Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • Toya (internet)
  • /
  • 1

Opinie o Toya (internet)

Internet Toya (internet) opinie
Cena
4.08
Niezawodność
4.09
Obsługa klienta
4.07
Parametry
4.2

Średnia ocen

4.11

w skali od 1 do 5.

 

Toya (internet) opinie Toya (internet)
4.11 1911

Czarny koń / 2023-02-02

Witam, dodam, że korzystałem z internetu Toya na światłowodzie - okolice Łodzi. Prędkość internetu jest zmienna i jest to odczuwalne przy ładowaniu stron czy też oglądaniu filmów, co przy prędkości 500mb/s nie powinno być odczuwalne. Widać to bardzo dobrze wieczorami i w nocy. Awarie się zdążają ale nigdy o nich nie informują.. cyrk zaczyna się kiedy chcecie przedłużyć umowę - z automatu dostajecie 2x wyższy abonament lub kiedy chcecie zrezygnować z usług. Kiedy rezygnujecie zmuszają Was do zostania miesiąc dłużej i narzucają 2x wyższą kwotę za usługę tłumacząc że na to się godziłem mimo iż nie dają opcji wyboru tzw. cyklicznego przedłużania kąta.Kolejna sprawa to włączają tzw. bezpieczny internet i pobierają dodatkową opłatę jak się tego nie wyłączy. Jednym słowem przy każdej możliwej sytuacji naciągają na dodatkowe koszty. Nie polecam internetu Toya! Wnioski sami wyciągnijcie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.75
Zalety

Brak

Wady

Cena, niestabilne łącze na światłowodzie, awarie, problemy przy przedłużaniu umowy i jeszcze większe przy rezygnacji z niej.

Extra informacje

witoldo / 2023-01-31

Oferta Toyi jest dość ciekawa i atrakcyjna cenowo. Jak najbardziej polecam się z nią zapoznać. Pozdrawiam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Inka / 2023-01-31

Jestem zadowolona. Proces instalacji routera przebiegł szybciutko i poprawnie. Przemiła obsługa. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Arnold / 2023-01-30

Necik działa bezproblemowo, bez zacinań, polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

walenty / 2023-01-30

Za poleceniem kolegi z pracy podłączyłem net i tv z toya - nie żałuję!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Darek / 2023-01-29

Ogólnie dobry dostawca. Prędkość zawsze na plusa a obsługa bardzo miła i pomocna. OK
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Baaka / 2023-01-29

Internet spoko, zero kłopotów z połączeniem. Polecam gprąco :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

ihor / 2023-01-23

bardzo pozytywne doświadczenie mam z toyą. szybkie i bezproblemowe podpisanie umowy i bardzo korzystny pakiet. polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Samsel / 2023-01-23

Doskonały kontakt i błyskawiczna instalacja routera. Polecam dostawcę, obsuga na wysokim poziomie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Igor / 2023-01-20

Dobry, szybki internet. Zero problemów. Serdecznie polecam wszystkim
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Paul / 2023-01-20

Jestem z nimi od 3 lat. Ostatnio miałem parę pytań i skontaktowałam się z firmą via fb - szybciutko nam poszło :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Gremlin / 2023-01-05

Lepszego neta nie ma chyba na rynku. Super szybki, cenowo przystępny. Obsługa też działa jak powinna.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Damian / 2023-01-04

Taką jakość obsługi to ja rozumiem - polecam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

2 lata

Luiza / 2022-12-30

Prędkość jak najbardziej w porządku,przy pracy zdalnej sprawdza się rewelacyjnie. Niezawodny net
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Kamila / 2022-12-30

Jestem zadowolona z prędkości, nie pamiętam czy kiedykolwiek się zacinał, polecam :))
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Oliwia32 / 2022-12-29

Wymieniłam poprzedni słynny net na Toye. Zdarzają się przerwy techniczne jak wszędzie, ale szybko to naprawiają
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

olegoleg / 2022-12-29

internet od Toyi wypada u mnie najlepiej. polecam serdecznie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

aleks / 2022-12-29

wraz z żoną zdecydowaliśmy się na zakup internetu i telewizji od Toyi i po kilku miesięcach korzystania możemy polecić z czystym sumieniem :) Cenaok i prędkość połączenia zadowalająca
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

robcio / 2022-12-09

Jestem zadowolony, net szybki, upload i download działa niezawodnie. ceny też spoko.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

moni / 2022-12-03

OK. Dobry sygnał i zasięg, oferta dostosowana do potrzeb klienta.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

tani

Wady

Extra informacje

kilka mies

Jan / 2022-12-03

Szybki i tani Internet czyli to czego potrzebowałem. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

szybki

Wady

Extra informacje

rok

bebik / 2022-11-29

Dostawca ok ;) wszystko czarno na białym jakie są warunki, czego się mogę spodziewać, jest tel na infolinię gdzie objaśniają co i jak. Ale póki co nic się z internetem nie dziej a mam już trochę czasu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

kilka miesięcy

Kalina / 2022-11-28

Jestem bardzo zadowolona z obsługi na infolinii, szybko i w przyjemnej atmosferze uzyskałam pomoc. Pracowników macie super :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

malwina / 2022-11-28

Ogólnie Toya spisuje się elegancko, obsługa ok, zero problemów za pół roku korzystania z ich netu. Polecam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

rutka / 2022-11-10

Muszę się zgodzić z pozytywnymi opinami :) internet ma taką prędkość na jaką się zdecydowałam! Oprócz tego szybko i przyjemnie udało mi się załatwić formalności.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Klara / 2022-10-31

Super obsługa i świetna prędkość, czego chcieć więcej :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Vika / 2022-10-31

Szybko i sprawnie. Pani na infolinii pomogła z moim problemem w kilka minut, obsługa bardzo miła i zaangażowana.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Majka / 2022-10-31

u mnie internet działa bezproblemowo, nic się nie zacina
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

magda / 2022-10-30

a tej firmie dbają o poziom obsługi! polecam serdecznie, wszystko gra
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Aleks / 2022-10-30

jestem mega zadowolony jakością połączenia, do tego bardzo miła obsługa
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

kamil / 2022-10-30

działa sprawnie, zero problemów, nic dodać nic ująć
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

decco / 2022-10-22

Jestem zadowolony. Cena ok, prędkość też, zależy kto czego potrzebuje. ogólnie na duzy plus dla mnie sama firma.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Merkaba / 2022-10-12

Od tygodnia próbuje podłączyć internet poprzez wizytę w biurze obsługi w którym poinformowała mnie pani z kwaśna miną, że pod moim adresem w moim lokalu nie mogą podłączyć internetu i telewizji ponieważ nie prowadzą tam sprzedaży i instalacji. Zatkało mnie że złości, gdyż wcześniejszy lokator miał internet i telewizję dostarczana "kablem" do lokalu. W mieszkaniu są przewody toyi. Kwaśna pani stwierdziła już ze złośliwym uśmieszkiem, że nigdy nie było w tym lokalu podłączenia. ...to z kad ich kable...? Stwierdziłem, może ma gorszy dzień ta pani albo w ogóle może ma gorsze życie. Postanowiłem założyć go przez portal toyi. Tak, obsługa szybko się skontaktowała po 2dniach od złożenia wniosku. ???? Pan przez telefon powiedział, że można go założyć i on nie wie czemu ta pani wydała taką opinię. Dogadaliśmy się z tym panem co do szczegółów. Nie pominę faktu co do żenującej umowy samo-przedłużającej się po upływie okresu zawartego w umowie. Samoistnie...tak po prostu bez mojej zgody. Samo dogadanie się z przedstawicielem nie dało żadnych rezultatów. Dzwoniłem jeszcze przez trzy dni z rzędu, rozmawiałem z kilkoma przedstawicielami. Za każdym razem słyszałem " skontaktujemy się z panem". Do czego nie doszło. Internetu nie podłączyłem, nie podłącze i szczerze to siusiam na tą firmę za sposób traktowania nowego klienta, za tworzenie wymyślonych fantasmagorii. Zastanawiam się czy nie pójść z tym do rzecznika praw konsumenckich. Żenada.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Toya jako całokształt to już wada. Monopolista.

