Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Finanse
  • /
  • Ubezpieczenia komunikacyjne
  • /
  • Compensa
  • /
  • 1

Opinie o Compensa

Finanse Compensa opinie
Cena/Jakość
3.42
Obsługa klienta
3.67
Oferta
3.69

Średnia ocen

3.59

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

53

dodanych opinii

 

Wojtek / 2022-03-02

Oszuści!!! Ubezpieczenie 'compensa między nami pakiet VIP... 118zl miesięcznie, za żadne zdarzenie z pośród trzech nie wypłacono mi odszkodowania, pierwsze złamane żebro w skutek nie szczęśliwego wypadku... Drugie pobyt w szpitalu 10dni odszkodowanie odmowne, trzecie poparzenie drugiego stopnia 5cm na 4 odmowa złodzieje piepszeni o oszuści!! Do sądu z nimi
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Oszuści

Wady

Kłamcy

Extra informacje

śląskie / 2022-02-06

Ac kupione w compensie wygląda ok tylko na ich stronie. lód na drodze drobna szkoda, zgłoszenie natychmiast, opcja z warsztatem partnerkim to kompletna porażka. Po zgłoszeniu za dwa dni telefon z warsztatu , umawiamy się na termin wizyty, myślę wow szybko, ale zaraz dzwoni jeszcze raz warsztat partnerki compensy , że oni to są raczej blacharką a nie mechanikiem a poza tym to jak się tak zjawię to dopiero na oględziny, po nich compensa musi zaakceptować koszty. dzwonię do likwidatora szkody przez dwa dni zeby zmienić roszczenie na kosztorys , piszę maila , nikt nie odbiera , nie dzwoni , nie odpisuje poza oczywiście botem. No cóz jadę na umówioną wizytę w warsztacie, oględziny zrobione , trzeba czekać. i czekam już dwa tygodnie na decyzję compensy. Auto zastępcze to fikcja. według warsztatu się nie należy. Moje auto stoi pod domem, ja sobie przypominam jak się jeździ MZK. COMPENSA TO WYRZUCONE PIENIĄDZE.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Plusy? to żart?

Wady

Compensa

Extra informacje

Zbyszek / 2022-01-21

Sprawca się przyznał do winy a compensa uznała ze to nie ten sprawca i nie chcą mi wypłacić
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

ANNA / 2022-01-21

Nigdy nikomu nie polece.nigdy Nigdy. Miałam kolizje .sprawca się przyznał do winy .a compensa nie chce wypacic .Nigdy ijeszcze raz Nigdy nie bierz tej firmy
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

Grzegorz / 2022-01-15

Złodzieje nie wypłacają takich odszkodowa jakie się należą.najgorsza ubezpieczalnia
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Brak

Wady

Same minusy

Extra informacje

Ubez porażka

Piotr / 2022-01-11

Najgorsza ubezpieczalnia. Miałem wypadek w zeszłym roku, sprawca wypadku była kobieta która zasłabła i wyjechała na przeciwny pas wprost pod moją maskę. Była policja,straż, pogotowie.Compensa nie wypłaciła mi odszkodowania.Żadne reklamacje nie odnoszą skutku, a samochód został zezłomowany.Compensa swoją decyzję tłumaczy tym,że sprawca zasłabł, więc oni nie ponoszą odpowiedzialności.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

Skoro / 2021-11-29

Złodzieje
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Jak najdalej

Wady

Kradna

Extra informacje

Złodzieje!

robak / 2021-11-29

Dno i 100m mułu! Brak kontaktu przez cały okres pokiku wielu skarg i zgłaszanych nie prawidłowości! Wypłacona po 4 msc kwota w wysokości równowartości kwoty netto ! Brak auta zastępczego za szkodę za granicą! Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem zwrotu za wynajem auta pomimo przyznanej winy drugiej osoby! Wszystko załatwiać musiałem na własną rękę. Zero zainteresowania! Złodzieje jakich mało! Nie rozumiem jak można im przyznać więcej niż 1gwiazdke! Nigdy w życiu nie chce słyszeć słowa compensa!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Złodzieje!

Wady

Złodzieje!

Extra informacje

Złodzieje!

