Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • ulubiony.pl
  • /
  • 1

Opinie o ulubiony.pl

Zakupy ulubiony.pl opinie
Asortyment
2.72
Dostawa
1.15
Łatwość zamawiania
2.61
Obsługa i reklamacje
1.12
Poziom cen
3.01

Średnia ocen

2.12

w skali od 1 do 5.

 

ulubiony.pl opinie ulubiony.pl
2.12 1661

~Pomocny / 2009-03-26

Postepowanie upadlosciowe w stosunku do MBBC umorzono - pan Balawajder jest za to zwiazany obecnie z produktowa.pl i 3stylers. Tam mozecie go szukac...jak rowniez Waszego sprzetu. Profil dzialalnosci produktowa.pl i ulubiony.pl jest taki sam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

~Prawnik / 2009-03-09

Szanowni Panstwo:Byc moze warto zmienic zarzuty stawiane MBBC sp. z. o.o lub tez p. Balawejderowi. Sugeruje rozwazyc przestepstwo p-ko mieniu oraz przestepstwo p-ko obrotowi gospodarczemu (np. z art. 300 par 3 KK). Prokuratura dziala po najmniejszej linii oporu i z urzedu zajmuje sie tylko przestepstwami sciganymi z oskarzenia publicznego. Z pewnoscia jednak nie mozna pozostawic takich spraw bezkarnymi, tym bardziej ze za jakis czas p. Balawejder moze prowadzic dokladnie taka sama dzialalnosci i ponownie naciagac innych...pod inna firma badz tez w innej formie.

~Spidi / 2009-01-02

Kupiłem, zapłaciłem i "zostałem na lodzie". Złożyłem doniesienie na policji i po miesiącu dostałem odpowiedż o umorzeniu dochodzenia. Według prokuratora wszystko jest zgodne z prawem. RĘCE OPADAJĄ !!!!!!
Asortyment
Łatwość zamawiania
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

TYlko minusy !

Extra informacje

~aerogyro / 2008-12-10

Zamówiłem, zapłaciłem i nie dostałem jak większość ich klientów.Złożyłem doniesienie do prokuratury w Warszawie i czekam na pieniądze, może je zwrócą ?Mimo że złożyli wniosek o upadłość ich strona jest aktywna i można zamawiać towar !Właścicielami ulubiony.pl są Zarząd spółki: Wojciech Janowski tel. (091) 482 13 51[email protected],, Marcin Balawejder
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.00

~Raiden193 / 2008-11-19

Na 50% otrzymamy nasze stracone pieniądze, ale to dopiero gdy rozliczą się z ZUS-em, a to potrwa dłuuugo ;/ Życzę im **tasa na czole ;d
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Żadnych

Wady

Nie zliczysz ;p

Extra informacje

Nie otrzymałem, 500zł

~Piotrso / 2008-08-14

Ludzie czytajcie opinie o sklepach internetowych. Ja nie przeczytałem i 480 zł do tyłu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

~Raiden193 / 2008-08-11

Zamówiłem przedmiot ok. 7 dni przed ogłoszeniem o upadłości (nie było nic wiadomo). Od razu wysłałem pieniądze (ok. 480zł) na ich konto. Następnego dnia na stronie pisało, że zamówienie zostało przyjęte i wysłane. Ale czekam już 3 tygodnie i nic. Widocznie załapałem się na bankrutowanie ;((((Życzę obsłudze ulubiony.pl jak najgorzej, i aby byli wyjątkowo stratni. **** *** * ****.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

wyjątkowo dobrze wyłudzają pieniądze

Wady

cała reszta

Extra informacje

nie otrzymałem go wogóle, zapłaciłem ok. 480zł

pietrek100 / 2008-08-06

Conajmniej 2 miesiace czekania zwodzenia nerwów,no tak jak oni traktują kupujących to nawet psa się nietraktuje.Ja jestem za zbiorowym zaskarżeniem tego pseudo sklepiku.
Łatwość zamawiania
Poziom cen
4.50
Zalety

- - - - - - - - - - - - - TA RUBRYKA NIE DLA TEGO ZŁODZIEJSKIEGO SKLEPIKU

Wady

OBY SKOŃCZYLI ZA KRATAMI

Extra informacje

NIEMAM monitora za 730 zł

~drynek / 2008-08-01

zamowilem towar, pieniadze wplacilem na drugi dzien, zaksiegowano i ciszaaaaaaaaa !!! miesiac mija i nic !!!! dzisiaj zauwazylem ze firma jest na drodze sadowej ;/;/ czy ktos z was gdzies to zglasza ??? jak odzyskac pieniadze
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

caly pseudo sklep

Extra informacje

jaki produkt 250

~www.opocznianie.pl / 2008-07-31

Najnowsza informacja na temat ulubiony.pl"Niniejszym informujemy, iż firma MBBC Sp z o.o., operator sklepu internetowego www.ulubiony.pl jest w trakcie składania wniosku do Sądu Gospodarczego o upadłość likwidacyjną." Taką informację zamieścili dziś na stronie... Ciekawe kto odda mi moje pieniądze!
Zalety

jakie plusy???

Wady

Tylko i wyłącznie minusy

Extra informacje

~al_1985 / 2008-07-30

Zamówiłem router wi-fi..... oczywiście nie zwłoczne przelałem pieniądze. Gdy po kilku dniach przesyłki nie dostałem zacząłem bombardować ich wiadomościami wewnętrznymi(tak to się tam nazywa) zastanawiacie się co to jest? Jóź mowie to takie coś że wy piszecie wiadomości a oni maja je głęboko w du***ie i nawet ich nie otwierają. Mój kolejny pomysł to fora, opinie... przeszukałem same negatywy. Żałuje że z braku czasu nie zajrzałem wcześniej do opinii jak to zwykle robię. Telefonu, GG czy jakiegokolwiek kontaktu brak. Znalazłem na stronie nr fax po wysłani 5 faxów pani łaskawie odpisała na moja wiadomość prywatną w której zrezygnowałem z zakupu. namawiała, przepraszała ale olałem jej płaszczenie się. Wpienia mnie takie traktowanie rodem z głębokiego PRL-u. anulowałem zamówienie ale kasy jak nie było tak nie ma. Gdybym miał napisać jednym cenzuralnym zdaniem: banda tępych, perfidnych złodziei i kryminalistów. Nikomu nie polecam.Zaro kontaktu... a ich praktyki podpadają pod prokuratora
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

bonus do tanich cen: brak dostawy,olewanie klienta,całkowity brak kontaktu ze sklepem, oszukiwanie klienta

Wady

za mało miejsca na te minusy

Extra informacje

112zł nie dostałem towaru

~PMJ / 2008-07-30

W kwietniu br zakupiłem w Ulubionym.pl towar za ok 3000zł, przysłali po trzech tygodniach, długo ale przysłali. Dałem się ponownie skusić, w czerwcu zamówiłem towaru za ok 250zł i do dzisiaj nic. Całe szczęście, że to tylko 250zł i tyle będzie mnie kosztować nauka zakupów w sieci gdyż pieniądze już najprawdopodobniej nie zostaną zwrócone. A o Googlach zapomniałem. Z pewnych źródeł dowiedziałem się, iż firma jest w stanie upadłości, mocno zadłużona nie tylko u swoich klientów ale także w ZUS, US, firm spedycyjnych, itp. To oni w pierwszej kolejności będą zaspokajani, jeżeli będzie z czego. Przeciętny użytkownik nie otrzyma już nic, ani towaru ani pieniędzy.Polecam sklep PROLINE, realizacja w 24h, ceny tylko lekko wyższe, jeżeli brak towaru to konsultant dzwoni i uzgadnia nowe warunki - pełna kultura. PozdrawiamPMJ
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Kulturalna korespondencja - jeżeli odpisują

Wady

Totalna porażka

Extra informacje

~wt / 2008-07-27

Produkty, które widnieją na stronie jako dostępne tak na prawdę nie istnieją. Brak kontaktu. Nie przysyłają towarów po wpłacie pieniędzy.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20

~bonaora / 2008-07-24

O dziwo towar dostałem więc póki co jest dobrzepomimo że sprawa poszła dobrze podtrzymuje swoją ocene co do jakosci usłgi.. TOTALNE DNOjak każdy waliłem w pory bo ich podejście do klienta jest poprostu tragiczne a wystarczyło pare słów wyjaśnienia i kotaktu jak widzę po opiniach nie tylko mnie wiec bede raczej omijał ten sklep2008-07-23 14:37, ~bonaora napisał(a): Kolejny któremu strzelili wałaWychodzi na to że i mnie oszukali..w przeciwieństwie do innych robiłem z nimi już wczesniej interesy i było nawet dobrze no może te terminy .. ale teraz bańka pękła .. zbywają.. krecą .. zero kontaktu żadnych odzewów.. udało mi sie ich zmusic do reakcji.. bo zlozylem nowe zamowienie z pytaniem o poprzednie i o dziwo natychmiast ktos mi odpisal a to znaczy ze tam siedza i kreca lody a to Pan Zieliński a to Pani Beatka ale mnie wychodzi ze to jedna osoba bo maile w temacie niby dwa działya jakies takie spojneobietnice bez pokrycia w terminach widac ze jest to celowe dzialanie na zwlok

~leszek / 2008-07-24

Zamówienie wysłane 3 tygodnie temu na towar "dostępny".Kasa przelana od razu.Od tego czasu zero kontaktu, zero odpowiedzi na maile.Szkoda, że nie przeczytałem wcześniej opinii.Polecam stronę: www.CalaPrawdaOUlubiony.pl
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40
Zalety

tanio (ale co z tego?)

