Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Hosting
  • /
  • Strefa.pl
  • /
  • 1

Opinie o Strefa.pl

Internet Strefa.pl opinie
Cena/Jakość
1.62
Parametry
1.96
Wsparcie techniczne
1.36
Wydajność
1.52

Średnia ocen

1.61

w skali od 1 do 5.

 

Strefa.pl opinie Strefa.pl
1.61 1358

Łukasz / 2021-03-03

Stanowczo odradzam panel klienta tragedia, brak wsparcia technicznego. Maksymalny rozmiar importowanej bazy sql to : 2,048KB to jest śmieszne. Czyli kup usługę zapłać i radź sobie sam.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

Brak

Wady

Brak wsparcia technicznego Brak kontaktu Funkcjonalność hostingu Wydajność

Extra informacje

Omijać z daleka

Xmak / 2020-12-16

Obsługuje kilkunastu klientów. Unikam firmy strefa.pl jak tylko mogę i zachęcam wszystkich do tego. Jak wchodzę do panelu klienta to zawsze mam problemy ze znalezieniem opcji, które mnie interesują. Nie wiem ale jak korzystam z innych panelów to wszystko jest jasne i oczywiste. Dzwonię na infolinię, automat od pół godziny mi mówi, że jestem pierwszy w kolejce oczekujących. Odebrała Pani, zaczęła coś dla mnie sprawdzać, włączyła muzyczkę, za chwilę połączenie się zakończyło. Dzwonie ponownie już jestem trzeci w kolejce tzn. 90 minut bite czekania na połączenie. Piszę wiadomość przez formularz kontaktowy, mija kilka dni nadal brak oznak życia. Nikt do mnie nie oddzwonił, mając mój nr tel. oraz wiedząc, kto dzwoni po weryfikacji ID klienta. Zaznaczam, że to firma, która oferuje usługi hostingowe itp. Jeżeli nastąpi awaria serwera i ktoś chce to zgłosić tak amen! Może dzwonić, jak będzie miał szczęście to ktoś odbierze. Ale co z tego jak w trakcie rozmowy przerwą połączenie. Nie wiem ale pracownicy infolinii to chyba tam są za karę bo bardzo nie lubią firmy strefa.pl, traktując tak jej klientów. Gratuluje strefa.pl za białoruskie standardy!
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00

Robert / 2020-03-24

Zakupiony pakiet Basic Kreator - nie działa po jednym dniu\r\nZakupiony pakiet hosting Srebrny nie działa poprawnie od momentu zakupu.\r\nWsparcia technicznego nie ma, albo otrzymuje sie informacje, że u nich działa.\r\nPodsumowując: kupujemy produkty , które nie działają\r\nNależności też nie chcą zwrócić
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

Wady

Extra informacje

2 dni

~ns0 / 2017-08-04

najgorszy hosting z jakim miałem do czynienia i ceny z kosmosu
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

brak

Wady

same

Extra informacje

~Rivcio / 2017-07-12

Fatalne działanie. Odradzam. Panel nie działa. Brak podstawowych informacji, spamu tyle się zbiera że szkoda gadać, NOWA PLATFORMA to koszmar. Cena wysoka Jakość zerowa. Jeżeli się zastanawiasz to od razu możesz wykreślić tą pozycję, NIE BIERZ TEGO G....
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

BRAK

Wady

wszystko

Extra informacje

10 lat, nowa platforma i koniec zabawy tylko kasa

~Ej tam, chlopie... / 2017-06-26

Zalogowanie do panelu na Strefa.pl jest możliwe losowo co jakiś 10 raz.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

Nie znalazłem.

Wady

Obecnie nawet panel zarządzania ma więcej błędów, niż ustawa przewiduje.

Extra informacje

Korzystam od stycznia 2006 r., ale na szczęście już się wyprowadzam.

