Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Budownictwo
  • /
  • Dostawcy prądu
  • /
  • Polenergia
  • /
  • 1

Opinie o Polenergia

www.polenergia.pl

Warszawa

Budownictwo Polenergia opinie
Cena/Jakość
4.16
Obsługa klienta
4.07
Oferta
4.11

Średnia ocen

4.11

w skali od 1 do 5.

 

Polenergia opinie Polenergia
4.11 1615

benia / 2023-01-27

Firma zdecydowanie godna polecenia. Bardzo profesjonalne podejście do klienta.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

Maksymilian / 2023-01-27

Firmę znaleźliśmy w necie i szczerze nawet nie przypuszczałem ze tak dokładnie wszystko wykonają, mamy nowoczesne panele, które będą nam służyły wiele lat, do tego profesjonalna i komplekswą obsługe. Polecam usługi tej firmy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

kevin / 2023-01-26

Jestem zadowolony. Cały proces od umowy po montaż przebiegł sprawnie. Panowie montażyści byli bardzo dobrze przygotowani i można się było z nimi dogadać. Wszystko wypadło na 100%!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Weronika / 2023-01-26

Firma bardzo dobrze wykonała całą instalację, od samego początku bardzo rzetelnie do wszystkiego podeszli. Jestem zadowolona z usług i polecam.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Marta / 2023-01-25

Firma bardzo dobrze się spisała, montowano nam panele fotowoltaiczne, bardzo dobrej jakości. Wszelkie formalności z ich strony zostały dopełnione w terminie. Polecam.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

Marianna / 2023-01-24

Bardzo profesjonalne podejście do klienta i szybka reakcja, co nie jest takie oczywiste w tego rodzaju usługach Ja polecam i wiem ze firma jest solidna
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

dawid / 2023-01-23

U mnie od wyceny do montażu wszystko przebiegło w miarę sprawnie. Wszystkie osoby które się że mną kontaktowały były miłe i chętnie i wyczerpująco odpowiadały na zadane pytania i celnie rozwiewały moje wątpliwości. Ekipa montażowa posprzątała po sobie za co daję dodatkowego plusa. No i audyt, zdecydowanie bardzo przydatna usługa którą miałem w cenie. Dzięki niej wiem czy instalacja jest dobrze wykonana a audytor cierpliwie odpowiadał na wszystkie moje pytania. A firmę oczywiście polecam :)
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Zdzisław / 2023-01-22

Do Polenergii Fotowoltaika SA w lipcu 2022 r. wpłaciłem za pompę ciepła Buderus 12 kW pierwszą zaliczkę i otrzymałem we wrześniu informację o gotowości do realizacji montażu z prośbą o opłacenie kolejnej zaliczki.Łącznie wpłaciłem ponad 65 tys. zł, zaś koszt całej usługi wyniósł 72500 zł Potem nikt się ze mną nie kontaktował mimo moich ponagleń i marznięcia całej mojej rodziny. Po kolejnych ponagleniach otrzymałem od nich informację w październiku, że jednak nie posiadają takiej pompy i z uwagi na brak jej u producenta nie wiedzą kiedy ją dostarczą. Zakupiłem węgiel ekogroszek na całą zimę i na początku grudnia wysłałem pismo o odstąpieniu od umowy, Tuż przed Świętami Bożego Narodzenia poinformowali mnie, iż mają tę pompę i nie zwrócą mi wpłaconych pieniędzy. Zamierzam założyć im sprawę sądową. Jeżeli jest ktoś w podobnej sytuacji i czuję się oszukany przez tę firmę proszę o kontakt na mój adres mailowy: marzjot0407
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

przed podpisaniem umowy same zalety: obiecanki cacanki

Wady

po podpisaniu umowy i wpłacie pieniędzy: rażące lekceważenie klienta

Extra informacje

Mirek / 2023-01-20

Mnie te firme polecili znajomi. Podobnie jak u nich firma wszystko wykonała jak należy, dokładnie i w umówionym terminie. Polecam.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

marlena w / 2023-01-19

nie mam odniesienia jeśli chodzi o innych wykonawców ale firmę polenergia fotowoltaika oceniam jako dobrą, współpraca od początku do końca na zadowalającym poziomie, jedyny mały minusik za opóźnienie z przyczyn niezależnych od firmy
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

dariusz / 2023-01-16

Zdecydowałem się na wybór tej firmy do realizacji ze względu na polecenie sąsiadów, nie zawiodłem się więc dalej polecam. Podczas montażu i po zakończeniu instalacji dało się odczuć, że jest zainteresowanie ze strony tej firmy nad prawidłowym montażem i działaniem mojej instalacji. Kontakt z obsługą bezproblemowy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Zenek / 2023-01-15

Nie polecam
Zalety

Wady

Ta firma to porażka

Extra informacje

Hejka / 2023-01-11

Nie polecam. Po upływie terminu do wykonania instalacji nawet nikt się nie skontaktował. Dopiero po zagrożeniu odstąpieniem wątpliwej wiarygodności tłumaczenia o braku dostępności falownika. A pieniądze prawie w całości biorą na początku i daję niech się klient martwi. Przy zawieraniu umowy sprawdziłem komentarze na ich temat i wydawały się przesadzone, ale to niestety prawda o czym przekonałem się na własnej skórze.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

