Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • SklepBaterie.pl
  • /
  • 1

Opinie o SklepBaterie.pl

www.sklepbaterie.pl

Wolica

Zakupy SklepBaterie.pl opinie
Asortyment
1.62
Dostawa
1.73
Łatwość zamawiania
1.95
Obsługa i reklamacje
1.41
Poziom cen
1.95

Średnia ocen

1.73

w skali od 1 do 5.

 

SklepBaterie.pl opinie SklepBaterie.pl
1.73 1507

Maciej / 2023-01-04

UWAGA!!! To są zwykli złodzieje. Skupują z innych sklepów uszkodzone towary, aby potem sprzedawać je jako nowe. Jeżeli klient nie zauważy uszkodzenia przy odbiorze, to właśnie stracił wydane pieniądze. Taki jest ich model biznesowy... Stosunek sprzedawanych uszkodzonych do naprawdę nowych to 1 do 5, stad fakt, że mają też pozytywne komentarze. W samej Warszawie jest w tej chwili prowadzonych przeszło 20 spraw przed sądem konsumenckim przeciwko tym oszustom!!! Sprawą zajmuje się także Rzecznik Praw Konsumenta.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

oszuści

Extra informacje

Łukasz / 2022-12-27

PRZECZYTAJ komentarze klientów! Sklepbaterie.pl wysyła używane, uszkodzone, i zniszczone produkty. Przesyłka kurierem jest dobrze zapakowana (więc nie sprawdzasz jej przy kurierze) a w środku produkty są porysowane lub uszkodzone. Po kontakcie nie przyjmują reklamacji (odpisują że uszkodzone zostało podczas montażu). Nie chcą produktu przyjąć ani wymienić. Odrzucają reklamacje. SPRAWDŹ komentarze i nie kupuj w tym sklepie. Setki jak nie tysiące negatywnych komentarzy, że są oszustami i wysyłają uszkodzone produkty. Osobiście mnie to spotkało, nie bądź następny i kup w innym sklepie. Paczki są dobrze zapakowane. Nie widać uszkodzeń. Mimo to otwórz przy kurierze paczkę i sprawdź czy produkt nie jest porysowany ani uszkodzony. Jeżeli będzie NIE PRZYJMUJ przesyłki. Niech kurier zabierze ją do nadawcy. W innym przypadku będziesz miał problem z oddaniem. W razie problemów zadzwoń do UOKiK - bezpłatny pomoc prawnicza pomoże rozwiązać Twój problem z tą firmą. Prawnie ta firma NIE może nie przyjąć zwrotu z odstąpienia od umowy. Także jeżeli spotka Cię taka sytuacja poinformuj ich mailowo o odstąpieniu od umowy i max do 14 dni odeślij produkty kurierem.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

brak ewentualnie niska cena

Wady

wszystko

Extra informacje

nie przyjmują zwrotów i reklamacji

Agnieszka / 2022-12-24

UWAGA!!! To są zwykli złodzieje. Skupują z innych sklepów uszkodzone towary, aby potem sprzedawać je jako nowe. Jeżeli klient nie zauważy uszkodzenia przy odbiorze, to właśnie stracił wydane pieniądze. Taki jest ich model biznesowy... W samej Warszawie jest w tej chwili prowadzonych przeszło 20 spraw przed sądem konsumenckim przeciwko tym oszustom!!! Sprawą zajmuje sie takrze Rzecznik Praw Konsumenta.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

oszuści

Extra informacje

-

Filip / 2022-12-24

Sprzedają uszkodzone lub używane, pozwrotowe przedmioty jako nowe, a potem nie uznają reklamacji. Zwykli internetowi oszuści. Kto nie wierzy niech poszuka innych opinii w innych źródłach. znów sprawdza się powiedzenie: "nie wszystko złoto..."
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

cena zakupu (nie utożsamiać z cena całkowitą...)

