Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • Toya (internet)
  • /
  • 11

Opinie o Toya (internet)

Internet Toya (internet) opinie
Cena
4.31
Niezawodność
4.32
Obsługa klienta
4.31
Parametry
4.4

Średnia ocen

4.33

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

575

dodanych opinii

 

Barbara / 2022-08-30

od siebie polecam tego dostawcę, bardzo dobra prędkość
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

sammy / 2022-08-25

Nie mam żadnych uwag co do internetu z toya. Prędkość bez zarzutu, kontakt z infolinią szybki i owocny.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Jakub / 2022-08-23

Internet raz na jakiś czas rwie połączenie przez parę godzin. Nie da się wtedy zdalnie pracować. Infolinia rozkłada ręce. Grać w sumie też się nie da. Jeśli planujesz oglądać film za dwa dni i masz czas na faile przy ściąganiu to jest to idealny internet dla Ciebie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.00
Zalety

Nie znam

Wady

Rwie połączenie

Extra informacje

setka / 2022-08-18

Jestem zadowolona, że wybrałam Toya na dostawcę internetu. Prędkość jest zacna, nic sie nie zacina ani nie zawiesza. Umowa jasna i przejrzysta.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

krasinka / 2022-08-17

Pamiętajcie, że przedłużenie umowy BEZ waszej zgody i wcześniejszej wyraźnej informacji jest nielegalne!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

-

Wady

przedłużanie umowy bez zgody

Extra informacje

gromeuszx / 2022-08-17

Uwaga! Firma łamie prawa konsumenta! Na infolinii wciskają kit, że nie mogli poinformować mnie o podniesieniu kwoty za usługę o ponad 100%, bo - uwaga - nie zostały udzielone zgody marketingowe. Dopiero po kłótniach z kilkoma osobami i wysłaniu skargi z podaniem konkretnych przepisów prawnych zadzwoniła pani z przeprosinami. Szkoda, że nadal twierdzą, że "zrobiliśmy łaskę w drodze wyjątku". To nie jest łaska, ale obowiązek wynikający z prawa.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

-

Wady

łamanie praw konsumenta, wciskanie kłamstw, brak kompetencji

Extra informacje

natka / 2022-08-11

bardzo dobry i szybki internet. nie ma problemów z dostawą czy przerwami, cena adekwatna do jakości
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Klient już niezadowolony / 2022-08-02

Toya była dobra, 12-14 lat temu.. jak zachęcali mnie do podpisania umowy. Później niby zniżki kontynuowane, ale... nowi klienci płacili DUŻO mniej niż ja. Nowi klienci dostaną lepszą ofertę, lepsze warunki.. byle tylko podpisać umowę. Oferty dla stałych klientów to już DNO. Do momentu faktycznego rozwiązania umowy - nie będą mieli nic do zaoferowania ( to nie tylko moja opinia). W dodatku trzeba uważać na zapisy umieszczane przez nich w umowie. Wciskają cykliczność umowy, co skutkuje tym , że zawieramy ją ciągle na czas określony na niekorzystnych dla nas warunkach. Oznacza to też tyle, że nie można jej tak sobie wypowiedzieć. Toya terroryzuje swoich niezadowolonych abonentów karami za chęć przedwczesnego rozwiązania umowy. Mam nadzieję, że UOKiK się za nich weźmie.. znowu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

szukam i nie znajduję, internet jak internet

Wady

Obsługa klienta/ naciągane promocje/ wciskanie cyklicznego odnawiania umowy na fatalnych warunkach

Extra informacje

12 lat

Bartosz / 2022-08-02

Super net i masa kanlow tv polecam ich
Zalety

Wady

Extra informacje

rok

PAULA / 2022-08-02

Oferta telewizyjna ktora maja rodzice rewelacja, duzo kanalow i tanio!

Pawe / 2022-08-02

super, bardzo dobry net dla mnie wrecz najlepszy w okolicy

ola / 2022-07-31

jest wiele dobrych dostawców obecnie i ciężko jest się zdecydować... pomocne opinie :) dzięki nim mam internet z Toyi i działa dobrze
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

andrzej / 2022-07-31

Zdecydowałem się na internet z Toyi i to był dobry wybór. Mają korzystną ofertę i mogę liczyć na stabilne połączenie. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Paulina / 2022-07-22

Wszystko było dobrze dopóki przy przeprowadzce trzeba było przenieść sygnał a dokładnie podłączyć instalacje pod dom. Oczekiwanie na przyjazd działu budowlanego 3 tygodnie. Po trzech tygodniach przyjechała jedna osoba która stwierdziła, że ona nic tu nie zrobi bo tu jest potrzebna ekipa budowlana, na którą oczywiście czekałam. Po telefonie dowiedziałam się, że u mnie niby telewizja jest już podłączona, co mija się z prawdą, została nawet wystawiona faktura za utrzymanie łączą którego nie ma. Okazuje się że muszę czekać kolejne trzy tygodnie na przyjazd ekipy budowlanej, która powinna już u mnie być.Dzwoniac poraz kolejny na infolinię dowiedziałam się, że w systemie nie widnieje nawet, że telewizja nie została podłączona więc nikt do mnie by nie zadzwonił. Burdel tam macie. Brak kompetencji. Dopuszczenie się wyłudzenia i oszustwa. TE faktury to jakiś żart. Jak śmiecie kazać mi czekać kolejne trzy tygodnie na dział budowlany. Miałam już wyznaczony termin na 21
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Mateusz / 2022-07-11

Internet to jest jakaś porażka, wyjdę do innego pokoju i już zasięgu nie ma, przy pakiecie 300mb youtube zacina sie nawet w 1080p, nie polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

Wady

Zasięg

Extra informacje

Używam internetu toya ponad rok

Tiger / 2022-07-09

Kilkukrotnie zwróciłem się do toya z prośbą o ustalenie czy u mnie można podłączyć tv +internet - totalna olewka, brak odpowiedzi
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Nie zaznalem

Wady

Olewcze podejście pracownikow

Extra informacje

Nie było mi dane

Złotno Łódź / 2022-07-07

Złotno 90A - wasz serwisant podłączając nowego użytkownika prywatnego do skrzynki, odłączył "od świata" naszą firmę. Dwa dni czekamy na waszego serwisanta, który naprawi problem, który wy sami spowodowaliście. Obsługa Klienta to jest jakaś KPINA !!!!!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Obsługa Klienta, Czas działania serwisu

Extra informacje

Paula / 2022-07-03

Najlepszy net w mojej okolicy
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

szybki

Wady

Extra informacje

rok

Mario / 2022-06-30

Przedłużam już kolejny raz umowę, bo nie mam żadnych problemów z łączem. Net śmiga jak należy. Obsługa zna się na temacie. Polecam serdecznie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Kamil / 2022-06-30

według mnie Toya bardzo dobrze się sprawdza, nie miałem. znimi żadnych problemów od samego momentu podłączenia internetu w domu
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Internet Toya (internet) opinie