Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Hosting
  • /
  • Webd.pl
  • /
  • 1

Opinie o Webd.pl

Internet Webd.pl opinie
Cena/Jakość
3.75
Parametry
3.79
Wsparcie techniczne
3.46
Wydajność
3.36

Średnia ocen

3.59

w skali od 1 do 5.

 

Webd.pl opinie Webd.pl
3.59 1534

adam / 2022-10-04

Webd.pl bez ostrzeżenia zawiesił moje konto przez co żadne hostingowane strony nie działają, kiedy zapytałem co się stało, uzyskałem lakoniczne: "Podana ostatnia wpłata nie została zaksięgowana na naszym koncie. Problem zgłoszony do PayPal oraz księgowości. Pozdrawiam" Jednym słowem ja zapłaciłem, webd.pl nie zaksięgował poprawnie, ale ich rozwiązaniem jest zawieszenie klienta bez ostrzeżenia. A na koniec żadnego "Przepraszam"!
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

brak

Wady

traktowanie klienta jak śmiecia

Extra informacje

asdd / 2022-07-04

Bardzo częste awarie, pomoc techniczna mało pomocna i powolna. Mail potrafi nie działać cały dzień za nim naprawią problem.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
2.00
Zalety

Wady

Extra informacje

4 lata

użytkownik / 2022-04-13

Hosting ciągle przestaje działać, pomoc techniczna zna usterkę i nie naprawiają
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

nie ma

Wady

wszystko

Extra informacje

Joana Kroszka / 2022-01-26

Przesympatyczna pomoc techniczna, mega cierpliwi i zawsze poczekają na linii gdy mamy z informatykiem jakieś pytania czy problem. Cenowo wychodzą najkorzystniej jeśli chodzi o zakup nowych domen i ich przedłużanie... prace techniczne gdy przeprowadzają na serwerach to zawsze emailowo nas powiadamiali (generalnie to raczej w nocy to robią więc jest looz)
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
5.00
Zalety

Szybki Serwer, Nie limitowane Transfery, Sympatyczny Support

Wady

Raz na rok na chwilę coś wam się nie wyświetli ale generalnie to BEZAWARYJNOŚĆ

Extra informacje

Leszek / 2020-08-30

Przeniosłem się z home.pl i mam świięty spokój.. Wszystko działa jak należy . Cena bardzo atrakcyjna.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
5.00

RObert / 2019-05-07

3 lata u nich i wystarczy. Fatalne wsparcie. Facet wyraźnie znudzony po 3 min rozmowy, czuć irytację w jego głosie. Na fantastico wiekszość skryptów nie działą, mimo iż support zapewnia że pracuje nad tym (3 lata?). Zmieniam szybko. Taniej nie znaczy lepiej. Nie polecam poszukajcie czegoś innego. Wsparcie 24/7 to też bzdura. Spróbujcie coś załatwić po 18.00.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

cena

Wady

wsparcie, skrypty, obsługa klienta całe webdpl to wada

Extra informacje

jakies 3 lata

~PJ / 2017-08-29

Od kilku lat korzystam z usług Webd i jestem w pełni zadowolona. Wiem, że inne firmy hostingowe być może mają lepsze parametry, ale po co mam zmieniać obecnego dostawcę, skoro obecne parametry mi wystarczą w zupełności? Dodatkowo BARDZO chwalę sobie support - na wiadomości odpisują po kilku minutach, zawsze rzeczowo odpowiadając. Polecam!
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
5.00
Zalety

bezawaryjność, szybkie wsparcie

Wady

Extra informacje

Korzystam ok. 3 lat.

~avisso / 2017-08-16

Mam już hosting 2 lata, praktycznie jest bezawaryjny. W dodatku jest bardzo szybka pomoc techniczna. Miałem też hosting w innych firmach gdzie na kontakt czekałem 2 dni. Jeśli szukacie na prawdę dobrego hostingu to webd bedzie doskonałym rozwiązaniem.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
5.00

