Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • KODANO
  • /
  • 1

Opinie o KODANO

kodano.pl

Kraków

Zakupy KODANO opinie
Asortyment
2.55
Dostawa
1.73
Łatwość zamawiania
2.43
Obsługa i reklamacje
1.74
Poziom cen
2.38

Średnia ocen

2.17

w skali od 1 do 5.

 

Monika / 2024-02-07

Czas realizacji zamówienia przeciąga się w nieskończoność. Brak informacji o przewidywanym terminie sfinalizowania zamówienia. Na stronie brak informacji o wydłużonym czasie oczekiwania na przesyłkę.
Dostawa
Obsługa i reklamacje
1.00

Kinga / 2023-12-08

Takiej obsługi nie życzę nikomu!\r\n21 października złożyłam zamówienie na okulary korekcyjne w salonie stacjonarnym. Otrzymałam informację o 21 dniach oczekiwania i zapewnienie, że jest w rzeczywistości krócej. Nikt nie dodał że są to „dni robocze” i tu mam pewność. Potwierdzają to znajomi którzy dwa dni wcześniej też zamawiali.\r\nTrzy tygodnie później tj. 10 listopada zadzwoniłam z zapytaniem o okulary, bo według mnie upływał termin. Dowiedziałam się wówczas o „dniach roboczych” i kolejne zapewnienie że panie wyślą @ do szlifierni i oddzwonią. Nic takiego nie nastąpiło.\r\n17 listopada udałam się już osobiście do salonu, panie niezorientowane, nie odszukały ani okularów ani wysłanego w mojej sprawie maila. Natomiast okazało się, że 13.11 moje okulary zostały nadane, ale nie dotarły. Otrzymałam kolejną obietnicę kontaktu.\r\n20 listopada- czyli ostatniego dnia terminu przewidzianego na usługę -otrzymałam telefon z salonu z informacją, że moje okulary przechodziły kontrolę jakości i stwierdzono uszkodzenie szkła w dolnej części. Dostałam też wybór- poczekać na nowe okulary a dodatkowo dostanę ściereczkę i płyn (Z tego co wiem, ściereczka zawsze jest gratis) albo… drugiej opcji nie było, bo przecież nie zamierzam odbierać uszkodzonych okularów. Zmęczona zapytałam o termin, w odpowiedzi nic nie podano- kolejne 4 tygodnie ??\r\nTu dodam że mam znaczną wadę wzroku, brak możliwości codziennego życia bez okularów, uszkodzone poprzednie się nie nadają, a chodzenie przez cały dzień w soczewkach bardzo mocno obciąża oczy i powoduje zapalenia.\r\nZniesmaczona stwierdziłam, że chciałabym uzyskać rekompensatę za przekroczony termin, co salon mi może zaproponować? Wymagało to konsultacji z kierownikiem salonu, odczekałam 1 dzień -otrzymałam propozycję na voucher w wysokości 100zl do wykorzystania w salonie. Po pierwsze- nie planuje zakupu kolejnych okularów w najbliższym czasie, po drugie- biorąc pod uwagę brak kompetencji i jakości obsługi klienta, nie wiem czy ponownie zechcę wybrać państwa usługi- zawarłam w odpowiedzi oraz to, że oczekuję rekompensaty w wysokości 10%zakupu albo zwrotu gotówki (opłaciłam zakup)\r\nPracownica odpowiedziała że skonsultuję to już z kierownikiem regionalnym i wróci do mnie. Ok, zaczekam kolejny dzień i wtedy podejmę decyzję.\r\nDo dziś jej nie otrzymałam (30.11)\r\nZadzwoniłam ponownie do salonu z zapytaniem co z moimi okularami ? ?\r\n-okulary przechodzą właśnie kontrolę jakości-ale jakie okulary, kiedy nie zamówiłam kolejnych bo nie uzyskałam odpowiedzi??\r\nPo konsultacjach pani zaproponowała mi przecież voucher na 100zl…\r\nTo już była przesada… Chciałam na własną rękę złożyć reklamację, ale … okazuje się że dział reklamacji sklepów stacjonarnych nie istnieje, odpowiedziałam , że sama zajmę się tą sprawą, na co obsługa oddzwoniła po 20 minutach i zaproponowała… ubezpieczenie na rok na zakup- w salonie !!??\r\nPracuje w obsłudze klienta od 13 lat, rekrutuję, szkole pracowników, w swojej obsłudze mam 1500 klientów i od 15do 20 pracowników, życiowo wiele organizuję, sporządzam umowy, rozwiązuję nie zawsze łatwe do rozwiązania problemy, ale takiej sytuacji, takiego braku jakości obsługi klienta nie doświadczyłam !\r\nSerdecznie nie polecam\r\nEdit: 8 grudnia mogę odebrać okulary lub zwrot gotówki. Po 7 tygodniach oczekiwania !
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Niedotrzymany termin, niejakościowa obsługa, brak możliwości złożenia reklamacji

