Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Instrumenty muzyczne
  • /
  • Keyboardy
  • /
  • Yamaha PSR-295
  • /
  • 1

Opinie o Yamaha PSR-295

Instrumenty muzyczne Yamaha PSR-295 opinie
Brzmienie
3.89
Cena/Jakość
4.44
Jakość wykonania
4.22
Wytrzymałość
4.38

Średnia ocen

4.23

w skali od 1 do 5.

 

Yamaha PSR-295 opinie Yamaha PSR-295
4.23 1338

~sebastek888 _- / 2010-08-04

Dobry sprzęcior do nauki jak na początek gry.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.75
Zalety

- dwa przejścia- bezawaryjność

Wady

- brak podstawowego pokrętła pitch bend

Extra informacje

6 lat i 1300zł

~marziar / 2010-04-12

mam ten model, potrzebuje pomocy, w jaki sposób zmienić styl akompaniamentu(lewej ręki)? chodzi mi o ganie akordów jednym klawiszem z uzuciem klawisza acmp on/off, gdy to właczam, mozna grac akordy ale tylko w jednym stylu.

~Dadik / 2010-03-22

Uczę się grać na keyboardzie od 6 lat i nie zamieniłbym PSR-295, może nie ma zbyt dobrych styli i brakuje mu pary fajnych funkcji, ale uważam ze świetnie nadaje sie do użytkowania w domu..:)

~Daneos / 2010-03-16

Keyboard świetny do nauki, brzmienia, z wyjątkiem organów kościelnych :) , całkiem przyzwoite jednak nie rewelacyjne. Podkłady trochę mało profesjonalne, jednak za tą cenę może być. PSR-295 jest niesamowity pod względem wytrzymałości. Nieraz zdarzyło mi się że spadł ze stojaka, ze sceny albo z czegoś innego. Mojemu koledze udało się go nawet zalać kawą i nadal działa ! Klawiatura w miarę wygodna, wyświetlacz czytelny. Polecam na początek.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.00
Zalety

Wytrzymałość BezawaryjnośćProstota obsługiDuże możliwości

Wady

Jakość niektórych brzmień i podkładów

Extra informacje

4 lata, 1100zł

~Rzeźnik / 2009-01-31

Ja mam akurat najnowszy model tego instrumentu który ma drobne zmiany jest świetny dla graczy średnio-zaawansowanych, polecam go wszystkim innym :)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
5.00
Zalety

Wszystko jest świetne gram ponad 3 lata

Wady

Ja nie mam

Extra informacje

3 lata, 2500

Adaś93 / 2008-11-05

Witam!!!Mam ten keayboard 3 lata i jestem zadowolony nim,ale już mi się znudzil.:PJeśli chcecie go kupić to go bardzo polecam.Ja go sprzedaje jakbyście mogli to piszcie do mnie w sprawie kupna go odemniePozdrawiam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.75
Zalety

dobra brzmienie,wytrzymalość

Wady

znudzi Ci sie po 2 latach grania :P

Extra informacje

3 lata 1500 pln

~fiskuzz8092 / 2008-10-16

Witam, chciałbym się wypowiedzieć na temat Yamaha PSR-295, mam ten instrument ponad 2 lata, brzmienie i barwy są ok, lecz jeśli przychodzi grać na dłuższy czas niż 1-2h to zaczyna być troche nudne jeśli cały czas lecą 2 podkłady na zmiane :) Polecam dla początkujących
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.25
Zalety

Ładne brzmienia i dobra cena

Wady

Trochę mało podkładów

Extra informacje

ponad 2 lata

~SieraKLipno / 2008-02-14

Ogólnie kupiłem keyboard na Allegro w stanie idealnym jak wam powiem za ile to pospadacie z krzeseł targowałem sie i kupiłem go za 740 zł razem ze stojakiem i to nie byle jakim. Ucze sie dopiero graćale dla mnie brzmi świetnie np. Flet czy sax to prawie oryginał . Mój wójek , który gra na korgu i5S powiedział , że za te pieniądze nie mogłem dostać lepszego instrumentu. :)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.25
Zalety

Cena , wygąd , brzmienia i rytmy.:)

Wady

wyważenie

Extra informacje

5 miesięcy

~mycha / 2008-02-04

Wspaniałe brzmienie, dobrze wykonany, choć są drobne zastrzeżenia co do pokrętła - jest trochę niewyważone i obraca się trochę krzywo. Ale ogulnie jest świetny i funkcjonalny.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.50
Zalety

Proste i funkcjonalne oprogramowanie.

Wady

Troszeczkę krzywe pokrętło

Extra informacje

Mam go rok i kupiłem go za 1200 PLN

~piter / 2006-08-07

Ten pan wczesniej troszke przesadził nie mozna porównac zabawki (295) z klasykiem Korgiem M1 :D Ogulnie PSR 295 jest to tani instrument do nauki gry, ma fajne brzmienia sweet typu fajny saxofonik sopranowy, flecik itp :) reszta to juz klasa 1000zł wiec cudów niema ale w tym przedziale cenowych yamaha bije i rolanda i casio ;)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.50

~Dzidek / 2005-08-23

Posiada piękne i naturalne brzmienia instrumentów solowych, trąbka, sax, flet, gitara itd. Dałem mu 3 pkt. ponieważ drogie instrumenty brzmią jeszcze naturalniej, lecz w stosunku do ceny (1250 złp ze stojakiem i zasilaczem) można by dać mu pktów 5. Pięknie wygląda. Nie wiem jak z wytrzymałością, bo mam go 1 miesiąc. Nadaje się do gry w domu (imieniny, urodziny) i do nauki przez kilka pierwszych lat, później chyba by się znudził. Można edytować barwy poprzez dodanie równolegle (dual) drugiego instrumentu i zmianę jego siły głosu - dużo zabawy i przyjemności. Raczej nie polecam go tym, którzy chcieliby grać na imprezach. Dla tych raczej droższe (począwszy od PSR 1500, czy Korga PA 50). Kupiłem go dla wnuka (6 lat) do nauki gry. Doświadczyłem już gry na Casio różnych typów, Korgu M1, Rolandach, a mimo to jestem zadowolony z zakupu. Mógłby być tańszy.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
4.00

Instrumenty muzyczne Yamaha PSR-295 opinie