Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • Orange Free
  • /
  • 1

Opinie o Orange Free

Internet Orange Free opinie
Cena
3.81
Niezawodność
3.43
Obsługa klienta
3.59
Parametry
3.69

Średnia ocen

3.63

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

141

dodanych opinii

 

~Zbyszek / 2017-08-18

zaproponowali na super warunkach przedłużenie umowy na trzy telefony. łyknełem jak indyk. Za parę dni w czasie umowy wyłączyli mi internet ponieważ stracili prawo do częstotliwości. Zawiadomienie przysłali oczywiście po wyłączeniu. oferta na telefony okazała się ,,serem'' w pułapce. Zaproponowali mi dwa pakiety internetu różnica w cenie 10 pln pozostałe parametry tych pakietów poza nazwą żadne oczywiście wybrałem tańszy i tu był haczyk. po czterech miesiącach cofneli mi wszystkie rabaty na telefony i dzisiaj nie uwzględniają mojej reklamacji bo aby utrzymać rabaty powinienem wziąć oczywiście droższy internet oczywiście ten p........ konsultant który mi wcisnoł dobrze wiedział co robi, a ten d.......który rozpatrywał moją reklamację z kpiną mówi ,,to Pan sam wybrał tańszą niepasującą ofertę (czyli to ja powinienem wiedzieć jaki pakiet internetu jest przeznaczony do danej opcji pakietu telefonów) do końca umowy muszę dopłacić do abonamentu tym złodzejom ok.1600 pln .Po 20 latach gdzie nie zawsze było super teraz przeszli sami siebie. OSTRZEGAM WSZYSTKICH NIE BIERZCIE ŻADNEGO ,,SERA'' szczególnie przed zakończeniem umowy.

~Użytkownik 32819047173 / 2017-07-20

Najgorszy internet jaki miałem w życiu. Potrafi rozłączyć się kilkadziesiąt razy w ciągu dnia i jest problem z ponownym połączeniem nawet do dziesięciu minut. Sprawa była zgłoszona, przedstawiciel firmy prowadzącej współpracę z orange pojawił się następnego dnia bez zapowiedzi, bardzo zdziwiony, że nie może teraz przeprowadzić diagnozy, bo nikt nie mógł zostać z nim w domu. Następnego dnia diagnoza była zupełnie nic nie wnosząca... a mianowicie "rozłączenia wynikają z tego, że w kamienicy jest wiele routerów i działają na takiej samej częstotliwości, przez co sygnał się zakłóca". Pomijając już samą kwestię niestabilności.. orange ma w zwyczaju wyłączyć internet w sieci (prawdopodobnie w celach konserwacyjnych) bez żadnej wcześniejszej informacji.Najgorszy internet z jakim miałem "przyjemność" mieć styczność.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50

~gość / 2017-02-19

Najgorsza i najdroższa sieć na rynku, konsultanci telefoniczni celowo wprowadzają w błąd aby zarobić jak najwięcej , proponują zawyżone abonamenty bo od tego mają prowizję, odwlekają każdą sprawę jak najdłużej aby klienta zniechęcić do odejścia, jeżeli masz nadpłatę na koncie - jest wielki problem z jej zwrotem, zakładają simlocki na telefonach aby pobrać wysoką opłatę za ich ściągnięcie. Jeżeli nie chcecie przepłacać unikajcie ORANGE.
Zalety

brak

Wady

same wady

Extra informacje

~KRASEK / 2016-12-16

Niemal od początku zawarcia umowy pojawiły się problemy techniczne w postaci zakłóceń uniemożliwiających korzystanie z usług telewizyjnych. Po zgłoszeniu usterki przez około dwa tygodnie telewizja i Internet funkcjonowały w miarę poprawnie. Od około miesiąca pojawiły się kolejne problemy techniczne, polegające na długotrwałym uruchamianiu się dekodera (nawet do półgodziny z koniecznością za każdym razem jego resetowania) Pomimo kilkukrotnego zgłoszenia tego faktu w serwisie, nie pojawił się żaden z pracowników w celu usunięcia usterki. Od tygodnia nie działa ani telewizja ani Internet, co powoduje, że nie mogę prowadzić działalności gospodarczej. Pomimo kilkukrotnego zgłoszenia (kilka telefonów) usterki, do chwili obecnej jestem zwodzony przez serwisantów, którzy pomimo zapewnień nie pojawili się w miejscu mojego zamieszkania. Pierwotnie uzyskałem informację, że usterka zostanie usunięta w ciągu 24 godzin, następnie, że do dnia 16 grudnia, po to żeby w dniu 16 grudnia skontaktował się ze mną pracownik z serwisu i poinformował mnie, ze może przyjechać w niedzielę. W niedzielę, a więc jedyny dla mnie wolny dzień od pracy. Powiedziałem, że nie zgadzam się na wskazany termin, po czym nie doczekałem się już na telefon w sprawie zmiany terminu. Dodam, że w ubiegły piątek oczekiwałem na przyjazd serwisanta przez okres czterech godzin, ten jednak się nie pojawił pomimo umówionej wizyty o godzinie 18;00. Następnego dnia stwierdził, że był w sobotę rano, co również nie jest prawdą. Jestem poważną osobą i tego samego oczekiwałem od firmy Orange SA. Z pewnością nigdy więcej ani ja, ani nikt z mojej rodziny, przyjaciół i znajomych nie skorzysta z usług Waszej Firmy.
Zalety

brak

Wady

jak w opisie. Niekompetentna banda imbecyli

Extra informacje

za długo

~iwo / 2016-12-01

w listopadzie zrezygnowałem z Neostrady,zaproponowano domowy internet lte po dwóch tygodniach użytkowania jestem bardzo zadowolony,lte ponad 50mb neostrada max 5mb-----mieszkam 4 km od nadajnika
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

dobra szybkość w porównani do Neostrady

Wady

wifi trochę słaby zasięg

Extra informacje

od 15-11-2016 za sprzęt 9 zł. abonament 47 kupłem przez ifolin

~atunad / 2016-09-13

właśnie przeniosłam usługi (komórka,stacjonarny, tv, internet do orange światłowody) skuszona dobrymi cenami. wczesniej nie czytałam opinii a teraz jestem przerażona. jeżeli to ma tak być przez dwa lata to ja dziekuje. co prawda do tej pory miałam u nich telefeony i internet mobilny i byłam bardzo zadowolona. jedyne do tej pory co nie podoba mi się, to problem rozwiazania umowy. w normalnym kraju jest tak że ma się jakis okres czasu na testowanie usługi, tak jak można zwrócic jakiś produkt do sklepu. wszystko tylko zależy od czasu. w orange nie ma. podpisałeś umowę i do widzenia. nie ma możliwości jakiejkolwiek zmiany a o rezygnacji nie wspominając. czy na prawdę nie ma jakiś zalet????????? a co ze światłowodem? czy można zrezygnować jezeli usługa nie spełnia moich oczekiwań?
Zalety

miła obsługa

Wady

Extra informacje

usługa warszawa ursynów

~Łukasz / 2016-09-09

Przeniosłem sie z Orange do konkurencji w sierpniu i bardzo żałuje. Orange był niezawodny i ma bardzo dobra obsługę. Polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

~Wiola / 2016-08-18

Chyba duzo zalezy od zasiegu. Od 2 dni testuje internet z orange free na karte, dziala super w porownaniu z poprzednim dostawca. Jak na razie jestem bardzo zadowolona. Ani razu nie zerwalo mi polaczenia. Tanio, za 7 zl starter daje 2 Gb internetu + bonus 10 Gb =12 Gb! To u mnie wazne bo renta tylko 650zl i po oplaceniu rachunkow mam 8zl/ na dzien na jedzenie. Strony smigaja, czat, gg. W playu mnie wywalalo raz na minute.... z czata i gg. Tutaj dostepna jestem non stop. Jak na razie super.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

niska cena, dobry zasieg

Wady

Trzeba bedzie kupowac doladowania albo nowe startery.

Extra informacje

2 dni

~Waldemar / 2016-07-15

Orange free na kartę to drugi sort urzytkowników. Np.:chciałem skorzystać z opcji przekierowania z nr orange na inny mój nr w innej sieci ale tego nie wolno mi uczynić bo to opcja tylko dla abonametowców. Korzystając z takiej opcji noszę ze sobą tylko jeden telefon. Druga sprawa odebrano mi moją decyzje czy mogę kartę SIM mieć odblokowaną, bez wpisywania kodu PIN przy uruchamianiu,Operator chce decydować za nas.15 lat minęło
Zalety

Wady

Extra informacje

15 lat minęło

~Zbyszek / 2016-07-14

Za granicą dostałem trzyletni kontrakt. Musiałem zawiesić działalność oraz telefon. Wówczas zwróciłem się w punkcie Orange o pomoc. Zapewniono mnie, że numer mój zostanie zamrożony a po powrocie na pewno odzyskam go. Tak się nie stało. Zostałem poinformowany, że mój numer został wrzucony w obieg i ktoś z niego korzysta. Czuję się oszukany. Tak postępuje Orange z człowiekiem, który zdobywał firmowe kontakty przez 11 lat.(ostatnie trzy lata telefon milczy i zgłasza się tylko sekretarka)WadyTo oszustwo ze strony Orange, który odpowiada za punkt informacyjne-błędny!
Zalety

Wady

To oszustwo ze strony Orange, który odpowiada za punkt informacyjne-błędny!

Extra informacje

~dno orangge / 2016-06-26

Lipa .lipa nigdy wiecej .niekorzystam z tego neta na co dzień od kiedy otrzymałem internet innej firmy dla poruwnania . Zmiana jest niesamowita oglądam ,gram wszystko działa na 3,4 laptopach przy pełnej mocy neta .ORANGE niestety tego mi nie oferuje a do tego jeszcze popsula się jakość sygnału poniewarz zima była zbyt sroga dla tego nadajnika straciłem pieniadze tylko na to gówno nie polecam .Pytajac sie operatora sieci kiedy zasieg zostani naprawiony otrzymałem odpowiez że lada dzień co jest nieprawdą, walą kit i oszukują ludzi niemama pretensji do ludzi tylko do tej ich słabej technologi

~Danuta / 2016-06-21

Orange jest bardzo miły jak namawia do podpisania umowy, potem za połączenie z infolinią trzeba płacić, a żadnego problemu nie można rozwiązać. Wszystko jest nie do rozwiązania. Nic nie mogą zrobić.Internet miał być włączony 8-go czerwca a włączono 21-go. Kolejne rozmowy nic nie wnosiły,tylko koszty dla Nas.W tym czasie codziennie dzwonili przedstawiciele poprzedniego operatora aby podpisać z nimi umowę na dalszą współpracę,że są F-mami partnerskimi z Orange i sami rozwiążą umowę przez Nas podpisaną :) Kto pracuje ,dla której F-my nie wiadomo,to wszystko jest b.dziwne.Klient bezradny nie jest w stanie nic zrobić w tym momencie.Oczywiście w salonach sprzedaży są mili ludzie ale Oni nie mają wpływu na całokształt usługi.Przełączenie z jednego operatora do innego to koszmar,takie mamy prawo w Polsce ,że F-my są bezkarne.Czy ktoś spotkał się z sytuacją,że przez 2 tygodnie są telefony namawiające (po wygaśnięciu umowy i podpisaniu nowej z innym) aby wrócić do "współpracy" , Oni wszystko za Nas rozwiążą z nowym operatorem ???W tym czasie z nie wiadomych przyczyn nie ma internetu.Jakaś "dziwna współpraca" tych partnerskich Firm.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

Liczyłam na niższy rachunek :)

Wady

Zmiana operatora to niestety w wielu wypadkach koszmar .

