Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • Toya (internet)
  • /
  • 13

Opinie o Toya (internet)

Internet Toya (internet) opinie
Cena
4.32
Niezawodność
4.33
Obsługa klienta
4.32
Parametry
4.41

Średnia ocen

4.35

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

587

dodanych opinii

 

Marcin / 2022-05-19

Już na początku problemy z telewizją i pretensje do klienta, że nie zgłosiłem od razu, że będę chciał publiczne IP, ale do rzeczy. TV już na początku restarty dekodera, co chwile i brak w ogóle możliwości oglądania TV. Internet działa pełną prędkością. Stwierdzono, że to problem z publicznym IP na modemie, który dostałem. Modem wymieniono i o ile TV wróciła do normy to Internet poleciał w dół. Speedtesty, które trwają chwile wskazują działanie w granicach 200Mb-750Mb i tak samo pobieranie plików, które niestety częściej oscyluje w dolnej granicy. Oczywiście na infolinii zganiają na mój sprzęt, że się nie znam i transfery są jak najbardziej ok gdzie dzień wcześniej z Internetem problemu nie było, a który powstał po wymianie routera i ogólnie klienta mają daleko w ……. Router też uruchamia się dobrych kilka minut (DASAN) z kolei ich niby supernowoczesny dekoder (4K MAXX) twierdzi, że mój TV nie ma FullHD i ustawia max 720p.Skoro na dzień dobry już problemy są to ja dziękuję za taką, jakość i przestrzegam wszystkich potencjalnych nabywców. Wracam do konkurencji.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Internet, Sprzęt, Obsługa

Extra informacje

2 dni

Sławek / 2022-04-29

Chamska obsługa, tragiczna jakość serwisu, zero zaangażowania. Ogólnie odradzam, jeśli chcecie mieć jakościowo dobry internet i ludzi którzy chcą wam pomóc to na pewno nie w Toya. Dla mnie żałośnie kiepscy. ODRADZAM
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

monsa / 2022-04-23

Zmieniłem dostawcę na Toya i faktycznie się wyrobiła. Nie ma na co narzekać, dla mnie jest wszystko ok
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

M. / 2022-04-11

Nieuczciwe naliczanie dodatkowych opłat. Trudny kontakt.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Dots / 2022-04-06

Od kilkunastu lat korzystam z usług Toya, do tej pory umiarkowanie dobrze oceniam jakość obsługi, oczywiście jak to wszędzie starzy klienci są dyskryminowani. Ale wczoraj zostałam podpalona, za niedopłatę 5 zł na fakturze, bez żadnego ostrzeżenia odcięto mi internet
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

szybki internet

Wady

brak kontaktu z klientem

Extra informacje

Arina / 2022-03-31

Dla mnie Toya jest najlepszym wyborem. Porównywałam różne oferty różnych dostawców, ale Toya ma najlepszą. Zero problemów, net śmiga jak należy
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Sara / 2022-03-31

Mam pakiet Toyanet1000 i nie mam na co narzekać. Śmiga aż miło. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Fenek / 2022-03-30

Mam jeden z najtańszych pakietów i generalnie jestem zadowolony. Zdarzają się przerwy w dostawie, ale nie na tyle często by mnie irytować. Obecnie nie myślę nad zmianą dostawcy. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Leon / 2022-03-29

