Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • Pixmania.pl
  • /
  • 1

Opinie o Pixmania.pl

Zakupy Pixmania.pl opinie
Asortyment
3.47
Dostawa
2.47
Łatwość zamawiania
3.15
Obsługa i reklamacje
1.59
Poziom cen
3.27

Średnia ocen

2.79

w skali od 1 do 5.

 

Pixmania.pl opinie Pixmania.pl
2.79 1640

~Piotr / 2015-01-02

Witam przestrzegam wszystkich przed zakupami w sklepie Pixmania.W połowie grudnia 2014 zamówiłem w sklepie internetowym telefon komórkowy przy zamówieniu dokonałem wpłaty 257,34zł po kilku emailach ponaglających poproszono mnie o przesłanie dowodu wpłaty co też natychmiast uczyniłem od 28.12.2014r do dnia dzisiejszego wysyłam zapytania bez odpowiedzi nigdy więcej nie dokonam zakupu w tym sklepie infolinia także nie odpowiada!
Zalety

Brak

Wady

Brak kontaktu i odpowiedzi oraz brak realizacji zamówienia

Extra informacje

~GAJA / 2009-03-03

W listopadzie zakupiłam towar. Otrzymałam tylko cześć zamówionego towaru ( podobno nie zostało wyprodukowane więcej i nie wiadomo kiedy będzie). Wpłacona była zaliczka W LISTOPADZIE, poprosiłam o zwrot nadpłaty. Otrzymali wszystkie potrzebne dane. Mija właśnie 4 miesiące – i nie ma ani złotówki. Przelew, który ja wykonałam do Pixmanii doszedł w ciągu jednego dnia – przelew od pixmanii do mnie – rzekomo wykonany – nie dotarł do mnie do dzisiaj. Mimo tego, że wielokrotnie dzwoniłam na infolinię prawie za każdym razem byłam zbywana przez osoby, które mówiły, że wszystkim się zajmą… Tutaj obsługa jest tragiczna. Przeprowadziłam wiele rozmów. NIC się nie da załatwić! Zostałam potraktowana, jak ktoś, kto nie ma żadnego prawa, jako klient. Posiadam całą korespondencję z BOK. – Państwo nie raczą nawet zadzwonić do klienta. Przestrzegam wszystkich przed robieniem zakupów w tym sklepie - zostatniecie Państwo oszukani albo nawet okradzeni (bo to chyba tak trzeba nazwać po takim czasie). Nie liczcie na zadną odpowiedź z tego sklepu. BOK owszem istniej i szczerze wierzę, ze tak jak w innych firmach także i tu – stworzona została do udzielania informacji klientom. Prawdopodobnie miało tak być także w firmie Pixmania/Fotovista. Piszę prawdopodobnie gdyż niestety nie miałam okazji się o tym przekonać. Niestety nie spełnia swojej funkcji, do jakiej przypuszczam została powołana. Dział BOK został stworzony i na tym kończy jego funkcjonalność - nic nie można tam ustalić, dowiedzieć się, otrzymać jakiejkolwiek informacji. Ponownie proszę o umieszczenie mojej opinii o sklepie Pixmania/Fotovista . Swoim komentarzem przestrzegam innych potencjalnych klientów przed zakupami w tym sklepie, a teraz także przed serwisem BOK. Moja opinia pozwoli innym klientom i kontrahentom zastanowić czy warto dokonywać zakupów w firmie Pixmania/Fotovista i narażać się na niepotrzebny stres. Podsumowując – obsługa BOK pozostawia wiele do życzenia, klient nie ma co liczyć na terminowe dostarczenie przesyłki ani na zwrot zaliczki. Nigdy i z zadną firmą na świecie nie miałam takich problemów jak z Pixmania/Fotovista. Firmy o zasięgu światowym, znacznie większe – zaliczkę zwracają w ciągu max 3 dni, a potwierdzenie otrzymuje się w ciągu 20 min. Obsługa jest dużo sympatyczniejsza, a tłumaczenie „nie możemy wysłać potwierdzenia bo mamy duży dział finansowy” uznałyby za co najmniej żenujące. Dodam jeszcze, ze firma Pixmania/Fotovista nadal prowadzi politykę oszukiwania Klienta.

~AnHeC / 2009-02-27

Naczytałam się opinii i zaczynałam się powoli bać tego co będzie... Produkt całkiem drogi, 1300 z kosztem przesyłki. Drogi jak na ucznia bez zarobków... Ale uznałam, że zaryzukuję. Naprawdę paczka doszła w 2 dni, stan idealny. Serwisu nie używałam, ale myślę, że będą problemy. Samo to, że tzeba wysyłać do Francji to porażka! Generalnie sklep świetnie się spisał. Specjalnie zadaję sobie trud, aby podzielić się doświadczeniem z ludźmi, których zastraszyły opinie. Może być dobrze.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.20
Zalety