Wady

nie dostarczają towarunie odpowiadają na mailemają schowany numer telefonu

Extra informacje

~bonaora / 2008-07-23

Wychodzi na to że i mnie oszukali..w przeciwieństwie do innych robiłem z nimi już wczesniej interesy i było nawet dobrze no może te terminy .. ale teraz bańka pękła .. zbywają.. krecą .. zero kontaktu żadnych odzewów .. udało mi sie ich zmusic do reakcji.. bo zlozylem nowe zamowienie z pytaniem o poprzednie i o dziwo natychmiast ktos mi odpisal a to znaczy ze tam siedza i kreca lody a to Pan Zieliński a to Pani Beatka ale mnie wychodzi ze to jedna osoba bo maile w temacie niby dwa działya jakies takie spojneobietnice bez pokrycia w terminach widac ze jest to celowe dzialanie na zwloke niestety czas mija więc jutro skladam doniesienie do prokuratora to chyba jedyna droga jeśli ktos juz poczynił kroki w tej sprawie to prosze o kontakt GG 7473240 zrobimy jedną spraweteraz już nawet na nowe zamowienia nie odpowiadaja wiec to z pewnościa wałek

~ewelina23.07.2008 / 2008-07-23

od ponad miesiąca pieniądze sa na ich koncie i ani towaru, ani odpowiedzi na maile, ale reklamy ich towarów dostaję na skrzynkę mailowązastanawiam się, co to za firmazgłoszę to do prokuratury - bo coś tu nie pasujenie róbcie u nich zakupów!!!!!
Dostawa
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

żadnych!!!

Wady

od ponad miesiąca pieniądze sa na ich koncie i ani towaru, ani odpowiedzi na maile, ale reklamy ich towarów dostaję na skrzynkę mailowązastanawiam się, co to za firmazgłoszę to do prokuratury - bo coś tu nie pasujenie róbcie u nich zakupów!!!!!

Extra informacje

jeszcze nie mam produktu

~j / 2008-07-21

Tego nie można nazwać sklepem. Nie można ocenić, że mają bogaty asortyment, dobre ceny i łatwość zamawiania. To wszystko służy wyłudzaniu pieniędzy. Z przeczytanych postów wnioskuję, że jestem chyba jedną z nielicznych szczęśliwych osób, które odzyskały swoje pieniądze. Moja rada -tak ja postąpiłem - kontakt nie tylko mailowy ale również faksowy, pełna dokumentacja kontaktów i zgłoszenie wyłudzenia prokuraturze i policji.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

nie można pisać o plusach sklepu, ponieważ w mojej ocenie to nie jest sklep

Wady

podobnie nie można pisać o minusachh - to jest działalność służąca wyłudzaniu pieniędzy

Extra informacje

~batumi / 2008-07-21

od 10 czerwca czekałam na moje zamówienie ULU/52/24580, 8 lipca zrezygnowałam, do dziś nie odzyskałam pieniędzy. Nie podaruję im tego.
Zalety

duża liczba oszukanych osób

Wady

same minusy

Extra informacje

nie otrzymałam, 306 zł

~wadzia / 2008-07-20

witam serdecznie-widze,że i ja dałam sie wtopić w to oszustwo?? nie będę sie powtarzać.ale dokłądnie to samo-pieniądze wpłacone...początkowy dobry kontakt...potem juz cisza i całkowite urwanie kontaktu ze mną!niestety-już straciłam ochote na klawiature i myszkę!:( Niech ktoś napisze czy dostał towar zamówiony włąsnie w tym sklepie internetowym....
Asortyment
1.00
Zalety

zero

Wady

mnustwo

Extra informacje

~kris / 2008-07-18

nie można sie skontaktowac ze sklepem nie odpowiadają na maile ani telefony.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.20

~jakino / 2008-07-18

bardzo długi czas oczekiwania na zamówiony towar, całkowity brak kontaktu
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

brak

Wady

zero kontaktu, zero informacji, bardzo długo

Extra informacje

~trebor / 2008-07-16

Dnia 26 czerwca 2008 r. za pośrednictwem witryny internetowej WWW.ulubiony.pl której właścicielem jest MBBC sp. Z o.o. ul. Instalatorów 7B, 02-237 Warszawa zamówiłem 12 par słuchawek. Zgodnie z regulaminem firmy przelałem tego samego dnia kwotę 349,40 zł na konto firmy MBBX sp. Z o.o. numer którego otrzymałem w postaci linku do odpowiednio przygotowanej strony firmy. Po około dwóch dniach wpłata w kwocie 349,40 zł stała się widoczna w systemie informatycznym sklepu internetowego. Dokonując zakupów w sklepach internetowych spodziewałem się podania numeru przesyłki. Jednak sklep na moje prośby nie odpowiadał – nikt nie czytał moich maili – nie można się było dodzwonić – podejrzewając iż padłem ofiarą nieuczciwej firmy zacząłem szukać w Internecie opinii innych klientów o WWW.ulubiony.pl i niestety okazało się że jest to firma w najlepszym przypadku przetrzymująca pieniądze swoich klientów i realizująca swoje zamówienia nie w terminie tygodniowym jak podają ale miesięczny lub dłuższym. Jako że słuchawki były kupowane nie dla mnie a zakup był pilny wycofałem zamówienie ze sklepu ulubiony dnia 1 lipca 2008 – tego samego dnia potwierdziłem rezygnację z zamówienia i podałem numer konta na który firma zobowiązała się zwrócić pieniądze w ciągu 14 dni. Pieniądze otrzymałem 16 lipca po licznych mailach i faksach w których groziłem skierowaniem sprawy do Prokuratury. Kto mądry niech omija z daleka. Najgorszy sklep jaki spotkałem. Czuję się w moralnym obowiązku aby ostrzec potencjalne ofiary działalności sklepu ulubiony przed działaniem na własną szkodę.
Zalety

Żadnych

Wady

Stracone nerwy

Extra informacje

nie otrzymałem - gdyby tak działali sprzedawcy na Allegro to dawno przymieraliby głodem

~korrado / 2008-07-15

Sklep wybrałem ponieważ miał wszystkie poszukiwane przedmioty na tyle w atrakcyjnych cenach ze opłacało się je wziąć w tym sklepie niż płacić za wysyłkę z 3 innych. Po zamówieniu i przelaniu pieniędzy na konto 0 kontaktu , brak telefonów (nie podają żadnych numerów) ale nawet na wysłane wiadomości email nie odpowiadają. Nie polecam tym którym się śpieszy z otrzymaniem towaru, lub chcieli by chociaż wiedzieć jakim stopniu realizacji jest ich zamówienie
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60
Zalety

część asortymentu w atrakcyjnych cenach

Wady

kontakt ze sklepem, a raczej jego brak

Extra informacje

1000 zl 9 dni czekam na informacje w sprawie zamowienia

~Angry / 2008-07-10

Witam Państwa, widać,że nie jestem jedyna, która nie otrzymała jeszcze produktu. Szkoda,że tych opinii nie przeczytałam zanim dokonałam przelew. Także: 22 czerwca dokonałam przelewe tego samego dnia został zatwierdzony, oczywiście na pytania,które zadawałam przed przelewem dostawałam odpowiedzi dosłownie po 10 minutach. Przelew zatwierdzony- ZERO KONTAKTU!. Wysyłam Maile- NIC, nawet nie są odczytywane. Na 1 maila dostałam odpowiedz o Jakiejś Pani 'Beatki', w którym napisała: Przepraszamy za brak kontaktu z Panią, jesteśmy w trakcie reorganizacji naszej pracy, Pani zamówiony sprzęt zostanie dostarczony za 2 dni , Pozdrawiam' Pomyślałam sobie, co mi tam poczekać 2 dni, Minęły 2 dni- NIC nie dostałam... wkurzyłam się mocno więc dzwonie, nikt nie raczył odebrać telefonu, a wykonałam ich chyba z 30. Dzwoniłam po 4 możliwe numery, NIC. Nie wiem co robić... Wysłałam maila, że zgłoszę sprawę na Policji i w Urzędzie Skarbowym. Zero odezwu. Ludzie Trzeba z tym coś zrobić!! Nie moż etak być,że będą wszystkich zwodzić, oszukiwać. Tym'sklepem' dawno powinna zająć się Policja. Jak tak można, pierwszy raz spotkałam się z takimi krętaczami, zawsze zamawiałam w internecie i produkt najdłuzej po 3 dniach dostawałam. Załuję,że nie zobaczyłam tych opinii szybciej..... Kto ma jakiś sposób jak odzyskać pieniadzę. Dodam,że nie pozwolę, aby mnie stamtąd ktoś OSZUKAŁ. Fakt 110 zł może nie dużo, ale nawet jesli byłoby 10 zł też bym chciała je odzyskać. Współczuję Tym, którzy wywalili tam kilka lub kilknanaście tysięcy.Mój Mail : [email protected] Proszę o jakieś podpowiedzi co zrobić, może razem coś zdziałały aby odzyskać pieniądze.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Niskie ceny.

Wady

Wszystko !!!

Extra informacje

.

