Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Finanse
  • /
  • Banki
  • /
  • MultiBank
  • /
  • 1

Opinie o MultiBank

Finanse MultiBank opinie
Obsługa klienta
4.09
Oferta
3.45
Prostota obsługi
4.18

Średnia ocen

3.91

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

18

dodanych opinii

 

~David / 2014-04-10

Moje podstawowe konto internetowe i ulubione zarazem. Reklamacje zawsze uznawane, szybko, sprawnie...czego chcieć więcej?
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Interfejs

Wady

Opłaty za prowadzenie rachunku - mogłoby być za darmo :)

Extra informacje

ponad 10 lat

~Leszek / 2013-08-30

Bank, który zmienia warunki w trakcie gry. Trzeba uważać na umowy kredytowe, bo nagle się okaże, ze bank zmusi Cie do natychmiastowej spłaty lub wykupienia ubezpieczenia. ja się czuje bardzo oszukany
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00
Zalety

czesto miła obsluga

Wady

obowiązkowe fatalne ubezpieczenia

Extra informacje

~przemekkacper / 2012-09-17

jestem klientem tego banku od ponad 5 lat ..nigdy nie mialem problemow.Bank zawsze dawal praktycznie to co chcialem.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

kompetencja ,mila obsluga

Wady

czeste awarie wplatomatow

Extra informacje

~klient Multibanku / 2012-04-25

Jestem klientem banku od 2002 roku czyli od 10 lat. Korzystam z wielu produktów bankowych. Nigdy nie miałem problemów z tym bankiem. Bardzo dobra oferta, prosty system transakcyjny, kompetentna i bardzo miła obsługa w super oddziałach banku (kawa zawsze proponowana!). Od jakiegos ponad roku mam proponowaną możliwość skorzystania z różnych kart, kredytów, limitów w ramach oferty dla ciebie. Z niektórych korzystam, z niektóych nie. Bank zostawia mi zawsze mó wybór. Poza tym przez pierwsze 7 lat posiadania konta w Multibanku nie płaciłem nawet zlotówki za prowadzenie konta. Dopiero chyba gdzieś od 2-3 lat bank wprowadził opłaty, ale tak jest przecież w więszości banków! Poza tym nie dla wszystkich klientów opłaty są jedynym kryterium wyboru banku. Ja po prostu lubię Multibank!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Nowoczesny bank, prosta obsługa w serwisie transakcyjnym, bardzo dobre produkty z indywidualnie dopasowaną ofertą, super oddziały banku z kompetentnymi pracownikami

Wady

brak

Extra informacje

10 lat

~ariel / 2012-04-25

kredyt w 15min to nie sciema, ja dostalem swoj w 10. pomimo kredytu hipotecznego mam staly dostep do gotowki tj moge w kazdym momencie wziac kredyt przez internet, powiekszyc swoj debet w koncie itd. obsluga profesjonalna, nowoczesny bankWadybrak4 lata
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Wady

brak

Extra informacje

4 lata

~tadek28 / 2011-11-28

Multibank, to w tej chwili jeden z najgorszych banków w polsce. Żeby czekać na zaksięgowanie przelewu wypłaty czekać 12godzin to chyba mała a raczej duża przesada. Wstyd i hańba, wychodzę z tego banku i nie chcę mieć z nim nic więcej do czynienia.

~przemak / 2011-09-08

Mam taki problem. W grudniu 2009 gość założył mi konto MULTINKONTO JA, po aktywacji (odbyło to się w ten sposób, że agent wpłacił mi żądaną kwotę na konto a potem ja mu ją przelewem zwróciłem) NIE UŻYŁEM TEGO KONTA ANI RAZU!!! NIC, ŻADNEGO WPŁYWU ANI WYPŁATY, NIE MAM DEBETU, KARTY ANI KREDYTU. PO 20 MIESIĄCACH BANK PRZYSŁAŁ MI OSTATECZNE WEZWANIE DO ZAPŁATY ZA JAKIŚ KAPITAŁ W WYS. 219,50 + ODSETKI 11,49 + OPŁATY I PROWIZJE 49,50. RAZEM 280,49 ZŁ.PYTAM SIĘ: NIE WZIĄŁEM OD TEGO BANKU ANI GROSZA, ZERO, JAKIM PRAWEM ŻĄDAJĄ ODEMNIE JAKIŚ PIENIĘDZY? POMÓŻCIE, CO ROBIĆ?

