Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Finanse
  • /
  • Ubezpieczenia komunikacyjne
  • /
  • Generali
  • /
  • 1

Opinie o Generali

Finanse Generali opinie
Cena/Jakość
2.04
Obsługa klienta
2.11
Oferta
2.17

Średnia ocen

2.11

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

99

dodanych opinii

 

~kriss / 2017-07-26

Ubezpieczenia grupoweNa podstawie dokumentacji znajdującej się w posiadaniu Towarzystwa, nie została Pani wskazana jako osoba Uposażona, tj. uprawniona do odbioru świadczenia z tytułu śmierci Ubezpieczonego.Tato wyznaczył swoją jedyną córkę i tak to podważają, proszą o przesyłanie po raz kolejny tych samych dokumentów. śmierć człowieka to dla nich normalka a każdy email do żony to łzy. BRAK SŁÓW.Marki
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Marki

~Bartek Harapiuk / 2017-07-05

Firma Generali tak jak jej poprzednik Proama kontynuuje politykę firmy związaną z odmawianiem części zamiennych, dopytywaniem się o wszystko, zmuszaniem do przedstawiania paragonów ze stacji benzynowych, zaświadczeń o odbywaniu rehabilitacji nie związanych z wypadkiem. Szczerze nie polecam i każdemu odradzam.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Nie zauważyłem żadnych

Wady

Extra informacje

~Agnieszka / 2017-06-08

Miałam szkodę sprawca miał OC w Generali wszystko odbyło się bezproblemowo miła obsługa na infolinii rzeczoznawca był na drugi dzień po zgłoszeniu szkody pokryli wszystkie koszty włącznie z samochodem zastępczym polecam w Krakowie obsługa bardzo miła rzetelna i odszkodowanie wypłacone w ciągu 8 dni mimo że szkoda była dość spora nie robili problemow wycena nie zaniżona polecam firmę Generali
Zalety

obsługa miła i fachowa

Wady

Extra informacje

~Zbigniew / 2017-02-09

Witam musze stwierdzic ,ze Generali po zakupie PROAMY jest wiarygodna firma.Po sprzedazy auta i wypowiedzeniu umowy przez kupujacego czekalem tylko 3 dni na zwrot pieniedzy z polisy OC rekord swiata Dzieki.

~Mariusz / 2016-12-02

Nie sposób uzyskać odszkodowania z tytułu Autocasco. Mają swoje wyceny i nie akceptują kosztów naprawy ASO z którymi mają podpisane umowy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Brak

Wady

Same wady

Extra informacje

~Andrzej / 2016-11-21

12 września uderzył we mnie pojazd ubezpieczony w Generali. Przysłali wycenę, ale zaniżoną. Zgodziłem się z drugą wyceną (żeby w końcu załatwić sprawę po dwóch miesiącach), ale nie przesyłali pieniędzy mimo, że dostali dyspozycję odnośnie zapłaty. Przysłali odmowę odszkodowania, której podstawą jest brak korelacji uszkodzeń mojego pojazdu z uszkodzeniami sprawcy, na podstawie oględzin auta sprawcy ponad dwa miesiące po zdarzeniu, gdzie sprawca już dawno naprawił sobie swoje auta w ramach AC z Generali!!! Czekam za odpowiedzią w sprawie odwołania. Taka firma nie powinna istnieć na rynku. Dodzwonienie się z jakimkolwiek pytaniem graniczy z cudem. Za nic mają terminy ustalone przez polskie prawo.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Żadne

Wady

Brak kontaktu, nierzetelność, nie aktualizowanie dokumentów w statusie sprawy, niekompetecja

Extra informacje

Odradzam, z daleka jak od ognia

~Daro / 2016-08-23

Złodziejska firma. Po zakupie auta musiałem zapłacić drugą ratę składki - ok. Po przerejestrowaniu zrobili mi rekalkulację i kazali dopłacić jeszcze 120% wartości całego ubezpieczenia. Szybko wypowiedziałem umowę a te złodzieje nie chcą oddać kasy.WadyTotalny brak kompetencji i olewanie kienta
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Wady

Totalny brak kompetencji i olewanie kienta

Extra informacje

~Zofia / 2016-08-01

Wysłałam do firmy pismo listem poleconym i na odpowiedź czekam już dwa miesiące.Po wypadku który był nie z mojej winy został wyceniony mój samochód na kwotę z którą się nie zgadzałam.Samochód zakupiłam miesiąc przed wypadkiem i wysłałam do firmy dowód zakupu,niestety pomimo licznych telefonów do firmy,rezultatu nie ma,wymyślają kolejne i kolejne usprawiedliwienia.Nidy więcej nie polecę nikomu tej Firmy ubezpieczeniowej.
Obsługa klienta
1.00

~Poszkodowany / 2016-06-10

OSZUŚCI,uwaga na te kanalie celowo manipulują wyceną wartości samochodu żeby zaniżyć,doprowadzić do szkody całkowitej-bo tak mają taniej.Zero kontaktu z imbecylami.Inne TU tylko nie oni.Prawnika i do sądu nic innego na s...... nie pozostało.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

~Sam / 2016-06-09

Miałem poważny wypadek komunikacyjny, zderzenie czołowe, skutek to zerwanie i skręcenie kręgów szyjnych 3 mies L4 i rehabilitacja która nie wiadomo ile potrwa.Według Generali nic mi się nie stało - jestem zupełnie zdrów i żadne odszkodowanie się nie należy.Oceńcie sami......
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Brak

Wady

ignorowanie faktow i dokumentacji medycznej.

Extra informacje

~grzegorz / 2016-06-02

Już nigdy więcej w Generali nie ubezpieczę żadnego swojego pojazdu,i nikomu nie polecam,za odszkodowaniem już czekam sześć tygodni,ludzie którzy tam pracują mają lekceważące podejście do klienta ,a pieniądze za auto kasko wyliczają tak że na blacharza nie starcza,,,jednym słowem DZIADOWSKA FIRMA

~bob / 2016-05-26

Nie polecam .Makabrycznie drogo a mały zakres. BobWadyjw.za długo i marzę o tym by kjak najszybciej zakończyć.
Obsługa klienta
Oferta
2.50
Zalety

Wady

jw.

Extra informacje

za długo i marzę o tym by kjak najszybciej zakończyć.

~kris / 2016-05-23

Miałem AC w Generali , w sumie moje 1 AC , jednak dali dobrą cene wiec sie skusiłem na wariant warsztat bez amortyzacji i wkladu wlasnego, Po 2 miesiacach miałem zderzenie z sarną. Powiem otwarcie jedyny minus to czas oczekiwania na infolini, dobre 30 minut ..... ale pozniej poszło jak z górki, zgłoszona szkoda w czwratek rano, w sobote byl rzeczoznawca, w poniedzialek mialem wstepna wycene na meila a next czwartek pieniadze na koncie... nic dodac nic ujac dla mnie super. Niestety w tym roku przyszla oferta odnowienia o 500 pln wyzsza przez ta szkode.. ale i tak mysle ze za caloksztalt zalatwienia sprawy duzy plus.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33
Zalety

szybkosc realizacji zgloszenia i wycena oraz drobiazgowosc rzeczoznawcy.

