Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sieci handlowe
  • /
  • x-kom
  • /
  • 1

Opinie o x-kom

www.x-kom.pl

Częstochowa

Zakupy x-kom opinie
Asortyment
2.17
Obsługa i reklamacje
1.13
Poziom cen
1.84

Średnia ocen

1.71

w skali od 1 do 5.

 

Sebastian / 2022-11-03

W xkom robiłem zakupy całymi latami, ale sytuacja się zmieniła odkąd zareklamowałem telefon. Xkom zapomniał mi odpowiedzieć w terminie na reklamację więc musiał uznać reklamacje za zasadną no i się zaczęło schody, napisałem kilka maili ponaglających, dostałem kilka odpowiedzi, że wypłata pieniędzy z tytułu reklamacji została przekazana do działu księgowości i tak mijają dwa miesiące i ani kasy i telefonu. Napisałem na stronie xkom negatywną, ale została usunięta. Nie polecam sklepu
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.33

Grzegorz / 2022-10-31

Witam wszystkich, szkoda że nie czytałem tych opinie przed zakupem w firmie x-kom. Kupiłem u nich zestaw komputerowy, od początku był walnięty drugi dysk twardy. Niedługo po zakupie zaczęły się problemy z uruchamianiem, komputer się odpalał, system się ładował ale monitor pokazywał "no Signal" Tak było raz na 10 uruchomień. Z czasem zaczęło się to zdarzać coraz częściej. Wysłałem do Częstochowy. Odesłali mi z powrotem, według nich wszystkiemu był winien zainstalowany torrent. W ogóle nie sprawdzili karty graficznej co im sugerowałem. Zaraz jak wrócił to problem również powrócił, komp się odpala, a monitor "no Signal". Wysłałem drugi raz w momencie jak już przy każdym uruchomieniu był brak sygnału. Tym razem dowiedziałem się, że jest uszkodzenie mechaniczne karty graficznej i muszę zapłacić za naprawę mimo trwającej jeszcze gwarancji. Nie miałem za bardzo wyjścia, bo komputer jest mi potrzebny, więc się na to zgodziłem. I teraz NAJLEPSZE. Po 2-ch tygodniach dostałem wiadomość że komputer naprawiony i zapakowany czeka na odbiór przez kuriera. Minął tydzień, dzwoniłem kilka razy i Panowie na serwisie nie potrafią powiedzieć gdzie fizycznie znajduje się mój komputer i dlaczego nie został przekazany kurierowi. Reasumując, ta firma to jest kpina i naciąganie kupujących. Obecnie obawiam się ze wydane powie 5 tysięcy na kompa będzie datkiem na niezbyt (delikatnie mówiąc) uczciwą firmę. Sprawę planuje zgłosić na policję. Mam nadzieję że jak ktoś to przeczyta to dwa razy się zastanowi na kupnem czegokolwiek w x-kom. NIE POLECAM.
Poziom cen
1.00

Ak / 2022-10-09

Sklep oszukuje swoich klientów i usuwa niekorzystne komentarze. Sklep oferował na aukcji allegro ten sam zegarek 200zl taniej niż na swojej stronie internetowej. Po mojej wiadomości z pytaniem czy wystawiony na allegro towar jest pełnowartościowy bo widzę różnicę cenową sklep natychmiast podwyższył cenę nie odp mi nic. Na moją kolejną wiadomość że to bardzo nieładnie tak zmienić cenę sklep odpisał że mogę zakupić zegarek, ale już drożej bo cena uległa zmianie. Szokuje mnie takie podejście sklepu, który w dobie tak dużej konkurencji bardziej ceni sobie 200zl zysk od zaufania klientów. Umieściłam podobny komentarz na ich str internetowej, ale sklep usunął ją;) Odradzam Państwu zakupy w x-kom. X-kom Niesmak pozostanie na długo
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.67

Krzysiek / 2022-09-28

Po 15 dniach dostałem informację, że zamówienie zostało anulowane. Produkt opłaciłem a pieniądze nadal nie wróciły na moje konto. To już kolejne zamówienie które nie zostało zrealizowane przez sklep. Jeżeli nie chcesz czegoś kupić to kupuj w x-kom - oni tylko anulują zamówienia przetrzymując pieniądze.
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Jeżeli nie chcesz czegoś kupić to kupuj w x-kom - oni tylko anulują zamówienia przetrzymując pieniądze.

Extra informacje

Marcin / 2022-09-14

Nieee polecam Oddałem telefon do naprawy gwarancyjnej (jak wyczytałem potem w internecie ten model ma wadliwe łączenie płyty głównej) po restarcie nie chciał się uruchomić. Po tygodniu otrzymałem wiadomość że uszkodzona jest płyta główna i wyświetlacz - a dokładniej odprysk w narożniku telefonu i oczywiście ja mam ponosićkoszty naprawy.. Gdy oddawałem aparat stwierdzono drobne ryski na aparacie, wyświetlaczu i obudowie i zakurzenie. Pracownik z którego robila debila jak i że mnie oglądał go i robił zdjęcia 10 minut i tego nie widział, podobnie ja po wyjęciu z etuii, odklejeniu szkieł ochronnych nic nie widziałem. Nie wiem czy to jest celowe działanie aby zżucić koszty na klienta, czy usterka powstała w trakcie prac serwisowych już wiem że tam nic więcej nie kupię. A gość ktury dzwonił tłumaczył mi że to musiało powstać w trakcie upadku - _ebym nie korzystał z tzw Pancerego etuii to może bym uwierzył. Czekam na kuriera że zwrotem i ich uzasadnienie, bo do debila który się nie zna i jest ślepy (tak można wywnioskować) nie chce mi się jechać
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.33
Zalety

