Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • Varlesca
  • /
  • 1

Opinie o Varlesca

varlesca.pl

Wejherowo

Zakupy Varlesca opinie
Asortyment
2.55
Dostawa
2.93
Łatwość zamawiania
3.07
Obsługa i reklamacje
2.36
Poziom cen
2.14

Średnia ocen

2.61

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

30

dodanych opinii

 

Monika / 2022-10-06

Nie polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Klaudia / 2022-09-13

Ubrania to plastik za kupę kasy. Dnooooo
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.40
Zalety

Brak

Wady

Jakość i cena

Extra informacje

Magda / 2022-08-30

Jakość fatalna ???? poliester plastik ! Nie wiem z jakich hurtowni ma ten towar bo kupowałam w innych butikach i byłam zadowolona. Nitki wychodziły z każdej strony i kolory są całkiem inne niż na zdjęciach. Wszystkie zdjęcia są przerobione i nie oddają prawdziwych kolorów . Nie polecam , wole kupić coś na przecenie w zara !
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

Brak

Wady

Jakość opis produkty inny kolor niż na zdjęciu

Extra informacje

Milka / 2022-08-19

Jestem bardzo zadowolona i szczerze polecam.Mam kilka sukienek z tego sklepu.Jakosc bez zarzutow po wielokrotnym praniu nie zauwazylam zeby tracily na wygladzie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

Identyczne jak na zdjeciu, rozmiarowka standardowa, modne kroje

Wady

Ceny

Extra informacje

Magdalena / 2022-08-04

Bardzo słaba jakość ubrań, są wręcz jednorazowe.. reklamacje firma odrzuca... zdecydowanie odradzam...wszystkie negatywne opinie są niestety prawdą.. tak.jak ktoś wspomnial - produkty jakości chińskiej sprzedawane za duże pieniądze..
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60
Zalety

Brak

Wady

Zła jakość produktów, drogo, okropna obsługa

Extra informacje

Magda / 2022-06-28

Byłam pełna obaw po przeczytaniu opinii klientów , ale zaryzykowałam i nie Żałuję . Sukienka przyszła bardzo szybko . Jest piękna . Piękniejsza niż na zdjęciach , materiał super . Najlepszy mój zakup . Towar pięknie zapakowany i pachnący perfumami . Aż chce się robić zakupy w tym sklepie . Polecam sklep bo warto
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Alicja / 2022-05-31

Nie polecam tego sklepu. Zamówiłam u nich komplet w rozmiarze s a otrzymałam w rozmiarze m. Panie z obsługi klienta są na bardzo niskim poziomie. Nie szanują klienta i obracają sprawę w taki sposób jakby wina leżała po mojej stronie. W ramach rekompensaty za pomylone zamówienie oferują rabat 15% na kolejne zakupy co jest chyba oczywiste że z tego sklepu już nigdy więcej nie zamówię. Nic nie byłoby złego w tym że pomylili zamowienie jakby nie fakt ze zaraz mam wesele. A oni nawet nie mogą wymienić towaru na rozmiar który zamawiałam. Totalne dno. Nikomu nie polecam tego sklepu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80
Zalety

Totalne dno

Wady

Pomylone zamówienie i brak szacunku do klienta

Extra informacje

Weronika / 2022-05-09

Niestety nie mogę polecić tej firmy. Zamawiałam z niej produkty 3 razy i za każdym razem było coś nie tak. Ceny często zbyt wysokie w porównaniu do jakości produktów. Materiały słabe, które szybko się niszczą, a obsługa klienta na najniższym poziomie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

-

Wady

jakość, obsługa klienta, cena

Extra informacje

Magda / 2022-04-20

Nie polecam. Okropne podejście do klienta, potraktowali mnie jak idiotkę. Jakoś pozostawia wiele do życzenia a ubrania nie są wcale tanie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Nie ma

