Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • Zielony Parapet
  • /
  • 1

Opinie o Zielony Parapet

zielony-parapet.pl

Dobrodzień

Zakupy Zielony Parapet opinie
Asortyment
3.95
Dostawa
3.67
Łatwość zamawiania
4.17
Obsługa i reklamacje
3.31
Poziom cen
3.5

Średnia ocen

3.72

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

127

dodanych opinii

 

Ania / 2022-08-07

Polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.00

Ewa / 2022-08-05

Po złożeniu zamówienia przeczytałam opinie na tej stronie i zrobiło mi się gorąco - szybko pożałowałam złożonego zamówienia, ale po tym, kiedy już je otrzymałam - nie żałuję! Rośliny kupione jako maluchy wcale nie są takimi maluchami, jakimi zdawały mi się być po przeczytaniu komentarzy. Po zdjęciach na stronie Zielonego Parapetu spodziewałam się maksymalnie trzech listków na roślinę, tymczasem dwa fikusy mają ich po kilkanaście, a PPP - niby też maluch - jest bardzo mocno wyrośnięta i już nawet z wybarwionym jednym liściem. Faktycznie, jeden z fikusów wygląda nie do końca zdrowo (wciornastki?), ale może uda się go uratować po szybkiej chemicznej reakcji. A nawet jeśli nie - cena 5zł nie boli. Warto pamiętać, że niezadowoleni konsumenci piszą opinie znacznie chętniej niż ci, których zamówienie rozczarowało. Paczka była również dobrze zabezpieczona i chwała temu, bo nie była zbyt dobrze traktowana przez kuriera i recepcjonistkę, która odebrała paczkę. Mimo to rośliny nie ucierpiały w żaden sposób. Osobiście sklep polecam!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
4.75
Zalety

Wcale nie tak małe rośliny, niskie ceny maluchów, dobre zabezpieczenie paczki, szybka realizacja

Wady

Stan roślin może wymagać obserwacji i reakcji

Extra informacje

Karolina / 2022-08-03

Bardzo małe rośliny w bardzo wysokiej cenie!!! Szkodniki dają gratis! Odradzam i nie polecam !
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80
Zalety

brak

Wady

jakość, bardzo wysoka cena, rośliny ze szkodnikami

Extra informacje

miłośniczka kwiatów

Andrzej / 2022-08-03

Nie polecam!!!! Wszystkie rośliny otrzymałem ze szkodnikami!!! Nie dość, że połowa padła, z kilkoma nadal walczę o przetrwanie i mam obawy czy wygramy tą walkę. Z zamówionych ponad 15 roślin aktualnie są jeszcze 4 i każda ma szkodnika :( Dodatkowo zaczęły chorować mi okazy, które były w domu. Kolejna kwestia to mikroskopijne sadzonki za kosmiczne pieniądze, niestety ten fakt byłem dopiero stwierdzić po otrzymaniu zamówienia. NIGDY WIĘCEJ NIE SKUSZĘ SIĘ NA ZAKUP ROŚLIN PRZEZ INTERNET!!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

brak

Wady

Cena, jakość roślin, szkodniki

Extra informacje

pasjonat ogrodnik, miłośnik kwiatów

Gosia / 2022-08-02

Uszkodzony karton, rozerwana torebka z węglem, reklamacja przebiegła szybko i bezproblemowo polecam
Asortyment
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.50
Zalety

Dobry kontakt

Wady

Extra informacje

Szybko

Jarek / 2022-08-02

Sprawnie, expresowo
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.80
Zalety

Dobry kontakt

Wady

Extra informacje

Szybko, sprawnie

Aneta / 2022-08-01

Odradzam zakupy w tym sklepie, rośliny dotarły zniszczone, gdyż były bardzo źle zapakowane, ściśnięte w kartonie, sukulenty poniszczone, a Pani w sklepie pisze, że mogą zwrócić 50% kwoty, gdyż roślina może rosnąć (TO NIC, ŻE JEJ POŁOWA JEST ZNISZCZONA a jest to sukulent i rośnie powoli.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60
Zalety

brak

Wady

obsługa klienta, pakowanie roślin do transportu

Extra informacje

Klaudia / 2022-07-31

Odradzam zakupy przez internet w tym sklepie. Dokonałam w sumie dwóch zakupów w różnym odstępie czasu, łącznie ok. 10 roślin. Niestety te z pierwszego zamówienia nie przeżyły 3 miesięcy. Były za małe do transportu i wszystkie padły mimo odpowiedniej pielęgnacji. Co do drugiego zakupu jestem totalnie zawiedziona. Kupiłam już nieco większe rośliny, które niestety dotarły chore. Na jednym egzemplarzu widoczne plamy na 50% liści, od razu zrobiłam zdjęcie i wysłałam do reklamacji. Odpowiedź miałam otrzymać w ciągu 48h, niestety czekam już 6 dzień, a odpowiedzi jak nie było, tak nie ma. Brak poszanowania klienta. Druga roślina wyglądała ok, niestety po dwóch dniach połowa liści zżółkła. Rośliny drogie, cena nie jest adekwatna do wielkości oraz jakości roślin.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60
Zalety

Wady

Rośliny chore, bardzo małe

Extra informacje

Monika / 2022-07-31

Nie polecam sklepu!!!! Rośliny mikroskopijne a do tego drożyzna biorąc pod uwagę to co się otrzymuje. Kolejna rzecz na minus to szkodniki jakie się otrzymuje. Zdjęcia na stronie podrasowane aby się skusić ale odradzam. Skusiły mnie zdjęcia ale dużo większe rośliny można kupić w markecie. Z 10 roślin jeszcze 3 próbuje uratować, reszta przegrała walkę ze szkodnikami, nawet chemia nie pomogła do ich zwalczenia. Poza tym szkodniki zaatakowały zdrowe kwiaty domowe. Odradzam zakupy!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

Brak

Wady

Cena, jakość, szkodniki

Extra informacje

4 miesiące

Kinga / 2022-07-26

Roślina do transportu zabezpieczona fatalnie! Brak osłony na bryłę korzeniową, brak stabilizacji rośliny w paczce. Nieprofesjonalne pakowanie. Roślina dotarła poturbowana, aż żal było patrzeć. Rozsypana ziemia po całej paczce, korzenie rośliny na wierzchu, doniczka oddzielnie połamane liście. Szybki przebieg reklamacji, to jedyny plus. Lecz niesmak pozostał i raczej już nic nie kupię w ZP.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.40
Zalety

szybki przebieg reklamacji

Wady

nieprofesjonalne pakowanie

Extra informacje

Ewelina / 2022-07-25

Nie polecam, ostatni raz zamawiam coś na ZP. Niepomocna obsługa klienta, ceny nieadekwatnie wysokie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
1.75
Zalety

Brak

Wady

Cena, bardzo słaba obsługa klienta, mały asortyment

Extra informacje

Joanna / 2022-07-14

Kolejna roslina ktorej wyglad nie przypomina tej ze zdjec na stronie internetowej i kolejny raz okazalo sie, ze niezdrowy wyglad, czyli usychanie lisci to u tej crassuli naturalne. Czemu ZP nie prezentuje tych "naturalnych" mankamentow na zdjeciach? To oszukiwanie klienta, wprowadzanie w blad pokazywaniem retuszowanych zdjec, klamaniem na temat wygladu rosliny, sprzedawaniem przez internet roslin, ktore nie istnieja. W poradach na niczym sie nie znaja, rady to banaly, albo cytowanie ksiazki, ktora ZP ma w sprzedazy. Ograniczaja sie do pytan o podloze i na to zwalaja wszelkie problemy, radza aby kupic podloze u nich ;D albo tlumacza mi sie, ze wyslali zapytanie do ekspertow po czym po kilku dniach pisza, ze taki wyglad rosliny to " naturalne". Handlarze ogrodnicy na rynku z Niderlandow to sa eksperci? Jacy i skad ci eksperci?
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.20

Krzysztof / 2022-07-07

Reklamacja przebiegła sprawnie, ekspresowo, w przemiłym klimacie,
Asortyment
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
4.33
Zalety

Dobry kontakt

Wady

Extra informacje

Szybko, sprawnie

Julka / 2022-07-05

Błyskawiczna wymiana pomylonego kwiatka, jeszcze nigdy tak szybko nie otrzymałam produktu z innego sklepu, mega pozytyw
Dostawa
Obsługa i reklamacje
5.00
Zalety

Dobry kontakt

Wady

Extra informacje

Szybko, sprawnie

Kasia / 2022-07-05

Zdecydowane wszytko na tak, zadowolana49
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Dobry kontakt

Wady

Extra informacje

Oliwka / 2022-07-04

Zdecydowanie nie polecam. Zamówiłam dużą roślinę, która dotarła z poobrywanymi liśćmi, bynajmniej nie w transporcie, ponieważ nie było ich w paczce. Dodatkowo kilka liści zostało wetknięte w ziemię bez korzeni. Po kontakcie z działem reklamacji dowiedziałam się że to dostali od producenta i mogę sobie sama ukorzenić liście bo to proste.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60
Zalety

Pakowanie roślin

Wady

Stan rośli, cena, stosunek do kupującego

Extra informacje

Martyna / 2022-07-01

Bardzo szybka obsługa. Otrzymałam uszkodzoną doniczkę, szybki proces rozpatrzenia reklamacji, kontakt na najwyższym poziomie. Dodatkowo mogłam dołożyć inne produkty do wysyłanej reklamacji. Profesjonalne i przemiły kontakt, wrócę kolejny raz
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.40
Zalety

Dobry kontakt

Wady

Extra informacje

Kasia / 2022-06-22

Nigdy więcej zakupów w Zielonym Parapecie. Jakość roślin jest na żenująco niskim poziomie. Rośliny przychodzą uszkodzone,z plamami, ze szkodnikiem ,grzybem lub innymi chorobami. Rośliny gniją na potęgę. Ceny nieadekwatne do jakości. U konkurencji można kupić rośliny większe i w dużo lepszym stanie za cenę często nawet niższą... Paczki są coraz gorzej zabezpieczane. Obsługa, to raczej jakiś bot. Wysyłka trwa dłużej niż sklep obiecuje. Oprócz asortymentu nie znajduje plusów tego sklepu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

