Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Podróże i wypoczynek
  • /
  • Przewoźnicy
  • /
  • Szwagropol
  • /
  • 1

Opinie o Szwagropol

Podróże i wypoczynek Szwagropol opinie
Jakość obsługi
1.54
Oferta
1.77
Poziom cen
1.82
Wygoda
2.03

Średnia ocen

1.79

w skali od 1 do 5.

 

Szwagropol opinie Szwagropol
1.79 1597

Kwn / 2023-01-25

Częste kilku minutowe opóźnienia
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.75
Zalety

Duża częstotliwość odjazdów i przyjazdów

Wady

Większość autobusów ma mały odstęp między siedzeniami

Extra informacje

Bobo / 2022-11-30

Kurs 27.11.2022. z Białki Tatrzańskiej o godz 10.36. Opóźniony przyjazd o kilka minut a kurs z Bukowiny się rozpoczął. Kierowca pogubił trasę i musiał jechać okrężną drogą przez pomniejsze miejscowości co z kilkuminutowym korkiem spowodowało, że nie zdążyliśmy na pociąg. W Krakowie mieliśmy być o 12.45, pociąg odjeżdżał o 13.25. Prośby by zatrzymał się blisko wejścia na dworzec nic nie dały a opieszałość przy obiorze bagażu z luku tylko przelała czarę goryczy. Kilkanaście razy a może i więcej korzystaliśmy z tej firmy, poprosiliśmy o zwrot pieniędzy bo musieliśmy kupić nowe bilety PKP. Firma niestety potraktowała nas bardzo nieprzychylnie. Dlatego zakończymy podróżowanie z firmą Szwagropol .
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50
Zalety

Kurs do Białki Tatrzańskiej z Krakowa

Wady

Kierowca kursu 27.11.2022 godz. 10.36 z Białki Tatrzańskiej do Krakowa Totalne lekceważenie pasażerów

Extra informacje

Marcin / 2022-08-20

Krynica Zdrój - Kraków, dn. 20.08.22 Bilety zakupione wcześniej, ale niestety bez rezerwacji miejsca, jeśli ktoś nie będzie miał szczęścia to mimo zakupionego biletu postoi. Na zewnątrz 31°C, z ludzi leje się pot.. autobus bez klimy (mimo tego, że pisze że jest). Po zapytaniu kierowcy, czy jest możliwość włączenia klimy, bądź nawiewu usłyszałem odpowiedź, że jest włączona i wszystko działa jak powinno. Nigdzie nawiew nie działał, a w autobusie może zrobiło się ciut chłodniej, ale mimo to pot dalej lał się ze wszystkich litrami. Nie polecam na dłuższe trasy.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.25
Zalety

To, że kursuje.

Wady

Jak powyżej.

Extra informacje

Anna / 2022-07-14

14 lipca 2022. Czekamy na autobus o 19:35 na zastępczym dworcu na alejach w Zakopanem. Został odwołany ze względu „ na zbyt małą ilość osób. Przyjeżdża ostatni kursujący o 20:50. Ludzi pełno, każdy chce dostać się w konkretne miejsce. Kierowca wpuszcza ludzi, ludzi stojących multum. Dojeżdżamy do Chabówki. Pan prowadzący nie chce wpuścić kobiety, czekającej w deszczu, mimo że wcześniej cały autobus stał. Co to ma być?! To są jakieś żarty?! Dramat i tyle. Brak mi słów. Nie pozdrawiam.
Jakość obsługi
Oferta
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Wszystko

Extra informacje

Okropny kierowca

Mvv / 2022-06-17

Bardzo niemiła obsługa i wygórowane ceny. Brak łazienki to skandal XXI wieku
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Piotr / 2022-06-12

Pan w wieku emerytalnym chyba ma problem z emocjami, nie potrafi nikomu kulturalnie odpowiedzieć. Zakopane- Kraków 12.06.2022 15:55
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.00
Zalety

Wady

Odstraszająca obsługa

Extra informacje

Michał / 2022-02-27

złodzeje
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Qwerty / 2022-01-05

Nie polecam. Sanitaryści
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Sanitaryzm

Extra informacje

Xyz / 2022-01-05

Zamordyści stosujący SS ze względu na świętą szmatkę.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

