Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Elektronika
  • /
  • Telefony komórkowe
  • /
  • Sony Ericsson K700i
  • /
  • 1

Opinie o Sony Ericsson K700i

Elektronika Sony Ericsson K700i opinie
Bateria
3.2
Cena/Jakość
4.08
Jakość wykonania
3.84
Parametry
4.16
Wyświetlacz
4.24

Średnia ocen

3.90

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

27

dodanych opinii

 

~SQN / 2008-12-14

Mam go od 3 lat nic złego sie nie działo. w tamtym miesiacu zmieniłem baterie podchodzi do niego z noki 6610 dłuzej trzyma teraz tydzien:D Wyswietlacz jak na taki wiekowy tel jest spoko. Aparat nie zbyt dobry ale czy tel słyzy do robienia zdjec??? Polecam ten telefon godny uwagi.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00
Zalety

wytrzymały

Wady

bateria

Extra informacje

3 lata w tych czasach był super

~kupka17 / 2008-11-27

mam kupowac ten telefon prosze o odpowiedz czy mam gp kupować czy nie?licze na szybka odpowiedz
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

fdf

Wady

sdf

Extra informacje

sdf

~melania / 2008-10-01

Popsul sie klawisz spacji, telefon zaczął się sam wyłanczać, już go nie używam. Wyglad ok, ale zeby jeszcze byl jakosci nokii.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.60
Zalety

wyglad

Wady

jakosc, bateria, pryciski

Extra informacje

Kupiony 2,5 roku temu 270

~Sapphire / 2008-07-13

Czytając opinie na temat telefonu mam wrażenie że istnieją dwie serie tego telefonu - dobra i beznadziejna:P Mam telefon 1,5 roku, dostałem go porządnie zużytego, porysowany ekran, ogólnie cały podrapany, do tego zalany. Wtedy jedyny raz był w serwisie, naprawa była tania (wymiana układu odpowiedzialnego za mikrofon, uszkodzonego po zalaniu). Od tego czasu nie ma z nim żadnych problemów, także z joystickiem, o którym trochę osób pisze. Problem był z oryginalną baterią, która szybko się zużyła, no ale jednak całymi dniami było włączone GG na nim. Ale i tak nie wiem, co to za problem kupić choćby najtańszą baterię na Allegro (ja tak zrobiłem), trzyma spokojnie kilka dni. Zdjęcia są trochę zaszumione, u mnie zaróżowione i lekko rozmazane w rogach, ale nie przesadzajmy, są znośne, chyba że ktoś potrzebuje aparatu cyfrowego z funkcją dzwonienia a nie odwrotnie. Filmy zależnie od treści - jeśli niezbyt dynamiczne, są dobre. Jeśli jest dużo ruchu, obraz jest dosyć kwadratowy. Ale też jest ogólnie OK. Pamięci jest bardzo dużo (42 MB), chyba niektórzy zapomnieli, ile zazwyczaj miały pamięci telefony z tamtego okresu, a nawet niektóre nowe mają wielokrotnie mniej. Nie ma niestety slotu na karty pamięci. Głośność jest dobra, głośnik może nieco zrywa dźwięk na najwyższym ustawieniu, ale jest w porządku. Muzyki raczej się nie posłucha, bo nawet namiastki basów nie uświadczymy (znane mi Sagemy w tej kwestii rządzą:]). Lampa błyskowa, czyli po prostu dioda, jest bardzo przydatna, także jako latarka:) Dużym plusem są aplikacje Java, np. rozkład jazdy czy przeglądarka Opera Mini. Podsumowując bardzo dobry telefon, nie wiem, w jakiej jest teraz cenie, ale polecam!;)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00
Zalety

Dioda/lampa błyskowaJavaBluetoothIrDAPrzyzwoite zdjęcia/filmyDuża pamięćWytrzymałość

Wady

Ewentualnie oryginalna bateria

Extra informacje

1,5 roku

~moniaa . / 2008-05-30

telefon posiadam od 1,5 roku . jest to dobry telefon . nie bede nikogo zniechecac do zakupu . jest starym modelem . warty swojej ceny bo na dzien dzisiejszy nie jest drogi . zacznijmy od jakosci wykonania . z przodu telefonu obusdowa jest posrebrzana . zdziera sie ppo jakims czasie uzytkowania. ekranik sie trzyma spadl mi ten telefon kilka razy z duzej wycoskosci a ekranik sie nie polamal. tylnia czes telefonu jest nawet ok . gdyby nie ten wystajacy obiektyw od aparatu . u mnie jest cal porysowany . jesli chodzi o joystick to dalam go raz do naprawy . funkcji jest duzo .telefon latwy w obsludze przejzysty . bateria trzyma nawet dlugo . po tym 1,5 roku uzytkowania bateria trzyma mi ok . 3-5 dni . zauwazylam jednak ostatnio ze zaczyna sie co raz czesciej zawieszac . wtedy to tylko wyjecie baterii pomaga . dla mnie jako kobiety wyglad telefonu ma wielkie znaczenie . teraz powiedzialabym ze ten telefon jest po prostu brzydki i mi ise nie podoba. ;) pozdr.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.00
Zalety