Wady

cała reszta + arogancja w podejściu do reklamujących

Extra informacje

0 minut, produkt tak zniszczony, że nieużywalny

mysza / 2022-12-21

Opryskliwa i niekompetenta obsługa sklepu. Pani bezczelnie wyłączyła się w trakcie rozmowy. Towar zapłacony nie wysłany.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak zalet

Wady

niekompetentna obsługa, oszusci

Extra informacje

wyszomirski86 / 2022-12-09

Dla mnie to banda oszustów. Właśnie zostałem oszukany na zlew o wartości 2000zl. Przyszedł uszkodzony a firma sklepbaterie umywa ręce twierdząc że sam go uszkodziłem. Totalne dno I żenada, żałuję że nie czytałem innych komentarzy przed zakupem, bo można z nich wnioskować że owa firma tak funkcjonuje. Sprzedaję buble i nie uznaje reklamacji .... sprawę zgłoszę do UOKiK może mieli podobne zgłoszenia z tej firmy i ktoś wkoncu zrobi z tym porządek.... raz jeszcze omijajcie ich szerokim łukiem bo to banda oszustów...
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

Brak

Wady

Extra informacje

DM / 2022-12-05

Witam, Dziś została odrzucone ponownie odwołanie reklamacji na pęknięta deskę WC. Paczka została odebrana z paczkomatu InPost i rozpakowana w domu, po otwarciu opakowania i folii termokurczliwej okazało się że dwa małe jej element odpadły (skutek uderzenia i pęknięcia elementu). Firma w żadnym wypadku nie poczuwa się do odpowiedzialności, i odpisali ze nie jest to ich wina. Sama paczka była zabezpieczona tylko wzdłuż gąbka a boki deski nie były niczym zabezpieczone (w tym miejscu właśnie deska jest uszkodzona). Do tego uszkodzenia mogło dojść w firmie (podczas pakowania. w magazynie) jak i podczas transportu lecz lepiej napisać ze to jest wina kupującego. Proszę abyście wystrzegali się i nie kupowali na Sklepbaterie.pl jeżeli nie chcecie problemów, oraz wyrzucania pieniędzy w błoto!!!!! Sprawa zostaje zgłoszona do Rzecznika Praw Konsumenta oraz Inspekcji Handlowej. Po dodaniu Opinii na ceneo.pl tylko dla zmyłki dodają komentarz "Dziękujemy za komentarz, przyjrzeliśmy się zgłoszeniu i napisaliśmy wiadomość prywatną. Prosimy o sprawdzenie skrzynki odbiorczej." jest to tylko po to aby się wybielić i pokazać jacy są wspaniałomyślni (chcą po prostu aby usunąć opinię) NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAC!!!!!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

OSZUŚCI

Extra informacje

Beata / 2022-10-31

b...6 Nie polecam 1/5 Wystawiono 6 dni temu Zakup ok, szybka przesyłka. Gorzej jak się okazało że stelaż który zamówiłam firmy TECE, jest niezgodny z opisem na stronie. Rama stelaża jest wygięta, a w zbiorniku spłuczka rozłożona na części. Dzwoniąc na infolinię dowiedziałam się, że czasami tak wyglądają te stelaże i Pan radził mi abym sama ją skręciła. Ale nie chciał mi już powiedzieć, kto będzie odpowiadał jeżeli spłuczka będzie przeciekała. Dzwonił do mnie w tej sprawie, przedstawiciel firmy TECE, z wyjaśnieniem że takie stelaże nie wychodzą od nich z produkcji, towar jest wadliwy, proszę go nie montować. Sklep nie chce przyjąć reklamacji, twierdząc że stelaż został uszkodzony podczas transportu albo u mnie w domu. Odradzam zakupy w tym sklepie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.00
Zalety

szybka wysyłka

Wady

wysłano wadliwy towar

Extra informacje

Patrycja / 2022-10-18

Oszuści!!!!!!!! Odmówili zwrotu środków za zwrócony produkt powołując się na ich regulamin, który nie jest zgodny z przepisami prawa, a mianowicie towar zakupiony na spółkę nie może być zwrócony - moja firma nie jest spółką. Towar zakupiony do toalety w biurze jest związany z prowadzeniem mojej firmy - moja firma nie świadczy tego typu usług jak montaż deski sedesowej. Towar znajduje się w ich sklepie oddalonym od mojej lokalizacji około 400 km - zaproponowali odbiór osobisty lub mogą odesłać na mój koszt. Brawo
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Nie zwrócili pieniędzy za odesłany towar

Extra informacje

Bożena / 2022-10-11

Nie polecam. Wysylaja uszkodzony produkt, później nie uznaja reklamacji. Pomimo spisania protokołu z kurierem nie uznają reklamacji. W odpowiedzi krotka informacja " reklamacja nie zasadna".
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Nie uznają reklamacji, która jest z ich winy.