Karol / 2021-11-05

Zdecydowanie nie polecam. Kombinatorzy oszuści lepiej trzymać się od nich z daleka
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

nieuczciwość

Extra informacje

Artur / 2021-08-05

Jeśli myślicie o AC w Compensa, zapomnijcie. Jestem idiotą namówionym na droższe ubezpieczenie w "pewnej" "poważnej" firmie. W skrócie: AC na 18100, kontynuacja na 17000, dzień przed zakończeniem pierwszej plisy dzwon. Szkoda całkowita, wywaliło poduszki. Compensa ubezpieczyła mnie na 17 000, wczoraj. Propozycja po tygodniu15 000. Ta firma to tragedia, żaden mechanik w moim mieście nie chciał realizować naprawy bo "90% spraw kończy się w sądzie". Na pytanie do pani z likwidacji, dlaczego wzięliście składkę za 17 000 zł a po tygodniu chcecie mi dać 15 000 odpisała, że to pytanie do agenta. Wiadomo, to agent jest ubezpieczycielem, nie Compensa. ???? Podsumowując, jeśli chcecie mieć gówniane ubezpieczenie nie warto płacić 1500, wystarczy 1000, tak samo będziecie oszukani. ????
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.67
Zalety

szybka reakcja na zgłoszenie

Wady

zanizenie odszkodowania, brak warsztatów które chcą z nimi współpracować

Extra informacje

2 lata

Anonim / 2021-05-31

Pań zadzwonił kiedy byłem w pracy . Uprzejmie poinformowałem że kończę o 14 pań powiedział ok pracujemy do godziny 16 i NAPEWNO BEDE SIE Z PANEM KONATKTOWAC . mhm.. ani widu ani słychu
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Wady

Granie na zwłokę

Extra informacje

Martyna / 2021-05-31

Kwota za zalanie mieszkania wyceniona na 120 zł , zalane 2 metry na 2 metry sufitu. To jest kpina
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

żadne

Wady

Extra informacje

Xxszczecinxxx / 2021-05-12

Od 3 miesięcy po szpitalu nie otrzymałam za pobyt w szpitalu ,4 razy różne dokumenty chcieli żeby dosłać im...i karta apteczna też jest nie dostępna dla ludzi ...Uwaga !!!ludzie dopłaćcie do innej porządnej firmy i tam się wami zaopuekuja i wypłaca świadczenia...Compensa to oszuścì-interpretują słówka pod siebie..chcą być mądrzejsi od lekarzy w szpitalu...
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Brak

Wady

Wszystko!!!

Extra informacje

Mikus / 2021-03-31

Polecam. Szkoda z tytulu sprawcy. Sprawa przebiegla sprawnie poprzez zlozenie formularza online i oszacowaniu przez rzeczoznawce. Odszkodowanie w 8 dniach przelane na konto zas wartosc zadowalajaca adekwatna do uszkodzen.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

Sprawna obsluga i szybka ocena szkody

Wady

Extra informacje

Gregor / 2021-01-27

Uważajcie towarzystwo nie chce wypłacać odszkodowań !!!Compensa gra na zwłokę nie chce wypłacać odszkodowania czekam już ponad miesiąc na decyzję. „ Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group informuje, że prowadzi postępowanie mające na celu rozpatrzenie zgłoszonych roszczeń. Na podstawie analizy dotychczas zgromadzonych informacji i dokumentów nie było możliwe zakończenie procesu likwidacji z uwagi na brak: - potwierdzenia gwarancji przez zagraniczny zakład ubezpieczeń W związku z powyższym postępowanie będzie prowadzone do czasu pełnego wyjaśnienia przez nas okoliczności umożliwiających zajęcie ostatecznego stanowiska”

emeryt / 2020-11-15

likwidator nie ma pojecia o swojej robocie naditerpretuje przepisy
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
3.00
Zalety

brak

Wady

same

Extra informacje

nie polecam

Ameli / 2020-08-20

Tragedia !! Wysyłam wypowiedzenie po raz 10 poczta elektroniczna, wysłałam tez poczta tradycyjna a oni dalej domaga ja po raz kolejny skanu wypowiedzenia,

Andrzej / 2017-12-04

Niezłe TU, konkurencyjne ceny.
Zalety

ceny

Wady

Extra informacje

~Tadeusz / 2016-12-05

Przeszedłem do Compensy z PZU i za identyczną polisę zpłaciłem ok. 700 zł mniej. Na razie jestem zadowolony, ale jak jest naprawdę okaże się w razie szkody. Przy braniu składki wszyscy są mili

