Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Elektronika
  • /
  • Odtwarzacze mp3
  • /
  • VEDIA A10
  • /
  • 1

Opinie o VEDIA A10

Elektronika VEDIA A10 opinie
Cena/Jakość
4
Jakość dźwięku
4.64
Jakość wykonania
4.45
Parametry
4.36
Wytrzymałość
3.64

Średnia ocen

4.22

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

12

dodanych opinii

 

~keramein / 2013-01-18

Odradzam wszystkim zakup tego urządzenia, nie piszę odtwarzacza bo nie zasługuje na to miano. Mam A10 od października 2012 był już 4 razy w serwisie. Wraca praktycznie z tymi samymi usterkami i wg. serwisu wszystko jest ok.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
3.40
Zalety

zalety są tylko w specyfikacji

Wady

długi czas uruchamiania , po włożeniu karty sd 8GB uruchamianie urządzenia trwa bardzo długo. samoczynne wyłączanie się , resetowanie, przycinanie się utworów, odtwarzanie po kolei to odczyt alfabetyczny !??. ocena ogólna 0

Extra informacje

cztery miesiące , 160 zł

~Andrzej / 2012-02-27

Na pewno wielki plus za jakość dźwięku. Dostarczone słuchawki są naprawdę dobre(porównywałem je z innymi znanych firm creative i philips) Po wgraniu najnowszego softu nie ma z nim większych problemów z wieszaniem się. Nie bardzo mogę rozgryźć transmitera, być może to ja robię coś nie tak. Wyświetlacz na pewno nie ndaje się na słoneczne dni. Trzeba wtedy radzić sobie bardziej na wyczucie , niż polegać na wzroku. Jedyne co mnie w nim naprawde irytuje, to że przy słuchaniu radia z maksymalnym ściszeniem jest nadal za głośno . To przeszkadza gdy się słucha nocą.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.20
Zalety

dźwięk , bateria, słuchawki , nawigacja

Wady

Transmiter , wyświetlacz, brak możliwości większego ściszenia radia

Extra informacje

ponad rok , zapłaciłem 129 zł

~tomek / 2011-05-29

nie chce dzialac zawiesza sie nie idzie go ruszyc ani kompem ani ładowarką pochodzilo toto moze 5 dni z przerwami w ciagu miesiaca ale k........ nie dziala jak sie wylaczylo tak juz nic go nie rusza komp go nie wykrywa SZITT

~Antol / 2011-04-08

Witam Kupiłęm Vedię jakieś 3 miesiące temu. Pierwszy egzemplaż miał problemyz z baterią i kablem - zostało ożeczonę że nie nadaje się do naprawy. Dostałem zwrot kasy. Kupiłem 2 egzemplaż, również ma wadliwy kabel usb, ale sprzęcik 1 klasa. -bateria wytrzymała - nie mam pojęcia czy wytrzymuje te 60 godz, ale wiem, że przy kożystaniu ok 2 godz, dziennie ładowarka potrafi się nieżle zakurzyć między ładowaniami - właśnciwie zapomina się że ten sprzęt potrzebuje ładowania. - jakośc wykonania - brak zastrzeżeń do samego urządzenia, natomiast akcesoria to kabel - na 2 egemplaże obydwa kable były wadliwe ( sorzęt po podłączeniu do kompa załączał się na 3 sek i rozłączał i tak wkółko)-niezawodność- właścivie w tej materii jest tak jak na sronie producenta napisane - wszystko działa prawidłowo (chodź czasem przydaje się spinacz do restartu raz na 2 miesiące)Innymi słowy opłaca się zapłacić taką kasę, ewentualnie odwiedzić serwis w sprawie chorób niemowlęcych, a później cieszyć się niezawodnym, funkcjonalnym, z dobrą jakością dzwięku sprzętem mp3, który wicina w pień konkurencje ceną, !!!Zdecydowanie polecam!!!!
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.60
Zalety

mocna bateria, bdb jakość dźwięku, funkcjonalność, transmiter, 2 minijack, gniazdo microSD

Wady

kabel usb który jest wadliwy w dużej ilości egzemplaży (mi się trafiło 2/2),

Extra informacje

3 mies, 115 zł 2 GB

~lastrites / 2010-10-20

Badziew jakich mało !!!! cala media to wielki syf trzymajcie się z daleka od tej firmy ,kupiłem A10 tragedia transmiter się ścisza po każdym podłączeniu do komputera resetuje się godzina był w czasie odtwarzania plików FLAC przerywa w czasie przejścia jednego utworu w drugi aktualizacje oprogramowania nic nie zmieniły juz 2 razy wysyłałem do serwisu, nie wiem co mnie podkusiło kupiłem B6 i tu dopiero przezywam horror problemy z ładowaniem plus bardzo krótkie przerywania w czasie odtwarzania plików audio jak również transmitera, w serwisie była juz 4 razy i frajer który tam pracuje za każdym razem pisze ze jest wszystko ok .Jak tam zadzwoniłem i go zje... to odpowiedział ze oni nie gwarantują poprawnego odtwarzania muzyki !!!!!!!! szok !! straciłem ok 600 zł napisałem pismo do Vobis o zwrot kasy i tez to olali bo serwis pisze że jest wszystko ok !!!!!! ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
2.60
Zalety

