Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Podróże i wypoczynek
  • /
  • Przewoźnicy
  • /
  • Szwagropol
  • /
  • 1

Opinie o Szwagropol

Podróże i wypoczynek Szwagropol opinie
Jakość obsługi
1.73
Oferta
1.77
Poziom cen
1.89
Wygoda
2.3

Średnia ocen

1.92

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

41

dodanych opinii

 

Michał / 2022-02-27

złodzeje
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Qwerty / 2022-01-05

Nie polecam. Sanitaryści
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Sanitaryzm

Extra informacje

Xyz / 2022-01-05

Zamordyści stosujący SS ze względu na świętą szmatkę.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

SS

Extra informacje

Max / 2022-01-05

Sanitarystyczne kur.....
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Ty / 2022-01-05

Niech zgn..ą sanitarystyczne k..... Jadąc Szwagropolem kierowca zmusił mnie do noszenia maski. Pożałujecie!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Ol / 2022-01-05

Niech zgn..ą sanitarystyczne k..... \r\nJadąc Szwagropolem kierowca zmusił mnie do noszenia maski. Pożałujecie!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Szantaż

Extra informacje

Ix / 2022-01-05

Zmuszają ludzi do noszenia maski
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

On / 2022-01-05

Zmuszają ludzi do noszenia maski.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Ev / 2022-01-05

Kierowcy wykonują plany globalistów. Szantażują ludzi bez maski. Odpowiecie za to sanitaryści!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Kamil / 2022-01-05

Kierowcy wykonują plany globalistów. Szantażują ludzi bez maski. Odpowiecie za to Sanitaryści!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Igor / 2022-01-05

Kierowcy zmuszają do bezprawnego noszenia kawałka świętej szmatki dla covidian
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Anna / 2022-01-05

Sanitaryści.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Mikołaj / 2022-01-05

Sanitarystyczne świ.... obrażają ludzi bez masek. Zastanawiam się czy niedługo to będzie już podchodzić pod kodeks karny?....
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Covidiotyzm

Extra informacje

Tom / 2022-01-05

Nie polecam. Segregacja sanitarna. Tych bez masek nie wpuszczają.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Covidianizm

Extra informacje

Mack / 2022-01-05

Kierowcy zastraszają ludzi bez masek.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Brak

Wady

Wszysto

Extra informacje

Jack / 2022-01-05

Sanitaryzm.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Wszysto

Extra informacje

Wuja / 2022-01-03

Moja opinia dotyczy trasy Kraków-Bukowina Tatrzańska. Kierowcom słoma z butów wyłazi. Opryskliwi, bez odrobiny kultury, w dodatku bez maseczek (skoro kierowca nie ma maseczki, to dlaczego ja jako pasażer mam mieć, ktoś tutaj jest ponad prawem?). Mając kupiony bilet np online i tak musisz być 20 min przed odjazdem. To jest głupota, bo po to kupuję bilet, by mieć pewne miejsce nawet jak dotrę do autobusu na minutę przed odjazdem. Pojazd zapakowany ludźmi przypomina puszkę z sardynkami. Jadąc przez Białkę w godzinach wieczornych, zapytałem grzecznie kierowcę przy którym przystanku już jesteśmy, bo zależało mi by wysiąść na konkretnym, w odpowiedzi usłyszałem "nie wiem". Jadąc z Białki do Krakowa, zapytałem kierowcy czy wysadzi nas przy Rondzie Matecznym i czy jest możliwość otwarcia bagażnika w celu zabrania bagaży. Odburknął coś i nie zatrzymał się. Ludzie w autobusie siedzą z nartami opartymi o siedzenie, bo najwidoczniej bagaż można wyciągnąć tylko na przystankach końcowych. Proszę się zastanowić co by było w razie wypadku lub nawet mocniejszego hamowania, gdy wszystkie tego typu bagaże nagle lecą na przód pojazdu.... Totalna porażka, nigdy więcej nie wybiorę tego przewoźnika.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.00
Zalety

Autokary którymi jechałem był czyste.

Wady

Zachowanie kierowców, czas jazdy. brawurowa jazda kierowców.