SS

Extra informacje

Max / 2022-01-05

Sanitarystyczne kur.....
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Ty / 2022-01-05

Niech zgn..ą sanitarystyczne k..... Jadąc Szwagropolem kierowca zmusił mnie do noszenia maski. Pożałujecie!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Ol / 2022-01-05

Niech zgn..ą sanitarystyczne k..... \r\nJadąc Szwagropolem kierowca zmusił mnie do noszenia maski. Pożałujecie!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Szantaż

Extra informacje

Ix / 2022-01-05

Zmuszają ludzi do noszenia maski
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

On / 2022-01-05

Zmuszają ludzi do noszenia maski.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Ev / 2022-01-05

Kierowcy wykonują plany globalistów. Szantażują ludzi bez maski. Odpowiecie za to sanitaryści!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Kamil / 2022-01-05

Kierowcy wykonują plany globalistów. Szantażują ludzi bez maski. Odpowiecie za to Sanitaryści!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Igor / 2022-01-05

Kierowcy zmuszają do bezprawnego noszenia kawałka świętej szmatki dla covidian
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Anna / 2022-01-05

Sanitaryści.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Mikołaj / 2022-01-05

Sanitarystyczne świ.... obrażają ludzi bez masek. Zastanawiam się czy niedługo to będzie już podchodzić pod kodeks karny?....
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Covidiotyzm

Extra informacje

Tom / 2022-01-05

Nie polecam. Segregacja sanitarna. Tych bez masek nie wpuszczają.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Covidianizm

Extra informacje

Mack / 2022-01-05

Kierowcy zastraszają ludzi bez masek.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Brak

Wady

Wszysto

Extra informacje

Jack / 2022-01-05

Sanitaryzm.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Wszysto

Extra informacje

Wuja / 2022-01-03

Moja opinia dotyczy trasy Kraków-Bukowina Tatrzańska. Kierowcom słoma z butów wyłazi. Opryskliwi, bez odrobiny kultury, w dodatku bez maseczek (skoro kierowca nie ma maseczki, to dlaczego ja jako pasażer mam mieć, ktoś tutaj jest ponad prawem?). Mając kupiony bilet np online i tak musisz być 20 min przed odjazdem. To jest głupota, bo po to kupuję bilet, by mieć pewne miejsce nawet jak dotrę do autobusu na minutę przed odjazdem. Pojazd zapakowany ludźmi przypomina puszkę z sardynkami. Jadąc przez Białkę w godzinach wieczornych, zapytałem grzecznie kierowcę przy którym przystanku już jesteśmy, bo zależało mi by wysiąść na konkretnym, w odpowiedzi usłyszałem "nie wiem". Jadąc z Białki do Krakowa, zapytałem kierowcy czy wysadzi nas przy Rondzie Matecznym i czy jest możliwość otwarcia bagażnika w celu zabrania bagaży. Odburknął coś i nie zatrzymał się. Ludzie w autobusie siedzą z nartami opartymi o siedzenie, bo najwidoczniej bagaż można wyciągnąć tylko na przystankach końcowych. Proszę się zastanowić co by było w razie wypadku lub nawet mocniejszego hamowania, gdy wszystkie tego typu bagaże nagle lecą na przód pojazdu.... Totalna porażka, nigdy więcej nie wybiorę tego przewoźnika.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.00
Zalety

Autokary którymi jechałem był czyste.

Wady

Zachowanie kierowców, czas jazdy. brawurowa jazda kierowców.

Extra informacje

niezaowolona / 2022-01-02

Odmówiono mi przewozu małego psa rasy maltańczyk. Rozumiem, że taka jest polityka firmy, ale może warto iść z duchem czasów. Pies w podróży jest grzeczniejszy niż niejedno dziecko!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Iii / 2021-11-26

Jedna wielka porażka. Nigdy więcej.. dzisiaj wieczorem na trasie Kraków Nowy Sącz już na dworcu w Krakowie autobus cały zapchany, ludzie stali jak śledzie.. na dodatek na kolejnych przystankach kierowca nadal wpuszcza ludzi. Czy w dobie pandemi nie ma zasad??? Tragedia.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Brak stosowania zasad reżimu sanitarnego