Ceny, tempo dostawy, ceny, szeroki asortyment,

Wady

brak polskiej instrukcji, serwis we Francji

Extra informacje

1300zł

~marian1973 / 2009-02-12

kupowałem 3 razy w tej firmie, i miałem same kłopoty. Pierwszy raz odmowilem bo bym czekal ponad miesiac. W ostatnim zamówiłem 3 produkty dostałem dwa, czekam juz cztery tygodnie za tym jednym i nic. Dzwoniłem do firmy kurierskiej i w dzien wyjasnilem ze ten jeden produkt (miały isc w jednej paczce) pixmaNIA wyslala do innego klienta. Dzwonilem do pixmani to kaza mi czekac do 20 dni na wyjasnienie, i przysylaja mi mailem jakiś formularz reklamacji który mam wyslac do Francji!!!. Jak sie juz wyjasnilo, że źle wysłali paczkę to każą mi czekać 7-10 dni na wyjaśnienie przyczyn zaginiecia, i wtedy wyślą. Do dzisiaj nie mam produktu. Trzeci zakop nie odebralem, chcialem zrezygnować z zakupu przed wysyłka, ale w przegladarce Opera to nie dzialalo, dziwne zamówić można było w operze ale juz odmowić nie można było, tzn. wypelnia sie fajnie formularz odmowy, klikarz wyslij i kiedy czlowiek mysli ze poszlo to nic bardziej mylnego. Polapalem sie jak dostalem maila z nr zamówienia, że można sledzić paczkę. Odesłalem i też czekam na awrot pieniedzy do dzis. Poza tym namawiają klienta na dodatkowe koszty tzw. spokojne zakupy czy coś tam.
Zalety

pozornie tansze towary

Wady

ta firma powinny sie zajać nasze leniwe urzedy które od tego sa

Extra informacje

~jurek / 2009-02-06

Pixmania jest sklepem dla wymagających klientów. Dowiedziałem się, że są dostawcą dla polskich sklepów internetowych więc po co przepłacać u innych. Kupuje w Pixmanii od paru lat i jestem bardzo zadowolony. Ostatnio kupiłem garnki do kuchni. Żona jest bardzo zadowolona. Przesyłka dostarczona zgodnie z zamówieniem. Polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.60

~gaja / 2009-01-31

W listopadzie zakupiłam towar. Otrzymałam tylko cześć zamówionego towaru ( podobno nie zostało wyprodukowane więcej i nie wiadomo kiedy będzie). Wpłacona była zaliczka, poprosiłam o zwrot nadpłaty. Otrzymali wszystkie potrzebne dane. Mija właśnie 2 miesiące – i nie ma ani złotówki. Nie dostałam także oryginałów faktur. Przelew, który ja wykonałam do Pixmanii doszedł w ciągu jednego dnia – przelew od pixmanii do mnie – rzekomo wykonany – nie dotarł do mnie do dzisiaj. Mimo tego, że wielokrotnie dzwoniłam na infolinię prawie za każdym razem byłam oszukiwa przez Paulinę W. i Pawła L, którzy mówili, że wszystkim się zajmą…Tutaj obsługa jest tragiczna. Przeprowadziłam wiele rozmów z Pauliną W. i Pawłem L. . NIC się nie da załatwić! Zostałam potraktowana, jak ktoś, kto nie ma żadnego prawa, jako klient. Posiadam całą korespondencję z BOK z Pauliną W. i Pawłem L. – Państwo nie raczą nawet zadzwoni c do klienta.

[email protected] / 2009-01-27

Szanowni PaństwoPixmania.com należy do grupy Fotovista SA, która prowadzi różną działalność. Wizytówki są proponowane przez stronę Mypix.com, również należący do tej grupy. Ten Serwis jest obecny w 11 krajach, natomiast w Polsce ta usługa nie jest proponowana. Pixmania.com nie proponuje wydruku wizytówek nawet za skromną opłatę. Jeżeli dostają Państwo podobne oferty, proszę o niezwłoczny kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta. Bezpłatna infolinia jest aktywna na stronie od godziny 9 do 17, od poniedziałku do piątku. Barbara - Mediator Pixmanii: [email protected]

~spike / 2009-01-27

Dostałem ofertę zakupu wizytówek, wyboru wzoru itd. Miało byc gratiś ale jak to bywa na końcu okazalo się że trzeba ponieść skromn opłaty. Zapłaciłem wymaganą kwotę (przelew na podane konto) i......... Co dalej wiadomo. Naiwnych nie sieją.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40
Zalety

Doskonale zredagowana podpucha

Wady

Pieniążki do widzenia ale od wizytówek nie usłyszałem Dzień dobry.

