Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • pakamera.pl
  • /
  • 1

Opinie o pakamera.pl

Zakupy pakamera.pl opinie
Asortyment
2.55
Dostawa
2.19
Łatwość zamawiania
2.27
Obsługa i reklamacje
1.43
Poziom cen
1.9

Średnia ocen

2.07

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

44

dodanych opinii

 

Ewa / 2022-07-14

Nie polecam, pobrali pieniądze z karty 2 razy za to samo zamówienie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Oszuści

Extra informacje

Annailuj / 2022-03-30

Jakiś czas temu kupiłam lustro u projektantki marki Nuée. Lustro przyjechało do mnie brudne wraz z dodatkowym „prezentem” w postaci sierści kota lub psa. Po powieszeniu lustra okazało się, że odbicie w nim jest falowane. Pakamera nie uznała mojej reklamacji i chęci zwrotu kwoty. Zgodziła się jedynie na wymianę przedmiotu choć z powodów chyba jasnych nie chcę mieć w moim mieszkaniu nawet i poprawionych produktów tej marki. Strasznie długo prosiłam Pakamerę o zajęcie stanowiska w tej sprawie. Po miesiącu Pakamera zaczęła przekazywać mi wiadomości projektanta bez jakiegokolwiek komentarza. Naprawdę porażka. Ostrzegam przed zakupami.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40
Zalety

Wady

Brak profesjonalizmu, trudny kontakt

Extra informacje

Ewelina Sz. / 2021-12-22

Przestrzegam! Zamówienie 4dni temu branzoletke, która miaks hyc prezentem świątecznym,zapłacona z góry. Czas realizacji mual byc 1-2dni ale nie dostałam wiafomosci o wysyłce wiec napisałam do sprzedawcy, bo nr telefonu nie podali . Sprzedawca odpisał, ze towar im die skończył i tyle... Oczywiście na stronie wciaz dostępny. Teraz nie mam ani pieniędzy ani prezentu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Brak zamówienia, oszuści

Extra informacje

Tezeusz / 2021-10-13

Nie polecam! Firma oszukuje klientów, nie zwraca pieniędzy, obsługa to jakieś dno. Nic nie wiedzą i z niczym sobie nie radzą i nie wiem co oni tam w ogóle robią... Jedna wielka pomyłka.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Alicja / 2021-08-25

Stanowczo odradzam. Kupiłam produkt, który jak się okazało po przyjściu wygląda nieco inaczej niż na zdjeciu, dodatkowo na pierwszy rzut oka było widoczne, że będzie na mnie za duży i nawet nie przymierzając go odesłałam w identycznym stanie jaki do mnie trafil. Otrzymałam odpowiedź, że mój zwrot nie może zostać uznany, ponieważ sukienka jest uszkodzona na szwach i dodatkowo została wyprana, ponieważ czuć zapach proszku. Sukienki nawet nie przymierzyłam, wyciągnęłam ją tylko z folii i za chwilę wsadziłam spowrotem. Widocznie została już do mnie wysłana taka bądź po otrzymaniu zwrotu została celowo uszkodzona, aby go nie przyjąć. Zostałam oszukana. Dodatkowo Pani z obsługi z zasadami kultury ma mało wspólnego. Ostrzegam więc przed zakupem w tym sklepie. Zero szacunku do uczciwego klienta.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40
Zalety

Wady

Brak możliwości zwrotu towaru, brak szacunku do uczciwego klienta, oskarżanie klientów o oszustwo.