Extra informacje

Monika / 2021-09-20

wracałam z Zakopanego 18.09 o 12.45; żadnych utrudnień, szybko, wygodnie, kierowca uprzejmy
Jakość obsługi
Poziom cen
Wygoda
5.00

Alex / 2021-09-19

Brak przestrzegania reżimu sanitarnego w tych autobusach to jest problem. Jak sanepid szuka ognisk koronawirusa to właśnie od Szwagropola niech zacznie.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Subaru / 2021-09-15

Nie polecam. Niech ITD skontroluje tachografy kierowców, bo jeżdżą jak wariaci. Z ograniczeń prędkości nic sobie nie robią. A i telefon przy uchu kierowców, to wcale nie rzadki widok. No i nie stosują się do rozkładu jazdy. W przyszłym tygodniu wyślę w tej sprawie do urzędu Wojewódzkiego.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
1.00

piotr.nuta / 2021-09-14

NIE PRZESTRZEGAJĄ ZASAD USTAWY COVIDOWEJ. Podczas tego przejazdu autobus dobity na maxa, łącznie z osobami stojącymi maseczki miało założone może 15osób. Kierowcy sami maseczek nie noszą więc nawet nie sugerują żeby wsiadający zakładali. Dzień później podczas rozmowy telefonicznej poprosiłem o wyjaśnienie, jakie obowiązują procedury podczas przejazdu ich autokarami. Pani z BOK mając sznurówkę zamiast mózgu nie udzieliła mi odpowiedzi lecz zapytała, cytuję: "czy tym autobusem jechali sami pracownicy szwagropolu" i "czy jako obywatel zadzwoniłem po policję". Sporo z nimi jeździłem ale zalecam omijać szerokim łukiem jeżeli ma się jakiś wybór. Mają swoją stronę na fejsie, skoro tak lubią portale społecznościowe może czas założyć im fanpage "NIE JEŹDZIMY Z SZWAGROPOLEM"...
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.50

madziula / 2021-07-23

Jechałam dzisiaj na trasie Kraków-Limanowa, przy wysiadaniu poinformowałam kierowcę, że mam walizkę w bagażniku, ale zbył to ironicznym uśmieszkiem,grzecznie powiedziałam czy mogę w takim razie prosić o otwarcie bagażnika i pomoc, ale nic z tego, musiałam poradzić sobie sama, jestem bardzo zbulwersowana takim zachowaniem,gdyż to jest tego pana praca, ja za autobus płacę, więc uważam, że takie zachowanie jest niedopuszczalne. Już nigdy nie skorzystam z usługi, nie polecam. Nic z klimatyzacji i jako takiej wygody, skoro nie będzie się traktowanym z szacunkiem, podejście do klienta jest najważniejsze.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.00

Arek / 2021-07-22

Również nie polecam. Autobus potrafi się spóźnić o 20min lub wogole nie przyjechać. Np. 9:20 z NT do Zakopanego magicznie go nie ma...
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.75
Zalety

Wady

Czas przyjazdu, długość jazdy.

Extra informacje

Izabella / 2021-07-19

Nie polecam korzystać z usług tego przewoznika. Kupilam bilet 21.05 dla 8 osób z Zakopanego do Krakowa na 06.06 na godzinę 7.40. Po przybyciu na dworzec okazało się że taki autobus nie istnieje i jest to błąd systemu. Na kolejny już nie było tyle biletów a miałam kupione bilety PKP na 11.28 z Krakowa do Warszawy. Do tej pory nikt mi nie odpisał na reklamację, nie usłyszałam słowa przepraszam. Musiałam kupić bilety innego przewoznika za które zapłaciłam więcej i Pani od reklamacji (niestety nie podam jej imienia i nazwiska bo mi powiedziała że się nie przedstawi i rzuciła słuchawką) powiedziała mi że to była moja decyzja z jakiego przewoznika usług skorzystam po autobusie widmo który nie przyjechał i że mogłam przyjść na autobus wcześniejszy albo na późniejszy. Gdybym była jasnowidzem to pewnie bym tak zrobiła. Od 45 dni nie otrzymałam emaila z odpowiedzią i przeprosinami. Zwrócili mi pieniądze na bilety z ich firmy tego samego dnia i temat zamknięty. W życiu nie spotkałam się z takim brakiem kompetencji czy rzucaniem słuchawką. Sprawa skierowana do rzecznika spraw konsumenta. Na pewno sobie nie pozwolę na takie traktowanie. Firma nie potrafi przyznać się do błędu i użyć słowa przepraszam
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Bartłomiej / 2021-07-06