duzo funkcji, latwy w obsludze, maly

Wady

wyglad, jakosc wykonania, joystick

Extra informacje

1,5 roku .

~wojtek / 2008-05-17

mam telefon pare dni i narazie jest super! moze zdjęcia nie są super jak i kamera ale jest naprawde dobrze! telefon kupiłem uzywany (ma ze 2lata) i joistick chodzi dobrze..ja zachecam do kupna
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

duzo funkcji. radio mp3

Wady

ciche mp3, słabe zdjecia

Extra informacje

kupiłem za 90zł mam pare dni

~bartekjunger / 2008-05-03

telefon miałem 5 miesięcy na początku sprawowywał sie dobrze muzyka była w nim głośna, wyświetlacz jak na jego rok produkcji też dobry poza tym jojstikiem który po pewnym czasie zaczął szwankować aż w końcu przestał działać potem była wizyta w komisie lecz za 2 tyg od naprawy znów sie zacinał
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.80
Zalety

dobry wyświetlacz elegancki

Wady

jojstik

Extra informacje

5 miesięcy za 220zł

amatro / 2008-03-26

Z początku wszystko było OK. Telefonik działał bez zarzutów przez pierwszych 5 miesięcy. Potem sie zaczęło. Joystick przestał kontaktować, więc poszedł do naprawy. Wrócił i kolejna lipa. Klawisz powrotu wraz z zerem zaczął ciężko chodzić.Dramat. Potem oprogramowanie zaczęło szwankować i ponownie trafił do serwisu. Wrócił. O dziwo wszytko było OK,ale i tak postanowiłem się go pozbyć. Jak go sprzedałem to padła mu całkowicie bateria,tak że ją aż wybrzuszyło.
Zalety

Przejrzyste menu, płynna jakość dźwięku w słuchawkach

Wady

brak wejścia na kartę pamięci,słaby aparat, lipna bateria

Extra informacje

Miałem go 2 lata, a kupiłem go za 320zł.

Skorpion / 2008-02-17

Dla ludzi którzy pierwszy raz mają doczynienia z telefonem tej klasy może okazać się rewelacyjny, ale nic bardziej mylnego. Pozbyłem się go bardzo szybko. Bardzo słaby aparat robiący zdjęcia niskiej jakości. Filmy z tego telefonu to masakra, nic nie widać, zero szczegułów. Mała pamięć wewnętrzna i brak gniazda na karty pamięci. Ładna ale nie wygodna w obsłudze klawiatura. Obudowa wykonana z niskiej jakości materiałów, śliska. Duża awaryjność diody doświetlającej aparat. Lepiej za mnejsze pieniądze zainwestować w zakup modelu K300i który parametrami jest identyczny, nie posiada jedynie tzw. lampy błyskowej i ma mniejszy wyświetlacz.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.00
Zalety

Dobry zasięg, bateria, bluetooth

Wady

Kiepska jakość obudowy, słaby aparat i kamera, awaryjna dioda doświetlająca aparat.

Extra informacje

Miełem go trzy miesiące z promocji za 1 zł.

~Warszawiak (L) / 2008-02-12

Nie ma o czym gadać telefon warty zakupu. Ma wszystko to co powinien mieć mimo tego że ma 2 lata. Bardzo duzym plusem jest lampa błyskowa ! Nawet niektóre telefony dwa lata młodsze nie posiadają tego. Radio.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

*wygląd (przynajmniej w moim odczuciu)*lampa błyskowa*brak jakich kolwiek problemów*dość wytrzymała bateria. (4 dni przy małym używaniu) (w 2-letnim telefonie)*radio*Bluetooth*słuchawki

Wady

*słaby aparat *brak możliwości rozszerzenia pamięci[ale co tu wymagać od tak starego telefonu]