~Wpisdozeszytu / 2017-06-09

Drogo, drogo, a nie działa! Nawet myślałem, że już padli.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

BRAK

Wady

Wszystko

Extra informacje

~corn / 2016-12-16

To jest hit na skalę światową. Zakupiłem serwer oraz domenę na strefa.pl, ale nie mogę postawić strony na tej domenie, bo przypisanie domeny do serwera nie działa! Nikt nie jest w stanie mi pomóc i mam wrażenie, że jedynie co obsługa wie o swoim serwisie to jego nazwa. Mailowo za każdym razem odpowiada inna osoba, jedynie bezsensu cytując FAQa nawet nie w temacie. Niekompetencja pobiła wszystkie rekordy. Ilość błędów w panelu też wysoko oscyluje. Już się nie mogę doczekać, aż to zmienię, bo klient czeka na stronę.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

brak

Wady

niekompetentna obsługaniedziałający i niewygodny panelawarie

Extra informacje

~marbak / 2016-12-06

Uciekam!!!!!!!!!!!!!!!!!! po 14-stu latach??po zmianach "Syf kiła i mogiła". kiedyś prostackie ale działało - obecnie to jakiś koszmar..
Zalety

brak

Wady

szkoda czasu na wymienianie....

Extra informacje

14 lat

~Joanna / 2016-12-02

Nie, nie i nie. Po 11 latach uciekam ze strefy.pl jak najdalej. Co drugą noc przestoje, jak nie zadzwonię rano, nie uruchamiają strony. Reklamy wykupione, i prowadzą w ciemną d... Niepoważny kontrahent. Nie polecam, wybierzcie kogoś innego.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

Nic, nic, nic.

Wady

Teraz niemal wszystko.

Extra informacje

~niemazaco / 2016-11-30

Strefa.pl, to jest tylko i wyłącznie serwis OFF-LINE i automatyczny poborca opłat. Wszystko, do czego aktualnie sprowadzają się ich usługi, to przysyłanie powiadomień, że "ZA 55 DNI skończy ci się abonament". Ale, żeby włączyć nie działający od dwóch tygodni serwer, to nie ma nikogo. Na e-mail odpowiadają co drugi i nawet po 10 dniach, podając linki do FAQ. W niczym nigdy nie widzą u siebie winy. Ich usług nie można polecać nawet wrogom, warto mieć jakąś litość. To jest ich koniec!
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

Zalet nie ma.

Wady

Wady wszystkie.

Extra informacje

Korzystam od 10 lat a skończy się to sądem.

~Bartek / 2016-11-16

Wsparcie techniczne jest beznadziejne. Od tygodnia próbują ustalić usterkę.
Wsparcie techniczne
1.00
Zalety

brak

Wady

mnóstwo

Extra informacje

~Wieloludek / 2016-11-10

Po 11 latach korzystania, wszystko po tzw. migracji kont opadło do niewiarygodnego poziomu mułu. Uciekam od strefa.pl, choć z żalem, bo jednak ponad dekadę miałem u nich host w Pakiecie Srebrnym i trzy domeny. Jednak ilość przestojów i awarii jest obecnie nieakceptowalna. Widać wszystko się kończy. Strefa.pl nie daje sobie rady, tylko ceny podnosi. A obsługa jest totalnie niekompetentna. UCIEKAĆ!WadyTeraz wszystko.Korzystam około 11 lat. I wystarczy.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

Wady

Teraz wszystko.

Extra informacje

Korzystam około 11 lat. I wystarczy.

~Szymala / 2016-10-30

Jest to najgorszy hosting w Polsce. Archaiczne wszystko. Nieprzyjazne, nieintuicyjne, niefachowe. Koniec.WadyWszystko.Nigdy nic nie wykupujcie i nie stawiajcie na tym czymś.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

Wady

Wszystko.

Extra informacje

Nigdy nic nie wykupujcie i nie stawiajcie na tym czymś.

