Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • Orange Neostrada
  • /
  • 2

Opinie o Orange Neostrada

Internet Orange Neostrada opinie
Cena
3.33
Niezawodność
3.95
Obsługa klienta
3.73
Parametry
3.94

Średnia ocen

3.74

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

324

dodanych opinii

 

~Chrystian / 2011-04-07

korzystał może ktoś z tego? Czy to jeszcze obowiązuje w przypadku nowych promocji, np. z dodatkowymi programami MTV, National Geographic itd.

~Blanka / 2011-04-02

można byłoby dużo pisać na temat TP, ale ja mam raczej pozytywne doświadczenia z tym operatorem. Obecnie posiadam szybką Neostradę z telewizją cyfrową (promo z mega TV na 12 m-cy), i wszystko działa jak powinno. Przynajmniej na razie.
Obsługa klienta
4.00

~Olaf / 2011-03-28

Internet i telewizję cyfrową mam od jednego operatora. Przed podpisaniem umowy mogę, wziąć sobie usługę na próbę. I co najważniejsze, za Neostradę i TV płacę dość korzystną stawkę na rynku (np. 10mb/s z podstawowym pakietem rozszerzonym = 69,9 złocisza). Więc, chyba nie jest tak najgorzej.

~luke / 2011-03-24

Witam. Posiadam neostrade od 4 lat i nie narzekam. Nigdy nie miałem problemów z usługą. Zaledwie wciągu 4 lat usterka była może 3-4 razy na dłuszą mete. Obecnie korzystam z opcji 20mb mam transfer 2.6mb/s z pingiem 15ms i bardzo dobre parametry łącza. Zdecydowanie nigdzie się nie wybieram. A telefon stacjonarny w tp od 8lat
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

- Szybka usługa usuwania usterek- Tanio- Stałe informowanie klienta o przebiegu naprawy

Wady

- brak

Extra informacje

4 lata , 1zł.

~Janek / 2011-03-17

Neostradę mam już od dłuższego czasu, i jestem zadowolony. Łącze jest stabilne, większych awarii brak. Ostatnio zwiększyłem sobie prędkość z 2mb/s do 6mb/s, i teraz myślę o podłączeniu dodatkowo cyfrowej telewizji z VOD. No, ale to jeszcze zobaczymy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00

~kormoran / 2011-03-13

Dotychczas polaczenia z numerami 801 byly taryfikowane jako 1JT niezaleznie od dlugosci rozmowy. teraz tpsa robi wlasnych klientow w BAAALOOONA! kazac placic za wysluchiwanie automatycznego menu i rozmowy z konsultantami, ktorzy twierdza ze internet nie dziala bo mam zle ustawienia w kompie. Dopiero trzecia pani z obslugi technicznej przyjela zgloszenie i usterke na centrali telef usunieto. Piec dni bez internetu i dodatkowe 25PLN na fakturze za rozmowki z nr 801-505505. Zarowno Serce jak i Rozum mowia mi ze wezme z wami ROZWOD.

~lukasz / 2011-03-04

z Neostrady korzystam co prawda od miesiąca. Umowę podpisałem w obecnej promocji z niższymi stawkami abonamentu i jak na razie na swoje łącze 6mb/s narzekać nie mogę. Wszystko działa stabilnie. Przynajmniej na razie :)

~Piotrek / 2011-03-04

Witam wszystkich użytkowników serwisu. Może was do zadziwi ale ocenie nasza Neostrade na mocna 4.Od 2 lat jestem stałym klientem, tylko na początku miałem problemy z prędkością co wymagało interwencji montażysty potem tylko na plus.Jedynym minusem jaki mogę tutaj podać jest olbrzymia biurokracja, szereg haczyków i podsuwanie ofert które na dobrą sprawę szaremu polakowi nie są potrzebne do szczęścia. Chciałbym aby ich oferty były formułowanie czytelnie, bez haczyków i wychodziły naprzeciw oczekiwaniom klientów a nie płace za coś z czego NIE korzystam bo dostałem to w "prezencie".
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25

~gen / 2011-03-02

Parametry: często są poniżej tych zawartych w umowie. Obsługa klienta: super kłamią, esemesy o usunięciu zgłoszonej awarii są słodkim kłamstwem. Współczuję pracującym tam osobom, że muszą mówić to co każe im pracodawca, w pewnych sytuacjach gdy naprawa psujących się połączeń jest bezskuteczna i klienci nie przebierają w słowach ci ludzie są aniołami. Niech ktoś z zarządu neostrady przesłucha wreszcie kilka "nagranych" zgłoszeń o awariach i zacznie myśleć nie tylko o "kasie" ale również o niezbędnych inwestycjach i spowoduje wymianę drutów kolczastych na światłowody.Niezawodność: technika z epoki kamienia łupanego. Przez kolejne ostatnie trzy dni zgłaszałem pod numer 801505505 brak połączeń z internetem. Według oświadczenia Pana przyjmującego zgłoszenie, w w dniu 1 marca od 8.00 do 20.00 połączenie było przerywane ponad 50 razy. Dzisiaj gościłem dwóch panów w temacie "usuwamy uszkodzenie". Internet w tym czasie działał nad podziw ekstra. Uszkodzenia nie ma po stronie dostawcy. Może ruter, może kabel. Dzwoń pan jeszcze to coś przełączymy. Nie powiem Panowie się starali, sprawdzili parametry, obejrzeli kabel i chyba nie wszystko mogli powiedzieć o przyczynach ciągłych przerw w połączeniu. O znów mam przerwę w połączeniu. Chyba napisałem tę opinię na Berdyczów. Jest znów połączenie i nadzieja! Znów się pieprzy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

Jak jest połączenie to jest dobrze jak nie ma to... nie ma. Obsługa klienta zgłaszającego uszkodzenie super i na tym kończy się dobre wrażenie

Wady

Jak wyżej. Centrale i kable wykonane są chyba z mokrego sznurka a połączenia tak kapryśne że mogłyby wprowadzić w stan podniecenia św. Franciszka

Extra informacje

Z przerwą roczną o dwa lata za długo. I tak za drogo

~aquamarine / 2011-02-26

Używam neostrady od jakichś 5 lat; awarie raczej sporadyczne i obsługa potrafiła sobie z nimi poradzić dość sprawnie, choć ostatnio dopiero po kilku telefonach doszli do wniosku że to u nich coś nie działa a nie u mnie. Zastanawiam się również dlaczego wsparcie techniczne w przypadku awarii internetu nie jest dostępne w ramach błękitnej linii (czyli bezpłatnie) tylko wymaga połączenia przez "ulgową" infolinię 801 505 505 24 grosze ZA MINUTĘ. Co rok podwyższam prędkość neostrady. W zeszłym roku miałem 2M i kiedy mierzyłem prędkość swojego łącza od czasu do czasu - zwykle wynik był w tych granicach lub nawet wyższy. Po zmianie na 6M sprawdzam i uzyskuję wyniki od 1,5 do 4M. Za rok dobrze się zastanowię zanim podpiszę umowę na wyższą prędkość. Wygląda że kotkowie puszyści po prostu nie dają rady...Konkurencja też coraz konkretniejsza. Może jeszcze nie dziś, ale za rok czy dwa TPSA się spoci... ;)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

w miarę niezawodna

Wady

dość droga i niezbyt szybka

Extra informacje

5 lat

~ok / 2011-02-25

Mam neostrade 3 lata , 3 reklamacje zgłoszone i w miarę szybko usunięte. Teraz zastanawiam się nad podpisaniem nowej umowy i z kim. Oczywiście ważna jest cena i opinia na forum. Podoba mi się szybkie i sprawne usuwanie awarii. Może zostane przy neostradzie?Wadycena3 lata + tv = 70 zł
Zalety

Wady

cena

Extra informacje

3 lata + tv = 70 zł

~Krzysztof / 2011-02-25

Jakość zależy chyba jednak od możliwości linii telefonicznej. Mam 2Mb - praktycznie wystarcza przy oglądaniu seriali na VOD. Nie buforuje. Zamieniam na więcej. Chciałem 20Mb bo reklamują, ęe w tej samej cenie, ale mimo, że mieszkam w Warszawie okazało się, że linia może mi przesłać jedynie 6Mb. Szybkość często kontroluję na www.speedtest.pl .Jest ok.Niewątpliwa zaleta jest brak limitu dosętpu.W iPplusie mogę mieć mobilny taniej ale z ograniczonym dostępemt 4, 7, 20 GB miesięcznie.Livbox czasem się zawiesza i trzeba go rozłączyć. Jeden zmieniłem w ramach gwarancji bez problemów ze strony TP. Pomoc techniczna przez telefon ok.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

u mnie stabilny i bez limitów

Wady

mógłby być tańszy

Extra informacje

z neostrady korzystam od 2007 r

~gadget / 2011-02-24

Witam mam neost. 2mbit/s i jest ok.Uzyawam 2 rok.lacze jest ok.Raz odcieli mi dostep bo nie zaplacilem kulku faktur:D uzywam neta po kilkanascie godz.dziennie wasze posty dziwie sie bo neost.jest ok choc troche droga uwazam ale mieszkam w czewie w domku i nie mam innej opcji netu a za radiowke to dziekuje.Osobiscie uzywam wlasnego routera Belkin Wii-fii i niegdy mnie nie zawiodł z połaczeniem choc korzysrtam z neta nawet po kilkanacie godz.dziennie.Dziala bez zarzutu.Pozatym uzywam LINUX UBUNTU 10.04 i uważam ze nawet net chodzi szybciej niz pod windows a strony wczytuja sie szybko.Uzywam Minefield web browser czyli firefox 4.0 b ver. b Wiec odkad porzucilem Windowsa xp i Viste nie mam juz problemow nawet z netem i siecia itd. LINUX jest najlepszy:))) Do tego ludzie polecam dobry router jak BELKIN, NETGAR i Firefox i nie ma problemow z netem.Ostatnio proponowali mi 4mbit/s a nawet wiecej ale ludzie nie wierzcie bo wiekszosci lacza sa miedziane i moje nie wyciaga wiecej niz 2mbit/s wiec sprawdzcie najpierw max.szybkosc waszego lacza i zanim wybierzecie neta.Pewnie na swiatłowód jeszce z kilka lat poczekam z moze i dluzej.szkoda
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

Ciagly dostep do neta mila obsluga w wiekszosci rzetelna i kompetentna

Wady

Za drogi

Extra informacje

ok 2 lata

~Krzychu / 2011-02-24

Wszystko zależy m.in. o miejsca zamieszkania. Jeśli ktoś ma dostęp do innych dostawców niech wybiera, jeśli nie... Ja mam tylko możliwość internetu telefonicznego. Radiowy jak dla mnie odpada. Kablowy brak dostępu. Satelitarny = koszta. To tylko telefon. Wiadomo, jaki by nie był telefoniczny Będzie tak samo! i tak to idzie na łączach TP.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

zmienne ip.

Wady

stabilność, jednak i tak jest wyższa od łącza radiowego.