Jadę 6 lipca 2021 roku do Krakowa. Jest 12:00 godzina więc można dociec który kierowca siedzi za kierownicą. Jest nerwowy i trąbi jak głupi a na zakrętach się boję. 70 km/m dozwolone a yenn jedzie ile może. Dobrze że ma blokadę przy 100 km/h założona. Imbecyl.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.00
Zalety

Klima

Wady

Kierowca.

Extra informacje

Stefan / 2021-06-26

25.06 koło godziny 18.15. na trasie a 4. Kierowca jakby pijany wjechał na lewy pas prosto pod maskę samochodu. Polecam wysłać go na naukę jazdy. Ledwo uniknąłem kolizji. Na szczęście mam dobre hamulce. Polecam sprawdzać kierowców bo jest to zagrożenie dla wszystkich.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Extra informacje

25.06.21 godz ok 18.15 a4 na wysokości Wieliczki.

Andrzej / 2021-05-19

W autobusie śmierdzi siedzenia brudne kierowca spóźnił się 20min bo się zaczymywal tam gdzie ludzie chcieli a nie na przystankach
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Krzysiek / 2020-11-02

Podróż w sierpniu 2020.Nigdy więcej! Same straty! Autobus opóźniony nie tylko z powodu warunków atmosferycznych jakie były tego dnia (dla tego kupiłem wcześniejszy kurs) ale także dlatego że toaleta w aucie nieczynna a matka wsiadła z zafajdanym dzieciakiem,które to całą drogę waliło bąki aż w końcu autobus staną na przystanku aby dzieciak wykasztanił się a ja z żonką takim to sposobem nie zdążyłem na pindolino do stolicy i dalej do domu.Straty to ok 200 zł dodatkowo na nowe bilety oraz 6 h w plecy. Oczywiście reklamacja nie uznana. A taki to jeden z argumentów " Czasami w autobusie zachodzą nagłe sytuacje w trakcie przejazdu, które mają wpływ na przejazd, a nie są zależne od przewoźnika. Zatrzymanie autobusu z powodu potrzeby fizjologicznej jest uzasadnione. W naszych autobusach toalety są wyłączone z użytkowania(zapis w regulaminie przewozu) " . Zastanawia mnie po jaki chxxxxuj taka linia jest rejsowa i ma godziny przyjazdu i odjazdu, powinniście jeździć jak tylko chcecie ,jak autobusy wycieczkowe bo i tak macie głęboko w poważaniu klientów! Ewentualnie ktoś kto Wam zezolenie dał na kurs na tej lini powinien Wam zajXXXXbać całkowicie prawo przewozu. Mordę Pies Wam Lizał !!! Następnym razem pojadę PKP choć dłużej ale Oni poczekają ze swoim pociągiem na mnie!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50
Zalety

Wygodnie

Wady

Czas

Extra informacje

Krzysiek / 2020-11-02

Podróż w sierpniu 2020.Nigdy więcej! Same straty! Autobus opóźniony nie tylko z powodu warunków atmosferycznych jakie były tego dnia (dla tego kupiłem wcześniejszy kurs) ale także dlatego że toaleta w aucie nieczynna a matka wsiadła z zafajdanym dzieciakiem,które to całą drogę waliło bąki aż w końcu autobus staną na przystanku aby dzieciak wykasztanił się a ja z żonką takim to sposobem nie zdążyłem na pindolino do stolicy i dalej do domu.Straty to ok 200 zł dodatkowo na nowe bilety oraz 6 h w plecy. Oczywiście reklamacja nie uznana. A taki to jeden z argumentów " Czasami w autobusie zachodzą nagłe sytuacje w trakcie przejazdu, które mają wpływ na przejazd, a nie są zależne od przewoźnika. Zatrzymanie autobusu z powodu potrzeby fizjologicznej jest uzasadnione. W naszych autobusach toalety są wyłączone z użytkowania(zapis w regulaminie przewozu) " . Zastanawia mnie po jaki chxxxxuj taka linia jest rejsowa i ma godziny przyjazdu i odjazdu, powinniście jeździć jak tylko chcecie ,jak autobusy wycieczkowe bo i tak macie głęboko w poważaniu klientów! Ewentualnie ktoś kto Wam zezolenie dał na kurs na tej lini powinien Wam zajXXXXbać całkowicie prawo przewozu. Mordę Pies Wam Lizał !!! Następnym razem pojadę PKP choć dłużej ale Oni poczekają ze swoim pociągiem na mnie!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50
Zalety

