Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • Toya (internet)
  • /
  • 10

Opinie o Toya (internet)

Internet Toya (internet) opinie
Cena
4.31
Niezawodność
4.32
Obsługa klienta
4.31
Parametry
4.4

Średnia ocen

4.33

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

575

dodanych opinii

 

Vika / 2022-10-31

Szybko i sprawnie. Pani na infolinii pomogła z moim problemem w kilka minut, obsługa bardzo miła i zaangażowana.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Majka / 2022-10-31

u mnie internet działa bezproblemowo, nic się nie zacina
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

magda / 2022-10-30

a tej firmie dbają o poziom obsługi! polecam serdecznie, wszystko gra
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Aleks / 2022-10-30

jestem mega zadowolony jakością połączenia, do tego bardzo miła obsługa
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

kamil / 2022-10-30

działa sprawnie, zero problemów, nic dodać nic ująć
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

decco / 2022-10-22

Jestem zadowolony. Cena ok, prędkość też, zależy kto czego potrzebuje. ogólnie na duzy plus dla mnie sama firma.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Merkaba / 2022-10-12

Od tygodnia próbuje podłączyć internet poprzez wizytę w biurze obsługi w którym poinformowała mnie pani z kwaśna miną, że pod moim adresem w moim lokalu nie mogą podłączyć internetu i telewizji ponieważ nie prowadzą tam sprzedaży i instalacji. Zatkało mnie że złości, gdyż wcześniejszy lokator miał internet i telewizję dostarczana "kablem" do lokalu. W mieszkaniu są przewody toyi. Kwaśna pani stwierdziła już ze złośliwym uśmieszkiem, że nigdy nie było w tym lokalu podłączenia. ...to z kad ich kable...? Stwierdziłem, może ma gorszy dzień ta pani albo w ogóle może ma gorsze życie. Postanowiłem założyć go przez portal toyi. Tak, obsługa szybko się skontaktowała po 2dniach od złożenia wniosku. ???? Pan przez telefon powiedział, że można go założyć i on nie wie czemu ta pani wydała taką opinię. Dogadaliśmy się z tym panem co do szczegółów. Nie pominę faktu co do żenującej umowy samo-przedłużającej się po upływie okresu zawartego w umowie. Samoistnie...tak po prostu bez mojej zgody. Samo dogadanie się z przedstawicielem nie dało żadnych rezultatów. Dzwoniłem jeszcze przez trzy dni z rzędu, rozmawiałem z kilkoma przedstawicielami. Za każdym razem słyszałem " skontaktujemy się z panem". Do czego nie doszło. Internetu nie podłączyłem, nie podłącze i szczerze to siusiam na tą firmę za sposób traktowania nowego klienta, za tworzenie wymyślonych fantasmagorii. Zastanawiam się czy nie pójść z tym do rzecznika praw konsumenckich. Żenada.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Toya jako całokształt to już wada. Monopolista.

Extra informacje

wieloletni niezadowolony klient / 2022-10-06

Tragiczna firma, notoryczne przerwy w dostawie i awarie. Firma doprowadziła mnie do takiego stanu ze więcej siedzę na hotspocie z telefonu niż faktycznym Internecie, za który płacę. Bardzo ciężko jest się dodzwonić na infolinię, a dodzwonienie się wcale nie wiąże się z rozwiązaniem problemu. Dodatkowo prędkość Internetu nie jest nawet połową tego co na umowie i nie jest to z mojej winy czy też mojego sprzętu. Jeśli macie możliwość zakupu innego Internetu to polecam niezwłocznie pożegnać się z tym dostawcą.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

całe mnóstwo

Extra informacje

Pronto / 2022-10-05

Sam internet mają bardzo dobry. Nie narzekam, obsługa jest ok, kompetentna, nie zbywają klienta.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Ania / 2022-10-03

Zdecydowanie odradzam. Internetu nie ma od kilku godzin, a nikt nawet nie odbierze telefonu (żaden oddział w moim mieście). Raz działa, raz nie. Wystarczy chmurka na niebie i już w pokoju obok nie ma internetu albo zacina się do tego stopnia, że człowieka krew zalewa. Radzę oszczędzić sobie nerwów i trzymać z daleka.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.00

Michasia / 2022-10-02

Wszystko szybko i na wysokim poziomie, na drugi dzień wszystko już miałam załatwione. Tak dalej, super
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

selek / 2022-09-28

dla mnie toya ma bardzo dobry internet, na tyle że nawet nie myślę o zmianie dostawcy :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Sebastian / 2022-09-24

