Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Podróże i wypoczynek
  • /
  • Przewoźnicy
  • /
  • NeoBus
  • /
  • 1

Opinie o NeoBus

Podróże i wypoczynek NeoBus opinie
Jakość obsługi
3.38
Oferta
4.08
Poziom cen
4.07
Wygoda
3.95

Średnia ocen

3.87

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

51

dodanych opinii

 

Krzysztof leszczak / 2022-05-11

11.05.2022 kurs z Kraków lotnisko do Wrocławia godzina odjazdu 15:15 Grzecznie proszę Pana by pomógł mi z walizką bo jestem nie pełnosprawny mam tylko jedną lewą rękę i ciężko mi lewą ręką podnieś Walizkę 19 kilo. Nie było mi dane uzyskać pomocy pan był zajęty staniem i odpalaniem papierosa. Dziękuję Panu ( inny pasażer ) który się zlitował i pomógł mi wrzucić walizkę
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.75
Zalety

Wady

Gburowaty kierowca śmierdzący papierosami i ma w *** inwalidę

Extra informacje

Maria / 2022-04-22

Polecam z całego serca zawsze korzystam jak jeżdżą do sanatorium bardzo duża liczba połączeń i co najważniejsze czysto przyjemnie kierowcy kulturalni i zadbani. Fakt czasami problem z dodzwonieniem się na infolinię ale to pewnie wynika z bardzo dużej liczby klientów co jeżdżąc bardzo często widzę. Kierowcy mili uczynni a co najważniejsze bezpiecznie kierują autobusem.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

Możliwość połączenia z uzdrowiskami , zawsze pachnące i nowe autokary

Wady

Czasami problem z dodzwonieniem się na infolinię

Extra informacje

Marta / 2022-04-21

Zawsze można liczyć na to ze kurs się odbędzie. Autokary zadbane i czyste. Dużo kursów co powoduje że zawsze można zakupiony bilet wykorzystać na inny jak plany się zmienią lub bezproblemowy zwrot biletu. U konkurencji jest inaczej dostaje się bony na wykorzystanie. Polski przewoźnik. Opóźnienia się zdarzają ale zawsze jest informacji z infolinii. Polecam
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

Bezpiecznie, zawsze miła obsługa, infolinia 24h

Wady

płatna infolinia, za mało kursów na Zakopane

Extra informacje

Wojtek / 2022-04-21

Wszystko w jak największym porządku. Autokary nowe , kierowcy w większości normalni i zadowoleni z pracy , bilety studenckie i uczniowskie w super cenach. Przewoźnik na którego zawsze można liczyć nawet w tak ciężkim okresie jak pandemia gdzie Flixbus i inni całkowicie zawiesili swoje połączenia albo przychodząc na dworzec przed odjazdem wiadomość ,że kurs się nie odbędzie i zostaje do odwołania zawieszony. Zdecydowanie polecam ,a jestem stałym klientem :)
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

autobusy nowe i czyste , Fajni kierowcy, niezawodni

Wady

Dużo ludzi korzysta,

Extra informacje

Tomasz / 2022-02-28

Moja opinia to mniej niż zero najgorszy przewoźnik w polsce
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Plusow noe ma tylko minusy za obsługę i opóźnienia nawet do 4 godzin jedna wielka porażka ostatni raz korzystałem z tego przewoznika

Extra informacje

Adam / 2022-02-11

Autobus notorycznie się spóźnia. Na trasie Kraków- Brzozów były aż 2 długie i bezcelowe przerwy plus oczywiście przesiadki. Szacowany czas przejazdu (3h 30 minut) wydłużył się o godzinę! 2 lata temu wystawiałem 5 gwiazdek, więc teraz z czystym sumieniem wystawiam jedną. Korzystam z usług tej firmy tylko i wyłącznie w ostateczności, z powodu braku innej alternatywy. Nie polecam.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.50

KiMiB / 2022-01-02

wygodna i komfortowa podróż
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

