Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Elektronika
  • /
  • Telefony komórkowe
  • /
  • Sony Ericsson k550i
  • /
  • 1

Opinie o Sony Ericsson k550i

Elektronika Sony Ericsson k550i opinie
Bateria
4.37
Cena/Jakość
4.58
Jakość wykonania
4.53
Parametry
4.68
Wyświetlacz
4.68

Średnia ocen

4.57

w skali od 1 do 5.

 

Sony Ericsson k550i opinie Sony Ericsson k550i
4.57 1602

~juchta / 2011-11-28

bardzo dobry telefan jedynie bateria jest jego wadą
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

lampa błyskowa

Wady

bateria

Extra informacje

rok

~Przemek ;D / 2010-07-30

Mam ten telefon już rok i nic mi się nie dzieje .. Bateria trzyma 6 dni .. (chyba że słucham muzyki to wtedy 2 dni ;P) Aparat bardzo dobry.Radio dobrze odbiera nawet w złych warunkach
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

Fajny wygląd,prosta wymiana obudowy,Wyświetlacz,Radio,Aparat W sumie wszystko ;D

Wady

Na razie brak

Extra informacje

Mam go rok ale nie pamiętam za ile go kupiłem

~ziom / 2010-02-12

Witam, urzywałem ten telefon 2 lata i byłem z niego bardzo zadowolony dopóki nie zaczął mi się wieszać i wyłączać. Po zawieszeniu włączyłem go i działał przez jakiś czas ale zaczął się znów wieszać. Po paru razach telefon już przestałwał mi się włączać aż w końcu już się wogóle nie włączył. Próbowałem mu zmienić softa ale jak zmieniłem(a bylo bardzo trudno ponieważ nie chciał się włączyć) zaczęło się od nowa. Kolega miał ten sam model i tak samo mu się zepsół.- nie polecam
Zalety

aparat,światło,lekki,bluetooth,podczerwi eń

Wady

po paru latach zaczyna się wieszać

Extra informacje

550zł

~wlodi / 2008-11-22

do czasu awarii działał dobrze. Serwis czterokrotnie naprawiał i po każdej usłudze telefon odbierałem dokładnie z takimi samymi usterkami(nie reagowały klawisze 2,3,7,8 aparat sam się wyłączał).Nie liczcie na pomoc centrali Sony Ericsson gdyż na odpowiedz pisma reklamacyjnego czkałem ponad miesiąc w którym odesłali mnie gdzie indziej .Oni sprzedali a reszta to dla nich nieważna sprawa.Przed kupnem pomyśl o firmie która dba nie tylko o swoje interesy ale także o klientaod stycznia 2008 w tym od sierpnia ciągle naprawiam
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.60
Zalety

Wady

Extra informacje

od stycznia 2008 w tym od sierpnia ciągle naprawiam

~damian / 2008-10-31

Mam k550i aparat 2 mega pixele super jakosc zdjec lampa błyskowa mp3 radio karty pamieci dobra bateria
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

same

Wady

brak

Extra informacje

tydzien

~Jetos / 2008-09-06

miałem go tylko tydzien ale jakos nie przypadł mi do gustu moze dlatego ze kocham nokie....6310i:D
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.20
Zalety

zamienilem sie na 6310i:D:D i nie załuje

Wady

Sony Ericsson

Extra informacje

~kosmita / 2008-06-25

Sony Ericsson k550i jest bardzo udanym modelem , jest wykonany z dobrej jakości materiałów pomimo swojej delikatności jest trwały(gdy na nim usiądziemy przypadkowo) . jest mały, lekki, cienki ale bardzo funkcjonalny i ładnie leży w dłoni. Ma super aparat w domu zdjęcia wychodzą ładnie, a na dworze jak z cyfrówki, radio odbiera super nawet gdy jest dużo zakłóceń. Wyświetlacz jest bardzo dobry i widać wszystko nawet gdy jest pod słońce. Polecam go szczególnie w plusie za 1 zł.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

