Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Transport
  • /
  • Kurierzy
  • /
  • inpost
  • /
  • 1

Opinie o inpost

Transport inpost opinie
Cena
1.6
Niezawodność
1.23
Obsługa klienta
1.24
Parametry
1.24

Średnia ocen

1.33

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

94

dodanych opinii

 

Agnieszka / 2022-08-11

To jest jakaś kpina... Paczka przyszła zmiażdżona, wyglądała jakby ktoś rzucał ją w transporcie. (Tak się składa, że był to prezent dla dziecka i nie nadawał się do wręczenia) Proces reklamacji długi i oczywiście firma nie poczuwa się do winy. Zmarnowany czas i pieniądze bo produkt musiałam oczywiście zwrócić. Nie polecam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Mają w nosie klientów

Extra informacje

Nie poczuwają się do winy za zniszczone paczki

Kasia / 2022-08-10

Najgorsza firma kurieraka na swiecie ktorej kurier moze przyjechac o 9.00 rano lub o 22.00 i uwaza ze to normalne ze caly dzien dobry siedzisz i czekasz. Paczkomaty jeszcze gorzej. Norma robia sie bledy aplikacji uniemozliwiajace odbior przesylki. Jakby co firma nie czuje sie odpowiedzialna i na prosbe o przedluzenie odbioru ze wzgledu na taki blad odpowiada krotko: chcesz przedluzenia to plac drugi raz za przesylke. Ogolnie po prostu maja klientow w serdecznym powazaniu !!! Unikam jak moge i innym tez polecam bo predzej czy pozniej tez tak bedziecie walczyc i placic drugi raz. To jest zwykle naciaganie klienta zeby zaplacil drugi raz za to samo !!!! Po prostu skandal !!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Jakie plusy???

Wady

Nieodpowiedzialni naciagacze

Extra informacje

Monika / 2022-08-07

Fatalna firma. Poprostu zenada. Walcze od 3 dni z inpostem zeby wydostali moje dwie paczki ktore umiescili w zepsutym paczkomacie i nie racza nic zrobic z ta sytuacja po mimo 3 telefonow z reklamacja i 2 reklamacji wyslanych z ich aplikacji. Brak jakiej kolwiek naprawy paczkomatu. Ludzie z infolini obiecujacy zlote gory a gowno robia. To jest zenada ze nie moge odebrac paczek za ktore zaplacilam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Brak jakiej kolwiek reakcji na reklamacje

Extra informacje

Witalij / 2022-08-04

In post to najgorsze dzoadosteo i patologia ludzi z całej Polski powinni złożyć pozew zbiorowy do sądu
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Nie ma

Wady

Same wady

Extra informacje

Arek / 2022-07-26

Zlodzieje i oszusci. Paczka zaginela, ani kasy ani paczki. Klamia i oszukuja by nie oddac kasy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Zlodzieje, oszusci , kretacze

Extra informacje

Zawiedziony / 2022-07-18

Od 7 lipca 2022 czekam na paczkę nadaną w paczkomacie, przyjętą w jednym z oddziałów i wysłaną falej. Nadawca otrzymał informację, że etykieta odkleiła się od paczki i paczka jest poszukiwana. 13 lipca etykieta została anulowana! Wszystko widoczne w aplikacji InPost!) Po próbach kontakty z InPostem otrzymuję jedynie prośbę o kontakt z nadawcą, ponieważ przesyłka nie została nadana!?! InPost uważa, że paczki nie było, nie została nadana! Zdecydowanie nie polecam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

Kiedyś było dobrzy

Wady

Kłamią i obwiniają nadawcę

Extra informacje

Piotr / 2022-07-13

Kiedyś bardziej się przykładali do terminowości i szybkości dostawy.Od jakiegoś czasu zauważyłem że zatrudniają jak leci , nawet największych idiotów z IQ poniżej IQ małpy.Przykład , 2 przesyłki paczkomatowe , jedną umieścił w paczkomacie o drugiej zapomniał .Po telefonie i awanturze zawrócił i przekazał drugą przesyłkę. Inny przykład .3 małe przesyłki wielkości kopertowej, 2 w jednej skrytce dużej , gdzie jeszcze ja bym się zmieścił , trzeciej nie umieścił ze względu na brak wolnych skrytek. Kretyni na najwyższym poziomie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

jedynie takie zauważyłem

Extra informacje

Grzegorz / 2022-07-08

Paczka nadana w paczkomacie A nie zmieściła się Panu Kurierowi do paczkomatu B w skutek czego została uznana jako ponadgabarytowa. Inpost ma 48h by łaskawie podjąć kontakt z klientem. Żeby było śmieszniej ta sama paczka (ten sam karton i ta sama zawartość) pokonała kilka dni wcześniej tę samą drogę tylko w odwrotnej kolejności i problemów nie było, wszędzie się mieściła. Kpina, żenada, nonszalancja na infolinii, brak konsekwencji oraz zdrowego rozsądku.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

Kurierzy to często po prostu debile, nie potrafiący odwrócić paczki przy umieszczaniu jej w skrytce paczkomatu.

Extra informacje

Kamski1985 / 2022-06-29

Szybkie dostawy ale w razie uszkodzeń, nie zwracają pieniędzy pomimo wcześniej zakupionego ubezpieczenia. Niestety mamy straty na 3900PLN. Za każdym razem obwiniają nadawcę. Wsparcie techniczne tragedia!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Wściekła / 2022-06-24

Nie wiem jakim prawem nazywają się doręczycielami skoro nie potrafią dostarczyć przesyłki,paczka(dodam że były w niej buty na wesele,tak że pójdę boso)szczęśliwie dotarła do Bielska-Białej z Chin ale z Bielska już nie trafiła do mnie,dwa dni wydzwaniałam żeby jakoś odebrać paczkę, żeby zostawili u sąsiada albo w punkcie,ale jakby do ściany mówić,słuchają ale nic nie potrafią zrobić,odesłali paczkę do Chin!!! widocznie jak się zamawia paczkę przez kuriera InPost to trzeba wziąć urlop i siedzieć murem i czekać na jaśnie pana kuriera albo się zwolnić z pracy,ja pracuję na zmiany a z nimi nie można się nijak porozumieć,nie ma opcji dostawy po godz.15tej, kompletna niekompetencja,tam chyba pracują roboty a nie ludzie,totalne dno! Unikać jak ognia! Inpost paczkomat jak do tej pory 100% zadowolenia ale InPost kurier to najgorsza firma kurierska na rynku! W innych firmach zawsze telefonicznie ustalałam sposób dostawy i wszystkie paczki do mnie dotarły bez problemu.Odnoszę wrażenie że otrzymują premie za niedostarczenie i zwrot do nadawcy,kłamią w żywe oczy że była próba dostarczenia przesyłki, widzę że nie tylko mi ściemniali! Kompletnie żadnej pomocy ani chęci dostarczenia przesyłki !!! Kurierzy chamscy,aroganccy,pracują jakby za karę albo jakby nam Łaskę robili. Nic nie da się zrobić tylko zwrot. SKANDAL !!! W życiu już nie skorzystam z ich "usług" i tego samego Państwu życzę
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak jakichkolwiek

