Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Inne usługi internetowe
  • /
  • SPEEDOMAT.pl
  • /
  • 1

Opinie o SPEEDOMAT.pl

www.speedomat.pl

Internet SPEEDOMAT.pl opinie
Cena/Jakość
4.67
Obsługa klienta
4.67
Terminowość
4.67

Średnia ocen

4.67

w skali od 1 do 5.

 

SPEEDOMAT.pl opinie SPEEDOMAT.pl
4.67 1462

Jan / 2023-01-24

W sieci znaleźć można chyba z kilkadziesiąt speed testów do sprawdzania prędkości łącza. Odkąd pamiętam poszukiwałem rozwiązania, które dostarczy mi mocnych argumentów do dowiedzenia, że używany przeze mnie Internet nie śmiga tak, jak obiecywał operator. Ten speed test faktycznie mocno odbiega od innych, popularnych testów. Polecam!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Teodor / 2023-01-18

Coś czułem, że szybkość mojego internetu światłowodowego nie jest taka, jak obiecywano mi podczas podpisywania umowy. Przeprowadzony przed momentem test tylko potwierdził moje przypuszczenia. Natychmiast składam reklamację do operatora. Wy także nie dajcie się wykorzystać. Przeprowadźcie darmowy test szybkości Internetu, gdy tylko zawrzecie umowę z dostawcą usługi.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Herbert / 2023-01-12

Godny zaufania, prosty speedtest udostępniony za 0 zł. Kliknęłam start, odczekałam i po dosłownie minucie już pokazały się rezultaty. Fajnie, że na stronie z narzędziem znalazła się króciutka instrukcja, jak właściwie wykonywać speedtest, żeby pomiary były nieprzekłamane. Wyszło na to, że słaby Internet to nie wina dostawcy usługi, ale przede wszystkim moja.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Ignacy / 2023-01-09

Najrzetelniejszy, ogólnodostępny speedtest na jaki udało mi się trafić! A sporo ich było... Speedtest testuje jakość downloadu, jakość uploadu i jakość połączenia między komputerem a odległym serwerem - z naprawdę dużą dokładnością. Ja przetestowałem swoje łącze przewodowo, bo przy połączeniu Wi-Fi wyniki mogą okazać się nieprawdziwe.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Leszek / 2023-01-04

Wykonałem ten test, ponieważ po udostępnieniu Internetu drugiemu najemcy okropnie spadła jakość łącza. Seriale zacinały się, portale nie chciały się załadować itp. Było to okropnie wkurzające. Po odłączeniu od sieci wszystkich urządzeń od razu Internet zaczął działać tak jak deklarował operator. Warto zajrzeć tu zanim udacie się z zażaleniem do swojego operatora :D.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Filip / 2022-12-25

Po tylu latach nareszcie pojawił się test jakości światłowodu, który generuje wyniki w 100% obiektywne. Dodatkowo jest za free. Postępowałam tak, jak zalecali twórcy testu i ku mojemu niemałemu zdziwieniu okazało się, że domowy Internet jest tak szybki jak deklarował operator :O!!! Jestem w szoku, serio... Idealnie, że odrębnie wyświetlane są prędkość pobierania danych, prędkość wysyłania danych oraz czas reakcji. Naprawdę polecam. Nie spotkałam nigdy indziej bardziej miarodajnego, a do tego nieodpłatnego, tak samo działającego narzędzia.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Marcin / 2022-12-20

Bezproblemowy, profesjonalny test szybkości łącza. U nas na stałe w zapamiętanych zakładkach. Analizuje nie tylko jakość pobierania danych i jakość wysyłania danych, ale również jakość połączenia między urządzeniem a serwerem. Pokazuje wyniki w 100% prawdziwe. Mamy co do tego pewność, bo zestawiliśmy je z pomiarami z certyfikowanego narzędzia typu speed test. Wyszło praktycznie generalnie to samo, a nie musieliśmy tyle czekać na wyniki, rejestrować się itp. W przypadku naszego Internetu okazało się, że powodem zbyt wolnego Internetu jest zbyt duża ilość urządzeń podpiętych do domowej sieci.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Marek / 2022-12-19

To jedyny ze sprawdzonych przeze mnie testów prędkości Internetu, który pokazuje podobne lub nawet identyczne wyniki, jak certyfikowane narzędzia typu speed test. Polecam szczególnie, jeśli dużo korzystacie z Internetu i zależy wam na takiej jakości łączy, jak mówi umowa. Niezawodny internet to niezbędnik w mojej pracy. Dlatego musi działać dokładnie tak, jak powinien. Z całą pewnością nie wolniej.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Alicja / 2022-12-07

Bez wątpienia najrzetelniejszy net speed test z jakiego korzystałem w ostatnich miesiącach! Sprawdzenie szybkości łącza jest błyskawiczne i bezproblemowe – raczej dla każdej osoby, nie trzeba posiadać wiedzy technicznej. Ja konkretnie wykonałem test prędkości UPC, gdyż miałem przeczucie, że mój operator nie dotrzymuje danego słowa. Na domiar złego witryna, na której zamieszczony jest zalecany tester prędkości UPC, coś często nie chce się otwierać, przynajmniej u mnie. Summa summarum pomiar prędkości internetu przy użyciu tego testera pokazał, że problem leży gdzieś indziej. To jedyny, moim zdaniem, warty uwagi tester prędkości internetu na polskim rynku. Duży plus za to, że jest darmowy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Julian / 2022-12-01

Tester szybkości internetu działający bardzo podobnie jak speed test Ookla, jednak według mnie ten na tej stronie generuje wyniki w krótszym czasie i są one klarowniej pokazane. Dodatkowo na stronie zamieszczono odnośnik do innego speed testu, więc można potem zestawić ze sobą parametry z obu stron. Korzystałem wcześniej z wszystkich popularnych stron do sprawdzania prędkości internetu, jak speed tester Netia (posiadam internet i telewizję z Netii), Speed by Ookla czy speed test Komputer Świat, dlatego widzę różnicę. Dodam tylko, że każdy miernik prędkości internetu wymaga przestrzegania instrukcji jego twórców. To niezbędne dla otrzymania wiarygodnych wyników.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Dominik / 2022-11-25

Rekomenduję tę stronę każdemu, kto zawsze wchodził tylko na stronę speed test net. W niespełna minutę zweryfikowałem prędkości internetu Orange - stacjonarnego i mobilnego na wszystkich używanych urządzeniach, w mieszkaniu i biurze. Co istotne, dla przeprowadzenia oceny parametrów internetu tym testerem nie trzeba ściągać żadnych plików. Klikasz i praktycznie natychmiast widzisz wynik. Ten test speed internet tylko potwierdził, że mój internet nie osiąga takich parametrów, jak gwarantuje umowa. Za co więc płacę?! Naprawdę rozważam złożenie skargi...
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Alicja / 2022-11-19

Zanim trafiłam tutaj sprawdzałam parametry łącza za pomocą speed testu Google lub speed testu Ookla. Uważam jednak, że ten test prędkości internetu zapewnia bardziej miarodajne wyniki, tj. najbliższe temu, co „czuję” intuicyjnie. Okropnie zamulały mi multimedia. Nie mogłam swobodnie obejrzeć żadnego filmu. Speed test wykazał, że zarówno prędkość pobierania, jak i przesyłania danych nie są zgodne z parametrami, które miałam obiecane! Aktualnie czekam na odpowiedź na reklamację. Polecam ten tester tym bardziej, że można sprawdzić nie tylko prędkość łącza, ale także inne, ważne parametry.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Eryk / 2022-11-15

Moim zdaniem to na ten moment jedyny warty uwagi tester prędkości internetu w Polsce! Za to odradzam korzystanie z testów prędkości internetu udostępnianych przez samych dostawców, jak Speed Tester Orange, Speed Test Netia, Speed Test Inea, Speed Test Vectra czy UPC Speed Test. Najprawdopodobniej będą oni faworyzować własną ofertę i deprecjonować usługi konkurencji. Wydaje mi się, że każdy duży dostawca internetu posiada już własny tester speed. Teraz korzystam z usług Vectry i jestem raczej zadowolony. Jednak jako klient tej firmy do raportu z Vectra Speed Testu podchodzę z pewnym dystansem i każdorazowo zestawiam wyświetlone parametry z wynikami z innych stron typu internet test speed. Ostatnio wchodzę w zasadzie już tylko na tę stronę.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Grzegorz / 2022-11-13

