Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Finanse
  • /
  • Banki
  • /
  • Raiffeisen Polbank
  • /
  • 1

Opinie o Raiffeisen Polbank

Finanse Raiffeisen Polbank opinie
Obsługa klienta
2.12
Oferta
2.35
Prostota obsługi
2.16

Średnia ocen

2.21

w skali od 1 do 5.

 

Raiffeisen Polbank opinie Raiffeisen Polbank
2.21 1413

~Adam / 2016-11-16

Złodziejski bank , próbuje przy pierwszej lepszej okazji nabić klienta w butelkę. Mają swoje "haczyki" i "małe druczki". Zdecydowanie odradzam. Najgorszy bank, w którym miałem konto.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

brak

Wady

nie szanują klienta, bardzo wysokie kursy walut, nie opłacalny, nie miła obsługa

Extra informacje

około roku

~Adam / 2016-11-16

Złodziejski bank , próbuje przy pierwszej lepszej okazji nabić klienta w butelkę. Mają swoje "haczyki" i "małe druczki". Zdecydowanie odradzam. Najgorszy bank, w którym miałem konto.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

brak

Wady

nie szanują klienta, bardzo wysokie kursy walut, nie opłacalny, nie miła obsługa

Extra informacje

około roku

~Adam / 2016-11-16

Złodziejski bank , próbuje przy pierwszej lepszej okazji nabić klienta w butelkę. Mają swoje "haczyki" i "małe druczki". Zdecydowanie odradzam. Najgorszy bank, w którym miałem konto.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

brak

Wady

nie szanują klienta, bardzo wysokie kursy walut, nie opłacalny, nie miła obsługa

Extra informacje

około roku

~Oliwka / 2016-04-06

Nie wiem skąd tak negatywne opinie... Ja jestem klientką od roku czasu. Jeżeli chodzi o konto i kredyt gotówkowy od roku nie miałam żadnego problemu...
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Obsługa, Cena, Jakość

Wady

Nie zauważyłam

Extra informacje

~Oliwka / 2016-04-06

Nie wiem skąd tak negatywne opinie... Ja jestem klientką od roku czasu. Jeżeli chodzi o konto i kredyt gotówkowy od roku nie miałam żadnego problemu...
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Obsługa, Cena, Jakość

Wady

Nie zauważyłam

Extra informacje

~Oliwka / 2016-04-06

Nie wiem skąd tak negatywne opinie... Ja jestem klientką od roku czasu. Jeżeli chodzi o konto i kredyt gotówkowy od roku nie miałam żadnego problemu...
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Obsługa, Cena, Jakość

Wady

Nie zauważyłam

Extra informacje

~wykorzystana / 2016-04-05

najwyższe spreedy,nie reagują na reklamacje, a jak odpowiedzą to tak zawile i nie konkretnie że trzeba wynająć prawnika do rozszyfrowania.Nie polecam
Zalety

brak

Wady

nie starczy czasu i miejsca na ich opisanie

Extra informacje

11 lat okradają mnie na pseudofrankowym pseudokredycie

~wykorzystana / 2016-04-05

najwyższe spreedy,nie reagują na reklamacje, a jak odpowiedzą to tak zawile i nie konkretnie że trzeba wynająć prawnika do rozszyfrowania.Nie polecam
Zalety

brak

Wady

nie starczy czasu i miejsca na ich opisanie

Extra informacje

11 lat okradają mnie na pseudofrankowym pseudokredycie

~wykorzystana / 2016-04-05

najwyższe spreedy,nie reagują na reklamacje, a jak odpowiedzą to tak zawile i nie konkretnie że trzeba wynająć prawnika do rozszyfrowania.Nie polecam
Zalety

brak

Wady

nie starczy czasu i miejsca na ich opisanie

Extra informacje

11 lat okradają mnie na pseudofrankowym pseudokredycie

~niezadowolona / 2016-04-04

Najwyższe spready pow. 10%. Brak chęci do negocjacji ws. klauzul niedozwolonych. Bank nie podejmuje negocjacji z klientami w sprawach spornych. Dowolnie zmienia regulamin, który istotnie wpływa na wysokości oprocentowania kredytów. Odpowiedzi wymijające na reklamacje ( dział reklamacji celowo nie udziela odpowiedzi na konkretnie zadane pytania). Problemy z uzyskaniem harmonogramów spłat kredytów. Kosmiczne opłaty za udzielenie informacji.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

BRAK

Wady

trudna komunikacja, problemy z reklamacjami, z uzyskaniem harmonogramów i informacji, kosmiczne opłaty za udzielenie informacji przez bank ( które w tabeli opłat są bezpłatne)