Extra informacje

~Damian / 2016-04-03

Mam internet mobilny, bez limitów danych i prędkości... Mieszkam w centrum dużego miasta... Wg reklamy i zapewnień konsultanta orange powinienem mieć internet z prędkością do 150Mb/s... no i faktycznie mam do... bo nijak nie mogę osiągnąć nawet 30Mb/s... Mimo pełnego zasięgu... Więc się pytam... o co biega? Dzwoniłem na infolinię, to stwierdzili, że prędkość zależy od liczby użytkowników korzystających z danej anteny... Fajnie... pytanie tylko, czy istnieje gdzieś w Polsce taka antena, gdzie uda mi się osiągnąć choćby 100Mb/s? Dla mnie absurdem jest reklamowanie prędkości, której w życiu nie uda im się osiągnąć... nabijanie klienta w butelkę :/. Po zakończeniu umowy zmieniam operatora. Kolega ma plusa i tam prędkości są o wiele wyższe... Czyżby z ich anten korzystało mniej użytkowników? a może sztucznie nie zaniżają prędkości jak Orange?
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

wygoda w użytkowaniu, można z nim iść wszędzie

Wady

prędkość, obsługa klienta, durne tłumaczenie się

Extra informacje

~Zbigniew / 2016-04-03

Witam Chciałbym się podzielić swoimi doświadczeniami z Orange internet mobilny. Aktualnie posiadam Netię i wolny ale stabilny net. Chcąc przespieszyć szybkość i obniżyć koszty podpisałem umowę na internet z Ornage 150Gb. Po tygodniu okazało się że cudownie zużyłem prawie 100Gb transferu. Zainstalowałem w odbiornikach programy rejestrujące które wykazały ciekawą nocną lub dzienną aktywność mojego iPhona. Potrafił jednym ciągiem pobrać 8Gb danych podobnie dwa inne uzadzenia. Co ciekawe nic nie było pobierane. Ostatecznie wypowiedziałem umiwę i teraz mam T-Mobile i o dziwo żadnych dziwnych transferów nie ma. Podobnie z Netią - nic takiego nie miało miejsca. Zanim kupisz przetestu. Kupuj przez internet dają niższą cenę o 20% Znikający pakiet transferu70zl za 150Gb na miesiąc
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

W moim przypadku transfer średnio 30Gb

Wady

Kiepska obsługa klienta Znikający pakiet transferu

Extra informacje

70zl za 150Gb na miesiąc

~zuzka2 / 2016-03-21

Orange Free to zwykłe oszustwo. Nie dostarczają sygnału. Oto cytat z pisma będącego odpowiedzią na reklamację: \"Orange Polska S.A. świadczy usługi w sieci internetu mobilnego o zmiennej lokalizacji, na terenie całego kraju, ograniczenie zasięgu w jednym miejscu nie oznacza braku możliwości korzystania z usług Operatora w ogóle\". Do umowy powinni dołączyć mapy zasięgu. Po podpisaniu umowy można tylko płacić za usługi, z których nie można korzystać. Taki O p e r a t o r.
Zalety

żadnych

Wady

brak sygnału, czyli nie można korzystać, a spróbuj nie zapłacić rachunku

Extra informacje

za długo

~andrzej / 2016-02-08

Moja Mama zawarła z nimi w maju 2014 r. umowę na świadczenie usług telekomunikacyjnych oraz NEOSTRADY. Posiadała stare łącze telefoniczne (oraz nr telefoniczny) spełniające wszelkie parametry, by móc korzystać z obu tych usług, o czym poinformował ją pracownik techn. firmy ORANGE i cos tam. Podpisała przesłaną jej umowę, w której opłaty miesięczne za świadczenie obu tych usług, wraz z wypożyczeniem modemu oraz opłatą za utrzymanie łącza (29,24zł) wyceniono na 147,67 zł. Niedawno dowiedziałem się, że opłata za utrzymanie łącza pobierana jest w sytuacji, gdy zrealizowanie obu usług wymaga dodatkowego łącza. Zwróciłem na to, w reklamacji złożonej drogą elektroniczną, uwagę owej zacnej firmie, która uznała jej zasadność. Anulowała tą opłatę z miesięcznego abonamentu. I pomimo tego, że Mama wpłaciła od początku trwania umowy prawie 580 zł uznali jej roszczenia tylko w kwocie 350,88 zł, jednocześnie zaznaczając, że wyczerpana została możliwość dochodzenia swoich roszczeń w ramach reklamacji, możemy natomiast wystapić na drogę sadową. I w ten sposób w państwie prawa, jakim jest niewątplywie Rzeczpospolita Polska ewidentnemu wielbłądowi osiemdziesięcioletnia staruszka będzie musiała udowodnić wyłudzenie pieniędzy, świadczące o tym, że jego postępowanie i to od samego początku zmierzało do osiągnięcia nieuprawnionych korzyści. Jestem ciekaw, jak czuje się państwo, które od ewidentnego złodziejstwa pobiera podatki, a od uczciwego nierządu ich nie chce? Państwo czuje się zapewne dobrze. Lepiej być paserem niż alfonsem.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

niezawodność

Wady

ta o której napisałem, cena oraz zła obsługa

Extra informacje

20 miesięcy, tel stac.+internet 147,67

~Wacek / 2016-01-29

Najlepsza na rynku
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wszystko za 30zl

Wady

Brak

Extra informacje

Jakiś czas

~WŚCIEKŁY CHABER / 2015-11-24

Uwaga OSZUŚCI!!! Pół roku bez abonamentu!? Oszustwo, a do tego naliczają na zaś. PIERWSZA FAKTURA PODWÓJNA!!! Robią schody przy przenoszeniu numeru! Pracownicy w infolinii jak rasowe francuskie pudelki oszukują wg. schematu: WYCISNĄĆ Z KLIENTA ILE SIĘ DA!!! Mają tylko ten schemat, są nieelastyczni, nie przewidują odstępstw od ich normy. Tylko nasłać na nich ISIS!!!
Cena
Obsługa klienta
3.00
Zalety

brak

Wady

KŁAMIĄ I OSZUKUJĄ. TYLKO WYCISKAJĄ KASĘ NAWET GDY NIE OFERUJĄ USŁUG

Extra informacje

1,27 MIESIĄCA 2300zł

~Malgorzata Kwasnicka / 2015-11-20

Uwaga nieuczciwa firma! odpisalam umowe na neostrade9.09,2015, monter przyszedl 2 dni pozniej i okazalo sie , ze bede musiala czekac na montaz do 2 tyg, a nie jak poinformowano mnie w salonie 2h. Podczas wizyty monter poinformowal mnie, ze niemozliwy jest transfer na jaki podpislam umowe ( II-gi raz pani w salonie wprowadzila mnie w blad, gdzy sprawdzala u siebie w systemie, podczss gdy realnie taki transfer jest niemozliwy ) i doradzil aby udac sie do salonu zmienic umowe na nizszy transfer. W salonie czekalam ponad godzine na rozmowe z Pania, zeby uslyszec, ze nie ma znaczenia predkosc transferu , gdzy oplata jest ta sama. I od tamtej pory cisza. Tydzien temu poszlam do tego samego salonu zapytac, kiedy w konicu przyjdzie do mnie monter, gdyz jestem 2-gi miesiac bez internetu i dowiedzialam sie, ze moja umowa jest anulowana. Odradzam calkowicie wspolprace. Totalnie nierzetelna firma. Nie dosyc, ze niekompetentni ludzie, to jeszcze nie informuja, ze wypowiadaja umowe. Pomioslam bardzo duze straty w swojej dzialanosci w zwiazku z tymi 2-ma miesiacami bez internetu. Odradzam takze salon w gliwicach w forum.

~xyz / 2015-10-24

Oszuści i złodzieje, naciągają na każdym kroku, doliczając za byle co opłaty do abonamentu.nie uwzględniają reklamacji
Zalety

BRak

Wady

NAliczają dodatkowe opłaty

Extra informacje

miesiąc

~mik77 / 2015-10-22

orange to najwieksza banda złodzieji, oszustów i naciągaczy jaka spotkałem. kilka lat temu biorąc umowe na internet, miła pani przyniosła umowe do przeczytania, miała być na 1 rok, i była, cała reszta też było ok więc powiedziałem że podpisze. więc pani do mnie ok, to ja tylko pójde zrobić ksero jednego dokumentu i wracam, nie mineło 15 sekund wróciła, daje mi umowe, podpisałem, przekonany że jest na 1 rok, jakież było moje zdziwienie jak po paru tyg zorientowałem się, że na umowie jest 3 lata! oczywiście żadne skargi ani reklamacje to jak grochem o ściane. druga sprawa miała miejsce niedawno, gdzie robiono sobie ze mnie jaja na infolinii przez jakiś miesiąc, kazano pare razy wysyłać tego samego maila, mieli do mnie oddzwaniać tego samego dnia, a nikt nie dzwonił przez tydzien aż w koncu ja po raz kolejny dzwonie a tu znowu kolejna konsultantka nic nie wie i tylko przekaże sprawe dalej i tak w kółko. cyrk, nigdy w życiu nie bierzcie orange, bo to banda oszustów i złodzieji.
Zalety

brak

Wady

oszuści i złodzieje

Extra informacje

~Jędrzej / 2015-10-13

Mam internet mobilny. Modem tandeta. Zasięg wszędzie przeważnie jest, oprócz miejsca, w którym jest mi najbardziej potrzebny. Mam funpack czyli telewizję, internet stacjonarny i telefon stacjonarny. Internet ogólnie ok. Spodziewałem się "LTE" będzie szybsze. Uciążliwe bywa resetowanie rootera co drugi dzień. Telefonu stacjonarnego nie używam. Telewizja tragiczna. Pakiety programów, których nie da się oglądać, więc jeśli ktoś szuka 10 dobrych programów to trzeba wykupić wszystko. Ciągle jakieś awarie i niedopatrzenia. Mam dodatkowe kanały wykupione i orange co miesiąc mi to wyłącza, pomimo płatności w terminie. Reklamowanie działa fatalnie. Płaci się za usługę, której de facto nie ma. Mam telefon komórkowy. Aparat i system ok. Usługa, póki co bez uwag. Ogólnie sprzęt do przyjęcia. Jakość usług internetowych ok. Telewizja tragiczna. Najgorsze ze wszystkiego jest infolinia. Infolinia jest płatna za każdą minutę połączenia, konsultantki bardzo często sprzedają porady z kapelusza, w ogóle wymyślone. Niewiedza, niekompetencja i do tego mają nakaz obsługiwania jak najdłużej się da, by klient zapłacił. Infolinii używa się tylko, jeśli występują problemy i awarie, a więc moim zdaniem orange specjalnie powoduje awarię, żeby dzwonić i długo załatwiać. Do tego konsultantki mają duże poczucie godności pachnącej socjalizmem z pychą płynącą prosto ze stolicy. Bardzo często pouczają o grzeczności wg ich kryteriów. Naciskają na powolne podawania problemów, dziękują za czas oczekiwania itd. Często instruują, żeby czytać jakiś numer, który nie jest do niczego potrzebny. Ogólnie gra na czas. Załatwienie sprawy do końca trwa 40 minut i kosztuje wiele nerwów. Później reklamuje się sposób załatwienia ostatniej reklamacji i tak w kółko.W fakturach bywają błędy. Oczywiście na korzyść operatora. Brak obiecywanych zniżek. To kolejny pretekst by dzwonić pod infolinię. Reklamacje najczęściej są rozpatrywane na korzyść klienta i bardzo często zdarza się, że ni z tego ni owego nagle obniżają rachunek o 30,- dla dobra stosunków. Po czym przychodzi rachunek za połączenie z infolinią około 50,- i mają +20,- dodatkowo. Z orange jestem pół roku i reklamowałem już około 20 razy. Średnio raz na miesiąc, najczęściej przy fakturze, trzeba dzwonić i wyjaśniać. Klient odnosi wrażenie, że pracuje tam co najmniej 2 miliony ludzi każdy robi co innego bez komunikacji między sobą, czyli reklamacje trzeba uzgadniać z każdym po kolei. Tzw. konsultant osobisty jest ciągle na urlopie. Dla mnie szkoda nerwów. Inny sposób na kontakt z orange to email - rozpatrywany po miesiącu, chyba, że chcemy coś kupić, zamówić, to od razu. Pozostaje jeszcze kontakt osobisty w punkcie orange. Ja akurat miałem do czynienia z gejem, który cały czas puszczał do mnie oczko. Brzydzę się tam pójść. Do tego skłamał, że zamykają jakąś placówkę, tylko po to, żebym przyjechał specjalnie do niego na drugi koniec miasta. Za każdą podpisaną umowę ma dodatkową premię. Ponad wszystko jest jeszcze kwestia inwigilacji. Orange bezprawnie udostępnia znajomym, czy pracownikom dane o lokalizacji, aktywności internetowej i w ten sposób każdy zainteresowany może dowiedzieć się gdzie jesteśmy i co robimy. Sprawę skierowałem na policję. Brakuje dobitnych dowodów, więc wychodzi, że trzeba zatrudnić informatyka i skierować sprawę do sądu. Zdecydowałem się na wszystkie usługi u jednego operatora, żeby było prościej. Chciałem jednego konsultanta od wszystkiego. Nic bardziej mylnego. Nigdy więcej orange. Szkoda zdrowia. Wolę gorzej i drożej, ale gdzie indziej. Teraz szukam sposobu na tanie zerwanie umowy, bo nie wytrzymam jeszcze ponad rok z nimi. Wcześniej byłem w T-mobile i zrezygnowałem z powodu wysokich rachunków i denerwującego spamu sms'owego. Teraz najchętniej cofnąłbym czas, bo orange nie mogę polecić nawet wrogowi. W stosunku do oragne czuję się bezsilny, bo podpisałem umowę. Nie ma na nich sposobu. Robią co chcą z klientem i trzeba grzecznie płacić i cieszyć się, że cokolwiek działa.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

W miarę stabilny internet stacjonarny (neostrada). Estetyczny sprzęt funpack.

Wady

Ogólnie obsługa. Ciągle jakieś niedomagania i ciągle reklamację. W mojej ocenie cała kadra do wymiany. Infolinia to najgorsza.