0

Wady

same

Extra informacje

Adam / 2023-01-10

Montaż terminowy, widzę już zalety zainwestowania w tą instalacje. Bardzo dziękuje firmie za profesjonalne wsparcie
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

mania / 2023-01-09

Mam fotowoltaikę i pompę ciepła, wszystko działa bez zarzutu.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

jagna / 2023-01-09

Zawsze przed dokonaniem wyboru firmy czy ogóle rzeczy to czytam najpierw opinie. No i tutaj było tak samo no i mogę potwierdzić, że są to fachowcy
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

Karolina / 2023-01-09

Jestem bardzo zaskoczona niektórymi opiniami tutaj. I wydaje mi się ze konkurencja próbuje w tym momencie zaszkodzić. Mam całkowicie odmienne zdanie, jeśli chodzi o współpracę z ta firmą. Przedstawili mi najkorzystniejszą ofertę ze wszystkich firm, z którymi rozmawiałam. Miałam wątpliwości co do montażu paneli na dachu i faktycznie odradzili mi to. Ustawili mi panele w dogodnym miejscu na stelażu. Myślę że na montaż pompy ciepła też się zdecyduję zainwestować właśnie u nich.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

miła obsługa, wysoka jakość, terminowość

Wady

Brak

Extra informacje

Ofiara Polenergii z dnia 01.09.2022 / 2023-01-09

Andrzej / 2023-01-09 Współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia, chociaż wiem jak stresujące są takie jak Twoja sytuacje, których także doświadczyłem. Ten sam "modus operandi" aczkolwiek dali mi już jak na razie dwa tygodnie odpoczynku. .
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

żadne

Wady

pełny wór

Extra informacje

wytrwali w nękaniu

Andrzej / 2023-01-09

Wykorzystano mój zły stan zdrowia (świeżo po zawale) do podpisania umowy .Po wypiciu kawki i podpisaniu umowy przedstawiciel obiecał pomoc w jej ewentualnym rozwiązaniu i innych sprawach rozumiejąc w jakiej sytuacji jestem,po czym opuścił mój dom.Natrętnie zaczęto namawiać mnie do wpłaty pieniędzy. Próbowałem wejść na stronę firmy ale było to niemożliwe.Pomógł mi przedstawiciel,poinstruował:nie masz panelu klienta, kliknij na projekt ,zatwierdż wtedy otworzy się panel klienta złóż wymówienie,Przyszła faktura, nie otwieraj i tak nic nie zrobią.Po 10-ciu miesiącach 1140 zł do zapłaty za nic.Pomiędzy 16-tą a 20-tą dzwoni ten sam człowiek zmieniając głos lub prowadzi dziwne wywody.Podejrzewam że chcą mnie zastraszyć.
Obsługa klienta
1.00

Llidia / 2023-01-08

Firma rzetelnie wykonała cała instalację, jesteśmy bardzo zadowoleni z usług firmy, wszystko zostało wykonane w umówionym terminie.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

jackowski / 2023-01-06

ogólnie jestem zadowolony, realizacja w porządku, jedyne co to musiałem poczekać nieco na konkretne elementy które akurat nie były chwilowo dostępne
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Bogusz / 2023-01-02

Jestem zadowolony z obsługi i realizacji projektu
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Małgorzata / 2023-01-02

Dzięki pracownikowi tej firmy nasza instalacja została założona w miesiąc od podpisania umowy. Na duży plus też świetny kontakt z przedstawicielką która jest bardzo rzetelną i kompetentną osobą dokładnie wszystko wytłumaczyła, przyjechała w dogodnym dla mnie czasie bardzo sumienna i odpowiedzialna osoba która już nie jednej osobie z mojego otoczenia pomogła w załatwieniu wszelkich formalności. Jak na razie to wszystko działa jak należy. Proces montażu paneli przebiegał bardzo szybko i sprawnie od wizyty przedstawiciela aż po włączenie do sieci
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Marcin / 2022-12-29

Wszystkich oszukanych proszę o kontakt w celu złożenia zbiorowego pozwu. [email protected]
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Brak