Extra informacje

Anna / 2021-01-12

Zamówienie nie zostało zrealizowane przez firmę, konakt w sprawie zamówienia niemal tylko z mojej strony, zero wyjaśnienia co z zamówieniem i dlugim czasie oczekiwania (okolo miesiaca), po prawie miesiacu okazalo sie ze zamowienie nie zostanie zrealizowane, poniewaz sprzedawca nie ma takiego towaru.....Gdyby nie moja interwencja w zwiazku z zamowieniem nie wiem kiedy bym sie dowiedziala o braku realizacji. Nie polecam sklepu i na pewno nigdy nic tam nie zamowie
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80
Zalety

Brak

Wady

Pomyłka było zlozenie zamówienia w tym sklepie

Extra informacje

mzza / 2020-08-26

rócono śro / 2020-08-10 20:08 Ocena: 1.40 / 5 1.2 / 5 Nie polecam Pakamera - nie zwrócono środków 10 sierpnia 2020 | 19:34 Piszę ową opinię aby przestrzec przed zakupem w serwisie Pakamera. Niestety samo zamówienie torebki, o wartości 200 zł(zapłacone przelewem), sprawiło niezły problem dla serwisu. Na stronie widniała informacja o ok 13 dniach roboczych, natomiast w rzeczywistości to było ponad miesiąc (po naleganiu sprawdzenia sprawy, ciągłym wypytywaniu, zadzwonieniu) okazało się, że z winy Pakamera nie wysłano zamówienia, które następnie po prostu się zawieruszyło. Za ten cały incydent mnie przeproszono. Nie wystawiłam wtedy opinii negatywnej, ponieważ rozumiem zwykły błąd ludzki bądź dużą ilość zamówień, która wydłuża czas oczekiwania na zamówienie niż jak to jest określone na stronie i w regulaminie. Niestety kiedy torebka dotarła, postanowiłam od razu złożyć zwrot, ponieważ nie spełniała moich oczekiwan (jakość w stosunku do ceny), tutaj pojawiła się kolejna tragedia ze strony Pakamera - nie dostałam ani zwrotu środków za torebkę (prawię 200 zł) ani żadnego wyjaśnienia, po wysłaniu nr nadania przesyłki, która doszła do sprzedawcy po 3 dniach. Pani zapewniała, że prześle wyjaśnienie jeszcze tego samego dnia ale żadnego wyjaśnienia nie dostałam do tej pory. Nie mam ani torebki ani zwrotu środków. Według pakamery sprzedawca nie ma paczki a według poczty paczka zostala dostarczona dokladnie miesiąc temu co widac po nr nadania.Jestem bardzo zawiedziona, ponieważ nie zachowano zadnych praw kosumenkich, które niezależnie istnieją zwazywszy na ich osobny regulamin. Będę domagała się zwrotu pieniędzy,ponieważ na chwilę obceną jestem zwyczajnie okradziona i ciągle zbywana. Jeśli ktoś miał podobną sytuację (nie dostał zwrotu środków) proszę o kontakt, uważam, że takie sprawy nie powinny mieć miejsca, to jest karygodne! aby zwykłe zamówienie i zwrócenie srodków trwało już ponad 3 miesiące.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