Extra informacje

7 miesięcy

~aaa / 2015-10-11

Pracownicy salonów wciskają klientom te freenety przy okazji przedłużania umów na zwykłe komórki. Ludziom mówią, że tylko pod takim warunkiem dostaną rabaty, tańsze telefony itp. A całość oszustwa nakręcają managerowie, którzy tym sposobem windują sprzedaż. Ale każde oszustwo wcześniej czy później wyjdzie na jaw. Jak Dyrektorzy i prezesi nie pozbędą się w porę tych managerów regionalnych, którzy pod karą zwolnień namawiają pracowników do oszustwa to ta firma daleko nie zajedzie

~Piotr / 2015-10-11

Zostałem oszukany przez orange; obiecane rabaty nie zostały uwzględnione w fakturach; polecany telefon Huawei y5 bez instrukcji i wsparcia technicznego to bubel; nie dajcie się nabierać; żądajcie obiecanek na piśmie przed podpisaniem umowy; tym razem to już naprawdę ostatnia umowa z orange

~anatol / 2015-09-16

Właśnie przed chwilą przysłali mi sms-a, że włączają mi usługę "hallo granie", pierwszy mies. 0 zł potem 2 zł/mies. Nie zamawiałem takiej usługi i nie chcę jej. Orange ma ponoć prawo do takiego działania, gdyż jest taki zapis w umowie. Te info uzyskałem na infolinii. Pan z infolinii prosił, żebym zadzwonił później (celem wyłączenia usługi), gdyż jeszcze nie widzi tej usługi w systemie. Jeśli nie jesteś czujny to będziemy cię walić na kasę - to moja propozycja na slogan reklamowy Orange

~riko62 / 2015-09-08

orange kantuje w zywe oczy.przenislem do orange 2 numery mobilny i stacjonarny, moj stacjonarny nie dziala , a abonament musze placic, kanciarze....!!!

~Niezadowolna / 2015-09-05

1. Podpisałam umowę na przeniesienie numeru.Miał być przeniesiony w połowie sierpnia, trzy razy gubili podpisane przeniesienie i dotychczas mam numer tymczasowy i tracę klientów. 2. Podpisałam umowę na neostradę 80MB z funboxem. Zasięg funboxu jest do około 2 metrów od modemu, potem już nie działa. Nikt mnie o tym nie poinformował a ja mam kilka komputerów w różnych pomieszczeniach. Chcę odstąpić od tej umowy podpisanej na 24 miesiące, ale nie wolno. Poprzednio miałam 14 dni. Sprzedają takie g .... no , które nie działa. A potem nic więcej ich nie interesuje. Bardzo nieuczciwa firma. Telefony odbierają w zasadzie tylko, gdy jest się zainteresowanym promocjami. W przeciwnym razie czeka się godzinami.
Zalety

nic

Wady

nie dziala interenet, słaby zasięg, gubiebie pism, nie rozpatrywanie reklamacji, nieuprzejmość a nawet arogancja osób obsługujących, naciąganie na niezamówione oferty, samo dno

Extra informacje

usiłuję od czerwca przenieść numer, bo już nie mogę zrezygnować, od trzech dni nie działający funbox (zasięg na 2 metry) i nie mogę już zrezygnować z umowy.

~Sawi / 2015-08-31

Rezygnuje z Orange po 10 latach współpracy . Posiadam 3 usługi tego operatora i to co oferują przy przedłużeniu umowy jest żenujące . Zarobili kasy na mnie sporo , rachunki placone w terminie . Stracą dobrego klienta , ale cóż , nie potrafią uszanować to niech szukają innych
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

Zero problemów natury technicznej

Wady

Traktowanie klienta

Extra informacje

10 lat

[email protected] / 2015-08-21

Orange to chyba najgorsza forma tej branży, od 17.08. nie ma w domu ani telefonu, ani Internetu, bo w czasie burzy w niedziele 16.08. uszkodzony został ich LifeBox, i mimo wielokrotnych zgłoszeń oni nic sobie z tego nie robią. Dziadostwo do kwadratu, mało tego, do n-tej potęgi !!
Zalety

zalety firmy: brak

Wady

wady firmy: wyłącznie

Extra informacje

5 lat

~Adam / 2015-07-09

Banda dyletantów nazywających się technikami, od tygodnia nie potrafią uruchomić dekodera, może do tej czynności potrzebny jest doktorat. Drugi przypadek w kontaktach z tą izraelską potęgą to, po wyrejestrowaniu telefonu z powodu śmierci abonenta jeszcze przez 6 m-cy przysyłano rachunki. Podobno zgodnie z prawem. Nie polecam nikomu. Taka firma powinna umrzeć śmiercią naturalną.

~mirekw086 / 2015-06-29

W orange free nawet jeśli masz niewykorzystany pakiet danych często pobierane są nienależne opłaty. Jak się nie upomnisz pieniądze przepadną.Zastanawiam się nad przejściem do Virgin mobile.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50
Zalety

stabilny internet i rozmowy

Wady

kiepski system rozliczania internetu, który kradnie pieniądze

Extra informacje

od wielu lat

~jacus166 / 2015-06-23

Opowiem wam moja przygodę z przedluzaniem umowy w orange hehehe. Pewnego dnia postanowiłem przedluzyc sobie umowę w orange i tak tez zrobiłem wybierając sobie dodatkowo nowy telefon. kurier przyjechalk ale miałem zmiane dowodu osobistego wiec kurier mi przesylki nie wydal.Jakie było moje zdziwienie jak na drugi dzień wchodząc na moje konto aboneckie stwierdziłem ze przesylke otrzymałem i już jest mi naliczny abonament na nowych warunkach.Dzwonie do b.o.k....facet kazal mi jechać do salonu orange wypelnic papiery bo stwierdził ze kurier ukradl przesylke i nic nie da się zrobić tylko osobiście musze jechać do salonu. Zadzwonilem jeszcze raz do b.o.k godzinke później.Bardzo mila pani powiedziała ze nie musze jechać do orange bo ona może telefonicznie przyjąć reklamacje w mojej sprawie.Oczywiscie w tym czasie zglosilem do orange ze mam nowy dowod osobisty. po 14 dniach przywrócono mój stary abonament i jest oki. Wchodze na strone orange żeby jeszcze raz zlozyc zamówienie przedluzenie orange i okazuje się ze nie mogę bo mam zablokowana taka możliwość.Znowu telefon do b.o.k musze czekac tydzień,oki. Po tygodniu owszem odblokowali mi dostem ale umowę mogę dopiero przedluzyc za 145 dni!!!!!!! hahahahaha.Dzwonie do b.o.k i pani mi mowi ze reklamacja trwa bo jak stwierdzila jak kupuje w sklepie mleko a jest stare to tez musze na reklamacje poczekać. Zmarnowalem kupe czasu na wyjaśnienie tej sprawy i doszlem do takiego wniosku....konsultanci b.o.k mimo ze maja jasno wytyczony regulamin postepowania interpretują te przepisy każdy na swój sposób.Rozmawialem tez z takimi co wogole nie mieli pojęcia jak się do sprawy zabrać i odsylali mnie do innych konsultantow.Konczac temat w nosie mam ten caly orange! Po tym cyrku nie mam już ochoty być waszym klientem.Umowa się skończy to skorzystam z usług waszej konkurencji.Pozdrawiam

~Martitka / 2015-05-08

Jestem w orange 11 lat...i mam dosc...teraz konczy mi sie umowa i daja mi beznadziejna oferte....obecnie mam 2000sms to w nowej ofercie chca mi dac 200...parodia. . Co do internetu to na moje rzadkie stosowanie predkosc daje rade...ale sciaganie filmu to masakra...11 lat
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

Wady

Extra informacje

11 lat

~bzb / 2015-04-28

zlodzieje i tyle kupujesz pakiet startowy a tam nie ma internetu i lecą pieniazki ...wyjadacze UWAGA NA ORANGE

~Adam / 2015-04-07

Policja wyłapuje oszustów na wnuczka a państwo daje przyzwolenie firmą które oszukują przede wszystkim starszych.Moja Mama po 70, dzwoni do niej ubezpieczyciel nie wiem z ramienia orange ubezpieczenie pzu i wmawia natręt żeby założyła ubezpieczenie grupowe, natręt pzu nie słucha co się do niej mówi, że ktoś posiada ubezpieczenie że ktoś nie skorzysta. Ustawia rozmowę podejrzewam musi to być ktoś po psychologii o piękna polsko, oszust psycholog, ale co następuje kieruje rozmową tak aby osoba niezainteresowana w końcu powiedziała TAK nie musi dotyczyć to zgody na ubezpieczenie, dokładnie pada pytanie czy mogę przesłać regulamin aby Pani się zapoznała wtedy jest to TAK. Mija 4 miesiące patrzę na rachunek bo to starsza osoba ma prawo wierzyć że jest wszystko okey mało ludzie czasów PRL mają zaufanie do dużych instytucji typu telewizja słynny abonament, TP dla nich dalej a jest orange nie wspomnę o pzu z tradycjami a dziś szmaty, i widzę 12 zł skąd do czego dodatkowa opłata za ubezpieczenie na które nikt nie wyraził zgody mało tego rachunek orange za telefon abonament nie dzieli się na części usługowe i ubezpieczeniowe że trudno zauważyć różnicę, kwota nie jest tak duża żeby od razu analizować.Gratuluję firmie orange za współpartnera pzu i że dopuścił się dopuścić oszustów LUDZI.Gratuluję firmie pzu za tradycję w umiejętnościach oszukiwania LUDZI.Gratuluję nieudacznikom co dają przyzwolenie na powyższe zarzuty.

~Co to jest / 2015-02-15

10 MB a nawet 1 nie ma
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

Nie ma

Wady

Same

Extra informacje

1 rok

~barbara / 2014-11-15

ja tez mam mobilny internet w orange jestem zadowolona
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

szybki transfer a mam3giga

Wady

mam uszkodzony laptop czy jak karte od internetu wloze do tel bedzie dzialal jak w laptopie

Extra informacje

6 lat najpierw za 39 a teraz 19:90

~hemik8 / 2014-11-07

Jestem w orange od dwoch lat. Przez te lata router zepsul sie kilkanascie razy (ok15).Zaczyna mnie powoli irytowac ich wklad w naprawe
Zalety

brak

Wady

czeste uszkodzenia

Extra informacje

2lata

~wojtek / 2014-11-07

jestem użytkownikiem Orange od ponad 2 lat. od samego początku bylem oszukiwany przez ta firmę. przy przystąpieniu do umowy otrzymałem wadliwy aparat. brak reakcji ze strony firmy. miałem otrzymywać promocyjne 10% przy każdym doładowaniu przez 1 rok. w trakcie tego musiałem się parokrotnie upominać. aż w końcu po 6 miesiącach mi zabrano. prawie przy każdym miesiącu użytkowania ginęły mi kwoty z konta. obsługa z biura obsługi jest nie kompetentna i wulgarna rozłączając się w trakcie połączeń. mam dość tej firmy.

~JOGAS / 2014-11-01

Naciągacze i tyle.Jeśli wziąłeś internet w promocji,to albo szybko skończy ci się limit danych w bardzo dziwny sposób i będziesz musiał dodatkowo dokupić, albo podeślą ci trochę płatnych smsów, które niby zamawiałeś ,i tego typu podobne rzeczy. ORANGE przecież zawsze musi wyjść na swoje. Reklamacja??? - z ich strony jest zawsze wszystko ok. Więc jeśli ktoś nie chce się z nimi szarpać i wiecznie składać reklamacje to zdecydowanie odradzam. Wcześniej miałem neta w t-mobile- było drożej ale bez żadnych problemów
Zalety

brak

Wady

naciąganie i oszukiwanie klientów

Extra informacje

styczeń 2014 24,95zł miesięcznie

~wosiu / 2014-10-23

Nie dajcie się naciągnąć oszustom. Nigdy więcej ORANGE> NIGDY. Omijajcie ich z daleka. A bajki o ich zasięgu niech sobie żabojadom opowiadają
Zalety

Zalety..hahhahaha...a jkie zalety może mieć ORANGE> Żadnych , ZERO zalet

Wady

Same wady. Do dupy telefony, chińskie jednorazówki no i ich zasięg a raczej jego brak.