Wady

dlugi kontakt na infolini, podwyzka za szkode w poprzednim roku

Extra informacje

~oszukany / 2016-05-22

Jesli miałes wypadek a sprawca był pojaazd z firmy General polecam sprawe dac prawnikowi oszukuja zaniżaja wartosc auta. PRAWNIK LUB SAD PORTOL OPINII JEST GENERALI WARTO WYSTAWIC IM OPINIE

~Norbert / 2016-05-16

Dno, gorszej oferty i obsługi nie widziałem, mili sa tylko przy sprzedaży, na obsugłe po sprzedaży niema co liczyć, ignorują Cie na każdym kroku
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

oferta innych towarzystw

Wady

kontakt z klientem,

Extra informacje

~ADAM / 2016-05-05

NA BIURO OBSŁUGI TO DNO DNO RAZ JESZCZE DNO ZA POŁĄCZENIEM CZEKAC 30 MINUT A NASTEPNIE PO PRZEKIEROWANIU 30 NASTEPNE OCZEKIWANIE TAK SIE UZBIERAŁO 1,5h NAJGORSZA OPINIA NIE POLECAM .JESLI MASZ SZKODE BRAC AUT ZASTEPCZE ONI PŁACĄ ...... WPISY PRZEGLĄDAJĄ W GENERALI I WIEDZĄO BŁĘDACH I NIC NIE ROBIĄ W TYM CELU MOJE ODCZUCIE
Zalety

BRAK ZALET -1000 PUNKTÓW

Wady

BRAKNIE MIEJSCA NA OPIS

Extra informacje

~Musashi / 2016-05-05

Witam. Firma oszustów, pierwsza polisa odbiegała w 50% od ustaleń słownych. Została wycofana, na nieszczęście po roku okazuje się, że na moje dane widnieje kolejna polisa w tym śmiesznym towarzystwie ubezpieczeniowym. Żeby było zabawniej nigdy takiej polisy nie podpisywałem, nie miałem nigdy takiego samochodu jaki jest wyszczególniony w polisie. Firma sama w sobie nie ma nawet mojego podpisu ale nie chcą sprawy wyjaśnić, jak banda nieudaczników skarżą się po firmach typu kruk. Sprawa skierowana do wyższych instancji bo konsultanci jedyne co mogą zrobić to radzą napisać pismo, na które nie potrafią odpowiedzieć bo czytanie ze zrozumieniem to nie lada wyczyn w dzisiejszych czasach i tak w kółko albo bezczelnie się rozłączają bo skoro nie ma się nic mądrego do powiedzenia...KPINA I ŻENADA ..omijać szerokim łukiem
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Klient usłyszy wszystko co chce usłyszeć

Wady

Extra informacje

~tomek / 2016-04-29

Witam, firma totalnie nieodpowiedzialna, brak szacunku dla klienta. Jestem osoba poszkodowana z zdarzeniu drogowym z samochodem sprawcy ubezpieczonym w generali. Otrzymalem auto zastepcze i gdy zadzwoniono do mnie z firmy wypozyczajacej samochody w sprawie zwrotu auta skontaktowalem sie z infolinia generali w sprawie przedluzenia najmu samochodu zastepczego, gdyz moj samochod byl dopiero 2dni po ogledzinach i nie nadawal sie do uzytku. Pani z infolinii przyjela zgloszenie zaznaczyla ze sprawa jest priorytetowa i kazala czekac na odpowiedz. Niestety nikt z firmy generali sie nie skontaktowal ze mna ani z wypozyczalnia samochodow z ktorej mialem auto. Totalne olanie klienta, brak szacunku do ludzi i poczucia jakiejkolwiek odpowiedzialnosci za szkode. Najgorsza firma na rynku zdecydowanie odradzam wszystkim korzystanie z jej uslug!!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

niekompetencja, oszukiwanie ludzi, brak szacunku dla klienta,

Extra informacje

~M / 2016-04-12

Złodzieje. Tylko tyle przychodzi mi do głowy myśląc o tej firmnie...Takiego braku profesjonalizmu, kompetencji to nie widziałam jeszcze nigdzie. Rzeczoznawca to nieporozumienie, ale to i tak nic w porównaniu z "likwidatorem" szkody. Przykre. Szerokim łukiem od Generali.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Brak

Wady

Generali

Extra informacje

~Adam123445 / 2016-04-12

Najgorszy ubezpieczyciel w Polsce!!! Cały proces likwidacji szkód w Generali to jakaś farsa! Rzeczoznawca robi oględziny i przyznaje do wymiany elementy a likwidator amator nie wpisuje ich do kosztorysu. Niestety w moim przekonaniu wasi likwidatorzy to AMATORZY którzy wcześniej chyba pracowali w telekomunikacji, sprzedawali telewizję cyfrową lub masło na kasie w biedronce. Kłamią, oszukują i jeszcze reklamują sie jako profesjonaliści. likwidatorzy w moim przekonaniu to banda amatorów i mafia - robią wszystko aby oszukać i nie wypłacić odszkodowania. Z nieukrywaną satysfakcją będę opisywał niekompetencje Generali na wszystkich możliwych forach branżowych aby ostrzec przed związaniem się z tą firmą.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Brak

Wady

Oszukują aby nie wypłacić odszkodowania

Extra informacje

~pentagon / 2016-03-11

Ludzie, jedyny sposób na nierzetelnego ubezpieczyciela to:1)wezwanie do wypłaty odszkodowania ze wskazaniem konkretnej daty 2)skarga do Komisji Nadzoru Finansowego(na ich stronie jest odpowiedni druk zgłoszenia)3)skarga do Rzecznika UbezpieczonychDopiero to pomogło po roku pałowania się z Generalipodpisuję się po wszystkimi negatywami dla tej firmy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

żadnych

Wady

wszystkie poniżej podane w negatywnych opiniach

Extra informacje

~Jan / 2016-03-09

szkoda 2xxx571113Ubezpieczyłem swój dom w tej firmie z myślą, że gdyby spotkało mnie jakieś zdarzenie losowe to mogę czuć się bezpiecznie. Firma od lat jest na rynku, podobno rzetelna i dba o swoich klientów. Wszystko dobrze do momentu kiedy coś się wydarzy.Podczas mrozów w domu popękały mi rury, 3 grzejniki i 3 baterie. Szkodę zarejestrowano 28.01.2016r. Był likwidator, który porobił zdjęcia szkód i wymaganych dokumentów. Po kilkukrotnych kontaktach telefonicznych dostałem pismo o przyznaniu odszkodowania w kwocie 170 złotych i 56 groszy :) żart? Otóż nie.... Zadzwoniliśmy aby wyjaśniono nam rażąco niską kwotę odszkodowania. Pani się wcale nie zdziwiła kiedy dowiedziała się jakie odszkodowanie otrzymaliśmy z tego tytułu. Chyba to u nich normalne. Powiedziała żebyśmy napisali pismo w tej sprawie, gdzie wyszczególnimy jaki jest realny koszt i wysłali mailem - tak zrobiliśmy. Czekaliśmy dwa tygodnie, nikt nie raczył odezwać się w tej sprawie, a kiedy zadzwoniliśmy żeby dowiedzieć się co dalej okazało się, że jednak tak nie może być. Poprosiliśmy o wysłanie konkretnych informacji na maila i co? dalej nic. Pan oczywiście zaznaczy, że sprawa jest priorytetowa i ktoś "powinien" "najprawdopodobniej" odezwie się jutro (czyli dziś) i dalej nic... Niepoważna, nieprofesjonalna i nierzetelna firma - nie wiem czy to można w ogóle firmą nazwać. Kontakt na poziomie podstawówki, nikt nic nie wie, ciągłe problemy z systemem, każdy przedstawia inną wersję, a ta kwota? brak słów
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