zero

Wady

nie zwrócenie 200 zł

Extra informacje

Nie polecam Pakmaera - nie zwrocono srodkow / 2020-08-10

1.2 / 5 Nie polecam Pakamera - nie zwrócono środków 10 sierpnia 2020 | 19:34 Piszę ową opinię aby przestrzec przed zakupem w serwisie Pakamera. Niestety samo zamówienie torebki, o wartości 200 zł(zapłacone przelewem), sprawiło niezły problem dla serwisu. Na stronie widniała informacja o ok 13 dniach roboczych, natomiast w rzeczywistości to było ponad miesiąc (po naleganiu sprawdzenia sprawy, ciągłym wypytywaniu, zadzwonieniu) okazało się, że z winy Pakamera nie wysłano zamówienia, które następnie po prostu się zawieruszyło. Za ten cały incydent mnie przeproszono. Nie wystawiłam wtedy opinii negatywnej, ponieważ rozumiem zwykły błąd ludzki bądź dużą ilość zamówień, która wydłuża czas oczekiwania na zamówienie niż jak to jest określone na stronie i w regulaminie. Niestety kiedy torebka dotarła, postanowiłam od razu złożyć zwrot, ponieważ nie spełniała moich oczekiwan (jakość w stosunku do ceny), tutaj pojawiła się kolejna tragedia ze strony Pakamera - nie dostałam ani zwrotu środków za torebkę (prawię 200 zł) ani żadnego wyjaśnienia, po wysłaniu nr nadania przesyłki, która doszła do sprzedawcy po 3 dniach. Pani zapewniała, że prześle wyjaśnienie jeszcze tego samego dnia ale żadnego wyjaśnienia nie dostałam do tej pory. Nie mam ani torebki ani zwrotu środków. Według pakamery sprzedawca nie ma paczki a według poczty paczka zostala dostarczona dokladnie miesiąc temu co widac po nr nadania.Jestem bardzo zawiedziona, ponieważ nie zachowano zadnych praw kosumenkich, które niezależnie istnieją zwazywszy na ich osobny regulamin. Będę domagała się zwrotu pieniędzy,ponieważ na chwilę obceną jestem zwyczajnie okradziona i ciągle zbywana. Jeśli ktoś miał podobną sytuację (nie dostał zwrotu środków) proszę o kontakt na [email protected], uważam, że takie sprawy nie powinny mieć miejsca, to jest karygodne! aby zwykłe zamówienie i zwrócenie srodków trwało już ponad 3 miesiące. Niestety będę zmuszona daną sprawę zgłosić na policję. Jeśli komuś również nie zwrócono środków proszę o kontakt na [email protected] - grupowe złożenie powiadomienia powinno zmusić Pakamerę do zwrócenia środków, które przecież nalezą się kleintowi, który zwrocił towar wedlug zasad ustanowionych przez Pakamera.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

zadne

Wady

wydluzony czas realizacji zamowienia, nieprawdziwe informacje zawarte na stronie, nie zwrocono srodkow

Extra informacje

Dana / 2020-06-08

Nie przejmuj się kobieto mój ojciec jest prokuratorem. Sprawa w toku. Dodam , ze będą likwidować firmy krzak. Oszustów, naciągaczy. Precz z oszustami. A na firmę Pakamera jest dużo doniesień

Kazia / 2020-06-07

Też nie POLECAM!!!!!!!! Najgorszy sklep internetowy jaki znam. Zobaczycie w poniedziałek będą same pozytywne opinie. Bo weekend nie pracują . Ale się kompromitują. DNO!!!!!!

CBA / 2020-06-07

Trzeba zgłosić do CBA , lub Państwo w Państwie nagłośnić to g......o napisz też do Ziobry. Będzie po nich.

magda / 2020-06-06

Natychmiast zgłoś sprawę na policję

Ona / 2020-06-06

Masz rację to firma przekręt. Wstyd i hańba. Jak może coś takiego istnieć na rynku.
Zalety

ŻADNYCH

Wady

WSZYSTKIE

Extra informacje

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx / 2020-06-06

Czy ktoś zna numer telefonu do tych złodziei
Zalety

żadne

Wady

wszystkie

Extra informacje

wkurzona do maxa / 2020-06-06

\r\nTo złodziejska firma. Okradli mnie i nie zwracają mi pieniędzy od 2 miesięcy. Sprawę zgłosiłam na policję. Proszę was nie zamawiajcie w tej złodziejskiej firmie. Pozytywne opinie piszą pracownicy. Oszukują klientów i dorabiają się na krzywdzie ludzkiej. Dziadowska firma, dno, żenada.\r\n
Zalety

żadnych

Wady

Od 2 miesięcy nie zwracają pieniędzy.Żenada Złodzieje

Extra informacje

Anna / 2020-06-06

To złodziejska firma. Okradli mnie i nie zwracają mi pieniędzy od 2 miesięcy. Sprawę zgłosiłam na policję. Proszę was nie zamawiajcie w tej złodziejskiej firmie. Pozytywne opinie piszą pracownicy. Oszukują klientów i dorabiają się na krzywdzie ludzkiej. Dziadowska firma, dno, żenada.
Zalety

Żadnych

Wady

Nie otrzymałam towaru i zwrotu pieniędzy od 2miesięcy. Złodzieje

Extra informacje

Wera / 2020-06-06

To złodziejska firma. Okradli mnie i nie zwracają mi pieniędzy od 2 miesięcy. Sprawę zgłosiłam na policję. Proszę was nie zamawiajcie w tej złodziejskiej firmie. Pozytywne opinie piszą pracownicy. Oszukują klientów i dorabiają się na krzywdzie ludzkiej. Dziadowska firma, dno, żenada.