Extra informacje

od 8 lat

~niezadowolona / 2016-04-04

Najwyższe spready pow. 10%. Brak chęci do negocjacji ws. klauzul niedozwolonych. Bank nie podejmuje negocjacji z klientami w sprawach spornych. Dowolnie zmienia regulamin, który istotnie wpływa na wysokości oprocentowania kredytów. Odpowiedzi wymijające na reklamacje ( dział reklamacji celowo nie udziela odpowiedzi na konkretnie zadane pytania). Problemy z uzyskaniem harmonogramów spłat kredytów. Kosmiczne opłaty za udzielenie informacji.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

BRAK

Wady

trudna komunikacja, problemy z reklamacjami, z uzyskaniem harmonogramów i informacji, kosmiczne opłaty za udzielenie informacji przez bank ( które w tabeli opłat są bezpłatne)

Extra informacje

od 8 lat

~niezadowolona / 2016-04-04

Najwyższe spready pow. 10%. Brak chęci do negocjacji ws. klauzul niedozwolonych. Bank nie podejmuje negocjacji z klientami w sprawach spornych. Dowolnie zmienia regulamin, który istotnie wpływa na wysokości oprocentowania kredytów. Odpowiedzi wymijające na reklamacje ( dział reklamacji celowo nie udziela odpowiedzi na konkretnie zadane pytania). Problemy z uzyskaniem harmonogramów spłat kredytów. Kosmiczne opłaty za udzielenie informacji.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

BRAK

Wady

trudna komunikacja, problemy z reklamacjami, z uzyskaniem harmonogramów i informacji, kosmiczne opłaty za udzielenie informacji przez bank ( które w tabeli opłat są bezpłatne)

Extra informacje

od 8 lat

~wredny / 2016-04-04

jeden z gorszych banków, po pierwsze udzielali kredytów pseudofrankowych i nie respektuje Polskiego prawa w kwestii rozwiązanie tego problemu (65% ich portfela to CHFy) wciskają klientom polisolokaty i udają głupich, na szczęście UOKiK się tym zajął (10mln kary dla banku) obsługa w oddziale fatalna.. .średni czas załatwienia błahej sprawy to 20min (minimum) bo albo system nie działa albo działa powoli, ostatnio 3 razy musiałem dowód pokazywać realizując czek... i jeszcze panienka (młoda jakaś chyba po szkole) podskakiwała sobie na fotelu (tik nerwowy czy jak?) mimo braku opłat za wypłaty z bankomatu wielokrotni już składałem reklamację za POBRANIE OPŁATY za skorzystanie z bankomatu Euronetu... na szczęście reklamacja przebiegła szybko sami pobierają sobie opłaty z różnych kont (mam 3 i zawsze pobierają z rach. technicznego do obsługi kredytu hipotecznego - trzymam tam CHFy na ratę a tu zonk biorą sobie automatyczną spłatę innej raty, jeszcze przeliczają po swoim kursie kupna i człowiek musi naprędce kupować CHF i przelewać, mimo iż na innym koncie czekają złocisze!!! ogólnie nie polecam, nie jest to jedyny bank w którym mam kont
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.33
Zalety

żółty kolor misie podoba

Wady

opłaty, kredyty pseudofrankowe, tępawa obsługa w oddziale, dział reklamacji do bani,

Extra informacje

od 9 lat niewolnik banku

~wredny / 2016-04-04

jeden z gorszych banków, po pierwsze udzielali kredytów pseudofrankowych i nie respektuje Polskiego prawa w kwestii rozwiązanie tego problemu (65% ich portfela to CHFy) wciskają klientom polisolokaty i udają głupich, na szczęście UOKiK się tym zajął (10mln kary dla banku) obsługa w oddziale fatalna.. .średni czas załatwienia błahej sprawy to 20min (minimum) bo albo system nie działa albo działa powoli, ostatnio 3 razy musiałem dowód pokazywać realizując czek... i jeszcze panienka (młoda jakaś chyba po szkole) podskakiwała sobie na fotelu (tik nerwowy czy jak?) mimo braku opłat za wypłaty z bankomatu wielokrotni już składałem reklamację za POBRANIE OPŁATY za skorzystanie z bankomatu Euronetu... na szczęście reklamacja przebiegła szybko sami pobierają sobie opłaty z różnych kont (mam 3 i zawsze pobierają z rach. technicznego do obsługi kredytu hipotecznego - trzymam tam CHFy na ratę a tu zonk biorą sobie automatyczną spłatę innej raty, jeszcze przeliczają po swoim kursie kupna i człowiek musi naprędce kupować CHF i przelewać, mimo iż na innym koncie czekają złocisze!!! ogólnie nie polecam, nie jest to jedyny bank w którym mam kont
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.33
Zalety