Extra informacje

wieloletni niezadowolony klient / 2022-10-06

Tragiczna firma, notoryczne przerwy w dostawie i awarie. Firma doprowadziła mnie do takiego stanu ze więcej siedzę na hotspocie z telefonu niż faktycznym Internecie, za który płacę. Bardzo ciężko jest się dodzwonić na infolinię, a dodzwonienie się wcale nie wiąże się z rozwiązaniem problemu. Dodatkowo prędkość Internetu nie jest nawet połową tego co na umowie i nie jest to z mojej winy czy też mojego sprzętu. Jeśli macie możliwość zakupu innego Internetu to polecam niezwłocznie pożegnać się z tym dostawcą.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

całe mnóstwo

Extra informacje

Pronto / 2022-10-05

Sam internet mają bardzo dobry. Nie narzekam, obsługa jest ok, kompetentna, nie zbywają klienta.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Ania / 2022-10-03

Zdecydowanie odradzam. Internetu nie ma od kilku godzin, a nikt nawet nie odbierze telefonu (żaden oddział w moim mieście). Raz działa, raz nie. Wystarczy chmurka na niebie i już w pokoju obok nie ma internetu albo zacina się do tego stopnia, że człowieka krew zalewa. Radzę oszczędzić sobie nerwów i trzymać z daleka.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.00

Michasia / 2022-10-02

Wszystko szybko i na wysokim poziomie, na drugi dzień wszystko już miałam załatwione. Tak dalej, super
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

selek / 2022-09-28

dla mnie toya ma bardzo dobry internet, na tyle że nawet nie myślę o zmianie dostawcy :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Sebastian / 2022-09-24

Nie polecam!!!! Telewizja non stop zacina się,jak zgłaszam problem to twierdzą że moja wina,więc zmieniam kable,gniazda,wtyczki i to samo,internet rozłącza sie ci jakiś czas,jestem zawiedziony!!!przed przeprowadzką korzystałem z sttb teofilów i byłem mega zadowolony i z jakosci i ceny!!! Pozostaje tylko czekać końca umowy!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.00

kalinka / 2022-09-20

Fajna opcja z tym internetem, prędkość jest taka jak powinna być. Ceny też przystepne.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Maryk / 2022-09-09

Kontakt z infolinią super, nie zdarzyło się żeby nie pomogli. Korzystam z neta do różnych celów, dość intensywnie, i nie ma żadnych problemów.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Paweł / 2022-09-05

Począwszy od ceny aż do samego internetu. Ciągłe awerie i rozłączenia sieci nawet na kablu. Śmiech na sali ten internet. Największe dziadostwo jakie istnieje
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Wszystko

Extra informacje

Qwerty / 2022-09-04

TOYA czyli internet dla seniora. W przypadku montażu w domku jednorodzinnym żeby się dowiedzieć ile i jak będzie wyglądało przyłączenie to można zapomnieć. Monter przyjeżdża dopiero po podpisaniu umowy już na samo podłączenie i zaczyna kombinować. Zakładają po słupach ale żeby mieli sprzęt do przycięcia drzew to już nie bardzo, a jak zerwie gałąź przy wichurze no to twój problem. Przy wejściu do domu nie zakładają żadnej puszki ani gniazdka, więc jak przewód się uszkodzi trzeba wymieniać całość. Do tego po przewierceniu się przez ścianę wkładają przewód i tyle. Żadnej pianki ani nic. TOYA daje router ale traktuje go jak modem z opcją wi-fi. Innymi słowy do routera nie mamy dostępu, więc o jakichkolwiek ustawieniach trzeba zapomnieć. W swojej mądrości i tekstami "czego to panie z tymi naszymi małymi fajnymi routerkami ludzie wyprawiali" tłumaczą swoją politykę. Do tego jakby tego było mało blokowane są wszystkie porty UDP. W połączeniu z brakiem dostępu do routera dostajemy internet przeglądarkowy. Przekierować portów się nie da. Wszystkie programy typu P2P działają różnie jedne lepiej, drugie gorzej, inne wcale. W takim przypadku pingi też są wysokie jak na światłowód. Jeśli ktoś myśli o podłączeniu konsoli to już wogółe kryminał. Na swojej stronie zarzekają się, że mogą odblokować porty ale w praktyce dostaje się odpowiedź od działu technicznego żeby składać wniosek o publiczne IP, który oczywiście trzeba odpowiednio uzasadnić i firma TOYA może odmówić, a o wystawianiu się na cały świat to już nie wspomnę. Do tego przy publicznym IP trzeba kupić sobie router. Piękną sprawą jest też to, że router od firmy TOYA ma 4 wyjścia LAN ale 3 są ustawione jako TV niezależnie czy ją posiadamy czy nie. Normalnie to żaden problem, logujemy się do routera i to zmieniamy ale do tego routera zalogować się nie da. W zależności od tego jaką mamy umowę to firma TOYA każe sobie płacić za usługę WI-FI czyli funkcję w routerze, który dostarczają. Te wszystkie praktyki są wprost żałosne. W przypadku TV, każdy odbiornik musi posiadać swój kabel lan, który idzie bezpośrednio od routera firmy TOYA do odbiornika, inaczej nie będzie działać. Jest też portal abonenta w którym to podobno można wszystko sobie załatwić ale w praktyce to jest po to żeby sobie fakturę pobrać i nic więcej. Wszystko trzeba załatwiać przez infolinię. Każda usterka, która wystąpi firma TOYA naprawia do 3 dni roboczych... podobno. Usterek póki co nie było ale infrastruktura u mnie jest nowa, więc nie powinno być problemów. Sam internet w przeglądarce działa tak jak powinien.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75

eleonora / 2022-08-31

mam internet od nich i w sumie jestem zadowolona, śmiga sprawnie, nie zacina się, obsługa telefoniczna na wysokim poziomie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Aleksander / 2022-08-31

Generalnie ok, prędkość dobra, cena ok. Rzadkie awarię usuwane są w ciągu maks 30 min. Jestem zadowolony. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Dawid / 2022-08-30

Od 3 miesięcy mamy w biurze internet z Toyi, do tej pory nie mieliśmy żadnych problemów, działa bez zarzutu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Barbara / 2022-08-30

od siebie polecam tego dostawcę, bardzo dobra prędkość
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

sammy / 2022-08-25

Nie mam żadnych uwag co do internetu z toya. Prędkość bez zarzutu, kontakt z infolinią szybki i owocny.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Jakub / 2022-08-23

Internet raz na jakiś czas rwie połączenie przez parę godzin. Nie da się wtedy zdalnie pracować. Infolinia rozkłada ręce. Grać w sumie też się nie da. Jeśli planujesz oglądać film za dwa dni i masz czas na faile przy ściąganiu to jest to idealny internet dla Ciebie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.00
Zalety