Wygodnie

Wady

Czas

Extra informacje

Sonia / 2020-06-20

Same ujemne uwagi
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.25
Zalety

Wady

Jazda tymi środkami komunikacji publicznej w obecnych czasach naraża nas na utratę zdrowia a może nawet życia. Ludzie nie noszą maseczek a uwagi na ten temat do firmy są zbywaniem różnymi uwagami nie na miejscu. Tam nikt nic nie może. Podobno kierowca ma tylko prowadzić autobus a pasażerowie mogą się nawet pozabijać a on nie musi reagować. To dopiero firma!!!, Strach się bac . Ludzie, dopóki oni nie zmądrzeją i zaczną egzekwować zalecenia odnośnie bezpiecznego podróżowania w okresie pandemii to dajcie sobie z nimi spokój. Szukajcie bezpieczniejszych firm przewozowych, które nie pozwolą się wam zarazić wirusem. Szwagropola mysli, że jest monopolista, ale niejeden monopolista upadł przez zaniedbania. Im zależy tylko na kasie a nie na podróżnych, którzy im płacą. Szkoda tylko, że nikt jak na razie nie pociągnął ich do odpowiedzialności za takie zaniedbania, ale jak mówi mądre przysłowie : dotad dzban wodę nosi dopóki mu się ucho nie urwie. Mam nadzieje, że pójdą po rozum do głowy.

Extra informacje

Hania / 2020-02-17

Nagrzana puszka bez powietrza na kółkach
Zalety

Wady

Nie ma czym oddychać

Extra informacje

Jarek / 2020-02-07

Przepełnione autobusy, ludzie nie mają gdzie stać a kursów coraz mniej, ewidentnie brak logiki, w dodatku na trasie nie odbywa się bez niespodzianek jak np zepsuta skrzynia biegów!!! Ludzie musieli czekać 1.5h na zastępczy autobus. Firma bardzo nierzetelna, nie myślącą o pasażerach. Nie zwiększają komfortu jazdy a tylko podnoszą ceny biletów. Żadnych zalet się nie można dopatrzeć.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Brak

Wady

Extra informacje

Bożena / 2020-01-03

Trasa Kraków- Zakopane i Zakopane-Krakow. Czas przejazdu nie jest adekwatny do podanego czasu na stronie Szwagropol.pl (około 2h15min) firma nie uwzględniła całorocznych korków występujących na tej trasie co wiąże się ze znacznym opóźnieniem przyjazdu do docelowego miejsca. Moja podróż trwała 3h30min. Warto zaktualizować podany czas na stronie i nie wprowadzać ludzi w błąd.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.25

bartos30 / 2019-09-08

Kierowcy nie stosują się do czasu przyjazdu zgodnie z rozkładem Jak można z Zakopanego do Krakowa jechać 3 godziny.Kierowcy fatalnie nie potrafiący jeździć w korkach .
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

brak

Wady

Całą firmą to jakaś wada

Extra informacje

Anna / 2018-11-16

Miałam kupiony bilet do nowego Sącza na godz 11.45 przyszłam do autobusu o 11.42 kierowca mnie nie wpuścił do autobusu sugerując że jest 11.46 gdzie główny zegar na dworcu wskazywał 11.42.kierowca był bardzo niemiły wręcz na mnie krzyczał ja nie odezwałam się nawet jednym słowem. Skończyło się tym że mnie nie zabrał gdzie byłam z małym dzieckiem. Jestem oburzona takim postępowaniem.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.75
Zalety