Niepoważna, nieprofesjonalna i nierzetelna firma

Extra informacje

~hanka / 2016-02-19

Mam u nich ubezpieczone mieszkanie, niedawno miałam zalanie, szybko zajęto się moją sprawą i wypłacono odszkodowanie. Życzyłabym sobie i innym aby wszystkie TU były tak szybkie i solidne w działaniu jak generali.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

~kaśka76 / 2016-02-17

Jestem pozytywnie zaskoczona, konsultanci mili, rzetelni, we wszytskim pomagają, chętnie odzwaniaja i odpisują na maile prawie od razu. na wypłate czekałam stsosunkowo krótko. Może to kwestia podejścia cżłowieka do człowieka ?
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00
Zalety

szybki kontakt, rzetelność, pomoc we wszytskim czego oczekiwałam

Wady

są gdzoiny w któych ciężko się skontaktować

Extra informacje

~ela / 2016-02-16

TU GENERALI S.A - NAJGORSZY UBEZPIECZYCIEL OC -ODRADZAM !!!!JESTEM STRONA POSZKODOWANĄ W WYPADKU , PROCES LIKWIDACJI SZKODY TO 298 DNI I JESZCZE TRWA BO ZANIŻAJĄ WARTOŚĆ ODSZKODOWANIA NIE WYPŁACAJĄ , PRACOWNICY ZERO INFORAMCJI NIE ODPOWIADAJĄ NA PISMA W TERMINACH , NIE TRZYMAJĄ SIĘ USTAWOWYCH TERMINÓW, ZA NIC MAJĄ RZECZNIKA FINANSOWEGO . TOTALNA SAMOWOLKA
Zalety

BRAK

Wady

NIE RZETELNOŚĆ , NIE TERMINOWOŚĆ , IGNORANCJA KLIENTA , CELOWO WYDŁUŻAJĄ TERMINY WYPŁARTY ROSZCZEŃ , ZANIZAJĄ WARTOSCI ODSZKODOWANIA .

Extra informacje

NIE KUPIĘ NIGDY !!!!!!

~Wojtek / 2016-02-11

Najgorsza firma ubezpieczeniowa z jaka mialem do czynienia. Szkoda z października nie rozliczona. Brak odpowiedzi na maile, infolinia nie czynna. Banda oszustòw i tyle.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

~Asia / 2016-02-10

Od grudnia szkoda nie rozliczona. Likwidatorka nie odpowiada na maile infolinia nieczynna brak odzewu kontaktuWadyOlewanie klienta traktowanie jak powietrze
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Wady

Olewanie klienta traktowanie jak powietrze

Extra informacje

~Michał / 2016-02-08

Firma - Krzak. Pracownicy niekompetentni - brak możliwości kontaktu z osobą prowadzącą sprawę. Pisma od firmy lakoniczne. Mimo wskazania jednostki policji występują o notatkę po raz kolejny do innej jednostki, nieaktualizują statusu sprawy na stronie internetowej. Brak wypłaty odszkodowania w terminie. Firmy nie polecam.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

ogólnie nie potrafią zająć się sprawą w należyty sposób

Extra informacje

~mm / 2016-02-03

złodziej na złodzieju zlodziejem pogania minely dwa miesiące zero iformacj od firmy i odszkodowanie niewiadomo kiedy wypłacą
Zalety

brać pieniądze

Wady

niewypłacać odszkodowan

Extra informacje

~Andrzej / 2016-01-29

Witam stanowczo odradzam AC z tej firmywg ubezpieczenia przysługuje mi auto zastępcze podczas naprawy mojego auta (miałem drobną stłuczkę) po kontakcie z ubezpieczycielem okazało się że według ich "regulaminu" nie przysługuje mi auto zastępcze ponieważ moje auto nie było holowane przez nich tylko dojechało do serwisu na własnych kołach, to jakiś absurd to że moje auto dojechało do serwisu to nie zmienia faktu że tego auta w tym momencie nie mam i potrzebuję skorzystać z auta zastępczego ciekawe ile jeszcze jest punktów ich "regulaminu"
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

wiele

Extra informacje

Posiadam kilka polis przez 6 lat

~Dammson / 2016-01-27

Jestem zadowolony z obsługi w firmie. Na infolinii poinformowano mnie jak mam zgłosić szkodę i jakie dokumenty są potrzebne aby szybka załatwić sprawę. Była to moja pierwsza w życiu szkoda, więc doceniam wyrozumiałość konsultantki.
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

Bardzo miła obsługa, wyrozumiałość

Wady

Dość długi czas oczekiwania

Extra informacje

~zosia / 2016-01-25

Oszusty tyko tak się można o nich wypowiedzieć.Panie z infolinii powinny posiadać więcej informacji o szkodach.a im najlepiej wychodzi tylko zapytanie Proszę podać dane w celu weryfikacji,po czym żadnej odpowiedzi udzielić nie potrafią oj przepraszam potrafią sprawa w toku.oszuści oszuści jeszcze raz oszuści.
Obsługa klienta
1.00
Zalety

brak

Wady

nie powinni być wolałem ubespieczalnia

Extra informacje

~Mirek / 2016-01-09

Z likwidacją szkód są problemy. rzeczoznawcy umawiają się i nie przyjeżdżają na czas. Obsługa telefoniczna na info linii spoko
Cena/Jakość
Obsługa klienta
2.00

~inka / 2016-01-05

Szybka likwidacja szkód to chyba to co wyróżnia generali na tle innych firm. Niskie ceny i dobór ubezpieczenia do własnych potrzeb to tez duży plus dla firmy. Mnie się jeszcze podoba dodatek do oc w postaci zielonej karty i assistance wypadkowego.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

~Darek / 2015-12-30

Mi wyszło taniej w Generali niż u innych TU. Pewnie to kwestia tego do kogo skierowana jest promocja :)
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

~norwid / 2015-12-23

Sprawdziłem w trzech firmach wysokość opłaty OC i NNW za swój samochód.Kwota była podobna-między 600 a 750zł.W Generali-z wielkimi,reklamowanymi zniżkami musiałbym zapłacić 1500zł!!Te niby-zniżki i reklamy to wielka fikcja!Szkoda,że nie dopłacają nam za to,że ubezpieczymy u nich samochód!Nie dajmy się perfidnie oszukiwać!!Wadycena dwukrotnie wyższa niż u konkurencjinie kupiłem,bo bardzo drogo! Te zniżki to bzdura!!
Obsługa klienta
1.00
Zalety

Wady

cena dwukrotnie wyższa niż u konkurencji

Extra informacje

nie kupiłem,bo bardzo drogo! Te zniżki to bzdura!!