Po analizie wielu ofert zdecydowałam się na światłowód w zestawie z telewizją UPC w Play’u. Zgodnie z umową miałam mieć łącze do 1 Gb/s. Natychmiast po zainstalowaniu usługi w moim mieszkaniu wykonałam na laptopie UPC test prędkości (obecnie speed test Play). Liczby okazały się nieco niższe niż na otrzymanej broszurce, ale zdaję sobie sprawę, że deklarowane prędkości i te zwykle dostępne w realu rzadko są takie same. Dodatkowo wykonałam pomiar szybkości łącza za pomocą Ookla speed testu oraz niezależnego rozwiązania z tej strony. Całe szczęście UPC speed test wyświetlił niemal identyczne wyniki, więc nie muszę składać zażalenia ?. Jednak od teraz zamierzam wchodzić tylko na tę stronę, a nie na speed test UPC, gdyż mam większe zaufanie do speed testu, którego właścicielem NIE jest mój operator.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Gustaw / 2022-11-07

Jeden z nielicznych na krajowym rynku wifi speed testów, który zapewnia wiarygodne, powtarzalne wyniki. Wg mnie odzwierciedla faktyczne możliwości internetu. Jako gamer-amator, ekspert SEO i klient różnych, małych i dużych dostawców internetu na przestrzeni czasu, miałem szansę sprawdzić chyba wszystkie popularne, bezpłatne aplikacje do testowania prędkości łącza. W tej chwili ten tutaj to mój ulubiony speed test. Przedtem do analizy prędkości internetu głównie używałem speed testu T-mobile, ponieważ T-mobile speed test dodatkowo pokazuje ocenę internetu dla gier on-line, aczkolwiek odnoszę wrażenie, że strona ta trochę zawyża wyniki (prawdopodobnie dlatego, że mam internet właśnie w T-mobile). Bez zarzutu, przynajmniej w moim przypadku, sprawdzał się także dsl speed na stronie dsl.cz oraz rzecz jasna test speed net.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Marcin / 2022-10-26

To BMW w swojej kategorii – rzeczywiście wiarygodny i niezależny speed test for internet. Do tego całkowicie bezpłatny! W internecie znajdziemy rozmaite narzędzia typu test speed internet. Na topie w wyszukiwarce są na przykład Speed Test Orange, Speed Test MultiMedia czy Inea Speed Test. Chyba już każdy duży dostawca internetu udostępnił swój własny test prędkości łącza. Jednak będąc klientem Orange mam wątpliwości, czy Orange Speed Test na pewno wyświetla rzetelne wyniki – czy czasem nie zawyża wyników na swoją korzyść. Z kolei speed test internet na konkurencyjnej stronie może z dużym prawdopodobieństwem wyświetlać niższe parametry. Dlatego do sprawdzania prędkości łącza rekomenduję niezależny SpeedTest. Doskonale radzi sobie on jako speed test wifi (bez użycia kabla). Dla pewności porównałem wyniki z rezultatami z innej, miarodajnej aplikacji internet speed. Wyniki są zgodne.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Oskar / 2022-10-26

Godny polecenia, prosty speed test dostępny bezpłatnie. Kliknęłam start, poczekałam i po około minucie już pokazały się wyniki. Punktuje to, że na stronie z narzędziem znalazła się zwięzła instrukcja, jak właściwie przeprowadzać speedtest, żeby pomiary były zgodne z prawdą. Okazało się, że mulący Internet to nie wina operatora, ale przede wszystkim moja.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Edward / 2022-10-20

W Internecie jest sporo speed testów do testowania szybkości łączy. Przez kilka miesięcy szukałem narzędzia, które dostarczy mi silnych podstaw do udowodnienia, że mój domowy Internet nie osiąga takich parametrów, jak mówi umowa. Ten speed test rzeczywiście wyraźnie różni się od innych, podobnych narzędzi. Polecam każdemu!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Zofia / 2022-10-16

Zrobiłem ten test, bo po ”pożyczeniu” Internetu współlokatorom bardzo zamulał. Filmy ścinały się, strony nie chciały się ładować itd. Było to straszliwie denerwujące. Po odłączeniu od sieci wszystkich urządzeń nagle Internet zaczął śmigać tak jak powinien. Warto zajrzeć na tą stronę zanim przelejecie żale na swojego operatora ;-).
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Emil / 2022-10-14

Od jakiegoś czasu czułem, że prędkość światłowodu nie jest taka, jak mówi umowa. Wykonany tutaj test dodatkowo mnie w tym utwierdził. Po świętach wysyłam zażalenie do dostawcy Internetu. Wy też nie dajcie się wykorzystywać. Uruchomcie bezpłatny test prędkości łącza, gdy tylko podpiszecie umowę z operatorem.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Elżbieta / 2022-10-11

Po tylu latach w końcu ktoś zrobił test prędkości łącza, który zapewnia wyniki w 100% wolne od błędów. Jakby tego było mało jest dostępny bez opłat. Zrobiłam tak, jak pokazano w instrukcji i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu okazało się, że domowy Internet osiąga takie parametry jak obiecywał operator :O!!! Niebywałe, serio... Punktuje to, że odrębnie pokazywane są jakość pobierania danych, jakość wysyłania danych oraz jakość połączenia między urządzeniem a serwerem. Bardzo polecam. Nie spotkałam nigdzie bardziej wiarygodnego, a do tego dostępnego bez opłat, tak samo działającego rozwiązania.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Zuzanna / 2022-10-02

Najbardziej miarodajny, ogólnodostępny speedtest na jaki udało mi się trafić! A uwierzcie, że trochę ich było... Speedtest testuje jakość downloadu, jakość uploadu i jakość połączenia między komputerem a odległym serwerem - z naprawdę rekordową dokładnością. Ja testowałem swoje łącze przy połączeniu z siecią kablem, bo przy połączeniu Wi-Fi wyniki mogą okazać się nieprawdziwe.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Włodzimierz / 2022-10-01

Banalny w obsłudze, wolny od błędów test jakości internetu – w tym światłowodu. W naszym mieszkaniu na stałe w pasku przeglądarki. Testuje nie tylko szybkość pobierania danych czy szybkość wysyłania danych, ale również ping. Zapewnia wyniki w 100% miarodajne. Mamy co do tego pewność, bo zestawiliśmy je z wynikami z certyfikowanego rozwiązania. Wyszło niemalże to samo, a nie musieliśmy tyle czekać na wyniki, rejestrować się etc. W naszym przypadku okazało się, że przyczyną niestabilnego Internetu jest zbyt duża ilość urządzeń podpiętych do wspólnej sieci.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Kamil / 2022-09-14

To jedyny spośród znalezionych przeze mnie testów szybkości łącza, który zapewnia zbliżone lub nawet takie same rezultaty, jak certyfikowane narzędzia. Polecam zwłaszcza, gdy intensywnie używacie Internetu i zależy wam na takiej szybkości łącza, jak obiecywał wam operator. Superszybki internet to fundament mojej firmy. Dlatego musi śmigać dokładnie tak, jak obiecywał operator. W żadnym wypadku nie słabiej.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Dawid / 2022-09-06

Po przejrzeniu chyba dziesiątek różnych propozycji podpisałam umowę na Internet światłowodowy w zestawie z telewizją UPC w Play. Miałam obiecany Internet światłowodowy do 1 Gb/s. Niezwłocznie po podłączeniu usługi w moim M włączyłam na komputerze UPC test prędkości (teraz właściwie to speed test Play). Wyszło nieco mniej niż na otrzymanej broszurce, ale zdaję sobie sprawę, że obiecywane prędkości i te najczęściej dostępne w realu bynajmniej nie są tożsame. Dodatkowo wykonałam pomiar szybkości światłowodu z wykorzystaniem Ookla speed testu oraz niezależnego rozwiązania z tej witryny. Całe szczęście UPC speed test wyświetlił bardzo podobne liczby, więc nie muszę składać zażalenia ?. W każdym razie od teraz zamierzam wchodzić tylko na tę stronę, a nie na speed test UPC, gdyż mam większe zaufanie do speed testu, którego właścicielem NIE jest mój operator.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Marceli / 2022-09-02

Bez dwóch zdań najlepszy net speed test z jakiego miałem przyjemność korzystać w ostatnim roku! Przetestowanie prędkości internetu jest szybkie i łatwe – wydaje mi się, że dla każdego, nie trzeba być ekspertem. Ja akurat przeprowadzałem test szybkości UPC, ponieważ miałem wrażenie, że mój dostawca nie dotrzymał warunków umowy. Co więcej strona, na której znajduje się firmowy tester prędkości UPC, jakoś często nie chce się ładować, przynajmniej na moim laptopie. Na szczęście pomiar prędkości internetu za pomocą tego testu wykazał, że przyczyna tkwi gdzieś indziej. To jedyny, w mojej ocenie, godny polecenia tester prędkości internetu w Polsce. Wspomnę jeszcze, że jest bezpłatny.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Grażyna / 2022-08-27

