Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • KORBANK
  • /
  • 1

Opinie o KORBANK

Internet KORBANK opinie
Cena
4.5
Niezawodność
4.34
Obsługa klienta
4.36
Parametry
4.61

Średnia ocen

4.45

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

158

dodanych opinii

 

Wacek Staromiejski / 2022-05-08

To najgorsi z możliwych na rynku wrocławskim "dostawcy" internetu",ale i TV również! Z pełną odpowiedzialnością i setkami skamnów nie tylko naszych ale i klientów -potwierdzam że to oszuści!! TRAKTUJĄ klientów jak ostatnie-śmiecie! BOK-zachowują się jakby byli-uczeni.."gdy klient się burzy.." to go zamęczyć na śmierć,niech idzie gdzie-indziej!! -sami tak podpowiadają! Ps.Nic się nie zmieni,dopóki sami użytkownicy się nie zbiorą i załatwią sprawę sądownie!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Dla korbanku że zarabiają od "frajerów" -nas!

Wady

Brak..zalet!

Extra informacje

Średniowiecza-dwudziestego pierwszego wieku!

Lubuska / 2021-10-08

Śmiga!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

ChceNormalnegoNeta / 2021-06-16

Sprawa jest prosta: jestem klientem Korbanku, bo w miejscu, w którym mieszkam, na razie nie za bardzo mam wybór. Natomiast chciałbym ostrzec te osoby, które wybór mają: * Internet działa całkiem nieźle, gdyby nie to, że raz na półtorej godziny się wyłącza na kilka minut - oglądasz mecz - bam, Internet odcięty w kluczowym momencie; masz ważną telekonferencję w pracy - bam, nagle wszystko się resetuje; wypełniasz jakiś formularz online - bam, wszystko się kasuje Ale to nie wszystko: ** wysyłają montera, który przychodzi na minutę i stwierdza, że Internet jest i tyle - jak się nie podoba, możesz zerwać umowę - typowa bezczelność monopolisty; I wisienka na torcie: *** obsługa klienta poucza Cię, że wina jest po Twojej stronie, bo najwyraźniej źle użytkujesz, bo nie jesteś na kablu, bo może ktoś Ci kradnie transfer i tym podobne historie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.75
Zalety

(1) Gdy dostęp do sieci jest, to jest dobry.

Wady

(1) Średnio 20 razy na dobę dostęp do sieci wyłącza się na 5 minut. Wiadomo, że już lepiej byłoby, gdyby wyłączał się raz na 2 godziny. (2) Wbrew logice, faktury przychodzą za 100% czasu korzystania. (3) Obsługa klienta jest szkolona do pouczania klienta w taki sposób, by doprowadzić go do białej gorączki.

Extra informacje

Basia / 2021-02-18

Jestem użytkownikiem internetu i telewizji od ponad 5 lat. Cena jest bardzo dobra a jak przedłużyłam umowę to dostałam 6 miesięcy za 1zł i nowy router. Szczerze mówiąc nie miałam awarii więc dziwią mnie wpisy pozostałych. Ja ze swojej strony zachęcam do usług Korbanku.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

cena, obsługa klienta

Wady

Extra informacje

Marcin / 2020-06-11

Jestem ich klientem od kilku miesięcy i nie mogę powiedzieć złego słowa o jakości świadczonych przez nich usług. Prędkości są zgodne z deklarowanymi, upload czasami wyższy, ceny przystępne. Podobnego zdania są również znajomi i inni mieszkańcy osiedla na którym mieszkam, korzystający z korbanku. Jeżeli komuś zależy na dobrym Internecie to z czystym sumieniem mogę polecić, co do usług telewizyjnych się nie wypowiem, bo nie korzystam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

cena, jakość, niezawodność, obsługa

Wady

wsparcie w godzinach nocnych

Extra informacje

Przem / 2020-06-02

Internet notorycznie pada, raz na 1min nie raz na 10min a innym razem na 2h. Granie w gry sieciowe to istna katorga. Reszta naprawdę spoko łącze (o ile jest) stabilnie i szybko chodzi.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

Szybkość, cena

Wady

Częste wyłączenia bez powodu

Extra informacje

~zdzisla1 / 2017-09-03

Jestem cztery lata z Korbankiem (telewizja+internet). Jest OK oby tak dalej.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Reklamacje załatwiane od ręki, chodź była tylko jednaObsługa klienta bardzo miła i fachowaPakiety działają bez zastrzeżeń

Wady

Extra informacje

Cztery lata

~Szymon Piotr / 2017-08-29

Internet jak Internet. Rzadko nie łączy, nigdy nie przymula, rachunki też w porządku. Natomiast dziewczyny pracujące w biurze obsługi klienta wydatne podnoszą standard tej firmy.Jak rzadko kiedy i gdzie Bok potrafi sprawy załatwić i wykazać się tak zrozumieniem jak elastycznością.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25

~walerian / 2017-08-28

Wszystko przebiegło sprawnie i szybko, również korzystnie cenowo.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

póki co same

Wady

Extra informacje

~Ela / 2017-08-08

Jestem bardzo zadowolona. Od 5 lat mam od nich neta na Biskupinie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

obsługa, parametry, cena, niezawodnosc

Wady

nie zauważyłam większych wad

Extra informacje

5 lat, 39,90, w BOK

~bylyklient / 2017-08-07

Bardzo niski downtime, to się chwali.Cena wysoka, za tą samą można u konkurencji dostać symetryczne łącze.Obsługa klienta fatalna, na infolinii mówią jedno, a przy składaniu wypowiedzenia drugie, złożyłem wypowiedzenie 3 lub 4 dnia miesiąca to nie dość, że uwzględnili mi cały miesiąc to jeszcze następny - NACIĄGACZE!--- NACIĄGACZE ---1 rok, nigdy dłużej
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

Wady

Extra informacje

1 rok, nigdy dłużej

~DarkV / 2017-06-29

jestem klientem od rooku i wszystko dziala jak należy. wczoraj wieczorem nie miałem intenretu, napisalem przez facebooka (wielki plus za szybką odpowiedz). Koniec koncow okazalo się, ze nie bylo prądu w bloku, przez co zdarzyla się przerwa w dostepie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

cena, bezawaryjnosc, kontakt z obsluga

Wady

jak na razie nie zauwazylem

Extra informacje

rok, 49,90zł, przez internet

~Nicki / 2017-06-28

Generalnie poza lekką spiną z konsultantem wszystko działa ok.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

~Bronek / 2017-06-21

Z Internetu z Korbanku korzystam od dwóch tygodni i jestem zadowolony. Zdecydowałem się na wersję z routerem, bo słyszałem że na tym ich dekoderze Wi-Fi roznie bywa, więc chciałem mieć pewność łączą, bo pracuję na laotpie w domu. Czekam tyko jeszcze na momement, kiedy spadną trochę ceny Internetu w Polsce.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Szybki, niezawodny

Wady

Extra informacje

wziąłem opcję z routerem - 100Mb/s za około 50zł.

~Maćko / 2017-06-05

W zeszłym roku dopiero co wprowadziłem się do wrocławia. Po rozmowie ze znajomym wybór padł na korbank. Od tego czasu, w ten weekend zdarzyła się sytuacja, że nie było dostępu do internetu. Zgłosiłem sytuację przez fb, pomimo weekendu otrzymałem odpowiedź i jak się okazało, przez moją nieuwagę podczas sprzątania wypiąłem kabel od routera :) Internet śmiga zgodnie z umową.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

prędkość, niezawodność, obsługa

Wady

Extra informacje

rok, 39,90zł

~Eleven / 2017-06-02

Po prawdzie nie było najtaniej, ale działa w porządku. brakuje mi tylko kanałów Eleven Sports.
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.67
Zalety

Dobrze to chodzi

Wady

Eleven

Extra informacje

~wrocławianin / 2017-05-17

U mnie jest jak najbardziej wszysto ok, wszystko według umowy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

~Krzysztof / 2017-05-11

Umowa na czas nieokreślony, montaż szybki, duża wiedza instalatora, cena instalacji 100, koszt miesięczny 50zl, miła obsługa klienta, umówiłem się na 16.30 instalator był 16.32.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

Szybkość, więcej niż zapowiadana

Wady

Czasem zerwie, Ale nie często

Extra informacje

45

~Wrocław / 2017-04-27

Po przejściach z poprzednimi dostawcami musze przyznać, że naprawdę nie mam sie do czego przyczepic.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

~Dariusz K / 2017-04-05

Mam Internet 100 Mb/s i działa bardzo dobrze. Zarówno pobieranie i wysyłanie idzie prawie zawsze pełną szybkością łącza. wszystko działa jak powinno, praktycznie bezawaryjnie. Korzystam z własnego routera, którego wybór skonsultowałem z korbankiem. Jak na razie jestem bardzo zadowolony.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

niezawodny światłowód

Wady

Extra informacje

rok

~Marek Franas / 2017-03-28

Prędkość Internetu ok, ale co do możliwych prędkosci uwagi poniżej. Telewizja ok, w końcu macie Canal + w ofercieNiezawodnośc również ok, nie mam wiekszych zastrzeżeń. Pani z obsługi ok, bardzo miła, znała się na temacie a to ważne. Ceny ok bardzo konkurencyjne
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

cena, Canal + nielimtowany internet, taki sam wysył jak i pobieranie

Wady

Jeden malutki minus za brak łącza gigowego

Extra informacje

3 lata temu zamawiałem przez numer z ulotki

~Radzio1994 / 2017-03-14

w porównaniu z poprzednim dostawca- prędkość i ping w grach - NIEBO A ZIEMIA!! Wszyscy kumple zazdroszcza mi, że mam 300/300, a oni w podobnej cenie ledwo 50 wyciągają.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

prędkość, pingi, cena

Wady

jak zauważe, to npisze

Extra informacje

~Użytkownik Sanocka / 2017-03-10

KORBANK mam na ul. Sanockiej od początku lutego. Krótko, żeby móc powiedzieć więcej, ale póki co jest git. Przerw nie ma. Największa zaleta: estetyczna instalacja w domu (nie zauważyłem kabla w domu). Jak coś będzie nie tak, napiszę jeszcze raz!:)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

