Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Instrumenty muzyczne
  • /
  • Keyboardy
  • /
  • Yamaha PSR-1500
  • /
  • 1

Opinie o Yamaha PSR-1500

Instrumenty muzyczne Yamaha PSR-1500 opinie
Brzmienie
4.67
Cena/Jakość
4.34
Jakość wykonania
4.38
Wytrzymałość
4.45

Średnia ocen

4.46

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

39

dodanych opinii

 

~klawiszowiec1980 / 2012-07-08

Kupiłem 3 dni temu za 900 złotych :( żałuje NIE KUPUJCIE ZA TAK NISKIE CENY nie dajcie sie zwiesc ze niby "okazja" i proście o zdjecia klawiatury.... do wymiany 7 gumek pod klawiszami . wyswietlacz nie działa. w lewym głosniku cos cicho baaarzdo , a i dosc porysowany jest... jakbym wiedział to kupił bym za 1700 nawet,, teraz juz wiem ze zdjecia produktu są wazne ... chcesz kupic używane ? popros sprzedawce o zdjecia z kazdej strony i zdjecia wszystkiego jezeli stan bardzo dobry to zainwestuj te 1600 czy 1700 zeta i sie ciesz ... pozdrawiam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
5.00
Zalety

pewnie wszystko

Wady

nie wiem raczej nie ma

Extra informacje

3 dni

~klawiszowiec1980 / 2012-07-08

Kupiłem 3 dni temu za 900 złotych :( żałuje NIE KUPUJCIE ZA TAK NISKIE CENY nie dajcie sie zwiesc ze niby "okazja" i proście o zdjecia klawiatury.... do wymiany 7 gumek pod klawiszami . wyswietlacz nie działa. w lewym głosniku cos cicho baaarzdo , a i dosc porysowany jest... jakbym wiedział to kupił bym za 1700 nawet,, teraz juz wiem ze zdjecia produktu są wazne ... chcesz kupic używane ? popros sprzedawce o zdjecia z kazdej strony i zdjecia wszystkiego jezeli stan bardzo dobry to zainwestuj te 1600 czy 1700 zeta i sie ciesz ... pozdrawiam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
5.00
Zalety

pewnie wszystko

Wady

nie wiem raczej nie ma

Extra informacje

3 dni

~klawiszowiec1980 / 2012-07-08

Kupiłem 3 dni temu za 900 złotych :( żałuje NIE KUPUJCIE ZA TAK NISKIE CENY nie dajcie sie zwiesc ze niby "okazja" i proście o zdjecia klawiatury.... do wymiany 7 gumek pod klawiszami . wyswietlacz nie działa. w lewym głosniku cos cicho baaarzdo , a i dosc porysowany jest... jakbym wiedział to kupił bym za 1700 nawet,, teraz juz wiem ze zdjecia produktu są wazne ... chcesz kupic używane ? popros sprzedawce o zdjecia z kazdej strony i zdjecia wszystkiego jezeli stan bardzo dobry to zainwestuj te 1600 czy 1700 zeta i sie ciesz ... pozdrawiam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
5.00
Zalety

pewnie wszystko

Wady

nie wiem raczej nie ma

Extra informacje

3 dni

~GraYek78 / 2012-07-08

Klawiaturka świetna znakomite brzmienie mozliwosci i efekty. nic dodac nic ująć, widze ze wiele osób pisze czy mnozna kupic za 1000 złotych ..no mozna ale stan ?? i czy wszystko jest jak w oryginale ?? za 1000 mozna kupic ale wątpie zeby to było cos dobrego .... Tę Yamahe w dobrym stanie ze tak powiem w niemal idealnym ( z oryginalnym sprawnym zasilaczem, instrukcją, oraz na przykład z Pokrowcem) mozna kupic za 1700 , 1800 , zdaza sie 1500 ale okazja chyba .... Naprawde organy warte swojej ceny , i nie łapcie sie na niskie ceny .... pozdrawiam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
5.00
Zalety

