Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Podróże i wypoczynek
  • /
  • Parki rozrywki
  • /
  • Zoo Warszawa
  • /
  • 1

Opinie o Zoo Warszawa

zoo.waw.pl

Warszawa

Podróże i wypoczynek Zoo Warszawa opinie
Atrakcje
1.48
Obsługa klienta
2.05
Poziom cen
2.32

Średnia ocen

1.95

w skali od 1 do 5.

 

Zoo Warszawa opinie Zoo Warszawa
1.95 1328

Bacha1000 / 2022-08-29

Odwiedzam ZOO każdego roku i niestety z każdym kolejnym jest coraz gorzej. ZOO jest bardzo zaniedbane, trawa nie koszona, brudno, brak nowych inwestycji i remontów. Odnoszę także wrażenie, że zwierząt zamiast przybywać, jest tylko mniej. Jedyne czego jest dużo to gastronomia a chyba nie o tu tu chodzi.
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
2.67

Agata / 2022-08-27

Byłam z dziećmi w zoo , jedno o mały włos nie wpadło na wybieg flamingòw, bo stare ogrodzenie ledwo się trzyma, a obok za ciężkie pieniądze zrobiona. główna aleja pozbawiona pięknych starych drzew. Nowe ogrodzenia od jej strony zupełnie nie są. dla zwierząt. Pełno straganów jak na bazarze, gdzie płaci się krocie, no i oczywiście punkty z książeczkami dyrektora. Ogród ogólnie zapuszczony i zaniedbany. Brak zwierząt w porównaniu z ich różnorodnością za czasów poprzedniego dyrektora. Stare nieremontowane wybiegi, a nowe już daleko odbiegają od standardów. W stawach brudna i śmierdząca woda, tak że ptaki prawie tam nie wchodzą. Lwy zarośnięte i niewidoczne. Jak wychodziłam od drugiej bramy rzucił mi się w oczy niegdyś piękny teren, teraz zarośnięty i ogrodzony siatką, co to ma być??. Ogólnie masakra, nikomu nie polecam, bo szkoda czasu. Wstyd mi tylko jako Waszawiance, że mamy taki zapuszczony ogród.
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Same

Extra informacje

Szkoda czasu

Darek / 2022-08-25

Zoo zaniedbane, brudne, pełno ściągającej kasę gastronomi. Brak zwierząt, nie polecam nikomu.
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Same

Extra informacje

ŻENADA

Monika / 2022-08-23

Szympansy tak smutne siedzące bez ruchu jak by miały depresję. Wybieg a raczej to zachwaszczone miejsc nazywane wybiegiem dla lwów okropne. Klepisko dla słoni coś okropnego, słonie kochają wodę. Niedźwiedź polarny oj jaki on był smutny, był upał a nawet on nie miał ochoty na kąpiel w tej rzęsie. Za to aleja od bramy przez cały ogród piękna i szeroka. Straganów, palcy mi zabrakło aby policzyć. Po wizycie w tym Zoo miałam moralniaka jak bym była w cyrku, napełniamy kieszenie komuś, kto odnoszę wrażenie nie przeznacza tego na poprawę warunków w jakich żyją zwierzęta. Ja już tam nie pojadę na pewno. Bardzo smutne, że jest tak wiele negatywnych opinii.
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
2.00

Noshmim / 2022-08-23

To ZOO powinno zostać zlikwidowane, a zwierzęta przewiezione do innych ogrodów zoologicznych. Zwierząt coraz mniej, wybiegi zaniedbane, zarośnięte krzaczorami i chwastami. Ogólnie syf. Nie brakuje za to punktów gastronomicznych i straganów z barachłem. Jako osoba niepełnosprawna wszedłem wraz z opiekunem za darmo. I to jedyny plus, bo przynajmniej nie wydaliśmy na darmo kasy za bilety. Nie polecam i odradzam odwiedzenie.
Atrakcje
2.00
Zalety

Brak.

Wady

Za dużo, by je wymienić.

Extra informacje

Renata / 2022-08-07

Jestem bardzo rozczarowana wizytą w zoo. Podpisuję się pod większość opinii. Zoo zaniedbane brude . Brak zwierząt, które się pochowały a te które było widać wyglądały na chore , a inne spały i w sumie nic ciekawego nie zobaczyłam. Nie warto było jechać 200 km.
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
2.33
Zalety

Brak

Wady

Bród smród i zaniedbanie.