żółty kolor misie podoba

Wady

opłaty, kredyty pseudofrankowe, tępawa obsługa w oddziale, dział reklamacji do bani,

Extra informacje

od 9 lat niewolnik banku

~wredny / 2016-04-04

jeden z gorszych banków, po pierwsze udzielali kredytów pseudofrankowych i nie respektuje Polskiego prawa w kwestii rozwiązanie tego problemu (65% ich portfela to CHFy) wciskają klientom polisolokaty i udają głupich, na szczęście UOKiK się tym zajął (10mln kary dla banku) obsługa w oddziale fatalna.. .średni czas załatwienia błahej sprawy to 20min (minimum) bo albo system nie działa albo działa powoli, ostatnio 3 razy musiałem dowód pokazywać realizując czek... i jeszcze panienka (młoda jakaś chyba po szkole) podskakiwała sobie na fotelu (tik nerwowy czy jak?) mimo braku opłat za wypłaty z bankomatu wielokrotni już składałem reklamację za POBRANIE OPŁATY za skorzystanie z bankomatu Euronetu... na szczęście reklamacja przebiegła szybko sami pobierają sobie opłaty z różnych kont (mam 3 i zawsze pobierają z rach. technicznego do obsługi kredytu hipotecznego - trzymam tam CHFy na ratę a tu zonk biorą sobie automatyczną spłatę innej raty, jeszcze przeliczają po swoim kursie kupna i człowiek musi naprędce kupować CHF i przelewać, mimo iż na innym koncie czekają złocisze!!! ogólnie nie polecam, nie jest to jedyny bank w którym mam kont
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.33
Zalety

żółty kolor misie podoba

Wady

opłaty, kredyty pseudofrankowe, tępawa obsługa w oddziale, dział reklamacji do bani,

Extra informacje

od 9 lat niewolnik banku

~Karol / 2016-04-03

Najwyższe spready sięgające 10%. Brak chęci do negocjacji ws. klauzul niedozwolonych. Dowolna zmiana regulaminu który istotne wpływa na wysokości oprocentowania kredytów. Odpowiedzi wymijające na reklamacje (udają głupich albo dzial reklamacji celowo nie udziela odpowiedzi na konkretnie zadane pytania). Gorszy jest chyba tylko Getin i mBank.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

Brak

Wady

Opisane wyżej

Extra informacje

8 lat

~Karol / 2016-04-03

Najwyższe spready sięgające 10%. Brak chęci do negocjacji ws. klauzul niedozwolonych. Dowolna zmiana regulaminu który istotne wpływa na wysokości oprocentowania kredytów. Odpowiedzi wymijające na reklamacje (udają głupich albo dzial reklamacji celowo nie udziela odpowiedzi na konkretnie zadane pytania). Gorszy jest chyba tylko Getin i mBank.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

Brak

Wady

Opisane wyżej

Extra informacje

8 lat

~Karol / 2016-04-03

Najwyższe spready sięgające 10%. Brak chęci do negocjacji ws. klauzul niedozwolonych. Dowolna zmiana regulaminu który istotne wpływa na wysokości oprocentowania kredytów. Odpowiedzi wymijające na reklamacje (udają głupich albo dzial reklamacji celowo nie udziela odpowiedzi na konkretnie zadane pytania). Gorszy jest chyba tylko Getin i mBank.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

Brak

Wady

Opisane wyżej

Extra informacje

8 lat

~Pseudofrankowiczka / 2016-04-03

Uwikłani w kredyty pseudofrankowe - obsługa beznadzieja konta internetowego. Nie ma dostępu do harmonogramów spłat kredytu z poprzednich kwartałów. nie polecam!!!!! Daleko od takiego banku
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

brak

Wady

kredyty w PLN indeksowane do CHF

Extra informacje

~Pseudofrankowiczka / 2016-04-03

Uwikłani w kredyty pseudofrankowe - obsługa beznadzieja konta internetowego. Nie ma dostępu do harmonogramów spłat kredytu z poprzednich kwartałów. nie polecam!!!!! Daleko od takiego banku
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

brak

Wady

kredyty w PLN indeksowane do CHF

Extra informacje

~Pseudofrankowiczka / 2016-04-03

Uwikłani w kredyty pseudofrankowe - obsługa beznadzieja konta internetowego. Nie ma dostępu do harmonogramów spłat kredytu z poprzednich kwartałów. nie polecam!!!!! Daleko od takiego banku
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

brak

Wady

kredyty w PLN indeksowane do CHF

Extra informacje

~Mario / 2016-04-03

Złodzieje! Pobrali mi 300 euro z konta i nie potrafią tego wytłumaczyć! Jak? O tak... Dziś mam na koncie 1200euro jutro mam 900 i nie ma żadnej wypłaty, przelewu oplaty! Tylko różnica sald! Reklamację rozpatrują już 9ty miesiąc! Złodzieje!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

Brak

Wady

Brak kontaktu z działem reklamacji, obsługa banku bezradna, bez informacji, tylko oczy wielkie!