wszystko

Wady

zartobliwie nie ma ekspresu do kawy

Extra informacje

4,5 roku

~GraYek78 / 2012-07-08

Klawiaturka świetna znakomite brzmienie mozliwosci i efekty. nic dodac nic ująć, widze ze wiele osób pisze czy mnozna kupic za 1000 złotych ..no mozna ale stan ?? i czy wszystko jest jak w oryginale ?? za 1000 mozna kupic ale wątpie zeby to było cos dobrego .... Tę Yamahe w dobrym stanie ze tak powiem w niemal idealnym ( z oryginalnym sprawnym zasilaczem, instrukcją, oraz na przykład z Pokrowcem) mozna kupic za 1700 , 1800 , zdaza sie 1500 ale okazja chyba .... Naprawde organy warte swojej ceny , i nie łapcie sie na niskie ceny .... pozdrawiam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
5.00
Zalety

wszystko

Wady

zartobliwie nie ma ekspresu do kawy

Extra informacje

4,5 roku

~GraYek78 / 2012-07-08

Klawiaturka świetna znakomite brzmienie mozliwosci i efekty. nic dodac nic ująć, widze ze wiele osób pisze czy mnozna kupic za 1000 złotych ..no mozna ale stan ?? i czy wszystko jest jak w oryginale ?? za 1000 mozna kupic ale wątpie zeby to było cos dobrego .... Tę Yamahe w dobrym stanie ze tak powiem w niemal idealnym ( z oryginalnym sprawnym zasilaczem, instrukcją, oraz na przykład z Pokrowcem) mozna kupic za 1700 , 1800 , zdaza sie 1500 ale okazja chyba .... Naprawde organy warte swojej ceny , i nie łapcie sie na niskie ceny .... pozdrawiam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
5.00
Zalety

wszystko

Wady

zartobliwie nie ma ekspresu do kawy

Extra informacje

4,5 roku

~muzyka741 / 2011-08-01

super keyboard
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.25
Zalety

stabilność

Wady

mało efektów

Extra informacje

mam go 2 lata kupiłęm za 1300

~muzyka741 / 2011-08-01

super keyboard
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.25
Zalety

stabilność

Wady

mało efektów

Extra informacje

mam go 2 lata kupiłęm za 1300

~muzyka741 / 2011-08-01

super keyboard
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.25
Zalety

stabilność

Wady

mało efektów

Extra informacje

mam go 2 lata kupiłęm za 1300

~ziomek55 / 2011-04-05

Mam pytanie czy można to kupić za 1000 zł? bo widziałem taką ofertę
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.50

~ziomek55 / 2011-04-05

Mam pytanie czy można to kupić za 1000 zł? bo widziałem taką ofertę
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.50

~ziomek55 / 2011-04-05

Mam pytanie czy można to kupić za 1000 zł? bo widziałem taką ofertę
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.50

~ziomek55 / 2011-04-05

Witam!Szukałem na necie tanich ofert kupna keyboardu yamaha psr 1500. Znalazłem ofertę kupna kupna go za 730,00 pln. Czy jest to możliwe że za tyle kupi się taki keyboard?

~ziomek55 / 2011-04-05

Witam!Szukałem na necie tanich ofert kupna keyboardu yamaha psr 1500. Znalazłem ofertę kupna kupna go za 730,00 pln. Czy jest to możliwe że za tyle kupi się taki keyboard?

~ziomek55 / 2011-04-05

Witam!Szukałem na necie tanich ofert kupna keyboardu yamaha psr 1500. Znalazłem ofertę kupna kupna go za 730,00 pln. Czy jest to możliwe że za tyle kupi się taki keyboard?

