Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Podróże i wypoczynek
  • /
  • Przewoźnicy
  • /
  • PKS Polonus
  • /
  • 1

Opinie o PKS Polonus

Podróże i wypoczynek PKS Polonus opinie
Jakość obsługi
1.58
Oferta
2.1
Poziom cen
2.38
Wygoda
1.9

Średnia ocen

1.99

w skali od 1 do 5.

 

PKS Polonus opinie PKS Polonus
1.99 1577

Loloya / 2022-08-29

Autobus nie przyjeżdża o czasie czekałam przeszło godzinę. Kierowcy niemili chamscy i nie zatrzymują się na przystankach.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Qwerty / 2021-08-15

Kupiliśmy bilety z Gdańska, Dw. Autobusowego do Warszawy. Po-pierwsze, żadnych wskazówek gdzie się znajduje przystanek, gdzie się zatrzymuje autobus. Na stronie internetowej podana nie konkretna lokalizacja, tylko pokazana droga obok dworca. Po-drugie, żadnej informacji co do opóźnienia pojazdu. Po-trzecie, żeby dostać jakąkolwiek informacje trzeba zapłacić coś 2,50 zł za minutę za połączenie na infolinie, chociaż wątpię żeby ktoś udzielił konkretnej informacji za minutę. Stracone 100 zł i zostaliśmy w Gdańsku. Nie polecam tego przewoźnika. Konkurencja typu Flixbus jest lepsza ????
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Brak

Wady

Stracone 100 zł

Extra informacje

Maro / 2021-07-05

05.07.2021 Kierowca z Krynicy Morskiej bardzo chamski i nie uprzejmy.Grubianstwo i chamsto kierowców tego przewoźnika wręcz odpycha od korzystania z tych usług. Nigdy więcej nie skorzystam z tych usług.
Jakość obsługi
1.00
Zalety

Wady

Chamscy kierowcy

Extra informacje

Gans / 2021-06-22

Okna obklejone jakimiś reklamami, nić nie widać! Jedziesz jak w jakieś więźniarce,nie da się oglądać pięknych krajobrazów .
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.25
Zalety

Sprawna klimatyzacja

Wady

Reklamamy na oknach

Extra informacje

Krzysztof / 2021-06-10

Kierowca autobusu wyprzedzający rowerzystów na cm to bandyta. Ktoś taki nie powinien prowadzić autobusu. Strach jechać z takim pseudo kierowcą
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Natalia / 2021-03-11

Najgorsza firma że wszystkich przewoźników,nie wiarygodna, rozkłady, wiszące na przystankach woogole nie prawdzie, jeżdżą kiedy chcą,dużo kursów nie istnieje nie ma kto zrobić z nimi porządek, ludzi traktują jak śmieci.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Pasażerka / 2020-08-30

Kierowca autobusu relacji Giżycko-Warszawa podczas jazdy Oglądał rachunki, rozliczenia sprzedaży, liczył pieniądze, Podawał sobie z drugim kierowca pieniądze. Podczas tych czynności trzymał jedna ręka lub tylko przedramieniami kierownice przy pełnej prędkości. Po wielu minutach obserwacji tego zwróciłam uwagę ze czuje się zagrożona i stwarza zagrożenie dla pasażerów na co zareagował w sposób niegrzeczny i „ emocjalny” z czym mam problem i o co mi chodzi? . Nie wspomnę już ze autobus miał 25 minut opóźnienia . Nie skorzYstam już z usługi tego przewoźnika. Nie czulam się bezpiecznie.
Jakość obsługi
Poziom cen
Wygoda
3.00

Tt22 / 2020-08-22

Kierowca dnia 21.08 w trasie Olecko-Łomża okazał się bardzo nie miły. Pytając go czy jest przesiadka bo wolę się dopytać, odpowiedział mi w sposób bardzo niegrzeczny i nieuprzejmy. Poczułam się bardzo urażona.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.00
Zalety

Klimatyzacja

Wady

Poziom obsługi

Extra informacje

Paweł / 2020-07-14

Odwołany kurs powrotny dwa tygodnie przed jego odbyciem się. Informacja automatycznie przyszła na adres email. Aby uzyskać zwrot (oczywiście bez opłaty manipulacyjnej) trzeba się zalogować. Problem w tym że bilety zostały kupione bez zakładania konta. Kontakt telefoniczny oczywiście płatny. To przewoźnik powinien starać się zwrócić środki, a nie mieć wywalone.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.50
Zalety

Brak

Wady

Nie pewne kursy. Utrudniona procedura zwrotu należnych środków.