DUŻA POJEMNOŚĆ , CENA

Wady

ZAWIESZANIE , ŚCISZANIE TRANSMITERA ,WYŚWIETLACZ ,WYKONANIE

Extra informacje

OK 2 LAT 250 ŻŁ

~bitels / 2010-09-22

Jakieś 24 h temu kupiłem sprzęt - wahałem się długo po tych negatywnych opiniach o sprzęcie. Ja nie mam nic do zarzucenia - nie występowała żadna usterka z opisanych w negatywnych opiniach - były tylko problemy z połączeniem z kompem ale po aktualizacji oprogramowania. Śmiga bezproblemowo; nie ma samoczynnego wyłączania się sprzętu, żadnych trzasków na ścieżkach i tak jak już opisane - bardzo dobra jakość dźwięku. Transmiter działa - rzeczywiście nie jest na maxa głośny, ale jak ktoś chce zagłuszać dyskotekę swoim wyczesanym sprzętem grającym w furze to pomylił adresy - Głośność jest conajmniej zadowalająca.Radio działa dobrze - nie mam zastrzeżeń.Prędkość działania naprawdę ok - jeśli chodzi o wbudowaną. Kartę 4gb radzi sobie - chwilę wczytuje ale później śmiga.Obudowa wygląda na solidną (wybaczcie że nie zrobiłem testów zderzeniowych:). Wszystkie połączenia testowałem na luzy i przegięcia - nic się nie rozłącza i ani nie trzeszczy.Wyświetlacz chodź nie duży to czytelny i wystarczający. JEDYNA rzecz jaką można zaliczyć do wad to że umieszczenie joy-a - problemu z obsługa jedną ręką - ale teraz to już przegiąłem z czepianiem się do szczegółów.Myślę że właściciele tych negatywnych opinii po prostu trafili na wadliwe egzemplarze i nie gwarantuje że nikt na nie nie trafi, ale myślę że zdecydowana większość jest wolna od wad.Za taką cenę POLSKA myśl techniczna jest bardzo funkcjonalna i na dodatek ceną wyżyna w pień konkurencję. Jestem dumny z tego produktu mimo że prawdopodobnie Chińczycy przyłożyli swoją żółtą owłosioną łapę do produkcji tego sprzętu. Ta mp3 nie ma konkurenta na rynku w takiej cenie i funkcjonalności. Z początku jak już pisałem wahałem się czy nie wyrzucę pieniędzy w błoto.Teraz wiem, że lepiej nie mogłem zainwestować.NAPRAWDĘ POLECAM i mam nadzieję że moja opinia okaże się pomocna!
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.80
Zalety

Dobra jakość dźwięku, bogactwo funkcji min. nagrywania, transmisji, czytnik kart SD

Wady

mogła by czytać większe karty jak 8 GB :D i brak wyświetlania w 3D :D

Extra informacje

24 h testowania :) 115zł

~Agula / 2010-08-14

A10 kupiłam po długim poszukiwaniu dobrego odtwarzacza który miałby dobrą jakość dzwięku i czytał w miarę dużo formatów plików, miał wytrzymałą baterię i był w miarę przyjemny w użyciu. Jednak już od pierwszego użycia doznałam rozczarowania i miałam ochotę wyrzucić go przez okno, po prostu miał zbyt dużo błędów, aby można go było używać. Dopiero po wgraniu nowego softu, mogłam zacząć korzystać, jednak nadal drażni mnie cykliczne zawieszanie się lub samoistne wyłączanie się. Problemy z odczytem dużych kart pamięci, czy nawet nie czytanie jej wcale jeżeli moją 4 GB kartę zapełnię (musi być ok100mb wolnej pamięci) a rzekomo daje radę z 16GB ....Teraz bateria ..... 60h !!!! Kpina !!! trzyma tylko do 10h (mówię tu o słuchaniu bez dotykania odtwarzacza) Jeśli w trakcie słuchania przewijamy kolejne kawałki czy chodzimy po menu ten czas zmniejsza się wprost proporcjonalnie... Niesamowite rozczarowanie!!! A baterii niestety nie zmienimy na mieście czy w autobusie...Radio - cóż ... jak złapie fale, ma się szczęście lub znajduje w jednym miejscu :P można słuchać bez problemu.Jedynie co mniena prawdę zadowala to jakość dźwięku, mnogość formatów plików zwłaszcza OGG czy FLAC, dyktafon który bardzo dobrze się sprawdzaDo menu można się przyzwyczaić. Jednak kosztował mnie zbyt wiele bym pomyślała kiedykolwiek o poleceniu go komukolwiek, czy kupnie drugi raz. Lepiej już dołożyć i kupić z innej firmy. Nigdy nie zawiodłam się na firmie Panasonic.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
3.00
Zalety

