Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Elektronika
  • /
  • Telefony komórkowe
  • /
  • Samsung U700
  • /
  • 1

Opinie o Samsung U700

Elektronika Samsung U700 opinie
Bateria
3.08
Cena/Jakość
3.58
Jakość wykonania
3.44
Parametry
4.04
Wyświetlacz
4.58

Średnia ocen

3.74

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

27

dodanych opinii

 

~silently / 2011-06-14

Mam go 2 lata i normalnie osiwiałam przy nim. Dzwonię do kogoś to ten ktoś mnie nie słyszy, zacina mi się, klawisze dotykowe czasami nie działają, smsy dochodzą po 4 godzinach i na raz 5, obudowa zdarła się po miesiącu, bateria trzyma mi dzień mimo iż na początku rozładowywałam go 2 razy na fulla....szajs na kołkach! w dodatku czerwony klawicz dotykowy wkurzający jest, piszę sms'a i jeden zły ruch i po ptokach. Szanuję go, leży cały czas na parapecie, rzadko korzystam. Muszę się z nim męczyć do końca umowy, potem go chyba rozwale o ściane. NIE POLECAM.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.20
Zalety

jedyne plus to taki, że robi zdjęcia jak 5mpx.

Wady

- jak do kogoś dzwonię to ta osoba mnie nie słyszy.- Jak ktoś wyśle do mnie 3 smsy, to dochodzą na raz za dzień albo 5 godzin, często tak jest.- zacina się- klawidze dotykowe czasami nie działają- lakier z obudowy zdarł się po miesiącu całkowicie- rozładowywuje się po niecałym dniu mimo, że z niego nie korzystam - czerwona słuchawka (klawisz) jest wkurzający- jak podłączam go do ładowarki i włącza się to albo klawidze dotykowe nie działają, wtedy muszę od nowa włączyć.- ta guma która zasłania wejście do słuchawek oderwała mi się...(wiele osób ją ma i każdy ma to samo)- jak chce ustawić dzwonek to muszę uprzednio usunąć z 4 piosenki. - nakamerowany filmik jest okropny, jakość daremna i strasznie mały- gier nie ma. Jeśli je ktoś mi prześle to tel. nie obsługuje pliku. Żeby jakaś gra działala trzeba znalezc jakieś programy i nieźle się namęczyć.

Extra informacje

2 lata, kupiłam go za złotówkę na umowę.

~magnolia / 2010-05-04

Opinia o Samsung U700Posiadam ten telefon od półtorej roku. Zachwycił mnie swoim smukłym, estetycznym kobiecym wyglądem (czasem służy mi jako lusterko ;P) Niewielki, poręczny i zgrabny. Na aparat nie narzekam, mp3 również całkiem nieźle odgrywa. Menu jest bardzo intuicyjne, więc nawet nie trzeba zaglądać do instrukcji obsługi. Od czasu kupienia ani razu nie był w serwisie. Wiele razy lądował i jeszcze wyląduje gdzieś na twardym gruncie i o dziwo, obudowa, choć wygląda na niezbyt wytrzymałą nie rozpadła się. Wiadomo są jakieś rysy, ale nic pyzatym. To, jeśli chodzi o plusy. Przejdźmy do minusów: one przede wszystkim dotyczą obsługi, chociaż warto wspomnieć o słabej baterii. Zdarza się, że podczas dłuższej rozmowy telefon sam ją kończy. Kilka razy się zawiesił, ale to max. 4 razy w czasie 1,5roku użytkowania – więc chyba niewiele. Jednak największym mankamentem tego telefonu są wszechobecne teraz klawisze dotykowe: mało precyzyjne. To znaczy, gdy szukam szybko jakiegoś wykonanego połączenia w historii połączeń telefon nie nadąża z przeskakiwaniem pozycji. Prawy klawisz dotykowy ‘ strony www’ zgotował mi niespodziewanie wysoki rachunek za połączenie z Internetem. Po prostu, jeśli włożymy telefon do kieszeni albo torebki, a klawisze dotykowe skierowane są w stronę ciała, mogą się samoczynnie uruchomić. W ten sposób nie tylko można słono zapłacić za połączenie z netem, ale też za połączenia telefoniczne wykonane do ostatniego wybieranego numeru. Ta sama sytuacja z klawiszem środkowym Menu, po kilkakrotnym jego przypadkowym przyciśnięciu, np. w kieszeni, wyśle pustego sms’a na ostatni wybrany numer. Takich sms’ów mimowoli mój telefon wysłał ostatnio 18! Kolejna rzecz, przy pisaniu sms’ów można się wkurzyć, gdy kilka razy z rzędu klawisz dotykowy kasuje nam przypadkiem wpisany właśnie tekst. Dzieje się tak, ponieważ kciukiem można dotknąć tego klawisza chcąc przesunąć w prawo kursor tekstu.Mam nadzieję, że te praktyczne uwagi ‘z życia Samsunga U700’ pomogą komuś w podjęciu dobrej decyzji o zakupie telefonu.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