Nie polecam!!!! Telewizja non stop zacina się,jak zgłaszam problem to twierdzą że moja wina,więc zmieniam kable,gniazda,wtyczki i to samo,internet rozłącza sie ci jakiś czas,jestem zawiedziony!!!przed przeprowadzką korzystałem z sttb teofilów i byłem mega zadowolony i z jakosci i ceny!!! Pozostaje tylko czekać końca umowy!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.00

kalinka / 2022-09-20

Fajna opcja z tym internetem, prędkość jest taka jak powinna być. Ceny też przystepne.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Maryk / 2022-09-09

Kontakt z infolinią super, nie zdarzyło się żeby nie pomogli. Korzystam z neta do różnych celów, dość intensywnie, i nie ma żadnych problemów.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Paweł / 2022-09-05

Począwszy od ceny aż do samego internetu. Ciągłe awerie i rozłączenia sieci nawet na kablu. Śmiech na sali ten internet. Największe dziadostwo jakie istnieje
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Wszystko

Extra informacje

Qwerty / 2022-09-04

TOYA czyli internet dla seniora. W przypadku montażu w domku jednorodzinnym żeby się dowiedzieć ile i jak będzie wyglądało przyłączenie to można zapomnieć. Monter przyjeżdża dopiero po podpisaniu umowy już na samo podłączenie i zaczyna kombinować. Zakładają po słupach ale żeby mieli sprzęt do przycięcia drzew to już nie bardzo, a jak zerwie gałąź przy wichurze no to twój problem. Przy wejściu do domu nie zakładają żadnej puszki ani gniazdka, więc jak przewód się uszkodzi trzeba wymieniać całość. Do tego po przewierceniu się przez ścianę wkładają przewód i tyle. Żadnej pianki ani nic. TOYA daje router ale traktuje go jak modem z opcją wi-fi. Innymi słowy do routera nie mamy dostępu, więc o jakichkolwiek ustawieniach trzeba zapomnieć. W swojej mądrości i tekstami "czego to panie z tymi naszymi małymi fajnymi routerkami ludzie wyprawiali" tłumaczą swoją politykę. Do tego jakby tego było mało blokowane są wszystkie porty UDP. W połączeniu z brakiem dostępu do routera dostajemy internet przeglądarkowy. Przekierować portów się nie da. Wszystkie programy typu P2P działają różnie jedne lepiej, drugie gorzej, inne wcale. W takim przypadku pingi też są wysokie jak na światłowód. Jeśli ktoś myśli o podłączeniu konsoli to już wogółe kryminał. Na swojej stronie zarzekają się, że mogą odblokować porty ale w praktyce dostaje się odpowiedź od działu technicznego żeby składać wniosek o publiczne IP, który oczywiście trzeba odpowiednio uzasadnić i firma TOYA może odmówić, a o wystawianiu się na cały świat to już nie wspomnę. Do tego przy publicznym IP trzeba kupić sobie router. Piękną sprawą jest też to, że router od firmy TOYA ma 4 wyjścia LAN ale 3 są ustawione jako TV niezależnie czy ją posiadamy czy nie. Normalnie to żaden problem, logujemy się do routera i to zmieniamy ale do tego routera zalogować się nie da. W zależności od tego jaką mamy umowę to firma TOYA każe sobie płacić za usługę WI-FI czyli funkcję w routerze, który dostarczają. Te wszystkie praktyki są wprost żałosne. W przypadku TV, każdy odbiornik musi posiadać swój kabel lan, który idzie bezpośrednio od routera firmy TOYA do odbiornika, inaczej nie będzie działać. Jest też portal abonenta w którym to podobno można wszystko sobie załatwić ale w praktyce to jest po to żeby sobie fakturę pobrać i nic więcej. Wszystko trzeba załatwiać przez infolinię. Każda usterka, która wystąpi firma TOYA naprawia do 3 dni roboczych... podobno. Usterek póki co nie było ale infrastruktura u mnie jest nowa, więc nie powinno być problemów. Sam internet w przeglądarce działa tak jak powinien.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75

eleonora / 2022-08-31

mam internet od nich i w sumie jestem zadowolona, śmiga sprawnie, nie zacina się, obsługa telefoniczna na wysokim poziomie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Aleksander / 2022-08-31

Generalnie ok, prędkość dobra, cena ok. Rzadkie awarię usuwane są w ciągu maks 30 min. Jestem zadowolony. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Dawid / 2022-08-30

Od 3 miesięcy mamy w biurze internet z Toyi, do tej pory nie mieliśmy żadnych problemów, działa bez zarzutu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Internet Toya (internet) opinie