Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Telefonia
  • /
  • Operatorzy komórkowi
  • /
  • play
  • /
  • 1

Opinie o play

Telefonia play opinie
Cena
3.5
Cena/Jakość
1.96
Niezawodność
1.5
Obsługa klienta
2.08
Oferta
2.48
Parametry
1.5

Średnia ocen

2.17

w skali od 1 do 5.

 

play opinie play
2.17 1519

FRANEK ZAJEBISY / 2022-07-05

ja nie wierze wy skamujefcie mmuial byc taki zolty czlowiek a jest fioletowe gowno japierdokle
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

zesral sie na moja pizze

Wady

pizza

Extra informacje

c

krzysiek / 2018-03-19

ciągle naciągają na doładowania, a to masz 5zł a gada że już nie masz a to co innego masakra
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

Piotr / 2018-02-28

Beznadziejny internet, zła jakość połączeń. Po 2 latach mam dość tej firmy
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.33
Zalety

brak

Wady

koszmarna jakość

Extra informacje

Pas2h / 2018-02-15

Nie będę się zbędnie rozpisywał, jestem a właściwie byłem klientem Play'a przez 6 lat, w ostatnim 2 letnim okresie z 3 numerami. Na początku, trzeba to przyznać, konkurencyjny operator z dobrymi ofertami. Ale ostatnio jedna z najgorszych firm w branży telefonii komórkowej. Stali klienci są traktowani wręcz lekceważąco w momencie jak zbliża się czas przedłużenia umowy. Proponuje również dokładnie przyglądać się zapisom umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych. W moim przypadku chodziło o to jak skonstułowana jest taka umowa, jak już wspominałem miałem ofertę rodzinną na 3 numery. Przy rozwiązywaniu umowy okazało się że jest jeszcze jeden numer tzw dodatkowy na dostęp do internetu. Nigdy nie korzystałem z tej karty sim, nawet nie wiedziałem że takową posiadam. Najlepsze jest to że po wypowiedzeniu 2 numerów i przeniesieniu 1 do Play na kartę, jeszcze przez dwa miesiące musiałem płacić 100% abonamentu, tak jak dotychczas ponieważ nie zrezygnowałem z tego dodatkowego numeru. Zamierzone działanie operatora, ponieważ jak dokładnie wczytać się w rozliczenie za dany miesiąc, to całość opłat przypisana jest właśnie do tego nieużywanego numeru. Przy pozostałych wszędzie kwota 0 zł. Postanowiłem że nie będę pisał żadnych reklamacji bo pewnie i tak nic by to nie dało, a poza tym było to wynikiem mojego niedopatrzenia. Mam tylko żal do wszelkiej maści "konsultantów" tejże sieci, czy to tych z infolinii czy tych z oddziałów stacjonarnych w których składałem rezygnację. Nikt nawet nie raczył poinformować mnie że w systemie figuruje jeszcze jeden numer i z niego również należy zrezygnować żeby nie naliczano mi opłat przez kolejne miesiące. Poza tym dodam jeszcze że w większości przypadków ludzie z BOK strasznie aroganccy, w jednym przypadku konsultant wręcz bezczelny proponując mi przedłużenie u nich umowy na warunkach skandalicznie gorszych niż miałbym (i de facto mam) u konkurencji. Nie polecam tej sieci, chyba że ktoś ma ochotę zrzucać się na gaże rzeszy pożal się Boże, celebrytów występujących w ich reklamach.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Ewidentnie brak

Wady

Brak przejżystości oferty, obsługa klienta, nie szanowanie stałych abonentów, nieatrakcyjność ofert

Extra informacje

~Tosiencja / 2017-08-29

Do pewnego momentu byłam zadowolona; ale od jakichś 2 lat pogarsza się ich zasięg w moim miejsuc zamieszkania, wiec - jak nic się pod tym wzggledem nie zmieni - niestety po tej umowie się pożegnamy
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00
Zalety

różnorodność ofert

Wady

coraz gorszy zasięg w moim miejscu zamieszkania

Extra informacje

od 7 lat

~Nigdy Więcej Playa / 2017-07-16

Uwaga na Playa. Potrafią wyłączyć opłaconą usługę w trakcie jej trwania i nie ma siły która by ich zmusiła do włączenia z powrotem. Nikt przecież o paredziesiąt złotych nie będzie szedł do sądu. Doswiadczyłem tego wielokrotnie. Ale tym razem już koniec z Playem - nigdy więcej.Telefon:komórkowego
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.67