~Irask / 2010-09-07

WitamPosiadam PSR-kę 1500 od 5 lat. Nigdy mnie nie zawiodła, jest bardzo stabilna (a to jest chyba najważniejsze na imprezie, żadnych zawieszeń, trzeszczeń, zamuleń czy coś w tym stylu, tu dodam że trzeba dbać o karty Smart bo są wrażliwe praktycznie na wszystko, ale Pen Drive załatwia sprawę jako kopia zapasowa) i solidnie wykonana (ten kto już zaglądał do środka będzie wiedział o czym mówię). Jedyną wadą ale to nie tylko w Yamaha ale i Korg, czy Roland to padające gumki pod klawiaturą. Ja po 4 latach musiałem już wymienić choć uważam, że i tak sporo wytrzymały. Wymiana jest banalnie prosta i każdy sobie z tym poradzi - to jakieś 15 minut roboty :-). Co do brzmienia, czytałem wiele opinii o płaskim brzmieniu, to prawda ale tylko jak się nie zmieni ustawień korektora w klawiszu, po tym zabiegu nie ma się czego wstydzić a brzmienie jest świetne. Jest tak prosta w obsłudze, że ani razu nie zaglądałem do instrukcji obsługi... Jako inwestycja do grania na weselach lub tego podobnych to chyba najlepszy wybór za te pieniądze. Wszystkim polecam. Gdybym miał zmieniać sprzęt to na 100% Yamaha i to pewnie TYROS 3. Ale po co wydawać tyle kasy skoro na imprezach ma się zarabiać a nie wydawać, a inwestycja w postaci 1500 - zwraca się szybko i o to chodzi.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.75
Zalety

Wytrzymałość na warunki pracy, niezawodność, cena, jakość brzmienia jak za te pieniądze to super, prosta obsługa,

Wady

padające gumki pod klawiaturą,

Extra informacje

5 lat, 4000 zł

~Irask / 2010-09-07

WitamPosiadam PSR-kę 1500 od 5 lat. Nigdy mnie nie zawiodła, jest bardzo stabilna (a to jest chyba najważniejsze na imprezie, żadnych zawieszeń, trzeszczeń, zamuleń czy coś w tym stylu, tu dodam że trzeba dbać o karty Smart bo są wrażliwe praktycznie na wszystko, ale Pen Drive załatwia sprawę jako kopia zapasowa) i solidnie wykonana (ten kto już zaglądał do środka będzie wiedział o czym mówię). Jedyną wadą ale to nie tylko w Yamaha ale i Korg, czy Roland to padające gumki pod klawiaturą. Ja po 4 latach musiałem już wymienić choć uważam, że i tak sporo wytrzymały. Wymiana jest banalnie prosta i każdy sobie z tym poradzi - to jakieś 15 minut roboty :-). Co do brzmienia, czytałem wiele opinii o płaskim brzmieniu, to prawda ale tylko jak się nie zmieni ustawień korektora w klawiszu, po tym zabiegu nie ma się czego wstydzić a brzmienie jest świetne. Jest tak prosta w obsłudze, że ani razu nie zaglądałem do instrukcji obsługi... Jako inwestycja do grania na weselach lub tego podobnych to chyba najlepszy wybór za te pieniądze. Wszystkim polecam. Gdybym miał zmieniać sprzęt to na 100% Yamaha i to pewnie TYROS 3. Ale po co wydawać tyle kasy skoro na imprezach ma się zarabiać a nie wydawać, a inwestycja w postaci 1500 - zwraca się szybko i o to chodzi.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.75
Zalety

Wytrzymałość na warunki pracy, niezawodność, cena, jakość brzmienia jak za te pieniądze to super, prosta obsługa,