Arkadiusz / 2020-06-03

Zamówiłem obraz przyszedł szybko i bez zastrzeżeń w przeciwieństwie do innych portali z których zamawiałem obrazy tego samego autora był porządnie zapakowany co zapobiegł o uszkodzeniu Osobiście uważam że wiele negatywnych opinii na temat pakamery jest nieuzasadnionych przynajmniej na podstawie tego jednego zakupu tak mogę stwierdzić
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
4.00

Dagmara / 2020-05-25

Nie otrzymałem towaru, przetrzymuje moje pieniądze. W mailach proszą o cierpliwość. Po MIESIĄCU wysyłają byle co, nie zwracają pieniędzy pomimo odstąpienia od umowy kupna. Nie ma żadnej obrony kupujących na tym serwisie. Tym sposobem zarobili na mnie 200 zlotych. Tak się robi zakupy pakamera.pl. Drugi miesiąc ani pieniędzy ani towaru. Ciągle zbywanie i kłamanie - że paczka wyszła, A tylko wydrukowali list przewodowy,który wisi już 2 tygodnie PACZKA NIE ZOSTALA WYSLANA zero reakcji że strony serwisu!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Brak towaru, nie zwrócone pieniądze.

Extra informacje

Agnieszka / 2020-05-25

Nie polecam!!!! Kupiłam pudełko na chusteczki do którego nie miesci się żadne z 4 standardowych opakowań z chusteczkami jakie kupiłam (i nie chodzi o wysokość bo te są różne) ... Na złożona reklamację otrzymałam info ze wymiary produktu są podane na stronie... Można za 65 zł sprzedać pudełko na chusteczki do którego nie da się włożyć chusteczek i uważać ze to ok, bo wymiary są podane...
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60

Igor / 2020-01-26

Obraz przesłano zapakowany jedynie w folię spożywczą i cienki karton. Oczywiście nie przetrwał transportu "najrzetelniejszą" firmą kurierską DPD. Sklep nie wykazał ŻADNEJ chęci wsparcia w procesie reklamacyjnym. Zbywał lakonicznymi mailami, nie siląc się nawet na pozory grzeczności. W korespondencji podkreślano że pakowanie obrazów w folię spożywczą jest najwyższym wyrazem staranności o bezpieczeństwo przesyłki. Batalia o zwrot kosztów trwa od 10 stycznia (czyli 3 tygodnie) i najpewniej oprze się o Rzecznika Praw Konsumenta. Do przesyłki nie dołączono żadnego dowodu zakupu, faktury też próżno szukać na stronie Moje Konto, ale to już zagadnienie dla Urzędu Skarbowego. Aby oszczędzić sobie wymiany nieprzyjemnych maili i rozczarowania najlepiej omijać Pakamera.pl szerokim łukiem, choć szkoda ze względu na bardzo interesujący asortyment.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60

Lukasz / 2019-12-29

Lampa miała być prezentem świątecznym, dlatego złożyłem zamówienie z wyprzedzeniem, 10 Grudnia. Myślałem, że wstawka "Termin realizacji zamówienia to 5-6 dni roboczych." na stronie jest zgodna z prawdą. Także moja wina, że byłem taki naiwny zakładając, że opis jest prawdziwy. Jako że już dawno po świętach nie zależy mi wcale na szybkiej dostawie - Pakamera może sobie tę lampę poskładać i wysłać kiedy się podoba. Pakamera nie musi się również kłopotać się z wymówkami i przeprosinami, bliska mi osoba dostała pod choinką czekoladę, także wszystko fajnie pozałatwiałem i nie ma problemu... :-)
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.00
Zalety

dużo fajnych obrazków przedmiotów na stronie internetowej...