Extra informacje

Tomek / 2020-06-20

Totalny balagan kurs 14 -32 ulica poetów zapomnij człowieku o autobusie do nowego dworu rozkład jazdy to jakieś pierdziszewo

Evelia / 2020-01-30

Niedawno korzystałam z usług tego przewoźnika i muszę powiedzieć, że zostałam mile zaskoczona. Po przeczytaniu opinii w Internecie miałam jak najgorsze obawy, a okazało się, że przejazd odbył się niemal wzorowo. Wygodny autokar, miła obsługa, punktualność. Jedyne czego brakowało to czynna toaleta i działające WiFi.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.75
Zalety

Wygodny autokar, sympatyczny kierowca, punktualność, cena

Wady

Nieczynna toaleta, brak WiFi

Extra informacje

Magda / 2019-12-27

Wasza firma to jedna wielka pomyłka. Od kiedy kierowca nie sprzedaje biletów pomimo wolnych miejsc? Już nie wspomne, że większość autokarów to gruchoty, a kierowcy to same gbury. Brawo, mam nadzieje, ze stracicie jeszcze więcej klientów za brak szacunku do ludzi.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Brak

Wady

Wszystko co z nimi związane

Extra informacje

Elżbieta / 2019-12-08

Firma Polonus to najgorszy przewoźnik z jakim miałam kiedykolwiek do czynienia! Od 20 lat jeżdżę autobusami na trasie Warszawa - Tomaszów Mazowiecki i nigdy dotąd nie doświadczyłam takiego braku kompetencji, braku empatii dla potrzeb ludzi i bezczelności jak że strony przewoźnika Polonus i jego pracowników kierowców. Dziś t.j. w niedzielę czara goryczy się przelała. Dwa razy , raz o godz 15.30, a drugi o godz 18.30 próbowałam wyjechać z Tomaszowa Maz. i dwa razy zostałam odprawiona przez kierowców, gdzie jeden z nich majacy kurs o godzinie 18.40 odpowiedzial mi na moje uzasadnione zdenerwowanie bezczelnym ignoranctwem oraz probowal mnie przepedzic od autobusu jak przyslowiowego "psa"! Brakuje mi kulturalnych słów, żeby nazwać jego zachowanie oraz całą zaistniałą sytuację, bo słowo: "SKANDAL " jest tu zbyt lagodne! Mieszkam w Warszawie ale pochodzę z okolic Tomaszowa Maz. gdzie często przyjeżdżam i jest to w odległości 14 kilometrów od Tomaszowa Maz. Dziś brat mój zawożac mnie na autobus pokonał na próżno 56 kilometrów. Mam na jutro umówionych petentów, którzy przyjdą na próżno bo nikt oprócz mnie nie może się nimi zająć. Najgorsze jest to, że kiedy opowiem szefowi dlaczego nie będzie mnie jutro w pracy to mi po prostu w te historie nie uwierzy! Sama bym nie uwierzyła. Wiedząc, że w niedzielę i dni świąteczne jest dużo pasażerów obowiązkiem firmy było zabezpieczyć odpowiednią liczbę autobusów, zamiast głupio tłumaczyć, że w Rawie Maz. musi ludzi zabrać, bo prze Internet bilety kupili. Nie każdy musi kupować bilety przez Internet i nikt nie ma prawa takiej wyłączności narzucać tym bardziej, że firma Polonus kompletnie nad ta sprzedadzą internetową też nie panuje. Kiedyś z Tomaszowa Maz. autobus zabrał tylko trzy osoby, a odprawił dziesięć, bo z Rawy Maz. musiał podobno zabrać 11 osób. Potem okazało się, że w Rawie Maz zabrał 11 osób z biletami z Internetu i dodatkowo zabrał 7 osób, to pytam się jak to przeliczył?! Może lepiej zakazać sprzedaży internetowej, skoro to taki problem lub lepiej Rawę Maz. omijać?! Krócej jechaloby się do Warszawy , a można uruchomić osobną linię na trasie Warszawa - Rawa Maz. Nadmienię jeszcze, że tylko dziś z Tomaszowa Maz do Warszawy nie odjechalo mnostwo osób. Szanowny przewożniku POLONUSIE , wdarleś się na Tomaszowskie drogi obiecując "zlote góry ", a teraz nie chcesz, czy nie potrafisz sprostać wymaganiom na tej trasie więc albo zacznij uczciwie zabezpieczać odpowiednią liczbę wymaganych autobusów albo zrezygnuj, bo na dzień dzisiejszy takie usługi jakie oferujesz, Tragedia po prostu i Tragifarsa w jednym.