Wady

padające gumki pod klawiaturą,

Extra informacje

5 lat, 4000 zł

~Irask / 2010-09-07

WitamPosiadam PSR-kę 1500 od 5 lat. Nigdy mnie nie zawiodła, jest bardzo stabilna (a to jest chyba najważniejsze na imprezie, żadnych zawieszeń, trzeszczeń, zamuleń czy coś w tym stylu, tu dodam że trzeba dbać o karty Smart bo są wrażliwe praktycznie na wszystko, ale Pen Drive załatwia sprawę jako kopia zapasowa) i solidnie wykonana (ten kto już zaglądał do środka będzie wiedział o czym mówię). Jedyną wadą ale to nie tylko w Yamaha ale i Korg, czy Roland to padające gumki pod klawiaturą. Ja po 4 latach musiałem już wymienić choć uważam, że i tak sporo wytrzymały. Wymiana jest banalnie prosta i każdy sobie z tym poradzi - to jakieś 15 minut roboty :-). Co do brzmienia, czytałem wiele opinii o płaskim brzmieniu, to prawda ale tylko jak się nie zmieni ustawień korektora w klawiszu, po tym zabiegu nie ma się czego wstydzić a brzmienie jest świetne. Jest tak prosta w obsłudze, że ani razu nie zaglądałem do instrukcji obsługi... Jako inwestycja do grania na weselach lub tego podobnych to chyba najlepszy wybór za te pieniądze. Wszystkim polecam. Gdybym miał zmieniać sprzęt to na 100% Yamaha i to pewnie TYROS 3. Ale po co wydawać tyle kasy skoro na imprezach ma się zarabiać a nie wydawać, a inwestycja w postaci 1500 - zwraca się szybko i o to chodzi.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.75
Zalety

Wytrzymałość na warunki pracy, niezawodność, cena, jakość brzmienia jak za te pieniądze to super, prosta obsługa,

Wady

padające gumki pod klawiaturą,

Extra informacje

5 lat, 4000 zł

~Lookey / 2008-11-11

Mam 12 lat i przyznam mialem juz kilka keyboardow ale ten jest wyjatkowy! Swietne brzmienie ,prosta registracja :D Midi swietnie dzialaja na prawde polecam ale dla wybrednych to PSR 3000 lepsze choc za przeproszeniem guwno sie rozni bo style sciaglem z Tyros 2 :D Ale ma kolorowy wyswietlacz a ten nie GG: 3779246 WadyNie wiem jak dziala INTERNET :-) I nie dzialaja mi funkcje bardzo przydatne jak Echo ,Triole , 1+5 i oktawa

~Lookey / 2008-11-11

Mam 12 lat i przyznam mialem juz kilka keyboardow ale ten jest wyjatkowy! Swietne brzmienie ,prosta registracja :D Midi swietnie dzialaja na prawde polecam ale dla wybrednych to PSR 3000 lepsze choc za przeproszeniem guwno sie rozni bo style sciaglem z Tyros 2 :D Ale ma kolorowy wyswietlacz a ten nie GG: 3779246 WadyNie wiem jak dziala INTERNET :-) I nie dzialaja mi funkcje bardzo przydatne jak Echo ,Triole , 1+5 i oktawa

~Lookey / 2008-11-11

Mam 12 lat i przyznam mialem juz kilka keyboardow ale ten jest wyjatkowy! Swietne brzmienie ,prosta registracja :D Midi swietnie dzialaja na prawde polecam ale dla wybrednych to PSR 3000 lepsze choc za przeproszeniem guwno sie rozni bo style sciaglem z Tyros 2 :D Ale ma kolorowy wyswietlacz a ten nie GG: 3779246 WadyNie wiem jak dziala INTERNET :-) I nie dzialaja mi funkcje bardzo przydatne jak Echo ,Triole , 1+5 i oktawa