Braj

Wady

Serwis

Extra informacje

Krysztof / 2022-08-25

Uważajcie - nie polecam. naciągają klientów wysłałem urządzenie do naprawy to mi korektę wystawiają zamiast odesłać moje urządzanie lub nowe. A z kwoty korekty nie jestem w stanie kupić nowego użądzenia urządzenia. Użądzneie kupowałem wraz z innymi a na całość wynegocjowałem rabat który został przypisany to tego użądzenia. Teraz chcą dać takiego samego rabatu na nowe urządzenie. Nie polecam !!! Czuje się oszukany!
Obsługa i reklamacje
1.00

Krystian / 2022-08-22

Zakup 1.08.22 na promocji samsung A53 1599 plus zwrot samsunga 500zł, więc okazja kupiłem, znaczy chciałem kupić. Na drugi dzień info ze sklepu, że nie ma koloru, który kupiłem, czy może być czarny? Zgodziłem się. I Cisza. Z peppera dowiedziałem się, że są opóżnienia w dostawach. 8.08. napisałem, na jakim etapie jest realizowane zamówienie i tu dowiedziałem się że do końca tygodnia będą na magazynie a promocja samsunga jest do niedzieli, więc we wtorek 9.08 zrezygnowałem z dalszego czekania i zleciłem zwrot środków, które miały być zwracane 3-4 dni robocze. Po 6 dniach roboczych upomniałem się o swoje środki, gdzie dostałem wiadomość zwrotną od pani K.S. że płatność została zwrócona na konto źródłowe. po kolejnym emailu z prośbą o więcej info kiedy został wykonany przelew dowiedziałem się od kolejnej pani A.D-G. że przelew poszedł 9.08.2022. Transakcja była robiona przez DotPay, a mają oni 14 dni na zwrot i żebym się kontaktował z nimi bo wina jest po ich stronie. Po wymianie kilku zdań o RODO zadzwoniłem, gdyż nie miałem nic do stracenia, tam oczywiście pani w DotPay poprosiła nr transakcji, który nie został mi przekazany, ale udało się odnaleźć nr transakcji który ja robiłem . Tam w profesjonalny sposób pani podeszła do sprawy i udzieliła mi pomocy. Konkludując xkom nie zlecił zwrotu w portalu Dotpay, uważając,że zlecił i w tym celu to xkom musiał się zgłosić do DotPay, w celu złożenia owego zlecenia. Po kolejnym emailu odp mi cyt. "okazało się iż w wyniku błędu systemu przelew zwrotny nie zrealizował się w wymaganym terminie" Tak z tym,że wcześniej na infolinii dowiedziałem się, że środki wyszły od nich bo oni nie mają ich na koncie i wiszą w DotPay. Przelew wyszedł dopiero dzisiaj o ile wyszedł zobaczymy, może do końca tygodnia przyszłego dojdzie. Podejście do klienta i tzw spychanie odpowiedzialności ma się w tej firmie na porządku dziennym. Co w sytuacji gdybym czekał cierpliwie w dlaszym ciągu na zwrot? Bym się nie doczekał. Mój czas poświęcony o walkę o zwrot środków mogłem poświęcić na szukanie lepszego sklepu z elektroniką, która podchodzi z większym profesjonalizmem do klienta. Miesiąc środków brak telefonu brak, jakiś zastępczy pożyczyłem na ten czas, ale co to kogo obchodzi, jak w dalszym ciągu póki nie zostaną zwrócone środki nie mogę kupić nowego, a kilka innych promocji było po drodze. Omijać szerokim łukiem. Pierwszy i ostatni raz miałem styczność z tym sklepem P.S. Strach pomyśleć jak wygląda proces reklamacyjny towaru.
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

szybki kontakt

Wady

brak profesjonalizmu, różne wersje związane z opóżnieniem zamówionego towaru, problem ze zwrotem środków

Extra informacje

nie polecam chyba że ktoś boryka się z niedociśnieniem, bo potrafią je podnieść

Krzysztof / 2022-08-12

Zamówienie zostało złożone 23.07.2022 do dnia 04.08.2022 byłem wprowadzany w błąd , zarówno przez czat, e-,mail jak i telefonicznie ( w końcu udało sie ustalić brak części do złożenia komputera. Części, które widniały w dniu składania zamówienia na waszej stronie były dostępne dlatego zdecydowałem się na złożenie zamówienia co było w dniu 23.07.2022 Następnie telefonicznie zostałem poinformowany o braku części , zmieniono zamówienie i po raz kolejny zaproponowano mi zmianę na , którą się nie zgodziłem. Anulowano całkowicie zamówienie i w trybie pilnym chciałem dokonać zwrotu środków , które są w X-KOM od 23.07.2022 niestety zwrot gotówki również przebiegał z problemami , niby zlecono zwrot, ale potem dostałem informacje ,że gdzieś po stronie systemu był błąd , ZDECYDOWANIE ODRADZAM ZAKUPY W TYM SKLEPIE. Chcesz mieć spokój idź do konkurencji. W X-KOM całkowity brak profesjonalizmu, braku spójności przepływu informacji i OLEWANIE klienta
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.67
Zalety

brak

Wady

OLEWANIE KLIENTA

Extra informacje

andrzej cz-wa / 2022-07-26

Chcialem kupic Telewizor Sony KD-32W800 platnosc przelewem on line z odbiorem w sklepie Cz-wa Wolnosci. Nie mozna. Kupilem w RTV Euro :-)