~kojokojo / 2017-03-17

po ponad 4 latach wystawiam 3 + . 1) Ofertę obecną oceniam na 2. Może marketing poczyta i będzie wyciągał wnioski.Otóż kiedy przechodziłem do play w 2012 roku oferta była mocno wyróżniająca się na tle wielkiej wtedy trójki. Dziś się w moim przekonaniu nie wyróżnia więc jest słaba jak u wszystkich. Jeszcze kilka miesięcy zostało ale uciekam do wirtualnych/podmarek , którzy wiodą prym w ofertach bez telefonu (powiedzcie, że nikt już dziś nie bierze telefonów od operatorów). Nie będę wymieniał z nazw ale przy krótszej umowie / bezterminowej jest oferta za 25,0 PLN i jest oferta za 10 zł przez m-cy i 39,9 za no limity w różnych konfiguracjach . Ja płacę w play 50 (bez tel.) a w ofertach na przedł. widzę że mogę liczyć na podwyżkę ok. 5 zł.2) obsługę klienta oceniam na mocną 4. Nigdy się nie zawiodłem. Zawsze wszystko wyjaśnione w rozsądnym czasie.3) cenę oceniłem w pkt 1 ... co do jakości nie mam zastrzeżeń.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
3.00
Zalety

jakość usług, obsługa na przyzwoitym poziomie, darmowy dostęp do muzyki TIDAL - fajny dodatek i na 2 lata,

Wady

nazbierał play dużo klientów i podniósł ceny. Zacznie ich tracić jak zyskiwał ;)

Extra informacje

od 2012 , oferta no limit za 49,99 bez tel.

~Pablo / 2017-02-03

W PLAY na kartę mam 3 lata korzystam z formuły UNLIMITED ponieważ nie jestem zwolennikiem wszelkich umów. Dla nie mających zasięgu porada, włącz roming do innych sieci PLAY łączy się za darmo nie, ponosisz kosztów dodatkowych, wypróbuj a się przekonasz że zasięg jest praktycznie wszędzie na terenie Polski.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