~bully / 2007-12-06

ZALETY:a wiec klawisz jest jednym z lepszych do grania z łapy. wszystko na swoim miejscu, prostota obsługi jak wszystkie yamaszki. jeżeli brakuje ci stylu po utworek szukasz go w sieci pytasz kolegów lub sam sobie piszesz. brzmienia super. bardzo dużo realistycznych brzmień ( w 3000 i T2 mamy ich wiecej.)otwarzanie midi: mamy do dospozysji port USB i karte smart media. wszystko to spisuje sie wyśmienicie. Na instrumencie możemy pisać podkłady w MIDI (16 scieżek) edytować już istniejące, dodawać DSP, brzmienia panelowe. itp.na instrumencie można tworzyć własne style i brzmienia (jeszcze nie próbowałem.) przejrzysty wyświetlacz.WADY:brzmienie perkusji (niezmieniło sie od ponad 10 lat, dodana jest tylko jedna, w 3000 dwie nowe.)klawiatura ( również nie zmieniła sie od ponad 10 lat, ciekawostką jest to że klawiatura jest identyczna jak w starych modelach yamahy, nawet ma tą rynienke na 6 baterii R20 :D a baterii w 1500 nie ma ;P )jak dla mnie dłuższe mogły by być przyciski przejśc i sync startu.dla nie których zabawkowy wyglad i wielkie diody.słynny Yamahowski trzeszczący potencjometr przy włanczaniu klapy.mam go pół roku. kupiłęm używke za 3300
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.50
Zalety

Wady

Extra informacje

mam go pół roku. kupiłęm używke za 3300

~123456 / 2007-10-21

Skończyłem szkołe muzyczna YAMAHA w Nowym Sączu, chodziłem tam 6 lat, ten instróment maił mój nauczyciel, i gdy tylko na nim zagrałem odrazu mi sie spodobał!!! Kupiłem go 3 miechy trmu,jest swietny,przejedyny na różne iprezy,wesela ,przyjecia11TO JEST TO!!!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
5.00
Zalety

Prawie same plusy

Wady

szkoda ze nie można podłonczyc mikrofonu11:(

Extra informacje

3 miesiące

~Grajekk / 2007-10-18

mam te Yamahę już ponad rok i jest niezwykle przydatna na róznego rodzaju imprezach. Brzmienia może ma troche techniczne, ale zawsze można je podtuszować. Co do styli są niezwykle dopasowane pasują pod każdą uroczystość :p Pozatym można ją jeszcze urozmaicić różnymi stylami z innych keyboardów (które posiadam i mogę komuś udostępnić). Czasem nie mogę się połapać w song creator... ale i tak z tego rzadko korzystam. Fajne jest teżwyświetlanie nut i karaoke... ale to już tylko kropka nad "i" w tym topowym modelu. Jeśli miałbym go wymienić to tylko na tyrosa 2 :P
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
5.00
Zalety

Brzmienia, style, usb, smart card, duży wyświetlacz ;0

Wady

troche się obudowa ściera, klawisze się wybyjają i to koniec :)

Extra informacje

~Michal / 2007-05-06

Mam go dwa lata...i od poczatku mi wiele w nim nie pasowalo.Jest wiele bledow.Np. to,ze urywa dzwiek podczas zmieniania brzmienia.To jest okropne.Wydaje mi sie takze,ze ma malo "bajerow", ktorych moznaby uzyc podczas grania.Jezeli wczesniej nie ustawi sie wszytkiego i nie zapisze w bankach,to naprawde trudno jest cos zaimprowizowac.Style ma bardzo ubogie.Szczegolnie rockowe.Brzmienia...niby wiele...ale trudno cos wybrac.Nieliczne brzmia fantastycznie.Bardzo slabe glosniki.Na przodach mocny,ale glosniki do bani.Za kilka miesiecy zmieniam na Rolanda g-70;-)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.50

~wojtek / 2007-04-24

Witam.pare dni temu kupiłem yamahe psr 1500.nie wiem dlaczego ale instrument nie czyta plików midi zgranych na dyskietke 3.5"jeśli ktos z was potrafiłby mi pomóc ,to prosze..piszcie na maila,lub na gg