Extra informacje

Nie mam nic bo to oszustwo

~mldream / 2009-01-23

Witam serdecznie przyszłych niezadowolonych klientów sklepu PIXMANIA!Niestety postanowiłem zadać sobie sporo trudu i napisać na wszystkich stronach o reputacji sklepów internetowych i jak zostałem załatwiony przez sklep PIXMANIA.Sklep PIXMANIA strona i infolinia to na pierwszy rzut oka rewelacja – nic bardziej mylnego…Miłe panie z infolinii maja tyle do decydowania co niemowlak przed urodzeniem. Centrala jest w Francji i ma w d.pie to co myśli zawiedziony frajer z Polski.Postanowiłem (niestety) nabrać się na miłe panie i eleganckie prowadzenie strony internetowej. Zakupiony towar dotarł do mnie po wielu dniach i niestety był przechodzony (używany) jestem elektronikiem z zawodu więc wiem co pisze.Ale kłopoty nadchodziły – odtwarzacz zaczyna się zawieszać w czasie odtwarzania – telefon do Pixmania (miła pani) prosi o telefon do serwisu i sprawa zamknięta. Telefonuje do serwisu firmy w Polsce i pierwsza niespodzianka miła osoba informuje mnie że z firmą PIXMANIA nie mają nic wspólnego !Ponownie telefon do miłych pań – tak myślałam – informuje pani i prosi o przedstawienie problemu i informuje o wysłaniu kuriera do mnie.Kurier dociera szybko i szybko znika z produktem.Po 2 tygodniach telefon po informacje (co jest grane) do miłych pań a tutaj info – paczka nie dotarła ale wszystko ok!Po kolejnych kilku dniach info – paczka została wysłana do FRANCJI! ( serwis PIXMANIA nie firmowy produktu!!! )Kolejne 2 tygodnie info – paczka dotarła do centrali.Kolejny miesiąc na naprawę – takie jest prawo europejskie ( 30 dni roboczych na zdiagnozowanie usterki ) informowałem się nawet u rzecznika praw konsumenta.Ale prawo inne dla pachnących francuskich serwisów.Kolejne 2 tyg. Paczka wraca ale w 2 opakowaniach !Urządzenie jest w stanie gorszym jak wysłałem ledwo sklejone do kupy i nadal niesprawne.(info po francusku)Nie wiem co robic dalej. . . . .NIE KUPUJCIE W TYM SKLEPIE !!! LUDZIE proszę was rozsądek!Pozdrawiam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40
Zalety

StronaMiłe panie przy telefonach ( infolinia)

Wady

Wszystko

Extra informacje

Prawie rok.

~Rafał / 2009-01-22

Jestem absolutnie rozczarowany zakupami w tym sklepie. Zamówiłem hybrydowy dysk Samsunga w tym a nie innym miejscu gdyż jest to jedyny punkt, w którym produkt ten był dostępny. Złożyłem zamówienie, opłaciłem koszmarnie drogą wysyłkę i otrzymałem dysk inny niż zamówiłem. W paczce wielkości sporego kuferka walał się dysk zawinięty w kopertę bąbelkową, dysk o symbolu HI nie zaś HJI jaki zamawiałem. Po długotrwałym poszukiwaniu kontaktu - dodam bezskutecznym - zdecydowałem się uruchomic procedurę zwrotu towaru - wwtedy też odpisał mi jeden z pracowników sklepu następującymi słowy UWAGA bo trudno w to uwierzyć: "Uprzejmie informuje, ze zamowiony przez Pana produkt HM160HJI w opisie na stronie jest oznaczony symbolem HM160HI" - innymi słowy doszło do manipulacji, tym bardziej że w złożonym zamówieniu pojawia się tylko nagłowek, który informuje, że zamówiony model jest dyskiem hybrydowym o oznaczeniu HJI z wbudowaną pamięcią 256MB FLASH. Otrzymałęm najzwyklejszy dysk 5400obr 8MB cache. Jako, że dysk przesłany został prosto z Francji, nie decyduję się na zwrot towaru, naczytałem się opinii rozczarowanych tą procedurą klientów, niektórzy z nich po kilku miesiącach od wszczęcia procedury nadal czekają na zwrot pieniędzy. ZADOWOLENIE Z ZAKUPÓW ŻADNE. Po wystawieniu tej opinii, pracownik sklepu via e-mail skontaktował się ze mną w celu przyznania, że opis zawiera błędy, prosząc o przygotowanie paczki do wysyłki. Tak też zrobiłem. Po tygodniu zjawił się kurier, który zabrał paczkę. O przebiegu procedury byłem informowany mailowo do momentu odebrania przesyłki przez centralę PIXMANIA. Później 13 dni czekałem na przelew, aż moja cierpliwość się skończyła. Napisałem do sklepu i okazało się, że powinienem podać dokładne namiary na konto (SWIFT, IBAN itd) - o czym nikt nie wspominał w żadnej wiadomości. Jak w takiej sytuacji nie pomyśleć sobie, że sklep liczył na zaniechanie dalszych działań? ŻADNEJ INFORMACJI O KONIECZNOŚCI PODANIA MIĘDZYNARODOWYCH DANYCH IDENTYFIKACYJNYCH BANKU! Mało tego, dziś otrzymałem wiadomość, iż przelew został uruchomiony, ale dziwnym sposobem zwraca mi się kwotę umniejszoną o 1zł o wartość dysku oraz o całe koszty przesyłki! Zrozumiałbym brak zwrotu kosztów kuriera gdyby chodziło o moje rozmyślenie itd. Winę za całe zamieszanie ponosi sklep, to on przysłał mi towar inny niż zamówiłem! ABSOLUTNIE NIE POLECAM!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

podobno mieli dysk, ktorego szukałem

Wady

okazało się że to błąd w opisie; reszta to same minusy

Extra informacje

~maryhellen / 2008-12-22

Jakaś tragedia-oddano moją drogocenna opłacona paczke komuś pod innym adresem o innym nazwisku a co lepsze - podobno od dwóch lat nieżyjącemu. Reklamacja usługi to jakies katusze - dochodzenie trwa 3 tydzień, traktuje sie mnie jak winna całej sytuacji, wymaga miliona dokumentów trudnych nawet do przekazania droga mailową juz nie mówiąc o tym czego sie wymaga-ostatnio dowodu odbioru - czyli jakiś horror bo ja wlasnie reklamuję bo nie odebrałam. Tragedia, pieniądze wrzucone w błoto.Cudowny prezent od Pixmania na Święta
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40

