Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Instrumenty muzyczne
  • /
  • Gitary Elektryczne
  • /
  • Washburn X-12
  • /
  • 1

Opinie o Washburn X-12

Instrumenty muzyczne Washburn X-12 opinie
Brzmienie
4.18
Cena/Jakość
4.45
Jakość wykonania
4.36
Osprzęt, materiały
4.09

Średnia ocen

4.27

w skali od 1 do 5.

 

Washburn X-12 opinie Washburn X-12
4.27 1595

~THE BOSS / 2010-04-25

~SzymonJur napisał(a):"Gitara brzmi jakby zrobił ją jakiś chinski 5latek w hangarze, przy uzyciu narzedzi z epoki kamienia lupanego. Wykonana jest conajmniej żałośnie, a progi tną palce niemilosiernie. Odradzam zakupu.(...)Gralem na tej gitarze ponad 4 miesiace, kupilem za 750zl"Zupełnie się z tobą nie zgodzę, gitara jest bdb wykonana, ma bdb brzmienie jak na tą cenę, a jeżeli ty ją kupiłeś za 750zł to chyba ktoś cię nieźle zrobił w balona, ta gitara na necie chodzi po 550-600zł a używana nawet po 300zł a jeżeli ty dałeś za nią 750zł o naprawdę sporo przepłaciłeś...
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

wykonanie, brzmienie,

Wady

struny

Extra informacje

~SzymonJur / 2010-01-29

Gitara brzmi jakby zrobił ją jakiś chinski 5latek w hangarze, przy uzyciu narzedzi z epoki kamienia lupanego. Wykonana jest conajmniej żałośnie, a progi tną palce niemilosiernie. Odradzam zakupu.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
1.50
Zalety

nic.

Wady

wszystko.

Extra informacje

Gralem na tej gitarze ponad 4 miesiace, kupilem za 750zl

~kreml / 2009-06-13

Gitara warta polecenia! I to nie prawda ze tylko dla poczatkujacych! ... To jest kwestia znudznia.. Mialem gitare klasyczna (bardzo dobra) i po roku mi sie znudzila i co?? moj kolega mial jakas za 200 zl i tez mu sie po roku znudzila wiec sami sobie odpowiedzcie .. dobra gitara:)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00

~kentorssssss / 2009-03-27

Gitare mam od dwoch lat i jak narazie swietnie sie na niej gra, jakos materialow jak na cene tez swietna. Struny oczywiscie do wymiany na 'dziendobry' ale to chyba oczywiste :)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

-swietna jakosc materialow -brzmienie-co prawda o gustach sie nie dyskutuje ale jak dla mnie nalezy zaliczyc tu jeszcze malowanie :D

Wady

-klucze typu die-cast, wiec co jakis czas trzeba stroic ale to nie sprawia problemu ;]

Extra informacje

2lata

~Shaman / 2009-01-18

Ogólnie bardzo dobra deska na swoją cene. Mam ją do wczoraj i mi sie podoba...
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

Wygodny gryfdore wykonaniejakośc/cenaładne brzmienietrzyma strój

Wady

struny do wymiany!!!

Extra informacje

od 17.01.09

~MasterOfFlamaster / 2009-01-02

Mam Washburna X12 QVS. Gram na niej już koło 2 lat. Na przesterach brzmi dość fajnie, również na cleanie. Idealny sprzęt dla początkującego, zwłaszcza że jej cena jest bardzo niska. Bardzo dobra jakość wykonania, nie ma (przynajmniej u mnie) żadnych niedociągnięć stylistycznych. Gitarka bardzo dobrze stroi, nawet przy dłuższym nieużytkowaniu. Długo zastanawiałem się na wyborem gitary elektrycznej do 1000zł, ale ta wywarła na mnie duże wrażenie i dlatego ją nabyłem. Gorąco polecam !
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

- dobre brzmienie- wysoka jakość wykonania (chociaż MADE IN CHINA)

Wady

Extra informacje

~Piotrek992 / 2007-11-12

Wydaje mi się, że to najlepszy wybór spośród gitar do 1000zł.Gitara posiada bardzo dobre brzmienie i dobrą jakość wykończenia.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00

~yagoodtp / 2006-11-04

Poza tym, co napisali inni jej plusy to: 1) Struny przewlekane przez korpus, szczególnie na nowym komplecie strun gitara fajnie brzmi z tzw. dechy. 2) Całkiem przyzwoite pickupy jak na tą klasę cenową. 3) Wygodny gryf i przyzwoicie dopracowane progi. 4) Dobrze, precyzyjnie pracujące maszynki olejowe. Minusy:1) Docisk strun na główce - przy strojeniu struny wiolinowe nie przesuwają się gładko pod dociskami. 2) Nie da rady ustawić zbyt niskiej akcji strun (byćmoże po szlifie lub wymianie progów). 3) Miękkie progi - po pól roku grania już widzę znaczne zużycie w miejscach, gdzie wykonuję więcej podciągnięć i vibrato. Ogólnie, gitara w przyzwoitej cenie dla początkujących gitarzystów. Na pewno nie zniechęci do nauki po tygodniu czy dwóch tygodniach grania.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00

~Pawełek / 2006-09-15

Według mnie ta gitara jest najlepszą możliwaścią do 1000 zł jaką można nabyć. Zbieram na taką gitare i zamierzam ją kupić przed końcem tego roku. Wiem o niej dużo gralem u kolegi na niej.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00

~Bisq / 2006-08-24

Jak za taką cene gitara jest świetna. Grałem na niej u kumpla, po prostu nic dodać nic ująć. Sam zbieram włąśnie na tę gitare i dosłownie nie mogę sie już niej doczekać. Gdy tylko ją dostane zdam kolejną opinie, no i bardziej dokłądniejszą.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75

~Eddie / 2006-08-07

Dobra gitara dla początkującego wioślarza. Bardzo wygodny gryf ,jak na gitarę tej klasy. Przystawki nie są rewelacyjne, ale dają mocnego kopa. Gitara bardzo dobrze trzyma strój. Jakość wykończenie budzi zastrzeżenia ,ale w tej cenie lepszej nie znajdziecie!!!!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.00

Instrumenty muzyczne Washburn X-12 opinie