dobry zasięg, tanie rozmowy, szybki internet

Wady

brak

Extra informacje

formuła na kartę UNLIMITED 25zł miesiąc rozmowy free + 6GB internet

~TOR / 2017-01-01

JAK DZIAŁA FORUM OPERATORA:1. Sponiewierany przez BiuroOlewkiKlienta foulPlay, klient, w akcie niemalże desperacji, żali się na forum operatorskim, na niewywiązywanie się z obowiązków przez operatora.2. Nagle pojawia się P4Y i nagabuje go o numer zgłoszenia3. W kliencie pojawia się nutka (jeszcze nie wie, że pustej) nadziei - podaje numer, licząc na realną pomoc.4. Od razu otrzymuje informację, że P4Y zgłoszenie przekazał do realizacji - jakby bez podania numeru, nikt miał się tym nie zająć (?)5. Po różnym czasie, tj. 1-2 dni ale nawet i 1-2 tygodniach, klient dopytuje się, kiedy w końcu problem zostanie rozwiązany6. P4Y informuje zniecierpliwionego klienta, że zgłoszenie jest nadal rozpatrywane - hm ... dokładnie tyle samo, można się 'dowiedzieć' z foulPlay247. Klient najpewniej cieszy się - o to właśnie chodzi foulPlyowi - że ktoś 'czuwa' nad jego problemem - ale jeszcze nie dociera do niego, że to są złudne nadzieje8. Po kolejnym np. tygodniu, klient zaczyna się denerwować i bardziej zdecydowanie dopytywać, co się dzieje w jego sprawie9. I dopiero wówczas, od P4Y dowiaduje się, że niestety i on nie wie, że od niego rozwiązanie sprawy nie zależy, bo nie ma dostępu do konta (sprawy). Po czym zapewnia, że obsługa rozwiązuje jego sprawę i prosi o (słynną już na foulForumPlay) "cierpliwość".10. Oczywiście w międzyczasie, wielu Forumowiczów próbuje uświadomić gnojonemu klientowi, żeby zbytnio nie liczył na realną pomoc tutaj, gdyż to jedna wielka ściema, że nie ma żądnej różnicy, czy poda ten numer, czy nie poda.I tak się dzieje za każdym razemPO CO TEN CYKLICZNY CYRK ??Nie wiadomo od czego to zależy, ale w takich wątkach zdesperowanych klientów, posty dosadnie wytykające obłudę obsługi foulPlay, są moderowane.Ta tzw. 'moderacja' polega na wycinaniu tych postów, które wykazują dosadnie, jak to działa.Ale dochodzi nawet do tego, że 'moderatorzy' zmieniają treść postów, nie pozostawiając po takim fakcie śladu, fałszując w ten sposób intencje autora - przynajmniej dwom osobom, udało to się wyłapać. SKANDAL !!!Zastanawiająca jest skala tego procederu (przecież nie śledzi się na okrągło, czy posty uległy zmianie (??)A ostatnio, wypowiedzi Forumowiczów, wytykające krętactwa, obłudę, czy manipulacje, są od razu zaszeregowywane jak 'off top' i z marszu usuwane.A obecnie, od kilku tygodni, wolność pisania na forum, dla kilku Forumowiczów została ograniczona.Wygląda to tak, że posty, zanim się ukażą, wpierw są cenzurowane - oczywiście nie trudno się domyśleć, że te, które wytykają zakłamania, krętactwa, czy manipulacje BiuraOlewkiKlienta, nigdy się nie ukażą.Uniemożliwiono nawet komunikowanie się poprzez PW z innymi użytkownikami tego forum !!!Nie wiem jak Wam (wszystkim zorientowanym), ale mi poczynania Obsługi tzw. forum foulPlay, przypominają działania eSBecji z czasów PRL.Operator, zamiast koncentrować się na 'zwalczaniu' przyczyn ciągłego (od lat !!!) uskarżania się klientów, swoje siły skupia na pacyfikowaniu tych, którzy przy każdej sposobności, wytykają operatorowi, notoryczną nieudolność, krętactwa, czy wręcz oszustwa.=============O (nie)SKUTECZNOŚCI PRZENOSZENIA NUMERU DO P4.Od wielu lat można przenosić numer(-y). Jak dotąd, P4 nie naumiało się jeszcze tej czynności.Ostatnimi czasy, nietrudno jest zostać 'wyróżnionym" głuchym telefonem i to nawet przez kilka dni. A jak już się uda "uaktywnić" numer, to nie można się pod niego dodzwonić - osoba dzwoniąca słyszy "nie ma takiego numeru".Ile jeszcze czasu, P4 potrzebuje na naukę przenoszenia numerów ??Tym samym PRZESTRZEGAM wszystkich nieświadomych ryzyka, jakie niesie "korzystanie z usług" tego operatora.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.33
Zalety

Bliskość salonów

Wady

Beznadziejnie działające usługi, totalny brak szacunku dla klienta

Extra informacje

Prawie od zaistnienia tego operatora

~thomassoldier / 2016-12-07

Przez 5 lat byłem w tej mega super bajecznej itd... sieci. Płaciłem rachunki w miarę terminowo, ponad 100zł miesięcznie aż w końcu skończyła mi się umowa. Chciałem przedłużyć z nimi umowę lecz obsługa klienta dno,oferty takie jak bym pierwszy raz przyszedł do salonu i nie wiadomo co od nich chciał.Dzwoniłem na infolinie oferty brak więc zrezygnowałem z usług Playa, przeniosłem numer do innej sieci.W dniu przeniesienia numeru dzwonił do mnie Pan z Playa z (niby) mega super zaje...tą ofertą. Powiedziałem mu że jestem już w innej sieci i mam lepszą ofertę niż Pan mi przedstawił, to się zdziwił, i powiedział że szkoda że odszedłem od ich sieci. K...wa przecież chciałem korzystać z ich usług nadal, lecz nie potrafili przygotować normalnej oferty dla stałych klientów.Więc abonamentu w Play nie polecam.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.67
Zalety

Zasięg ok,LTE spoko

Wady

Dla stałych klientów NIC !!!Oferty takie jak bym pierwszy raz chciał z nimi umowę podpisać.