Extra informacje

3lata

~Mario / 2016-04-03

Złodzieje! Pobrali mi 300 euro z konta i nie potrafią tego wytłumaczyć! Jak? O tak... Dziś mam na koncie 1200euro jutro mam 900 i nie ma żadnej wypłaty, przelewu oplaty! Tylko różnica sald! Reklamację rozpatrują już 9ty miesiąc! Złodzieje!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

Brak

Wady

Brak kontaktu z działem reklamacji, obsługa banku bezradna, bez informacji, tylko oczy wielkie!

Extra informacje

3lata

~Mario / 2016-04-03

Złodzieje! Pobrali mi 300 euro z konta i nie potrafią tego wytłumaczyć! Jak? O tak... Dziś mam na koncie 1200euro jutro mam 900 i nie ma żadnej wypłaty, przelewu oplaty! Tylko różnica sald! Reklamację rozpatrują już 9ty miesiąc! Złodzieje!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

Brak

Wady

Brak kontaktu z działem reklamacji, obsługa banku bezradna, bez informacji, tylko oczy wielkie!

Extra informacje

3lata

~gator / 2016-04-03

Jak z każdym bankiem tak i w ich przypadku wszystko jest OK do póki nie pojawią się "nieprzewidziane problemy". Wtedy dopiero okazuje się z kim/czym mamy do czynienia po drugiej stronie. W moim przypadku problem tyczy się kredytu hipotecznego ... W skrócie niekompetencja i prawdziwe cfaniactwo. Zamiast dialogu i traktowania klienta jako równorzędnego partnera (rzekomo wszystkie banki mają to zapisane w zasadach etyki) jedynie monolog i niechęć do rozwiązania problemu. Dodatkowo próby podstępnego podsunięcia dokumentów "do podpisu" oczywiście z niekorzyścią dla klienta. Pominę już same kwestie działania konta przez WWW... 3 krotne wyrabianie nowych loginów i haseł przestało mnie bawić ... Podsumowując O-D-R-A-D-Z-A-M ! Wwa / 10 lat
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Wwa / 10 lat

~gator / 2016-04-03

Jak z każdym bankiem tak i w ich przypadku wszystko jest OK do póki nie pojawią się "nieprzewidziane problemy". Wtedy dopiero okazuje się z kim/czym mamy do czynienia po drugiej stronie. W moim przypadku problem tyczy się kredytu hipotecznego ... W skrócie niekompetencja i prawdziwe cfaniactwo. Zamiast dialogu i traktowania klienta jako równorzędnego partnera (rzekomo wszystkie banki mają to zapisane w zasadach etyki) jedynie monolog i niechęć do rozwiązania problemu. Dodatkowo próby podstępnego podsunięcia dokumentów "do podpisu" oczywiście z niekorzyścią dla klienta. Pominę już same kwestie działania konta przez WWW... 3 krotne wyrabianie nowych loginów i haseł przestało mnie bawić ... Podsumowując O-D-R-A-D-Z-A-M ! Wwa / 10 lat
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Wwa / 10 lat

~gator / 2016-04-03

Jak z każdym bankiem tak i w ich przypadku wszystko jest OK do póki nie pojawią się "nieprzewidziane problemy". Wtedy dopiero okazuje się z kim/czym mamy do czynienia po drugiej stronie. W moim przypadku problem tyczy się kredytu hipotecznego ... W skrócie niekompetencja i prawdziwe cfaniactwo. Zamiast dialogu i traktowania klienta jako równorzędnego partnera (rzekomo wszystkie banki mają to zapisane w zasadach etyki) jedynie monolog i niechęć do rozwiązania problemu. Dodatkowo próby podstępnego podsunięcia dokumentów "do podpisu" oczywiście z niekorzyścią dla klienta. Pominę już same kwestie działania konta przez WWW... 3 krotne wyrabianie nowych loginów i haseł przestało mnie bawić ... Podsumowując O-D-R-A-D-Z-A-M ! Wwa / 10 lat
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Wwa / 10 lat