Piotr / 2022-07-15

Półtora roku temu nabyłem w x-kom laptopa i niestety w trakcie normalnego użytkowania (zamykania i otwierania) połamał się zaqwias a x-kom nike chce wziąć za tę wadę odpowiedzialnośxci i uznać oczywistej reklamacji. Dno! Omijać szerokim łukiem! Czyżby uważali, że nabywaca nie p;owinien laptopa skłądać i rozkładać?
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.67
Zalety

Brak

Wady

bezndziejny poziom rozpatrywania reklamacji, nawet iczywiste argumenty do nich nie docierają. Wstyd!

Extra informacje

18 miesięcy

Robert / 2022-06-14

Jest wrzesień 2020, kupuję telefon w którego opisie na stronie xkom jest obsługa sieci 5G oneplus nord. Robię to myśląc o dołączeniu kiedyś u operatora do sieci 5G. Troszkę się zeszło i sieć 5G postanowiłem zakupić po zakończeniu umowy tzn. kwiecień 2022. Niestety okazało się, że oneplus nord nie obsługuje 5G i nie ma nawet ręcznej możliwości zmiany ustawień, a serwisy twierdzą, że ten model nigdy 5G nie obsługiwał. xkom po złożeniu reklamacji stwierdza, że jest wszystko w porządku i sugeruje, że po tak długim czasie użytkowania albo mi się znudził albo próbuję ich oszukać. Jeśli nie chcecie się przekonać na własnej skórze, to szczerze odradzam zakupy w xkom. BANDA OSZUSTWÓW
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

JAKIE PLUSY?

Wady

SAME

Extra informacje

Igor / 2022-06-08

W dniu 28.05 zakupiłem drukarkę marki CANON IX6850. Planowany termin realizacji 5 dni. W dniu planowanego odbioru drukarki zamówienie nadal miało status w realizacji, brak jakiejkolwiek informacji o opóźnieniu. Kontakt z infolinią, zdziwienie konsultanta i informacja że coś się nie podpięło ale drukarka jest i zostanie jutro dostarczona. W kolejnym dniu to samo, dwie rozmowy telefoniczne po których otrzymałem maile: pierwszy że produkt zostanie jutro dostarczony do salonu, drugi ze zostanie dostarczone jeszcze dzisiaj. Na drugi dzień kolejna rozmowa, konsultant w końcu szczerze przyznał ze produktu już nie ma i nie będzie. X-kom miał się skontaktować po weekendzie z dystrybutorem i temacie ewentualnego rabatu na droższy model i owszem - dostałem 50zł rabatu na dwa razy droższą drukarkę która w innych sklepach i tak jest bez rabatu tańsza. Zamówienie oczywiście anulowałem, miał być niezwłoczny zwrot środków i znowu z tym problem .... Podsumowując sklep sprzedaje produkty których nie ma, pracownicy na infolinii wprowadzają klientów w błąd na zasadzie olać klienta, niech się następny kolega na infolinii martwi - dramat, nie polecam i na pewno nigdy więcej nie zamówię już nic w tym sklepie.
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

sprzedaż produktów których sklep nie posiada

Extra informacje

Dawid / 2022-05-27

Witam. Miałem nieprzyjemność reklamować w X-kom sprzęt trzykrotnie z powodu tej samej wady. Za każdym razem ok miesiąca czekałem na sprzęt. Po raz trzeci zażądałem zwrotu pieniędzy. Czytałem, że ludzie wnoszący o zwrot gotówki podczas reklamacji w tej firmie, mają problem w postaci decyzji serwisu, iż nagle uszkodzenia są stwierdzane z winy użytkownika i potem trzeba się wykłucać i włóczyć po sądach. Na szczęście uznano moją reklamację i postanowiono mi zwrócić pieniądze. Jakież było moje zdziwienie gdy okazało się, że nie wypłacą mi gotówki tylko zwrot będzie na konto, z którego płacono za sprzęt(gdzie jest prawny zapis o tym, że nie wypłaca się gotówki). Usłyszałem, że pieniądze będą do 3 dni roboczych na koncie. Dziś mija 3 dzień i pieniędzy nie ma. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że jak idę do nich po zakup to płacić muszę na miejscu a nie za 3 dni. Kolejna sprawa: musiałem podpisać im wszelkie zgody i upoważnienia na miejscu, iż reklamacja została zamknięta. Jednym słowem oni są kryci a ja czekam na pieniądze. Nigdy więcej tam nic nie kupię. Wszystko jest super jak płacisz i wychodzisz. Gorzej kiedy musisz tam wrócić i domagać się swoich ciężko zarobionych pieniędzy. Nie polecam
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.00
Zalety

Wady

tragiczny serwis, problematyczny zwrot

Extra informacje

1,5 roku używania karty graficznej

Jaro / 2022-04-25

Wszystko było dobrze do czasu otrzymania zamówienia, otrzymałem płytę główną która miała być nowa. Jednak nosiła znaki wcześniejszego montażu (starte pierścienie wokół otworów na śrubki wygięte piny gniazda procesora). Po kontakcie z infolinią wydała się, że wszystko ok, poprosili o zwrot towaru. Jednak problem zaczął się po odesłaniu towaru. Kilka dni później otrzymałem wiadomość, w której x-kom twierdzi, że przyczyną jest usterka mechaniczna spowodowana nieprawidłowym montażem procesora. Nie zostawię sprawy tak sobie i nie dam oszukać się na ponad 1000zł
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.33
Zalety