Nie znam

Wady

Rwie połączenie

Extra informacje

setka / 2022-08-18

Jestem zadowolona, że wybrałam Toya na dostawcę internetu. Prędkość jest zacna, nic sie nie zacina ani nie zawiesza. Umowa jasna i przejrzysta.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

krasinka / 2022-08-17

Pamiętajcie, że przedłużenie umowy BEZ waszej zgody i wcześniejszej wyraźnej informacji jest nielegalne!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

-

Wady

przedłużanie umowy bez zgody

Extra informacje

gromeuszx / 2022-08-17

Uwaga! Firma łamie prawa konsumenta! Na infolinii wciskają kit, że nie mogli poinformować mnie o podniesieniu kwoty za usługę o ponad 100%, bo - uwaga - nie zostały udzielone zgody marketingowe. Dopiero po kłótniach z kilkoma osobami i wysłaniu skargi z podaniem konkretnych przepisów prawnych zadzwoniła pani z przeprosinami. Szkoda, że nadal twierdzą, że "zrobiliśmy łaskę w drodze wyjątku". To nie jest łaska, ale obowiązek wynikający z prawa.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

-

Wady

łamanie praw konsumenta, wciskanie kłamstw, brak kompetencji

Extra informacje

natka / 2022-08-11

bardzo dobry i szybki internet. nie ma problemów z dostawą czy przerwami, cena adekwatna do jakości
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Klient już niezadowolony / 2022-08-02

Toya była dobra, 12-14 lat temu.. jak zachęcali mnie do podpisania umowy. Później niby zniżki kontynuowane, ale... nowi klienci płacili DUŻO mniej niż ja. Nowi klienci dostaną lepszą ofertę, lepsze warunki.. byle tylko podpisać umowę. Oferty dla stałych klientów to już DNO. Do momentu faktycznego rozwiązania umowy - nie będą mieli nic do zaoferowania ( to nie tylko moja opinia). W dodatku trzeba uważać na zapisy umieszczane przez nich w umowie. Wciskają cykliczność umowy, co skutkuje tym , że zawieramy ją ciągle na czas określony na niekorzystnych dla nas warunkach. Oznacza to też tyle, że nie można jej tak sobie wypowiedzieć. Toya terroryzuje swoich niezadowolonych abonentów karami za chęć przedwczesnego rozwiązania umowy. Mam nadzieję, że UOKiK się za nich weźmie.. znowu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

szukam i nie znajduję, internet jak internet

Wady

Obsługa klienta/ naciągane promocje/ wciskanie cyklicznego odnawiania umowy na fatalnych warunkach

Extra informacje

12 lat

Bartosz / 2022-08-02

Super net i masa kanlow tv polecam ich
Zalety

Wady

Extra informacje

rok

PAULA / 2022-08-02

Oferta telewizyjna ktora maja rodzice rewelacja, duzo kanalow i tanio!

Pawe / 2022-08-02

super, bardzo dobry net dla mnie wrecz najlepszy w okolicy

ola / 2022-07-31

jest wiele dobrych dostawców obecnie i ciężko jest się zdecydować... pomocne opinie :) dzięki nim mam internet z Toyi i działa dobrze
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

andrzej / 2022-07-31

Zdecydowałem się na internet z Toyi i to był dobry wybór. Mają korzystną ofertę i mogę liczyć na stabilne połączenie. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Paulina / 2022-07-22

Wszystko było dobrze dopóki przy przeprowadzce trzeba było przenieść sygnał a dokładnie podłączyć instalacje pod dom. Oczekiwanie na przyjazd działu budowlanego 3 tygodnie. Po trzech tygodniach przyjechała jedna osoba która stwierdziła, że ona nic tu nie zrobi bo tu jest potrzebna ekipa budowlana, na którą oczywiście czekałam. Po telefonie dowiedziałam się, że u mnie niby telewizja jest już podłączona, co mija się z prawdą, została nawet wystawiona faktura za utrzymanie łączą którego nie ma. Okazuje się że muszę czekać kolejne trzy tygodnie na przyjazd ekipy budowlanej, która powinna już u mnie być.Dzwoniac poraz kolejny na infolinię dowiedziałam się, że w systemie nie widnieje nawet, że telewizja nie została podłączona więc nikt do mnie by nie zadzwonił. Burdel tam macie. Brak kompetencji. Dopuszczenie się wyłudzenia i oszustwa. TE faktury to jakiś żart. Jak śmiecie kazać mi czekać kolejne trzy tygodnie na dział budowlany. Miałam już wyznaczony termin na 21
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Mateusz / 2022-07-11

Internet to jest jakaś porażka, wyjdę do innego pokoju i już zasięgu nie ma, przy pakiecie 300mb youtube zacina sie nawet w 1080p, nie polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

Wady

Zasięg

Extra informacje

Używam internetu toya ponad rok

Tiger / 2022-07-09

Kilkukrotnie zwróciłem się do toya z prośbą o ustalenie czy u mnie można podłączyć tv +internet - totalna olewka, brak odpowiedzi
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Nie zaznalem

Wady

Olewcze podejście pracownikow

Extra informacje

Nie było mi dane

Złotno Łódź / 2022-07-07

Złotno 90A - wasz serwisant podłączając nowego użytkownika prywatnego do skrzynki, odłączył "od świata" naszą firmę. Dwa dni czekamy na waszego serwisanta, który naprawi problem, który wy sami spowodowaliście. Obsługa Klienta to jest jakaś KPINA !!!!!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

Obsługa Klienta, Czas działania serwisu

Extra informacje

Paula / 2022-07-03

Najlepszy net w mojej okolicy
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

szybki

Wady

Extra informacje

rok

Mario / 2022-06-30

Przedłużam już kolejny raz umowę, bo nie mam żadnych problemów z łączem. Net śmiga jak należy. Obsługa zna się na temacie. Polecam serdecznie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Kamil / 2022-06-30

według mnie Toya bardzo dobrze się sprawdza, nie miałem. znimi żadnych problemów od samego momentu podłączenia internetu w domu
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

kornelka / 2022-06-29

U nas w Łódzim najlepiej dziala Toya i większość sąsiadów ma od nich. Dobry dostawca
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Tim / 2022-06-29

Иardzo kulturalni pracownicy i z przyjemnością się z nimi rozmawia :) Necik też w porządku
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Częstochowski / 2022-06-29

Toya ma super ofertę dla studentów, bo jest na mają kieszeń. Internet śmiga jak należy
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Mario / 2022-06-28

Internet opłaca się, bardzo dobry i szybki, nie utrudnia mi pracy, więc śmiało polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Kacper / 2022-06-28

Korzystam z Toya od dwóch lat i oprócz internetu mam jeszcze też TV. Jeśli chodzi o kanały to jest ich dużo i nie mam żadnych problemów z telewizją, internet śmiga jak należy. Jestem mega zadowolony i szczerze polecam :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Ellis / 2022-06-16

Najgorszy dostawca na świecie. Mam światłowód 1000/100, a prędkość kabla wynosi maksymalnie 200. Ping w grach przeskakuje od 110 do 500 na kablu. Wieczorem połączenie może zniknąć. Zapomnij o Wi-Fi, Toya ma najgorszy router na świecie, gdzie zasięg kończy się 3 metry od routera. W dwupoziomowych mieszkaniach w ogóle nie polecam spędzenia Toya. Specjalne podziękowania dla (nie) Toya za zakazanie zmiany ustawień routera, z którego wszystkie routery w wejściu działają na tym samym kanale (4) i nie można zmienić nazwy ani hasła z sieci. Nigdy nie używaj Toya.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