Extra informacje

2 lata , 700 PLN

~Właściciel / 2008-01-14

Mam ten telefon już prawie dwa lata, ogólnie jest super. Posiada Duży wyświetlacz,całekim sporo pamięci ( jak na telefon bez karty), posiada lampę błyskową (która jest bardzo przydatna) i jest dość wytrzymały. Jedyną wadą jest niesprawny dżojstik, orginalny dział przez 6 miesięcy koszt wymiany to ok 40zł.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.60
Zalety

wytrzymały , duży wyświtlacz , jest poręczny , tani

Wady

dżojstik

Extra informacje

posiadam go już prawie 2 lata . Kupiłęm go za 1zł

~Paula XD / 2007-12-18

Powiem jedno: mam ten fonik od 17 września po tacie,i bardzo dobrze się spisuje.Fakt,w ostatnich tygodniach bateria trochę mnie denerwowała,bo musiałam codziennie ładować,ale bateria nie świadczy o telefonie!Jeśli chcesz mieć baterię która starcza na tydzień,musisz najpierw ją wyregulować czyli gdy się wyładuje aż się wyłączy fon,ładujemy ją od 8 do 10 godzin!Takie 3 cykle wystarczą żeby bateria była ok!Po drugie ten dżojstik ....hm fakt,telefon już długo użytkowany ale to już przesada!Na dżojstiku nie da się zbyt dużo zrobić,i zanim dojdę do menu itd. zajmuje mi to BARDZO DUżO CZASU!Aparat spokoTak to wszystko mi się w nim podoba i cieszę się z tego że go mam.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

wymienione powyżej

Wady

DżOJSTIK

Extra informacje

~Reinmar / 2007-11-19

Kupiłem ten telefon 1,5 roku temu ze wzg. na duże możliwości (mp3, radio itd) oraz świetny ekran. Niestety od początku kiedy do mnie przyszedł wiedziałem, że mimo świetnego wyposażenia wybrałem kiepski telefon.1) Bardzo niewygodne i nieużyteczne pisanie ze słownikiem. Kiedy nie ma jakiegoś wyrazu (albo np. wcisnąłem nie ten guzik podczas pisania) na dobre 2s pojawia się ekranik o błędzie i trzeba odczekać zanim się poprawi. Do tego niewygodnie dodaje się nowe wyrazy do słownika, słownik gubi się co do wielkości liter. I w ogóle - klaaaapa. Stary Siemens c65 był pod tym wzg. o wiele lepszy.2) Po pół roku padł mi joystick. O tylko sobie wybranych porach dnia i nocy dobrze działał ruch we wszystkie cztery kierunki.3) Od prawie samego początku niekontaktował styk ładowarki, a kabel od słuchawek dosyć łatwo wypadał z gniazda.4) Brak skrótów klawiszowych (tzn. do klawisza 1-9 nie można przypisać ani numeru telefonu, ani żadnej aplikacji)5) Po roku telefon zaczął mi się wyłączać kiedy ktoś do mnie zdzwoni. Okazuje się, że bateria nie jest wstanie utrzymać telefonu w stanie czuwania kiedy ma się z niego jakiś dźwięk wydobywać. Tak więc telefon nieużywany może i trzyma do 3 dni, ale kiedy ma wydobyć z siebie jakiś dźwięk - wyłącza się i to bez ostrzeżenia.Tak więc mimo fajnych parametrów telefon oceniam słabo. Bo jak korzystać z całego tego dobrodziejstwa kiedy wszystko nie działa?;/
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.00
Zalety

Fajne wyposażenie, trwała obudowa, świetny wyświetlacz

Wady

Psujący się każdemu joystick, beznadziejna ergonomia oprogramowania, tragiczna bateria

Extra informacje

Półtora roku, ok.100zł w promocji Ery

~natuska:* / 2007-10-25

czyli tak: ten fonik mam od 3 lat i jestem z nigo bardzo zadowolona ;) niestety konczy sie juz umowa i mam mozliwość wymiany na inny lepszy fonik . ;( Jedynym malym minusikiem jest to ze bardzo krotko trzyma baterie (zaledwie 3 ) ale to pewnie wina baterii :) nie wiem o co chodzi wam z tym dzojstikiem mi sie nic nie psuje ! pewnie wy za mozno naciskacie ! ale nic DUPA ! papa sony Ericssonie K700i :( witaj Samsungu E250 ! :)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

wszytko jest cool ;)