Lula / 2021-08-27

Spoznialscy.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Żadne

Wady

Spóźnialscy

Extra informacje

Agnieszka / 2021-08-24

Masakra-przejazd trwał 9 godzin pasażerów pełen autokar bardzo ciasno Ten autokar jest nie przystosowany na tak długie trasy Kierowca powinien poprosić osoby które mają wykupiony bilet a później osoby które kupuja
Zalety

Wady

Ciasno i brak miejscówek

Extra informacje

Jacek / 2021-01-20

Jechałem 17.01.2021 i nie działało ogrzewanie. Zmarzlem i bylem chory przez parę dni. Trzy razy pytałem kierowcy i mówił, że się po prostu zepsuło, ale u niego grzało. A miejsca za nim były oklejone taśmą.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50
Zalety

Na czas

Wady

Nie działało ogrzewanie, a na zewnątrz -11 stopni

Extra informacje

kominem / 2020-08-21

Dzień dobry,korzystałam z usług tego przewoznika i musiałam kupić podwójny bilet na daną trasę .Autokar, którym dojeżdżałam do miejsca spóźnił się o godzinę i ten , na który miałam wykupiony bilet odjechał .Nie mogłam się skontaktować w sprawie przebukowania gdyż mam blokadę na numery płatne /a takiego używają/ Niestety płaciłam dwa razy za ten sam kurs w Neobusie .Gratuluję przebiegłości .

MB / 2020-08-03

Jakość niczym się nie różni od konkurencji, natomiast spotkała mnie niemiła niespodzianka, ponieważ nie miałem ze sobą żadnego bagazu, a musiałem dopłacić dodatkowo 20 PLN jako nadbagaż za hulajnogę, która jest mniejsza niż walizki innych podroznych i to jest słabe, kierowca powiedział, że opłata wynosi tyle co za duży rower, pod tym kątem NeoBus się wyróżnia negatywnie od konkurencji, a szkoda :(
Jakość obsługi
Poziom cen
Wygoda
3.00
Zalety

Wady

Dodatkowa opłata za małą hulajnogę

Extra informacje

Katarzyna / 2020-08-02

Masakra 1h 15 min opóźnienia Wrocław-Kraków stoisz jak kołek na dworcu.Tymczasem bus podjeżdża 30 min spóźniony wysadza pasażerów i znika na kolejne 40 min bez wyjaśnień. W sumie odjeżdża z 1h i 15min opóźnieniem .Masakra!!! Nigdy więcej!!!

Piotr / 2020-08-02

Kronawirus A tu i żadnego zabezpieczenia zgroza

Irena P. z Poznania / 2020-04-01

Pragnę podziękować za powrót z sanatorium z Polańczyka w czasie pandemii koronawirusa, którą wraz z mężem musieiśmy przyśpieszyć rezygnując z przejazdu wykupionego u innego przewoźnika...podczas jazdy mąż pozostawił okulary korekcyjne w autobusie o czym zawiadomiłam za pomocą portalu . Już następnego dnia był tel. w tej sprawie , a dziś tj. w ciągu tygodnia przesłano nam do domu bez jakiejkolwiek zapłaty za przesyłkę ! Jesteśmy pod wrażeniem !!! Bardzo, baaaardzo dziękujemy !!!!! Na pewno jeszcze skorzystamy z podróży Neo Busem????
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

Uczciwość , uprzejmość, czystość w autobusie i szczególnie w toalecie !

Wady

Extra informacje

Klient / 2019-12-08

Nie polecam. Autobus odjechał przedwcześnie. Pani na infolinii krzyczy.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.75
Zalety

Brak

Wady

Niekompetencja pracowników

Extra informacje

Elżbieta / 2019-11-21

Ostrzegam osoby niepełnosprawne i starsze, mające trudności w dźwiganiu, przed tym żeby nie wybierały autobusu kursującego na trasie Rzeszów - Łódź. Wyjątkowo niegrzeczna załoga, dwoje kierowców, którzy odmawiają pomocy przy wstawianiu bagażu do luku. Na zwróconą uwagę pasażerów odpowiadają "to wasze bagaże - radźcie sobie; my nie jesteśmy od tego". Taki standard zachowań często spotykany w poprzedniej epoce, prawie już nie jest obserwowany obecnie. Często podróżuję autobusami i dobry zwyczaj pomocy przy umieszczaniu bagażu w łuku jest powszechny.
Jakość obsługi
Poziom cen
Wygoda
2.67