Extra informacje

5 lat i już nigdy więcej w konia się nie dam zrobić.

~Marko / 2016-10-30

Przeszedłem do Play z Plusa i nie żałuję,oferta lepsza jak i ceny. LTE hula jak ta lala. Zasięg idealny no może w lesie są problemy ale mi nie przeszkadza.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67
Zalety

Oferta,zasięg,internet LTE.

Wady

Jak na razie brak

Extra informacje

~Wojciech / 2016-10-25

Oferta spoko, ale zasięg to pieprz*** tragedia. Takie gowno ze nawet w miescie jest problem i to nie wina telefonow. TRAGEDIATelefon:Xiaomi
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
2.67

~Cetal / 2016-07-22

Obsługa klienta po podpisaniu umowy jest poniżej krytyki. Oceniam na 1 w skali 1-10. W miejscu gdzie mieszkam brakuje zasięgu-od tych roamingowych także. Od 3 lat próbuję negocjować z nimi nową umowę,gdyż płacę ponad 130 zł miesięcznie. Ale oni w ogóle nie reagują. Nic nie robią aby polepszyć zasięg. Chcę jedynie aby oni wywiązali się z umowy,ale głową w mur.Telefon:Huawei P9 Plus
Cena/Jakość
Oferta
2.50

~kst6 / 2016-06-25

Do PLAY przeszedłem już sporo lat temu, bo wkurzyło mnie podejście dawnej ERY do klientów. Mieli całkiem dobrą i atrakcyjną cenowo ofertę, ale parametry, niezawodność takie sobie. Nawet specjalnie na obsługę klienta nie mogłem narzekać, aż do tego roku. Po skonsolidowaniu dwóch kont w jedną taryfę rodzinną przysłali mi dwie faktury rozliczające poprzednie umowy. Jedną zapłaciłem, ale druga nie istniała w już skonsolidowanym koncie, tak więc byłem przekonany, że żadnych zaległości nie mam. Po dwóch miesiącach wysłali mi zwykłym listem na adres zameldowania, a nie na korespondencyjny, który mieli w systemie - przedsądowe wezwanie do zapłaty zaległej nieco ponad jeden miesiąc kwoty .... 19 PLN z groszami !!! Przez ten czas nie było ani jednego maila czy smsa informującego o braku wpłaty, ani jednego telefonu, po prostu NIC ! I od razu za zaległość niecałe ... 5 EURO straszą mnie sądami, komornikami, wpisaniem do rejestru dłużników ?! Normalnie ich POJ3BAŁO ! Nigdy nie przypuszczałem, że zatrudniają kompletnych debili, a właściwie jakieś puste słoiki, którym nakrętka łeb oderwała. Bo przecież trzy kolejne faktury były zapłacone w terminie, więc nawet kołek w płocie wiedziałby, że to jest jakieś zwykłe niedopatrzenie, które można zwyczajnie po ludzku wyjaśnić jednym mailem lub telefonem. Tak więc po tej przygodzie wszystkim serdecznie tego operatora ODRADZAM, bo będziecie mieć do czynienia z wariatami.
Cena
Niezawodność
Parametry
2.33
Zalety

iluzoryczne

Wady

niesłychane chamstwo obsługi Klienta

Extra informacje

~Danuta / 2016-06-25

Najgorsza sieć jaką znam - aby złapać klienta obiecują złote góry, natomiast później nie dotrzymują warunków umowy, co innego usłyszysz przy podpisywaniu umowy, a zupełnie co innego w trakcie trwania umowy. Umowa ma moc wiążącą tylko w jedną stronę - zasad musi przestrzegać klient, firma ma prawo do wszelkich zmian, bez możliwości pozytywnego rozpatrzenia zażalenia. Dla stałych klientów brak jakichkolwiek promocji, egzystuje się na dużo gorszych warunkach niż świeżo pozyskany klient. Jakość usług zła, obsługa klienta jeszcze gorsza. Jakość połączeń również na minusie. Firma tylko i wyłącznie nastawiona na zyski, dlatego każdy kto zamierza przenieść numer powinien mocno się zastanowić - owszem pierwsza umowa będzie atrakcyjna, każda kolejna już nie. W PLAY jestem od 2010 r. ale tylko do końca bieżącej umowy.