Wady

bateria malo trzyma

Extra informacje

3 lata i mam go na abonament

~darek / 2007-09-05

taki sobie ten fonik. malo tego ze dzoistik wymienialem juz 2 razy na nowy orginalny to dalej sie tnie:(( do tego gniazdo ladowania siada po czasie:( bateria trzyma 1 dzien normalnie dramat;/ ale z wygladu to nanwet nawet przyjemny jest:)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.20
Zalety

mp3 radiojavasluchawkifajna i bardzo dobra klawiaturka

Wady

duza scieralnosc powierzchni

Extra informacje

mam ten telefon juz 4 lata

~ewik / 2007-08-31

uzywam go już od dwóch lat, joystick działa bez zarzutu, wogóle fonik sprawuje się bardzo dobrze, nigdy nie miałam z nim żadnych problemów. Jedyna wada to trochę za słaba bateria, ale pozatym super
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

Wszystko poza baterią

Wady

Bateria za słaba

Extra informacje

2 lata , 900 PLN

~jus_ta / 2007-08-25

Mam go juz od 2 lat , pod koneic roku konczy jzu mi sie umowa wiec bede go zmieniać . dżojstik (nie oszcedzałam go) działa bez zarzutu , bateria trzyma max 2 dni (czeste korzystanie) co do pamieci nie mam zastrzeżeń bo kilka mp3 sie bez problemu zmieści, gry radio dzwieki na dobrym poziomie..aparat nei budzi zastrzezen dla nie wymagajacych,najwiekszy ból to stosunkowo mąły wyswietlacz ( nei da sie ogladac zdjec bo są mało widoczne) oraz brak mozliwosci przybliżen (zoom dostepny tylko przy małych fotkach ;/ ) aaaa noi nie mzna dac własnego sygnału dzwiekoweg dla przychdzacych wiadomosci... oprócz tego dobry kalkulator kalendarz i co najwazniejsze posiada blutufa i irde !!! a to jest najwazniejsze w telefoniku .... Patrzac na fakt ze ten telefon jest jednym z pierwszych ktre wychodizły z aparatem zazługuje na ocenę bardzo dobrą !!!NIGDY nie miuałam z nim problemu ( kilka razy nawet upadł na kafelki --->czego wynikiem jest odgieta klapeczka zamykajaca wejscie do słuchawek i łądowarki i to jedyna jego usterka(miałam juz kilka telefonów i z reguły taki upadek skutkowała wymianą wyświetlacza itp.) POlecam kazdemu ten telefon!!!
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

jak wyzej

Wady

-mała pamiec -brak zoom na wiekszych fotach-slaba bateria

Extra informacje

2 lata , 5 dych na abnamenta

~daria / 2007-08-03

mam ten telefon juz ok. 2 lat, wlasnie bede zmieniac, i powiem szczerze ze nigdy nie mialam takich problemow o ktorych wczesniej byla mowa a wcale nie byl oszczedzany. teraz kiedy szukam czegos nowego bardzo chcialabym znalesc tak udany telefon jak ten SE, i nawet sie zastanawiam nad jakims jego nastepca ale niestety wszystkie sa bardzo podobne wizualnie z drugiej strony chce SE gdyz bardzo mnie przekonal do siebie. wiec zobaczymy. ale naprawde nie zrazajcie sie opiniami mich poprzednikow bo widocznie nie we wszystkich k700i tak sie dzieje
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40

~kuba / 2007-08-01

mam tego fona 1,5 roku joistick działa tytlko do góry ,mało dość pamieci bo tylko 41 mb,,w pażdzierniku zmieniam na k750i ma on aparat prawie 7 razy lepszy joystick lepszy slot na karte pamieci i wogóle lepszy.na poczatku byłem zachwycony k700i ale po czasie .....teraz tak spadł z ceny ze bedemusial doscduzo dolozzyc aby kupic k750i ale znalazłem se go za 370 zł nowego gwarancja niepytajcie gdzie powiem ze nie w polsce:)

~Pvnio / 2007-07-12

Telefonik super.Szkoda ze ma slaby dżojstik.Mam go od października tamtego roku pa 2 miesiącach zamiast dżojstika używałem skrótów klawiszowych. Różne dziwne rzeczy!
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

U mnie bateria jest dobra mp3

Wady

Brak kart pamięci.Słabe filmy (BARDZO)

Extra informacje

12.07.06

~eryk / 2007-02-02

fajny telefon dobry wyświetlacz aparat dość dobry jak za taką cene fajnie że ma lampke dużo fajnych bajerów tylko bateria troche słaba , joystik często się zacina, troche mało pamięci szkoda że nie ma karty pamięci ale tak pozatym to ok
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

wyświetlacz, ok aparat, dość prosta obsługa, mp3,niska cena

Wady

jojstik, bateria, nie można zmienić dzwonka sms np na mp3 tylko na standardowe

Extra informacje

5 miesięcy 400zł

~Łukasz / 2007-01-26

Telefon na początku był bardzo dobry, ale po czasie zaczął totalnie nawaiać: joystick, głośnik, klawisze. Mimo delikatnego obchodzenia się z nim, psuł się, nawet mimo dwukrotnego oddawania do naprawy. Cóż, zły nie jest, ale z czystym sumieniem polecić go nie mogę.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.20
Zalety