Extra informacje

Ryszard / 2022-07-28

Najgorszy ogród w Polsce. Brak dobrego gospodarza, który by tym kierował. Brak zwierząt, ogólne zaniedbanie, stare wybiegi, ale pełno niepotrzebnych kafejek. Beton, zarośnięcie i ogólnie koszmar. Ten niegdyś piękny ogród, będący wizytówką stolicy, teraz przynosi tylko wstyd.
Atrakcje
1.00
Zalety

Brak

Wady

Same

Extra informacje

Sylwia / 2022-07-23

Potwierdzam opinię pozostałych. To nie jest zoo, ani nawet skansen. Z resztą nazwanie tego miejsca skansenem, to obraza dla pięknych Skansenów w Polsce. BRUD SMROD I UBÓSTWO. Moje dzieci są mega rozczarowane brakiem zwierząt (o lwach nie wspomnę), ja jestem rozczarowana brakiem porządku, brudem i wszędobylskimi straganami. Wstyd żeby zoo w Stolicy tak wyglądało!
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Brud, smród, brak zwierząt, zaniedbane otoczenie, stragany i kicz

Extra informacje

HANNA / 2022-07-18

Wczoraj zabrałam moje wnuki na wycieczkę do ZOO w Warszawie, dzieci są niezadowolone,bardzo rozczarowane brakiem zwierząt, ogólnym brudem. Zastanawiam się czy to ma być miejsce w którym oglądamy zwierzęta z całego świata czy giełda lub targi gastronomiczne. Ogólnie czuję się oszukana przez administratora ZOO . STRACONY.CZAS,PIENIĄDZE i ZAWIEDZIONE DZIECI.
Zalety

BRAK

Wady

SAME MINUSY,BRUD. SMRÓD, i.na każdym kroku naciąganie ludzi na wydatki które nie powinny być w ZOO.

Extra informacje

OMIJAMY SZEROKIM.ŁUKIEM ZOO w WARSZAWIE. POLECA. ZOO w OLIIWIE.

HANNA / 2022-07-18

Wczoraj zabrałam moje wnuki na wycieczkę do ZOO w Warszawie, dzieci są niezadowolone,bardzo rozczarowane brakiem zwierząt, ogólnym brudem. Zastanawiam się czy to ma być miejsce w którym oglądamy zwierzęta z całego świata czy giełda lub targi gastronomiczne. Ogólnie czuję się oszukana przez administratora ZOO . STRACONY.CZAS,PIENIĄDZE i ZAWIEDZIONE DZIECI.
Zalety

BRAK

Wady

SAME MINUSY,BRUD. SMRÓD, i.na każdym kroku naciąganie ludzi na wydatki które nie powinny być w ZOO.

Extra informacje

OMIJAMY SZEROKIM.ŁUKIEM ZOO w WARSZAWIE. POLECA. ZOO w OLIIWIE.

kasiekos / 2022-06-27

zoo straszne, brak zwierząt a te które były wyglądały na nieżywe lub chore- nie polecam
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
1.00

Tajfun / 2022-06-19

TO NIE JEST ZOO TE SPRZED LAT TO SKANSEN NA GRILA BRAK ZWIERZAT OGOLNY BRUD NIESTAC ZOO NA KOSIARKE DO TRAWY KAMERY OCHRONA JAK BY TO BYLA TWIERDZA A NIE MIEJSCE PRZYTULNE TO JEST MECZENIE ZWIERZAT A NIE AZYL DLA GINOCYCH GATONKOW KTORE W NIEWOLI POWINY MIEC NAMIASTKE DOMU CENA 30 ZL TO SMIECH ZA TE STRAKCJE ROZCZAROWANIE
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
1.33
Zalety

Nedza

Wady

Brud syf i meczenie zwiezat

Extra informacje

Podróżniczka / 2022-06-11

Zgadzam się z opiniami innych. Po dzisiejszej wizycie jestem strasznie zniesmaczona. miejsce strasznie zaniedbane, chwasty i trawa na wybiegach po pas.wiekszosci zwierząt nie było widać albo ich wgl nie było. Będąc 9lat temu byłam zachwycona ale tym razem to jedna wielka porażka.
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
1.33
Zalety

Wady

Wybiegi zarośnięte, brak większości zwierząt i wiele wiele innych

Extra informacje

Kasia / 2022-05-20

Wstyd i hańba! Zoo zaniedbane, brudne, teren zapuszczony, wszędzie chaszcze i chwasty. Widok jak z ogrodkow działkowych po apokalipsie. Wstyd zabrac dzieci i pokazywac w jak smutnych warunkach żyją zwierzęta. Przy akwariach smród toalet nie do opisania, bezkręgowce wyeksponowane tak ze szkoda gadać. W tygodniu na każdym kroku napotykaliśmy wycieczki szkolne małych, podstawowkowych dzieci i to one najtrafniej podsumowywaly każdą z atrakcji: „tu nic nie ma, idziemy stąd”. Omijać szerokim łukiem.
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak.

Wady

Brud, zaniedbane zwierzęta, brak ładnej zieleni (wybieg lwa zarosniety klonem jesionolistym i pokrzywami), brzydka zielen przy alejkach, brzydkie wybiegi

Extra informacje

Carolina / 2021-10-21

W Zoo bywałam bardzo często jako dziecko . Ostatni raz byłam tam 6 lat temu i jestem zniesmaczona tym co zobaczyłam . Zwierzęta są zaniedbane , smutne , ospale . Wybiegi i klatki są brudne , wszędzie pełno chwastów , woda gdzie są pingwiny i foki strasznie śmierdzi . Flamingi zamknięte w jakimś małym brudnym pomieszczeniu z brudna woda chodzą w kółko i patrzą ze smutkiem na zwiedzających . Szok. Nie rozumiem czemu nikt nic z tym nie robi gdzie jest nasz Prezydent ? Te zwierząt się tam męczą . Płakać się chce będąc tam i widząc tez smutnie stojące pingwiny w liściach z brudna woda . Większość wybiegów jest z czasów kiedy byłam dzieckiem czyli maja gruba ponad 20 lat . Jedyne co się rozbudowało to główna aleja na budki z jedzeniem !
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
3.33
Zalety