Duży asortyment

Wady

Jakość roślin, cena, obsługa reklamacyjna

Extra informacje

Narcysia / 2022-06-21

Super, przyszły dobrze zapakowane. Jestem zadowolona.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

Zapakowanie, informacje o roślinach w opisach, piękne okazy

Wady

Extra informacje

Paulina / 2022-06-13

Nie polecam zakupów w zielonym parapecie. Jakość roślin i obsługi reklamacyjnej jest na bardzo niskim poziomie. Kilka lat temu byłam zadowolona, ale teraz widzę że chcą iść na ilość nie na jakość. Zamówiona przeze mnie monstera przyszła w opłakanym stanie z licznymi uszkodzeniami mechanicznymi i rozsypaną ziemią po całej paczce. Postanowiłam zareklamować roślinkę i najpierw obsługa zielonego parapetu próbowała mi wmówić ze nie widzi problemu, wiec wysłałam kolejne zdjęcia i zdecydowali się na uznanie reklamacji - albo odesłanie danej rośliny i wymianę na wolna od wad albo rabat 5% od wartości sadzonki (w moim przypadku roślina kosztowała 29,99 zł czyli dostałam propozycje rabatu w wysokości 1,50 zł - wstyd coś takiego proponować). Cały proces reklamacyjny trwał ponad tydzień bo czas oczekiwania na odpowiedzi z zielonego parapetu był bardzo długi i miałam wrażenie ze dostaje gotowe szablony odpowiedzi, które nie odnosiły sie do zgłaszanych przeze mnie roszczeń. W zaistniałej sytuacji nie chciałam narażać już uszkodzonej rośliny na kolejne obrażenia które mogły się wydarzyć podczas transportu zrezygnowałam z kontynuowania reklamacji. Żenada
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80
Zalety

Spora oferta

Wady

Jakość obsługi reklamacyjnej, jakość roslin i nieadekwatne ceny

Extra informacje

Grzegorz / 2022-06-12

Kwiatki ładne i bardzo dobrze zapakowane. Niestety zostaliśmy wprowadzeni w błąd przez obsługę i niepotrzebnie podlaliśmy kwiaty przed przesadzeniem, co dla jednego z nich skończyło się tragicznie. Jesteśmy laikami i liczyliśmy na profesjonalną poradę sklepu, który uchodzi za eksperta. Rozczarowaliśmy się jednak pod tym względem i wątpię, byśmy korzystali w przyszłości z usług Zielonego parapetu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

Ładne kwiaty, bardzo dobrze zapakowane

Wady

Porady wprowadzające w błąd

Extra informacje

Iwona / 2022-06-07

No niestety odradzam zakupy w tym sklepie. Narobiłam sobie nadziei i się zawiodłam. Zdjęcia, jak już ktoś napisał, "ulepszone", ale tego byłam świadoma. Zamówiłam 8 roślinek, w tym kilka "maluszków" - pseudopromocja na "maluszki" nie została naliczona. Nie ma żadnego kodu na to, nie wiem, jak te niższe ceny mają niby wskoczyć do koszyka. Ale machnęłam na to ręką, zachęcona pozytywnymi opiniami na stronie. Teraz, o naiwności!, dopiero przeczytałam opinie tutaj i widzę, że te sklepowe opinie są oczywiście ustawione (tzn. publikowane są tylko te pozytywne). Ale co najgorsze kwiatki przyjechały w opłakanym stanie: połamane, roślinka, która lubi wilgoć, zasuszona... Nie wiem, co o tym myśleć. Wczoraj wysłana, a dzisiaj suchy badyl (chociaż było dziś gorąco, to fakt). Ja wiem, że kurierzy mają w d... i rzucają paczkami (zamawiałam do paczkomatu, licząc, że ludzie zajmujący się roślinami, wiedzą, jak je zabezpieczyć do wysyłki), ale właśnie dlatego nie owija się roślinek w szary miękki papier, jak butelki wódki w sklepie, tak że latają bez tego żałosnego papierka po całym pudełku. Nie, nie, nie i jeszcze raz nie!!! Reklamację sobie odpuszczam. Dziękuję, jak się komuś chciało przeczytać.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
3.00
Zalety

Że w ogóle roślinki dotarły:)

Wady

Jak w opisie.

Extra informacje

Natalia / 2022-05-23

Rośliny przyszły zgodnie z zamówieniem, w dobrym stanie, super zapakowane.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

Szybka dostawa

Wady

Brak

Extra informacje

Patrycja / 2022-05-20

Rośliny malutkie i koszmarnie drogie. Niestety również z tarcznikiem???? Absolutnie odradzam!!! Na stronie sklepu opinie o produktach są podrasowane i nie zamieszczają tych negatywnych wcale!!! Kolejny raz się nie nabiorę????
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

Brak

Wady

Cena, rośliny chore i bardzo drobne!

Extra informacje

Mark / 2022-05-17

Dostawa błyskawiczna, towar zgodny z opisem .
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.75
Zalety

Szybko i konkretnie

Wady

Brak

Extra informacje

Klaudia / 2022-05-13

O ile podłoża i dodatki do niego mają dobre o tyle z roślinami jest tragedia! Zapłaciłam miliony za malucha kolekcjonerskiej rośliny , która przyszłą z jednym liściem z masą uszkodzeń mechanicznych! Po złożeniu reklamacji w której zarządzałam wymiany rośliny lub rekompensaty części kwoty otrzymałam odpowiedź "nie mamy podstaw do uznania reklamacji[...]rośliny, potwierdzam, że roślina posiada drobne wady. Prawdopodobnie są to nieznaczne, zagojone już skaleczenia (urazy mechaniczne), które nie wypłyną negatywnie na dalszy wzrost rośliny. Stanowią one jednak defekt wizualny".
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60
Zalety

Żadnych !!!

Wady

Wysyłają uszkodzone rośliny i nie przyjmują reklamacji , wysyłka trwała prawie cały tydzień!

Extra informacje

Monia69 / 2022-05-12

Sklep - jedno wielkie nieporozumienie. Kupują małe rośliny na giełdzie holenderskiej za kilka euro a sprzedają za miliony monet. Nie polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.20
Zalety

-

Wady

towar z giełdy najtańszy a sprzedają za kolosalne pieniądze

Extra informacje

Monika / 2022-05-12

To były pierwsze i ostatnie moje zakupy w tym sklepie!!! Cena nieadekwatna do otrzymywanych produktów!!! Są one bardzo małe, zdjęcia na stronie podrasowane. Przyznaję, iż nie miałam wiedzy, że to taka drobnica!!! Nie kupiłabym tych kwiatów. Można za te pieniądze kupić dużo większe rośliny. NIGDY WIĘCEJ ZAKUPÓW W TYM SKLEPIE!!!! Pytanie - czy rośliny przeżyją i nie dostałam w gratisie, żadnego szkodnika. Jutro zajmę się przesadzaniem i wtedy będę wiedziała więcej ale po komentarzach spodziewam się słabizny. Wysyłka nie była w takim czasie jak podawane jest na stronie. Reasumując - bardzo malutkie rośliny i strasznie drogie. NIE POLECAM!!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60
Zalety

duży wybór

Wady

bardzo małe rośliny, bardzo drogie rośliny i koszty wysyłki, kilka roślin wątpliwej jakości, uszkodzone liście, podeschnięte końcówki

Extra informacje

mam je od tygodnia

Katarzyna / 2022-04-27

Rośliny zaatakowane szkodnikiem oraz praktycznie wypadające z doniczek na skutek przesuszonego podłoża.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60
Zalety

Dokładnie opakowane

Wady

Schorowane, o nieładnym pokroju, wyblaknięte liście

Extra informacje

Michasia / 2022-04-27

Rośliny dobrze zapakowane i to właściwie jedyny plus. Niestety odbiegające od opisu w ofercie sklepu - bez ładnie wybarwionych liści itp. W dodatku przybyły z wełnowcem. Oferta jest bogata, ale droga i jakość niestety marna. Nie kupię ponownie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.80
Zalety

szybka wysyłka, dobra jakość opakowania

Wady

rośliny mniejsze, słabo ukorzenione, zarażone szkodnikiem

Extra informacje

Maria / 2022-04-22

Ceny są BARDZO wysokie, w takiej samej cenie można kupić 3/4 razy większą roślinę w supermarkecie. Jedyną zaletą jest duży wybór, ale co z tego jeśli rośliny przychodzą ledwo co ukorzenione. Podrasowane zdjęcia kwiatów z internetu, które mają się nijak do rzeczywistości. dostawa jest strasznie droga i tak naprawę nie wiadomo za co się płaci, gdyż jedna z moich sadzonek była w połowie poza doniczką.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80
Zalety

duży wybór

Wady

wysokie ceny, słabo ukorzenione sadzonki, clickbaitowe zdjęcia roślin

Extra informacje

Ania / 2022-04-21

Dzisiaj otrzymałam swoje wymarzone/ wyczekane dwie roślinki ,niestety obie przyszły uszkodzone. Na jednej stare wysuszone liście ,druga natomiast połamana ( źle zabezpieczona w transporcie). Zamówiłam też dodatkowo 5 osłonek i niestety 3 uszkodzone ( uszczerbione podrapane) całą moją radość trafił szlag. Jest to moje drugie i ostatnie zamówienie w tym sklepie!! Pierwsze też było nienajlepsze, ale chciałam dać im szanse:( Apel do sklepu "klient kupujący przez internet to też klient, który chce być zadowolony z zakupów!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60
Zalety

Wady

Brak dbałości o klienta

Extra informacje

WANDA / 2022-04-13

zamówienie dotarło bezpiecznie,super zabezpieczone cieplutka kołderka dla roślinki na wypadek mrozów,pozostały zamówiony asortyment cały i zdrowy.Można polecić firmę dba o wysyłany towar,wszystko bez problemów i sprawnie-nie pierwszy raz zamawiam.Zakochałam się w mojej roślince trzykrotka "Nanouk" dotarła przed świętami,i zadaje szyku na tle innych.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
4.75
Zalety

same

Wady

nie zauważyłam

Extra informacje

dwa dni

Barbara / 2022-04-12

zakupiłam sazdonki : Zamiokulkas zamiolistny - Rozmiar sadzonki : L i Skrzydłokwiat - Rozmiar sadzonki : M , oraz Osłonkę Ø 15 cm biała PRĄŻKI kulista 2105034 kwiaty są przepiękne, zamikulkas to roślinka zdrowa , piękna , nie uszkodzona, skrzydłokwiat również piękny, zielony zdrowy, doniczka piękna. wszystko było starannie zapakowane, nic się nie uszkodziło.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Malgorzata / 2022-04-12