~Wojtek / 2016-06-22

Od wielu miesięcy składam reklamacje na to, że sprzedawca wprowadził mnie w błąd - obiecał 6 miesięcy darmowego abonamentu dla kilku numerów, które kupiłem a w praktyce były tylko 2 miesiące. Więc straciłem na tym ponad 700 zł - tylko dlatego, że tak mi to wytłumaczył. Nie rezygnowałbym z innej sieci wcześniej. Człowiek już nie pracuje a postępowanie reklamacyjne nie daje rezultatów. Kontakt z nimi i poczuwanie się do odpowiedzialności za to co mówią ich przedstawiciele - dramat. Nic nie robią sobie z tłumaczeń - zresztą nie tłumaczą jak należy i nie odnoszą się do argumentów - tylko informują, że wszystko jest ok.Co do zasięgu i roamingu pomiędzy sieciami... Kompletna klapa. A tam gdzie potrzebuję najczęściej zasięgu - to oczywiście go nie mam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.75
Zalety

żadnych oprócz ceny ale już dzisiaj konkurencja ma zdecydowanie lepsze warunki

Wady

Jak w treści uzasadnienia

Extra informacje

~kinga / 2016-02-18

Jestem klientem Play od niedawna. Gdybym mogła wycofałabym się już teraz.Nikomu nie polecam.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

~odchodzę z play / 2016-02-18

Zdecydowałam się zerwać umowę z Play. Zaczęli doliczać dodatkowe opłaty za internet, mimo nie korzystania z niego (odczytywanie mms-ów przy włączonym wi-fi). Obsługa w salonie niekompetentna i niegrzeczna. Brak pomocy ze strony technicznej. Konsultanci telefoniczni niegrzeczni. Po wypowiedzeniu umowy zaczęto wydzwaniać do mnie min. 4 razy na tydzień z propozycją nowej umowy. Nie potrafią dbać o starych klientów.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.33
Zalety

dwa lata temu - korzystny abonament

Wady

na rynku są atrakcyjniejsze oferty; słaby zasięg; dodatkowe opłaty; niegrzeczna i niekompetentna obsługa; nachalne telefony

Extra informacje

ponad 2 lata

~kazimierz / 2015-11-24

otrzymałem fakturę 163 pln .w tym 83pln to abonament reszta to opłata poza abonamentem.na pytanie w punkcie obsługi klienta co to znaczy otrzymałem informację że to opłaty za sms premium .gdy poprosiłem o pokazanie mi na jakiej podstawie otrzymuję niezamówione sms za które mam płacić nie otrzymałem żadnej odpowiedzi.DZIADOSTWO.

~teleman / 2015-08-21

Od kiedy przeszedlem na kartę Numer wazny jeden rok ,przestałem mieć problemy z Play.Płace kiedy chće i ile .Nie mam kasy na koncie -nie zatelefonuję.Telefony ZA 1zł we wszystkich sieciach ,to wielkie kanciarstwo.Abonent zapłaci za pelną cenę telefonu podczas trwania abonamenty.Jezdze po róznych zadupiach i faktycznie z zasiegiem czasami sa problemy
Zalety

brak

Wady

brak zalet

Extra informacje

~Antrykot / 2015-07-24

Co do zasiegu to sie polepszylo zdecydowanie.kiedys byl problem ze zlapaniem uslugi w srodku miasta. Bardziej denerwujace sa telefony calymi dniami o ubezpieczenie telefonu,kota, psa i mieszkania. Oczywiscie lepsze traktowanie nowego Klienta od stalego, ale to chyba standard wszedzie..
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
3.00
Zalety