Jakość dźwięku, obsługuje bardzo duzo formatów, mały praktyczny rozmiar, dwa porty słuchawkowe, SRS,

Wady

Słaba bateria, problemy z odczytem zapełnionej karty pamięci, zawieszanie i samoistne wyłączanie się

Extra informacje

2 lata

~lasciousboy / 2010-07-30

Powiem że nie mam do zarzutu jakości dźwięki i eQ oraz wykonania lecz oprogramowanie jest stosunkowo słabe dlatego radze je uaktulnić na stronie producenta jest to bardzo proste i dobrze opisane po tym zabiegu odtwarzacz działa bez zarzutu zero przycinania itp. pozdrawiam
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.40
Zalety

cenajakoścdużo funkcji2 wejścia słuchawkowedużo akcesoriów (pokrowiec,ładowarka,smycz,kabel usb)duży czas działania baterii do 40h przy ciągłym, słuchaniu

Wady

oprogramowanie ( w razie problemów radze uaktulnić na stronie producenta http://www.vedia.pl/2,0,,,,download.php)

Extra informacje

1 rok 130zł

~Xtof / 2010-03-06

Jakość dźwięku w tym odtwarzaczu jest oczywiście sprawą indywidualną, i nie należy zapominać o odpowiednich słuchawkach. Osobiście polecam dokanałowe, z uwagi na dobrą izolację od otoczenia. Nie "uciekają" przez nie też dźwięki o niższej częstotliwości. Mnogość ustawień equalizera ( kilka fabrycznych i 2 użytkownika, do tego w każdym można włączyć/wyłączyć w bardzo wygodny sposób przetwarzanie dźwięku SRS ) pozwala dobrać brzmienie jakiego oczekujemy.Blokowanie klawiszy jest zrobione genialnie - za pomocą przycisku na obudowie. Taka funkcja umieszczona w menu to porażka, a spotkałem się z takimi odtwarzaczami. Tutaj można to zrobić szybko i bezwzrokowo, bez uczenia się na pamięć sekwencji klawiszy. Kanalik na smycz jest przekroju kwadratu, a nie zaokrąglony, co BARDZO utrudnia jej założenie. Szczegół, ale irytujący.Bryła odtwarzacza jest niewielka, a rozmieszczenie klawiszy całkiem logiczne. Cieszą 2 wyjścia słuchawkowe. Jest na tyle lekki że upadki nie wyrządzą mu większej szkody. Wszystkie wejścia są zaślepione: w gnieździe kart pamięci znajduje się plastikowa zaślepka w kształcie karty microSD, wejście mini USB jest zabezpieczone gumą przyczepioną n stałe do obudowy.Nadajnik radiowy działa różnie, w samochodzie jest problem z prawidłowym odbiorem jeśli odtwarzacz gra cicho. Może to mankament radia samochodowego, w każdym razie sygnał nie jest szalenie silny.W instrukcji nie ma nic o tworzeniu playlist, poza "ulubione" nie znalazłem też takiej możliwości.Ponad pół roku
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.80
Zalety

Wady

Extra informacje

Ponad pół roku

annenke / 2010-02-08

Przed zakupem tego odtwarzacza wielokrotnie sprawdzałam jego recenzje i opinie techniczne. W końcu zdecydowałam się na zakup i nie żałuję. Mój wybór był bardzo trafny. Jestem osobą wymagającą jeśli chodzi o dźwięk a Vedia10 daje dźwięk przestrzenny, nie płaski. Dobre basy. Akumulatorek wytrzymały gra około 50 godzin. Zastrzeżenia mam jednak do wykonania, joystic którego zdaniem jest nawigacja po menu nie zawsze prawidłowo działał. To taki mankament tego odtwarzacza. Poza tym obudowa wytrzymała, wielokrotnie mi upadł i nic nie pękło, nic się nie połamało.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.60
Zalety

jakość dźwięku, funkcje, cena, dobrej jakości słuchawki w zestawie, gwarancja 24 miesiące

Wady

mało dynamiczna nawigacja poprzez jpystick

Extra informacje

2 lata

Elektronika VEDIA A10 opinie