Zofia / 2019-11-20

Kurs Warszawa Rzeszów 20.11.2019 godz.18.00. Po około 3 godzinach jazdy poprosilam kierowce o krótki postój na papierosa. Kierowca niemilo mi odpowiedzial, że nie zatrzyma się bo ma opoznienie. Bylam zdziwiona odpowiedzia. Jechalismy płynnie bez korków. Totalna dyskryminacja osób palących. Chcialam również zauważyć że zanim mi odpowiedzial musialam poczekac az skonczy czytać mesengera podczas prowadzenia autokaru z ludzmi. ŻENADA
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50

Ewa / 2019-08-02

31.08 autobus z Ustrzyk Dolnych do Warszawy, godzina 15.30 wyjazd. Zmieniają się kierowcy, poziom obsługi pasażerów skandaliczny. W Ustrzykach jak na złość zaczyna padać. Kierowca czeka do ostatniej niemal chwili aby wpuścić moknących do środka. Pogania intruzów pasażerów, mało sympatycznie.O magicznych słowach ( proszę i dziękuję) zapomnij. W Opatowie wsiada młody człowiek z odliczoną w drobnych monetach kwotą za bilet. Komentarz kierowcy : " Co ja mam niby z tym zrobić, spóźniony jestem". Wysiadam na Okęciu w Warszawie. O pomocy przy wyjęciu walizek nie ma mowy.Dostałam burę za fakt,że walizka leży daleko i jej natychmiast nie wyciągam. Mojej przyjaciółce także nikt nie pomaga. Obie jesteśmy w okolicach siedemdziesiątki. Nie zgrzybiałe staruszki ale i nie dwudziestolatki..Tydzień wcześnie, dokładnie w piątek 26 lipca jechałam z Warszawy do Ustrzyk. Kierowca równie nieprzyjemny. Pokrzykiwał raźno na pasażerów; "Jak się ktoś spóźni, to nie czekam. Macie(!) osiem minut. Jestem spóźniony". To wszystko jest niemiłe i pozostawią wrażenie wysoce nieprzyjemne. Może jakieś szkolenia z podstaw kultury osobistej dla kierowców..To wszak pasażerowie są sponsorami ich wynagrodzeń. Pozdrawiam podróżnych. Ewa
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.00
Zalety

wygodny autobus

Wady

Obsługa pasażerów

Extra informacje

Zdzisław / 2019-07-13

Tę opinię piszę dla takich jak ja podróżnych. Kraków MDA, odjazd planowany 12.07.2019 g. 2.20 rzeczywisty 2.29 opóźnienie z winy podróżujących. Miła, uprzejma i kompetentna obsługa. Jako że jestem od ponad 30 lat kierowcą zawodowym (największe ciężarówki i autobusy, również na liniach) moja ocena umiejętności kierowców to 5/5. W Rzeszowie o czasie, autobusy do przesiadki podstawione i gotowe do dalszej podróży. Pełna i kompetentna informacja na ten temat, uprzejmość i duża kultura osobista kierowców ubranych schludnie, czysto w barwach firmy. Podróżowałem do Iwonicza, gdzie dotarłem zgodnie z czasem, bezpiecznie i bezproblemowo. Dla mnie pewną uciążliwością była zbyt mało miejsca pomiędzy fotelami ale to przypadłość większości autobusów, niestety tak są konstruowane.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.75
Zalety

Sprawnie, szybko, bezpiecznie i na czas.

