Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Podróże i wypoczynek
  • /
  • Linie lotnicze
  • /
  • Ryanair
  • /
  • 1

Opinie o Ryanair

Podróże i wypoczynek Ryanair opinie
Jakość obsługi
2.16
Oferta
2.57
Poziom cen
2.86
Wygoda
1.86

Średnia ocen

2.36

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

84

dodanych opinii

 

Maria / 2022-11-05

Linia lotnicza odmawia odszkodowania i zwrotu kosztów transportu za lot opóźniony o 11 godzin. Lot ze Szczecina (Port Lotniczy Szczecin-Goleniów im. NSZZ Solidarność) do Krakowa (Międzynarodowy Port Lotniczy im. Jana Pawła II Kraków-Balice). Z powodu mgły lot został przełożony z 22:40 dnia 01.11 na 9:30 dnia 02.11. Lotnisko znajduje się w odległości 60 km od Szczecina, transport na lotnisko oraz z lotniska jest więc bardzo trudny i kosztowny. Ze względu na duży dystans od centrum na lotnisko zostaliśmy przywiezieni przez rodziców. Na lotnisko przyjechaliśmy ok. godziny 21:15, od razu po przyjechaniu poszliśmy zapytać się, czy lot się odbędzie. Dostaliśmy informację twierdzącą. O 22:15 poinformowano nas, że samolot z Krakowa do Szczecina nie moze wylądować, ok. godziny 22:50 dostaliśmy informację, że lot jest przełożony na następny dzień. Z lotniska odebrali nas rodzice, przenocowaliśmy w domu, i następnego dnia przyjechaliśmy samochodem na lotnisko (łącznie 120 km, w bardzo złych warunkach pogodowych w dniu 01.11 oraz 120 km w dniu 02.11). Za przejazd samochodem prywanym oraz nocleg w domu nie posiadamy paragonu, który możnaby umieścić w standardowym formularzu zwrotów kosztów, zaś lotnisko odmawia przyjęcia wniowisku o zwrot kosztów bez paragonu. Pomijając straty związane z samym opóźnieniem, nieoobecnością w pracy i nieprzespaną nocą , transport samochodem z lotniska do domu oraz z domu i na lotnisko wyceniam na ok. 120 zł (koszt paliwa) które Ryanair odmawia zwrócić
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.50
Zalety

BRAK

Wady

Linia lotnicza odmawia wypłacenia odszkodowania lub zwrotu kosztu transportu prywatnego

Extra informacje

Piotr / 2022-08-30

Linia lotniczka oszukuje klientów podana cena którą zapłacicie za rezerwację lotu nie dotyczy kompletu opłat. Zapłaciliśmy za lot 600 zł kiedy przyjechaliśmy na lotnisko Pani przekazała nam że musimy dopłacić ponad 1000 zł bo inaczej nigdzie nie polecimy bo za wydrukowanie 4 kartek do odprawy pobierają 55 euro za osobę. Pani jednak nie raczyła nam wspomnieć żeby dokonać odprawy na telefonie tylko przekazała że po prostu nigdzie nie polecimy i musimy na miejscu dopłacić ponad 1000 zł i takie są wymogi. Niedługo trzeba będzie dopłacać za oddychanie w samolocie i będzie to ukryte drobnym druczkiem w punkcie 6a podpunkt 7.c w linijce 142 od taka odpowiedź dostaliśmy dzwoniąc na infolinie. Linia kompletnie nie fair nie polecam uważajcie na tych cwaniaków.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.50
Zalety

Wady

Ukryte dodatkowe koszty aby wciągnąć pieniądze od klienta

Extra informacje

Gość / 2022-08-19

Ryanair żarty sobie robi od rana być na lotnisku zmieniać opóźnienia do kilunastu godzin , miał być lot o 8:35 przekładają czekanie 17.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50
Zalety

Wady

nie informowanie wcześniej o wadach lotu

Extra informacje

Patryk / 2022-07-15

Specjalnie rozdzielają miejsca dla jednej rezerwacji, aby dokupić miejsce obok siebie. To jest przegięcie. Nigdy więcej nie polecę Rayanair.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Brak

Wady

Oszukują ludzi

Extra informacje

NZDM OFFICIAL / 2022-07-14

Chciałbym się odnieść do zdarzenia które miało miejsce 02.07.2022 na lotnisku Wrocław. Konkretnie chodzi o obsługę lini lotniczych Ryanair. Ku przestrodzę innych podróżujących będę ten komentarz udostępniał co jakiś czas by nie zginął w gąszczu reszty opini. Może znajdą się jeszcze inni podrużujący w tym dniu z Pafos do tego portu lotniczego. Dlaczego łączę lotnisko z linią lotniczą Ryanair? Po gwałtownych burzach które miały miejsce tego dnia nasz docelowy lot Pafos - Katowice po jednym okrążenia lotniska został przerzucony do Wrocławia. Nic nadzwyczajnego. Na miejscu pilota nie usiadłbym na płycie w takich warunkach. Jednak to co miało miejsce po wylądowaniu na lotnisku w Wrocławiu przyprawia mnie o dreszcze. W 200 osobowym składzie który wysiadł były rodziny z dziećmi oraz starsze osoby. Każda z tych 200 osób chciała jak najszybciej dostać się do miasta docelowego. Co robi obsługa Ryanaira? Co godzinę zwodzi ludzi że za godzinę będą podstwione autobusy do Katowic. Pierwszy komunikat miał miejsce o 00:30. O godzinie 4:00 i stracie 3,5h obsługa stwierdziła w końcu szczerze poinformaować 200 osób że jaki kolwiek transport najwsześniej będzie o godzinie 06:00. Rodziny z dziećmi spały na podłodze lotniska, osoby starsze wyczerpane podróżą spały na siedząco. Co robi obsługa Ryanair? Rozdaje miedzy czasie wodę i rogaliki. Sprawa z dniem dzisiejszym trafia w odpowiednie ręce. Tego nie można tak zostawić. Zamiast być w domu około godziny 06:00 ponieważ mieszkam na Podkarpaciu byłem o 14:00. Pomijając fakt spóźnionego pociągu o 1,5h Wrocław- Katowice o 4:30 z dworca głównego. To co się tam wydarzyło było skandaliczne. Tak jak napisałem powyżej \"dla zasady\" by nauczyć pseudolinie lotniczą Ryanair oraz wyczulić lotnisko Wrocaław z kim współpracują i jakie procedury linia ta omija w razie takich sytuacji sprawa z dniem dzisiejszym trafia do mojego prawnika który podejmie odpowiednie kroki prawne w kierunku odszkodowania. Z czystego serca nie polecam każdemu kto kożysta z lini lotniczych Ryanair Wrocław. Zero profesionalizmu a nadewszystko poszanowania klienta.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.25
Zalety

Jedna jedyna. Tanie loty.

Wady

szereg

Extra informacje

Mateusz / 2022-06-18

RyanAir w pogoni za zyskiem przekroczył wszelkie granice przyzwoitości. Sytuacja z 18.06.2022. Czekam przed bramką, lot ma być za pół godziny. RyanAir tradycyjnie by nabić sobie zyski sprzedał więcej biletów niż ma miejsc w samolocie. Tym razem jednak im się to nie udało, każdy zdążył na swój lot i zrobił się problem. Zamiast wziąć na klatę że ich szermana strategia nadsprzedaży i liczenia na to że ktoś się spóźni/nie dotrze/zmieni plany nie zawsze zadziała i w takim wypadku muszą wypłacić odszkodowania, Ryanair wykalkulował że zamiast zapłacić odszkodowanie taniej będzie sprowadzić większy samolot. Co oczywiście wygeneruje opoznienia. A więc 200 osób dotarło na lotnisko docelowe niespełna 2h wyłącznie przez ich chciwość. Na jakiekolwiek uwagi,taka sytuacja generuje dla wielu pasażerów dalsze dodatkowe koszty - choćby wynikające z rezerwacji późniejszych transportów z lotniska na miejsca docelowe, Ryanair uważa że dopóki nie wygenerował spóźnienia przekraczającego 3h, wszystko jest OK. Świadome powodowanie 2 godzinnego spóźnienia przez własną głupotę i chciwość nie jest ich zdaniem niczym złym, skoro prawo pasażera jasno tego nie zabrania.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Niepoważne podejście do klienta

Extra informacje

Marta / 2022-02-12

Brak jakiegokolwiek sensownego kontaktu z Biurem Obsługi klienta. Mam problem z zalogowaniem się do konta, nie mogę zakończyć transakcji zakupu biletów. Na stronie internetowej nie ma nr tel na infolinię ani adresu mailowego do kontaktu. Nr na infolinię znaleziony w internecie jest nieaktywny. Zgłoszenie/skargę można wysłać tylko po zalogowaniu do konta więc też nie mogę tego zrobić. Jedyną opcją jest chatbot, który zamiast skontaktować mnie z człowiekiem cały czas zadaje takie same pytania, które nie mają związku z moim problemem.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
3.00
Zalety

Wady

Niefunkcjonalny system obsługi klienta, składania skarg/reklamacji

Extra informacje

Jola / 2022-02-08

KATASTROFA!!! Dzięki "uprzejmości" pracowników nie dostaliśmy się na pokład. Kazali nam wypełnić jakiś papierek w internecie (mimo posiadania paszportów covidowych). Internet się wieszał, wszystko było po hiszpańsku, nikt nie zaproponował opcji papierowej, potem okazało się że taka była, po wypełnieniu jednego, na drugi brakło kilku minut, bramki zamknęli pół godziny przed wylotem. Straciliśmy ok. 10 000 zł, wystarczyła mała pomoc ze strony przewoźnika. Sprawa idzie do sądu. Omijać tę linię szerokim łukiem, bo można stracić dużą kasę. Niskie ceny samego lotu rekompensują sobie czym innym : wysoką ceną bagażu rejestrowanego (można dokupić dodatkowy podręczny), przydzielaniem miejsc osobno (można dokupić wybór miejsca) itp.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