Extra informacje

Brak

Jolanta / 2023-11-28

okulary wykonane niezgodnie z receptą, nie jestem w stanie ich nosić, obsługa w salonie nie potrafi prawidłowo zagiąć zauszników, nie wspominając o prawidłowym dopasowaniu okularów. Przy odbiorze w salonie chciałam przymierzyć okulary, ale Pani obsługująca poinformowała mnie, że najpierw muszę dokonać płatności, a dopiero poźniej może mi wydać okulary. ODRADZAM, CHYBA ZE KTOS CHCE TRZYMAC OKULARY W SZUFLADZIE, a nie na nosie, TTOTALNA PORAŻKA!!!!!!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

nie ma, CHYBA, ŻE FUTERAŁ, FAJNY, ALE TO CHYBA NIE ZASŁUGA FIRMY

Wady

okulary wykonane nieprawidłowo, długi czas oczekiwania, nieprofesjonalna obsługa

Extra informacje

starnowczo odradzam zakup, pieniądze wyrzucone w błoto, okularów nie można nosić

Ania / 2023-07-28

Podzielam opinię, że szkoda że nie można dać mniej niż zero. Zapewniano nas że okulary będą gotowe za 2 tygodnie (syn wyjeżdza na miesiąc i musiał mieć okulary.) I co, okularów nie ma... Panny na salonie... szkoda opisywać. Słowa "nie ma , może będą za tydzień, to nie moja wina" . I tyle. Szkoda że zdecydowaliśmy się na tą firmę 8-(
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Zbigniew / 2023-05-08

szkoda ze ni mozna dać zera co innego sie samawia co innego sie odbiera a co innego obiecują na ubezpieczeniu nie polecam i przestrzegam wszystkich
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

całe mnustwo

Extra informacje

szkoda miejsca na to bo jest tego zbyt wiele

Wioletta / 2023-04-25

Jestem bardzo zadowolona z obsługi. Duży profesjonalizm ze strony Pana Adama, bardzo dokładne badanie oczu. Szczerze polecam !!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Wysoka jakość, dobra cena.

Wady

Nie ma

Extra informacje

Teresa / 2023-03-27

Nie polecam. Zamawialam tam soczewki, trzeba dluuugo wczesniej pamietac o zamowieniu, bo czas realizacji dlugi i nieprzewidywalny. Czasem do miesiace. Ale dostalam maila, ze moge dopasowac soczewki za 1 zl. Zapisalam sie (trzeba bylo pojsc do salonu), przyszlam do Galerii Polnocnej w Warszawie i dowiedzialam sie, ze usluga nie moze byc wykonana, bo nie ma dzisiaj pracownika. Maja wszystkie moje dane, nie mozna bylo zawiadomic? Tak szanuja klienta. Stracilam tylko czas. Napisalam reklamacje do firmy (27.02), do dzisiaj nie dostalam odpowiedzi. Nie pofatygowali sie. Klient ma placic i koniec.