POLECAM wszystkim, jestem bardzo zadowolona. Bardzo duży wybór kwiatów. Szybkie, terminowe dostawy, kwiaty docierają w świetnej kondycji, są zdrowe i bez robaków/muszek itp. Składałam zamówienie przez internet, ale dopytałam się i uzgodniłam drobiazgi przez telefon. Bardzo dobry kontakt telefoniczny. Nadmieniam, że to moje pierwsze zamówienie kwiatowe przez internet, więc byłam mocno marudna.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Wybór kwiatów, dostawa, kondycja kwiatów, kontakt telefoniczny, ceny

Wady

Brak

Extra informacje

Monika / 2022-04-06

Nie polecam zakupów on-line z tego sklepu. Otrzymałam roślinę z licznymi plamami na liściach, obsługa sklepu wyjaśniła, że są to wygojone już uszkodzenia mechaniczne i nie podlegają zwrotom kosztów. Roślina wyglada nieciekawie, z pewnością nie będzie miss roślinek w moim domu, za to została jej przypięta łatka aktora kultowej serii „Teksańska masakra piłą mechaniczną”. Pozostaje się pogodzić z kontrastem jakości na parapecie. Więcej nie zrobię zakupów w tym sklepie. Jestem niezadowolona z jakości produktów oraz obsługi Klienta. PS: jeżeli ktoś traktuje żywe organizmy jak zabawkę to nie powinien się tym zajmować
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60
Zalety

Brak

Wady

Słaba Obsługa oraz jakość produktów. Poziom cen do jakości jest wielka pomyłka

Extra informacje

3 dni robocze

Joanna / 2022-04-04

Przysłali mi 2 mammillarie Arizona Snowcap. Na stronie 7 fotografii wziętych z internetu reklamującymi roślinkę ze snieżnobiałymi areolami pokazane z maksymalnym zbliżeniem + 2 zdjęcia roślin wysyłanych z ZP gdzie pokazane są rośliny z oddali, na palecie. Gdy przesyłam reklamację tłumacza mi, że beżowy kolor areoli to dla tej śnieżnobiałej rośliny naturalne i widać tez beżowe przebarwienia na zdjęciach wysyłanych roślin - to kłamstwo i manipulacja. W miesiąc rośliny zgniły i zarażały moje inne rośliny wełnowcami. ps.1. Dwa miesiące wcześniej zamówiłam taką samą roślinę i jakoś była śnieżnobiała. ps. 2. Mam wrażenie, że chat box na stronie to rozmowa z automatem, bardzo długo się zastanawia zanim odpowie, odpowiedzi są banalne albo często nie wie co ma napisać, odsyła do porad.
Zalety

Wady

wysyłają rośliny z welnowcami i z grzybem, na złożoną reklamację tłumaczą się, ze bezowe areole to cos "naturalnego" dla śnieżnobiałej rośliny

Extra informacje

AndGal / 2022-03-22

Jestem rozczarowany podejściem sklepu,paczkę otrzymałem w zgniecionym kartonie, rozdartym. Roślinka (hoya pachyclada) zapakowana lekko w gąbkę i trochę papieru w kartonie,ogrzewacza nie było,zapewne wypadł z rozerwanego pudełka. Paczkę otrzymałem 11 marca...reklamację rozpoczęłem 15marca,przesyłając zdjęcia paczki jak i rośliny która z dnia na dzień się pogarszała. Reklamacja odrzucona bo nie zmieściłem w 48h.,mój błąd że zdecydowałem się przez parę dni obserwować roślinkę,trudno żeby wszelkie uszkodzenia,przemarznięcia,przesuszenia wyszły w ciągu 48h by móc złożyć reklamację. Hoye kupiłem w promocji,lecz nie było tam nic wspomniane że roślinka jest w gorszej kondycji,być może taka już sklep wysłał. Moje ostatnie zakupy tam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.40
Zalety

Wady

Obsługa reklamacji,pakowanie roslin

Extra informacje

Martyna / 2022-03-21

Rośliny z uszkodzeniami, na kilka reklamacji, uznano tylko jedną. Zamówienie było zrobione na dość dużą kwotę, niestety paczka została zapakowana bez wyobraźni.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.60
Zalety

Szeroki wybór asortymentu

Wady

Wysyłka, pakowanie, reklamacje

Extra informacje

Kinga / 2022-03-09

Mam już kilkanaście roślinek z tego sklepu. Większych problemów nie napotkałam, roślinki dobrze zapakowane do wysyłki. Zdarzało się, że miały uschnięte końcówki liści, ale ogólnie jestem zadowolona. Jedyne co zniechęca do zakupów to bardzo droga wysyłka. Czasami się nie opłaca zamawiać, bo koszt wysyłki jest większy niż wartość zamówienia. Sprawdzałam u konkurencji i ciężko znaleźć sklep w którym przesyłka kosztuje aż 27 zł.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.40
Zalety

duży wybór

Wady

bardzo droga wysyłka

Extra informacje

.

Renata / 2022-03-09

Jestem bardzo zadowolona z roślinki i produktów które zamówiłam. Roślinka w bardzo dobrym stanie, dokładnie zapakowana, dokładnie taka jak na przykładowym zdjęciu. Polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Sprawna realizacja zamówienia, duży asortyment

Wady

Brak

Extra informacje

Paweł / 2022-03-02

Jestem bardzo zadowolony z roślin i produktów które do mnie przyszły. Rośliny oraz sadzonki do samodzielnego umorzenia przyszły w bardzo dobrym stanie. Paczki pakowane są bardzo starannie przez co rośliny dobrze znoszą transport. W paczce był również ogrzewacz, był jeszcze ciepły po ponad 24 godzinach więc nie ma obaw że rośliny nam zmarzną. Sklep przywiązuje również uwagę do próśb i uwag odnośnie wysyłki i wysyłanych produktów. Bardzo polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

Szybka Wysyłka, kontakt z klientem, staranne pakowanie produktów

Wady

Jedna z roślin była w słabym podłożu

Extra informacje

Barbara / 2022-02-23

Dzisiaj otrzymałam moją przesyłkę i szok, wszystkie 3 kwiaty prawie suche, połamane i jeden z nich z robakami - wciornastki. Poprzednio kupiłam paprotki do lasu w słoiku ale też były z robakami i padły. Nie reklamowałam, dałam im tylko znać że mają robaki żeby im się nie rozmnożyły. Tylko jak można nie widzieć robaków jak się choduje kwiaty. Tym razem poprosiłam żeby sprawdzili przed wysyłką czy nie ma tam jakiś istnień i nikt tego nie czytał skoro znowu przysłali zarobaczone. Nie sprawdzam czy są robaki w tych dwóch doniczkach bo mnie szlak jasny trafi. Nigdy już u nich nic nie kupię, powinnam się nauczyć po pierwszym razie. Inni sprzedawcy mają lepsze i tańsze kwiaty, zamówiłam tu tylko z sentymentu, bo tu zaczynałam kupować. Dostawałam coraz gorsze kwiaty ale to mnie dobiło. Nie polecam. Nie tak chciałam napisać - odradzam. Podesłanie miłośnikowi kwiatów doniczek z robakami to najgorsza rzecz jaką można zrobić. Kupiłam ostatnio rośliny w innym sklepie i przyszły mi piękne, zdrowe i większe niż na zdjęciach. Niesamowite, że jak można kogoś tak oszukać jak w tym sklepie. Jestem wściekła, że dałam się nabrać. Suche kwiaty nie z powodu nie podlanie bo miały bardzo mokro.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
3.25
Zalety

Wcześnie kwiaty były lepsze ale taż częstotliwość ich umierania była duża.

Wady

Robaki, zła jakość sadzonek.

Extra informacje

Szybko umierają

Ola / 2022-02-20

Zamawiałam rośliny w styczniu gdzie temperatury sięgały sporo poniżej zera. Rośliny przyszły w stanie nienaruszonym, zapakowane perfekcyjnie. Do pudła włożone były również heat packi, żeby utrzymać ciepło w transporcie. Wszystkie roślinki przyjęły się bez problemu, pięknie rosną :) nie to co przelane i przewożone rośliny z marketow. kontakt ze sklepem również bardzo dobry. Regulamin, opis wysyłki i zwrotów jasno i wyraźnie napisany. Na pewno jeszcze skorzystam z usług sklepu! Bardzo polecam!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Jakość roślin, wysyłka, kontakt ze sklepem, asortyment, ceny.

Wady

Brak

Extra informacje

Anna / 2022-02-18

Naprawdę nie wiem, co myśleć o tym sklepie. Lepiej u mnie rosną rośliny kupione w zwykłym supermarkecie, niż te z Zielonego parapetu. Oczywiście, być może to moja wina… Jednak przestaję tam kupować.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.60

Zosia / 2022-02-14

Jeszcze chce Ci się takie głupoty pisać, zgłaszasz coś po 2 tygodniach i masz pretensje, że reklamacja odrzucona. Może nie umiesz sie zająć roślinami? Ja zgłosiłem w ciągu 48 godzin, że uszkodziło się w transporcie i dostałem natychmiastowym odpowiedź, że uznana, kilka form do wyboru, profesjonalne podejście, zgłaszanie po tylu dniach ...... Żenada, kompromitujesz się sama....
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

Dobry kontakt

Wady

Brak

Extra informacje

Szybko, sprawnie

Karolina / 2022-02-08

Niestety nie polecam tego sklepu. Zakupiłam palmę kokosową i po dwóch tygodniach nic z niej nie zostało - uschla całkowicie. Nie chce mi się wierzyć, że to z mojej winy, ponieważ zameczyc zdrową roślinkę w dwa tygodnie jest chyba raczej nie możliwe. Reklamacja oczywiście odrzucona, ponieważ w tym wypadku dwa tygodnie w domu Klienta to za długo aby wina była po stronie sklepu. Szkoda. Ja więcej w tym sklepie zakupów nie zrobię, straciłam zaufanie, a z innych sklepów internetowych roślinki mają się dobrze.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

Brak

Wady

Słabe roślinki

Extra informacje

Magdalena / 2022-02-07

Jestem bardzo zadowolona z roślin ,które zamawiałam telefinicznie przez stronę Zielony Parapet. Obsługa klienta przemiła . Zawsze doradzą jeśli chodzi o rośliny czy dostawę... Ceny roślin są na poziomie nie za drogie nie za tanie... takie w sam raz.. każdy ma swoje upodobania . Cóż więcej dodać . ? Dodam poraz kolejny ze dla kazdego znajdzie się cos fajnego .Więc z całą pewnością mogę polecić stronę Zielony-Parapet.pl Pozdrawiam i multum uśmiechów zostawiam :-) :-) :-) :-) a dlaczego? A dlatego,że warto im zaufać ,ponieważ spełniają oczekiwania swoich klientów! Jak rownież dbają o to by bezpiecznie rosliny dotarły do klienta ..
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Plus jest taki,że są w idealnym stanie ponieważ są także bardzo dobrze przygotowywane do wysyłki ..

