Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Transport
  • /
  • Kurierzy
  • /
  • DHL
  • /
  • 1

Opinie o DHL

Transport DHL opinie
Cena
1.62
Niezawodność
1.46
Obsługa klienta
1.51
Parametry
1.49

Średnia ocen

1.52

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

39

dodanych opinii

 

Kamila / 2024-04-24

Zniszczono wartościową przesyłkę w transporcie i nie uwzględnili reklamacji. Kosz samej przesyłki 220 zł. Nie polecam i już więcej nie skorzystam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Rażąca niedbałość, zniszczenie przesyłki

Extra informacje

Utrudnianie złożenia reklamacji

Dannie / 2024-04-05

Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I'm trying to get my site to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good results. If you know of any please share. Many thanks! I saw similar art here: Backlink Building
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Skye / 2024-03-02

Just want to say your article is as surprising. The clearness for your post is just nice and that i could assume you're knowledgeable on this subject. Fine with your permission let me to snatch your RSS feed to stay updated with coming near near post. Thanks 1,000,000 and please keep up the gratifying work. I saw similar here: sklep internetowy and also here: e-commerce
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Williams / 2024-02-10

Wow, awesome weblog layout! How lengthy have you been running a blog for? you made blogging glance easy. The total look of your web site is fantastic, as neatly as the content material! You can see similar: Shoponthe.top and here Shoponthe.top
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Kristian / 2024-02-10

Wow, awesome blog layout! How long have you ever been blogging for? you make running a blog glance easy. The whole look of your web site is magnificent, as neatly as the content material! You can see similar: Podusia.top and here https://podusia.top
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Sandy / 2024-02-06

Awesome post. novoluxe.top
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Grzegorz / 2024-01-04

Chcesz stracić klient podpisz z nimi umowę. Ja zrezygnowałem ze wszystkich sklepów, które współpracują z DHL To nie firma tylko jakaś przykrywka do prania pieniędzy Nikt z taka usługa nie utrzymałby się na rynku gdyby nie lew.... pieniądze
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

S. / 2023-11-03

Chciałabym wszystkim powiedzieć jaką DHL jest cudowną firmą. I chciałabym, abyśmy wszyscy zaczęli ją bojkotować, by zniknęła z naszego rynku, bo to, co odstawiają to jakiś żart. I przede wszystkim NIE ZAMAWIAĆ za ich pośrednictwem NICZEGO, bo jak nie zniszczą, to lesera nazywają pracownikiem. Tydzien męczarni po to, zeby bezczelnie zwrocili mi przesyłkę. Negatywny PR to dla nich nic, skargi klientów na beznadziejną jakość usług maja gdzies, brak kontaktu z kurierem, przestraszona pani z infolinii, która nie potrafi rozwiązać problemu tak, aby każdy był zadowolony. Poczta Polska zostawia chociaż awizo, że masz paczkę do odbioru, a DHL chyba ma nadzieję, że każdy człowiek jest zdolny do transcendencji, no ale takich zdolnych to tylko na stanowisku kuriera można znaleźć w tej firmie. Miałam paczkę na 31.10. Prób dodzwonienia się: 6 + sms. Środa święto. Wczoraj też wykonałam parę połączeń i miał to gdzieś. Dzisiaj łaskawie odebrał telefon i poinformował mnie, że już był i nikogo nie było. Nie zadzwonił, bo za ciezkie zadanie dla takiego chłopa jak on, on może zajmować się tylko prymitywnymi rzeczami, bo zadzwonić za trudno i zawsze mozna sie wykrecic tym, ze domofon nie dziala. Czasem w starym budownictwie nie dziala, a nie każdy mieszka na osiedlu wybudowanym w 2022 roku. Czyzby dyskryminacja? :) Tyle, że przez to nie poszłam do pracy byle tylko tą paczkę odebrać. Dzwonie na infolinię żeby przekierowali do punktu wczoraj to, że oni nie mogą. Dzisiaj już paczka do zwrotu, bo oni nie mogą przekierować (co to za firma która nie ma takiej możliwości?). W Zalando nic nie wiedzą, bo narobiłam takiego rabanu, żeby w końcu zaczęli przejmować się tym, co robią. Ja przez idiotow jestem stratna. A infolinia i tak wciska mi kit, że kurier zrobił wszystko, co mógł. Jest też takie przysłowie, że kto kłamie i oszukuje ten sam od tych matactw ginie...
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Zero