~SERWUSGNAT / 2008-07-09

Pieniądze wpłaciłem na konto prawie 300zli nic juz od tygodnia niemam zadnych informacji na temat zamówieniawysłałem e-mail już kilka razywysłąłem fax też bez odzewutel. na stronie usuniętyPorażka
Zalety

brak

Wady

porażka,

Extra informacje

~jack55 / 2008-07-09

Ponownie przestrzegam przed tymi oszustami. zamówiłem i zapłaciłem towar 16.06.08r. Do dzisiaj nie dostałem nic, choć mieli przesłac w ciągo 7 dni roboczych od wpłaty. Wczoraj - po ciągłych mailach do nich- dostałem odpowiedz, że maja trudności z dostawcami. W międzyczasie w swojej ofercie wystawili ponownie części do komputera ,takie, jak te które zamówiłem i zapłaciłem w NIŻSZYCH cenach!!!. Chcą zwabić innych. Proszę piszcie wszyscy, którzy zostali naciągnięci przez " ulubiony.pl" , by inni nie dali się oszukać. Zróbcie całą dokumentację - historię Waszego zamówienia u tych naciagaczy, tj.dokładny adres strony, zamówienie, wpłatę i całą korespondencję. Wydrukujcie lub zgrajcie na CD, bo mogą zafałszować cały przebieg zamówienia i realizacji. Sprawę trzeba będzie zgłosić na policję, w miejscu Waszego zamieszkania. Sprawdzajcie aktualne ceny w ich ofercie na towar przez Was zapłacony i domagajcie się zwrotów nadpłaty, jeżeli taka wystąpiła do dnia realizacji przez nich, zamówionego i zapłaconego przez Was towaru. Nie bać się. Trzeba zakończyć złodziejski proceder, a winni muszą ponieść karę. Przez takich jak oni, cierpi reputacja porządnych sprzedawców internetowych. Jeszcze raz proszę piszcie Waszy opinie na temat " ulubiony.pl" Ja jestem gotowy, by zgłosić sprawę jutro na policję ( jeśli nie dostanę od tych oszustów odpowiedz na moje maile.
Zalety

BRAK

Wady

SAME. Ta firma to jeden wielki minus

Extra informacje

~Bartosz / 2008-07-07

Zakupilem towar 16 czerwca, na kwote ok 3 tys zł.17 czeerwca pieniadze zaksiegowane, i od tego momentu NICDopiero dzisiaj (7 czerwca )odebralem przesylke pomimo status dalej widnieje jako zamowienie przyjete. Dodatkowo BRAK FATURY !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Podobno przysla poczta, pewnie za pol roku.Leja sobie na klienta jak chca i z ktorej strony chca wg mnieTelefonow zero, kontakt mailowy bardzo trudny.Wielkie nerwy i jeszcze wieksze ryzyko.Dolozcie ludzie 50 zl wiecej i miejcie swiety spokoj. Mowie Wam szczerze.ODRADZAM. Szkoda nerwow.
Zalety

Nie ma zadnych. Same nerwy.

Wady

Totalne dno

Extra informacje

~jack55 / 2008-07-07

termin realizacji , to 7 dni roboczych, licząc od wpływu pieniędzy na ich rachunek. KŁAMSTWO!!!Przestrzegam, NIE RUBCIE ZAKUPÓW W TYM SKLEPIE!!! WYŁUDZAJĄ PIENIĄDZE I NIE PPRZYSYŁAJĄ ZAPŁACONEGO TOWARU!!! BRAK KONTAKTU PO WPŁACIE!!!WadySAME MINUSY - brak kontaktu po wpłacie, BRAK REALIZACJI ZAMÓWIENIA
Asortyment
Łatwość zamawiania
Poziom cen
4.33
Zalety

Wady

SAME MINUSY - brak kontaktu po wpłacie, BRAK REALIZACJI ZAMÓWIENIA

Extra informacje

~Lupus / 2008-07-05

Nie polecam. Duże problemy z odbiorem zamówienia. Czekam prawie 2 tygodnie a status zamówienia cały czas "przyjęto do realizacji" a nie "wysłano". Bardzo mi na nim zależy, ponieważ zaczynam działalność gospodarczą i potrzebuję oryginalnego oprogramowania. Dzięki sklepowi "ulubiony.pl" nie mogę jej rozpocząć a opłaty za "funkcjonowanie" mojej firmy trzeba opłacać!!! Na ich stronie nie ma żadnego numeru kontaktowego! Widnieje tylko informacja że do dnia 20czerwca (w chwili gdy to piszę jest 5 lipca) kontakt telefoniczny będzie utrudniony. Utrudniony to on jest, bo nie ma ŻADNEGO numeru telefonu, maila, gg ani skype!!! Jest tylko moduł wypisywania listów, na które i tak nie dostaję odpowiedzi. Paranoja
Dostawa
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

Duży wybór

Wady

Nie dają znaku życia po wpłacie pieniędzy na ich konto

Extra informacje

Nie mam

~Marc / 2008-06-30

Sklep dosc dobrze wyposazony i posiadajacy konkurencyjne ceny. Na tym plusy sie koncza. Podobnie jak poprzednika, mi takze nie udalo sie dodzwonic do tego sklepu, a bylem dosc cierpliwy i dlugo probowalem. Na maile nie otrzymalem zadnej odpowiedzi.Zasugerowalem sie jedna z opinii i po 2 tygodniach od wplaty pieniedzy wyslalem list polecony z potwierdzeniem odbioru. Reakcja byla natychmiastowa i sprzedawca zapytal sie czy na pewno chce zrezygnowac z zakupu. Stwierdzilem, ze mozna poczekac. Po kolejnych dwoch tygodniach nic nie otrzymalem, wiec ponownie wyslalem list polecony z ostateczna rezygnacja. W efekcie po 2 dniach przesylka do mnie doszla.Nauczylem sie, ze taniej nie zawsze znaczy lepiej. W tym wypadku po zsumowaniu kosztow listow prawdopodobnie zaplacilem wiecej niz w innych sklepach, a czekac musialem dluzej.Zdecydowanie odradzam zakupy w tym sklepie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80
Zalety

- asortyment- niskie ceny

Wady

- brak kontaktu- dlugie oczekiwanie na zakupiony towar

Extra informacje

miesiac, 250 zl

~Cleos / 2008-06-26

...proszę Państwa. Pod wskazanymi w kontaktach numerami telefonów nikt nie odbiera, niezależnie od pory, o której się dzwoni. Na wysyłane @ odpowiada wyłącznie komputer, więc kontaktu z żywym człowiekiem nie ma wcale. Zamówiony towar dostarczony został po miesiącu i to dopiero po tym, jak wysmarowałam @ z zapowiedzią złożenia zawiadomienia o przestępstwie do prokuratury oraz poinformowania Rzecznika Praw Konsumenta i wszelakich organizacji czuwających nad zdrową konkurencją i konsumentami.Trzymajcie się od tego sklepu z daleka, zdecydowanie odradzam. A kto już wpadł w ich cenowe sidła, a towaru nie dostał, niech od razu pisze maila, że zawiadomi kogo tylko się da o ich nieuczciwości i niesolidności. Tylko to na nich działa. Pozdrawiam
Dostawa
Obsługa i reklamacje
1.00

~agulacomp / 2008-06-24

Niestety jestem kolejną ofiarą sklepu ulubiony. Rozpoczynam właśnie starania o zwrot moich pieniędzy. Ktoś wie może czy pod warszawskim adresem taka firma w ogóle jeszcze funkcjonuje? Jakiś najbardziej skuteczny rodzaj kontaktu i walki z nimi? Ja proponuje zgłosić ten fakt do ceneo. A do wszystkich pechowców zerknijcie sobie na regulamin, bardzo sprytnie to sobie wymyślili cytat "MBBC nie ponosi odpowiedzialności za straty lub obciążenia związane z korzystaniem przez Klienta z usług www.ulubiony.pl" i wiele wiele innych.Jak dla mnie to sam regulamin jest już łamaniem prawa.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

bardzo dobra nauczka, sprawdź cztery razy zanim coś kupisz w internecie

Wady

długo by wymieniać

Extra informacje

200 pln

~kgajek / 2008-06-22

Odradzam, odradzam, odradzam. Najpierw fakty. ULU/52/22869 nr zamówienia podaję, gdyby przypadkiem wystarczyło im odwagi, żeby ustosunkować sie do mojego komentarza, (o co ich rzecz jasna nie posądzam). 2008-05-08 21:59 złożone zamówienie zaś 2008-06-17 12:31 towar dostarczony. Nie dajcie się zwieść niskim cenom. Jeśli dostarczą Wam towar po kilku miesiącach to okaże się, że gdybyście kupili w niby droższym sklepie byłoby taniej. To nie paradoks. Musicie, bowiem porównywać cenę jaką daje Ulubiony w dniu, kiedy płacicie z ceną u konkurencji w dniu dostawy. W przypadku części komputerowych, sprzętu RTV, AGD, których ceny lecą na łeb na szyję okaże się, że przepłaciliście kupując w Ulubionym. Te dwie daty może dzielic nawet kilka miesięcy. Potwierdzam wszystkie negatywy, jakie ludzie wystawiają. Kontakt fatalny. Telefonów nie odbierają, odpowiadają, na co drugi, trzeci mail i dopiero wtedy, jeśli jest zredagowany w ostrym tonie. Zwodzą i kłamią na temat statusu paczki. Szybciej dotarła do mnie bateria do laptopa z USA niż plecak od nich. Oszczędzicie sobie nerwów nie kupując tam. I spełnicie konsumencki obowiązek eliminując nierzetelny, nieuczciwy sklep internetowy z rynku. I jeśli mój komentarz odwiedzie kogoś od zakupów u nich uznam, że ja również go wypełniłem.
Dostawa
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

mnóstwo

Extra informacje

~katka / 2008-06-19

Ulubiony.pl to jakaś pomyłka. Poza tym że można swobodnie przebierać w asortymencie (dlatego 4), a ceny mają konkurencyjne (tu 5), to reszta pozostawia wiele do życzenia. Zamówiłam lornetkę, opłaciłam z góry, ale po 10 dniach nic nie otrzymałam. Napisałam do ulubiony.pl 3 maile - bez odpowiedzi,a na telefonie wisiałam non stop. Po kilku dniach się wkurzyłam i wysłałam do firmy fax z informacją, że składam donos na policję i do Izby Handlowej. Następnego dnia dostałam maila z przeprosinami, a towar pojawił się 5 dni później. Podsumowując- N I E P O L E C A M nikomu. Zero profesjonalizmu. I dziwię się co ten sklep robi na ceneo.pl
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40
Zalety

asortyment

Wady

brak kompetentnej obsługi

Extra informacje

tydzień, około 200zł

~pejot / 2008-06-18

Towar zamówiłem i opłaciłem. Po ponad tygodniu czekania i braku odzewu na maile z pytaniami, zamówienie anulowałem. Minął kolejny tydzień - zupełny brak kontaktu. Zwrotu pieniędzy nie otrzymałem. Niestety, za późno trafiłem na opinie. Czekam tydzień i jeśli sprawa nie wyjaśni się, idę na policję.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