0

Wady

Napisane wyżej

Extra informacje

martyna / 2022-06-09

Nie moge narzekac. Net smiga elegancko, jak coś to obsługa klienta działa bardzo dobrze, ja toya polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Zawiedziony / 2022-05-31

Obsluga na infolinii zniecheca do jakiejkolwiek wspolpracy, ceny ktore rosną po zakonczeniu okresu umowy... DNO
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Marcin / 2022-05-19

Już na początku problemy z telewizją i pretensje do klienta, że nie zgłosiłem od razu, że będę chciał publiczne IP, ale do rzeczy. TV już na początku restarty dekodera, co chwile i brak w ogóle możliwości oglądania TV. Internet działa pełną prędkością. Stwierdzono, że to problem z publicznym IP na modemie, który dostałem. Modem wymieniono i o ile TV wróciła do normy to Internet poleciał w dół. Speedtesty, które trwają chwile wskazują działanie w granicach 200Mb-750Mb i tak samo pobieranie plików, które niestety częściej oscyluje w dolnej granicy. Oczywiście na infolinii zganiają na mój sprzęt, że się nie znam i transfery są jak najbardziej ok gdzie dzień wcześniej z Internetem problemu nie było, a który powstał po wymianie routera i ogólnie klienta mają daleko w ……. Router też uruchamia się dobrych kilka minut (DASAN) z kolei ich niby supernowoczesny dekoder (4K MAXX) twierdzi, że mój TV nie ma FullHD i ustawia max 720p.Skoro na dzień dobry już problemy są to ja dziękuję za taką, jakość i przestrzegam wszystkich potencjalnych nabywców. Wracam do konkurencji.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Internet, Sprzęt, Obsługa

Extra informacje

2 dni

Sławek / 2022-04-29

Chamska obsługa, tragiczna jakość serwisu, zero zaangażowania. Ogólnie odradzam, jeśli chcecie mieć jakościowo dobry internet i ludzi którzy chcą wam pomóc to na pewno nie w Toya. Dla mnie żałośnie kiepscy. ODRADZAM
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

monsa / 2022-04-23

Zmieniłem dostawcę na Toya i faktycznie się wyrobiła. Nie ma na co narzekać, dla mnie jest wszystko ok
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

M. / 2022-04-11

Nieuczciwe naliczanie dodatkowych opłat. Trudny kontakt.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Dots / 2022-04-06

Od kilkunastu lat korzystam z usług Toya, do tej pory umiarkowanie dobrze oceniam jakość obsługi, oczywiście jak to wszędzie starzy klienci są dyskryminowani. Ale wczoraj zostałam podpalona, za niedopłatę 5 zł na fakturze, bez żadnego ostrzeżenia odcięto mi internet
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

szybki internet

Wady

brak kontaktu z klientem

Extra informacje

Arina / 2022-03-31

Dla mnie Toya jest najlepszym wyborem. Porównywałam różne oferty różnych dostawców, ale Toya ma najlepszą. Zero problemów, net śmiga jak należy
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Sara / 2022-03-31

Mam pakiet Toyanet1000 i nie mam na co narzekać. Śmiga aż miło. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Fenek / 2022-03-30

Mam jeden z najtańszych pakietów i generalnie jestem zadowolony. Zdarzają się przerwy w dostawie, ale nie na tyle często by mnie irytować. Obecnie nie myślę nad zmianą dostawcy. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Leon / 2022-03-29

Necik leci jak należy, stabilne łącze. Duży plus za kontakt z klientem - da się dodzwonić do osób obeznanych technicznie. Polecam gorąco
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

mich_91 / 2022-03-29

Solidny dostawca, prędkości zgodne z umownymi, niskie pingi. Korzystam z ich łącza już 3 lata i jestem bardzo zadowolony. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

al / 2022-03-09

Toya jest firmą, która skutecznie lekceważy swoich "starych" klientów. Ponad trzy miesiące temu zgłosiłem reklamację nowej umowy. Dzwonię na infolinię co kilka tygodni i wciąż słyszę, że sprawa "jest rozpatrywana" i lada dzień ktoś się do mnie odezwie. W internecie nie znajdziecie innego czynnego telefonu "spółki". Telefon z KRS 426439493 informuje: "nie ma takiego numeru", a miłe osoby z infolinii nie podadzą numeru do "szefa". Polecam natomiast firmę https://www.njumobile.pl/. Tam, czym dłużej jesteście, tym więcej zyskujecie, a z abonamentu możecie w każdej chwili zrezygnować. Na rezygnację z Toyi muszę niestety poczekać.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

Technicznie OK!

Wady

nieuczciwa firma

Extra informacje

Danusia / 2022-03-03

ODRADZAM WSPÓŁPRACĘ Z TYMI OSZUKAŃCAMI !!! TRAKTUJĄ KLIENTÓW JAK ŚMIEĆ !!! UWAŻNIE CZYTAJCIE CO PODPISUJECIE ! ZOSTAŁEM BARDZO POSZKODOWANY W MOMENCIE ROZWIĄZANIA "PRZEDŁUŻONEJ UMOWY" KTÓREJ NIE PRAZEDŁUŻAŁEM !!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

BRAK

Wady

wszystko

Extra informacje

rok męczenia się

Roman / 2022-02-10

Są bezczelni do klientów , dziwne opcje pakietów , masakra , drogo, uważać na ukryte opłaty
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Pawel / 2022-02-10

Brak możliwości zmniejszenia prędkości , brak możliwości rezygnacji umowy bez poniesienia kosztów w postaci kar pieniężnych ! Serdecznie odradzam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Extra informacje

Krzysztof / 2022-02-09

Ukryte treści i spore kary rezygnacji umowy !
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Marek / 2022-02-09

TOYA TO NAJGORCZY SYF !! OSZUKUJĄ NA KAŻDYM KROKU, BRAK MOŻLIWOŚCI ZNIANY PAKIETU NA TAŃSZY !! PODWYŻSZAJĄ CENY BEZ UPRZEDZENIA !!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

NIEMA !!!!!!!!!!

Wady

Extra informacje

OLEK / 2022-02-09

NIC KONKRETNEGO ! naciągacze !!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

Extra informacje

Marta / 2022-02-09

Oszuści ! przy zwiększeniu prędkości "Wciskają" kolejną umowę na 2 lata, i w przypadku rezygnacji naliczają sporę KARY !! nie są uprzejmi ! Współpraca zakończy się najprawdopodobniej w SĄDZIE !.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

BRAK

Wady

Extra informacje

Jurek / 2022-02-09

Oszuści ! przy zwiększeniu prędkości "Wciskają" kolejną umowę na 2 lata, i w przypadku rezygnacji naliczają sporę KARY !! nie są uprzejmi ! Współpraca zakończy się najprawdopodobniej w SĄDZIE !.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

BRAK

Wady

cała firma !!