Extra informacje

od 3 miesięcy

~modelina / 2014-10-19

Przez 3lata miałam orang free na karte.Generalnie mało korzystam i z telefonu i z internetu.Gdzieś od roku zaczeli kombinować z doładowaniami zaczeły sie nachalne Sms-y żeby doładować.Ostatnie kilka miesiecy przeszli samych siebie-zaczeli mi kasować z konta za rozmowy ktorych nie było mało tego dwa razy zczyścili mi konto do zera za to że nie doładowałam w sumie ok.30 zl +to co miałam w Skarbonce W zeszłym tygodniu dostałam sms "doładuj konto bo stracisz numer.Mocno mnie wkurzyli bo numer mam podany w kilku ważnych miejscach jako kontakt ze mną-doładowałam za5 zł. wieczorem ok.23 godz. A za godzine posłali mi powiadomienie że nie mam nic na koncie a nigdzie nie dzwoniłam A za dwa dni skasowali mi numer telefonu .Do BOK-nie da sie dodzwonić ;posłałam skarge sms-em ale odpowiedzi nie otrzymałam.Osrzegam przed tą "Firmą"są po prostu nieuczciwi-wydoją cie z kasy a potem zabiorą numer
Zalety

żadne za taką kase

Wady

oszustwo

Extra informacje

ponad 3 lata

~gosc / 2014-09-09

OSZUŚCI: NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ SPRZEDAWCOM. I SZYBKOŚĆ INTERNETU I RACHUNKI NIE ODPOWIADAJĄ OFERCIE. REKLAMACJE SĄ ODRZUCANE AUTOMATYCZNIE BEZ ROZPATRYWANIA. PODPISAŁEŚ UMOWĘ, MASZ PROBLEM.
Zalety

BRAK

Wady

SZYBKOSC, CENA, ZASIEG

Extra informacje

1 ROK

~Zbigniew / 2014-06-10

Stary i głupi: kupiłem naraz 2 karty do internetu z Orange, do pracy z przenośnymi routerami. Po każdej zmianie zasięgu routera trzeba się na nowo logować i wprowadzać PIN.Mam jeszcze T-mobile - i w tym samym urządzeniu telefony, tablety i laptopy łączą się automatycznie. Z Orange - słabszy sygnał, więcej "dziur w polu" na trasie - i konieczność wprowadzana rejestracji po każdej utracie pola. Uważam to za idiotyzm konstruktorów z Orange. Jak to zmienić? Orange na wpisy na stronie nie reaguje.
Cena
3.00
Zalety

nie ma

Wady

konieczność rejestracji po każdej zmianie pola.

Extra informacje

Trzy tygodnie

~polska ma najlepszy internet na świecie / 2014-05-27

Zacznę od początku..a na początku był..chaos..ustawowy w Polsce.a więc do rzeczy..w latach 90-tych kiedy te.psa była monopolistą i miała z tego profity..chciała inwestować w światłowody..może nie brzegowe..ale blisko bo do ściany..potem przyszła wolna Europa..i nasi wspaniali ustawodawcy wprowadzili wolny,czyt.wolna amerykanka,czyli ty inwestuj a na twojej krwawicy konkurencja może korzystać z infrastruktury. W Niemczech ustrzeżono się tego błędu dzięki czemu, silna firma ma wolę społeczną do inwestycji.U nas jest ministerstwo informatyzacji,fundusze unijne i nikogo zainteresowanego w inwestycje,pat trwa od lat.Co mamy dzięki temu?Świat ucieka bo inwestuje i myśli o przyszłości,jak reaguje orange? jak najbardziej podnosi prędkość..ale sztucznie..infrastruktura która ledwo przędła wskutek dania każdemu min.10mb padła.Więc co można było zrobić bezinwestycyjnie?Zabrać temu złupić drugiemu.W efekcie tzw.widełki każdemu.To kuriozum na skale Europy!!!Najniższa prędkość o stratach do 60-70% w dzień.Jeśli się oferuje dziesiątki czy ba!setki mb. transferu to powinna się spełniać minima..ale co tam..nikt ich nie zmusi..ustawodawca?temat informatyzacji jest w Polsce ostatnim tematem.Nikt nie inwestuje,nie ma ludzi w terenie,floty,logistyki..i...dziaaała! Cud to tylko w Polsce! nikt nie siedzi w studzienkach ,nie rozwija kabli..najlepsza sieć szkieletowa na świecie...huraaa!!!!wszystko działa bezawaryjnie..

~78Tk+z / 2014-05-21

Przestrzegam przed przeniesieniem telefonu stacjonarnego do Orange.Od miesiąca od daty przeniesienia od innego operatora jestem pozbawiony połączenia.

~rik / 2014-05-16

Polecam Orange. Mam 6 numerów. Dzięki Orange Open sporo rabatu, mam też telefon domowy i neostrade. Cała moja rodzina jest w Orange. Dobra firma.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Orange Open, neostrada, oferta, obsługa, jakość

Wady

Extra informacje

kilka lat

~yeppa / 2014-05-12

Mi Internet w Orange śmiga, mam bardzo szybką prędkość pobierania. Zasięgu wcale nie tracę. Mam taryfę Orange free. Polecam.

~Stefan / 2014-04-29

Internet w Orange Free na kartę, to po prostu jedna wielka porażka. W ogóle nie da się z tego korzystać. Cały czas albo się zawiesza albo rozłącza, a żeby otworzyć jakąkolwiek stronę muszę po kilka razy resetować połączenie. Od przeszło 2 lat używam Orange Free na kartę na zmianę z Play Online na kartę i na tą chwilę Play, a Orange, to normalnie niebo a ziemia. Nie wiem jak działa internet w abonamencie, ale w ofercie na kartę jest to po prostu NIEPOROZUMIENIE! Szczerze przestrzegam wszystkich tych, którzy mają zamiar korzystać z Orange Free na kartę, bo jest to po prostu krótko mówiąc KUPA i tyle.
Zalety

chyba tylko zasięg, bo cała reszta to pomyłka

Wady

j.w.

Extra informacje

2 lata

~Asia / 2014-04-16

Nie polecam! Po 3 tygodniach transfetu nastepuje okres zamulenia! Marzeniem staje sie wysłanie pliku z poczty!!!!! Po podpisaniu umowy 3 m-ce było super!!!3 lata
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

Wady

Extra informacje

3 lata

~Malgorzata / 2014-02-08

A ja mam internet mobilny w telefonie, dziala- jak zlapie zasieg... Biegam z nim po calym domu i czasem nawet jest ;-) Super sprawa, zwlazcza ze place 130 zl abonamentu. Napisanie tych kilku zdan zajelo mi z pol godziny, caly czas zrywa polaczenie. Nie polecam netu w Orange.Wadyinternet w telefonie zle dziala, zrywa polaczenie1 rok, 89 zl za tel, abonament 130 zl
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

Wady

internet w telefonie zle dziala, zrywa polaczenie

Extra informacje

1 rok, 89 zl za tel, abonament 130 zl

~Meetiu / 2014-01-13

Witam wszystkich i serdecznie pozdrawiam tych którzy maja zamiar współpracować z firmą Orange.Przy tej pięknej sposobności chciałbym wszystkim opowiedzieć jak bardzo ta firma przekonuje do siebie klientów zarówno tych którzy maja już podpisane umowy jak i również tych którzy dają się naciągnąć telemarketerom na podpisanie jej. Jestem klientem Orange dodam, ze(,,BIZNESOWYM’’) od wielu lat i nigdy nie sądziłem, ze tak zostanę potraktowany i oszukany. Zatem przed końcem umowy zadzwoniła do mnie Pani z Orange i zaproponowała przedłużenie umowy na korzystnych warunkach z telefonem Samsung Galaxy S4 oraz Tablet 7cali Fun Tab za dopłatą 1zl z umową przedłużona na 2 lata. Skorzystałem z oferty, to wszystko ładnie zapakowane przywiózł kurier po kilku dniach od naszej rozmowy telefonicznej. Towar odebrałem i otworzyłem w domu. Telefon z racji tej ,ze musiałem go naładować to postanowiłem uruchomić go na drugi dzień z rana. Wkładam baterie odpalam telefon, ściągam folie z wyświetlacza, patrzę a tam pięknie pęknięta szyba  . Ogladam tablet, wszystko sprawne. Zadzwoniłem do biura obsługi opowiedziałem o całej sytuacji i pewien Pan nie wiem w jakim stopniu douczony, pokierował mnie w ten sposób: proszę zapakować wszystko tak jak przyszlo czyli: Telefon, Tablet Karta sim i odesłac na adres Centrali Zwrotów w Ożarowie Mazowieckim. Paczka najpierw zaginęła bo niby trafiła tam gdzie nie powinna. Po wykonaniu mnóstwa telefonów w celu przyspieszenia sprawy i ogólnego zainteresowania na jakim etapie jest reklamacja byłem zwodzony za każdym razem ,ze cos nie tak ,ze paczka nie doszła itp. Jak już okazało się ,ze paczka jednak się znalazła i reklamacja po 2 i pol miesiącach została przyznana ,,jaśnie’’ Pani zadzwoniła do mnie i powiedziała, że telefon zostaje wysłany w dniu dzisiejszym do Pana i w ciągu 2 dni powinienem otrzymać paczkę. Zapytałem czy paczka idzie do mnie w komplecie czyli: telefon tablet i karta??? Pani powiedziała, że ona o żadnym tablecie nic nie wie ??!! mowie jak to? Wyslalem przecież komplet. My nic nie wiemy o zadnym Tablecie z uśmiechem na twarzy stwierdzila Pani. Biuro obsługi oznajmilo,ze mam z tego powodu nie odbierać paczki ponieważ oni to sprawdza na magazynie czy jest ten tablet i mi oddzwonią. Czekam następny miesiąc po czym dostaje telefon ,ze tabletu jednak nie ma… czyt Amba Fatima??? To ja pytam: czy u Was na magazynie pracują złodzieje?? Pomimo wyslanych około 20 meili z prośba o kontakt w sprawie wyjaśnienia, nikt się nie odezwal!!!!! Tak w ten piękny sposób zostałem oszukany przez ORANGE !!!!! Skoro telefon naprawili to reklamacja została uznana, Orange nie wywiązalo się ze swoich obowiazkow!! miałem mieć nawet zwrócony koszt przesyłki uszkodzonego towaru- zadnej reakcji, po miesiącu firma twierdzi,ze nie widzi potrzeby zwrotu kosztów przesyłki! Pozdrawiam Wszystkich i polecam dużo ostrożności ;)

~ryy34 / 2013-12-05

wszystko zależy od zasięgu w mobilnym. wcześniej działał tak sobie, ale działał. Nie mogę mieć stacjonarki, bo się przeprowadzam. aktualnie na mobilnym mam ok 20mbps. płacę ok 45 pln / mc, zawsze biorę opcję bez sprzętu (mam swój) i przy ostatnim przedłużeniu dostałem za te 45 pln 50 GB (umowa na 24mce) wcześniej za tą cenę było 22 GB. jeśli obsługa, reklamacje to tylko salony - nigdy infoliniaDodatkowo nocny transfer nielimitowany.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

szybkość, zasięg

Wady

ze sprzętem oferty są średnie.

Extra informacje

4 lata ~45pln mc

~Agsik / 2013-11-05

Nikomu nie polecam Orange Free. Mieszkam kolo Łodzi i mimo, ze na modemie pokazuje pelny zasieg transmisja danych to.... 40 kilo.Nawet wyszukiwarka google sie nie chce zaladowac.Oczywiscie Orange reklamacje odrzucili.
Zalety

nie ma zalet

Wady

same wady, bo nie dziala

Extra informacje

juz sie męcze 3 miesiące

~skwarosz / 2013-08-29

Polecam!!! Posiadam i polecam. Prędkość mam 42 mb/s jak jest burza mam jakieś 20mb/s Zasięg bardzo dobry
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

wysoka prędkość, dobry zasięg, duży pakiet danych

Wady

cena

Extra informacje

Mam pół roku, 49 zł miesięcznie - 8 GB i za 19 zł mobilny router

~polanek47 / 2013-06-17

Wygląda na to, że Orange to oszust a ja – oszukany. Od kilkunastu lat mam telefon (TPS.A. – Orange). Kilku przedstawicieli tej firmy zapewniałomnie, że do mojego bloku w Poznaniu dochodzi już światłowód i mogę zamówić światłowodowe połączenie szerokopasmowe z Internetem (razem z TV) – do 40 Mb/s. Po podpisaniu umowy 06 czerwca b.r. na pytanie, dlaczego moja przepustowość wynosi zaledwie 20 Mb/s, przedstawiciel Orange wyjaśnił mi, że tak jest, ponieważ podłączono mnie do STAREGO – miedzianego kabla telefonicznego. A więc nie ma żadnej linii światłowodowej szerokopasmowej i nie wiadomo kiedy będzie. Dzisiaj wysłałem powyższą treść do Orange i czekam na odpowiedź.P.J.
Zalety

Żadne

Wady

Same

Extra informacje

Umowa podpisana 30 maja 2013, usługa aktywowana 06 czerwca 2013

~Dolores / 2013-01-29

Większego złodziejstwa nie ma nigdzie.Nawet po zerwaniu umowy i uregulowaniu wszystkiego ( zerwanie umowy + abonament) opłaty im sie dalej kocą po 2 m-cach !A TEN INTERNET NIE DZIAŁA CIAGLE SIĘ ROZŁANCZA Wadynie dajcie sie wrobic w internet z Orange
Zalety

Wady

nie dajcie sie wrobic w internet z Orange

Extra informacje

~Marcin / 2012-10-19

ja mam już Orange free dom na Lini tp. 4 lata i jestem bardzo zadowolony nigdy mi sie nie zdarzyło aby internet nie działał.. obsługa klienta nigdy nie korzystałem bo nie było potrzeby po zakupie przyjechałem do domu i za 1h internet śmigał i tak do dziś. A poza tym większość ludzi nie ma pojęcia o ustawieniach. pozdrawiam użytkowników
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50
Zalety

zawsze jest

Wady

jak dla mnie brak

Extra informacje

4 lata abonament 45zł

~jakolie / 2012-10-04

Zdecydowanie odradzam internet orange. Chodzi tak wolno, że otwarcie strony zajmuje czasem kilka minut (nawet przy niewykorzystanym transferze danych!). Bardzo często zrywa połączenie i bywa, że nie łapie zasięgu przez kilka dni pod rząd. Nie polecam nikomu, chyba, że ktoś ma życzenie nabawić się nerwicy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

niska cena

Wady

brak zasięgu, zrywanie połączenia, bardzo wolny

Extra informacje

3 lata, abonament 39,50 zł.