Wady

Tylko i wyłącznie

Extra informacje

Szkoda czasu i zdrowia na kuriera InPost, ja straciłam kupę nerwów i ciekawe kto mi zrekompensuje straty moralne i to że pokrzyżowali mi plany na wesele

klient / 2022-06-24

totalne dno! notorycznie- niedoreczenie bo bład adresu ! po kontakcie z infoloinia okazuje sie,ze wszystko ok.,adres prawidłowy. otrzymuje smsa o doreczeniu, dzwonie nieprawidłowy nr,podobny inny kurier ma przesyłke, a ze strony -brak mozliwosci doreczenia. bezczelnosc i tatalny bu...l! kurierzy nie maja terminali albo zepsute. z kazdej innej firmy ,wiem kiedy spodziewac sie kuriera, a tu- loteria. przesyłke kurierska- gorzej niz w prlu .za to pobieracie kase?????
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

bj / 2022-06-21

Od pięciu dni czekam aż naprawią paczkomat, nie mogę odebrać ani zmienić paczkomatu. Gdy zgłosiłem awarię paczkomatu człowiek z infolinii mówił o 4 dniach. Teraz mówią że nie mają informacji kiedy ktoś naprawi paczkomat. Jest to druga taka sytuacja w ciągu dwóch tygodni.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50

Natalia / 2022-06-17

Kurier InPost nie dostarczył oplaconej przeze mnie paczki i zaznaczył y dwukrotnie podjął nieudaną próbę dostaczenia ponieważ nikogo nie zastał w domu. Jest to absurd, codziennie przychodzą do mnie paczki( w domu zawsze jest conajmniej jedna osoba), i tylko z nimi pojawił się problem. Kontakt z kurierem = zero, biuro obsługi klienta= boty, zero jednostki ludzkiej. NIE BIERZCIE NIGDY KURIERA INPOST BO NIEDOSTARCZY WAM PACZKI. Są kilka zł tańsi ale to pułapka w którą nie warto się dać złapać bo teraz nie mam ani paczki ani pieniędzy. Inpost każe sobie samemu to wyjaśniać z nadawcą. STRATA CZASU, PIENIĘDZY, I KUPA STERSU
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak!

Wady

Nierzetelny bezczelny kurier; zero pomocy z działu obsługi klienta; strata czasu i pieniędzy; niepotrzebny stres; brak opłaconej usługi i brak opłaconego towaru

Extra informacje

Tomasz / 2022-05-25

Zamówiłem aparat fotograficzny - przesyłka za pośrednictwem InPost. Aparat zewnętrznie nie uszkodzony - po wyjęciu z opakowania okazało się, że metalowy akumulator został wgnieciony, a aparat nie uruchamia się i ma uszkodzony wyświetlacz. Opakowanie zewnętrzne wyraźnie wgniecione. Złożyłem reklamację - nie została uwzględniona - w odpowiedzi otrzymałem informację, że nadawca powinien tak zabezpieczyć paczkę, żeby wytrzymała różne sytuacje w transporcie masowym, tj, upadek z wysokości, rzucanie o podłogę, czy wgniecenia przez inne przesyłki. Nie polecam tej firmy do transportu przesyłek.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

dostępność paczkomatów

Wady

obsługa klienta

Extra informacje

Józef / 2022-05-24

W czwartek dostałem SMS że dostanę przesyłkę jutro , w piątek o 9 potwierdzili więc czekałem jak głupi do 15 kiedy to zawiadomili mnie ze dostarczą w poniedziałek. Złożyłem Reklamację i zażądałem aby dostarczyli na inny adres. Olali mnie i nie tylko nie wysłali na inny adres to nawet w poniedziałek nie dostałem a być może we wtorek. Powiedzieć burdel to nic nie powiedzieć.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
1.33
Zalety

Wady

lekceważą klienta

Extra informacje

Eidos71 / 2022-05-17

Przesyłka zagubiona przez kuriera InPost - prawdopodobnie trafiła do innej skrytki, gdyż ta właściwa, wskazana przez aplikację, okazała się pusta. Piszę "prawdopodobnie", gdyż InPost wypina się na wyjaśnienie okoliczności zaginięcia przesyłki i jej odzyskania, lub zwrotu jej wartości. Żądają ode mnie oświadczenia, pochodzącego od sprzedawcy towaru/nadawcy przesyłki mimo, że zaginiona przesyłka zawierała zakupiony i opłacony przeze mnie towar - przesłałem do InPost fakturę potwierdzającą zakup i opłacenie towaru. Dotychczas miałem dobre zdanie o InPost - po opisanym, olewatorskim podejściu tej firmy zminimalizuję korzystanie z ich wątpliwej jakości usług... Generalnie InPost - dno i metr mułu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Obecnie brak

Wady

Brak profesjonalizmu, całkowita niechęć do przyznania się do błędu i wyjaśnienia okoliczności zagubienia przesyłki, oraz wyrównania spowodowanej tym straty.

Extra informacje

Robi / 2022-05-17

Pomiędzy paczkomatami jest dokładnie 55 Km. paczka idzie .....5 dni kilka razy bym ją sam odebrał od nadawcy idąc pieszo tyłem ! Przepychana przez kilka oddziałów przetrzymywana u kuriera reklamacja odrzucona! Totalna kompromitacja !
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

całokształt

Extra informacje

mechanik / 2022-05-12

ostatnio jakieś jaja się odbywają w InPost. Giną paczki nagminnie. Wysyłam ok 20-30 dziennie i nie zdarzyło się jeszcze, żeby nie było problemu z jakąś paczką z danego dnia. Często jedna paczka zawiera kilka przesyłek i nie wiem jak się to dzieje ale jak są dedykowane do Warszawy to jedna znajduje sie nagle w Krakowie. I później czekamy aż dotrze do docelowej sortowni. Na infolinii się dowiedziałem że maja 14 dni na dostarczenie więc można sobie posłuchać wkurzającej muzyczki ewentualnie... PORAŻKA. Niestety kończę umowę i nigdy więcej, a kiedyś InPost byl cenowo ale też jakościowo naprawdę porządną firmą.
Zalety

Wady

Extra informacje

ponad 3 lata

mechanik / 2022-05-12

ostatnio jakieś jaja się odbywają w InPost. Giną paczki nagminnie. Wysyłam ok 20-30 dziennie i nie zdarzyło się jeszcze, żeby nie było problemu z jakąś paczką z danego dnia. Często jedna paczka zawiera kilka przesyłek i nie wiem jak się to dzieje ale jak są dedykowane do Warszawy to jedna znajduje sie nagle w Krakowie. I później czekamy aż dotrze do docelowej sortowni. Na infolinii się dowiedziałem że maja 14 dni na dostarczenie więc można sobie posłuchać wkurzającej muzyczki ewentualnie... PORAŻKA. Niestety kończę umowę i nigdy więcej, a kiedyś InPost byl cenowo ale też jakościowo naprawdę porządną firmą.
Zalety

Wady

Extra informacje

ponad 3 lata

Kasia / 2022-05-10

Ostatnio coś okropnego ,od kilku tygodni każda paczka jest rozerwana i przegrzebana ,nic nie zginęło bo kurier nie potrzebował jedzenia dla kociaka ,nie mogę zrobić zwrotu bo potrzebnie mi jedzonko dla chorującego kotka ,ale najlepiej zapakowana paczka jest systematycznie rozrywana a wszystko to w paczkomacie w Radzionkowie uni europejskiej 8.kadia
Cena
1.00
Zalety