Wady

Kurierzy

Extra informacje

Joanna / 2023-10-28

W skrócie nie dostarczają paczek, klient sam musi dociekliwie sprawdzać co stało się z jego przesyłką. Udzielają sprzecznych informacji na temat statusu przesyłki. System automatyczny wysyła komunikat o dostarczeniu przesyłki, konsultant nr 1 zapewnia, że paczka wróciła na magazyn i zostanie dostarczona ponownie, gdy tak się nie stanie twierdzą że paczka wróciła do nadawcy. Ty czekasz na kuriera , a paczki nie dostaniesz. Konsultant nr 2 twierdzi, że kurier pomylił paczki i dlatego nie mogłeś odebrać paczki z paczkomatu. Tak czy inaczej paczki nie ma. DHL ma Cię w głębokim poważaniu." Nie mamy pańskiego płaszcza = paczki i co mi Pan zrobisz?
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Żadnych

Wady

Nie dostarczają przesyłek

Extra informacje

dhl / 2023-09-19

Zero profesjonalizmu, zero informacji o problemach z dostarczeniem, później wsteczna informacja, że paczka była przed wczoraj w POP, które odmówiło przyjęcia przesyłki. Zero informacji. Później automatyczny zwrot do nadawcy. Powinni wszyscy pracownicy tej firmy (DHL) wraz z prezesem otrzymywać wypłaty własną firmą kurierską, brak wypłaty może wpłynęłoby na poprawę jakości usług. Najgorsza firma kurierska na świecie. Unikać zamawiania dostaw przez DHL.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Zero

Wady

W każdej dZiedzine zero profesjonalizmu.

Extra informacje

Tomek / 2023-08-29

Paczka sklejona taśmą (po wcześniejszym widocznym rozerwaniu jeden z przedmiotów wygląda jak by ktoś beztrosko po nim chodził
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25
Zalety

Wady

Okropna jakość obchodzenia się z paczką

Extra informacje

Piotr / 2023-08-18

Najgorsza firma kurierska. 3 dni (na razie) paczka leży w docelowym oddziale a oni nie mają zamiaru jej dostarczyć. Po prostu banda idiotów. Skorzystałem pierwszy i ostatni raz z dhl. A przesyłka po takim czasie będzie wracać do nadawcy. Są tam części samochodowe kupione na allegro, ale ze względu na czas dostawy zmuszony byłem do kupienia w hurtowni stacjonarnej więc ja jestem stratny, sprzedający z allegro, dhl tylko generuje straty a kontakt z nimi znacząco podnosi ciśnienie. Napiszę tak z ciekawości di ich centrali w Bonn ciekawe co oni na to.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Wyłącznie wady

Extra informacje

Katarzyna / 2023-08-11

Czekałam na kuriera, który przejechał obok mojego domu i nie podjął żadnej próby kontaktu. Potem dostaję sms, że próba dostarczenia paczki nie powiodła się, że mam sobie przesyłkę w Żabce odebrać. Kurier nie odbiera telefonu 602 677 721. Szczyt chamstwa!!! Nie polecam ''usług'' dhl.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Chamskie zachowanie, zakłamywanie rzeczywistości

Extra informacje

Kris / 2023-07-18

Omijać szerokim łukiem tą firmę. Opisze Wam swój przypadek. W Zalando zostały zamówione dwie paczki w odstępach czasowych, dostawa DHL. W regulaminie DHL jest jasna informacja, że po dwóch próbach dostarczenia przesyłki trafia ona do NAJBLIŻSZEGO punktu POP. W moim przypadku po pierwszej nieudanej próbie dostarczenia paczka poszła do punktu, w dodatku oddalonego o 20km, mimo, że ok 5km był inny punkt POP. Skontaktowałem się z kurierem, który usilnie twierdził, że to była druga próba dostarczenia. Zapierał się w żywe oczy w swoim kłamstwie. Dziwne, skoro przesyłka była wysłana dzień wcześniej. Napisałem reklamację do DHL, ci odpowiedzieli, że faktycznie kurier popełnił błąd i zostanie ukarany, ale paczki już nie dostarczą, bo z POP nie mogą jej podjąć i mogę sobie ją odebrać sam jadąc 20km w jedną stronę. DHL złamał w dwóch obszarach (odesłanie do POP po pierwszej nieudanej próbie dostarczenia i POP daleki, mimo, że gwarantują, że będzie najbliższy) swój regulamin, ale mimo to mają gdzieś problem. Odpowiedziałem, że nie zgadzam się z tym. Że skoro uznali, że kurier popełnił błąd i poniesie konsekwencje, to należy podjąć tą przesyłkę z POP i uczciwie, zgodnie z regulaminem ją dostarczyć pod adres. Niestety, DHL nie odpowiedział dalej, napisał, że "zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami, twoje zgłoszenie zostało zamknięte". A ustalenia były takie, pracownika ukaramy, bo popełnił błąd, ale paczki ponownie nie dostarczymy. To było moje ostatnie zamówienie w Zalando i ostatnie w DHL. Nigdy więcej. Traktują ludzi jak śmieci, łamią warunki dostawy i jeszcze biorą za to pieniądze od Zalando. Ostrzegam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