Wady

Brak wad

Extra informacje

Mam te echeviery od kilku dni i trzymają się świetnie nie mozna narzekać. Hoye też w idealnym stanie. Nawet trafiły się podwojne sadzonki jesli chodzi o Hoyę .

Marek / 2022-01-30

Ten sklep to jakieś jedno wielkie nieporozumienie. Ceny roślin znacznie zawyżone, a ich jakość jest duża gorsza w porównaniu z marketami. Rośliny przelane, niektóre mają zgnite korzenie. Inaczej rośliny wyglądają na zdjęciach, a zupełnie inne przychodzą. O reklamacji można zapomnieć. Sklep grubo przereklamowany. No cóż... nic więcej i nigdy więcej. .
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80
Zalety

brak

Wady

dużo

Extra informacje

brak słów i nerwów

Małgosia / 2022-01-25

To jedyny sklep internetowyz roślinami doniczkowymi,do którego mam pełne zaufanie.Zamawiałam kilkakrotnie i za każdym razem byłam zadowolona.Pracują tam po prostu profesjonaliści.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Maria / 2022-01-20

Po raz pierwszy zdecydowałam się na kupno kwiatów przez internet i to w najgorszym okresie - bo w styczniu. Na przesyłkę czekałam (a to naprawdę duża odległość bo z południa na północ) tylko dwa dni. Roślinki pięknie opakowane i bardzo dobrze zabezpieczone. W środku dla wyrównania temperatury był włożony mały jak to nazwałam \"kaloryferek\", który był jeszcze ciepły. Sama paczka bez jakichkolwiek uszkodzeń (chwała przewoźnikom). Byłam zadowolona. Najbardziej zwróciło moją uwagę kontakt pomiędzy sprzedającym a kupującym gdzie jeszcze nie otrzymałam zamówienia, a już miałam informacje jak postępować z roślinkami. Zresztą bardzo cenne do których się dostosowałam. Roślinki zamówiłam malutkie a to dlatego, że lubię patrzeć jak rosną i uszczęśliwiają mnie. Nabrałam ochoty na inne egzemplarze, ale poczekam chyba do wiosny żeby nie stresować roślin i siebie. Super będę Was polecać.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Szybka dostawa i bardzo dobre zabezpieczenie roślin

Wady

nie stwierdziłam

Extra informacje

Dorota / 2022-01-06

Pierwszy raz kupiłam rośliny w tym sklepie i jestem bardzo zadowolona. Wszystkie były w dobrym stanie ,starannie zapakowane ,po prostu sklep jest godny polecenia. Kontakt z personelem bardzo dobry. Przesyłka dotarła na czas . Planuję zrobić kolejne zakupy roślin w tym sklepie bo ufam że będą piękne i zdrowe.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Rośliny piękne i zdrowe.

Wady

Extra informacje

Dagmara / 2021-12-17

Może nie miałam szczęścia ale niedawno kupowałam tam pierwszy raz i wszystkie z dostarczonych roślin poza jedną (sukulentem) były w marnym stanie. Na 3 z nich złożyłam reklamację, ale z marnym skutkiem. Zdecydowanie lepsze doświadczenia miałam z innymi sklepami.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

przesyłka na czas i kompletna

Wady

dostałam umierające rośliny

Extra informacje

Zamawiałam w listopadzie, więc może jak jest ciepło, to jest lepiej?

Grzegorz / 2021-12-09

Hehe, dobre przyjechać z urlopu i zgłaszasz reklamacje po czasie, zarazilas rośliny a teraz nie pasuje Ci i zgłaszasz reklamacje, i wylewasz swoje żale wstyd!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Anna / 2021-12-06

Właśnie odebrałam kolejne zamówienie ze sklepu internetowego Zielony Parapet. Nigdy dotychczas nie zdarzyło mi się, bym dostała uszkodzoną roślinkę. Te z pierwszych zamówień ślicznie się przyjęły. Widzę, że jest im dobrze, i że wyruszyły z dobrego, troskliwego domu. Nie narzekam na ceny. Uważam, że nie są wygórowane, a koszty przesyłki zrozumiałe, kiedy chce się zabezpieczyć kwiaty. Doceniam porady i wstępne uwagi na temat tego, jak potraktować rośliny zaraz po otrzymaniu. Ostatni zakup to Starzec Hawortha (na zdjęciu). Nie potrafię przestać ich podziwiać. Dobrze zniosły podróż i już się zaaklimatyzowały. Dziękuję za wsparcie :).
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Szybka obsługa, dobra jakość roślin, poradnictwo.

Wady

Extra informacje

Bastian / 2021-12-05

Ogólnie super ale podwyższają ceny na allegro a cena wysyłki na stronie stacjonarnej ponad 16.99
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.20
Zalety

Duży asortyment

Wady

Kombinowanie z przesyłką allegro a z oficjalnej strony ...

Extra informacje

Robert / 2021-12-03

Powód otwarcia dyskusji: niezgodny z opisem A teraz proszę o uwagę ! Odszukaj moje ostatnie zamówienie. Kupiłem trzy gatunki roślin i każdej wystawiłem NEGATYWA. Takiego badziewia nigdy nie otrzymałem za takie pieniądze ! Kolejne zakupy zostaną też przeze mnie negatywnie ocenione niezależnie od ich jakości. Zamierzam popsuć Wam opinię na Allegro i poza tym portalem za to jak zostałem potraktowany ! Nie zamierzam sporządzać dokumentacji fotograficznej badziewia jakie mi przesłaliście bo nie mam na to ochoty ani czasu. Oczekuję naprawienia błędu i ponownego przesłania mi roślin w jakości za jaką zapłaciłem czyli co najmniej takiej jak na zdjęciach wystawionych na aukcjach.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Aśka / 2021-11-18

Paczka dostarczona w trybie ekspresowym. Jestem pod wrażeniem.Rosliny piękne, ale jedna uszkodzona. Zgłoszona reklamacja natychmiastowo,fachowa szybka pomoc, przemiła obsługa, zakupiłam pierwszy raz i wrócę tu na pewno ponownie
Dostawa
Obsługa i reklamacje
4.00
Zalety

Dobry kontakt

Wady

Brak

Extra informacje

Szybko, sprawnie

Margarita / 2021-11-17

Okropny sklep, wszystkie rosliny wygladaja inaczej na zdjeciach. Wyslalali mi rosline (koszt ok 200 zl) z GRZYBEM, reklamacje nie chca uznac. nigdy w zyciu juz nie zamowie na tej stronie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

cena, obsluga, jakosc rozlin

Extra informacje

Paulina Krawczyk / 2021-11-11

Zrobiłam nie raz w zielonym parapecie zakupy i jestem bardzo zadowolona po pierwsze jest miła obsługa szybko odpowiadają panie , pomagają gdy jest potrzeba , po drugie szybka wysyłka co dla mnie jest równie ważne, po trzecie ceny super niewygórowane a po czwarte i najważniejsze roślinki trafiają w nienaruszonym stanie zdrowe i śliczne, co się zdarza innym firmom rzadko ale jednak zawsze jakaś roślinka trafiała uszkodzona. Także z mojej strony serdecznie polecam zielony parapet , można spokojnie i bez żadnych obaw zamawiać roślinki i nie tylko roślinki. Serdecznie polecam, napewno tutaj wrócę nie raz. Dziękuję bardzo i pozdrawiam serdecznie Paulina
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Piękne i zdrowe roślinki, miła obsługa, ceny super

Wady

Nie ma minusów jak dla mnie

Extra informacje

Katarzyna / 2021-11-08

Mega pozytyw, reklamacja rozpatrzona w ekspresowym tempie, uszkodzone osłonki, natychmiastowe dostanie, bardzo miła obsługa, wrócę tu znów
Asortyment
Dostawa
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Dobry kontakt

Wady

Brak

Extra informacje

Aleksandra / 2021-11-05

Właśnie skorzystałam z usług ZP i jestem pod wielkim wrażeniem solidności tej firmy.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Wyłącznie same plusy.