Brak

Wady

Nieuczciwi kurierzy

Extra informacje

Atexim / 2022-05-10

Totalna porażka Przesyłka przygnieciona zniszczona w transporcie potwierdzona przez ich magazyniera protokołem a oni odpowiadają że odszkodowanie nie ypłacą i wpieprzają jakieś głupkowate klauzulki ze swojego regulaminu. Nigdy nie dają odszkodowań mówiąc że przesyłka źle zapakowana. Na przesyłce były wszystkie etykiety nie piętrować, nie rzucać i góra.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.00
Zalety

brak

Wady

nie wypłacają odszkodowań za zniszczone przesyłki

Extra informacje

2 lata

Zofia / 2022-05-09

Zgłaszam swoją NEGATYWNĄ opinię.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
1.67
Zalety

zero

Wady

nieterminowość , brak kontaktu z kurierem

Extra informacje

Maciej Ł / 2022-05-04

Witam, Podzielę się z Państwem swoim dzisiejszym doświadczeniem przy paczkomacie Inpost. Pojechalem samochodem na ul. Mackiewicza 17 w Krakowie w celu nadania paczki w paczkomacie. Podczas wpisywania numeru paczki w międzyczasie przyjechał pan kurier, który był chyba umówiony z kimś na odbiór paczki. W chwili wkładania przeze mnie paczki do skrzynki miałem mały problem by ją tam wcisnąć, bo tektura była trochę za gruba. Usłyszałem komentarze za plecami, coś w stylu "wkładaj, wkładaj, ja se wyciągnę". Zapytałem się o co dzodzi. Kurier w chamski sposób powiedział, że nie może później wyciągnąć paczki. Odpowiedziałem kurierowi, że skoro ją wsadziłem to pewnie będzie mógł ją wyciągnąć. Wyciągnąłem paczkę z paczkomatu i zapytałem kuriera, czy może mi pomóc i pokazać, gdzie się wybiera rozmiar skrzynki. Odburknął i powiedział, że on nie jest od tego, żeby mi pokazywać takie rzeczy. W trakcie rozmowy skrzynka została zamknięta i nie mogłem już nadać paczki.To wszystko to nic bo najgorsze miało dopiero nadejść. Doszedłem do wniosku,że wrócę do paczkomatu później i wyślę ją jeszcze raz po zapoznaniu z instrukcją wyboru rozmiaru skrzynki. Kurier Inpostu nie dawał za wygraną i zwyzywał mnie od baranów i debili. Cały czas zwracał się do mnie na Ty. Kolega kuriera jak zobaczył co się dzieje nagle zniknął, wcześniej próbując uspokoić bezczelnego pracownika Inpost. Poinformowałem kuriera, że jest w pracy i odpowie za zwyzywanie mnie od debili i baranów. Odpowiedział mi, że gów... mu zrobię, bo nie jestem w stanie mu tego udowodnić. Pod koniec chyba zrozumiał swoją sytuację bo zaproponował, że zabierze mi paczkę.... Odmówiłem. Obawiam się,że gdybym nie odjechał spod paczkomat możliwe, że zostałbym pobity przez kuriera Inpost. Piszę to z pełną powagą. Numer rejestracyjny samochodu kuriera to WU1298L. Incydent miał miejsce pod paczkomatem ul. Siewna 17 około godziny 15.20. Słyszałem, że Pan prezes Rafał Brzóska nagrodził kiedyś kuriera, który znalazł portfel w godzinach pracy... Jestem ciekawy jak Pan prezes nagrodzi kuriera za zwyzywanie klienta od debili i baranów nie wspominając już o zwrotach na "Ty". Nie polecam tej firmy. Nie będę korzystał z usług firmy Inpost, biorąc pod uwagę jak niezróważonych emocjonalnie zatrudnia pracowników. Kiedyś może dojść do tragedii. Z wysyłki zrezygnowałem.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Agresywni pracownicy

Extra informacje

Agata / 2022-04-20

Kilkukrotnie probowalam otworzyć skrytkę - nie udało się przez 2 dni. Infolinia nieczynna - przerwa techniczna. Musiałam opłacić przedłużenie skrytki. Zgłosiłam dwukrotnie awarie skrytki, po czym podjechałam pod paczkomat i rozmawiałam z konsultantem aby problem rozwiązać zdalnie. Akurat podjechał kurier, który również uczestniczył w tej rozmowie i zrobił interwencje w tej sprawie (zgłoszonej!) Kurier dostał przypisana interwencje, że jest zrobiona, odchaczona, paczka wydana. Okej fajnie. Zgłosiłam reklamacje oraz zwrot kosztów przedłużenia skrytki - konsultant potwierdził że w tym przypadku dostanę zwrot. Oczywiście według Inpostu żadnej awarii nie było i nie oddadzą pieniędzy. Robicie z ludzi kretynów? Już nie chodzi o te 9 zł! Tylko o zasady. Z winy Inpostu, czy to pracownika czy paczkomatu ja musiałam ponieść koszty przedłużenia tej skrytki. Nie wspomnę o kilkukrotnym podjeżdżaniu i starconym czasie! Konsultant sam potwierdził że widział w systemie że było kilka nie udanych prób odebrania paczki! Rezygnuje z dniem dzisiejszym z Waszych usług.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Zbigniew / 2022-04-13

Jestem osobą mocno niepełnosprawną , chodzę z trudnościami o kulach. Na dodatek dla ochrony przed wirusem mieszkam czasowo na działce Rodzinnych Ogrodów Działkowych, Kiedy zamawiałem na alegro 25l farby w uwagach prosiłem by kurier nie zostawiał mi zakupu pod bramą a podjechał pod działkę. Wjazd na teren ogrodów nie stanowi problemu. 350 działkowiczów wjeżdżają na tren ogrodów, ale kurier in post odmówił wjazdu. Szkoda. Następnym razem będę szukał innego kuriera bo tacy są.

Edith / 2022-04-13

Koszmar. Kurier zostawił mi w Paczkomacie całkowicie uszkodzoną przesyłkę - zalana tłustą substancją. Zawartość do śmieci. Reklamacja odrzucona. Kontakt z działem reklamacji czy bok jeszcze większy koszmar. Ludzie niekompetentni, nie dotrzymują terminów ustawowych, wymówki i lakoniczne pisma. Nie polecam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.75
Zalety

Paczkomaty

Wady

Jakość usług, uszkodzenia paczek, kiepska obsługa klienta

Extra informacje

marson / 2022-04-01

Jest git, z kurierem zbijana piona
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

Szybka dostawa

Wady

Kurde faja chyba nie ma

Extra informacje

Adam Paweł / 2022-04-01

To firma dno, a konsultant z kurierem to zwykli kłamcy, wmawiający, że były trzy próby dostarczenia paczki pod wskazany adres, ale nikogo nie zastali...... Dziwne to jest, bo pod tym adresem mieszka osoba niepełnosprawna, więc kurier chyba wylądował na Księżycu, jeżeli mówił, że nikogo nie było pod tym adresem. Wychodzę z założenia, ze tę paczkę przerąbali, a teraz próbują zwalić winę na kupującego i każą się kontaktować ze sprzedawcą ! Omijać szerokim łukiem !
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Nie ma !

Wady

Same wady, pracują tam "ludzie" wyuczeni przez swoich liderów, jak mają kłamać w żywe oczy.

Extra informacje

Sygdysuz / 2022-03-23

Ocena o InPost. Paczki przychodzą uszkodzone. Po odbiór paczki trzeba samemu zejść, ponieważ bardzo leniwym kurierom nie chce się wchodzić. Kurierzy nie obchodzą się z paczkami dobrze.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Paczki dochodzą uszkodzone.

Extra informacje

Artue / 2022-03-18

Paczki poniszczone, reklamacja nie uwzgledniona bo w paczce farba powyzej 750ml. Czyli kurier moze rzucac paczke a paragraf na obrone sie znajdzie jak trzeba.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

0

Wady

Wszystko

Extra informacje

Wiktor / 2022-03-15

Najgorsza firma kurierska. Czas dostawy przekroczony 3 krotnie. Paczka została dostarczona do paczkomatu po 7 dniach od zarejestrowania.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Długi czas dostawy

Extra informacje

Wiktor / 2022-03-15

Paczka została dostarczona do paczkomatu po 7 dniach od zarejestrowania.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

Brak

Wady

Długi czas dostawy.