Maja / 2023-01-29

Na poprawnie wykonane okulary czekałam od listopada. Po 5-ciu wizytach w salonie i poprawkach, postanowiłam zwrócić okulary. Teraz jest problem, ponieważ upłynęło 30 dni, czyli czas, w którym można oddać produkt. Sprawę oddaję do mojego adwokata. Poza tym Panie w salonie bez wiedzy, energii, jakby pracowały tam za karę.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60

Monika / 2023-01-24

Najgorsza firma optyczna w jakiej miałam okazje kupować okulary. Pani nęciła promocja 90% na oprawki, ale że jest również promocja na całe okulary 50% i zobaczymy co się będzie bardziej opłacać. Prosiłam o podanie mniej więcej kwoty za szkła przy mojej wadzie z filtrem do monitora, liczyła i powiedziała ok 750 zł. Stwierdziłam że to jest dla mnie ok cena i wybrałam oprawki za 999 zł. Stwierdziła, że może się uda ogarnąć okulary od ręki co przekonało mnie do zakupu. Przy końcowym etapie okazało, że soczewki są dużo droższe, bez filtra to prawie 900 zł i to za jedną soczewkę i że bardziej się opłaca 50%. Finalnie okulary okazały się dużo droższe niż u innych optyków, ale że spędziłam tam ponad godzinę już machnęłam ręka chociaż czułam się zrobiona w bambuko. Po zapłacie Pani powiedziała że czas oczekiwania do 10 dni, ale zawsze są wcześniej! Mamy właśnie 13 dzień i okularów nie ma, dzwoniąc do nich usłyszałam, że to 10 dni roboczych (o czym nie było mowy wcześniej) i że właśnie mija 7 bo oni nie liczą czasu od zamówienia tylko kiedy je wysłali po paru dniach! Serio? Kpina i robienie z ludzi debili! Salon w Warszawie na Powstańców śląskich.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60
Zalety

Brak

Wady

Ceny, czas realizacji

Extra informacje

kacper / 2022-09-19

najgorsze okulary jakie mogą tylko być SKANDAL!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

już ich na szczescie nie ma

Wady

slabe okulary

Extra informacje

Wioletta / 2022-08-24

Bardzo dobra i rzetelna firma, profesjonalna obsługa, produkty dobrej jakości.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

wściekły / 2022-06-06

Terminy w zamówieniu wyrwane z kosmosu , czas wysyłki 2 -3 krotnie dłuższy, brak możliwości rezygnacji z zamówienia , pomimo wydłużającego się czasu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.20
Zalety

Wady

brak towaru

Extra informacje

Mateusz / 2022-05-24

Nie polecam. Brak aktualnych informacji o zamowieniu. Na stronie towar dostepny a po zamowieniu nagle do 10 dni…
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Gosia / 2022-05-23

Nie polecam, okulary o wartości 800 zł połamały się po pół roku użytkowania. Nosze okulary tyle lat i nigdy wcześniej mi się to nie zdażyło, nosząc okulary nawet z taniej półki cenowej.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Inez / 2022-04-07

Długo się czeka! żadnej wiadomości o opóźnieniach.
Obsługa i reklamacje
1.00

ManiaK / 2022-04-07

Informacje o realizacji zamowienia na stronie to falsz. Oczekuje juz dwukrotnie dluzej i zadnych informacji ze strony sklepu. Ignorancja.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20

Sara / 2022-03-25

Jedna, wielka tragedia. Zamówiłam dwa opakowania soczewek, zapłacone od razu. Wysyłka 15 zł, miało zostać wysłane w ciągu 7 dni. Po 8 dniach zero odzewu, napisałam maila. Dowiedziałam się tylko tyle, że nie mają zamówionych przeze mnie soczewek (nie było podane na stronie, że chwilowy brak) oraz, że dostawę będą mieli u siebie w kolejny poniedziałek. Po prawie trzech tygodniach napisałam, by dowiedzieć się co dalej, usłyszałam tylko tyle, że wina leży po stronie producenta i przepraszają. Musiałam odwoływać wizyty u lekarza, co opóźniło mi sprawy które miałam załatwić. Na plus tylko tyle, że zwrot został wykonany bez problemu i po dwóch dniach od ostatniego maila miałam już pieniądzę na koncie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20