Necik leci jak należy, stabilne łącze. Duży plus za kontakt z klientem - da się dodzwonić do osób obeznanych technicznie. Polecam gorąco
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

mich_91 / 2022-03-29

Solidny dostawca, prędkości zgodne z umownymi, niskie pingi. Korzystam z ich łącza już 3 lata i jestem bardzo zadowolony. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

al / 2022-03-09

Toya jest firmą, która skutecznie lekceważy swoich "starych" klientów. Ponad trzy miesiące temu zgłosiłem reklamację nowej umowy. Dzwonię na infolinię co kilka tygodni i wciąż słyszę, że sprawa "jest rozpatrywana" i lada dzień ktoś się do mnie odezwie. W internecie nie znajdziecie innego czynnego telefonu "spółki". Telefon z KRS 426439493 informuje: "nie ma takiego numeru", a miłe osoby z infolinii nie podadzą numeru do "szefa". Polecam natomiast firmę https://www.njumobile.pl/. Tam, czym dłużej jesteście, tym więcej zyskujecie, a z abonamentu możecie w każdej chwili zrezygnować. Na rezygnację z Toyi muszę niestety poczekać.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

Technicznie OK!

Wady

nieuczciwa firma

Extra informacje

Danusia / 2022-03-03

ODRADZAM WSPÓŁPRACĘ Z TYMI OSZUKAŃCAMI !!! TRAKTUJĄ KLIENTÓW JAK ŚMIEĆ !!! UWAŻNIE CZYTAJCIE CO PODPISUJECIE ! ZOSTAŁEM BARDZO POSZKODOWANY W MOMENCIE ROZWIĄZANIA "PRZEDŁUŻONEJ UMOWY" KTÓREJ NIE PRAZEDŁUŻAŁEM !!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

BRAK

Wady

wszystko

Extra informacje

rok męczenia się

Roman / 2022-02-10

Są bezczelni do klientów , dziwne opcje pakietów , masakra , drogo, uważać na ukryte opłaty
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Pawel / 2022-02-10

Brak możliwości zmniejszenia prędkości , brak możliwości rezygnacji umowy bez poniesienia kosztów w postaci kar pieniężnych ! Serdecznie odradzam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Extra informacje

Krzysztof / 2022-02-09

Ukryte treści i spore kary rezygnacji umowy !
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Marek / 2022-02-09

TOYA TO NAJGORCZY SYF !! OSZUKUJĄ NA KAŻDYM KROKU, BRAK MOŻLIWOŚCI ZNIANY PAKIETU NA TAŃSZY !! PODWYŻSZAJĄ CENY BEZ UPRZEDZENIA !!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

NIEMA !!!!!!!!!!

Wady

Extra informacje

OLEK / 2022-02-09

NIC KONKRETNEGO ! naciągacze !!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

Extra informacje

Tomasz / 2022-02-07

Oszuści i naciągacze! Skorzystanie z promocji jedynie przy przejściu na wyższy pakiet! jako jedyni nie dzwonią przed zakończeniem umowy licząc na przegapienie okresu wypowiedzenia i wciągając klienta na wyższe koszta! Wciskają jakąś badziewną usługę "bezpieczny internet", którą można wyłączyć dopiero po dwóch tygodniach licząc na sklerozę klienta, który będzie musiał za tą usługę płacić! Złodzieje i oszuści!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

wszystko

Extra informacje

Klient / 2022-02-03

Częsty brak internetu, dodzwonienie się na infolinię wymaga sporych dawek cierpliwości i pieniedzy ( jesli nie masz abonamentu na dzwonienie na stacjonarne a wiekszosc abonamentow teraz nie ma, czas oczekiwania na rozmowe z konsultantem +15 minut) Umowy same się przedłużają, a ich zerwanie kosztuje miliony! U konkurencji umowa bez żadnego czasu, opłat za zerwanie kosztuje 10zł więcej za trzy razy szybszy internet, dwa razy przemyśl zanim podpiszesz cyrograf z TOYĄ.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.75
Zalety

Dobrze działa gdy działa, wszystko dobrze dopóki nie masz porównania z konkurencją

Wady

Średnio dwie awarie w miesiącu, samoprzedłużające się umowy, okropna infolinia

Extra informacje

Martyna / 2022-01-29

Myślę,że toya to dobry wybór. Nic się nie dzieje z internetem, obsługa klienta rzetelna i kompetentna.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50

Internet Toya (internet) opinie