Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Elektronika
  • /
  • Kamery cyfrowe
  • /
  • WIDEOREJESTRATOR SAMOCHODOWY SMARTCAMS X300 WIFI GPS.
  • /
  • 1

Opinie o WIDEOREJESTRATOR SAMOCHODOWY SMARTCAMS X300 WIFI GPS.

Elektronika WIDEOREJESTRATOR SAMOCHODOWY SMARTCAMS X300 WIFI GPS. opinie
Bateria
4.5
Cena/Jakość
4.33
Jakość obrazu
4.25
Parametry
4.33
Prostota obsługi
4.58

Średnia ocen

4.40

w skali od 1 do 5.

 

WIDEOREJESTRATOR SAMOCHODOWY SMARTCAMS X300 WIFI GPS. opinie WIDEOREJESTRATOR SAMOCHODOWY SMARTCAMS X300 WIFI GPS.
4.40 1617

Ryszard / 2020-06-30

Na początek .Kamera za tą cenę to mogła być troszkę lepsza.Po drugie co to za urządzenie że boi się ciepła i zimna.Zimą nie chce się włączyć bo zmarzła a latem bo się przegrzewa.Jak się nie chce włączyć to ją trzeba wyłączyć z zasilania odczekać chwilę to zanim się wyłączy to strasznie piszczy jak szczur w imadle.Jak firma by to poprawiła to by był dobry sprzęt.Morze to tylko mój egzemplarz tak ma.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość obrazu
Parametry
Prostota obsługi
3.20
Zalety

W miarę dobra jakość nagrania.

Wady

Te które wymieniłem.

Extra informacje

Trzy lata

Wojtek / 2020-05-21

Szkoda nawet pisac opinie przestrzegam przed kupnem

Albert / 2019-06-07

Kamerkę X300 oceniam na przyzwoitym poziomie aczkolwiek mogłoby być lepiej. Zacznę od uchwytu na przednią szybę który jest przyklejany na taśmę 3M, myślę że dobra przyssawka byłaby lepsza. WIFI działa poprawnie ale aplikację na telefon polecaną przez producenta zmieniłem na inną, w sklepie play trochę ich jest do wyboru. GPS jest dołączony jako oddzielny moduł, niby nie przeszkadza ale to dodatkowy kabel na szybie ( w sumie jest ich 3 ). Na początku długo łapał fixa, producent w mailu zalecił 40 min. jazdę w celu poprawnego działania, właściwie to nie wiem co o tym myśleć ale po kilku dniach zaczął działać poprawnie, z satelitami łączy się w ciągu kilku sekund. Sama kamerka przednia działa dobrze ale z jazdą pod słońce radzi sobie średnio i co najważniejsze w moim przypadku nie nagrywa w rozdzielczości 2K a powinna jak podaje producent urządzenia. Po ustawieniu na 2K filmy wychodzą w FHD czyli 1920 X 1080. Tylna zaś kamerka powinna nagrywać w HD a nagrywa w VGA czyli 640 X 480 w lustrzanym odbiciu ale to spowodowane jest ustawieniem na kamerę cofania która średnio się sprawdza a filmy przez nią nagrane są miernej jakości. Oczywiście wysłałem zapytanie do producenta dlaczego przednia kamera nie nagrywa w rozdzielczości 2K a tylna w HD ale odpowiedzi nie uzyskałem. Tak więc myślę że to nie tylko mój egzemplarz tak nagrywa ale każdy a firma Smartcams podaje nieprawdziwe dane specyfikacji urządzenia a po co to już pozostawię bez komentarza.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość obrazu
Parametry
Prostota obsługi
3.20
Zalety

WIFI, GPS

Wady

Jakość nagrań

Extra informacje

Kondzio 229 / 2019-02-05

Bardzo dobra kamera i swietna firma.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość obrazu
Parametry
Prostota obsługi
5.00

Fifek22 / 2018-11-22

Super
Bateria
Cena/Jakość
Jakość obrazu
Parametry
Prostota obsługi
5.00

Kassssśśś / 2018-10-22

Bardzo dobra kamera i mogę sobie wygodnie cofać :) W serwsie powiedzieli mi że koszt monatżu i zakupu kamery cofania do mojego BMW miała wynosić 3 tys zł ! Wyobrażacie sobie ? Tutaj za 350 zł mam dwie kamery i kamere cofania....
Bateria
Cena/Jakość
Jakość obrazu
Parametry
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Jakość i cena! Super firma!

Wady

Brak nie ma!