Bogaty wybor towarów

Wady

o ile przyjdą sprawne

Extra informacje

Jaro

Anonim / 2022-03-16

Polajkuj jeśli przeczytałeś/aś, niech zobaczy jak najwięcej osób. Rada jak się nie dać oszukać przez x-kom. Dotyczy reklamacji usterki i wymiany baterii na koszt xkomu. Kupiłam laptopa, który po roku zaczął się psuć. DWUKROTNA naprawa z reklamacji (wymieniony panel LCD, a potem RAM) tej samej usterki nic nie dała, a do tego po drugim razie odebrałam komputer z baterią, która miała połowę mniejszą pojemność niż przed naprawą (nie trudno stwierdzić, że coś jest nie tak gdy bateria przed naprawą wytrzymywała do 4h a po odebraniu komputera ok 2h, co potwierdziłam wygenerowanym raportem baterii). Oczywiście komputer zareklamowałam po raz trzeci z powodu baterii, która albo została zamieniona podczas ostatniej reklamacji, albo jakimś cudem zmniejszyła swoją pojemność podczas przebywania w serwisie. X-kom, pomimo 24-miesiecznej gwarancji baterii, zaproponował mi łaskwie wymiane za jedyne 280zł ???? najwyraźniej spółka x-kom nie pamięta co zawarła w Karcie Gwarancyjnej i każe płacić klientom za wymianę baterii, która została prawdopodobnie uszkodzona podczas wcześniejszej reklamacji. Na szczęście kiedy przypomniałam warunki Karty Gwarancyjnej oraz poprosiłam o numer seryjny baterii, która znajduje się w laptopie, bateria została wymieniona na prawidłową o czym oczywiście nie zostałam poinformowana dopóki nie zadzwoniłam do Serwisu o to co się dzieje z moim komputerem, który już prawie miesiąc się tam znajduje. Nie wspominam już o tym, że po otrzymaniu laptopa okazało się, że oczywiście początkowa usterka nie została naprawiona, w wyniku czego znowu musiałam reklamować laptop ale już z tytułu rękojmi. Zażądałam wymiany na nowy, jednak stety niestety prawo pozwala na JEDNOKROTNĄ naprawę w przypadku reklamacji z tytułu rękojmi (została wymieniona płyta główna), a ponieważ specjaliści x-komu i della są tacy, że można ich zastąpić dowolną osobą nieznającą się na komputerze wyszłoby na to samo, to żadna naprawa nic nie dała i reklamowałam ponownie komputer z tytułu rękojmi i zażądałam zwrotu pieniędzy. Sprzęt został wysłany do niezaleznej ekspertyzy ("niezależnej" ekspertyzy z Della), po której jakimś cudem stwierdzono, że produkt nie posiada wady. Dodatkowe testy w x-komie również potwierdziły brak usterki, którą już wcześniej nagrałam telefonem, więc aż naprawdę dziwne że tam pracują ludzie z branży komputerowej. Pozdrawiam Panią Ewę Kopeć, autorkę wszystkich dokumentów od x-kom i bardzo dziękuję za ten "hojny gest handlowy", którym było oddanie mi pieniędzy za komputer, który nie nadawał się do użytku (może poskutkowało wysłane pismo z informacją o wysłanym wniosku do Rzecznika Praw Konsumenta). Polecam reklamować wszelkie towary ODRAZU z tytułu rękojmi, bo prawo przewiduje tylko jednokrotność naprawy (potem najlepiej żądać odstąpienia do umowy) i bardzo polecam zapoznać się z art. 577 § 4 i 581 Kodeksu cywilnego, który mówi że czas gwarancji przedłuża się o CZAS NAPRAWY (nie o czas, w którym sprzęt był w serwisie Producenta, jak uparcie twierdził Pan z x-kom, tylko o czas od oddania na naprawę do dnia odebrania). PS. Mój komputer był w Serwisie prawie 4 miesiące na 2 lata gwarancji
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Cały x-kom, od sklepu po siedzibę w Częstochowie