~gregorcam / 2008-06-18

Kupiłem u nich skaner,kase wpłaciłem około 3 tygodnie temu na konto,zero odzewu,zero odpowiedzi na mejle,chociaż towar jest cały czas na stronie dostępny,krew mnie zalewa że jeszcze coś takiego istnieje,omijajcie ich z daleka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

~klient888 / 2008-06-16

nie polecam. zero kontaktu i współpracy (po wpłaceniu pieniędzy oczywiście), zupełnie nie dotrzymane terminy. Spławianie i olewka.bardzo długi termin dostarczenia przesyłki, oczywiście konieczne jest ponaglanie, upominanie. fatalnie
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.00

~Paweł / 2008-06-13

Niepoważni ludzie lekceważący klientów. Nie kupujcie u nich, a tym bardziej nie przelewajcie wcześniej kasy na ich konto! Oni tylko na to czekają, a potem mają klienta w..... Następnie tylko nerwy i sporo zachodu aby w końcu cokolwiek odzyskać - otrzymać zamówiony towar, bądź zwrot pieniądzy. Przyciągają w miarę atrakcyjnymi cenami - nie dajcie się zwieść, czytajcie o nich opinie!
Zalety

brak

Wady

same minusy

Extra informacje

~Greg44w / 2008-06-12

Witam.Pare dni temu zamówiłem towar.Na początku wszystko OK,szybko zatwierdzili itd. po paru dniach napisałem maila i chciałem zadzwonić z zapytaniem co z moim zamówieniem?!Sygnał owszem jest ale nikt nie jest łaskaw podnieść słuchawkę.Wiem,że ktoś tam siedzi bo czasem nr. jest po prostu zajęty!!Jeżeli się nie odezwą,bedą mieć (patrząc po komętarzach) kolejne zgłoszenie na Policje,a nawet i sprawe!Odradzam ten sklep!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.00
Zalety

żadnych

Wady

cały ten sklep!

Extra informacje

~carlos / 2008-06-12

Kilka tygodni temu po wpłaceniu pieniędzy na konto sklepu kontakt się urwał.Towaru ani zwrotu pieniędzy nie otrzymałem. Na maile i na telefony, a próbowałem się dodzwonić kilkanaście razy dziennie, nikt nie odpowiadał. W końcu wybrałem się tam osobiście, zrobiłem awanturę. Moje zamówienie zostało przy mnie "anulowane" i obiecano zwrot pieniędzy na konto. Nic takiego się nie stało. Zostałem po prostu okradziony. Teraz wybieram sie do Urzędu Ochrony Konsumenta. Unikajcie tego sklepu!!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

~Ewelina / 2008-06-11

Nie polecam tego sklepu. W ogóle dziwię się, że coś takiego jeszcze istnieje. Już dawno powinna się tym zająć policja. Czekam na dostawę ponad 3 tygodnie i nic. Nikt nie raczy odebrać telefonów a emaile ciągle "nieprzeczytane". Ręce opadają. Nigdy więcej 'ulubionego'!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20

~mszuman / 2008-06-11

ludzie trzymajcie sie z daleka, po 4 tygodniach od wplaty przyslali mi dysk 160 GB zamiast 320 GB ! Pani ze sklepu polecila mi wyslanie dysku kurierem UPS i wtedy oddadza mi pieniadze. Wysylka miala byc na ich koszt (podala numer klinta w UPS). Zadzownilem do UPS i UPS mowi ze nie realizuje juz przesylek dla MBBC Sp. z.o.o. bo ta firma jest u nich w windykacji ! skandal to trzeba zlikwidowac !Wadynie ma tam nic pozytywnego
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

nie ma tam nic pozytywnego

Extra informacje

~tomek / 2008-06-10

najgorsze doświadczenie ze sklepem internetowym jakie w życiu miałem. brak jakiegokolwiek kontaktu, niezwykle długie oczekiwanie na dostawę.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40

~gang_buster / 2008-06-05

Towar doszedł do mnie po dwóch miesiącach od zamówienia, chociaż niby był na stanie, ale doszedł. Po przeczytaniu opini na temat tego sklepu, miałem pietra, czy towar wogóle dojdzie. A zamówiłem pamięć masową i dwa dyski za ponad tysiąc zł. Trzeba mieć do nich dużo cierpliwości. Dodzwonić się nie idzie, maili nie czytają, natomiast reklamacja odnośnie wysyłki była załatwiona błyskawicznie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.00
Zalety

Duży asortyment, szybka reklamacja.

Wady

Długie czekanie.

Extra informacje

od 4 dni, kupione za 1056 zł.

~mlpl92 / 2008-06-05

Zamówiłem kamerkę internetową dnia 16maja.dziś 5 czerwca a paczki nie ma. Brak jakiegokolwiek kontaktu telefonicznegi i meilowego
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80

vansy / 2008-06-05

Postanowiłem sobie zamówić kilka części i już po zrobieniu przelewu wiedziałem że popełniłem błąd. Teraz mam takie pytanie do osób które starały się o zwrot kasy ile trzeba czekać i czy wogóle zwracają ????
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.20

~spamcop / 2008-06-02

Towar w koncu dotarl po 3 tygodniach i dwoch interwencjach telefonicznych. Wartosc nie byla duza ok 100 PLN wiec bardzo sie nie wkurzalem, ale jak widze ze ludzie powplacali po kilkaset zlotych lub kilka tysiecy i nie maja zadnego kontaktu, to mi ich szkoda. Ogolnie nie polecam. No chyba ze ktos jest bardzo cierpliwy i miesiac czy dwa potrzebny na dostawe nie robi mu roznicy.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80
Zalety

niska cena

Wady

brak kontaktu, przez co sprawiaja wrazenie oszustow

Extra informacje

1 dzien, 100 PLN

~pewu / 2008-06-01

Nie zamawiajcie nic w tym "sklepie" - TO jedno wielkie oszustwo!!!!!!Przyjęli ode mnie kasę w jeden dzień a na realizację czekam od ponad 2 tygodni.ZERO kontaktu, Nie można się dodzwonić, nie odpowiadają na maile.Wskazuje na to że jest to jakiś przekręt.

szuster / 2008-05-30

Jak widzę oszukanych jest znacznie więcej. Ja osobiście dzisiaj zgłaszam to na Policję jako najwyklejsze oszustwo. Też jak poprzedni użytkownicy nie jestem się w stanie skontaktować z tymi oszustami. Ponadto jak widzę nie ma tu ani jednej pozytywnej opinii. Proponuję zrobić też tak, że każdy oszukany niech wyśle do swoich znajomych maila z powiadomieniem, że został oszukany i w ten sposób ostrzeżemy ile się da ludzi. Ale dranie!

~nelik / 2008-05-29

Ten sklep to jakaś tragedia, co prawda mieli najtańszą ofertę ze wszystkich sklepów ale za ten czas stracony na pisanie e-mail to nie było warto. ZERO kontaktu na e-maile odpisują po 2-3 tygodniach (czasami w ogóle) na telefon nawet nie macie co dzwonić ja dzwonię po kilka razy dziennie i albo jest zajete albo nikt nie odpowiada !!Dzisiaj dostałem mejla ze wyślą do mnie jutro towar zobaczymy czy dojdzie....Ogólnie ODRADZAM
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

najtańsza oferta na rynku internetowym

Wady

ZERO KONTAKTU

Extra informacje

no wałasnie jeszcze go nie mam, czekam już 1,5 miesiaca, cena produktu to około 140 zł

~Michał / 2008-05-27

kuszą cenami, ale współpraca kończy się po wpłaceniu pieniędzy na konto. Czekam już 2 tygodnie na zamówiony towar. Na maile nie odpowiadają, telefonów nie odbierają. Klienta mają w głębokim poważaniu. Udało mi się znaleźć prywtany telelefon do właściciela. Jeśli ktoś chce to niech pisze na [email protected]
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60