~qzyn1 / 2008-11-21

Właśnie dostałem drukarkę i ryzę papieru.Zacząłem od odpakowania papieru do drukarki. Ryza zapakowana w osobną paczkę, a w środku papier w podartym opakowaniu... Podartym to mało powiedziane, właściwie to jest owinięty w resztki opakowania, aż się boje otworzyć paczkę z drukarką.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40

~Michał Malarz / 2008-11-18

Wyobraź sobie, że zapłaciłeś za towar, albo, że towar otrzymany się zepsuł. Spróbuj teraz skontaktowac się z tą firmą i złożyć reklamację. Powodzenia. Ja zostałem nabity w butelkę na 5,6 tys zł.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

same minusy

Extra informacje

za 5600 zł

~BOGUS / 2008-11-17

Ostrzegam przed robieniem zakupów u tych hochsztaplerów. Zakupiłem nagrywarkę DVD/VHS, produkt nawet w miarę szybko dostarczony, ale... 1/ brak jakiegokolwiek dowodu zakupu ( faktura, rachunek) - po interwencji radzą żeby wydrukować ze strony pixmania.com, a tam jakieś francuskie bazgroły niczym nie przypominające faktury! 2/ brak instrukcji obsługi w języku polskim ( jest za to po hiszpańsku i szwedzku - powodzenia!) 3/ brak gwarancji. Jednym słowem OSTRZEGAM!!! JAK NAJDALEJ OD TEGO OSZUSTA!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20

~adamiok / 2008-10-24

Super sklep. Najniższe ceny pośród wszystkich sklepów internetowych, skusiły mnie do zamówienia miniwieży Philips za 390zł. (na allegro taki model kosztuje 499zł). Zamównia dokonałem w sobote wieczorem, pieniądze przelałem kilka min później. Gdy tylko bank dostarczył pieniądze do pixmani,(wtorek), od razu sklep przygotował moją paczkę do wysłania. Dzięki możliwości sprawdzania,gdzie znajduje się paczka, widziałem mniej więcej kiedy spodziewać się kuriera. Paczkę otrzymałem w piątek o godz.13. Instrukcja do produktu jest po polsku, nie mam problemu ze sprzętem. Naprawdę jestem zadowolon z tego sklepu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
5.00
Zalety

Najlepsze ceny, szybka dostawa, łatwość zamówienia

Wady

Nie zaobserwowałem

Extra informacje

wisznia63 / 2008-10-17

Profesjonalizm,prostota zamówienia,niskie ceny,dostawa zgodnie z zamówieniem-śledzenie przesyłki.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

Duży wybór do okreslonych marek produktów

Wady

Extra informacje

236 zł.Mam jedeń dzień(futerał+bateria)do aparatu

~kordulek / 2008-10-13

zakupiłem wieżę skottz łatwości z jaką dokonałem zakupu wynikało że mam do czynienia z profesjonalistami.niestety po dotarciu przesyłki okazało się że to chiński bubel.na dodatek nie działający.oczywiście chciałem zwrócić, ale trzeba czekać az zarejestrują przesyłke i dokonają ekspertyzy.trwało to tygodniami. na tyle długo że jak otrzymałem bon zwrotu to nie można było wybrac opcji zwrot gotówki.a teraz nie mam ani przedmiotu ani kasy jednym słowem uwaga na oszustów.!!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
3.00
Zalety

dla mnie żadnych

Wady

obsługa konsumenta w tym sklepie nie istnieje.

Extra informacje

nie posiadam produktu

~aimeiz / 2008-10-06

Chciałem zakupić kamerę video.Zamówiłem, zapłaciłem kartą przez internet.Następnego dnia dostałem emaila od [email protected] w którym jakiś gość powołując się na moje zamówienie, warunkuje jego zrealizowanie dosłaniem kopii dowodu osobistego lub paszportu i rachunku telefonicznego lub za prąd potwierdzającego adres dostawy.Wygląda to jakby ktoś chciał kolekcjonować numery kart kredytowych i dokumentów z nimi związanych.Oczywiście odmówiełem i pilnie obserwuję jak się dalej sprawa potoczy.Jak narazie karty nie obciążyli.To jakiś horrr i absurd.Gdybym wiedział o czekających mnie kłopotach, zamówiłbym sprzęt w innym sklepie internetowym, o jeden klik obok, nawet o te 20 zło drożej.Ciekawą rzeczą jest to, że domyślnie dokładają do zakupów jakąś umowę spokojnych zakupów za ok 10% towaru i wyłączenie jej nie jest trywialne.Z etyką handlową nie ma to wiele wspólnego.
Asortyment
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.75
Zalety

Dopbre ceny, płatności kartami.

Wady

Jakaś ponadstandardowa biurokracja.

Extra informacje

Jeszcze nie dostałem

~Gonzo / 2008-06-04

Kupolem w Pixmani glosniki za wieksza sumke i głosniki jechały do mnie z konca Niemiec 4 dni tak jak jest w umowie, starannie zapakowane jak na Niemiecką dokładnosc przystało, sprzet smiga az miło a dokładnie gra czyli jest super. Pełna kontrola mojej przesyłki oraz powiadomienie przez meil ze strony Pixmani. Polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
5.00
Zalety

Szybko, Sprawnie i Dokładnie

Wady

Brak kontaktu np Telefonicznego do Pixmani czy gadulca.