vk / 2023-06-14

Zdecydowałam się napisać opinię, chociaż rzadko to robię. Unikam najczęściej wyboru firmy kurierskiej DHL ze względu na jakość obsługi, ale zdarzają się sytuacje, gdy nie mam za bardzo wyboru przy złożeniu zamówienia. Bardzo lubię opcję paczkomatów, ale czasem też wybieram dostawę do domu. Dostawa do domu za pośrednictwem DHL od pewnego momentu obrażonej Szanownej Pani Kurier kończy się zostawianiem przesyłki w punkcie odbioru, mimo obecności domowników. Nie zamawiam paczki do punktu od odbioru, żeby tam ją odbierać, a nadużywanie opcji "nieskutecznej próby doręczenia pod wskazany adres" jest zwyczajnie żałosne i bezczelne, gdy za każdym razem ktoś jest jednak w domu i mógłby odebrać. Mam dużo szacunku do pracy kuriera, ale wystarczyłoby miło zapytać czy mogłabym wybierać punkt odbioru zamiast się dąsać, bo raz na kilka miesięcy jest do mnie jakaś paczka. Co jest złego w tym, że korzystam z oferty dostawy do domu? Zachęcam do usunięcia opcji dostawy pod wskazany adres lub lepszej rekrutacji pracowników, którzy są odpowiedzialni za cały syf w firmie DHL. :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25

Marcin / 2023-05-08

W moim mniemaniu najgorsza firma kurierska z usług której korzystałem po raz drugi i na pewno ostatni. Wybrałem ich ofertę ze względu na najszybszy termin dostawy który był wyznaczony na 28,04. Oczywiście to była fikcja. Paczka nie dotarła a dodatkowo zawartość została mocno uszkodzona. Po interwenci w dziale obsługi klienta obiecano mi jak najszybsze załatwienie sprawy. No i dzisiaj czyli 08,05 w końcu jest i tu uwaga ! Ta sama rozwalona paczka tylko owinięta dodatkową folią. Z takim lekceważeniem i po prostu chamstwem jeszcze się nie spotkałem. Gdyby można było wystawiać oceny poniżej zera to chętnie bym to zrobił.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

wszystkie jakie mogą dotyczyć firmy kurierskiej

Extra informacje

apple / 2023-03-10

DHL daje NADAWCY narzędzie, aby zdecydował, czy odbiorca ma płacić gotówką czy kartą albo blikiem. Co Nadawca ma do tego, w jaki sposób JA wydam swoje pieniądze ??? W dodatku dzwoniłam na infolinię, gdzie upewniłam się, że będę mogła płacić blikiem. Dopiero gdy kurier przyjechał, kazało się, że tylko gotówką. Musiałam organizować "na łeb na szyję" ponad 2 tys zł bo kurier nie mógł zostawić paczki. SZCZERZE ODRADZAM !!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

same wady

Extra informacje

Dorota / 2023-03-09

Firma nie wywiązuje się z opłaconej przesyłki i nie zwraca za niewykonanie usługi! Kurier(kolejny raz ) podrzuca paczke do pasującego punktu, w kontakcie prymitywny i niegrzeczny,kłamie!( nie mam pojęcia kto weryfikuje takich ludzi do pracy?!). Kontakt w sprawie reklamacji żaden! Nie można się nigdzie dodzwonić, a odpowiedzi chyba z automatu, no bezmyslne
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Oszukiwanie kliientow

Extra informacje

Tom / 2023-01-12

Przekierowano paczkę z Dhl pop w Polomarket na DHL Lewiatan w sąsiedniej miejscowości oddalonej o ok 4km z uwagi na brak miejsca!? Kpina i brak szacunku. Nie będę korzystal z usług z tej bezczelnej firmy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50

Bartek / 2022-12-08

Najgorsza firma kurierska z jakiej korzystalem, od dwoch dni brak zmian w statusie paczki, tragiczny kontakt, jak już uda się skontaktować to nikt nic nie wie oni tam siedza sami niewiedza po co, jak bym chcial tyle czekac na paczke to bym wybral Poczte-Polska i pewnie szybciej bym otrzymal przesylke. NIE POLECAM DHL !!!! Do tego usuwaja niepochlebne komentarze
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

wszystko

Extra informacje

Transport DHL opinie