Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • al.to
  • /
  • 1

Opinie o al.to

www.al.to

Częstochowa

Zakupy al.to opinie
Asortyment
2
Dostawa
1.52
Łatwość zamawiania
2.48
Obsługa i reklamacje
1.35
Poziom cen
2.2

Średnia ocen

1.91

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

23

dodanych opinii

 

Nick / 2022-09-27

Od trzech dni po czasie planowanej dostawy dzwonię do bok i non stop słyszę tekst "ludzki błąd, dziś towar będzie wysłany"...
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Łukasz / 2022-09-27

Zdecydowanie nie polecam tego sklepu. Zamówiłem szczoteczkę elektryczną. Chciałem zareklamować, odsyłają mnie od producenta do formularza, którego wypełnienie polega na przepisaniu szczegółowych danych dotyczących produktu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.00
Zalety

ZERO

Wady

Obsługa

Extra informacje

Krzysiek / 2022-09-06

Proszę mi wytłumaczyć jak to jest, że w momencie zakupu odliczany jest czas który ma gwarantować otrzymanie przesyłki w ciągu dwóch dni gdzie w moim wypadku zakup odbył się w nd gdzie dostawa przesyłki miała następować we wtorek czytaj dziś. Zamówiłem u Państwa, czas wysyłki był u Was najszybszy. Przynajmniej miał być, wchodzę na stronę sprawdzam status wysyłki a laptop nawet nie został odebrany przez kuriera? W jaki sposób sprzęt ma docierać w ciągu dwóch dni w momencie gdy przesyłka jest nadawana w trybie ups standard? Na stronie UPS widnieje informacja przesyłka standard to 3-5 dni roboczych oczekiwania? Pani z infolinii oczywiście udzieliła mi informacji, przeprosiła za co dziękuję ale nie zmienia to faktu że gdzieś ktoś nie dopilnował czegoś albo/i wprowadzają Państwo klientów w błąd
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60
Zalety

Wady

Nierzetelność, brak organizacji, oszustwo

Extra informacje

dramat / 2022-08-12

Uwaga na zamówienia wielkogabarytowe - współpracują z jakąś firmą transportową krzak - "zadbano" która przekłada o kilka dni termin dostawy. Odbiór starego sprzętu miała realizować inna firma 7dni po dostarczeniu nowego. W obliczu przesuniecia dostawy chcialem zeby druga firma nie czekala na dostawe z zabraniem sprzetu - "nic sie nie da". Poza tym komunikat na stronie "zamow teraz a dojdzie jutro" :)
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

Wady

dostawy przez firme krzak

Extra informacje

Maciej / 2022-07-25

Dziadostwo, zamowienie złożone rano w piątek nie zostało wysłane z przyczyn… „ niezależnych” czyli w magazynie nie zdążyli zapakować , udało się dokonać takiego wyczynu dopiero po godz 19. Poniedziałek , godzina 15:40, przesyłka jeszcze nie została odebrana przez przewoźnika. Rekompensata zaproponowana przez dostawcę 8,90 . koszty przesyłki. Należy unikać takiego sprzedawcy . Ciekawe że druga „noga” tej spółki x-kom działa rewelacyjnie zamowienie złożone rano dociera do sklepu w ciagu tego samego dnia. Niestety z usług X- kom rezygnuję, a zostawiłem u nich sporo pieniędzy za sprzęt komputerowy.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.00
Zalety

Żadnych

Wady

Nierzetelność , ceny mało konkurencyjne, lekceważenie zamawiających

Extra informacje

Magda / 2022-07-09

Serdecznie nie polecam sklep najpierw przyjmuje zamówienie następnie po kilku dniach je anuluje tłumacząc się, że wystąpił błąd cenowy. Odradzam zakupy!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Naganiajaaą klientów promocjami, później anulują zamówienie bo cena za niska...

Extra informacje

Tylko nie al.to / 2022-06-23

nie polecam, nie wywiązują się z umów a prawa klienta nie są przez nich respektowane. Przestrzegam przed tym sklepem, można złożyć zamówienie a sklep zrobi i tak co sobie zechce. Porażka.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

żadnych

Wady

brak informacji, anulują zoamówienia

Extra informacje

baaaaaaaaardzo długo się czeka na jakiekolwiek info z tego sklepu

Adrian / 2022-06-23

Omijać ten sklep szerokim łukiem. Sklep potwierdza przyjęcie zamówienia po jego wcześniejszym opłaceniu. Przez 4 dni nie daję żadnej informacji zwrotnej po czym zwraca środki bez słowa i następnego dnia anuluję zamówienie jako byłaby to decyzja klienta. Kpina.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