Sara / 2022-03-25

Jedna, wielka tragedia. Zamówiłam dwa opakowania soczewek, zapłacone od razu. Wysyłka 15 zł, miało zostać wysłane w ciągu 7 dni. Po 8 dniach zero odzewu, napisałam maila. Dowiedziałam się tylko tyle, że nie mają zamówionych przeze mnie soczewek (nie było podane na stronie, że chwilowy brak) oraz, że dostawę będą mieli u siebie w kolejny poniedziałek. Po prawie trzech tygodniach napisałam, by dowiedzieć się co dalej, usłyszałam tylko tyle, że wina leży po stronie producenta i przepraszają. Musiałam odwoływać wizyty u lekarza, co opóźniło mi sprawy które miałam załatwić. Na plus tylko tyle, że zwrot został wykonany bez problemu i po dwóch dniach od ostatniego maila miałam już pieniądzę na koncie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20

Marcin / 2022-03-21

Czas wysyłki
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60
Zalety

Wady

Czas oczekiwania na soczewki to kosmos, konkurencja przynajmniej 2 razy szybsza jeżeli chodzi o astygmatyzm

Extra informacje

Damian / 2022-03-08

Jawne oszustwo. Kupowałem na szkla.com od lat jedne soczewki air optix aqua w cenie około 160 zl. Teraz łaskawe kodano.pl które przejęła firmę zrobiło promocję na soczewki -30%. z wymyślonej ceny 220 zł brutto i soczewki nadal kosztują około 160 zlotych. Oszusci.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Magda / 2021-12-20

Zamówiłam soczewki, których czas realizacji wynosi do 7 dni roboczych. Po dwóch tygodniach kiedy soczewki powinny teoretycznie być już u mnie napisałam do sklepu z zapytaniem na jakim etapie jest moje zamówienie po czym poinformowano mnie że te soczewki nie są już produkowane... Trzeba zmienić zamówienie na inne. Po tak długim czasie powinni poinformować klienta o zaistniałej sytuacji sami. Czas realizacji kolejne "7 dni" Już drugi raz mam nieprzyjemną sytuację w tym sklepie, więc nie polecam. Rezygnuje z ich usług po tym zamówieniu
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Katarzyna / 2021-10-12

Witam, na nic moje strasznie o wystawieniu opinii dla tej firmy. Początkiem lipca wysłałam do firmy KODANO okulary z reklamacji (odpryskująca warstwa przyciemniająca w okularach marki Ray Ban). Od początku września wysyłam do firmy KODANO maile przypominające o mojej reklamacji, zapewniano mnie o wysyłce do 3 tyg. Od jakiegoś czasu Państwo nie odpisują już na maile. Nie mam informacji kiedy dostanę nowe okulary ani okularów. Z całego serca nie polecam zakupów w firmie KODANO.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

-

Wady

Kontakt z Obsługą Klienta, Polityka firmy, Proces reklamacji

Extra informacje

Roman / 2021-07-16

Okulary korekcyjne wykonano wg recepty. Wszystko w porządku, Czas realizacji - zamówiono w piątek , Miałem czekać 2 tygodnie - takie dioptrie + cylindry nietypowe SMS dostałem w kolejnym tygodniu w czwartek czyli czekałem 6 dni i mam na okulary na nosie . Cena razem z ubezpieczeniem wysoka ale warto .Macie u mnie stałego klienta
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

jest oki

Wady

bark

Extra informacje

otylia / 2018-11-03

Polecam za ogromny wybór oprawek do okularów a także ich wykonanie, kupione ostatnio doskonale leżą na nosie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Zakupy KODANO opinie