BRAK

Wady

Extra informacje

Monika / 2022-01-17

Najgorsza linia lotnicza ,jeżeli ktoś kupije u nich bilet łączony to radzę uważać bo jak się opóźni samolot i nie zdążyszy się na drugi lot to ryanair umyje ręce i zostaje człowiek sam z problemem.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Iryna / 2022-01-08

Opóźnienie lotów w obie strony na 1,5 godziny i co najgorsze że dowiadujesz się o tym tylko przed rozpoczęciem onbordingu z tablicy informacyjnej
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.75

Radek / 2021-08-04

Najgorsza linia lotnicza. Nie ma nic gorszego nie polecam . JRN . Nie polecam
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Kamila / 2021-07-28

fatalna obsługa klienta & brak zwrotu kosztów za odwołane bilety- oszustwo
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

brak

Wady

zakup biletów to ryzyko utraty pieniędzy

Extra informacje

Nick / 2021-07-23

Lecieliśmy dwa razy z sycyli zawsze opóźniony. Ostatnio przez spóźnienie nie wylecieliśmy z Rzymu. Jak dla mnie dno. W Rzymie jak powiedzialem ze przez opóźnienie ich samolotu nie wylecę z Rzymu obsluga stwierdziła że to sa ekonomiczne linie i ze należy się z tym liczyć. Pani obsługująca miala nas w głębokiej d...pie. wizzair jest zdecydowanie lepszy i punktualny.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50
Zalety

Czasami cena

Wady

Notoryczne spoznienia które mogą cie kosztować

Extra informacje

Garret / 2021-06-18

I request to everyone, avoid this air line, they are cheater n just taking out your money, i bought ticket n at my ticket they allowed me bag with sizes, ok i got luggage bag accirding to airline, at last moment when i m going to plane they said it's nt Allowed n i have to pay extra 50 euro, ok i paid bcoz there is no option, i got return ticket by same Airline n i tried 3 days before my Flight on-line Immigration which one i was nt able to make on Ryanair website, what was more curious for me i bought this ticket from Modlin to Rome by 55 Euro n i totally paid for this airline 220 Euro, please i reauest to everyone beware from these lier, they just getting out your money in covid time and Making your trip so UNCOMFORTABLE, Avoid this airline ????????
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Korporacyjny System obsługi klienta na stronie www jak i na aplikacji telefonicznej utrudnia kontakt w sprawie odzyskania pieniędzy za lot odwołany - koronaworus wiadomo. Oddajcie pieniedze za bilety gda - odessa - gda (odwołany lot). Wszystko przekierowuje w nieskończoność. Dzwonię - czas oczekiwania dwa lata. Precz z takimi praktykami obsługi klienta!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Dojechali

Wady

Obsługa, system obsługi. Złodziejstwo

Extra informacje

Piotrek / 2020-01-02

Najgorszy przewoznik na rynku, brak poszanowania klienta, zdecydowanie odradzam korzystanie z jego uslug, porazka!!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Brak

Wady

Mnostwo, brak punktualnosci, dodatkowe koszty, jakosc uslug.....

Extra informacje

~Kasia / 2017-09-02

Miałam szczęście podczas dzisiejszego lotu z Belfastu do Gdańska (tj. 02.09.2017), poznać wspaniałą ekipę stewardów z Polski, którzy przez całą podróż umilali podróżującym czas swoim nie powtarzalnym poczuciem humoru. Dawno się tak nie śmiałam, wszyscy się śmieliśmy do łez. Przy okazji oczywiście wyśmienicie opiekowali się nami. To kolejny mój lot tymi liniami, wszystkie były OK, ale ten na długo pozostanie mi w pamięci.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.50
Zalety

Niska cena biletów, częste promocje, dobra opieka na pokładzie

Wady

Niektóre samoloty są już bardzo stare i komfort lotu też jest gorszy.

Extra informacje

~Lukasz / 2017-08-25

Szkoda czasu i nerwów obym nigdy wrzucić nie miał z nimi stycznośći. Poziom obsługi jak i (mogę z czystym sumieniem napisać po drugim spotkaniu z nimi) całej firmy zaliczam na poziomie zerowym.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Brak

Wady

szkoda się rozpisywać i tracić cały dzień dla na nich jedna prosta wada. Nie ma żadnych zalet.

Extra informacje

Dobrze napisane produktu tylko brakuje zakończenia przeterminowany

~Tomasz - / 2017-07-27

Po przybyciu na lotnisko w Poznaniu dowiedzieliśmy się z rodziną że lot jest opuzniony o 15 min do Alicante -w sumie po 45 minutach wsiedliśmy na pokład samolotu.Obsługa zmęczona lotem z Alicante już miała dość wszystkiego -przynajmniej sprawiali takie wrażenie.Zapłaciłem za przelot w dwie strony 3,500 zł za 4 osoby i jeszcze na odprawie przez neta miałem dopłacić 200 zł za miejsca obok siebie,stwierdziłem że to przegięcie i po wylosowaniu miejsc siedzieliśmy jedno za drugim.W samolocie dogadaliśmy sie z wiarą odnośnie miejsc i udało się usiąść obok siebie.Przy lądowaniu poczułem bardzo mocny ucisk w uszach i do wieczora czułem jak bym miał wodę w uszach,tłumaczyłem sobie to tak że pierwszy mój lot i może tak musi być.Po miłym wypoczynku na słonecznych plażach Hiszpanii nastąpił ''czarny powrót do Polski''-odprawa przez neta,oczywiście porozrzucani po całym samolocie,spuzniony lot o 20 minut i gdy już znalezliśmy się w powietrzu córka zamówiła czekoladę na gorąco.Zmęczona życiem stewardesa podała córce kubek z nie domkniętym dekielkiem i córka poparzyła sobie nogi.Steward który asystował ''zmęczonej''chcąc pomóc wedle procedur ''ryanair'' został powstrzymany przez panią doktor, siedzącą nie daleko całej sytuacji-mówiąc żeby nie smarował tego żadnymi maściami tylko okłady lodem.PO INTERWENCI pani doktor ''steward''poleciał po pismo na którym musiała się podpisać w związku z jej zaleceniami.''Zmęczona ''stewardesa zapadła się pod ziemie i pojawiła się ''czeszka''stewardesa która rozumiała po polsku i nawet odpowiadała w bardzo przybliżonym języku do naszego dlatego nazwałem ją ''czeszka''Przez trzy godziny małżonka i pani Magda które siedziały obok córki trzymały jej lód na nogach wydawany przez ''Czeszke''w papierowych torebkach i w workach foliowych.Po przylocie na lotnisko udzielono nam fachowej pomocy przez ratowników straży pożarnej na ławicy w Poznaniu.Ratownik powiedział nam że najwięcej przypadków na tych liniach są poparzenia .Do końca tego'' czarnego lotu''ani razu nie przyszła ''zmęczona stewardesa''przeprosić z zaistniałej sytuacji i jestem bardzo zniesmaczony zachowaniem pracowników ryanair .Chciałbym jeszcze dodać że po wylądowaniu nie odczuwałem żadnego ucisku na bębenki i z całą pewnością lądowanie w Alicante było winą zbyt szybkiego schodzenia przy lądowaniu.To była moja pierwsza, a zarazem ostatnia przygoda z RYANAIR!!! NIE POLECAM
Zalety

BRAK

Wady

DODATKOWE KOSZTY PRZY ODPRAWIE /OPÓŹNIENIA W ODLOTACH /DROGIE-TANIE LINIE/ZAMULONA OBSŁUGA/BRAK PRZESZKOLENIA OBSŁUGI/MAŁO MIEJSCA W SAMOLOCIE/SPRZEDAŻ ZDRAPEK I INNYCH RZECZY W SAMOLOCIE/BRAK KOMUNIKACJI W JĘZYKU POLSKIM/

Extra informacje

~les / 2017-07-27

krok po kroku rezerwacji i bilet staje się juz nie tak atrakcyjny.WadyWada nr 1. Właśnie zrobiłem odprawę. Jak miło wszyscy siedzimy osobno w srodeczku choć miejsca są koło siebie. Tak więc następne wyciąganie kasy. nr 2. zmiana daty podróży, lepiej kupić nowy bilet bo taniej, w konkurecji wizz rok temu miłe zaszkoczenie było tanionr 3. targ na pokładzie, perfumy, loteria, choć nie wiem czy się coś nie zmieniło, bo ostatnio długo nie leciałem tymi liniami, zobaczę za kilka dni.
Poziom cen
2.00
Zalety

Wady

Wada nr 1. Właśnie zrobiłem odprawę. Jak miło wszyscy siedzimy osobno w srodeczku choć miejsca są koło siebie. Tak więc następne wyciąganie kasy. nr 2. zmiana daty podróży, lepiej kupić nowy bilet bo taniej, w konkurecji wizz rok temu miłe zaszkoczenie było tanionr 3. targ na pokładzie, perfumy, loteria, choć nie wiem czy się coś nie zmieniło, bo ostatnio długo nie leciałem tymi liniami, zobaczę za kilka dni.