~Slawo / 2017-07-04

Mam od kilku lat dwa konta - stronę oraz serwis z grami online. serwis z grami przeniosłem z superhost - ze względu na cenę (dużo taniej za dużo więcej pojemności dysku i transferu miesięcznego).Przez kilka lat zauważyłem, że webd się rozwija ku lepszemu! Dużym minusem jest (nie wiem czy nadal) blokada na wykorzystanie zadań CRON'a - jak chciałem po przenosinach ze superhostu uruchomic zadania crona to okazało się, że ... można tylko jedno zadanie!!! i jeszcze trzeba poprosić obsługę, by to uruchomiła. Po uruchomieniu okazało się, że ... mój skrypt za bardzo obciążał serwer i mi to zablokowali! I tak skończyła sie moja przygoda z cronem w webd.pl - teraz obchodzę to inaczej, i na pewno jest to większe obciążanie serwera, niż by to robił cron ...
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
3.75
Zalety

bardzo niska cena za spory transfer i sporo miejsca na dysku

Wady

niemożność skorzystania z zadań cron'a, blokowanie niektórych funkcji - o odblokowanie trzeba się prosić, czasami (kilka razy w roku) zdarza się brak połączenia z serwerem

Extra informacje

z 10 lat, 39.9zł brutto za najniższy pakiet (20GB dysk, transfer miesięczny 200GB)

~Joanna_Wachlowska / 2017-04-26

Polecam od 10 lat korzystam :) jedna z pierwszych Polskich film hostingowych. 100% Polski kapitał
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
5.00
Zalety

Wszystko na PLUS - CENY NAJNIŻSZE

Wady

Extra informacje

~Mietek Baran / 2017-02-18

Bardzo dobry hosting "jakość do ceny" - polecam!!! mam tutaj strony http://wwww.baranbud.pl http://www.farollamos.com i moich dwóch kolegów też ma tutaj strony z mojego polecenia.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
5.00
Zalety

pomocni, uczciwi, przystępna cena, prosty panel nawet dla ludzi nie technicznych, nie znajdziecie lepszego hostingu w takiej cenie i z takim wsparciem

Wady

Brak standardowego instalatora joomla, wordperss (w krokach rejestracji hostingu - wystarczyłoby automatyczne przeniesienie instalki do katalogu ze stroną), szkoda że nie mają hosting IIS pod C#

Extra informacje

Mam parę hostingów u nich są najlepsi. Posiadają najlepsze wsparcie techniczne.

~Wojciech / 2017-02-11

Jestem bardzo zadowolony z Państwa usług, świetna pomoc techniczna, hosting, przepustowość, brak awaryjności. Trudno jest znaleźć dobrych specjalistów, firma godna polecenia, zawsze wychodzą na przeciw i pomagają.hosting
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

hosting

~zulicki / 2016-11-28

Ponad 2 lata korzystam z usług Webd.pl i nie mam zastrzeżeń. Pomoc i wsparcie w przypadku jakiejkolwiek wątpliwości są natychmiastowe i rozwiązujące wszelkie sprawy. Dodając do tego fachowość i chęć pomocy sprawia, że jestem mega zadowolony.Polecam wszystkim.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
5.00

~pakito / 2016-09-29

jestem prostym klientem bez większych wymagań i udziwnień :) Z serwisu korzystam już kilka lat. Kilka domen i hosting i jak do tej pory spokój, który w tej dziedzinie chyba jest największa zaletą. Szybka pomoc i bardzo dobryi miły kontakt. Zawsze chętni do pomocy. Dział techniczny (i nie tylko) reaguje natychmiast po otrzymaniu zgłoszenia. Ogólnie POLECAM
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
5.00
Zalety

wsparcie techniczne, miła obsługa, szybka pomoc

Wady

brak

Extra informacje

kilka lat

~lapio / 2016-09-12

Bardzo solidna firma...bardzo pomocna, super wsparcie techniczne. Dziękuję i polecam
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
5.00

~Wiktoria / 2016-09-06

Bardzo dobrze oceniam pomoc techniczną. Zawsze kiedy korzystam jest bardzo szybka i skuteczna. Dziękuję i życzę wysokiej premii.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
4.25

~Blosiu / 2016-09-06

Jako właściciel firmy oraz freelancer w dużej mierze cenię sobie pomoc zewnętrzną w różnego typu projektach. W webd.pl ta pomoc jest zawsze od ręki, a to znaczy, że zaoszczędzam mnóstwo czasu na szukanie odpowiedzi, a którego mi tak brakuje! To właśnie dlatego wybrałem tą firmę a nie inną.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
4.25

~Arek Karasek / 2016-09-02

Jeden z najlepszych serwisów z serwerami i innymi usługami tego typu. Parametry bardzo dobre, obsługa rewelacyjna :) Bardzo fajny program partnerski i właściwie żadnych błędów, zawieszeń czy awarii.I to wszystko właściwie za grosze. Cena - jakość - rewelacja :)
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
5.00
Zalety