Extra informacje

niezaowolona / 2022-01-02

Odmówiono mi przewozu małego psa rasy maltańczyk. Rozumiem, że taka jest polityka firmy, ale może warto iść z duchem czasów. Pies w podróży jest grzeczniejszy niż niejedno dziecko!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Iii / 2021-11-26

Jedna wielka porażka. Nigdy więcej.. dzisiaj wieczorem na trasie Kraków Nowy Sącz już na dworcu w Krakowie autobus cały zapchany, ludzie stali jak śledzie.. na dodatek na kolejnych przystankach kierowca nadal wpuszcza ludzi. Czy w dobie pandemi nie ma zasad??? Tragedia.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Brak stosowania zasad reżimu sanitarnego

Extra informacje

Monika / 2021-09-20

wracałam z Zakopanego 18.09 o 12.45; żadnych utrudnień, szybko, wygodnie, kierowca uprzejmy
Jakość obsługi
Poziom cen
Wygoda
5.00

Alex / 2021-09-19

Brak przestrzegania reżimu sanitarnego w tych autobusach to jest problem. Jak sanepid szuka ognisk koronawirusa to właśnie od Szwagropola niech zacznie.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Subaru / 2021-09-15

Nie polecam. Niech ITD skontroluje tachografy kierowców, bo jeżdżą jak wariaci. Z ograniczeń prędkości nic sobie nie robią. A i telefon przy uchu kierowców, to wcale nie rzadki widok. No i nie stosują się do rozkładu jazdy. W przyszłym tygodniu wyślę w tej sprawie do urzędu Wojewódzkiego.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
1.00

piotr.nuta / 2021-09-14

NIE PRZESTRZEGAJĄ ZASAD USTAWY COVIDOWEJ. Podczas tego przejazdu autobus dobity na maxa, łącznie z osobami stojącymi maseczki miało założone może 15osób. Kierowcy sami maseczek nie noszą więc nawet nie sugerują żeby wsiadający zakładali. Dzień później podczas rozmowy telefonicznej poprosiłem o wyjaśnienie, jakie obowiązują procedury podczas przejazdu ich autokarami. Pani z BOK mając sznurówkę zamiast mózgu nie udzieliła mi odpowiedzi lecz zapytała, cytuję: "czy tym autobusem jechali sami pracownicy szwagropolu" i "czy jako obywatel zadzwoniłem po policję". Sporo z nimi jeździłem ale zalecam omijać szerokim łukiem jeżeli ma się jakiś wybór. Mają swoją stronę na fejsie, skoro tak lubią portale społecznościowe może czas założyć im fanpage "NIE JEŹDZIMY Z SZWAGROPOLEM"...
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.50

madziula / 2021-07-23

Jechałam dzisiaj na trasie Kraków-Limanowa, przy wysiadaniu poinformowałam kierowcę, że mam walizkę w bagażniku, ale zbył to ironicznym uśmieszkiem,grzecznie powiedziałam czy mogę w takim razie prosić o otwarcie bagażnika i pomoc, ale nic z tego, musiałam poradzić sobie sama, jestem bardzo zbulwersowana takim zachowaniem,gdyż to jest tego pana praca, ja za autobus płacę, więc uważam, że takie zachowanie jest niedopuszczalne. Już nigdy nie skorzystam z usługi, nie polecam. Nic z klimatyzacji i jako takiej wygody, skoro nie będzie się traktowanym z szacunkiem, podejście do klienta jest najważniejsze.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.00

Arek / 2021-07-22

Również nie polecam. Autobus potrafi się spóźnić o 20min lub wogole nie przyjechać. Np. 9:20 z NT do Zakopanego magicznie go nie ma...
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.75
Zalety

Wady

Czas przyjazdu, długość jazdy.

Extra informacje

Izabella / 2021-07-19

Nie polecam korzystać z usług tego przewoznika. Kupilam bilet 21.05 dla 8 osób z Zakopanego do Krakowa na 06.06 na godzinę 7.40. Po przybyciu na dworzec okazało się że taki autobus nie istnieje i jest to błąd systemu. Na kolejny już nie było tyle biletów a miałam kupione bilety PKP na 11.28 z Krakowa do Warszawy. Do tej pory nikt mi nie odpisał na reklamację, nie usłyszałam słowa przepraszam. Musiałam kupić bilety innego przewoznika za które zapłaciłam więcej i Pani od reklamacji (niestety nie podam jej imienia i nazwiska bo mi powiedziała że się nie przedstawi i rzuciła słuchawką) powiedziała mi że to była moja decyzja z jakiego przewoznika usług skorzystam po autobusie widmo który nie przyjechał i że mogłam przyjść na autobus wcześniejszy albo na późniejszy. Gdybym była jasnowidzem to pewnie bym tak zrobiła. Od 45 dni nie otrzymałam emaila z odpowiedzią i przeprosinami. Zwrócili mi pieniądze na bilety z ich firmy tego samego dnia i temat zamknięty. W życiu nie spotkałam się z takim brakiem kompetencji czy rzucaniem słuchawką. Sprawa skierowana do rzecznika spraw konsumenta. Na pewno sobie nie pozwolę na takie traktowanie. Firma nie potrafi przyznać się do błędu i użyć słowa przepraszam
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Bartłomiej / 2021-07-06