~doodek / 2016-10-10

od 4 dni mam nie działajacą stronę www i sparaliżowaną poczte oraz pracę mojej firmy. Przez opieszałość zespołu strefy.PL izawirtowania związane ze " zmianami" w strefa.pl .Kolejne interwencje nic nie dają ,a osoby na infolinii jak to w korporacji nic nie potrafią konkretnie powiedzieć - przesuwajac kolejne terminy .Uprzedzam przed strefa.pl i informuję , że nie pozostawię tej sprawy bez odpowiedzi i konsekwencji prawno - finansowych .Dość tego !!!!
Zalety

brak

Wady

Extra informacje

~IZA / 2016-09-30

Straszne. Mam dosyć. Rezygnuję ze Strefa. pl. Ciągłe usterki na poczcie i brak pomocy. A kasa wpłacona. Moje darmowe konto na wp od lat działa bez zarzutu. Ostatni rok to koszmar
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

Jakie?

Wady

Same wady

Extra informacje

9 lat

~Admipk / 2016-09-23

Strefa pl to totalna żenada !!!! Ostatnio przysłali mi fakturę proforma za odnowienie domeny na kwotę 52,28 złotych. Po 8 dniach dostałem kolejną fakturę proforma na tą samom usługę - odnowienia domeny ale już w cenie 109,47 złotych.Bardzo nie miła pani z bok-u odpowiedziała mi, że to błąd systemu wygenerował złą fakturę proforma na kwotę 52,28 a potem system sam poprawił ją na 109,47 zł. Na moje pytanie czy wie co mówi, czy jest tego świadoma, odpowiedziała, że mają bardzo dobry system i sam dokonał korekty." Bardzo dobrze " to się czeka na zalogowanie na poczet lub do panelu klienta, niejednokrotnie przez kilkanaście minut.Reasumując za odnowienie domeny ii hosting chcą ode mnie razem 415,17 złotychDawajcie namiary na tańsze hostingi:[email protected]
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

brak zalet

Wady

same wady

Extra informacje

~Przemek / 2016-09-01

Pierwszy poważy problem - na odpowiedź supportu czekałem 24 godziny (a przeciętnych czas w porządnych firmach to 15-30 minut). Nie mam wpływu na ustawienia php, mogę zmienić tylko wersję. Nigdy nie miałem styczności z tak nieintuicyjnym panelem (a korzystałem w sumie już z około 20 firm hostingowych, jestem webdeveloperem). Bardzo odradzam. Jeśli wasz klient ma tam konto lub chce tam konto, wyperswadujcie mu to z głowy.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
2.00
Zalety

Nie widzę ani jednej zalety.

Wady

Długi czas odpowiedzi supoprtuNieinuicyjny panelBardzo ograniczona możliwość zmiany ustawieńCzęste błędy w panelu (tak jakby go nie dokończyli jeszcze).

Extra informacje

~Luśka / 2016-08-17

Koszmar dotyczy głownie działania poczty. Filtry działają chyba w oparciu o bio-meteo, bo żadne inne parametry nie odpowiadają absurdom pojawiającym się na ekranie. Przed rozpoczęciem pobierania załączników trzeba sobie brać coś mocnego na uspokojenie bo niezliczoną ilość razy program się wywala. Maile nie dochodzą, nie przychodzą, wychodzi na to, że odlatują w eter jak gołębice. Klienci przestają firmę traktować poważnie, bo któż uwierzy, że maile notorycznie nie docierają??Nie polecam
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
2.00
Zalety

miły pan z obsługi

Wady

ech.... szkoda wyliczać....