Extra informacje

Tomasz / 2022-02-07

Oszuści i naciągacze! Skorzystanie z promocji jedynie przy przejściu na wyższy pakiet! jako jedyni nie dzwonią przed zakończeniem umowy licząc na przegapienie okresu wypowiedzenia i wciągając klienta na wyższe koszta! Wciskają jakąś badziewną usługę "bezpieczny internet", którą można wyłączyć dopiero po dwóch tygodniach licząc na sklerozę klienta, który będzie musiał za tą usługę płacić! Złodzieje i oszuści!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

wszystko

Extra informacje

Klient / 2022-02-03

Częsty brak internetu, dodzwonienie się na infolinię wymaga sporych dawek cierpliwości i pieniedzy ( jesli nie masz abonamentu na dzwonienie na stacjonarne a wiekszosc abonamentow teraz nie ma, czas oczekiwania na rozmowe z konsultantem +15 minut) Umowy same się przedłużają, a ich zerwanie kosztuje miliony! U konkurencji umowa bez żadnego czasu, opłat za zerwanie kosztuje 10zł więcej za trzy razy szybszy internet, dwa razy przemyśl zanim podpiszesz cyrograf z TOYĄ.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.75
Zalety

Dobrze działa gdy działa, wszystko dobrze dopóki nie masz porównania z konkurencją

Wady

Średnio dwie awarie w miesiącu, samoprzedłużające się umowy, okropna infolinia

Extra informacje

Martyna / 2022-01-29

Myślę,że toya to dobry wybór. Nic się nie dzieje z internetem, obsługa klienta rzetelna i kompetentna.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50

nówka / 2022-01-29

internet działa elegancko, nie tnie się, nie wiesza, mozna i pracować i spędzać czas wolyn w sieci bez problemów
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

kasandra / 2022-01-26

Jestem zadowolona z ich usług. Wszystko jasne, opisane w umowie, w razie problemów można się z nimi kontaktować i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mnie olali. Net jest szybki i nie ma awarii.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Ola / 2022-01-18

Naliczają horrendalne kary za wcześniejszą rezygnację z usługi bez względu na przyczynę. W praktyce jest to suma abonamentu za pozostałe miesiące do końca umowy.\\r\\nUwaga na opłatę aktywacyjną która w standardzie wynosi 299 zł, różnica pomiędzy ceną promocyjną zostaje doliczana do kary.\\r\\nPolecam omijać TOYA szerokim łukiem.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Ania / 2022-01-05

Brak internetu bez ostrzeżenia kilka razy w tygodniu
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

Brak

Wady

Cena jakość

Extra informacje

0
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

0

Wady

0

Extra informacje

0

emil / 2021-12-14

internet przerywa mam problemy z stałym łączem jest chu....obsługa klient ma stałe wy*** na klienta pomoc techniczna wsumie nie istnieje dodatkowo losowe wyłączenia internetu
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.75
Zalety

cena, dostępność w polsce lub szybkość

Wady

wszystko inne

Extra informacje

internet przerywa mam problemy z stałym łączem obsługa klient a ma stałe teksty awaria i koniec nic nie wiemy nic nie powiemy, pomoc techniczna przejeżdża od zgłoszenia 3,4 dni po zgłoszeniu dodatkowo losowe wyłączenia odstępu do internetu na 20min ok nie polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.25
Zalety

0

Wady

powyżej

Extra informacje

8 lat

Janusz / 2021-12-14

DNO i kupa mułu. Nie podpisywać umowy z nimi, chyba, że ma się mocne nerwy... Internet nie działa, przerwy w ciągu dnia po kilkanaście razy... Nie spotkałem się z gorszym dostawcą. Obsługa fatalna, konsultanci niemili, wręcz aroganccy... Właśnie teraz znowu nie działa NET... - 14.12.2022 r. - godzina 13.34..., korzystam kolejny raz LTE. DNO. Czekam tylko na koniec umowy, z utęsknieniem.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Same wady...

Extra informacje

Tomasz / 2021-12-09

Internet od Toya to DNO, brak słów. Obsługa Klienta fatalna, zrywający internet - co najmniej kilkanaście razy dziennie. Zaniżona prędkość, zamiast deklarowanych 500 mb, maksymalnie 50... Nie zawierać umów, bo szkoda nerwów na tą firemkę... Dekoder do TV z dyskiem polega na tym, że dostaje się dysk przenośny..., który należy podłączyć do dekodera. Toya jest daleko z tyłu za innymi firmami. Nigdy więcej. Czekam tylko aż umowa się skończy...
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Same wady...

Extra informacje

Jerzyk / 2021-12-03

Zrywający internet kilka razy dziennie. Raz jest raz nie ma..., w tej chwili właśnie BRAK, korzystam z LTE. Prędkość niby ma być 500 mb, a jest max do 80 mb. Płacę za coś czego nie mam, a technicy mi każą sprawdzać jaką mam prędkość po kablu, a nie przez wifi. Nie będę się rozpisywać, ale ogólnie totalna porażka. Nie przedłużę umowy, choćby to coś miałoby być za połowę ceny. NIE POLECAM!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

Brak

Wady

Całe mnóstwo..., choćby zrywający internet w ciągu dnia po kilkanaście razy!

Extra informacje

Klaudia / 2021-11-29

Obsługa dramat, router nie przesyła takiej ilości internetu jak trzeba. I jeszcze każą płacić z wszystko.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Sławomira / 2021-11-22