Wady

brak

Extra informacje

Tomek / 2019-02-12

Zamiast opinii zgodnie z informacją przekazaną do firmy Neobus przedstawiam korespondencję mailową dotyczącą",rezerwacji" biletów i deklarowanej zniżki dla dzieci. Z uwagi na słynne RODO usunąłem z korespondencji dane personalne. Witam Niestety nie spotkałem się z żadną reakcją Waszej firmy na mój mail. Z uwagi na powyższe mogę uznać, że opisana sytuacja jest celowym działaniem i wymaga upublicznienia przeze mnie w internecie korespondencji dotyczącej przedmiotowej sprawy Tomasz Wysłano z telefonu komórkowego Huawei -------- Wiadomość oryginalna -------- Temat: Odp: RE: Neobus - Formularz - Kontaktowy Od: Do: NEOBUS DW: Witam Jestem bardzo rozczarowany sposobem załatwienia sprawy. W dniu 13 stycznia br zarezerwowałem bilety na przejazd dla mnie i dla mojego dziecka na trasie Warszawa Zachodnia- Sanok- Warszawa Zachodnia z uwagi na brak możliwości zakupu biletu ze zniżką poprzez stronę internetową Waszej firmy. Niestety w dniu wyjazdu spotkała mnie bardzo niemiła sytuacja. Okazało się , że ta pesudo"rezerwacja" jest zwykłym naciąganiem ( raczej wypadało by tu użyć mocniejszych słów). Zamiast spodziewanej przeze mnie opłaty w kwocie około 60 złotych (39 złotych bilet normalny +20 złotych bilet z 50% ulgą) kierowca zażądał ode mnie kwotę 105 złotych( 70 złotych bilet normalny+ 35 złotych bilet z 50% ulgą). W czasie rozmowy stwierdziłem, że jest to nieuczciwe załatwienie sprawy na, co pan kierowca odpowiedział mi "to weź pan im to napisz", co też niniejszym czynię. Gdybym wiedział, że rezerwacja wygląda właśnie w ten sposób, to najzwyczajniej kupiłbym dwa normalne bilety za kwotę 80 złotych. Nie wiem dlaczego brak możliwości zakupu przez stronę internetową biletu z ulgą powoduje konieczność zakupu biletów po maksymalnej cenie. Wielokrotnie korzystałem z usług Waszej firmy i uważam, że takie postępowanie niezbyt korzystnie wpływa na Wasz wizerunek. Taka pseudo "oszczędność" dotycząca naprawdę małej ilości dzieci uprawnionych do tej zniżki jest w mojej ocenie na żenującym poziomie. Z uwagi na to przykre doświadczenie niezwłocznie zapłaciłem za swój bilet powrotny przez internet, a za dziecko znowu u kierowcy musiałem zapłacić połowę najwyższej ceny biletu. Myślę, że dla takiej firmy jak Neobus dodanie możliwości zakupu biletów zniżkowych w "cywilizowanej" formie nie powinno stanowić zbytniego problemu i traktuję to jako zwykłe niedopatrzenie, a nie celowe działanie. Przynajmniej taką mam taką nadzieję. Pozdrawiam Tomasz ..... Dnia 13 stycznia 2019 17:11 NEOBUS napisał(a): Witam, Potwierdzam rezerwację na nazwisko Tomasz ..... dla dwóch osób na 24.01. oraz 31.01. Pozdrawiam, M. K....... NEOBUS NEOBUS POLSKA Sp. z o.o. Sp.k. 38-114 Niebylec 163 NIP: 8191664145 logo NEOBUS (1) From:.......wp.pl Sent: Sunday, January 13, 2019 4:45 PM To: NEOBUS Subject: OD: Neobus - Formularz - Kontaktowy Poproszę o rezerwację dla mnie i dla dziecka. Wtedy będę mógł opłacić bilet u kierowcy. Przejazd z Warszawy Zachodniej do Sanoka ul. Dworcowa 24 stycznia 20.40 i powrót 31 stycznia 23.50 z Sanoka ul. Dworcowa do Warszawy Zachodniej. Dziękuje za pomoc Pozdrawiam serdecznie Tomasz ..... Wysłano z telefonu komórkowego Huawei -------- Wiadomość oryginalna -------- Temat: RE: Neobus - Formularz - Kontaktowy Od: NEOBUS Do: 'Tomasz.....' DW: Witam, Czym mam dokonać rezerwacji dla dziecka z ulga 50%? To ma być Sanok ul. Dworcowa, Krakowska czy Staszica? Pozdrawiam, M. K..... NEOBUS NEOBUS POLSKA Sp. z o.o. Sp.k. 38-114 Niebylec 163 NIP: 8191664145 logo NEOBUS (1) From: Tomasz Sent: Sunday, January 13, 2019 3:59 PM To: [email protected] Subject: Neobus - Formularz - Kontaktowy Nadawca: Tomasz ......wp.pl Wiadomość: Witam Wielokrotnie korzystałem z przejazdów Państwa firmą. Pierwszy raz będę podróżował z dzieckiem w wieku 4 lata. Niestety na stronie podczas zakupu biletów nie ma możliwości uwzględnienia zniżki 50% na bilet dla dziecka. Proszę o wskazówkę co zrobić, żeby rabat został uwzględniony. Wyjazd 24 stycznia o 20.40 z Warszawy Zachodniej do Sanoka i powrót 31 stycznia ze Sanoka o 23.50 do Warszawy. Pozdrawiam Tomasz ..
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.25
Zalety