Extra informacje

uuu długo i jeszcze nie mysle o zmianie.

~Pik / 2011-02-18

Jak dla mnie bardzo git, jestem po smutnych doświadczeniach z radiowką, i przesiadłem sie na neo, i wszystko pięknie. Teraz zamówiłem 6mb, czekam na kuriera z aneksem. Ogolnie bardzo stabilny, i szybka obsługa i usługa. Do tych, co ciągle przerywa - sprawdzajcie parametry swoich linii, a nie na ślepo zamawiacie sobie 6mb+ i potem sie dziwicie, czemu nie chodzi dobrze.

~fx / 2011-02-17

NIe rozumiem dlaczego ludzie tak narzekają na Neostradę, ja mam ją stosunkowo krótko, bo 3 miesiące, ale problemów nie było żadnych. No poza rozłączaniem się czasami co jest wizytówką neostrady :) Prędkość netu jest jak najbardziej ok. Transfer OK. Mam umowę na 6.1Mb/s a kreci mi do 6.3Mb/s :) Ogolnie Neostrada jest OK
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

bardzo dobra prędkośćniezawodnośći reszta ;)

Wady

na upartego to obsługa klienta bo trzeba czekać troszkę zanim się połączymy z konsultantem

Extra informacje

3m-ce

~Janiu 1959 / 2011-02-08

Ja znowu pochwalę neostradę.Miałem 2mb chciałem zmienic na 20 mb sprawdzili odległosc od centrali telefonicznej, powiedzieli że się nie da może byc tylko 6 mb.Podpisałem aneks do umowy dostałem 6 i faktycznie tyle jest.z początku czyli przez tydzień problemy były ale nie wiem czy to był zbieg okoliczności(spaliło mi 2 routery).Przyjechał monter,,postraszyło" się go troche 0,7 l załącznikiem,posprawdzał, przepiął linię na światłowody i od tego czasu spoko.Neo chula aż milo na 4 laptopach przez wifi i 2 stacjonarkach ani razu się nie zawiesiła.Obsługa na infolini też bardzo dobra, doradzą i naprawdę chcą pomóc tylko trzeba mówic z nimi rzeczowo i NIE DRZEC RYJA bo to też są tylko ludzie(moja najbliższa sąsiadka zaczęła ustawianie montera wydzierac się na wszystkich i u niej może byc podobno tylko 1 mb).A co do ceny to oczywiście mogło by byc taniej,ale przy dzisiejszych realiach rynku tego typu usługi nie będą drożec.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00

~stach / 2011-01-31

Neostrada daje radę bo w miejscach gdzie często nie chcą wejść kablówki, neo daje swoje łącza, do tego obniżyli na jesieni stawki i próbują zwiększać szybkość. A jak z jakością? Miałem Neo 4-5 lat temu, i dało radę, raz była awaria bo ktoś ukradł kable na osiedlu, na szczęście szybko się zajęli tą awarią.
Zalety

szybka pomoc technicznamała awaryjnośćobniżki cen abonamentu

Wady

Duża liczna klientów, mała ilość wolnych portów

Extra informacje

~Krzychu2009 / 2011-01-25

W sumie to już nie jest typowa opinia. Radzę, gdy dzwoni konsultant, zobaczyć co oferuje i odmówić podpisania umowy. Po czym iść do pobliskiego Punktu TP i załatwić to w nim, telefonicznie nie radzę nic zamawiać. Oni nie wiedzą, co się dzieje w twoim mieście. Jakie są możliwości techniczne. I tak wychodzi, że wciskają coś co w rzeczywistości nie może działać.
Zalety

Zmienne ip.

Wady

cena

Extra informacje

6lat

~oriental_chicken / 2011-01-25

Przyznam szczerze, że jestem trochę zdziwiona- przecież neostradę zawsze można było brać na próbę, tak więc przed podpisaniem umowy można osobiście przetestować jakość. A jeśli chodzi o ceny to chyba po ostatnich obniżkach są dość konkurencyjne. Tym bardziej , że 2 pierwsze miesiące abonamentu są też za free.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

papayayaya

Wady

Extra informacje

2 lata

~Krzychu2009 / 2011-01-24

Jeśli chodzi o naprawę linii, jest jak jest w porządku.Jeśli chodzi o niezawodność i stabilność jest w porządku.Jednak zależy transfer od serwera. Na jednych jest FULL. Na drugich, choć powinien nie.Cena, nie najgorsza, choć mogłoby być lepiej.Kiedyś jak kończyła mi się umowa, zadzwonił ktoś z TP z Wawy. Sugerował 6mb z pen-drive. Chciałem 10Mb. Musiała sprawdzić możliwości łącza, nie dzwoniła 2 tyg. Ja już załatwiłem 6mb w okolicy miejsca zamieszkania, już umowa podpisana. Dopięte na ostatni guzik. Dzwoni z wawy z tekstem, że może być tyko 1MB. Ja do niej, jak może być 1MB jak korzystam aktualnie z łącza 2MB!! Umowę już podpisałem w punkcie TP na 6MB Do widzenia. Czy to możliwe, że aż tak są niedoinformowani?? Więc po co w ogóle dzwonią, skoro nawet to się nie zgadza z rzeczywistością? !!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

...Wyżej...

Wady

...Wyżej...

Extra informacje

6lat

~naciagacze z tp / 2011-01-17

podpisałem umowe z 1m na 2m i po 2 tyg przełączyli mi dopiero na 2m a;le musiałem do nich kilka razy dzwonić a i tak rachunek musiałem zapłacić za 2 meg bo mi powiedzieli ze to nich ich wina miną tydzień i dalej mam max 1,5 to do cholery co jest robią z klijentem co im sie podoba umowe przedłużyłem na q2 mega a mam maxymalnie 1,5 i co dalej mam dzwonić na mój koszt i prosić żeby mi podnieśli do 2? ostatni rok z tymi naciągaczami i nich tylkko rachuni trzeba płacic regularnie a po podpisaniu umowy maja w dupie klienta
Zalety

u nich nie ma żadnych plusów spadli na psy łapią tylko klientów na umowę durnymi reklamami i obietnicami

Wady

po podpisaniu umowy trzeba dzwonic i prosić żeby dali to co jest napisane w umowie

Extra informacje

5 lat

~kosmodrom / 2011-01-14

chciałem skorzystać z usługi internetowej tp,niestety wpadłem w łapy Pani Katarzyny H./szumnie się nazwała doradcą klienta indywidualnego/ z biura w Poznaniu na Kościuszki 77.Pani chyba coś wypiła mocniejszego przed spotkaniem bo zamiast przedstawić mi konkretną ofertę to mruczała coś pod nosem.Miałem wrażenie,że spotkanie z klientem było dla niej prawdziwą udręką.Poza tym co chwilę rozmowa była przerywana bo ciągle ktoś do niej dzwonił z jakiś banków i tłumaczyła się dzwoniącym dlaczego nie spłaca kredytów/przy kliencie,sic!/.Do tego przez pomyłkę wcisnęła mi swoją wizytówkę jako..........przedstawiciel Polsatu/muszę przyznać,że zdębiałem/No i ten zapach alkoholu i potu nie do zniesienia.Szybko się pożegnałem i skorzystałem z usług konkurencji.I Wam też tak radzę.Jeśli tp ma takich doradców to nie wróżę tej firmie krzak sukcesów w pozyskiwaniu klientów.
Zalety

brak

Wady

żenująca obsługa

Extra informacje

~Maciek / 2011-01-10

...który ma do mnie dotrzeć z umową. Właśnie rozmawiałem z dziewiątym przedstawicielem TP SA, który spisał moje dane :)

~oriental_chicken / 2010-12-21

ale o co chodzi z tą stabilnością? przecież neostradę można brać na próbę , więc można przeanalizować wszystkie "za" i "przeciw" przed podpisaniem umowy

~tomada / 2010-12-17

od nie dawna stałem się użytkownikiem Neostrady z TV. I jeżeli chodzi o internet to raczej narzekać nie mogę. 6mb/s działa stabilnie. Telewizje wzięłam sobie w obecnej ofercie z bezpłatnym abonamentem do pół roku, niższą ceną pakietu ( M+Orange sport) i opcją testowania przez 3 miesiące. Jestem w trakcie pierwszego miesiąca prób i jak na razie wszystko jest okej. Generalnie możliwość przetestowania sobie usługi przed podpisaniem cyrografu wydaje mi się bardzo rozsądnym i wygodnym rozwiązaniem. Szkoda tylko, że nie wszyscy operatorzy coś takiego mają.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00

~marty / 2010-12-13

Kiedyś byłem nastawiony sceptycznie, nie miałem jednak pojęcia o tym jak powinien działać internet. Dziś mam porównanie, z kablówką vectry. Jakościowo wychodzi na to samo, ceny podobne. Ale vectra nie dała mi nic a tp bony do wykorzystania na święta. To jest różnica, może mało znacząca ale zawsze
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50

~ty jestes sam bonem z neostrady / 2010-12-11

dużo prezentów, BOK jak zwykleJak zwykle, wszystko zależy od konsultanta, dużo mówienia i żadnych konkretów, podziękowałem. Następna wizyta i same konkrety. Bony na zakupy, umowa na 24 miesiące, lub opcja z bezpłatnym testowaniem. Inne promocje ominąłem, bo za dużo. Na chwilę obecną działa bez zarzutu, infolinia 24h. Mam nadzieję, że nie wykrakałem właśnie awarii, póki co jestem dobrej myśli. Wcześniej było łącze radiowe, być może dlatego różnica w jakości jest tak widoczna.

~Klient TP / 2010-12-08

Jak zwykle, wszystko zależy od konsultanta, dużo mówienia i żadnych konkretów, podziękowałem. Następna wizyta i same konkrety. Bony na zakupy, umowa na 24 miesiące, lub opcja z bezpłatnym testowaniem. Inne promocje ominąłem, bo za dużo. Na chwilę obecną działa bez zarzutu, infolinia 24h. Mam nadzieję, że nie wykrakałem właśnie awarii, póki co jestem dobrej myśli. Wcześniej było łącze radiowe, być może dlatego różnica w jakości jest tak widoczna.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

24h helpdesk, stabilność

Wady

dużo promocji na ten sam produkt

Extra informacje

~luk / 2010-12-01

Korzystam z neo około 4 lat a awarie miałem tylko 2 razy przez cały okres. Może ceny nie były w tedy konkurencyjne, ale warto polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

obsługa linii technicznej, bez awaryjność,

Wady

kiedyś cenny, tera to trzeba mieć tele żeby podłączyć co wiąże się z kosztami opłat miesięcznych

Extra informacje

4 lata.