Asia / 2019-11-28

Porażka. Busik jadący do Warszawy wczoraj przed południem to jakiś żart. Tak ciasny samochód na tyle godzin drogi, kierowca który nie ma najmniejszego pojęcia o technicznej jeździe, szarpie, przyspiesza w zakrętach i powoduje, że osobie bez choroby lokomocyjnej robi się niedobrze. Do tego zawrotna cena ponad 50zl... Następnym razem zdecyduje się na PKP, komfort jazdy o niebo lepszy i jeszcze taniej.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Brak

Wady

Ciasno, niekomfortowo, koszmarna jazda kierowcy.

Extra informacje

Agnieszka / 2019-09-19

Cóż, właśnie jadę z firmą PKS Polonistka kurs W-wa Szklarska Poręba, koszt biletu 88zł, jazda 10 godzin, środek transportu bus, bez wc , wifi i ciasno, do tego jeden pasażer siedzący na podłodze. Odradzam, trzeba było poczekać na pociąg. Masakra
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50

Marcin / 2019-07-27

Najgorszy przewoźnik
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.25
Zalety

Brak, czasem jest WiFi

Wady

Notoryczne spóźnienia i braki autobusów

Extra informacje

figa / 2019-05-06

Kilkakrotnie korzystałam z usług firmy polonus, nigdy nie było problemu, ale to co dziś miało miejsce przeszło moje oczekiwania. Waśnie podróżowałam kursem nr 9065 relacji Krynica Zdrój Warszawa. Już na początku ciśnienie podniósł mi kierowca pakując bagaże, że nie po to on się uczýł, żeby teraz dżwigać walizki. Kolejna sprawa to toaleta, oczywiście zamknięta. Nie rozumiem po co polonus reklamuje się jako firma, która zapewnia pasażerom komfort jazdy ( m.in. posiada toalety), ale tylko posiada.Wiele osób starszych, ale nie tylko ( w tym również ja) potrzebuje częściej korzystać z toalety niż 1 raz na 3,4 godz. Byłam w tej szczęśliwej sytuacji, że wysiadałam w Radomiu. Nie wiem, co zrobiłabym na miejscu pasażerów, którzy na postoju właśnie w tym mieście udali się na dwoŕzec i okazało się, że i tam niestety WC zamknięte. Na pytanie dlaczego toaleta w autobusie jest zamknięta, kierowca odpowiedział: bo jest zamknięta. Jeszcze jedna rzecz- wydaje mi się, że porządku jeśli chodzi o bagaże powinien pilnować sam kierowca. Nie wiedział on, gdzie są jakie bagaże, ludzie wstawiali jak chcielì i gdzie chcieli. Podsumowując firma naprawdę powinna zadbać o podwyższenie jakości swoich usług i kultury niektórych kierowców do pasażerów. W przeciwnym razie mocno się zastanowię, czy będę chciała kolejnym razem skorzystać z " takiego komfortu"
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.50
Zalety

W miarę przystępne ceny , punktualność

Wady

nieczynne toalety, zbyt mocna klimatyzacja

Extra informacje

Artur / 2019-04-30

Nie mili kierowcy, zawsze opóźnienia, w autobusach w zimę zimno a w lato gorąco. Przystanki nie są ogłaszane, toaleta podczas podróży zamknięta a na podróż 6 godzin przewidywany postój 5 minut. Odradzam
Zalety