Tester szybkości internetu działający podobnie jak speed test Ookla, jednak według mnie ten na tej stronie generuje wyniki w krótszym czasie i są one przyjaźniej zaprezentowane. Dodatkowo na stronie zamieszczono odnośnik do innego speed testu, więc można potem zestawić ze sobą parametry z obu stron. Korzystałem wcześniej z wielu narzędzi do sprawdzania prędkości internetu, jak speed tester Netia (posiadam światłowód z Netii), Speed by Ookla czy speed test Komputer Świat, dlatego widzę różnicę. Dodam tylko, że każdy test prędkości łącza wymaga przestrzegania instrukcji jego twórców. To warunek otrzymania rzetelnych wyników.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Leszek / 2022-08-21

Rekomenduję tę witrynę każdemu, kto zawsze wchodził tylko na stronę speed test net. W niespełna minutę zweryfikowałem prędkości internetu Orange - stacjonarnego i mobilnego na wszystkich używanych sprzętach, w mieszkaniu i biurze. Co istotne, dla przeprowadzenia oceny szybkości internetu tym testerem nie trzeba instalować żadnych plików. Włączasz i praktycznie natychmiast widzisz wynik. Ten test speed internet tylko potwierdził, że mój internet nie osiąga takich parametrów, jak deklaruje mój operator. Za co więc płacę?! Poważnie rozważam złożenie skargi...
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Fabian / 2022-08-15

Do tej pory sprawdzałam szybkość łącza za pomocą speed testu Google oraz testu Ookla. Uważam jednak, że ten test prędkości łącza oferuje bardziej rzetelne wyniki, czyli najbliższe temu, co „czuję” w praktyce. Bardzo opornie chodziły mi multimedia. Nie mogłam płynnie obejrzeć żadnego serialu. Test prędkości łącza wykazał, że zarówno prędkość pobierania, jak i wysyłania danych nie są zgodne z parametrami, które mi obiecywano! Obecnie czekam na rozpatrzenie złożonej reklamacji. Polecam to narzędzie tym bardziej, że można zbadać nie tylko prędkość internetu, ale także inne, kluczowe parametry.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Paweł / 2022-08-07

Godny zaufania, bezproblemowy speedtest udostępniony za 0 zł. Kliknęłam start, odczekałam i po dosłownie minucie już otrzymałam rezultaty. Piątka z plusem za to, że na stronie z narzędziem znalazła się króciutka instrukcja, jak właściwie wykonywać speedtest, żeby pomiary były zgodne ze stanem faktycznym. Wyszło na to, że słaby Internet to nie wina dostawcy usługi, ale w dużej mierze moja.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Krystian / 2022-08-03

Jeden z niewielu na polskim rynku wifi speed testów, który generuje rzetelne, powtarzalne wyniki. W mojej ocenie odzwierciedla realne możliwości usługi. Jako doświadczony gracz, SEO-wiec i klient różnych, mniejszych i większych operatorów na przestrzeni dwóch dekad, miałem „przyjemność” sprawdzić prawdopodobnie wszystkie dobrze wypozycjonowane, darmowe narzędzia do testowania szybkości łącza. W momencie pisania opinii ten na tej stronie to mój ulubiony speed tester. W ostatnich latach do sprawdzania prędkości łącza głównie korzystałem ze speed testu T-mobile, gdyż T-mobile speed test dodatkowo wyświetla ocenę łącza dla graczy online, przy czym wydaje mi się, że narzędzie to nieco zawyża wyniki (prawdopodobnie dzieje się tak dlatego, że posiadam internet właśnie w T-mobile). Bardzo fajnie, przynajmniej u mnie, sprawdzał się za to dsl speed ze strony czeskiego dostawcy internetu oraz naturalnie test speed net.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Dariusz / 2022-07-28

Według mnie to aktualnie jedyny warty zaufania speed test na polskim rynku! Za to odradzam korzystanie z testerów prędkości internetu tworzonych przez dominujących dostawców, jak Speed Tester Orange, Speed Test Netia, Speed Test Inea, Speed Test Vectra czy UPC Speed Test. Prawdopodobnie będą oni faworyzować własne usługi i deprecjonować konkurencję. Wydaje mi się, że każdy popularny dostawca internetu wypuścił na rynek własny speed tester. Aktualnie korzystam z usług Vectry i jestem całkiem zadowolony. Jednak jako klient tej firmy do raportu z Vectra Speed Testu podchodzę z dużym dystansem i obligatoryjnie zestawiam wyświetlone wyniki z wynikami z innych narzędzi typu internet test speed. W ostatnim czasie wchodzę w sumie już tylko na tę stronę.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Kazimierz / 2022-07-28

Zrobiłem ten test, bo po ”pożyczeniu” Internetu współlokatorowi bardzo spowolnił. Filmy ścinały się, strony nie chciały się ładować itd. Było to straszliwie denerwujące. Po odłączeniu od sieci wszystkich urządzeń nagle Internet zaczął śmigać tak jak pierwszego dnia. Warto zajrzeć na tą stronę zanim wyślecie reklamację do swojego operatora ;-).
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Arkadiusz / 2022-07-22

To majstersztyk w swojej kategorii – faktycznie miarodajny i niezależny speed test for internet. Do tego całkowicie darmowy! W internecie znaleźć można różnorodne aplikacje typu test speed internet. Na pierwszych stronach w wyszukiwarce są między innymi Speed Test Orange, Speed Test MultiMedia czy Inea Speed Test. W zasadzie już każdy znany dostawca internetu wypuścił swój własny tester prędkości łącza. Jednak jako klient Orange mam wątpliwości, czy Orange Speed Test na pewno wyświetla mi miarodajne wyniki – czy czasem nie zawyża wyników na swoją korzyść. Z kolei speed test internet innego dostawcy internetu może z wysokim prawdopodobieństwem wyświetlać niższe parametry. Dlatego do obiektywnej oceny prędkości łącza warto wybrać niezależny Speed Test. Świetnie radzi sobie on jako speed test wifi (bez połączenia kablem). Dla pewności porównałem wyniki z raportem z innej, niezależnej aplikacji internet speed. Wyniki są tożsame.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Bartosz / 2022-07-16

W Internecie znaleźć można chyba z kilkadziesiąt speed testów do sprawdzania szybkości łączy. Odkąd pamiętam szukałem narzędzia, które dostarczy mi solidnych podstaw do dowiedzenia, że używany przeze mnie Internet nie działa tak, jak obiecywał operator. Ten speed test naprawdę bardzo różni się od innych, popularnych testów. Polecam!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Igor / 2022-07-10

Przeczuwałem, że szybkość łącza nie jest taka, jak obiecywał operator. Wykonany na tej witrynie test dodatkowo potwierdził moje przeczucia. Najdalej jutro wysyłam zażalenie do dostawcy Internetu. Wy także nie dajcie się oszukać. Przeprowadźcie bezpłatny test szybkości Internetu, gdy tylko zawrzecie umowę z dostawcą usługi.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Mieczysław / 2022-06-28

Najlepszy, bezpłatny speedtest jakiego kiedykolwiek używałem! A trochę ich było... Speedtest mierzy prędkość pobierania danych, prędkość wysyłania danych oraz czas reakcji - z naprawdę maksymalną precyzją. Ja sprawdziłem swoje łącza korzystając z kabla Ethernet, bo korzystając z Wi-Fi rezultaty mogą być niemiarodajne.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Eryk / 2022-06-28

Polecam tą stronę każdemu, kto zawsze wchodził tylko na stronę speed test net. W niespełna minutę sprawdziłem prędkości internetu Orange - stacjonarnego i mobilnego na każdym używanym sprzęcie, w domu i firmie. Co ważne, do sprawdzenia jakości łącza tym testerem nie trzeba pobierać żadnych plików. Odpalasz i praktycznie od razu otrzymujesz wynik. Ten test speed internet wykazał, że moje łącze nie osiąga takich parametrów, jak obiecywał dostawca. Za co więc płacę?! Coraz częściej rozważam skargę...
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Miłosz / 2022-06-16

