Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sieci handlowe
  • /
  • Skalnik
  • /
  • 1

Opinie o Skalnik

www.skalnik.pl/alpinus-b

Wrocław

Zakupy Skalnik opinie
Asortyment
2.8
Obsługa i reklamacje
1.8
Poziom cen
2.4

Średnia ocen

2.33

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

7

dodanych opinii

 

Jonasz / 2021-11-04

Mimo, że sklep sam w sobie drogi, to kupon rabatowy -30% skusił mnie do zakupu. Zamówienie złożone 27 X. 2 XI dzwoniłem na infolinie z pytaniem dlaczego nie dostałem jeszcze informacji o wysłaniu paczki. Według obsługi paczka zaginęła w systemie i zostanie wysłana tego samego dnia lub nazajutrz. Po 2 dniach dzwonie kolejny raz z informacją, że dalej nie ma potwierdzenia przesyłki. Dopiero w trakcie pisania tej opinii dostałem potwierdzenie wysłania paczki, więc skalnikowi zajęło ponad tydzień nadanie przesyłki. Mam tylko nadzieje że rozmiar butów będzie odpowiedni bo nie wyobrażam sobie wymiany.
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.67
Zalety

Nie ma problemu z dodzwonieniem się na infolinie, a to już coś.

Wady

Wysłanie towaru zajmuje tydzień

Extra informacje

Filip / 2021-10-29

Anulowane zamówienie po tygodniu, kupon rabatowy nie zwrócony :)
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Wojtek / 2021-08-25

Sklep odrzucił reklamację - rękojmię na sandały trekkingowe marki TEVA po roku i kilku miesiącach użytkowania - wada materiałowa powodująca wytarcie materiału wyściełającego (guma piankowa kiepskiej jakości) i w konsekwencji dziury pod piętami. Reklamację odrzucił też dystrybutor sandałów TEVA w Polsce stwierdzając tak samo jak Skalnik, że sandały wykazują wysoki stopień zużycia... Bardzo ciekawe , bo zakupione były 22 kwietnia 2020 na kilka miesięcy przed sezonem i założone pierwszy raz w lipcu 2020 podczas pobytu w Sudetach. Użytkowane były do końca lata 2020 w warunkach miejskich w Szczecinie. Używane ponownie w czerwcu 2021 najpierw po ulicy a w lipcu 2021 w Alpach austriackich, gdzie odkryłem przetarcia wraz z dziurami pod piętami na wyściółce. Czyli jak to jest gdy outdoorowe sandały według rzeczoznawcy ze skalnika i od dystrybutora uznane zostały po tym czasie za zbyt zniszczone przez użytkowanie? Do tej pory od 1997 roku miałem 5 par sandałów marki TEVA i korzystałem z każdej średnio 4 - 5 lat . W przypadku ostatniego zakupu w Skalniku sandały "rozsypały" się już po jednym sezonie. Zawsze celowałem w modele z najwyższej półki w trosce o jakość i trwałość i byłem w pełni zadowolony. Cena oryginalna nowej pary sandałów TEVA Fi5 to około 450 złotych, wcale nie mało. Nawet z rabatem cena nie jest niska. Skalnik z dystrybutorem umyli ręce i według nich nie jest to wada ukryta tylko zbyt intensywna moja eksploatacja... Brzmi jak jakiś żart, ale nim nie jest...
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.00
Zalety

Teraz już nie wiem jakie...

Wady

Sklep tylko z nazwy rozpatruje reklamacje i rękojmie.

Extra informacje

Jeden sezon i można wyrzucać do kosza... sandały wycenione na 450 złotych... Brawo!

lidka / 2021-05-28

niestety zamówienie nie jest realizowane w 24h
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Jarek / 2020-07-01

Chciałem opisać historię mojego zamówienia i próbę jego realizacji, ale widząc jak dużo ta firma ma negatywnych opinii, uznałem że po prostu to nie ma sensu. Po prostu na głupotę nie ma rady. Uzależnienie wydania zamówionego zamówienia (nie opłaconego całe szczęście) od założenia maski twarzowej lub udania się do pobliskiego sexshopu gdzie podobno można taką kupić powoduje, że odechciewa się jakiegokolwiek kontaktu z tymi ludźmi. Mam takie pytanie do właścicieli tego sklepu: gdyby rząd nakazał skakanie na lewej nodze do tylu w środy, co nie jest takie nieprawdopodobne mając w pamięci niedawny jeszcze zakaz chodzenia do lasu, też od takiego postępowania uzależniona była sprzedaż?
Zalety

Blisko bezpłatnego parkingo

Wady

Głupota i przerośnięte ego obsługi i chyba również właścicieli (ryba psuje się od głowy).

Extra informacje

gorskiszlak850 / 2018-04-01

niezły asortyment w porównaniu do konkurencji, której także za bardzo w Polsce nie ma. praktycznie wszystko co potrzebne mi w górach kupuję od nich od lat i jak na razie nie zamierzam tego zmieniać
Zalety

jakość

Wady

Extra informacje

gorskifan / 2018-03-15

Lubię wycieczki po górach, a do tego czasami potrzebny jest odpowiedni sklep. W Polsce niezawiele jest dobrych sklepów dla osób takich jak ja, ja akurat kupuję w tym i nie mogę powiedzieć o nim złego słowa powiedzieć.
Asortyment
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Zakupy Skalnik opinie