Extra informacje

Bart / 2022-06-20

Tak jak wiekszosc negatywnych opinii - Sprzet przyjechal zniszczony, sklep nie przyjmuje reklamacji/zwrotów i całą winą obarcza kuriera. Odradzam, sklep kompletne dno
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

ZERO

Wady

Wadą najwieksza jest to ze taki sklep w ogóle istnieje i ludzie daja sie nabrać

Extra informacje

Monika / 2022-06-04

Uwaga nieuczciwy sprzedawca!!! Jedna gwiazdka bo nie można dać noty ujemnej! Handlują uszkodzonym towarem, przesyłają taki klientowi, a później nie ma możliwości odstąpienia od umowy bo nie można zwrócić tego niepełnowartościowego towaru. Sugerują dochodzenie roszczeń od firmy kurierskiej, ale co kurier ma do tego jak zewnętrzne opakowanie przesyłki nie jest uszkodzone? Ewidentnie sprzedawca pozbył się uszkodzonego towaru. Obrzydliwi oszuści!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Dorota / 2022-05-03

Klijent w firmie SklepBaterie, jest jedynie ważny do płacenia. Kierownik firmy pan Rafał Górski, arogancki i ekstremalnie nieprofesjonalny tak jak cała ekipa firmy która wydaje sie sterroryzowana przez dyrekcje. Oto moja historia z forma SklepBaterie.pl Remontuje obecnie mieszkanie mojej mamy która jest niepełnosprawna i przemieszcza się jedynie na wózku ambulacyjnym. Aby uniknąć domu opieki musimy przystosować jej łazienkę i kuchnie. Oferta internetowej firmy SklepBaterie.pl wydawała nam się atrakcyjna ponieważ obiecywała ekspresowa przesyłkę. Zamówienie z końca lutego 2022 roku nr 328373 na 11 produktów, na łączną  kwotę 8986,18 zl nie zosto dostarczone w całości. Braku w zamówieniu najdroższego produktu, siedziska pod prysznic  dla osoby niepełnosprawnej  LEHNEN L1221100 w cenie 1932 zł. Tuż po zamówieniu okazało się ze się odszukaliśmy bo firma SklepBaterie pobrała nasze pieniądze z kata, mimo tego ze miała brak produktów na stanie. Przesyłka miała dojść w expresowym tempie a po 10 dniach oczekiwania i licznych telefonach i mailach powiadomiono nas ze jedynie jeden z produktow jest dostępny ale aby go dostać kazano nam dodatkowo opłacić za jego przesyłkę. Reszta zamówienia, niekompletna doszła dopiero po miesiącu. Brak w niej było siedziska.  Dyrekcja działu reklamacji firmy SklepBaterie próbowała nam wmówić ze wszystkie produkty buły zapakowane na paletę odmawiając wydania nam dowódu przesyłki. W reklamacji napisanej oficjalnie do dyrekcji firmy prosiliśmy o sprawdzenie wagi paczki z wagą, podaną przed transportem firmie transportowej i o porównanie wagi produktów. W ten sposób udałoby się udowodnić ze siedziska było brak w przesyłce. Odpowiedz dyrekcji firmy SklepBaterie.pl sucha : „reklamacja nieuzasadniona”. Po wielu próbach kontaktu z firma i prośb o dowód przesyłki kierownik firmy pan Rafał Górski, „życzliwie ” zaproponował nam zakup „nowego” krzesełka. Próbując wyłudzić od dodatkowo od nas 1700 złotych plus oczywiście opłatę za przesyłkę. Skandal ! Firma SklepBaterie.pl to firma oszustów i wyłudzaczy. Odradzamy ja państwu. Komentarze innych konsumentów na opiniach Google potwierdzają nadza opinie. Bardzo złe doświadczenie. Podamy skargę do udziału praw konsumenta.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.20
Zalety

Żadnych

Wady

Zła obsługa klijeta, brak możliwości reklamacji, niedostarczenie wszystkich zakupionych produktów, drogie koszty przesyłki, bardzo długie oczekiwanie na dostawę