Extra informacje

Konrad / 2022-03-10

Odradzam x-kom.pl. Bardzo słaby customer service z każdej strony. Sklep sprzedaje towar niewiadomego pochodzenia i którego nie ma fizycznie w sklepie. Zakupiłem kartę graficzną EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING LHR 10GB za niemal 5000 zł, karta przyszła z niemal tygodniowym opóźnieniem o czym nie było informacji przy składaniu zamówienia, co gorsza karta przyjechała uszkodzona! (metalowe logo producenta było porysowane), mimo zapewnień, w trakcie oczekiwania na zamówienie jak i po zgłoszeniu reklamacji, że karta jest nowa sugeruje to, że karta pochodzi albo z wystawy albo ze zwrotu (pudełko było ok, więc uszkodzenie w transporcie odpada) co potencjalnie znacznie obniża możliwości odsprzedaży w przyszłości (nie jest to tani produkt, więc nikt nie będzie ryzykował kupna poobijanego produktu) sklep po długiej walce zaoferował łaskawie 100 zł zniżki lub zwrot karty w przeciągu 14 dni (żadna rekompensata, to ustawowy wymóg) co po sprzedaży starej jest problematyczne bo korzystam z komputera w codziennej pracy, nie dostałem też żadnej informacji o opcji wymiany karty na nową lub ile bym czekał na dostawę nowej (karta nie jest dostępna w ich "źródle"). Po prośbie o obszerną liczbę zdjęć i ich dostarczeniu (wliczając zdjęcia pudełka) odpisano, mi, że to pewnie pozostałości po folii co jest bzdurą i co sprawdziłem przecież przed składaniem reklamacji. To wszystko być może było by do zaakceptowania, ale nie w przypadku obecnych cen kart graficznych, to niemal tak jakby chcieli mi sprzedać poobijany samochód, sprzęt za 5000 zł to nieco inna liga do której niestety x-kom.pl najwidoczniej nie dorasta, szkoda bo niegdyś ceniłem ten sklep. Odrzuciłem rekompensatę 100 zł, zaoferowałem wymianę karty na inny model, na co sklep się nie zgodził .Powoli zaczynają się pojawiać inne problemy ze sprzętem (dziwne wartości odświeżania w ustawieniach windows np. 164,8 hz zamiast 165 hz, w Radeonie nigdy nie występował ten problem, dodatkowo myszka i klawiatura mają problemy z reagowaniem, coś co pojawiło się po wymianie karty), zrobię format i zobaczę czy to rozwiąże problem. Polecam mimo wszystko konkurencyjne, duże markety elektroniczne zamiast X-kom.pl, jest opcja rat 0%, jasne zasady dostawy, sprzęt dostępny w magazynach, a ze zwrotami czy wymianą wadliwego sprzętu nikt tam nie robi problemu w odróżnieniu do "bieda-sieciówki" jaką reprezentuje x-kom. Poniżej zdjęcia produktu https://www.dropbox.com/t/WDR7J7f8CRcWEA7h
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

czasem ceny niektórych produktów

Wady

obługa klienta, reklamacje, dostawa, pochodzenie produktów

Extra informacje

Agata / 2022-02-10

W dniu 23.11.2021 zakupiłam u Państwa laptopa, który ma wadę fabryczną tj. zagięty róg. Laptop został złożony do reklamacji 26.01.2022r. W odpowiedzi otrzymałam informację, że wada produktu "świadczy o przekroczeniu warunków eksploatacji urządzenia - stwierdzono uszkodzony/zbity narożnik". Oczywiście nie jest to możliwe, bo laptop poza ZAGIĘTYM nie UBITYM narożnikiem jest w nienaruszonym stanie. Uszkodzenie to nie "zbity narożnik" a zagięty narożnik - takie uszkodzenie nie jest możliwe podczas codziennej eksploatacji produktu, wymagałoby ogromnej siły i doprowadziłoby raczej do uszkodzenia całego produktu. X-kom - Pani Ewa Kopeć w piśmie zamieściła informację "Przedmiotowe uszkodzenie nie tkwiło w sprzęcie w chwili sprzedaży, w związku z czym nie podlega pod odpowiedzialność sprzedawcy". W jaki sposób są Państwo w stanie udowodnić, że narożnik nie był ZAGIĘTY w dniu sprzedaży? Sprzedawca nie sprawdził produktu w momencie sprzedaży. Oczywiście poprosiłam mailowo o dowód w którym wskażą Państwo, że przedmiot nie był uszkodzony, gdy go kupowałam, nie ma ŻADNEJ odpowiedzi. Nie da się skontaktować z działem prawno-administracyjnym ani przez infolinię, ani przez czat, ani przez email. Dodatkowo produkt, który jest MOJĄ WŁASNOŚCIĄ został bez poinformowania mnie o tym odesłany do serwisu zewnętrznego, nie mam pojęcia co się z nim dzieje, dzwoniąc na infolinię dostaje informacje, że Państwo również nie wiedzą co się dzieje z produktem. Codziennie ponawiam maile i próbuję uzyskać odpowiedź telefonicznie i NICZEGO nie jestem w stanie się od Państwa dowiedzieć. Rozumiem, że sprawa musi być zgłoszona do Rzecznika Praw Konsumenta żeby Państwo POWAŻNIE potraktowali temat
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

BRAK

Wady

BRAK KONTAKTU, WADA FABRYCZNA PRODUKTU, ZRZUCANIE WINY NA KLIENTA, ZERO INFORMACJI O STATUSIE REKLAMACJI, NIKT NIC NIE WIE

Extra informacje

Kupiłem sprzęt kilka lat temu, i do tej pory odradzam wszystkim. Zamówiłem komputer wart dwie i pół mojej wypłaty, przyszedł złożony w ten sposób że nie było możliwości skorzystania z niego. Tego samego dnia trafił na 14 dni do "serwisu". Po 14 dniach przyszła jednostka centralna ze złamaną stopką, trafiła na 14 dni do "serwisu". Po 14 dniach wrócił sprzęt który miał 100% zużycie procesora po właczeniu komputera, a do tej pory według statystyk spełnia zalecane wymagania do gier typu God Of War. Wrócil; do serwisu, tym razem na 30 dni, wrócił i działa tak że Sims 2 się wyłącza po godzinie gry. Nigdy, na żadnej firmie się tak nie zawiodłem. 64
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Mateusz / 2021-12-31