~Ewa / 2016-04-03

brak kompetencji pracowników, straszliwy bałagan w papierach, kosmicznie wysokie opłaty za wszystko i przede wszystkim toksyczne pseudokredyty w CHF
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

brak

Wady

wszekie możliwe

Extra informacje

od 2007 jestem okradana za pomocą kredytu hipotecznego

~Ewa / 2016-04-03

brak kompetencji pracowników, straszliwy bałagan w papierach, kosmicznie wysokie opłaty za wszystko i przede wszystkim toksyczne pseudokredyty w CHF
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

brak

Wady

wszekie możliwe

Extra informacje

od 2007 jestem okradana za pomocą kredytu hipotecznego

~Ewa / 2016-04-03

brak kompetencji pracowników, straszliwy bałagan w papierach, kosmicznie wysokie opłaty za wszystko i przede wszystkim toksyczne pseudokredyty w CHF
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

brak

Wady

wszekie możliwe

Extra informacje

od 2007 jestem okradana za pomocą kredytu hipotecznego

~caterina / 2016-04-03

Mega negatyw. Najbardziej złodziejski spread rzędu 12% na pseudokredytach w niby frankach. Windykacja potrafi dzwonić 6x dziennie by "przypomnieć" o zaległej racie (nieważne, że 3 dni po terminie; nieważne, że straciłam pracę i nie mam z czego żyć). Przy próbie restrukturyzacji zaproponowano mi 1) podwyższenie marży - żeby bank przypadkiem nic nie stracił 2) wpisano w aneks zapisy legalizujące dług w niby frankach, co przekreślałoby dochodzenie swoich praw poprzez sąd. Zero prawdziwej bankowej etyki!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

nie widzę żadnych

Wady

1) produkt o pięknej nazwie "kredyt hipoteczny indeksowany do chf" jest jednym wielkim przekrętem finansowym sprzecznym z polskim prawem 2) obsługę nie interesuje człowiek, tylko kasa, która ma wpływać na konto i plan, który ma być zrealizowany

Extra informacje

8 lat i jest to najgorszy produkt bankowy z jakim miałam do czynienia, a RB tylko

~Asia / 2016-04-03

Nie odpowiadają na reklamacje. Odpowiedzi uzyskuje dopiero po interwencji u "wladz wyzszych".Pani w okienku mówi co innego niż Pani na infolinni. Po wszystko trzeba latać do oddziału. Zdecydowanie nie polecam.WadyZe są w Polsce
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

Wady

Ze są w Polsce

Extra informacje

~sicinsk / 2016-03-30

Ja jestem zadowolona z obsługi w Raiffeisen. Obsługa spoko (infolinia), ceny spoko w stosunku do poprzedniego banku gdzie płaciłam za karte 7zł... Po 2 miesiącach powiedzieć, że jestem zadowolona
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

Cena, Obsługa

Wady

Extra informacje

~Marine / 2016-03-29

Jestem bardzo zadowolona z oferty. Szukałam konta osobistego bo zmieniałam bank, koleżanka doradziła konto wymarzone i naprawdę okazało się to super wyborem. Jako jeden z nielicznych banków ma gwarancję niezmienności cen. Obsługa jest w porządku.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.33
Zalety

dobra oferta, gwarancja niezmienności opłat

Wady

Extra informacje

~Zadowolony / 2016-03-20

Ja jestem zadowolony z Raiffeisen. Konto za free karta za 3zł. Ogólnie polecam bo maja kilka fajnych programów dla klientów i można fajnie wyjsć
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.33
Zalety

Prostota, dostępnosć, cena

Wady

Ostatnio czekałem 10 minut na infolinii godziny wieczorne

Extra informacje

~Marlena / 2016-03-16

Ja osobiście jestem zadowolony z Raiffeisen. Ofertę mają spoko. Aktualnie maja konto wymarzone. Które ofertowo tez wygląda fajnie.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

Cena, Obsługa, Aplikacja Mobilna

Wady

Nie spostrzegłem

Extra informacje

ROK

~gwiazda / 2016-02-29

Plus za oferte, bardzo przejrzyscie ułożona i do tego dobra. Bonusy dla stałych klientów, obecnie numer jeden na rynku ;)
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Bonusy dla stalych klientów, dobra współpraca

Wady

Brak

Extra informacje

~Łagodny / 2016-02-29

Polecam Raiffeisen, za podejscie do stałego klienta. Nie tylko nowego. Mają spoko ofertę. Kredyty tanie.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

Cena, Obsługa, Oferta

Wady

Wieczorami, czeka sie na infolini 5-10 minut w dzień ok.