~oriental_chicken / 2010-12-01

Na tle konkurencji wypadają dość korzystnie. Szczególnie pod względem cen i licznych promocji. Poza tym , że w październiku obniżyli ceny, to jeszcze 2 pierwsze miesiące są za darmo. Każdy operator ma swoje plusy i minusy. Wszystko zależy od oczekiwań. Dużym plusem jest możliwość testowania.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25

~Kris / 2010-11-30

Jakość usługi się poprawiła. Głównie przez wprowadzenie promocji na bezpłatne testowanie i bony na zakupy online. TPSA ma dużą konkurencje w postaci operatorów BSA i coraz bardziej zaczyna dbać o klientów właśnie przez BOK i nowe ceny. Z niecierpliwością czekam na 2011 rok
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

cena obsługa techniczna

Wady

nie wszędzie jeszcze jest 20mb

Extra informacje

~LadyD / 2010-11-26

Nie polecam ani trochę. Nie można się dodzwonić ani nic załatwić, drugi raz muszę ciągnąć tatę do punktu tp żeby przepisać tel na siebie bo pani nie wprowaniła zmian, nie wiem co się stało z jego oświadczeniem. Zgłosiliśmy w połowie pażdziernika chęć zawieszenia tel, minął miesiąc i nic. Kompletna porażka a do tego drogo. Wybraliśmy większą prędkość - co za tym idzie większe opłaty a strony otwierają się czasem po kilka sekund, wolniej niż u znajomych którzy mają najwolniejszą opcję(chociaż my mamy lepszy sprzęt). Nie przedłużę umowy za żadne skarby, dobrze że mamy tylko na rok. A no i jak mieliśmy problemy z podłączeniem modemu zgłosiłam to, po dwóch dniach zadzwoniłam ponownie pan poinformował uprzejmie że nie wie czemu nikt się tą sprawą nie zajął i kazał czekać kolejne 48 gosz i znowu nic, panowie przyjechali dopiero po tygodniu i trzech moich telefonach i powiedzieli że dostali zgłoszenie dopiero tego dnia rano, ręce opadają, a do tego nie odliczyli mi dni bez internetu od rachunku bo powiedzieli że to z mojej winy internet nie działał i pewnie też z mojej winy panowie tydzień jechali?? Kompletny brak szacunku. Całe tp to dla mnie jedno wielkie nieporozumienie.
Zalety

BRAK

Wady

wolno chodzi; niemiła, niekompetentna obsługa; drogo

Extra informacje

~Tomek / 2010-11-16

Mam Tp neostrada od 4 lat świetnie się spisuje, bez problemów z instalacją, niedrogo, zmienne ip., brak limitów. Najpierw mialem modem potem livebox. Awarie miałem może 2 razy. Czasami wieczorem przepustowosc spada ponizej 128 kb a (powinienem miec ok. 250 kb.(mam 2 MB internet.) Nie mam powodu narzekac to wg. mnie najlepszy dostawca internetu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

niedrogi abonament, niskie koszty aktywacji, brak limitów, mała awaryjnosc,

Wady

czasem wieczorami przymula

Extra informacje

4 lata,

~żmigród / 2010-10-18

neostrada jest jak do tej pory naj bardziej kompetentnym dostawcą neta a po za tym jest polską firmąa to jest bardzo ważne znam ludzi co mają inne łącza i a wcześniej mieli neostrade a teraz strasznie są zawiedzeni
Zalety

tak

Wady

nie

Extra informacje

ponat 2 lata

~Uzytyownik / 2010-10-12

Obsługa infolinii niestety operuje sfałszowaną bazą danych.Baza także jest dostępna z poziomu strony internetowej.Już od dawna wynikiem zapytania bazy TP S. A. było, że posiadam możliwości techniczne na podłączenie internetu. Pracownicy infolinii przyjmą dziś moje zamówienie z tego powodu.Jednak istnieje prawdziwa baza danych, która jest użytkowana tylko na potrzeby TP.modem musiałem oddać, teraz znowu bym oddawał, jakbym zakupił.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

modem dotrze na pewno i szybko, niezależnie od możliwości technicznych.

Wady

bazy danychinwestycje

Extra informacje

0 koszta. Czas stracony.

~sobol / 2010-10-09

Mam neo już kilka lat. Jestem zadowolony. Na początku bardzo mi często rozłanczało. Zaprzyjażniony informatyk doradził mi zebym kupił ruter, a modem neo wyrzucił do śmieci. Tak zrobiłem. Neostrada od tamtej chwili działa niezawodnie, Parametry zgodne z umową. Na 5 lat 2 awarie usunięte w 48 godz. Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

Niezawodność oraz zgodność parametrów

Wady

cena

Extra informacje

5 lat 90 zł

~pawel / 2010-09-29

ja co prawda korzystam z samej Neo. Internet ( 6mb/s) sprawdza się dość dobrze. Nie mogę narzekać.Przed podpisaniem umowy testowałem sobie usługę. Teraz z tego co się orientuje jest również taka możliwość przy telewizji kablowej. Trzeba poszukać na stronie operatora szczegółów. Dają tam bodajże kilka miesięcy gratis na wybrane pakiety telewizje i TV na życzenie. Więc warto spróbować
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75

~gafik / 2010-09-28

korzystam z videostrady od ponad 3 lat. pierwszą umowę podpisałam na dwa lata i przez pierwszy ponad rok działało wszystko ok. potem zaczęły się usterki. głównie dotyczyły telewizji. tak jak w kompie zawieszało się oprogramowanie i trzeba było restratować livebox. zamierzałam nie przedłużać umowy ale miałam zawirowania w życiu i w sumie w tamtym momencie podpisanie było łatwiejsze. chwilę po podpisaniu umowy okazało się to być katastrofę. średnio raz na tydzień zwieszał się internet a działa telewizja albo odwrotnie albo jedno i drugie wylatowywało w kosmos. w pierwszych momentach cierpliwie ślęczałam półtorej godziny przed komputerem bo trzeba było logować się do stystemu i ustawiać wszystkie parametry jak przy pierwszym uruchomieniu. po jakimś czasie moja cierpliwość skończyła się. Ilość czasu jaką straciłam na rozmowy z konsultantami którzy nie postrafili rozwiązać problemu będąc technikami spowodowała że całą standardową procedurę restartu itd znam już na pamięć. wystąpiłam nawet do tpsa z wnioskiem o sprawdzenie czy mogą taką usługę jak videostrada świadczyć na mojej linii skoro jest tak awaryjna.nie polecam korzystania z pakietu videostrada. zdarzały mi się ciągi nie działającego internetu bo interwencja działu technicznego tpsa wystarczała na 24 h teraz całe szczęscie kończy mi się umowa i nie mam zamiaru miec do czynienia z super promocjami tpsa z ktorych nic nie wynika bo jakość jest beznadziejna. duża niekompetencja pracowników ktorzy mają parę szablonów odp. a jak jest prawdziwy problem to są bezradni i na wszelki wypadek logują do systemu raz jeszcze zabierjąc półtorej godziny. im więcej usług za pośrednictwem tpsa tym większy problem
Zalety

z dłuższej perspektywy nie widzę

Wady

same minusy w przypadku dłuższej eksploatacji

Extra informacje

ponad 3 lata

~emka / 2010-09-28

korzysta ktoś z Was z opcji łączonej w TP - Neostrada z TV?Jak sprawdza się taka usługa?Warto podpisać umowę na telewizję kablową u tego operatora, czy może raczej rozejrzeć się za innym rozwiązaniem? Proszę o radę.

~mialem TP / 2010-09-27

witam witam .bylem użytkownikiem TP.SA jakiś diabeł mnie opętał i przeszedłem do Netii ,teraz dopiero zrozumiałem co to lipny internet i lipna infolinia ,chciałbym z tego miejsca przeprosić pracowników Neostrady mam nadzieje ze wybacza mi mój błąd i ze jak się umowa z Netii się skończy wezmą mnie pod swoje skrzydła :)))))
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

działa tak jak w umowie

Wady

trochę cena mogla by być niższa

Extra informacje

milem 3 lata

~Jan III / 2010-09-24

miałem przez długi czas tpsa cena wiadomo około 120zł tel+it ----- teraz przeniosłem aktywa do netii. po kilku tygodniach jestem zadowolony tzn. cena ca 100 zł , prędkość 4Mbps i abonament tel 59 zł (w nim stacjonarne bez limitu całą dobę)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50

~Adrian / 2010-09-05

czytam opinie i oczom nie wierze , na stronie opinie użytkowników Neostrady wypowiedzi pracowników netii , mam Neostradę działa dobrze pingi niskie transfery takie jak w umowie , prawda ze mogło by być taniej . A pracownikom Netii radze poczytać opinii użytkowników ich sieci bo jak czytałem co się dzieje w ich sieci to aż włosy dęba mi stanęły , i na pewno nie zmienię TP na netiie bo tam to ponoć dopiero jest padaczka .
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

transfer ok i pograć w gry sieciowe spokojnie można

Wady

cena i brak możliwości stałego adresu IP

Extra informacje

4 lata

~krootki / 2010-07-23

Jestem abonentem TP od 6 lat. Łącze jest drogie, to fakt - ale działa bez najmniejszego zarzutu. Praktycznie żadnych awarii. Przez cały ten okres zdarzyły się 2 awarie, które łącznie odcięły mnie od internetu na całe półtorej dnia. Transfer taki jak w umowie - i to o każdej porze dnia i nocy. Pingi średnio 50-80. Byłoby idealnie, gdyby cena była bardziej adekwatna. Za to jakość - na piątkę!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50
Zalety

- jakość- stabilność- szybka naprawa usterek

Wady

- cena- cena- cena!!

Extra informacje

6 lat

~justa / 2010-07-02

I to jest twój problem "właśnie niedawno" zobaczysz niedługo błahahaha

~darek / 2010-06-28

ja się nie zgodzę. Właśnie nie dawno zdecydowałem się na podłączenie Neostrady w opcji 6mb/s. Długo się zastanawiałem co wziąć, ostatecznie wybór rozgrywał się między TP a Netia.Jak szczegółowo porównałem sobie warunki promocji: czas trwania, możliwość skorzystania z dodatkowych usług, ceny to dla mnie zdecydowanie korzystniej wypadła TPSA. Poczytałem sobie jeszcze opinie na forach dotyczące: stabilności łącz, awaryjności, obsłudze klienta itd. I zdecydowałem się właśnie na neo. Na razie jestem zadowolony, zobaczymy jak będzie później.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50

~oriental_chiken / 2010-04-28

skoro uzywales i nie bylo problemow to chyba nie ma nad czym siezastanawiac. A to nie jest zbyt duzy skok z 1 mb na 10mb ? Przyznamszczerze ze jestem technicznym laikiem, sama sie zastanawialam nad opcja6mb bo jest teraz w promocji -ok. 70 zl, ale nie wiem czy taka predkosc mipojdzie, mozna to wczesniej przetestowac?