Żadnych

Wady

Extra informacje

Petrik / 2018-05-11

Chciałem dojechać do przystanku Krzeczów, który wg rozpiski jest jednym z przystanków na linii Zakopane - Kraków. Kierowca, pomimo że tuż przed odjazdem miał kilkanaście wolnych miejsc powiedział że mnie nie zabierze, bo są korki i może się tam nie zatrzyma. Kierowca z Kosa nie miał problemów, korków żadnych nie było, co więcej przechodząc obok przystanku jakieś kilkadziesiąt minut później widziałem szwagropol zatrzymujący się na przystanku. Straciłem czas, spóźniłem się i przy okazji zdenerwowałem. Złożyłem skargę po 30 dniach zgodnie z ich regulaminem powinna przyjść odpowiedź - żadnej, jak się upomniałem to dostałem odpowiedź że zgłoszenie nie spełniło jakichś zasad. Więc tak jak obiecałem opisuję wszędzie gdzie mogę. Polecam inne firmy na tej linii Kos, Majer czy Maxbus. Kierowca KOSa nie robił łaski i bez problemu zabrał, jeszcze zapłaciłem mniej.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

nie stwierdziłem

Wady

opisane w opinii

Extra informacje

~Fwrrh / 2017-08-19

Wracalismy w 13 osób z Białki Tatrzańskiej, bilety zakupilismy miesiąc wczesniej (zarezerwować udało się po 5 dniach prob dodzwonienia się...) jednak gdy nasz bus dotarl na przystanek okazało się ze mimo rezerwacji nie mamy juz miejsc siedzących i musieliśmy stać całą drogę do Krakowa. Chociaż tyle ze jechalismy grupa młodych ludzi, ciekawe co by było gdyby taka sytuacja przytrafila sie grupie emerytów... Kierowca jadący bocznymi drogami w ktorych nie mieścił się autokar i nieraz zahaczal np o znaki drogowe.. Ogólnie dno, never again.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.50

~pawel84 / 2017-08-16

Łamią przepisy, narażają pasażerów moim zadaniem ktoś odpowiedni powinien się zainteresować i zająć tematem.WadyBrak kultury kierowców, narażają ludzi.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Brak kultury kierowców, narażają ludzi.

Extra informacje

~Jola / 2017-08-15

Jestem wlascicelka 5 kg pieska"szitsaka" ogromnym problemem bylo zabranie go z Krakowa do Bukowiny Tatrzanskiej poniewaz regulamin kategorycznie tego zabrania...jakos dalismy rade i dojechalismy.Powrot....no premycilismy tego naszego psinke ,jedziemy,w polowie drogi Pan kierowca sie zatrzymuje poniewaz jeden z pasazerow chcial na strone jak sie okazalo od poczatku drogi pil piwo a co za tym idzie chcialo sie siku zza nim wysiadl nastepny ..noi robimy sobie przymusowy postoj na sikanie.Mysle sobie kto sprawil wiecej klopotu?..przejechallismy cala droge z psem i nie prosilismy o przerwe na postoj,na siku...pies cichutki,zadnych z nim problemow.Jestem zniesmaczona ,nastepny wyjazd zaplanuje inaczej napewno nie z w/w firmą!

~mazik / 2017-08-14

Polecam. Pan z kursu 20.50 trasa Zakopane-Kraków dnia14.08.2017r. bardzo uprzejmy i pomocny.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

~danuta boryn / 2017-08-11

Mialam ogromna przyjemność 09.08.2017 kurs nr 422 szyfr f988 podróżować bialka tatrzańska. Kraków PAN kierowca bezduszna masa, widzial, ze jesteśmy starszymi osobami i nie orientujemy się w terenie malo polski mimo prośby o dojechanie do opatkowic nie wykazal żadnego zainteresowania jak robokop nic kompletne dno czlowieka poza straszeniem 300 zl z tytulu grzywny czy tez jaki nowy kodeks wykroczen o ktorym nie wiem dojechalismy do galerii Kraków i w ten upal szukalismy powrotu do opatkowic dopiero PAN kierowca z komunikacji miejskiej wytlumaczyl jak dojechać okazalo się, ze przejechalismy przystanek na którym PAN kierowca powinien się zatrzymac.56 zl
Jakość obsługi
Poziom cen
1.50
Zalety

Wady

Extra informacje

56 zl

~M. / 2017-07-18

Pan Kieroeca jadący dzisiaj tj.17.07.2017 z Zakopanego do Krakowa po godzinie 16, bardzo miły i uprzejmy ;) bardzo serdecznie pozdrawiam!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