Extra informacje

Anna / 2022-03-02

UWAGA! NIE KUPUJCIE TU!!! sklepbaterie.pl wysłał mi USZKODZONĄ, zbitą na wylewce baterię. Sklep NIE CHCE PRZYJĄĆ REKLAMACJI, odpisali mi, że jest NIEZASADNA(!!!). Chamska obsługa reklamacji uważa, że kłamię uważają, że skoro przy odbieraniu nie zgłosiłam uszkodzenia to sama ją uszkodziłam. Przywaliłam chyba celowo młotkiem prosto w wylewkę? Pisałam, że kurier zostawił przesyłkę na wycieraczce, bez telefonu, że jedzie, że nic nie podpisywałam kurierowi. Wyjaśniałam, że nie próbowałam jej montować, remont łazienki mam za 2 miesiące. Dosłałam im elektroniczny protokół szkody z DPD, a oni nadal krótkie \"reklamacja NIEZASADNA\". Kto tam pracuje? Przecież nawet jakbym miała rozpakować to nawet godzina (kupowałam nie tylko baterię), rozłożone na części, każdy element osobno w dodatkowych opakowaniach, i niby kurier ma stać nade mną godzinę jak sprawdzam każdy element ze wszystkich stron? Paczka nie była uszkodzona, uszkodzenie nastąpiło z pewnością w fabryce/przy pakowaniu. Zgłoszę teraz ten sklep do UOKiK to skończą z takimi praktykami jak nie chcą być uczciwi dla uczciwych ludzi.
Zalety

Wady

wysyłanie uszkodzonego produktu, nieprzyjmowanie zasadnej reklamacji, chamska obsługa klienta, oszuści

Extra informacje

wcale, produkt uszkodzony

kinga / 2021-10-20

Ten sklep to oszuści, obecnie toczy się sprawa przed Sądem. Zakupiłam dwie muszle wc z deską, jedna przyszła bez deski, druga cała pobita za to była deska.Wszystkie reklamacje odrzucają, wstyd, wstyd wstyd.Złożyłam pozew do Sądu.OSZUŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

same wady oszuści

Extra informacje

Ewa / 2021-10-12

Obsługa magazynu
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80

Iwona / 2021-10-03

Sklep bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Pół roku temu kupiłam wyposażenie łazienki. Było sporo pudeł, które sprawdziłam tylko pobieżnie (odbiór w sklepie), a że dom był dopiero częściowo wykończony,kupione akcesoria łazienkowe montowane są dopiero teraz. Niestety okazało się, że nie ma syfonu do umywalki. Właściwie byłam nastawiona na ponowny zakup, gdyż po takim czasie uważałam, że nie ma szans na reklamację. Pomyślałam, że napiszę w tej sprawie do centrali sklepu, ale na pozytywne rozwiązanie raczej nie miałam nadziei. I tutaj miła niespodzianka. Pan z centrali skontaktował się z filią w Krakowie i powiadomił mnie (na drugi dzień), że syfon jest do odebrania. Świadczy to o uczciwości firmy i życzliwym podejściu do klienta. Dodam, że zakupione produkty są bardzo dobrej jakości, właściwie zapakowane i jestem z nich bardzo zadowolona.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Uczciwość, profesjonalizm, życzliwa obsługa

Wady

-

Extra informacje

DK / 2021-09-29

Uwaga na ten sklep! Ponad 100 kg wanna ( pomimo dodatkowo płatnego transportu! ) została dostarczona w pionie, czyli niezgodnie z zalecaniami producenta, czego skutkiem jest uszkodzona krawędź. Po próbie zwalenia winy na kuriera , później na producenta sklep odrzucił reklamacje, zamknął sprawę. Dokumentacja fotograficzna, protokoły od kuriera i producenta jasno określają winę sklepu. Osoba odpowiedzialna za reklamację anonimowa, brak możliwości kontaktu telefonicznego, bo jak się dowiedziałem w sklepie dział reklamacji nie posiada telefonu. Mailowa prośba o podanie powodów odrzucenia reklamacji, czyli powodów podważenia protokołów oraz o kontakt telefoniczny nie doczekała się reakcji. Totalny brak profesjonalizmu i skandaliczne zachowanie sklepu! Sprawa ląduje u rzecznika praw konsumenta.
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.75
Zalety

Termin realizacji

Wady

Towar uszkodzony z winy sklepu, bezpodstawnie dorzucona reklamacja pomimo protokołów kuriera i producenta wskazujących winę sklepu