Extra informacje

Rok

~lizard / 2016-02-28

Jestem w tym banku od dwóch lat, mam i konto osobiste i firmowe Prawdopodobnie wezmę też kredyt, więc jestem związany z tym bankiem dośc mocno :D Mogę śmiało polecic ;)
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Jasne warunki umowy, opłaty, kontakt

Wady

Extra informacje

2 lata, w warszawie,

~beatek12 / 2016-02-28

ciekawe konto oszczędniościowe, sprawna obsługa na infolinii, czytelna umowa i warunki
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67

~Pure / 2016-02-11

Konto w R> mogę polecić, założyłem rok temu. Nie widzę powodów by zmieniać. Cenowo OK. CZy wydam czy nie wydam 3zł to niewiele. U innych czesto ta oplata jest zniesiona, ale wstępnie jest wyższa. Polecam
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

Cena, Jakość, Nowoczesność, Dostępność

Wady

Brak możliwości uzycia TouchID w Aplikacji mobilnej

Extra informacje

rok

~WojtekBielsko / 2016-02-07

Polecam usługi Raiffeisen Polbank, jest bankiem który wychodzi naprzeciw konsumentom. Szukałem banku który mi da kredyt na atrakcyjnych warunkach. Szperając w internetach, trafiłem właśnie na nich. Mimo negatywnej oceny w tym serwisie stwierdzam, że jest zupełnie inaczej. Konto cenowo wygląda świetnie, tylko za kartę 3zł, co jest naprawdę niską kwotą. Co do kredytu % niskie, prowizja bardzo niska z racji, że mając u nich konto mam niższa prowizję. Konto miałem 2 miesiące wcześniej, gdyż wstrzymywałem się z kredytem, czekałem na auto które chciałem zakupić.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

Cena, Elastyczność, Obsługa

Wady

Oddział bez parkignu w centrum miasta :(, ale czego moge oczekiwac

Extra informacje

3 miesiące

~pawel / 2014-05-15

NA poczatku najlepsza oferta na rynku - niestety po 2-3 latach okoazolo sie, ze tylko po to by zdobyc klientow i przyzycaic ich do siebie. Obecnie bank jak bank - sredni. Powoli zmniejszane oprocentowanie i zwiekszane oplaty - uslugi, ktore niegdys byly darmowe przestaly takie byc. Podczas zamykania konta oddziale pracownik polaczyl mnie z telekonsultantem, ktory wowczas chcial zaproponowac mi lepsze warunki jezeli zostanę - mogli to zrobic wczesniej, a nie jak juz sie zdecydowalem przejsc gdzie indziej. Bankowosc internetowa czasem kuleje - nie wiesz czy przelew poszedl czy nie
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

Bank sredni

Wady

Bank sredni

Extra informacje

6 lat

~zdzich38 / 2012-11-12

Polbank to najgorszy bank jaki znalem.Klijenta obskakuja dopuki nie złapia.Nie odpowiadaja na reklamacje tylko przesyłaja rachunki do zaplaty mimo ze juz nie jestes ich klijetem.Zenada ludzie omojajcie tych zlodzieji z daleka,moze wtedy zaczna klijeta traktowac powarznie
Obsługa klienta
1.00

~pidzej / 2010-04-13

masakra, nic nie działa tak jak powinno działać. długotrwałe przelewy,, błędy w certyfikatach. w 21 wieku to anachronizm.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

brak

Wady

infolinia, bankowośćelektroniczna

Extra informacje

~salatek / 2010-01-21

zlozylem wniosek o kredyt 10tys a bank przyznal mi 6 tys wiec zrezygnowalem bo potrzebowalem 10tys.mialem prawo-ale na wyciagu widze ze mnie skasowali 39 zl za ten kredyt 6 tys-ale ja go zwrocilem-bo potrzebowalem 10tys-to tak jak bym poszedl do sklepu po chleb a pani daje mi bulki- ja mowie ze nie chce bulem i je oddaje a pani zabiera bulki ale kaze zaplacic 2zl za to ze poszla po bulki -moim zdaniem zlodziejstwo z bialy dzien w bialych rekawiczkach-czuje sie jak by mnie murzyn wyruchal w d..... bez gumy. po nastepny kredyt ide gdzie indziej- rozumiem ze banki musza zarabiac- ale nie oszukujac-gdzie potem szary czlowiek nie wie nawet gdzie ma sie udac zeby dochodzic swoich praw
Zalety