Wady

Same

Extra informacje

Brak możliwości odstąpienia od umowy

Eugeniusz / 2022-12-26

NIE PODPISUJCIE UMÓW Z POLENERGIĄ ,bo wypowiedzenie , mimo że prawnie mamy na to.14 dni, u nich jest niemożliwe przez zakamuflowany, kosztowny haczyk. Mój przykład. Przedstawiciel POLENERGI , po iluś natrętnych telefonach ,wprosił się do mnie do domu, był 15 minut ,wypił kawę, wyprosił żeby podpisać umowę, zapewniając iż mogę ją wypowiedzieć bez żadnych konsekwencji .W tym samym dniu mejlem dostałem wiadomość iż firma nie gwarantuje mi umówionej ceny z powodu wahań kursu walut... Zdziwiony, wypowiedziałem umowę na drugi dzień po podpisaniu .Po dwóch miesiącach otrzymałem fakturę do zapłacenia z informacją;[cytat;,, Uprzejmie informujemy, iż do chwili złożenia w/w odstąpienia od Umowy Spółka wykonała na rzecz Zamawiającego usługę wykonania obmiaru, w związku z czym Spółce należy się wynagrodzenie za w/w prace wykonane w wysokości 495,41 zł ”] Nie wykonano żadnych czynności ani pomiarów ani też ,,OBMIARU” nikt nie widział nawet miejsca gdzie mają być panele i reszta urządzeń ,przedstawiciel zapytany o chociaż wstępny szkic ,wskazał mi punkt w umowie że wszelkie czynności tzn .oględziny ,pomiary dopiero po wpłaceniu I raty. Umowa to 8 stron zapisane maczkiem. Podpisałem 05.10.2022 a 06.10.2022 ,NA DRUGI DZIEŃ, poinformowałem przedstawiciela iż odstępuję od umowy, prosząc o druk wypowiedzenia, którego nie otrzymałem z umową .Przesłał mi wzór druku mejlem, który niezwłocznie przesłałem do firmy. Minęło 2 miesiące i zaczęło się nękanie telefonami i mejlami Oczywiście oddaję sprawę do UOKiK.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

ukryte, abuzywne zapisy w umowie

Extra informacje

anastazja / 2022-12-25

Dobrze by było gdyby każda firma tak dobrze funkcjonowała, to świat byłby zdecydowanie lepszy. U mnie sprawnie się zajęli wszystkim jak trzeba
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Kamil / 2022-12-21

Nie polecam nikomu tej firmy. Bardzo żałuję, że się zdecydowałem na współpracę z tą firmą. Potwierdzam. Wszystko pięknie ładnie na spotkaniu - profesjonalna firma, droższa ale za to klient podpisuje umowę i nic się już nie musi przejmować. Po przelaniu pieniędzy, jedna wilka walka z biurem obsługi klienta. Pracownicy niesłowni, wyznaczeni opiekunowie klienta przejawiają 0 zainteresowanie i nie wywiązują się z bycia opiekunem. Zerowy kontakt. O wszystko trzeba samemu dzwonić. Cokolwiek się dzieje nie ma winnego. Jeden dział zgania na drugi. W firmie panuje chaos, pracownicy nie poczuwają się do odpowiedzialności za swoje działania. Firma nie poczuwa się do odpowiedzialności za pracowników - najgorzej. Nie ma szansy na rozmowę z osobą decyzyjną. W dzisiejszym dniu złapałem na potwierdzeniu przez innego pracownika faktu, iż kłamią mnie od ponad 2 tygodni. W dużym skrócie: umowa podpisana 2 miesiące temu, do dnia dzisiejszego nie są poprawione błędy w umowie popełnione przez pracownika przez Polenergia fotowoltaika. Wydzwania non stop Polenergia Dystrybucja i chce podpisywać szybko umowę na nieprawidłowe dane. Zostaliśmy naciągnięci na dopłatę pieniędzy przy zmianie mocy --> z 7,55 kWh na 8,14 kWh - w efekcie wzięli, wyciągnęli pieniądze, a potem się okazało, że się pomylili i się się zapłaciło ponad 3K PLN za zmianę z 7,55 kWh na 7,77 kWh. Oczywiście wzięli 3K, a chcą oddać 300 PLN - przy czym do dnia dzisiejszego nawet tych 300 PLN nie oddali. Jeżeli ktoś ma wrogów, bądź za dobrze mu w życiu albo najnormalniej w świecie nie ma się na co denerwować to jak najbardziej zachęcam do polecania lub uwiązania się umową z Polenergia.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

Extra informacje

karmowska ilona / 2022-12-21

wszystko mniej więcej zgodne z ofertą, działa bez zarzutu, ogólnie nie ma się do czego przyczepić, firma się wywiązała w stu procentach
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

Adam / 2022-12-21

Firma montował nam zarówno instalację fotowoltaiczna jak i pompe ciepła, jestem zadowolony z nowoczesnych rozwiązań jakie mi zaproponowano. Polecam.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

alicja / 2022-12-21

Polecam usługi tej firmy, cała instalacja została zamontowana bardzo dobrze wszystko zostało wykonane, jak wcześniej uzgadnialiśmy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

milinska / 2022-12-20

rzetelny wykonawca! jestem miło zaskoczony że od początku do końca zlecenia można na nich liczyć praktycznie we wszystkim
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

Adam / 2022-12-20

Takim firmom warto zaufać, kompleksowa obsluga i wszystko załatwione bezproblemowe. Uczciwi pracownicy i uczciwe podejście do pracownika
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Sabina D / 2022-12-19

Polecam firmę Polenergia. Nam bardzo pomogli, wszystko zorganizowane od a do z :) serdeczny, stały kontakt. Ogolnie ok
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

romana / 2022-12-14

Jestem zadowolona z realizacji zlecenia, wszystko zostało wykonane w ustalonym terminie.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

Julia / 2022-12-14

Firma rzetelnie wszystko wykonała, mieli małe opóźnienie ale to nie z ich winy, nie było dostępnych części na rynku. Jednak całą instalacja dziaa juz bez zarzutu.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00