Wady

Brak

Extra informacje

Niezwykła staranność obsługi zamówienia

Małgorzata / 2021-10-21

Uważa że jest to bardzo dobry sklep internetowy o nie nagranej opinii,wszystki zamówienie przychodzą w należytej i starannej formie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
5.00
Zalety

Wszystki sadzonki przychodzą w dobrej formie,kwiaty są dobrze zabezpieczone

Wady

Brak

Extra informacje

Brak

justyna / 2021-10-15

zamawiałam małe kaktusy i sukulenty,kwiatki nawet większe niż się spodziewałam , jeden nawet kwitł,kwiatki zapakowane wspaniale,szybko dotarły do mnie,wszystkie całe i zdrowe,polecam ten sklep,zamawiałam pierwszy raz,pełna obaw,ale jestem bardzo zadowolona,polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Agnieszka / 2021-10-07

Wszyscy wiemy jak to jest zakupami przez internet. Przysłowiowy kot w worku. Nigdy nie kupowałam roślin on line ale raz się żyje, spróbowałam. I dostałam cały worek kiciusiów jak z Instagrama :) ROŚLINKI SĄ FANTASTYCZNE! Ładniejsze niż na zdjęciu, zdrowe, bujne, całkiem spore jak na rozmiar 's'. Spodziewałam się paru listków na krzyż a dostałam chaszcze (śliczne), które rosną jak szalone. Kontakt ze sprzedającym doskonały, pełna informacja co, jak, kiedy i dlaczego w taki sposób. Przesyłka zabezpieczona w sposób umożliwiający przetrwanie uderzenia małej asteroidy nie wspominając o kreatywnym kurierze. Wow, pozdrawiam osobę pakującą, świętej cierpliwości i precyzji człowieku, czapki z głów. Ponowny zakup zrobiłam niemal natychmiast po pierwszym i mogę powtórzyć to co pisałam powyżej. I na pewno jeszcze niejednokrotnie wrócę, bo jakość jest imponująca. Polecam, polecam i jeszcze raz polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

WSZYSTKO

Wady

Extra informacje

Joanna / 2021-09-22

Zamówiłam kilka roślinek z tego sklep, ale szczerze odradzam. Wielkość i jakość roślin nie jest adekwatna do ceny. Na zdjęciach rośliny wyglądają o niebo lepiej i nie jest to tylko kwestia wielkości. Fikus dębolistny w rozmiarze S wygląda jak stary drapak, a nie młoda roślinka. Reklamacji nie uwzględniono tłumacząc się tym, że taki towar dostarczył producent. Uczciwe byłoby poinformowanie klientów, że to rośliny II kategorii. Odradzam ten sklep.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

Szybka dostawa. W miarę przyzwoite zapakowanie roślin.

Wady

Wysokie ceny. Słaba jakość towaru.

Extra informacje

Jola / 2021-09-16

Zdecydowałam się na ponowne zamówienie ( pomimo wcześniejszego rozczarowania złym stanem roślin ) , ponieważ tylko w ZP była peperomia scandens variegata . I proszę - same plusy . Rośliny w dobrym stanie . Dobrze zabezpieczone na czas podróży - nawet to kruche pnącze w rozmiarze M , o które szczególnie się bałam . Tym razem same plusy dla sklepu . Jestem zadowolona z zakupów w ZP . Na pewno jeszcze tu powrócę .
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

Duży wybór roślin .Właściwe ich zabezpieczenie .

Wady

Brak .

Extra informacje

Juli / 2021-09-08

Polecam. Roslinki dobrze zabezpiecznone, zdrowe, zgodne z opisem. Duzy plus za zakladke "bezpieczne dla zwierzat."
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60

Martyna Z. / 2021-09-08

Mega pozytyw!!!!! Złożona reklamacja, kilka form do wyboru, błyskawiczny kontakt, profesjonalne podejście do klienta, szybko, konkretnie i na temat, co w dzisiejszym świecie rzadko się zdarza, na pewno wrócę
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Dobry kontakt

Wady

Extra informacje

Szybko, sprawnie

Kasia / 2021-09-07

Super
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Dobry kontakt

Wady

Extra informacje

Szybko, sprawnie

Izabela / 2021-09-07

Ja zamówiłam tutaj kwiaty pomimo wielu złych opinii. Paczka została wysłana w poniedziałek, a we wtorek była już u mnie. Rośliny w stanie bardzo dobrym. Większość sadzonek to maluchy, ale jedna jest w rozmiarze M i też bez uszkodzeń. Więc ja jestem zadowolona.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60

IWONA / 2021-09-05

szeroki wybór kwiatów ;) jeśli chodzi o wysyłke bo o to najbardziej sie bałam to kwiaty sa swietnie zabezpieczone, wszystko przyszło w nienaruszonym stanie
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Magdalena / 2021-09-03

Bardzo, bardzo odradzam - wyrzucone pieniądze i przykrość patrzenia, jak rośliny umierają jedna po drugiej. Od kwietnia do lipca tego roku zamawiałam rośliny w ZP - w sumie 67 roślin. Połowa z nich - dokładnie 33 - już nie żyją. Z pozostałych tylko 4 puściły jakiekolwiek nowe liście (po jednym), reszta stoi w miejscu i wygląda słabo. Rośliny przychodziły ze śladami żerowania szkodników, z poobcinanymi liśćmi, ze śladami choroby grzybowej - ale wtedy nie wiedziałam jeszcze, że te, wydawałoby się, drobne usterki są aż tak problematyczne (w ZP twierdzili, że to drobiazgi, które nie mają wpływu na jakość sadzonki). Mam też rośliny z innych źródeł - rosły świetnie, dopóki nie przesadziłam ich w podłoże uniwersalne z ZP - marnieją jedna za drugą. Dodatkowo - walczyłam już z przędziorkiem i wciornastkami, które zapewne nie zostały skutecznie zabite opryskami w ZP, bo ślady po opryskach są na prawie każdej roślinie. Proces reklamacyjny jest żenujący - za ostatnie zamówienie dostałam 15 procent rabatu (roślina przyszła przelana, z grzybem i biegającymi po liściach szkodnikami), ale zamiast od razu przeprosić i oddać pieniądze, panie z ZP nie widziały problemu na przesłanych zdjęciach, prosiły o zaznaczenie na kolorowo zmian na liściach, przesłanie nowych zdjęć po kilku dniach, itd. Nigdy więcej.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.60
Zalety

zero

Wady

rośliny słabe, z powycinanymi liśćmi, ze śladami żerowania szkodników lub ze szkodnikami, zarażone grzybem, fatalne podłoża, trudna komunikacja w kwestii reklamacji

Extra informacje

od kwietnia 21 do lipca 21

Maria / 2021-08-13

Przyłączam się do negatywnych opinii. Przy reklamacji wysyłają gotowca obniżka 15% i oczywiście zwalają na transport na to, że paczki są przerzucane, ale nie zauważają, że roślinka w złej kondycji była zapakowana już w sklepie! Jak już kupiłeś to twoja broszka! Kontakt ze sklepem fatalny! Na pewno nie zamówię już nic w Zielonym Parapecie!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40

anna / 2021-08-10

Otrzymałam moje pierwsze zamówienie. Roślinki dobrze zabezpieczone. Osłonki i podłoża zapakowane osobno. Jestem bardzo zadowolona z zakupu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60

Dosia / 2021-08-04

Zamówiłam różne podłoża , cała szczęśliwa, że dostanę do domu bo nie bardzo mam jak sobie przynosić dużą ilość do ponad 20 sporych roślin. Postanowiłam przesadzić wszystkie, bo przecież rosły w byle jakiej ziemi z kwiaciarni. Nie przestaję żałować przy każdym podlewaniu, bez względu na to czy to sukulenty, czy rośliny w ziemi kompostowej. Wszystkie przesadzone - WSZYSTKIE - rosną gorzej. Ziemia uniwersalna nie jest ziemią tylko mieszanką ...czegoś, podobno samo dobre.. Woda przelatuje, rośliny wysychają. Nigdy więcej!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

Plusem jest to , że na próg. Brak innych.

Wady

Długo czekałam na dostawę. Podłoże nie spełnia żadnych moich oczekiwań.

Extra informacje

Jola / 2021-07-12

W uzupełnieniu mojej opinii o sklepie z dnia 09.07.2021. pragnę dodać ku przestrodze ewentualnych przyszłych klientów , że w miarę bezpiecznie można tam zamówić małe rośliny , bo są dość dobrze zapakowane . Natomiast moja peperomia watermelon była całkowicie niezabezpieczona ( liście połamane , reszta liści z widocznymi plamami choroby grzybowej ).We wcześniejszym zamówieniu otrzymałam orliczkę Pteris trójbarwną w stanie beznadziejnego wyschnięcia liści . Reklamacja bardzo utrudniona , stąd człowiek rezygnuje z jej składania .
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.00
Zalety

Duży wybór roślin .

Wady

Niedbałe zabezpieczenie roślin od kategorii M , Trzeba się liczyć z kupnem chorej rośliny .

Extra informacje

Anna / 2021-07-09

Kontakt ze sklepem jest dramatyczny - po zgłoszonym problemie z zaparzoną przez folię Solejrolią dostałam odpowiedź: 'Soleirolia soleirolii 'Lemon' na przesłanym zdjęciu nie widzimy aby coś złego zadziało się z sadzonką. Bardzo prosimy usunąć uszkodzone liście.' Czyli nie widzą nic złego? Ale usunąć uszkodzone liście? Coś tu nie gra. Na zwiędniętą Haworthie tłumaczenie było takie: 'Obkurczenie liści sukulentów w okresie zimowym wynika z faktu niemal całkowitego zaprzestania ich podlewania dla przeprowadzenia właściwego spoczynku. Brak wody w okresie zimowym jest typowy dla warunków, jakim sukulenty podlegają w naturze w tym czasie.' - szkoda tylko że mamy środek lata... Po napisaniu odpowiedzi i wyrażeniu swojego niezadowolenia z ich usług kontakt nagle się urwał.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.00
Zalety

Rzadkie rośliny

Wady

Brak możliwości reklamacji

Extra informacje

Jola / 2021-07-09

Sklep ma duży wybór roślin , ale trzeba uważać , bo zdarza się , że zakupiona roślina jest zarażona grzybem . A proces reklamacji jest bardzo zawiły i klient ,poza rozczarowaniem , ponosi jeszcze materialną stratę .ł
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.40
Zalety

Dobrze zaplanowana strona .

Wady

Niektóre rośiny docierają w złym stanie lub są zagrzybione .