~Bea / 2012-09-25

JA tez podisałam umowe z tymi dziadostwem i mam super modem huawei e587 że zeby sie połączyc z internetem to muszę około 100 razy wpisac pin, bo inaczej to w ogóle nie działa, obsługa w orange na jak najlepszym poziomie poniżej normy,
Zalety

brak

Wady

wszytskie możliwe

Extra informacje

zbyt długo, ale mam kiepską umowe na 24 miesiące

~moneeca3 / 2012-08-28

podpisałam umowę na orange free w 5 dni temu i internetu nie ma :( podobno jakieś nadajniki modernizują, ale to wymówka.mam telefon w orange od 6 lat i nigdy nie miałam problemów, ale wczoraj mi koleżanka powiedziała, że jej szwagier kupił ten internet, i w ogóle mu nie działał i musiał go i tak opłacać. chcę złożyć reklamację, ale pewnie i tak mi jej nie uwzględnią, ale wtedy policzę się z nimi inaczej...... nie mam złudzeń, że będę miała internet
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

-brak!

Wady

-nie działa

Extra informacje

5 dni

~Jacek / 2012-06-13

Oki.Mam Orange free na karte kupione na allegro za 25 zeta,limit 6gb.Ogolnie w malych miastach dziala mi do bani,no pewnie da sie poczytac neta ,odebrac poczte ,ale juz z sciaganiem filmow nie ma mowy.Ale jest plus w duzych miastach,wczoraj w Pile mialem prawie 14 Mb/s pobierania,blisko 2 Mb/s wysylania,smiagal moj ipad jak ta lala.Podobnie bylo blisko granicy Czech, bede niedlugo w Zakopanem to dam znac.Czy jestem zadowolony?No ,nie bardzo ,spodziewalem sie lepszej szybkosci w moim miescie,nastepnym razem sprawdze Plusa,lub LTE z Polsatu,ale to chyba w przyszlym roku ,bo jestem tutaj na wakacjach-Euro .pozdrawiam wszystkich13 dni,zaplacilem za 6gb limitu - 25 zloty
Zalety

Wady

Extra informacje

13 dni,zaplacilem za 6gb limitu - 25 zloty

~bystry / 2012-05-19

Ciekawe to co tu piszecie bo ja mam internet w plusie za 60 zł i tak jak u was porażka .Mieszkam w Łodzi a mimo to zasięg taki sobie i zrywa połączenie do tego limity małe .Chciałem spróbować tego w Orange ale z tego co widzę po waszych wpisach to odpuszczę .

~Jest_sposób / 2012-04-07

Po tym co piszecie należy złożyć pozew zbiorowy i robić to kilka razy do roku z nowymi klientami. Skrzyknijcie się na jakiejś stronie, np Face, podajcie dane i złóżcie pozew zbiorowy przeciw naciągaczom. Weźcie lapka do sądu i pokażcie że nie działa. Skończycie umowę przed terminem, a potem złóżcie pozew o odszkodowanie, pora po amerykańsku załatwiać sprawę :P

~ralfdud / 2012-04-01

Nie wiem czemu wiele osób tak marudzi, ja mam od tygodnia orange free z routerem Huawei e587 i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, w mojej lokalizacji jestem na pograniczu zasięgu HSDPA a i tak full sygnał i prędkość łącza nie spada poniżej 5 Mb/s a predkość wysyłania to stale ok. 3 Mb/s. W porównaniu z playem rewelacja bo w playu nawet mp3 ciężko pobrać było. Sam router też rewelacja w abonamencie 59 zl gdzie w promocji jest za 49 zl plus promocja Combo płacę 33 zł. Co do osób marudzących, zawsze możecie sprawdić net i oddać do 10 dni więc w czym problem. Dla niedowairków mogę wysłać screeny z testów prędkości. Ciekaw jestem jak w dużych miastach by śmigał bo mi bliżej nadajnika doszło nawet do 11Mb/s a łącząc to wszystko ze szczęśliwymi godzinami bez dopłaty, rewelka.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

Prędkość, niezawodność mimo złych warunków pogodowych (w play - zaczynało padać zapomnij o necie) cena i super modem z routerem wi-fi

Wady

mała ilość danych, problem z weryfikacją ile zostało MB

Extra informacje

10 dni kupiony za 3 zł, abonament po upustach 33 zł

~adrian091 / 2011-10-21

Totalna porażka, zasięg mam prawie cały a Internet nie działa można powiedzieć wcale. Nie polecam nikomu!!!
Zalety

brak

Wady

Extra informacje

~miki / 2011-10-04

Szukam tu opinii na temat Orange Free59, czy ktoś testował i się podzieli swoją opinią?

~xixek / 2011-08-11

Sprawdzałem ten modem w kilku miejscach w kraju - w Łodzi, okolicach (wsie), nad morzem i generalnie nie zdarzyło się żebym gdzieś nie miał internetu. W zależności od miejsca "łapałem" umts lub cdma. Sprzęt nie zawiódł. Przy bardzo słabym zasięgu ładowanie wbudowanej baterii poprzez usb nie wystarcza, potrzebne dodatkowe zasilanie (modem pobiera więcej prądu niż usb może zapewnić). Poza tym zdarza się, że zawiesi się aplikacja pod windows 7 home pl. np. gdy zbyt wcześnie po podłączeniu sprzętu uruchomimy program, wpiszemy pin i wisi.... pomaga wyjęcie wtyczki usb. generalnie ok
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

zasięg, dostęp do internetu praktycznie wszędzie

Wady

oprogramowanie dość toporne i potrafi się wieszać

Extra informacje

posiadam już 3 miesiące, kupiony w internecie (orange.pl)

~F.Rayer / 2011-07-07

...potwierdzam opinię większości. DRAMAT. Mam Orange Free na kartę i myślałem, że tylko "bezabonamentowców" tak olewają, ale czytam, że nie tylko. Krótki proces: trzymać się z dala od tego badziewia. Czyż tak ? A co z "kabelkiem" ?

~ala / 2011-06-10

ten internet, to tragiczna pomyłka.. zaraz sobie w łeb strzele!płaci się 60 zł miesięcznie, nawet nie zadzwonią jak umowa się kończy z nowymi propozycjami(ale mi to dbanie o klienta!!!)co chwile wywala z neta, strona otwiera sie gęsto często nawet do 5 minut, na miesiąc może z 1 dzień działa w miare dobrze!! moja siostra też 60 zł płaci a jej net to rewelacje,zmienie treraz na taki, co ona ma..GORĄCO NIEEEEEE POLECAM !!!!!!!!!
Zalety

ŻADNE

Wady

WSZYSTKO

Extra informacje

3 LATA

~oriental_chicken / 2011-05-18

Jak na net mobilny to osobiście wydaje mi się, że Orange oferuje dość atrakcyjne te oferty. Przecież free można mieć za 19 zł, a i tak są dodatkowe przywileje (szczęśliwe godziny etc). Poza tym chyba w innych sieciach nie ma technologi HSPA+DC. A jeśli chodzi o te prędkości 42 Mb/s to mimo wszystko jest to dość istotne- szczególnie w biznesie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

dodatkowe przywileje, nielimitowany transfer nocny, ceny

Wady

Extra informacje

2 lata

~xpinekkryyx / 2011-04-30

ODRADZAM NA WSZELKIE MOŻLIWE SPOSOBY. ZAKUPIŁEM W SALONIE ORANGE INTERNET 2MB. NIBY PO 7 DNIACH MOŻNA ZREZYGNOWAĆ A SIĘ JEDNAK NIE UDAŁO;/ PŁACE NA 3LATA PO 60ZŁ ZA 2MB KTÓRY CHODZI JAK CZARNA DZIURA. SPRAWDZALEM SZYBKOŚĆ INTERNETU TO WYKAZYWALO 150KB/SEC ZAMIAST 2MB/SEC ODRADZAM!!!! STRONY OTWIERAJA SIE U MNIE PO 5MINUT TOTALNA MASAKRA ZADNYCH PLUSOW SAME MINUSY!!! NAJGORSZY Z MOŻLIWYCH INTERNET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zalety

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEE

Wady

NAJGORSZY Z MOŻLIWYCH INTERNET

Extra informacje

2LATA , 30ZŁ

~mikolaj / 2011-04-22

korzystam już od paru miesięcy u mnie śmiga jak trzeba. Plusy: bez limitów sciąganie w nocy, minusy: czasem traci zasięg w metrze, ale to chyba u wszystkich tak.
Zalety

lacze

Wady

zasieg w metrze traci

Extra informacje

~tomada / 2011-04-18

ja ktoś, nie chce być przywiązany do kabla, to na pewno warto z czegoś takiego korzystać. Wykupić taki najniższy pakiet (Orange Free 19) i bez obaw śmigać po necie.

~oritntal_chicken / 2011-03-14

Pod względem zasięgu nie ma problemu (cdma). Dość spory wybór ofert , bo mobilny można mieć właściwie za ok 19 zł. Sporo przywilejów, nawet przy tych najniższych kwotach zobowiązania (szcześliwe godziny etc)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

cena, stabilność, dodatkowe przywileje

Wady

Extra informacje

1 rok

~plus.minus77 / 2011-03-08

Faktycznie internet w orange jest jak "Dobry Hotel", gdy się w nim zatrzymasz to już ci się nie chce ruszyć.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

czasem chodzi

Wady

częściej nie chodzi

Extra informacje

6 miesięcy

~baaz / 2011-02-25

Mam go 4 miesiące. Początkowo było super. Szybki transfer, limit mi wystarczał, cena do przyjęcia. Od miesiąca są problemy. Zawiesza się, nie wczytuje stron. Wylogowanie z sieci i ponowne połączenie likwiduje problem na parę minut. Przeniesiony na inny komputer działa tak samo. Poprzednio miałem umowę z plusem. Dobrze było pół roku, przez półtora nic nie byli w stanie z tym zrobić. No i teraz powtórka... I tak sobie myślę - może dostęp do internetu za pomocą sieci gsm to taka zabawka? Gadżet dla cierpliwych? A może operatorzy nie wyrabiają się z przepustowością sieci? Sprzedają ile się da, a potem się obaczy... Jeśli sie nic nie zmieni, to NIGDY WIĘCEJ tej technologii. RC
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

szybkość

Wady

zawiesza się

Extra informacje

4 miesiące, za 108 zł, abonament 50 zł.

~kris185 / 2011-02-15

Posiadam orange free od 4 lat i mogę powiedzieć że działa bardzo dobrze,zasięg mam na maxa ciągle sieć HSDPA mieszkam w Rudzie Śląskiej. Zastanawiam się nad przejściem do play.
Cena
Niezawodność
Parametry
3.33

~Kris / 2011-02-14

Nie wiesza się, działa stabilnie, ogólnych problemów nie ma (opinia mieszkańca miasta). Ciekawe co będzie po wprowadzeniu na dobre hspa+, powinno być jeszcze lepiej, ale jeszcze chwile pewnie poczekamy na ocenę
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50

~Bart / 2011-02-12

Używam modemu AnyData ADU-770 w Orange Free, jest to modem 2 zakresowy. Mieszkam na wsi ;)i mam zasięg tylko CDMA. Sprawdzałem PLAYa, IPLUSa, BLUECONNECTa i brak zasięgu.Początkowo wziąłem na próbę Orange FreeDom PRO - totalna lipa z limitem - przy ograniczaniu się limit starczył na 2 tyg. a transfer do 1,1 Mb. Teraz w Orenge Free mam limit 5GB z możliwością dokupienia kolejnych GB - za 20zł - 2GB - brak takiej możliwości w Orange FreeDom PRO. Modem działa z prędkością: download - 1675 Kbps a upload 536 Kbps - przy antence dołączonej do modemu.Link do wyniku:http://www.speedtest.pl/results/179990 74.jpgJak do tej pory wszystko działa ok.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Zasięg, jako jedyna siec działa na wsi ;)

Wady

Jak na rezie brak no może to że nie mogę wyłączyć pytania o PIN przy starcie modemu.

Extra informacje

Ok. miesiąc, kupiłem za 149zł przy umowie na 3 lata.