W końcu udało mi się znaleźć test jakości internetu, który daje wyniki całkowicie wolne od błędów. Do tego jest za darmo. Wykonałam go tak, jak kazała instrukcja i ku mojemu niemałemu zaskoczeniu okazało się, że mój Internet działa jak powinien :O!!! Niesamowite, naprawdę... Punktuje to, że osobno pokazane są prędkość downloadu, prędkość uploadu i czas reakcji. Z pełną odpowiedzialnością polecam. Nie znalazłam do tej pory rzetelniejszego, a do tego bezpłatnego, podobnie działającego narzędzia.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Jolanta / 2022-06-13

Jeden z nielicznych na krajowym rynku wifi speed testów, który pokazuje wiarygodne, powtarzalne wyniki. Moim zdaniem odzwierciedla faktyczne możliwości internetu. Jako miłośnik gier, social media manager i klient różnych, małych i dużych dostawców internetu na przestrzeni czasu, miałem szansę sprawdzić chyba wszystkie popularne, bezpłatne rozwiązania do testowania prędkości łącza. Na ten moment ten tutaj to mój ulubiony speed test. W ostatnich miesiącach do pomiaru prędkości internetu głównie używałem speed testu T-mobile, ponieważ T-mobile speed test dodatkowo pokazuje ocenę internetu dla osób grających w gry on-line, aczkolwiek odnoszę wrażenie, że strona ta trochę zawyża wyniki (przypuszczam, że dzieje się tak dlatego, że mam internet właśnie w T-mobile). Dobrze, przynajmniej w moim przypadku, sprawdzał się także dsl speed na stronie dsl.cz oraz rzecz jasna test speed net.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Norbert / 2022-06-10

To jedyny ze sprawdzonych przeze mnie testów prędkości światłowodu, który generuje podobne lub nawet identyczne wyniki, jak certyfikowane speed testy. Polecam w szczególności, jeśli dużo korzystacie z Internetu i zależy wam na takich parametrach łączy, jak mówi umowa. Szybki i stabilny internet to niezbędnik prowadzonej przeze mnie działalności. Dlatego musi działać dokładnie tak, jak mówi umowa. Absolutnie nie wolniej.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Adam / 2022-06-08

Według mnie to na ten moment jedyny godny uwagi tester prędkości internetu w Polsce! Nie polecam natomiast korzystania z narzędzi do sprawdzania prędkości łącza udostępnianych przez największych operatorów, jak Speed Tester Orange, Speed Test Netia, Speed Test Inea, Speed Test Vectra czy UPC tester prędkości. Najprawdopodobniej będą oni faworyzować własną ofertę i deprecjonować internet konkurencji. Chyba każdy duży operator ma obecnie własny tester speed. Aktualnie korzystam z internetu z Vectry i jestem ogólnie zadowolony. Jednak jako klient tej firmy do wyników z Vectra Speed Testu podchodzę ze sporym dystansem i obligatoryjnie porównuję otrzymane rezultaty z wynikami z innych stron typu internet test speed. Ostatnio zaglądam właściwie już tylko tutaj.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Wacław / 2022-06-04

Prosty, miarodajny test jakości Internetu. Na naszym komputerze na stałe wśród ulubionych stron. Mierzy nie tylko szybkość pobierania danych czy szybkość wysyłania danych, ale również ping. Generuje wyniki w 100% wiarygodne. Mamy co do tego pewność, bo zestawiliśmy je z wynikami z certyfikowanego testu szybkości internetu. Wyszło niemalże to samo, a nie musieliśmy tyle czekać na wyniki, rejestrować się itd. W naszym przypadku okazało się, że przyczyną wolnego Internetu jest zbyt duża ilość urządzeń podpiętych do jednej sieci.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Anna / 2022-05-29

Bez dwóch zdań najbardziej niezawodny net speed test z jakiego miałem okazję korzystać w ostatnich tygodniach! Przetestowanie prędkości internetu jest szybkie i intuicyjne – chyba dla każdego, nie trzeba być ekspertem. Ja akurat przeprowadzałem test internetu UPC, bo miałem wrażenie, że mój dostawca nie wywiązuje się z warunków umowy. Co więcej strona, na której znajduje się rekomendowany tester prędkości UPC, podejrzanie często nie chce się ładować, przynajmniej na moim laptopie. W każdym razie pomiar prędkości internetu z wykorzystaniem tego testu wykazał, że przyczyna tkwi gdzieś indziej. To jedyny, w mojej opinii, godny zaufania tester prędkości internetu na naszym rynku. Wspomnę jeszcze, że jest za darmo.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Teresa / 2022-05-24

Coś czułem, że jakość mojego internetu światłowodowego nie jest taka, jak obiecywano mi podczas podpisywania umowy. Wykonany przed momentem test dodatkowo potwierdził moje przeczucia. Po weekendzie wysyłam zażalenie do dostawcy Internetu. Wy również nie dajcie się wykorzystać. Wykonajcie bezpłatny test jakości światłowodu, gdy tylko odnowicie umowę z wybraną firmą.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Miłosz / 2022-05-23

Test prędkości łącza działający bardzo podobnie jak speed test Ookla, ale w mojej opinii ten tutaj zapewnia wyniki szybciej i są one przyjaźniej zaprezentowane. Co więcej na stronie zamieszczony jest link do innego testera prędkości, więc można potem porównać wyniki z obu narzędzi. Korzystałem przedtem z wielu narzędzi do sprawdzania prędkości internetu, jak speed tester Netia (mam internet i telewizję z Netii), Speed by Ookla i speed test Komputer Świat, więc mam porównanie. Pamiętajcie, że każdy miernik prędkości internetu wymaga przestrzegania rekomendacji jego właściciela. To niezbędne dla uzyskania wiarygodnych wyników.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Emil / 2022-05-19

Godny zaufania, błyskawiczny speedtest udostępniony bez opłat. Nacisnęłam start, odczekałam i po kilkudziesięciu sekundach już pokazały się rezultaty. Wielkie brawa dla twórców za to, że na stronie testu znajduje się skrócona instrukcja, jak poprawnie wykonywać speedtest, żeby wyniki były zgodne z prawdą. Wyszło na to, że wolny Internet to nie wina dostawcy usługi, ale w zasadzie tylko moja.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Rafał / 2022-05-14

Najrzetelniejszy, darmowy speedtest na jaki natrafiłem! A sporo ich było... Speedtest weryfikuje szybkość pobierania danych, szybkość wysyłania danych oraz ping - z naprawdę dużą precyzją. Ja przetestowałem swój Internet przewodowo, bo w przypadku Wi-Fi rezultaty mogą wyjść mało rzetelne.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Jadwiga / 2022-05-11

Zanim trafiłam na tę stronę sprawdzałam parametry internetu za pomocą speed testu Google lub testera Ookla. Sądzę jednak, że ten tester prędkości internetu gwarantuje bardziej miarodajne wyniki, tj. najbliższe temu, co „czuję” intuicyjnie. Strasznie zwolniły mi usługi multimedialne. Nie mogłam spokojnie obejrzeć żadnego filmu. Speed test wykazał, że zarówno szybkość downloadu, jak i przesyłania danych nie są tożsame z parametrami, które widziałam w reklamie! Aktualnie czekam na odpowiedź na reklamację. Polecam tą stronę tym bardziej, że można sprawdzić nie tylko szybkość łącza, ale również pozostałe, ważne parametry.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Błażej / 2022-05-09

Wykonałem ten test, ponieważ po udostępnieniu Internetu innym najemcom okropnie mulił. Seriale zacinały się, portale nie chciały się załadować itp. Było to okropnie wkurzające. Po odłączeniu od sieci wszystkich urządzeń od razu Internet zaczął działać tak jak w umowie. Warto zajrzeć tu zanim złożycie skargę do swojego operatora :D.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Grzegorz / 2022-05-05

Po przejrzeniu chyba dziesiątek różnych propozycji podpisałam umowę na Internet światłowodowy w pakiecie z telewizją UPC w sieci Play. Miałam otrzymać światłowód do 1 Gb/s. Niezwłocznie po podłączeniu usługi w moim domu przeprowadziłam na desktopie UPC test prędkości (aktualnie speed test Play). Parametry wyszły nieco słabsze niż na ulotce, ale jasne jest dla mnie, że gwarantowane prędkości i te najczęściej dostępne w praktyce prawie nigdy nie są tożsame. Dodatkowo przeprowadziłam pomiar prędkości internetu przy użyciu Ookla speed testu oraz niezależnego narzędzia z tego serwisu. Na szczęście UPC speed test pokazał zbliżone liczby, więc nie będę składać reklamacji ?. W każdym razie w przyszłości zamierzam zaglądać tylko tutaj, a nie na speed test UPC, ponieważ mam większe zaufanie do testera prędkości łącza, którego twórcą NIE jest mój dostawca internetu.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Elżbieta / 2022-05-04