Extra informacje

~Norwegian / 2017-07-19

Ceny to maja jakby na ksiezyc sie lecialo do tego obsluga niemila a piloci maja za malo godz wylatanych chyba.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Nie ma

Wady

Bez wifii na pokladzie

Extra informacje

~Skri1903 / 2017-07-12

Ceny nie są wcale takie niskie. Zarabiają na Nas - Polakach pracujących za granicą krocie. Porównywałem w okresie przedświątecznym loty z miejsc gdzie Polacy pracują i jadą do Polski na święta. Nie znalazłem tańszego bilety niż 250 euro. Natomiast loty np z Dublina do Madrytu - 25 euro. Z Londynu do Rzymu 20 euro. Czy nie jest oto chamstwo!!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.75
Zalety

duża siatka połączeń - ale mam nadzieje, ze bedą miec większa konkurencję. Zaczynają obrastac w piórka i być aroganccy. Nie szanują klienta. Zarobek przede wszystkim a potem dopiero klient. Ale takie podjeście żle się na ogól kończy.

Wady

Bandycki system rozdzielania rodzin przy przydzielaniu losowym miejsc. Jest to próba wyłudzenia dodatkowych pieniędzy by rodzina była razem. CHAMSTWO!!!!!

Extra informacje

KATOWICE

~Książkocholiczka / 2017-07-12

Musiałam czekać ponad 5 h i nadal czekam.Zepsul sie samolot i nie zadnego awaryjnego. Obsluga nic mie mowiWadyJak sie zepsuje samolot nie ma awaryjnego
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Jak sie zepsuje samolot nie ma awaryjnego

Extra informacje

~anetakulig / 2017-06-30

niemiła obsługa, brak elastyczności, brak odpowiedniego podejścia do klienta, brak wyrozumiałości, niechęć rozwiązania problemu, najlepiej nie wpuścić na pokład ( tak też się stało) a przy tym nie zwrócić pieniążków za lot, i co z tego, ze posiadam Kartę Dużej Rodziny, wczasy wykupione, na nic zdały się moje prośby, syn zrozpaczony... jak dziecku wytłumaczyć, że Ryanair nie zamierza pozwolić nam wejść do samolotu, skandal!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

tanio

Wady

niemiła obsługa, brak elastyczności, brak odpowiedniego podejścia do klienta, brak wyrozumiałości, niechęć rozwiązania problemu, najlepiej nie wpuścić na pokład ( tak też się stało) a przy tym nie zwrócić pieniążków za lot, i co z tego, ze posiadam Kartę Dużej Rodziny, wczasy wykupione, na nic zdały się moje prośby, syn zrozpaczony... jak dziecku wytłumaczyć, że Ryanair nie zamierza pozwolić nam wejść do samolotu, skandal!!!

Extra informacje

~Yossarian / 2017-06-14

Latam tymi liniami od 2012 roku. Kwestia ceny jest kwestią sporną. Jak na tanie linie lotnicze, to tak tanio nie jest. Niemniej jednak taniej niż w LOT na przykład. Obsługa spoko, muszą biegać i wciskać zdrapki, perfumy i inne tego typu atrakcje. Cztery godziny lotu przy tak upchanych siedzeniach i 176 cm wzrostu, bywają męczące. Da się przeżyć.Ale to co mnie spotkało dzisiaj, to już po prostu przegięcie. Odprawiam rodzinę, cztery osoby. Totalny rozrzut po samolocie! Ale jest informacja: nie podoba Ci się? Klikam i moim oczom ukazują się wolne miejsca. Trzy obok mnie w jednym rzędzie! Ale automat tak nie przydzielił, choć poprzednio, nie jeden raz, przy jednej odprawie przydzielał miejsca obok siebie. Nagle zmiana, trzeba zarobić za wszelką cenę. Wulgaryzmy same cisną się na usta. Niezłe zdzierstwo!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.00

~Ewelina / 2017-05-13

Kiedy zaczęłam latać tymi liniami byłam zadowolona, ale teraz to przesadzają!!! Firma chce zgarnąć więcej kasy więc MUSISZ wykupić miejsca siedzące jeśli chcesz siedzieć obok osoby Ci towarzyszącej bo inaczej nawet jak robisz wspólnie odprawę to jedną osobę posadzą na początku pokładu, a drugą na końcu!!!!! Ździercy śmierdzący !!!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

brak

Wady

przymusowa opłata za miejsca siedzące obok siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Extra informacje

korzystam od 2013 do teraz (2017)

~Jaro / 2017-03-28

Błędy na stronie, brak telefonu lub maila, nie ma jak zgłosić błędówFIRMA KOGUCIK!pełna olewka klientaWadymasakra z kontaktem
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.75
Zalety

Wady

masakra z kontaktem

Extra informacje

~Ktos / 2017-03-26

Bardzo niewygodne fotele. Podczas loty wciskaja swoje produkty. Niemila obsluga
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.00
Zalety

Tanie

Wady

Extra informacje

~Artur / 2017-02-11

Wypozyczylem auto w ryanair przez internet na miejscu okazalo sie ze dostalem auto w nizszej klasie niz zaplacilem i najwazniejsze; po powrocie okazalo sie ze ryanair pobral mi kase z karty kredytowej i osobno wypozyczalnia (budget) tez mi pobrala czyli dwa razy zaplacilem za auto klasy nizszej.........
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

zadnych, no moze ze ostatni raz wypozyczylem w ryanair auto!!!!!!

Wady

Extra informacje

~stachu / 2017-01-30

Z tanich lini chyba najlepsza. Dwa bagaze za darmo, tanie loty, bez opoznien. Wiadomo ze napoje i jedzenie w samolocie drogie ale musza na czyms zarobic ;)Pierwszy raz jecialem i przed lotem naczytalem sie negatywow a tu taka niespodzianka. Dodatkowo fajan obsluga on line.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.75
Zalety

Tanio, terminowo, podwojny bagaz za darmo, mila obsluga

Wady

Drogo na pokladzie, ale nie ma obowiazku kupna

Extra informacje

lot modlin - edyburg

~Maja / 2016-12-20

Szkoda słów ! Opóźnienia, brak szacunku do klienta, ignorancja obsługi, brak informacji ile jeszcze czasu będziemy oczekiwać na odprawę, wpuszczenie do samolotu, bądź start. Samolot nie uprzątnięty po poprzednim przewozie, ludzie przylatujący nie zdążyli wyjść dobrze z samolotu, a kolejni pasażerowie byli od razu wpuszczani na pokład. ŻENADA !
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

brak

Wady

opóźnienia, brak szacunku do klienta, ignorancja obsługi, brak informacji ile jeszcze czasu będziemy oczekiwać na odprawę, wpuszczenie do samolotu, bądź start. Samolot nie uprzątnięty po poprzednim przewozie, ludzie przylatujący nie zdążyli wyjść dobrze z samolotu, a kolejni pasażerowie byli od razu wpuszczani na pokład. ŻENADA !

Extra informacje

4 lata korzystam z usług Ryanair gdyż są to jedyne tanie linie lotnicze obsługujące lotniska z których korzystam. Ceny nieadekwatne do jakości usług.

~bogdan / 2016-10-04

Jezdzilem kilka razy w roku z Katowic do Alicante. W ybieglytm roku skonczyly sie wyloty, Slask i czestochowskie to ponad 6 mln ludzi. POSTULUJE POWROT WYLOTOW LINIOA DOBRA NJIGDY NIE BYLO DUZYCH SPOZNIEN
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.75

~krys-marek / 2016-09-12

Jeśli liczycie ,że te linie dowiozą Was o czasie to Wasz ogromny błąd . Spodziewajcie się ,że minimum 40 min macie do tył.W ostatniej chwili ogłoszą ,że mają opóżnienie 50 minut. Dla nich podróżny jest nie ważny . ODRADZAM te LINIE , nie warto kusić się na niską cenę.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.75
Zalety

personel pokładowy stara się załagodzić wściekłość pasażerów w czasie wolnym , między wciskaniem różnych produktów ,łącznie ze zdrapkami

Wady

Zero punktualności

Extra informacje

~Pam / 2016-09-06

Tydzien temu wracalam z Lizbony do Warszawy... Niedość, ze czekaliśmy na spóźniony samolot ponad 2 godziny, nie zapewniona nam zadnych udogodnień (i nie mowie tu o jedzeniu, piciu, ale chociaz miejsca do siedzenia na lotnisku czy dostępu do wifi), to zachowanie stewardess w trakcie lotu byl skandaliczny. Stewardesy co 10 minut mialy cis do powiedzenia, jedna nie potrafiła sie wypowiedzieć po polski, wiec dodała komentarz, ze jest juz zmeczona, dlatego jej nie idzie...
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

~Aerogamer19 / 2016-08-20

Powiem tu, że Ryanair to fajna linia. Jak na jej koszta. Ja nie polecę Wizzair ani Easyjet ponieważ na Rzeszów nie latają. Dobra to trasa dla Ryanaira, bo niema konkurencji. Moje wrażenia: gdy przyjechałem na lotnisko Rzeszów-Jasionka oraz odprawiłem się stałem w kolejce 1-szy. Bardzo mnie to ucieszyło. Kiedy poszedłem dalej do bramki nr. 2. Czekałem, czekałem aż w końcu przyleciał Weszliśmy na pokład. Obok nas stał jakiś samolot jakiś Izraelskich linii lotniczych. Do którego strażacy wchodzili z noszami. Ale mniejsza. Wystartowaliśmy. gdy już można było odpiąć pasy, odpiąłem i od razu usnąłem. Ale nie na długo, bo za 10 minut trzeba było puścić reklamę! Odpaliłem laptopa. Pomyślałem popykać w jakąś gierkę. Oczywiście NIE!!! Bo znowu trzeba zapiąć pasy!!! Dość denerwujące, ale w trakcie lotu coś się popsuło w tym i nie mogli puścić reklamy. YAAAAAAY. Ale nie tak źle. Siedziałem w miejscu 1B. Tu jest ilość miejsca na nogi ogromna!!!Wylądowaliśmy. Zabrałem bagaż i tydzień później wróciliśmy na lotnisko aby wracać do Rzeszowa. Odprawa dość wolna.Później siedziałem w dość wygodnym fotelu na Stansted (przy bramce). Wejście na pokład na miejsce 17C. Też dużo miejsca na nogi. Start i lot taki se. Ktoś był kto w samolocie opowiadał żarty po Polsku. Było fajnie. Spotkałem kierowce ciężarówki. Pogadałem z nim. Wylądowaliśmy i tyle szybko powrót do domu i po wejściu krzyknąłem: "Home sweet home!!!".
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.00
Zalety

Ryanair jest wszędzie. Niema lotniska gdzie go niema praktycznie,Jest to linia bezwypadkowa,Kolory wnętrza nie wiem jak wam, ale mi się podobają,Bilety są bardzo tanie,Mało sytuacji awaryjnych (Wypadnięcie masek, lądowania awaryjne itp.),Tania odprawa.