Aaron / 2022-12-14

Bardzo dobra firma, montaż paneli fotowoltaicznych i pompy ciepła przebiegł bez problemu, w terminie.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

natalka / 2022-12-13

W mojej opinii wszystko jest ok. Lubię ludzi jak i firmy z którymi można się dogadać i ewentualnie zawsze negocjować jakieś warunki i każda ze stron będzie zadowolona
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

kostecka / 2022-12-10

kontakt i wykonanie instalacji bez zarzutu, jedyny malutki mankament to fakt że na niektóre elementy musieliśmy nieco poczekać ale wiadomo jak z tą dostępnością teraz jest więc nie czepiam się i zostawiam uczciwą czwórkę z plusem :)
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

szymon / 2022-12-08

Można zdecydowanie polegać na tej firmie bo bez problemów można się z nimi dogadać i dobiorą najlepszą ofertę pod nasze preferencje
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Mariola / 2022-12-08

Nie polecam w kwietniu zapłaciłam całą należność za pompę ciepła i do tej pory nie mam założonej mimo że w umowie jest 90 dni na realizację umowy.

Marek / 2022-12-08

polecam serdecznie, z takimi firmami to aż miło współpracować. Już 3 miesiące korzystania z instalacji za nami i rachunki prawie równe 0
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Jacek / 2022-12-03

Firma wykonała zlecenie bardzo sprawnie, jestem zadowolony z realizacji
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Marcela / 2022-12-03

Firma jak najbardziej godna polecenia,u mnie montowano zarówno instalację fotowoltaiczną jak i pomę ciepła i wszystko zostało wykonane na czas i bardzo sprawnie
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

a.goszcz / 2022-11-25

kontakt i realizacja jak najbardziej na 5, wszystko działa bez zarzutu, serdecznie polecam:)
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Korowska / 2022-11-23

Świetna firma! udzielili nam wielu porad i dzięki nim instalacja jest dobrana odpowiednio!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Marcela / 2022-11-23

Bardzo polecam, firma od początku solidnie podeszła do tematu. Żadnych problemow podczas montażu
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Katarzyna W / 2022-11-22

Świetna firma ze świetnym i przejrzystym podejściem do klienta. Wszystko wyjaśnione, dokładnie dogadane, wytłumaczone. Super oferta
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Matylda / 2022-11-21

Jestem zadowolona z usług tej firmy, mam bardzo nowoczesną instalację, wszystko zostało wykonane w takim terminie jak się umawialiśmy. Polecam szczerze usługi tej firmy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

rzetelnośc, dokładność, terminowość

Wady

brak

Extra informacje

Marek / 2022-11-21

Firma zamontowała mi instalacje fotowoltaiczną, polecam, dobrze i duża fachowością zostało wszystko zrobione.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00

kajtek / 2022-11-21

Montaż wykonali u mnie szybko i sprawnie. Nie było żadnego problemu z kontaktem przed instalacją, czy już po wszystkim.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Mariola / 2022-11-19

Firma spisała się bardzo dobrze, mamy teraz zarówno pompę ciepła jak i panele fotowoltaiczne. Polecam, pełen profesjonalizm.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

gocha / 2022-11-18

Taka właśnie powinna być firma. Przyjazna klientom która robi wszystko tak by byli zadowoleni z ich usług
Cena/Jakość
Obsługa klienta
4.50

Warka / 2022-11-16

Oferta konkurencyjna cenowo. Montaż ekspresowy, a Panowie przemili i profesjonalni. Także z mojej strony ogromne podziękowania za tak profesjonalne podejście!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

karolina gałązka / 2022-11-16

dobry kontakt i współpraca, panele zamontowane w miarę szybko, nie mam większych zastrzeżeń co do realizacji tego zlecenia
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

Renia / 2022-11-15

Firma montowała nam pompe ciepła i panele fotowoltaiczne, bardzo dobrze nam doradzono i wszystko zostało pozytywnie wykonane, polecam
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

dajan / 2022-11-14

Z polecenia z nimi nawiązałem współpracę i śmiało mogę przyznać, że w 100% się sprawdzili
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

Paweł / 2022-11-14

Solidni i godni zaufania! bardzo dobra oferta i świetna ekipa montażowa
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

anita / 2022-11-13

Polecam firmę, bardzo dobrzy fachowcy, wszystko zostało wykonane zgodnie z założeniami.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00

Jarosław / 2022-11-10

Firma dobrze wykonała cały montaż paneli fotowoltaicznych, jestem zadowolony i polecam firmę
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

karolos / 2022-11-10

Poznałem bardzo dobrze ich pracę i uważam, że lepszych i bardziej zorganizowanych ludzi ciężko znaleźć na rynku
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

marianna / 2022-11-10

Dają radę w każdym aspekcie. Dodatkowo człowiek sam się może poduczyć bo wszystko tłumaczą co i jak
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Basia / 2022-11-10

Polecam firma bardzo rzetelna, jestem zadowolona z wykonanej usługi, wszystko działa bez zarzutu. Polecam
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

Katarzyna / 2022-11-09

Potwierdzam wszystkie negatywne opinie o tej firmie ! To naciągacze ! Wszystkich oszukanych przez Polenergię i zainteresowanych oddaniem sprawy do sądu proszę o kontakt mailowy: [email protected]
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

brak kontaktu, brak kompetencji, niewywiązywanie się z umowy, brak odpowiedzialności, lekceważenie klientów, fatalna jakość usług