Jadę 6 lipca 2021 roku do Krakowa. Jest 12:00 godzina więc można dociec który kierowca siedzi za kierownicą. Jest nerwowy i trąbi jak głupi a na zakrętach się boję. 70 km/m dozwolone a yenn jedzie ile może. Dobrze że ma blokadę przy 100 km/h założona. Imbecyl.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.00
Zalety

Klima

Wady

Kierowca.

Extra informacje

Stefan / 2021-06-26

25.06 koło godziny 18.15. na trasie a 4. Kierowca jakby pijany wjechał na lewy pas prosto pod maskę samochodu. Polecam wysłać go na naukę jazdy. Ledwo uniknąłem kolizji. Na szczęście mam dobre hamulce. Polecam sprawdzać kierowców bo jest to zagrożenie dla wszystkich.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Extra informacje

25.06.21 godz ok 18.15 a4 na wysokości Wieliczki.

Andrzej / 2021-05-19

W autobusie śmierdzi siedzenia brudne kierowca spóźnił się 20min bo się zaczymywal tam gdzie ludzie chcieli a nie na przystankach
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Krzysiek / 2020-11-02

Podróż w sierpniu 2020.Nigdy więcej! Same straty! Autobus opóźniony nie tylko z powodu warunków atmosferycznych jakie były tego dnia (dla tego kupiłem wcześniejszy kurs) ale także dlatego że toaleta w aucie nieczynna a matka wsiadła z zafajdanym dzieciakiem,które to całą drogę waliło bąki aż w końcu autobus staną na przystanku aby dzieciak wykasztanił się a ja z żonką takim to sposobem nie zdążyłem na pindolino do stolicy i dalej do domu.Straty to ok 200 zł dodatkowo na nowe bilety oraz 6 h w plecy. Oczywiście reklamacja nie uznana. A taki to jeden z argumentów " Czasami w autobusie zachodzą nagłe sytuacje w trakcie przejazdu, które mają wpływ na przejazd, a nie są zależne od przewoźnika. Zatrzymanie autobusu z powodu potrzeby fizjologicznej jest uzasadnione. W naszych autobusach toalety są wyłączone z użytkowania(zapis w regulaminie przewozu) " . Zastanawia mnie po jaki chxxxxuj taka linia jest rejsowa i ma godziny przyjazdu i odjazdu, powinniście jeździć jak tylko chcecie ,jak autobusy wycieczkowe bo i tak macie głęboko w poważaniu klientów! Ewentualnie ktoś kto Wam zezolenie dał na kurs na tej lini powinien Wam zajXXXXbać całkowicie prawo przewozu. Mordę Pies Wam Lizał !!! Następnym razem pojadę PKP choć dłużej ale Oni poczekają ze swoim pociągiem na mnie!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50
Zalety

Wygodnie

Wady

Czas

Extra informacje

Krzysiek / 2020-11-02

Podróż w sierpniu 2020.Nigdy więcej! Same straty! Autobus opóźniony nie tylko z powodu warunków atmosferycznych jakie były tego dnia (dla tego kupiłem wcześniejszy kurs) ale także dlatego że toaleta w aucie nieczynna a matka wsiadła z zafajdanym dzieciakiem,które to całą drogę waliło bąki aż w końcu autobus staną na przystanku aby dzieciak wykasztanił się a ja z żonką takim to sposobem nie zdążyłem na pindolino do stolicy i dalej do domu.Straty to ok 200 zł dodatkowo na nowe bilety oraz 6 h w plecy. Oczywiście reklamacja nie uznana. A taki to jeden z argumentów " Czasami w autobusie zachodzą nagłe sytuacje w trakcie przejazdu, które mają wpływ na przejazd, a nie są zależne od przewoźnika. Zatrzymanie autobusu z powodu potrzeby fizjologicznej jest uzasadnione. W naszych autobusach toalety są wyłączone z użytkowania(zapis w regulaminie przewozu) " . Zastanawia mnie po jaki chxxxxuj taka linia jest rejsowa i ma godziny przyjazdu i odjazdu, powinniście jeździć jak tylko chcecie ,jak autobusy wycieczkowe bo i tak macie głęboko w poważaniu klientów! Ewentualnie ktoś kto Wam zezolenie dał na kurs na tej lini powinien Wam zajXXXXbać całkowicie prawo przewozu. Mordę Pies Wam Lizał !!! Następnym razem pojadę PKP choć dłużej ale Oni poczekają ze swoim pociągiem na mnie!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50
Zalety