~agi / 2010-04-26

a ma ktoś łącze 6mb/s i ewentualnie korzystał dodatkowo z pakietów telewizyjnych, bo jakoś nie mogę znaleźć na ten temat żadnych opinii. Jestem ciekawa jak to działa, czy nie ma jakiś zakłóceń, spowolnienia netu jak ogląda się jednocześnie telewizję bo ponoć to idzie na tym samym kablu

~Axis / 2010-04-22

Właśnie kończy mi się umowa z tpsa. Rozważałem przejście do neti ale jednak pozostanę przy Neo. Od 3 lat nie miałem najmniejszych problemów z łączem - opcja 1mb. Teraz wybieram 10mb. Zapłacę więcej niż w neti ale wolę mieć za te 30zł święty spokój niż ryzykować z netia. Byłoby taniej to neo by była super ofertą.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

Brak problemów technicznych.

Wady

Drogo, konieczność płacenia za utrzymanie łącza w opcji bez telefonu.

Extra informacje

~pracownik / 2010-04-09

hmmmm....usluga ok... ;) ceny...hmm to taka srednia polka....klienci znerwicowani.... ;)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

~dorota / 2010-03-18

a przedłużałeś neostradę z tą opcją kablówki, bo teraz widzę że wprowadzili promocje na to?

~jp / 2010-03-18

ja nie mam zadnych problemow z neo ale jak podlanczalem raz ja to cos bylo na laczach i tak pan z obslugi cos tam zrobil i mi dzial netia jest do dupy polecam neo tpsa:D:D
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

nie zawiesza sie

Wady

Extra informacje

2 lata

~nemo94 / 2010-03-13

Przed neostradą miałem Iplusa 7,2 mb/s. Później zakupiłem neo 1 mb/s (bez modemu, ponieważ rutera kupiłem sam). Na podłączenie usługi czekałem 5 dni, i za to słaba ocena. Samo działanie neo - b.dobre. Szybkość taka, jaka powinna być - 130 kb/s ściąganie. Cena jak wiadomo - trochę za duża. Po zakończeniu mojej rocznej umowy od razu wykupuję neo 2 mb/s lub 6 mb/s. Jak najbardziej polecam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

Szybkość, niezawodność

Wady

Cena

Extra informacje

5 miesięcy, 60 zł miesięcznie

~Mario / 2010-03-11

Mam neo od 3 lat i mialem chyba tylko ze 2 usterki, czyli srednio jedna na 1,5 roku. To calkiem przyzwoity wynik. Jest troche drozej od kokurencji ale za to niezawodna. A jesli dodam ze za przedluzenie umowy dostalem drukarke HP warta na Allegro ok 180zl, a teraz jak przedluze to dostane nawigacje za podobna cene, to koszt neo wychodzi zblizony do Netii. Z innymi nie porownuje bo nikt inny u mnie nie daje internetu.Mysle tylko, ze oddam im liveboxa za ktorego place 10 zl miesiecznie i kupie w zamian wlasny router, w ciagu roku mi sie zwroci, bo za liveboxa niepotrzebnie przeplacam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50

~w / 2010-03-01

mam neo i jestem zadowolony tylko mieli obnizac ceny a konkurencja czyli netia znow zlozyla zazalenie ze neostrada za tania do KE czyli z obnizkami lipa

~jagódka / 2010-02-22

mam neo od tygodnia, wzięłam sobie na próbę ( 6mb) i jak na razie jestem zadowolona, wszystko działa, zobaczymy jak będzie dalej
Cena
Obsługa klienta
Parametry
4.00

~internet / 2010-02-07

Mam internet z neostrady od jakiś 5 mns. Na transfer nie narzekam, ile jak należy. Cena tez nie jest najgorsza. Jedyne zastrzeżenie to to, ze miałem obiecaną drukarkę, nie dostałem. Teraz DVD, którego też jakoś nie dostane. Teraz jest pendrive, którego nie wiem czy dostane. Tak sie koncza promocje ....................
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75

~maniak665 / 2010-02-02

byłem klientem przez 3 lata i mogę tylko ponarzekać na ceny a tak to transfer i wszystko ok.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00

~edi / 2010-01-29

Neostradę mam od 4 lat.1 rok 56KB i 3 lata 1MB.Poczatkowo problemy z aplikacją dostępową imodemem SAGEM.Zrywanie połączenia,zawieszanie aplikacji dostępowej.Po kupnie rutera z prawdziwego zdarzenia i odinstalowaniu tej nieszczęsnej aplikacji powiem tak.Dostęp do sieci 24h na dobę niezależnie od pory dnia i nocy.1MB o 6,12,18,24 godz. niezależnie od pogody!(małem wcześniiej radiówkę totalna porażka).W sieci 2 komputery szybkość transferu do komputera czasami wynosi grubo powyżej 1MB moi drodzy bo szybkość zależy od serwrów z jakimi się łączycie a nie od samej prędkości łącza.A i zainfekowanie koputera też robi swojeniezaleznie od operatora.A programy typu p2p to zupełnie inna bajka.Aby surfować bezstresowo trzeba zinwestować w ruter bo słabą stroną neo jest aplikacja dostępowa i modem tak było w moim przypadku.Co do serwisu to nie musiałem z niego korzystać to się nie wypowiadam a cena jest wartością względną.Masz tańszą lepszą ofertę - skorzystaj.PS:Nie jestem wbrew pozorom pracownikiem TP a zwykłym użytkownikiem internetu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00

marecki / 2010-01-27

Ja mam same dobre wspomnienia zwiazne z neostrada. Przede wszystkim dostarczyli mi neta, tam gdzie nikt inny nie chcial. Poza tym przez ponad rok internet dzialal bez zarzutu. Za niezawodnosc i obsluge klienta daje pelna 5 na pewo. Przydalaby sie jeszcze jakas nota za mozliwosc ulepszenia oferty. Bo w tej chwili mozna chociaznby wziac razem z neo bardzo ciekawe pakiety telewizyjne.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

niezawodnosc, BOK, duza baza wiedzy w internecie, pakiety TV

Wady

Nie wszedzie mozna jeszcze miec wysokie predkosci (czyli do 20 Mbps).

Extra informacje

Dwa lata.

~Gustav / 2010-01-20

Mam neo rok (1Mb). Przez ten okres zdarzyły się chyba za dwie awarie, ale usunięte błyskawicznie. (ok pół dnia dla tepsy to rakieta). Parę razy zawiesił mi się Livebox, lecz reset modemu problem rozwiązał. Od razu powiem,że nie jestem związany z Tp sa. Chyba że telefonem i netem. Wcześniej miałem radiowy dostęp i to była dopiero porażka . Jestem zadowolony z neo.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

stabilność połączenia, Szybkość usuwania usterek

Wady

Ciut za drogi jak na prędkość 1Mb

Extra informacje

mam 1 rok, 59 zł plus livebox

~karol... / 2010-01-19

livebox sie zawisza przynajmniej raz w miesciacu a czasami nawet raz na dwa tygodnie...i jest zmulony bardzo az za bardzo...niepolecam nikomu...czekam az sie skonczy mi umowa na internet i rezygnuje...
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50

~rojkor / 2010-01-15

Mam neo już trzeci rok razem z modemem liveboks.Przez ten okres (w pierwszych miesiącach) była pierwsza awaria, którą usunęli po 4 godzinach (bezpiecznik w rozdzielni).Do dzisiaj net działa bez przerwy. Prędkość w 98 procentach odpowiada tej z umowy.Nic nie zanika i się nie wyłącza.Być może u mnie jest jakiś fenomen bo nie mogę się skarżyć ani na infolinię, ani na jakość świadczenia usługi. Moi sąsiedzi i znajomi posiadający neostradę podzielają tą opinię.Prawdą jest że ceny w TP są nieco wyższe niż u innych. Ale po przeczytaniu podobnego forum o Netii wolę płacić 10 złotych więcej i nie mieć takich problemów jak mają jej użytkownicy bo tam jest koszmar.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

Bezawaryjność 100 procent od dwóch lat.Profesjonalna obsługa kilenta w porównaniu z innymi dostawcami.

Wady

Nie należą do najtańszych.

Extra informacje

~Lucasus / 2010-01-14

Nie polecam internetu w neostradzie, poniewaz rozlacza sie co jakis czas sama, nieraz nie ma internetu przez dluzszy czas, lagi sa jak sie w co gra.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50

~Marko Mielec / 2010-01-12

Mam od 3 lat i bylo moze z 2 usterki wieksze,i czasem spowolniona byla ale pozatym zero negatywow niema to jak kablem miec neta.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50

~malino / 2010-01-05

Użytkuję od 2-ch lat. Nie było większych problemów z neo. Może czasami jest spowolniony, czasami też rozłącza ale u mnie prędkośc to 1024. Technicznych problemów nie było.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

Jak na prędkośc 1024 to i tak hula dość szybko.

Wady

Stanowczo za drogi. Jak do tej pory to za prędkośc 1024 płaciłam 69,-zł.

Extra informacje

~anullawa / 2009-12-20

W ciągu 30 pierwszych dni - 3 usterki techniczne . Ostatnia trwa ponad tydzien i wciąż nikt nic nie wie. Nigdy więcej !!!! miałam upc, aster i play i na tym tle TP wypada koszmarnie. Totalnie nieprzygotowani do śiwadczenia usługi !!!!!!!!!!

~PITer / 2009-12-16

Od 3 lat użytkuję neo o szybkości 6144. Takie są parametry teoretyczne i tak to działa. Na początku miałem trochę problemów organizacyjnych z dostępem do takiej wersji usługi - niby nie miałem parametrów technicznych i takie tam bzdury, ostatecznie trafiłem na człowieka, któremu się po prostu chciało pomóc i okazało się, że wystarczy przepiąć mnie do innej centralki, alby mozliwości się pojawiły... tak więc zwykłe lenistwo (myślę,że jak wszędzie) pracowników - komputer pokazał, że "się nie da", więc się nie da. Wystarczyła jednak odrobina dobrej woli i już się dało.Przesiadłem się na tę neo od dostawcy osiedlowego - musze przyznać, że różnica niebo a ziemia... (wcześniej na porządku dziennym były półdniowe przerwy techniczne, na co mnie już szlag trafiał).Zresztą przed TPsą też mnie niektórzy życzliwi ostrzegali. Przez 3 lata użytkowania neostrady nie miałem ani jednej przerwy technicznej! Nie wiem - może szczęście, bo czytam opnie innych o takowych, u mnie taka sytuacja nie miala miejsca ani razu.dwukrotnie za to przez te 3 lata interweniowałem, bo coś mi zaczęło zamulać, ale w obydwu przypadkach były to krótkotrwałe problemy, po czym wszystko wracało do normy. Teraz, ponieważ potrzebuję zwiąkszyć upload do 1 Mbit'a - waham się, czy przedłużyć umowę z TP, czy też rozważyć możliwość przejścia do Netii, gdzie miałbym to samo za połowę tej ceny co w TP.trudny wybór. Z jednej strony sprawdzony, choć cholernie drogi produkt (na szczęście po ostatniej iobniżce cen za łącze 10/1 Mbit płaciłbym dokładnie tyle samo, co za 6/0,5 do tej pory), czy zaryzykować i pójść w kierunku nieznanego (choć to też ADSL, więc dokładnie ta sama technologia i te same łącza) za znacznie mniejsze pieniądze. Trudny wybór, którego muszę dokonać w ciągu najbliższego miesiąca...Pozdrawiam wszystkich
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50
Zalety

niezawodność, zgodna z deklarowaną szybkość działania

Wady

cena

Extra informacje

3 lata, cena: 130 zł/m-c

~pio12345 / 2009-12-14

Mam od 5 lat neo, co roku są 3-4 zawieszki na kilka godzin, czasami przymula.Ale ogólnie 99% trwania umowy to czas bez awarii. Modem mi się nie psuje.Uważam, że jedyna wada to cena. Bo płacąc wysoki abonament za neo muszę płacić wysoki abonament za telefon! Jest to ogromna wada. Razem płacę ok 100 zł a mam tylko 512.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

mała awaryjność

Wady

za wysoka cena w stosunku do oferowanego zakresu usług

Extra informacje

5 lat

~porcu / 2009-12-12

Tak sobie czytam te wszystkie negatywne opinie i zastanawiam się skąd się to bierze, normalnie aż boje sie przedłużać umowe tylko że jak dotąd w moim przypadku Neostrada działa bez zarzutu, poza ceną nie mam się do czego przyczepić, mam od ok. 5lat i praktycznie żadnych problemów technicznych.Fakt że powodem dla którego wszystko może tak płynnie działać jest nowa linnia bo jeszcze kilka lat temu nie było możliwości technicznych aby na moim zadupiu podłączyć Neostrade. Ja od siebie moge polecić Neo , jeśli ktoś chce mieć pewny internet a nie odstrasza go cena za usługe to Neo bedzie dobrym rozwązaniem
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50
Zalety