Extra informacje

nieprawidłowo zamontowana pompa ciepła

Marian / 2022-11-09

Firma stawia na wysoką jakość i bardzo solidne podejście do klienta!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Adam / 2022-11-08

Ostrzegam przed podpisaniem umowy z tą firmą. Dnia 13.09.2022 przyjechali tzw. "instalatorzy" zamontować pompę ciepła Do dnia dzisiejszego tj. 08.11.2022 pompa nie jest zamontowana prawidłowo. Pomimo 5 wizyt ekipy (w tym 2krotnej wizyty tzw. "audytora" ) nie potrafili prawidłowo zamontować pompy i usunąć usterek. Kontakt z firmą bardzo utrudniony - tylko infolinia. Brak kontaktu z kimkolwiek kompetentnym. Brak kogokolwiek odpowiedzialnego za montaż. Lekceważące traktowanie klienta, który zapłacił całkiem sporo - firma jest znacznie droższa od konkurencyjnych podmiotów. Ośmiokrotnie brałem urlop na żądanie, aby być w domu: ostatnio 07.11.2022. Dostałem informację, że będą instalatorzy - nikt się nie pojawił. Obecnie brak informacji co dalej. Jestem zmuszony do zatrudnienia innej firmy w celu prawidłowego montażu pompy. Wydawało mi się, że płacę za jakość. Niestety srogo się pomyliłem. Rozważam wystąpienie na drogę sądową w celu zwrotu kosztów zatrudnienia kolejnej firmy. Zainteresowanym szczegółami "współpracy" z Polenergią zostawiam do kontaktu mój e-mail: [email protected]
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.33
Zalety

brak

Wady

brak kompetencji, brak kontaktu, lekceważenie klienta, cena absurdalna w zestawieniu z jakością

Extra informacje

sebastian / 2022-11-08

Mnie dość szybko udało się ogarnąć temat instalacji i super, że wszystko jest już ogarnięte i to przed zimą. W zasadzie to firma się spisała i nie mam nic im do zarzucenia
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

Ja / 2022-11-07

Mam od nich instalacje. I muszę powiedzieć że zapłaciłem więc musiałem założyć, ale zapłaciłem pod wpływem kłamliwych i całkowicie nie zetelnych obietnic przedstawiciela Mikołaja Jastrzębskiego teren Płocka. Ten młody człowiek to całkowicie niekompetentny i nie przygotowany oszust. Co innego mówi podpiera to telefonami do niby przełożonej a co inne go później ma miejsce. Kompletnie nie przygotowany kłamie i wciska kit i tylko szybki przelew jest najważniejszy. Jak najdalej od tego człowieka.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.33

weronika / 2022-11-05

Firmę polecił mi znajomy, bardzo dobrze wszystko zamontowali, nie czekaliśmy długo na realizację. Jestesmy z mezem bardzo zadowolenie ze współpracy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

stefańska / 2022-11-04

firma godna polecenia i rzetelna, doskonale przygotowani fachowcy, można liczyć na ich pomoc w każdej sprawie i na każdym etapie realizacji
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33
Zalety

dobry kontakt, przejrzyste rozliczenie

Wady

brak na tą chwilę

Extra informacje

6 miesięcy użytkowania

anka / 2022-11-04

Co jak co ale oni to akurat należą do nielicznej grupy która nie chce naciągnąć swoich klientów. Współpraca być powiedziała że wręcz wzorowa, nie to co inni gdzie zamęczają non stop telefonami
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00

eleonora / 2022-10-28

Mnie pomogli uzyskać finansowanie, także jestem im za to ogromnie wdzięczna. Także za sam montaż i ogólnie wszystkim co jest związane z panelami
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

tadeusz / 2022-10-28

fachowa, rzetelna firma. Ja jestem zadowolony z ich usług
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

Dominika / 2022-10-27

Dziś widzę że to był bardzo dobry wybór, taka instalacja paneli fotowoltaicznych, dobrze że wybraliśmy akurat tę firmę, bo wszystko zostało zrealizowane jak należy. Polecam.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

Michał / 2022-10-27

Firma sie spisałą bardzo poprawnie, jestem zadowolony z wykonania z całej instalacji.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00

bartosz / 2022-10-27

Porządna firma z którą można wszystko dogadać bez żadnych problemów.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

wanessa / 2022-10-27

Instalacja szybko skończona, wszystko sprawnie przebiegało z kontaktem też nie było problemu.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

Mirka / 2022-10-26

Firma rzetelnie wykonała wszystkie instalacje, obsługa klienta trochę wolna ale w gruncie rzeczy wszystko zostało wykonane prawidłowo.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00

roman / 2022-10-25

Od początku współpracy dało się odczuć, że są to ludzie słowni i wiedzą o panelach mogliby uczyć innych. Wiele się dowiedziałem fachowej wiedzy, dzięki czemu lepiej teraz rozumiem działanie fotowoltaiki
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Edward / 2022-10-25