Wady

Regularne połączenia

Extra informacje

Tragiczna obsługa klienta

Jan / 2018-12-10

W dniu 10.12.2018 w Głuchowie przed Grójcem ok. godz. 6.47 kierowca nie zatrzymał się na planowanym przystanku!!!!!!!!!!!!!!!

Katrin / 2018-08-22

Wracałysmy z wakacji trasa Niebylec - Łodz z panami R&R. wspaniała podróz pod kazdym wzgledem .Własnie dzieki kierowcom podróż minęła bezpiecznie , miło i szybko. Polecam podróż NEO BUSEM w tak świenej atmosferze . BRAWO KIEROWCY R & R ciumki !!!!!!!!!!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

Katrin / 2018-08-22

Wracałysmy z wakacji trasa Niebylec - Łodz z panami R&R. wspaniała podróz pod kazdym wzgledem .Własnie dzieki kierowcom podróż minęła bezpiecznie , miło i szybko. Polecam podróż NEO BUSEM w tak świenej atmosferze . BRAWO KIEROWCY R & R ciumki !!!!!!!!!!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

zirytowana / 2018-08-15

Wracałam z rodziną z wakacji neo busem, i okazało się że po koszulce mojego męża zasuwa wsza!!! Po powrocie do domu, moje dzieci też je miały, a czystość też zostawia wiele do życzenia. NIE POLECAM. NIGDY NIE WSIĄDĘ DO TEGO BUSA!
Zalety

brak

Wady

notoryczne spóźnienia.

Extra informacje

kierowcy nie potrafią jeździć

~Zosia / 2017-08-31

Pierwszy raz podróżowałam Neobusem . Trasa z Kielc do Polańczyka w lipcu i z powrotem Polańczyk Kielce 19.08.2017 Jestem bardzo zadowolona Punktualnie ,wygodnie , czysto , panowie z obsługi bardzo uprzejmi i życzliwi.Woda do picia gratis.Ceny bardzo przystępne ,a jak się trafi na promocyjne to rewelacja nawet za 1 zł można wrócić - potwierdzam .Przesiadka nie jest problemem . Wszystkim polecam podróż Neobusem Bilet kupiłam przez stronę internetową
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Bilet kupiłam przez stronę internetową

~Irek / 2017-08-26

Podróż z Krosna do Niebylca małym busem w nocy nigdy więcej kierowca jechał jak by wiózł worki że śmieciami a nie wiózł ludzi skandal brak słów.W ten skandaliczny sposób jeżdżą nocą.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.50
Zalety

