Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Telefonia
  • /
  • Operatorzy komórkowi
  • /
  • Plus
  • /
  • 1

Opinie o Plus

Telefonia Plus opinie
Cena/Jakość
2.41
Obsługa klienta
2.57
Oferta
2.5

Średnia ocen

2.49

w skali od 1 do 5.

 

Plus opinie Plus
2.49 1341

Krystyna / 2021-11-16

Przeniosłan nr do Plusa. Dzisiaj drugi dzień roboczy i nie mam sieci w telefonie. NIE POLECAM!!!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
2.00
Zalety

Wady

brak szacunku do klienta

Extra informacje

Jom / 2018-03-06

Każdy kontakt z ich Call Center to tragedia. Agresywne "panie" z pretensjami do całego świata. A spróbuj kliencie - petencie powiedzieć że wolisz kupić w salonie albo nie daj Boże powiedzieć że coś ci nie pasuje to dopiero zobaczysz. Wchodzenie w słowo, impertynencja, teksty "nie ja to wymyślam, taaak !" . Jak wiedzą że nie kupisz od nich a chcesz sie czegoś dowiedzieć to rozłączają rozmowę. Skad biorą tych ludzi? Prace społeczne tu odwalają?
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
2.00
Zalety

Oferta

Wady

Fatalna "jakość" obsługi na CC

Extra informacje

Ja juz na szczescie mie ale ridzuns na cc nie dzwoni w ogole i jest zadowolona z oferty. Mnie juz u siebie nie zobacza

Piotr / 2018-01-10

Tragiczni drogi i tragicznie wolny internet lte, limit niszczy życie, nie da się pracować. Może jako przenośny, na pewno nie do domu.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.33
Zalety

zasięg

Wady

cena i przepustowość

Extra informacje

~Autumn81702 / 2017-03-14

Z Plusem rodzina jest powiązana bardzo długo - początki pamiętają końcówkę lat 90-tych (czasy Polkomtela), a zatem jest to długi okres współpracy z tą siecią.Mój obecny numer jest aktywny u nich ponad dekadę. W końcu podjąłem decyzję o przeniesieniu numeru do innego operatora.Abonament za 7 dych, do tego muzodajnia (której nie używam, i która - pomimo WIELOKROTNEGO wysyłania SMS-ów dezaktywacyjnych oraz żądania wyłączenia usługi - dalej jest aktywna; pochłania toto 8 złotych) i brak limitu na stacjonarne (pochłania 7 złotych). Łącznie wychodzi ~85 zeta.Padnie pytanie "Po co narzekać" - nie narzekam, tylko stwierdzam fakt że w ramach tego abonamentu jest też internet LTE. W mojej ocenie jednak ta oferta - dla stałego klienta - to nic innego jak zwykła parodia. Internet ten cechuje się bowiem bardo dużym pakietem - aż 550 MB!!! Wystarczy akurat na jeden film na YouTube, no może 2 jeżeli będziesz mieć farta :-).Skończy się? Plus przygotował "bardzo" atrakcyjne oferty dodatkowego transferu: 7 zł/300 MB, 9 zł/500 MB, 15 zł/1 GB oraz 30 zł/3 GB.Niedawno zadzwonił konsultant i próbował wcisnąć mi "atrakcyjną" ofertę: brak limitu na stacjonarne, 150 MB/120 jednostek w ramach roamingu, nowy telefon oraz internet 11 GB. Wszystko w tej samej cenie w ramach "promocji", znów 3 lata.Jakież było jego zdziwienie, kiedy spotkał się z moją odmową. Ponadto ośmieliłem się zażądać od konsultanta, aby więcej nie dzwonili do mnie z ofertami przedłużenia umowy.Nawet się zaciekawił do jakiej sieci mam zamiar przejść - moja odpowiedź zabrzmiała "to jeszcze do ustalenia", wszak jest wiele sieci komórkowych na rynku do sprawdzenia która wypada najkorzystniej.Oczywiście powód musi być - jak powiedziałem, że nie jestem zadowolony z oferty chociażby ze względu na ilość pakietu internetowego - konsultant stwierdził że tyle to jest "na rozgrzewkę". A to, że ta rozgrzewka trwa 3 lata, to już inna kwestia ;-).Bardzo się cieszę, że umowa dobiega końca! W mojej ocenie Plus klienta "z ulicy" raczy najlepszymi ofertami, podczas kiedy stary abonent - legitymujący się wieloletnim stażem - dostaje oferty, które można uznać za nic innego jak zwykłą obrazę.Reasumując: drogi czytelniku. Jeżeli rozważasz dołączyć do okrętu "Plus" - ZASTANÓW SIĘ DOBRZE ZANIM TO ZROBISZ! Przemyśl sobie to, co opisuję ja - stary klient - który po wielu latach pobytu w Plusie podjął decyzję o odejściu stąd.Zresztą nie tylko ja - jest wielu niezadowolonych starych klientów tejże sieci. Negatywne opinie nie biorą się znikąd.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Dobre czasy skończyły się dawno. W związku z tym zalet nie widzę.