~Zdzisław / 2015-09-23

Uwaga Przypisują klientom obce stłuczki . Mi przypisali trzy lata temu trzy stłuczki nie moje . Pomimo moich wielkich starań sprawa jest nadal nie wyjaśniona . Ostrzegam przed tą firmą
Zalety

brak

Wady

brak kompetencji

Extra informacje

~Andrzej / 2015-09-06

Posiadalem pakiet lux na samochód ,najdroższe i niby najlepsze ubezpieczenie,OC,AC asistance..itd.Jechalem za granicę i 300 km od domu silnik odmówił posłuszeństwa.Asistans i laweta tylko do najbliższego serwisu,gdzie w umowie było inaczej.PAN z asistans powiedział że serwis ma powiedzieć czy auto jest do naprawienia w ciągu 3 dni.Serwis stwierdził że jest awaria głowicy i nie ma szans i pomimo to odmówili lawety do miejsca zamieszkania.Pomoc rzecznika ubezpieczen pozwoliła odzyskać 1200 zł, to nic,zostawialem około 4tys.u nich rocznie,dwa auta plus mieszkanie.Jeżeli będą kiedyś liderem i tak nic już od Generałów nie kupie.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

~agnieszka / 2015-08-21

jestem zadowolona z firmy,niedawno grad zniszczył mi elewacje i szyby,wyceniono rzetelnie i wypłacono szybko pieniądze dla mnie DOBRA FIRMA
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

szybkośc i rzetelność wtceny szkody

Wady

nie ma

Extra informacje

nie

~marduk / 2015-07-07

Dostałem kamieniem w szybę w samochodzie - szyba do wymiany. Nadmieniam, że oprócz OC, NNW i AC miałem ubezpieczone szyby (kwota to blisko 200 zl do szkody na 3 tys.). Zadzwoniłem do agenta, opowiedziałem o zdarzeniu, a 3 dni później miałem wymienioną szybę! Na razie współpraca przebiega wzorowo. Ludzie - nie oszukujcie się!! Na ubezpieczeniach się zarabia. KAŻDA firma przy podpisywaniu umowy jest cacy, a jak przyjdzie co do czego, to utrudniają na maksa!! Naiwnością jest wierzyć w dobre intencje i uczciwość ubezpieczycieli, podobnie jak polityków!. Na chwilę obecną wygląda to ok, jak bedzie później, zobaczymy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33
Zalety

szybka likwidacja szkody.

Wady

nie stwierdzono jak na razie

Extra informacje

3 lata, 2,5 tys (PEŁNE ubezpieczenie samochodu.

~anetta / 2015-07-01

Od kilku lat ubezpieczam się w Generali, raz miałam stłuczkę i zalane mieszkanie i za każdym razem rzeczoznawca przychodził po kilku dniach ocenić szkody, więc mam odmienne zdanie o firmie niż moja przedmówczyni. Mnie się podoba podejście do klienta i kontakt z firmą tez jest na poziomie.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

~Poszkodowana / 2015-06-30

Najgorsza firma jaka może być!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!W zyciu nie spotkałam gorszej formy ubezpieczeniowej. Źle informują o sompletowaniu dokumentacji wogóle odbijanie piłeczki od poszkodowanego do sprawcy . Ponad miesiąc czasu oczekiwania na decyzję, a w końcu wniosek odrzucony. Porażka!!!!!!!
Zalety

ŻADNYCH!!!!!!!!!!

Wady

WSZYSTKIE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Extra informacje

~carino / 2015-06-21

nie mam nic przeciwko tej firmie, mam OC i AC u nich. Przy kolizji odszkodowanie, ktore mi przyznano mnie satysfakcjonowało.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

szybkie załatwienie sprawy

Wady

brak

Extra informacje

3 lata

~leon / 2015-06-20

miałem kolizje drogową z winy kierowcy ubezpieczonego w generali ,po wypadku trafiłem do szpitala , leczenie trwało 2 miesiące. za rozbite auto dostałem grosze [sprzedałem dług],za zdrowotne odmowa wypłaty. ide teraz do sadu. dobra rada -omijajcie generali szerokim łukiem ,a jesli macie z nimi do czynienia to kierujcie sprawe do sądu.pozdr
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

oszustwo

Extra informacje

~mar / 2015-06-17

Zwykli naciągacze i oszuści. Przy przepisaniu umowy OC z zakupionego samochodu trzeba zgodzić się na aneks a dopiero potem podają kwotę dopłaty. Koszt nowej polisy u nich agent wyliczył na 470 zł. Koszt który wyliczyli w centrali po podpisaniu aneksu to 1300 zł. Jedno wielkie złodziejstwo.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

złodziejstwo i zawyżanie cen

Extra informacje

miesiąc 1300zł

~mirka / 2015-05-28

Ja nie przekreślam firmy po kilku komentarzach w szczególności, że już likwidowałam z nimi 3 szkody, każdą miałam dobrze wycenioną, no raz odwoływałam się od decyzji, ale i tak sprawa zakończyła się pozytywnie. Jestem zadowolona z usług tego TU i zdecydowanie polecam innym.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

~Michał2333 / 2015-05-26

Takie firmy jak generali nie mają racji bytu w cywilizowanym świecie. Na wypłatę odszkodowania z OC sprawcy czekałem 88 dni! Zero odpowiedzi na maile, na infolinii brak konkretów. Osoba "prowadząca" sprawę nie raczyła nawet odczytać wysyłanych wiadomości! Po 30 dniach informacja o braku oświadczenia od sprawcy, pomimo fakty, że sprawca oświadczył na piśmie iż dostarczył im wszystkie wymagane dokumenty. Miarka się przebrała. Sprzedałem szkodę firmie która wyssa z nich 2x tyle ile mi zaproponowali. A ja dostałem dopłatę 930 zł do wyceny generali. Ludzie, omijajcie to bagno z daleka. A jak już w nie wpadniecie, nie dajcie się robić w konia.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

samo istnienie

Extra informacje

~Fliger / 2015-05-23

Mini AC w cenie OC, do tego 15% zniżki dla świeżo upieczonych kierowców - dla mnie b. miłe zaskoczenie.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

~Najgorsze T.U. Generali / 2015-05-05

Walczę o odszkodowanie z O.C. sprawcy wypadku. Minął już 133 dzień bez odszkodowania. W 90 dniu napisali pismo z odmową wypłaty odszkodowania ze względu na brak potwierdzenia ze strony sprawcy. Oczywiście oświadczenie wypisane na miejscu zdarzenia. Sprawca nie dostał żadnego listu z prośbą o potwierdzenie okoliczności. Jestem w stałym kontakcie z nim. Sami ze sprawcą wypisaliśmy oświadczenie o okolicznościach kolizji podpisane przez niego i dostarczyłem do nich mailem i potwierdzili że mają już komplet dokumentów ale cały czas zero decyzji!!! Ani pieniędzy. Dostarczyłem oświadczenie już 3 tygodnie temu. Nie wiem co robić... NAJGORSZA GENERALI!!! OSZUŚCI.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

odmowa wypłaty odszkodowania

Extra informacje

~Poszkodowany / 2015-02-21

WitamNie polecam wręcz odradzam korzystanie z usług generali. Towarzystwo po szkodzie komunikacyjnej zachowuje się jakby klient byłby "szkodnikiem" , infolinia całkowicie nie odpowiedzialna (aczkolwiek kontakt natychmiastowy nie trzeba czekać ). Wycena szkody zrobiona dokładnie 30 dnia po oględzinach ( czyli dokładnie tyle ile mają na to prawnie czasu w innych firmach zajmuje to max 10 dni ) oraz bardzo skutecznie zaniżona ( po konsultacji z rzeczoznawcą który zauważył mnóstwo nieprawidłowości wystąpiliśmy na drogę sądową ). Dodam że nie ma co liczyć na jakąkolwiek pomoc z strony tej firmy przekonałem się na swoim przykładzie, zależało mi na czasie ponieważ nie mogłem usunąć szkody przed wyceną i pomimo moich telefonów i ich zapewnień że wycena będzie dosłownie "za chwile" oraz po tak zwanych " monitach do przełożonego" pracownika który robi wycene nic całkowicie się nie przyśpieszyło tylko teksty typu " no rzeczywiście coś to długo trwa " Po moich doświadczeniach okazało ssię że nie jestem odosobnionym przypadkiem ! Więc jeżeli się u nich ubezpieczysz to nie licz na rzetelną wycenę oraz na to że odszkodowanie otrzymasz w szybkim czasie ODRADZAM PRZESTRZEGAM !!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.33
Zalety

