Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • Telpol - Internet
  • /
  • 1

Opinie o Telpol - Internet

Internet Telpol - Internet opinie
Cena
4.26
Niezawodność
3.65
Obsługa klienta
3.59
Parametry
4.27

Średnia ocen

3.94

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

29

dodanych opinii

 

xxzxzz / 2022-01-11

Omijać szerokim łukiem. Więcej nie dam rady napisać, bo by co 2 słowo kur leciała :). Tak mi ciśnienie podnosi ta kure*ska firma.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

Najgorszy / 2021-12-16

Najgorszy internet i obsługa klienta
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

wszystko

Extra informacje

Andrzej / 2020-08-20

Kiedy Telpol przejął SSI abonenci mieli pozostać na tych samych warunkach a więc 100Mb/100 łącze symeyryczne abonament 49zl.Telpol obniżył do 30Mb./30 iplace dalej 49zl. To trwa już lata. Chciałbym wiedzieć co to za abonament w takiej kwocie. Nie ma takiego abonamentu w ofercie Telpol!
Zalety

0

Wady

Oszustwo

Extra informacje

Szkoda słów

Andrzej / 2020-08-20

Od trzech lat place abonament w wysokości 49zl za 30Mb/20 Dopiero teraz zorientowałem się że zostałem przez te lata okradany bo nie ma takiego abonamentu. Samoistnie zmieniono warunki umowy. Jednym słowem zostałem oszukany przez TELPOL
Zalety

Żadnych

Wady

Nie da się wszystkich wymienić, za mało miejsca

Extra informacje

~Jazzy-127 / 2017-07-18

Jestem userem od dawna. Polecam solidne szybkie łącze. Korzystna cena.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Prędkość stabilność cena

Wady

Extra informacje

~vv / 2017-07-16

ta firma to dno! ciągłe awarie internetu, brak wsparcia technicznego, serwisanci do d....Wadyciągle szwankujący internet
Zalety

Wady

ciągle szwankujący internet

Extra informacje

~Kapral Wojtek / 2017-06-15

Używam internet z Telpolu od dawna i jestem z niego zadowolony
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

InternetCenaBeż Awaryjność

Wady

Telewizja

Extra informacje

~ZuzaH77 / 2017-05-26

Internet na modemu kablowych epc3010 śmiga szybciej niż w umowie. Wielokrotnie podnosił pred kość nawet podczas umowy terminowe. Polecam szybkie i stabilne łącze. Mam tv z elemenami w pakiecie jestem bardzo zadowolony.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Internet tv

Wady

Extra informacje

~Jaroo86 / 2017-05-01

Witam jestem klientem telpolu od 5 lat na dwoch mieszkaniach w Sosnowcu i Dabrowie Gorniczej wiec moja opinia bedzie wiarygodna a wiec jezeli chodzi o internet to zdaezaja sie czasami awarie ale sa od razu naprawiane i prawda ze infolinia 24 h dziala . W ciagu dnia sa kolejki zeby sie dodzwonic natomiast sa rzetelni i moge polecic po awarii zakonczonej oddzwaniaja czy wszystko ok Jeseli chodzi o tv nigdy nie mialem problemu . Podsumowujac jestem bardzo zadowolony z uslug a cena uslug jest najtansza na rynku Wiem co mowie bo pracowalem w upc i inne oferty tez porownywale a eleveny tylko w tej sieci sa za free w pakiecie tvSosnowiec Dabrowa Gornicza
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Sosnowiec Dabrowa Gornicza

~Zero78809 / 2017-04-01

Fakt Telpol przejął SSI i jak dla mnie nic na gorsze się nie zmieniło.Generalnie polecam stabilne szybkie łącze za rozsądną cenę.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

Stabilne lacze

Wady

Extra informacje

~Cvbbbb / 2017-02-22

Szybkie łącze z modemem 5 GHZ. Umiarkowaa cena podnoszenie prędkości łączą.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Szybkie stabilne lacze