Wady

Kompletnie nieatrakcyjne oferty. Muzodajnia aktywna pomimo WIELOKROTNEGO wysyłania SMS-ów dezaktywujących oraz żądania wyłączenia usługi.

Extra informacje

Gdzieś z 85 złotych. Pierwsze powiązanie z siecią - prawie 20 lat temu.

~Nick / 2017-02-19

Zmieniłem na inną sieć po tym jak pracownica wprowadziła mnie w błąd (chyba na szkoleniu nie była), a PLUS uznał w końcu reklamację, po ... pół roku, bo miałem nagranie i chciałem do UKE z tym iść.Na koniec zrobili mi kawał. Zgodnie z prawem, ale do końca przetrzymali numer czyli była długa przerwa w działaniu numeru.Telefon:swojego
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
3.67

~Greg / 2016-12-12

Telefon na abonament w PLUS miałem od kilkunastu lat. Było różnie, raczej działało dobrze, ale potem było już tylko gorzej. Firma jak stawała się coraz większa to coraz mniej pamiętała o klientach i o nich już nie dbała. Moje największe rozczarowanie to podejście do reklamacji i sposób komunikacji. Arogancja pracowników obsługi klienta firmy Polkomtel spowodowała, że po rozwiązaniu ostatniej umowy do nich nie wrócę.Wieloletni i lojalny firmie klient nie jest w ogóle szanowany, natomiast nowy tzw. "z ulicy" jest mile widziany. Chore, ale prawdziwe! Odradzam korzystanie z usług tej nierzetelnej firmy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
2.00
Zalety

???

Wady

Arogancja!!!

Extra informacje

16 lat

~magdalena / 2016-06-23

przy abonamencie 69,99 dość słabe telefony dają. zasięg w warszawie super lecz 70 km od warszawy ginie on. A tak jest ok. Wadynie ma zasięgu 70 km od warszawy Telefon:Sony Xperia z1 Compact
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33
Zalety

Wady

nie ma zasięgu 70 km od warszawy

Extra informacje

~Andrzej / 2016-05-31

Mocno przereklamowana oferta. Nie dotrzymują warunków umowy.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
3.67
Zalety

Brak

Wady

Extra informacje

2 lata 50 zł, Częstochowa

~Agata / 2016-05-31

Ceny dla stałych klientów mogłyby być bardziej konkurencyjne.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
3.00

~Łukasz / 2016-05-31

Plus zawsze stał na wysokim poziomie. Jeżeli gdzieś nie ma zasięgu to plus jest. I to chyba wystarczy za opinie. W górach niezastąpiony - w końcu sponsorzy gopru. :)korzystam od 4 latTelefon:Samsung Galaxy A3 LTE
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67
Zalety

Wady

Extra informacje

korzystam od 4 lat

~Blazej13 / 2015-12-03

Witam serdecznie. Moja historia z PLUSem jest dosc dluga wiec postaram sie ja podac w pigulce - moze komus pomoze podjac dobra decyzje. Dawno temu [2010] mialem u nich 3 numery - zaczely sie jakies cyrki z fakturami i postanowilem z nich zrezygnowac - przed czasem - wiec z karami umownymi. Kwota ta wyniosla 3400. przez 2 lata - roznie bylo z praca splacilem ponad 4000... .W czerwcy 15r postanowilem sie przypomniec- czyli spytac czy jestesmy kwita - miesiac zabralo im stwierdzenie ze jestem im winny jeszcze 2000PLn. Oczywiscie nie napisali skad ta kwota, po prostu plac i placz... Uznalem ze lepiej zaplacic a pozniej sie bujac.. wiec po miesiacu zaplacilem... ale on po 3 dniach o informacji do mnie o kwocie 2000 skierowali sprawe do komornika - ale nie na 2000PLN a na 3600 plus koszty co dalo lacznie 6200!. Komornik zajjakl mi 2 konta plus wynagrodzenie - lacznie grubo ponad 10.000PLN. Oczywiscie pracownicy PLUSa nie raczyli nic wyjasnic i kazali mi spadac do komornika, co tez uczynilem i udpwodnilem komornikowi ze wszystko zostalo splacone zanim zajal mi konto. Co radzicie mi zrobic - przez 30 dni mialem zablokowane srodki zas moje kadry dopytuja sie o co chodzi, a mi sie nie chce tlumaczyc ze jakas potluczona osoba skierowala sprawe do komornika - wtedy kiedy sprawy juz nie bylo. Jesli znacie jakiegos chetnego prawnika - mam oczywiscie cala dokumentacja wraz z ich idiotycznymi odpowiedziami - to prosze o kontakt.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

