Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • Zielony Parapet
  • /
  • 1

Opinie o Zielony Parapet

zielony-parapet.pl

Dobrodzień

Zakupy Zielony Parapet opinie
Asortyment
3.64
Dostawa
4.12
Łatwość zamawiania
4.02
Obsługa i reklamacje
3.18
Poziom cen
3.15

Średnia ocen

3.62

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

44

dodanych opinii

 

Miki / 2021-04-18

Nie polecam. Wielkość nie adekwatna do ceny. Rozmiary roślin różnią się od opisu na stronie. Zdarzają się pasożyty, ale Pani O. twierdzi z uporem że u nich nie ma żadnych pasożytów. Bądźmy poważni! Niepoważne traktowanie klienta. Ja na pewno żadnego kwiata u nich nie kupię, szkoda pieniędzy i rozczarowań. Ogólnie jakość roślin na duży minus. Polecam natomiast sklep Jungle Boogie, gdzie rozmiar M jest rozmiarem M!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.20
Zalety

Podłoża

Wady

Robienie z klientów idiotów.

Extra informacje

Marta / 2021-04-17

Kiedyś zamawiała mi koleżanka i wszystko zawsze było ok, tym razem ja zamówiłam większą partię, również dla znajomych kwiaty. Wszystko przyszło PRZEPIĘKNE! Kwiaty w świetnej kondycji są ze mną już 5 dni. Niesamowicie wyrośnięte sadzonki, nie byle jeden badyl i tyle. Przepiękne małe kiełki które już dziś są dużo większe i na ich miejscu pojawiają się kolejne. Naprawdę gorąco polecam Wszystkim, Bardzo się bałam o wysyłkę, ale każdy kwiat starannie zapakowany, oddzielone łodygi taśma, przez co nic się nie połamało. No po prostu cuuudo
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

W moim zamówieniu wszystko

Wady

Nie można odpakować od razu :< trzeba poczekać a to najgorsze :(

Extra informacje

Magda / 2021-04-11

Nie polecam, kupiłam 3 kwiaty przyszły niezle zabezpieczone, ale jeden był ułamany drugi zgnił po 2 dniach ze względów technicznych (wyjazd świąteczny i pospiech) nie dokonałam zdjęć zdjęcia wysłałam po 5 dniach mojej nieobecności i reklamacja nie została uznana pomimo wczesniejszych maili. Osoby pracujące w sklepie twierdzą ze kwiaty się przyją ułamany fikus usycha pomimo wielu staran, epipremnum gnije sklep zwalił wine na mnie, że kwiat przelałam, dodatkowo cena nie jest adekwatna do wielkości; w takiej samej cenie w sklepie doastałam malucha czyli 5 listeczków z tego 2 zgniłe w sklepie ogrodniczym piekne duże liście wypełniające całą doniczkę myślę ze w zielonym parapecie byłaby to sadzonka o rozmiarze M. z 3 kwiatków jeden był w niezłym stanie ciekawa jestem czy przetrwa.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60
Zalety

hmm... odbszerny asortyment

Wady

długi czas oczekiwania, długi czas oczekiwania na odpowiedz na wiadomość, nie uznanie reklamacji pomimo stosowania się do zalecen z pierwszego maila, drogie kwaity

Extra informacje

Ewa / 2021-04-08

Bardzo duży asortyment, jest z czego wybierać. Kwiaty piękne, zamówiłam miniaturki. Przyszły idealnie zabezpieczone, przyjęły się szybko są zdrowe i ładnie rosną. Jedyny minus to trudna komunikacja ze sklepem i brak reakcji na wiadomości. Ale rośliny polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.20
Zalety

duży wybór, zdrowe rośliny, profesjonalne pakowanie

Wady

trudna komunikacja ze sklepem, dość wysokie ceny

Extra informacje

Sylwia / 2021-04-07

Ludzie czytając wasze opinię, zastanawiam się jak wy żyjecie we współczesnym świecie. To są rośliny! Żywe organizmy! Zamawiając je przez internet, gdzie zazwyczaj ceny są dużo przystępniejsze niż w sieciowkach musicie się liczyć że coś może się uszkodzić. Od kiedy pojawiła się możliwość zamawiania przez internet, kupuje regularnie z różnych sklepów, JB, MS, Tomaszewski, ZP. Wpadki się zdarzają! Ale ZP ma nakwiekszy wybór, caly czas wprowadzają nowości. Wszystko mają opisane na stronie. Na samym dole macie zdjęcia roślin i podane wymiary. Nauczcie się czytać, a nie potem wylewacie swoje żale ze rośliny przyszły małe. Wszystkie Grażyny które chcą zaoszczędzić na większych roślinach i zamawiają małe sadzonki a potem wylewają żale w opiniach. Nauczcie się patrzeć co kupujecie! Czytajcie stronę od deski do deski. Najlepiej wysmarować opinię jako niezadowolony klient. Jak nie potraficie korzystać z internetu to idźcie do biedny kupić roślinę a potem po miesiącu przyjdźcie z reklamacją bo wam zdechła. Czemu żadna tak nie zrobi? No właśnie... Bo to logiczne, żywe organizmy i na ich wzrost wpływa nawet temperatura w pomieszczeniu! Zostały byście wyśmiane. Też niektóre z moich roślin nie przetrwały i to nie tylko z ZP ale też z innych sklepów. Ja mam tą świadomość że wpływ miały warunki uprawy!!!! Do wszystkich Grazyn, pomyślcie trochę zanim coś napiszecie. To nie boli. ;)
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Zadowolony Klient / 2021-04-07

