Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Instrumenty muzyczne
  • /
  • Gitary Akustyczne
  • /
  • Yamaha C40
  • /
  • 1

Opinie o Yamaha C40

Instrumenty muzyczne Yamaha C40 opinie
Brzmienie
4.43
Cena/Jakość
5
Jakość wykonania
4.86
Osprzęt, materiały
4.14

Średnia ocen

4.61

w skali od 1 do 5.

 

Yamaha C40 opinie Yamaha C40
4.61 1413

~Slawox / 2012-06-20

mam ją juz ok 1.5 roku. kupiłem ją alby się nauczyć grać na gitarze i naprawdę świetna gitara. gra warta świeczki . oprócz tych niewielkich wad niżej napisanych nie mam żadnych zarzutów . bardzo się z nią związałem . i nie zamieniłbym jej na żadną inną :]
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

Świetnie wykonana , świetne brzmienie .

Wady

nie jestem pewny czy ta każdemu się zdarza ale mozna powiedziec ze co miesiąc mi pęka przynajmniej jedna struna... kiedyś jak się mocniej zamachnąłem kostką i wyleciała mi za struny to zrobiły się dość widoczne wgłębienia w drewnie

Extra informacje

mam ją już ok. 1.5 roku . kupiłem ją za cały sprzęt [ gitare stroik pasek pokrowiec i zapasowe struny] ok. 510zł

~pete / 2012-06-09

Bardzo dobra gitara na początek. Kupiłem jesienią 2010, czyli mam już półtora roku. Zużyłem 8 kompletów strun :) i gitara nadal gra wyśmienicie. Zapłaciłem 449 PLN i powiem szczerze, że teraz widzę różnicę w grywalności dopiero przy klasykach za ponad 1000 PLN - moim zdaniem w kategorii cenowej do 500 PLN jest to bardzo dobry, jeśli nawet nie najlepszy wybór. Kupiłem ją z myślą o tym, że będzie dobra na początek a po 2 latach kupię coś lepszego ale jakoś tak polubiłem C-40ke, że o ile gitara wytrzyma będę nią grał może nie do 40-ki ale pewnie jeszcze parę lat ;)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

jakość / cena

Wady

kiepski lakier, zaczął parę miesięcy temu się w niektórych miejscach złuszczać (może od potu? gitara intensywnie używana w różnych warunkach)

Extra informacje

1 rok 8 miesięcy ; 449 PLN

~Music Guy / 2010-02-19

Gitara jest genialna! Brzmienie, materiały, jakość, i cena... wszystko jest na 5 nawet z plusem!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Wszystko

Wady

Brak

Extra informacje

~poczatkujacy / 2009-12-03

Chcę się nauczyć grać. To rzeczywiście dobra gitara? Bardzo podoba mi się cena, dlatego chcę ją zakupić :-)...

~phisikus / 2009-10-18

Gitarę mam od ok. 5 lat. W swojej kategorii cenowej wymiata pod względem brzmienia wielu konkurentów. Klasyczny, elegancki projekt. Gitara idealna jako towarzysząca do partii wokalnych.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75

~Kana / 2008-03-21

Tą gitarę mam od 2 lat. Nadal świetnie trzyma strój. Wspaniała gitara na początek. Brzmienie jednak jest wedle gustu - dla mnie jest wspaniałe. Gitara warta polecenia. Jak za taką cenę dostajemy świetną gitarkę.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75

~Rain / 2007-01-16

Gitare używam rok i przez ten czas mnie mile zaskakiwała, za około 400zł dostajemy instrument godny polecenia. Gitara dobrze trzyma strój i jest wykonana prawidłowo, stroi w każdej pozycji. Brzmieniu troche brakuje jak dla mnie ale nie mozna miec wszystkiego zwłaszcza za 400zł. Uważam ze jest to dobry instrument do nauki gry klasycznej i doskonały wybór w kategori cenowej do 500zł, ale trzeba wziaść pod uwage że egzemplarz egzemplarzowi nie równy.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50

~jojo42 / 2005-11-05

Gitarę użytkuję od 2 miesięcy i wrażenie mocno pozytywneBrzmienie przyjemne, nic nie brzęczy, stroi prawidłowo. Oczywiście jak to z nylonami, zwłaszcza po pierwszym naciągu trzeba się przygotować na poprawki przez kilka dni, ale póżniej jest ok. Ja męczę wioliny, więc je muszę poprawiać częściej.Wizualnie gitara jest b atrakcyjna, klasyczna kolorystyka. Jakość materiałów zadawalająca, wykonanie daję db+, ale w punktacji połówek nie ma.Najważniejsze, stosunek cena/jakość wręcz zabójczy. Ja kupiłem za 440 PLN(internetowe A.....o). Nie mam oczywiście brzmienia jak w Ramirezie, ale naprawdę przyzwoity sprzęt.Za minus mogę uznać, brak wcięcia pod wiolinami (w tej cenie nie dałoby się mieć i tego). Zrozumiałem to dopiero po kupnie, więc radze przemyśleć wcześniej jeżeli zamierzamy często sięgać 14-16 progu.Ogólnie:średniej klasy instrument w rewelacyjnej cenie. Godny polecenia.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50

Instrumenty muzyczne Yamaha C40 opinie