Extra informacje

2 dni

~oszukany / 2008-04-18

Już ponad rok czekam na zwrot gotowki 184złza transport za odesłany wadliwy towar. I zapomnijcie o reklamacji. Ostrzegam przed pixmanią !
Zalety

brak

Wady

same minusy

Extra informacje

~bercik / 2008-04-06

Witamkupiłem w pixmani kamerke intrnetowa logitecha.wpłata odnotowana z dwódniowym opóźnieniem czas wysylki w normie.otrzymany sprzęt dostałem sprawny, faktycznie bez karty gwarancyjnej.Zastanawiam sie czytajac powyzsze posty czy nie zamówic zewnętrznego dysku twardego Seagate, niestety nasi sprzedawcy sa zbyt pazerni i mało konkurencyjini.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
4.25

~artt5 / 2008-03-21

Witam serdecznie !W czerwcu 2007r. wybrałem sobie wieżę mini firmy AKAI, która miała obsługiwać DVD i czytać karty pamięci. Było wszystko fajnie do momentu podłączenia wieży do telewizora i oglądaniu filmu na dvd.Tak mnie wzrok zmęczył i rozbolała głowa, że zacząłem się zastanawiać co jest tego powodem - okazał się że napęd dvd w tej wieży odtwarza film szybkimi poklatkowymi sekewncjami. We wrześniu wysłałem sprzęt do reklamacji. Po koniec listopada otrzymałem nowy egzemplarz tej wieży. W tym egzemplarzu z kolei odtwarzanie filmu zakończyło się szybciej gdyż napęd wykonał trzy "skoki" i na ostatnim się zawiesił tak, że trzeba wysunąć płytę z napędu-to nawet zadziałało. No to znowu wysłałem sprzęt do reklamacji. Przed wczoraj tj. 19.03.2008r. otrzymałem wieżę z reklamacji.I o dziwo sprzęt w ogóle nie działa- pomimo włączenia do zasilania nie reaguje na przycisk zasilania. I co dalej -mam już dość tej wieży( tego modelu) i czasu załatwiania reklamacji. A po dzisiejszych rozmowach z infolinią również sposobu rozwiązania tego tematu. Zaproponowałem zwrot gotówki albo wymiany na mini wieżę innej firmy. Niestety jest to nie możliwe gdyż dopóki na stanie są te modele wieży to pod Paryżem wyślą mi ten sam model wieży. Jak poprosiłem o możliwość rozmowy z przełożonym (rozumiem, ze nie jest to sprawa łatwa), to odpowiedziano mi , że osoba ta nie mówi po Polsku, a to i tak nic by nie załatwiło. Przepraszam, ze się tak rozpisałem,ale chciałbym zwrócić uwagę na to co się dzieję gdy firma staje się globalną i centralizuje swoje komórki organizacyjne- czytaj minimalizuje koszty, a co za tym idzie przedstawia atrakcyjne ceny na oferowane towary.Żałuję, że dałem się skusić na PIXMANIĘ, i chciałem zaoszczędzić 50 zł, zamiast kupić podobną wieżę w Sklepie RTV w mojej miejscowości - pewnie podobny problem miałby już dawno załatwiony pozytywnie na KORZYŚĆ KLIENTA.Mimo wszystko jestem optymistą - jak na magazynie pod Paryżem nie będą mieli tego modelu wieży, to będe (łaskawie) mógł wymienić ją na inną wieżę.ZASTANÓWCIE SIĘ MOCNO PRZED ZAKUPEM W PIXMANII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

łatwość zamawiania

Wady

rozpatrywanie reklamacjii

Extra informacje

od czerwca 2007r. ,a od września 2007r. non stop w serwisach reklamacyjnych

~wardemar / 2008-03-12

Moje pierwsze spotkanie z Pixmanią było ok. Zamówiłem aparat fot. wszystko odbyło się sprawnie i byłem zadowolony , polecałem firmę znajomym.Kolejne zamówienie to stolik pod telewizor.Otrzymałem inny niż zamówiłem.Firma Picmania nie odpowiada na maile a przez telefon słysze że przekażą sprawę do odpowiedniej osoby i tak od trzech tygodni.Oni mają moje pieniądze a ja mam w domu wielkie i ciężkie pudło którego nie zamawiałem.Wniosek: jeżeli coś u nich kupujecie to na własne ryzyko albo się uda albo nie. Jeśli nie to już Twój problem.Po wpłaceniu pieniędzy nie licz na kontakt z nimi.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.40
Zalety

dosyć duży asortyment zwłaszcza elektr. użytkowej,łatwość zamawiania,ceny porównywalne lub troche wyższe niż na ebayu

Wady

zupełny brak kontaktu w wypadku gdy coś pójdzie nie tak ,wtedy mają Cię gdzieś

Extra informacje

zapłaciłem 400zł i od 3 tygodni mam to czego nie zamawiałem

~Firma / 2008-02-21

Każda szanująca się firma posiada chyba telefon, pod którym w kilku zbornych zdaniach można uzyskać informacje, np. w sprawie faktury. Niestety, nie Pixmania. Bardzo utrudniony kontkakt poprzez formularz internetowy - ja akurat kontaktowałam się w sprawie faktury, która nie zawierała NIPu mojej firmy ani adnotacji Kopia.Oryginał, gdyż, jak twierdzi Pixmania, faktura została wystawiona przez system przed podaniem przez nas danych. Gnerelanie część spraw, w tym księgowych, ciężko załatwić drogą mailową, gdzie na 2 zdania odpowiedzi czeka się ponad dobę a i tak rezultatu brak. Szkoda słów. Pod tym względem po prostu tragedia.WadyKontakt wyłącznie poprzez formularz internetowy.2 miesiące, ok. 900 zł.
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

Wady

Kontakt wyłącznie poprzez formularz internetowy.