~Kamyk / 2016-10-06

Miałem u nich tylko OC co zostało po poprzednim właścicielu, cena składki przy odnowieniu w innym towarzystwie dużo atrakcyjniejsza. Ale z tego co zauważyłem opinię mają najlepszą ze wszystkich tu towarzystw, także z chęcią bym zastanowił się nad wykupieniem u nich AC, ale zastanawia mnie trochę fakt czemu tylko jedna firma ma same pochwały? Wadycena polisy oc
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
2.67
Zalety

Wady

cena polisy oc

Extra informacje

~Tomek / 2016-07-31

Jeden z lepszych ubezpieczycieli na naszym rynku. Uznanie i rozliczenie buło w dwa tygodnie od chwili zgłoszenia szkody.

~Jowita / 2016-06-29

Jestem bardzo zadowolona z tego ubezpieczenia, już nie raz korzystaliśmy z pomocy agenta.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

~Łucek / 2016-06-06

Jestem zadowolony z compensy. Moim zdaniem maja bardzo dobrą ofertę w stosunku do ceny. Mam wykupiona u nich polise mieszkaniową. Zabezpiecza nasz cały majątek łącznie z nami.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

~Darek / 2016-05-31

Mam jedno z ubezpieczeń wlaśnie w compensa, jest to oc auta. Cena i warunki korzystne.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

~Anucha / 2016-05-28

Co do oferty Compensa Voyage to uważam to za najlepsze ubezpieczenie podróżne na rynku. Zakres ochrony obejmuje: koszty leczenia, Assistance, NNW, OC w życiu prywatnym oraz ubezpieczenie bagażu. Polecam, bo oferta jest naprawdę korzystna.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

cena, zakres

Wady

brak

Extra informacje

agent

~Katarzyna / 2016-05-19

Korzystam z ich usług już jakiś czas i współpraca jak najbardziej na tak.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

~Pola28 / 2016-05-09

Jako klientka mogę polecić ofertę ubezpieczenia compensa voyage na czas podróży. Korzystna cena, duży zakres ochrony i pewność, że w razie kłopotów nie zostanę na lodzie. Polecam wszystkim wybierającym się na wypoczynek.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

cena

Wady

Extra informacje

~Roman / 2016-05-08

Odpowiada mi oferta compensy. Warto w nią zainwestować konkretnie mówię o ubezpieczeniu mieszkania.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67
Zalety

pewność, rzetelność,

Wady

Extra informacje

~Marek / 2016-05-05

Jestem klientem Compensy od dobrych kilku lat. U nich mam ubezpieczenie OC i AC auta, a także ubezpieczenie na życie dla siebie i swojej rodziny. Oferta jest bardzo dobra, tak więc wiem że pozostanę przy niej.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

oferta

Wady

brak

Extra informacje

~arkadiusz / 2016-04-11

oferta dopasowana indywidualnie do moich oczekiwań także jestem z ich oferty zadowolony
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

~adam / 2016-03-19

jak dla mnie ubezpieczyciel bez uwag nie mam żadnych zastrzeżeń atrakcyjna stawka OC
Zalety

atrakcyjna stawka

Wady

brak

Extra informacje

3 lata

~Barbara / 2016-03-15

Jedno z wielu ubezpieczalni na rynku. Ani złe ani dobre:) Jak ktoś ma blisko do przedstawiciela to czemu nie skorzystać :)
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
3.00
Zalety

popularność

Wady

dużo ow

Extra informacje

~Andzelika / 2016-02-15

Mam ubezpieczenia Compensa Rodzina, więc jednocześnie zabezpiecza ono moje mieszkanie oraz mnie i moja rodzinę. Wszystkie warunki są zgodne z umową, a że terminowo wszystko opłacam nie miałam problemów z wypłatą odszkodowania ani przy wypadku, ani przy zalaniu mieszkania. Od siebie moge Compensę polecić.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

bezpieczenstwo, cena, szeroka oferta

Wady

brak

Extra informacje

2 lata

~Maria / 2015-12-30

Pozytywnie oceniam tą firmę, a miałam do czynienia już z kilkoma. Rzetelna obsługa.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

~Mirek / 2015-12-26

Jestem już ładnych kilka lat w compensa, dzięki czemu uzyskałem fajne zniżki więc i polisa oc jest w super cenie. Dla mnie plus.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