Nareszcie pojawił się test szybkości łącza, który pokazuje wyniki całkowicie rzetelne. Co więcej jest dostępny bez opłat. Przeprowadziłam go tak, jak pokazano w instrukcji i ku mojemu ogromnego zaskoczeniu okazało się, że mój Internet jest taki jak deklarował operator :O!!! Niebywałe, naprawdę... Na plus, że osobno pokazywane są szybkość downloadu, szybkość uploadu i ping. Bardzo polecam. Nie znalazłam nigdzie lepszego, a do tego darmowego, podobnie działającego testu.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Julian / 2022-04-29

To jedyny ze sprawdzonych przeze mnie testów prędkości łączy, który daje podobne lub nawet identyczne wyniki, jak certyfikowane rozwiązania. Polecam bardzo, jeśli dużo korzystacie z Internetu i zależy wam na takiej prędkości łączy, jak w umowie. Szybki internet to niezbędnik mojego biznesu. Dlatego musi działać dokładnie tak, jak w umowie. Z pewnością nie wolniej.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Benedykt / 2022-04-24

Prosty, miarodajny test jakości Internetu. Na naszym komputerze na stałe wśród ulubionych stron. Mierzy nie tylko szybkość downloadu czy szybkość uploadu, ale także ping. Generuje wyniki całkowicie wiarygodne. Wiemy, bo porównaliśmy je z wynikami z certyfikowanego testu szybkości internetu. Wyszło niemalże to samo, a nie trzeba było tak długo czekać na rezultaty, rejestrować się itd. W naszym przypadku okazało się, że przyczyną wolnego Internetu jest za duża ilość urządzeń podpiętych do jednej sieci.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Łukasz / 2022-04-19

Niepodważalnie najlepszy net speed test z jakiego miałem przyjemność korzystać w ostatnim roku! Przeanalizowanie szybkości łącza jest błyskawiczne i łatwe – wydaje mi się, że dla każdej osoby, nie trzeba mieć doświadczenia. Ja konkretnie wykonałem test szybkości UPC, ponieważ miałem przeczucie, że mój operator nie dotrzymał danego słowa. Żeby tego było mało witryna, na której zamieszczony jest firmowy tester prędkości UPC, jakoś często nie chce się otworzyć, przynajmniej na moim sprzęcie. Na szczęście pomiar prędkości internetu za pomocą tego speed testu pokazał, że problem leży gdzieś indziej. To jedyny, w mojej ocenie, warty polecenia tester prędkości internetu w Polsce. Super, że jest bezpłatny.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Natalia / 2022-04-17

To BMW w swojej kategorii – rzeczywiście wiarygodny i niezależny speed test for internet. Do tego całkowicie bezpłatny! W internecie znajdziemy rozmaite narzędzia typu test speed internet. Na topie w wyszukiwarce są na przykład Speed Test Orange, Speed Test MultiMedia czy Inea Speed Test. Chyba już każdy duży dostawca internetu udostępnił swój własny test prędkości łącza. Jednak będąc klientem Orange mam wątpliwości, czy Orange Speed Test na pewno daje rzetelne wyniki – czy czasem nie zawyża wyników na swoją korzyść. Z kolei speed test internet konkurencyjnej firmy może z dużym prawdopodobieństwem wyświetlać niższe parametry. Dlatego do sprawdzania prędkości łącza rekomenduję niezależny SpeedTest. Dobrze radzi sobie on jako speed test wifi (bez użycia kabla). Dla pewności porównałem wyniki z rezultatami z innej, miarodajnej aplikacji internet speed. Wyniki są spójne.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Teodor / 2022-04-14

Tester szybkości internetu działający podobnie jak speed test Ookla, jednak wydaje mi się, że ten na tej stronie zapewnia wyniki w krótszym czasie i są one dostępne w przystępniejszej formie. Co więcej na stronie zamieszczony jest odnośnik do innego speed testu, więc można potem zestawić ze sobą parametry z obu stron. Korzystałem na przestrzeni lat z chyba kilkunastu witryn do sprawdzania prędkości internetu, jak speed tester Netia (posiadam światłowód z Netii), Speed by Ookla czy speed test Komputer Świat, dlatego widzę różnicę. Pamiętajcie, że każdy test prędkości łącza wymaga przestrzegania rekomendacji jego twórcy. To warunek otrzymania rzetelnych wyników.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Barbara / 2022-04-11

W Internecie jest sporo speed testów do mierzenia szybkości łączy. Przez kilka tygodni szukałem narzędzia, które dostarczy mi solidnych podstaw do udowodnienia, że posiadany przeze mnie Internet nie działa tak, jak wskazano w umowie. Ten speed test naprawdę bardzo różni się od innych, udostępnianych za darmo narzędzi. Mogę go polecić!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Andrzej / 2022-04-09

Polecam to narzędzie każdemu, kto wcześniej wchodził wyłącznie na stronę speed test net. Szybko sprawdziłem prędkości internetu Orange - stacjonarnego i mobilnego na wszystkich używanych sprzętach, w domu i firmie. Co ważne, dla wykonania pomiaru szybkości łącza tym testem nie trzeba instalować żadnych aplikacji. Włączasz i prawie od razu pojawia się wynik. Ten test speed internet wykazał, że moje łącze nie oferuje takich parametrów, jak deklaruje mój operator. Za co więc płacę?! Poważnie rozważam złożenie reklamacji...
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Dorota / 2022-04-04

Zanim trafiłam tutaj sprawdzałam parametry łącza za pomocą speed testu Google lub narzędzia Ookla. Uważam jednak, że ten test prędkości internetu generuje bardziej miarodajne wyniki, tj. najbliższe temu, co „czuję” intuicyjnie. Okropnie zamulały mi multimedia. Nie mogłam bez przerywania obejrzeć żadnego filmu. Speed test wykazał, że zarówno prędkość pobierania, jak i przesyłania danych nie są zgodne z parametrami, które obiecywał dostawca internetu! Aktualnie czekam na odpowiedź na reklamację. Polecam ten test tym bardziej, że można sprawdzić nie tylko prędkość łącza, ale także inne, ważne parametry.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Damian / 2022-03-25

Jeden z nielicznych na naszym rynku wifi speed testów, który generuje miarodajne, powtarzalne wyniki. W mojej ocenie odzwierciedla rzeczywiste możliwości usługi. Jako gracz, właściciel agencji SEO i klient różnych, mniejszych i większych dostawców internetu na przestrzeni lat, miałem okazję sprawdzić chyba wszystkie znane, bezpłatne narzędzia do testowania prędkości łącza. W tej chwili ten tutaj to mój ulubiony speed test. Przedtem do sprawdzania prędkości internetu głównie używałem speed testu T-mobile, ponieważ T-mobile speed test dodatkowo pokazuje ocenę internetu dla gier on-line, aczkolwiek mam wrażenie, że test ten nieco zawyża wyniki (prawdopodobnie dlatego, że mam internet właśnie w T-mobile). Bez zarzutu, przynajmniej w moim przypadku, sprawdzał się również dsl speed na stronie czeskiego dostawcy internetu oraz oczywiście test speed net.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Julian / 2022-03-20

Wg mnie to obecnie jedyny warty polecenia tester prędkości łącza w polskiej domenie! Za to odradzam korzystanie z testów prędkości internetu współtworzonych przez samych dostawców, jak Speed Tester Orange, Speed Test Netia, Speed Test Inea, Speed Test Vectra czy UPC Speed Test. Z dużym prawdopodobieństwem będą oni faworyzować swój internet i deprecjonować usługi konkurencji. Wydaje mi się, że każdy znany dostawca internetu posiada już własny speed test. Po zmianie operatora korzystam z usług Vectry i jestem raczej zadowolony. Jednak jako klient tej firmy do raportu z Vectra Speed Testu podchodzę z pewnym dystansem i koniecznie zestawiam wyświetlone parametry z wynikami z innych serwisów typu internet test speed. Teraz wchodzę w zasadzie już tylko na tę stronę.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Mikołaj / 2022-03-15

To audi w swojej klasie – rzeczywiście wiarygodny i obiektywny speed test. Do tego zupełnie bezpłatny! W sieci znajdziemy rozmaite strony typu speed test. Na najwyższych pozycjach w Google są na przykład Speed Test Orange, Speed Test MultiMedia czy Inea Speed Test. Niemal już każdy duży operator zaprojektował swój własny speed test. Jednak będąc klientem Orange mam obawy, czy Orange Speed Test na pewno pokazuje rzetelne wyniki – czy czasami nie zniekształca parametrów na swoją korzyść. Analogicznie speed test internet konkurencyjnego operatora może z dużym prawdopodobieństwem pokazywać zaniżone wyniki. W związku z tym do weryfikowania prędkości łącza wybieram niezależny SpeedTest. Świetnie sprawdza się on jako speed test wifi (bez użycia kabla). Dla pewności zestawiłem wyniki z rezultatami z innej, wiarygodnej aplikacji internet speed. Wyniki są praktycznie identyczne.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Antoni / 2022-03-10