Wady

... szkoda tylko, że nie można ich zobaczyć na żywo - nawet po zapłaceniu

Extra informacje

Iwona / 2019-12-19

Słuchajcie, to jest jakaś porażka. Chciałam zmienić coś w swoim zamówieniu- kontaktuje sie z Pakamerą- cisza. Z projektantem- odpisuje, że nie ma sprawy. Po czym Pakamera nie wiadomo czemu zamówienie anulowała... I wszyscy zdziwieni. Chyba ktoś mający wgląd do naszych maili zbyt mocno w nie ingeruje, czuję że nie było w tej konwersacji żadnej prywatności, a decyzja nie należała ani do mnie, ani do Projektanta. Piszemy oboje do Pakamery- cisza. Złożyłam drugie zamówienie zmienione, ale na zwrot pieniędzy za poprzednie czekałam dwa tygodnie, mimo że projektantowi od razu odjęli to z rozliczenia. Myślę, że na tej sytuacji stracili wszyscy!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

kontakt z projektantem

Wady

cała obsługa pakamery

Extra informacje

AnnaD / 2019-08-01

ODRADZAM zakupy na PAKAMERA !!! W czerwcu 2019 r. zamówiłam na PAKAMERA.pl dywan i pufę Projektanta LucyandKucy. Płatność 100 proc. wymagana była przy składaniu zamówienia. Po upływie umownego terminu dostawy upomniałam się o przesyłkę. Po moich mailach i telefonach dotarła pufa, dywan NIE DOTARŁ. Kilka dni czekałam na wyjaśnienie, ostatecznie PAKAMERA poinformowała, że nie ma kontaktu z LucynadKucy (Projektant nie odpowiada na maile i telefony). NIE DOSTAŁAM ZWROTU PIENIĘDZY za dywan, który nie dotarł. PAKAMERA zaakceptowała zwrot, ale nie oddała pieniędzy tłumacząc się brakiem środków na jakimś koncie LucynadKucy. PAKAMERA umywa również ręce od mojego problemu - przekazała mi adres i telefon do LucynadKucy, abym to ja upominała się o zwrot pieniędzy bezpośrednio u Projektanta. Ja przy składaniu zamówienia wpłacałam pieniądze na konto PAKAMERA i od nich oczekuję zwrotu !!! PAKAMERA w swoim regulaminie NIE INFORMUJE, że przy problemach z realizacją zamówienia Klient ma sam dochodzić roszczeń u Projektanta, a PAKAMERA za nic nie odpowiada !!! Pomimo, że PAKAMERA wie o problemie z Projektantem, który nie realizuje zamówień i nie ma z nim kontaktu, nadal oferuje jego produkty (z zapłatą wymaganą przy składaniu zamówienia), narażając kolejnych Klientów na straty !!! ODRADZAM zakupy na PAKAMERA, UWAŻAJCIE !!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80

Sylwia / 2019-07-06

Nie polecam z tego sklepu Makaliboo, czyli projektantki Ewy Saj. Pani wstawia nieaktualne zdjęcia. Zamówiłam zegarek w kolorze srebrnym, z cyframi arabskimi. Dostałam w kolorze ciemno stalowym, z cyframi rzymskimi. Rozumiem, że srebro może nie być w stylu tej pani, a cyfry rzymskie wydają jej się elegantsze (tak się tłumaczyła). Jednak powinna wystawiać przedmiot, który sprzedaje, a nie coś zupełnie innego i dziwić się jeszcze, że klient niezadowolony. Problem był też z odebraniem zwrotu. Musiałam domagać się przez Pakamerę o ponaglenie pani, by łaskawie odebrała awizowaną przesyłkę. Opinię dodaję, gdyż pomimo, że minęło trochę czasu, na stronie sprzedawcy nadal są nieaktualne zdjęcia. Moim zdaniem jest to oburzające!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40