Wady

Wszystko

Extra informacje

Magdalena / 2022-02-25

Najgorszy sklep internetowy z jakim się spotkałam. Okropna obsługa. Radzę omijać go wielkim łukiem. Wysłałam spodnie na reklamację po czym wysłali mi wiadomość w e-mail że spodnie nie mogą być zwrócone gdyż minął termin zwrotu, i że będę musiała zapłacić za zwrot. Musiałam do nich dzwonić że spodnie wysłane zostały jako reklamacja a nie zwrot czekała 40 min. Żeby ktoś łaskawie odebrał. Kiedy w końcu reklamację przyjeli odpisano mi e-mail że nie może być rozpatrzona pozytywne gdyż powstała z mojej winy. Spodnie rozpruły się na szwie w kolanie. Napisano mi że zostały źle dopasowane do sylwetki( zrobili ze mnie otyłą osobę) co mój rozmiar całe życie to 36. Porażka. Odpisałam im że mają porządnie obejrzeć nogawkę ale wydaje mi się że nawet ich nie obejrzano bo wtedy by widzieli że były źle zszyte przez maszynę. Napisano że mają bardzo dobrej jakości towar, raczej mi się nie wydaje. Nie kupujecie nic w tym sklepie. Pozdrawiam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Masakra

Extra informacje

3 tygodnie

Mariola / 2022-02-22

Kupiłam kilka razy w tym sklepie i muszę powiedzieć, że ciuszki zawsze przychodzą piękne. Jest to mój ulubiony sklep internetowy. Polecam każdemu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60

Iza / 2022-02-17

Złożyłam zamówienie 10.02.22r., i zależało mi na dostawie na walentynki. Wszystko się udało! Panie z obsługi klienta bardzo miłe i pomocne. Jakość produktów też nigdy mnie nie zawiodła. Dziwię się ludziom czytając te negatywne opinie. Osobiście zawsze byłam zadowolona!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Dotota / 2022-01-26

Kupiłam sukienkę. Przyszła zaciągnięta ,nitki wszędzie wisiały materiał okropnej jakości, ale podobała mi się więc zerwałam metkę i zmierzyłam ją okazało się, że materiał tak okropnie gryzie, że nie mogę w niej wytrzymać ani chwili, a z przodu w ogóle całkowicie odbiega od tego co jest na zdjęciu jest po prostu wszystko widać to samego pępka. Zadzwoniłam do sklepu i pani mi powiedziała że nic nie szkodzi że metka jest zerwana mam ją po prostu załączyć do sukienki i odesłać razem z formularzem zwrotu na reklamację było już za późno ponieważ minęło 48 godzin tak jak tam jest w regulaminie. Dostałam informację że zwrot nie został przyznany ponieważ sukienka jest uszkodzona czego oczywiście ja nie zrobiłam tylko taką dostałam. Odesłali do mnie sukienkę jeszcze kazali zapłacić 15 zł za przesyłkę oczywiście nie przyjęłam jej. Więc nie mam ani sukienki ani pieniędzy odradzam nie kupujcie w tym sklepie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80
Zalety

Szybka wysyłka

Wady

Kiepskiej jakości materiał, to jest sukienka zaciągnięta, wiszące nitki, niezgodna z tym co na zdjęciu,

Extra informacje

Miałam ją na sobie 5 minut dłużej nie dałam rady.

Dominika / 2022-01-12

nie polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Adrianna / 2022-01-12

ANULUJĄ ZAMÓWIENIA BEZ WIEDZY KUPUJĄCEGO
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Michał / 2022-01-12

Tragedia, nie realizują zamówień z powodu błędu systemowego i braku, a tego samego dnia produkt pojawia się ponownie na stronie ODRADZAM
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Sylwia / 2022-01-05

Firma nie realizuje zamówień. Co więcej nie ma towaru i go nie wysyła. Anuluje zamówienia. W efekcie czego zostaje się bez towaru. Maja okropny bałagan, chamska obsługa klienta. Na instagramie za dodanie komentarza zostałam zablokowana. Żenada, a nie firma. Szkoda czasu i nerwów
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Stracony czas, brak kontaktu z klientem

Extra informacje

Martyna / 2021-12-30

Zerowy kontakt e-mail, przez formularz zgłoszeniowy oraz telefoniczny... Nie ma możliwości dowiedzenia się co z Twoim zamówieniem, gdyż nie ma z pracownikami sklepu żadnej formy kontaktu, zawsze jesteś 6 w kolejce do konsultanta, gdy już dodzwoniłam się do sklepu odebrała miła kobieta.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60