Extra informacje

2 miesiące, ok. 900 zł.

~mike / 2008-02-03

Nie wiem czy ten Pan co przestrzega pisze prawdę czy łże, bo ma powód. Tego nie wiem i sprawdzić się tego nie da. Pisze posta, bo dziwi mnie nieprzyzwoita i wściekła kampania oczerniania Pixmanii. I będzie zawsze mnie mierzić, gdy w imię własnych interesów ktoś będzie oczerniał kogokolwiek. Chiałbym, żebyście to Wy sprzedali sprzęt który kupiłem, ale jesteście 30% drożsi! Dlaczego nie zastanowicie się na czym polega sukces Pixmanii, dlaczego nie sprobujecie zrobic tego w Polsce? Niee wolicie pisac paszkwile, tracic godziny zeby wymyslac historię zamiast zrobic coś pozytywnego i poprawić swoją konkurencyjność!W pixmanii jest gwarancja i prosze nie kłamać że jej nie ma.W Pixmanii nie dostaniesz polskiej instrukcji , to prawda, ale czy jest Ci niezbędna ?Nie mozesz zadzwonic do pixmanii jak dzwoni się do Ery, i porozmawiac z milą konsultantką o swoich obawach, zapytac o radę, bo Pixmania sprzedaje elektronikę - wystandaryzowany sprzet o ktorym mozesz poczytac na setkach stron internetowych i znalezc odpowiedz na wszsytkie swoje wątpliwości. Nie mają kosztownej infolinii, dziesiątek ekspertów w kilku językach, bo własnie dlatego są tańsi.Przesylka rzeczywiscie "szla" 5 dni, ale zaplacilem za nia 30 zł ! Ktoś jest lepszy ?Powtórzę jeszcze raz, chłopcy nie traćcie czasu na psucie krwi, bo jeśli nie Pixmania to inna Chinamania wykończy Wasze biznesiki w krótkich portkach. Kupcie ksiązki o biznesie w internecie, pośledźcie nowinki, poczytajcie szczegółowo regulamin PIXa i zrobcie cos lepszego !!Pozdrowienstwa.POZYTYWNIE O PIXMANII
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.40

~adam2m / 2008-01-26

Zamowilem na złodziejskiej pixmani zewnetrzny twardy dysk seagate i czekam juz miesiac a od dwoch tygodni w odpowiedzi na moje maile otrzymuje odpowiedz ze juz zostal wyslany .Otrzymalem juz trzy rozne nr listu przewozowegoNIE DAJCIE SIE OKRADAC PIXMANI I NIE KUPUJCIE TAM
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

ZADNE

Wady

Czas przesylki i brak kontaktu

Extra informacje

~klient / 2007-11-22

Zakupiony produkt na pewno do Was dojdzie. Powinien...Ale zanim go kupicie, dowiecie sie jeszcze w trakcie skladania zamowienia, ze trzeba do niego jeszcze obowiazkowo dokupic jakies ubezpieczenie (+kilkanascie zł), potem poczekacie z tydzień na paczkę (wysyłana bynajmniej nie pocztą tylko droższym niż gdzie indziej kurierem!!!) a na koniec jak sie okaże, że nie ma np. gwarancji / faktury, to pixmania będzie bawiła się z Wami w kotka i myszkę twierdząc, ze musicie do niej wysyłać noty korygujące na adres francuski etc etc, że oni nic nie mogą bez tego wysłać, że takie ich obowiązuje prawo francuskie itd. Generalnie nie spodziewajcie się niskich cen ani szybkiej dostawy a spodziewajcie się kłopotów jeśli coś będzie nie tak albo czegoś nie dostaniecie. De facto odnoszę wrażenie, że to francuski sklep tylko otwarty pod polską domeną i z polskimi opisami produktów. Zdecydowanie ODRADZAM zakupy w tym sklepie. Poszukajcie na Google opinii typu: pixmania odradzam OR "nie kupujcie" a przekonacie się, że nie piszę tego z powodu indywidualnej frustracji.
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.75
Zalety

Pare produktow ktorych nie ma w innych sklepach.