W dużych autobusach jest ok

Wady

Jazda małym busem jak dowodzą do punktu przesiadki w nocy nie życzę nikomu

Extra informacje

~Harry / 2017-08-19

Witam no i znów jadę neobus-em Krosno-Katowice. Autokar pełny ale jakoś tego nie odczuwam. Siedze wygodnie (szeroko nogi wyprostowane fotel pasażer ma rozłożony nawet kolanami go nie dotykam) obok mnie pasażer. Dosłownie jak bym sam siedział linie międzynarodowe powinny mieć takie autokary. 30° klimatyzacja działa idealnie, internet jest sprawdziłem używam własnego tylko dlatego że mam szybszy. Bateria pada podłączam ładowarkę bo jest gniazdko haha działa. Przystanek Rzeszów kierowca nic nie mówi o przerwie ale wysiadam bo pale i przechodzę kolo kierowcy nic spalilem wracam kierowca tez nic tylko uśmiech i wyrozumiałość tu to ja zapomniałem o kulturze (nie było przerwy). A co do kultury to przydała by się co niektórym pasażerom są reklamówki kolo siedzeń nie trzeba iść na środek autokaru żeby wyrzucić puste opakowanie po jedzeniu czy piciu. Ale co tam może w domu też lepiej za kanapę czy pod fotel wyrzucić. Może za czysto jest co dla niektórych. I Kraków 14.30 punktualnie przerwa kierowca powiadomił ze odjazd 14.40 i jedżemy dalej. Wielu innych przewoźników międzynarodowych i tych polskich powinno brać z tej firmy przykład pozdrawiam i polecam. Kierowcy mili pomocni dobrze wykonują swoją pracę. Zaraz Katowice polecam
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

Wygodne autokary, działa klimatyzacja ,gniazdko 230w i ubikacja od kadry jeżdżę jest zawsze czyna

Wady

Może jakaś ładna pani powinna wodę podawac :-)

Extra informacje

Zakup przez internet nie musiałem mieć wydrukowanego biletu

~Vill / 2017-08-18

Bez zastrzeżeń. Obsługa miła, służy informacją. Autokar wygodny
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

~Podroznik / 2017-08-16

16 sierpnia 2017, wlasnie jade neobusem relacji Rzeszow Wroclaw z godziny 4.40. Wybralam miejsce w tylnej czesci pojazdu,zeby dzwieki reklam radiowych i innej sieczki nie zaklocaly mi snu w podrozy. Niestety, odglos odbiornika dociera nawet tu, zwrocilam kierowcy uwagę, zeby sciszyl radio, bez skutku..Zadzwonilam na infolinię z prośbą o interwencję, trochę ściszył, ale i tak słychać, i brzęczenie wielogodzinne mnie powali, a z neobusa przesiadam się dalej, bo z Wrocławia m jeszcze dwie przesiadki.Za łamanie praw i ograniczanie przestrzeni pasazerom w podróży, powinno się kierowcom odbierać licencję.Niech się sami nasuwają radiem, pod warunkiem, że nikogo obok nie katują!
Zalety

Autobus ma toaletę

Wady

Kierowca głuchy, łamie prawa pasażera

Extra informacje

Zapłacilam 65 zł, u kierowcy w autobusie

~Suvillan / 2017-08-15

Niestety, ale autobusy się spóźniają, brakuje miejsc, a obsługa klienta praktycznie nie istnieje.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.25

~A / 2017-08-13

super autobusy super linia do Warszawy z Podkarpacia
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

~Harry / 2017-08-05

Najlepsza sieć w Polsce polecam wszystkim.Bardzo dobre wygodne autokary punktualność 5 gwiazdek pozdrowienia dla dobrych i przyjaźnie nastawionych kierowcow
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

Wygoda punktualność cenna

Wady

Niema

Extra informacje

Internet

~salomon / 2017-08-04

Firma powinna skorygować rozkład, jest zbyt napięty - w niedzielę przy znikomym ruchu na drogach opóźnienie 20 min z Warszawy do Sanoka, m.in. przez nie uwzględnianie przesiadki w Niebylcu. W dzień powszedni wakacji kurs Sanok- Warszawa zakończył się dzięki dobremu kierowcy 5 minut przed czasem. Poza tym na wielki plus przestrzeń w autobusach (w Polskim Busie trzeba wyginać nogi, by siedzieć), gniazdka, wifi, w oknach zasłonki, klimatyzacja bez zarzutu, woda z Rymanowa w upały bez ograniczeń. Tyle po dwóch przejazdach linią N1 z tą firmą.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.00
Zalety

Dużo miejsca na nogi

Wady

Zbyt napięty rozkład

Extra informacje

linia N1

~Ola / 2017-07-26

Polecam. Podróż minęła szybko i "bezboleśnie" dla pleców. Mili kierowcy.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