Extra informacje

Grzegorz / 2022-03-02

Najgorsza firma kurierska, od 29 stycznia status przesyłki "przekazana do doręczenia", jest 2 marzec :( Reklamacja złożona 2 lutego, po 28 dniach przysyłają pismo o potrzebie dostarczenia oświadczenia nadawcy o zrzeczeniu się roszczeń, chociaż ja jestem adresatem. Banda złodziei,!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.75
Zalety

Wady

Kurier zgubił/ukradł przesyłkę

Extra informacje

Sylwek / 2022-03-02

Trzeci dzień przesyłka w trasie przesyłana w obrębie kilku ulic w tym samym mieście to paranoja.
Zalety

Wady

czas

Extra informacje

Ewa / 2022-03-01

Już po raz kolejny moja przesyłka ląduje w innym paczkomacie, gdyż w tym wybranym przeze mnie nie ma miejsca. Paczkomat jest całkiem sporo oddalony od mojego domu. Mogę sobie zaczekać 2 kolejne dni, aby paczka pojawiła się w moim paczkomacie. Ale zależy mi na terminie dostawy, więc muszę "dymać". Ostatni raz korzystam z paczkomatów.
Niezawodność
1.00
Zalety

Brak

Wady

Extra informacje

Andrzej / 2022-02-26

Jedno wielkie dziadostwo się zrobiło. Dostarczają paczki jak chcą. Banda patałachów!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50

Ola / 2022-02-25

Nie przyjemni pracownicy. Kurier agresywny. Widać jakby był tak za karę. Myślałam że zaraz rzuci we mnie paczką bądź uderzy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.00

Natalia / 2022-02-17

Szkoda slow trzeba od nich uciekac z daleka nie wydaja ci paczki z paczkomatu ale status odebrana infolinia porazka znaja tylko dwa zwroty nie posiadam takich informacji nie mam takiej wiedzy w koncu po trzy dniowych przepychankach z Inpostem przyjezdza kurier nie mozesz sprawdzic zawartosci paczki przed podpisem odbioru -kurier szybko odchodzi potem dzwoni do ciebie pan i szantarzyje albo bierzesz paczke brz sprawdzenia albo odsylaja do nadawcy i tak sobie pomyslalam odsylajcie sklep zwroci pieniadze moze nastepnym razem sklep zastanowi sie czy warto z taka firma podpisywac umowy jak straca klientow w postaci firm to sie zastanowia ze jest cos nie tak bo nas szaraczkow maja gdzies wazne ze buduja swoje imperium ale wszystko jest do czasu
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Wszystkie mozliwe

Extra informacje

Edek / 2022-02-16

Wszyscy popełniamy błędy nie jesteśmy doskonali, ale to co robi kurier ( po raz któryś z kolei ) z In post, to się w głowie nie mieści. Impost to jakiś cyrk. Brak szacunku do Klienta, kompletny brak profesjonalizmu. Powinni w oborze gnój wyrzucać, a nie zajmować się przesyłkami.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Bezczelni, nierzetelni, pracują w tym cyrku ludzie z łapanki.

Extra informacje

Brak słów, jak dla mnie to poniżające byłoby dalej korzystanie z ich pseudo usług

Daria / 2022-02-11

Jestem zawiedziona
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Słaba obsługa

Extra informacje

Radek / 2022-02-05

Bardzo negatywna
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Obsługa klienta

Extra informacje

Kris / 2022-01-28

Zgubili paczkę, a status oznaczono jako "dostarczona". Kurier nie wie sam co się stało z przesyłką, pewnie dał komuś innemu, mam wrażenie że nawet jej nie szukał. Nie polecam!
Niezawodność
1.00
Zalety

-

Wady

Extra informacje

Niezadowolona / 2022-01-27

Od 1,5 tygodnia czekam na przesyłkę, która ma status potencjalnie zaginiona. Nikt nic nie wie. Infolinia może wysyłać tylko ponaglenia do oddziału, które nic nie dają. Zalecają pisać reklamację. Po napisaniu reklamacji, okazuje się, że odszukiwaniem przesyłki nie zajmuje się już właściwy oddział, do którego były wysyłane ponaglenia tylko oddzielny dział! Jaja normalnie. Na rozpatrzenie reklamacji mają 30 dni, także można zapomnieć o ewentualnym zwrocie przesyłki do sklepu, gdyby okazało się, że jest coś nie tak z nią. Mało tego paczka musiała być rozerwana, bo proszą o informację, jaka była zawartość, opis oraz oszacować wartość przesyłki. Nooo także jeżeli jakimś cudem do mnie trafi, nie mam gwarancji, że nie będzie brudna. Dramat! Osoby na infolinii niekulturalne! Przerywają Ci, co chwilę nie dając wypowiedzieć się i burczą coś pod nosem! Omijają odpowiedzi wyuczonymi regułkami podczas szkoleń! Bardzo długo korzystałam z Inpost, ale po tej sytuacji zmieniam formę dostawy! Szkoda nerwów i stresu, za które mi nikt nic nie zwróci.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Wszystko

Extra informacje

Izabela / 2022-01-21

Ta Firma to jakaś żenada, nie wiem kogo oni tam zatrudniają, ale brak profesjonalizmu widać na każdym kroku, w ciągu 1 miesiąca zginęły mi i uległy zniszczeniu 3 paczki, na infolinii tak naprawdę nie wiele wiedzą i nie wiele pomagają, brak słów....
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Same wady

Extra informacje

Zajac19 / 2022-01-20

Moja paczka od grudnia się nie znalazła pieniędzy Nie chcą zwrócić nawet mają faktury Ile było zapłacone ciężko się z nimi dogadać ciągle żądają czegoś nowego
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Tylko

Extra informacje

Klijęt / 2022-01-20

ŻENADA!!! W informacji podano czas doręczenia 2 dni robocze, które minęły i paczki nadal nie ma. Kontakt z konsultantem inpost to jakaś porażka ....ona nic nie wie gdzie i dla czego, podaje info z systemu to co widzę również ja w opcji śledź przesyłkę, dodatkowo bezczelna! Z drwiną w głosie stwierdziła że mają 30 dni na doręczenie i sie rozłączyła.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

ZERO!!!

Wady

Brak profesjonalizmu!!! Nie polecam.

Extra informacje

Dzieejo / 2022-01-19

Totalne dno to jest najgorsza firma kurierska jaka wyslalem paczkę.podaja numer do kuriera on nie odbiera .potem dzwoni z innego numerem i jeszcze ma protesje że on ma przeciesz inny numer.pisza ze ma terminal przy sobie on przyjezdza bez terminala na infolinii nie mogą powiedzieć czy ma terminal tylko mówią że powinien mieć.chamstwo kurierów nie zna granic rozłącza się a w awizo napisał że mnie nie ma w domu a jego winna byla że nie miał terminala kłamczy i oszuści nie zamawiajcie tych usług nie polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Basia / 2022-01-18

Kurier zgubił paczkę dotarła po tygodniu zniszczona razem z zawartością
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

GH / 2022-01-11

Po upływie wskazanego terminu zgłoszenia się kuriera po odbiór przesyłki, w różnych dniach dwuktotnie monitowałem o tej sytuacji. Kurier telefonicznie skontaktował się ze mną trzy dni (!!!!) po deklarowanym odbiorze przesyłki, po tym też jak już wniosłem oficjalna reklamację usług firmy i świadczeniu, że zmuszony byłem wysłać przesyłkę przez inną firmę. Osobny temat to żenujące załatwianie reklamacji. Szkoda, że tak późno dowiedziałem sie o "jakości" tej firmy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25
Zalety

opis mówi wszystko

Wady

opis mówi wszystko

Extra informacje

Leonsio58 / 2022-01-07

Moim zdaniem najmniej profesjonalna firma kurierska jaka istnieje ponieważ czekam już tydzień czasu na przesyłkę no masakra i nie jest to pierwszy raz!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Niema