~stempl / 2008-05-27

Zlozylem zamówienie 21.04.2008 - bramka VoIP Grandstream. Kierowałem sie dobra cena. Natychmiast wyslalem pieniadze. Dostalem potwierdzenie otrzymania pieniedzy. W tym momencie kontakt z firma sie urwał. Dodzwonic sie do nich NIE MOZNA. Kontakt przez panel uzytkownika jest bezowocny, poniewaz wiadomosc wyslane przeze mnie mialy status NIEPRZECZYTANY. Szukalem innego kontaktu i na stronce znalazlem dzial "reklamacji platnosci". Zaczelem pisac do pani do ktorej sie pisze o klopotach z wplatami. Wiadomosci wysylane do tej pani mialy status PRZECZYTANY, ale nikt nie odpisywal na maile. Napisalem do tej pani, ze wiem ze ona czyta wiec niech przekaze swoim kolegom ze naśle na nich policje i...........rodzine z Warszawy :). Wtedy cos drgnelo i moje zamowienie zostało ANULOWANE. I cisza. Mijal juz 3 tydzien od zlozenia zamowienia caly czas pisalem do tej pani. Zaapelowalem to jej poczucia uczciwosci, napisalem ze nic to niej nie mam i ze jej koledzy sa zle a nie ona :) i to chyba pomogło. Bo mi odpowiedziala !!!!!!!!!!!!!!!!!! Po ponad 3 tygodniach dostalem z powrotem pieniadze.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80
Zalety

ceny

Wady

chyba same minusy, zerowa obsluga klienta, ciagniecie kasy od ludzi

Extra informacje

nie dostalem produktu

~UWAGA / 2008-05-26

PODOBNIE JAK WIELE INNYCH OSÓB DAŁEM SIE PRAWDOPODOBNIE NABIĆ W BUTELKE. PIENIADZE WPŁACIŁEM 05 MAJA 2008 I CZEKAM......... OCZYWIŚCIE ZE SKLEPEM NIE MA ŻADNEGO KONTAKTU, PODANE TELEFONY ALBO NIE ODPOWIADAJA ALBO SĄ ZAJĘTE. W NAJBLIZSZYM CZASIE ZAMIERZAM ZGŁOSIĆ POPEŁNIENIE PRZESTĘPSTWA NA KOMENDZIE WARSZAWA WŁOCHY - KTÓRY MA W REWIRZE SIEDZIBĘ TEGO SKLEPU ORAZ ZAWIADOMIC PROKURATURĘ.DZIWNE, ŻE PLATFORMY CENEO I NOKAUT UMIESZCZAJA TEN SKLEP NA SOICH STRONACH!!!!!!!!!!!!!!!!WadySAMEOSZUSTWO
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

SAME

Extra informacje

OSZUSTWO

krolleszcz / 2008-05-26

To jest niesamowite! Po wpłacie pieniędzy na konto sklepu Ulubiony PL w dn.2.05.2008r.zero kontaktu w normalny cywilizowany sposób.Wiec postanowiłem wysłać list polecony za potwierdzeniem odbioru z informacją że w dn.30.05.2008r. składam doniesienie do prokuratury jeśli sprawa nie zostanie załatwiona.Przestępstwo z Art.286&1 w KK jest ścigane na wniosek bez względu na wysokość strat poniesionych przez osobę poszkodowaną.Informację zamieszczam dla wszystkich nabitych w butelkę-to można zgłosić na każdym komisariacie policji lub w prokuraturze.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40
Zalety

żadne

Wady

oszustwo

Extra informacje

nie mam

[email protected] / 2008-05-19

Totalny brak profesjonalizmu ze strony właściciela www.ulubiony.pl; Obsługa nie odpowiada na maile, nie odbiera telefonów. Po 7 dniach od zapłacenia za towar (i przesyłkę kurierską) i zaksięgowania płatności po stronie sklepu (już w dniu płatności) nadal brak jakiegokolwiek odzewu: że przesyłka wysłana, albo że będzie wysłana, albo COKOLWIEK??? Nie czytają nawet własnej wewnętrznej poczty ze strony sklepu! Takie traktowanie klientów jest zwykłym oszustwem, żeby nie powiedzieć złodziejstwem!!! Czekam na zwrot pieniędzy, ciekawe czy się doczekam...... ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!! !!!WadyCała reszta.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Cała reszta.

Extra informacje

~adas / 2008-05-18

Wystawiaja tanio towar, płacisz, potem czekasz ja czekam już miesiąc, nie odpowiadaja na telefony i pocztę wewnetrzną. Jak bym potrafił to bym im to stronę skasował, ale do skarbówki to na pewno doniosę, bo na policję to mała szkodliwość czynu poniżej 300zł
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60
Zalety

żadnych

Wady

wszystko

Extra informacje

czekam na produkt miesiąc

~catman / 2008-05-18

Po tygodniowym oczekiwaniu na towar na stronie sklepu jest możliwość wycofania zamówienialecz po wpisaniu numeru zamówienia i danych do przelewu na które maja zostać przekazane pieniądzewyskakuje strona "Wystąpił błąd Problem odesłany do administratora systemu" robiłem to kikakrotniejest to zrobione celowo!!! aby kupujący nie mógł wycofać zamówienia Dobra robota tak trzymać ulubiony.pl mam nadzieję ze wkrótce ktoś się za was weźmie.
Zalety

Brak

Wady

Same

Extra informacje

~pawelsz23 / 2008-05-14

Ja również nie sprawdziłem wcześniej opinii o tym sklepie. W przeciwieństwie do moich przedmówców ja nie zostałem oszukany ale czekałem tydzień na "skompletowanie zamówienia". Ze złożeniem zamówienia i przyjęciem go do realizacji sklep nie ma większych problemów, podobnie jak z podaniem danych do przelewu. Następnie następuje cisza i sklep prawdopodobnie dopiero wówczas sprowadza zamówiony towar mimo, że na stronie jest napisane, że dostępny jest od ręki. Natomiast jeżeli chodzi o kontakt ze sklepem to jest zerowy. Nie można się do nich dodzwonić na maile nie odpowiadają. Więc jeśli ktoś chce sobie zaoszczędzić nerwów i stresu to radzę omijać tan sklep szerokim łukiem i nie dać się zwieść niskim cenom. Przypominam za w terminie 10 dni o dnia złożenia zamówienia zgodnie z Polskim prawem istnieje możliwość odstąpienia od umowy zawartej na odległość. Więcej inf. na ten temat udzielić może federacja konsumentów.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.20

~agucha / 2008-05-13

... bo tez zostalam nabita w butelke. Co mozna z tym zrobic? Produktu nie ma, kasy tez nie a dodzwonic sie nie mozna. bede probowac odzyskac pieniadze ale z tego co widze - marne szanse. napewno jednak trzeba te sprawe naglosnic.Wadysame!
Zalety

Wady

same!

Extra informacje

~sqnhead / 2008-05-13

Po 3 tygodniach nie dostałem towaru, ani niema kontaktu. Jutro ide na Policje i już. Odradzam, zapewne jest to nabijanie kasiory i tyle. Poniżej 300zł i tak to wykroczenie ale trzeba coś zrobić
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

~qwertyqwerty / 2008-05-12

Za produkt zaplaciłem. Po 20 dniach NIC ani przesylki ani pieniedzy. NIE odpisuja na meile dodzwonic sie nie da. PORAZKA. Pewnie maja lokaty w bankach pozakladane i kase trzepią.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

BRAK

Wady

TYLKO MINUSYCzas realizacji 2-7 dni a po 20 dniach ECHO Pisanie o zwrot kosztów ECHO

Extra informacje

~Przemek 83 / 2008-04-21

Mam pytanie i to wiele. Jeżeli mamy tyle problemów z tym sklepem i dopiero teraz spotkałem się z tymi negatywnymi opiniami to dlaczego Policja coś z tym nie zrobi przecież za kradzież przedmiotów o wartości powyżej 300 złotych idzie się do więzienia. Można to podpiąć pod piąć pod kilka paragrafów. Dlaczego organy ścigania nie zostały poinformowane o takim procederze. Jedni ludzie dostają uszkodzony sprzęt, inni nie dostają pełnego zamówienia. Jeszcze inni wcale nie dostają pieniędzy ani towaru. Co to w ogóle ma znaczyć. Ludzie pomocy. Gdzie jej mamy szukać. Obiecują że jutro, pojutrze. Biorą kasę i nic nie robią. Jedni piszą, że będąc osobiście dostali towar następnego dnia. Tylko, że ja mam wrażenie, że to jakieś podstawione urojone i fałszywe komentarze napisane przez pracowników. Nie wirze, że ktokolwiek oprócz ich może wyrażać się w superlatywach o tym sklepie.Ludzie pomocy, przecież żyjemy w "państwie prawa". Gdzie jest policja, kto się tym zajmuje? Kto ściga takie przestępstwa. Jak ktoś zapłacił za kilka przedmiotów a dostaje zaledwie jeden i to najtańszy z całego zamówienia lub wcale nie dostał to już jest wyłudzenie.POMOCY
Zalety

brak

Wady

nawet nie wiem od czego zacząć

Extra informacje

334 PLN

~ablu / 2008-04-16

Wysyłka w przeciągu 7 dniu - taka była obietnica.Po trzech tygodniach brak kontaktu, brak zamówienia, brak pieniędzy.Czuję się oszukany.Radzę omijać ten sklep z daleka.Wadybrak kontaktu, totalne olewanie klientanie otrzymałem produktu wogóle
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60
Zalety

Wady

brak kontaktu, totalne olewanie klienta

Extra informacje

nie otrzymałem produktu wogóle

~Krzychu / 2008-04-07

Niestety mój przypadek idealnie pasuje do wszystkich inych negatywnych na tej stronie i na dziesiątkach innych. Generalnie sklep ulubiony.pl to jeden wielki kant !!! Procedura zamawiania - bezproblemowo, wezwanie do zapłaty za zamówienie - błyskawicznie. Po przesłaniu pieniędzy - zero kontaktu, nikt nie odbiera telefonów nikt nie odpisuje na e-maile, faksy itd ... Być może będę musiał wziąć kilku silniejszych kolegów i wybrać się do tego sklepu by odzyskać pieniądze. Nie potrafię zrozumieć jakim cudem ktoś może być zadowolony z zakupów u tych naciągaczy. Może od czasu do czasu wybierają sobie losowo jakieś zamówienie i je realizują żeby mieć przynajmniej kilka pozytywnych opinii, choć bardziej prawdopodobne mi się wydaje, że sami "właścicele" wypisują te pozytywy. Przykro mi ale ja nie widzę ani jednego plusa. Szkoda że nie można ocenić na same zera od góry do dołu. Jedynki to zdecydowanie za wiele dla tego sklepu. PORAŻKA !!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