- działa- tanio- estetyczna instalacja w domu

Wady

Extra informacje

~Łukasz R. / 2017-03-10

Użytkuję łącze Korbank we Wrocławiu przy ul. Litomskiej od marca 2016 roku. Po 24h użytkowania zgłosiłem problemy z rwaniem połączenia, a raczej gubieniem pakietów (przerywa rozmowy wideo/głosowe). Pierwsza interwencja technika skończyła się aktualizacją oprogramowania Korboxu oraz wskazaniem, że router powinien być lepszy. Zastąpiłem więc Korbox swoim routerem i niestety losowy problem gubienia pakietów nadal występował skutecznie utrudniając mi pracę online. Druga interwencja technika nie wykazała problemów z łączem, a za winnego wskazano sieć WiFi. Dlatego kupiłem router dwuzakresowy, który pozwolił mi znacznie lepiej wyizolować się od wpływu sieci sąsiedzkich. Niestety problem nie ustąpił. Testując sieć z pominięciem "powietrza" pakiety nadal są gubione...Miesiąc temu podłączyłem do sieci domowej innego operatora. Problemy zniknęły. Do dziś nie wiem, co jest źródłem problemu, ale na chłopski rozum problem leży w sieci Korbank.Za kilkanaście dni minie rok od rozpoczęcia mojej "przygody" z Korbankiem. Niby fajna oferta, ale ja zdecydowanie nie polecam, bo do ceny za abonament dołożyłem już 2 routery, masę swojego czasu i wiele nerwów swoich i domowników.11 miesięcy, 50,99 zł miesięcznie, ul. Litomska we Wrocławiu
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

Wady

Extra informacje

11 miesięcy, 50,99 zł miesięcznie, ul. Litomska we Wrocławiu

~Monika / 2017-03-09

W ciągu 4 lat tylko dwa razy zdarzyła się awaria, gdzie przez parę godzin nie było internetu. Nigdy z przerwami w dostawie nie było problemu, internet i telewizja działa bez zarzutu nawet przy najgorszych burzach. Jedyny minus w trakcie trwania umowy, to na początku korzystalam z internetu na korboksie, co skutkowało słaba predkoscia i zasięgiem w całym mieszkaniu, przez co prawie zerwalam umowę. Odkad kupiłam router nie mam takich problemów.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

światłowód, cena

Wady

wifi w korboksie

Extra informacje

4 lata, ok. 50 zł miesięcznie

~Ambrozi / 2017-03-06

Jestem na osiedlu, gdzie do wyboru mam korbank lub... mobilnych, gdzie żeby mieć zasięg muszę podejśc do okna. Będąc skazany na Korbank, który chodzi dobrze, ale wydaje mi się, że mógłby zejść z ceny, gdyby miał z kim konkurować. Na pytanie w biurze obśługi klienta Korbanku, kiedy w wpuszczą jakiegoś operatora, odsyałają mnie do innych operatorów. Super tylko pytanie do którego?
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

stabilność, cena (ale mogłoby być taniej), szybki net (w porównaniu do mobilnych)

Wady

monopolista

Extra informacje

3 lata

~Wojt1234 / 2017-02-27

Moja opinia nt korbanku jest pozytywna. Internet śmiga jak należy, czasem zdarza mu się nawet szybciej niż w umowie, tv idzie bez problemow, a nie płace nie wiadomo ile pieniędzy za światłowód. jestem klientem od 5 lat, na początku raz zdarzyła sie awaria, a panowie szybko ją usuneli. Ostatnio dobrałem nowe kanały to otrzymałem kanał 4k w prezencie do swojego nowego telewizora 4k.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

lokalny operator, tanie usługi, b.dobra jakość, mila obsługa

Wady

Extra informacje

ok 5 lat,

~Ungurian / 2017-02-21

Witam, z Internetu Korbank od 10 lat - ANI JEDNEJ AWARII. Z telewizji korzystam od 2 lat - wywaliło mi tv może ze dwa razy, awarie usunięte w pare godzin. Wracając do internetu, transfer aż miło, mam 300/300 a w testach wychodzi około 250/290Mb/s Drobna podpowiedź dla innych, sprawdźcie konfiguracje routera, bo dzieki Panom z działu technicznego dowiedziałem się, że mam router z portami 100Mb/s zamiast 1Gb/s. Bądźcie mądrzejsi ode mnie już przy zakupie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Szybkość, stabilność, w miarę miła obsługa klienta, dobra pomoc techniczna

Wady

Jak coś przyjdzie mi do głowy, to na pewno się podzielę.

Extra informacje

~Maciej / 2017-02-14

Jestem klientem korbanku od 2004 roku i jestem zadowolony,może na początku były awarie,ale szybko reagowali,od kilku lat awarie są bardzo rzadko,internet chodzi dobrze,polecam bardzo
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

~Wodzirej / 2017-02-06

Wycofuję się z ojej wcześniejszej opinii. Wszystko śmiga po tym, jak kupiłem router i przestałem korzystać z wbudowanej funkcji dekodera jakim jest router. Szkoda tylko, że Pan z działu technicznego wcześniej mi o tym nie powiedział.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50

~Tomek / 2016-12-08

Ja również nie mam z nimi żadnych problemów. Dzisiaj zadzwoniła do mnie bardzo miła Pani z biura aneksów z fajna propozycja przedluzenia umowy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Internet 300 Mb/s

Wady

Extra informacje

~Popowice / 2016-11-30

Dla mnie całkiem nieźle. Dobre ceny i transfer może być, chociaż 91,7Mb/s / 100Mb/s - mogłoby być trochę lepiej. Radzę wam zamiast dzierżawić router, kupić samemu, bardziej się opłaca.
Zalety

zaletą i minusem są wysokie transfery, ale nie według dokładnych parametrów. Teraz sa takie czasy, że mogłoby być 100/100 po WiFi i chyba nie jest to jakiś problem.

Wady

Ciut za mały transfer w porównaniu do wykupionej usługi.

Extra informacje

pół roku

~Andrzej Talar / 2016-11-22

A ja miałem wybór i wybrałem Korbank. Nie żałuję. TV kiepskawa w porównania do satelity, ale da się z nią żyć. Super, że można zrobić własną listę kanałów. Internet szybki i stabilny. Podczas roku użytkowania była jedna awaria którą usunęli w 2h! Super! I jak czytam takiego "WŁADCĘ UMYSŁÓW" to mam wrażenie, że jego własne ego go przerosło :) Chyba nie doczytał co kupuje. Ignorancja w przeciwieństwie do interpunkcji na bardzo wysokim poziomie. Szkoda, że przez takich ludzi jak Pan "podajmy ich do sądu" i "jestem najwiarygodniejszy w całym mieście" potencjalni klienci nie wybiorą dobrej firmy. Ja swoim znajomym polecam z czystym sumieniem!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Jakość i przepustowość internetu, profesjonalne podejście do klienta.

Wady

Korbox to nie urządzenie marzeń ;)

Extra informacje

Korzystam od roku na Stabłowicach

~J0T / 2016-11-15

Jak na razie mam opcje 300/300 z telewizja. Polecam ze wzgledu na bezawaryjnosc i swietna obsluge klienta z ktora da sie wszystko szybko zalatwic. Co do TV ktora jest liczona kilkukrotnie to kto broni czlowiekowi samemu sprawdzic co tak naprawde sie kryje pod numerkami zeby pozniej nie bylo zaskoczenia. Ja tak zrobilem i nie bylem zaskoczony 20 kanalami regionalnymi
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Swietna obsluga klientaStabilne lacze i parametryRozsadna cena

Wady

W informacjach na stronie mogloby byc wiecej o dodatkowych opcjach takich jak zewnetrzne IP, czy dodatkowe urzadzenia na kablu

Extra informacje

~Igor / 2016-11-14

Polecam, mam opcje 100/100, zero problemow i prędkosc internetu zawsze maksymalna :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

cena, jakość

Wady

Extra informacje

Wrocław

~Sędziwy / 2016-09-23

Czytając co niektóre opinie, jest dla mnie niesamowite, że ja jednak jestem bardzo zadowolony z firmy Korbank. Na moim przykładzie mógłbym bronić działu technicznego.Sprawa miała się tak:Moim dostawcą była Finemedia i komu tylko moge, to odradzam tę firmę. Problemy z awaryjnością były notoryczne i Finemedia nie była w stanie niczego naprawić, bo twierdzili, że problem był u mnie. Byłem zmuszony zmienić dostawcę i mój wybór padł na Korbank, jako że jego ceny były podobne do Finemedii. Niestety, ale moje dziwnienie było wielkie, gdy po podłączeniu usług przez Korbank, awarie nadal występowały. Koszmar wrócił i pozostało mi nic innego jak tylko zgłaszać awarię. I tutaj szok, bo Pan z którym gadałem na infolinii naprawdę sprawiał wrażenie, że próbuje mi pomóc. Podpowiadał mi co możemy spróbować zrobić, zmieniał jakieś ustawienia i mimo sporego wysiłku problemu nie udało się rozwiązać. ale ! tutaj kolejne zaskoczenie ! Na drugi dzień, bez żadnych ponagleń, sam z siebie, Pan zadzwonił i powiedział, że umówi technika.tutaj kolejne zdziwienie, bo monterzy może i identyfikatora nie mieli, ale za to mieli firmową koszulkę, więc nie musiałem bawić się w potwierdzanie tożsamości. Panowie siedzili u mnie 3 gofziny, próbowali podłączyć swojego laptopa, zmieniali kable i nic nie pomogło. Obiecali, że spróbują jeszcze raz. Czekałem na nich przez cały weekend, ale później dowiedziałem się, że wtedy nie pracują. Przyjechali do mnie we wtorek jak stwierdzili z pomysłem na rozwiązanie problemu.Wyobraźcie sobie, ze mineło 30 minut i stwierdzili, że znaleźli problem. Uszkodzona była jak powiedzili instalacja wewnątrzbudynkowa. Dramat ! męczyłem się z poprzednią firmą ponad rok i nie byli w stanie rozwiązać problemu. Na koniec spotkało mnkie kolejne zaskoczenie, ponieważ okazało się, że w okresie, w którym miałem awarię dostałem rabat !W moim przekonaniu firma Korbank, choć na początku były problem, pokazała, że zależy im na mnie i przez to polecam ją każdemu komu tylko mogę.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

profesionalna firma

Wady

Extra informacje

~Michał ZZZ / 2016-09-12

Na Korbank zdecydowałem się, z braku innych możliwości - mam internet, telefon stacjonarny i TV. internet w porządku, telefon i TV dno, w okresie prawie dwóch lat dwa razy wymieniano mi dekoder, raz pilota. Odbyłem kilkadziesiąt wizyt w BOK, masę telefonów - bez skutku. Telefon działa częściowo, brak możliwości odbywania rozmów zagranicznych, TV - chyba sto kanałów, ale w tym z dwadzieścia to stacje lokalne (identyczny program prawie przez całą dobę), zawsze można znaleźć najmniej dwa kanały nieczynne, nie ma mozliwości wykasowania części kanałów, ciągłe zwieszanie się TV i konieczność restrtu dekodera, kłopotliwa obsługa pilota, funkcje klawiszy nie odpowiadają piktogramom, nagrywarka działa ale tylko dwa dni do przodu, przy odtwarzaniu nagrań nie ma możliwości podglądu, itd Odradzam serdecznie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

brak

Wady

jw.