Extra informacje

Wanda / 2021-06-22

dziękuje za szybką i super zapakowaną paczkę.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

szybka dostawa i estetycznie zapakowana

Wady

Extra informacje

Sylwia / 2021-06-15

Pierwsze 2 Zamówienia ok. Pakowanie niczego sobie, rośliny dość niewielkie ale się odbiły 80% zgodność z sugerowanym zdjęciem i opisem. Co kolejne to gorzej a najnowsze to już w ogóle. Roślina dotarła z masą starych blizn połamanymi czubkami, zdeformowanymi liśćmi, zabezpieczona była, tyle że doniczka a nie liście. Dużo wysuszonych miejsc, starych złamań, pęknięć i dziur. Ozdobną bym ją nie nazwała. Zdziwił mnie dodatkowo jej pokrój który powinien być dość zbity a ta jest rozlazła. Co do obsługi to jak z innym problemem się zgłaszałam zawsze słyszałam jedną wiadomość Ctrl+c /v.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40
Zalety

Duży wybór, przejrzystość (zdjęć), promocje,

Wady

Ceny w porównaniu z innymi sklepami, jakość roślin, sposób pakowania, opis do rzeczywistości, obsługa, długi termin wysyłki, brak domawiania,

Extra informacje

Karolina / 2021-05-27

Rabat? Zabawne....skoro byłam niezadowolona to już więcej nie zamówię Odsyłanie i czekanie na nowe? Hmm po to żeby dostać te same.no chyba jakieś żarty Odesłać i dostać zwrot pieniędzy.... gdybym miała czas i chęci, ale znając waszą politykę to będziemy się bawić w kotka i myszkę przez najbliższy rok. Nie róbcie z ludzi idiotów i patrzcie co pasujecie. I tak na marginesie to nie po to kupuje roślinkę żeby dostać z plamami i żeby usłyszeć od państwa, że nie powinno mieć to wpływu na wzrost hahaha serio? Nie ma to jak wyrośnięta roślina z plamami. Zastanówcie się co wy wogole mówicie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Wszystko.firma to kpina,

Extra informacje

Karolina / 2021-05-27

rośliny, które przyszły to jakieś nieporozumienie. rośliny są uszkodzone, z suchymi liśćmi i przebarwieniami. nijak mają się do zdjęć poglądowych. nie polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40
Zalety

Szybka wysyłka

Wady

Brzydkie,zniszczone,uszkodzone,chore rośliny. Nieadekwatna cena

Extra informacje

Edyta / 2021-05-24

Tańsze sadzonki ok, ale dwa najdroższe kwiatki brzydkie, uszkodzone i to wcale nie w czasie transportu, tylko dużo wcześniej. Korzenie kwiatkow były poszarpane, jakby przed pakowaniem z kilku brzydkich sadzonek robiono napredce jedną, obrywając felerne liście. W ramach reklamacji zaproponowano mi 10 procent zniżki lub zwrot towaru. Kpina przecież widzą co pakują. Wydałam tam w sumie kilkaset zlotych, nigdy więcej, nie polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

duży wybór

Wady

lekceważenie klienta

Extra informacje

mayka77 / 2021-05-21

Zamówiłam roślinki dwa razy w ostatnim czasie i za każdym razem dotarły piękne, zdrowe, nienaruszone okazy, których wielkość jest dokładnie taka, jaka ma być. Z pewnością wrócę po więcej! Jestem zachwycona urodą roślin ale również poziomem obsługi, Kilka razy pisałam maile i szybko otrzymałam bardzo kompetentną odpowiedź. Niestety zakupy tutaj uzależniają i są zaraźliwe. Córka też chce posiadać tak piękne nietypowe roślinki.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

szybka i profecjonalna obsługa, duży wybór, przystępne ceny,

Wady

brak

Extra informacje

Małgorzata / 2021-05-21

Zamówione rośliny otrzymałam szybko, zapakowane dobrze. Były to 2 różne aglaonemy. Miały być zdrowe i mogły mieć uszkodzenia mechaniczne - tak wynikało z ich opisu. Następnego dnia po otrzymaniu wyjęłam z doniczek chcąc je przesadzić. Okazało się, że łodygi aglaonem i korzenie były z głęboko postępującą już zgnilizną, w środku skorkowaciałe, brązowe,spróchniałe... Korzenie odpadły i części dolne łodyg trzeba było podciąć do zdrowej części łodyg. Zostały resztki roślin , z których nic już nie będzie, bo rośliny chore, zakażone grzybem. Oczywiście porobiłam zdjęcia i chciałam zgłosić to w ciągu 48 godz. od otrzymania. Dzwoniłam bardzo wiele razy na nr reklamacji, ALE ZERO KONTAKTU !!!!!! , nikt nie chciał odbierać lub przed połączeniem rozłączano celowo, drugi podany nr tel. też nikt nie odbierał. Nie uzyskałam kontaktu przez cały dzień i czas zgłoszenia reklamacji minął. Wydane pieniądze, a rośliny do wyrzucenia, zagrzybione....... NIE POLECAM.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60
Zalety

czasami mają ciekawe aglaonemy

Wady

Brak kontaktu, jak chcesz zgłosić że coś nie tak, nikt nie odbiera telefonów.

Extra informacje

Arcane / 2021-05-01

Paczka z zamówionymi przeze mnie roślinami przyszła bardzo szybko, zaledwie trzy dni od zakupu i to nawet pomimo tego, że na stronie widnieje komunikat, że dostawy mogą się opóźniać ze względu na ilość zamówień. Kurier dostarczył moje rośliny tuż przed długim weekendem. Było to pięć sadzonek sukulentów, zapakowane naprawdę dobrze, nie odpadł od nich ani jeden listek (a sukulentom takie wypadki zdarzają się czasem przy zwykłym przesadzaniu). Rośliny przyszły zdrowe, nieuszkodzone, nie miały przemoczonej ziemi. Są śliczne, malutkie - dokładnie takie, jakie miały być. Wiem, że zdarzają się negatywne opinie na temat tego sklepu jeśli chodzi o kupno roślin innego typu, ale w przypadku sukulentów naprawdę polecam Zielony Parapet. Szeroki wybór bardzo ciekawych odmian, bardzo dokładny opis dotyczący ich pielęgnacji, zdjęcia poglądowe zarówno rozwiniętych roślin jak i dostarczanych przez sklep sadzonek. Moim zdaniem pełen profesjonalizm. Minusem jest tylko to, że nie udało mi się upolować niektórych pożądanych przeze mnie odmian, bo rozeszły się jak świeże bułeczki.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

szybka dostawa, ogromny wybór roślin, dobre zabezpieczenie roślin przed trudami podróży, niska cena, kompaktowy rozmiar sadzonek, profesjonalny opis

Wady

brak

Extra informacje

Irena / 2021-04-30

Odkąd znalazłam ten sklep w Internecie, moje okno zyskało sporo przeciekawych roślin. Nigdzie nie spotkałam takiego wyboru kwiatów doniczkowych, w tym często roślin rzadkich, kolekcjonerskich. Rośliny zawsze przychodziły świetnie zabezpieczone. Często są to małe, młode egzemplarze, ale tym lepiej, ponieważ łatwiej przystosowują się do nowych warunków. W razie wątpliwości, na stronie sklepu są wyczerpujące informacje, można też uzyskać pomoc mailowo. Świetne miejsce dla miłośników roślin!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

szeroki wybór roślin, pełne informacje o uprawie

Wady

trochę długie oczekiwanie (do 2 tygodni)

Extra informacje

Anna / 2021-04-28

Bardzo dziękuję za wspaniałe rośliny. Pozdrawiam Anna Mleczek
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

AnnaF / 2021-04-22

Przyznaję, że początkowo bałam się kupować kwiaty przez internet, ale jak się raz skusiłam, to przepadłam. Zielony Parapet oferuje takie rośliny jakich nie znalazłam nigdzie! Jestem zachwycona, zarówno asortymentem jak i poszczególnyni okazami. Wszystko porządnie zapakowane, poowijane, zabezpieczone. Wszystkie rośliny, które kupiłam w Zielonym Parapecie rosną jak szalone, choć zdarzyło mi się, że te ze sklepów ogrodniczych stacjonarnych mi zmarniały! Reasumując, gorąco polecam!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

Duży wybór, rozsądne ceny, dobrze zabezpieczone do transportu, wyczerpujący opis każdej rośliny

Wady

Brak

Extra informacje

wiki / 2021-04-22

Sklep widmo trudności z rejestracją, telefonów nikt nie odbiera , pisza brak zasiegu. Po wreszcie zaniwienu , aniluja go bo klient z góry nie zapłacił i brak towaru. Kpiny z klienta...
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40
Zalety

zadnych

Wady

Ogólna niekompetencja juz na początku kontaktu

Extra informacje

zmarnowany czas i nerwy

Miki / 2021-04-18

Nie polecam. Wielkość nie adekwatna do ceny. Rozmiary roślin różnią się od opisu na stronie. Zdarzają się pasożyty, ale Pani O. twierdzi z uporem że u nich nie ma żadnych pasożytów. Bądźmy poważni! Niepoważne traktowanie klienta. Ja na pewno żadnego kwiata u nich nie kupię, szkoda pieniędzy i rozczarowań. Ogólnie jakość roślin na duży minus. Polecam natomiast sklep Jungle Boogie, gdzie rozmiar M jest rozmiarem M!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.20
Zalety

Podłoża

Wady

Robienie z klientów idiotów.