Mili i uprzejmi kierowcy

Wady

Extra informacje

~Olgierd / 2017-07-17

Kierowca nie miły. Nie wpuścił mnie z napojem... To po co są miejsca w autobusie na takowy napój?! Ja rozumiem, że chodzi o to by nie ubrudzic i nie śmiecić,ale kiedy ja siedziałam spragniona to inni wszyscy powyciagali napoje i jedzenie. Morał z tego taki, że lepiej przemycić ukradkiem... I jeszcze na pytanie o zniżki studenckie wyśmiał. Takie zachowanie jest nie na miejscu!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.50

~ Natalia / 2017-07-06

Często jeżdżę na linii krakow nowy sacz. Kierowcy szwagropol często stwarzają zagrożenie na drodze wymuszają chociażby pierwszeństwo, z ich ust padają również nie cenzuralne słowa. .
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.75

~Monia / 2017-07-01

Tragedia niedorobiony kierowca któremu nie chciało się otworzyć łuku żeby włożyć duży bagaż. Kierowca niesympatyczny i chamski, 2 godzinne opóźnienie w stosunku do rozkładu. Na pewno nigdy więcej jie skorzystałam z usług tej firmy i nie polecam tez innym.
Zalety

Brak jakichkolwiek

Wady

Koszmarna obsługa, spóźnienia.

Extra informacje

Raz

~Jola / 2017-06-25

Przewoźnik nie podaje na stronie adekwatnego czasu trwania podróźy na odcinku Kraków-Zakopane, Zakopane-Kraków. W przypadku opóźnień, które również mają wpływ na dalszą podróż pasażera nie uwzględnia absolutnie żadnych reklamacji.Kierowca bardzo nieprzyjemny. Nie polecam! Najgorsza podróż w moim życiu!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

~Magda / 2017-05-05

Bardzo niemiła obsługa (kierowca), mało miejca, brak biletów ulgowych Drogomyśl
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Drogomyśl

~iza / 2017-03-13

Ceny droższe niż u konkurencji (przynajmniej na odcinku, na którym jeżdżę). Odjazdy owszem częste i wygodne połączenia, do tego dużo nowych autokarów. Jeśli chodzi o kierowców, zdecydowanie wielki minus. Jeżdżę dość często i do tej pory spotkałam tylko jednego Pana, który był miły dla pasażerów. Reszta zwraca się do klienta per "ty". Często są chamscy, aż niemiło. Trudno usłyszeć, aby ktoś odpowiedział "dzień dobry". Dużo problemów ze sprzedażą biletów ulgowych.
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.33

~Katelyn / 2016-09-22

Jestem niezadowolona z przewoźnika, ponieważ nie zgadzają się na przewóz psów.
Jakość obsługi
Oferta
Wygoda
1.00
Zalety

Duży autobus

Wady

Mimo, że jest duży to nie przewozi żadnych zwierząt.

Extra informacje

~ja / 2016-08-05

Fatalnie.Autobusy stare i śmierdzące, kierowcy niegrzeczni.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Brak

Wady

Extra informacje

~pasażerka / 2016-07-24

Super, że w Skomielnej Białej mogłam sobie czekać do śmierci pomimo rozkładu na autobus skoro z powodu korków kierowcy omijają tę miejscowość bez żadnej informacji na przystanku. To samo w drodze powrotnej. Kierowca poinformował nas, że jak nie będzie korków to owszem przejedzie przez Skomielną, Ciekawe gdzie by mnie wysadził jak by był korek.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50

~Dagmara / 2016-07-17

Jechałam 4 razy Szwagropolem i nie narzekam. Ceny przystępne, autobusy odjeżdzały punktualnie, raz tylko mi się zdarzyło że było dużo podróżujących. Kierwcy zawsze byli mili.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