Szybko wygodnie bezpiecznie

Wady

Brak

Extra informacje

Internetowy bilet, cena świetna względem pokonanych kilometrów

~Mateusz / 2017-07-21

Ogólnie było by ok, gdyby nie opóźnienia. Jeżeli nie potraficie dojechać do danego miasta na daną godzinę to zmiencie czas kursu na stronce, bo to jest zmyłka dla pasażera
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50
Zalety

Wygodny w miarę

Wady

Czas

Extra informacje

Korzystam od roku i prawie zawsze nie dojeżdża na czas

~Ms / 2017-07-14

Nie wiem, skąd tyle złych opinii pod adresem kierowców... Jeżdżę Neo od dawna i ZAWSZE pakowaniem walizek zajmują się właśnie ci Panowie. Nigdy też nie spotkałam się z ich strony z arogancją czy brakiem kultury. Zdecydowanie polecam!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

Punktualność, uprzejmość, gotowość pomocy, komfort jazdy, łatwa rezerwacja, rzetelność w przekazywaniu informacji.

Wady

Nie dostrzegam

Extra informacje

~Tom / 2017-07-11

Fatalny, nieakcetowalny poziom kultury obsługi. Obserwuję kierowców i sposób w jaki odnoszą się do pasażerów zaskakuje. Zupełny brak profesjonalizmu. Rozumiem, że na rynku pracy brakuje kierowców, ale może warto zainwestować w szkolenia, bo wizerunkowo wypada to fatalnie.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.25
Zalety

Wygodne autobusy

Wady

- bardzo niski poziom kultury osobistej obsługi;- niepunktualność;- oszczędności polegające na skracaniu odcinków jazdy autostradą na rzecz dróg krajowych i to nawet tam, gdzie nie ma po drodze żadnych przystanków.

Extra informacje

~Joanna / 2017-05-26

Kierowcy bardzo mili i pomocni. Zwrot niewykorzystanego biletu bez problemu. Zwrot gotówki na konto w ciągu 24h. Z przejazdów korzystałam ja i moja rodzina i jesteśmy b. zadowoleni.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.75
Zalety

duża ilość kursów, dobre godziny odjazdów/przyjazdów (w moim przypadku lotnisko w W-wie)

Wady

Extra informacje

~marek / 2017-05-25

Cieszą ceny biletów kupowane w promocji. Natomiast autobusy notorycznie się spóźniają po 30, 40 minut. Jeżdżę regularnie autobusem N4.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.25
Zalety

Ceny biletów w przedsprzedaży.

Wady

Spóźnienia notoryczne!

Extra informacje

~Ena / 2017-05-15

Powiem tak jadę neobusem juz któryś raz i znów jedzie opóźniony jeśli ktoś na samolot musi zdążyć to niech nie liczy na punktualność ????WadyNie punktualny
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50
Zalety

Wady

Nie punktualny

Extra informacje

~Elżbieta Niedzielska / 2017-05-01

Jestem częstą pasażerką,chciałam podziękować PANU Kierowcy,który bardzo mi pomógł w podróży..ponieważ zapomniałam telefonu dalsza podróż była"w ciemno",P.Kierowca "zdobył"i zatelefonował- nr.tel.siostry z poprzedniej rezerwacji i dzięki temu dojechałam do celu szczęśliwie.D Z I Ę K U J Ę z serca.P.S:działo się to w dniu-22 04 2017 o godz.10,30.Trasa-Sanok,Katowice.Szkoda tylko że nie zapytałam o imięale radość była wielka i emocje zagłuszyły logiczne myślenie.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam,do zobaczenia na trasie pojadę do siostry nie raz.Sanok
Poziom cen
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Sanok

~agyness / 2017-04-30

Jestem częstą pasażerką neobusa i wszystko byłoby w porządku, gdyby nie ogromny minus, jakim jest zakaz przewożenia zwierząt. Mam małego pieska i podróżując nie mogę go zabrać ze sobą i muszę kombinować z innym transportem i trasą (niestety z przesiadkami). Szkoda, bo podrozowalam z różnymi prywatnymi firmami, a nawet PKS i nigdzie nie było takiego zakazu i żadnych problemów. Widocznie będę musiała zrezygnować mimo, że połączenie mam super.Wady*brak działającego wi-fi*regulamin zabraniający przewozu zwierząt
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.25
Zalety

