Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • Tauron
  • /
  • 1

Opinie o Tauron

Zakupy Tauron opinie
Asortyment
1.53
Dostawa
1.33
Łatwość zamawiania
1.4
Obsługa i reklamacje
1.25
Poziom cen
1.38

Średnia ocen

1.38

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

21

dodanych opinii

 

Mariola / 2022-05-11

21 miesięcy czekam na zmianę licznika na 3fazowy (w kamienicy jest winda, więc jest i moc). Nikt nie wie jak długo jeszcze. Pomimo faktu, że w mieszkaniu nie można zamieszkać (ogrzewanie i ciepła woda zasilana siłą), oszukano mnie i podsunięto mi umowę z dodatkami (nawet nie wiem jakimi!!! Zużycie ZERO, ale opłaty handlowe naliczane co miesiąc. Reklamacji nie uwzględniają - "widziały gały co brały" - nie, zaufały oszustom!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80
Zalety

Wady

oszustwo, podstępność, opieszałość, bezrefleksyjność działu reklamacji ...

Extra informacje

Barbara / 2022-05-05

Tauron z serwisantem- nieporozumienie,nie dajcie się naciągnąć na usługę z serwisantem,to wogóle nie działa,reklamują,że kontakt do 4 godz ,usunięcie usterki do 24 godz,ale kawał,ja czekałam 4 dni na telefon,a usunięcie usterki ma być za 5 dni,a Pani na infolinii nie może mi pomóc,no cóż fajnie się za darmo od kogoś bierze pieniądze,ale od siebie najlepiej nie dać nic.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40
Zalety

Brak

Wady

Ta firma

Extra informacje

Arti / 2022-02-23

Tauron to jedna wielka tragedia - na infolinii usłyszysz ze podwyżka jest o 20% to jest wierutne kłamstwo - właśnie analizuje fakturę - taryfa szczytowa +62% taryfa pozaszczyt - +61 procent - opłata handlowa +170 procent - a na infolinii informują ze dzięki tarczy zapłacę o 6zł więcej /mc płaciłem 250zł teraz faktura przyszła na 539zł - na moim kalkulatorze ni jak nie wychodzi 20% może touron ma specjalne kalkulatory - takie które nas oskubią do zera !!!!!! jesli bym mógł nie dał bym żadnej gwiazdki bo to hańba dla tej gwiazdki
Zalety

Żadnych

Wady

same wady

Extra informacje

Andrzej / 2022-02-17

Trochę powieje, nawet nie żeby mocno i znów całymi dniami nie ma zasilania. Ceny prądu najwyższe w Europie, dostępność praktycznie zerowa, nie ma tygodnia żeby cały dzień albo dłużej nie było prądu. Rządowy monopol jest śmieciowym usługodawcą, zamęczą biedych Polaków cenami i jakością, Absolutnie konieczne jest prywatyzacja. Prąd musi być w Polsce w solidnych prywatnych rękach, a nie rządowych politycznych nieuków i uszustów.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Bardzo niska jakość, gorzej niż w Afryce, ceny natomiast powalają

Extra informacje

Łukasz / 2021-11-17

skrzynke postawili w sierpniu, odbior przylacza planuja na polowe grudnia, choc w miedzy czasie (we wrzesniu) byli juz pracownicy tauronu odebrac skrzynke. rece opadaja
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Kula / 2021-11-13

Pomoc Elektryk 24 to ściema Dwa tygodnie zgłosiłem pomoc i nie naprawili instalacji elektrycznej w domu
Obsługa i reklamacje
1.00

andrzej / 2021-11-09

bałagan i jeszcze raz bałagan
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

obsługa,czas realizacji,podejście do klienta

Extra informacje

Wojtek / 2021-09-28

Totalne dno *** złodzieje i naciągacze. Czekam do końca wyjaśnienia mojej sprawy i Bóg mi świadkiem, że nie zostawię tak tego.!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Żadnych!!!!!!

Wady

Jest ich tysiące

Extra informacje

Andzej / 2021-09-27

Jak w Afryce, licznik przedpłatowy, doładujesz maks za 600 zł, większej kwoty nie przewidują. Zresztą i to nie uda się więcej niż kilka razy w miesiącu, reszta dni formularz nie działa wogóle, jak nie kupisz w dzień co działa to zostaniesz bez prądu. Śmieciowa firma. Jedyna rozsądna opcja, całkowita prywatyzacja zdegenerowanego sektora.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Nie działają doładowania

Extra informacje

Dawid / 2021-08-31

Tauron najgorsza firma zapłaciłem zaległe rachunki A I Tak prąd wylonczyli !!! A teraz niewiadomo ile im czasu zajmie wlonczenie światła. W domu wszystko na prąd