Wady

Extra informacje

~Danny / 2007-11-07

Zakupiłem monitor LCD, cena ok, zapłata kartą. Paczkę dostałem dość szybko, ale okazało się że nie to co zamawiałem. Zwrot - po 2 tygodniach nikt nie wie co się stało z paczką - została doręczona do Niemiec i tutaj ślad się kończy. Teoretycznie jak dostaną zwrot wyślą właściwy towar - ale okazuje się że nie wcześniej niż w połowie grudnia. Druga sprawa - towar kosztował 1235 zł - z karty zostało pobrane 1263 zł - wg pixmanii pobrano 1235 - sprawę wyjaśnia bank. Nie polecam nikomu
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40
Zalety

niektóre ceny

Wady

brak kontaktubeznadziejna obsługawymiana lub zwrot utrudniona

Extra informacje

jeszcze nie mam i nie zamierzam mieć

~raf / 2007-11-03

Najpierw poczekacie na towar miesiąc a potem reklamacja na własny koszt i przesyłka droższa od towaru.Nie ma możliwości naprawy w Polsce. Zdecydowanie odradzam !!!!!!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

~reqel / 2007-10-29

daruję sobię szczegóły ..wystarczy tytuł ^up^ ..ale jak nie wierzycie że coś gdzieś można taniej dostać niż na PIXmania to poszukajcie sobie na ceneo.pl itp. PIXmania zawsze jest na końcu jeżeli chodzi o cenę i koszty przesyłki
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40
Zalety

brak

Wady

tragiczna reklamacja i obsługa klienta

Extra informacje

3 miesiące - 300zł

Grzesiek13 / 2007-10-24

Czytając opisy Pixmani miałem mieszane uczucia i dylemat, ale oni byli jedynym sklepem który posiadał sprzęt interesujący mnie.Zaryzykowałem, uzbroiłem się w cirpliwośc zapłaciłem i czekałem tylko tydzień.W między czasie przysłali mi emila że może byc poślizg kilkudniowy ale na drugi dzień paczka przyszła.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
3.75
Zalety

Duży wybór

Wady

Jednak długo trzeba czeka.

Extra informacje

~Waldek1 / 2007-10-23

Fatalny czas trwania dostawy( powyżej obiecanego 5 dni), zła obsługa, brak polskiej instrukcji i faktury w przesyłce. Pani w infolinii, na moje pytanie czy nie powinno być przestrzegane polskie prawo, twierdzi, że " zakupy internetowe działają na trochę innej zasadzie, poza tym firma jest z Francji". Uważajcie na ten sklep, jeszcze się z czymś takim nie spotkałem, a kupowałem już parenaście razy online. Pozdrawiam kupujących.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.00
Zalety

niektóre ceny konkurencyjne

Wady

czas dostawy, obsługa, dostawa z poza Polski, cena za przesyłkę, brak infolinii dla komórek, chamstwo na infolinii

Extra informacje

dwa dni, 1305

~aipp / 2007-10-17

Pragnę odnieść się do rzaddko może wystepujacego lecz jakże uciążliwego tematu jakim jest zwrot gotówki. Wbrew szumnym zapowiedziom na swojej stronie internetowej Pixmania o tym że firma zwraca gotówkę w ciągu 3-5 dnija mam zupełnie inne doświadczenia. O zwrot gotówki staram się od połowy sierpnia. Poczatkiem września mój zwrot został ,,Zatwierdzony" i otrzymałne maila o podaniu danych niezbednych do dokonania przelewu, co niezwłocznie uczyniłem. od tamtej pory kilkakrotnie przeprowadzałem rozmowy z konsultantkami Pixmanii i ciągle byłem informowany o ,,przekazaniu" sprawy tajemniczemu kierownictwu. Dalej bez rezultatu końcowego. Szlag mnie trafia słuchając jaka to wielka firma, ile w niej osób pracuje i jakie to sprawynie załatwia. Jest to firma w której każdy jest dobry póki nie zapłaci, a później,,bujaj się człeczku". Do tego dochodzi brak jakiejkolwiek możliwości kontaktu (poza ,,linią zamówień"), brak jakiejkolwiek siedziby, brak jasnych struktur i podziału kompetencji. Piszę to KU PRZESTRODZE.Piotr
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.40

~Wojtek / 2007-09-26

Nie narzekam, ogólnie wszystko ok, towar zgodny z opisem, najtaniej w necie, przesyłka z Francji 37 zł kurierem. Jestem zadowolony.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.00
Zalety

Ceny!!!

Wady

Dostawa z Francji ok tygodnia, przesyłka 37 zł kurier

Extra informacje

2tyg

~Pio / 2007-09-24

hej,1. zakupiona mikrofalówka jechała chyba psim zaprzęgiem bo trochę to zajęło,2.dojechała niestety uszkodzona, uderzenie w magazynie lub transporcie,3. pięć dni czekałem na odbiór,4. znów tydzień na transport,5. a teraz już trzy tygodnie czekam na nową i nawet jeszcze nie wysłali,no i nie jestem pewien czy w ogóle przyjedzie. kompletna porażka, na naszych stronach nawet nie ma nr telefonu który reklamują,Ludzie, tam nic nie kupujcie!!
Zalety

nie ma

Wady

pełno, nie ma kasy, nie ma sprzętu

Extra informacje

~Jakub / 2007-08-09

Mija właśnie tydzień jak zamówiłem obiektyw w sklepie. Cena faktycznie najniższa na całym rynku, ale dopiero po dokonaniu zakupu okazało się że obiektyw jedzie do mnie z Niemiec. Od tygodnia śledzę na ich stronie etapy realizacji i póki co przesyłka jest pod polską granicą. Obiektyw potrzebowałem na pewną uroczystość. Impreza już minęła a obiektywu jak nie ma tak nie ma. Dodatkowo brak możliwości jakiegokolwiek kontaktu ze sklepem. Odradzam wszystkim kupującym.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

duża , oszukana oferta

Wady

Extra informacje

~jacek / 2007-08-01

polecam.trochę długo trzeba czekać, ale wszystko tańsze o 30%.Faktura została przysłana na mój adres e-mailowy.Ogólnie 4+3 miesiące
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
4.25
Zalety