Extra informacje

~leszek / 2016-06-01

jedna wielka beznadzieja, nie potrafią niczego naprawić ani w niczym pomóc obecnie juz 3 tydzień czekam na jakakolwiek reakcje, zero efektywnego dzialania, tylko idiotyczne maile z podręcznika marketingu to samo było przy poprzednim problemie, w końcu zasugerowałem by odtworzyli backup zdecydowanie odradzam tą platforme, biorą jedynie kase, zatrudniaja panienki na infolinii i to wszystko, nikt nie potrafii tam niczego sensownie i sprawnie zrobić dno
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00

~Baalek / 2016-04-08

Witam, Korzystam z konta firmowego w serwisie i przyznam, że jest to porażka, chała i chańba. Co parę dni poczta nie działa blokując przepływ informacji do firmy. Mamy XXI ale strefa.pl zatrzymała się chyba jeszcze w ubiegłym. Pomoc ogranicza się do poinformowania, że jest problem i technicy próbują to naprawić. Swoją drogą chyba techników mają świeżo po liceum bo jakoś marnie im idzie to naprawianie. Od przyszłego roku uciekam od tego pseudo dostawcy.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
2.00
Zalety

Duża pojemność, czasami działa

Wady

Nie działa, nie działa, nie działa....

Extra informacje

~wowa52 / 2016-03-15

Wykupuję hiosting w strefa.pl od wielu lat. Nie było problemu, aż do momentu przeniesienia na tzw. nową platformę. Nagłe problemy (brak www) z uruchomieniem "nowych" www rozwiązywałem praktycznie sam, korzystając z doraźnego wsparcia BOK.Jakoś ruszyło. Natomiast usługa pocztowa to porażka. Nie rozwijając kwestii technicznych raz na kilkadziesiąt dni nie mam poczty, z wszystkimi tego faktu konsekwencjami. Ja nie odbieram, a korespondenci (klienci) nie wiedzą , że nic do minie nie dochodzi (brak komunikatu błędu). Bezradność Zespołu Stref.pl jest irytująca. Darmowa usługa pocztowa w Onet ( również mam o wielu lat konto) to przy Strefie ostoja pewności i poprawności działania.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
3.25
Zalety

dobry hosting www

Wady

niepewna , usługa pocztowa

Extra informacje

10 lat

~Damian / 2016-03-01

Hosting w strefie mieliśmy około 3 lat. Do listopada 2015r jakoś usług bez większych problemów. Natomiast od listopada 2015r załamka. Notoryczne problemy z pocztą ( poczta nie dochodzi, nie wychodzi, problemy z logowaniem itp) Pomoc operatora zerowa. Odpowiedzi za zgłaszane problemy od 12 do 24 godzin w tym samym tekstem = "proszę spróbować ponownie , teraz powinni być już dobrze" ( jak z automatu ). Po 4 miesiącach przenieśliśmy usługi do hekko. Różnica diametralna. Nawet odpowiedzi z pomocy otrzymywaliśmy w ciągu 15 minut od zgłoszenia ( poblemy dotyczyły przeniesienia domeny i usług, pomoc idealna w hekko).Strefa się strasznie posypała. Nie polecam
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.75
Zalety

NIC

Wady

problemy techniczne, problemy z pocztą,

Extra informacje

korzystałem 3 lata

~Wald / 2016-02-24

Fatalne działanie =nie działanie poczty. Brak możliwości kontaktu z klientami a odpowiedzi obsługi żałosne Z infolinia proponuje się nie kontaktować szkoda nerwów NIE POLECAM10 lat
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
2.00
Zalety

Wady

Extra informacje

10 lat

~Irek / 2016-01-31

Po przeniesieniu na nową platformę nasza strona przestała być widoczna w sieci. Zero reakcji na monity. Po to były testy aby takich sytuacji nie było!!!!!WadyFatalna obsługa klientaCo najmnij 10 lat.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
2.00
Zalety

Wady

Fatalna obsługa klienta

Extra informacje

Co najmnij 10 lat.