Brak

Wady

Sporo

Extra informacje

Maria / 2019-02-13

Dzień dobry. Chciałam podzielić się swoim doświadczeniem ku przestrodze innych klientów firmy Polonus. Z wyprzedzeniem zarezerwowałam przejazd do Lwowa dla trzech przyjaciół. O godzinie 3.10 rano miał odbyć się przejszd, który nie doszedł do skutku. Było to 3.01. Po wielogodzinnym oczekiwaniu na mrozie i braku żadnych informacji od przewoźnika zwróciłam się do okienka o zwrot środków ponieważ ostatecznie przewoźnik się nie pojawił. Tak więc wraz osobami oczekującymi nie zostaliśmy poinformowani o odwołanym przejeździe i musieliśmy czekać na mrozie do rana. Pani w okienku powiedziała, że takie przypadki mają miejsce często i jest to norma. Dodatkowo nie chciano zwrócić pieniędzy od razu za przejazd, tylko drogą internetową. Po miesiącu oczekiwania na środki zgłosiłam reklamacje ponownie i odesłano mnie do przewoźnika go.euro ( go-ero jest pośrednikiem w sprzedaży biletów, więc logiczne jest, że dlaczego niby miałaby być winna strona go-euro). Jeśli autobus nie przyjechał do Warszawy, bo kierowca sprzedał bilety na miejscu wyjazdu (prawdopodobnie już w Gdańsku) i nie chciał sprawdzić kupionych biletów przez Internet a w Warszawie w ogóle się nie zatrzymał bo po co? Generalnie nie rozumiem, jak to jest możliwe ?? i jak działa ta firma?? Możliwe, że go-euro jest pustą firmą skoro nie odpowoadają na kontakt i ma sprawić aby zapomnieć o winie i zadośćuczynieniu przewoźnika Polonus, mimo tego że na bilecie napisane jest, że sprzedawcą jest Polonus. I co najciekawsze po wpisaniu maila z reklamacją okazało się, że odpowiada automat, że zrobią co w ich mocy tak szybko jak to możluwe. Tymczasem osoba, z którą kontaktowałem się telefonicznie z działu reklamacji twierdziła, że sprawę zgłosiła jednakże nie było żadnych informacji i pieniądze do dziś nie wróciły a mój telefon podczas próby kontaktu został zablokowany. Jako wieloletni klienty firmy Polonus tym bardziej jesteśmy rozgoryczony, że bilety zostały zakupione u przewoźnika Polonus, a w dniu przejazdu na Dworcu Zachodnim w okienku zostały pobrane dane do odwołanych biletów z informacją, że środki wrócą w ciągu 3 dni, tymczasem do dziś środków nie zwrócono. Czy ktoś ma podobne doświadczenia i może mi pomóc???
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
1.67

~Nicek / 2017-09-01

Od jakiegoś czasu polonus puszcza na trasie do Warszawy małego busa ludzie siedzą w nim jak sardynki w puszcze z narażeniem życia jeśli jeszcze raz zobaczę coś takiego dzwonię i zgłaszam na policję

~Piotr / 2017-08-04

Skandalicznie dlugi czas oczekiwania na weryfikacje platnosci payu, chorendalnie droga infolinia (za 3 minuty rozmowy zaplacilem ponad 10 zł). Konsultant belkotal cos niewyraznie do sluchawki i potrafil pomoc tylko tyle: prosze sprawdzic spam, proszę poczekac 3 dni!, moze bilet sam dojdzie na skrzynke.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

~Anna M. / 2017-08-01

Ok,moze i bilety sa tanie ale...nie dajmy z siebie zrobic bydla wpakowanego do blaszanej puszki. Brak klimatyzacji,brak toalet,brak dobrej i zyczliwej obslugi...ktory my mamy wiek? Albo czemu nadal tak blisko nam do PRLu?...Na trasie Polska-Ukraina polecam innych przewoznikow-ceny podobne a komfort podrozy 10razy lepszy!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.50

~M.K / 2017-07-14

Bardzo niemiły kierowca na trasie Kępno-Kudowa Zdr. godz.13:40. Nie dość ze autobus miał opóźnienie ok.30min to kierowca nie pomoże z bagażem i odnosi sie bardzo niemiło. Wrocław
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.25
Zalety

Wady

Extra informacje

Wrocław

~JACEK PLACEK / 2017-06-29

Skandaliczny poziom obsługi klienta. Przewoźnik kpi sobie z pojecia punktualności. Na relacji Warszawa - Ruciane podstawiona 30 letnia Setra bez klimatyzacji w czasie 30 stopniowych upałów. NIE POZDRAWIAM WAS PKS POLONUS WY DZBANYJACO PLACO
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Brak