BRAK

Wady

Tragiczna obsługa klienta, Brak szacunku, Brak profesjonalizmu

Extra informacje

Piotr / 2022-06-22

Nigdy więcej kontaktu z dziadostwem sygnowanym przez ten pożal się Boże sklep. Zamówienie złożone, opłacone BLIKiem, po 4 dniach mimo wystawienia faktury i zadeklarowanej daty dostawy podczas kontaktu z mojej strony ze sklepem dowiedziałem się, że zamówienie z powodu błędu nie będzie zrealizowane. Po tym fakcie otrzymałem wiadomość powielającą tę informację, ale zamówienie nadal widnieje w systemie sklepu jako przyjęte do realizacji, oczywiście pieniędzy jak nie było, tak nie ma. Dno i metr mułu, już wiem dlaczego w Ceneo zablokokowali możliwość dodawania opinii na ich temat.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

żadnych

Wady

wszystko

Extra informacje

Mateusz / 2022-06-22

Przez 4 dni otrzymywałem wiadomości, że moje zamówienie jest w realizacji, aż nagle dostałem zwrot środków na konto. Nadal nie dostałem ŻADNEJ informacji ze sklepu z powodem anulowania. Po prostu od tak sobie anulowali. Rozumiem błędy systemowe, ale przydałby się jakikolwiek mail, a dopiero potem zwrot środków. Więcej tam nie kupię.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Bardzo sprawnie idzie im wodzenie klienta, że jego zamówienie jest niby "realizowane"

Wady

Obsługa klienta, anulowanie bez wcześniejszego powiadomienia

Extra informacje

M4nexus / 2022-06-22

Firma januszy (celowo z małej) biznesu pretendująca do miana poważnego gracza na rynku zachowuje się amatorsko. Zamówienie anulowane po 4ch dniach od złożenia. Ani przepraszam ani pocałuj w d.... Mają klienta i opinię o sobie głęboko w poważaniu. Odradzam. Chyba, że chcecie mrozić kasę i użerać się obsługą
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.20
Zalety

niektóre produkty tanio

Wady

Nie realizują zamówień długi czas zwrotu kasy

Extra informacje

Marta / 2022-06-22

Moi Drodzy, sytuacja wygląda w ten sposób, że zrobiłam zakupy w al.to, otrzymałam potwierdzenie na maila z informacją, że w kolejnym mailu prześlą konkretne informacje o zamówieniu. Nie dostałam żadnej, innej korespondencji ze sklepu, za to dzisiaj rano odebrałam zwrot kasy na konto ze sklepu. Zero informacji o anulacji, ani powodu jej dokonania. Sklep porażka! Nie będę tam kupowała i zapewniam, że poczęstuję tą opinią rodzinę i znajomych. Niepoważny sklep!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Obsługa klienta, dostępność towaru

Extra informacje

Izabella / 2022-06-21

Wystawiają towar którego nie mają ,po 10 dniach od daty zakupu, bez wiadomości jakiegokolwiek kontaktu zauważyłam zwrot pieniędzy na swoim koncie.Zdecydowanie nie polecam,brak profesjonalizmu i strata czasu. Blokują możliwość komentowania na portalach opineo/ceneo
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40
Zalety

Brak

Wady

Extra informacje

Postcardgta / 2022-05-25

Al.to i x.kom unikać jak ognia. Zawsze wadliwy towar (iPhone i rolki), nie potrafią paczki wysłać, dają kurierowi przesyłkę bez adresu. Generalnie od zamówienia do posiadania to jakieś 90dni u mnie średnio wychodzi.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

Mam z kim gadać na czatach.

Wady

Minusem to al.to i braciszek xkom

Extra informacje

`Jojo / 2022-04-13

Ceny w witrynie niezłe - szkoda, że sprzedawane są przedmioty dostępne jedynie wirtualnie. Obiecywany czas dostawy - fikcja, obsługa klienta dramatyczna - brak odpowiedzi, zwodzenie i niedotrzymywanie zobowiązań. Polecam wyłącznie jako "ostatnią deskę ratunku" i to pod warunkiem zakupów za pobraniem. Aż dziw bierze, że takie zachowania są normalne przy tak dużej konkurencji...
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

Teoretycznie dobre ceny i krótki czas realizacji

Wady

Zlewanie klienta, chaos informacyjny, sprzedaż przedmiotów, których nie ma w magazynie

Extra informacje

Piotr / 2022-04-12

Kupiłem mikrofale w sklepie ale.to przez Ceneo dwa tygodnie czekam na towar przez ten czas nikt mnie nie poinformował co się stało nie polecam tego sklepu i wy uważajcie
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