Extra informacje

dwa lata, Wrocław - Marszowice, 110 zł za miesiąc

~Alexis / 2016-09-06

Na Korbank zdecydowałam się na zasadzie argumentu a contrario, ponieważ oferta Moico odrzuca mnie zaawansowaną hipsterozą. Poza tym, Korbank oferuje dwa interesujące mnie porgramy, czyli Kuchnie i Polsat Food, a taką kombinację widziałam tylko w UPC.Na początku był dramat, mimo zamówionej usługi 100 mb, internet osiągał w porywach 10 mb na kablu. Ale po wymianie kabli (wcześniej Korbank dzierżawił od innego dostawcy) internet działa bardzo dobrze, jak dla mnie bez zarzutu. Telewizja czasami się zacina, ale tak mało z niej korzystamy że w zasadzie problem jest niezauważalny. Ogólnie, na plus. Bardzo miła obsługa, w każdym dziale do którego dzwoniłam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

lepsza oferta od innych, dostępność interesujących mnie programów tv

Wady

Extra informacje

sierpień 20016

~Waldi / 2016-09-02

Ciekawie dobrana telewizja, gdzie zabierasz dekoder ze sobą gdzie chcesz. Doceniłem to bardzo mocno na wakacjach. Szkoda tylko, że nie mozna podłączać na internecie mobilnym.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50

~Włodzimierz / 2016-08-18

Jestem klientem już od kilkunastu lat. Z roku na rok obserwuję jak jakość uslug jest coraz lepsza. Na początku naszej współpracy była masa awarii, jednak po doprowadzeniu światłowodu na Kozanów, jakość usług poprawila się diametralnie. Bardzo rzadko zdarza się krótkotrwały brak w dostępie do internetu Panie w biurrze obslugi zawsze slużą pomocą. Oferta cenowa jest na dobrym poziomie. ponad 10 lat na kozanowie we Wrocławiu
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Wady

Extra informacje

ponad 10 lat na kozanowie we Wrocławiu

~Mario / 2016-08-16

Jako, że jestem zadowolony i obiecałem wystawić opinię, bardzo proszę: fajna promocja studencka, cenowo i na krótki okres. Obsługa klienta bardzo miła, szczególnie jedna, ale niestety nie pamiętam imienia :)Póki co działa, ale nie chce się tutaj jakoś bardziej wypowiadać, bo za krótko korzystam.
Cena
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

promocja studencka

Wady

lepiej żebym nie zauważył

Extra informacje

~Marcin Wiśniewski / 2016-08-09

Ceny naprawdę niskie, prędkość stabilna. Przy łączu do 50 mb/s opiewa w okolicach 48-49 mb/s. Router Wi-Fi niezawodny, przerw w dostawie nie stwierdziłem od samego początku użytkowania. Nie żałuję wyboru i polecam każdemu kto ma tylko możliwość
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

cena, prędkość działania

Wady

Jeszcze żadnych

Extra informacje

wziąłem 50 Mb/s - Białowieska

~Asia / 2016-08-09

Wybrałam Korbank ponad 3 lata temu ze wzgledu na ciekawa ofertę. Pomimo moich wcześniejszych obaw, wszystko działa szybko i bez problemów. Polecam!
Zalety

szybkość, stabilność, bezawaryjność

Wady

Extra informacje

~Megi / 2016-08-01

Internet w bardzo dobrej cenie i to za światłowód. Awarii brak. Przy podpisywaniu Pani bardzo miła, ale nie powiedziała, że mój mąż nie może być zamiast mnie na instalacji. Zdarza się.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

~Dtz / 2016-07-09

Przeszliśmy z Netii w marcu bo nie chciała dać więcej niż 2M (Wysoka), miało być 100, światłowód itd. A tymczasem ledwo ok 40 wyrabia, ale najgorzej że co parę dni awarie i wcale nie ma internetu, co praktycznie dyskwalifikuje dostawcę. Awarii nie ma komu zgłosić często bo numer działa tylko w godz.biurowych. Serwisanci uprzejmi i pomocni i to jedyny plus..szkoda chłopaków, bo mają sporo pracy i wkurzonych klientów bez liku. Żałuję że zmieniliśmy dostawce zwłaszcza że Netia się połapała i już oferowała więcej. No a jak nie ma internetu to telefonu takoż..
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

Mili serwisanci, przystępne ceny.

Wady

MEGA częste awarie, słabo dostępny serwis, prędkość dużo niższa niż obiecywana.

Extra informacje

~Monika / 2016-07-01

Uwaga! Zadzwoniłam do obsługi klienta, z pytaniem czy mogę usługę przenieść na inne mieszkanie. Dostałam informację, że oczywiście i jako stały klient, mają dla mnie promocję internet 300/300, za który przez pół roku zapłacę 1 zł, a za pozostałe miesiące będę płacić 54 zł.Do tej pory płaciłam za szybkość 100/50 74 zł. Zapytałam także, czy umowa (mam na czas nieokreślony), pozostanie zachowana. Usłyszałam , że tak oczywiście.Jakież było moje zdziwienie, gdy aby podpisując aneks do umowy zauważyłam, że umowa jest zmieniona. Jest na czas określony, na dwa lata....nawet nikt mnie nie przeprosił za próbę jawnego oszustwa. UWAŻAJCIE!!!!!

~Bartek / 2016-07-01

Mam Internet i tv od miesiąca, usługi nie sprawiają problemów, nic sie nie wiesza, Internet śmiga, porównując do Multimedi nie widzę większych różnic na korzyść którejś ze stron. Korbank ma lepszą ofertę tv
Zalety

Cena i w sumie jakość

Wady

Extra informacje

~Michał / 2016-06-18

Z Korbanku korzystam od dwóch lat (telefon stacjonarny, internet i TV - Wrocław, Osiedle Malownicze). Internet w porządku, reszta to ciągły problem. Telefon stacjonarny - niemożność dzwonienia za granicę, firma nie jest w stanie się z tym uporać, dość częste przerwy w działaniu telefonu, zaniki rozmów, szumy itp.Telewizja - niemożność posegregowania kanałów wg własnych preferencji,zawsze kilka kanałów nie działa lub działa nieprawidłowo (np staje obraz, barak dźwięku), pakiet zawiera około 100 stacji ale z tego chyba 20 to kanały regionalne (identyczny program przez cała dobę). Drugi koszmar to dekoder - częste zawieszanie się, pomyłki przy planowaniu nagrań, niemożność odtwarzania nagrań na podglądzie, nieczytelne funkcje na pilocie. Podsumowanie: Gorąco odradzam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25

~Malownicze / 2016-06-17

Nie mam się do czego przyczepić, mimo że to jedyny operator jakiego tu mam (nie liczę mobilnych, bo zasięg koło lasu to lipa)i na początku byłem na to zły. Pani Marta na infolinii bardzo miła, mimo że byłem zły jak się okazało na swój własny błąd w płatnościach.Parametry mam prawie takie jak na umowie. Dotychczas miałem jedną awarię (podobno szczur przegryzł światłowód i mam nadzieję, że to nie była wymówka tej firmy :) ale jak na prawie 2 lata umowy to i tak dużo lepiej niż w Netii, w której od kiedy tylko połączyli się z Dialogiem awarię i słaba wydajność były na porządku dziennym. Mam nadzieję, że komuś pomogłem :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

~ja / 2016-05-28

najgorszy dostawca internetu którego miałem, połączenie zawiesza się regularnie, pakiet 100 mb wolniejszy niż 60 który miałem u poprzedniego dostawcy. otwieranie stron. przy pobieraniu zawiesza się. generalnie tragedia, pilotem żeby zmienić program trzeba celować centralnie w światełko. nigdy więcej nie podpiszę umowę,
Zalety

brak

Wady

setki

Extra informacje

~nik / 2016-04-29

odradzam zdecydowanie, prędkość internetu jest 10 krotnie niższa niż w umowie. nie mówiąc już o uprzejmości infolinii, odradzam.

~Jerzyk / 2016-04-25

Może i mam jakieś szczęście, ale u mnie to naprawdę dobrze chodzi. Nie mam do czego się przyczepić. Mam 300/300 Mb/s a realne osiągi to około 250/250 (oczywiście nie po wifi), czyli całkiem nieźle.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

~pulina / 2016-03-09

W sumie nie są źli. Tanio dobrze. Kiedyś narzekałem ale koniec końców okazało się że to mój router sprawiał problemy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Szybki net, Tanio chyba najtaniej

Wady

Nie wszędzie jeszcze są,

Extra informacje

49 za 50Merga

~Cristina_85 / 2016-02-16

Mam internet i telewizję z Korbanku, jestem ogólnie zadowolona. Cena jest adekwatna do usług, internet działa jak nalezy, na telewizję nie mogę narzekać.Wadypodczas awarii nie mozna sie dodzwonic do biura obslugi klienta6m
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

Wady

podczas awarii nie mozna sie dodzwonic do biura obslugi klienta

Extra informacje

6m

~Janusz / 2016-01-29

Szukałem informacji o pakietach Korbanku i trafiłem na to forum. Po przeczytaniu opinii na tą firmę (szczególnie tych negatywnych) zdecydowałem się napisać swoją. Korzystam z internetu z Korbanku od 2004 roku (może nawet wcześniej). Na początku było różnie, zarówno z "padaniem" sieci, jak i również z ich naprawą po zgłoszeniach. Jednak od kilku lat raczej nie mogę narzekać. Zwisy zdarzają się tylko po zjawiskach atmosferycznych lub "ludzkich", czyli kradzież infrastruktury. Jednak zgłoszone awarie są naprawiane szybko. Czasami internet potrafi dziwnie zwolnić, lecz ich sprzęt (chyba serwery- nie jestem informatykiem)resetują się co godzinę i wszystko wraca do normy. Jeżeli chodzi o internet - polecam, o TV się nie wypowiadam gdyż nie korzystam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

W nocy internet "przyśpiesza", miła i fachowa obsługa.