Wady

Punktualność, komfort jazdy

Extra informacje

~Student / 2017-05-11

Jeżdżę Polonusem juz 5 roku. I z każdym rokiem kierowcy są coraz gorsi. A największymi problemami dla nich stanowią bilet sms oraz bagaż. Nigdy nie wiadomo, czy ten bagażnik mam otworzyć sobie sam czy kierowca. Raz kierowca zbulwersował się na mnie, że stoję z torba i czekam aż mi otworzy, a mam robić to sam, inna sytuacja to ja otworzyłem bagażnik i kierowca się na mnie darł, że nie powinienem tego robić. Niby można mieć teraz te bilety sms, ale jaki to jest problem dla kierowców, że muszą to czytać, odhaczać na kartce i to im schodzi tyle czasu. Ostatnio wsiadając do autobusu kierowca nie chciał zaakceptować mojego biletu w telefonie, bo stwierdził, że za jego czasów nie było takich rzeczy i on się na tym nie zna.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.50
Zalety

Nie ma żadnych zalet

Wady

Obrażanie pasażerówNiemili, wręcz aroganccy kierowcy

Extra informacje

~Agnieszka / 2017-05-01

Oferta super. Na piśmie. Podczas ponad 10g podróży toaleta była nieczynna. W końcu jeden z kierowców łaskawie wskazał mi PŁATNĄ toaletę na jednym z postojów.O światło trzeba było się też prosić. A poza tym poziom zwracania się do pasażerów... "na przystanek" i "choćże". Czy ja jestem psem albo jakąś smarkulą,żeby się tak do mnie zwracać?! Może nie wyglądam na 33,ale takie traktowanie to już gruba przesada! Zdecydowanie odradzam tę linię! Bilet za 30zł
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.75
Zalety

Wady

Extra informacje

Bilet za 30zł

~Bea / 2017-04-17

Tragedia, najgorszy przewoźnik z jakim miałam do czynienia.Pomimo posiadanego biletu, na którym widnieje wyraźna informacja, że w przypadku braku nr miejsca mam gwarantowane dowolne miejsce siedzące, takiego miejsca miejsca dla mnie nie było. Kierowca był tak arogancki, że z ironią zaproponował, że sam ustąpi miejsce. Na prawdę nie po to robiłam rezerwację tydzień wcześniej, żeby jechać 40 km na stojaka. Zwrócę się oczywiście z oficjalną skargę nie do dyrekcji, bo jeśli przy tyłu negatywach nie ma reakcji, to pewnie bez sensu, tylko do właściciela (prezesa). Może jemu zależy na klientach. Ja w każdym razie już na pewno nie skorzystam i będę szczerze odradzala wszystkim.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

~pk / 2017-04-17

Firma pokazuje brak szacunku dla klienta. Zamieszcza możliwość zakupu internetowego biletu, który ma gwarantować miejsce siedzące, po czym, okazuje się, że takowego nie ma, co jest dla mnie równoznaczne z oszustwem.Poziom kierowców, niejednokrotnie dno i wodorosty. Chamstwo i słoma wychodzi z butów. Radzę omijać szerokim łukiem. WadyChamstwo kierowcy w stosunku do pasażera.Oszukiwanie klientów.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.50
Zalety

Wady

Chamstwo kierowcy w stosunku do pasażera.Oszukiwanie klientów.

Extra informacje

~Niezadowolony klient / 2017-01-07

Witam,Autobus na trasie Lwów -Warszawa, Nowy Rok, wieczór, mimo czekania dwóch godzin na dworcu w ogóle się nie pojawił. Nie muszę dodawać, że był to nowy rok i byl problem z dotarciem do domu...jakaś masakra. Oczywisice trzeba było wracać czymkolwiek przez granicę i na raty- były to droga przez męke i doprowadziło do spożnienia się do pracy. Oczywisiće zero jakiejkolwiek informacji. Napisałem reklamację z prosbą o zwrot biletów i odszkodowanie. Zobaczymy jak się zachowają,
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.25
Zalety

duza liczba kursów, ceny w miarę ok

Wady

stare autobusy, niemili kierowcy, czasem nie chcą uznań biletów kupionych pzez internet, opożnienia, słąba informacja i infolinia

Extra informacje

~Xyz / 2016-12-28

Tanio = słaba jakość, dewiza "Polonusa" na trasie Warszawa - Lwów. Mały bonus- ktoś mądrze pomyślał i nakleił litery nieprzepuszczające światło. Brudne grzejniki, połamane klapki zamykające dla pasażerów klimatyzację. Nie polecam.
Jakość obsługi
Poziom cen
Wygoda
1.67

