Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • merlin.pl
  • /
  • 1

Opinie o merlin.pl

Zakupy merlin.pl opinie
Asortyment
4.63
Dostawa
4.51
Łatwość zamawiania
4.84
Obsługa i reklamacje
4.46
Poziom cen
4.23

Średnia ocen

4.53

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

1439

dodanych opinii

 

Michał j / 2022-01-05

Firma której na normalnym rynku nie powinno być. Realizacja zamówienia 3 miesiące a książek jak nie było tak nie ma. Pomyśleć że książki miały być prezentem dla dzieci a mimo to musiały obejść się smakiem. Brak kontaktu z biurem obsługi lub lakoniczne odpowiedzi typu : " przepraszamy ale zalało nam magazyn. Twoje zamówienie zrealizujemy przez najbliższe kilka dni..." i tak przez 3 miesiące. Informacja na stronie o dostępności nijak się ma do rzeczywistosci. Proponuję omijać szerokim łukiem. Banda amatorów i ludzi nieszanujących swoich klientów.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40
Zalety

Brak

Wady

Kłamstwa, Brak kontaktu

Extra informacje

Pracownik / 2021-12-08

Firma nie wypłacalna. Merlin ma zadłużenie w wypłacie pracownikam z sierpnia, wrzasnia 2021. Wciąż nie można dostać wynagrodzenia. Proszę, 1000 razy zastanówcie się ludzi przed tym jak ufać tej księgarni.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Nie wypłacalni

Extra informacje

Tomasz / 2021-12-08

Zamówiono i zapłacono za 2 książki kilkaset zł - branżowe we wrześniu. Mamy obecnie 8 grudnia 2021 i ZERO ODZEWU = ani książek, ani zwrotu pieniędzy!!!!!! UWAGA to oszuści i wąłsnie składam zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80
Zalety

NIE MA

Wady

Oszuści

Extra informacje

Krzysztof P. / 2021-06-23

Bardzo słaba firma, towar zamówiony 13.06.2021. czas realizacji 48h a do dziś nie ma towaru ani zwrotu kasy. nie odpowiadają na maile. NIE POLECAM !!!!!!!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Nie można się z nimi skontaktować, nie realizują zamówień.

Extra informacje

Marcin / 2021-06-10

Firma z innej epoki,sprzedaja bez pokrycia towarowego,kasuja odrazu,problem ze zwrotwm kosztow!! To jakis nowy projekt,koty prowadza firme z ksiazkami!!! Jesli chcesz kupic ksiazke w merlinie ,szybciej napiszesz ja sam!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Rafał / 2021-06-08

Bardzo zły kontakt z obsługą, a właściwe brak kontaktu. Naliczony rabat nie wiedzieć czemu został usunięty. Połowy produktów brakowało w zamówieniu i od 8 dni nie mogę doczekać się zwrotu pieniędzy za niewysłane produkty. W dwóch słowach NIE POLECAM!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60
Zalety

brak

Wady

Brak towarów wystawionych jako dostępne w 48h, bardzo słaby kontakt z obsługą, długi czas oczekiwania na towary

Extra informacje

PS / 2021-06-07

Pierwszy raz dałam się tak nabrać, bo zaufałam marce. Myślałam, że jest to solidna firma z wieloletnią tradycją. Nie dajcie sie nabrać. Zamówienie z 25 maja 2021 nie jest realizowane, dostałam automatyczną odpowiedź, że są problemy ze skompletowaniem. Wysyłałam kilka maili, chcąć ustalić czego nie mają i spotkałam się z kompletnym brakiem reakcji. Infolinia nie działa, odsyłają do mailowania. Na maile nikt nie odpowiada, to automat. Najgorsze, że TAM NIKT NIE PRACUJE I NIE MA Z KIM ROZMAWIAĆ!!! Zażądałam więc mailowo anulowania zamówienia i zwrotu pieniędzy. Oczywiście nadal cisza w eterze i ponad 250 zł przepadło. Sklepem powinien zająć sie stosowny organ, by ludzie nie padali ofiarą oszustów.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Krzysztof / 2021-06-01

Fatalny sklep. Brak komunikacji. Nie odpowiadają na maile. Najgorszy sklep z jakiego miałem okazję korzystać. Sprzedają towar, którego nie mają. Oszukują klientów i wprowadzają w błąd.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40
Zalety

Brak zalet

Wady

Całokształt. Najgorszy sklep.

Extra informacje

Marek / 2021-05-07

Nie polecam ! Na pytanie kiedy otrzymam zamówienie - brak konkretnej odpowiedzi. Czekam już prawie miesiąc i nic. Na stronie figuruje, że: Wysyłka w 48h; Towar dostępny. Nie składajcie zamówień w tym sklepie bo na towar możecie czekać i czekać i czekać..... To jest bardzo nierzetelna witryna z kłamstwami w opisach.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40
Zalety

Brak

Wady

Nierzetelność, fikcja, kłamstwo w opisach.

Extra informacje

Omijajcie "z daleka"

Dzilian / 2021-05-05

Nie polecam na książki czekam prawie miesiąc. Mimo wielu maili ciągle maja problem z dostawcą. Hm.... Może najwyższy czas to zmienić. Czekam do jutra jak dalej nie będzie odpowiedzi anuluje zamówienie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60
Zalety

Brak, chyba że zaliczyć do tego fakt że chociaż na maile odpisuja

Wady

Brak towaru, beznadziejne wytlumaczenie, nie polecam zamawiać czegoś na prezent

Extra informacje

Braku towaru nawet nie rekompensuje cena, bo w innych księgarniach internetowych jest taniej

Zakupy merlin.pl opinie