Otrzymałem całkowicie inny egzemplarz monitora z uszkodzoną matrycą, telefonicznie poinformowali że musze najpierw odesłać i czekać na zwrot mimo, że to ich błąd w pełnym wymiarze. Stracili czas kuriera, osoby która pakowała oraz mój czas. Dodatkowo pozdrawiam "technika" który sprawdza towar przed wysyłką do klienta, mam nadzieję że za niedługo spotkamy się w lidlu jak będę coś kupował. 0 inicjatywy sprzedającego. X-KOM odpisał na allegro i proponuje 40 zł za uszkodzoną matrycę w monitorze za 1000 zł. Podsumowując - wysłali zły produkt, zero przeprosin a ramach rekompensaty oferują klientowi 40 zł. Radzę każdemu kto się szanuje omijać X-KOM szerokim łukiem i wziąć na nich poprawkę.
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Żadne

Wady

Wystarczy przeczytać opis i samemu wywnioskować minusy

Extra informacje

Mamgo / 2021-12-28

Nie polecam- towar sprzedają z dostawa na pojutrze, wysyłają po tygodniu. W przypadku problemu z dokumentem sprzedażowym totalny brak obsługi w celu załatwienia sprawy. Ciagle odpisują- nie, nie można, nie wystawimy, nie możemy pomoc. Omijać z daleka!
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.33
Zalety

Dla mnie zacnych

Wady

Sprzedaz towaru, którego nie maja, błędy w fakturze nue do poprawienia- same straty.

Extra informacje

Nie polecam, omijajcie z daleka.

Grzesiek / 2021-12-27

Zakupy na prezent na gwiazdkę. Między innymi chłodzenie wodne do nowego socketu LGA 1700. Co robię? Wchodzę do aplikacji x-com na iOS. Wchodzę w kategorię chłodzenia CPU. Wybieram filtry: Wodne, zgodne z LGA 1700. Dostaję wyniki. Między innymi MSI MAG Core Liquid 360R 3x120mm. Myślę sobie tak, MSI jest OK, cena pasuje, zgodność jest więc klikam do koszyka - bo z listy można. Chowam prezenty do łóżka czekają tam tydzień. Dziecko w niebo-wzięte. Ale nie na długo. Nastepnego dnia - 1 dnia świąt okazuje się, że X-COM NIE DODAJE odpowiedniego backplate dla LGA 1700 mimo iż podaje że to jest zgodny sprzęt!!!! Dlaczego? Dlatego że w opisie produktu jest napisane zwykłym NIEWYTŁUSZCZONYM tekstem że trzeba dodać jakiś kod do koszyka. Czaicie?!?!?! To jak myszka ładowana od dołu od Apple. No ale nic, myślę sobie jakiś kretyn to projektował. Zdarza się. Piszę maila i co? I totalna olewka. Co prawda udało się złożyć zamówienie i o tuż po godzinie 8 rano telefonista założył zamówienie i gwarantował że będzie u mnie następnego dnia. I co ? i od 8:40 aż do teraz do 20:32 jest w trakcie pakowania!!!!! Wydzwaniam wypisuję i każdy udaje głupka! Nikt nie jest w stanie sprawdzić co się z nim dzieje!! Czy zostanie dziś nadane!!!! Szkoda gadać nie polecam bo można zjeść nerwy przez tą obsługę. NIKOMU NIE POLECAM! Totalne chamstwo i kompletny BRAK PROFESJONALIZMU!!!!!!!!
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.33
Zalety

brak

Wady

obsługa,dezinformacja,olewanie klientów,wprowadzanie w błąd,strona i aplikacja wprowadzająca w bląd

Extra informacje

nie zadowolony / 2021-12-18

stracili paczke i czas dostawy nie polecam sklepu
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.33
Zalety

Wady

czas dostawy i kazali mi samemu szukac paczki

Extra informacje

Mieszko / 2021-12-06

Na karcie produktu jest informacja o przewidywanym terminie dostawy na jutro. Tyka nawet zegar i pokazuje ile czasu jest na złożenie zamówienia z dostawa na JUTRO. Pan na czacie potwierdza ze towar będzie u mnie jutro. Jest środa okazuje się ze towar będzie we wtorek w następnym tygodniu (może). Mogłem kupić i odebrać następnego dnia w salonie, ale sklep mi to odradził bo będę miał towar jutro.. nie polecam. Uwaga! Lepiej wybrać konkurencję. Szkoda ze nie sprawdziłem opinii wcześniej.
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

tanio ale i tak nie dostarczą albo anulują zamówienie

Wady

dodatkowa opłata za płatności on-line, nieprawdziwe dostępności, anulacja zamówień, które im sienie podobają

Extra informacje

PIN / 2021-11-30

Fatalna firma współpracująca z fatalnym kurierem Fedex. Towar nie odbierany przez kuriera blisko tydzień. Wycofałem się z zakupu. Stanowczo nie polecam.
Zalety

Wady

same wady

Extra informacje

Marek / 2021-11-26

Omijać szerokim łukiem. Sprzedają towar którego nie mają i od trzech miesięcy wciskają mi kit. Nie polecam
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Nieuczciwi

Extra informacje

Bartek / 2021-11-23

X-kom sprzedaje uszkodzony sprzęt opisany jako w 100% sprawny. Zamówiłem trzy egzemplarze słuchawek. Każda para była uszkodzona. Sklep próbował wyjaśnić co się dzieje ze słuchawkami. Jednak nie udało się to. Mam wrażenie, ze X-Kom to jeden wielki chaos. Każdy z kim rozmawiam mówi coś innego. Serdecznie odradzam zakupy w tym sklepie. Dopóki kupujecie i nie zgłaszacie problemów wszystko jest ok. Jeśli pojawi się problem najlepiej żebyście oddali sprzęt i dostali zwrot pieniędzy. Nie polecam. Obiecywali mi kontakt w celu wyjaśnienia sprawy. Mieli zaproponować satysfakcjonujące rozwiązanie. W efekcie bez żadnego słowa dostałem zwrot środków na konto. Odradzam zakupy.
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Przemek / 2021-11-15