Extra informacje

Zadowolony / 2018-09-27

Bardzo odbra kamera, ja w tej cenie spodziewałem się gorszej jakości szczerze mowiac..
Bateria
Cena/Jakość
Jakość obrazu
Parametry
Prostota obsługi
5.00
Zalety

cena, super jakość nagran i wykonania

Wady

brak

Extra informacje

od stycznia

Andrej / 2018-08-18

Sup[er kamera.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość obrazu
Parametry
Prostota obsługi
4.80
Zalety

jakość, cena, firma super

Wady

nie widzialem

Extra informacje

rok

Izka228 / 2018-08-13

Rejestrator x300 spełnił moje wszystkie oczekiwania. Jakość obrazu nawet w nocy - super. Dodatkowo bateria chodzi znacznie dłużej niż w innych rejestratoracgh
Bateria
Cena/Jakość
Jakość obrazu
Parametry
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Jakośc nagrań i wykonania, nagrywanie w nocy

Wady

Nie zauważyłam

Extra informacje

1 rok

Anon / 2018-08-10

Bardzo dobra kamera. W tym przedziale cenowym nie ma nic konkurencyjnego. Przetwornik Sony wifi gps 2 kamery. Zobaczcie jak nagrywa. Jakość jest naprawdę zadowalająca. Ja. Jestem zadowolony.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość obrazu
Parametry
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Jakośc nagrań, cena, wifi

Wady

Uchwyt na przyssawke byłby lepszy

Extra informacje

1 rok

Marcin M / 2018-08-09

Świetna kamera w świetnej cenie.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość obrazu
Parametry
Prostota obsługi
5.00
Zalety

jakość nagrań, funkcjonalność, WiFi z aplikacją działa bezbłędnie, dyskretny wygląd, kamera cofania która nagrywa cały czas przód + tył, gwarancja 24 miesiące

Wady

Nie zauważyłem

Extra informacje

Smartcams Polska / 2018-08-09

Klient Andrzej Lajfert zakupił urządzenie na fakturę VAT na firmę Przedsiębiorstwo Usługowo- Handlowe "Lama"Andrzej Lajfert NIP 9181148595 pod adresem 3 Maja 101, 23-400 Biłgoraj (Pranie i czyszczenie wyrobów włókienniczych i futrzarskich (PKD 96.01.Z)). Jakiś czas po zakupie otrzymaliśmy maila z informacją że klient zwraca towar. Pomijając fakt, że zwrot na zakup na fakturę VAT (firmę) musi być przez firmę sprzedającą zaakceptowany, to wiadomości email od tego Pana były niestety lekko mówiąc niegrzeczne. Otrzymywaliśmy dziwne wiadomości zupełnie nie trzymające się ładu i składu. Próbowaliśmy pomóc, niestety bezskutecznie, Klient nie stosował się do naszych zaleceń odnośnie ustawień i użytkowania kamery. Wszystkie filmy są dostępne na portalu YouTube gdzie można zobaczyć jakość oferowanych nagrań. Jeśli chodzi o funkcje np GPS czy WiFi to działają one bezproblemowo i setki zadowolonych klientów korzystają z tego wideorejestratora. Jeśli chodzi o systemy ADAS to są to moduły które używa się na autostradzie, nie na "zwykłej drodze". Widzimy, że strasznie szuka Pan ujścia frustracji z niewiadomych dla nas przyczyn, wystarczyło do nas zadzwonić i pomoglibyśmy rozwiązać problem. Dodam, że pseudo cytaty dodawane w poprzedniej opinii to nic innego jak kłamstwo. Mimo wszystko pozdrawiamy, Smartcams
Bateria
Cena/Jakość
Jakość obrazu
Parametry
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Kamera posiada wszystkie funkcje opisane w aukcji/na sklepie