Cena

Wady

Upierdliwosc konsultantow

Extra informacje

2010

~Karina / 2015-07-13

Play to najgorszy operator. To oszuści i naciągacze, nie uznają twojej racji zawsze po ich stronie kończy się spór. nie można wygrać z nimi. Zgnoją wszyskich klientów. Doliczają jakieś kwoty z kosmosu do abonamentu. telefony nie działają. cały czas coś szwankuje.Wiecznie brak zasięgu. smsy nie dochodzą. W salonach pracują niekompetentni pracownicy - celowo nie mówią wszytskiego aby cie na koszty naciągnąć. JAk dla mnie to żenująca firma. Beznadzieja
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

niekompetentni pracoiwnicy, złodziejska firma

Extra informacje

rok

~Jadzia / 2015-03-25

Uważajcie na salon PLAY w Rzeszowie w Hali Millenium. Oszukują klientów używając nie precyzyjnych sformułowań, aby nabrać i naciągnąć klientów. Walczę z nimi o swoje prawa. Na pewno się nie poddam, bo to Firma bez żadnych skrupułów. Liczy się tylko zaliczenie klienta bez profesjonalnej obsługi.
Zalety

brak

Wady

całe mnóstwo.

Extra informacje

~Sebastian / 2014-10-30

Bardzo uważajcie na zawieranie umów z firmą play na odległość. Stosują wybiegi w celu pozyskania klienta które są po prostu są OSZUSTWEM. Ja na takie oszustwo dałem się nabrać. Zgodziłem się, niestety, na przeniesienie numeru. PLAY zorganizował to w taki sposób iż naraził mnie na dodatkowe koszta przydzielając numer techniczny na dwa miesiące przed przeniesieniem numeru. Nikt nie poinformował mnie co to jest numer techniczny i co najważniejsze że operator będzie za ten numer naliczał abonament. W efekcie dałem sobie wcisnąć produkt którego nie potrzebowałem i z którego przez dwa miesiące ani razu nie skorzystałem ponieważ ciągle trwała umowa z poprzednim operatorem. Oczywiście 3 razy składałem reklamacje 4 razy kontaktowałem się z działem reklamacji, udało mi się nawet skontaktować kierownikiem. Tak na marginesie cyniczny cham... Generalnie kontakt ze ścianą jest bardziej przyjemny niż z ludźmi z PLAY. Finał jest taki że PLAY oczywiście nie widzi błędu w swoim postępowaniu a ja do sądu o 120zł przecież nie pójdę i oni to wiedzą i dlatego będą dymać kolejnych nieostrożnych klientów . Niesmak zostaje. Uważajcie na tych oszustów. !!!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

ta firma oszukuje ludzi

Extra informacje

4 miesiące, 49zł

~Gatts / 2014-10-29

Umowa na dwa lata , internet z LTE w telefonie LG G2 dosięga 48Mbits przy pobieraniu oraz 15Mbits przy wysyłaniu , szkoda tylko że ping wynosi 90-200ms i pakiety danych traci podczas lotu.Byłem 10 lat z Era/T-mobile i zrezygnowałem bo nie dość że mieli gorsze oferty to stałego abonenta mają w czterech literach
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33
Zalety

Cena/Możliwości

Wady

Narazie żadnych

Extra informacje

8 miesięcy

~Ewelina / 2014-10-22

Umowę mam z siecią od 2 lat. Już drugi raz w ciągu 3 miesięcy zostałam oszukana przez konsultantów play - czy to ze względu na ich brak kwalifikacji czy to ze względu na działanie celowe ale skutek jest jeden - poprzednio straciłam 70zł, w dniu dzisiejszym okazało się, iż straciłam tym razem 100zł przez wprowadzenie mnie w błąd przez kolejnego pracownika play. Niestety tym razem miało to miejsce na żywo w salonie a rzecz jasna nie nagrywałam rozmowy z pracownikiem więc zapewne jak zawsze w tym wypadku klient będzie na straconej pozycji a moloch bezkarny. Zasięg również mam tragiczny mimo, że mieszkam w miejscowości 20tys ludności dodatkowo 12km od miasta wojewódzkiego. Dzięki Bogu niedługo kończy mi się umowa i z pewnością jej nie podpiszę po raz kolejny a wszelkich pracowników przy kolejnych rozmowach będę osobiście uprzedzać, że rozmowa jest nagrywana w celu zapewnienia mi osobistego bezpieczeństwa finansowego. Osobiście stanowczo - Nigdy więcej Play. Nigdy nie czułam się tak oszukana przez żadną firmę.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.33
Zalety

dobry wybór aparatów telefonicznych

Wady

nierzetelność, pracownicy wprowadzający w błąd, nabijanie rachunków

Extra informacje

2lata, 69zł/miesięcznie (teoretycznie, ostatnio dla przykładu 160zł)