W Internecie jest sporo speed testów do mierzenia szybkości łączy. Od dłuższego czasu szukałem narzędzia, które dostarczy mi solidnych podstaw do udowodnienia, że posiadany przeze mnie Internet nie działa tak, jak zapisano w umowie. Ten speed test naprawdę bardzo różni się od innych, standardowych narzędzi. Śmiało mogę polecić!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Daniel / 2022-03-05

Coś czułem, że jakość Internetu nie jest taka, jak obiecywano mi podczas podpisywania umowy. Przeprowadzony przed momentem test tylko potwierdził, że mam rację. Natychmiast składam reklamację do operatora. Wy również nie dajcie się naciągnąć. Wykonajcie darmowy test jakości światłowodu, gdy tylko odnowicie umowę z wybraną firmą.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Karol / 2022-02-28

Godny polecenia, profesjonalny speedtest dostępny za free. Wcisnęłam start, poczekałam i po niecałej minucie już mogłam odczytać wyniki. Punktuje to, że na stronie z testem zawarta została krótka instrukcja, jak prawidłowo przeprowadzać speedtest, żeby rezultaty były zgodne z prawdą. Okazało się, że kiepski Internet to nie wina operatora, ale prawdopodobnie tylko moja.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Eugeniusz / 2022-02-18

Przeprowadziłem ten test, bo po „użyczeniu” Internetu innym najemcom strasznie spowolnił. Materiały video ścinały się, serwisy nie chciały się ładować etc. Było to mega irytujące. Po odłączeniu od sieci wszystkich urządzeń natychmiast Internet zaczął śmigać tak jak wskazano w umowie. Warto zajrzeć tutaj zanim odradzicie połowie Polski swojego operatora XD.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Natalia / 2022-02-13

Po tylu latach w końcu powstał test prędkości łącza, który zapewnia wyniki całkowicie wiarygodne. Jakby tego było mało jest dostępny bez opłat. Zrobiłam tak, jak pokazano w instrukcji i ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu okazało się, że mój Internet osiąga takie parametry jak zapisano w umowie :O!!! Niesamowite, naprawdę... Dla mnie ważne było to, że osobno pokazywane są jakość downloadu, jakość uploadu i jakość połączenia między urządzeniem a serwerem. Bardzo polecam. Nie znalazłam nigdzie bardziej wiarygodnego, a do tego dostępnego bez opłat, podobnie działającego rozwiązania.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Leon / 2022-02-03

Intuicyjny, profesjonalny test prędkości łączy. W naszym przypadku na stałe w zapisanych zakładkach. Bada nie tylko prędkość pobierania danych oraz prędkość wysyłania danych, ale również czas reakcji. Wyświetla wyniki w 100% autentyczne. Mamy co do tego pewność, bo zestawiliśmy je z rezultatami z certyfikowanego testu prędkości łącza. Wyszło w zasadzie to samo, a nie musieliśmy tyle czekać na wyniki, rejestrować się etc. U nas okazało się, że winą źle działającego Internetu jest zbyt duża ilość urządzeń podpiętych do wspólnej sieci.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Magdalena / 2022-01-29

Po analizie wielu ofert zdecydowałam się na światłowód w zestawie z telewizją UPC w sieci Play. Zdecydowałam się na światłowód do 1 Gb/s. Natychmiast po zainstalowaniu usługi w moim domu przeprowadziłam na desktopie UPC test prędkości (aktualnie speed test Play). Parametry wyszły nieco słabsze niż na otrzymanej broszurce, ale zdaję sobie sprawę, że gwarantowane prędkości i te zwykle dostępne w realu prawie nigdy nie są takie same. Dodatkowo wykonałam pomiar szybkości internetu przy użyciu Ookla speed testu oraz niezależnego rozwiązania z tego serwisu. Całe szczęście UPC speed test wyświetlił zbliżone wyniki, więc nie muszę składać zażalenia ?. Jednak od teraz zamierzam wchodzić tylko na tę stronę, a nie na speed test UPC, gdyż mam większe zaufanie do speed testu, którego właścicielem NIE jest mój operator.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Stefan / 2022-01-24

Test prędkości łącza działający na podobnej zasadzie jak speed test Ookla, ale w mojej ocenie ten tutaj daje wyniki szybciej i są one przyjaźniej zaprezentowane. Warto zauważyć, że na stronie zamieszczony został link do innego testera prędkości, więc można potem porównać wyniki z obu narzędzi. Korzystałem w przeszłości z wielu aplikacji do sprawdzania prędkości internetu, jak speed tester Netia (mam internet z Netii), Speed by Ookla i speed test Komputer Świat, więc mam porównanie. Tak na marginesie każdy tester prędkości łączy wymaga przestrzegania zaleceń jego autorów. To podstawa uzyskania miarodajnych wyników.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Błażej / 2022-01-19

Polecam ten test każdemu, kto zawsze wchodził tylko na stronę speed test net. W niespełna minutę sprawdziłem prędkości internetu Orange - stacjonarnego i mobilnego na każdym używanym sprzęcie, w domu i firmie. Co ważne, do oceny jakości łącza tym testerem nie trzeba pobierać żadnych plików. Odpalasz i praktycznie od razu wyświetlony zostaje wynik. Ten test speed internet wykazał, że moje łącze nie osiąga takich parametrów, jak obiecywał dostawca. Za co więc płacę?! Coraz częściej rozważam zareklamowanie usługi...
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Lech / 2022-01-09

Po analizie wielu ofert zdecydowałam się na światłowód w zestawie z telewizją UPC w Play’u. Miałam obiecany łącze do 1 Gb/s. Natychmiast po zainstalowaniu usługi w moim mieszkaniu wykonałam na laptopie UPC test prędkości (obecnie speed test Play). Liczby okazały się nieco niższe niż na umowie, ale jestem w stanie zrozumieć, że deklarowane prędkości i te zwykle dostępne w realu rzadko są takie same. Dodatkowo wykonałam pomiar szybkości łącza za pomocą Ookla speed testu oraz niezależnego speed testu z tej strony. Całe szczęście UPC speed test wyświetlił niemal identyczne wyniki, więc nie muszę składać skargi ?. Jednak od teraz zamierzam wchodzić tylko na tę stronę, a nie na speed test UPC, gdyż mam większe zaufanie do speed testu, którego współautorem NIE jest mój operator.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Amadeusz / 2021-12-30

Wg mnie to aktualnie jedyny godny zaufania speed test na polskim rynku! Nie polecam natomiast korzystania z testów prędkości łącza tworzonych przez samych operatorów, jak Speed Tester Orange, Speed Test Netia, Speed Test Inea, Speed Test Vectra czy UPC tester prędkości. Prawdopodobnie będą oni faworyzować własne usługi i deprecjonować usługi konkurencji. Chyba każdy popularny operator posiada już własny speed tester. Po zmianie operatora korzystam z internetu z Vectry i jestem raczej zadowolony. Jednak jako klient tej firmy do wyników z Vectra Speed Testu podchodzę z pewnym dystansem i koniecznie porównuję otrzymane parametry z wynikami z innych narzędzi typu internet test speed. W ostatnim czasie zaglądam w zasadzie już tylko tutaj.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Maria / 2021-12-25

To prawdziwy sztos w swojej kategorii – faktycznie miarodajny i niezależny speed test for internet. Do tego całkowicie darmowy! W internecie znaleźć można różnorodne aplikacje typu test speed internet. Na pierwszych stronach w wyszukiwarce są między innymi Speed Test Orange, Speed Test MultiMedia czy Inea Speed Test. W zasadzie już każdy znany dostawca internetu wypuścił swój własny tester prędkości łącza. Jednak jako klient Orange mam wątpliwości, czy Orange Speed Test na pewno daje mi miarodajne wyniki – czy czasem nie zawyża wyników na swoją korzyść. Z kolei speed test internet konkurencyjnego dostawcy internetu może z wysokim prawdopodobieństwem wyświetlać niższe parametry. Dlatego do obiektywnej oceny prędkości łącza warto wybrać niezależny Speed Test. Bez problemu radzi sobie on jako speed test wifi (bez połączenia kablem). Dla pewności porównałem wyniki z raportem z innej, niezależnej aplikacji internet speed. Wyniki są niemal identyczne.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Krystyna / 2021-12-20