Jakość działania

Wady

CENA

Extra informacje

5lat

~zaksa / 2009-12-11

Cześć ja mam TP od 3 lat teraz konczy mi sie umowa i mam zamiar wziosc 6mb wczesniej mialem 512kb i nawet bylem zadowolony ale to prawda przekrety sa ;/ np mialem najpiew neo na rok potem przedluzylem na 2 i teraz niedawno uznali ze moj modem jest zepsuty no i mieli mi go wymienic a zrobili tak ,ze moja gwaracja na modem nie byla przedluzona ;/ a gdy przedluzalem to i powineinem dostac nowa gwaracje chyba

~ROMAN / 2009-12-07

Nie wiem jak jest gdzie indziej ale neostrada mnie zaczyna rozwalać!!!Ostatnio dostałem rachunek większy o ponad 260 zł.za jakieś usługi z których nie korzystałem,obsługa nie wie za co są te opłaty a na ich infolinię nie mogę się dodzwonić.Nie jest to pierwszy reklamowany przeze mnie rachunek!!!!żałuję bardzo,że przedłużyłem z nimi umowę!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

tylko szybki serwis

Wady

opłaty z kosmosu,częste błędy w rachunkach!!!!!!

Extra informacje

~muzyk / 2009-11-18

Mam Neostradę od 3 lat i jestem zadowolony. 1Mb/sek i często jest nawet lepiej.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

niezawodność, miła obsługa na tel całodobowy i bezpłatny

Wady

cena. w porównaniu np. do UPC i Netii to koszmar

Extra informacje

3 lata Na poczatku 1.22 6 m-cy potem 59zł. teraz do marca 2011 r. 54 zł.

~Były klient / 2009-11-01

Z TP związany byłem od 1998. W 2008 podłączyłem Neo 2048 + Livebox. Korzystałem z tego od listopada do lutego czy marca. Później odcieli mi dostep. W miedzyczasie od marca do maja co miesiac składałem reklamacje do faktur. Były jakieś dziwne kwoty wzięte z kosmosu, nieslusznie naliczone opłaty aktywacyjne za neo itd. Zadzwonilem do Netii, gdzie dostałem tą samą przepustowość mam ta sama za 64 zł a nie 84.9 zł. jak w TP. Dodatkowo przeniosłem Tel. W Netii mam 120 minut w ramach abonamentu (45 zł) gdzie w TP za 50 zł miałem tylko 60 min. Netia świadczy mi usługi na łączach TP. Do chwili obecnej (odpukać w niemalowane) nie było problemów z netem czy tel.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

Sympatyczne panie w Telepunkcie Pomocny i szczery pracownik działu technicznego (mam nadzieje ze znalazł Pan lepszą pracę)Bezpłatna InfoliniaSzybka reakcja na awarięBrak problemów z rozwiązaniem umowy

Wady

wysoka cenaodcięcie od sieci bez uprzedzeniaZignorowanie mojej prośbyStraszenie zapłaceniem kary umownej (której nie nałożono)konieczność sprawdzania poprawności faktur

Extra informacje

5 miesięcy

~blacklady86 / 2009-10-22

tak sobie czytam - są opinie pozytywne i negatywne - ja sie wypowiem na temat tych negatywnych - sluchajcie - neo chodzi po kablach telefonicznych, jak wiadomo niektore z nich nie byly wymieniane nawet 30 lat, jezeli ktos mieszka ponad 4 kilometry od centrali TPSA (chodzi o dlugosz kabla) to za chiny ludowe nie pojdzie mu wymazona i obiecana nawet 4 razy szybsza (np przez szanowna netie smiechu warta) 1 MEGA - wiec nie dziwcie się ze sasiad ma po kablu innej korporacji i chodzi mu o niebo lepiej ta sama predkość - druga sprawa to modemy - te SAGEMY i ZXDSLY a tymbardziej LIVEBOXY to sa chinskie podroby wiec jak nie chcecie wymieniac modemu 5 razy w tygodniu zaopatrzcie sie we wlasny router i neo bedzie smigac jak ta lala.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

Stabilność łączy, możliwość zerwania umowy bez konsekwencji jeżeli jest brak możliwości technicznych na świadczenie usługi

Wady

słaba jakość sprzętu, matoły pracujące na błękitnej linii

Extra informacje

sprzedaje to

~GREGORYX / 2009-10-20

JEZALI CHODZI O SAM PRODUKT NEOSTRADA TO WSZYSTKO GRA, NATOMIAST SAMA OBSŁUGA KLIENTA, PODEJSCIE TEJ ZŁODZIEJSKIEJ INSTYTUCJI TO SZOK! SZCZEGÓLNIE ODRADZAM WIZYTY W TELEPUNKCIE W GNIEŹNIE! OD 10 LAT POSIADAM TELEFON W TP I OD 10 LAT PROBLEMY! SZACUNEK DLA KLIENTA I POSZANOWANIE TO DLA NICH JESZCZE DALEKA PRZYSZŁOSC. NAWET O PRZEDŁUZENIE UMOWY TRZEBA SIE PROSIC KILKA RAZY JUZ NIE WSPOMNE O FACHOWYCH PORADACH KTÓRE WYSZŁYBY ABONENTOWI NA KORZYSC, ZAWSZE NA NIEKORZYSC. PRZEZ 10 LAT UZBIERAŁ MI SIE POKAŹNY TOM KORESPONDENCJI W POSTACI REKLAMACJI Z TPSA!!! ZDECYDOWANIE ODRADZAM TA ZŁODZIEJSKA INSTYTUCJĘ!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

BRAK

Wady

OBSŁUGAWYKORZYSTYWANIE KRUCZKÓW PRAWNYCH NA NIEKORZYSC ABONENTAREGULARNE POMYŁKI W FAKTURACHBRAK ZDECYDOWANYCH ODPOWIEDZI ZE STRONY TPSA NA REKLAMACJE (LUB OPÓŹNIANIE ICH)TRAKTOWANIE KLIENTA W STYLU "MAM CIE W DUPIE"ITP

Extra informacje

6 LAT NEO I 10 LAT TELEFON

~madziulllla / 2009-09-19

korzystam z neo od jakichs 5lat i ANI RAZU nie mialam awarii, ANI RAZU nie potrzebowalismy interwencji technika. zdarza sie po 10 / 11 godzinach korzystania z Internetu, ze odlaczy mnie cos od uslugi, ale nie dlatego zebym miala jakikolwiek problem. zero limitu to tez plus.na blekitna linie trudno sie dodzwonic. ale dobry jest fakt, kilka miesiecy wczeniej dzwonia przypominajac o koncu umowy, tylko czemu potem przez kolejne 3 miesiace co kilka dni telefonuje do domu inny konsultant z propozycja tego samego przedluzenia?w kilka godzin po podpisaniu aneksow mialam aktywna szybsza predkosc, myslalam, ze trzeba bedzie czekac do konca umowy, a tu sie jeszcze okazuje, ze przez 2mce placilam za 515 a mialam 1M. co do ceny to nie jest ona konkurencyjna w stosunku do innych operatorow. za droga usluga, a doliczajac do tego telefon - wychodzi duzo za duzo.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50
Zalety

w moim wypadku mala awaryjnosc, nigdy w ciagu lat uzytkowania nie mialam przerwy w usludze dluzszej niz 5minut;

Wady

cena

Extra informacje

5lat, obecnie 1mb/64zl

~sebbbkrr / 2009-09-17

Trzyma prędkość. Niezły transfer. Jak miałem problem technik przyjechał szybko. Od razu zdiagnozowali co może być. Nie mam problemy z traceniem sygnału czy z prędkością w ciągu dnia (a mieszkam na wsi). Trochę kosztuje połączenie z obsługa techniczną (jak się nie ma telefonu stacjonarnego albo w orange) ale można liczyć na rzetelną pomoc. Co do ceny to jest wysoka ale wbrew pozorom nie jest dużo droższa od konkurencji (w niektórych przypadkach nawet tańsza). Za tą wyższą cenę mozna jednak liczyć na to że podczas awarii będzie miał kto naprawić (bo przecież są właścicielami sieci). Ja moge śmiało polecić.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

Szybka diagnoza i porada w razie awarii, nie ma problemów z prędkością, nie zrywa połączenia

Wady

połączenie z infolinią techniczną troche kosztuje (jak sie nie ma stacjonarnego ani komórki w orange)

Extra informacje

2 lata

~marcin1981 / 2009-06-21

Witam. Od miesiąca mam neostrade TP 512. Jestem bardzo z niej zadowolony. Co prawda co miesiąc płace 59,90, ale wiem za co płace. Wszystko działa bez problemów. Wcześniej miałem mobilne dziadostwo ORANGE BUSINESS EVERYWHERE, to była masakra, co chwile zrywało połączenie, strona otwierała się prawie 20 minut itp. Nie wytrzymałem nerwowo i po kilku wizytach w salonie ORANGE uwzględnili moją reklamacje i udało się zozwiązać umowe po 3 miesiącach bez żadnej kary. NEOSTRADA JEST NAJLEPSZA!!!! POLECAM!!!!!!!!!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

JAK NARAZIE SAME PLUSY. 100 RAZY LEPSZE OD MOBILNEGO NETU.

Wady

Może tylko obsługa klienta.

Extra informacje

Mam to miesiąc, zapłaciłem 59,90 za pierwszy miesiąc.