Szybkie serwqery, rewelacyjna obsługa klienta, cena w stosunku do jakości - na szóstkę

Wady

nie zauwazyłem

Extra informacje

~Jacek / 2016-08-30

Po wielu przebojach z firmami hostingowymi wylądowałem na Webd.pl, z którego nie ukrywam, że jestem mocno zadowolony. Na wsparcie techniczne zawsze mogę liczyć, w razie czego sami pomagali mi w ogarnianiu niektórych rzeczy związanych z hostingiem. I co najważniejsze, jeszcze nigdy nie został u mnie przekroczony limit CPU podczas gdy na mojej stronie jest spora "rotacja" ludzi. Do tego nie płacę dużo, nawet przy najdroższej opcji nie jest to wysoki koszt. Mogę z powodzeniem polecić.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
5.00
Zalety

Szybka pomoc techniczna

Wady

Extra informacje

Korzystam od ponad roku

~Jonasz Osmenda / 2016-08-23

Zaczynałem od hostingu mini, z czasem wspołpraca tak mi sie spodobala że wciąż zakładam nowe serwisy (własne i znajomych) Teraz używam hostingu medium i jestem coraz bardziej zadowolony.parkowanie domeny, podpiecie pod serwer wszystko jest robione za mnie jeśli tylko o to poproszę.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
5.00
Zalety

Pomoc techniczna, kontakt, ceny

Wady

Extra informacje

~klient / 2015-10-08

Pomoc 24/7 nie istnieje , w weekendy nie robią nic, a jak odpiszą w ciągu kilku dni to jest super, przez dwa miesiące ciągłe awarie na webd -przerzucone na inny serwer lub locahost wszystko działaProblemy z wordpressem i woocommerce notoryczne co chwile "coś" a "support" odpowie za 2-3 dni i poprawi jak mu wyślesz krok po kroku w czym problem.Olewania klienta. Cena niska no ale co z tego :( Kiedyś byliśmy bardzo zadowoleni po ostatnich notorycznych problemach przenosimy sie wraz z klientami przy najbliższej okazji,bo ręce opadają.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.25
Zalety

cena

Wady

Obsługa klienta, brak szybkiej reakcji na problemy, zawodność,

Extra informacje

2lata

~Antrykot / 2015-07-24

Odswieze temat, bo nie do konca zgadzam sie z wczesniejszymi opiniami. Upadki kiedys sie zdarzaly, owszem, ale mam u nich pakiet Medium z Wordpressem i Joomla, dziala bez problemu, ustabilizowalo sie. Technicy zawsze pomocni
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
4.50
Zalety

Pomoc technikow, cena

Wady

Brak ruby on rails

Extra informacje

Od 2012, 69.90

~Slawo / 2014-12-02

Najtańszy hosting jaki znam. Niestety poza miejscem na serwerze nic dobrego tam nigdy nie znalazłem. Jak chciałem przenieść swój serwis to okazało się, że webd.pl nie pozwala na samodzielne ustawianie zadań CRONa. Owszem, po kilku zapytaniach ustawiono mi ... jedno zadanie, które za chwile zostało zablokowane z powodu ... zbyt dużego obciążenia dla serwera. Nadmienię, że takich zadań ok. 10 mam ustawionych od 7 lat na superhost.pl i nie ma problemu.Ponadto co jakiś czas zdarzają się awarie i brak połączenia z serwerem. Może po przenosinach serwerowni do warszawy teraz coś się poprawiło.Na małe strony bardzo dobry i tani hosting, ale tylko tyle.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.50
Zalety

najtańsi na rynku

Wady

nie można korzystać z crona i z wielu innych funkcji

Extra informacje

ok. 5 lat, 39,90zł/rok za hosting MINI

~Tomik / 2014-01-08

Najgorsza miernota z jaką miałem nieprzyjemność się zetknąć.Gdzie ja miałem oczy, albo raczej co ja na nich miałem wykupując u nich hosting jeszcze wtedy za 2 stówy !? W opinie w sieci przecież się nie wierzy, a tu jak byk każdy pisze że w webd problemy u nich są tak oczywiste jak śmietanka do kawy. Są permanentne! Pal licho, że co najmniej 2 dni w tygodniu poczta i moje strony nie działają. WEBD to najlepszy przykład jak się zlewa klienta. Telefon z pewnością musieli wyłączyć bo nic poza obelgami nie ma co im przekazywać.Poczta nie działa ... bo tą też pewnie wyłączają gdy zalewa ich morze skarg. Zerowe wsparcie techniczne. Dobra rada, trzymaj się z daleka jak chcesz zachować choć strzępek nerwów.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

NIE MA! BRAK! ŻADNYCH NIE STWIERDZONO!