~Rafcio / 2015-12-06

Nie narzekam. Za kontynuacje i bezszkodowa jazdę mam zniżki które w pełni mnie satysfakcjonują. W związku z tym w dalszym ciągu będę przedłużał ubezpieczenie w compensa.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

~martyna1 / 2015-11-30

Dobry kontakt z doradcami, stosunkowo niskie ceny, największy plus za rabaty oferowane przy przedłużeniu polisy. Z mojej strony dobre towarzystwo ubezpieczeniowe.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

~Jurek / 2015-11-30

Miałem stłuczkę, na szczęście nie moja wina. Wypłata odszkodowania w miarę szybko tylko kwota mogła by byc wyższa. Sprawca miał właśnie w compensa, także ja daję pozytyw.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

~Wada / 2015-09-29

Wykupuje w compensa polisę turystyczna co roku. Miałam sytuacje 3 lata temu, z koniecznością transportu do domu. Który odbył się na koszt ubezpieczyciela.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

~Paweł / 2015-09-13

Jacyś wandale wybyli mi szybę w samochodzie. Nie wiem,dlaczego przeszkadzał im mój samochód zaparkowany na parkingu. Oczywiście w nocy było zero świadków tego zdarzenia. Skorzystałem w związku z tym z ubezpieczenia w Compensie. Bez problemu udało się wymienić szybę z ubezpieczenia i co najważniejsze nie straciłem moich zniżek.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

Sprawne załatwienie sprawy.

Wady

Extra informacje

~Sabinka / 2015-08-14

JA osobiście nie narzekam na warunki w compensie - cenowo atrakcyjni, dosyć szybko wypełnia się formalności i najważniejsze - ma się kontakt z innym człowiekiem który porozmawia pomoże wytłumaczy i nie wrzuci na "minę"
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00
Zalety

szybkie formalności

Wady

mało doradców na mieście

Extra informacje

dwa lata

~era / 2015-08-06

Wielokrotnie byłam w Austrii i miałam problem z zębem lub mocno zbitym palcem, przez co nie mogłam normalnie funkcjonować, a że byłam głupia małolata to ubezpieczenia nie kupowałam, bo po co. Tak męczyłam się przez np. 5 dni, aż wróciłam do Polski i mi przeszło... :( Teraz na każdy dłuższy, czy krótszy wyjazd wykupuję compensę, bo akurat tą firmę mam sprawdzoną. W pracy mam u nich ubezpieczenie, a mąż ma na samochód. Mają przyzwoite stawki. Przezorny jak to mówią zawsze ubezpieczony.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

~RudaMichałkaa / 2015-07-29

Jako fajna młoda dama która dostała kluczyki do swojej srebrnej strzały szukałam taniego ubezpieczenia które jednak zabezpieczy mnie przed "przypadkami" życiowymi :) Dzwoniłam wszędzie ale udało mi się spotkać z fajnym Panem Danielem z Pruszkowa - wyjaśnił mi wszelkie wątpliwości i wybrał dla mnie odpowiednie ubezpieczenie. Korzystam z ich usług już trzeci rok :)
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67
Zalety

tanie, mam możliwość porozmawiania z człowiekiem, a nie z automatyczną sekretarką

Wady

Trochę papierkowej roboty

Extra informacje

trzeci rok

~mitko / 2015-07-29

Moja opinia o Compensa jest dobra. W swoim życiu miałem do czynienia z kilkoma ubezpieczycielami. Porównując Ogólne warunki ubezpieczenia, to towarzystwo ma wysokie poziom. Polisy są elastyczne i dopasowane do potrzeb. Cena w stosunku do tego co polisa zabezpiecza jest adekwatna.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

~talik / 2015-07-26

Wykupuje AC i OC u nich od kilku lat. Dwa lata wstecz miałem stłuczkę. Kwota uzyskana z odszkodowania wystarczyła na naprawe samochodu.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

~Majki / 2015-07-14

Miałem kiedyś nieprzyjemną stłuczkę, osoba która ją spowodowała uciekła ale potem wróciła na miejsce, po zebraniu dokumentów i wysłaniu dostałem odszkodowanie i starczyło nawet na nowe auto.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