~arminnn / 2009-04-18

Neostrada jest OK, to ludzie psują jej opinię. U mnie 1mb śmiga aż miło, parametry SNR-29dB, Tłumienność-7dB, 0 zerwań, pozdro.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

pewnie jakieś są

Wady

nie widzę

Extra informacje

7 miesięcy

~emma / 2009-03-18

nic z nich nie jest zadowolony..oszukują .oporostu jest do niczego
Zalety

nie ma plusów

Wady

cala reszta to minusy,,samo to ze sa to jedej wielki minus

Extra informacje

~iwo / 2009-02-10

ilekroć dzwonić do nich z jakąś awarią czy pytaniem to sprawa jest odsyłana do kolejnej pani a po wykonaniu 6-go telefonu to gardło starte od gadania tego samego i dalej nic. Mają w ofercie Kanał + cztery programy - to czekam za tym od podpisania umowy 1,5 miesiąca i nadal tego nie oglądam.Myślę, że TP powinni mi zapłacić odszkodowanie za taką opieszałość. Pilot od dekodera do telewizji to szajs działa jak mu się chce - bubel. Drukarkę za podpisanie umowy to ći przyślą po miesiącach i to jak wołasz , o wszystko trzeba się prosić, nikt niczego tam nie wie, jedna Pani mówi tak a inna inaczej zganiają na Cyfrę +, szkoda gadać
Zalety

???????????????????????

Wady

kompetentni jak za komuny

Extra informacje

....

~lady paladyn / 2009-02-06

Mam neostrade i nie jestem zadowolona ;/ zdarza się że internetu niema przez cały dzień.Gram w Tibię do której jest potrzebny internet... i jak się zacina to nie mam po co wchodzić...zatnie się na chwile i już są wielkie straty. Szybki internet jest dopiero w nocy a ja juz mam dość zawalania nocy ale co mam zrobić ? jeśli chcę normalnie skorzystać z internetu to jedyne wyjście... Więc nie polecam neostrady jak już mówiłam czasem niema internetu przez cały dzień albo przez połowę sie zacina .

~Alizer / 2009-01-21

To stworz sobie dial-upa, ninetrudne, a jezeli nie potrafisz to 0800 102 102 - i Ci pomoga :)No i sa autoconnecty :) Bo aplikacja jest lipna, to prawda - tyle ze nikt jej nie potrzebuje zebyb Nneo dzialalo, wiec o co chodzi? :)

~makolagwa / 2009-01-19

Szanowni Państwo!Od 3 lat korzystam z Neostrady 512 kb/s (z routerem Thomsona SpeedTouch). Do tej chwili przepustowosć większa niż wymieniona powyżej była nieuzasadniona z uwagi na ograniczenia routera. Obecnie wymieniłem router SpeedTouch na Cerberus Pentagram-a. Mógłbym zatem zwiększyć szybkość transferu (do mx 2 Mb/s), gdyby TPSA miała handlowe podejście do klienta (jego potrzeb). Ale TPSA jest sztywna jak przysłowiowy "koci ogon" i nie chce przyjąć ode mnie dodatkowych pieniędzy w kwocie (64-56)zł = 8zł miesięcznie i zaleca czekać, aż skończy się moja 3-letnia umowa na korzystanie z Internetu - tj. do listopada 2010 roku. Łatwo wyliczyć, że TPSA - z powodu idiotycznnych procedur NIE ZAROBI 22 x 8 = 176 zł. Nie jest to znacząca kwota - w porównaniu z uposażeniem Pana Prezesa, ale byłoby dobrze, gdyby Pan Prezes wziął pod uwagę, że konkurencja (np. Netia) jest bardziej otwarta na potrzeby klienta i z ochotą przejmuje od TPSA niezadaowolonych z jej usług "pacjemtów". Tak jest - pacjentów, bo klientami TPSA wielu z nas nie może się nazwać. Proszę zatem o przeanalizowanie potrzeby utrzymywania sztywnych procedur w TPSA. Macie Państwo chyba trochę samozachowawczego instynktu?Pozdrawiam chłodno, Wojciech BadziakInżynier elektronikByły szef informatyków w MŁByły pracownik IŁJeśli będziecie Państwo mieli jakąś konstruktywną propozycje dla mnie, proszę o odpowiedź na mail:[email protected]z CC na adres:[email protected]
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50
Zalety

Jesteście.Konsultantki Błękitnej Linii sa uprzejme, ale nic nie mogą poradzić na zaistniałe problemy

Wady

Brak kontaktu do szczebla decyzyjnego TPSA, więc rozmowy z konsultantkami są "parą w gwizd", czyli stratą czasuIdotyczne procedury związane z "promocją" usług (sic!)

Extra informacje

Conajmniej 3 lata. Koszty zna ksiegowość TPSA

~dzakmen / 2009-01-11

Parametry takie sobie wielki minus za upload niski obsługa w miarę dobrajest niezawodny w mojej miejscowościcena za drogi -konkurencja ma taniej i kuszą
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

szybki pingi niskie

Wady

słaby upload do danej usługi

Extra informacje

12 miesięcy

~arol_92 / 2008-11-30

posiadam neostrade 1024, na przepustowość nie narzekam jak i na niezawodnośćjedyny problem to aplikacja neostrada tp która trzeba uruchamiać przed korzystaniem z neta1 rok 64zł
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

Wady

Extra informacje

1 rok 64zł

~muzyk / 2008-11-17

Od 3 lat ma Neostrade najkpierw 512 teraz 1MB Wszystko działa be zadnych problemów. Bardzo dobry serwis/ darmowytelefon/Duzo opinii negatywnych pisze konkurencja a nie zwykli użytkownicy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

Serwis 24 h 365 dni w roku Bezproblemowe funkcjonowanie.

Wady

skandaliczna cena .Niby promocje darmowe MCAfee a to wszystko wliczone w koszty.

Extra informacje

3 lata

~dagets / 2008-11-14

Czytam wszelakie opinie użytkowników Neostrady... większość nią pomiata, niszczy... polecają Netię. Ale do cholery jasnej! Na Netię też najeżdżacie, na Multimo również, nie wspomnę o Orange Freedom (nie mylić z Orange Free), Dialogu itd. Czytając wszystko, wiecie co mam do wyboru? Nic. Najlepiej komputer wywalić do piwnicy a wiadomości do znajomych pocztą ekonomicznym wysyłać (zresztą nie... bo przecież na poczcie wszystko ginie).Miałem Neostradę 3 lata, opcję 512Kb/s (64KB/s) obecnie warunki pozwalają Mi na korzystanie z Orange Free (mobilny internet). Mam w mieście EDGE (prędkość max. do 256Kb/s (32KB/s)) raz chodzi szybki (przeważnie w nocy) a raz masakra... Pingi? raz 300ms a raz 1500ms... Ale na szczęście od grudnia będę miał znów Neostradę, tym razem 6Mb/s (768KB/s). W moim mieście jest dobra infrastruktura (okablowanie itp.) a mieszkam około dwa kilometry od centrali. Kupię router z modemem ADSL (Pentagram Cerberus)... to pewnie będzie dobre rozwiązanie.. Płacić będę 159zł (łącznie z tel.) z socjalnym np. w Orange miałbym taniej o 22zł/mc.. ale cena nie gra roli.. skoro i tak wszystko jest na liniach tepsy wolę od Nich, niż od providerów...Podsumowując NIGDY ale to NIGDY nie czytajcie tych wszystkich idiotycznych postów od "właścicieli" bo to przeważnie małolaty którzy mają blokady rodzicielskie i myślą, że to przez usługodawcę. Ja Neostradę miałem kilka dobrych lat, i tylko raz mnie zawiodła.. ale to wszędzie mieli awarię.. tylko raz...
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

+Dobra infrastruktura w moim mieście+Tylko jedna awaria na trzy lata

Wady

-Przeciętny BOK (idźcie z tym czymś do..)-Niemiła obsługa-Niszczą providerów

Extra informacje

512Kb/s 3 lata, 6Mb/s od grudnia 2008 159zł/mc

~piotr_kawa5 / 2008-10-23

Mam Neostradę 1Mb od pół roku. Owszem, czasem (raz na 24h) przerwie połączenie ALE TYLKO I WYłąCZNIE wtedy, gdy internet hula bez przerwy. Prędkość jest taka, jak w umowie. Dlatego nie rozumiem, dlaczego macie takie dziwne zastrzeżenia. Jeśli ściągacie z neta filmy i chcielibyście żeby Wam szło z max prędkością łącza, to przetrzyjcie sobie oczy i zauważcie, że prędkość ściągania jest zależna od ilości osób, które udostępniają dany film a nie od szybkości łącza. Łącze może Wam wyciągnąć max tyle ile jest w umowie. Na pewno TP nie zaniża szybkości.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

Profesjonalizm, miły kontakt, bardzo dobre zaplecze techniczne, doświadczenie.

Wady

Ja takowych nie widzę.

Extra informacje

6 miesięcy. 54,99 zł/miesiąc

~Why. / 2008-09-29

Neostrade mam już od 3 lat.Pierwsze 2 lata Neo 512,internet działał bez zarzutu max transfer(640),nigdy nie przerwało połączenia,Jedyna wada to cena musiałem płacić ok 100zl w umowie na 2 lata.Od roku posiadam Neo 1mb,sprawa ma się podobnie jak z neo 512 internet chodzi bez zarzutu,max transfer,nie zrywa połączenia.Jedyną wadą jest ping, w et na polskich serwerach jest b.dobry 40-50,jednak na zagranicznych hostach jest już gorzej w Europie 100-120,w Ameryce 150+,dla porównania netia:Polska 40-50Europa 50,Ameryka 70-100.Do wady zaliczyć mogę również cenę 80zl w umowie na rok i Pomoc techniczną która jest niby czynna 24/7 w rzeczywistości po 22 nikt Cię nie obsłuży.Ogólnie jestem zadowolony,jednak planuję zrezygnować z TP na rzecz Neti, o ile będzie taka możliwość.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

Niezawodność,dobry transfer.