~h.l.a. / 2011-01-07

Jaki masz modem? Obsługuje UMTS (3G)? Jeżeli masz tylko GPRS to zapomnij o szybkości. Ja uzywałem najpierw Nokii C5 jako modemu (ma G3/UMTS), teraz mam modem na "pcimpci" ... z Ery ale po odblokowaniu dziala OK
Zalety

Szybki, łatwy w podłączeniu

Wady

kupiłem tylko starter, bez modemu, przez telefon jest troche upierdliwe ale dziala ok

Extra informacje

1miesiac - 20PLN/1GB

~gośc / 2010-12-30

jestem użytkownikiem orange internet free mieszkam obok brzeska okocim chcialem powiedzieć że to totalna poraszka zasieng mam na ful a mimo to nie moge zaladować nawed poczty czekam nawed do 15 min nie polecam to nie nadaje sie do użydku to jest totalny syf
Zalety

badziewie

Wady

same minusy

Extra informacje

~Komba / 2010-12-21

co to ma byc?!?!?! znowu nigdzie sie dodzwonic i wyslac smsa ni mozna!! kur*a orange!! pracujcie zamiast sie obijac

~dziadek / 2010-06-22

Parametry fatalne, pisze przeważnie, że "nie ma żadnego aktywnego połączenia" i można czekać na internet do ...... śmierci.Jak już się połączy, to lubi zerwać.Prędkość raz 236,8kB/s a raz 7,2 MB/s. Skypa nie można używać na 236,8kB/s Wszystko to się dzieje w centrum Krakowa pod Wawelem.Jeśli nie ma pogody, to nie ma połączenia.Obsługa śliczna .Same młode dziewczyny.Niezawodność beznadziejna. Jak trzeba użyć internetu, to nie ma połączenia.Cena niby dobra, ale za takiego bubla wcale się nie powinno płacić, ani go kupować.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

ładne dziewczyny na obsłudze. brak kabli w mieszkaniu

Wady

Same minusy. Wszystkich trudno wymienić. Szkoda że umowa podpisana na 24 m-ce.Za głupotę trzeba płacić.

Extra informacje

Od 01 maja 2010r. Płacę 39,50 na m/c

~oriental_chicken / 2010-06-21

Z zasięgiem chyba u każdego operatora bywa różnie, ciężko dotrzeć do wszystkich miejscowości, na to potrzeba czasu, ale z tego co wyczytałam na stronie to jest możliwość wziąć net na próbę i przeanalizować wszystkie wady i zalety przed podjęciem decyzji , a to jednak dość spore udogodnienie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75

~orange-free-do-bani / 2010-05-27

Ludzie nie dajcie się nabrać. Lepiej chodził stary internet
Zalety

niby działa w różnych miejscach

Wady

połączenie zrywa się, praktyczna prędkość to 10 KB/s

Extra informacje

1 rok za długo

~gaga / 2010-05-06

niestety pomimo zapewnień sprzedającego jest jedna wielka lipa. Chcesz mieć nerwicę, polecam internet orange. na serio zastanawiam się, jak jest możiwość zerwania umowy.
Zalety

brak

Wady

słaby zasięg, non stop wyrzuca, bardzo wolny

Extra informacje

1,5 miesiąca

~habakuku / 2010-04-20

Cechy: cdma - najlepsza technologia do uzytku poza miastem- najwiekszy zasieg ze wszystkich sieci i nie trzeba sie meczyc na edge- ciagle uaktualnianie oferty (od nowego roku 2 nowe promocje)- wielka ilosc feedbacku i testow w internecie- obsluga klienta dobra, bo telefoniczna, online, no i blog rzecznika
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

zasieg, technologia, BOK, uniwersalnosc

Wady

ciagle, to nie jest stacjonarny internet

Extra informacje

tyle, ile do testow potrzeba

~orintal_chicken / 2010-04-07

@amibo net mobilny ma to do siebie ze jest dosc terytorialny, tak jak mowisz w miescie dziala ok, na obrzezach moze byc roznie, ale I tak chyba maja najwiekszy zasieg I biorac pod uwage ceny to chyba dosc konkurencyjne. Trzeba przyznac ,ze ostatnio bardzo sie roziwjaja, biorac pod uwage inne oferty- chociazby plany optymalne z darmowy hotspotem etc. wiec chyba nie ma co narzekac .

~marecki / 2010-04-02

Moim zdaniem lider na polskim rynku. Jako jedyni maja cdma, a to znaczy, ze szybkosc poza miastem jest 4 razy szybsza niz u innych operatorow. Do tego sa najaktywniejsi jezeli chodzi o uaktualnianie oferty (2 duze promocje w ciagu ostatnich 6 miesiecy).
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

zasieg, promocje, sprzet, obsluga klienta

Wady

cdma dopiero od srednich stawek.

Extra informacje

na razie robie risercz

ares4x4 / 2010-03-11

Musiałem się zalogować aby móc skomentować "bardzo szybki" internet jakim jest orange free. Juz mnie krew zalewa gdy mam coś sprawdzić w necie. Strony wczytują się tak jak w moim telefonie, łączy się przez EDGE co powinno przynajmniej przez 3G - umowa jest podpisana na 2 lata z transferem 1mb/s za 60 zł na miesiąc. NIE POLECAM TEGO GÓW.. NIKOMU!!!!!
Zalety

nie ma żadnych

Wady

łączy się przez EDGEmasakrycznie wolnyDROGI!!!

Extra informacje

~wojteeek / 2010-03-03

dzisiaj podłączyłem do nowego lapka i jestem w (pozytywnym) szoku -transfer prze Orange ponad 3Mbs!!! a przez netię i router ponad 1,2 (umowa z netii jest na 1Mbs). Więc czytając poprzedników obawiam się że może się coś spartolić. Jeśli tak dalej będzie to chyba netię wywalę i na orange free w chałupie przejdę1 dzień -50 zł
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

Wady

Extra informacje

1 dzień -50 zł

~mark3005 / 2010-01-10

to z dzisiejszego testu , i tak jest bardzo często Download speed: 63.74 (7.96) 100%Upload speed: 47.93 (5.99) 100%Surfspeed inside Poland: 81.23 (10.15) 100%Latency: 703

~mark3005 / 2010-01-10

ja odliczam ostatne 3 m-ce z 2 lat umowy ten internet to poprostu porażka chuba że do odczytania poczty mieszkam w centrum miasta a największą prędkość to 180 k przeciętnie ok 100 załósne strony otwierają się po 2-3 minnie podpisujcie nigdy bez okresu próbnego
Zalety

brak

Wady

mnóstwo

Extra informacje

21 m-cy

~knabik / 2010-01-10

nie wiem w czym tkwi problem kupiłem laptopa do tego pakiet orange free i się rozczarowałem modem antydata adu635wa miał działać rewelacyjnie w dwóch zakresach hsdpa lub cdma sam wybiera ten lepszy no i działa tyle ze tragicznie max 100 kilo i gdzie tu do 1 mega nie wiem dlaczego mieszkam pod Lublinem około 20 km na mapie zasieng jest szwagier mieszka dużo dalej jakieś 50 km za miastem u niego zasieng jest lepszy dużo lepszy dlaczego nie wie nikt byłem w salonie dla nich to czeski film dałem sobie spokój używam innej sieci testowałem wszystkie orange nie polecam nie wierzycie to spróbujcie 30 dni za darmo na próbe was nic nie kosztuje morze bendzie działał ja nic nie obiecuje dla mnie lipa totalna niewypał
Zalety

modem bez simloka do testów w siec pakiety bez abonamentu pokażą tą najlepszą momentalniei

Wady

orange działa okropnie u mnie

Extra informacje

wziołem na prube i oddałem kilka dni temu z wiadomycz przyczyn

~jaro44 / 2010-01-08

Ten internet to moja porażka życiowa prędośc jest dosłownie znikoma
Zalety

ulga przy wyłączeniu neta

Wady

całość

Extra informacje

rok

~Lukasz25 / 2009-12-24

Jestem synem abonenta Orange Freedom i jestem bardzo zadowolony z uslugi. Wprawdzie na poczatku byly problemy, bo mielismy zepsuty modem, ale przy okazji mozna bylo sprawdzic funkcjonowanie firmy. Zadzwonilismy do Biura Obslugi Klienta, zglosilismy awarie, nastepnie konsultanci oddzwaniali do nas, bo sprawdzic, czy prawidlowo instalowalismy modem. Z naszej strony nie bylo zadnego bledu, bo korzystalismy nawet z pomocy znajomego informatyka. Obsluga z BOK dobra, zawsze po kilkunastu sekundach mozna porozmawiac z zywym czlowiekiem, a nie nagrywac sie na sekretarke. Obsluga na poziomie- mozna wszystko zalatwic szybko i profesjonalnie. Po tych rozmowach bez problemu zainstalowalismy drugi modem- tym razem nie byl wadliwy. Predkosc jak na moje wymagania- bardzo dobra. Nie mam zastrzezen co do swiadczonej uslugi. Wczesniej korzystalismy z Internetu bezprzewodowego i niestety jego predkosc pozostawiala wiele do zyczenia, a cena byla wyzsza niz w Orange.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

profesjonalna obsluga w BOK, szybkosc zalatwienia spraw, dobre parametry uslugi, cena atrakcyjna

Wady

zepsuty modem, ale awaria moze sie zdarzyc kazdemu urzadzeniu

Extra informacje

Tomek18 / 2009-08-21

Posiadam Orange Free od 3 miesięcy(czyli przedemną jeszcze 21 miesięcy umowy).Działa on w mojej miejscowości zamieszkania w technologiach GPRS oraz EDGE.Początkowo,czyli przez okres 30 dni,w którym mogłam wypowiedzieć na to coś umowę transfery danych były dobre ok.120 KBs,po tym czasie jak na speedtest.pl pokazuje mi się prędkość 50-60 KBs w EDGE pozostaje mi się tylko cieszyć,gdyż większych prędkości nie jestem w stanie osiągnąć.Po wykorzystaniu limitu transfer spada mi do ok.10 KBs.Najchętniej zerwałabym z nimi,umowę gdyż za taki bubel,nikt zapewne by nie płacił aż 60 zł na miesiąc.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

-Pomimo mojej miernej oceny dla Orange Free nie ma on szczególnych plusów:-(

Wady

-Obsługa klienta na przeciętnym poziomie z długim czasem odpowiedzi na wiadomość mailową lub listowną od abonenta.:-(-Słaby transfer danych w miejscowości mojego miejsca zamieszkania-Dość częste przerywanie połączenia podczas przeglądania witryn internetowych

Extra informacje

od 3 miesięcy,kupiłem go z modemem USB Huawei E160 z kartą 2 GB za 1 zł w abonamencie 60 zł

~gepard / 2009-06-28

Najgorsze co zrobiłem , to podpisanie umowy z orange free!!!!!!!!!!Odbiór fatalny , nie ma mowy o szybkim otwieraniu stron. Dosłownie i bardzo często do 1/2 godz.Nie pomogły reklamacje , pisemka itp...itd.Obecnie zmuszona jestem zrezygnowac , ale niestety muszę płacic 60 zł m-cznie.MOJE ZDROWIE JEST WAŻNIEJSZE!!!!!!!!!!!!1 rok i 9 m-cy za 60 zł na miesiąc
Zalety

Wady

Extra informacje

1 rok i 9 m-cy za 60 zł na miesiąc

~ryhu / 2009-06-22

Nie rozumiem skąd te nerwy pracownicy Orange robią co w ich mocy żeby "ORŻNĄĆ KLIENTA". Taka polityka FIRMY. Co z tego że oszukują na limitach( mam 1GB a prętkość siada po 500 MB), że przepustowość w EDGU nigdy nie przekroczyła u mnie 54 kbps ( 7 kB ) a ostatni ping osiągnoł 4500ms. To mnie nie złości. Złości mnie fakt że za ten internet jeśli można tak to nazwać. Będe musiał płacić jeszcze 17 miesięcy.

~djpatryk666 / 2009-05-28

ten internet jest do bani!!! nie polecam go nikomu mam pełny zasiek a chodzi mi 256kb/s. wczesniej dochodzilo do 25 kb przy sciaganiu a teraz tylko do 1... Szczerze mówiac jest do bani

~hugo / 2009-05-21

Ojej jak ostro, może nie miałeś zasięgu w miejscu swojego zamieszkania, zdarza się pomimo największego zasięgu w kraju. Sam akurat złego słowa nie mogę powiedzieć, jak na moje potrzeby to się sprawdza, więcej mi nie potrzeba. Dodatkowo mam modem ZTE 636 który nie zrywa mi połączeń i maksymalnie wykorzystuje potencjał transferu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75

~Dekapiton / 2009-05-14

Nowa usługa Orange jest bardzo dobra, w Warszawie chodzi na full łącza bez najmniejszych problemów, używam tego w telefonie zamienni ze swoją kartą sim i naprawdę śmiga niesamowicie. musiałem poświęcić chwilkę aby skonfigurować usługę ale potem działała.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50

~MARS / 2009-05-04

Mam Orange Free od 2 miesięcy.Przy początkowym korzystaniu z tej usługi w mieście ok.100.000 mieszkańców speed test dawał w porywach więcej niż 2M. Tak było przez tydzień. Po wywiezieniu w teren 330 k w zupełności wystarczało na moje potrzeby. Limitu nie przekroczyłem bo nie mam potrzeby i zawsze kontroluję ile i czego ściągam. Po upływie dwóch tygodni w mieście miałem 330 a o transferze w terenie mogłem zapomnieć 2 - 33 k z częstymi przerwami na posiłek przy otwieraniu stron.Dostałem 1,5 G transferu, którego w pierwszym okresie rozliczeniowym nie mogłem wykorzystać. W drugim okresie też nie wykorzystam, ponieważ korzystam z tego badziewia w terenie i przy transferze 10 -30 k musiałbym siedzieć przy kompie po 8 godzin dziennie przy założeniu, że nie będzie w tym czasie przerw w transmisji. Tak więc, po miesiącu doświadczeń z tym czymś odradzam każdemu korzystanie z usług tego operatora.Lepiej poczekać na bardziej sensowne rozwiązania. Moim zdaniem Orange oferując do sprzedaży internet gsm nie jest do świadczenia tej usługi zupełnie przygotowany: brak zasięgu i usprzętowienia umożliwiającego szerokie pasmo przesyłu w każdym miejscu. Stąd się biorą nasze kłopoty.Operator ukrywając przed klientem ważne dla niego informacje wprowadza go w błąd przez co działa na jego szkodę. To trochę tak, jakby Kubicy dać hulajnogę i kazać ścigać się w formule 1 . Dostaliśmy więc o Orange hulajnogę i na dodatek zamiast kół mamy płozy.
Zalety

jest

Wady

słaby przesył, częste przerwy w transmisji, żadnych reakcji na reklamacje.