MS / 2021-08-03

TRAGEDIA......prąd do domku letniskowego od początku stycznia 2021 zakładają !!!!! Dalej nie ma. Mają ludzie w głębokim poważaniu !!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40

sq3bk / 2021-07-20

Tauron w lipcu 2021r. dał mi dwie opcje rozliczeń, bo dotychczasowy cennik przestał obowiązywać. Obliczyłem, ile będę teraz płacił za prąd nic nie zmieniając, czyli wg Opcji 2, tej bez rabatu, i wyszło mi miesięcznie ok. 100 zł. A potem obliczyłem, ile płaciłbym wg Opcji 1 czyli „5% tańszy prąd” i wyszło drożej - 102 zł. Bo tu jest wyższa opłata handlowa. A do tej Opcji 1 trzeba podpisać zgody marketingowe, w tym zgodę na zasypywanie nas „równie korzystnymi jak ta propozycjami” nawet po wypisaniu się z Tauronu. Sposób obliczenia: wychodzimy od całej opłaty wg Opcji 2 („nic nie odsyłamy”): 100 zł – 18.50 zł (opłata handlowa w opcji 2) = 81.50 zł 81.50 zł / 0.3726 zł/kWh (cena br. opcja 2) = 218.73 kWh miesięcznego zużycia 218.73 kWh * 0.3547 zł/kWh (cena br. opcja 1) = 77.58 zł 77.58 zł + 24.50 zł (opłata handlowa w opcji 1) = 102.08 zł
Poziom cen
2.00

Ja / 2021-07-11

Od kwietnia mam zepsuta płytę grzewczą. Było dwóch serwisantów. Pierwszy przyjechał bez narzędzi, drugi stwierdził na wstępie żeby kupić nową płytę. Reklamacje w sprawie nieudacznictwa serwisantów nie przyjęte. Miałaby być poinformowana telefonicznie jak sprawa wygląda bo cudem doszli a raczej domysłami że panel jest do wymiany ale nie zadzwonili. Przez dwa tygodnie dzwoniłam i czekałam na kontakt ale nikt się nie odezwał. Jak zadzwoniłam to dowiedziała się ze nie naprawia mi kuchenki po już tych paneli nie produkują. Zamowiłam fachowca który naprawił panel, zajęło mu to kilka minut i niewiele wziął. Gratuluje tauronowi, serwisantom, PZU kompletnej ignorancji, niewiedzy, impertynencji. Kompromitacją na całego
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Nic

Wady

wszystkie mozliwe

Extra informacje

Ja / 2021-07-11

Od kwietnia mam zepsuta płytę grzewczą. Było dwóch serwisantów. Pierwszy przyjechał bez narzędzi, drugi stwierdził na wstępie żeby kupić nową płytę. Reklamacje w sprawie nieudacznictwa serwisantów nie przyjęte. Miałaby być poinformowana telefonicznie jak sprawa wygląda bo cudem doszli a raczej domysłami że panel jest do wymiany ale nie zadzwonili. Przez dwa tygodnie dzwoniłam i czekałam na kontakt ale nikt się nie odezwał. Jak zadzwoniłam to dowiedziała się ze nie naprawia mi kuchenki po już tych paneli nie produkują. Zamowiłam fachowca który naprawił panel, zajęło mu to kilka minut i niewiele wziął. Gratuluje tauronowi, serwisantom, PZU kompletnej ignorancji, niewiedzy, impertynencji. Kompromitacją na całego
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Nic

Wady

wszystkie mozliwe

Extra informacje

Prosument / 2021-06-25

Kobiety pracujace na infolini dot. mikroinstalacji totalna porazka brak kompetencji,lenistwo spychologia i wprowadzanie w bład. Ciekaw jestem czy ktos sprawdza ich wiedze czy wyłacznie przeszkolone jak odbierac telefon. Moze warto pomyslec o uruchomieniu seks linii.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Brak wiedzy, lenistwo,

Extra informacje

Budowlaniec / 2021-06-07

Najgorsza firma, jaka istnieje w tym kraju. Za komuny nie było takich numerów, że na prąd budowlany czeka się półtora roku, a na prąd stały minimum 2 lata. A słup soti przy granicy działki! Pomijam fakt, że łaskawie po 30 dniach wysyłają umowę ze źle wprowadzonymi danymi osobowymi i trzeba wysyłać prośbę o korektę z pismami przewodnimi, załącznikami, kopiami wniosku o warunki, itp, itd. Czas leci, oni mają to w poważaniu. Gdzie jest UOKIK??
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