Tragiczna obsługa klienta, arogancja, kompletny brak profesjonalizmu, ciężki kontakt. Omijajcie z daleka!
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Agnieszka / 2021-10-09

Jestem maksymalnie zawiedziona obsługą sklepu x-com (salon Reduta, Warszawa). Z powodu problemu z kamerką, postanowiłam oddać swój laptop do naprawy objętej gwarancją. Będąc jeszcze w domu, owinęłam komputer w folię bąbelkową i zakleiłam calość taśmą klejącą. W celu obejrzenia sprzętu, pracownik salonu przy użyciu nożyka zaczął rozcinać taśmę wraz z folią i przy okazji zaserwował kilka mocnych rys na obudowie mojego czarnego Lenovo. Zawsze dbałam o swój laptop i wiem, że porysowań wcześniej NIE BYŁO. Natomiast Pan z arogancją w głosie zaczął się wypierać twierdząc że ,,on tego komputera nie porysował\". Mimo iż kilkukrotnie komunikowałam, że uszkodzenia nie było wcześniej, na nic zdały się moje uwagi.\r\nNa koniec poprosiłam aby sprzęt po oddaniu z serwisu został przesłany mi kurierem pod adres zamieszkania. Dziś otrzymałam maila z potwierdzeniem, że jest gotowy do odebrania w salonie.\r\nJestem maksymalnie poirytowana obsługą sklepu, która nie tylko uszkodziłą moje urządzenie, ale również nie potrafi wysłuchać klienta i wydać prostego polecenia dalej - zwłąszcza, że przekazałam dokładne dane adresowe. Zdecydowanie żałuję, że poprzez brak swojej roszczeniowości nie zażądałam w sklepie rozmowy z kierownikiem zmiany.\r\nX-com powinien trafniej wybierać swoich pracowników. Dziękuję, pozdrawiam.
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.00

Nemesis / 2021-09-18

Czekam już rok na komputer, który u nich zamówiłem. Na początku czas oczekiwania miał być do dwóch miesięcy, później do kolejnych 2 miesięcy, aż w końcu nie mogli się określić co do konkretnej daty dostawy z powodu braku karty graficznej serii 3000. Firma ostatnio wyszła z propozycją zamiany na kartę, którą można dostać za 3000 tyś zł mniej niż pierwotnie zamówioną przeze mnie kartę, lecz gdy dzwonię i pytam się czy mają tę alternatywę na stanie do wysłania, to mówią, że nie wiedzą i będą się kontaktować. I tak było za każdym razem kiedy potrzebowałem dostać informacji na zaraz. Firma ma gdzieś klienta, zamraża gotówkę i myśli, że jest bezkarna. Wszystko do czasu. Nie polecam z całego serca. Omijać z daleka jak śmierdzącą k*pę.
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

żadnych zalet

Wady

sprzedaje towar ktorego nie mają na stanie, zero kontaktu z firmą, mrożą pieniądze

Extra informacje

Piotr / 2021-06-22

Stanowczo nie polecam zamawia się towar dostępny wg strony, a praktycznie x-kom sprzedaje towar którego nie posiada najgorsza firma z jaką kiedykolwiek miałem do czynienia nie potrafią nawet udzielić odpowiedzi kiedy raczą zrealizować zamówienie
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

żadnych zalet

Wady

niepoważna firma sprzedaje towar którego nie ma wciskając kit że jest dostępny

Extra informacje

stanowczo za długo

XX / 2021-06-14

Szanowni Państwo, Chciałbym opisać swoją przygodę z x-kom. Byłem ich stałym klientem od 2013 roku. Z zakupami nigdy nie było problemów. Natomiast w marcu 2021 złożyłem pierwszą rękojmie i tutaj zaczął się dramat który trwa już 3 miesiąc. Rękojmia na fotel gamingowy została standardowo po 2 tygodniach odrzucona ale x-kom SAM podjął decyzje o przesłaniu fotela na gwarancji do producenta. Jest czerwiec 2021 i ponoć mój fotel został naprawiony - dostarczono mi paczkę z mocowaniami nóżek. Reszta nie wiadomo gdzie jest. Infolinia oraz email serwisu to komedia - każdy kolejny konsultant ma inną wersję. Z jednym uzgadniam, że dostanę zwrot pieniędzy a kolejnego dnia inny konsultant temu zaprzecza i mówi coś zupełnie innego. W sposób celowy (!) pracownicy unikają pisania maili do klienta a na nagrywanie rozmów z mojej strony się nie zgadzają. Bazując na moich doświadczeniach radzę omijać ten sklep jeśli chcecie kupić coś co potencjalnie może wymagać później naprawy. Jeśli akceptujecie fakt zakupu i później wywalenia do śmieci jak się popsuje to ok możecie tu robić zakupy.
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

do zakupu myszki ktora mozna wrzucic do smieci jak sie popsuje jest ok

Wady

SERWIS nie istnieje

Extra informacje

Klient / 2021-05-28

Ile razy robiłem tu zakupy..ale nigdy w życiu tego więcej nie zrobię . Oszuści, pomoc techniczna całkowicie niekompetentna (odpowiadają skryptem i ignorują jakiekolwiek zapytania ). Nie polecam tym kto szanuje swój czas i nerwy.
Zalety