Dobry aparat,radio,odtwarzacz muzyki,i wogole jest super

Wady

słaba bateria

Extra informacje

1 miesiąc

~stacho / 2008-05-25

Bardzo mi się podoba nawet w moim modelu klapka nie trzeszczy, długo się przysłuchiwałem i nic :Pprzeżył 3 upadki i nic mu nie jest oprócz kilku rys na tylniej obudowie (a spadł z 1,5m na kamień)parametry b.d. nie słucham z głośnika muzyki ale zawsze słysze dzwonek z głośnika b.dużo mieści się piosenek mi pasi
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

wszystko

Wady

narazie brak

Extra informacje

zakupiłem 13.10.2007 za 99zł abonament 20zł era

~Monika / 2008-05-19

Ogólne wrażenie jest naprawde dobre. Telefonik praktycznie dla każdego. Jeśli szukasz telefonu muzycznego z dobrym głośnikiem itp to kup sobie lepiej SE W880i. Raczej k550i jest dla mniej wymagających. Kontynyując to mp3 (jak wspominałam) powyżej przeciętnej, duży wyświetlacz i dobry kontrast. Wbrew pozorom klawisze są wygodne. Tylko bateria troshe słaba. U mnie wytrzymuje 3-4 dni przy średnim użytkowaniu. Co do zalet można tez zaliczyć ,że dostajecie płytke z pełnym oprogramowaniem, słuchawkami i kablem USB co jest bardzo przydatne. Jak na SE to ma dość dużą pamięć wbudowaną(napewno większą niż w Nokii 5200). Ok 60 mega na poczatek w zupełności wystarczy. Wejście do karty jest, którą można kupić w każdej chwili. Plusem jest też świetny aparat. Minusem moze być trzeszcząca klapka. Więc lepiej nie otwierajcie jej jeśli nie macie potrzeby. Kończąc, telefon warty uwagi i kupna.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

- wygodny,- lekki,- duży wyświetlacz,- bez joisticka,- latarka,- duża pamięć wbudowana,- aparat

Wady

- trzeszcząca klapka,- średni głośnik,- średnia bateria.

Extra informacje

Mam go tydzień, kupiłam w Plusie za 99 zł przy umowie 30 doładowań po 30 zł.

zenobiazmiasta / 2008-04-06

Sprawuje sie dobrze, daje sie łatwo czyścić nie wiesza sie, ma własny procesor + soft z Windows-a. Co tu dyzo pisać popatrzcie niżej ;-D s
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

Elegancki wyglądMa wszystkie możliwe bajeryBateria trzyma 4-5 dni (mi tak trzymała jak słuchałem muzy 3h dziennie w autobusach + normalnie zadzwonić + sms-y )Slot kart pamięciDobra kamera - 2mpxFlash do aparatuIntuicyjne menuKabel i słuchawki w zestawwie

Wady

Trzeba sie do klawiatury dobrze przyzwyczaić

Extra informacje

5-miesięcy. 150 w mixplus-ie

~Ja / 2008-02-05

Chociaż obudowa wygląda na delikatną myślę, że jest solidna. Telefon wygodny w obsłudze i lekki.Parametry techniczne znacznie lepsze inż D750i, którego dotychczas używałem.Bateria troszkę słabsza, lecz bez przesady.Wyświetlacz - SUPER! Czytelne duże litery, dobry kontrast - znacznie lepszy niż w D750i i Nokiach.Można wyszukać bardzo dobre oferty taryfowe z tym telefonem.Dotychczas miałem kilka telefonów różnych marek od "topornych" do wyżej wspominanego D750i, ale porównując z nimi - K550i jest nie do przebicia. Wygoda użytkowania i funkcjonalność K550i bije na głowę wiele innych telefonów, nawet tych z "wyższej półki". Jeśli ktoś nie szuka wyłącznie wodotrysków i się nimi nie upaja, to ten telefon jest dla niego.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

funkcjonalność, wygodna obsługa, bardzo dobry wyświetlacz

Wady

malutki minus - bateria i zupełnie subiektywne odczucie - tylna klapka obudowy zasłaniająca baterię

Extra informacje

tydzień, za 1zł taryfa 30/mc na 2 lata

~ania_wosik / 2008-02-04

Jakość wykonania- telefon ładny, wygodny, fajnie wygląda, duży czytelny wyświetlacz,ładna linia, świetnie leży w dłoni, wreszcie nie ma joystika, z którym wiecznie miałam problemy w poprzednim modelu SE (k510i), jedyne mankamenty (bo nawet trudno to nazwać wadami- bo zupełnie nie wpływa to na komfort używania telefonu, jak dla mnie) to trochę słaby głośnik i lekko ruszająca się obudowa z tyłu nad baterią. Parametry- w zupełności mnie satysfakcjonują, aparat robi ładne zdjęcia(szczególnie krajobrazów i nieruchomych obiektów przy dobrym oświetleniu), dobra jakość mp3, radio tez ok, wszystko w jak najlepszym porządku :)Bateria- litowo- polimerowa bateria 950mAh w moim przypadku sprawdza się doskonale. Przy normalnym użytkowaniu(dość dużo sms, dużo zdjęć) wytrzymuje u mnie około tygodnia -nieraz więcej (najdłużej 10dni). Zupełnie mnie to satysfakcjonujeWyświetlacz- duży, czytelny, ładne, wiernie oddane koloryCena/Jakość- Według mnie cena telefonu nie jest wygórowana. Dobra cena idzie w parze ze znakomitą jakością telefonu. Polecam
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