Rozczarowana była klientka / 2021-12-28

10 grudnia złożyłam zamówienie za ponad 500 zł, które od razu opłaciłam. 4 dni później otrzymałam informację, że zamówienie zostało anulowane, a powodem miało być rzekome przeciążenie serwerów i brak zamówionych przeze mnie produktów. Postanowiłam odwiedzić stronę sklepu, na której znalazłam 2 z 4 zamówionych przeze mnie produktów w moich rozmiarach. Były one dostępne wbrew temu, co zadeklarowała obsługa klienta. Poinformowałam o tym obsługę i poprosiłam o przesłanie mi zakupionych produktów, ponieważ są one dostępne na stronie, ja za nie zapłaciłam i oczekuję ich wysyłki. Otrzymałam informację zwrotną, iż nie ma takiej możliwości. Otrzymałam kod rabatowy 10% ważny do 31.01.2022 r., którego i tak nie mogłam zrealizować, ponieważ trzeba posiadać konto na tym sklepie, żeby móc go wykorzystać. Kiedyś zakładałam konto, ale nie pamiętałam hasła, niestety link do przypomnienia hasła nie przychodził na mejla pomimo kilkukrotnej próby jego zresetowania. Wobec powyższego w między czasie wybrane przeze mnie produkty zostały wykupione. Nie polecam. Zamrożona gotówka na kilka dni. Moim zdaniem jest to jawne oszustwo. Po innych komentarzach można wywnioskować, że sklep praktykuje oferowanie produktów, których nie ma fizycznie na stanie bądź są, ale w mniejszej ilości niż zadeklarowana. Sklep sprzedaje jeden produkt kilku klientom jednocześnie, pobiera od nich gotówkę, po czym przetrzymuje pieniądze przez kilka dni, a następnie informuje klientów, że produkty nie są dostępne. Dodatkowo jestem zażenowana obsługą klienta, od razu można wyczuć, że sklep w ogóle nie poczuwa się do odpowiedzialności, nie potrafi logicznie wytłumaczyć zaistniałej sytuacji i w ogóle nie zależy mu na tym, żeby wyjść z twarzą poprzez wyciągnięcie ręki do klienta w zaistniałej sytuacji. Kontakt mejlowy jak z automatem. Nie polecam i przestrzegam przed zakupami w tym sklepie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Nie zauważyłam

Wady

Długi czas oczekiwania, braki w asortymencie, wysokie ceny, słaba obługa, problemy ze stroną i z logowaniem

Extra informacje

Jacek / 2021-12-23

Ten sklep to tragedia. Towar wysłali po pięciu dniach od opłacenia towaru. Przysłali zupełnie inne sukienki niż były zamówione. Po wielokrotnym mailowaniu i dzwonieniu łaskawie wysłali odpowiednie zamówienie dopiero po kilku dniach. Po złe sukienki wysłali kuriera. Żona otrzymała sukienkę po dwóch tygodniach kiedy nie była już jej w zasadzie potrzebna. Pani na infolinii i w wiadomościach nie raczyła nawet przeprosić za pomyłkę. Sukienki są średniej jakości, napewno nie warte zapłaconej ceny.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60
Zalety

Brak

Wady

żenujący poziom obsługi klienta

Extra informacje

Emilia / 2021-12-22

NIE POLECAM. Złożyłam i opłaciłam swoje pierwsze zamówienie, a dopiero potem otrzymałam kod zniżkowy na pierwsze zamówienie bez możliwości odzyskania jego wartości. Kontakt z biurem obsługi klienta BARDZO utrudniony. Firma reklamuje się, że wysyła zamówienie max w ciągu 4-ech dni roboczych, a po tygodniu dostałam maila z informacją o anulowaniu mojego zamówienia z powodu niedostępności produktów. PO TYGODNIU. W efekcie na Święta nie mam sukienki i pieniędzy.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Ewa / 2021-12-15

Sukienki przepiękne, super dopasowane. Przesyłka ładnie zapakowana. Dostawa szybka ( na trzeci dzień od zamówienia ). Polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

Szybka przesyłka, bardzo ładne ubrania

Wady

Brak

Extra informacje

Ola / 2021-12-11

Tragiczna jakość produktow, brak obsługi klienta. Dodzwonic się nie da, chyba że ktoś ma czas wisieć klika godzin na telefonie. Ceny wygórowane w stosunku do ubrań o składzie 100% poliestru.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80
Zalety