Długo szukałem firmy która zrobiłaby mi zarówno instalację fotowoltaiczna jak i pompe ciepła. Dzięki tej firmie, wszystko zostało wykonane prawidłowo, jestem bardzo zadowolony, inwestycja nie była tania ale jest nowoczesna i wiem ze będzie mnie cieszyć na długie lata.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

marcelina / 2022-10-24

Takiej firmy szukałam i taką znalazłam gdzie mam wyjaśnione wszystko od a do z.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

piotr / 2022-10-22

W żadnej kwestii nie zawodzą, także u mnie mają same piątki/
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

milena / 2022-10-22

Mają sporo zamówień, ale mimo to wszystko udało się ogarnąć w terminie. Także ja nie mam żadnych zastrzeżeń
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Magdalena / 2022-10-21

Bardzo jestem zadowolona z usług tego wykonawcy, wszystko zostało wykonane w terminie, w takim jak sie umówiliśmy. Polecam usługi tej firmy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

szybkość realizacji, terminowość

Wady

brak

Extra informacje

Dorota / 2022-10-20

Szukam osób którzy mają problem z fotowoltaika z poloenergi. Mam zainstalowana od stycznia okazuje się że falownik wskazuję 0. Zgłaszam meilami o problemie i mnie zbywają twierdzą że to problem PGE że wysokie jest napięcie. PGE sprawdziło i jest w normie nadal meilami zgłaszam problem do poloenergi i mnie zbywają. Czy ma ktoś taki problem. Proszę o kontakt tel 504139407

Adrianna / 2022-10-20

Bardzo dobre podejście do klienta, ogromne wsparcie. Wszystko wyjaśnione i bardzo sprawnie zrealizowane
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

marina / 2022-10-19

Są w porządku i śmiało można z nimi współpracować.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Danuta / 2022-10-17

Firma wywiązałą sie ze wszystkim w terminie, panele wysokiej jakości, wszystko pozytywnie :) Polecam
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

jakośc, terminowość

Wady

nie ma

Extra informacje

franciszka / 2022-10-14

Dotrzymują terminów i są słowni. To mnie w zasadzie najbardziej u nich odpowiada
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

ksawier / 2022-10-12

Dziwi mnie trochę, że mają aż tak niską ocenę ale może to konkurencja tutaj mocno działa... Dla mnie osobiście to bardzo dobrze się spisali. Specjaliści na których na spokojnie można polegać
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

domańska / 2022-10-12

szybki kontakt i wycena, panowie z firmy pomocni na każdym etapie, jestem zadowolona z działania instalacji
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

3 miesiące

Janina / 2022-10-10

Zleciliśmy montaż paneli fotowoltaicznych i firma wywiązałą sie bardzo dobrze, jesteśmy z mężem zadowoleni. Polecamy firmę.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

uczciwość, rzetelność, terminowosć

Wady

brak

Extra informacje

Micek / 2022-10-10

Firma rzetelna, z kompleksowym podejściem. Trzymają się terminow i można im zaufac
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Małgorzata / 2022-10-08

Jestem zadowolona ze współpracy z firma. Wszystko zostało wykonane prawidłowo, bardzo dobry kontakt już w początkowej fazie rozmów. Polecam
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

fachowość,terminowość

Wady

nie ma

Extra informacje

Ino centy / 2022-09-28

Jak w przysłowiu: "Tato chwalą nas. A kto?. Ty mnie a ja Was"
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

tomasz / 2022-09-28

Bardzo dobra firma, mam instalację od nich i jestem zadowolony
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

barbara / 2022-09-28

Obsługa miła od pierwszego kontaktu do już załatwienia wszystkich formalności jak i samej instalacji.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

roman / 2022-09-27

Jeśli widzę, że firma ma tyle pozytywnych komentarzy to jeszcze bardziej uświadomiło mnie w tym, że dobrze wybrałem
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Wacław / 2022-09-27

Firmę polecili mi znajomi, gdyz byli bardzo zadowoleni z usług tej firmy. Faktycznie u mnie tez wszystko wykonano bardzo dobrze, w ustalonym terminie. Panele nowoczesne. Firma godna polecenia.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Jadwiga / 2022-09-27

Polecam, zarówno montaż paneli jak i pompy ciepła przebiegł bardzo sprawnie a firma spisała sie bez zarzutu i w terminie.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

anita / 2022-09-27

Polecam firmę, założono mi instalację fotowoltaiczną. Wszystko zostało wykonane prawidłowo, jestem zadowolona z usług.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

karina / 2022-09-27

Co jak co ale takich specjalistów to ze świecą szukać. Wszystko zrealizowane zgodnie z umową
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

marecki / 2022-09-27

firma godne polecenia, mają nowoczesne panele, fachowcy znają się na swojej robocie wszystko szybko i sprawnie zamontowane, instalacja śmiga bez zastrzeżeń
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67
Zalety

szybki kontakt i wycena, innowacyjne komponenty

Wady

Extra informacje

2 miesiące

Waldemar / 2022-09-26

Dziady. Założyłem we wrześniu rok temu fotowoltaikę i czekam na serwis gwarancyjny ido tej pory. Zgłaszałem do serwisu w sierpniu 2022. Do tej pory nie dojechali. Obiecali w ciągu 4-rech tygodni. Może trzeba im kupić kalendarz.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Wady