Wady

Extra informacje

3 miesiące

~Kudy / 2007-07-30

Długi okres czekania ale i tak PIXMNIA mi się podoba. Kupiłem w pixmanii pilota logitecha (okazał się tańszy jak w polsce o 200zł z przesyłką!!!) Jak przyszedł okazało się że pilot się nie wygasza, (no i wtedy przeraziły mnie opinie o Pixmanii). Pobrałem ze strony bon zwrotu, wysłali kuriera (na ich koszt), pilot długo leżał w serwisie logitecha, a teraz wróciła nówka sztuka. Jak komuś nie zależy na czasie szczerze polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.40
Zalety

Ceny

Wady

Długi czas dostaw (wkońcu cała europa)

Extra informacje

~Karla / 2007-06-02

!Pixmania jest beznadziejna. Nie dość, że po przelaniu pieniędzy na ich kontro czekalam ok. 3 tygodni na przesyłkę, bo rzekomo tych pieniędzy nie otrzymali, to teraz gdy chcę zareklamować produkt, to mam dośc duży problem, bo nie ma podanego kontaktu siedziby w Polsce!!!Żadnego maila, nawet do Francji!Natomiast podany w systemie back call nie działa, bo nikt nie oddzwania. Przestrzegam przed tym "sklepem". Wszystko jest ok póki nie ma żadnych zwrotów i reklamacji
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40
Zalety

czasami tanio

Wady

1. Nie ma podanego kontaktu mailowego ani telefonicznego.system call back nie działa.2. W przypadku reklamacji jest duży problem z powodów podanych wyżej3. Często trzeba długo czekać na przesyłkę.

Extra informacje

~surfing / 2007-04-10

Przedstawię moją historie zakupu w tej firmie. Towar (mikrowieżę) zamówiłem 22/02/2007 Nr zamówienia CCL078248866 Tego dnia wpłaciłem kwotę 665zł .Dopiero po 5 dniach przesyłka została wysłana, otrzymałem ją 06.03.2007 czyli trzy tygodnie od zapłaty za towar.Towar przyszedł popsuty (DVD nie czytał żadnych płyt) Tego samego dnia odesłałem towar za co zapłaciłem 142,72zł w sumie 807,74zł. Dzisiaj mamy 10.04.2007r.(prawie dwa miesiące) a ja dalej nie mam pieniędzy na koncie. W związku z powyższym Mam już przygotowane pismo do Organów Scigania zgłaszające oszustwo firmy Pixmania.Dzisiaj zaproponowali mi zwrot bez kosztów transportu (623zł) a i tak nie wiem czy kiedykolwiek otrzymam tą kwotęMam zarchiwizowaną całą korespondencję z pixmanią, pomimo że na maile nie odpowiadają razem z historią korespondencji (co tylko świadczy o złych intencjach).· Wszelkie odpowiedzi to szablony gdzie wpisują tylko numer przesyłki a odpowiadają po kilku dniach.· Nie ma możliwości naprawy w Polsce!· Żeby dodatkowo utrudnić żądają do zwrotu numer konta w formacie międzynarodowym mimo iż przelewy idą na rachunek w Polsce.Często kupuję internecie w polskich sklepach i nigdy nie było żadnych problemów. Ale mój pierwszy zakup w zagranicznej firmie to niezła nauczka.Mam nadzieję iż moja przygoda uchroni innych od firmy pixmania oszusta Wady· Wszelkie odpowiedzi to szablony gdzie wpisują tylko numer przesyłki a odpowiadają po kilku dniach.· Nie ma możliwości naprawy w Polsce!· Żeby dodatkowo utrudnić żądają do zwrotu numer konta w formacie międzynarodowym mimo iż przelewy idą na rachunek w Polsce. Miałem 2 godziny bo przyszedł popsuty
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

· Wszelkie odpowiedzi to szablony gdzie wpisują tylko numer przesyłki a odpowiadają po kilku dniach.· Nie ma możliwości naprawy w Polsce!· Żeby dodatkowo utrudnić żądają do zwrotu numer konta w formacie międzynarodowym mimo iż przelewy idą na rachunek w Polsce.

Extra informacje

Miałem 2 godziny bo przyszedł popsuty

~zblesiu / 2007-04-01

Ogolnie duzy plus dla tej firmy! zamowienie zlozylem 18 marca pieniadze wplacilem dnia nastepnego.pieniazki doszly do nich w piatek i paczka byla gotowa tego samego dnia!troche dlugo szla (otrzymalem paczke w srode) ale jest to usprawiedliwione bo jechala z francji!o cenie produktow w pixmanii jest wysoce konkurencyjna! paczke mozna sledzic za pomoca internetu! ludzie pisza ze ten system nie dziala i ze po niemiecku ale wystarczy na stronie spedytora wybrac wersje anglojezyczna i wszystko gra! dodam ze zaoszczedzilem ok 30% kasy! polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
4.75

Zakupy Pixmania.pl opinie