Wady

Extra informacje

internet od ponad 12 lat, obecny abonament za 49

~Anna / 2015-12-14

Obiecałam, że dodam komentarz więc słowa dotrzymuje. Ceny maja najniższe na rynku. Nie znalazłem innego dostawcy, który byłby w strasnie sprostać. Fajne jes to, że ich łącza oparte są o światłowód. Od kiedy mam u nich usługi, nie miałam żadnej awarii. Na razie jestem bardzo zadowolona.3 miesiące
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Wady

Extra informacje

3 miesiące

~Azar / 2015-12-06

Internet nawet szybki, jeśli chodzi o czasy ściągania filmów, gier, muzyki, ale tylko wtedy kiedy już działa. Internet bardzo często się zawiesza, rozłącza się z nie wiadomo jakich powodów. Dodatkowo całkowicie losowe duże spadki szybkości. Ogólnie nie polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

Nawet szybki jak już się połączy.

Wady

Często rozłącza się, losowe duże spadki wydajności.

Extra informacje

3 miesiące

~Opat / 2015-12-02

Mam od nich Internet od roku a telewizję od 3 miesięcy. Zaryzykowałem bo opinie mają średnią ale skusiłem się ceną. Początkowo były awarie ale jak podłączyli się światłowodem to inna bajka. Internet super! Tv daje radę chociaż niektóre kanały dłużej się ładują. Czasami mam problem z pilotem i muszę nim trzepnąć.Jak jest światłowód to polecam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Internet, cena

Wady

Nienajlepsze piloty do dekoderów

Extra informacje

Ponad rok

~Anetkaa / 2015-11-27

Działa całkiem nieźle, nie ma problemów z rozłączaniem neta w porównaniu z dawnym dialogiem którego mieli moi rodzice to przez cały okres używania internetu z korbanku nie było żadnej poważnej awarii. Raz sie zdażyło że nie miałam neta przez pół godziny - ale i tak najpierw sprawdziłam czy mi znowu kot nie poluzował kabli przy routerze ;))))) Tak więc ogólnie OK, jak się będę przeprowadzać to mam nadzieje jedynie ze bedzie tam zasieg :( bo niestety nie wszędzie jest.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

cena, okres trwania umowy (juz raz przedluzalam ;))))

Wady

nie ma zasiegu w całym wrocławiu, trzeba sprawdzac gdzie jest dostepny

Extra informacje

półtora roku

~Smerfetka / 2015-11-12

Bardzo profesjonalna obsługa na telefonicznej centrali, wszystsko potrafią załatwić, a u innych tylko mnie odbijają a suma sumarum musze iść do siedziby stacjonarnej.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

obsługa na centrali

Wady

słaba muzyka przy czekaniu na połączenie

Extra informacje

2 miechy

~Edward Jaworski / 2015-11-02

Jestem klientem Korbanku od wielu lat (koło dziesięciu, albo dłużej.Byle jakie były początki,ale obecnie,od kilku lat, nie mam żadnych powodów do narzekania na swojego dostawcę internetu. Dostaję tyle ile mam w umowie(50 i bezawaryjnie, porównując z innymi dostawcami we Wrocławiu. Nie rozumiem krytycznych opinii tu zamieszczonych, chyba, że, tylko tak dobrze jest na Różance?
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

Dostaję bezawaryjnie to za co płacę, moze tylko nie dbają o stałych klientów, pożądane by były, tak jak kiedyś, promocyjne warunki przedłużenia umowy.

Wady

Nie przyjmują telefonów do Korbanku, dobrze że nie ma awarii.

Extra informacje

wiele kolejnych umów, 54,00 zł/ miesiąc.

~Andrzej Wasiak / 2015-10-05

Jestem zadowolony z Korbanku, w ciągu dwóch lat miałem jedną awarię, ale w miarę szybko naprawioną. Internet po kablu daje mi transfer w górnych granicach (90-95/100Mb/s)Ich dekoder działa sprawnie, chociaż nie miałem zbyw wielkich nadzieji z nim związanych, ze względu na działanie na androdzie. Ceny to bajka, ale konkurencja już tak bardzo nie odstajeJeśli ktoś to czyta z Korbanku, brakuje mi sieci komórkowych!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

Stabilne, faktycznie szybkie łącze, sprawnie działający dekoder, ceny trochę niższe od konkurencji

Wady

brakuje mi sieci komórkowych

Extra informacje

około 2 lat

~Megi / 2015-09-09

Internet całkiem spoko, nie muli, nie ścina. W ciągu mojego użytkowania może dwa razy była przerwa w dostawie internetu, na niecałą godzinę. Telewizja jest ok, chociaż czasem przy jakościach HD potrafi ciąć.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

przyzwoite prędkości internetu, łatwosc uzytkowania, fajny dekoder

Wady

czasem hd przycina

Extra informacje

8 miesięcy

~Amigos / 2015-09-07

Rzetelny dostawca - mam Korbank w pracy i w domu rodziców i wspolprace oceniam na bardzo dobra. Jedyny minus to to ze nie sa wszedzie. Elastyczne podejscie do klienta przepisanie umowy nie satnowilo problemu dla obslugi.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

mało awarii

Wady

nie sa wszedzie

Extra informacje

5 lat

~Agniesssszk / 2015-09-04

Posiadam usługi KORBANK we Wrocławiu. Zdarzyło się kilka awarii ale to normalne przy 6 latach stażu. Ogólnie jestem bardzo zadowolona i polecam sąsiadom.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Bezproblemowo działająca usługa, miła obsługa

Wady

brak

Extra informacje

6

~Nevalistis / 2015-07-05

Lubię grać w Diablo 3. Niestety, Korbank nie lubi chyba mnie.Mniej więcej raz w miesiącu zdarza się awaria taka, że parę minut nie ma sieci. Zresztą sieć lubi sie też zrywać ot tak, na chwilę, i jestem wywalany z Battlenetu.Zaczynam pomału tracić cierpliwość. I żeby to jeszcze była jakaś stara infrastrukura - ale gdzie tam! Mieszkam w budynku, który nawet roku nie ma.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

było tanio

Wady

niestabilnie

Extra informacje

mam net z Korbanku już 9 miesięcy

~Paweł Stabłowicka / 2015-06-28

Dramat , kilka razy dziennie reset bo sie wiesza , bark internetu od 22 od 23 to juz całkiem porażka , szukam możliwości wypowiedzenia umowy , teraz w niedzielę zrywa internet co 5 - 10 min , wczoraj wieczorem sobota zrywał co 30-60 min testowałem do godz. 2:52 potem poddałem się NIE POLECAM !!!!!!! jadę tam jutro , a ja dość impulsywny jestem to wygarne im co o tym myślę
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

żadnych

Wady

wszystko

Extra informacje

od 04-2015

~Jurek / 2015-06-12

niesamowita amatorka, daleko im do dużych firm które maja pewne standardy. Dekoder do tv trzeba resetować kilka razy dziennie. Kłamliwe promocje żeby uwiązać klienta na lata. Ciagle przerwy w dostawie internetu. Chamska obsługa telefoniczna - kłamią i udają ze nie wiedza. Polecam zadać korekt za dni w których nie działają usługi.
Zalety

kilka mieszkań na jednej umówię ;]

Wady

brak jakości

Extra informacje

za długo

~Szary_Wędrowiec / 2015-06-08

Inne podejście do abonenta niż u innych. To abonanet wybiera co, na ile i w jaki sposób - to oni sie dostosowują, obsługa nie rtobi żadnej łaski. Fajnie. O działaniu na razie nie pisze bo mam ich od niedawna - nie chce zapeszać.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

"zachodnie" podejście do abonenta

Wady

nie konfigurują routerów abonenta

Extra informacje

1 miesiąc

~FabrykaSów / 2015-06-01

jak na sprzedawcę telekomunikacyjnego firma całkiem znośna. podpisałam umowę w biurze, które znajduję się w centrum koło rynku (okolica Jana Pawła II). Pani w biurze kompetentna i sympatyczna - mimo zalewu moich pytań, miałam uraz po wcześniejszych przygodach z telekomunikacją i się bałam zaryzykować. Jednak internet trzeba mieć! tylko telekomuniakcja ma chore zasady i anty -abonancką politykę. internet u mnie narazie bez grubszych awarii. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

uczciwość, łatwy kontakt telefoniczny

Wady

jeden oddział na jedno miasto

Extra informacje

4 miesiące

~Brown / 2015-05-20

Jedyna firma telekomunikacyjna gdzie naprawde mozna wszystko zalatwic, bez koniecznosci wizyty w ich siedzibie. Bez łaski, 100 formalnosci, 15 przelaczan jak u innych. Moim zdaniem nowoczesne podejscie do obslugi.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

obsluga klienta

Wady

brak

Extra informacje

3 lata

~Shine_Like_Diamond / 2015-05-18

Zatrudnieni kompetentni i sympatyczni ludzie na infolini Z łatwoscia mozna zalatwic rozne sprawy a nie tylko te sprzedazowe jak u innych operatorow.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

obsluga, brak wybierania numerycznego

Wady

ograniczony zasieg, np. w Pozaniu nie ma ich

Extra informacje

1,5 roku

~Nick_1986 / 2015-05-14

Narzekac nie mogę, dziala bez strat pingów, mam wykupione 50 mb a w nocy mam 250, polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

predkość internetu

Wady

Extra informacje

5 miesięcy

~Legnicka / 2015-05-13

Działa bez zastrzeżeń od grudnia 2014' . Przydało by się tylko wymienić dział techniczny . Nadęte bąki . Nic nie można się od nich dowiedzieć . Mam problem z P2P a konkretnie z emule i DC++ które oni sami polecają na stronach netowych (DC++) . Goście potrafią tylko powiedzieć że nic nie jest blokowane i nie znają przyczyny . Co z tego ze KORBANK nie blokuje P2P skoro i tak nie można ściągać :-))) W tej sytuacji powiedzenie ze nie blokuje jest tylko ściemą bo z KORBANKU można korzystać wyłącznie z torrentów . Adres huba Korbanku podany jest niewłaściwie więc tak naprawdę też go nie ma . Najprawdopodobniej powrócę do ORANGE zaraz po wygaśnięciu umowy lub do jakiegoś innego operatora .
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50
Zalety

Bezawaryjne działanie na moim ryterze Asusa

Wady

Brak łączenia się z P2P opr. torrentów . Dział techniczny zniechęca klientów do daleszej współpracy z Korbankiem .