Nygusy

Extra informacje

Teresa W / 2022-09-25

Złego słowa nie powiem, bardzo rzetelne wykonanie, fachowo wszystko zostało wykonane od projektu po sam koniec inwestycji.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

fachowość ,terminowość , rzetelna obsługa

Wady

nie ma

Extra informacje

Małgorzata / 2022-09-25

Firma zakładała mi pompę ciepła i instalację fotowoltaiczną, jestem zadowolonai szczerze polecam.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

wysoka jakośc usług

Wady

brak

Extra informacje

Grzegorz / 2022-09-24

Solidna firma, z terminowym podejściem - wszystko tak jak było ustalone na początku
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

jaroń / 2022-09-22

nie mam żadnych zastrzeżeń, instalacja sprawnie i szybko założona, działa jak na razie bez zarzutu
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

szybki kontakt

Wady

Extra informacje

3 miesiące

ignacy / 2022-09-22

Absolutnie nie mam się do czego doczepić jeśli chodzi o podejście jak i cały proces związany z projektem czy instalacją fotowoltaiki.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Krzysztof / 2022-09-21

Firma bardzo solidna, jestem zadowolony z założenia instalacji fotowoltaicznej.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

solidność, terminowosć

Wady

brak

Extra informacje

piotr / 2022-09-21

Sporo różnych rzeczy się słyszy na temat firm zajmujących się tematem fotowoltaiki ale akurat oni należą do wyjątków którzy naprawdę znają się na swoim fachu
Zalety

piotr

Wady

Extra informacje

Mirosław / 2022-09-21

Serdecznie polecam, kontakt wzorowy, bardzo duże wsparcie na każdym etapie inwestycji.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Kazimierz / 2022-09-20

Przedstawiciel handlowy po podpisaniu umowy po tygodniu zaginął. Przedstawiona przez niego co do możliwości montażu okazała się jedną wielką bzdurą trzeba było robić nowe ustalenia, żądać audytu. Nowych ustaleń tak nie chcą przedstawić do obustronnej akceptacji. Umowa chroni tylko ich, klient tylko ma zobowiązania(płacić) oni nie, projekt, który chcą przeforsować bez podpisów osób uprawnionych do projektowania, brak szczegółów montażowych i ochrony p.poż,, ogniowej dotyczącej powierzchni dachu części sąsiada
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.67
Zalety

brak

Wady

same

Extra informacje

w trakcie realizacji

Bożena / 2022-09-20

Zwodzą mnie z podpisaniem umowy na dostawę prądu. Podczas wstępnej rozmowy pan Wojtek przedstawił ciekawa propozycje kupna sprzedaży energii 1:1. Od 3 miesięcy nie mogę się doprosić podpisania tej umowy. Nagle kontakt się zerwał z moim opiekinem. Instalacja założona w sposób fachowy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
2.67
Zalety

Dobrze założona instalacja

Wady

Zwodzenie z podpisaniem umowy na dostawę prądu.

Extra informacje

Michał / 2022-09-20

Jestem zadowolony z usług tej firmy. Całą inwestycja w fotowoltaikę została wykonana prawidłowo i w terminie jaki był ustalony. Polecam
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

pełęn profesjonalizm

Wady

nie ma

Extra informacje

Oskar / 2022-09-19

trafilem do firmy z polecenia i teraz polecam dalej. Konkret ludzie, odpowiedni fachowcy na odpowiednim miejscu
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Magda / 2022-09-19

bardzo profesjonalne podejście do klienta na każdym etapie inwestycji. Instalacja wykonana szybko i bradzo estetycznie.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Katarzyna / 2022-09-17

Polenergia Fotowoltaika spisała się rewelacyjnie. Zarówno konsultacje merytoryczne, jak i dobór oraz wykonanie instalacji fotowoltaicznej zostało przeprowadzone bardzo solidnie. Jestem zadowolona z usługi tej firmy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

precyzja, terminowość, pełne zaangażowanie

Wady

nie ma

Extra informacje

leopold / 2022-09-16

Czytając różne w tym negatywne opinie jestem w szoku, bo u mnie wszystko sprawnie przebiegło. A do tego wbrew pozorom nie zapłaciłem sporo, bo udało się uzyskać fajny rabat
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Jan / 2022-09-16

Polenergia Pompy Ciepła -- dramat.... umowę na pompę ciepła (jakieś 60K) podpisałem w marcu --- oczywiście wszystkie transze płatności wykonałem... od tego czasu brak kontaktu - zarówno z przedstawicielem handlowym jak i biurem obsługi (co prawda do biura - udało mi się kilka razy dodzwonić ale komunikat ciągle jest taki sam "nie mają, nie wiedzą, nie ich wina..... decydując się na polenergię - brałem pod uwagę że to nie lokalna firemka tylko S.A. więc założyłem że zależy im na opini - pomyłka
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.33
Zalety

brak

Wady

brak kontaktu

Extra informacje

agneska / 2022-09-15

namiary dostałam od sąsiadów którym zakładali fotowoltaikę, nie zawiodłam się, u mnie też jak na razie działa wszystko bez zarzutu, na montaż też długo nie czekałam
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67
Zalety

fachowa obsługa

Wady

Extra informacje

4 miesiące

Mariola / 2022-09-13

Jestem zadowolona z tej firmy. Poleciła mi ją znajoma i faktycznie cała instalacja została rzetelnie wykonana. Polecam
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

rzetelność, profesjonalizm, terminowość

Wady

brak

Extra informacje

ludmiła / 2022-09-13

U mnie instalacja przebiegła prawidłowo, w zupełności nie mam się do czego przyczepić. A do tego szybko i fachowo
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Edmund / 2022-09-06