sdsd

Wady

sdsds

Extra informacje

sd

~Piotr / 2010-01-09

Moja opinia jest bardzo negatywna.Na stronie internetowej skusiło mnie niskie oprocentowanie kredytu gotówkowego. Złożyłem wniosek poprzez telemarketing. Uzyskałem info, że wstępnie kredyt przyznano. Po tygodniu zadzwoniono do mnie, że wszystko jest ok i że dotrze do mnie kurier z dokumentami ale, że niestety oprocentowanie przyznanego mi kredytu jest wyższe niż było napisane w necie. Ok zgodziłem się na to. Kurier przywiózł dokumenty, podpisałem i zabrał je do banku. Po kolejnych kilku dniach zadzwoniono do mnie, że muszę dostarczyć kolejne dokumenty i ze przyjedzie do mnie po nie kurier. Kurier dotarł i zabrał dokumenty. Znowu kilka dni oczekiwania na telefon, w którym pani z banku oświadczyła, że wszystko jest na dobrej drodze ale niestety oprocentowanie dla mnie zostało podwyższone :( No nic po raz kolejny przystałem na to. Znowu czekanie. Po tygodniu telefon i pani z banku mówi że muszę podać nr konta na który przeleją pożyczkę. Podałem a pani się rozłączyła. Po tygodniu (w sumie ponad miesiąc od pierwszego kontaktu) nie wytrzymałem i sam zadzwoniłem, żeby dowiedzieć się że nie przyznano mi kredytu. Bank przeciągał moją sprawę w nieskończoność a gdy mój wniosek odrzucono (nie wiem z jakich powodów bo wcześniej wszystko było OK) nie raczono mnie nawet o tym poinformować.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

brak

Wady

przeciąganie sprawy, stałe podnoszenie oprocentowania, nie informowanie klientów o przebiegu procesu weryfikacji...

Extra informacje

~OLIMP510 / 2009-12-09

UWAGA OPINIA BARDZO NEGATYWNA - OSTRZEGAM !!!z zewnątrz(budynek) bank wyglada przyzwoicie; kusi tez oprocentowaniem ale UWAGA - nazwa POLBANK nie ma nic wspólnego z Polską; nawet NIE MAJĄ GWARANCJI POLSKIEGO FUNDUSZU BANKOWEGO !!!a poza tym w oddziale ŚMIERDZI - dosłownie ŚMIERDZI !! (Ostrów WLKP. Kolejowa!!)Uwaga - BANK TEN NIE MA POLSKICH GRAWANCJI FUNDUSZU BANKOWEGO !!!ma jakieś greckie a wiadomo jak wyglada system finansowy w Grecji (giełda poszła o 30 % w dół od pażdziernika!!).założylem konto walutowe oszczędzające a oni mi uaktywniki tylko zwykłe konto - istne pijawki; wciskają i mówią co innego a faktycznie robią co innego - oczywiście nie na korzyść klienta !!poza tym że mnie tak zrobili to byłem świadkiem jak taki sam trik zastosowano dle innej osoby która również zakładała konto skuszona oprocentowaniem !!jutro jade wybrać pieniądze zamknąć konto i definitywnie się pożeganać !!!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

żadnych

Wady

oszustwo; ciemnota; kiepska obsługa; jedna z pań chyba wcześniej sprzedawała obważanki; w oddziale świerdzi !!

Extra informacje

2 miesiace- jutro likwiduje !!!!!!!

~emes / 2009-09-14

A oto moja historia obrazująca podejście do klienta w Polbanku.1. Wypłata z bankomatu Euronetu kartą Polbanku nie dochodzi do skutku (nie wysunęły się banknkoty). Natychmiastowe zgłoszenie do Euronetu, który potwierdza, że bankomat odnotował, że pieniądze się nie wysunęły. Euronet odysła mnie jednak do Polbanku celem zgłoszenia reklamacji.2. Polbank rejestruje reklamację. Zgodnie z regulaminem mają 30 dni na rozpatrzenie.3. W międzyczasie kilkukrotnie konkatuję się z Polbankiem celem zapytania, kiedy zwrócą pieniądze na konto. Za każdym razem obiecują, że przekażą sprawę do działu reklamacji celem udzielenia odpwiewidzi. Nikt jednak się nigdy nie odezwał.4. Mija 30 dni i zero odpowiedzi, ani zwrotu pieniędzy. Dzownię do Polbanku, gdzie jedynie co wiedzą, to że sprawa jest w toku. Pytam dlaczego nie odpowiedzieli w przeciągu 30 dni. Panie nie wie i zasłania się, że tylko dział reklamacji ma takie dane. Proszę o podanie numeru telefonu do działu reklamacji. Pani odpowiada, że nawet ona nie ma połączenia telefonicznego z tym działem i jedyne co może zrobić, to przekazać im elektronicznie moje ponaglenie.5. Minęło 6 tygodni od daty reklamacji i nie została ona w żaden sposób rozpatrzona ani nie zwrócono mi pieniędzy.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.33
Zalety