wygląd, waga,mp3,aparat,proste menu, póki co bezawaryjny od 1,5 roku

Wady

bateria, klawisze dotykowe

Extra informacje

1,5 roku użytkowania, kupiony w abonamencie

~elitka;** / 2010-01-29

Mam go już od ponad roku , zepsuł mi się ponieważ nie dbałam o niego , zawiozłam do naprawy i wymienili tylko przód , ogólnie nie jest zły , jak dla mnie Ok .a ktoś wspomniał o naprawie tego co miesiąc , wiec o ten telefon trzeba dbać albo po prostu kupić inny.Zachęcam do kupienia , ale też szanowania!!
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

Mały, cienki...itd.

Wady

Plastikowa tylna obudowa

Extra informacje

ponad rok już go używam kupiłam go za 580 zł

~mb / 2010-01-19

po zaledwie 7 miesiącach eksploatacji w miarę delikatnej zacząłem odwiedzac serwis to chyba wystarczy Gwarancja minęła a telefon nie działa
Bateria
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.00
Zalety

ładny

Wady

awaryjny i to bardzo

Extra informacje

od 2008 roku

~piotrek / 2009-06-10

SAMSUNG = SZAJSUNG, mamy 2 telefony D900i i U700 obydwa slidery. Po 4 i 5 miesiącach użytkowania padły gniazdka podłączenia ładowarki ( płaskie wejście). Ponieważ baterie mają słabe trzeba je często ładować i wtykać ładowarkę w gniazdko. "Autoryzowany" serwis Samsunga w Łodzi powiedział, że to uszkodzenie mechaniczne i olał naprawę gwarancyjną. Serwisy nieautoryzowane mają sterty tych telefonów i dobrze żyją z ich napraw. Tego typu rozwiązanie gniazdka jest wadą konstrukcyjną, którą producent ukrywa. Nokie od lat maja okragłe gniazdka które się nie psują. U700 po paru miesiącach wygląda jak znaleziony na ulicy - starta obudowa, luzy mechaniczne slidera. Nigdy wiecej SAMSUNG!!!
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
1.60
Zalety

wyświetlacz

Wady

obudowa, mechanika, gniazdka, wyświetlacz dotykowy

Extra informacje

4 miesiące 650

~piotr / 2009-05-27

Stanowczo odradzam ten telefon! Użytkuje go moja córka. Raz na miesiąc muszę rozbierać to plastikowe "cacko". Klawisz aparatu wypada. Teraz w szczelinie w którą się wprowadza kontakt ładowarki zagięły się kontakty - wyprowadzone wprost z płytki drukowanej. To masakra. Nie kupujcie telefonów z takim łączem ładowarki - okrągły kontakt jest dużo lepszy. Obudowa sie rysuje i ściera. Można go używać jako lusterka i mieć dodatkowy telefon do rozmów innej marki. To taki telefon pełen gadżetów których nie można wykorzystać bo mechanika i obudowa do d. Ma kilka miesięcy a wygląda jak znaleziony na ulicy.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.80
Zalety

wyświetlacz

Wady

słaba obudowa, kiepskie łacze ładowarki,

Extra informacje

5 miesięcy, 600 pln

~2234 / 2009-04-17

Ogólnie tel nie jest zły. Mam go od 2 miesięcy. Polecam czarną obudowę jest ładniejsza. To mój kolejny Samsung, wszystko byłoby ok, gdyby nie to notorycznie włączające się 3G, które potrafi w kilka godz. rozładować całą baterię.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20

~ewka98 / 2009-04-02

Dla mnie jest świetny w odróżnieniu mojego poprzedniego telefonu Sony Erricson K700i. Robi supcio zdjęcia w wogóle jest super.Osobiście polecem.Samsung robi najlepsze telefony wysuwane, a więc może ktoś zdecyduje się.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

Wszystko jest super i robi super zdjęcia

Wady

Extra informacje

~mileyU700 / 2009-03-22

mam ten telefon jeden dzień i moim zdaniem świetnie sie sprawuje ma świetny aparat dużą pamięć i co najważniejsze miejsce na karty "MicroSD"Samsungi są teraz najczęściej sprzedawane bo jak ją kupowałam to sprzedawca powiedzia łże nie ma już rzadnego i musiałam zamawiać oczywiście były inne ale mój tata powiedział że mam wziąć ten bo ma dobry aparat i dużą pamięć .ogolnie oceniam go na 6-
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

ma bardzo dobry aparat i wejscie na karty pamięci"microSD"