Aga / 2019-05-13

Mówiąc szczerze rozumiem, że pakamera jest można powiedzieć bardziej prestiżowa, ale bardzo nie podoba mi się podejście obsługi. Troszkę odbiła woda sodowa to raz, dwa bardzo niemiła i chłodna obsługa. Wystawiam się w różnych miejscach, ale czegoś takiego jeszcze nie widziałam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.40
Zalety

brak

Wady

opisane powyżej

Extra informacje

Natnik / 2019-01-22

Zamówiłam naszyjnik z lawy dla męża. Został wykonany niepoprawnie i niechlujnie. Linka była za krótka do ilości włożonych na nią koralików, przez co naszyjnik był bardzo sztywny i pomarszczony. Złożyłam reklamację przez Pakamerę ale oni tylko przekazują korespondencję do sprzedawcy i tyle. Nic ze swojej strony nie robią. Poprosiłam tylko o poprawienie naszyjnika (nawet nie o zwrot pieniędzy) ale sprzedawca stwierdził, że z naszyjnikiem jest wszystko ok. Pakamera absolutnie nie wspiera kupujących niestety. Nie polecam!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

~Kuti / 2017-04-12

Porażka! Towar nie dociera miesiącami, brak kontaktu, ostatecznie otrzymałem uszkodzony! Oczywiście po reklamacji olew przez kolejne tygodnie. Prowizja Pakamery to 50% wartości produktu!!! Odradzam, nigdy więcej!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

~Czitos / 2017-02-22

Pomoc pracownika- Pani Karoliny okazała się zbawienna podczas zamówienia i doradztwa.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Super obsługa. Pani Karolina jest wyjątkowa.

Wady

Extra informacje

Kolczyki i bielizna zakupiona jest na wysokim poziomie.

~fabulus / 2016-12-21

Ostrzegam przed tym sklepem. Zamówiłam przed świętami torbę dla siostry. Cała akcja zamówieniowa miała trwać 1-2 dni robocze. Po tygodniu dzwonię i pytam co jest z zamówieniem, a Pani twierdzi, że nie mają kontaktu z projektantem. Poprosiłam o anulowanie zamówienia (na szczęście dostałam zwrot pieniędzy). Później dostałam maila od projektanta, który twierdził, że sklep nie przekazał im w ogóle zamówienia, ani pieniędzy za zamówienie. ŻAŁOSNE...Lepiej kupić gdzieś gdzie będzie gwarancja otrzymania swojego zamówienia, a nie jakichś machloi.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.20
Zalety

zwrot kasy po uprzedniej interwencji

Wady

-słaby kontakt- nie mają tego co sprzedają

Extra informacje

~Maciek / 2016-12-15

Nie polecam. Od 18.11. 2016 czekam na przesyłkę. Wysłałem kilka wiadomości. Znalazłem nawet kontakt do projektanta. Po wysłaniu maila otrzymałem odpowiedź ze były problemy w szwalni i jeszcze tydzień muszę poczekać. Na kolejne maile już nie odpisuje. Na podany numer telefonu nie da się dodzwonić. Na smsy też nie odpisuje.Czekam do świąt i zgłasza sprawę na policję.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

~Magda / 2016-11-19

Po trzech tygodniach od zamówienia lampki i zaksięgowaniu wpłaty nie dostałam towaru.Brak kontaktu ze sklepem Pakamera, a wysłałam 3 wiadomości. Czas realizacji mial wynieść 2-3dni robocze. Nie polecam. Czekam jeszcze tydzień i zglaszam sprawę na policję, mimo malwj wartości towaru 200zł
Asortyment
Łatwość zamawiania
2.50