~mary / 2008-03-25

zenada, tragedia, szkoda nerwow, czekam i czekam i czekam na paczke ( towar byl dostepny i przelew od razu zrobiony) i nie wiem moze kiedys za kolejny miesiac jak bog da... nie czytaja prosb i zapytan, nie odpowiadaja na maile, zero kontaktu, nie mam sily i nerwow, jak chcecie wyladowac w psychiatryku to kupujcie u tych panstwa ciekawa nazwa sklepu swoja droga taka przewrotna hehe najgorszy z mozliwych 1000 sklepow z jakich korzystalam a kupuje duzo, zero szacunku dla klienta towaru nie ma czekam miesiac, na jednej z prownywarek cen dostepnych w necie dopiero teraz niestety przeczytalam opinie prawdziwe szkoda ze teraz dopiero...
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20

~7H / 2008-03-20

Nie wiem jak oni to zrobili bo sie oczytałam trochę negatywów na ich temat, bo złożyłam zamówienie rano przy kawce w pracy, a po 15tej towar mi kurier przyniósł do biura. Takich numerów to się nie spodziewałam, aż musiałam pożyczać od dziewczyn pieniądze na pobranie. Zamówienie na odtwarzacz mp3, etui i torbę do laptopa. Zadowolona, że hej. :)
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

szybkość, oferta, niskie ceny

Wady

negatywne opinie w internecie, wątpie czy słuszne :)

Extra informacje

~TomiLeeJones / 2008-03-19

HDD Western Digital 250GB Zewnętrzny. Wysyłka za pobraniem w super cenie. Dostawa 24h ( wtorek )Jestem zadowolony. Polecam serdecznie wszystkim internautom.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.20
Zalety

Cena

Wady

Brak telefonu na stronie.

Extra informacje

2 tygodnie

~AnDyX / 2008-03-17

Poza tym że zgadzam się z negatywnymi opienimi na temat tego sklepu - czy ktoś ma jakies telefony by do gnojków się dodzwonić ?? Kolejny tydzień i dalej bez odpowiedzi ...
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.00

~Komar / 2008-03-13

Zamówiłem płytę w sobotę w poniedziałek lub wtorek przyszedł mail żeby opłacić, po opłaceniu pojawiła się informacja że zamówienie jest opłacone, następnie na tym samym produkcie pojawiła się o 50 zł niższa cena. Czekam już 1,5 tygodnia i nie ma śladu. Nikt nie odpisuje na maile chociaż widać że są przeczytane. Telefonu nikt nie odbiera. Zajechałem do sklepu osobiście i pani powiedziała że dzisiaj powinien być towar, a w statusie nie ma że wysłano............. ZAŁAMKA
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

jeśli są to przez tak długi okres i brak możliwości kontaktu ja ich nie widzę

Wady

olewanie totalne klienta, brak możliwości kontaktu, tragicznie długi czas oczekiwania

Extra informacje

~szkukul / 2008-03-10

Dużo kupuje w necie i staram się być ostrożny, choć nigdy nie zdażyło mi się zostać tak potraktowanym. Towar oznaczony jako dostępny zamówiłem, niezwłocznie przelałem pieniądze na podane konto i .... po kilku tygodniach oczekiwaniach na niszczarkę postanowiłem zapytać KIEDY ? mogę ją w końcu otrzymać. Niestety przez kilka dni nikt nie odczytywał korespondencji przesłanej za pomoca poczty wewnętrznej sklepu. Pomogło dopiero wysłanie faksu i emaila. Pani Beata odpisała, że towaru NIE MA !!! i moje zamówienie nie będzie zrealizowane. Poprosiła także o numer konta, na jakie ma być dokonany zwrot pieniędzy. Zwrot przyszedł, ale dopiero po tygodniu oczekiwania i wysłania kolejnego emaila ... Słowem, obracali pieniędzmi mojej firmy przez okrągły miesiąc, a ja musiałem zamówić niszczarkę u konkurencji i dostałem ja za 3 dni .... ZDECYDOWANIE NIE POLECAM ZAKUPÓW W TYM SKLEPIE !!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

Żadnych

Wady

Wszelkie możliwe

Extra informacje

~Waldi / 2008-03-07

Cóż, zakupy nie wyszły, ale w końcu po 35 dniach otrzymałem zwrot kasy. Kupując w tym sklepie trzeba się uzbroić w anielską cierpliwość i słać mnóstwo e-maili.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.00
Zalety

brak

Wady

Tak duże, że przykrywając i poziom cen i asortyment

Extra informacje

~Pusia / 2008-03-05

Tylko dla wybitnie cierpliwych. Dziś mi nerwy siadły bo paczka miała być nadana przedwczoraj najpóźniej. Wtorek minął i nic. Napisałam dziś wiadomość do działu reklamacji prosząc o jakiekolwiek wyjaśnienie dlaczego to już trwa 3 tydzień. W odpowiedzi - zero wyjaśnienia - tylko powiadomienie, że moje zamówienie zostało anulowane. Czysta kpina. Po ponad 2 tygodniach zamówienia i wpłaty za towar DOSTĘPNY dostaję wiadomość że zamówienie zostało anulowane. To mój drugi kontakt z tym sklepem. W zeszłym roku realizacja zamówienia trwała 2 tygodnie - ale się wtedy przeprowadzali do nowej siedziby i mogłam zrozumieć, że kłopoty mogą być. Szczerze niepolecam. Chyba, że ktoś ma czas i cierpliwość czekać na towar w okolicach miesiąca... bez żadnych wyjaśnień.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40
Zalety

+cena

Wady

obsługakontaktdostawa

Extra informacje

~Ulubiony / 2008-03-04

Czekam około 1 miesiąca na zamówiony towar, niestety wpłaciłem kasę przelewem 1573zł.Teraz dopiero czytam opinie o tym sklepie i żałuję, że nie zrobiłem tego wcześniej. Zero kontaktu drwiny z klienta. Żeby chociaż ktoś odesłał emaila i powiadomił że sorry ale towar będzie za miesiąc czy też 1,5 z powodu ... jescze jakoś to bym zrozumiał (też bym się wkur.., ale cóż sam prowadze działalnośc i wiem jak jest trudno dotrzymac czasami terminów). Olewka kompletna co z tego że jest trochę taniej jak towar powinienem dostac w terminie 7 dni, mija miesiąc i nic nie wiem. Czekam tydzień no i zakładam sprawę do sądu bo 1573zł nie przepuszczę, najwyżej będzie to ich kosztowac dużo więcej. Zdecydowanie nie polecam sklepu, sklep powinien nazywac się delikatnie pisząc STRUSIE a nie ulubiony.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

Przejrzysta strona

Wady

terminowoścpodejście do klientabrak informacji

Extra informacje

~Kamil / 2008-03-03

Najgorszy sklep w jakim przyszło mi kupować. Na toner do drukarki czekam trzeci tydzień, chociaż zapłaciłem za niego przelewem zaraz po zamówieniu, nie można do hołoty się w ogóle dodzwonić, a jeśli już się uda, to cały czas "wkrótce wyślemy".
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.00
Zalety

nie ma

Wady

oszukiwanie klienta

Extra informacje

nie przysłali

~Gburas / 2008-03-03

Kiedys juz robiłem zakupy w tym sklepie i wszystko bylo w porzadku. Teraz zaluje że wogóle zajrzałem na tą stronę. Dwa tygodnie temu zakupiłem sprzęt komputerowy na ok.500 złotych i jak go nie było tak dalej nie ma. Dokładnie tak jak moi poprzednicy piszą zero kontaktu ZERO maila ktorego im wysłałem ich systemem nie przeczytali od 5dni. Nie ukrywam że martwię się o to czy wogóle dostanę swój sprzęt, więc zwracam się z taka małą prośbą żebyście pisali czy w końcu dostaliście swoje zamówienia. Z góry dziękuje
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40
Zalety

zero minusy są zbyt wielkie

Wady

kontaktczasolewanie klienta

Extra informacje

czekam juz 2 tygodnie, ok500zl

~Ćman / 2008-02-28

Czekam już dwa tygodnie na kostke ramu. Nie przecze że już lekko wnerwiony ale inni czekali dłużej i chyba się doczekali. Tak sądze bo nie zauważyłem żeby ktoś pisał że czeka dłużej niż miesiąc.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

niby tanio...

Wady

...bo czas to pieniądz

Extra informacje

~uranti / 2008-02-25

Trochę to trwało (ponad trzy tygodnie), ale w końcu przesyłka do mnie dotarła. W poczcie wewnętrznej pisałem w każde możliwe miejsce i wdziale pytanie w sprawie płatności p. Beatka zdaje się przeczytała pocztę. Inne wiadomości nie są czytane.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.00
Zalety

Tanio

Wady

Długie oczekiwanie

Extra informacje

~waldi / 2008-02-25

Niestety sklep całkowicie nierzetelny. Kłamią na tematy terminów dostawy. Pięć dni temu wysłałem żądanie zwrotu pieniędzy. Niestety, bez reakcji z ich strony. Telefony zajęte na e-maile nie odpowiadają. NIGDY NIE WYSYŁAJCIE IM WCZEŚNIEJ KASY jeżeli nie chcecie mieć takich problemów jak ja.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60
Zalety

Niskie ceny

Wady

Cała reszta - obsługa, kontakt, czas realizacji.

Extra informacje

~uranti / 2008-02-22

Czekam trzeci tydzień i zaczynam się niepokoić czy to nie jest oszustwo. Wiadomości nikt nie czyta. Telefonu nie odbierają.
Dostawa
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

Zero plusów jak na razie, gdyż zero towaru.