żadnych

Wady

katastrofa, niekompetencja, działanie na zwłokę i szkodę inwestora

Extra informacje

pawel / 2021-06-03

Dzwonie na infolinie co mam zrobic jak mi sie kable pala przy liczniku opryskliwa kobieta na info lini daje mi do zrozumienia ze gówno ich to obchodzi i mam speier.... do administratora budynku
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

nie ma

Wady

kasa kasa kasa

Extra informacje

Wiktoria / 2021-05-29

Na wstępie - nie chce używać wulgarnych slow aczkolwiek cisną się bardzo na usta na myśl o pracownikach pracujących w Tauronie na infolinii. Około pięć miesięcy nie mogłam doprosić się o fakturę za II półrocze 2020r. kiedy już ja otrzymała (nadmienię, iż jestem klientem posiadającym fotowoltaikę) to i owszem rozliczenie za poprzedni rok w porządku natomiast faktury prognozowe na rok 2021 były niemalże identyczne jak bez fotowoltaiki tzn. nikt nie raczył sprawdzić nie musząc się fatygować i odpisywać licznik na posesji tylko sprawdzić w aplikacji e-licznik jak mniej więcej wyglądało II półrocze 2020. Ale pomijając już ten fakt zadzwoniłam na infolinie z prośba o zmianę prognoz na: zużycie 350 kWh za 1 miesiąc natomiast oddanie 300 kWh za 1 miesiąc. Oczywiście zlecenie niby przyjęto zapytałam czy wszystko jasne? tak tak odpowiedziała pani po czym dostaje fakturę prognozowa za okres od 01/01/2021 do 02.06.2021 tj. 5 miesięcy zużycie 350 a oddanie 300 kWh ???? a powinno być wg. mojego zlecenia za ten pierwszy okres zużycie 1750 a oddanie 1500 kWh, następny okres to od 03/06/2021 do 31/08/2021 tj. 3 miesiące widnieje wartość zużycie 700 a oddanie 600 a powinno być zużycie 1050 a oddanie 900 i kolejny trzeci okres prognozowany to od 01/09/2012 do 31/10/2021 i tylko w tym miejscu było o dziwo dobrze. No wiec niewiele myśląc dzwonię kolejny raz i wydawało by się, że rozmawiam z normalnym konsultantem proszę panią aby otworzyła sobie moja kolejna blednie wystawioną fakturę i tłumacze po kolei jakie powinny być wartości w kolejnych okresach i przyjęła do wiadomości wiec myślałam, że będzie Ok, NIESTETY przychodzi kolejna faktura z jeszcze bardziej pomniejszonymi prognozami przyjęto mi łącznie za 10 miesięcy zużycie 1050 a oddanie 900 kWh. I znów kolejny telefon i znowu tłumaczenie jak nie powiem komu ???? a pani mi mówi że to przecież prognozy a nie zużycie itp. itd a ja jej na to, że przecież wiem, że prognozy tylko nie takie jak prosiłam już kilka razy bo nie zamierzam dopłacać na końcu roku niebotycznych kwot i chce aby te prognozy były takie jak ja sobie życzę bo mam do tego takie prawo. I tak naprawdę to nie wiem jak mam dotrzeć do tych id....... na infolinii, brak mi już sił aby kolejny raz tłumaczyć jak maja być naliczone kWh za te okresy.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

BRAK!!!!

Wady

Same minusy!!!

Extra informacje

Szkoda że nie ma „0”

Czesław / 2020-10-13

Usługa serwisant to kłamstwo i ściema nie działa omijajcie ich z daleka konsultanci butni niekompetentni kpina żenada nieuczciwie postępowania firma nieprzyjazną dla niepełnosprawnych
Zalety

Brak

Wady

Niekompetentni

Extra informacje

Omijajcie ich

~LEO / 2016-02-18

Kupiliśmy mieszkanie i podłączyliśmy prąd z Tauron. Nie mam uwag. Wszystko działa beza zarzutu - awarii nie ma. Szybko też zrezygnowaliśmy z rachunków dostarczanych pocztą na rzecz e-rachunków. Mają bardzo dobry serwis - dużo czytelniej niż na rachunku, a jak czegoś nie wiesz, to klikasz i już wiesz. Polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

nie ma awarii, prognozy - wiesz ile zapłacisz

Wady

Extra informacje

~Mateusz Sawicki / 2014-01-11

Tauron to z pozostałych 3ch (rwe, energa, enea) zdecydowania najbardziej zacofany "polski champion energetyczny". Działają w formule rodem z PRL. Podłączam zasilanie dla obiektów handlowych w całej Polsce i ostatnio mam styczność z tym "wynalazkiem" na południu Polski. 25 lat po upadku komuny Tauron działa dokładnie tak samo jak za głębokiej komuny, biurokracja, niekompetencja pracowników, tworzenie wirtualnych przeszkód, brak komunikacja na lini dostawca - klient. Panowie i Panie z Tauron jak zmonopolizowany rynek zostanie uwolniony to znikniecie w kilka lat i będziecie szukać nowej pracy, my was na pewno nie zatrudnimy.
Zalety

Żadnych

Wady

niekompetencja, niechęć wobec klienta, przeszkody biurokratyczne, brak kontaktu

Extra informacje

1 rok

Zakupy Tauron opinie