~hania / 2016-08-25

Bardzo odradzam. Sklep twierdził, że nie dostał pieniędzy za produkt. Interwencje i telefony nie pomagały. Dopiero interwencja w PAY U odniosłą skutek - sklep miał cały czas pieniądze na koncie. Opóźnienie w realizacji zamówienia spowodowały, że projektant wyjechał na urlop i nie mogłam w ogóle otrzymać produktu. Zero poczucia obciachu ze strony sklepu. Po tygodniu zgodzili się jedynie oddać pieniądze. Obsługa opryskliwa. Masakra.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40

~Aga / 2016-08-01

Zamówiłam sukienkę, która mialam założyć na wesele siostry. Niestety mimo szybkiej wplaty i informacji na stronie pakamery, ze realizuja wysylke w ciagu max 2 dni, po tygodniu nie dość, ze nie dostalam żadnej informacji, to jeszcze nie moge sie dodzwonic do firmy, a na maile nikt nie odpisuje. Śmiać mi sie teraz chce, jak nazywają wlascicielke artystka, może faktycznie cos w tym jest bo niektórzy artysci bywaja nieogarnieci i nieslowni. Musialam pójść w starej sukience bo do ostatniego dnia czekalam na wysylke. Nawet maila z przeprosinami nie dostalam. Teraz czekam na zwrot pieniedzy, obym szybko je dostala i mogla zapomniec o niesłownej "artystce"
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.25
Zalety

Zadne

Wady

Na temat produktu nie moge nic powoedziec, gdyz go nie otrzymałam

Extra informacje

~beeyou / 2016-07-21

Dziewczyna, która obsługuje maile nie potrafi rozwiązywać problemów klienta, generalnie zła osoba na tym stanowisku. Po kilku mailach albo nie odpisuje i ignoruje maile albo nie rozważając tematu na nowo woli odrzucić problem - w końcu tak jest łatwiej.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.40
Zalety

Asortyment ciekawy i oryginalny

Wady

Dziewczyna obsługująca maile, chyba jest za młoda na kontakt z klientem

Extra informacje

około pół roku

~violetta / 2016-07-15

zdecydowanie nie polecam!!!! zamówiłam u nich bluzkę,wysłałam kase i cisza....Napisałam do nich,okazało się,ze jak chcę inny kolor to muszę dopłacić,ale nikt mnie o tym nie poinformował,po dwóch tygodniach ponownie do nich napisałam o zwrot pieniędzy.Pani mi odpisała ,że wysyłają i znowu cisza,po tygodniu znowu monit z mojej strony i co szanowna pani odpisała ,ze muszę konto podać,bo przekazem nie wysyłają,gdybym się nie odezwała to ani kasy ani bluzki bym nie ujrzała...MASAKRA!!!!!!,NIGDY JUŻ U NICH NIC NIE ZAMÓWIĘ!!!!!
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

BRAK

Wady

TOTALNA LIPA

Extra informacje

~helga / 2016-06-29

BEZNADZIEJA! Serdecznie nie polecam serwisu Pakamera.pl. Jakkolwiek jeszcze z samymi administatorami można się skontaktować, tak z projektantem w ogóle. Magicboxshop leci sobie po prostu w kulki, nie kontroluje składanych zamówień ani nie odpisuje na żadne wiadomości. Na stronie widnieje termin realizacji 3-4 dni robocze, po 14 dniach nie ma ani paczki ani konkretnych informacji o produkcie. Dodatkowo negatywne opinie na stronie są usuwane.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

-ćwiczy cierpliwość

Wady

-brak kontaktu

Extra informacje

~Aldona M. / 2013-08-12

Zakupy robiłam w Pakamerze kilka razy. Niektóre się nawet udały-ale: Jak ktoś napisał poniżej- spora część „artystów” ma swoje strony internetowe i własne sklepy- u nich bezpośrednio można kupić dużo taniej bo Pakamera ma duże opłaty, które „artyści” odbijają sobie na klientach. Jeśli ma się pecha i dojdzie do reklamacji zaczynają się schody. Zwracają sumę za zareklamowany towar, ale jak się wymieni wadliwy produkt- to płaci się w sumie więcej- ja zostałam na kosztach przesyłki zwrotnej, a nowy towar doszedł i tak nie specjalny. Zrezygnowałam jednak z ponownej reklamacji bo musiałabym znowu opłacić koszty przesyłki...A że sprzedawana odzież i tak jest droga w stosunku do oferowanej jakości materiału i nierzadko pracy- to w sumie lepiej samemu kupić sobie maszynę do szycia i zamiast oglądać wieczorem TV uszyć sobie coś fajnego. Są w Pakamerze też solidni wykonawcy ale można się nieźle naciąć.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
2.75
Zalety