Extra informacje

od grudnia 2014' za 39 zl/ms.

~SonGoku / 2015-05-06

Panie z infolinii pomocne i życzliwe - osoby strsze nie są traktowane jak ciężar (moja bacia)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

obsługa

Wady

jedno biuro

Extra informacje

3 miesące

~QuestroDomingos / 2015-04-29

rzetelna firma - przeszedlem do nich, bo UPC zaproponowało mi drozszy abonament dla przedłużającego klienta niz nowego, dla mnie żenada. Z tego co wiem Korbank ma polityke lojalnościową. UPC bedzie tracić klientow swoją polityką.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

doceniają lojalność

Wady

narazie brak

Extra informacje

6 miesięcy

~Dalejman / 2015-04-23

Szybki internet. Kompetentni ludzie zatrudnieni w biurze. Ogolnie polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

cena, szybkosc

Wady

4 pietro

Extra informacje

3 lata

~Balęda / 2015-04-22

Bardzo innowacyjne podejscie do produktu i klienta. Mysle ze to jedna z pionierskich firm jesli chodzi o rozwój IT na rynku dolnoslaskim, ale nadal malo doceniona. Bardzo profesjonalna obsługa klienta, przeszkolona, nie nachalna.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

cena, obsluga

Wady

Extra informacje

5 lat

~Joowisz / 2015-03-23

Miałem internet w pakiecie z telewizja na biskupinie. Bylem zadowolony z uslug i z ceny. Niestety na lokalizacji gdzie teraz wynajmuje mieszkanier nie ma ich, jest UPC jakosc uslug podobna jednak płace ponad 2 razy wiecej. Za pakiet telewozyjno-internetowy place 139 zl, a placilem ok.60 zł
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

tanie pakiety

Wady

nie wszedzie sa

Extra informacje

2 lata za ok. 60 zł

~TLove / 2015-02-27

Moi rodzice maja na Biskupinie od nich internet a ja mam na Rozance pakiet telewizja, internet i telefon. Narzekac nie moge. Stabilne łącze systematycznie konserwowane przez ich technikow.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

obsługa

Wady

nie ma

Extra informacje

5 lat

~Bart / 2015-02-26

Miałem na wrocławskim Kozanowie przez kilka miesięcy internet od nich: 50mb na umowie, 70-100mb na różnego rodzaju testerach prędkości a torrenty leciały nawet 5mb/s. Wystarczy sam ruter, bez modemu i całe mieszkanie na 5 kresek zasięgu :) Nawet jak robiłem cesję, to przebiegła szybko (od nowego miesiąca, a nie jak u innych wielkie kombinacje) i w miłej atmosferze. Polecam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

szybkość DL i UL, stabilność, cena, czas montażu

Wady

chyba tylko taka, że w obecnej lokalizacji nie mam ich zasięgu

Extra informacje

~Perłas / 2015-02-23

Polecam, internet śmiga aż miło! W nocy chyba podkrecaja na maxa, tak trzymac
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

szybkosc internetu

Wady

Extra informacje

7 miesiecy

~Three1985 / 2015-02-19

Bardzo solidna firma - od obsługi po same ich autorskie urządzenie tzw. Korbox. Łatwy kontakt z infolinia.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

infolinia sprawna i szybka, dekoder tv zamiast smart telewizora

Wady

bede informowal jak sie pokaża

Extra informacje

2 mce

~Tanczaca_Hiszpanka / 2015-02-13

Umowa przejrzysta, bez kruczków i 100 stron jak u innych. Po ustalonym terminie umowa przechodzi na czas nieokreslony i nie wskakuje na inny cennik tylko warunki pozostaja bez zmian.To sie ceni bo nieraz mozna po porstu zapomniec przedluzyc.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

umowa, jakosc uslug (telewizja + telefon)

Wady

jeden oddzial we wrocłąwiu

Extra informacje

3 meisieca

~PARISE / 2015-01-26

Polecam pakiet diamentowy, ktory wlasnie nabylem. Polowy tanszy niz u konkurencji a dekoder z wifi i konsola gier mam za 1 zl miesiecznie. U konkurencji za porzadne łącze i telewizje ceny od 90 zł w góre (przynajmniej we Wrocławiu)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

cena , dekoder

Wady

Extra informacje

4 tygodnie

~nikola / 2015-01-17

No niestety odkad mam u nich abonament to ciagle sie cos dzieje. Ciagle mi sie zacina a ich naprawa wogole nie skutkuje. Jestem niezadowolona.
Cena
Obsługa klienta
Parametry
3.33
Zalety

sa tanie pakiety

Wady

zacina sie co jakis czas podczas ogladania

Extra informacje

2 tygodnie

~TenorGad / 2015-01-07

Rzetelna firma, ciekawe pakiety telewizyjne bez zbędnego naciągania. Dekoder ma tez liczne funkcje smart tv jak w najlepszych telewizorach. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

cena, jakość

Wady

narazie brak

Extra informacje

1 rok

~WolnyPolak / 2014-11-26

Pingi w porzadku, w nocy nie rejestruje przerw w grach online
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

brak przerw

Wady

Extra informacje

59 zł za 100mb

~Asmodeus / 2014-11-21

Jestem bardzo zadowolony zarówno z telewizji jak i internetu. Ale na poczatku przekonala mnie cena, maja pakiety w cenie samego internetu, polecam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

cena

Wady

narazie nie zanotowałem

Extra informacje

pół roku

~Torrencik / 2014-06-17

Jestem zadowolony, zarowno obsluga jak i cena lepsze od Vectry i Finemedii ktorych oferty porownywalem.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

cena + mila obsluga

Wady

nie zanotowalem narazie

Extra informacje

3 miesieca

~PWN_Wtab / 2014-05-29

Modernizuja sprzety, dbaja o klientow a potem sie kazdy dziwi ze korbank kosi konkurencje. Mnie wkurza to, ze prawie kazdemu opertorowi (netia, orange,upc,finemedia) zalezy na tym aby nachapac nowych klientow i tylko jak przelaczasz na infolinie 1-podpisz umowe to ZAWSZE odbieraja, a potem jak masz jakikolwiek problem to zero odzewu. Korbank jest inny - szanuja ludzi i za to ich cenie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

szacunek do ludzi, brak rozgraniczenia na nowych/lepszych i starych/zlapanych

Wady

Extra informacje

1 rok

~Nadety / 2014-05-22

W porownaniu do UPC maja naprawde super oferte. Upc chyba zatrzymalo sie dwa lata wstecz, kto by pomyslal zeby placic 170 zl miesiecznie za dwa telewizaory i net 60? Zamienilem na korbank i jestem zadowolony.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

cena, jakosc

Wady

nie zauw

Extra informacje

pol roku

~FlipiFlap_Gensis_isComing / 2014-04-29

Ja tez nie mam powodów do narzekania, nie spalili sie na samym pocztaku tak jak niektorzy operatorzy z ktorymi miałem przyjemnosc badz nie wspolpracowac. Pingi na dobrym poziomie. Obsluga sprawna i symaptyczna.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

uczciwosc, brak nachalnosci i naciagania

Wady

jak beda to napisze

Extra informacje

1 miesiac

~Dyzio-Wspanialy / 2014-04-28

ja wole wziac wszystkie uslugi z Korbanku. Mam wtedy jeden rachunek i jedna fakture. Po za tym cena bardzo atrakcyjna, a jakosc jak narazie nie ustepuje faworytom na tym rynku. Zobaczymy co przyniesie przyszłość w tym zakresie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

cena, jakosc, elastycznosc

Wady

-

Extra informacje

pol roku

~Paweł / 2014-03-31

Opinie są różne w internecie. Ja podpisałem umowę na Słonimskiego na 50Mbit i wszystko od miesiąca działa dobrze. Polecam44 zł - 50Mbit
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

Wady

Extra informacje

44 zł - 50Mbit

~Trojnik / 2014-03-28

Warto! Dział windykacji wyjatkowo mily, bez agresji i ze zrozumieniem, przeciez każdemu moze zdarzyc sie zapomniec zaplacic! Poza tym dobry kontakt z obsługa - zawsze mozna sie dodzwonic.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

windykacja

Wady

nei wiem

Extra informacje

1,5 roku

~Trawertyn86 / 2014-03-25

Moje odczucia co do Korbanku sa narazie bardzo dobre. Obsługa na infolinii bardzo przydatna i miła, transfer internetowy narazie na przyzwoitym poziomie. Zastanawiam sie nad tv, ma ktos moze z Korbanku taki pakiet?
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

internet, infolinia

Wady

Extra informacje

2 miesiące

~Procent / 2014-03-21

Całkiem dobry net. Używam już długo. Najpierw podpisałem umowę zanim zaczęli kłaść kable do mojego bloku. Okazało się że Telekomunikacja Polska nie udostępniła im chyba swoich studzienek i nie mogą podciągnąć kabla. W związku z tym że podpisali ze mną umowę to specjalnie dla mnie postawili na dachu RADIOLINIĘ. Prędkość miałem nawet dwukrotnie większą niż miała być. W trakcie trwania umowy musiałem zmienić lokal - żadnych problemów z przeniesieniem usługi (tym razem na kabel). Dostęp nie miał przerw a prędkości były zadowalające. Nie jestem graczem więc w tym temacie się nie wypowiem. Teraz przenoszę się na wieś więc trzeba będzie umowę zakończyć.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

Stabilna,

Wady

Brak kontaktu z obsługą 24 godziny na dobę (być może się zmieniło)

Extra informacje

parę lat

~medea / 2014-02-24

Wyjątkowo niemiła i opryskliwa obsługa klienta, wyjątkowo nieprofesjonalny kontakt. dawno nie widziałam tak beczelnej pani. Był to mój pierwszy i ostatni kontakt z ta firmą.
Zalety

Brak.