łatwo dodzwonić się do konsultanta

Wady

zaniżone wyceny , mega super długi czas oczekiwania na jakąkolwiek decyzję

Extra informacje

~Żeńszeń / 2015-01-26

Nie warto przekreslac czegos przez jedna osobe. Osobiscie nie mam zastrzezen co do pracy doradcow, bo bardzo sprawnie ubezpieczyli mi firme, ale jakbym byla niezadowolona z powodu czyjejs pracy, to poprosiłabym o kontakt z kims innym.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33
Zalety

szeroki wybór produktów

Wady

Extra informacje

od 2 lat

~beata / 2015-01-21

Witam, mam lepszy numer.30 grudnia w Italii uderzył w nasze autko makaron, łamiąc ramę, rozbijając cały tył auta, wybił podłogę w aucie, kabina przesunięta, zaznaczam że jest to renault master plandeka z 2009 roku. W poniedziałek o 17 przybył rzeczoznawca, zrobił fotki wszystkich uszkodzeń autka, pomiary kabiny coś tam opisał i pojechał. Dzisiaj dostaliśmy wycenę naprawy na zawrotną kwotę 2600zł. Ręce nam opadły, małe dziecko zobaczy że rama jest krzywa, wygięta i są duże uszkodzenia. Co radzicie? Powołać biegłego i jechać do serwisu po kosztorys i do sądu? Nie mamy czy pracować, auta zastępczego takiego nie mają i sytuacja patowa. Może ktoś coś doradzi jak dalej działać.beatap13 jest off-line

~poszkodowany / 2014-12-17

oszusci krętacze i złodzieje jak nie odpisują nie wypłacają to zróbcie tak jak ja napisałem do komisja nadzoru finansowego tam jest zakloadka na wysłane przez ich strone ,może nic z tego nie miałem ale Panio steplowsk...... tłumaczyła sie a generali dostało 3000 zł kary za nie wyłacanie odszkodowania w terminie (tylko oni im dowalaja kary za wszystko) i tylko ich się boją i sądu ja poszedłem do sądu ze swoja sprawa
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

żadne chyba że chcesz umrzeć na zawał

Wady

ogromnie za dużo pisania

Extra informacje

~Cześ / 2014-12-01

Sąsiad ubezpieczony w Generali zalał mi łazienkę. Zgłosiłem szkodę do ubezpieczyciela, przysłali rzeczoznawcę, zrobiono zdjęcia. Po 6 tygodniach GENIUSZE wyliczyli, że koszt szkody wynosi 47,27 zł i nie należy mi się odszkodowanie. Do remontu mam sufit i część ściany o powierzchni około 5,5 m kw.

~Wkurzony / 2014-11-24

Generali to dno. Lalunia o imieniu Wiolka (jakiś tam młodszy specjalista) łaskę robi, że odpisze na maila, jeżeli wogóle odpisze. Mija 36 dzień od zgłoszenia szkoday i ani pieniędzy ani jakiejkolwiek informacji kiedy zamierzają przelać określoną sumę. Dno. Jestem poszkodowany w drobnej stłuczce, sprawca ubezpieczył się w tym dziadostwie. Nigdy u nich auta nie ubezpieczę.
Obsługa klienta
Oferta
1.00

~żanet. / 2014-11-06

Mam odmienne doświadczenia niż pozostali Państwo. W Generali jestem ubezpieczona już 5 lat. Przez ten czas miałam jedno włamanie do domu a także stłuczkę samochodową. W przypadku odszkodowania za włamanie sprawa dość szybko została załatwiona, nieco inaczej było z samochodem. Nie spodobała mi się wycena dlatego też złożyłam odwołania, stąd nieco dłużej czekałam, nie mniej jednak odwołanie zostało przyjęte. Wystarczyło odpowiednio uargumentować je.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

bezproblemowe odszkodowania, duży zakres możliwości, korzystne składki

Wady

brak

Extra informacje

Od 5 lat, róznie cenowo

~mark / 2014-11-04

Miałem ubezpieczenie domu w zakresie rozszerzonym m.in zalanie. Po ulewnych deszczach zalało mi pomieszczenie. Ubezpieczyciel odmówił wypłaty powołując się na wyjątki m.in odszkodowanie nie nalezy sie za zalanie woda deszczowa badz uszkodzony dach. 35 punktow w ktorych odszk za zalanie sie nie nalezy. To jest żenada i chamstwo. Nigdy wiecej tego dziadowskiego ubezpieczyciela.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

~ana / 2014-10-23

kretynizm totalny na odszkodowanie czekam juz dwa miesiacei nikt mi nie potrafi powiedziec kiedy sprawa bedzie zamknietajestem pokrzywdzona w wypadku.doradzam tak jak mi znajomy doradził rzecznik ubezpieczeń i pismo po miesiącu nie ma na nich siły mimo że płacą kary.auto mam u mechanika juz miesiąc i nie mam jak odebrac nikt sie za to nie wezmie tragediawypieprzyc z rynku ale niestety tu siłę przebicia maja kombinatorzy nic na gto nie poradzimy pisac gdzie sie tylko da ale polecam rzecznika ubezpieczeń w Warszawie
Zalety

żadnych

Wady

100%

Extra informacje

~aldera / 2014-10-13

Generali robi wszystko by tylko nie wypłacić odszkodowania. Miałam kolizję, na miejsce została wezwana policja, były zdjęcia z monitoringu. Na protokole policja jednozacznie wskazała że całą winę za wypadek ponosi kierujący drugim pojazdem (nie ja). Tamten kierowca miał OC w Generali, ubiegałam się o odszkodowanie. Po oględzinach samochodu, po 3 tygodniach dostałam wniosek o uznaniu całkowitej szkody i podaniem kwoty jaką mi dadzą (niższa niż koszt naprawy). Po 3 kolejnych tygodniach, gdy zaczęłam się upominać o pieniądze dostałam kolejny wniosek o odmowie wypłaty odszkodowania, gdyż ich zdaniem to JA spowodowałam wypadek, mimo iż policja twierdzi coś innego. Na infolinii nikt nic nie wie, zero wyjaśnień. Kłamią i podważają zdanie policji, tylko po to by nie wypłacić odszkodowania.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

~Nika / 2014-08-26

Generali totalne dno . ANTYREKLAMĘ mają u mnie zapewnioną na najbliższe lata . Pracownicy nie odpisują na emalie , przez 3 tygodnie nie mogłam się dowiedzieć na jak długo przysługuje mi samochód zastępczy , załącznik -protokół szkody urzędas firmy wysyłał dokładnie miesiąc /może przydałoby się jakieś szkolenie jak się obsługuje komputer / Po miesiącu czekania na wypłatę i dobijaniu się o jakaś informację dostałam wiadomość że trwa dochodzenie ,pomimo że sprawca przyznał się do winy i był protokół policyjny . Za kilka dni będzie 90 dni od wypadku a ja nadal zero wiadomości i pieniędzy .Wszystkich znajomych ostrzegam żeby dalekim łukiem omijali tą firmę z takim traktowaniem klienta spotkałam się pierwszy raz
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

żadnych

Wady

kpina z klienta

Extra informacje

~tom / 2014-07-04

Sprzedawałem auto ubezpieczone w Generali. Kończyła mi się polisa OC, generali wydzwania aby przedłużyć umowę OC ( miałem na na celowniku OC na 1 mc czasu w Liberty) lecz agent generali poinformował mnie iż po sprzedaży dostanę nadwyżkę nadpłaconą OC za kontynuacje u nich - do daty sprzedaży auta. Rozmowa nagrana i szczere chęci agenta reprezentującego firmę G.... a tu poszło się 300 zł w błoto, generali nagle znajduje punkt KC....nagle jest to niemożliwe:( nie dajcie się nabić w butelke AGENTOM!!!!!!Odradzam- OSZUKIWANIE KILIENTA w Generali
Zalety

gdzie pieprz rośnie!!!