Wady

Extra informacje

jeden dzień 1125

~Hadek / 2009-03-15

Mam ten telefon około 2 miesięcy. Ogólne wrażenia z użytkowania tego telefonu mam dobre. Jednak posiada on szereg drobnych niedoróbek (moim zdaniem). A mianowicie:1. Java - wszystkie programy Java są wgrywane do katalogu "gry i inne" znajdującego się w pamięci wewnętrznej telefonu, która wynosi ok 40 MB - nie byłoby w tym nic dziwnego - w końcu 40 MB starczy na przechowywanie wielu aplikacji - jednak aplikacje Javy można wgrywać jedynie poprzez WAP. Nie ma możliwości ściągnięcia programu a potem poprzez kabel bądź bluetooth wgrania ich na fon. Poza tym nie można działającego programu posłać w tło (choćby popularne mobilne gg), konkurencja pod tym względem wypada znacznie lepiej np. SonyEricsson.2. Do telefonu dołączana jest - podobnie jak do innych samsungów przeglądarka internetowa NetFront Browser v3.4 oraz czytnik RSS. Nie są to złe aplikacje, jednak istnieją lepsze. Polecam ściągnąć Operę Mini - jest darmowa, a dzięki technologii kompresji stron www pozwala oszczędzić na kosztach połączenia. Poza tym wbudowany w Operę czytnik RSS działa znacznie lepiej i szybciej.3.Aparat 3,2 Mpix oferuje całkiem niezłą jakość zdjęć, choć często wychodzą zdjęcia poruszone. Podobnie jak większość podobnych komórek, zdjęcia najlepsze wychodzą przy dobrym oświetleniu.4. Baterianie wiem jaką ma pojemność, ale po dobrym sformatowaniu i umiarkowanym użytkowaniu i ok. 3 godzinach słuchania mp3 pozwala na pracę do 3 dni. W porównaniu do innych telefonów z tej półki U700 wychodzi przeciętnie.5. Wyświetlacznależy do dość sporych,ma ponad 2 cale. Oferuje rozdzielczość 320x240px. Pozwala na wygodne przeglądanie stron www czy czytanie dokumentów doc i pdf. Spotkałem się z opiniami na forum, że telefon obsługuje również format pps - jednak nie udało mi się tego stwierdzić :]6Jakość wykonania i wygoda użytkowaniaTelefon ma plastikową obudowę i wyposażony jest w dotykowe przyciski.Niektórym się to podoba, innym nie. Ja uważam, że trzeba się do tego rozwiązania przyzwyczaić. Na początku zdarzało mi się wciskać je przypadkowo. Aha... dotykowe są tylko przyciski nawigacyjne, wysuwana klawiatura jest już wykonana w standardowej technologii, czyli bez udziwnień.7. ŁącznośćPliki wgrywane poprzez bluetooth są automatycznie zapisywane do pamięci telefonu. Przydałaby się możliwość zmiany domyślnej lokalizacji zapisu, tak jak to jest w przypadku zdjęć i filmów. Jest to drobna niedogodność bez której jednak można się obyć.Do plusów należy doliczyć oprogramowanie Samsung PC Studio pozwalające na edycję na komputerze kontaktów w telefonie itp. Można również użyć programu do łączenia komputera z internetom poprzez komórkę.Podsumowując, U700 jest dobrym telefonem oferującym dużo funkcji za niewygórowaną cenę. Jest po prostu ładny lekki i płaski (12mm).
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00
Zalety

* duży wyświetlacz* czytnik kart MicroSD* lekki i płaski* obsługa technologi 3,5G

Wady

* brak radia* brak możliwości minimalizacji aplikacji Java* czasem przyciski dotykowe denerwują

Extra informacje

Telefon posiadam 2 miesięce (podczas których intensywnie go testowałem); kupiony za 1 zł w play mix

~Sylwia / 2009-03-03

mam ten telefon od grudnia...od razu jak kupiłam zawieszał się a jak go upuściłam to skakał ekran i zmieniały się kolory;/ Zaniosłam na serwis, naprawę uznali, ale czekałam na niego przeszło 2 tygodnie.. Gdy przyszłam go odebrać po paru minutach zaczęło mi wyskakiwać niebieskie okienko i nie dało się tego wyłączyć. Babka od serwisu powiedziała że trzeba będzie wgrać nowy program... no i tak 2 raz w ciągu miesiąca poszedłdo naprawy... do tej pory go nie mam... Jeśli po oddaniu nadal będzie się tak działo to oddadzą mi kasę... J myśle bo chce kupić inny fon a nie to badziewie.. NA ten telefon patrz ale nie dotykaj... Mi sreberko nie odłaziło bo miałąm w ochraniaczu. Strasznie się rysa szybka a z tyłu odpryskuje lakier i robią się dziórki... NIE KUPUJCIE TEGO GRATA!!!!!!!!! DOBRZE RADZĘ!!!!!!!
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
1.00
Zalety