Wady

110% WAD !

Extra informacje

ponad 1.5 roku

~Maxell / 2007-11-07

Mam u nich konto EXTRA (299zł) od dwóch lat i przez pierwszy rok wszystko chodziło przyzwoicie. Jednak, z czasem, usługa systematycznie siadała, a to, co dzieje się z nią ostatnio, zmusiło mnie do ostrzeżenia potencjalnych klientów WEBD przed wyrzuceniem pieniędzy i dorobieniem się ostrej nerwicy. Panowie z WEBD mają chyba obecnie 2 razy więcej klientów niż ich sprzęt jest w stanie uciągnąć. Dlatego nerwica zdecydowanie gwarantowana, bo jeśli komuś zależy na stabilności, to wtedy częste komunikaty o braku odpowiedzi serwera będą się mu śniły po nocach. Mój serwis ma na siebie zarabiać, jestem więc zmuszony przenieść go razem z domeną gdzieś indziej. Na dodatek w zeszłym tygodniu wszystko padło kompletnie na dwie doby. I to akurat jestem jeszcze w stanie zrozumieć, bo innym firmom takie wpadki też się zdarzają. Jednak jedna taka duża awaria na rok, to nic w porównaniu z tymi ciągłymi, kilkuminutowymi przerwami w działaniu serwera. Mając firmowy serwis na takim serwerze tylko sobie wstyd robię i tracę klientów :(
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
2.00
Zalety

Dobre parametry (pojemność, limity, zarządzanie kontem)

Wady

Awaryjnością przebija niejeden darmowy hosting

Extra informacje

2 lata, 299zł/rok

~2 letni partner / 2007-11-07

Abstrahując od kwestii awarii technicznych, które się zdarzają, generalnym problemem WEBD jest skandaliczna obsługa klientów - ktoś im świetnie wymyślił system komunikacji z klientami... ale dla robotów. Brak ludzkiej twarzy obsługi skutkuje tym, że właśnie przenoszę strony klientów do innego operatora, bo CPanel to mają wszyscy i żadna to z ich strony rewelacja, natomiast gdy coś się kolokwialnie mówiąc "sypnie" to nie ma reakcji. Czasami mam wrażenie że za tym niezłym stosunkiem cena/jakość kryje się jedna osoba, która nieszczególnie potrafi być jednocześnie techniczna, marketingowa, pijarowa i sprzedażowa bo to po prostu niemożliwe i dlatego czas stamtąd znikać zanim w ogóle cały WEBD w wyniku kryzysu przestanie istnieć.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
2.25
Zalety

niska cena

Wady

niska jakość obsługi, częste awarie, eksperymenty w ciągu dnia roboczego

Extra informacje

2 lata, 299 zł za rok

~Maksymilian / 2007-09-03

Byłem z tą firmą prawie 2 lata. Na początku było wspaniale. Szybki i pomocny support, niezawodne serwery. Jednak od około 2 miesięcy ciężko nazwać hostingiem ich firmę. Poszli na ilość. Oferują więcej niż mogą dać. Chwalą się około 11000 obsługiwanych kont. Niepokoiły mnie ciągłe przestoje mojego serwisu więc zleciłem niezależne badanie uptime serwera. Byłem w szoku. Wynosił on 64%. Średnio co 4 minuty serwer tracił kontakt na 1,5 minuty. Moi goście uciekali z mojego serwisu będąc zdenerwowanymi ciągłymi komunikatami "przekroczono czas połączenia".Właściciele webd zachłanni pieniędzy sprzedali więcej kont niż mogli zaoferować.Szczerze odradzam, zaoszczędzicie sporo nerwów.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.25
Zalety

Niska cena

Wady

Uptime 64%

Extra informacje

19 miesięcy

~Bery / 2007-05-05

Webd.pl w ofercie pominął listy mailingowe do najtańszego zestawu. Inne firmy już to mają. Mimo wszystko to bardzo tani i dobry hosting. Polecam
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
4.50

Internet Webd.pl opinie