Nie polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

brak

Wady

obsługa klienta - porażka

Extra informacje

5 m-cy

AlterVillain / 2021-11-17

Dzień dobry, Postanowiłem tą opinię napisać, bardziej mając nadzieję, że przeczyta ją ktoś z Toya niż z osób które są zainteresowane, ale wam też się przyda. Jak jest zaznaczone, co do niezawodności i parametrów pretensji nie mam, tak do ceny i obsługi klienta to jest dramat. Obsługa przez politykę firmy, ponieważ infolinia i Panowie którzy przychodzą jak jest z czymś problem to zarzutów nie mam. A więc pierwszy Scum, jaki odwala toya, to to, że przy podpisywaniu umowy wciskają wam na siłę jakiś gówno pakiet "Bezpieczny internet". I uwaga, Pan z infolini twierdził, że nie da się tego odhaczyć, w co nie chce mi się wierzyć. Albo Pan kłamie, albo firma dodatkowo zarabia na scumie. A w jaki sposób? Bardzo prosty. Do rachunku za ten" bezpieczny internet" dochodzi wam dodatkowo płatność 5 zł/msc. I teraz zabawna część. Nie możecie z tego zrezygnować na wejściu, natomiast możecie po miesiącu zrezygnować ale macie na to tylko miesiąc (albo 2 tygodnie). Jeśli tego nie zrobicie, to do końca umowy musicie za to płacić. No a umowy są od 2 lat w górę więc 5 x 24 daje nam 120 zł które wyje*aliśmy w błoto. Kolejny scum to taki, że przed końcem umowy, w moim przypadku 2 letniej musicie zadzwonić przed końcem tej umowy i pytać o aktualną ofertę, bo jeśli tego nie zrobicie z klucza to za co płaciliście przez 2 lata 70 zł miesięcznie nagle zdrożeje wawm o 10 zł i płacicie za to samo po 2 latach bycia klientem więcej. W ten sposób firma może wydoić z was kolejne 120 w skali roku plus to 60 za ubezpieczenie. Hit ku*wa. Więc jak zadzwonicie, to się dowiecie, że macię za tą samą cenę np. szybszy internet, albo można dopłacić i mieć dużo szybszy internet. I jak zadzwonicie to nowa umowa wszystko spoko. Natomiast słabe jest to, że to klient musi dzwonić i pilnować końca a nie znowu Toya liczy na nieuwagę klienta i wyciąga sobie z naszych portfeli dodatkowy hajs. Przedłużyłem umowę przed końcem wygaśnięcia, bo o tym pamiętałem, Pani bardzo miła przez telefon, Pan który przyszedł też miły wszystko super. Powiedziałem Pani, że wiem że to nie jej wina, ale że życzę sobie uprzejmie usunięcie tego gówna w postaci"bezpiecznego internetu" czy coś w tym stylu, Pani mi to wywaliła przy czym poddtrzymała teorie Pana z którym rozmawiałem 2 lata wcześniej, że faktycznie to TRZEBA wziąć a potem TRZEBA o tym pamiętać i TRZEBA zadzwonić do nich (czyli zmarnować 20 minut na dodzwonienie się) żeby to wywalili. Ok, trzeci ostatni scum, który jest w tej firmie. Wchodzicie sobie na ich stronę, chcecie zapłacić i co? Toya dolicza do każdej opłaty BLIK prowizję za transakcję. No Ku*wa! Ja wiem, że to jest legalne, ale do ch*ja dlaczego to robicie?!? Drodzy klienci Toya, którzy to czytają - to nie opłata którą płacicie BLIK-owi tylko ich wymysł. Robię zakupy bardzo często w przeróżnych sklepach internetowych, ponieważ należy to do moich obowiązków w pracu i w życiu z czymś takim się nie spotkałem. DRAMAT. Jak możecie przeczytać w linku poniżej, koszt produktu / usługi powinien uwzględniać opłatę transakcyjną. 99% firm na świecie to rozumie, jak widać Toya niekoniecznie. Już wolałbym płacić 2 zł więcej miesięcznie za "internet" żeby nie widzieć tego napisu "opłata za transakcję" Dramat. Tutaj link który dzisiaj znalazłem, do legalności takich działań: https://subiektywnieofinansach.pl/sklep-internetowy-pobral-prowizje-co-na-to-blik-i-czy-to-w-ogole-legalne/ Także załóżmy na moment CZARNY scenariusz, że mieliście 2 lata abonament, już przez te 2 lata mieliście ten "bezpieczny internet", a po 2 latach zapomnieliście zapytać o nową ofertę w wyniku czego płącicie przez kolejne 2 lata więcej 10 zł + 5 za bezpieczny internet. Dla porównania zestawimy to z klientem, który po miesiącu z tego bezpiecznego internetu zrezygnował, zapytał przed upływem 2 lat o nową ofertę w wyniku czego przez kolejne 2 lata nie będzie płacił 10 zł więcej (w uproszczeniu). I trzeciego który ma to samo co drugi tylko nie płaci opłaty serwisowej za płatność Blikiem. Cena za abonament: 60 zł (pierwsze 2 lata), 60 zł kolejne dwa jak się zadzwoni, 70 zł kolejne 2 jak się nie zadzwoni, +5 opłata za bezpieczny internet, +1 opłata za płatność BLIK, 24 - pierwsze 24 miesiące, kolejne 24 - kolejne 24 miesiace. 1. Klient 24x(60+5+1) + 24x(70+5+1) = 1584 + 1824 = 3408 2. Klient 24x(60+1) + 24*61 = 1464 + 1464 = 2928 3. Klient 24x60 + 24X60 = 1440 + 1440 = 2880 Także Klient który nie wywali bezpiecznego internetu, zapomni po 2 latach zapytać o lepszą umowę i z którego ściągają 1 zł za płatność blikiem zapłaci w przeciągu 48 miesięcy (4lat) 3 408 zł Klient który wywali ten bezpieczny internet i zapyta o lepszą ofertę po niecałych 2 latach zapłaci 2 928 czyli 480 zł mniej. (Come on, prawie 500 zł z *** w przeciągu 4 lat znika ludziom z kont. No i ostatni klient to taki, którym powinien być każdy z nas, gdyby nie chora polityka firmy. Tutaj jest odjęty koszt płącenia blikiem 48 razy przez 4 lata więc 48 zł bo póki co biorą sobię za taką przyjemność złotówkę. :). Nie zrozumcie mnie zle, nie jestem cebula i to nie o to ze mnie nie stać. Place bo muszę wiec info dla tych którzy się nad Toyą zastanawiają to POLECAM. Dlaczego? A no dlatego, że w mieście Łódz jest Monopolistą który robi takie shit tricki i robi to z tego samego powodu, dla którego pies liże sobie jaja - bo może. Natomiast takie głupie chwyty marketingowe maja krótkie nogi. Jak tylko pojawi się konkurencja, nawet zagraniczna która będzie oferowała podobne albo nawet gorsze prędkości to do nich przjedę, bo rzygam takimi manewrami. Jest to żalosne i przeszłoby 25 lat temu, a nie w tych czasach. Klient jest świadomy tego co robicie, a czymś takim ich tylko wku"wiacie. Tak tylko napomknę, ze jestem studentem marketingu (5 rok),wiec wiem o czym piszę, dodatkowo pracuję w firmie która realizuje projekty sprzedażowe na skalę krajową, i my oraz żadna z naszych konkurencji takich rzeczy nie robimy :).
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

Bardzo szybki internet, ruter działa praktycznie bez zarzutów.

Wady

Z *** dodatkowe koszty - Rocznie od 60 do 200 zł jak klient nie pilnuje interesu

Extra informacje

2,5 roku

Uzytkownik / 2021-11-05

Predkość trzy razy niższa niż gwarantowana, nie polecam. Dział techniczny dramatyczny, obsługa chamska
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Oliwier / 2021-10-20

Niepolecam, praktycznie cały czas wywala mi internet
Zalety

-------

Wady

-------

Extra informacje

MICHAŁ / 2021-10-02

NIE POLECAM
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

ADAM / 2021-10-02

TRAGEDIA NIE POLECAM
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

ADAM / 2021-10-02

TRAGEDIA NIE POLECAM
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Kasia / 2021-09-17

Internet działa bezproblemowo, zasięg doskonały. Solidna firma
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Marcins / 2021-09-16

Polecam, bardzo dobry internet. Firma godna polecenia
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

tina / 2021-09-14

cenowo i jakościowo wypada bardzo dobrze, cieszę się że wybrałam akurat toya!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
5.00

asia / 2021-09-14

internet jest spoko, mogę bez żadnych problemów oglądać filmy, pracować i grać i zero kłopotów z połączeniem :)

mia / 2021-09-14

najlepszy dostawca jakiego znam :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Mariusz / 2021-09-10

Beznadziejny internet, cały czas przycina. A oferta 1/3 droższa niż u konkurencji mimo to gorszy standard. Serdecznie nie polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Vika / 2021-08-31

Bardzo pozytywna ocena, polecam, maximum wygody,internet i telewizja rewelacja, a do tego cena konkurencyjna.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Janek / 2021-08-30

Gorąco polecam, internet śmiga bez żadnego zacięcia
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

mateusz / 2021-08-30

kolejny rok przedłużam umowę i oceniam bardzo dobrze tego dostawcę
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

Wady

Extra informacje

rok

dorian / 2021-08-30

Bardzo szybka i sprawna obsługa, konsultanci na infolinii bardzo ogarnięci
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50