~mak / 2011-08-17

Witam wszystkichJestem klientem tego banku od 3 lat, mam kredyt we frankach na mieszkanie. Chciałem wziąć drugi a w zasadzie zrefinansować ten i dobrać na zakup działki 50 000 tez we frankach(wartość mieszkania 250 tys, kredyt 40 tys chf). Złożyłem wniosek tydzień temu, zdolność miałem ale dzisiaj okazało się ze ank wycofuje sie z chf zatem nici z kredytu. Pytam tylko dlaczego kiedy frank byl po 2 zł to tak chetnie dawali a dzisiaj jak jest wysoko wycofują się z tego????????????

~kamillo / 2011-07-26

Super obsługa wszystko w porządku jak narazie.POLECAM ! :)

~ROB73 / 2011-06-15

Witam.Na wstępie zaznacze, że jestem klientem tego banku od 6 lat. Także mogłem sobie wyrobić zdanie. Posiadam multikonto Aquarius.1. Oferta na chwile obecną dość przeciętna zawsze można znaleźć lepsze oprocentowanie zarówno lokat jak i kredytów.2. Obsługa klienta. Hmm... kilka lat temu zadzwoniła do mnie Pani z banku proponując kredyt odnawialny w rachunku. Nigdy wcześniej nie korzystałem z żadnych kredytów ale w tamtym czasie bardzo się przydał. Jednak byłem rozczarowany bo kredyt odnawialny dostałem kilka dni później niż mnie zapewniano w banku. Złożyłem reklamacje ale cóż z tego..Po tej wpadce nie mogę narzekać na obsługę, dzwonią czasem do mnie konsultanci ale nie są namolni. W moim oddziale mam osługę profesjonalną. Karta kredytowa, podniesienie wysokości kredytu odnawialnego wszystko załatwiam telefonicznie w moim oddziale, muszę się tylko pojawić podpisać umowę.3. Rozumiem, że chodzi o korzystanie z rachunku przez internet jest ok.Miałem konto już w kilku bankach. Ale z czystym sumieniem mogę polecić Multibank, nigdzie nie jest idealnie ale jestem zadowolony.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

Dobra i profesjonalna obsługa u konsultantów w oddziale. Rzeczowe propozycje z Multilinii jednak nie nachalne i wydaje się, że rozumieją zdanie rozmówcy.

Wady

Na chwilę obecną bank ten nie ma najlepszych propozycji.

Extra informacje

6 lat

~ayta / 2011-06-13

Klientem tego banku jestem od 2003 roku.Posiadam w nim kredyt hipoteczny i konto.W 2003 bank prężył się aby zdobywać Klientów więc opcja brak opłat za konto przy kredycie była kuszaca,pracowałam w korporacji operacje bezgotówkowe same przelewy i płatnosci kartą jak to" w wielkim mieście"....dziś przenosze się do innego banku ze względu na:-brak możliwości wpłat gotówki poza Warszawą np po stronie Józefów itd..-prowizja za prowadzenie konta bez zwrotna! przy jednoczesnym kredycie zaciagnietym w tym banku to czyste złodziejstwo-9,50zł miesięcznie warunek wpłaty powyżej 5000zł...co w momencie brak możliwości wpłaty gotówki jest nieporozumieniem-opłata bezzwrotna za kartę debetową co miesiąc 5 złOgólnie wystawiam 3 za tyle lat razem ale..nastawianie się na bogatych Klientów z zasobnymi portfelami powyzej 8000 może okazać się zgubne...każdy może zmienić miejsce zamieszkania ,nagle otrzymywać gotówkę za pracę,moze zmienić prace w korporacji na działalnosć i wtedy Multibank staje się mniej przyjaznym bankiem...i
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

obsługa internetowa

Wady

wysokie progi min wpłat na kontoprowizje

Extra informacje

od 2003

~maruchas / 2011-05-06

Klientem Multibanku jestem od lat - świetna obsługa internetowa konta. To konto Aquarius, dla klientów "specjalnej troski."Korzystając z 'oferty dla ciebie' zawnioskowałem o kartę kredytową. Mimo, że oferta podawała 2 większą sumę kredytu w karcie, wniosek odrzucono. Potem jeszcze 2 x razy wnioski składane na multiliniii i osobiście 2 x i co chwilę inne informacje. Żeby nie wydawało się komuś, że informacje o moim wniosku otrzymywałem z Multibanku - za każdym razem sam musialem się dowiadywać co z wnioskiem. Wtedy okazywało się , że są błędy we wniosku, albo inna suma kredytu. Po ponad dwóch miesiącach zaproponowano mi kartę kredytową z przeniesieniem i obniżeniem sumy kredytu do około 0,7 wartości obecnej karty z innego banku. Centrala przez 2 tygodnie centrala nie mogła zweryfikować mojego miejsca pracy - pracuję naprawdę w dużej firmie.Podziękowałem za takie załatwianie sprawy. Ogólnie fatalne wrażenie mimo bycia klientem specjalnym Aquarius. NIE POLECAM !!!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

swietna strona internetowa obsługi bankowej - tranaskcje on-line

Wady

NIEKOMPETENCJA. BRAK INFORMOWANIAC O STANIE WNIOSKU.