Extra informacje

Od marca 2009, promocja

anula04002 / 2009-04-26

Mam go tylko na okres próbny i nie mam zamiaru podpisywać umowy na całe dwa lata. Facet przy zakupie mówił że jest spoko a w miejscowości której mieszkam intenet działa dość przyzwoicie.Przy sprawdzaniu poczty jest nawet ok. Dalej jest już gorzej.Aby obejrzeć filmik trwający 7 min należy czekać ok 3 godz.Jak dla mnie kicha. Nie warte tych 6 dych na miesiąc
Zalety

dobry dla osób mieszkających w centrum

Wady

wolny

Extra informacje

~lukas8228 / 2009-04-20

Zakupiłem Orange Free przez internet. Mieszkam 30 km od bielska wiec to nie jakies duze miasto ale mamy tu siec wszedzie hsdpa czyli 3.5G. Internet smiga jak oszalaly. Niewiem skad biora sie wasze opinie. zasieg mam od 3 do 5 kresek caly czas w zaleznosci od miejsca. jedyny minus to anychale na to sie zgodzilem przeciez. 1 miesiac
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

Wady

Extra informacje

1 miesiac

~ayahha / 2009-04-16

otoz ja zakupilem free tydzien temu. powiem tak... w pracy w krakowie dziala mi to nawet niezle (3G robi robote) 3,6Mb/s tak zeczywiscie pobiera ok 400-500 Kb/s. i to jest git. ale lubie pograc w rozne gierki pvp i powiem ze to co sie dzieje to jest masakra. pingi mam kosmiczne (w porownaniu do kablowego neta 1mega w chacie) NIE WIEM CZY TO WINA TEGO NETA CZY COS SIE DZIEJE...

~jaro / 2009-03-23

Kupiłem ten p......y internet trzy dni temu, wiedziałem ,że z radiówką szału nie będzie. Ale k...a 1 w porywach 3 kB przy ściąganiu co to do h...a jest. Rozumiem gdybym mieszkał na jakimś straszym zadupiu ale 40 km od Warszawy. Niech ich h...j strzeli. A jeśli chodzi o limit pobierania to się nie martwię przy tej predkości przez pół roku nie ściągne nawet pół giga. Podsumowójac j....ć Orange i ten ich przetrminowany internet. Żałuje tylko że znam się na programowaniu bo wysłał bum im syfa żeby całe to pomarańczowe g....o na własnej dupie odzuło internet hi speed 3 kB.
Zalety

Mogłem napisać tą opinie

Wady

Napisałem tą opinie

Extra informacje

~Kamel / 2009-03-11

Zakupiłem Orange Free z modemem 3G Huawei e870 na wejście ExpressCard. Z reguły korzystam z tego internetu w miastach, gdyż dużo podróżuję w związku z pracą. Muszę powiedzieć, że nie zgadzam się z opiniami, że jest to bubel, bo w mieście, gdzie łapie dobry zasięg szybkiego internetu nie można na niego narzekać. Sprawa komplikuje się gdy wyjadę z miasta, gdzie zasięg jest kiepski. Wtedy rzeczywiście, nawet czas otwierania się strony internetowej jest często żałosny, ale nie można zapomnieć, że jest to usługa mobilna oparta o sieć telefonii komórkowej i wszystko w niej zależy od mocy i jakości sygnału. Jest jednak sposób na to, żeby nawet w małej miejscowości uzyskać przyzwoitą prędkość. Wystarczy dokupić specjalną antenę GSM, skierować ją na najbliższy nadajnik Orange i podłączyć jej kabel do modemu w miejsce standardowej anteny (modem musi mieć oczywiście możliwość podłączenia zewnętrznej anteny. Mój zakupiłem między innymi dlatego, że umożliwiał jej podłączenie). Mieszkam w mieście, ale mam drugi dom na wsi gdzie nawet normalne telefony mają problem z zasięgiem, więc ponieważ tam też potrzebowałem internet to wyposażyłem się w taką antenkę (koszt około 100 - 150zł) i z przerywanego EDGE łapie mi dość stabilnie UMTS co wystarcza do surfowania po stronach i na stały dostęp do poczty elektronicznej, a na tym mi najbardziej zależy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25

~juziwa / 2009-03-01

najgorszy bubel na rynku jaki jest internet mobilny z orange free mam go od 3 mies.i mnie krew zalewa jak mam otworzyc jakąś strone pytalem sie konsultanta skąnt wzieli taką szypkość 7,2Mb/s powiedział że w laboratorium najszypszy internet z neostrady ma 6,3Mb/s i to nie ich wina tylko ja mam słaby zasięk a mieszkam od pszekazinika 4km i płace 84 zł tak mnie wyrolowała ich reklama . skladałem kilka razy reklamacje ale to nic nie pomogło nalgorsze że niemoge się zalogowac do banku bo za dlugie otwieranie sie bank serwer zamyka nie polecam nikomu tego internetu większego dziadostwa na rynku nie widziałem

~sif / 2009-02-28

mam 3miechy kompa z tym ich fajansem free i nic kur........nie moge zrobic...kur.........niekupujcie tego kibla nara
Zalety

niema kibel kibel

Wady

kibel

Extra informacje

3 m kibel 3tysie z laptopem unich

ert1232 / 2009-02-01

zakupiłem go pół roku temu mam 3 jest w miarę gdy mam limit szybkość do 300kbs po przekroczeniu10 fajnie co.Odradzam każdemu.I to za 60 pln miesięcznie.Kto to widział żeby taka firma rozprowadzała taki produkt.Pozdrowienia dla wszystkich oszukanych.
Zalety

obsługuje gg

Wady

mam internet

Extra informacje

6 miesięcy

FranekBlack / 2009-01-22

Zapomniałem dodać, że mieszkam w centrum 150 000 miasta Tychy. A w całych Tychach jest 3G.Pozdrawiam

~Radek / 2009-01-18

Jesyem posiadaczem tego badziewia niepolecamWady100mam 2 tygodnie dałem 100zł
Zalety

Wady

100

Extra informacje

mam 2 tygodnie dałem 100zł

~werf / 2008-12-20

Mieszkam na wsi pod Sztumem. Miejscowy oszust z orange przyjechał do mnie do domu, żeby sprawdzić możliwość podłączenia neta. Miał ze sobą laptopa z wybranym przeze mnie telefonicznie modemem i stwierdził, że odbiór w wybranej przeze mnie opcji jest do niczego. Zaproponował mi super ofertę z modemem wyposażonym w router, który to modem miał mieć rewelacyjne parametry i na dodatek mogłem go wziąć na tydzień do wypróbowania i jak mi się nie spodoba, to oddać bez konsekwencji za odstąpienie od umowy. Zgodziłem się na to i na drugi dzień udałem do w/w oszusta po modem. Zapłaciłem, zabrałem i zbrałem się w domu za instalację modemu. 4 dni z nim walczyłem i nic, aż się okazało, że ów modem z routerem pracuje tylko w zaisęgu CDMA, którego to zasięgu między Gdańskiem,Olsztynem i Toruniem praktycznie nie ma i długo nie będzie. Taka drobnostka o której pan sprzedawca zapomniał mnie poinformować. Oddałem modem i otrzymałem zwrot kasy, za wyjątkiem 70 zł opłaty aktywacyjnej. Orange wciska modemy tam gdzie nie ma zasięgu i zarabia na tym po 70 zł od każdego naiwniaka. UWAŻAJCIE na takie sztuczki....!!!

pepo / 2008-11-30

WitamStałem się NIE"szczęśliwym" posiadaczem ORANGE FREE TAK "ŚMIGA",że nawet nie można sie zalogować na strone Orange by sprawdzic ile trzeba zapłacic ZŁODZIEJOWI I KŁAMCY jakim jest firma ORANGEMoże jest jakiś sposób który spowoduje ,ŻE MOŻNA zrezygnowac z tej mosakrycznej usługi??
Zalety

DLA ORANGE to jest plus ,że bede musiał przez dwa lata płacic pieniadze za nic

Wady

same minusy

Extra informacje

miesiac

~andy / 2008-11-03

tragedia, obsługa klienta katastrofa jak a.cz.nie idzie nic zalatwicprobuje rozwiazac umowe za zaplata kary 3 miesiace i nicONI PO PEROSTU MAJA SATYSFAKCJE Z PONIZANIA KLIENTOW jednym zdaniem KATASTROFApracownicy ORANGE PONIZEJ PRZYZWOITOŚCI.
Zalety

zupełny brak

Wady

wszytsko obsluga klienta ponizej dopuszcalnej granicy kompromitacji

Extra informacje

~piako / 2008-10-22

nie istnieje albo nie ten numer albo nie to konto albo zły login. Itd .Kpina na resorach polega na tym,że blokują wtedy konto i aby odblokować je trzeba zadzwonić i zapłacić dwa złote za odblokowanie.Śmieszne?Mało tego.Dążenia do rejestracji są utrudniane z powodów czysto statystycznych,mających tło potrzebnego usługodawcy.Kroki w rejestrowaniu są zablokowane"dalej"(brak kroków następnych) a tymczasem są podane z "palca" moje chasło w chwili gdybym zapomniał chasła.Cyrk ,jeden cyrk.Internet ma znamiona sporej szybkości ale są dane cedzone przez komunikator orange i serwer jako pośrednik co znacznie spowalnia buforowanie danych z serwera.Komunikator działa prawie na tych samych zasadach co GG i dlatego system sie zawiesza.System napręża się na wysokich obrotach procesor jakby miał wielkie dane d..o obliczenia.Po sprawdzeniu innego komunikatora niema takich problemów ale orange zastrzega sobie "prawo" do użycia tylko ich komunikatora.To kpina i okłamywanie klijentów.Ktoś kto wymyślił tego komunikatora powinien odpowiadać za straty związane z uszkodzeniem komputerów.Dotyczy to również iPLUS -a.Każde użycie tego operatora wprawia nas w zakłopotanie i strach o tym czy czasem znów coś przeoczyliśmy w umowie.Stresujący jest też plus ale inaczej.
Zalety

trudno powiedzieć ,bo w reklamie jest idealny.Rzeczywistość jest zupełnie inna.Stresuje nas

Wady

Styresująca sieć.Skomplikowane opcje zajmujące czas.A przecież to tylko telefon.