Wady

jak masz olej w głowie to wszystko tylko nie to!!!

Extra informacje

300zł

~szonja / 2014-05-13

Widać że ludziom puszczają nerwy już po tygodniu od zgłoszenia szkody. A ubezpieczyciel ma też określony czas na likwację. Miałam dwa zdarzenia, za które ubiegałam się o odszkodowanie, ale nikt mi nie utrudniał i żadnych komplikacji nie miałam. Suma odszkodowania była równa stracie i wszystko się zwróciło.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

~WojtekW / 2014-05-13

Pracownicy niekompetentni, wprowadzają w błąd. Firma robi wszystko, żeby nie wypłacić odszkodowania, nie są przestrzegane terminy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Rozmowa z konsulantem wkurza tak, że rano nie trzeba pić kawy.

Wady

Niekom[petencja, okłamywanie klienta, działa nie na jego szkodę.

Extra informacje

rok, 2400

~sylwia1004 / 2014-05-07

nie polecam tej firmy jeśli nie chcecie walczyć z niekompetencją brakiem wiedzy i narażać się na dodatkowe koszty. Komplikują wszystko szczególnie w OFE gdybym wiedziała ile nerwów i pieniędzy będzie mnie to kosztować nigdy nie wybrałabym tej firmy. całkowity brak profesjonalizmu o empatii nie wspomnę pozdrawiam
Zalety

brak

Wady

Extra informacje

~bax1 / 2013-12-27

Odwlekaja z wypłata odszkodowania juz 90 dni brak kontaktu z likwidatorem , nie odbiera telefonow nie odpisuje na maile- zdecydowanie odradzam
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

~jerzy zakrzowski / 2013-12-15

zdecydowanie odradzam kontaktu z ta firma ,sprzedalem dwa samochody,nowi wlasciciele mieli wypadki a generali i tak mnie obciarzyla,I wciagneli mnie do krajowego rejestru i teraz widnieje ze mialem szkode i od 2009r nie moge tego wyprostowac.ps konsultantki to jest porarzka
Obsługa klienta
1.00

~janka / 2013-12-10

Ja mam u nich cały pakiet komunikacyjny z assistance włacznie i jestem zadowolona.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

~hanula / 2013-12-04

Hmm, zdziwiona jestem opiniami, ja nie mogę nic złego na nich powiedzieć, zostałam miło potraktowana przez agenta jak kupowałam polisę OC. Raz likwidowałam szkodę, szkoda co prawda była nie wielka, ale poszło szybko i sprawnie.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

~Marcin / 2013-09-05

Osobiście odradzam firmę, oferowali się "od wszystkiego", śnieg zerwał mi rynny i wtedy okazało się że jednak nie było od wszystkiego. NIE POLECAM!!!WadyKłamią byle naciągnąć klientarok, 340zł
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Wady

Kłamią byle naciągnąć klienta

Extra informacje

rok, 340zł

~urszula dolata / 2013-07-23

2 lipca 2013r KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO ukarała Generali kwotą 50.000zł !!!!!!!!!!! ZA niewypłacenie w ustawowym terminie odszkodowań z obowiązkowego ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej posiadaczy pojazdów mechanicznych oraz niewywiązanie się w ustawowym terminie z obowiązku poinformowania osoby występującej z roszczeniem, że odszkodowanie jej nie przysługuje lub przysługuje w innej wysokości niż określona w zgłoszonym roszczeniu.
Zalety

brak zalet

Wady

jak wyżej w opinii

Extra informacje

~Doris / 2013-05-12

Ja mam również bardzo złe zdanie na temat tej firmy, czekam na odszkodowanie już bardzo długo jak się do nich dzwoni to mówią, że już dziś będzie wykonany przelew i tak cały czas zwodzą człowieka, ale już się tym zajmuje mój prawnik a on to z nimi inaczej załatwi jak będzie trzeba to i do są du pójdę...bo gdyby im człowiek zaległa z jakąś spłatą to by nie odpuścili.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

BRAK ZALET

Wady

Robią sobie żarty z poważnych ludzi!!!

Extra informacje

~Bartłomiej Studnicki / 2013-01-25

Beznadziejne podejście do klienta. Szkoda 25 listopada 2012r zgłoszona 3 dni później a ja do tej chwili (25 stycznia) borykam się z ustaleniem faktów, kto zajmuje się moją sprawą, czemu mimo zamknięcia wyceny do tej pory nie otrzymałem kosztorysu. Dodzwonienie się do recepcji to 2h ślęczenia przy telefonie ....Generali ..... pierwszy i ostatni raz ...
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

wszystko

Extra informacje

od 6 lat płaciłem składki na to i inne auta. Definitywnie żegnam sie z generali.

~Artus / 2012-07-06

Miałem jedną szkodę, samochód na kredyt wycena trwała 2 dni, kontakt e-mail bez zarzutu, sprzedałem samochód wysłałem skan umowy e-mailem i bez żadnych problemów dostałem zwrot składki OC, nie wiem skąd takie negatywne opinie, chyba ludzie nie potrafią załatwiać podstawowych spraw, a później narzekają na cały świat
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00

~Marek / 2012-01-05

Tuż przed Sylwestrem tego roku wandale przebili w moim samochodzie 3 opony. Wezwana policja spisała protokół szkody zaznaczając dokładnie w protokole które opony i w jaki sposób były uszkodzone. Przybyły po paru dniach specjalista z GENERALI TU S.A. nie znalazł żadnych śladów przebicia opon i stwierdził że sam w swoim samochodzie za kilkadziesiąt tys. PLN spuściłem z nich powietrze żeby wyłudzić od GENERALI TU S.A. pieniądze za 3 nowe opony (przebite miały 7 mm bieżnika i były używane 1 sezon), nie korzystając z samochodu przez 7 dni. Na moją sugestię ,że w ciągu 15 min, wypożyczę kompresor i dopompuje opony żeby specjalista z GENERALI przekonał się że są przebite powiedział że nie ma czasu i oddalił się niezwłocznie (uciekł). Płacąc niemałe pieniądze za AC można oczekiwać z ich strony jedynie posądzenia o chęć wyłudzenia pieniędzy !!! Bardzo odradzam tą firmę, poziom obsługi jest fatalny - brak kompletnej informacji, tragiczne zachowanie pracowników wobec klientów.
Zalety

BRAK

Wady

Arogancja, niekompetencja, brak kompletnej i marodajnej informacji

Extra informacje

Już nigdy go nie kupię i będę odradzał każdemu kto będzie zastanawiał się nad jego kupnem.