Wady

Niewygodnie,Drogo (Catering),Obsługa niezbyt miła,Bardzo głośne reklamy.Brzydkie nowe "Boeing Sky Interior"

Extra informacje

Latam tą linią 3 lata. Lot to FR2134 i FR2135 (Londyn Stansted - Rzeszów Rzeszów - Londyn Stansted)

~Isey1970 / 2016-08-02

Pozornie cenowo wygląda fajnie ale ten przewoźnik to ukryta lipa dla klienta !!!! Wszystko dobrze jak zamawiasz bilety i nie dokonujesz żadnych nawet najmniejszych zmian po upływie 24 godzin od ich zamówienia. Po tym czasie zaczyna się czysta bandytka i zdzierstwo które przekracza koszt zakupionego biletu. Mój bilet kosztował w promocji ok 250 zł za osobe. A potem się zaczęło: na 3 tygodnie przed wylotem chciałem zmienić dane osobowe na bilecie jednego ze współtowarzyszy podróży i od razu pojawiły się opłaty i to lichwiarskie. Za zmiane danych jednego z pasażerów zapłaciłem 522 zł. Tym samym ten bilet łącznie kosztował po zmianie ok 770zł podczas gdy w dniu dokonywania zmiany cena biletu tego lotu na stronie Ryanair w internecie wynosiła 380zł :-)) Nie licze już nawet kwoty za koszt połączenia telefonicznego w wysokości 2,08 zł brutto za minutę oczywiście na koszt klienta. Ogólnie niby wszystko jest w regulaminie tej linii ale czy jest ona przyjazna pasażerowi WĄTPIĘ liczy się tylko ZYSK tylko czemu w tak perfidny sposób. Bardzo mało jest takich linii lotniczych które tak zdzierają z klienta przy zmianach w rezerwacji w okresie tak odległym do czasu realnego wylotu a trochę się nalatałem różnymi liniami i wiem co piszę. Chodzi o minimum poszanowania klienta i minimum zasad partnerskich my latamy wy dzieki temu zarabiacie ale nie za wszelka cene ukrytymi haczykami w regulaminie opisanymi pod piata gwiazdka :-). Moze po prostu warto doliczyć uczciwie te kilka złotych wiecej do każdego biletu i nie bawić się w ciułanie ukrytymi opłatami za zmiany w rezerwacji. Niby linie Irlandzkie ale marketing i sposób myślenia chyba jednak szkocko - rosyjski. Wiem jedno ja nie zbiednieje na tej gównianej sytuacji a Ryanair nie zostanie też dzieki temu najbogatszą linia roku. Niemniej niesmak zostaje i osobiście zawiodłem sie bardzo na tym przewoźniku Pisze to aby ostrzec innych i żeby wiedzieli że W TEJ LINII WSZYSTKO JEST CACY DO CHWILI GDY NIE CHCECIE CZEGOS ZMIENIĆ - OD TEGO MOMENTU ZACZYNA SIE KROJENIE WASZEGO PORTFELA :-))WadyPozornie cenowo wygląda fajnie ale ten przewoźnik to ukryta lipa !!!! Wszystko dobrze jak zamawiasz bilety i nie dokonujesz żadnych nawet najmniejszych zmian po upływie 24 godzin od ich zamówienia. Po tym czasie zaczyna się czysta bandytka i zdzierstwo które przekracza koszt zakupionego biletu. Mój bilet kosztował w promocji ok 250 zł za osobe. A potem się zaczęło: na 3 tygodnie przed wylotem chciałem zmienić dane osobowe na bilecie jednego ze współtowarzyszy podróży i od razu pojawiły się opłaty i to lichwiarskie. Za zmiane danych jednego z pasażerów zapłaciłem 522 zł. Tym samym ten bilet łącznie kosztował po zmianie ok 770zł podczas gdy w dniu dokonywania zmiany cena biletu tego lotu na stronie Ryanair w internecie wynosiła 380zł :-)) Nie licze już nawet kwoty za koszt połączenia telefonicznego w wysokości 2,08 zł brutto za minutę oczywiście na koszt klienta. Ogólnie niby wszystko jest w regulaminie tej linii ale czy jest ona przyjazna pasażerowi WĄTPIĘ liczy się tylko ZYSK tylko czemu w tak perfidny sposób. Bardzo mało jest takich linii lotniczych które tak zdzierają z klienta przy zmianach w rezerwacji w okresie tak odległym do czasu realnego wylotu a trochę się nalatałem różnymi liniami i wiem co piszę. Chodzi o minimum poszanowania klienta i minimum zasad partnerskich my latamy wy dzieki temu zarabiacie ale nie za wszelka cene ukrytymi haczykami w regulaminie opisanymi pod piata gwiazdka :-). Moze po prostu warto doliczyć uczciwie te kilka złotych wiecej do każdego biletu i nie bawić się w ciułanie ukrytymi opłatami za zmiany w rezerwacji. Niby linie Irlandzkie ale marketing i sposób myślenia chyba jednak szkocko - rosyjski. Wiem jedno ja nie zbiednieje na tej gównianej sytuacji a Ryanair nie zostanie też dzieki temu najbogatszą linia roku. Niemniej niesmak zostaje i osobiście zawiodłem sie bardzo na tym przewoźniku Pisze to aby ostrzec innych i żeby wiedzieli że W TEJ LINII WSZYSTKO JEST CACY DO CHWILI GDY NIE CHCECIE CZEGOS ZMIENIĆ - OD TEGO MOMENTU ZACZYNA SIE KROJENIE WASZEGO PORTFELA :-))
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.25
Zalety

Wady

Pozornie cenowo wygląda fajnie ale ten przewoźnik to ukryta lipa !!!! Wszystko dobrze jak zamawiasz bilety i nie dokonujesz żadnych nawet najmniejszych zmian po upływie 24 godzin od ich zamówienia. Po tym czasie zaczyna się czysta bandytka i zdzierstwo które przekracza koszt zakupionego biletu. Mój bilet kosztował w promocji ok 250 zł za osobe. A potem się zaczęło: na 3 tygodnie przed wylotem chciałem zmienić dane osobowe na bilecie jednego ze współtowarzyszy podróży i od razu pojawiły się opłaty i to lichwiarskie. Za zmiane danych jednego z pasażerów zapłaciłem 522 zł. Tym samym ten bilet łącznie kosztował po zmianie ok 770zł podczas gdy w dniu dokonywania zmiany cena biletu tego lotu na stronie Ryanair w internecie wynosiła 380zł :-)) Nie licze już nawet kwoty za koszt połączenia telefonicznego w wysokości 2,08 zł brutto za minutę oczywiście na koszt klienta. Ogólnie niby wszystko jest w regulaminie tej linii ale czy jest ona przyjazna pasażerowi WĄTPIĘ liczy się tylko ZYSK tylko czemu w tak perfidny sposób. Bardzo mało jest takich linii lotniczych które tak zdzierają z klienta przy zmianach w rezerwacji w okresie tak odległym do czasu realnego wylotu a trochę się nalatałem różnymi liniami i wiem co piszę. Chodzi o minimum poszanowania klienta i minimum zasad partnerskich my latamy wy dzieki temu zarabiacie ale nie za wszelka cene ukrytymi haczykami w regulaminie opisanymi pod piata gwiazdka :-). Moze po prostu warto doliczyć uczciwie te kilka złotych wiecej do każdego biletu i nie bawić się w ciułanie ukrytymi opłatami za zmiany w rezerwacji. Niby linie Irlandzkie ale marketing i sposób myślenia chyba jednak szkocko - rosyjski. Wiem jedno ja nie zbiednieje na tej gównianej sytuacji a Ryanair nie zostanie też dzieki temu najbogatszą linia roku. Niemniej niesmak zostaje i osobiście zawiodłem sie bardzo na tym przewoźniku Pisze to aby ostrzec innych i żeby wiedzieli że W TEJ LINII WSZYSTKO JEST CACY DO CHWILI GDY NIE CHCECIE CZEGOS ZMIENIĆ - OD TEGO MOMENTU ZACZYNA SIE KROJENIE WASZEGO PORTFELA :-))

Extra informacje

~Joanna / 2016-07-17

Uważam że jest to bardzo dobra linia lotnicza nie zgadzam się z absurdalna opinia ze jesss tam syf bo podczas moich lotów nigdy mi się to nie przytrafiło
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.25

~Atiuszb / 2016-07-12

Trudną do zaakceptowania wadą są regularne opóźnienia lotów. Bardzo często (2-3 razy w miesiącu) latam do Niemiec od prawie roku. Początkowo opóźnienia były niewielkie (do 30 min) i sporadyczne. Od 3 miesięcy nie udało mi się ani razu dolecieć w zaplanowanym czasie. Minimalne opóźnienie to 1 godzina, a maksymalne to 3 godziny. Piloci nie próbują minimalizować opóźnień wynikających z późnego przylotu z poprzedniego rejsu, a wręcz dokładają kolejne czekając z pasażerami prawie godzinę nie wiadomo na co na płycie lotniska, czy też bez sensu wydłużając lot który zazwyczaj trwa 1 godz 30 min. do prawie 2 godzin przy dobrej pogodzie (bez turbulencji).
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.50
Zalety