Wady

Brak Profesjonalimu

Extra informacje

Roman / 2022-01-05

Kurierzy to totalnie bezmyślne osoby, a system do pracy do poprawy lub osoby na stanowiskach do zmiany np. logistyk.Jak można nie powiadomić o przesyłce będąc pod bramą domu, to trzeba być idiotą.Kontakt z klientem zerowy ,mają go w *** za przeproszeniem dla nich liczy się ilość paczek rozwiezionych dziennie a nie jakość ich usługi niech im zmniejsza limity a zaczną płacić za pracę to się dowiedzą o poprawności wykonywanych usług.I jeszcze jedno płaćcie ludziom za prawdziwą pracę a nie za to że był a jej nie wykonał.Infolinia to osoby, które jedyne co potrafią to czytać frazę którą ktoś im napisał i mają do odtworzenia klientowi.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Żadnych

Wady

Wszystkie

Extra informacje

Bartosz / 2022-01-05

Paczka za pobraniem nie dotarła, mimo że byłem w domu od 7 rano 2 dni z rzędu. Kurier wirtualnie zostawił 2 razy awizo i 20zł przepadło za samą wysyłkę ponieważ dział reklamacji podwójnie odrzucił reklamację. Nie polecam dno i metr mułu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Paczkomat

Wady

Paczka nie dotarła, obsługa przez bota.

Extra informacje

Łukasz / 2022-01-04

Opłaciłem produkt ze sklepu. Otrzymałem maila z inpostu ,że 30.12 paczka zostałą wysłana , nie otrzymałem do 04.01.2022. Porażka, kłamią!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Nie prawdziwe wiadomości o dostarczaniu przesyłek

Extra informacje

Lukasz / 2021-12-28

Totalne dno kurier twierdzi że paczka 2 razy nieodebrania a on nie miał chęci pojawić się w ciągu kilku dni pod wskazany adres
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25

PatB. / 2021-12-09

Nigdy nie spotkałam się z większym chamstwem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nikomu nie polecam. Przesyłki zamawiane do paczkomatu (gdzie sama mam je odebrać do 48 godzin) , były dostarczane do domu przez kuriera Inpost i zostawiane przy ogrodzeniu, bo nikogo nie było w domu. Przesyłka miała być dostarczona do paczkomatu ( bo tak wybrałam zamawiając produkt) a nie dostarczona do domu, o czym nie zostałam wcześniej poinformowana. Dziś kurier Inpostu przeszedł samego siebie!!!!. Byłam w domu i czekałam na paczkę, w której były szklane rzeczy. Kurier zadzwonił do domu, wychodzę od razu bo widziałam go przez okno ( nawet nie musiałby dzwonić). Ten młody chłopak ( kurier) bez słowa zostawił paczkę ( ze szklanymi elementami) na bramce. Paczka wkiwała się i prawie spadła na chodnik. Podbiegłam szybko do bramki i zdążyłam w porę chwycić paczkę. Kurier popatrzył się przez szybę samochodu i pojechał. Czy to nie jest chamstwo. Paczka ze szklanymi elementami zostawiona na bramce, zero dzień dobry, zero przepraszam. Kurier szybko zostawia paczkę żeby było odklepane. Im więcej paczek rozwiezie , tym większą ma szanse na premie. Uważam że takich ludzi ( niedorozwojów) powinni zwalniać. Samo prawko nie wystarczy, trzeba jeszcze używać mózgu. Jak firma Inpost zatrudnia takich " debilów" to życzę szczęścia w rozwoju działalności i pokonaniu konkurencji. Nie mam zarzutów do innych firm kurierskich!!!! Tylko Inpost ce***e bezczelność i nieprofesjonalizm. Nie tylko ja, ale moi sąsiedzi i znajomi z pracy są mega niezadowoleni. Wszystkim odradzam.!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

paczki zostawiane bezpańsko pod bramką, brak kontaktu z kurierem, paczki zamówione do paczkomatu są dostarczane kurierem( bez wcześniejszego poniformowania), rzucanie paczkami które zaiwerają delikatne rzeczy

Extra informacje

nie polecam

Konrad / 2021-12-07

Nie polecam, kurier ciągle zostawia przesyłkę w paczkomacie tymczasowym, zostawił mi już tak ponad 10 paczek. InPost nie reaguje na takie zachowania. Szkoda czasu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

kurier ciągle zostawia przesyłkę w paczkomacie tymczasowym

Extra informacje

Anita / 2021-12-06

Tragedia. Paczka zaginęła. Po tygodniu dowiedziałam się że została dostarczona pod zły adres. Następnego dnia że odebrał sąsiad ale nie wiedzą nazwiska ani nr mieszkania. Po dwóch dniach że sąsiad to p. Grzywacz. Tylko jeden szczegół nie mam takiego sąsiada.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Zero

Extra informacje

Dominika / 2021-11-27

Nie wybierajcie PaczkoPunktow! \r\nTo najgorsze co spotkało InPost. Nie odbierzecie paczki kiedy wam pasuje. Cała ich idea jest sprzeczna z tym za co polubiliśmy InPost. PaczkoPunkty są jak KioskRuchu (tylko krócej otwarte) wiec jesteś uzależniony od tego w jakich godzinach jest otwarta placówka która prowadzi takie usługi a te zazwyczaj otwarte są między 9-19 pon. - piątek, bez weekendów). PaczkoPunkty maja te sama ikonkę co Paczkomaty, jedyne co je różni to skrót w nazwie (ale czy ktoś zwraca uwagę jakie nazwy maja paczkomaty kiedy wybiera któryś, interesuje nas jedynie adres) i podane są godziny otwarcia placówki. \r\nJeżeli paczka przyjdzie wam w piątek o 14 (a placówka jest czynna od 9-19, pon. - piątek) to musicie paczkę odebrać w poniedziałek o 14. Czyli nie macie 72h na odbiór (jak podają w mailu) a jedynie 10h.\r\n
Zalety

Wady

- Brak oznaczenia wyraźniej różnicy między Paczkomatami a PaczkoPunktami

Extra informacje

Agnieszka / 2021-11-27

Wysłałam przesyłkę, którą ktś po dordze otworzył sobie nożykiem i ukradł z niej to, co mu pasowało. Dostałam informację, że przesyłka została uszkodzona i co mają z nią zrobić. Karygodne! I do tego od 2 miesięcy staram się o zwrot kosztów, bezskutecznie. Sprawę skieruję do sądu. Mam dowody zakupu i zdjęcia.
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Złodzieje

Extra informacje

okradziona przesyłka

Klient / 2021-11-23

Zostałam oszukana przez kuriera InPost Leszno Wielkopolskie 23.11.2021 okolo godziny 13 poprosił o 520 zł za paczki bez wątpienia dałam i odjechał gdy na spokojnie obliczyłam paczki które dał wyszło 420 czyli o 100 zł mnie oszukał !!! Gdy dzwoniłam do niego wypierał się wszystkiego i mnie obrażal wyparł się tego !!! Zablokowal moj numer !!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Klient / 2021-11-22

najbardziej obrzydliwa przesyłka kurierska! W pełni opłacona przesyłka została zwrócona do nadawcy. bo kurier po uzgodnieniu z klientem terminu dostawy po prostu nie przyjechał i nie odbierał telefonów. i zwrócił przesyłkę tego samego dnia.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25
Zalety