~Andrzej / 2007-03-06

Witam.Na keyboardzie gram w domu dla własnej przyjemniści(jestem emerytem).Przed tygodniem kupiłem PSR 1500 w miejsce używanej przez 4-ry lata PSR 2000.PSR 1500 tak jak i PSR 2000 toinstrument przyjazny dla użytkownika,tzn. łatwy w obsłudze dzięki dobremu programowi operacyjnemu,krytykowana przez niektórych ,,choinka'' ledów jest przydatna daje szybką informacjęo aktualnie wybranych funkcjach.W stosunku do 2000 tysiączki niektóre brzmienia i niektóre rytmysą lepsze ale największym plusem jest możliwość korzystania z kart pamięci lub pendrivea.Miałem możliwość porównania tego instrumentu z Korgiem PA 50 i Keronem SD 1 .Korg i Ketron majązauważalnie lepsze brzmienie niż PSR 1500, która przy nich brzmi zbyt płasko ale ma lepsze rytmy.Na nagłośnieniu zewnętrznym Yamaha spisuje się wyrażnie gorzej. Moim zdaniem zawodowcy powinni wybierać Korga ale nie PA50 lecz PA 80 lub PA 800.Podsumowując PSR 1500 to przyzwoity instrument klasy średniej , b. dobry dla muzykującychamatorsko.Tysiące dodatkowych styli ,program do tworzenia plików MUSIC FINDER i wiele innychciekawych rzeczy do instrumentów YAMAHY można znależć na stronie internetowej http://psrtutorial.com. Stronę prowadzi sympatyczny Amerykanin Joe Waters, chętnie odpowiadana e- maile.Chętnie rozwinę temat PSR 1500 ,kontakt w SKYPE na adres : ANKO39 (rano po 08.00lub wieczorem po 20.00) .Pozdrawiam wszystkich miłośników Yamahy.
Brzmienie
4.00
Zalety

Dobre brzmienie i rytmy jak na instrument średnej klasy.Łatwa obsługa.

Wady

Słaba klawiatura (zbyt miękka bez wyrazu)wykonana ze zbyt miękkiego tworzywa podatnego na zarysowania. Fatalna kolorystyka obudowy. Brak szybki na ekranie LCD -ekran łatwo się rysuje przyodkurzaniu.

Extra informacje

PSR 1500 mam od tygodnia , kupiłem za 3950,-zł

~Kinio / 2007-03-02

Mam yamahe już od mniej więcej roku czasu i jak do tąd mnie nie zawiodła ma bardzo dobrą jakosc dziwięku głośników. Jakość wykonania jest bardzo dobra nie ma do niej zastrzeżeń. do tej pory nie odkryłem wszystkich możliwości a chciał bym bo z instrukcji nie ożna nic zrozumieć. Jak ktos ma może jakies dodatkowe rytmy i barwy i zna ten klawisz to bardzo bym prosił o kontekt gg:6704951
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.00

~mirkus / 2007-02-28

Panowie,nie zgodze się z nie którymi co do złej opinii o PSR 1500,na początku mnie zaskoczyła nie miło to prawda,wcześniej grałem sporo czasu na PSR 2000 i tam brzmienie naprawdę było inne,ale po kilku dniach zabawy z PSR 1500 dopracowałem pewne sprawy a najbardziej były one związane z odpowiednim ustawieniem equalizera,i już po tym zabiegu wszystko obróciło sie na plus,ale i tak musiałem posiedzieć nad całym repertuarem z PSR 2000 bo nie brzmiał tak samo,a co do styli to powiem tak,że nie ma sporo współnego z Yamaha PSR 2000,czyli w 100 procentach nie są takie same,nie których nie ma wogóle ale za to ma kilka innych,ale nie stoi nic na przeszkodzie żeby wgrać sobie do Usera odpowiednie style i już jest zarąbiście,nie bardzo rozumiem tego pana któremu style nie bardzo odpowiadają w PSR 1500,ale cóż.pozdrawiam.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.75
Zalety

odpowiada mi pamięć tego instrumentu,brzmienie i jeszcze wiele innych rzeczy

Wady

Extra informacje

1 rok

~Radex / 2007-02-14

dokładnie...co poniektórzy pomylili chyba modele z psr 1500... a co do minusów może i faktycznie tyle ma funkcji że szok ale z drugiej strony jest to zaletą dla tych którzy myślą bardziej profesjonalnie o graniu...co do styli i barw... ludzie kur** nie porównujcie yamahy z czyms takim jak technics czy czymś innym...
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.00
Zalety

za dużo żeby wymieniać

Wady

nie widze

Extra informacje

~boro / 2007-02-13

Witam wszystkich.Oczywiście wypowiem tylko swoją indywidualna opinie i każdy może sie z nią nie zgadzac.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.75
Zalety