już niema

Wady

Oszuści, sprzedają towar którego nie maja

Extra informacje

Ceridwen / 2021-05-14

Po czterech miesiącach w nowym laptopie samoczynnie wyłamuje się zawias. Sprzedawca nie odniósł się zupełnie do stwierdzenia o konieczności potwierdzenia winy użytkownika (reklamacja z tytułu rękojmi, wada wykryta przed upływem roku, za to reklamację odrzucił, bo uszkodzenie mogło (mogło, nie musiało) powstać na skutek "zbyt intensywnego poruszania klapą matrycy". Innymi słowy - x-kom uważa, że albo jesteście alternatywnie inteligentni i dla zabawy trzaskacie sobie klapą matrycy, albo że najlepiej w ogóle nie korzystać z klapy matrycy, bo inaczej to zupełnie normalne, że ich sprzęt psuje się po czterech miesiącach.
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.33

Waldemar / 2021-01-09

Oszuści, sprzedają towar którego nie maja na magazynie, nie polecam! Oby padli jak najszybciej!
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Cały ten sklep to wada

Extra informacje

szczepX / 2020-10-02

Podobno najważniejsze jest pierwsze wrażenie, niestety sklep x-kom pierwszego wrażenia nie zrobił dobrego. Nawet przyzwoitego. Nawet słabego. Dlaczego? Ponieważ od ponad miesiąca czekam na potraktowanie mnie jako klienta (a nie problem) i zakończenie realizacji zamówienia. Zamówienie z dnia 27.08 obejmowało pamięć RAM, obudowę oraz kartę graficzną Gigabyte Radeon RX 5500 XT Gaming OC 8GB GDDR6 za 769 zł (przecena z ponad 1300 zł) W dniu 28.08 dostałem maila że zamówienie nie jest gotowe ponieważ jedne z produktów jest niedostępny. Ok - czekam. Za 2 dni dostaję telefon że producent ma problemy i produkcja nie wiadomo kiedy ruszy więc realizacja może się przeciągnąć. Pani informuje mnie że na maila prześle inną propozycję. 3 września otrzymuje propozycje zmiany na kartę ASRock Radeon RX 5500 XT Challenger D OC 8GB GDDR6 i obniżkę na 739 zł. W związku że ta karta jest niewypałem, niewydajna i głośna oczywiście nie zgadzam się na taka podmianę. Jak alternatywę proponuję Sapphire Radeon RX 5500 XT PULSE 8GB GDDR6. W informacji zwrotnej informacja że narazie nie ma na stanie ale będzie w przyszłym tygodniu i zostanie dla mnie zarezerwowana. OK - poczekam. Odpowiedź interpretuję jako zgodę. Jednak błędnie. Dostaję odpowiedź, że tą kartę to mogę otrzymać w cenie katalogowej. Niby dlaczego mam się zgodzić na zamianę lepszej karty którą kupiłem za 769 zł na gorszą za ponad 1000 zł? Coś tu jest nie tak. Teraz to sklep ma się wywiązać z umowy kupna sprzedaży w sposób satysfakcjonujący. Biorąc pod uwagę że ja zapłaciłem za towar więc spełniłem swoją część umowy. Otrzymuję informację że karta jest wycofana z produkcji i już nie będzie dostępna. Nie dawno fabryka miała problemy a teraz że wycofana z produkcji - może. Proponuję żeby zakupili w innym sklepie i odsprzedali mi. Informacja zwrotna - "że to niemożliwe". A niby dlaczego? Żadne przepisy tego nie zabraniają. W skrócie moja sprawa została przekazana do działu wsparcia klienta (11 września), który z powrotem proponuje mi beznadziejnego ASRocka oraz też słabego Gigabyte Radeon RX 5500 XT OC 8GB GDDR6. Oczywiście dalej stoję na swoim. Albo Sapphire albo https://www.x-kom.pl/p/523950-karta-gra ... gddr6.html I przepycham się tak mailami z Działem Wsparcia Klienta który to czeka na "osobę decyzyjną" od tego 11 września. Kontakt średnio co tydzień (!) z koniecznością przypominania o swojej sprawie. Ze względu że moja cierpliwość się kończy a informacji od mitycznej "osoby decyzyjnej" nie ma, od jutra rozpoczynam akcję pisania opinii o zakupach w x-kom i traktowaniu klienta (kiepskie propozycje, długie oczekiwanie na odpowiedź, konieczność przypominania się, przetrzymywanie pieniędzy itd.) Ja rozumiem że trzeba gdzieś tego słabego ASRocka opchnąć ale nie mi. Stron z opiniami o sklepach jest kilka, są też redakcje stron internetowych. Może się ktoś zainteresuje.
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.67
Zalety

przejrzysta strona sklepu

Wady

beznadziejny kontakt z klientem, długie oczekiwanie na odpowiedź z Działu Wsparcia Klienta, przeciąganie terminu realizacji zamówienia

Extra informacje

Nutelek88 / 2018-02-27

Dużo sprzętu za niewielki pieniądze. Na potrzeby nowych gier skompletowałem u nich cały komputer dostając u nich rabat na jego zakup i na następne zakupy. Miła i szybka obsługa.
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

zniżka

Wady

Extra informacje

Zakupy x-kom opinie