W sieci istnieje mnóstwo speed testów do pomiaru prędkości łącza. Odkąd pamiętam poszukiwałem rozwiązania, które dostarczy mi silnych argumentów do pokazania, że mój Internet nie osiąga takich parametrów, jak obiecywał operator. Ten speed test rzeczywiście wyraźnie odbiega od innych, popularnych speedtestów. Polecam!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Magdalena / 2021-12-18

Najlepszy, bezpłatny speedtest jaki znalazłem w sieci! A trochę ich było... Speedtest testuje prędkość pobierania danych, prędkość wysyłania danych oraz czas reakcji - z naprawdę bardzo dużą precyzją. Ja sprawdziłem swoje łącza korzystając z kabla Ethernet, bo korzystając z Wi-Fi rezultaty mogą być obarczone błędami.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Arnold / 2021-12-15

Podejrzewałem, że jakość światłowodu nie jest taka, jak wskazano w umowie. Przeprowadzony tu test tylko mnie w tym utwierdził. W tym tygodniu składam reklamację do operatora. Wy również nie dajcie się wykorzystywać. Wykonajcie darmowy test jakości światłowodu, gdy tylko odnowicie umowę z wybraną firmą.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Mirosław / 2021-12-10

Godny polecenia, banalny w obsłudze speedtest dostępny bezpłatnie. Nacisnęłam start, poczekałam i po około minucie już mogłam odczytać wyniki. Dla mnie ważne było to, że na stronie testu znajduje się zwięzła instrukcja, jak poprawnie przeprowadzać speedtest, żeby wyniki były prawdziwe. Okazało się, że mulący Internet to nie wina operatora, ale wyłącznie moja.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Zdzisław / 2021-12-05

Najbardziej miarodajny, darmowy speedtest na jaki natrafiłem! A uwierzcie, że trochę ich było... Speedtest weryfikuje szybkość pobierania danych, szybkość wysyłania danych oraz ping - z naprawdę dużą precyzją. Ja testowałem swój Internet przy połączeniu z siecią kablem, bo w przypadku Wi-Fi rezultaty mogą wyjść niewiarygodne.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Mariusz / 2021-11-30

To jedyny spośród znalezionych przeze mnie testów prędkości łącza, który zapewnia zbliżone lub nawet takie same rezultaty, jak certyfikowane speed testy. Polecam zwłaszcza, jeśli dużo używacie Internetu i zależy wam na takiej szybkości łącza, jak na umowie. Superszybki internet to niezbędnik mojej firmy. Dlatego musi śmigać dokładnie tak, jak na umowie. W żadnym wypadku nie wolniej.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Feliks / 2021-11-30

Przeprowadziłem ten test, ponieważ po „użyczeniu” Internetu współlokatorom strasznie spadła jakość łącza. Filmy zacinały się, strony nie chciały się załadować etc. Było to straszliwie irytujące. Po odłączeniu od sieci wszystkich urządzeń natychmiast Internet zaczął działać tak jak zapisano w umowie. Warto zajrzeć tutaj zanim obsmarujecie w sieci swojego operatora XD.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Bogdan / 2021-11-18

Niepodważalnie najlepszy net speed test z jakiego miałem okazję korzystać w ostatnim roku! Przeanalizowanie prędkości internetu jest szybkie i intuicyjne – wydaje mi się, że dla każdego, nie trzeba mieć doświadczenia. Ja akurat przeprowadzałem test internetu UPC, bo miałem wrażenie, że mój dostawca nie wywiązuje się z warunków umowy. Żeby tego było mało strona, na której znajduje się firmowy tester prędkości UPC, podejrzanie często nie chce się otworzyć, przynajmniej na moim sprzęcie. Na szczęście pomiar prędkości internetu z wykorzystaniem tego speed testu wykazał, że przyczyna tkwi gdzieś indziej. To jedyny, w mojej ocenie, godny zaufania tester prędkości internetu na naszym rynku. Super, że jest za darmo.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Marta / 2021-11-10

Z całą pewnością najbardziej wiarygodny net speed test z jakiego miałem szansę korzystać w ostatnich kilku latach! Zbadanie prędkości internetu jest szybkie i bezproblemowe – myślę, że dla każdego, nie trzeba być wielkim specjalistą. Ja akurat przeprowadzałem test prędkości UPC, gdyż miałem wrażenie, że mój dostawca nie dotrzymuje warunków umowy. Dodatkowo strona, na której znajduje się dedykowany tester prędkości UPC, coś często nie chce działać, przynajmniej w mojej przeglądarce. Ostatecznie pomiar prędkości internetu przy użyciu tego rozwiązania wykazał, że przyczyna tkwi gdzieś indziej. To jedyny, według mnie, godny uwagi tester prędkości internetu na polskim rynku. Dodatkowa gwiazdka za to, że jest darmowy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Artur / 2021-11-05

Test prędkości łącza działający podobnie jak speed test Ookla, ale w mojej ocenie ten tutaj daje wyniki szybciej i są one pokazane w bardziej przyjaznej formie. Warto zauważyć, że na stronie zamieszczony został link do innego testera prędkości, więc można potem porównać wyniki z obu narzędzi. Korzystałem w przeszłości z co najmniej kilku serwisów do sprawdzania prędkości internetu, jak speed tester Netia (mam światłowód z Netii), Speed by Ookla i speed test Komputer Świat, więc mam porównanie. Tak na marginesie każdy test prędkości łącza wymaga przestrzegania zaleceń jego autorów. To warunek uzyskania rzetelnych wyników.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Stanisław / 2021-10-31

Zanim trafiłam na tę stronę sprawdzałam szybkość łącza za pomocą speed testu Google oraz testera Ookla. Uważam jednak, że ten test prędkości łącza gwarantuje bardziej rzetelne wyniki, czyli najbliższe temu, co „czuję” w praktyce. Strasznie zwolniły mi multimedia. Nie mogłam spokojnie obejrzeć żadnego serialu. Test prędkości łącza wykazał, że zarówno prędkość pobierania, jak i wysyłania danych nie są zgodne z parametrami, które widziałam w reklamie! Obecnie czekam na rozpatrzenie złożonej reklamacji. Polecam tą stronę tym bardziej, że można zbadać nie tylko prędkość internetu, ale także inne, kluczowe parametry.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Miłosz / 2021-10-26

Do tej pory sprawdzałam prędkość łącza za pomocą speed testu Google i testu Ookla. Uważam jednak, że ten test prędkości łączy oferuje bardziej wiarygodne wyniki, czyli najbliższe temu, co „czuję” w praktyce. Bardzo opornie chodziły mi multimedia. Nie mogłam płynnie obejrzeć żadnego serialu. Test prędkości internetu wykazał, że zarówno prędkość pobierania, jak i uploadu nie są zgodne z parametrami, które mi obiecywano! Teraz czekam na stanowisko operatora. Polecam to narzędzie tym bardziej, że można zbadać nie tylko prędkość internetu, ale także inne, istotne parametry.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Łukasz / 2021-10-26

Przejrzysty i solidny test prędkości internetu, tylko tego używam, ponieważ oddaje realne wyniki.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00
Zalety

przejrzysty tester

Wady

Extra informacje

Kazimierz / 2021-10-19

Jeden z nielicznych na naszym rynku wifi speed testów, który zapewnia miarodajne, powtarzalne wyniki. Wg mnie odzwierciedla rzeczywiste możliwości internetu bezprzewodowego. Jako zapalony gamer, specjalista SEO i klient różnych, lokalnych i ogólnopolskich dostawców internetu na przestrzeni lat, miałem okazję sprawdzić chyba wszystkie znane, bezpłatne aplikacje do testowania prędkości łącza. W tej chwili ten tutaj to mój ulubiony speed test. Przedtem do analizy prędkości internetu głównie używałem speed testu T-mobile, ponieważ T-mobile speed test dodatkowo pokazuje ocenę internetu dla gier on-line, aczkolwiek mam wrażenie, że test ten dość mocno zawyża wyniki (prawdopodobnie dlatego, że mam internet właśnie w T-mobile). Bez zarzutu, przynajmniej w moim przypadku, sprawdzał się również dsl speed na stronie czeskiej firmy oraz oczywiście test speed net.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Barbara / 2021-10-11