Nie ma

Wady

.nieodpowiefzialność

Extra informacje

DreedMC / 2022-01-18

Dzień dobry, ponownie wystawiam komentarz gdyż sklep ale.to skutecznie doprowadził do jego usunięcia. Niestety napiszę to raz jeszcze- nie polecam sklepu! Pierwszy i ostatni zakup - zwłaszcza zakupu ratalnego. Panuje tam kompletny chaos w realizacji (sprzedają sprzęt którego nie mają na stanie) oraz w postępowaniu reklamacyjnym - pisały ze mną aż 4 osoby na raz - przedstawiając całkowicie odmienne stanowiska. Przesyłka telefonu zrealizowana po ok 7 tyg po zaksięgowaniu kwoty nas konto sklepu. Sklep również wieloletnie naruszał w postępowaniu reklamacyjnym przepisy UOKIK oraz KC - Mowa tu min. o prawie odstąpienia od umowy zakupu w przypadku nie wysłania przedmiotu w ciągu miesiąca od zakupu. Do tego sklep bezprawnie bez mojej pisemnej ustnej zgody, pełnomocnictwa oraz nie będąc stroną umowy kredytu kontaktował się z bankiemw moim imieniu. Przestrzegamy wszystkim przed sklepem i praktykami tam panującymi. Zero słowa przepraszam. Nietety byłem stałym klientem XKOM i zakupu w sklepie ale.to która jest powiązana skutecznie mnie zniechęca do dalszych zakupów również tam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.00
Zalety

BRAK

Wady

REALIZACJA, OBSŁUGA, BRAK TOWARU NA STANIE, NIEPRZESTRZEGANIE PRAWA

Extra informacje

Dreedmc / 2021-12-15

Niestety sklep jest niepoważny. Panuje tam kompletny chaos i nie ma procedur. Nie polecam omijać szerokim łukiem. Pierwsze i ostatnie zakupy.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Żadnych

Wady

Obsługa, dostawa, realizacja, procedury zwrotu, brak komunikacji między działami, brak produktów na stanie

Extra informacje

dex / 2021-12-02

Przesyłka zamiast trafić do żabki trafiła na pocztę polską...po co stosują taką opcję odbioru skoro wysyłają zamiast do wskazanego punktu to do najbliższej poczty polskiej...żenada. Przy innym zamówieniu, patelni nie byle jakiej bo za 200zł, na odesłaną przesyłkę ze stwierdzoną przeze mnie uszkodzoną rączką (pęknięcie ewidentnie produkcyjne albo przez supermena) stwierdzili że nie podlega gwarancji a że był to prezent to był rozpakowany po ustawowych 14 dniach...i tak patelnia za 200 zł poszła do śmietnika. Także gdyby nie to że to jedynie 200 zł to poszedłbym do sądu i sam opłaciłbym rzeczoznawcę by stwierdził że stalowej rączki pokrytej plastikiem nie dą się tak uszkodzić jak ta w mojej patelni bez użycia jakiegoś kosmicznego narzędzia bo ręcznie złamać stali o gr 1 mm w profilu owalnym się na 100% nie da.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.00
Zalety

brak

Wady

Towar trafia nie do tego punktu odbioru który był wskazany w zamówieniu.

Extra informacje

Magdalena / 2021-09-13

Szczerze jeszcze ani razu się nie zawiodłam na tej firmie. Przesyłki przychodzą praktycznie w ciągu dwóch dni od zamówienia no chyba że zamawiam w piątek wieczorem to wtedy są dostarczone w poniedziałek a nawet było tak że jak z rana zamówiłam to nawet następnego dnia już było. Super sklep polecam. Konkurencja nie dorasta mu do pięt.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Marcin / 2021-03-20

Najgorsza realizacja zamówienia jaką spotkałem od kilku lat. Z magazynu został wysłany błędny towar, potem firma przez 19 dni nie była w stanie wyjaśnić tematu ze swoim dostawcą i dostarczyć mi zamówionej zamrażarki. Po drodze kilkanaście rozmów z bezużyteczną infolinią i działem wsparcia klienta. W końcu towar zamówiłem u konkurencji, przyszedł bez problemu dwa dni później.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

brak

Wady

bezużyteczna infolinia, bałagan w procedurach obsługi

Extra informacje

Ja / 2020-12-03

Obsługa okropna w zasadzie brak kontaktu i informacji co dzieje się z zakupionym towarem. Zdecydowanie nie polecam!!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

Brak

Wady

W zasadzie nie udało mi się nawet otrzymać zamówienia bo cały czas byłem zwodzony że wysyłka będzie kolejnego dnia aż w końcu po prostu z trudem anulowałem zamówienie.

Extra informacje

visen / 2018-05-09

Kupiłam w tym sklepie lodówkę, żadnego problemu z dostawą, do tego była bardzo starannie zapakowana, żadnej nawet najmniej ryski nie zauważyłam po odebraniu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
5.00

Zakupy al.to opinie