~berserk / 2011-07-22

Firma robi wszystko by opóź nic wypłate odszkodowania. 45 dni kompletowali dokumenty które dostałi odemnie 1-go dnia. 4-ro krotnie żadali tych samych dokumentów. Po 45 dniach dopiero oczywiscie teoretycznie maja 14 dni na wyliczenie odszkodowania (ciagle czekam. Pod numerem informacji w GENERALI konsultantka nic nie wie (to po co tam siedzi??) NIE POLECAM
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

jak najbardziej

Extra informacje

6 miesiecy

~Fikster / 2011-06-17

Hmmm. Powiem tak, problemy to ja miałem, ale wynikły one jak się okazało z pazerności ASO, który policzył sobie jak się okazało kosmiczne pieniądze za nieoryginalne (!) części. Więc się i nie dziwię Generali, że nie chciało wypłacić. A w ogóle to natrafiłem w sieci na namiary do ich rzecznika, więc jakby ktoś potrzebował to można pisać w różnych sprawach:http://forumprawne.org/ubezpieczenia/1 69286-problem-z-wyplata-oc-generali-brak -kontaktu-2.html#post1100101

~ramzez / 2011-02-21

Ludzie!!zdzwońmy się albo skontaktujmy na gg i załóżmy pozew zbiorowy!!Będzie Łatwiej i taniej!!To co ta firma wyrabia,zwłaszcza oddział w Katowicach to jest jakaś paranoja!!Ja wiem że żyjemy w Polsce,ale oni to wybitnie potrafią zepsuć zdrowia.Moje gg285-09-66

~DoctorG / 2011-02-16

Witam, nie polecam tej firmy. Sprzedałem samochód 1,5 roku temu, zgłosiłem umowę kupna spredaży do ich oddziału.Dzisiaj dostałem wezwanie od jakiejś windykacji. Jest to 3 raz jak dostaję od nich ponaglenie, choć za każdym razem sprawa była wyjaśniana i pracownik znajdował tą umowę. Niby wszystko ok, a tu znowu to samo. W tym momencie straszą mnie sądem i niemiłymi panami co do mnie przyjadą z Wrocławia. Już nie będę dzwonił do nich, zresztą dodzwonienie się tam graniczy z cudem. Załatwimy tą sprawę inaczej.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

Ta Firma to jeden wielki minus

Extra informacje

~daniel ro / 2011-01-31

Ludzie do sądu z nimi ja tak zrobiłem i udało się uzyskać całe odszkodowanie za rozbite auto.
Zalety

BRAK!!!

Wady

brak odezwu z ich strony,nikt nic niewie czeski film,ponadto złodziejska firma!!!

Extra informacje

~oszukany / 2010-11-29

Nigdy więcej Generali , akwizytorów i agentów jak się pojawią będę kopał w tyłek . Tragedia to Towarzystwo , mam nadzieję że wreszcie padną i znikną z Polski
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

~steef / 2010-11-23

od 2,5 m-cy próbuję uzyskać odszkodowanie z OC. Z infolinii dostałem info gdzie mam sie zgłosić na espertyzę. Jadę. W warsztacie mechanicznym który reprezentuje Generali facet mówi otwartym tekstem: w Generali w Gdyni jest taki burdel, że jak tego pan przez nas nie zrobi bo będzie trwało miesiące.Nie kłamał.Wszytsko rozumiem, ale jak to jest profesjonalna reasekuracja to chyba lepiej rejestrować auto w Nigerii.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
1.00

~jmb / 2010-11-21

jeśli chcesz zrezygnować z ubezpieczenia OC w Generali zrób to wcześnie, jak minie okres ubezpieczenia, a nie wypowiesz umowy każą Ci płacić
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

~jmb / 2010-11-21

firma bezwzględnie stosuje zasadę, że płaci się za polisę OC, której się nie otrzymało z tego powodu, że po okresie ubezpieczenia, nie został złożony wniosek wypowiedzenia umowy ubezpieczenia w wymaganym terminie (przed zakończeniem okresu obowiązywania umowy). Po ok roku przyszło wezwanie do zapłaty i zaraz firma windykacyjna i w dalszej perspektywie postępowanie sądowe.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

~olo / 2010-11-19

Miałem kolizję we wrześniu, zgłosiłem szkodę z AC.Rzeczoznawca pojawił się (po wielu interwencjach) w listopadzie!Miałem dzwonić po wycenę, niestety od 4 dni staram się dodzwonić do Pani która prowadzi mają sprawę bezskutecznie.Jak możecie to omijajcie tą firmę.
Zalety

fajna strona internetowa, szybki kontakt z infolinią (która i tak nie jest w stanie pomóc mogą podac nr. tel. do kogoś i tyle)

Wady

kontakt z osobami odpowiedzialnymi za sprawę,

Extra informacje

2 lata 4tys. zł

~Kierowca / 2010-11-11

Miałem stłuczkę nie z mojej winy. Nowe audi. Sprawca ubezpieczony w generali wjechał mi w dwoje drzwi. Mocno je powyginał. Koszt naprawy 6600 zł. Generali wypłaciło odszkodowanie ... 480 zł (!!!) tytułem "odświeżenie lakieru" .Kontakt z fimą poniżej poszionu dna. Na dziesiatki telefonów wydałem majatek bo oni sie nie odzywali. Samo oczekiwanie na kosztorys 5 tygodni. ODRADZAM!!!!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.33
Zalety

adnych

Wady

Wyłacznie minusy. Brak kontaktu z forma, przedłużanie proedury, karygodnie niskie odszkodowanie.

Extra informacje

Nigdy.

~marian / 2010-08-26

najgorsza firma z jaką się spotkałem po pół roku ubezpieczenia w tej firmie skradziono mi samochód wartość ubezpieczenia tego samochodu wynosiła 38000tys.A odszkodowanie otrzymałem o 10400tys.mniejsze niż suma ubezpieczenia.Po odwołaniu od tej wyceny rzeczoznawcy upłeneło dwa miesiąc i żadnych odpowiedzi z tej firmy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
2.00

~jokers / 2010-05-04

jeden ogromny bałagan,przysyłają ponaglenia za auto,które było sprzedane 8 miesięcy temu,i 2 razy wysyłałem umowę kupna sprzedaży,coś okropnego,nie olądają notatek policyjnych,przyznają odszkodowania sprawcom,a poszkodowanym nie jeden wielki bajzel odradzam nawet wrogowi
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

nie ma

Wady

Extra informacje

~dariusz / 2010-03-14

MIAŁEM WYPADEK SAMOCHODOWY NIE Z MOJEJ WINY.SPRAWCA WYPADKU POSIADAŁ UBEZPIECZENIE W FIRMIE GENERALI.PO ZGŁOSZONEJ SZKODZIE W FIRMIE GENERALI ZACZĘŁY SIE SAME KŁOPOTY. OGLĘDZINY SAMOCHODU ODBYŁY SIE PO DWÓCH TYGODNIACH OD WYPADKU PRZEZ MGR INŻ KRZYSZTOFA K....... JAK SIE PÓŹNIEJ OKAZAŁO TOTALNEGO KŁAMCE ,I NIEODPOWIEDZIALNEGO CZŁOWIEKA ,KTÓRY TOTALNIE OLAŁ SPRAWĘ.PO ZROBIENIU ZDJĘĆ WYCENIŁ SZKODĘ MOJEGO SAMOCHODU NA 6250 ZŁ .CENA BYŁA NAPRAWDE ŚMIESZNA WIĘC NIE ZGODZIŁEM SIĘ NA WYPŁATE ODSZKODOWANIA I ODDAŁEM SAMOCHÓD DO SERWISU .TAM ODBYŁY SIĘ PONOWNE OGLĘDZINY PRZEZ TEGO SAMEGO PRACOWNIKA I ZNOWU WYCENIŁ SAMOCHÓD TYM RAZEM NA 9250 ZŁ .ZDJĘCIA ZAS BYŁY NIEPEŁNE I ODBYŁY SIĘ PONOWNE OGLĘDZINY, PO KTÓRYCH OKAZAŁO SIĘ ŻE MAM SOBIE DOKUPIĆ WE WŁASNYM ZAKRESIE ZWROTNICE GAŁKI I AKUMULATOR................ TO JUŻ PRZEKROCZYŁO GRANICE MOJEJ CIERPLIWOŚĆI I POWIEDZIAŁEM ŻE WYTOCZE FIRMIE GENERALI SPRAWE SĄDOWĄ ZA ROBIENIE Z CZŁOWIEKA IDIOTY ...DŁUGO BY JESZCZE PISAĆ O BRAKU TOTALNEJ NIEKOMPETENCJI I BRAKU PROFESJONALIZMU TEJ FIRMIE ALE NA TYM JUŻ ZAKOŃCZE I DODAM TYLKO TYLE ŻE SAMOCHÓD ODEBRAŁEM PO 3 MIESIĄCACH A KOSZT NAPRAWY WYNIÓSŁÓ 27950 ZŁ ,KTÓRA WYPŁACIŁA FIRMA GENERALI MORAŁ Z TEGO TAKI NIE WIERZCIE FIRMIE GENERALI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~baart / 2010-02-10