NIe mam z nimi juz nic wspolnego

Wady

Nadal istnieja i oszukuja ludzi

Extra informacje

za dluo, zbyt drogo

~Krzysztof / 2015-10-28

Oszuści i naciągacze. Trzeba bardzo uważać aby nie dać się wydoić. Nie można liczyć na obsługę klienta.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
2.33
Zalety

Standart

Wady

Dużo

Extra informacje

15 lat

~M :) / 2015-08-12

jedna wielka ściem - drogo - mało - nieopłacalnie..zawsze największe opłaty, najgorszy telefon, najmniej minut..drogie SMSy..uciekłem do TOd zawsze kiepskie telefony, dopłata za rozpoznanie nr była tylko u nich.. chyba najgorsza sieć jeśli chodzi o.. wszystko razem...oszuści obiecywali że kolejne umowy będą lepsze tel a tu inni dawali więcej za mniej i uciekłem..
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.33
Zalety

brak

Wady

drogo

Extra informacje

3-4 lata

~lasandra / 2015-05-12

Uwaga na oszustów z PLUSA!!! Obłudna polityka mająca na celu oszukiwanie klienta a co gorsza nie można się od niej uwolnić. PLUS bezczelnie odrzucił wniosek o rozwiązanie umowy i dezaktywację numeru nawet w wyniku śmierci abonenta. Nawet po dopełnieniu formalności i przekazaniu aktu zgonu mają czelność wystawiać kolejne faktury!!! Sprawa do Rzecznika Prawa Konsumentów.Wadysame!!!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Wady

same!!!

Extra informacje

~krakjola / 2015-03-03

zdecydowanie nie polecam sieci plus. Oszuści, przeniosłam numer z innej sieci i nie dostałam 6 m-cy gratis - jeden wielki bajer. Mam jeszcze 2 inne numery ponad 15 lat i stwierdzam, że z dawnej marki PLUS został tylko plus. Wybierajcie lepszych operatorów.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

brak rzetelności i fachowej obsługi klienta

Extra informacje

~Krystian / 2014-09-20

Polecam 0 problemów
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

dobry zasięg , szybki internet

Wady

brak

Extra informacje

4 lata 30 zł

~Patrycja / 2014-08-26

Oni są bezczelni, czekam na połączenie z konsultantem od przeszło 35 minut.! Nikt nie raczy odebrać, a czas oczekiwania na połączenie z konsultantem wynosi powyżej 5 minut, a koszt połączenia wynosi rzekomo 1.97zł, no właśnie rzekomo... Co oni, przerwy sobie robią tam, czy może jakiś dodatkowy telefon zaufania prowadzą, że od klienta telefonu nie odbierają. Czas na wyspanie, na najedzenie się i romanse mają, ale chyba zapominają, że to ich praca odbierać telefony od klientów. Nie dość, że co miesiąc skracają mi o jeden dzień ważność konta, to na dodatek jeszcze z internetem robią nas w bambuko.. Ludzie zmiłujcie się.!
Cena/Jakość
Oferta
2.00
Zalety

Zalety.?? Zaletą jest muzyczka puszczana czekając na zgłoszenie się konsultanta... nic więcej. Chociaż zaletą będzie zakończenie umowy z oszustami, ale to niestety jeszcze potrwa...

Wady

Wszystkich wad w rok bym nie zdołała wymienić, tyle ich jest!