~klientka / 2014-10-13

Ostatnio przedłużyłam umowę i tym samym załatwiłam się na 2 lata. Opłaty za sms, mms i połączenia liczone są poza abonamentem, o czym dowiedziałam się dopiero po podpisaniu umowy sprawdzając stan konta. Nie znalazłam wzmianki na ten temat w reklamach tv (według których wszystko jest tak piękne, że trudno się nie nabrać), ani w ulotkach reklamowych ani na stronie internetowej. Klient płaci stały abonament, a oprócz tego płaci dodatkowo za smsy, mmsy i połączenia POZA ABONAMENTEM. Gdyby uczciwie o tym uprzedzali umowy bym nie przedłużyła.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

~Nie polecam / 2014-07-22

Miałem umowę z tą firmą, 2 lata abonamentu, 80zł miesięcznie. Abonament nie pokrywał kosztów roamingu, i SMSów specjalnych. Dodatkowo, za internet trzeba było dodatkowo płacić (chyba, że klient chciał sie zadowolić 100MB/miesiąc). Zasięg meksymalnie słaby.Wadysłaby zasięg, wysoka cena2 lata, 80zł/mc
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
2.00
Zalety

Wady

słaby zasięg, wysoka cena

Extra informacje

2 lata, 80zł/mc

~kasia / 2014-07-19

PLAY - NIE POLECAM Chciałam przenieść numer do sieci PLAY, zawarłam umowę telefonicznie z bardzo miłą Panią w bardzo przyjemnej atmosferze. Jednak ktoś anulował moją umowę, bez wypowiedzenia. Od ponad tygodnia mam nieaktywny numer, a pracownicy BOK każą CIERPLIWIE CZEKAĆ. Nie są w stanie podać nawet konkretnej daty rozpatrzenia reklamacji, nie chcą połączyć mnie z osobą kompetentną, która by ich udzieliła. Ponadto to są ironiczni, nieuprzejmi, ignorują mnie, a nawet rozłączają się w trakcie rozmowy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
2.00
Zalety

brak

Wady

brak możliwości uzykania jakichkolwiek informacji

Extra informacje

numer przenoszę od ponad miesiąca, od ponad tygonia karta nieaktywna

~tomas / 2012-12-14

rozstałem się po 12 latach z erą a obecnie t-mobil i przeszedłem we wszystkich wersjach usługowych do Play. Tymczasem same plusy z tego kroku. Spodziewałem się podobnego do "ery" syfu, ale miłe rozczarowanie. Zarówno dostęp do internetu jak i bardzo pozytywnie w przypadku połączeń głosowych.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

jakość połączeń głosowych, net to co obiecane otrzymane w 80% szału nie ma, ale o niebo lepiej niż u t-mobil

Wady

tymczasem brak, no może poza tym, że play online do połączeń głosowych wymaga telefonu 3G i takiego zasięgu sieci. Jednak dziś, to już niewielka przeszkoda

Extra informacje

3 miesiące net, 4 miesiące abonament na połączenia głosowe.

~ika / 2012-09-10

Bardzo żałuję, że zdecydowałam się przenieść do Play. Sprzedali mi bubel SE Live, który zdechł po zaledwie 3 tygodniach używania i teraz od 3 tygodni walczę z nimi, żeby zaproponowali mi jakiekolwiek rozwiązanie. Odmówili rękojmi i mają klienta w d... !!! Nie chcą mi nawet podać nazwiska osoby opowiedzianej za moje zgłoszenie!!! Poprosiłam o telefon zastępczy lub jakąś inną propozycję i nic!!! A mam u nich jak ten frajer 3 nr telefonów... Odradzam tego operatora! Omijać szerokim lukiem!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

beznadziejna obsluga klienta

Extra informacje

Telefonia play opinie