Wady

Długi czas oczekiwania.

Extra informacje

~bluecat7 / 2008-02-20

Witam!Zamówiłem w tym "sklepie" kartę graficzną za 400 zł z hakiem i do tej pory jej nie otrzymałem mimo, że mija już 2 tygodnie od dokonania zapłaty przelewem za zamówiony towar (wg ich regulaminu towar powinien być dostarczony do 7 dni). Nie odpowiadają na moje monity o wyjaśnienie przyczyn zwłoki i o jak naj szybsze zrealizowanie zamówienia. Czyli poprostu olewają klienta! Proponuję abyśmy my wszyscy poszkodowani zkrzykneli się i podjeli działania prawne przeciw temu sklepu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.40
Zalety

ŻADNYCH plusów!!!

Wady

100%-owy mimus za brak kontaktu - brak odpowiedzi na monity o wyjaśnienie przyczyn nie realizacji zamówienia.

Extra informacje

jak do tej pory nie otrzymałem go w ogóle

~mojaocena / 2008-02-19

Chcesz zamowić zapłacić i być TOTALNIE OLANY to zamów w tym sklepie.Z wszystkich cech produktu wystawiłem po (-) bo to chyba najmniej .Jak można ocenić asortyment skoro przy towarze jest status dostępny a go nie ma ?Oferowany poziom cen byłby dobry gdyby czas realizacji nie był na tyle długi że np.po miesiącuod momentu wpłaty tak jak ja czekam ( I JESZCZE NIE MAM ani towaru ani żadnej odpowiedzi na jakim etapie jest realizacja mojego zamówienia!!!) , ten sam towar już można bez czekania kupić gdzie indziej taniej i szybciej . Może to jest metoda na większy zysk przy tendencji do spadku cen ? O dostawie nie mogę napisać nic bo po prostu jej nie ma i zero kontaktu .Przy towarze jeszcze pare dni temu były podane dwie osoby w sprawie pytań dotyczących produktu z imieniem nazwiskiem nr.telefonu i e-mailem wewnętrznym ale już dziś została tylko jedna Pani co itak nie zmienia faktu że ile by ich nie było to i tak nie można sie do nich dodzwonić a na e-maile nie odpowiadają, a poczta wysłana im do dziś ma status nie przeczytana.Sam prowadzę dzialalność i w bezpośrednim kontakcie z klientem takie postępowanie jest niemożliwe i NIEDOPUSZCZALNE!!! Z powodu braku jakiegokolwiek kontaktu zastanawiam się nad skierowaniem doniesienia do odpowiednich władz o wyłudzeniu.CZUJĘ SIĘ LEKCEWAŻONY I ŻAŁUJĘ ŻE WCZEŚNIEJ NIE CZYTAŁEM OPINII NA TEMAT TEGO "sklepu"
Zalety

BRAK

Wady

AŻ NADTO

Extra informacje

~zontek / 2008-02-18

2008-02-07: zamawiam części do kompa za około 700 zł, płace tego samego dnia.2008-02-11: wysyłam emalia z zapytaniem czy aby pieniądze do nich dotarły. Tego samego dnia dostaje odpowiedz od Błażeja Grądziela, ze "paczka powinna być na środę(13) lub czwartek(14)". Więc wynika z tego, ze moja paczka została przekazana kurierowi ups. 2008-02-15: pisze emaila z prośbą o przekazanie mi nr listu przewozowego ups, żebym mógł sprawdzić gdzie jest paczka. I od tamtej pory kontakt sie urywa. Zero odpisywania na emaila, nikt nie odbiera telefonu, nic, martwica. Pan Błażej perfidnie mnie okłamał w emailu z 11 lutego !!! NIE KUPUJCIE U NICH, TO WIELKI KANT!!! nie wiem czy w ogóle zobaczę przesyłkę, trzeba to zgłosić do UOKIKWadyokłamywanie klienta, zero kontaktu, brak realizacji zamówienianie mam produktu, a sklep ma moje pieniądze !!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80
Zalety

Wady

okłamywanie klienta, zero kontaktu, brak realizacji zamówienia

Extra informacje

nie mam produktu, a sklep ma moje pieniądze !!

~fala / 2008-02-18

Towar łatwo sie zamawia, ale Sprzedajacy nie wywiazuje sie z realizacji. Czekam juz prawie 4 tygodnie inic, zero kontaktu. Ciekawe czy uda mi sie dostac towar - toner za ok 170 zł albo zwrocic pieniadze.Odradzam - latwo wydaje sie pieniadze ze wzgledu na atrakcyjne warunki cenowe, ale towaru do dzis nie ma.Wadybrak dostawy towaru, po 4 tygodniach
Asortyment
Łatwość zamawiania
Poziom cen
3.00
Zalety

Wady

brak dostawy towaru, po 4 tygodniach

Extra informacje

~darscheus / 2008-02-18

Wszyscuy widza po opiniach jaki to sklep, niczym opocz fajnie zrobionej strony nie moga zachecic klienta, czasami jakas fajna cena sie trafi, ale przez taą cene ma sie pozniej fajne problemy. Towar zamowiony 31.01.2008 wplata na konto 2 dni pozniej i do dzisiaj tj 18.02.08 zadnego odzewu, telefony zajete lub sa nieodbierane, poczta wewnetrzna sklepu zrobiona chyba dla bajeru i spokoju klienta, nieprzydatna, nieczytana, wyslane 4 meile do roznych osob a status wiadomosci do dzis nie przeczytany. Wczoraj wyslalem wiadomosc o zwrocie pieniedzy i kontakt telefoniczny, jesli takowego nie bedzie zglaszam sprawe na POLICJI. Odradzam najgorsze co moglo spotkac mnie w zamowieniach przez internet. Najgorsze jest w tym wszystkim brak kontaktu z klientem, bo wystarczyl by jeden telefon z inormacja dla uspokojenia, a tu totalna zlewka i jeszcze jak uda sie dodzwonic to oszukuja, jeden raz udalo mi sie dodzwonic i gosc (chyba Kamil) zareczal ze przesylka zostanie wyslana na nastepny dzien, mija juz piaty od rozmowy telefonicznej i nic wielke G....!!! Pomyslcie sobie co to bedzie jak sprzet sie popsuje o zgrozo... przeszly mnie dreszcze - NIGDY SIE NIE DODZWONICIE, A JAK SIE UDA REKLAMACJA ZALATWIANA BEDZIE PONAD MIESIAC ALBO DLUZEJ. Towar zakupilem za 1500zł plyta glowna Asus p5e x38 i karta graficzna zotac 8800gt AMP Edition
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.20
Zalety

Dobrze zrobiona strona, to tylko zludzenie ktore prowadzi do klopotow i niepotrzebnych nerwow

Wady

Brak kontaktu meilowego, telefonicznego, klamstwa i totalna zlewka klienta, brak organizacji pracy, sama gowniarzernia ktora po podstawowce chce sie dorobic

Extra informacje

~andy / 2008-02-14

Od 24.01 mam zaksięgowaną wpłate do dziś (14.02) zero odzewu , na maile nie odpowiadają, telefon zajęty lub nikt nie odbieraPOTENCJALNY KLIENCIE JESLI NIE WIERZYSZ WE WSZYSTKIE NEGATYWNE OPINIE o TYM PSEUDO SKLEPIE SPROBUJ ZADZWONIC POD PODANE TELEFONY I PRZEKONASZ SIE JAKI JEST NAPRAWDE KONTAKT Z TYM SKLEPEM -ZEROWY
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

LADNA STRONA

Wady

WIELKIE OSZUSTWO !!!!

Extra informacje

CZEKAM JUZ CZWARTY TYDZIEŃ NA ZAMÓWIONY PRZEDMIOT !!!

~pico1979 / 2008-02-06

Mija 10 dzień od zaksięgowania wpłaty na ich koncie (ponad 1000zł), nie odpisują na mail-e, zero kontaktu. Dopiero wczoraj udało mi się dodzwonić i pan zapewniał mnie, że paczka dzisiaj zostanie wysłana. Oczywiście nie została (status zamówienia nie zmienił się). Gdybym mieszkał bliżej to bym wiedział jak załatwić tą sprawę, czekam do końca tygodnia i jeśli nie będzie kontaktu zgłaszam sprawę na policję. Serdecznie odradzam ten "sklep".
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