Przystępna cena

Wady

Opóźnienia lotów

Extra informacje

~Jerzy / 2016-07-06

Polecam używać Ryanair, bo ceny przelotów bardzo atrakcyjne, chociaż komfort na pokładzie samolotów kiepski. Odradzam za to bardzo zakup jakichkolwiek usług dodatkowych, jak np. wynajem samochodu, ubezpieczenia, itp. Ja niestety ten błąd popełniłem i mało, że cena samochodu była wyższa niż w innych wypożyczalniach, to dodatkowo ubezpieczenie pojazdu nabywałem u pośrednika (też poprzez stronę Ryanair), z którym wypożyczalnia nie miała żadnego kontaktu. W efekcie niewielkiego zdarzenia drogowego (porysowane lusterko zewnętrzne) przy zdawaniu auta ściągnięto mi z karty równowartość 5,5 tys. zł, jako zabezpieczenie wkładu własnego i już ponad miesiąc dochodzę jego zwrotu walcząc z ubezpieczalnią i przedkładając wciąż dodatkowe żądane dokumenty (które indywidualnie muszę pozyskiwać kontaktując się z wypożyczalnią tracąc przy tym czas i nerwy ... i oczywiście opisując wymagania ubezpieczyciela w języku obcym).
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.75
Zalety

Tanie ceny biletów lotniczych i bogata siatka połączeń.

Wady

Firma nieprzyjazna dla klienta i nastawiona na wydojenie go gdy tylko zdecyduje się na skorzystanie z oferowanych usług dodatkowych

Extra informacje

~Łukasz / 2016-05-31

Jak to w latającym autobusie. Szybko i tanio, a że mało miejsca na nogi, to trudno, te 2-3h można przecierpieć i znaleźć się za naprawdę niewielkie pieniądze w pięknych europejskich miastach. :)korzystałem parokrotnie
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.25
Zalety

Wady

Extra informacje

korzystałem parokrotnie

~Grzegorz / 2016-05-16

Witam, Ryanair to jedna wielka firma krzak. Dowiadujemy się o tym, dopiero kiedy coś pojdzie nie zgodnie z planem...W moim przypadku wynająłem auto poprzez stronę Ryana, zapłaciłem za wynajem plus ubezpieczenie, konieczne aby za auto nie została pobierana kaucja. 0czywiście na miejscu okazało się że muszę dopłacić drugie tyle ile wynosił podstawowy koszt wynajmu, gdyż wynajmujący nie uznawał ubezpieczenia sprzedanego przez Ryan. Nocka na lotnisku, cały wyjazd nic nie załatwiłem (a nie byłem na wczasach), koszta poniesione i tu zaczynają się schody. Infolinia Ryana umywa ręce i odsyła mnie do firmy, ktora dla nich obsługuje wynajem aut. Raz, że jest to niezgodne z prawem, dwa firma, do ktorej odsyła Ryan nie istnieje. Zgłosiłem sprawę do Europejskiej Federacji Konsumenta (żadna ze służb polskich nie chciała przyjąć zgłoszenia, gdyż siedziba firmy znajduje się w Dublinie i nie posiada innych placowek. Fakt, że łamane jest prawo RP służby te miały w dupie. Ryan każe sobie wysyłać maile do centrali w Dublinie, po ang, czas odp to 30 dni, także życzę powodzenia w załatwianiu czegoś z tymi złodziejami. Unikać jak ognia wszelkich usług polecanych przez tych oszustow!!! - Liczba połączeńWady- Złodzieje - 0szuści - Brak możliwości kontaktu - Łamanie prawa RP
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.75
Zalety

- Ceny - Liczba połączeń

Wady

- Złodzieje - 0szuści - Brak możliwości kontaktu - Łamanie prawa RP

Extra informacje

~Agnieszka / 2016-05-10

Duża siatka połączeń z Polski, wszystkie loty do tej pory miałam punktualne.Bardzo miła i pomocna obsługa.Obsługa bardzo się stara. Bilety na niektóre kierunki mogłyby być troszkę tańsze.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.75
Zalety

można mieć bagaż podręczny cięższy niż 10 kg i się nie czepiają

Wady

zbyt wysokie ceny biletów na niektóre kierunki

Extra informacje

~lm1 / 2016-03-31

to fajna linia lotnicza
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.75
Zalety

fajne logo

Wady

niema

Extra informacje

~Agulak / 2016-03-29

Lot z Brukseli do Krakowa. Ryanair wylądował przed czasem,lądowanie delikatne, lot bez problemów. Obsługa miła. To, że na pokładzie samolotu sprzedają produkty nie jest żadnym problem. Szybciej upływa czas. Polecam.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

~Raf / 2016-03-29

Lecąc do Londynu i z powrotem czułem się jak na arabskim bazarze, obsługa całą drogę nie dawała odpocząć, poczytać książki, całą drogę biegali z serwisem szturchając bliżej siedzących, wciskali jakieś losy, jedzenie, kosmetyki i alkohole po prostu żenada. W innych liniach jest podobnie ale w Ryanair doprowadzili to do extremum ! Na dłuższych trasach może to być irytujące.
Jakość obsługi
Poziom cen
Wygoda
4.00
Zalety

Cena

Wady

Namolność

Extra informacje

leciaem 2 razy, kupiłem też bilety na letni sezon.

~MAWOJ / 2016-03-29

Właśnie siedzę trzecią godzinę na lotnisku w Modlinie i czekam na naprawę oświetlenia samolotu do Londynu. Nikt nic nie wie. Rysnair miał wydawać bony na posiłki i napoje, ale po zadaniu pytania obsługa zniknęła i nie ma nikogo. Siedzimy na brudnej posadzce bo krzeseł wystarcza dla kilu osób a pasażerów komplet.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.25
Zalety

Nie ma

Wady

Wszelkie możliwe. Nigdy wiecej Ryznair. Dla tej linii obowiązuje zasada: klient nasz wróg

Extra informacje

Internet, czego ogromnie żałuje

~pasażer / 2016-03-09

leciałem tymi liniami na Sycylie i nie da się nic pochwalic.niewygodne fotele , mało miejsca na nogi , obsługa nie mówiła po polsku pomimo że lot był wyczarterowany , tak że właściwie można było tylko domyślać się co one mówiły.pilot w trapani wylądował jak wozem żelazniakiem.oczywiście nie wspomnę że bilety pomimo że lista pasażerów była dużo wcześniej podana każdy miał w innej części samolotu.Moim zdanie ludzie powinni byc informowani że taniośc nie idzie w parze z wygodami
Jakość obsługi
Wygoda
1.00
Zalety

brak

Wady

same

Extra informacje

~Ewa / 2016-03-07

zakupilam bilet wwa - wroclaw 107 pln w dwie strony. niby tak tanio.. Przy dokonywaniu odprawy online szukalam opcji dodania duzego bagazu. opcja nie byla dostepna. Pomyslalam ze musi byc w cenie biletu. na lotnisku okazalo sie, ze bylam w bledzie i teraz musze doplacic za walizke o wadze ponad 15 kg 250 pln w 1 strone!!!! lub przepakowac czesc do podrecznego i wtedy zaplace "jedyne" 153 zl w 1 strone. po dokonaniu operacji przepakowania okazalo sie, ze moge placic tylko gotowka! w kolejce do samolotu byl ogromny tlok, odprawa szla w zolwim tempie. w samolocie scisk i zero profesjonalizmu ze strony obslugi. To byla moja 1sza i ostatnia przygoda z tymi oszustami.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Zadnych

Wady

oszustwo, manipulacja, nabijanie w butelke, traktowanie pasazerow przedmiotowo

Extra informacje

~Dd82b / 2016-02-29

Witam, w sobotę w gdańsku miały odbyć się zawody levrone pro classic + fit festiwal oraz debiuty . 3-4 miesiące temu z wójkiem kupiliśmy bilety na zawody 1bilet 200 zł. Mieliśmy wylecieć z Modlina o godzinie 7 50. O godzinie 7 35 zostaliśmy poinformowani że samolot z powodu złych warunków atmosferycznych, przybędzie z pół godzinnym opóźnieniem. Za 45 minut znów pojawiła się informacja że samolot z powodu złych warunków atmosferycznych nie wyląduje w Modlinie, zostanie przekierowany na lotnisko Chopina. Obsługa kazała czekać 30 minut na dalsze informacje. Później zostaliśmy poinformowani że lot został odwołany i kto chce ubiegać się o zwrot biletów proszony jest o udanie się do kasy. Obok na Gate 4b samolot który miał lecieć do Wrocławia, został przekierowany na lotnisko Chopina, lotnisko Modlin podstawiło autobusy dla pasażerów z lotu do Wrocławia które miały ich dowieźć na lotnisko Chopina skąd mieli wylecieć do Wrocławia. Pasażerowie którzy mieli lecieć do Gdańska zostali potraktowani jak śmiecie i zostali zostawieni w polu 50 km od Warszawy. Nie zostały podstawione żadne autobusy, choćby które dowiozły by nas do centrum. Każdy musiał wrócić na własny koszt, na własną rękę, dziewczyna która miała wystąpić na tych zawodach, zapewne przygotowywała się kupę czasu, a przez tak bezinteresowne zachowanie obsługi jej występ stał pod znakiem zapytania. Nie zdążyliśmy na zawody wydaliśmy 600 zł żeby dowiedzieć się że samolotu nie będzie i mamy robić co chcemy, zostaliśmy potraktowani chamsko i beszczelnie. Nie polecam tego przewoźnika, oraz proszę trzymać się od lotniska Modlin jak najdalej.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.25
Zalety

brak zalet

Wady

Nie wyszkolona obsługa, brak szacunku dla pasażerów, brak jakich kolwiek porad, 0 współpraca z pasażerami