Wady

Extra informacje

~sid orowski / 2013-12-19

Mam tam internet od kilku lat ale najwyższa pora rozejrzeć się za ofertą konkurencji. Od kilku m-cy mam korboxa i jestem niezadowolony. Mam wrażenie, że to jakaś wczesna beta. Dekoder zawiesza się praktycznie codziennie. Obraz zrywa raz na kilka dni. Funkcjonalność dekodera jest żałosna. Ocena mierna.Co do internetu to mogę dać ocenę dobrą. Usterki na tyle rzadko, że nie pamiętam kiedy była ostatnia. Sam internet działa dobrze i nie stwarza problemów. Pingi przyzwoite, transfer również.Obsługa klienta jest przyzwoita ale bez szału.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

lokalna firma, blisko klienta

Wady

trochę amatorszczyzną mi jedzie ta firma

Extra informacje

od 2006 r.

~piksle / 2013-11-03

Ja korzystam z usługi internetowej, przedłużyłem znowu umowę bo wszystko działa jak należy, nie ma spadku transferów i ping bardzo niski, do tego cena bardzo atrakcyjna
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50

~KrainaMiodu / 2013-09-24

Zakupiłem pakiet z Korbanku, tv + net i narazie nie żałuje. Niska cena, szybki internet. Telewizja jest cyfrowa - niezbedny dekoder. Zakupilem go za 299 zł, ale na ulotkjach teraz widze ze jest w promocji za 99 zł.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

szybki internet, ciekawe kanały w pakiecie tv bez dodatkowych opłat

Wady

dekoder zamiast anteny

Extra informacje

2 lata

~marek / 2013-09-16

Jednym slowem ssie. Mialo byc tak pieknie, swiatlowody itp, a jest cieniutko. Internet lub tv przynajmniej raz w tygodniu pada na czas od kilku godzin do prawie doby.czesto niby dnsy dzialaja,ale nie laczy z 99% stronami,czasem dziala tylko wp,onet albo inne malo przydatne strony. Jak czlowiek chce popracowac ro juz nie moze
Cena
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

stosunkowo tanio

Wady

brak stabilnego polaczenia

Extra informacje

2 lata, 50pln/mc

~krzysiekko / 2013-08-11

Witam,Jestem abonentem Korbanku od roku, net działa dobrze ale TV to tragedia! odradzam wszystkim, dekoder jaki "daje" (słono za niego trzeba zapłacić) Korbank to jakies nieporozumienie, czas zmiany kanału to około 30 sek, poza tym po 2h ogladania tv albo totalna zawiecha albo ginie głos... reset (jekies 3-4 minuty na ponowne uruchomienie) i dalej mozemy ogladac!!! co to jest??? Do tego jak ktos zrywa z nimi umowe odkupuja za grosze sprzet ktory sie wczesniej kupiło za ciezkie pieniadze i znow sprzedaja to komus jako nowe. W pudełku od mojego dekodera miałem wrzucona karteczke z napisem tu cytuje "z#ebany zasilacz". takze net tak, TV NIE!!!!WadyDekoder Korbox to porażka, zawiesza się często, zmiana kanału trwa 30 sek12 miesiecy
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

Wady

Dekoder Korbox to porażka, zawiesza się często, zmiana kanału trwa 30 sek

Extra informacje

12 miesiecy

~ziomuś XD / 2013-03-22

haha :D tak jak Piter pisał niżej - najpierw były przerwy w dostawie neta i to bardzo często, ale teraz jest naprawdę spoko. Mieszkam obok niego, ale wcześniej brałem, bo mam już od prawie roku i serio wkur*iałem się na nich niesamowicie :/ ale już jest naprawdę ok, a z tego co mówiła jakaś babeczka od nich przez telefon to mieli przepinę jakąś czy coś takiego (mogłem pokręcić XD), czyli nowy sprzęt jakiś. Możliwe, że to pomogło. Ja osobiście JUŻ polecam hehe ;D Ale pół roku temu miałem ochotę obrzucić ich auto jajkami XD to fakt! xD
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

stabilnie działa, bez przerwań, osbługa przez GG :D to jest mega

Wady

czasem ciężko się dodzwonić, ale dzwoniłem raz to mogłem tak trafić dziwnie

Extra informacje

prawie rok

~piotrek / 2013-03-22

necik spoko, śmiga na luzie ;D nie wiem o co chodzi tym typkom z dołu ;) ziomuś miał słabego neta z Korby wcześniej ale już wszystko chula
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

szybko i tanio

Wady

ponoć kiedyś było słabo, oby nie wróciło!

Extra informacje

1 miesiąc, 40zł

~Kleopatra88 / 2013-03-19

Jestem zadowolona, transfery chodzą jak żyleta, w nocy nawet podwójnie. Narazie mam internet ale chciałabym dokupić tv, bo cały czas mają nowe dekodery i ciekawe kanały. Do obslugi moge sie zawsze dodzownic co jest plusem w duzych korporacjach.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

szybkosc internetu

Wady

czwarte pietro

Extra informacje

1 rok za 49 zł

~adamo / 2013-03-19

o tej firmie dowiedziałem się od sąsiadów. Obecnie mieszkam na ul. Opolskiej. Z ich usług korzystam już prawie rok czasu. Na początku miałem problemy z osiąganiem transferów. Po tygodniu czasu problem sam zniknął. Pracuję w domu więc dostęp do internetu jest mi cały czas potrzebny. Faktycznie jakieś chwilowe zaniki się zdarzają na naszej lokalizacji ale zaraz wszystko wraca do normy. Ogólnie mówiąc polecam korbank.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

niska cena i elastyczność oferty

Wady

brak

Extra informacje

od roku czasu

~Sid Orowski / 2013-01-21

Jestem zaskoczony tyloma opiniami negatywnymi. Mieszkam na Kozanowie, jestem ich abonentem nieprzerwanie od 2006 roku i nie mogę złego słowa powiedzieć. Zdarzały się awarie, owszem ale występują bardzo rzadko a usuwane są szybko. Obsługa klienta przyzwoita, z monterem można porozmawiać jak z człowiekiem, opcji do wyboru sporo. No i dobra cena. Nie ma to jak kabel ze ściany. Prościej być nie może. Ja ich polecam. Czwórka z plusem z czystym sumieniem.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

Stabilność

Wady

???

Extra informacje

~fat_boy / 2012-12-14

Przeglądam ofertę Korbanku(co to za nazwa!?) i widzę jedną z opcji internetu 3 Mb/s. W czasach kiedy do domów wchodzą łącza gigabitowe a w koło trąbią o LTE myślę że taka prędkość to co najmniniej niestosowny żart. Rozumiem że nie wszyscy potrzebują hiper prędkośći ale ludzie szanujmy się. Czasy kiedy robiliśmy kawe podczas ściągania załącznika z poczty elektronicznej dawno się skończyły. Nie cofajmy się w rozwoju.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

brak

Wady

brak

Extra informacje

~Borys / 2012-12-06

- ciągłe brak internetu w weekendy. Wyłączają w piątek po południu i tak do poniedziałku.- infolinia w weekendy nie działa numer alarmowy to jakiś koleś siedzący w domu pod komórką- monteży nie za bardzo kumają czaczę. Konfiguracje routera z laptopem określają mianem dodatkowej usługi- Panie z BOK-u ciągle mocno zdzwione, że coś może nie działać. Miłe ale bezproduktywne- nie odpisują na maile a jak wypowiesz umowę to mają cię w d...... nikt nie zadzwonie, nie odpowie na twoje zarzuty. Prawie jakbym internet od sąsiada po balkonie ciągnął, a on by mi ten kabel odciął i po temacie usługiPS. do Krobanku. Jak dodajecie sami pozytywyne opinie to wysilcie się odrobinę. Jak to możliwe, że negatywne posty mają po 5 linijek tekstu w zwyż a pożytywne to jedno, max. dwa zdania. Przecież to widać odrazu....
Zalety

Nie wyłączają neta z dnia na dzień gdy nie zrobisz przelewu

Wady

- Wyłącznie neta gdy najbardziej tego potrzebujesz (weekend). Kontakt mailowy dokładnie jak z moją Babką. Nie odpisuje.

Extra informacje

1 rok pozbawienia wolności z Korbankiem

~mucha / 2012-12-04

jestem bardzo zadowolony z usług
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

ok.

Wady

1 awaria w ciągu 2 lat

Extra informacje

2 lata

~Romney / 2012-10-28

A ja tam polecam na Biskupinie bardzo!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

szybkość, czas instalacji, cena, możliwość negocjacji;)

Wady

Extra informacje

3 lata

~bez bicia piany / 2012-09-17

instalacja expresowa,monteży ok,prędkość jak w umowie ,dobry kontakt z biurem obsługi-polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

dobra cena

Wady

prawie brak-czasami się przytnie ( 2 razy przez pół roku)

Extra informacje

6 m-cy

koala_121 / 2012-08-29

Widzę, że nie jestem jedyną zadowoloną klientką, a to dobrze. Miałam internet w dialogu i jak nie przerywało to było święto. Od paru miesięcy korzystam z usług Korbanku i póki co nie mam nic do zarzucenia. Cena jest przystępna, więc można znaleźć dobrą ofertę na możliwości swojego portfela.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

szybkie łącze, duży wybór

Wady

na razie brak

Extra informacje

szuba_85 / 2012-08-28

Wszystko działa, jak należy! Założyłem internet co prawda niedawno, ale jak do tej pory żadnych zastrzeżeń :-) I co najważniejsze dla młodego, zapracowanego człowieka wszystko bez wychodzenia z domu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

obsługa, szybki montaż, zasięg na nowych osiedlach co jest alternatywą dla tp sa ;-)

Wady

Extra informacje

5 miesięcy

ala84 / 2012-08-22

Witam wszystkich przezornych ;-) Powiem krótko - korzystam z ich usług od dwóch lat - polecam! Usługa stabilna, ciekawa oferta, przystępne ceny, jak na te czasy, a przede wszystkim firma postawiła na pełna mailową obsługę Klienta.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

wysokie transfery, elastyczna oferta, promocje dla stałych abonentów, szeroki zakres działania firmy, noweczesne techmologie

Wady

cena ;-)))))))))))))))))