Brak

Wady

Extra informacje

Od 3lat

Dariusz / 2021-11-13

Niekompetencja firmy InPost nie zna granic. Zleciłem odbiór przesyłki w środę, kurier z racji mego późnego powrotu z pracy ok 16:30 przesyłki nie mógł odebrać, umówiłem się na piątek, wziąłem dzień urlopu, czekałem cały dzień, kurier telefon miał wyłączony, dzwoniłem na linię również cały dzień, ostatecznie miał być do 18. Dzwoniłem 18:20 kurier ponoć stwierdził że nikogo w domu nie było, nie wiem, może wyskoczyłem na chwilę na Księżyc u nie pamiętam, złożyłem skargę na kuriera , zażądałem odbioru jutro, bo mówią że w poniedziałek, poniedziałek mnie nie interesuje. Wcześniej ***wałem aż się gość wyłączył, zażądałem też innego kuriera bo ten jest niekompetentny i może coś jeszcze z paczką zrobić. Czemu nie wybrałem Poczty Polskiej??
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

same

Extra informacje

Szatan / 2021-11-04

Nie Polecam!!! Zachowanie kuriera nieodpowiedzialne! Od kiedy to się dostarcza przesyłkę klientowi rzucając ją samowolnie na teren posesji gdzie luzem biega pies!! Kurier nawet nie zadał sobie trudu żeby zadzwonić, użyć klaksonu aby powiadomić o swojej obecności. Śmieszna sprawa bo przyszedł mail, że paczka dostarczona a przecież nikt odbioru paczki nie podpisywał no chyba że pies..W tej firmie wasze paczki na pewno nie są i nie będą bezpieczne!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Anna / 2021-10-24

Paczka zagubiona, na infolinii mówią bzdury - pewnie takie polecenie szefa. Zgłoszenie pisemnej reklamacji bez sensu,po miesiącu w odpowiedzi żądają skanów,oświadczeń etc., więc przy kwocie paczki 60 zł szkoda czasu i zdrowia. Z pewnością to ja jestem winowajcą!!! Nie znają elementarnych słów - PRZEPRASZAM i PROSZĘ.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25
Zalety

Brak

Wady

Zero profesjonalizmu, koszmarny kontakt.

Extra informacje

Marta / 2021-10-14

Paczka po upłynięciu regulaminowych 48h jest tam gdzie była nadana i nikt się nią nie interesuje pomimo kontaktu z infolinią,
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

łatwe nadanie

Wady

całkowity brak wiarygodności co do terminów, obsługa klienta nic nie może

Extra informacje

iga / 2021-10-14

TRAGEDIA! Zawarłam umowę z inpost! z dokłądnie Panią P. SOBICZEWSKĄ! nie polecam! faktury przychodzą a ona nawet nie poinformowała mnie o tym że mogę juz korzystać z oferty - od 4 miesiecy zero kontaktu, nie odbiera, nie odpisuje. Po 4 miesiącach nieaktywnego konta dostałam informację o windykacji...żart poprostu! NIE POLECAM PODPISYWAĆ ŻADNYCH UMÓW Z TĄ FIRMĄ! Na początku cudownie, wspaniale a po podpisaniu umowy tragedia, zero kontaktu!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25
Zalety

brak

Wady

jakość, kontakt z klientem

Extra informacje

były pracownik / 2021-10-02

czas dostawy na najgorszym poziomie gwarantowane 2 dni a paczka dostarczano przez 5 dni, obsługi klienta i reklamcji w tej firmie wogóle nie istnieje w mniemaniu firmy jest ale to porażka jakie tam osoby się zajmują nie douczone, nie znające przepisów prawa i nie kompetentne, a ta firma to żeby nie będąc wulgarnym a do tego miejsca tylko takie słowa pasują to nic nie umiejące osoby przykład: pracowałem kiedyś w tej firmie rzucają paczkami nie zważając czy coś cennego jest w środku, zgłaszałem to przełożonym to oni mają to gdzieś co się dzieje z paczkami tylko usłyszałem jak się nie podoba to się zwolnij, nie szanują ludzi a tym bardziej paczek im powieżonym mają gdzieś co się dzieje z paczką a logistyka to tylko na papierze bo w rzeczywistości to osoby które nigdy nie powinni tam pracować nie douczone i nie wiedzą gdzie paczka ma trafić, jak chcecie mieć całą paczkę a nie uszkodzona wybierzcie innych operatorów a nie firmę InPost która to ma wszystko w czterech literach co się dzieję z paczkami i jak się zachowują kurierzy odbierają przesyłki kiedy im się będzie to podobać a szefostwo wogóle nie reaguje dając przyzwolenie na takie zachowanie względem paczek które są rzucane po sorowniach jakby to była piłka i z zachowaniem kurierów którzy ładują paczki na samochody rzucając nimi omijajcie tę firmę największym łukiem a zarobki w tej firmie to masakra 1700 przy pracy przez cztery lata nie zważają na ludzi tylko widzą własne ego
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

nieprofesjonalizm, najgorsza jakość usług, największa cena, reklamacja w tej firmie to porażka, nepotyzm, czas dostawy

Extra informacje

Wściekła / 2021-09-29

Zdecydowanie nie polecam, kompletnie niewydolni! Co druga paczka ląduje w jakimś innym paczkomacie niż ten do którego zamawiałam i muszę albo go gdzieś szukać, albo czekać kolejne trzy dni na przesyłkę! Wracam do Ruchu, kiosk stoi, tam gdzie zamawiam i wiadomo kiedy jest otwarty - żadnych problemów!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.75
Zalety

Brak

Wady

Notoryczni zajęte paczkomaty, opóźnione dostawy

Extra informacje

Niezadowolony / 2021-09-27

Dawniej była to rewelacyjna alternatywa dla PP, obecnie jakość usług leci na łeb, na szyję. Paczkomaty po ustawieniu mogą być i po kilka razy uruchamiane - i wciąż są problemy, czas dostawy wydłużył się tak, że nie wiem czy PP nie działa lepiej czasem, obsługa klienta to czysta kpina.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

Dawniej było fajnie

Wady

Teraz już nie jest

Extra informacje

Od dawna korzystam (-łem), widzę spadek jakości

ibanasik90 / 2021-09-22

Pracownicy firmy inpost zniszczyli, dosłownie zmiażdżyli moją paczkę, a firma Inpost odrzuciła moja reklamację. Straciłam pieniądze, sprzęt, jeszcze muszę zrekompensować szkody adresata przesyłki. Zdecydowanie nie polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Extra informacje

Elwira / 2021-09-21

Nie polecam InPost kurier - W ciągu 3 dni roboczych nie odebrał przygotowanej paczki. Trzeba było ponawiać zlecenie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

Nie ma

Wady

Zwlekanie odbioru paczki

Extra informacje

Klaudia / 2021-09-10

Dziadostwo, przetrzymują paczki które mogą być bardzo ważne dla kogoś.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Brak profesjonalizmu,

Extra informacje

Piotr / 2021-08-25

krótko - kurier niedostępny, infolinia operuje gładkimi formułkami, ale nie próbuje załatwić sprawy, przepływ informacji w firmie poniżej krytyki. Efekt - przesyłka wraca do nadawcy bo odbiorca - ja - rzekomo odmówiłem odebrania. Szkoda gadania.
Niezawodność
Obsługa klienta
1.00
Zalety