Extra informacje

~Kaśka / 2016-02-10

Nasza przygoda z Ryanairem zakończyła się jednak pozytywnie.Dostaliśmy zwrot poniesionych kosztów.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

~Kaśka / 2016-02-01

Do tej pory ok,ale ...26.01.2016 mieliśmy wracać z Girony do Krakowa.Wieczorem 25.01 dostajemy maila,że lot odwołany i róbta,co chceta.Czat i wszelki kontakt z Ryanairem tylko do godziny 18/18.30.Na drugi dzień niekomunikatywna osoba na czacie oferuje nam połączenia...31-01. do Modlina lub 02.02 do Krakowa.Chcemy,żeby poszukała łączonego lotu do Krakowa.Odpowiada,że nie ma.Nikt się nami nie interesuje i nikt z własnej woli nie jest chętny do udzielania informacji.Trzeba ciągnąć za język-chodzi o pracowników RyanairaWylatujemy zatem 4 dni później zamiast do Krakowa to do Modlina.Wydanie więcej kasy niż planowaliśmy,rezerwowanie dodatkowych noclegów,pranie w pralni ciuchów,błagalne telefony do pracy o przedłużenie urlopu i nerwy,nerwy,nerwy...Czy tańszy bilet od Ryanaira wart jest tego wszystkiego
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50
Zalety

tanie bilety,miła obsługa w samolocie

Wady

opisane wyżej

Extra informacje

~Tadeusz / 2016-01-30

Nie polecam. Brak komunikacji. Samolot lądował w Gdańsku zamiast w Bydgoszczy. Przetransportowano pasażerów, jednak zamiast wylądować w Duseldorfie wylądował w Koln Bonn, o czym nikt nie został wcześniej poinformowany. W Koln żadnej obsługi i informacji. Takie linie powinni zlikwidować. Sprawa nadaje się do sądu. Brak ludzkiego traktowania. Brak w ogóle myślenia i mózgu
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

brak

Wady

oszustwo. kłamstwo. nieuczciwość. manipulacja

Extra informacje

.

~Paula / 2015-11-14

Strona internetowa jak i mobilna w obsłudze najgorsza z jaką się spotkałam!!!!!!!!!

~Zażenowana / 2015-11-06

Żenujący poziom obsługi, zero informacji i zero alternatyw w sytuacji odwołania lotu. Lot do Aten początkowo przekierowany z Modlina na Okęcie, po wygonieniu ludzi na dwór w zimnie musieliśmy czekać na autobus do Warszawy, który ostatecznie nas tam nie zabrał bo lot został ( nie wiadomo dlaczego) odwołany!zostaliśmy zostawieni sami sobie, bez informacji, bez transportu do chociażby Warszawy w środku nocy i bez żadnej alternatywy. Przebukowanie lotu?oczywiście, ale tylko w 1 stronę!!!żenada, żeby w XXI w tak traktować pasażerów. zawiodłam się i będę mijała te linie szerokim łukiem
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
2.00
Zalety

brak

Wady

masa

Extra informacje

~Anna S. / 2015-10-24

Niedawno zgubiłam walizkę na lotnisku Ryanair w Łodzi. Byłam przekonana że będę spodziewać się najgorszego. Od razu skierowałam się do personelu i złożyłam sprawę. Wszyscy byli rozsądni i spokojni kiedy słuchali mojej historii. Po kilku dniach dowiedziałam się że walizka została znaleziona i dlatego chcę podziękować z całego serca pracownikom linii lotniczych że zainterweniowali szybko i skutecznie. Walizka jest tym samym stanie co poprzednio i wszystko jest obecne. Jeszcze raz dziękuję.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
4.33

~Ada / 2015-10-18

Nie rozczarowałam się. Punktualnie, wszystko zgadzało się z informacjami na stronie linii. Może tylko trochę olewają język polski, większość komunikatów podczas lotu była w języku włoskim (leciałam do Włoch) i angielskim. Ogólnie jestem zadowolona.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
5.00
Zalety

cena, punktualność, miła obsługa,

Wady

Extra informacje

~Mekl / 2015-09-21

Lot GDN->WMI. Boeing 737-800. Lot co prawda bardzo krótki, bo 45 minut, ale wystarczy by ocenić....Tanio, czysto, punktualnie.Obsługa bardzo miła i sympatyczna (akurat trafiła się młoda i bardzo wyluzowana ekipa:)Niczego więcej nie można żądać za taka cenę. Jak ktoś nie ma 200 cm wzrostu, albo 140 kg to nie będzie narzekał na brak miejsca.Faktycznie w trakcie lotu oferują loterię i sprzedaż perfumów, ale jak ktoś nie jest zainteresowany to nie wciskają na siłę.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
5.00
Zalety

Tanio, czysto, punktualnie. Obsługa bardzo miła i sympatyczna (akurat trafiła się młoda i bardzo wyluzowana ekipa:)

Wady

Brak

Extra informacje

200

~Dariusz / 2015-08-16

Gówniane linie. Od dwóch lat nie moge zalogowac na ich stronie. Gdy wpisuje opcje "zapomnialem hasla" pojawia się komunikat "wyslano haslo na emaila. " Czekam do dziś. Poza tym często się wiesza i przerywa proces kupowania. Obsluga , szczególnie gdy z Polski jest mila.
Jakość obsługi
Poziom cen
2.00
Zalety

czestotliwosc lotow

Wady

drogo w wekendy, malo miejsca, zle godziny lotow szczegolnie z Krakowa.

Extra informacje

~kls / 2015-08-11

Cena, punktualność, odprawa online, bezpłatne numerowane miejsca lub dodatkowo płatne "te lepsze". Świetny stosunek jakości do ceny.Zupełnie nie rozumiem hejtów na obsługę lotniskową czy pretensji o odrapany bagaż.Personel pokładowy bardzo przyjemny, przez cały lot chętny do pomocy i sprzedaży cateringu. Nachalne wciskanie losów? No nie wiem, jak nie znasz innego języka to pewnie tak to możesz odebrać, ale mówią po angielsku, że jest loteria w której kasa idzie na dobre cele a dodatkowo możesz wygrać kasę dla siebie. Po chwili przechodzi Pani z losami i nikomu nie wciska. A teraz napiszę coś niesamowitego:By nie było problemów przed kupnem biletu warto przeczytać REGULAMIN lini lotniczej i pliki pomocy, wtedy unikniesz problemów z dodatkowo płatną odprawą na lotnisku lub z za dużym bagażem. Jeśli masz problem z takimi rzeczami to może faktycznie lepiej jechać Autosanem z PKS?Jak chcesz dostać się z Polski na Majorkę i wrócić w szczycie sezonu za ~ 500 PLN to nie wymagaj limuzyny na lotnisko oraz szampana i kawioru na pokładzie.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
4.67

~Agnieszka / 2015-08-01

Wykupilam synowi bilet rozmawiam z konsultantem online zapewniał mnie ze nie ma żadnych opłat lotniskowych wszystko w cenie biletów 2godziny przed lotem okazało się że odprawa miała być zrobona online kazano synowi dopłacić 240 zł wracał z wakacji i zabrakło pieniędzy został jak bezdomny na lotnisku nie dało się nic zrobić Żenada
Poziom cen
1.00
Zalety

Zero

Wady

Extra informacje

~mikolanik / 2015-01-19

Wolę latać wszystkimi innymi liniami Ale nie rayanair .. broń Boże żebym wsiadł do ich samolotu . Pracownicy są tam wykorzystywani do maksimum w tym także piloci którzy są przemeczeni ... Kto ma ochotę wsiąść w taki samolot ... Jeszcze komfort jest tam taki ze nawalone jest siedzeń żeby jak najwięcej ludzi upchac ... Żenada nie polecam
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
1.67
Zalety

zadnych zalet

Wady

nie da sie tego skomentowac

Extra informacje

~Sylwia / 2015-01-12

Ryanair to jeden wielki syf. Kupiłam córce bilet na lot z Gdańska do Dublina ale jak przyszło do zrobienia odprawy online to okazało się że córka nie poleci bo córka nie ma 16 lat. Jeżeli chodzi o zwrot pieniędzy za bilet to nie ma takiej opcji. Jedyny telefon kontaktowy do Ryanaira w Polsce jest płatny za 8 minut słuchania muzyczki prawie 20 zł. Skandal.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
2.00
Zalety

brak

Wady

tanie okradanie w butelkę nabijanie

Extra informacje

~Hana / 2015-01-11

Jak najbardziej polecam! Miła obsługa zawsze uśmiechnięta. Kiedyś była awaria musieliśmy opuścić samolot i na lotnisku czekaliśmy 5 h. Kiedy wchodzilismy do samolotu dostaliśmy jedzenie i picie. Komfort ja to komfort za taką cenę nie ma co narzekać. Trzeba przyznać ze piloci pierwsza klasa zawsze delikatne lądowanie. Jestem bardzo zadowolona z tej linii. Polecam
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
5.00

~Jacek / 2015-01-10

Lot Fr8845 Wrocław-Bergamo 09.01.2015Pierwszy samolot awaria hydrauliki .Przesiadka na drugi samolot po 40 min który już przyleciał z awarią , którą rzekomo usunęli w czasie obsługi.Przy rozbiegu do startu samolotu awaria się powtarza ( niedomknięte drzwi awaryjne ) zjeżdża na powtórny przegląd który ostatecznie nie zostaje usunięty.Łącznie po trzech godzinach siedzenia w dwóch samolotach przebukowują mi bilety z piątku na poniedziałek ,, I RADŻ SOBIE SAM "!!! .Dobrze że miał kto po mnie przyjechać bo akurat nie dysponowałem gotówką na hotel
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
2.67
Zalety

kanapki i kawa po 6 godz. śmiechu warte

Wady

fatalna obsługa przy kasie i przebukowywaniu biletów , obojętne podejście do pasażerów lotu FR8845 , który się nie odbył z winy RYANAIR