Extra informacje

2 lata

~karolajna#1 / 2012-08-17

korzystam z waszego internetu pare lat i nie mam nic do zarzucenia.sciagam,wysylam bez problemowo.pozdrowienia dla calej firmy
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

marcin11111 / 2012-08-16

Korzystam z usług tej firmy od ponad 3 lat i jestem bardzo zadowolony.Na wrocławskim rynku to jedna z najbardziej konkurencyjnych firm dostarczających internet oraz telewizję.Przez ten okres nie miałem żadnych problemów z tym operatorem.Panie z Biura Obsługi Klienta służą zawsze swoja fachową pomocą i firma jest elastyczna.polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

brak przerw w dostawie internetu,fachowa i miła obsługa,zyczliwe podejście do klienta

Wady

brak

Extra informacje

produkt posiadam od 3 lat

~szatinho87 / 2012-08-15

mam internet od paru miesiecy i nie narzekam jak narazie.wszystko dziala jak nalezy i nic sie nie wiesza;D pozdrooopare miesiecy
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

Wady

Extra informacje

pare miesiecy

~BloodMarrrrry / 2012-08-09

Polecam Korbank, mam neta od nich na Kozanowie i jestem zadowolona. Prawie wszystkie sprawy można załatwić telefonicznie lub mailowo, bez konieczności wizyty w biurze. Internet narazie bezawaryjny. Na instalacje czekałam 3 dni.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Solidna infrastruktura, szybkość załatwiania spraw

Wady

Biuro na 4 piętrze

Extra informacje

3 lata

~Wokalista / 2012-07-18

Zastanawiam się skąd te negatywne opinie. U mnie - rewelka!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Szybki Internet, Super obraz telewizji.

Wady

Organizacja - gubią się sprawy czasem.

Extra informacje

5 lat (telewizja rok)

~Dominika / 2012-01-27

Mam go chyba z 6 lat. W sumie płacę tyle samo, ale mam coraz wyższe taryfy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

działa bez przerw od 6 lat, dusze prędkości

Wady

trzeba się samemu upominać o zwiększenia prędkości co 2 lata

Extra informacje

z 6 lat, może nawet 8

~Stały Klient / 2012-01-15

A ja tak sobie czytam te opinie i tak sobie myślę, czy to konkurencja nie śpi i usilnie walczy na opinie z korbankiem, czy rzeczywiście ja mam takie szczęście... Korzystałem z korbanku w trzech miejscach (Kozanów, Biskupin, Ślężna). W KAŻDYM byłem bardzo zadowolony. Nie miałem TV, więc się nie wypowiem, internet działał zawsze bez zarzutu, a predkości miałem często wyższe niż w umowie. Awarii nie odnotowałem. Teraz muszę się męczyć z bezprzewodówką, bo tu korbanku nie ma...Dodatkowy atut: przychylność Pań w biurze. Jak się ładnie uśmiechniecie to wynegocjujecie coś niecoś więcej:).Ja polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

indywidualna oferta, dobre i tanie usługi

Wady

Extra informacje

~stary wyga / 2012-01-02

Internet działa bez zarzutu, ale sama TV wychodzi drogo. TV ma dobry obraz, wszystko dokładnie widać i nie rozmazane.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

dobra jakość TV, duża szybkość

Wady

droga TV, tylko w pakietach się opłaca

Extra informacje

2,5 roku

~Zadowolony / 2011-11-30

Mam tylko Internet, zero problemów. Łącze 30 mega.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

~laik / 2011-11-26

1. Na początku to stwierdzam brak kultury i odpisywania na e-maile2. brak takich kanałów jak Disnęy Chanel i Nickleodeon. Podobno właściciele dbają o swoje dzieci i twierdz, że te dwa kanały demoralizują dzieci. Gratukuję cenzury i braku wolnośco wyboru

~Misiek / 2011-10-19

Usługa: Internet 50/5mbpsLokalizacja: Wrocław-BiskupinPolska działa w miarę okej, Europa ewidentnie przycięta a w szczególności upload.Wszelkie monity to jak grochem o ścianę, wysłuchają, obiecają sprawdzić i na tym się kończy.Spora awaryjność, jak nie switch padnie czy zawiesi to coś się rozjedzie w konfiguracji... Od wzięcia usługi wykonałem ponad 10 monitów (tel. oraz mailowych).Wydłużony czas reakcji serwisu, tel. alarmowy to raczej fikcja - raz próbowałem się w weekend dodzwonić bo net znikł - cisza. Patrząc z perspektywy czasu obserwuję powolny progres spadkowy świadczonej mi usługi. Prywatnie żałuję, że zmieniłem operatora. Niestety, powrót do starego oznacza lojalkę na 2 lata o opłacie instalacyjnej nie wspominając. Dodatkowo nie jest jeszcze na tyle źle aby mnie zmusić do takiego działania - jeszcze.Podsumowując, usługa przeciętna do bólu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

- stosunek ceny to proponowanej oferty- ciekawe promocje

Wady

- wysoka awaryjność- kiepska wydajność łączy bądź limity dla połączeń do/z Europy.

Extra informacje

6 miesiecy

~Ebrius / 2011-08-18

Kupiłem właśnie 30 Mega z pełną telewizją (ok. 55 kanałów) za 79 zł. To ma być drogo? To kto ma taniej?! Porównywałęm oferty i jestem pewien, że to jest właśnie najtaniej!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

dobra cena, cyfrowa kablówka na tym samym kablu co internet

Wady

na pewno nie cena!

Extra informacje

10 dni

~wrocman / 2011-08-16

uwaga uwaga przez jakiś tydzień nie było zawiechy netu i zacięc tv. Można spokojnie oglądać Inspiration Tv oraz Record TV - najnowsze programy w ofercie tv Korbanku - fachowo zwanej avios cokolwiek ma to znaczyć :D niżej piszą pracownicy korbanku o jakiś nowych programach a one są od samego początku, tak jak obietnica na www że będzie AXN itp.Co ciekawe tak faktury rozpisują że za internet jest bardzo mało (bo wyższy VAT). Już takiej ulgi podatkowej nie będzie jak przed podpisaniem umowy na TV. kombinacje tak żeby jak najwięcej zarobić :D firma ta zapewne zostanie zjedzona przez jakąś bardziej profesjonalną :D
Zalety

czasami działa poprawnie

Wady

brak profesjonalizmu

Extra informacje

4 lata

~klient niestety / 2011-08-16

Wpadłem na ciekawą promocję firmy KORBANK- na ich stronie oferta świetlana cyt" PROMOCJA „Lubię to!” ZOSTAO NASZYM FANEM NA FACEBOOKU A DOSTANIESZ 2X SZYBSZY INTERNET NA OKRES 3 MIESIĘCY! ZAPRASZAMY: http://www.facebook.com/korbankmedia . Czyli opinie o firmie muszą być tragiczne innymi słowy trzeba sobie je kupić i to jawny sposób - śmiać się chce :) Dobra firma to taka którą się poleca miedzy znajomymi - to taka która ma gorących fanów - to taka której nam zazdroszczą bo my mam a oni nie - a tu proszę firma przeciętnie słaba więc PR kupią. Szkoda gadać.

~Byly_pracownik_i_klient / 2011-07-27

Panie Wrocman!Aż żal komentować Pańską opinię, bo wszystko widać jak na dłoni:). Powiem tak: pracowałem w Korbanku, teraz jestem ich klientem i jakkolwiek o pracy i podejściu do pracowników wypowiadać się nie będę, tak z jakości usług jestem bardzo zadowolony. I nie mam żadnego interesu w tym, że będę ich bronić, z pozoru jest dokładnie odwrotnie.Więc: chwalę, doceniam i polecam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

~Korbank / 2011-07-25

Witam serdecznie,obecnie w ofercie telewizji AVIOS w pakiecie START posiadamy wiele nowych kanałów, takich jak TVN Style, Travel Channel, TVP Sport, Eurosport 2, TVN 7 i wiele innych. Zapewniam, że każda usterka zgłoszona do naszego BOKu zostanie rozwiązana. Bardzo miło słyszeć, że nasz obraz w HD jest prawie jak w 3D ! :)

~J.Blu / 2011-06-17

Zainstalowałem telewizję z Korbanku i takiego wyraźnego obrazu na moim telewizorze jeszcze nie widziałem. Programy HD wyglądają prawie jak 3D, wyraźne i soczyste. Do tego dobra obsługa, zawsze można się dodzwonić, do tego przyjechali i sami wszystko skonfigurowali w moim telewizorze za darmo, czego nie musieli robić. W pakiecie też mam internet 30 Mega.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

dobra obsługa klienta, dobra jakość, dobra cena z internetem

Wady

dość duży dekoder

Extra informacje

niecały rok, 79 zł

~Tomasz / 2011-05-27

szybko i tanio, internet mają dobry
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

szybkość, stabilność

Wady

nie mają chyba telewizji

Extra informacje

3 miesiące, 55 zł

~Odeon / 2011-05-04

Mogę z całą stanowczością w końcu to powiedzieć. Jak wspominam czasy sprzed kilku lat to W ŻYCIU bym nie przypuszczał, że kiedykolwiek będę mógł coś takiego napisać. Było TRAGICZNIE. Teraz zmieniło się praktycznie wszystko, od obsługi klienta do jakości usług, czego dowodem jest ostatnia sytuacja, gdzie przez 3 miesiące w ramach "jakiejś promocji" miałem prędkości rzędu 50-70 mega, a kupione mam chyba 4. Ot tak, bez podpisywania niczego. Wielki szacun i oby tak dalej!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

podejscie do klienta, predkosci internetu

Wady

od jakiegos czasu brak!

Extra informacje

~Frankiewicz / 2011-05-03

Przesiadłem się z kablówki i jestem w głębokim szOOku! Internet zapiernicza aż miło.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

jakość, cena

Wady

brak e-boku, wszystko telefonicznie trzeba załatwiać

Extra informacje

pół roku, 67 zł

~Slezna / 2011-03-19

korzystam jako klient biznesowy na sleznej we wrocławiu. nie mam nic do zarzucenia.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

~Sanocka / 2011-03-05

I jestem bardzo zadowolony. Korzystam z nich nieco ponad rok, TV mam od miesiąca. Nie zauważyłem problemów. W domu bywam po 20.00, więc korzystam rzadko, ale intensywnie:). Mogę polecić szczerze. Ale pewnie wszystko zależy od lokalizacji.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

- szybkość internetu - na pomiarach prędkości mam 30-40 mega- fajna TV

Wady

nie dostrzegłem

Extra informacje

rok

~lubuska / 2011-02-07

Nigdy nie miałem większych problemów z łączami, więc raczej chwalę. Teraz dorzucili telewizje. Cenowo nie ma szans znaleźć coś lepszego. Minusy? Kabel między blokami zwisa mi nad balkonem, co mnie nieziemsko wkurza, zwłaszcza przy wietrze.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

predkość, cena

Wady

kabel zwisajacy nad oknem

Extra informacje

~toek / 2011-01-23

czy coś się zmieniło w tej kwestii ?