Do stanislawa / 2022-08-18 Mam identyczną sytuację. Może wystąpimy razem do sądu z pozwem zbiorowym?. Nie dajmy się okradać!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Ujemne

Wady

Skolko godna

Extra informacje

Dziadek / 2022-09-06

Wyjątkowo nachalne towarzystwo. Jeszcze nic nie zrobili a już wystawili 4 faktury. Zgadzam się z treścią negatywnych opinii.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Zero

Wady

Poniżej zera

Extra informacje

Poziomka / 2022-08-29

Wszystko zgodnie z umową, montaż w trzy tygodnie. Bez zastrzeżeń. . .
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

Szybko, miła obsługa, profesjonalizm

Wady

Nie najtaniej

Extra informacje

Tek / 2022-08-29

Nie wpuszczajcie nawet na podwórko bo dostaniecie fakture
Obsługa klienta
1.00

stanislawa / 2022-08-18

Ostrzegam przed ta firma. Mimo ze nie zaakceptowalam projektu i zlozylam rezygnacje z umowy w terminie ustawowym, zadaja zaplaty za projekt 30% od sumy. Naciagactwo i cwaniactwo. Trzeba bedzie sie sadzic. Jeno co im najlepiej wychodzi to wyludzanie..
Oferta
1.00
Zalety

nie znam

Wady

mnustwo

Extra informacje

Marian / 2022-08-02

Badziewie wysłałem 3x prośbę o kontakt przez kwestionariusz bo inaczej się nie da cały czas cisza
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
2.00
Zalety

Stała cena

Wady

Brak kontaktu

Extra informacje

Henryk Serafin / 2022-07-20

Witam,podpisałem umowę trzy tygodnie temu wpłaciłem zaliczkę 55350,00 zł.fairma znikła brak kontaktu ! Nachalnie przysyłają następne faktury do płacenia ! To oszuści ! Proszę omijajcie tą firmę żeby nie mieć kłopotów i nie stracić swych ciężko zarobionych pieniędzy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Wady

Po wpłacie zaliczki firma znika !

Extra informacje

Nie ma co używać !

juzek / 2022-07-19

brak serwisu po trzech tygodniach fotowoltaika padła wydzwaniam od trzech tygodni i cały czas zbywają tym ze informacja jest przyjęta bada
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.67
Zalety

niema

Wady

som

Extra informacje

Zbigniew / 2022-07-11

Negatywna
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

ciepła woda użytkowa

Wady

zbyt duży pobór energii elektrycznej,pc LG,kontakt z BOK,cena ,reakcja na problemy

Extra informacje

Małgorzata / 2022-06-08

Oszuści i kłamcy,Naciągacze
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

-

Wady

same wady

Extra informacje

nie polecam

dno pół metra mułu i wodorosty. Jeżeli chcecie się sądzić to jest odpowiednia firma. Kombinatorzy, olewacze a klient to śmieć
Obsługa klienta
Oferta
1.00

Janek / 2022-04-26

nie polecam omijajcie firme z daleka tragedia i usługa i serwis
Zalety

brak

Wady

same

Extra informacje

Jarosław / 2022-04-11

Przestrzegam przedstawiciel bajki opowiada a po podpisaniu umowy to tylko nerwy I nerwy bo 4 miesiącach walki i próbie odstąpienia od umowy wkońcu założyli montażyści to jacyś podwykonawcy którzy kabla w poziomie nie potrafią założyć a w rozdzielnie tak wbili kable że miałem pożar dotacji też nie dostanę bo nikt nie złożył w starym roku mimo zapewnień a jak poprosiłem o numer wniosku to dopiero dostałem formularz do wypełnienia a w nowym roku żeby dostać to trzeba przejść na nowe warunki omijajcie tę firmę szerokim łukiem
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Żadne

Wady

Wszystko

Extra informacje

Alicja / 2022-04-09

Firma dzialająca na niekorzyść klienta, klient to śmieć mozna mu odłączyć prąd nawet gdy płaci rachunki na bieżąco ale zapomniał o jednym 5 miesięcy temu. W ten sposób polenergia zniszczyła mi cały biznes rozmroziła się cały towar i zniszczyły się maszyny w mojej firmie. Staciłam wszystko za jedną zapomnianą fakturę. Obsługa fatalana windykacja nie spełnia swoich obowiązków moze spełania dla prezesa ale nie dla klienta. Nie polecam nikomu omijajcie tą firmę z daleka
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

same

Extra informacje

Sev / 2022-02-27

Montaż wykonany po taniości, strona elektryczna wręcz rażące błędy kable ponaciagane .Tragedia
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
2.00
Zalety

Czas

Wady

Wykonanie

Extra informacje

Oszczędność na materiale ,po taniosci

Dariusss / 2022-02-10

Tragedia nie polecam
Obsługa klienta
1.00

Budownictwo Polenergia opinie