ogólnie oferta produktów

Wady

obsługa klienta, kiepski serwis internetowy

Extra informacje

2 lata

~faraonprusak / 2009-06-10

Niestety moje osobiste doswiadczenie z Polbankkiem jest koszmarne. Od poltora roku nie wyplaca transz kredytu hipotecznego, nie odpowaida na reklamacje wiec nawet nie wiem czemu nie wyplaca transz. Rzecznik konsumentow w Warszawie odsyla mnie do Grecji.Byc moze jestem wyjatkiem ale moje doswiadczenia nie sa dobre z Polbankkiem.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.67
Zalety

Oprocentowanie. Teoretyczne upusty.

Wady

Praktyczne mozliwosci korzystania uniemozliwuaja ze skorzystania z np. nieodplatnch przelewo przez internet. Trzeba ganiac do odzialow za co poibieraja oplaty.

Extra informacje

4 lata

~ewela / 2009-04-27

Hej.. ja mam konto oszczędnościowe w Polbanku i powiem szzerze że jestem zadowolona. A nawet z czystym sumieniem moge polecić je innym. Plus to to iz w każdej chwili moge korzystać z gotwówki nie tracąc przy tym odsetek. Jeżeli chodzi o obsługe nie moge narzekac - miła i kompetentna. Prawdą jest to że czasem są problemy z systemem co uniemożliwania załatwienie założonych celów np w danym dniu ale nie popadajmy w niezadowolenie... oprocentowanie w porówaniu do innych banków jest bardzo konkurencyjne.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

wysokie oprocentownie, wporządku obsługa,

Wady

Drogie panie dzwoniące z super lokata... w sposób natrętny... kochani pracownicy punktów bankowych jezeli będziemy chcieli skorzystac z waszych produktów to poprosimy o nie sami !!!!

Extra informacje

prawie rok

~Staszek / 2009-03-10

Na głównej stronie banku widnieje hasło:Teraz wszystko załatwiszbez wychodzenia z domu,bo tak jest przecież wygodniej zapomniano dopisać, że pod warunkiem założenia konta w jakimś innym banku!!!Kompletnie niestabilne, wiecznie wyłączone z bardzo małą funkcjonalnością.Nie licz, że w czymkolwiek ułatwisz sobie życie.
Obsługa klienta
Prostota obsługi
1.00

~benny / 2009-01-22

Malo że ciagle sie krzaczy to pokazuje ze 2 osoby jest zzalogowane a konsultant nic nie pomoze bo nie odbiera telefonu nie polecam
Obsługa klienta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

Ładne dziewczyny w placowkach

Wady

zero kontaktu konto internetowe do niczego

Extra informacje

~Art / 2008-12-31

Po tym jak mbank kolejny raz mnie zawiodl obnizajac oprocentowanie swojego emax+ i emax, juz nie wspominajac o ekoncie ktory juz dawno ma 0%, postanowilem zmienic bank. Przejrzalem oferty kilkunastu bankow i przeczytalem kilkadziesiat opinii nt. roznych bankow. W koncu postanowilem zalozyc konto w Polbanku, choc przeczytalem duzo opinii negatywnych na temat tego banku.W oddziale spotakalem sie z bardzo kompetentna obsluga, a infolinii takze, jedyna slaba strona jest bankowosc internetowa, jednakze opinie na roznych forach internetowych sa bardzo przesadzone - nie jest prawda ze w systemie tym nie da sie nic zrobic, tym bardziej ze jest on ciagle rozwijany.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

kompetenta obsluga, bliskosc oddzialow i ich gesta lokalizacja

Wady

slaba strona jest system transakcyjny

Extra informacje

maro / 2008-11-27

Przestrzegam przed kontem internetowym w Polbanku! Nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

Nie ma plusow.

Wady

Strona wczytuje sie kilka minut lub wcale! Nie byłem w stanie wykonać zadnej transakcji poza przelewem wewnętrznym! Ciagłeproblemy ze współpracą serwisu z Javą. Obluga mało intuicyjna, niejasna, bara sensownej pomocy na stronie. Kontakt z konsultatntem co najmniej uciązliwy.

Extra informacje

2 tyg.

Finanse Raiffeisen Polbank opinie