~dudu / 2011-01-13

Prawda jest taka, że nie kupi się na rynku lepiej! Każdy ponarzeka, ponarzeka, a potem pędem do Korbanku. Jak się przestawiłem z wszystkim na Korbank, to nie dość że działa lepiej niż miałem, a po drugie można powiedzieć, że mam 30 mega pasma za darmo. Mogliby faktycznie BOK wymienić na nowy, ale i tak dają radę.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

szybkość, cena, taki CHIP ECONO

Wady

BOK mógłby być bardziej kompetentny

Extra informacje

1 rok, 89 zł, 30 mega + 50 kanałów TV z dekoderem HD

~HeroS / 2010-11-16

Mają taką promocję, a po nowym roku nadal ma być dostępna. Do tego z telewizją w takiej cenie - rewelka!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

szybkość, TV HD

Wady

trzeba podpisywać umowę w biurze

Extra informacje

3 miesiące

~korbankowicz / 2010-10-21

Choć pady czasem się zdarzają. Ale generalnie w ostatnim roku jest fajnie. Czekam na telewizję!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

- cena- prędkość- obsługa

Wady

- czasem pada, ale na krótko

Extra informacje

~MBS / 2010-10-13

Mamy przyłącze światłowodowe do obu naszych budynków. Transfery pierwsza klasa, nawet do 100 mbps. Zawsze szybko działa, www śmiga.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

duże i stabilne transfery, niska cena, tani telefon

Wady

biuro czynne w godzinach pracy

Extra informacje

6 miesięcy

~Szczepin / 2010-09-07

Witam,Mam na Szczepinie i chwalę sobie. Przede wszystkim działa szybko, a jak zwiśnie to w ten sam dzień jest naprawione. Niedługo wchodzą do mnie z TV, na pewno kupię. Polecam póki co, ale wcześniej miałem generację, więc mogę trochę inaczej na te sprawy patrzeć:p.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

- prędkość- czas reakcji na zwisy

Wady

- jeszcze nie ma TV

Extra informacje

2 lata

~Anonim / 2010-08-03

HOSTING - KTO CHCE MIEĆ WIECZNE PROBLEMY, SPOTYKAĆ SIE Z OLEWAJĄCA WAS OBSŁUGĄ TO POLECAM. NAJGORSZA FIRMA Z JAKĄ MIAŁEM DO CZYNIENIA :/
Zalety

czasem działa

Wady

wszystko

Extra informacje

~8 lat

~ostrorog / 2010-06-18

Mam od roku, na biskupinie. Jest gicior. Szkoda tylko, ze tak słabo rozreklamowany hub DC:(. Polecam szczerze.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

- cena- prędkości- miłe Panie w biurze:)

Wady

- słaby hub DC

Extra informacje

rok

~robi / 2010-04-11

Poczytalem i troche mnie dziwią te opinie, ale pewnie konkurencja nie śpi:). Ja mam na grabiszyńskiej i jestem bardzo zadowolony.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

- prędkości- miłe Panie w biurze

Wady

- czasem pada (średnie raz na 3-4 miechy), na szczęście na krótko

Extra informacje

~Amstaff / 2010-03-03

Mam kupione 2 Megabity, a leci minimum 10, w szczycie tak do 30. Na początku było nieprzyjemnie, bo w ciągu kilku dni miałem 3 awarie, ale od tamtego czasu jest zajebiaszczo. Może dlatego, żę podobno lecę światłowodem. Przymierzam się do telewizji, bo teraz dają za darmo. Sąsiedzi też są zadowoleni, nie ukrywam zdziwienia Waszymi opiniami. Mieszkam na ul. Żelaznej.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

- świetne prędkości

Wady

- mały bałagan w Biurze

Extra informacje

2 lata

~amarantus / 2009-05-25

Mam w swojej firmie łącze z Korbanku. Generalnie - chwalę sobie, choć zdarzają się, niestety przerwy, choć nieczęsto (raz na 3-4 miesiące i to max na kilka godzin). Ale biorąc pod uwagę fakt, że do mojego miejsca to nic nie dochodzi (tylko Korbank:p) i tak sobie chwalę. No i obsługa ok, mam swojego opiekuna, jak coś - dzwonię i załatwiam co chcę. Z czystym sumieniem mogę polecić.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

- obsługa klienta- prędkości- mam Internet "na koncu swiata"

Wady

- czasami pada, ale na krótko

Extra informacje

~kosiarz / 2009-05-14

Uważam, że Korbank daje całkiem niezły internet. Po pierwsze szybkość jak dla mnie w sam raz. Nie mam wygórowanych potrzeb, ale za niską cenę mam 2MB/s, co jak dla mnie jest w sam raz. W nocy nawet dają szybszy internet, więc jest naprawdę ok. Jedynym minusem jest (a właściwie było, mam nadzieję...), że jakiś czas temu miałem przerwy w dostawie neta:/ Ale już od dłuższego czasu jest ok, mam nadzieję, że wszystko naprawili.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

Cena, prędkość, obsługa

Wady

Awarie- przerwane połączenie, ale to w przeszłości

Extra informacje

~Kuba / 2009-04-22

Mam podłączenie z Korbaku na Ostorowskiego. Nie wiem co wam nie gra, ale transfery mam NIEZIEMSKIE! Wszystko chodzi bajecznie. Nie ma żadnych przerw. Prawda, że czasami cieżko się było dodzwonić, ale ostatnio zapomniałem hasło do skrzynki, a potem pomyliłem skrzynkę, że dzwoniłem z 3 razy i za każdym razem było ok, nie czekałem dłużej niż gdzieś pół minuty. Kuba
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

- duże transfery, po 10 mbps- dobre ceny - nie trzeba kupować wiązanek jak u innych- dobra jakość ich telefonii (jakość dźwięku)

Wady

- dość długo uruchamiają IPTV

Extra informacje

od 7 miesięcy, 79 zł za 10 mega

~kowaliks / 2009-04-21

Korzystałem kiedyś na Krzykach. Generalnie było OK, usługa na pewno na dobrym pozomie, ale kontakt z klientem - momentami dramat. Telefony milczą (kiedyś liczyłem 7 i pół minuty czekałem na podniesienie słuchawki! Ale za to transfery rewelacyjne i brak awarii.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

usługa na wysokim poziomie

Wady

obsługa klienta

Extra informacje

~Wrockanin / 2009-04-07

Pracowałeś? No to może na Ciebie kląłem nie raz. Może ciśnięci przez konkurencje w końcu wymienili(ście) serwery jednak wiem co przeżyłem. Jak dla mnie to marka jest skompromitowana. Nie uwierzę wilkowi w owczej (linuksowej) skórze.Wady- Kłamstwo jako metoda komunikacji z klientami
Zalety

Wady

- Kłamstwo jako metoda komunikacji z klientami

Extra informacje

~lolpi / 2009-03-21

Mam Korbank od kilku lat. Też tam pracowałem (uściślając realizowałem dla nich jedno zlecenie na sieci) i jeśli mówisz prawdę, że ktoś Ci tak powiedział to Cię okłamał. Sprzęt na głównych węzłach to głównie cisco, co do ruterów - rzeczywiscie za były pcty, ale było ich kilka na miejsce i stały na linuxie a nie żadnej WIN-GROZIE. Poza tym pcty w liczbie mnogiej, a nie pojedyńczej. Tak też pracuje google, też ma pcty, ale kilka (no, google to może kilkaset:p) na lokalizację. Co do parametrów - ja mam już teraz standardową umowę - 1 mbps i działa bez zarzutu, w nocy to mam 10 mbps. Jeśli chodzi o obsługę klienta - tu niestety niektóre rzeczy mogę potwierdzić, tzn. dodzwonić się do Korbanku - rzeczywiście czasem graniczy z cudem. Faktury - prawda, kiedys dostałem fakturę zupełnie kogo innego, jakiejś kobiety z kozanowa, chociaż ja mieszkam na Krzykach. Ogólnie - jeśli masz w domu odpowiedni sprzęt i troszke wiedzy na temat sieci - nie powinieneś narzekać. Więc albo Twoja lokalizacja jest felerna, albo... reprezentujesz konkurencję, co zresztą już nie raz sie zdarzało:). Pozdrawiam,
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

- prędkości- cena

Wady

- niedzialający telefon

Extra informacje

~goral / 2009-02-11

Na naszym osiedlu Korbank miał bardzo wysoki koszt instalacji (1100 zł)!!! Ale warto było - śmiga teraz jak głupi a na abonamecie i tak sobie odrobię, bo taryfy mają niezłe. Jedyne co mogli by poprawić, to informowanie klienta - przy instalacji przyjechali godzinę po terminie i już myślałem, że nie przyjadą. Czyli za obsługę klienta daję 3, parametry i niezawodność 5, a cena to nie wiem -biorąć pod uwagę okres 2 lat też daję 5, bo w sumie jest tu korzystniej niż w innych obecnych ofertach (tpsa, dialog czy netia).
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

szybkość, cena,

Wady

sama obsługa klienta

Extra informacje

od pół roku, kupiłem jako promocja na 2 lata

~asterix / 2009-02-11

Korzystam z usług Korbanku od 5 lat. Teraz jest naprawdę świetnie, ale mieli w historii tragiczne momenty. Podobno wszystko przerzucają na światłowód. Polecam zwłaszcza, że zostali najwięksi we Wrocku i połączenia telefoniczne w sieci są za darmo, więc im nas więcej tym radośniej:). Jedyny poważny problem - za cholerę nie można się tam dodzwonić!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

chodzi szybko

Wady

właściwie brak kontaktu telefonicznego.

Extra informacje

5 lat

Internet KORBANK opinie