Wygodnie

Wady

Czas

Extra informacje

Hania / 2020-02-17

Nagrzana puszka bez powietrza na kółkach
Zalety

Wady

Nie ma czym oddychać

Extra informacje

~Jola / 2017-08-15

Jestem wlascicelka 5 kg pieska"szitsaka" ogromnym problemem bylo zabranie go z Krakowa do Bukowiny Tatrzanskiej poniewaz regulamin kategorycznie tego zabrania...jakos dalismy rade i dojechalismy.Powrot....no premycilismy tego naszego psinke ,jedziemy,w polowie drogi Pan kierowca sie zatrzymuje poniewaz jeden z pasazerow chcial na strone jak sie okazalo od poczatku drogi pil piwo a co za tym idzie chcialo sie siku zza nim wysiadl nastepny ..noi robimy sobie przymusowy postoj na sikanie.Mysle sobie kto sprawil wiecej klopotu?..przejechallismy cala droge z psem i nie prosilismy o przerwe na postoj,na siku...pies cichutki,zadnych z nim problemow.Jestem zniesmaczona ,nastepny wyjazd zaplanuje inaczej napewno nie z w/w firmą!

~mazik / 2017-08-14

Polecam. Pan z kursu 20.50 trasa Zakopane-Kraków dnia14.08.2017r. bardzo uprzejmy i pomocny.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

~M. / 2017-07-18

Pan Kieroeca jadący dzisiaj tj.17.07.2017 z Zakopanego do Krakowa po godzinie 16, bardzo miły i uprzejmy ;) bardzo serdecznie pozdrawiam!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

Mili i uprzejmi kierowcy

Wady

Extra informacje

~ Natalia / 2017-07-06

Często jeżdżę na linii krakow nowy sacz. Kierowcy szwagropol często stwarzają zagrożenie na drodze wymuszają chociażby pierwszeństwo, z ich ust padają również nie cenzuralne słowa. .
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.75

~Monia / 2017-07-01

Tragedia niedorobiony kierowca któremu nie chciało się otworzyć łuku żeby włożyć duży bagaż. Kierowca niesympatyczny i chamski, 2 godzinne opóźnienie w stosunku do rozkładu. Na pewno nigdy więcej jie skorzystałam z usług tej firmy i nie polecam tez innym.
Zalety

Brak jakichkolwiek

Wady

Koszmarna obsługa, spóźnienia.

Extra informacje

Raz

~pasażerka / 2016-07-24

Super, że w Skomielnej Białej mogłam sobie czekać do śmierci pomimo rozkładu na autobus skoro z powodu korków kierowcy omijają tę miejscowość bez żadnej informacji na przystanku. To samo w drodze powrotnej. Kierowca poinformował nas, że jak nie będzie korków to owszem przejedzie przez Skomielną, Ciekawe gdzie by mnie wysadził jak by był korek.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50

~Dagmara / 2016-07-17

Jechałam 4 razy Szwagropolem i nie narzekam. Ceny przystępne, autobusy odjeżdzały punktualnie, raz tylko mi się zdarzyło że było dużo podróżujących. Kierwcy zawsze byli mili.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

~Marek / 2016-02-18

Dobra sieć, dobre połączenia, bezpiecznie. Polecam.
Wygoda
5.00

~ja ze szwagrem / 2016-02-18

Od zawsze bawi mnie ta nazwa :-) Ale kierowców mają dobrych, jedzie się wygodnie, są szybcy i mam poczucie bezpieczeństwa, kiedy z nimi podróżuję.
Jakość obsługi
Wygoda
5.00

Podróże i wypoczynek Szwagropol opinie