Extra informacje

Michał / 2021-09-06

Niestety jakość sklepu poznaje się po podejściu do reklamacji. Dostałem klapy do WC które nie miały zniszczonych kartonów, a były połamane w oryginalnym opakowaniu z folii. Wygląda to na to (także po innych opiniach), że sklep handluje uszkodzonymi rzeczami. Na początku brak reakcji na reklamację, potem przerzucanie odpowiedzialności na producenta. Minął miesiąc i wg sklepu reklamacja jest wstępnie odrzucona. Dziwne, jeżeli ktoś zamawia towaru za 16 tys. to chyba można podesłać nowe klapy za 450 zł. Inna sprawa - oferowanie towaru którego nie ma. Na grzejniki czekałem ponad 4 miesiące.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.00
Zalety

Ceny

Wady

podejście do klienta, nie uznawanie zasadnych reklamacji.

Extra informacje

Andrzej / 2021-06-09

Traktowanie klientów przez ten sklep jest żenujące i skandaliczne. Po zakupach za ok 10 000 pln, dział zwrotów nie chciał przyjąć zwrotu niemontowanego bidetu i miski wc tylko dlatego, że od momentu zamówienia mineło więcej niż 14 dni. Nic nie dały maile, obsługa kompletnie nie dba o klienta, chcą sprzedać a potem zero pomocy. Odradzam zakupy w tym sklepie!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

Traktowanie klientów przez ten sklep jest żenujące i skandaliczne

Extra informacje

Radosław / 2021-06-04

Uwaga! Odradzam jakiekolwiek zakupy. Część towaru okazała się uszkodzona, duże zamówienie (geberity, sedesy itd.) zostało zamówione transportem firmowym, dla bezpieczeństwa. Towar wystawiony na środku ulicy więc odebrałem w pośpiechu. Oto efekt: dwa przyciski za kwotę 380zł z wadami. Jeden ma fabrycznie źle nałożoną farbę i był pęknięty. Oba porysowane w tym samym miejscu. Reklamacja zgłoszona 2h po odbiorze, towar odesłany zaraz kurierem na mój koszt. Odpowiedź na reklamację brzmi mniej więcej tak: trzeba było sobie sprawdzić, a teraz pocałuj nas w d... I wisienka na torcie, na koniec tekst: "odesłać czy zutylizować?". Patrząc na inne opinie uważam, że ten sklep handluje towarem uszkodzonym lub z wadami fabrycznymi jak np. wadliwie położony chrom lub rysy, i przerzuca winę na kupującego.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

wadliwe buble i chamska obsługa

Extra informacje

Justyna / 2021-05-29

NIE POLECAM! Lawina problemów, sprawa trafiła do prawników. Zamówiłam zlew za 750 zł, przyszedł uszkodzony i wyszczerbiony wokoło. Zareklamowałam go, przysłali drugi również uszkodzony - krzywy, nie przylegał do blatu. Zwróciłam zlewy - UWAGA - na swój koszt ponieważ taki jest warunek sklepu, co już jest niezgodne z prawem konsumenta. Potem tylko więcej problemów. Zażądałam zwrotu pieniędzy za sam zlew i nigdy ich nie otrzymałam. Walka trwa już 4 miesiąc. Obsługa Klienta nie robi nic. Nie pomaga, nie informuje, ciągle dostaje odpowiedzi "przekazuje sprawę do serwisu" i jak zawsze nic. Odpisują na maile, po czym piszą ponownie, że to błąd, bo wiadomość miała być do innego Klienta. Tragedia na każdym kroku. Oszukują i łamią prawo konsumenta. Nigdy nikomu nie polecę tego sklepu, wręcz odradzam. Dla świętego spokoju doradzam kupić gdzie indziej. PODSUMOWUJĄC: rozwalone produkty, tragiczna obsługa, brak pomocy, brak kontaktu, brak zwrotu pięniędzy. Przed zakupem polecam przeczytać negatywne komentarze (bo potem będzie już za późno) i nastawić się na nerwy, stres, problemy, zmarnowanie czasu i stratę pieniędzy.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.20
Zalety

brak

Wady

rozwalone produkty, tragiczna obsługa, brak pomocy, brak kontaktu, brak zwrotu pięniędzy, łamanie prawa konsumenta, problemy prawne, koszt przesylki na barkach klienta

Extra informacje

sklepbaterie oszustwo

gato / 2019-09-21

Przy remontach niezastąpiony sklep
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Zakupy SklepBaterie.pl opinie