Renia / 2021-08-30

Polecam, super pomoc telefoniczna. Na drugi dzień wymienili mi zepsuty router.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

mark / 2021-08-28

szczerze mogę polecić, sprawdza się wyśmienicie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50

aleks / 2021-08-28

prędkość i cena mi jak najbardziej odpowiada, złego słowa nie powiem
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Wady

Extra informacje

1

Pawo / 2021-08-27

Profesjonalnie, szybko i w dobrych cenach :)) Toya ma najkorzystniejszą ofertę w całym Przemyślu
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Milena / 2021-08-15

Polecam, dobra jakość i stabilność połączenia
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

kowalczuk / 2021-08-15

Polecam usługi Toya za bezproblemowy kontakt i profesjonalne doradztwo
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

zuza / 2021-08-15

Ja mam internet w toya jak na razie najlepiej odbiera, bez żadnych zakłóceń. Jestem bardzo zadowolona z ich usług!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25

margo / 2021-08-15

Toya najlepszy dostawca! Mają dobra ofertę internetu chociaż mi osobiście i tv podoba się
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50

agnieszka / 2021-08-15

porównujac z innymi - toya to najlepszy wybór, jestem pewna na 100 proc
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00

Mexx / 2021-08-13

szybka i dobra cenowo oferta internetu- bardzo polecam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Wix / 2021-08-05

Totalna porażka jeśli chodzi o obsługę klienta oraz jego traktowanie…. Nie mam internetu od 14.07, dzwonię dzień w dzień a nikt nie potrafi się zabrać za naprawę, tylko mydlenie oczu „oddzwonimy”…. oszustwa, że niby technik był u nas i naprawił, a nic takiego nie miało miejsca… zamiast montować ludziom nowy internet zajmijcie się może stałymi klientami, którzy są bez internetu, a którym jest on potrzebny np. do zarabiania na chleb… Tyle pieniędzy ile wydaliśmy na swój internet z telefonu przekraczają wielokrotnie wartość abonamentu u was i kto nam odda pieniądze za to? Nie liczcie na zapłacenie za ten miesiąc, bo to już byłoby chore…
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25

Viki / 2021-07-31

Korzystam już kolejny raz, tzn przedłużam umowę - szybko, sprawnie, skutecznie. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

2 lata

Jana / 2021-07-29

Jestem w pełni zadowolona z oferty, internet działa błyskawicznie, kontakt na czacie online spoczko
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

martyna / 2021-07-29

Internet bardzo wysokiej jakości, sprawdza się rewelacyjnie!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Lenka / 2021-07-28

Też posiadam pakiet internetowy z Toya i polecam :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Andrzej / 2021-07-28

Bardzo dobra prędkość, działa bezproblemowo!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

rok

Susi / 2021-07-19

zakupilam pakiet tv+net wszystko zgodne z umową, internet działa z predkoscia swiatla :) goraco polecam tego operatora!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Milka / 2021-07-15

Jestem w pełni zadowolona z oferty, internet działa błyskawicznie, kontakt też ok
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

oliwer / 2021-07-14

Korzystam z oferty toya już rok, najlepszy dostawca internetowy w mojej okolicy
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

kasia / 2021-07-14

super oferta w super cenie! Jestem zadowolona z wyboru dostawcy - mega :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

dina / 2021-07-13

Prędkość, cena, obsługa - 5 gwiazdek. Internet stabilny i bardzo szybki.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Adam / 2021-07-04

Najgorszy wybór jakiego dokonałem, jak internet jest to wszystko gra jest transfer zgodny z umową, ale niestety często go nie ma. Co jakiś czas znika pojawia się i znowu znika technicy dzielnie walczą ze światłowodem jak na razie bez efektu składam reklamację bo tak dalej nie da się z tego korzystać. Także uważajcie przed podpisaniem umowy u mnie kable światłowodowe mają kilka lat mimo to firma Toya nie potrafi doprowadzić do mnie internetu tak żeby nie brakowało go przez min. 2 tygodnie. W umowie jest zapis że mają na naprawę zaledwie 3 dni, ale jeśli coś nie wiedzą lub użytkownik coś przesunie to termin rusza od nowa. I tak w kółko nic nie mogą poza braniem pieniędzy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.25
Zalety

Transfer

Wady

Brak usługi, zero profesjonalizmu, brak kompetencji, niezawodność

Extra informacje

2 miesiące

Maciek / 2021-06-30

Bardzo fajne oferty, i co najważniejsze stabilne łącze, korzystam od kilku lat i nigdy nie zawiodłem się. Szczególnie teraz kiedy potrzebuję internetu do pracy zdalnej. POLECAM
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Paulina / 2021-06-29

Jestem zadowolona z usług firmy. I mam nadzieję, że będzie tak dalej, bo obecna oferta i cena mi odpowiada. Dziękuję
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Daria / 2021-06-29

Wszystko działa jak należy, serwis w porządku, polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

magda / 2021-06-29

myślę że oferty lepiej nie da się znaleźć! Polecam każdemu kto się zastanawia!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Wady

Extra informacje

rok

oliwer / 2021-06-29

Nie żałuję że wybrałem tego dostawcę. internet działa sprawnie i się nie zacina.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

rok

siri / 2021-06-28

Internet działa wyśmienicie, prędkość na 5* :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

Wady

Extra informacje

rok

Anela / 2021-06-28

Najlepszy dostawca internetowy w Łodzkim. Polecam jak najbardziej
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Dany / 2021-06-16

Mam problemy z routerem więc skontaktowałem się z nimi telefonicznie. Pracownicy udzielili mi wyczerpujących informacji - wyjaśnili jak przebiega procedura wymiany routera
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Matylda / 2021-06-16

pracownik, który udzielał mi informacji dużo wiedział na temat pakietów o które się dopytywałam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Darlena / 2021-06-15

Polecam internet z Toya, szybki i miły kontakt w razie czego, polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

oliwia / 2021-06-15

Uważam że toya najlepszy dostawca na rynku. Super ceny, prędkość extra!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

rok

Andrze / 2021-06-14

Korzystam z oferty Toya już około 3 lat i nadal jest super, jestem zadowolony z prędkości, internet jest stabilny, polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

ewelina / 2021-06-14

Internet w bardzo atrakcyjnej cenie. Ja polecam każdemu, bo lepiej chyba nie znajdziecie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Wady

Extra informacje

rok

wiktor / 2021-06-14

Internet działa bardzo dobrze. Prędkość na plusa, ogólnie nie mam żadnych uwag.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Rybka / 2021-05-31

Jestem zadowolona z oferty, internet działa bez zacinania i bezproblemowo. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Wojtek / 2021-05-31

Jestem pozytywnie zszokowany tempem odpowiedzi. Już na drugi dzień miałem odpwiedź, w którym uzyskałem wystarczającą informację co muszę zrobić.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Piotrek / 2021-05-31

Pracownik kompetentny, zorientowany w ofercie, umiejący doradzić w sposób dopasowany do wymienionych przeze mnie kryteriów. Potrafił szybko znaleźć lepszą ofertę, niż ja sam odnalazłem, przez co dokonałem innego wyboru niż planowałem.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

alisa / 2021-05-28

bardzo dobry internet w atrakcyjnej cenie, nigdy nie miałam lepszego.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

Wady

Extra informacje

rok

Klientka / 2021-05-27

Przedłużam umowę już kolejny raz z rzędu, internet śmiga jak należy
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

kasia / 2021-05-27

Działa i bardzo dobrze, od lat jestem użytkownikiem i nie ma na co narzekać. Bezproblemowy kontakt i bardzo miła obsługa
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Wady