Wady

Extra informacje

~Juucvgt / 2017-02-11

Stabilne łącze. Korzystna cenowo często większą prędkość niż zadeklarowana
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

Stabilność cena predkosc

Wady

Extra informacje

~Telpol-ADM / 2017-01-14

WitamJestem jednym z administratorów sieci i uważam, ze wiele z opisanych opinii jest po prostu hejtem konkurencji. Osoby które chcą wyjaśnić problem bo czują się nie usatysfakcjonowane z obsługi, mają problem techniczny zapraszam na forum sieci http://www.telpol.net.pl/_forum/index.php . Tam można w sposób merytoryczny rozwiązać każdą kwestię nie tylko techniczną ale także wypowiedzieć się w każdej kwestii.Tak dla wyjaśnienia awarie się zdarzają, są i są immanentną cechą każdej infrastruktury. Ale dyżury konserwatorów są przez cały weekend także w święta, Infolinia czynna codziennie od 7.00 do 24.00.Jednocześnie wielu tym opinią zaprzeczają nasze wyniki w rankingu speedtest.pl gdzie od wielu miesięcy jesteśmy polecanym dostawcą internetu w województwie śląskim. http://www.speedtest.pl/ranking_isp/1/83/2-1-1-1-2-SL-0-0-1

~Karola / 2016-12-08

To jest jakaś kpina prawie codziennie brak internetu przez dłuższy czas, a hajs biora

~Borut / 2016-09-20

Super sieć!. Cenowo pakiety idealne. Jak ktoś nie potrafi składać reklamacji to niech nie pisze bzdur.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Bogate pakietySzybki NetSzybka Pomoc Techniczna

Wady

brak

Extra informacje

~jan / 2016-05-30

Od połączenia naszej osiedlowej sieci z Telpolem, jest trochę gorzej, przede wszystkim, mimo, że płace teraz niższy abonament, przerażające są ceny, za jakąkolwiek usługę. Szczytem bezsensu, jest cena za zawieszenie usługi, wyjeżdżam na dwa miesiące i przez ten czas, niepotrzebnie muszę płacić abonament, za coś z czego nie będę korzystał, albo mogę zawiesić dostawę, za cenę prawie dwukrotnie wyższą od abonamentu, aż taki głupi jeszcze nie jestem:) pozdrawiam - jan
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

Zazwyczaj transfer był taki jak w umowie.

Wady

Prawie codziennie, kolo północy, następowała przerwa w dostawie, przerwy co prawda, były krótkie, ale denerwujące.

Extra informacje

~Schizmen / 2016-05-28

Cena super jakoś jeszcze lepsza nic tylko brać Dużo lepsza oferta niż konkurencji
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Cena, jakość, niezawodność

Wady

Trochę kuleje kontakt z klientem zwłaszcza przy rozmowie telefonicznej

Extra informacje

Korzystam od 2005 roku

~Klaudia / 2016-04-30

Od jakiegoś czasu połączenie z internetem zrywa się samo a i sama jakość i szybkość łącza bardzo spadła. Co trochę modem jakby traci kontakt z bazą i trzeba go resetować - po zresetowaniu sygnał jest, ale niestety szybkość transmisji jest beznadziejna - nawet głupie strony informacyjne, które kiedyś chodziły raz dwa, teraz ładują się przez kilka minut albo w ogole się nie załadują. Po telefonie na infolinię dowiedziałam się, że mam stary modem i że mam go sobie jechać wymienić (Dlaczego nikt nie dzwonił do klientów, że wymagana jest wymiana modemu?), gdy przyjechałam do punktu Pani na mnie nawrzeszczała, że bez pudełka przyniosłam i JAK ONA MA GO PRZETRANSPORTOWAĆ DO CHORZOWA?! na co ja jej grzecznie odpowiedziałam, że sama dostałam go w jednorazówce... Po wymianie modemu nadal kicha, po weekendzie dzwonię tam jeszcze raz... - nieuprzejma Pani w punkcie - słaba jakość połączenia
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

- cena

Wady

- brak proaktywności ze strony firmy - nieuprzejma Pani w punkcie - słaba jakość połączenia