~Mateusz / 2015-07-13

Miałem nieprzyjemną sytuacje. Podczas urlopu pękła mi rura w mieszkaniu i zalało mieszkanie sąsiada. Sprzęt AGD do wymiany i jeszcze remont zalanych pomieszczeń. Kosztowałoby mnie to na pewno sporo, ale skorzystałem z wykupionego wcześniej ubezpieczenia w Compensie,które pokryło wszystkie szkody zalania. Nie miałem problemów z załatwieniem sprawy z ubezpieczycielem.
Zalety

miła obsługa

Wady

Extra informacje

~Paweł / 2015-06-14

Miałem nieszczęśliwy wypadek samochodowy i musiałem przebyć długotrwałe leczenie. Na szczęście miałem wykupione NNW Komunikacyjne w Compensie.Nie było żadnego problemu z wypłaceniem pieniędzy na pokrycie mojego leczenia z ubezpieczenia.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

fachowość, szybkie załawienie sprawy

Wady

Extra informacje

~Jan / 2015-06-07

Miałem przyjemność korzystać z ubezpieczenia Compensa Pomoc III. Samochód padł mi podczas powrotu z urlopu. Miła obsługa i krótki czas oczekiwania na holowanie wynagrodziło mi stracone nerwy związane z zaistniała sytuacją. Szczęśliwie wróciłem do domu z całą rodziną.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

fachowość, miła obsługa

Wady

Extra informacje

~Anita / 2015-01-29

Mam w Compensie ubezpieczenie mieszkania wraz z dodatkowym ubezpieczeniem członków rodziny w pakiecie Compensa Rodzina. Mam też ubezpieczone auto w ich pełnej ofercie Oc i AC. A teraz planujemy z mężem wykupić dodatkowo ubezpieczenia na życie. Jestem zadowolona ze wszystkich ich produktów i jak dla mnie to najlepiej działający ubezpieczyciej. Agent na którego trafiłam wszystko potrafi mi wyjaśnić, podpowiedzieć, ale nie naciska na decyję. Przy wypadku z mojej winy nie było problemu, ani z rzeczoznawcą, ani z wypłatą odszkodowania. Dla mnie same plusy, więc ja polecam.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

- szybko i sprawnie

Wady

Extra informacje

~Konrad / 2015-01-28

Mam wykupiony w Compensie pakiet OC i AC. Nie miałem żadnych problemów z wypłata odszkodowania za stłuczkę. Myślę teraz nad wykupieniem polisy na dom i mienie. Sądzę jak się sprawdzili przy motoryzacji to i majątkowych również będzie dobrze.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67
Zalety

konsekwencja, fachowość, kompetencja, odpowiednie ceny,

Wady

Extra informacje

~ththrthrth / 2012-03-29

Zakupiłem samochód za 120 tys mercedes. ubezpieczylem w Compensa. 10 dni pozniej miałem wypadek z mojej winy. Samochód uległ całkowitemu zniszczeniu -szkoda całkowita. Przezylem. jak sie otrzasnalem poczytalem fora o compensa i ..... od razu poszedłem do kolegi- prawnika. załozyłem od razu z kim mam do czynienia. Pierwsze zdziwienie - Rzeczoznawca z Kielc - kompetentny, sympatyczny, PUNKTUALNY!!!! Otrzymałem odszkodowanie .Compensa znalazla mi równiez kupca na wrak przez swoje forum aukcyjne (co samemu nie jest łatwe.) Zobowiazala sie od doplaty do pelnej kwoty ubezpiecznia. Dziś otrzymalem dopłatę . MAM NA KONCIE 100 % UBEZPIECZENIA. To co pisza o Compensa to bzdura!!!! Przy takiej szkodzie po 10 dniach nie mialem zadnych trudnosci. Mam juz nowego mercedesa- TEZ UBEZPIECZE W COMPENSA. Moze jak sie ma wrak za 35 tys i chce sie orznac kogos na nim to moga byc problemy. ja ich nie mialem.
Zalety

++++++++

Wady

2 miesiace oczekiwania na odszkodowanie

Extra informacje

~jr / 2011-03-14

Ogolnie firma jest ok, zglaszalem szkode AC i bardzo szybko byla realizacja przeprowadzona .
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00
Zalety

jakosc, szybkosc zalatwienia sprawy

Wady

Extra informacje

2

Finanse Compensa opinie