Witam, rok temu córka pokazała mi stronę Zielonego Parapetu. Wybrałem rośliny, które były dla mnie interesujące i postanowiłem skontaktować się ze sklepem telefonicznie. Odebrała pani Ania, którą serdecznie chcę pozdrowić. Wszystko mi wytłumaczyła, zwróciła uwagę, na rozmiary roślin, opisała gdzie mam szukać. Bardzo miło się z tą panią rozmawiało... i rozmawia do teraz! Jestem stałym klientem, zawsze składam zamówienie telefonicznie. Pani Ania to złota kobieta, która ma dużą wiedzę o roślinach, bardzo miło się prowadzi rozmowę. Obsługa klienta jest na bardzo wysokim poziomie. Brawo. Waldemard
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Anna / 2021-04-02

Nie polecam. Rośliny albo przesuszone albo zalane. Pomylony rodzaj pilei. Część nie ukorzeniona, choć w opisie aukcji na allegro miała być pełnowartościowa roślina. Trwa walka o życie, poszły w ruch środki przeciwgrzybiczne. To już lepszą jakość można znaleźć na ryneczku, przynajmniej u nas w Krośnie mają.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

Brak

Wady

Przesuszone lub przelane, choroby grzybiczne, nieukorzenione sadzonki

Extra informacje

2 dni

Agnieszka / 2021-04-02

Zgadzam się, ze jakość roślin w znacznym stopniu się pogorszyła. wielkość absolutnie nie adekwatna do ceny. Takich małych escheverii nie widziałam nigdy w żadnym markecie, zdjęcia dużo przekłamują wielkość. Zamówiłam w jednym czasie filodendrona brasil w zielonym parapecie i światfoślin.eu cena podobna, wielkość podobna, ale w zielonym parapecie w ogóle nie ukorzeniona sadzonka, słaba jakość. Z trzech pędów - jeden dojechał do mnie wyschnięty, dwa próbuję ratować. Filodendon birkin mały, drogi jak za tą wielkość i uszkodzone liście. Kupiłam u nich rok temu birkina- duży, ładny i tańszy okaz. .
Zalety

profesjonalna strona internetowa

Wady

cena nieadekwatna do jakości

Extra informacje

Beata / 2021-03-31

Na Zielonym Parapecie zamawiam już od dawna. Wszystko w jak najlepszym porządku. Raz zdarzyło się, że rośliny przyszły troszkę nadłamane, skontaktowałam się z działem obsługi klienta ok. 22:00 Na drugi dzień ok. 9:00 już dostałam odpowiedź, ze skontaktuje się ze mną Pani Ola z działu reklamacji. Pod koniec dnia dostałam wiadomość mailową, że mogę wybrać rabat lub odesłać roślinkę a oni przyślą mi nową. Nie chciałam odsyłać i jej męczyć, więc wybrałam rabat. Świetne podejście do klienta, mogłam sobie wybrać jaka rekompensata mnie satysfakcjonuje. Kontakt bardzo szybki i sprawny, jiz następnego dnia pieniądze ze wzrotu były u mnie na koncie. Jestem mega zadowolona!! Kupując rośliny przez internet czasem trzeba się liczyć, że coś może się uszkodzić, wiadomo jak kurierzy traktują paczki! ZP zachowało się bardzo profesjonalnie. Pani Ola również bardzo miła, miałyśmy okazję porozmawiać przez telefon. Polecam ten sklep i na pewno będę wracała!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Joanna / 2021-03-29

Bardzo nieprofesjonalny sklep, wielkość asortymentu nie idzie w parze z czasem obsługi. Może należałoby zatrudnić więcej obsługi. Po 9 dniach od zamówienia i dokonaniu wpłaty okazało się, że rośliny nie otrzymam. Tłumaczenie obsługi( zabrakło, lub są uszkodzone)
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Szkoda, mój drugi zakup

Wady

Bardzo długi czas oczekiwania, bez gwarancji, że się towar otrzyma

Extra informacje

Towar nieosiągalny. Zwrot got. nie czekając na decyzje z którą się nie zgadzałam.

Zakupy Zielony Parapet opinie