Wady

Jest ich mnóstwo

Extra informacje

lina / 2021-10-04

To była moja pierwsza wizyta w Warszawskim zoo. Pierwsza i ostatnia. Nie wiem czy za czasów komuny istniało to zoo ale na pewno było lepiej. Miejsce wygladem przypomina plan taniej produkcji horroru, opuszczone zaniedbane miejsce. Zaniedbane zwierzęta i miejsca w których przebywają gdzie są obrońcy praw zwierząt?? Wielbłąd czołgał się pod barierkami żeby skubnąć pokrzywy rosnące obok. TRAGEDIA I ROZCZAROWANIE! nie wspomnę nawet o toaletach bo to wstyd na stolicę!!!
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
1.67
Zalety

BRAK

Wady

WSZYSTKO

Extra informacje

szkoda czasu na zwiedzanie na prawdę, ten obraz nędzy i rozpaczy pozostaje na długo

Mania / 2021-09-13

Byłem z rodziną w sobotę. I bardzo wyszedłem rozczarowany. Ponieważ ostatni raz byłem 20 lat temu. Tam nic się nie zmieniło oprócz jednego deptaka dla handlarzy. Zwierzęta zaniedbane zieleń w opłakanym stanie zarośnięte miejsca do oglądania. Tam przecież można zrobić ładne tarasy widokowe żeby można było nie przeszkadzać i zakłócać w życiu codziennym zwierzętom. Co się dzieje z tymi pieniędzmi jak tam jest taki przemiał ludzi. Może warto wymienić dyrektora ?
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
2.00
Zalety

Brak.

Wady

Zaniedbałem zwierzęta , stara infrastruktura. 20 lat bez Ian.

Extra informacje

Szkoda czasu.

Agnes / 2021-07-21

Nie polecam. Zoo w fatalnym stanie, brak zwierząt na wybiegach, fosy dla fok, niedźwiedzi których brak są smierdzace i zielone. Dzieci były zawiedzione bo nie widziały dużych zwierząt typu niedźwiedź, słonie, tygrysy i lwy oraz foki. Szkoda pieniędzy na bilet.
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
2.33
Zalety

Wady

Jak wyżej

Extra informacje

Darek / 2021-07-18

Witam serdecznie. Moja opinia na temat Warszawskiego zoo jest taka, nie chonoruja karty dużej rodziny fatalnie słabo rozplanowanie jest zaniedbane przestażałe zwierzęta tam cierpią maja. Za mało miejsca
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
1.00
Zalety

Żadnych

Wady

Milion

Extra informacje

robert / 2021-06-04

Przejechaliśmy ponad 150 km w jedną stronę bilet 2+1 kosztował 70zł. Dziecko nie zobaczyło kompletnie nic. Wszystko zarośnięte pokrzywą zwierząt nie widać. Dzikie tłumy i raczej wszyscy zniesmaczeni. Więcej bud z jedzeniem niż zwierząt. To nie jest zoo tylko paśnik dla ludzi. Dowolne mini zoo prywatne oferuje więcej zwierząt niż ten "ogród". Jak ktoś ma wydać na bilet to lepiej pójść nad Wisłę i te pieniądze wrzucić do rzeki może złota rybka spełni życzenie (większa szansa niż zobaczenie czegokolwiek w tym zoo). Najgorszy ogród w Polsce. Szczerze nie polecam.
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

wszystko

Extra informacje

wyszliśmy po pół godziny

janusz / 2021-06-04

tak zapuszczonego zoo nie widziałem nigdzie mieli tyle czasu i żeby nawet trawy nie skosili to jakieś nieporozumienie
Zalety

brak

Wady

jeden wielki koszmar

Extra informacje

Bogdan / 2021-06-03

3.06.2021 Traageediaa, zoo zarośnięte zielskiem. Klatki z ptakami i małymi zwierzątkami porośnięte chaszczami wewnątrz na zewnątrz oraz przed klatkami, nie widać co jest w środku. Wybiegi np. goryli, lwów zarośnięte trawą do pasa, zwierząt nie widać. Przed barierami dużych zwierząt chaszcze do pasa, małe dzieci nic nie widzą rodzice dźwigają je na rękach. Dla przykłady wybieg dla słoni nie można się oprzeć o barierkę bo pokrzywy są do pasa i wystają na zewnątrz.
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

zoo bardzoo zaniedbane, katastrofa

Extra informacje

hania / 2020-02-13

Inaczej się zwiedza zoo w zimie, rodzina była zachwycona
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
5.00

biolożka / 2020-02-07

Żaden inny ogród zoologiczny w Polsce nie dorównuje Zoo w Warszawie
Atrakcje
Obsługa klienta
Poziom cen
5.00

Podróże i wypoczynek Zoo Warszawa opinie