Ładny wyglądPatrz nie dotykaj

Wady

odpryskuje lakier.zawiesza sięwyskakuje błąd związany z producentem Samsungcichy głośniknie można zmieniać dźwięku smsnagrania wideo tylko 15 sekundnie można wysyłać mms'ówKąpletny grat

Extra informacje

miesiąc 499zł

~małgorzata / 2009-02-24

telefon jest o bardzo dobrych parametrach dobrze wykonany z dyżym wyświetlaczem tylko bardzo krotko trzyma bateria
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

duży wyświetlacz robi super zdjęcia łatwy w obsłudze

Wady

słaba bateria

Extra informacje

mam go od prawie 3 miesięcy i kupiłam go w salonie plus GSM W MIX 4

~sinus / 2009-02-13

Telefon mam jakiś miesiąc. Jest bardzo dobry. Ale mam wrażenie, że przez te dotykowe klawisze telefon dostaje opóźnienia.... Ale dzięki tym klawiszom telefon jest naprawdę ładny, czasami używam go jako lusterko...
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

Ładny wygląd, wyświetlacz

Wady

brak możliwości wyłączenia dźwięków klawiszy (można bocznym klawiszem, ale ja np chce mieć dźwięki np błędów), jest flash lecz nie ma funkcji latarki...

Extra informacje

na umowę jakiś miesiąc temu... :P

asica / 2009-02-08

Proszę pomóżcie !!!!!!!!!!!! Mam ten telefon od grudnia i korzystanie z niego sprawia mi przyjemność. Jednak nie do końca, mianowicie po włożeniu dodatkowej karty pamięci mam problemy z wgraniem utworów z komputera.. Gdy pamięć telefonu jest pełna powinien tak mi się wydaje automatycznie przerzucać na dodatkową pamięć (kartę pamięci) jednak instrukcja obsługi nic na ten temat nie mówi.. Był już w serwisie przeglądany i ma nowy program . Dalej nie wiem co robić ????? Jeśli ktoś może proszę pomóżcie..............
Zalety

ekskluzywny wygląd, fajne dżwięki

Wady

zbyt szybka reakcja na dotyk

Extra informacje

dwa miesiące

~eella / 2009-02-04

ostatnio zablokowałam sobie jedna osobe zeby do mnie nie dzwoniła ale niestety teraz nie wiem jak to zrobic zeby ja odblokowac????pomóżcie mi3 mies
Bateria
Cena/Jakość
Parametry
Wyświetlacz
3.00
Zalety

Wady

Extra informacje

3 mies

~kanam95 / 2009-01-30

Nawet fajny telefon tylko denerwujące są te klawisze dotykowe ale ogólnie ok.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60

~---moniska5215--- / 2009-01-29

Model ten miałam przez ok 3 miesiące..na początku ogólnie mi się podobal,miał swój wygląd itp..po pierwszych tygodniach zaczął się psuć..na początku zacinał się i klawisze dotykowe przestawały dzialac...oddałam do naprawy, zapłaciłam 80 zł naprawili,odebrałam,ale znow zaczęło się to samo..z tym,ze jeszcze glosnik nie działał..oddalam go jeszcze raz i co,powiedzieli ze coś się stało w korpusie i nie da się już go naprawic,,teraz mogę go tylko wyrzucić do śmieci...ZŁOM!!
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.00
Zalety

-ładne zdjęcia-możliwość robienia zdjęć przednim aparatem-działa gg w nim

Wady

-cicho grająca muzyka-krótko trzymająca bateria-przy każdym włączaniu telefonu karta pam. się długo ładuje,to samo z odtwarzaczem

Extra informacje

Mam go juz ok 3 msc,kupilam na allegro za 450 zł

~Bartek / 2009-01-24

Telefon bardzo mnie rozczarował, kupiłem go ze względu na markę. Wcześniej miałem 2 samsungi i były naprawdę O.K. Ale nie U700 który jest bardzo nie wygodny w obsłudze ze względu na dotykowe przyciski które są bardzo nie precyzyjne.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.80

