiadomości kopiuj – wklej. Wreszcie zadzwonił ktoś z obsługi i ustaliliśmy, że obecnie wysłanej części zamówienia mam nie odbierać, że złoży on zamówienie na obie książki i obie zostaną wysłane, jak ta pierwsza będzie dostępna. Świetnie, właśnie o to mi chodzi. Więc jakież było moje zdziwienie, gdy dostałam maila, że zostało wysłane moje zamówienie na jedną książkę – tę drugą, która już na mnie czeka! I znowu maile – znowu sztampowe odpowiedzi, w których najważniejszą sprawą było niezmienianie tematu wiadomości. A książka, której brak stał się przyczyną tej sytuacji, przez cały ten czas figurowała na stronie JAKO DOSTĘPNA – 48H. Oczywiście pisałam o tym w mailach, oczywiście pomimo jej braku była wciąż dostępna. Podsumowując – całkowicie straciłam zaufanie. Nigdy więcej nie zrobię tam zakupów.
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

nikną w obliczu wad

Wady

ZAMIERZONE KŁAMSTWO w kwestii dostępności towaru (czytaj w opisie sytuacji); brak personalizacji obsługi klienta; bałagan w obsłudze klienta

Extra informacje

~Aston22 / 2015-02-03

Ogólnie mówiąc bardzo dobry sklep z szerokim asortymentem (niemal zawsze mają na stanie to, czego aktualnie szukam), szybka realizacja zakupu, przystęne ceny (nie najniższe, ale jest ok) niezłe stawki za wysyłkę zagraniczną (bo tylko takie mnie interesują :) ). Na temat BOK i reklamacji się nie wypowiadam, bo jeszczew nie miałem okazji.Całościowo wrażenie pozytywne, można śmiało polecić.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.40

~Donata / 2015-02-03

Polecam zakupy w tym sklepie. Zarówno proces zakupów jak i reklamacji przebiega rewelacyjnie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

szybka wysyłka, tania dostawa

Wady

Extra informacje

Karuzela jest po reklamacji od dwóch tygodni, kupiona za 150 zł

~Grażyna / 2015-01-29

Jestem zadowolona z zakupu z odbiorem osobistym w wyznaczonym punkcie.Mam książkę od tygodnia, zapłciłam 24,20
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
3.75
Zalety

Wady

Extra informacje

Mam książkę od tygodnia, zapłciłam 24,20

~Maja / 2015-01-29

Zakupy w pełni spełniły moje oczekiwania. Konkurencyjna cena, szybka i bezpłatna wysyłka do dogodnego punktu odbioru oraz możliwość płatności przy odbiorze. Doskonały kontakt, rzetelność i profesjonalizm w każdym calu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

łatwość zamawiania, brak kosztów dostawy, termin realizacji, dobra cena

Wady

brak

Extra informacje

książkę posiadam od miesiąca, cena 19,99

~sylwia / 2015-01-23

KUPIŁAM KILKA PŁYT I KSIĄŻKĘ . JESTEM ZADOWOLONA. DOSTAWA SZYBKO, ŻADNYCH PROBLEMÓW. POLECAM
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.20

~patryk / 2015-01-23

Zakupiłem zabawkę w grudniu dla synka pod choinke mój błąd polega na tym ze jej nie sprawdziłem odrazu po zakupie tylko zapakowalem i czekalem do świąt, w wigilie okazalo sie ze zabawka jest zepsuta i tu zaczyna sie problem zlozylem reklamacje niby uznali reklamacje ale teraz już zadnego odzewu ze sklepu nie ma, nikt przez tel nie chce ze mna rozmawiac tylko prosza o meila i nic pozatym.To moje pierwsze zakupy w tym sklepie i ostatnie szczeze odradzam jakiekolwiek zakupy u nich.Synek juz 4 tydzien czeka na swoja zabawke ktora miala byc prezentem od mikolaja.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

~krydo / 2015-01-19

zawsze miła obsługa, łatwo wyszukać spośród bogatego asortymentu tę jedną rzecz siedząc w domu, ważne , że można odebrać w dogodnym miejscu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

wygoda, szybkie terminy realizacji, dobre opakowanie przedmiotu

Wady

brak

Extra informacje

trzy lata

~aga / 2015-01-16

super sklep, duży wybór, konkurecyjne ceny, odbiór własny, szybko super
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

bardzo duży wybór, fajne ceny i promocje

Wady

nic

Extra informacje

~Marta / 2015-01-13

Ogólnie jestem zadowolona z obsługi i realizacji zamówień.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.40
Zalety

szybka realizacja - zgodna z podanym czasem

Wady

jakość opakowania mogłaby być lepsza.Książka dostarczona posiada wady w druku, czekam na efekt złożonej reklamacji.

Extra informacje

2tyg, ok 200zł - kilka produktów z działu ksiązki

~jaiwa / 2015-01-13

bardzo szybka przesyłka, towar też w porządku
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Zakupy merlin.pl opinie