Wszystko, a szczególnie duży wyświetlacz, niezły aparat, wygląd telefonu, bateria

Wady

Maleńki minusik za tą latającą klapkę (nie tylko u mnie)

Extra informacje

3 miesiące, 279zł w MixPlus

~gregor / 2008-02-02

Duży i bardzo czytelny wyświetlacz, naprawdę dobra jakość zdjęć-szczególnie w dobrym oświetleniu,bateria wytrzymuje przy umiarkowanym użytkowaniu 4-5 dni,trochę stłumiony dźwięk z głośnika,obudowa troszkę trzeszczy,ale kawałek tekturki na baterii tę wadę niweluje.Telefon użytkuję od 2 miesięcy, jest z ery, działa szybko i stabilnie,naprawdę polecam-nie widzę konkurencji w tym zakresie cenowym.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

świetny wyświetlacz i zdjęcia,wygląd,jakość wykonania,szbkość i stabilność.

Wady

trochę stłumiony ale wyraźny dźwięk z głośnika, trochę trzeszczy tylna klapka.

Extra informacje

od 2 miesięcy z ery za 1,oo PLN.

~karolcia / 2008-02-02

Każdego dnia mnie zadziwia. Jest idealny. Brak słów poprostu. Aparat super, mp3 super, wyświetlacz super i wogóle. Dużo by tu wymieniać.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

Wszystko nie licząc ceny. :)

Wady

Cena :(

Extra informacje

198,99

~judas74 / 2008-01-27

Telefon mam 2 m-ce i nie ma za bardzo się do czego przyczepić.Obudowa dostojna i solidna/dwa upadki bez konsekwencji/Nie zawiesza się.Klawiatura ok /wreszcie nie ma joysticka/ Wyświetlacz czytelny,przejrzyste menu . Bateria tez w porządku. Jedynie głośnik mógłby być trochę lepszy,ale nie można mieć wszystkiego. :) Cena dla mnie też dobra-Era sprzedała mi go za 1 zł.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

Praktycznie wszystko.

Wady

Malutki minus za głośnik

Extra informacje

2 miesiace 1 zł

~maciek / 2008-01-24

telefon jest bardzo dobrze wykonany,ma pelno fajnych funkcji,bateria trzyma dlugo,mozna go kupic w calkiem niezlej cenie
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

funkcja cyber-shot

Wady

brak

Extra informacje

1200zł

~kurazan / 2008-01-14

Bateria trzyma długo przy częstym urzywaniu (dzwonienie ,SMS , internet ) Zaletą jest że nie ma dżojtika.Używam często jako modem do laptopa , i przy transmisji danych EDGE spisuje się dobrze.Z blueconnect w erze osiąga szybkość ponad 200 Kb/s.posiadam go ponad 6 miesięcy i do niczego nie można się przyczepić ! ! !
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

Wady

Extra informacje

posiadam go ponad 6 miesięcy i do niczego nie można się przyczepić ! ! !

~Emil_cegla / 2008-01-02

Telefon jest spoko ,ale ma pare wad o których chciał bym powiedzieć ..Jedną z większych jest to ,że niezawsze działczy klawiatura (przynajmniej w moim modelu)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

Dobre łącza zasięg dobry aparat dobra jakosc odtwarzania muzyki

Wady

klawiatura

Extra informacje

mam go 1miesiac kupilem za 695 zl ale do tego kupilem karte SD za 100zl

~baca / 2007-12-16

mam go od tygodnia i jest całkiem spoko , ważne że nie ma dżojstika.wykonanie jaki i sam wygląd tego telefonu jest adekwatne do jego obecnej ceny
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

wyświetlacz, aparat, odtwarzcz

Wady

słaby głośnik

Extra informacje

7dni, 1zł

~PAQ14 / 2007-12-06

mam ten telefon i sprawuje się dardzo dobrze, nie mam do niego żadnych zastrzeżeń ale napisze jeszcze raz ze mógłby byc troche tańszy :P Ma bardzo ladny wygląd i jestem z niego dumny :P
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

wygląd, spory wyświetlacz, ladnie grający głośnik

Wady

małe przyciski, głośnik mógłby grać troche głośniej

Extra informacje

mam go tydzień, kupiłem go za 400zł używany wydaje mi sie zę tanio jak na ten telefon

Elektronika Sony Ericsson k550i opinie