mozna kupic cos innego niz w sieciowce

Wady

mozna sie naciac i zaplacic sporo pieniedzy za niechlujna prace,beznadziejna obsluga klienta- znaczy sie olewanie

Extra informacje

~xym0x / 2008-06-11

od listopada 2007 korzystalam z pakamera.pl 16 razy i za kazdym razem bylo to b. udane doswiadczenie - szybka dostawa, bez komplikacji, solidne wykonanie i materialy (srebro, naturalne kamienie) swietnej jakosci, rzetelnosc opisow podanych na stronie, co bylo niewatpliwa zasluga sprzedajacych dodatkowo, jesli ktos sledzi nowosci w pakamera.pl regularnie, to gwarantowane, ze trafi na prawdziwe perelki - goraco polecam!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.20
Zalety

rzetelnosc, czas realizacji zamowienia, unikalnosc prac, ceny

Wady

cenzura korespondencji autor-kupujacy, co wydluza czas przekazu info

Extra informacje

zakupy 11.2007-06.2008, przedzial cenowy od 26zl-234zl

~M.K. / 2008-03-17

Wpłaciłam pieniądze na konto Pakamery i 16/02/2008 dostałam potwierdzenie wysłania zamówienia. Zirytowana oczekiwaniem 12/03/2008 napisałam do Pakamery mail , na który dostałam odpowiedz, że jakoby artysta otrzymał zwrot przesyłki. Nie było powodu aby przesyłka wrócila do nadawcy gdyż moje dane na stronie Pakamery uzupełniłam prawidłowo.Nic więcej się w tej sprawie nie wydarzyło. Nie otrzymałam ani zwrotu pieniędzy, ani towaru, ani nawet przeprosin. UWAŻAJ, bo i Ty możesz stracić czas, nerwy i pieniądze!!!!

~calehri / 2007-12-29

minęlo kilka tygodni od chwili gdy pieniadze dotarły do galerii, ze statusu zamowienia wynika ze towar wogole nie został wysłany...zadnej odpowiedzi na maile, zero kontaktu, nic!całkowity brak odpowiedzialnosci, zero profesjonalizmu! absolutnie nie polecam!

~anka / 2007-09-26

Muszę się przyznać, że jestem osobą, która sceptycznie podchodzi do zakupów przez internet. Zakupy w pakamerze okazały się łatwe i przedewszystkim expresowe! Zamówione kolczyki dostałam 2 dni od zamówienia, bardzo jestem zadowlona i z dumą polęcę pakamerę innym.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

Bogaty asortyment, wysoka jakość biżuterii

Wady

nie stwierdziłam

Extra informacje

Kolczyki kupiłam we wrzesniu 07

~johnson / 2007-09-18

drogo, nieestetycznie, długo się czeka. lepiej kupować w innych miejscach!naprawde, nie polecam, kolczyki które dostałem były zupełnie inne niż na zdjęciu!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

~neris / 2007-07-04

Kupiłam tam juz kilka par kolczyków i jestem bardzo zadowolona. Są solidnie wykonane i ładne, przesyłka przychodzi b. szybko. Jest ogromny wybór, zwłaszcza kolczyków, które stanowią w większości ręcznie wykonane unikatowe egzemplarze. Istnieje też możliwość zamówienia podobnego egzemplarza, jeśli ten przez nas upatrzony został już sprzedany.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.20

Zakupy pakamera.pl opinie