-wyświetlacz-dosyć dobry aparat (jeden z lepszych w klasie vga)-prosta obsługa-radio/mp3 i dobra jakość

Wady

-joystick-głośnik-filmy są tragicznej jakości-ograniczenie niektórych funkcji (np. odtwarzacz video)

Extra informacje

1 rok, 600 zł

~V arase / 2007-01-19

gdy go kupowałem był wart swojej ceny - teraz ponieważ juz troche nawala zamierzam zmienić ale juz na tel z symbianem :) - jest bardziej stabilny i bardziej funkcjonalny niz normalny firmware
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

Wytrzymała obudowa, bardzo dobry wyświetlacz, dużo funkcji, dobrze rozmieszczone klawisze, możliwość wymienne obudowy, mało skomplikowana obsługa

Wady

słaba bateria - procesor powolny - po zapełnieniu kilku MG pamięci telefon wolniej chodzi, głośnik trzeszczy po 120 H rozmów - konieczna wymiana na nowy.

Extra informacje

1,5 roku - kupiony za 250 zł po przedłużeniu umowy w plusie.

~LuKaS=>WiNnEr:P / 2007-01-13

Według mnie jest to dobry telefon:) i chyba jak dotąd najlepiej przyjęty produkt SE:D używam tego fona jako drugi bo normalnie nosze Nokie N93 i w porownaniu z Nokią SE słabo wypada ale jaka roznica ceny:P jak dla mnie poprostu dobry telefon i gorąco polecam:)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00
Zalety

*Bardzo ładny wyświetlacz*Ciekawe obudowy*Radio=> Ładnie gra:D*MP3=> jak za tą cene to fajny bajer:D*Całkiem nieżle trzyma bateria:D*Bardzo dużo gadzetów do tego telefonu jest chocby w necie:D

Wady

*Pomysł z joystickiem fatalny zacina sie cały czas:/*Słaby aparat*Brak slotu pamięci:/=> Tylko fabryczne 41 MB:/*Łatwo go porysować czy poobijac:/

Extra informacje

Mam tego fona juz 2 lata:)

~deVlin / 2007-01-10

Mam ten tel. juz prawie 2 lata. Joystick czesto odmawia posluszenstwa. Soft jest wolny, musze "czekac" na telefon, podczas gdy moglbym zrobic cos kilkoma szybkimi kliknieciami.Strasznie przeszkadza mi to, ze video nie jest wyswietlane na calym ekranie i nie mozna zrobic nic poza play i stop.Po prawie 2 latach chce mi sie czegos nowego, ale biorac pod uwage ile wydalem na niego a ile jest wart teraz... Heh..
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.00
Zalety

Mp3, dobry wyswietlacz...

Wady

Slaba bateria, trzeszczaca obudowa, wolny soft, wszyscy go maja

Extra informacje

2 lata, 800zl

~pieter89 / 2007-01-09

telefonik z bardzo dobrymi parametrami w niskiej cenieposiadam go ponad rok i mi sie nie znudziłsonyericsson ma wspaniały i szybki serwis
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

- wyswietlacz- odtwarzacz mp3/mp4- w zestawie jest dołączony zestaw stereo- gumka od spodu- tylny panel obudowy wykonany czesciowo z aluminium- zmienne motywy- serwis- aparat- mozliwość sterowania winampem za pomocą Bluetooth- dzwonki mp3

Wady

- joy- styki do ładowania naprawiałem już 3 razy bezskutecznie- klawisze bardzo blisko siebie- bateria- zestaw słuchawkowy jest bardzo drogi i nietrwały- nie mozna zmienic dzwonka sms- mała skrzynka sms

Extra informacje

1 rok i 3 miesiące 50 zł na abonament

~Adrian / 2007-01-09

Posiadam ten telefon 1 rok. Nie chce mi sie duzo opisywac, uwazam ze to bardzo dobry telefon. Jak piszczcie nagg 5614388
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

- wyświetlacz- radio- słuchawki- aparat (jak na tą klase b. dobre zdjecia)- bateria- cena

Wady

- odklejająca się naklejka online- brak kart pamieci- osłonka od ładowania odstaje- nie mozna ustawic mp3 na smsa

Extra informacje

1 rok, 719zł

Elektronika Sony Ericsson K700i opinie