Wady

Cena,pingi

Extra informacje

3 lata

~baba / 2008-09-16

A ja jesrem zadowolona. Ma neo od 4 lat.Przymierzałam się do zmiany operatora ale po rozmowach z ludzmi, ktorzy to zrobili dałam sobie spokój i pozostaję dlalej przy Neostradzie.Może to nie jst cud techniki ale nie jest zle. Szybkość ma stała i nico powyżej zakupionej usługi. Przerwy w dostawie usługi w ciągu 4 lat 3 i usunięte niezwłocznie przez konsultantów z BOK w czasie rozmowy telefonicznej. Obsługa tewchniczna jest dobra, niektórzy pracownicy wręcz super !.No ale mogłoby być taniej. chociażby dlastałych klentów.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

obsługa techniczna, stała dobra szybkość,rzetelna miła obsługa w punkcie sprzedaży

Wady

cena

Extra informacje

prawie 4 lata, w promocji modem i aktywacja 1 abonament chyba 96 zł. (nie pamiętam)

~J4ku6 / 2008-08-26

Nie wiem czemu wszyscy tak narzekają... osobiście posiadam ten produkt od 4 lat i tylko przy zakładaniu miałem problemy, natomiast przez te 4 lata może jedna awaria była. Ogólnie wcale mi sie nie rozłącza, prędkość jest stała.Co do obsługi klienta to wolałbym się nie wypowiadać ponieważ gdy ktoś dzwoni z problemem i nie można naprawić tego przy pomocy Biura obsługi klienta wysyłają montera który do nas trafi lub nie.... pewnie zależy to od jego humoru. Nawet jeśli zadzwonimy z pytaniem gdzie jest monter usłyszymy odpowiedź: "Przykro nam ale nie możemy sie z nim skontaktować". Ogólnie rzecz biorąc POLECAM !!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50
Zalety

Niezawodność

Wady

Obsługa klienta

Extra informacje

Posiadam ten produkt od 4 lat i kupilem go w promocji za okolo 50zl~~

~b3rith / 2008-08-25

Cena wcale nie jest taka wysoka bo 57 zl za 1mb to nie dużo dodatkowo to można odliczyć od podatku pod koniec roku wiec internecik praktycznie ze za darmo :) instalacja też nie droga bo jedyne 19zl :) obsługa przyjemna i pomocna tylko trzeba trafić na dobry salon :P ogólnie jestem zadowolony i nie żałuje swojego wyboru :) 2 dni po podpisaniu umowy internecik został aktywowany :) To że niektórzy są nie cierpliwi nie czyni firmy złej jak i serwisu który sprzedają :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

+Cena +obsługa +jakość

Wady

- czasami male nie jasnosci

Extra informacje

czas : 3 miesiace Cena: 19zl

~vit / 2008-07-11

wszystko działa, choć nietanio. Aktualnie już dwukrotnie probowałem przedłużyć umowę na neostradę przez net. TPSA deklaruje, że w ciągu jednego dnia roboczego odezwą się celem potwierdzenia zamówienia. Kończy się drugi tydzień od mojego zamówienia i cisza. Może ktoś ma inne doświadczenia w tej kwestii?Dla mnie obsługa klienta to porażka totalna. Już szukam alternatywy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75

~NODDY / 2008-07-10

Od półtora miesiąca czekam na zarejestrowanie, co dwa dni obiecują że za 2 dni już będzie działać i tak trwa 1,5 miesiąca. Nie polecam nikomu, to była moja ostatnia umowa z neostradą.

~frEEze / 2008-07-04

Mam Neostradę 1mb + Livebox od 4 miesięcy. Mieszkam 5km od centrali i dlatego obawiałem się, że nie będzie chodzić jak powinno gdyż proponowano mi max 512 i tak mają też moi nowi sąsiedzi.I rzeczywiście pierwsze 2 tygodnie bardzo słabo transfer 20kb/s i wysoki ping, tylko z nocy było jak trzeba, ale później jakoś się uspokoiło i nie mam żadnych problemów, transfer max ping onet.pl 12ms wszystko super! Livebox też spoko tylko kosztuje, nie mam z nim problemów, gdyż potrafię się nim obsługiwać! (tylko przez wi-fi się długo łączy) Tylko ta cena, umowa na 12mcy i 84zl + 10 livebox + 50 telefon, którego nie używam prawie w ogóle i tylko 60 min lokalnych, ale musi być gniazdo :(
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

szybkość jak w umowie, dobry ping (nie traci pakietów) Livebox nawet spoko

Wady

cena, wi-fi dołączone do liveboxa nie spełnia wymagań, długo się łączy, przez usb ok

Extra informacje

4 miesiące aktywacja 12zl abonament z telefonem ok 140zl

~dolar76 / 2008-05-06

Neostrada przereklamowana. Miałem jeden modem działał 4 dni po podpisaniu umowy i się zwalił brak synchronizacji (wymienili) na drugi działał 7 dni i teraz działa tylko po 18,00 albo po 19,00 obsługa twierdzi że z ich strony wszystko ok ale jak może być ok skoro całydzień nie działa a działa wieczorem w umowie 512 kbs na mierniku spedtest.pl 491 kbs a jak odpalamy neostrade to na ich mierniku 640 kbs i komu wieżyć,słyszałem też że specjalnie rozłanczają niekture linie bo sieć jest przeciążona i co sądzicie o modemach sagem fast 800 słyszałem że są strasznie awaryjne ? Ogólnie jak dział to działa nieżle ale jak wyłoncze komputer to jest problem z połonczeniem z neostradą .Na wymianę modemu czekałem 7 dni ponieważ mieli jakąś migracje od 1 do 15 kwietnia i twierdzili że nie mogą nic wydawać aż dziwne że ta firma jeszcze prosperuje. Jak moja firma miała by migracje przez 15 dni to bym zbankrutował.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

jak działa to działa jest ok

Wady

hyba wadliwe modemy sagem fast 800

Extra informacje

mala / 2008-05-05

Nie mogę doprosic sie tp o łącze internetowe. Kompetentne Panie nie moga nic zrobic, nie dość że za taką kasę to jeszcze maja problemy techniczne,a tak sie reklamuja!!!!!!!!!!! Kazali zmienić abonament na wyższy i przysłać kuriera, zlożylam zamówienie i kazali czekać do maja. Dzwonię i okazuje sie że są problemy techniczne i nie podłączą!!!!!! abonament muszę zapłacic!!!!!!!! Czy ktoś mi pomoże???????
Zalety

Nie ma plusów

Wady

nie wiem

Extra informacje

nie mam

~glamrose / 2008-04-29

Uważam ,że neostrada to najlepszy internet.Mamy w pracy ją od kilku lat-najpierw 512 teraz 1024 i nigdy nie było problemów z nią.Mamy podłączone kilka komputerów i chodzi idealnie.Za to wiem, że sa problemy z radiówkami, kablówkami i mibilnym internetem.Ale jak ktoś napisał już-TP olewa klientów i nie robi nic, żeby neostrada była dostępna tam, gdzie teraz nie ma możliwości jej założenia-wiem bo próbowałam założyć w domu-musiałam iśc po Iplusa i w sumie jestem zadowolona z niego.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

Szybkość

Wady

Olewanie klientów przez molocha

Extra informacje

kilka lat

~wuwu / 2008-04-16

Do jakości łącza nie mam zastrzeżeń. TPSA wyciska ile się da, z naszych kieszeni.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

Niezawodność, dobry transfer i brak limitu transferu, brak problemów z blokowaniem portów.

Wady

Cena, livebox to słaby sprzęt - nie polecam. Mam inny modem z ruterem i bezprzewodówką.

Extra informacje

Trzecia umowa na 24m

~andzia / 2008-02-23

Od roku posiadam wideostradae z dwoma podłonczonymi komputerami,ogólnie jestem zadowolona,ale wolno logują się strony,i nieraz gubią się adresy ip,pliki sciągają się szybko,ogólnie polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

Stały dostęp do inernetu

Wady

wolne logowanie,gubienie adresu ip.

Extra informacje

Posiadam go rok,za lejdżboki dałem 1,22,miesięczny abonamet 60zł

~Janosik666 / 2008-02-23

..Jesli chodzi o moją neostradę, to jestem zadowolony. Transfer zawsze ok, nie traci synchronizacji, jeżeli już były ptroblemy to raczej z mojej winy(wirusy, żle wpisane parametry) Ale zawsze sam sobie z tym radziłem i było ok. Z doświadczenia jednak wiem, ze to zależy od wielu czynników i wielu miejscach występują przeciążenia. Cena jest jeszcze wysoka i napewno nie bedzie lepiej porównując z innymi operatorami, ale prawda jest taka, że inni operatorzy korzystaja z lini TP i czas realizacji naprawy usterki u innych się przedłuża w tp jest wykonywane w pierwszej kolejności.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

- Obsługa klienta- Stabilny transfer na mojej centralo- Szybkie podłączenie

Wady

- Wciskanie Liveboxów (wielki shit, lepiej zainwestować w jakiś router DLINKa)- Cena- Regulamin (radze poczytać)

Extra informacje

4 lata

~Damian2222223333123123 / 2008-02-22

Jednym słowem super net. Strony wchodzą bardzo szybko z prędkością 1mb bo taką posiadam.ściąganie plików dochodzi do 100kb/s.Poprostu polecam i nie miałem jeszcze żadnych problemów ani awarii. POLECAM
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Szybkośc odtwierania stron i ściąganie plików

Wady

Nie wszędzie jest zasięg jak np na ulicy kieleckiej w strone Kielc

Extra informacje

Ten produkt mam już rok i abonament mój wynoi 56 zł miesięcznie

~Crack / 2008-02-13

Witam, przestrzegam wszystkich przed UMOWAMI Z TELEKOMUNIKACJĄ DOTYCZĄCYMI NEOSTRADY!!!!!!!!!!Po promocyjnym okresie czasu spodziewajcie się rachunku rzędu 3 krotności dotychczas płaconych kosztów (mój przykład - skok z 67 na 187 PLN za abonament NEOSTRADA 1024) !!!!!!!!Wprawdzie zdaję sobie sprawę ze znaczenia słowa PROMOCJA ale w cywilizowanych warunkach biznesowych jest to jasno napisane w umowach co się dzieje po promocji - niestety TP to firma pomimo jej zabiegów medialnych ARCHAICZNA !!!!!!!!!Żeby było śmieszniej, jeśli nie poprosicie przed końcem okresu promocyjnego o jego przedłużenie lub skorzystanie z innej oferty to zostaniecie od razu zaklasyfikowani jako STALI ODBIORCY - za co TP wynagrodzi Was za wierność potrójnym abonamentem!!!!!!!!Czytałem dokładnie umowę z TP i nie ma tam słowa na temat takich a nie innych działań po okresie promocji (przyznaję jest za to całe mnóstwo odnośników do stron internetowych i całe mnóstwo zapisów nic nie mówiących normalnym ludziom).Co zrobiłem ?? Wypowiedziałem umowę neostrady ale przez dwa miesiące płacę i płaczę...... Żeby tej paranoi jeszcze dodać pikanterii. Za dwa tygodnie podpiszę nową umowe z TP zapewne (bo z samego łączą 1MB byłem zadowolony) i wiecie co?? Dostanę ofertę na jakieś 50 - 60 PLN abonamentu + pakiet Office - i to jest normalne ??!!TP twierdzi, że to zasady rynkowe ale jeśli dla kogoś kilka stów w kieszeni jest cenne - PRZESTRZEGAM i zachęcam do dopytywania na etapie podpisywania umowy.Darek

~barti015 / 2008-02-08

Witam. Chciałbym powiedziec że neostrada jest najlepsza. Mam obecnie Neo 1Mb/s, Liveboxa tp, telefonie internetową tp i wszystko działa Ok. Nigdy nie miałem awarii. Zastanawiam się jeszcze nad Multipakiet tp. Polecam nostrade!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