Wady

zła komunikacja, niekompetentna infoinia, brak kontaktu z kurierem

Extra informacje

Waldek / 2021-08-06

Firma kolesiów. Serdecznie odradzam. Zarządzanie jak i obsługa klienta na bardzo niskim poziomie. Bardzo słaba kadra menadżerska. Ludzie maksymalnie nieodpowiedzialni i niekompetentni. Odradzam korzystanie jak i współpracę
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak jakichkolwiek plusów

Wady

Wszystko

Extra informacje

Radzę nie korzystać

Waldek / 2021-08-06

Firma kolesiów. Serdecznie odradzam. Zarządzanie jak i obsługa klienta na bardzo niskim poziomie. Bardzo słaba kadra menadżerska. Ludzie maksymalnie nieodpowiedzialni i niekompetentni. Odradzam korzystanie jak i współpracę
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak jakichkolwiek plusów

Wady

Wszystko

Extra informacje

Radzę nie korzystać

Zbyszek / 2021-08-04

Tam pracują sami debile i cięcie a najbardziej pojechani i jechani są specjaliści do spraw reklamacji gdy zadasz pytanie tdebile odpowiadają ze nie maja kompetencji
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

Dobrze kradną

Wady

Extra informacje

Nina / 2021-08-02

Nadawałam paczkę dla osoby, która zamówiła ode mnie książkę przez Allegro. Przesyłka nie zostala wyjęta z paczkomatu przez kuriera. Znalazła ją przypadkowa osoba, wraz z rzeczami zamówionymi przez nią i zostawionymi w tej samej skrytce. Na szczęście odzyskałam paczkę dzięki uczciwemu znalazcy, jednak to, co przeszlam z firma InPost, jest zbiorem najgorszych możliwych praktyk obsługi klienta. Po pierwsze, brak jakichkolwiek przeprosin lub empatii w związku z zaistniałą sytuacją. Po drugie, linia telefoniczna prawie cały czas zajęta z komunikatem o „wyjątkowo długiej kolejce osób oczekujacych”. Zawsze. Po trzecie, gdy wreszcie opisałam dokładnie sytuację mailowo, otrzymalam odpowiedz o czasie na formalne rozpatrzenie reklamacji: 30 dni (sic!). W sytuacji, gdzie etykieta wysyłkowa nie zadziała drugi raz, a osoba zamawiająca czeka na nadanie przesyłki ode mnie w 24 godziny. Dzwonilam do skutku, wreszcie otrzymałam wyraźne zalecenie od agenta, aby zakupic nowa etykietę na mój koszt, ktory z pewnoscia zostanie mi zwrócony w drodze reklamacji. Upewniłam się co do tego kroku także na piśmie, tak zatem zrobiłam. Zaktualizowałam też moje zgłoszenie reklamacyjne. Po 2 tygodniach dalszego oczekiwania, otrzymałam kuriozalną odpowiedź od kompletnie nowej osoby, ze „moja przesyłka oryginalnie byla zakupiona przez „Płatnika” (jak rozumiem, Allegro) i to do niego mam zgłaszać roszczenie zwrotu”. W jaki sposob ma to zwiazek z sytuacja zakupu nowej etykiety bezposrednio przeze mnie za prywatne środki? Jak ta odpowiedź ma się do zaleceń poprzednich osób będących ze mną w kontakcie mailowym i telefonicznym? Dodam, że każdy pojedynczy kontakt był ze strony innej osoby z inpost. Po raz kolejny - niewyobrażalna zbieranina najgorszych praktyk w obsłudze klienta. Nikomu nie życzę przechodzenia przez jakiekolwiek reklamacje. Obecnie zgłosiłam odwołanie, otrzymałam suchą odpowiedź o 30 dniach na jego rozpatrzenie. Wypadki zdarzaja sie kazdemu. Ale należy mieć na nie rozwiązania przyjazne klientowi.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

jak w opinii

Extra informacje

Agnieszka / 2021-07-22

Skrytka nie była zamknięta. Cud że mojej paczki nikt jej po prostu sobie nie wzią
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25

Robert Dragunowski / 2021-07-22

Oddział Wrocław. Kurier Ukrainiec, niemówiący po polsku przywiózł paczkę w rozdartym opakowaniu, towar wewnątrz brudny jakby nim starto podłogę. Odmówił spisania reklamacji, starając się wytłumaczyć, że on nie jest od tego i nic nie będzie spisywał, odwrócił się i poszedł. Moja reklamacja została odrzucona, odwołanie odrzucone, po czym dostałem kolejnego maila, że osoba prowadząca sprawę wyjechała na urlop. To, co się dzieję z tą firmą, zakrawa na kpinę. To już moje kolejne smutne doświadczenie z InPost, Wcześniej, także ukraiński kurier zostawił paczkę u sąsiada, bez informowania mnie o tym, sąsiad wyjechał, a paczkę otrzymałem po 2 tygodniach. Następnym razem ten sam kurier zostawił paczkę na wycieraczce, pomimo, że byłem w domu. Katastrofa, co dzieje się w tej firmie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

general / 2021-07-22

oddział opole kompletna porażka pomyłki na co dzień paczki są żle kierowane klijent nie jest informowany musi sam szukać swojej paczki reklamacje tam nie istnieją porażka!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25
Zalety

brak

Wady

same

Extra informacje

Agnieszka / 2021-07-22

Przesyłka z Shein została wysłana do mnie tym kurierem. Tragedia. Kontakt z klientem tragiczny, brak możliwości odebrania paczki we własnym zakresie. Nie dostałam numeru do kuriera ani informacji o pierwszje próbie doręczenia, kontaktują się ze mną już po drugiej próbie doręczenia, ustalam z nimi, żeby doręczyli do sąsiadki na kolejny dzień roboczy, zamiast to zwracają do nadawcy... Wg tego kuriera mam chyba wziąć urlop w pracy na cały tydzień, żeby czekać na przesyłkę, nie pozwalają odebrać paczki z punktu. Nie polecam, unikajcie portali, na których oferują wysyłkę tym kurierem.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

jak w opinii

Extra informacje

MB / 2021-07-20

Stanowczo odradzam korzystanie z usługi nadawania w paczkomacie. Polecam dla świętego spokoju skorzystanie z jakiejś profesjonalnej firmy typu dpd lub dhl. Moja paczka po nadaniu w paczkomacie, przez niekompetencje pracownika inpostu, trafiła w bliżej nie określone miejsce. Po 3 miesiącach, kilku telefonach, kilkudziesięciu mailach, kilku pismach, przedstawieniu całego materiału dowodowego, że w paczce został nadany należący do mnie głośnik jbl, oczywiście brak jest jakiejkolwiek odpowiedzialności ze strony inpostu, i otrzymuje jedynie zapewnienia, że inpost podjął wszelkie kroki w celu wyjaśnienia sprawy. A fakty są takie, że oprócz zbywania mnie drogą mailową nie podjęto kroków żadnych. Firma krzak. Zero odpowiedzialności.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Valeryia / 2021-07-20

This is just ridiculous. Horrible service, if the package is damaged they all no that nothing happens and there will be no refund. What the hell couriers are doing with packages???? Literally, throwing them into the wall or floor? We have used various services and only with InPost we started facing problems that customers receive destroyed packages with broken neon signs! The cost of each package is at least 800 zl, so how long we should be paying for that? Never AGAIN using InPost! P.S. Our packages are always safely packed, they have stickers that there is glass inside and something that you should be careful with. Still, couriers don't care, what they care is to deliver and pick up faster to finish the working day. WITH INPOST YOUR PACKAGE IS NEVER SAFE!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50