Extra informacje

rezerwacja od listopada , 300 euro

~karol / 2015-01-01

10.11,14 leciałem samolotem z Wrocławia do warszawy obsługa bardzo miła i sympatyczna bardzo przyjemny start i lądowanie w warszawie i we Wrocławiu lubię te linie na 1 miejscu
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
5.00
Zalety

szybko ,tanio,wygodnie

Wady

żadne

Extra informacje

bilet kupiłem w obie strony za 38 zł kożystam od 2 miesięcy

~BARBARA / 2014-12-15

14 GRUDNIA 20014r wczoraj w niedziele moja 17 letnia corka z kolega mieli wykupiony lot do BIRMIGHAM niestety drzwi samolotu powyzszych lini nie chcialy sie zamknac prewieziono bagaze po 40 min i nastepnie przeprowadzili pasazerow do drugiego samolotu lot opoznil sie o dwie godz na pasie startowym nastapila awaria nastepnego samolotu gdzie interweniowala straz pozarna jakas masakra samolot byl tankowany juz z pasazerami jakas zenada przewoznik do niczego nigdy wiecej tych lini wole doplacic i nie ryzykowac zycia dzieci
Zalety

zero

Wady

same wady

Extra informacje

~Artur / 2014-11-05

Kupiłem połączenia łączone z trzymiesięcznym wyprzedzeniem z Gdańska do Londynu, stamtąd na Gran Canaria i z powrotem. W międzyczasie otrzymałem informację mailową, że godziny odlotów się pozmieniały, co powoduje, że na lotnisku w Londynie mam spędzić nie 6 godzin a 14 godzin, w tym noc. No cóż, może jakoś przekoczuję. Nie wiem co tam można robić tyle czasu, może ktoś ma jakiś pomysł. Ale to nie wszystko. Lot powrotny z Las Palmas do Londynu został też przesunięty i to dwukrotnie, tym razem o łącznie 5 godzin, co powoduje, że nie zdążę na lot z Londynu do Gdańska, który miał być po 3 godzinach oczekiwania i zostałem zmuszony do zakupu biletów na następny dzień, co skutkuje tym, że będę musiał koczować w Londynie aż 18 godzin. Oczywiście musiałem kupić bilety na ten następny lot, a tamte przepadły. W infolinii powiadomiono mnie, że Ryanair nie bierze odpowiedzialności za lot w połączeniach łączonych. To na jakiego ... mają ten rozkład lotów, który później sobie dowolnie zmieniają? Pomijam już fakt, że trzy miesiące wcześniej surowy bilet z Gdańska do Londynu kosztował 88 zł, a teraz przed datą odlotu 75 zł. Niby nic, ale niesmak pozostaje.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
3.00
Zalety

brak

Wady

Oszustwo

Extra informacje

800 zł

~Przemek / 2014-10-30

Jeśli kupi się bilet wcześnie to podróż powinna być OK
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
3.00
Zalety

Cena, widoki, szybkość, lepsze i tańsze niż autokar....

Wady

Hałas około 98dB przez 2 i pół godziny zwiększany do 120dB przez stewardów krzyczących do słuchawki aby sprzedać, gdyby zredukowano załogę byłoby lepiej i taniej

Extra informacje

268zł tam i z powrotem Kraków-Girona

~Matka / 2014-04-20

W wielka sobote lot z Waeszawy Modlin do Glasgow zamiast planowanej 14"00 wylecial dopiero po godz. 21"00. Pasazerowie byli przetrzymywani w hali odlowtow przez 9 godzin bez mozliwosci wyjscia na zewnatrz. rayanair nie informowal pasazerow o tym co sie dzieje i kiedy bedzie wylot. Jesli ktos chcial wyjsc na zewnatrz, musial zrezygnowac z biletu. tak tez zrobilismy po kilku godzinach oczekiwania. Nie mielismy zadnej pewnosci, czy samolot w koncu wyleci. Rayanair zachowal sie wobec pasazerow skandalicznie. rowniez obsluga sluzb granicznych na lotnisku w Modlinie to kompletna pomylka. Nigdy wiecej wylotow z Modlina!!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
1.67
Zalety

Zadne

Wady

Nie zrealizowany lot

Extra informacje

~Grzes / 2014-04-10

Ryanair ZATRZYMAŁ DZIECI NA LOTNISKU. We wtorek (08/04/2014) na lotnisku w Las Palmas(Gran Canaria) pracownicy Rayanaira nie wpuścili na pokład dwójki Polskich dzieci 6 I 9 lat tuż przed drzwiami samolotu matka z dziećmi została zawrócona ze strefy międzynarodowej z powrotem na terytorium Hiszpanii powód taki iz dokumenty dzieci nie są akceptowane dla Ryanaira ,rozmawiałem z kobietą aby jej pomóc co się okazało skradziono jej portmonetka z dowodami osobistymi dzieci następnego dnia z dokumentami z policji zgłosiła sie na lotnisko do informacji Rayanaira pracownik zrobił notatkę w komputerze i poinformował ją ze dokumenty z policji sa wystarczające a w dzień wylotu straż graniczna wypuściła dzieci i matkę z terytorium Hiszpanii a załoga Rayanaira przed wejściem na samolot cofnęła ich z powrotem tylko dzieci nie miały dowodu miały odprawę i karty pokładowe i przyleciały tymi liniami 5 dni wcześniej . To naprawdę skandal jak Rayanair traktuje ludzi inne linie lotnicze tj.airlingus ,wizzair czy easyjet nie robiły by problemu na wpuszczenie rodziny w całości na pokład tym bardziej iz były już na terytorium międzynarodowym a kobieta tłumaczyła ze mąż będzie ich odbierał i przywiezie na lotnisko paszporty dzieci , ale bezduszność pracowników Rayanaira NIE zna granic. Ryanair -PASAŻER TEŻ JEST CZŁOWIEKIEM!!!!!
Jakość obsługi
Poziom cen
2.50
Zalety

cena

Wady

brak szacunku dla człowieka

Extra informacje

~Niezadowolonyklient1 / 2013-11-12

W sierpniu kupilam bilet ña lot z Alicante do Krakowa. Niestety odprawe zostawilam na ostatnim chwile czyli dzien przed lotem. Okazalo sie ze ryanair przedal o 30 wiec ej biletow niz miejsc w samolocie i postanowil odrzucac te osoby ktore NIE zrobily wczesniej odprawy. Po kupnie biletu e-Mail przyszedl do skrzynki spamu.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
3.00
Zalety

Misma cena

Wady

Dlugo by wymieniac

Extra informacje

300 al

~Oszukany / 2013-10-28

22 października 2013 wykupiłem bilety lotnicze linii Ryanair na stronie internetowej za kwotę 199,96 funta. Wyciąg z banku niestety mówi coś innego a mianowicie: owe 199,96 funta zostało przeliczone na euro co stanowi 242,37 eu po czym przeliczone na złotówki a to już kwota ponad 1040 zł. Wobec powyższego zamierzam z tym pójść do prokuratury bo wiem, że nie jestem jedynym, który takiej przyjemności doznał. Pozdrawiam

~Olaf / 2013-04-04

Pierwszy i ostatni raz!! Latam duzo , ale tego co sie dzieje w ryanair nie jestem w stanie opisac. Samolot do Bankoku z kurami na pokladzie. Opoznienie 120 min. bagaz nie dotarl za mna do docelowego lotniska. Wolaja ludzi do kolejki przed gate gdzie jeszcze samolot nawet nie wyladowal. Logistyka jedno wielkie ZERO!!!!NIGDY WIECEJ ryanair.WadyWszystko co mozna do normalnego lotu zaliczyc.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Wszystko co mozna do normalnego lotu zaliczyc.

Extra informacje

~jaros / 2013-01-27

ludzie narzekają na tego przewożnika nie wiem dlaczego.Trzeba wybrać między ceną lotu a jego komfortem.Korzystam już od dawna z tego przewożnika i nie narzekam.Za tak niska cenę ( w porównaniu z innymi przewożnikami )nie można zbyt wiele oczekiwać.Zawsze jednak jesli ktos tak narzeka może wybrać nasz Polski LOT.6 LAT
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
4.00
Zalety