Extra informacje

Marta / 2021-04-17

Kiedyś zamawiała mi koleżanka i wszystko zawsze było ok, tym razem ja zamówiłam większą partię, również dla znajomych kwiaty. Wszystko przyszło PRZEPIĘKNE! Kwiaty w świetnej kondycji są ze mną już 5 dni. Niesamowicie wyrośnięte sadzonki, nie byle jeden badyl i tyle. Przepiękne małe kiełki które już dziś są dużo większe i na ich miejscu pojawiają się kolejne. Naprawdę gorąco polecam Wszystkim, Bardzo się bałam o wysyłkę, ale każdy kwiat starannie zapakowany, oddzielone łodygi taśma, przez co nic się nie połamało. No po prostu cuuudo
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

W moim zamówieniu wszystko

Wady

Nie można odpakować od razu :< trzeba poczekać a to najgorsze :(

Extra informacje

Magda / 2021-04-11

Nie polecam, kupiłam 3 kwiaty przyszły niezle zabezpieczone, ale jeden był ułamany drugi zgnił po 2 dniach ze względów technicznych (wyjazd świąteczny i pospiech) nie dokonałam zdjęć zdjęcia wysłałam po 5 dniach mojej nieobecności i reklamacja nie została uznana pomimo wczesniejszych maili. Osoby pracujące w sklepie twierdzą ze kwiaty się przyją ułamany fikus usycha pomimo wielu staran, epipremnum gnije sklep zwalił wine na mnie, że kwiat przelałam, dodatkowo cena nie jest adekwatna do wielkości; w takiej samej cenie w sklepie doastałam malucha czyli 5 listeczków z tego 2 zgniłe w sklepie ogrodniczym piekne duże liście wypełniające całą doniczkę myślę ze w zielonym parapecie byłaby to sadzonka o rozmiarze M. z 3 kwiatków jeden był w niezłym stanie ciekawa jestem czy przetrwa.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60
Zalety

hmm... odbszerny asortyment

Wady

długi czas oczekiwania, długi czas oczekiwania na odpowiedz na wiadomość, nie uznanie reklamacji pomimo stosowania się do zalecen z pierwszego maila, drogie kwaity

Extra informacje

Ewa / 2021-04-08

Bardzo duży asortyment, jest z czego wybierać. Kwiaty piękne, zamówiłam miniaturki. Przyszły idealnie zabezpieczone, przyjęły się szybko są zdrowe i ładnie rosną. Jedyny minus to trudna komunikacja ze sklepem i brak reakcji na wiadomości. Ale rośliny polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.20
Zalety

duży wybór, zdrowe rośliny, profesjonalne pakowanie

Wady

trudna komunikacja ze sklepem, dość wysokie ceny

Extra informacje

Sylwia / 2021-04-07

Ludzie czytając wasze opinię, zastanawiam się jak wy żyjecie we współczesnym świecie. To są rośliny! Żywe organizmy! Zamawiając je przez internet, gdzie zazwyczaj ceny są dużo przystępniejsze niż w sieciowkach musicie się liczyć że coś może się uszkodzić. Od kiedy pojawiła się możliwość zamawiania przez internet, kupuje regularnie z różnych sklepów, JB, MS, Tomaszewski, ZP. Wpadki się zdarzają! Ale ZP ma nakwiekszy wybór, caly czas wprowadzają nowości. Wszystko mają opisane na stronie. Na samym dole macie zdjęcia roślin i podane wymiary. Nauczcie się czytać, a nie potem wylewacie swoje żale ze rośliny przyszły małe. Wszystkie Grażyny które chcą zaoszczędzić na większych roślinach i zamawiają małe sadzonki a potem wylewają żale w opiniach. Nauczcie się patrzeć co kupujecie! Czytajcie stronę od deski do deski. Najlepiej wysmarować opinię jako niezadowolony klient. Jak nie potraficie korzystać z internetu to idźcie do biedny kupić roślinę a potem po miesiącu przyjdźcie z reklamacją bo wam zdechła. Czemu żadna tak nie zrobi? No właśnie... Bo to logiczne, żywe organizmy i na ich wzrost wpływa nawet temperatura w pomieszczeniu! Zostały byście wyśmiane. Też niektóre z moich roślin nie przetrwały i to nie tylko z ZP ale też z innych sklepów. Ja mam tą świadomość że wpływ miały warunki uprawy!!!! Do wszystkich Grazyn, pomyślcie trochę zanim coś napiszecie. To nie boli. ;)
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Zadowolony Klient / 2021-04-07

Witam, rok temu córka pokazała mi stronę Zielonego Parapetu. Wybrałem rośliny, które były dla mnie interesujące i postanowiłem skontaktować się ze sklepem telefonicznie. Odebrała pani Ania, którą serdecznie chcę pozdrowić. Wszystko mi wytłumaczyła, zwróciła uwagę, na rozmiary roślin, opisała gdzie mam szukać. Bardzo miło się z tą panią rozmawiało... i rozmawia do teraz! Jestem stałym klientem, zawsze składam zamówienie telefonicznie. Pani Ania to złota kobieta, która ma dużą wiedzę o roślinach, bardzo miło się prowadzi rozmowę. Obsługa klienta jest na bardzo wysokim poziomie. Brawo. Waldemard
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Anna / 2021-04-02

Nie polecam. Rośliny albo przesuszone albo zalane. Pomylony rodzaj pilei. Część nie ukorzeniona, choć w opisie aukcji na allegro miała być pełnowartościowa roślina. Trwa walka o życie, poszły w ruch środki przeciwgrzybiczne. To już lepszą jakość można znaleźć na ryneczku, przynajmniej u nas w Krośnie mają.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

Brak

Wady

Przesuszone lub przelane, choroby grzybiczne, nieukorzenione sadzonki

Extra informacje

2 dni

Agnieszka / 2021-04-02

Zgadzam się, ze jakość roślin w znacznym stopniu się pogorszyła. wielkość absolutnie nie adekwatna do ceny. Takich małych escheverii nie widziałam nigdy w żadnym markecie, zdjęcia dużo przekłamują wielkość. Zamówiłam w jednym czasie filodendrona brasil w zielonym parapecie i światfoślin.eu cena podobna, wielkość podobna, ale w zielonym parapecie w ogóle nie ukorzeniona sadzonka, słaba jakość. Z trzech pędów - jeden dojechał do mnie wyschnięty, dwa próbuję ratować. Filodendon birkin mały, drogi jak za tą wielkość i uszkodzone liście. Kupiłam u nich rok temu birkina- duży, ładny i tańszy okaz. .
Zalety

profesjonalna strona internetowa

Wady

cena nieadekwatna do jakości

Extra informacje

Beata / 2021-03-31

Na Zielonym Parapecie zamawiam już od dawna. Wszystko w jak najlepszym porządku. Raz zdarzyło się, że rośliny przyszły troszkę nadłamane, skontaktowałam się z działem obsługi klienta ok. 22:00 Na drugi dzień ok. 9:00 już dostałam odpowiedź, ze skontaktuje się ze mną Pani Ola z działu reklamacji. Pod koniec dnia dostałam wiadomość mailową, że mogę wybrać rabat lub odesłać roślinkę a oni przyślą mi nową. Nie chciałam odsyłać i jej męczyć, więc wybrałam rabat. Świetne podejście do klienta, mogłam sobie wybrać jaka rekompensata mnie satysfakcjonuje. Kontakt bardzo szybki i sprawny, jiz następnego dnia pieniądze ze wzrotu były u mnie na koncie. Jestem mega zadowolona!! Kupując rośliny przez internet czasem trzeba się liczyć, że coś może się uszkodzić, wiadomo jak kurierzy traktują paczki! ZP zachowało się bardzo profesjonalnie. Pani Ola również bardzo miła, miałyśmy okazję porozmawiać przez telefon. Polecam ten sklep i na pewno będę wracała!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Joanna / 2021-03-29

Bardzo nieprofesjonalny sklep, wielkość asortymentu nie idzie w parze z czasem obsługi. Może należałoby zatrudnić więcej obsługi. Po 9 dniach od zamówienia i dokonaniu wpłaty okazało się, że rośliny nie otrzymam. Tłumaczenie obsługi( zabrakło, lub są uszkodzone)
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Szkoda, mój drugi zakup

Wady

Bardzo długi czas oczekiwania, bez gwarancji, że się towar otrzyma

Extra informacje

Towar nieosiągalny. Zwrot got. nie czekając na decyzje z którą się nie zgadzałam.

Słabiutko / 2021-03-23

Nie polecam i tyle. W kulki lecą
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

no strona internetowa ładnie i zachęcająco wygląda i nic więcej

Wady

Tak zwane „maluchy” to jest kompletny żart. Przychodzą bez żadnej osłonki, są słabe i od ponad pół roku dalej nie chcą rosnąć ani się ukorzenić! Również poprosiłam o dołączenie karteczki z napisem „Kocham Cię” to wysłali karteczkę samoprzylepną przyczepioną do folii bom-belkowej XD zero profesjonalizmu i żadnych starań dla klienta. Już nawet nie wspominam o zabezpieczeniu kaktusów - dwa dni wyciągania kolców :D

Extra informacje

czas wysyłki git i tyle

Izabela / 2021-03-10

Mieszane uczucia. Raczej na nie. Rośliny za duże nie potrzebuje tak wielkich roślin. Można taniej i można sadzonki mniejsze robić, po co mi aż 3 sansewierie sadzone jako jedna? Rozumiem, że ludzie lubią dużo, ale pewnie nie wszyscy. Więc cena za wysoka. Moje rośliny miały nieproporcjonalne stare i młode liście, niektóre obumierają ponieważ są zrzucane, natomiast zbyt mało jest świeżych liści żeby roślina przetrwała. Doniczki drogie. Obsługa klienta ( lekko ujmując) niemiła ( Pani do mnie źle się odezwała z pretensjami. LOL porażka)!!!! Z pozytywów mieszanka ziemi spoko w odpowiedniej cenie. Niektóre sadzonki spoko rozmiar i stosunek wielkości do ceny, można upolować coś fajnego. Szkoda, duży potencjał sklepu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.60
Zalety

Pakowanie

Wady

Obsługa klienta, ceny, jakość niektórych roślin

Extra informacje

czas hodowli 2 lata

Angie / 2021-03-02

Jestem bardzo zawiedziona. 50% zamówionych roślin albo zdechła całkiem albo w znacznej części. I nie chodzi tu o moją rękę do kwiatów, bo razem ze mną zakupy robiła moja teściowa o czarodziejskiej wręcz ręce, kupiłyśmy takie same rośliny, a u niej również pozdychały lub są na skraju żywotu. Poza tym, ceny wydają się niskie, ale w stosunku do wielkości roślin to tylko złudzenie. Dostawa wydawała się w porządku, ale nie jestem w 100% przekonana.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.00
Zalety

Sppry wybór kwiatów, donic

Wady

Słabej jakości sadzonki, drogo

Extra informacje

Ech / 2021-02-28

Masakra. Dwie doniczki pękły stojąc sobie z kwiatkiem na parapecie. Trzy kwiaty padły od razu - dwa trzeba było mocno reanimować. bardzo drogo, maleńkie roślinki, w bardzo złym stanie. Nigdy więcej nie zrobię tam zakupów. Nie polecam, wręcz ostrzegam;( A jestem miłośniczką roślin i dużo ich kupuję. Pierwszy raz tak źle trafiłam;(
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
2.50
Zalety

Brak

Wady

Maleńkie roślinki w bardzo złym stanie. Drożyzna.