JaninaFeliks / 2021-07-15

Szanowni Państwo,\r\n14 lipca 2021 została nam doręczona, za Państwa pośrednictwem, zamówiona przesyłka internetowa. Doręczycielem był pan ŁUKASZ, kurier Waszej firmy. Ponieważ dość często korzystamy z przesyłek internetowych i to za pośrednictwem różnych firm kurierskich, to nasza opinia o pracy INPOST jest bardzo pozytywna. Niewątpliwie jest to też zasługa pracownika Waszej firmy pana Łukasza. Bardzo uprzejmy, kulturalny i doskonale zorientowany w wykonywaniu swojej pracy. Pan Łukasz obsługuje m.i. rejon Chęciny koło Kielc.\r\nW związku z powyższym jak tylko będzie to możliwe, będziemy korzystać z usług Waszej firmy!!! \r\n
Zalety

5

Wady

Extra informacje

JaninaFeliks / 2021-07-15

Szanowni Państwo, 14 lipca 2021 została nam doręczona, za Państwa pośrednictwem, zamówiona przesyłka internetowa. Doręczycielem był pan ŁUKASZ, kurier Waszej firmy. Ponieważ dość często korzystamy z przesyłek internetowych i to za pośrednictwem różnych firm kurierskich, to nasza opinia o pracy INPOST jest bardzo pozytywna. Niewątpliwie jest to też zasługa pracownika Waszej firmy pana Łukasza. Bardzo uprzejmy, kulturalny i doskonale zorientowany w wykonywaniu swojej pracy. W związku z powyższym jak tylko będzie to możliwe, będziemy korzystać z usług Waszej firmy!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
4.67
Zalety

5

Wady

Extra informacje

Mavi / 2021-06-29

Moja paczka została oddana kurierowi z innej miejscowości -obok , a było napisane drukowanymi literami . Kurier z innego rewiru zaczął wydzwaniać bez sensu , waląc do mojej kobiety niestosowne teksty i gadać sam do siebie jakieś farmazony . Po przyjeżdzie zobaczyła ,,dziwoląga'' ja patrzyłem zza okna , a ten idiota mało że z wyglądu jak zbok z wąsem , to jeszcze zaczął podrywać mi kobietę - moja Pani miała z niego polew , a po przyjściu zwymiotowała ze śmiechu . Żal dupę ściska . Więcej nie będziemy korzystali z tej firmy , a to nie pierwszy raz jak paczka została przekierowana na inny rewir.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

Brak

Wady

za dużo by pisać

Extra informacje

Miłosz / 2021-06-13

~Miłosz / 2021-06-13 19:33 Ocena: 1.00 / 5Przestrzegam, InPost - TORUŃ zagubił moją przesyłkę, reklamacja na brak przesyłki w skrytce, pomimo złożonej reklamacji została odrzucona z powodu niedopełnienia terminu na dosłanie stosownych dokumentów za którymi czekałem u sprzedawcy zagubionego towaru, po ponad 3 miesiącach, na moje pytanie co z reklamacją, odpowiedziano mi że została skasowana i że mogę złożyć ją ponownie. ZERO wsparcia, ZERO informacji, ZERO zrozumienia !!! Przesyłka wartości ponad 700 zł ..., Będę przestrzegać i samemu unikać korzystania z usług tej złodziejskiej firmy ...
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

0

Wady

NIEUCZCIWOŚĆ

Extra informacje

Firma / 2021-06-09

Dno dno dno kurier dostarczając paczkę notorycznie zostawia gdzie popadnie w firmach obok bez kontaktu bez zapytania kto odbiera ostatnia sytuacja laptop za 3000 tysiące złoty W aplikacji odebrano zero kontaktu kurier zostawił w firmie obok dzwonienie na infolinie pan odpowiedział ze kurier nie ma obowiązku dzwonić gdzie i komu zostawia nie ma obowiązku poprosić o podpis cokolwiek od osoby która odbiera dno dno dno korzystałem z paczkomatów bardzo dużo od dziś koniec traktowanie klienta dno zapytałem konsultanta a jakby panie z firmy obok zabrały ta paczkę w której był laptop za 3000 zł co wtedy pan stwierdził reklamacje przez internet ponieważ pandemia maja 30 dni na rozpatrzenie jakiś absurd od dziś dpd wole doliczyć klientowi 2 zł i mieć święty spokój jak można było by ocenić na - dałbym -10
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Dno

Wady

Dno

Extra informacje

Dno

Zet / 2021-05-25

Przesyłka, którą nadałam, zaginęła na magazynie. W wyniku tego zdarzenia zostałam narażona na pokrycie kosztów modemu, który odsyłałam w ramach zakończenia umowy na internet. Reklamacja była rozpatrywana ponad miesiąc, czas oczekiwania na odpowiedź do kilku, a czasami kilkunastu dni roboczych. Mimo jawnie przedstawionych dokumentów potwierdzających wartość urządzenia nie otrzymałam nawet 1/3 kwoty roszczenia. Po całej sytuacji brak odzewu ze strony ubezpieczyciela, a firma Inpost umowy ręce od kwoty, która nie równała się z wartością przesyłki. Zostałam okradziona na realną kwotę modemu, za który byłam zmuszona zapłacić z własnej kieszeni. Dodam tylko, że przesyłka była ubezpieczona na 5 tys. zł. Stanowczo odradzam korzystanie z usług tego przewoźnika.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25

Ewa / 2021-05-25

Zgubiono moją paczkę i nie chcą mi zwrócić pieniędzy. Z całego serca nie polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

radek / 2021-04-26

Kurier wbija do systemu, że nie zastał nikogo w domu, mimo tego, że go nie było. Dział obsługi niekumaty, jeden mówi tak, drugi inaczej i finalnie nie wiadomo, kto ma rację. Do tego zdarza się, że się rozłączają. Paczka najprawdopodobniej zgubiona i próbują grać na czas, licząc, że się gdzieś odnajdzie. Nie wiem, jak przesyłki paczkomatowe, natomiast te z dostarczeniem do domu są na tragicznym poziomie, nie polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Gud / 2021-04-22

Uważajcie na firmę InPost która oszukuje. Zostałam oszukana przez kuriera. Wmówił mi że przesyłkę muszę odebrać ponieważ została opłacona. Oczywiście firma uwierzyła kurierowi i reklamację odrzucili. Może sąd ich nauczy jak dodatkowo dostaną karę. Nikt nie ma prawa nikogo do niczego zmuszać.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25
Zalety

Brak

Wady

Nieuczciwość

Extra informacje

Jack / 2020-10-06

NIE polecam! zamiast do paczkomatu moje paczki ciągle trafiają do punktu magazynowania paczek!!! To jest jakiś żart! Po to zamawiam do paczkomatu żeby móc odebrac paczkę kiedy będę mogła, a nie do godziny 17! Jeszczze inpost podaje mi, że punkt magazynowania paczki jest czynny do godz. 18, jade a tam zamknięte na cztery spusty! Punkt okazuje się czynny do godz. 17!!! Gdybym chciała odebrac do godz. 17 to zamówiłabym sobie na poczte! Dzownisz na infolinie i rozmawiasz z automatem 10 minut! A gdy wkońcu uda Ci sie połączyc z "konsultantem" to nadal masz wrażenie, że rozmawiasz z automatem! Brak słów!
Zalety

Wady

Wszystko!

Extra informacje

JOLANTA / 2020-01-09

Polecam Firmę InPost. Doskonali grzeczni ,taktowni Kurierzy. Terminowość dostawy , telefoniczna wiadomość o dostawie. Szybkie nadania - Szybkie Zwroty... Szczerze polecam Jolanta z Radomia
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Terminowe dostawy, takt i kultura .

Wady

Brak

Extra informacje

Od 4 lat systematycznie korzystam z Firmy InPost.

Transport inpost opinie