absolutny brak

Wady

całokształt

Extra informacje

~rafcionet / 2008-02-04

Witam, wiele kupuje na allegro, ale ostatnio skusiła mnie oferta sklepu internetowego ulubiony.pl, bez zastanowienia dodałem towar do koszyka i zrealizowałem natychmiast przelew – ULU/52/15008 w dniu 5 stycznia 2008 r. I tu był mój błąd. Bardzo się rozleniwiłem kupując na allegro.pl, cały czas udane aukcję i przed zakupem nie przeczytałem sobie opinii o tym sklepie. Po tygodniu wysłałem e-mail z pytaniem czy przesyłka do mnie dotarła. Następnego dnia nie otrzymałem wiadomości. I tak dwa dni próbowałem wysyłać e-maile, ale nic z tego. W ich witrynie pisze nawet czy sprzedawca przeczytał wiadomość, a tu żadnego znaku życia. Na witrynie żadnego numeru telefonu, dopiero po długich poszukiwaniach znalazłem na googlach numery i o to one, to Pani Alicji :226924381 i do miłego Pana 226927186 ;D Oczywiście zadzwoniłem do tego Pana a tu się okazuje po dwóch tygodniach czekania towaru nie ma w magazynie., wtedy sobie pomyślałem qur.. kupiłem towar ,a u nich go jeszcze nie ma. Trudno się jest tam dodzwonić, wydaję się, że jest cały czas zajęte, ale rozczaiłem, że po prostu mają słuchawkę podniesioną i taki efekt to daje. A pani Alicja jak by było tego mało, ponosi słuchawkę i się rozłącza bez żadnego odezwu to dopiero jest kultura tego sklepu. Przeważnie się można do dodzwonić około 17, a pracują odziwe od 10 do 18. Kilka razy dzwoniłem do Pan X (Nick bonczek85), ale za każdym razem obiecywał, że będzie towar następnego dnia i jutro mi go wyśle. W końcu odrzucili moje zamówienie po kilku ponagleniach telefonicznych. Potem była bania z przelewem. Na zwrot pieniążków się nie mogłem doczekać. Żadnego telefonu, całkowity brak kontaktu. Nie miałem kasy i musiałem kupić pamięci w pobliskim sklepie drożej i to na raty, bo przy takie małej ilość pamięci jaką miałem w komputerze nie dało się pracować. W końcu wszedłem na stronę kontakt i wysłałem do każdego konsultanta e-mail’a. Musiałem ich postraszyć prokuraturą i mieć dobrą motywację w tym e-mailu żeby do nich dotarło. Nie uwierzycie, ale po wysłaniu e-maila, po dwóch minutkach dostałem odpowiedź Pani Beatki, która zajmuję się finansami, że przelew dopiero dojdzie w poniedziałek, bo zgodnie z ich regulaminem oni wykonują przelew do 5 dni od odrzucenia(pewnie trzymaj kasę na koncie i zarabiają na odsetkach, śmieszne ;P). W końcu po tygodniu odziwo wpłynęła kasa. I tak minęło miesiąc i straciłem tylko czas, pieniądze na rozmowy z nimi przez komórkę i nerwy. W dodatku mam system Windows Vista i cały czas w tym okresie komputer mi wolno chodził, bo miałem tylko 1GB RAMU pożyczone od brata, a zamówiłem u nich 4GB pamięci RAM. Mówię wam, uważajcie na ten sklep, omijać szerokim łukiem i dodajcie go do czarnej listy , ja już to zrobiłem. 100% negatywu dla tego sklepu ulubiony.pl / MBBC Sp z o.o., kasę jednak zwrócili czyli nie są oszustami, ale jak ktoś chcę tracić czas, nerwy i bawić się w kotka i myszkę to gorąco polecam ;D
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.00
Zalety

fajna strona, niskie ceny

Wady

wszystko pozostałe

Extra informacje

nie mam nic, zwrócili kasę

~cees / 2008-01-31

Potwierdzam:1.Przyjmują zamówienie właściwie od razu, na stronie zero informacji o statusie zamówienia (jedynie tylko że przyjęte i opłacone), 2.kontakt telefoniczny niemożliwy (albo nie podnoszą telefonu, albo ciagła zajętość), 3.e-maili systemowych nie czytają (widać to w historii - mimo wysyłki maila kilka dni temu status "nieprzeczytany"),4.w związku z pkt. 3 na e-maile nie odpowiadają ...5.w związku z powyższym - ZDECYDOWANIE NIE POLECAM !!!Ogólnie porażka i beznadzieja
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.20
Zalety

brak

Wady

jak w treści

Extra informacje

~hans / 2008-01-31

Kompletny brak kontaktu, przekroczone wszystkie terminy realizacji, brak odpowiedzi na pocztę wewnętrzną, towar nie wysłany pomimo zaksięgowania pieniędzy! Koszmar!!!WadyIGNORUJĄ KLIENTA
Zalety

Wady

IGNORUJĄ KLIENTA

Extra informacje

~pablo777 / 2008-01-16

Jeśli masz czas poczekać na dostawę od 2 do 4 tygodni to polecam inaczej proponuję omijać z daleka. Kontakt ze sklepem straszny nikt nie odbiera telefonów w ciągu dnia.
Asortyment
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.25

~redownia / 2008-01-15

Nikomu nie polecam tego sklepu. Nie można się do niego dodzwonić, na zamówiony towar czekam już tydzień i w dalszym ciągu nie wiek kiedy będzie. Nie kupujcie w nim.Pozdrawiam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
2.00
Zalety

przyzwoicie wyglądająca strona

Wady

Nie odpowiadają na telefonyNie odpowiadają na maileDługi czas oczekiwania na towar (ciekawe czy go dostanę)..

Extra informacje

~Mazdamer / 2008-01-11

Coś strasznego! Po zapłaceniu kasy czekałem 2 tygodnie na realizację zamówienia! Zero kontaktu - nie odbierają telefonów, nie odpisują na maile a poczta wewnętrzna to jakaś kpina. Po 2 tygodniach wreszcie dodzwoniłem się do tego "sklepu" a pan z rozbrajającą szczerością oznajmił mi, że nie mają towaru który zamówiłem!! Na pytanie czemu tak długo to trwa odpowiedział, że robią inwentaryzację - szkoda tylko, że chwilę wcześniej oznajmił, że nier mają żadnego magazynu tylko zamawiają sprzęt na bieżąco!! Co więc inwentaryzowali?! Odradzam zakupy w tej firmie- jeśli nie macie nerwów na wodzy....
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80
Zalety

brak

Wady

jak w opisie...

Extra informacje

~dipsy / 2008-01-02

to było moje drugie zamówienie,jeśli chodzi o pierwsze wszystko było w najlepszym porządku (info o wpłynięciu kasy,statusu paczki itd.) niestety przy drugim zamówieniu wyszło na jaw co to za gagatki.zero kontaktu telefonicznego jak też emai.l jeżeli nie uda mi sie z nimi skontaktować pojade na instalatorów i załatwie sprawe inaczej.jeżeli ma ktoś jakiś sprawdzony nr telefonu do nich byłbym bardzo wdzięczny ,pozdrawiam i szczerze odradzam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.40

~Ludwik / 2008-01-01

Strzeżcie się tego sklepu! Zamówienia dokonałem dokładnie dwa tygodnie temu, od razu też zapłaciłem, co zostało potwierdzone w systemie sprzedaży. Produkt był oznaczony jako dostępny od zaraz. Od tego czasu zero reakcji. Zamówienie nie wysłane, na dwie wiadomości, które wysłałem przez ten czas nie tylko nie dostałem odpowiedzi, ale też nie zostały one w ogóle przeczytane (ich własny system ma informację o tym czy wewnętrzna wiadomość został przeczytana). To jakiś sklep-widmo, który właśnie pożarł moje 500 złotych. Jestem bardzo zły, że dziesiątki dobrych doświadczeń z innymi sklepami mnie rozleniwiły i nie sprawdziłem opinii o ulubiony.p
Dostawa
Obsługa i reklamacje
1.00

~ninja / 2007-12-21

Niestety tragedia. Potwierdzili zamówienie, przelalem pieniądze i wtedy napisali, żed towaru nie mają i brak informacji kiedy zwróca pieniądze. Moje zamówienie to ULU/52/13823". Po kilku dniach (pieniądze zapłaciłem 14 grudnia) czyli 19 grudnia zadzwoniłem i dowiedziałem się, że pieniądze będą 21 grudnia. Niestety do dziś do 21 grudnia pieniądze nie wpłyneły. Najgorszy sklep jaki znam!!!!!!!!Wadysame minusy żenada!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40
Zalety

Wady

same minusy żenada!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Extra informacje

~Bodzio / 2007-12-17

Wszystko można zrozumieć Święta dużo zamówień itd. Ale żadnej informacji na temat losów zamówionego towaru, tydzień oczekiwania od zaksięgowania pieniędzy na koncie sklepu do nadania przesyłki, dodzwonienie się do sklepu graniczy z cudem - pomimo wolnego sygnału nikt nie odbiera, po wysłaniu 5 maili na wszystkie możliwe kontakty w sklepie nawet nie zostały one przeczytane !!! Tragedia zdecydowanie nie polecam ( towar jest troche tańszy ale czas wysyłki i obsługa koszmar ) NIE WARTO ! ! !
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.00
Zalety

Najniższa cena kupowanych produktów ( nie warta tak długiego oczekiwania na towar )

Wady

Extra informacje

~kriss / 2007-12-07

Prawdą jest to iż sklep ten posiada niskie ceny i szeroki wachlarz produktów niestety jeśli chodzi o terminy dostaw to szkoda słów czekam już 2 tydzień na dostawę produktu, nie ma też możliwości skontaktowania się ze sklepem telefonicznie. Nie dostałem też żadnego powiadomienia iż termin realizacji zamówienia opóźni się tak bardzo. (na stronie można wyczytać że max czas realizacji to 7 dni) W zakładce kontakt nie ma w ogóle podanych nr telefonów do sklepu. Także odradzam z korzystania z usług tego sklepu, niska cena to nie wszystko liczy się też jakość świadczonych usług, a w tym wypadku odnoszę wrażenie że w ogóle ich nie ma.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.40
Zalety

niskie cenyduży asortyment produktów

Wady

brak możliwości skontaktowania się ze sklepem telefonicznie ( a jeżeli się uda to nikt nie odbiera)Bardzo długi termin realizacji dostawy

Extra informacje

~trol / 2007-11-16

Sklep niezły, ceny też. Ale jak bedziesz chciał sie czegos dowiedzieć.........to nie odbieraja telefonów! Jednak nie przeszkadzało to im zrealizować terminowo dostawe lodówki wartej ok 2000. Ja nie załuje u nich zakupów.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.80
Zalety

dobre ceny, terminowa dostawa zgodnie z tym jak sie umówiłem ze sprzedawcą

Wady

Praktycznie brak mozliwości skontaktowanie sie ze sklepem telefonicznie.

Extra informacje

2 dni

Zakupy ulubiony.pl opinie