Wady

*brak działającego wi-fi*regulamin zabraniający przewozu zwierząt

Extra informacje

~Krisu / 2017-04-11

Powiem tak nie mozna wozic zwierzat i to jest mega minus na kuźwa malego psa w transporterze to jest paranoja w jakim my wieku zyjemy bo zamiast isc do przodu to sie cofacie w rozwoju. To tak samo jakby nie mozna bylo wozic malych dzieci ktore w wiekszosci brudza i strasznie krzycza.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.00

~Voytek / 2017-03-25

Podróżowałem wczoraj Neobusem. Moja ocena jest jak najbardziej pozytywna: szybko, punktualnie, komfortowa. Internet w autokarze działa. Polecam Neobus.
Zalety

Punktualność, komfort, cena.

Wady

Nie doznałem żadnych niewygód, wiec nie wpisuję ;)

Extra informacje

~Zuza / 2017-01-19

Złego słowa na Neo nie dam powiedzieć. Nie wiem ile razy z nimi jechałam, 20 -30 a może więcej. Zawsze było komfortowo i miło. Zdecydowanie polecam ????
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

~kuba / 2016-12-10

z przykrością musze stwierdzić że firma neobus zatrudnia kierowców którzy (na pewno nie wszyscy ale jednak)nie nadają się do przewozu ludzi a myślę że ziemniaków też bo to też jest jakaś odpowiedzialność .nie wiem jak można zostawić pasażera świadomie w połowie drogi zostawiając go bez cennego bagażu i dokumentów na pastwę losu gdzie inny pasażer zwraca uwagę że nie ma kompletu pasażerów a kierowca który chyba według prawa powinien być odpowiedzialny za ludzi olewa jego uwagi i jedzie dalej zostawiając go bez żadnych skrupułów .dwa tygodnie potem nie dowozi innego pasażera na miejsce docelowe (czyli lotnisko )narażając go na spóźnienie się na samolot i poniesienie dodatkowych kosztów i stratę cennego czasu. myślę że jeżeli pracownicy tej firmy tak będą podchodzić do klientów firma poniesie dotkliwe straty i renomę
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.50

~Ryszard / 2016-10-17

NeoBus oceniam jako dobrego przewoźnika. Autokar którym miałem okazję podróżować na plus. Aczkolwiek przydałoby się więcej miejsca na nogi. Aczkolwiek tragedii nie ma i poziom jest przyzwoity. Zaskoczeniem była miła obsługa. Do tego załadunek i rozładunek bagażu wyjątkowo szybki i sprawny. Szkoda że mają tylko trzy trasy.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.50
Zalety

Kursy niemal całą dobę, przyzwoity komfort podróży, miła obsługa

Wady

Brak możliwości rezerwacji konkretnych miejsc.

Extra informacje

~Katarzyna / 2016-06-01

Polecam w 100%. Miła i fachowa obsługa. Kierowcy zawsze pomogą wsadzić ciężki bagaż oraz udzielają informacji na zadane pytania. Autokary zawsze czyste, schludne, całą podróż dostęp do wody mineralnej w butelkach. Polecam.Przejechałam z Neobusem już 40 tysięcy kilometrów, gdybym mogła drugi raz wybrać przewoźnika, wybrałabym tego samego.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Przejechałam z Neobusem już 40 tysięcy kilometrów, gdybym mogła drugi raz wybrać przewoźnika, wybrałabym tego samego.

~mikie111 / 2016-06-01

Podróż komfortowa, lecz dzięki uprzejmości Pana kierowcy zamiast dotrzeć do domu o godzinie 2:20, będe o 3:20:) a wystarczylo się zatrzymać i otworzyć drzwi... Teraz pozostaje czekanie na nocny:/
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.00

~queen / 2016-02-18

Mają darmowe wifi, kontakty do ładowania, jest czysto i kulturalnie. Dobrze się jeździ.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

wifi

Wady

Extra informacje

Podróże i wypoczynek NeoBus opinie