~Iwona / 2016-08-08

Autobus przyjechał opóźniony o ponad 40 minut na zwróconą uwagę, że przez to opóźnienie nie zdążymy przesiąść się w Gdańsku pan chowający bagaże stwierdził, że ma to w dupie, był strasznie oburzony, że wymagamy punktualności skoro kupujemy bilet dużo wcześniej. Mąż został wyzwany od najgorszych i najgorszym językiem np od kurwy. Po opuszczeniu pojazdu kierowca groził mu pobiciem, ale na szczęście byli tam inni pasażerowie. Po raz pierwszy i ostatni korzystam z usług tej firmy i wszystkim będę to odradzać.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.00

~Monika / 2016-07-16

Jakość obsługi na bardzo niskim poziomie. Kierowca robił problem z biletu na telefon, narzekają na brak informacji mimo że pasażer nie ma wpływu na treść biletu na telefon. Łaskawie pozwolono mi zająć miejsce po pokazaniu faktury, której wcale nie jestem zobowiązana pokazać. Zarówno obsługa pasażerów jak i system generowania biletu na komórkę wymagają natychmiastowej poprawy.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.00
Zalety

Jeździ, prawie punktualnie

Wady

Obsługa

Extra informacje

~kasiek / 2016-06-29

Trasa dalekobieżna na zewnątrz 30 stopni, a w autobusie żadnego nawiewu "bo się zepsuł". Radzę podstawiać autobusy z możliwością obniżenia temperatury w środku, sama prawie straciłam przytomność. Nie wiem czy chcieliby państwo o poważniejszą "awarię" zdrowotną.Wadykiepski kontakt
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

kiepski kontakt

Extra informacje

~marcin / 2016-06-28

Tragiczna firma. Kontakt masakra, ciężko coś załatwić. Jakość usług bardzo słaba. POLSKI BUS LEPSZY!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.25

~Grażyna / 2016-05-16

Podróżuję pksami bardzo często i Polonus wyróżnia się na tle innych pksów. Autobusy są wygodne i wydają się być nowoczesne. Poza wszystkim cenie to, że z tą firmą dotrę z małej miejscowości do Warszawy czy innych większych miast w pobliżu mojej małej wioski. Ceny biletów nigdy mnie nie przeraziły a często trafiam na miłe niespodzianki, szczególnie, gdy wybieram się do sanatorium w Rymanowie.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.50

~Albert / 2016-05-16

To chyba jedyny przewoźnik z tak rozbudowaną siatka połączeń. Honoruje ulgi ustawowe mają też ulgi dla studentów, emerytów i dzieci tutaj nawet 50% do 13 lat. Tabor też ciagle odnawiany. Pomimo że to spółka państwowa to na prawdę poziom usług jest ok. Teraz wprowadzili możliwośc wyboru miejsca i zmiany daty wyjazdu co mało który przewoźnik oferuje Promocje i zniżki ustawowe Bilety internetowe i na SMS Zmiana daty wyjazdu bez opłatWadyCzasami trafia się autobus bez WC ale większość jednak trzyma poziomCo roku jeździmy rodzina na wakcje oraz na święta do tego sporadycznie różne wyjazdy
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.75
Zalety

Możliwość rezerwacji miejsca Promocje i zniżki ustawowe Bilety internetowe i na SMS Zmiana daty wyjazdu bez opłat

Wady

Czasami trafia się autobus bez WC ale większość jednak trzyma poziom

Extra informacje

Co roku jeździmy rodzina na wakcje oraz na święta do tego sporadycznie różne wyjazdy

~rtehn / 2016-04-16

Wiecznie spóźniające się autobusy, opryskliwi kierowcy którzy pracują za karę, nierealnie wyśrubowane czasy przejazdów, tak że nie da się po drodze załatwić - ile razy jechałem z nimi to jakieś kwiatki były. Nie polecam!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50

~Jan / 2016-03-17

Nigdy nie miałem okazji jechać z tym przewoźnikiem, ale często widuję ich autobusy. Imponujaca flota nowych i błyszczących maszyn. Widzę sznureczek ludzi stojących na przystanku, więc wygląda że działa.
Zalety

Nowoczesna flota

Wady

Extra informacje

Podróże i wypoczynek PKS Polonus opinie