Extra informacje

~Mariusz / 2016-04-23

Ostatnio kiedy wymieniane było Wi-Fi z telpola na dekoder zaczęły się pewne problemy z sygnałem w 2 pokoju. Np. Kiedy zagram coś w grze na multi to sygnał się traci a szybkość to ponoć 220mbs. A tak zwane lagi są większe kiedy jeszcze ktoś załączy Internet na tablecie. Moim zdaniem tamte Wi-Fi było trochę lepsze bo jak się włączało Neta na tablecie to się trochę ścinało. Szybkość nie taka jaka powinna być. 60 zł
Cena
Niezawodność
3.00
Zalety

Dodatkowe programy na TV z dekoderem

Wady

Słaby sygnał na połowę mieszkania. Szybkość nie taka jaka powinna być.

Extra informacje

60 zł

~Olo / 2016-03-27

Krótko. Klientem TELPOL jestem odkąd pamiętam (kablówka), a internet mam od nich od 2004 roku. Nigdy, przez 12 lat nie zdarzyła się żadna awaria, która nie blokowałaby sygnału na dłużej niż kilka godzin. Jestem zadowolony i z transferu i z jakości. Cena nie zmienia się OD LAT, a tylko podwyższa się prędkość. Nie widzę dla siebie lepszej oferty.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

wszystko

Wady

nie widzę

Extra informacje

od 12 lat, Dąbrowa Górnicza Centrum

~Sahal / 2016-03-25

Stosunek parametry cena bardzo korzystny.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

Wysoki i stabilny upload. Nie pamiętam awarii.

Wady

Extra informacje

5 lat

~Stały Klient / 2016-02-28

Nie polecam. Brak szacunku dla stałych klientów, ciągłe zmiany kanałów, niska jakość infolinii.Ostatnio do tego wszystkiego doszedł problem z "gubieniem" wpłat za abonament. Żenujące!.WadySłaba jakość infolinii, odłączanie usług bez poinformowania abonenta, ciągła aktualizacja programów, brak jakiegokolwiek programu dla stałych klientów.Abonent od 6 lat. Ostatni miesiąc w tej firmie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

Wady

Słaba jakość infolinii, odłączanie usług bez poinformowania abonenta, ciągła aktualizacja programów, brak jakiegokolwiek programu dla stałych klientów.

Extra informacje

Abonent od 6 lat. Ostatni miesiąc w tej firmie.

~Michał / 2016-02-12

Rok temu nie najlepiej wypowiedziałem się na temat usługi internetowej od firmy Telpol, ale dzisiaj chciałbym nieco zaktualizować swoją opinię. Po ostatnim zgłoszeniu usterki - przez którą nic nie dało się praktycznie wysyłać (poza tekstowymi wiadomościami), a pingi skakały do nawet ~7000ms - dałem do zrozumienia pracownikom tego operatora, że prawdopodobnie musi być coś nie tak ze skrzynką transmisyjną. Przyjrzeli się problemowi dopiero po zgłoszeniu podobnego problemu przez innego klienta w tym samym bloku i nie w umówiony dzień, a następny i rzeczywiście końcówki kabli były tak stare, że trzeba było je wymienić. A mogli to zrobić zdecydowanie już dawno temu, ale oczywiste musi być, że chyba nawet do niej nie zaglądali. No mniejsza z tym - prędkość wysyłania mam gwarantowaną, a pingi są stabilne, jak nigdy dotąd. Jeżeli chodzi o download, to tego jeszcze zagwarantować nie mogą ze względu na wspomniane stare skrzynki, ale może tak się stać o ile zmodernizują swoje instalacje w blokach.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