Wady

Brak

Extra informacje

Andrzej / 2018-04-26

Najwyższy czas abyśmy my, konsumenci przekazywali sobie informacje na temat naszych zakupów, aby nie dać się nabrać, gdyż sprzedawcy, często internetowi kupują sobie certyfikaty swojej rzetelności i stwarzają pozory. Teraz opisuję kamerki - wideorejestratory samochodowe. Otóż w swoim życiu przetestowałem ich kilka. Od takich najtańszych, które niestety szybko przekazywałem dzieciom do zabawy. Ostatnio od kilku lat z zadowoleniem użytkowałem produkt Mio Mivue (nie podam symbolu, gdyż nie jest to opis reklamowy), nie miał on jednak kamerki na tylną szybę. Wyszukałem więc w internecie nowej bardziej rozbudowanej, przypadkowo innej firmy i po przetestowaniu jej, bardzo szybko powróciłem do tej „starej” Mio, która nigdy mnie nie zawiodła, jeśli chodzi o jakość filmów oraz działanie GPS i dlatego ponownie nadal jej używam. Najważniejszą cechą tej kamery jest to, że jakość nagrań może być dowodem przed Policją i w innych sprawach spornych. Obsługa jest intuicyjna, nie zawodzi łączność z GPS, a zmieszczone na filmach współrzędne i prędkość są m.in. ważnymi informacjami. Nową kamerą był WIDEOREJESTRATOR SAMOCHODOWY SMARTCAMS X300 WIFI GPS. W opisie sprzedawcy FULL, BAJER, tyle, że nie „wiązał krawatów.” Po kilku dniach użytkowania zareklamowałem go ale bez skutku. Posądzono mnie o nadmierne zużycie i inne nawet obraźliwe uczynki, oraz niezachowanie procedur reklamacji mimo, że podczas pierwszych prób kilkakrotnie dzwoniłem do sprzedawcy a on bezradny i zakłopotany wyjaśnił mi, że cytuję „Ta kamera jest najlepszym wyborem w tej cenie. Kamery konkurencyjne z tymi funkcjami i jakością nagrywania są znacznie droższe”. Odesłałem więć kamerę z nagraną kartą SD, aby sprzedawca mógł obejrzeć nagrania, ale posumował mnie cytuję: „Pan na pewno używał, kable oraz folie nie są w fabrycznym stanie. Takich rzeczy nie można przyjąć, odpakował Pan i używał sprzet hermetycznie zapakowany”. Pytam więc : Jak można wypróbować sprzęt nie rozwijając kabli i nie zdejmując folii ? WIDEOREJESTRATOR SAMOCHODOWY SMARTCAMS X300 WIFI GPS zareklamowałem z powodów: 1. Jakość nagrań jest słaba i nie odpowiada przedstawionym w ofercie trzem parametrom, szczególnie chcąc odczytać tablice rej. wymijanych aut. Można odczytać jedynie numery stojącego przed nami do 2-3 m. auta , ale muszą być sprzyjające warunki atmosferyczne. Takie filmiki są całkowicie nieprzydatnymi w sprawach spornych. 2. nie działa funkcja – asystent pasa ruchu (na zwykłej drodze i autostradzie) 3. WiFi włącza się nie zawsze i dopiero po wielokrotnych próbach. 4. Aplikacja RoadCam do WiFi jest w obcym języku (angielskim), o czym też nie informują 5. GPS również uruchamia się dopiero po dłuższej jeździe i nie zawsze działa. Moduł ten jest oddzielnym urządzeniem, które też gdzieś trzeba przykleić na szybie 6. nie działa funkcja - ostrzegania o zbliżaniu się do przeszkody (na zwykłej drodze i autostradzie). 7. Instrukcja użytkowania i montażu jest niepełna, niezrozumiała i bez obrazków ( np: przy opisie LDWS) na które się powołuje. Brak opisu funkcji ADAS i co to jest LDWS dla przeciętnego Kowalskiego, który nabędzie taki nieopisany produkt ? Z powodu, że jestem po operacji biodra poprosiłem o montaż fachowca i kilkakrotnie telefonicznie kontaktowaliśmy się ze sprzedawcą w kwestii słabo funkcjonującej kamerki. Sprzedawca podsumował mnie słowami: „| Niestety nie możemy zgodzić na zwrot gdyż kamerę Pan na pewno używał, kable oraz folie nie są w fabrycznym stanie. Proszę być pewnym, że jeśli zobaczymy chociaż jeden wpis o naszej firmie to przystąpimy do opisania Pana zachowania jak i firmy na stronach i portalach internetowych bo to już jest przesada. Gruba przesada” Pozostawiam ocenę Wam i przestrzegam przed zakupami u „rzetelnych” sprzedawców.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość obrazu
Parametry
Prostota obsługi
1.60
Zalety

praktycznie żadne dla potrzeb do jakich powinna być stworzona

Wady

niska jakość nagrań i słabo lub wcale nie działające funkcje

Extra informacje

testowałem przez tydzień t.j. kilkanaście godzin w różnych warunkach

Elektronika WIDEOREJESTRATOR SAMOCHODOWY SMARTCAMS X300 WIFI GPS. opinie