Wady

Obsługa klienta, jakość produktów

Extra informacje

Agnieszka / 2021-11-22

Zamówiłam kurtkę wszystko zgodne ze zdjęciem.Paczka piękne zapakowana w karton kurtka obwiązana tasiemką z kokardką . Jestem bardzo zadowolona i polecam varlesce każdemu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Magdalena / 2021-08-23

Nie polecam!!! Byłam stała klientka ale po ostatnim incydencie zamówiłam w tym sklepie ostatni raz… Złożyłam zamowienie po odesłaniu dostałam informacje ze nie przyjmują zwrotu ponieważ ubrudziłam Top który teraz odeślą na mój koszt. Odpisałam grzecznie ze to niemożliwe ponieważ topu nie przymierzałam i proszę o nieodsyłanie topu ponieważ nie ma mnie w domu i nikt nie odbiorze przesyłki. W odpowiedzi dostałam informacje ze podtrzymuja swoją decyzje i nadali paczkę. Jestem tak zniesmaczona że musiałam to opisać. To nie pierwszy raz kiedy coś przyszło do mnie źle wysłanie lub w złej ilości bądź ubrudzone. Podejście do klienta zerowe żenada. Nie polecam!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80

Ewa / 2021-06-26

Po przeczytaniu wielu negatywnych opinii o sklepie Varlesca bardzo obawiałam się zakupów. Zamówiłam 2 sukienki, niestety jedna okazała się za mała a druga za droga jak w stosunku do jakości. Nie mniej jednak ta pierwsza wyglądała zgodnie jak ta prezentowana na stronie, ta druga również, choć materiał wydawał mi się lepszy. Odesłałam obydwie, w jednej odpadła metka o czym od razu poinformowałam sklep internetowy, nie było problemu ze zwrotem, bardzo miła obsługa sklepu. Pieniądze dostała na konto ok 8 dnia od przyjęcia zwrotu. Ogólnie sklep polecam i pewnie cos zamówię w przyszłości. Szkoda tylko, ze nie ma darmowej wysyłki od wyżej kwoty.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.40
Zalety

Miła,obsługa i ładne ubrania

Wady

Ceny są wysokie

Extra informacje

xxx / 2021-06-02

Oddawany towar powinien wrócić do sprzedaży jako pełnowartościowy, za tę samą cenę. Zamiast tego, w najlepszym wypadku trafia do outletu albo zwyczajnie idzie na straty. Brak oryginalnego opakowania w większości przypadków uniemożliwia ponowne wprowadzenie produktu do sprzedaży za pełną cenę. Sprzęt bez pudełka stanowi informację dla klientów, że był używany (nawet, jeśli to nieprawda) i nie nadaje się na prezent. Konsumenci chyba nadal nie zdają sobie sprawy, że ogromne koszty związane ze zwrotami musi ktoś pokryć. A tym kimś są… oni sami. Ogromne straty spowodowane nieuczciwymi zwrotami rekompensowane są na ogół wyższą ceną produktów albo ich niższą jakością. Najbardziej poszkodowani są tak naprawdę ludzie uczciwi.
Zalety

xxx

Wady

xxx

Extra informacje

xxx

Barbara / 2021-04-27

Jestem bardzo zadowolona z zamówienia wszystko zgodnie ze zdjęciami modelek super gatunek bluzek szybka dostawa piękne zapakowane polecam kilka razy zamawialam przez Internet i to pierwszy raz kiedy jestem na 100% zadowolona polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
5.00
Zalety

Szybka dostawa wszystko ok

Wady

Brak

Extra informacje

Monika / 2020-11-16

Szczerze odradzam! Otrzymałam sukienkę z uszkodzonym paskiem. Dokonałam zwrotu zaznaczając w formularzu uszkodzenie paska. Otzymalam informację o odmowie przyjęcia zwrotu, ponieważ zarzucono mi uszkodzenie paska! Sklep porażka! Nie zostawię tak tej sprawy i zgłoszę do Rzecznika Praw Konsumenta.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

marry / 2019-12-31

genialny sklep
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Zakupy Varlesca opinie