Jakość i barwa instrumentów, przejrzysty wyświetlacz

Wady

Cena , wygląd ,niewygodne klawisze ,troche zbyt skomplikowana obsługa

Extra informacje

od października ,kupiłem za 3999.

~piotrek5787 / 2007-02-13

Witm. Posiadam tą Yamahe juz ponad dwa lata. Nie zgodze sie z niektórymi opiniami tutaj zamieszczonymi (np.wygląd choinkowy) Dzięki tym wszystkim świecącym lampką wszystko jest widoczne i bardzo czytelne dzięki czemu w kazdej chwili wiemn np. jaka funkcjia jest wlączona lub nie, nie igerując w menu. Ma bardzo czytelny wyświetlacz. Jak to przystało na Yamahe ma dobrej jakosci brzmienia i style (jak dla kogos za sabe zawsze moze sięgnąc po keybordy wyższej pulki takiej jak psr3000,Tyros lub Tyros2 - tylko niestety ich cena rosnie ) Osobiscie uważam iż cena nie jest wygórowana w końcu to instrument klasy średniej-wyższej. Jeżeli chodz o stacjie dyskietek to dostalem ją w zstawie podłanczaną pod USB lecz ją sprzedalem bo to jest zbedna rzecz poniewaz kupilem karte smart-media. Obsługa tego instrumentu jest bardzo prosta. Jednym z minusów to jest slabej jakosci wykonanie obudowy (sciera się kolor) co jest troche smieszne w takim instrumencie. Jeszcze na kojiec chiał bym poruszyc sprawe jednej z wypowiedzi. Chodzi mi o problem z jakim spotkala sie osoba ktora wczeniej pisała o tym ze niektore dzwięki w stylach z Tyrosa nie działają pod psr 1500. Gdyby istaniala taka opcjia to po co by ktos wymyslal Tyrosa czy tez Tyrosa2 za taką dużą cene?? PSR 1500 jest najubozszą wersjią z tej seri i jej parametry techniczne nie pozwalają na to.Podsumowując jest to Instrument godny polecenia.Wkoncu YAMAHA jest najlepszą firmą w dziedzinie instrumentow klawiszowych PS. Sorki za blędy jestem dyslektykiemPozdrawiam2 lata
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.00
Zalety

Wady

Extra informacje

2 lata

~Erwin / 2007-02-11

Ten 15 letni chłopak (ja, a a propos 27 marca już 16 - letni ) pisał pół roku temu gdy miał tą yamahe niecały miesiąc, że jest trudna w obsłudze - nie rozumiałem całego infejsu tworzenia styli od podstaw, multi padów itp. Teraz oceniam dużo lepiej tą yamahe. Znalazłem dodatkowe style, voice (prosto z tyrosa2 :D:D:D) i multi pady, i każda chwila spędzona przy tym instrumencie jest najlepszą chwilą w życiu.
Zalety

Odtwarza style, voice z innych keyboardów.Świetny infejs tworzenia styli od podstawDobry kształt... przyciąga ludzi jak się gra... :D:D:DSporo w nim rzeczy z tyrosika I jak ja mam się tutaj zmieścić... po prostu ma tyle zalet, ile kosztuje :D:D:D

Wady

Może cena... nadal trochę dużaNieraz nie może się połączyć z mp4 ( korzystam z funkcji pendrive)

Extra informacje

prawie rok , a kupiłem za 4269 zł

~marko / 2007-02-06

Podstawowe brzmienia (np. piano) jakieś puste ale te z banku XG już niezłe, wykonanie trochę plastikowe, za dużo diod świecących przez co wygląda jak świąteczna zabawka. Bardzo łatwa obsługa (podstawowe funkcje nawet bez instrukcji), dobra polifonia 96, świetna i szybka współpraca z zewnętrzną pamięcią np. pendrivem, po średnim poznaniu funkcji możliwość obróbki midów edycji tekstu piosenki bez konieczności posiadania komputera.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.00
Zalety

Czytelny, duży wyświetlacz, błyskawiczne wczytywanie midów, wyświetlanie tekstów na ekranie.