Wady

Extra informacje

6 LAT

~Ola Olcia / 2012-07-10

Im very happy that there is a ryanair airlines, they are cheap, the flights are always on time, even before planing time. I can understand that cabin crew must work on the plain by saling things, but its normal, they work and they get money by saling things.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
4.33
Zalety

price, fast flight, comfortable seats

Wady

none

Extra informacje

prise was 350zł in june, and 600zł in July kraków-trapani

~Monika / 2012-06-29

Dziś wrocilam z Hiszpanii. Bujało... W drodze TAM też bujało... :(Na pokładzie szopka.Ludzie, miejsca z przodu pozostawia się wolne dla BALASTU, a nie z innych powodów/ względów!Cena super
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
3.67
Zalety

cena

Wady

twarde lądowanie, trzęsie, loterie na pokładzie

Extra informacje

5 lat

~frezer / 2012-01-10

Od kilku lat dość regularnie latam tymi liniami w obie strony na trasie Wrocław - Londyn(Stansted). Do tej pory zero problemów z bagażami (nic mi zginęło i nie było żadnych problemów z wagą walizek), zero problemów z odprawą (nikt mnie nie przeszukiwał itp.). Cały proces odprawy przebiegał jak dotąd bez większych zastrzeżeń no może poza tym, że tych kontroli i ciągłego pokazywania dokumentów (zwłaszcza we Wrocławiu) jest jak dla mnie za dużo. Tylko raz odwołano mi lot ale było to z przyczyn pogodowych (zima). Wczoraj we Wrocławiu przy odprawie przymykano oko na przekroczone llimity bagażu (miałem walizkę o kg cięższą i nikt nic nie mówił). To samo jest z bagażem podręcznym a nie raz widziałem jak ludzie taszczyli ze sobą spore torby lub walizki. Ja nigdy nie ryzykuję i zawsze tak się pakuję żeby nie było problemów z wagą bądź z rozmiarami bagażu. Zresztą chyba każdy ma w domu wagę i miarkę a jak nie to można je znaleźć na lotnisku. Ze zdziwieniem czytam informację, że komuś system zarezerwował lot na inny termin niż chciał. Podejrzewam, że ta osoba po prostu gdzieś popełniła błąd podczas dokonywania rezerwacji a teraz zwala winę na przewoźnika. Cenię sobie punktualność i tutaj duży plus dla Ryanaira bo przeważnie są na czas lub nawet przed czasem. Cóż mogę dodać, jeśli ktoś od taniego przewoźnika wymaga luksusów, to niech się przesiądzie do innych linii lotniczych. Ryanair nie jest idealny ale z mojego punktu widzenia nie mogę im nic wielkiego zarzucić. Niektóre problemy wynikają z tego, że Polacy lubią kombinować i próbują omijać limity udając, że regulaminy/przepisy ich nie dotyczą. Może to wina słabej znajomości języka ? Nie wiem...Pusty śmiech mnie ogarnia pod wpływem opinii, że pierwsze rzędy są rzekomo zarezerwowane tylko dla osób mówiących po angielsku. Ludzie ! większych bredni to już dawno nie czytałem. A to co się dzieje w samolotach lecących do/z Polski to temat na książkę i nie byłaby to bynajmniej laurka dla naszych rodaków. Lista waszych grzechów jest długa, więc najpierw sami przyjrzyjcie się swojemu zachowaniu a dopiero potem oceniajcie i krytykujcie.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
3.00
Zalety

W miarę przystępne ceny, punktualność, całkiem uprzejmy i cieszący oko personel na pokładzie :)

Wady

zbyt częste kontrole dokumentów, zachowanie współpasażerów

Extra informacje

~kamila / 2011-09-07

nie polecam tych lini lotniczych. ostatnio jak lecialam mialam tylko bagaz podreczny ktory wazyl 8 kg, na lotnisku kupilam kilka rzeczy, obsluga przyczepila sie do tych rzeczy zakupionych po odprawie kazali mi schowac zakupy po czym zwazyli bagaz. byl oczywiscie za ciezki tak wiec zaplacilam 40 funtow!!!!nie bylam jedyna!!!
Zalety

zadnych

Wady

Extra informacje

~pamcia77 / 2011-06-11

Naczytawszy się negatywnych opinii na temat linii ryanair byłam pełna obaw przed lotem z Poznania do Alicante i z powrotem. Jestem jednak bardzo mile zaskoczona, obsługa była bardzo miła zarówno na lotnisku jak i na pokładzie. W drodze do Alicante w obsłudze była bardzo miła Polka, tak więc nie jest prawdą, że zawsze obsługa jest tylko anglojęzyczna. W drodze powrotnej mój bagaż był o 1,5 kilograma za ciężki, pracownik ryanaira nie robił jednak żadnych problemów, nie musiałam nic dopłacać. Lądowanie w Alicante odbyło się po mistrzowsku, w Poznaniu nieco gorzej ale nie było żadnego grzmotnięcia o płytę jak to piszą niektórzy oceniający. Wydaje mi się, że dużo zależy od tego jaką sami prezentujemy postawę, wiele osób nastawionych jest bardzo roszczeniowo, kręci się po pokładzie tuż przed odlotem utrudniając obsłudze przygotowania do startu. Niektórzy wnosili wielkie walizy jako bagaż podręczny, czasami przejdzie a czasami nie, w drodze powrotnej jeden z pasażerów musiał pozbyć się laczków :) bo bagaż był ponad dozwolone gabaryty. Trzeba zapoznać się z wymogami i stosować się do nich, nie przekraczać wymiarów i wagi bagażu, nie kręcić się po pokładzie tuż przed odlotem,nie śmiecić w samolocie a potem dziwić się, że było brudno.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
4.00
Zalety

niska cena, miła obsługa, dobre samoloty-słabo odczuwalne niedogności związane ze startem i lądowaniem, które oczuwałam w samolotach innych linii, mistrzowskie lądowania pilotów

Wady

brak połączeń z Warszawy

Extra informacje

~ramzes / 2011-02-03

Na pdst.powyzszych opinii stwierdzam,że to towarzystwo niegdy wczesniej chyba nie latało smolotami i nie wie jak się zachować !!!! TYPOWE BURACTWO Z PROWINCJI !!!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
4.67
Zalety

szeroka oferta połaczeń w Europie za smieszne pieniądze,dzieki niej setki tysiecy {Polakow po raz pierwszy w zyciu lecialo samolotem-dla nich to awans spoleczny jak nigdy

Wady

nie jest minusem,ze obsluga sie denerwuje jak wskoczy pijana i zarosnieta banda pijanych malolatow w dodatku nie znajaca slowa po angielsku,teraz juz lata zawsze polska obsluga

Extra informacje

latam od 2006 i odbylem z nim 72 loty po calej Europie-sa najlepsi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~latający / 2009-03-05

Bilet kosztował 1 zl (kupiony trzy miesiące wcześniej), no i tak okazało się, że za odprawę bagażową płacę SAM, kazali mi jak jakiemuś szmaciarzowi samemu ostęplować walizkę, samemu ją wrzucać do luku i jeszcze za to zapłacić...Później w samolocie okazało się, że za trzeba płacić za toaletę :(((((((((( DNO TOTALNE,jakieś grube babsko "puściła pawia" bo nażarła się przeterminowanych chipsów w promocji za 2,4 EURO!!!!!!!!!!!!Przyszli posprzątać,baba zamknęła się w toalecie ze wstydu.Podchmieleni robotnicy, lecący i do pracy (nasikali do wiadra z wodą którą myli podłogę). Jezus MARIA!!!!!!! NIGDY WIĘCEJ TAKICH LOTÓW.Jakiś człowiek na koniec kłócił się o koszty pralni z obsługą, stwierdził że najpierw kobieta a później "robotnicy" pobrudzili jemu i jego zonie ubranie. Miał pecha...Nie wiem czy mu oddadzą za ubrania, uciekłem jak najszybciej ....
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
1.33
Zalety

chipsy na przeczyszczenie

Wady

płatna toaleta!!!!!!!!!!!!!

Extra informacje

1miesiąc - 10 zł + koszty dodatkowe 750 zł

gilon / 2008-12-23

zostawili mnie na lotnisku bo odlecieli za wczesnie
Zalety

niema

Wady

wszystko

Extra informacje

latalem kilka razy

~strambus / 2008-07-30

Cena: zamawiałem bilet 2 miesiące wcześniej i w sumie lekko ponad 400zł zapłaciłem za lot 7.07.2007 do Irlandii i powrót w połowie sierpnia. Niby to był okres wakacyjny ale i tak cena była ok.Jakość obsługi i oferta: Podczas obu lotów zawsze jedna stewardessa była z Polski, więc nie było problemów. Nie spotkałem się też z segregacja, że 3 pierwsze rzędy są tylko dla osób mówiących po angielsku. Ogólnie obsługa miła, choć próbują wciskać zdrapki, kawy itp.Na lotnisku odprawa w zależności od tego jak późno się pojawiamy trwa kilka minut, najczęściej 2-3 stanowiska.Ogólnie ode mnie pozytyw.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
4.67
Zalety

Tanio, do celu, bez opóźnień.

Wady

Nie każdy chce zdrapki, pijani Polacy wracający do domu ;)

Extra informacje

2 loty, około 400zł

~Tomek / 2008-06-17

Ryanair to wielkie oszustwo. Lecialem z Wroc do Lond. Odprawa we Wroc OK. W trakcie przyjmowania bagazu w Lond-Stan dowiedzialem sie ze musze doplacic £16 za odprawe. Ale to jeszcze ja przezylem w odroznieniu do jednej pasazerki ktorej braklo £4 na doplate do bagazu i nie byla w stanie skolowac takiej kwoty. (wiec jej pozyczylem) ale dziewczyna zanosila sie placzem ze az ja przyduszalo po tym jak zostala potraktowana przez obsluge RYANAIR'a. Na koniec ta GRUBA i BRZYDKA angielka z RYANAIRA wydrukowala mi na karcie pokladowej brama nr 50 co bylo dosc GLUPIM zartem z jej strony bo gdyby samolot nie byl spozniony to ja bym sia na niego spoznil poniewaz moj samolot odlatywal z 54. ktora wcale nie jest - jakby sie moglo wydawac 4 bramy dalej, bo kazde ramie rozpoczyna sie od 1 do 10 , 11do 20 itd.Przygotujcie sie ze 4 rzedy siedzen na poczatku samolotu sa zarezerwowane dla osob mowiacych po angielsku, wiec ja moglem, ale 3 osoby ktore byly ze mna zostaly wyproszone do tylu samolotu pomimo tego ze bylismy ostatnimi osobami wchodzacymi na poklad.Stanowczo nie polecam tej firmy!!!!!!!!!! Stewardesy nie mowia po polsku (doswiadczylem tego w 2 przelotach)RYANAIR MA POLSKICH KLIENTOW W D..... .
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
2.33
Zalety

Brak

Wady

Przeczytaj komentarz - to jeden wielki minus

Extra informacje

Podróże i wypoczynek Ryanair opinie