Moim zdaniem to na ten moment jedyny warty uwagi tester prędkości internetu w Polsce! Za to odradzam korzystanie z testerów prędkości internetu udostępnianych przez dominujących dostawców, jak Speed Tester Orange, Speed Test Netia, Speed Test Inea, Speed Test Vectra czy UPC Speed Test. Najprawdopodobniej będą oni faworyzować własną ofertę i deprecjonować konkurencję. Wydaje mi się, że każdy duży dostawca internetu wypuścił na rynek własny tester speed. Teraz korzystam z usług Vectry i jestem całkiem zadowolony. Jednak jako klient tej firmy do raportu z Vectra Speed Testu podchodzę z dużym dystansem i każdorazowo zestawiam wyświetlone wyniki z wynikami z innych stron typu internet test speed. Ostatnio wchodzę w sumie już tylko na tę stronę.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Julian / 2021-10-06

To majstersztyk w swojej kategorii – faktycznie miarodajny i niezależny speed test for internet. Do tego całkowicie darmowy! W internecie znaleźć można różnorodne rozwiązania typu test speed internet. Na czołowych pozycjach w wyszukiwarce są między innymi Speed Test Orange, Speed Test MultiMedia czy Inea Speed Test. Praktycznie już każdy znany dostawca internetu stworzył swój własny miernik prędkości łącza. Jednak jako klient Orange mam wątpliwości, czy Orange Speed Test na pewno wyświetla mi miarodajne wyniki – czy czasem nie zawyża wyników na swoją korzyść. Z kolei speed test internet innego dostawcy internetu może z wysokim prawdopodobieństwem wyświetlać niższe parametry. Dlatego do testowania prędkości łącza polecam niezależny Speed Test. Doskonale radzi sobie on jako speed test wifi (bez połączenia kablem). Dla pewności porównałem wyniki z raportem z innej, rzetelnej aplikacji internet speed. Wyniki są tożsame.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Jolanta / 2021-10-01

W sieci istnieje mnóstwo speed testów do pomiaru prędkości łącza. Odkąd pamiętam poszukiwałem rozwiązania, które dostarczy mi silnych argumentów do pokazania, że mój Internet nie osiąga takich parametrów, jak obiecywał operator. Ten speed test rzeczywiście wyraźnie odbiega od innych, popularnych speedtestów. Polecam!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Magdalena / 2021-09-21

Godny polecenia, profesjonalny speedtest dostępny bezpłatnie. Nacisnęłam start, poczekałam i po około minucie już mogłam odczytać wyniki. Wielkie brawa dla twórców za to, że na stronie testu znajduje się zwięzła instrukcja, jak poprawnie przeprowadzać speedtest, żeby wyniki były rzetelne. Okazało się, że mulący Internet to nie wina operatora, ale prawdopodobnie tylko moja.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Karol / 2021-09-11

Przeprowadziłem ten test, bo po „użyczeniu” Internetu współlokatorowi strasznie spowolnił. Seriale ścinały się, portale nie chciały się ładować etc. Było to okropnie irytujące. Po odłączeniu od sieci wszystkich urządzeń natychmiast Internet zaczął śmigać tak jak pierwszego dnia. Warto zajrzeć tutaj zanim złożycie skargę do swojego operatora XD.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Maksymilian / 2021-09-01

Po tylu latach w końcu zrobiono test prędkości internetu, który zapewnia wyniki w 100% miarodajne. Jakby tego było mało jest za darmo. Zrobiłam tak, jak kazała instrukcja i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu okazało się, że domowy Internet osiąga takie parametry jak obiecywano mi podczas podpisywania umowy :O!!! Trudno w to uwierzyć, serio... Dużym atutem jest to, że odrębnie pokazane są jakość pobierania danych, jakość wysyłania danych oraz jakość połączenia między urządzeniem a serwerem. Z pełną odpowiedzialnością polecam. Nie spotkałam wcześniej bardziej wiarygodnego, a do tego dostępnego bez opłat, tak samo działającego rozwiązania.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.00

Nikodem / 2021-08-26

To jedyny ze sprawdzonych przeze mnie testów prędkości łączy, który daje podobne lub nawet identyczne wyniki, jak certyfikowane testy. Polecam bardzo, jeśli dużo korzystacie z Internetu i zależy wam na takiej prędkości łączy, jak wskazano w umowie. Szybki internet to niezbędnik mojego biznesu. Dlatego musi działać dokładnie tak, jak wskazano w umowie. Z pewnością nie wolniej.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Henryk / 2021-08-20

Bezproblemowy, dobry test szybkości łącza. W naszym domu na stałe w zapamiętanych zakładkach. Weryfikuje nie tylko jakość pobierania danych i jakość wysyłania danych, ale również jakość połączenia między urządzeniem a serwerem. Pokazuje wyniki w 100% autentyczne. Mamy co do tego pewność, bo zestawiliśmy je z pomiarami z certyfikowanego testu prędkości internetu. Wyszło praktycznie generalnie to samo, a nie musieliśmy tyle czekać na wyniki, rejestrować się itp. W przypadku naszego Internetu okazało się, że powodem powolnego Internetu jest zbyt duża ilość urządzeń podpiętych do domowej sieci.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Joanna / 2021-08-02

Polecam tę stronę każdemu, kto wcześniej wchodził wyłącznie na stronę speed test net. Szybko sprawdziłem prędkości internetu Orange - stacjonarnego i mobilnego na wszystkich używanych sprzętach, w domu i firmie. Co ważne, by wykonać pomiar szybkości łącza tym testem nie trzeba instalować żadnych aplikacji. Włączasz i prawie od razu masz wynik. Ten test speed internet wykazał, że moje łącze nie oferuje takich parametrów, jak deklaruje mój operator. Za co więc płacę?! Poważnie rozważam reklamację...
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Adam / 2021-07-21

Po długich poszukiwaniach wybrałam internet w pakiecie z telewizją UPC w Play. Chciałam Internet światłowodowy do 1 Gb/s. Bezzwłocznie po uruchomieniu usługi w moim M włączyłam na komputerze UPC test prędkości (teraz właściwie to speed test Play). Wyszło nieco mniej niż na papierze, ale poinformowano mnie, że obiecywane prędkości i te zazwyczaj dostępne w praktyce bynajmniej nie są identyczne. Dodatkowo przeprowadziłam pomiar prędkości światłowodu z wykorzystaniem Ookla speed testu oraz niezależnego testu z tej witryny. Na szczęście UPC speed test pokazał bardzo podobne parametry, więc nie będę składać zażaleń ?. Ale w przyszłości zamierzam zaglądać tylko tutaj, a nie na speed test UPC, ponieważ mam większe zaufanie do testera prędkości łącza, którego współwłaścicielem NIE jest mój dostawca internetu.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Irena / 2021-07-15

Jeden z niewielu na krajowym rynku wifi speed testów, który generuje wiarygodne, powtarzalne wyniki. W mojej ocenie odzwierciedla faktyczne możliwości usługi. Jako gamer, właściciel agencji e-marketingowej i klient różnych, mniejszych i większych operatorów na przestrzeni czasu, miałem szansę sprawdzić prawdopodobnie wszystkie popularne, darmowe narzędzia do testowania szybkości łącza. W tej chwili ten na tej stronie to mój ulubiony speed tester. Przedtem do sprawdzania prędkości łącza głównie korzystałem ze speed testu T-mobile, gdyż T-mobile speed test dodatkowo wyświetla ocenę łącza dla gier on-line, przy czym odnoszę wrażenie, że strona ta nieco zawyża wyniki (prawdopodobnie dlatego, że posiadam internet właśnie w T-mobile). Bez zarzutu, przynajmniej u mnie, sprawdzał się także dsl speed ze strony czeskiego dostawcy internetu oraz rzecz jasna test speed net.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Ignacy / 2021-06-21

Przeczuwałem, że jakość łącza nie jest taka, jak obiecywał operator. Wykonany na tej witrynie test dodatkowo potwierdził moje przeczucia. Najdalej jutro wysyłam zażalenie do dostawcy Internetu. Wy również nie dajcie się oszukać. Wykonajcie bezpłatny test jakości światłowodu, gdy tylko odnowicie umowę z wybraną firmą.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Stefan / 2021-06-09

Najlepszy, ogólnodostępny speedtest z jakim dotąd się spotkałem! A trochę ich było... Speedtest weryfikuje jakość pobierania danych, jakość wysyłania danych oraz jakość połączenia między komputerem a odległym serwerem - z naprawdę dużą precyzją. Ja sprawdziłem swoje łącze korzystając z kabla Ethernet, bo przy połączeniu Wi-Fi rezultaty mogą okazać się nie w pełni rzetelne.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Internet SPEEDOMAT.pl opinie