~kkk / 2008-12-12

mam ją od 2 tygodni nic się w niej nie psuje jak na razie nie odchodzi farba. Maodromną pamięc
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

duza pamięc, duzy ekran,

Wady

Extra informacje

2 tygodnie

~Lol-a / 2008-11-16

Noe no jak dla mnie jest poprostu bosski ;p
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00

~Martinka / 2008-10-30

Kocham go ;)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00

~poli / 2008-10-23

Wykonanie...beznadzieja odpryskuje farba,niezawsze wykonuje polecenia,zawieszke łapie.Parametry OKBateria niewypowiadam sięWyswietlacz OK,fajny bo duzyCena/Jakosc tak jak widac ocena na3
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.25
Zalety

dobrze i czysto otwarza muzyke,duzy wyswietlacz

Wady

JW

Extra informacje

~nick;) / 2008-10-04

Mam ten telefon od kwietnia i nie zamieniła bym go na żaden inny:) Poprostu KOCHAM ten telefonik jest zaj...fajny:):):):):) Według mnie jest to telefon z samymi plusami pomijając tą farbę:):):):):)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

-duży wyświetlacz-bardzo dobry aparat-dotykowa klawiatura-super obrotowe kółko-leciutki-ultrapłaski

Wady

tylko jeden:-schodzi farba z boków telefonu ale na szczęście można złożyć reklamacje i naprawią:):):)

Extra informacje

5 miesięcy kupiłam w play za 1zł

~kasica222 / 2008-06-01

telefonik bardzo ladny,lekki,super aparat(3,2Mpx) niestety w starciu z moim "starym" Z400 wymięka-jak narazie bo fona mam 2 tyg wiec sie okaże "w praniu " na pierwsze kroki z tym fonem oceniam na 5 ! szybki net,dobre połączeie z PC,możliwośc ustawienia wlasnego dzwonka na sms-a...opcji ma fuuuullll ale trzeba uwazać ponieważ fon jest bardzo cienki i istnieje możliwośc złamania go...mimo wszystko polecam to cacuszko;)Pozdro
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

duzo by pisać...

Wady

chyba troszkę za cienki,w słoneczne dni mało czytelny wyświetlacz

Extra informacje

2 tyg. za 1 zl

~Niutek / 2008-03-28

telefon jest swietny.. kupilam go wczorajji prawie cala noc sie nim bawilam. mam tylko pytanie: ile w nim trzyma bateria??
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.67

~karol55555 / 2007-12-22

no wiec mam samsunga u 700 od 2 miesiecy. telefonik kupilem jako nowy i jestem troszke niezadowolony z niego .u700 ladnie sie prezentuje jest bardzo lekki i cienki tylko minusem jest to ze sciera sie lakier z obudowy a to brzydko wyglada. do funkcji nie ma co sie przyczepic, swietne robi zdjecia... kolejnym minusem jest to ze filmy sa bardzo slabej jakosci w porownaniu do mojego poprzedniego telefonu,ktorym byla nokia n70. bateria trzyma tak ok 3-4 dni.. odtwarzacz muzyki tez jest taki sobie , troszke za cicho gra tak samo jest jak ktos dzwoni.. telefon ten nie ma radia i mozliwosci ustawienia dzwonka mp3 na sms-a tylko polifonia ;-( najlepszym "bajerem" w tym telefonie jest dotykowa klawiatura i pokretło.. na poczatku troche denerwuje ta klawiatura przez przypadkowe dotkniecia ale idzie sie przyzwyczaic do niej.. tak wiec jesli chodzi wam o telefon ktory na fajnie wygladac kupujcie go a jesli poszukujecie telefonu ktory bedzie mial bajery to nie kupujcie go.. ja go juz sprzedajejesli macie jakiekolwiek pytania piszcie na e mail [email protected] pozdrawiam
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.40
Zalety

zadne

Wady

wszystko

Extra informacje

2 miesiace

~sokrates / 2007-12-14

zobaczcie jaki wyglad super i funkcje tez ma super chorowalem na ten telefon ale wybralem u600 ma ra dio a U700 nie ma z koleji U600 nie ma UMTS a U700 ma , jedyna roznica i wyglad b.podobny UMTS jest mi nie potrzebny po co mam przy dzwonieniu ogladac kogos? pozatym funkcje te same! a cenowo 200zl roznicy polecam oba telefony sa super z wygladu i funkcje maja b.dobre jak w noki N73 ja wybralem samsunga u600 mam opis na forum o u600
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

mega wyglad i funkcje aparat 3,2 duzy wyswietlacz dobra przegladarka int.

Wady

schodzi sreberko z boku telefonu

Extra informacje

Elektronika Samsung U700 opinie