Od zawsze miałem ubezpieczenie w Generali jednak przy nastepnym odnowieniu ubezpieczenia skusiłem sie na tańsza oferte w pzu. Po wielu przygodach (nie chce po raz kolejny o tym pisac ale sprawa do tej pory jest w sadzie) powróciłem ponownie na łono Generali ;) Jestem zadowolony z ich usług, kontaktu z agentem. Przez cała moja "współprace" z Generali 3 razy likwidowałem szkode i nie mialem z niczym najmniejszego probelu. Samochod rozliczałem bezgotówkowo jak i brałem pieniądze na konto. Polecam
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00
Zalety

dobra obsługa, kontakt, rzetelnośc, szybkośc rozwiązywania spraw

Wady

czasami cena ale za jakość sie płaci

Extra informacje

5 lat

~wezrok200 / 2009-07-15

Miałem 50 procent zniżek, ubezpieczenie Ac zapłaciłem kolo 1400 ale wystąpiły dwie szkody rysa na klapie i zderzenie z golebiem poleciała przednia szyba:) Wszzystko Wypłacili nawet z górka tylko teraz chcą 8 tysięcy za ubezpieczenie
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

~bohun2006 / 2009-04-28

odradzam wszsytkim,tylko pomoc RZECZNIKA PRAW UBEZPIECZONYCH sprawila ,ze po 17-stu miesiacach sprawa zostala zalatwiona pomyslnie,niestety 700 zl przepadlo rzekomo zaniedbanie,hehe, jednym slowem kantowanie klienta na calego
Cena/Jakość
Oferta
2.00

~zybe / 2009-04-09

Naciągnęli mnie na 1250 zł - polisa była bez niby bez udziału własnego ale gdzieś w kilkunastu stronicowej umowie warunków ogólnych są tajne zapisy pod nazwą amortyzacji własnej.Ubezpieczajcie się wszędzie tylko nie w GENERALI
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

Fatalna obsługa klienta i tajne zapisy w umowach

Extra informacje

0.5 roku około 1200 zł

~malamoskwa / 2009-04-07

Niestety dalam sie skusic na zmiane ubezpieczyciela z Allianza bo bylo kilkaset zlotych mniej za caly pakiet OC i AC. A teraz madry Polak po szkodzie. Niestety sa bardzo nieterminowi i nie dotrzymuja nawet terminow ktore podaja pisemnie a tak pozatym to firme widac stac na placenie odsetek karnych za nieterminowe wyplacanie odszkodowania. Termin 30 dniowy ( zgodnie z umowa i obowiazujacym prawem) juz dawno minal. Teraz do boju ruszam z prawnikiem bo to jest kpina. Samochod uzywam do celow zarobkowych nie jestem w stanie pracowac, zobaczymy jak sie to skonczy. Jezeli chodzi o Allianza to bylam tam ubezpieczona 8 lat i zawsze wszystko bylo OK. Teraz tylko niech wyplaca odszkodowanie i wracam do Allianza.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

szybkie odpowiedzi e:mailem tylko niestety podawanie nieprawdziwych informacji tzn terminow na zasadzie jutro jutro prosze klienta

Wady

Obsluga klienta jest ponizej krytyki

Extra informacje

~aga / 2008-10-29

Ubezpieczenie miało być niedrogie..mały samochód o niewielkiej wartości. Zaproponowano mi Generali bo składka tańsza od Benefii o pare złotych. Mam porównanie bo wczesniej byłam ubezpieczona w Benefii i miałam takie same szkody( chodziło o wymiane zamków po włamaniu). W benefii.. profesjonalny rzeczoznawca, szybko, termin spotkania dogodny dla wszystkich, bez potwierdzenia policji i wszystkie formalności załatwione bardzo szybko.W Generali od dwóch miesięcy próbuje załatwić odszkodowanie, niestety bezskutecznie. Brak profesjonalizmu, nawet pisma niechlujnie napisane z błędami w nazwisku i adresie. Taniej niestety oznaczało duuużo gorzej. A składka o 100 zł droższa warta jest spokoju ducha.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.67

~niestety klient / 2008-10-23

Po pierwsze brak jakiejkolwiek identyfikacji osób pojawiających sie jako rzeczoznawcy, zerowy przepływ informacji - pan sobie wejdzie, wydrukuje i takie tam, w sytuacji kiedy po telefonie do oddziału dowiaduje sie ze to ich za..y obowiązek. Totalny brak profesjonalizmu. I jeszcze te cholerne telefony,których nikt nie odbiera i rozpieprzająca muzyka w oczekiwaniu na zreszta kolejne przełaczenie
Oferta
1.00
Zalety

jeden wielki

Wady

BRAK

Extra informacje

~mily / 2008-10-07

Firma w miarę na 4-
Cena/Jakość
Obsługa klienta
4.00

~mily / 2008-10-02

Obsługa fatalna jak za komuny .Dzwonię dowiedzieć się do Łodzi o wypłatę odszkodowania a tam mają mnie głęboko .... miesiąc upłynął a oni mnie zbywają. naprawdę fatalnie..Wadydno
Cena/Jakość
Obsługa klienta
1.00
Zalety

Wady

dno

Extra informacje

~niezadowolony / -0001-11-30

Czas oczekiwania na kontakt bez zarzutu natomiast merytoryczna i techniczna likwidacja szkody na poziomie 0. Zaniżanie wartości szkody na różne sposoby włącznie z niedorzecznymi , metoda zdartej płyty po prostu kosmici są wśród nas. Bez sądu mogę zapomnieć o rzetelnej likwidacji szkody. Jeżeli ktoś lubi komedie to polecam likwidacje szkody z oc sprawcy w generali i apeluję do wszystkich posiadaczy oc w generali omijajcie mnie na drodze szerooooooooookim łukiem.
Obsługa klienta
1.00

~Klient AC / -0001-11-30

Kontakt w sprawie szkody zerowy.... wysylanie pism, mailowanie tak ale NIE DA SIE DO NICH DODZWONIC!!! TAM CHYBA PRACUJA 3 OSOBY KTORE CIAGLE MAJA ZAJETA LINIE..... Zadbajci lepiej o kontakt z klientem.. tego wam życze.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.67
Zalety

brak - nie polecam ze wzgledu na podejscie do klienta

Wady

brak mozliwosci kontaktu.........................................................................................................................................................................................................................

Extra informacje

Finanse Generali opinie