Extra informacje

pół roku

michal / 2021-05-26

Działa i bardzo dobrze. Jeszcze nie miałem powodów żałować że wybrałem tego dostawcę.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

rok

Zefir / 2021-05-18

Świetny kontakt z infolinią, pracownik przedstawił mi wszystkie możliwości i zaproponował najlepszy wariant
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Tomek / 2021-05-17

Najważniejsze, że zero pingu podczas gry, a w drugim pokoju rodzice mogą spokojnie oglądać Netflixa. I ja i oni mają spokój.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

amina / 2021-05-14

Fajny internet w fajnej cenie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

mike / 2021-05-14

Działa bardo dobrze, perfekcyjna jakość połączenia
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25

Kornel / 2021-05-14

Korzystam z internetu Toya, najlepszy dostawca internetowy w mojej okolicy. Polecam serdecznie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

sylwia / 2021-05-13

Ja korzystam z internetu od Toya i jestem bardzo zadowolona ????
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Wady

Extra informacje

rok

Juliet / 2021-05-11

Ogólnie dobry internet, rzadko może zdarzyć się awaria, ale szybko się wszystko poprawia
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

damian / 2021-05-11

nie wiem skąd ten hejt, w porównaniu do innych dostawców - toya działa perfekcyjnie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25

Magda / 2021-05-10

Zdecydowanie odradzam! Podpisując umowę wciskają dodatkowe usługi z których można zrezygnować dopiero po 14 dniach od podpisania a jak się spóźni 2 dni to płacisz za bzdety 2 lata. Internet przerywa co chwile co przy pracy zdalnej jest dużym problemem ale przecież luz bo jak przerwy w miesiącu nie przekraczają 36h to przecież nie ich problem. Rozwiązanie umowy przed czasem nie jest możliwe no chyba ze chce się dopłacić do tego1000zł. Zdecydowanie polecam poszukać innego operatora!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

0

Wady

internet czesto się rozłącza, fatalna obsługa klienta, dodatkowe koszty, rezygnacja z umowy przed czasem ponosi za sobą koszty rzędu 1000zł,

Extra informacje

2 lata

Anna / 2021-05-07

Nie polecam. Podpisując umowę wciskają usługę bezpiecznego internetu z którego można zrezygnować dopiero po 14 dniach od podpisania i tylko przez określony czas. Spóźniłam się 7 dni i muszę teraz płacić przez 2 lata za coś czego nie potrzebuje. Jest to zrobione celowo tak aby część abonentów zwyczajnie zapomniała o rezygnacji. Ewidentne naciąganie!!! Oczywiście na infolinii Pan w niczym Ci nie pomoże . jak tylko będę miała możliwość rezygnacji z usług firmy TOYA bez dodatkowych konsekwencji zrobię to. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Wciskają usługi których się nie chce

Extra informacje

Korzystam ok 11 lat i jak tylko będę mogła ZREZYGNUJE

Karola / 2021-04-30

Toyanet1000 super pakiet, mam wystarczająco a nawet więcej. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Loki / 2021-04-30

Przez te półtora roku awarię miałem raz, ale szybko została usunięta. Ja generalnie mogę polecić z czystym sumieniem, szczególnie, że w Łodzi to największy dostawca.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Magda / 2021-04-27

Zmieniłam operatora na Toyę i już nie boję się, że podczas spotkania przez zooma coś będzie się zacinało :) Wszystko działa jak najbardziej na plus
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Ofelia / 2021-04-18

internet śmiga zadowalająco , co ważne nie przeprowadzają 'prac technicznych' tak często jak inni operatorzy
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

suzanna / 2021-04-15

Bardzo dobra firma. Internet szybki i się nie zacina.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

agnieszka / 2021-04-14

cieszę się że podłączyłam internet od toya, działa świetnie i nie zacina się :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25

Martyna / 2021-04-09

Wczoraj zdarzyła się pierwsza awaria po dłuższym czasie, która potrwała niecałe 20 min, więc spoko. Polecam internet.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Pawo / 2021-04-08

Korystam z netu z toya już od dwóch miesięcy, do tej pory nie wyjawiłem żadnych mankamentów, wszystko działa jak najbatdziej na plus
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Ryszard / 2021-03-31

Po podpisaniu umowy z Toyą na dostęp do Internetu, już na drugi dzień przyszli do mnie pracownicy firmy i podłączyli wszystko tak jak trzeba. Nie mogę narzekać na jakość połączenia ani na prędkość przesyłu danych
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Luka / 2021-03-31

Podczas rozmowy telefonicznej dotyczącej przedłużenia umowy konsultant wykazał sie bardzo dużą wiedzą, chciał pomóc w podjeciu decyzji a nie ją narzucić.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Seri / 2021-03-30

Z mbyt długi czas oczekiwania od zatwierdzenia umowy na połączenie aby ktoś raczył przyjść i podłączyć telewizję oraz internet

sara / 2021-03-30

Bardzo dobrze że zdecydowałam na tego dostawcę. Sprawdza się świetnie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Wady

Extra informacje

rok

dawid / 2021-03-30

bardzo dobry dostawca, polecam każdemu kto się zastanawia nad wyborem
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Aigiel / 2021-03-29

Super jest ten pakiet internetowy 1 Gb! Dodatkowo kupiłam HBO GO na próbę za darmo ;)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

mariana / 2021-03-29

Dobry dostawca, wszystko działa bardo dobrze!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Emilia / 2021-03-26

Super dostawca, internet działa jak zloto, nic się nie zacina, po prostu mega!! Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Kasia / 2021-03-25

Bardzo polecam internet z toya, super działa
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

michalina / 2021-03-25

Dobry internet w dostępnej cenie. Najlepszy dostawca!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Oskar / 2021-03-15

u nas najlepiej dotychczas sprawdził się internet od toyi,ogólnie świetny dostawca, internet śmiga zadowalająco
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

cena, jakość

Wady

Extra informacje

rok czasu

Elfik / 2021-03-14

Obsługa jest miła i internet też daje radę
Cena
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Wiktoria / 2021-03-12

Polecam dostawcę, nie miałam bardziej wygodnej oferty :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Max / 2021-03-11

Ogólnie polecam dostawcę, net działa spoko, stosunek cena/jakość jak najbardziej ok
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Serdecznie przestrzegam absolutnie wszystkich rozważających korzystanie z usług tego dostawcy. Uporczywe, ciągłe problemy z siecią - spadanie prędkości sieci do zaledwie kilku kb/s, zrywanie połączenia - poza tym, całkowicie nieadekwatna cena do jakości proponowanych usług. Jeżeli to, co inni komentujący piszą jest prawdą; a chodzi o niską przepustowość sieci, tym bardziej odradzam, ponieważ rynek oferuje dosłownie masę rzetelnych, konkurencyjnych dostawców, którzy wyróżniają się nie tylko jakością, ale również ceną. Ponadto, w biurze obsługi klienta panuje całkowita ignorancja i brak rzeczowych kompetencji. Nie mówiąc już o ewentualnych rekompensatach, tudzież alternatywnych ofertach dla klientów z (niestety) stażem przekraczającym standardowy okres trwania umowy. Podsumowując: żałosny stosunek ceny do jakości.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25
Zalety

Brak

Wady

Właściwie wszystko, co wchodzi w zakres ich ofert.

Extra informacje

Internet Toya (internet) opinie