~Marcin / 2015-11-26

Wypada fatalnie, mam u nich pocztę od dwóch miesięcy, praktycznie nie ma dnia żeby nie pojawił się "nieznany błąd" podczas logowania. Swoją drogą powinien być już "znany" skoro wywala się codziennie. W odpowiedzi na zadane przeze mnie pytanie nt. niepoprawnego funkcjonowania poczty otrzymuję po dwóch dniach e-mail zwrotny z pięknym wierszykiem, że mieli "maintenance". Wiadomości nie dochodzą, brak raportów niedostarczenia. Całość testowana na różnych kompach/urządzeniach/przeglądarkach/systemach, więc wykluczam problemy z tej natury. Szkoda czasu i nawet złotówki na taki hosting, notabene najgorszy z jakim miałem do czynienia w życiu.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.25
Zalety

ciężko znaleźć

Wady

obsługa techniczna, dostępność, a w zasadzie niedostępność

Extra informacje

2 miesiące, szkoda nawet złotówki na taki hosting

~obywatel / 2015-10-02

Niestety w porównaniu do innych usługodawców jakość obsługi, pomoc przy problemach, nie jest najlepsza, dodatkowo słabo się rozwijają, to co u innych jest standardem na strefie jeszcze nie istnieje, dodatkowo maja problem z filtrami pocztowymi, pierwszy działa, drugi wpisany nie działa, sami nie wiedzą dlaczego. Niestety rezygnujemy. Pracuje w firmie która zatrudnia kilkudziesięciu pracowników i niestety wymaga profesjonalnej obsługi i podejścia. Ogólnie nie polecam dla bardziej wymagających.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.75
Zalety

na dzien dzisiejszy zwykły standart

Wady

słaba obsługa, brak niektórych możliwości w ustawieniach serwerów pocztowych, błędy w funkcjonowaniu

Extra informacje

ponad 4 lata

~user123 / 2007-05-01

Mam kontakt z ich usługami od 2 lat, na początku było super, wydajność, wsparcie techniczne i cena do jakości, parametry to były na 2 teraz są na 3 (chodzi głównie o bazę mysql strasznie mała). Do póki nie byłem ich partnerem to było OK., teraz prawie od roku jestem partnerem i muszę się wstydzić przed klientami, których namówiłem na hosting w strefa.pl i użerać się z obsługą w ich imieniu, czasem na prostą zmianę czy modyfikację ustawień serwera trzeba czekać po 2 tygodnie a to można zrobić w 5 minut, panie są faktycznie miłe, ale robią idiotów z klientów swoimi odpowiedziami, wmawiają komuś, kto się zna dziwne rzeczy lub to, że już raz ta prośba była możliwa do zrobienia a drugim razem nie jest możliwa do zrobienia.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
2.75
Zalety

wydajnosć, parametry, cena/jakość

Wady

wsparcie techniczne

Extra informacje

8 pakietów złotych po 200 + VAT

~Romek / 2007-02-20

Posiadam pakiet srebrny. Strony od jakiegoś czasu czasami się ładują czasami nie, od 2 dni w nocy serwer nie dopowiada. Jak napisalęm do BOK odpisali mi jak bym był idiotą. że sprawdzali strony i im działąją. Można zaobserwować od jakiegoś czasu kiepski transfer serwer nie odpowiada. Fakt parametry sa niezłe co do ceny, ale jak by serwer działal bez zarzutów!!! Ostatnio także zamiast stron pojawia się napis test. Wysłąłem źródło tej strony do BOK-u to jak pisalęm wcześniej zero konkretów. Jakaś miłą Pani siedzi i odpowiada miłe banały na meile. Tyle mam do powiedzienia ja jak tylko sie skończy okres hostingu zmieniam usługodawce na innego.Pozrdawiam
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
3.00
Zalety

ilosc miejsca, limit transferu, interfejs użytkownika

Wady

serwer pada, strony sie nie łądują, kiepska obsługa

Extra informacje

~grzesiekm / 2007-02-06

Na tym serwerze posiadamy służbową stronę internetową w złotym pakiecie za 200 zł + Vat. Bez zarzutów, dobry panel administratora, żadnego spamu. Wg mnie extra10 miesięcy; 244 zł za rok
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

10 miesięcy; 244 zł za rok

Internet Strefa.pl opinie