~Gość / 2016-06-02

Jestem całkowicie rozczarowany pracownikami firmy Szwagropol, ostatni raz już jechałem z tym przewoźnikiem i WSZYSTKIM będę odradzać z powodu sytuacji jaka miała miejsce dnia 30.05.2016. Byłem z żoną i z dzieckiem na zakupach w Nowym Targu, o godz 16:29 był odjazd z dworca centralnego NT do Zakopanego. Żona z dzieckiem wsiadła na dworcu autobusowym, natomiast ja miałem wsiąść 2 przystanki dalej, na ulicy Szaflarskiej. Stałem w deszczu na końcu krawężnika gotowy do wejścia do autobusu, w jednej ręce torba a w drugiej zakupy. Pomijając fakt 10 minutowego spóźnienia, kierowca udał najbezczelniej, że mnie nie widzi i po prostu przejechał przystanek, mimo że starałem się zasygnalizować że chcę jechać. Od razu zadzwoniłem do żony, że co się stało przecież widziałem że w autobusie jest wiele wolnych miejsc. Pomimo reakcji żony kierowca stwierdził, że ten przystanek jest „przystankiem na żądanie”, trzeba machać, nawoływać to może łaskawie się zatrzyma. Niestety nie miałem czym pomachać, ze względu na moje rzeczy, kiwałem więc znacząco i wymownie głową, kierowca popatrzył na mnie i odjechał dalej. Zatem skoro to jest „przystanek na żądanie” to proszę sobie zaznaczyć na swojej stronie internetowej i na przystankowym rozkładzie jazdy, że wszystkie przystanki oprócz dworcowych są na żądanie i należy bardzo energicznie machać ręką, skoro pracownik twierdzi, że nie miał obowiązku się zatrzymać. Kierowca nie posiadał plakietki i nie chciał się przedstawić, wykłócał się, ale na wiejskiej drodze w Poroninie miał czas wypuścić klientki, żeby wyjąć im bagaż na zewnątrz autobusu, gdzie zgodnie z regulaminem wydawanie bagażu odbywa się na końcowej stacji (czyli na dworcu autobusowym w Zakopanem). Jestem wściekły, na kolejny transport czekałem kolejne pół godziny w ulewie, to już nie pierwsza sytuacja kiedy leniwi kierowcy firmy Szwagropol pozwalają sobie na chamotę i olewanie ludzi np. na przystanku w Zakopanem na ulicy Kasprowicza w stronę Krakowa kierowcy NIGDY nie zatrzymują się, mimo dużej ilości ludzi, nie pomaga machanie i nawoływanie niestety. Takie sprawy powinno się zgłaszać do Rzecznika Praw Konsumentów. Wszystkich obowiązują jakieś zasady.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

~Rowerzysta / 2016-06-01

Niestety kultura drogowa kierowców Szwagropola jest znikoma. Wielu zapomniało co to bezpieczna odległość od wyprzedzanego rowera. Ponieważ nie mam ochoty zaryć o 15-sto tonową maszynę, nie raz byłem zmuszony gwałtownie hamować, gdyż kierowca autokaru postanowił zjeżdżać do prawej krawędzi jezdni, kiedy ja byłem "w połowie" pojazdu :) Zaznaczę jeszcze NAGMINNE wjeżdżanie na drogę z zakazem B-18. Pozwoliłem sobie obliczyć koszty, które mógłby ponieść Szwagropol: 18.000zł/dzień oraz 2 punkty karne za każdy przejazd ;) Chyba mało opłacalne czyż nie? :3 WadyBrak kultury drogowej oraz kultury osobistej kierowców! Oczywiście są wyjątki ;)
Jakość obsługi
1.00
Zalety

Wady

Brak kultury drogowej oraz kultury osobistej kierowców! Oczywiście są wyjątki ;)

Extra informacje

~Nikodem / 2016-06-01

Kupiłem bilet online i nie otrzymałem biletów. Zdecydowanie nie polecam. Nie dostałem również odpowiedzi na wiadomość mailową. Nie otrzymałem również zwrotu pieniędzy
Poziom cen
1.00

~Marek / 2016-02-18

Dobra sieć, dobre połączenia, bezpiecznie. Polecam.
Wygoda
5.00

~ja ze szwagrem / 2016-02-18

Od zawsze bawi mnie ta nazwa :-) Ale kierowców mają dobrych, jedzie się wygodnie, są szybcy i mam poczucie bezpieczeństwa, kiedy z nimi podróżuję.
Jakość obsługi
Wygoda
5.00

Podróże i wypoczynek Szwagropol opinie