cena, prędkość, stabilne i niskie pingi

Wady

w zasadzie tylko technologiczne i obsługa

Extra informacje

50zł

~Krzysztof M. z Dąbrowy Górniczej / 2016-02-02

Jestem użytkownikiem TV kablowej Telpol od samego początku(ok. 20 lat , gdy tylko powstał w moim mieście, jeszcze wtedy nie było internetu, a TV była tylko analogowa.Wszystko było zawsze wporządku, może małe usterki pare razy w roku. internet zawsze działał prawidłowo.Teraz mam małe problemy z tv cyfrową, ale myślę że to wina instalacji kablowej, którą zaproponowano mi wymienić.Polecam TV Telpol
Zalety

szybkość internetu imponujaca, tV prawie bardzo dobrze

Wady

drobne usterki 2, 3 razy w roku na łączach

Extra informacje

ok. 20 lat

~Erka / 2015-11-27

Szkoda rozpisywać się na ich temat. Mam w firmie TELPOL internet i telewizję od dwóch miesięcy... Średnio raz na półtorej tygodnia do nich dzwonimy z jakąś rzeczą... A to telewizja się zacina, a to błąd na routerze... Porażka. Jak przychodzą naprawiać jedną rzecz, rozwalają drugą... NIE POLECAM
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

infolinia... może jedn anie bo i tak nic nie potrafią zdziałać

Wady

podane

Extra informacje

za długo

~gedi / 2015-07-03

Operator naprawdę godny polecenia. Okresowo sami podnoszą prędkość bez podwyższania opłaty. Niezwykle rzadkie awarie, które są usuwane bardzo szybko. Miła i fachowa obsługa. Nie ma się do czego przyczepić. Niech uczy się od nich UPC.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

rzetelne wykonywanie usług zgodnie z umową, fachowa obsługa, konkurencyjna cena

Wady

nie zaobserwowano

Extra informacje

4 lata, 65,53/m-c za 100 Mbit/s

~Michał / 2015-02-12

Na chwilę obecną Telpol oferuje szybki internet za bardzo rozsądną cenę. Jednakże poza nią i deklarowaną prędkością oczekiwałbym również niezawodności. Kiedy było 8Mb/s osiągałem ok 15Mb/s bez opóźnień i zająknięć (płynne przeglądanie stron, materiałów wideo online, brak lagów w grach), a teraz jest 100Mb/s i totalna klapa - ledwo udaje się osiągnąć chociaż połowę w downloadzie (bardzo, bardzo rzadko 98Mb), ale upload pozostaje bez zarzutu. Najgorzej jest wieczorami, kiedy to chwilami - no właśnie, pewnie ktoś mi nie uwierzy - osiągam przykładowo 1Mb/s, a pingi są niewyobrażalnie wysokie, także aby przejrzeć jakąś stronę muszę ją kilka razy odświeżać. Oczywiście usługę internetu oceniam głównie pod względem siebie, bo u niektórych znajomych (lecz nie u wszystkich) chodzi on, jak powinien.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50
Zalety

cena

Wady

kiepskie modemy, sporo obciążeń, brak stabilności, przeciętna obsługa

Extra informacje

Internet mam od kilku lat, może ok. 6 w cenie po zaokrągleniu 56 zł/m-c.

~Irek / 2015-01-18

INTERNET Z FIRMY TELPOL POSIADAM OD PONAD ROKU CZASU JEDNA TYLKO AWARIA W TYM CZASIE PROBLEM ROZWIĄZANY W CIĄGU GODZINY.POLECAM FIRMĘ WYWIĄZUJE SIĘ Z UMOWY I ŚWIADCZY USŁUGI NA NAJWYŻSZYM POZIOMIE.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

BARDZO DOBRA JAKOŚĆ USŁUGI

Wady

BRAK

Extra informacje

PONAD ROK

~Jerzy Gajewski / 2012-07-04

Rewelacja, po przejściach z Orange wziąłem internet 20Mbit za 50zł (cena na czerwiec 2012) i działa to cudownie. Bezawaryjnie i bardzo szybko przez cały czas. Pingi rzędu 10-15ms. POLECAM
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

stabilność, szybkość, cena, ping

Wady

brak

Extra informacje

1 miesiąc, 24zł aktywacja + 50zł co miesiąc.

Internet Telpol - Internet opinie