~saddam / 2008-01-29

tak jak nizej mi tez nie lata nie wiem co mam napisac nie bierzcie tego chyba ze lubicie sie denerwowac szkoda slow wiekszosc co ma wie o czym mowie pozdawiamWady104
Zalety

Wady

10

Extra informacje

4

~marek / 2008-01-28

niepolecam neostrady podpieli za duzo ludzi i nie dziala jak powino dzwonie juz do nich od kilku miesiecy i nic oczywista oczywistosc cos wymyslaja i mowia ze caly czas robia a placic kaza normalnie polska typowe do admina jak by pan mogl nie kasowac wpisow ludzi bo wkoncu po to to jest zeby pisac prawde nie koniecznie milo dla tp przez usuwanie podwza pan wiarygodnosc serwisu dziekuje

~karol / 2008-01-25

to jest chore mam niby 1mb a leci 10kb rwie polaczenia dziadostwo i mam placic 79 zl za 10 kb swietnie i wez sie jeszcze z nimi kloc piep...... moloch cale zycie cos nie tak jak trzeba nie bierzcie neostrady szkoda nerwow
Zalety

byly 5 lat temu jak dzialalo wszystko oka

Wady

teraz to wszystko

Extra informacje

6

~zbibed / 2008-01-23

Neo mam już kilka lat. Teraz mam livebox i multipakiet (1Mega). Nie powiem żebym był bardzo zadowolony ale i nie narzekam. Przy ściąganiu prędkość wynosi około 80 - 120 kB/s. Teraz mam podłączony trzy kompy i tylko gdy gram na sieci mam jakieś problemy z prędkością. Wg mnie cena jest trochę za wysoka,tak 35% mniej nie byłoby źle. Obsługa raczej kompetentna i potrafi poświęcić dużo czasu na rozwiązanie problemów. Ogółem nie jest źle i nie wiem czy jest jakiś inny porównywalny dostęp do netu
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

- duży wybór opcji-pomoc techniczna kompetentna-stabilność

Wady

-cena

Extra informacje

multipakiet od IV.2007,cena 49zł, a neo już kilka lat

~anonim / 2008-01-19

no iwęc kiedyś mialem w neostradzie na 512.a chodziło mi jak 128 to nie możliwe a jednak!! sam nie mogłem uwierzyć!!!!!!!!
Zalety

są tu jakies plusy???

Wady

drogo

Extra informacje

mialem

~masta / 2008-01-17

ogolnie czuje sie oszukany.neostrada nie pracuje z taka predkoscia i nigdy wczesniej chyba tez nie pracowala z predkoscia zawarta w umowie.biuro obslugi fatalne i wmawiaja ze to wina mojego komputera ktory jest z zbardzo dobrymi parametrami i swiezym systemem.ostatnio pewien pan z obslugi neostrady dal mi pare wskazowek po ktorych musialem zrobic system gdzyz komputer stanal.nie polecam i współczuje nabywcom tego fatalnego lacz. pozdrawiam

~pawel / 2007-12-31

pingi !! 0 grania lagi podlaczaja ludzi a siec zapchana skandal reklamacja tragedia trzeba sie prosic dzwonic masakr !!!!4 lata
Zalety

Wady

Extra informacje

4 lata

~ksrol / 2007-12-29

mam od kilku lat bo za bardzo brak mozliwosc innej jak nie limity to pingi 1000ms ping tragedia strona sie 5 min otwiera zlozylem reklamacje to raz przyjeli z wielka lacha a teraz sciemniaja i caly czas mi przypominaja ze raz mi uwzglednili ! a od 3 miesiecy nic sie nie zmienilo tak to jest jak kolejne rzady utrzymywaly monopoliste to mamy teraz na szczescie po woli sie to zmienia kaczy mi sie umowa i rezygnuje Wadywszystko3lata
Zalety

Wady

wszystko

Extra informacje

3lata

~hmmm / 2007-11-15

mam livebox'a 1mega:) na poczatku bylo troche problemow z polaczeniem bezprzewodowym ale zawsze moglam sie dodzwonic i pogadac z doradcami. zawsze cos pomogli. predkosc jest ok sciaga sie w miare szybko. mam umowe na rok i jak na razie nie ma u mnie lepszej oferty od neo
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

mozliwosc bezprzewodowego internetu

Wady

ja mam ich malo

Extra informacje

mam pol roku

~asdf123 / 2007-11-11

Odkąd wyrzuciłem oprogramowanie Neo dwa lata temu a zinstalowałem tylko sterowniki od modemu - mam spokój i niezawodność.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50

~aga / 2007-11-09

Mam neostrade od 5miesiecy a od 2miesiecy niemoglam sie polaczyc z nieznanych mi przyczyn chociaz oplacam regularnie niemoge korzystac
Zalety

gdyby nie czeste rozlanczania bylo by o.k

Wady

jak bym mogla to bym podziekowala i wziela od tel.2

Extra informacje

od 5miesiecy

~Marcin / 2007-09-28

Witam!Posiadam Neostradę dość długo. Obecnie korzystam z opcji 1mb/s.Plusy:- zmienne ip (przydaje się chociażby przy ściąganiu plików z rapidshare),- przy pobieraniu wykorzystywane jest w 100% łącze,- strony internetowe otwierają się dość szybko (nie narzekam na to),- nigdy nie miałem żadnych zawirowań z rozłączaniem, obniżaniem prędkości itp,- brak limitów przy ściąganiu,Wydawałoby się, że nie ma w ogóle wad provider TP, ale jednak są,Minusy:- wysoka cena za usługi (u innych operatorów można dostać to samo łącze o wiele taniej, ale oni także nie oferują usług idealnie działających),- bardzo mały upload (w porównaniu z download'em powinien być zdecydowanie wyższy),W sumie to tyle by było z mojej strony. Co do obsługi to się nie wypowiadam bo nigdy nie miałem żadnych problemów z TP i nie musiałem do nich dzwonić, a nie chce powtarzać tego co słyszałem bo nie zawsze jest to prawdą...Nie narzekajmy tak na Neostradę bo nie zawsze jest zła i większość użytkowników jest z niej zadowolonych tylko ma problem by publicznie ją pochwalić (w końcu każdy narzeka, więc dlaczego ja mam być inny - żenujące).Pozdrawiam
Cena
Niezawodność
Parametry
4.33
Zalety

- zmienne ip ,- przy pobieraniu wykorzystywane jest w 100% łącze,- strony internetowe otwierają się dość szybko,- nigdy nie miałem żadnych zawirowań z rozłączaniem, obniżaniem prędkości itp,- brak limitów przy ściąganiu,

Wady

- wysoka cena za usługi ),- bardzo mały upload,

Extra informacje

3 lata, obecnie płacę ok 80zł/mc za 1mb/s

~Kyllan / 2007-09-14

dzisiaj z uśmiechem podłączyłem livebox 6mbit ,odpalam ściągam a tu 80kb/s ,żenada ,zaraz dzwonię do tych oszustów, mam nadzieje ,że poprawią to bo nie zamierzam za tak wolny internet płacić tyle kasy
Zalety

livebox

Wady

długi czas oczekiwania przy zamówieniu przez internet,niska prędkość

Extra informacje

1 dzień

~Dj.Brain / 2007-09-10

Jak tak dalej pojdzie to TP upadnie. Ludzie to niedopomyslenia zeby lacze o predkosci 1024 pobieralo maksymalnie z 12,6 Kb/s. Co sie tam u nich dzieje ??????? nawet ci na 0800 nic nie wiedza. Nie ma po co do nich dzwonic bo i tak to samo uslyszysz "Start---->Uruchom---->cmd- --->netstat----->enter" i tak w kolko.

~Czesio / 2007-08-19

Mam neostradę 512kb/s od 2 lat. Cena jest koszmarna (84zł), teraz będzie nieco taniej. Szybkość łącza jest stabilna. Była jedna wpadka ze strony TP. Przez ok 10 dni szybkość łącza była tak koszmarnie wolna, że nawet strona googla nie była w stanie się otworzyć. Oczywiście TP nie poinformowała klientów, nawet nie raczyli zwrócić części abonamentu. Nie jestem pewien czy było to 10, czy 14 dni. Widocznie TP nastawiła się nie na zwroty należnych wyrównań, tylko na takich klientów jak ja, czyli tych, którym sie nie chciało prosić o swoją kasę. Tak, czy inaczej - uważam to za idiotyczne posunięcie ze strony TP, kilku moich znajomych po tym incydencie już nigdy nie podpisało z tymi zdzierusami umowy i przeszło do tańszej konkurencji...WadyCENA!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50
Zalety

Wady

CENA!

Extra informacje

~Borysso / 2007-07-24

mam 1.5 tygodnia neo1024, przez 1-sze 4 dni poprostu Wypasik ale po 4 dniach zaczeło spadac az do 3 KBs i czekam. Zastanawiam sie czy nie zrezygnowac bo tpsa zawsze sciemnia i pod kazdym wzgledem...
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

miło spedzony czas na oczekiwanie usuniecia usterki... ;>

Wady

2 tygodnie to stanowczo zaszybko usunieta usterka ,powinni usuwac usterke oko 2 miesiecy... ;]

Extra informacje

22zł cena modemu

~bonzai10 / 2007-06-27

Ja pracuje w telekomunikacji. Wiem jakie są problemy... 10% użytkowników ma problem z Neo. Ja osobiście miałem Neo i miałem problemy. To było dawno i jak miałem możliwość przejścia na innego usługodawce to zrobiłem to natychmiast. Byłem średnio zadowolony z Neo, sąsiad chciał założyć Neo - mieszka w tym samym bloku i 2 razy monter nie był w stanie naprawić działania usługi żeby zarejestrować się i to w Krakowie gdzie podczas gdy mi podłączano to nie było problemów, jednak jest taka zasada "Jeżeli przez miesiąc będzie działać bez problemów to będzie działało cały czas, jeżeli będzie na początku problem to będzie cały czas" i to jest w pewnym sensie prawda jak ludzie mają po 25 zgłoszeń na 2 miesiące. Winni są ludzie którzy dzwonią i dosłownie wciskają neostrade tam gdzie nawet nie zadziała.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

Infolinia czynna 24h na dobę

Wady

Duża awaryjność w niektórych rejonach polski

Extra informacje

1 rok, 80 zł

treewood / 2007-06-26

Jestem szczęśliwym użytkownikiem Neostrady. Wcześniej miałem SDI, następnie Neostrada 512 a obecnie mam Neostrada 1024. Wszystko działa jak należy. Oczywiście u innych operatorów jest może i taniej ale tutaj przynajmniej "znam to zło". Internet działa niezawodnie. Bardzo rzadko są jakieś zwiechy itd.Jeśli chodzi o parametry i cenę to niczym nie zaskakuje. Obsługa klienta jest różna. Niektórzy obsługują i pomagają wzorowo a inni są do niczego niestety. Dlatego też dałem ocenę na 3
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50
Zalety

Stabilność

Wady

Cena

Extra informacje

Korzystam od 4 lat

Internet Orange Neostrada opinie