Wady

Brak polskiego softu, klawiatura mogłaby być lepsza, bardziej wyważona.

Extra informacje

Kupiony 3 miesiące temu za niecałe 4000 zł

~karolac / 2007-01-17

Sprzęt dobry, ale cenowo chyba zbyt drogi Proszę o ewentualne informacje/ porady/ dotyczące możliwości dołączonego oprogramowania[email protected]
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.75
Zalety

Łatwa edycja brzmień, styli

Wady

Brak możliwości użycia własnych brzmień do styli i songówDołączone oprogrwamowanie - powinna być polska werasja językowaWewnętrzne ustawienia instrumentu

Extra informacje

Od ponad roku

~pawe2108 / 2007-01-09

mam tego klawisza od ponad roku i mogę powiedzieć że jest to świetny instrument gram w zespole i na każdej próbie znajduję nową funkcjęchłpak piętnastoletni napisał że jest trudny w obsłudz nie zgadzam się z tym!! bardzo łatwo się nauczyć obsługi szczególnie w porównaniu do korgastacja dyskietek też nie jest potrzebna bo zamiast tego jest pendrive albo karta smart media mam też do niego bardzo dużo midi i stylów więc jeśli ktoś jest zainteresowany to podłem moje gg

~Adi / 2006-06-27

Już od dwóch lat pracuję z tym instrumentem. Jestem bardzo zadowolony z jego możliwośći ale denerwuje mnie fakt, że nie ma w nim polskiej wersji językowej, za taką cenę powinna być! Yamaha i żadna inna firma nie robi nam łachy! Zapewniam potencjalnych kupców Yamahy PSR 1500, że jeśli się postarają to osiągną sukcesy z tym klawiszem. Nie należy opierać się tylko na tym co w standardzie posiada dany klawisz. Trzeba ruszyć główką, poszperać w internecie, poszukać fajnych stylów i można cuda czynić z tym instrumentem, wydobyć brzmienia jakie tylko sobie można zamarzyć. Raz, przez przypadek, spadły mi ze stojaka (gram na stojąco) i nic się im nie stało, więc są bardzo wytrzymałe. Klawisze są świetnie wykonane, nie trzeszczą, nie obluzowują się, po prostu dobra robota projektantów Yamahy. Powodzenia muzycy :)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.50

~Paweł / 2006-03-08

Jest to bardzo dobry sprzęt choć ma jedną wadę ma tyle funkcji że cięzko się połapać mam go już dwa lata i nie ma z nim żadnych problemów ale mógłby być troche tańszy poza tym jest wspaniały
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.75

~mariusz / 2005-12-14

Kupiłem właśnie PSR 1500.Miałem już kilkanaście keyboardów.Porównałem ją do innych modeli takich jak Technics Kn 1400,Roland EM 7,Yamach 740 i paru innych.Krótko mówiąc trochę się zawiodłem.Nie widzę mimo upływu paru lat wyższości nadTechnicsem i innymi w podobnej lub nieco niższej cenie.Pisano że ten model ma coś zTyrosa!Abso;utnie więcej ma wspólnego z Starszymi Yamachami PSR 720,730,740.Podsumowując instrument nie zachwyca i nie wyróżnia się niczym szczególnym.Po prostu "szarak wśród instrumentów" mimo śmiesznej choinkowej jak dla małych dzieci a nie muzyków obudowy
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.50

Instrumenty muzyczne Yamaha PSR-1500 opinie