Extra informacje

Kasia / 2021-02-26

Polecam zamawiać kwiatki jestem bardzo zadowolona
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Sper

Wady

Plus

Extra informacje

gocha / 2021-02-19

bardzo pogorszyła się jakość zamawianych roślin,pakowanie chaotyczne,niedbałe,rośliny niskiej jakości i wielkości nieadekwatne do ceny.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.60
Zalety

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wady

jak wyżej

Extra informacje

Alicja W. / 2021-02-19

To moje trzecie zamówienie w Zielonym Parapecie i wszystkie były realizowane tej zimy. Roślinki zapakowane dokładnie i bezpiecznie. Bez uszczerbku dotarły do domu. Polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60

Beata / 2021-02-09

Witam.Dla.mnoe Zielony Parapet jest na ta chwilę jednym.z.dwoch ulubionych sklepów internetowych z roślinami.Zamawiam przeszło 1,5 roku rosliny z róznych gatunków .Kazdorazowo dostaje piekne sadzonki ,zgodne z opisem,super zapakowane .Nigdy mnie noe zawiedli ????
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

Wybór,,ceny,jakość,zapakowanie

Wady

Brak

Extra informacje

1,5 roku

Agnieszka / 2021-02-09

Witam\r\nZamawiałam rośliny w Zielonym Parapecie wielokrotnie i byłam z nich zadowolona. Niestety ostatnia dostawa 5 luty 2021 i jestem zawiedziona. Filodendron birkin zamawiany jesienią duży i ładny, teraz kupiłam dla koleżanki, zapłaciłam więcej a kwiatek mały, filodendron pnący albo z grzybem albo przemarznięty- nie wiem czy coś z niego będzie, zarówno młode liście jak i dorosłe w kiepskim stanie, a dodam, że nie kupuję kwiatów przecenionych. Jeśli chodzi o pakowanie przesyłek to zawsze byłam zadowolona.
Zalety

pakowanie

Wady

Extra informacje

klementynkaa32 / 2021-02-04

Składałam już kilka zamówień i dotychczas nie miałam większych zastrzeżeń. Niestety ostatnie zamówienie to dwie przelane rośliny. Jedna była tak mokra, że aż zmarzła podczas transportu. Z dnia na dzień kwiatek marnieje w oczach, liście są miękkie, wiotkie, pomarszczone. Ale wg działu reklamacji wszystko jest w porządku. Najpierw winę zwalili na dostawcę a potem zaczęli wypytywać w jakim podłożu ją mam, aż uznali, że pouczą mnie gdzie i jak ma stać. Oczywiście wg nich to tylko przejściowy problem. To było najgorzej wydane 40zł
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.80
Zalety

dobrze zabezpieczone rośliny na czas transportu, duży wybór roślin

Wady

dział reklamacyjny, który olewa klienta, niektóre ceny są za wysokie, przelanie rośliny na czas transportu

Extra informacje

Edyta / 2021-01-19

Kwiaciara
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.00
Zalety

Różnorodność

Wady

Maleńkie roślinki przychodzą, niemal wszystkie w złym stanie???? zwiędniętyle, przysuszone, opadnięte liście. Donice bardzo drogie a do tego jedną pękła po tygodniu, sama z siebie. Masakra

Extra informacje

Mam roślinki dwa tygodnie. Na razie wszystkie chorują, poza jedna sztuką

Iwona Warnke-Rymarkiewicz / 2021-01-14

Pierwszy i ostatni raz złożyłam zamówienie w tym sklepie. Jedna z roślin która zamówiłam /pilea/ przyszła w przesuszonej ziemi z obeschnietymi listkami w rozmiarze exta mini za ok 12-13zl. Mowę mi odjęli na jej widok, jak bym nie miała serca do roślin to przeznaczyłbym ja na kompost. Worek z ziemią był niedoklejony i część ziemi się wysypała.oczywiscie reklamacje złożyłam i wysłałam zdjęcie rośliny.dzial reklamacji szybko zareagował twierdząc że roślinka wygląda ok a nieszczelny/niedoklejony/ worek to wina kuriera????w mojej subiektywnej ocenie rośliny w lepszej kondycji można kupic w markecie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
3.75
Zalety

Dostawa do domu oczywiście z odpowiednio wysoka oplata,,

Wady

Brak możliwości zweryfikowania w jakiej kondycji są wysyłane rośliny i bezczelne przerzucanie winy na kuriera za swoje bledy przerzucanie

Extra informacje

Wysokie ceny w stosunku do przysyłanych roslin

darginka / 2021-01-05

Pierwsze zamowienie było ok. Przy drugim niestety wyszedł problem z roślinami.Dostałam chore- nie wiem czy przelane czy przegrzane ? Nie znam się na chorobach roślin. Kontakt ze sklepem oporny. Zniechęcający. Kiedy chcesz kupić- wszystko działa sprawnie. Kiedy reklamujesz- nagle problem z odpisaniem na proste pytania. 3 dni od otrzymania roślin jedna z nich zaczęła mięknąć, pojawiła się wiotkośc liści, zmiana koloru na żółty, brązowy. W ciagu 3 dni trudno tak zniszczyć kwiatka.Nie jestem winna temu, że dostałam uszkodzony towar.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
4.00
Zalety

Szybka dostawa roślin, które są opatulone/zabezpieczone przed trudną podróżą.

Wady

Dodawana saszetka wypełniona czymś ciepłym jest po 2 dobach bardzo gorąca.

Extra informacje

Niestety, nie zachwyciłam się. Zamówione rośliny sa rozmiaru mikro, ceny wysokie . Z ośmiu zamówionych kwiatków, przetrwał jeden. Sądzę, że rośliny sa stanowczo za male, wysyłając je, transport jest dla nich traumatyczny, nie sa w stanie rozwijać się i urosnąć w domu , każdego dnia od dostawy, widać jak umierają.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60

Agnieszka / 2020-12-10

Mile zaskoczona jestem szybka reakcja i odpowiedzia na mojego maila, mimo porazki z pierwsza roslina, mysle ze da sie ten blad naprawic i odbudowac zaufanie do strony. Pan mnie zapewnil ze problem rozwiazemy.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

Szybka odpowiedz na maila

Wady

Extra informacje

Agnieszka / 2020-12-09

Tragedia! Roslina opisana na stronie jako rozmiar duzy, roslina dostarczona to miniaturka. To byl prezent, taka porazka. Roslina postawiona przy 3 letnim dziecku wyglada na malutka, wprowadzanie klienta w blad, nie polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.00
Zalety

Wady

Rozmiar rosliny nie pasuje do opisu ze strony

Extra informacje

aseret50 / 2020-11-13

Kilkadziesiąt razy kupowałam rośliy u Was i jestem bardzo,bardzo zadowolona Pozdrawiam całą załogę
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Paulina / 2020-11-05

Bardzo fajny kontakt, dostarczyli towar w stanie idealnym
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

towar w stanie idealnym

Wady

Extra informacje

Gosia / 2020-10-30

Polecam ten sklep. Zamawiałam już tam kilka razy. Zawsze roślinki dobrze zapakowane w super stanie. Duży wybór!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Wady

Za duzo super roslin ktore musze kupic

Extra informacje

PaulaM / 2020-10-06

Jestem bardzo zadowolona. Zamawiałam dwa razy przez Allegro. Kwiaty świetnie zapakowane, bez uszkodzeń i piękne. Dostaje się produkt za który się zapłaciło. Zdjęcia poglądowe oddają rzeczywisty wygląd rośliny. Wszystkie przyszły bez uszkodzeń, ładnie rosną, nie miały pasożytów. Jestem zdecydowanie ma TAK i jeszcze nie raz będę zamawiać z Zielonego Parapetu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Rzetelność, dobry kontakt ze sprzedawcą, piękne kwiaty i rzadkie okazy

Wady

Extra informacje

Pierwszy zakup około 3 miesięcy temu, kwiaty żyją, rosną i są piękne

Ewa / 2020-08-26

Zamówiłam dwie rośliny online. Jak zostały dostarczone to byłam tak mile zaskoczona. Nie spodziewałam się ze będą takie duże i były w bardzo dobrym stanie, zapakowane ostrożnie. Jestem pod wrażeniem. Kupuje rośliny z wielu sklepów wysyłkowych i zielony parapet jest dla mnie na pierwszym miejscu jeżeli chodzi o jakość roślin, CustomerService też bardzo miły i szybko załatwia sprawy i wysyła odpowiedź. Po pierwszym zamówieniu od razu drugie złożyłam. Naprawdę najlepszy sklep z jakim miałam do czynienia. Polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60
Zalety

Bardzo wysoka jakość roślin

Wady

Nie ma

Extra informacje

Już trzecie zamówienie realizuję.

Maja Świetlicka / 2020-06-24

Kilka razy zamawiałam rośliny ze zielonego parapetu, zawsze przyjeżdżały w dobrym stanie, zdrowe (!), zgodnie z zamówieniem i piękne. Zdecydowanie polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

zdrowe rośliny, realizacja zamówienia zgodnie z deklarowanym terminem, duży wybór

Wady

brak

Extra informacje

Jadwiga / 2020-06-09

Chętnie robię zakupy w "Zielonym Parapecie" - zawsze znajduję ciekawe i niedrogie roślinki pokojowe (również jako prezenty dla bliskich). Roślinki są zawsze w doskonałej kondycji - dzięki odpowiedniemu zabezpieczeniu na podróż. Realizacja zamówienia bardzo szybka.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

różnorodna (również cenowo) oferta, zachęcające ceny, szybka realizacja zamówienia.

Wady

nie dostrzegam

Extra informacje

zakupione roślinki "zdrowo" rosną (korzystam od kilku lat z możliwości zakupu)

Natalia K / 2020-05-23

Polecam! Piękne rośliny, bardzo duży wybór. Przemiła obsługa! ????
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Jadwiga / 2020-02-05

To jest mój kolejny zakup roślin pokojowych w Zielonym Parapecie- chętnie wracam do tego sklepu - oferta szeroka, ceny zachęcające, realizacja zamówienia bardzo szybka. Roślinki starannie przygotowane i zabezpieczone na podróż, docierają zawsze w dobrej kondycji.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

ciekawa oferta, zachęcające ceny, szybka realizacja zamowienia

Wady

nie znajduję

Extra informacje

mango / 2019-08-05

Sąsiedzi zazdroszczą nowych doniczek na balkonie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Zakupy Zielony Parapet opinie