Extra informacje

~MJ / 2011-02-01

W tej chwili opłata za prowadzenie rachunku osobistego i kartę płatniczą to 14zł za miesiąc. Pod tym względem, jest to w tej chwili chyba jeden z najdroższych banków online na rynku, a szkoda...
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00
Zalety

przyjazny interfejs banku

Wady

bardzo wysokie opłaty miesięczne

Extra informacje

konto w multibanku mam od ponad 7 lat

~abrakadabra / 2010-11-24

Tak jak w temacie, było dobrze mniej więcej do września. Potem opłaty za "darmowe" konto internetowe i karty wyniosły nagle ok. 20 złotych. Po prostu podziękowałem - szkoda czasu. Nie korzystałem z konsultantów tel. chociaż dość natarczywie próbowali wciskać różne produkty. Obsługa w punkcie w porządku, ale to zależy przecież od konkretnych osób.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00
Zalety

obecnie nie występują

Wady

Drogie konto, za niskie oprocentowanie na lokatach.

Extra informacje

Miałem konto "MY" przez 6 lat

~atila1 / 2010-06-09

Jest OK! jak masz duży obrót na koncie, ale jak się zaczynają kłopoty to brak kogokolwiek do podjęcia decyzji. Jest to bank nieprzyjazny i zdecydowanie odradzam. Ustala się z nimi warunki, a za chwilę przychodzą pisma o takiej treści jakby się nic nie ustalało. Jedyny bank z którym nie udało mi się załatwić restrukturyzacji kredytu, bez uzasadnienia.W innych bankach załatwia się te sprawy dzwoniąc na infolinię, a znimi rozmowa jak z chińczykami. JAK NIE CHCESZ KŁOPOTÓW ZDECYDOWANIE ODRADZAM
Zalety

BRAK

Wady

SAME

Extra informacje

~Joshik / 2010-04-17

Ja korzystam z usług MultiBanku już od 8 lat. I muszę przyznać - że tylko raz miałem problem z jedną reklamacją. Po za tym bez zastrzeżeń. Świetna oferta, łatwy dostęp do kredytów - z ludzkim oprocentowaniem - bez ukrytych fantów w postaci ubezpieczeń, zabezpieczeń, prowizji od tego czy śmego. Do tego świetne placówki i wyszkolony, pomocny personel.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

łatwy dostęp do konta, tanio, super obsługa

Wady

Extra informacje

8 lat

~ovad / 2009-01-22

Wzialem u nich kredyt w 2006 na zasadach zarzad ustala oprocentowanie. Jak szlo w gore podwyzszali. jak poszlo w dol o 50% na rynku jak teraz oni podwyzszyli o 10%!. Raty wiec dla kredytu 200k zamiast byc 1000 sa 1500!! Odradzam!!! Piekne haselka a to po prostu przekret jak u Bagsika. To samo w Mbanku te same zasady po to jedna grupa BRE!
Zalety

Lichwa obciaza wszystkie plusy BRAK

Wady

lichwiarskie zasady. Niedbalos o klienta. jestm u nich 5 lat traktuja mnei jakbym mial byc zupelnie nowym kleintem!

Extra informacje

5 lat

~m / 2008-11-21

a TRZEBA BYŁO PRZECZYTAĆ WNIOSEK DO KOŃCA, A NIE PODPISYWAĆ BEZ CZYTANIA. bO WŁAŚNIE NA KOŃCU WNIOSKU JEST INFORMACJA, ŻE JEŚLI BANK ODMÓW CI UDZIELENIA KREDYTU, AUTOMATYCZNIE REZYGNUJESZ Z ZAŁOŻENIA KONTA W TYM BANKU I PO SPRAWIE... bO CHYBA NIE LICZYŁEŚ ŻE JAKIS BANK OTWORZY CI KREDYT ODNAWIALNY W KONCIE BEZ KONTA???

Finanse MultiBank opinie