Extra informacje

Około 2 lata, nie pamiętam

~Piotr / 2014-04-09

Dzisiaj doznałem szoku - jak rwie się kasę od nieświadomych klientów. Żegnam się z tą siecią - bo to nie jest już ten stary PLUS w którym byłem od lat. Umowa wygasa 18.04, a zażądano ode mnie zapłaty za abonament do 30.04. Zadzwoniłem do biura obsługi z prośbą o skorygowanie faktury - w odpowiedzi usłyszałem, że teraz nie mogą tego skorygować - bo "taki system" mają. Żeby było śmieszniej - osoba z infolinii zaleciła mi wystąpienie pisemne (można faksem) o zwrot nadpłaty ze wskazaniem sposobu realizacji tego zwrotu = to kpina, bo dlaczego mam płacić za okres = po zakończeniu umowy. Na pytanie - "czy zwrócą mi kasę z odsetkami?" usłyszałem odpowiedź NIE, a na pytanie "czy jak spóźnię się z zapłatą - czy naliczycie mi odsetki?" usłyszałem TAK - "bo tak jest w umowie". Uważajcie za co płacicie - bo to jest zwykłe naciąganie......
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

dobry zasięg

Wady

naciągacze

Extra informacje

ok. 8 lat

~Maciek / 2013-01-13

Oszukali mnie, chcialem zadzwonic do biura obslugi. trzy razy po 40 minut czekalem i nic. w koncu jak sie dodzwonilem to nie wiedza gdzie zniknely moje pieniadze z konta. paranoja.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
2.00
Zalety

zasieg

Wady

brak szacunku ze strony biura obslugi.

Extra informacje

od zawsze

Marzena / 2012-11-02

Jestem w tej sieci od zawsze jak cała moja rodzina, na zasięg nie narzekam, czasem problemy są z telefonicznym biurem obsługi lub w salonie. Dostępne w sieci pakiety są rewelacyjne, gorzej z cenami do innych operatorów.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00
Zalety

korzystne pakiety

Wady

obsługa klienta, małe zniżki dla stałych klientów

Extra informacje

8lat

~rademez / 2012-10-19

PLUS Internet na kartę: sprawa jest prosta, oferują za doładowanie 50 zł 4,5 GB transferu danych, kiedy w rzeczywistości transfer ucieka po kilkuset KB. Sprawdzone na kilku komputerach. W taki sposób straciłem 150 zł plus cena za starter (10 zł) w okresie 3 dni (przeglądanie stron www, bez ściągania jakichkolwiek plików).
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
2.00
Zalety

brak

Wady

oferta nieadekwatna co do jakości usługi

Extra informacje

w/w

~Jerzy Żywicki / 2012-09-25

Nigdy nie dajcie się zwieść ofertom plusa przekazywanym telefonicznie.Ja dałem się nabrać na 3-letnią umowę, a przysłali mnie pakiet dokumentów liczący 30/słownie trzydzieści/stron.Umowę podpisała moja żona.To,że w czasie rozmowy oszustki z plusa,nie podała ona,że dotyczy to nowego numeru to dla "fachowców" plusa od marketingu nie miało żadnego znaczenia.Zaznaczam,że jestem abonentem od wielu lat i byłem pewny,że dotyczy to numeru ,którego używałem dotychczas.Po interwencji w departamencie reklamacji zostałem "załatwiony" w białych rękawiczkach,oczywiście po myśli operatora,kulturalnie.Tak postępuje monopolista,bezwzględny,którego nie interesują argumentyklienta.To jawne i podstępne oszustwo.Proponuję dla specjalistów plusa by kolejne pakiety liczyły nie 30 a 130 stron!!!!.W umowie napisano,że w ciągu 14 dni mogę odstąpić od niej.Totalna bzdura!Odesłałem w tym okresie,przesyłka nie została przyjęta.Podobno należało odesłać tylko przez firmy kurierskie,które wskazał plus imiennie w dokumentach,które otrzymałem.Klasyczny,średniowieczny monopolistyczny,krwiożerczy kapitalizm w polskim wydaniu.OSTRZEGAM I PROSZĘ WSZYSTKICH ABONENTÓW PLUSA NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NIEUCZCIWYM I PODSTĘPNYM PRZEDSTAWICIELOM TEJ FIRMY!!!! ONI NIE SZANUJĄ I NIGDY SZANOWAĆ NIE BĘDĄ SWOICH KLIENTÓW!!!Jestem rencistą.
Zalety

żadnych

Wady

oszukańczy sposób,podstępna metoda łapania za wszelką cenę klienta

Extra informacje

wmanewrowano podpisanie umowy na 3 lata

~tom / 2012-06-07

Mamy plusa w całej rodzinie dzwonimy do siebie za darmo.Jedynie co można narzekać to na obsługę w salonie w mojej miejscowości panie są zawsze nie doinformowane. Jak nie poproszę o paragon to nie dostane.Zasięg plusa jest ok.Mogły by być większe upusty dla stałych klientów
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33
Zalety

dużo promocji. tanio w sieciu

Wady

słaba obsługa klienta w salonie, małe zniżki dla stałych klientów

Extra informacje

od 2001

Telefonia Plus opinie