Extra informacje

9 m

~komens / 2008-08-30

Dyskryminacja to właściwe słowo.Dlaczego? Technologie odpowiedzniego poziomu powinny byc dla każdego dostepne za opłatą stosowną,więc gdy technologia jest niższa to opłaty stosownie niższe.Niestety tak nie jest,bo łatwiej komus zabrac jak dać.Takie motto sobie ubzdurali w Orange.Przesladowanie SMS ami i wiele innych niepotrzebnych usług a brak odpowiedniej informacji w chwili przekraczania limitów.Ale gdy ktoś przekracza granice to zaraz bawią sie w wywiad.Żenujące.
Zalety

Brak

Wady

tylko minusy

Extra informacje

9

~yak / 2008-08-18

Mieszkam W Szczecinie, pracuję w Policach, Trzebieży i Nowym Warpnie (w górę od Szczecina, na północ i północny zachód, koniec Polski). Pod koniec lipca nabyłem Orange Free w ofercie dla firm z modemem i kartą telefoniczną. W domu, prywatnie, posiadam Neostradę (Live Box), z której jestem zadowolony. Internet mobilny potrzebuję do pracy w terenie. Poniżej podaję realne, sumiennie sprawdzone możliwości połączeń modemowych na wskazanych terenach.1. Szczecin - centrum - łączność bardzo dobra, transfer niezły, w pełni nadaje się do pracy.2. Miejscowości na trasie Szczecin-Police (20 km): zasięg jest, choć w niektórych miejscach trzeba modem umieścić poza domem (na przedłużaczu usb). Dla podstawowych połączeń - jakość wystarczająca.3. Police - część północna. Bardzo słaby sygnał w budynkach parterowych. Prawdopodobna przyczyna - dzielnica przemysłowa, zabudowana halami i różnymi konstrukcjami o silnym zbrojeniu. Na wyższych piętrach (drugie-trzecie) problem ustępuje.4. Teren na północ od Polic. Zgodnie z obietnicą w punkcie obsługi - tam gdzie jest sygnał telefoniczny ORANGE, tam jest odbiór, proporcjonalny do jego siły. Sprawdzałem możliwość pracy w Trzebieży i Nowym Warpnie. Jest zadowalająca. Poczta, strony,aktualizacja bazy antyvira, ściąganie plików. Działa stosunkowo wolno (wg współczesnych przyzwyczajeń), ale wystarczająco i bez zakłóceń. Daje się pracować! Sumując: nie mam powodu do narzekań, mam dokładnie to, co zostało mi obiecane. Jeśli miałby by to być jedyny internet w firmie - to osiągi (poza centrum Szczecina) są trochę za niskie. Kiedy jednak łączę stacjonarny internet domowy z dostępem mobilnym - jestem usatysfakcjonowany. Wydaje się, że przed zakupem należy pomyśleć do czego się tej usługi potrzebuje. Ja potrzebowałem mieć dostęp do sieci podczas pracy terenowej i go mam, nie mam powodów do narzekań. Zajmuję się edytorstwem, wydaję czasopismo - stąd wartość skutecznego dostępu do internetu w każdym miejscu, w którym się chwilowo znajduję. Osobiście nie widzę żadnych wad zawartej umowy. miesiąc, od 26 lipca
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

Wady

Extra informacje

miesiąc, od 26 lipca

~mykmyk / 2008-08-10

Same straty was czekają najgorsze co może was spotkać to to że depatrament nigdy sobie winy nie uzna a za reklamacje płaci klijent nawet koszty telefonowania w celu zgłoszenia reklamacji.
Zalety

brak plusów

Wady

tylko minusy

Extra informacje

10 mies

~zrombec / 2008-08-08

Wiec czuje sie oszukany.Nie dzwonie a oni mi wysyłaja jakies SMS y że przekroczyłem kwote.Niby dlaczego jak nie dzwonie.Tak prawie co miesiąc wyłudzaja po pare dzeisiatek.Oczusci- Nie uzywam internetu i nie zycze sobie aby orange wysyłało mi SMS za który mam płacić 10 zł ,w którym jest oferta wykupienia dzwonka ,czyli za oferte płacę .To jakis żart ze strony Orange.OSZUSTWO .UWAŻAJCIE NA SMS NIE DAJCIE SIĘ.
Zalety

Nie uzywam internetu a oni mi wyłudzają za odebrany SMS bóg wie akąd NIEMA PLUSÓW BO OSZUKUJĄ!!!!

Wady

MINUSY DO POTEGI "N"

Extra informacje

2 miesiące

~Mike / 2008-07-26

Mieszkam w samym centrum Krakowa! Orange Free działa nawet poniżej 10kb/s albo wogóle! HSDPA nie ma zasięgu! a powinna w takiej lokalizacji! To jest chore -> po co wprowadzili taką usługę, która nie spełnia swojej funkcji? Siedze i siedze przy laptopie a strony internetowe sie otwieraja nawet i pół godziny!
Zalety

Ż A D N Y C H

Wady

całokształt to jeden wielki minus

Extra informacje

tydzień, abonament 60zł miesięcznie

~krysztalek / 2008-06-22

Nigdy nie chciał czegoś takiego a oni bez jakiejkolwiek umowy zabieraja regularnie niezależnie od tego czy pobiera ten dzwonek.Brak mozliwości wyłaczenia tego dzwonka w sieci .Aby wyłaczyć trzeba wytoczyć jakieś pismo reklamacyjne i po miesiącu "księżna " zdecyduje czy wyłaczyć usługe.To jakiś żart ten operator.Już ostatni raz jesteśmy na tej sieci PAPAPAPAPPA.
Zalety

Brak plusów,szkodliwe działania na żecz klijenta i niema pokrycia w porównaniu z reklamą.

Wady

Tylko minusy ,nas wszyskich stresuje takie postepowanie niby ładnie mile ale z namiastką wyłudzania,więc nie przyznaje nawet pozytywa.Same minusy.

Extra informacje

7 m

~kontralka / 2008-06-15

Zastanawiałem sie ,bo może to moja wina lub inne jakieś moje niedociagniecia.Mam spore doswiadczenie w umowach ale nigdy takiej przewałki na dzisiaj nie widzieliśmy.Każdy kto czyta je zastanawia się co to jest i jak można uznać w ważnych punktach regulaminu słowa typu "może ale nie musi " .Wiele takich dziwnych słów w zdaniu sprawia ,że ta umowa powinna trafić do śmietnika.A rzecznik powinien odpowiedzieć za dopuszczenie takich umów do publiki.Zwyczajna korupcja,bo kiedy ktoś powiedział że poda to do urzędu konkurencji konsumanta,to odpowiedzieli tak -Prosze bardzo.No tak ,prawo tworzył rzad a za nim jest Polkomtel i CENTERTEL ,więc komu można zaszkodzić? Do boga wołłajcie o pomoc.Jedno co na myśl sie nasuwa.
Zalety

absolutnie nie ma .

Wady

Same Stresujaca sieć

Extra informacje

9 miesiecy

~dracer3 / 2008-05-30

trwać bedzie długo.Napewno ci co maja abonament sie nie wzbogacą ponieważ jest wiele braków w obronie praw konsumenta.Prawa konsumenta sa zwyczajnie łamane tłumaczeniami o zjawiskach pogodowych i takimi tam innymi bajerami a umowy i regulaminy nie są rozpatrywane a włąśnie tam sa wane wady ,nie zgodne z prawem europejskim.Am sory za jezyk słaby
Zalety

ja bym niedał plusa mimo nazwy

Wady

kiepski sygnał niskie parametry a wielka nazwa typu EDGE a misja bitó w klasie GPRS,śmieszne 100

Extra informacje

100

~sulek / 2008-05-30

Postanowiłem zmienić to i wdepnołem w plusa co żałuje i cała moja rodzina jest wściekła ,spróbowałem iterweniować .Pomyłka bo oni z biórka sobie wyliczaja i trzymaja się sztywno z umowa ,która jest banałem i kpina dla każdego kjlienta.Umowa to pomówienie.Oszóstwo bo usługi sa fatalne i miła obsługa bo zarabiają na tym krocie a wy ludzie biedniejecie.Takto moge powiedzieć.Chciałem się zalogowac do innej stony i wystawić opinie ale popsuli mi komputer dodając jaKIŚ BANER.mAJA SWOICH LUDZI CO PILNUJA TAK ABY OPINIE NIE DOCIERAŁY.OPERATORZY SOBIE RWIĄ Z INTERNETU WEWSZYSKO POZA KJLIENTAMI.
Zalety

--------------------===============

Wady

Słaby zasięg zrywanie sygnału i częste ponaglanie z sieci o opłatach do tego stresujący tryb reklamowy.

Extra informacje

8 mies

~amuelak / 2008-05-30

ORANGE nie spełnia norm nawet w połowie ,zresztra podobvnie PLUS jest jeszcze gorszy tyle że inaczej nalczaja co nie zmienia faktu ,że moge stwierdzić monopol komunikacyjny i miła arogancje w stosunku do klienta.Ostatnio za uzywanie internetu około 1000 ZŁ .tak analizując to w kafejce w porównaniu z ORANGE i PLUS jest poprostu za darmo internet ,więc juz nigdy nie będe nawet patrzył na ich "dilerskomonopolistyczne sklepy"Problemy sa wtedy kiedy chcecie dopiąc swoich praw.Prawa w ich mniemaniu oni wymyśleli i interpretują ak sobie chcą.To są wiarygodne stwierdzenia oparte na własnych doświadczeniach i stratach.
Zalety

żadna ani orange ani plus niema plusów

Wady

100 minus porównując z sąsiadami opłaty sa duże w stosunku do usług o ile są sług .

Extra informacje

4/8

~karmil / 2008-05-28

Odemnie wyłudzili podobnie jak komuś za ściągnięcie programu z internetu w wielkości około 10 MB kosztowało mnie 50 zł.A gdybym chciał ściągnąć ich program sekurity w wielkości 30 paru megów to wydam ze 200 zł To sie nazywa wyzysk.Ja bym ich nazwał osrange
Zalety

---000

Wady

100%

Extra informacje

6

~oslupialy i oszukany / 2008-05-26

Brak podobnej usługi uratował mnie od bankructwa!!ORANGE zastosował furtke w regulaminie,mianowicie tam jest powiedziane ,że może ale nie mósi informować lub wyłaczyć telefon gdy nastapi przekroczenie limitu.A limit to wartość wydolna klienta zapobiegająca nadmiernym lub przypadkowym przekroczeniu ,po to się nadaje wartość aby dostosować się do wymogów klijenta ale niestety jest inaczej.Prawda jest taka ,że oni bronią tego argumentu a pamiętajcie ,że Wy płacicie też jakoby możecie ale nie musicie ale ponosicie odpowiedzialność za to że nie zapłącicie a więc ORANGE musi ponosić odpowiedzialność za niedopełnienie warunków umowy swą banalną regulaminową gafą.Wyobrazić sobie trzeba że 1kb kosztuje 025 gr ,to ile kosztuje 10mb ? Przy transwerze w technologii UMTS nawet nie zauwazycie kiedy to sie stało.Kiedys obudzicie sie z ręką w nocniku ,bo ja miałem taki przypadek a reklamacje spełzają na niczym nawet prawnik owija w bawełne a dobrze wiem ,że niema racji.Konsultowałem sie z prawnikiem europejskim i się śmiał z tej umowy.Powidział ,że to tak jak kula u nogi ta umowa niedość ,że ciąży na psychike to tracicie czas i pieniądze na reklamacje bezskuteczne.Dziwie się stwierdzeniem fajny ORANGE ,czas pokaże .
Zalety

niema

Wady

są i to ukryte głęboko

Extra informacje

5 mis

~catman / 2008-05-15

Bardzo dobry pomysł Kupujesz kartę za 5zł i możesz skorzystać z dostępu do internetu. Era brak podobnej usługi, 3gr za 100kb danych to cena podobna do transferu przez zwykły modem analogowy TPSA gdzie impuls kosztuje 35gr. Jesli chodzi o transfer free jest o wiele szybsze nawet poprzez gprs.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

Mobilny internet, dobry pomysł przydatna usługa

Wady

Infrasruktura niezła ale może być lepsza, propozycja zejścia ponżej 3gr za pakiet.

Extra informacje

~afgan / 2008-04-20

jak dla mnie bomba. jest internet i jest mobilny. do tego do czego go potrzebuje spokojnie wystarcza. p2p raczej na nim nie pojdzie, ale z torrentow spokojnie mozna sobie sciagnac jakas nieduza plyte. wiekszosc problemow, ktore zauwazylem u innych uzytkownikow (na forach) imho wynika ze slabej znajomosci sprzetu komputerowego. wiadomo, kazdy jest informatykiem, tylko niestety przewaznie bardzo kiepskim informatykiem.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50
Zalety

mobilnosc

Wady

Extra informacje

pol roku, ok 150 zl

~nikos / 2008-04-20

nie rozumiem waszych negatywnych opinii. korzystam z free od ponad pol roku i jestem zadowolony. owszem, czasami pojawiaja sie problemy z zasiegiem - wiadomo, to internet droga radiowa i niestety pogoda ma wplyw, ale generalnie wszystko jest ok. zasieg lapie, raz lepszy raz gorszy. w Wawie zawsze (ZAWSZE) mam conajmniej 3g, a ostatnio zauwazam poprawe, przewaznie lapie 3,5g (widac umts odchodzi w niepamiec:)), czyli operator sie strara i rozbudowuje siec tak jak obiecywal. czesto jezdze do Gdanska, tam z zasiegiem jest podobnie jak w Warszawie, mam z reguly HDSPA. w trasie pomiedzy Warszawa a Gdanskiem moge spokojnie pracowac na EDGE, a do sprawdzenia poczty i gadu gadu to spokojnie wystarcza
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

dobry zasieg, sprawnosc

Wady

Extra informacje

skrzekmarcin / 2008-03-27

od pewnego czasu testuje tego typu usługi (to jest przyszłość) działa dobrze - ale jeszcze zbyt wolno.EDGEjako modemu używam sonyericssona W610i od nowości bez simlocka więc nie muli ani nic złego się nie dzieje , na laptopie toshiba.usługę będę testował co najmniej 3 miesiące... ale widzę w tym przyszłość.dużo ludzi nażeka bo próbuje ściągać filmy P2P ale tu nie o to chodzi.Ja zużywam dziennie ok.30MB na wchodzenie po stronach , ściąganie plików - małych, itp.I nie nażekam.ocena 4. (w skali od 0 do 5)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

internet działa ale na swoich użądzeniach bez simlocków i tym podobne

Wady

jaszcze za mała prędkość

Extra informacje

około 1 miesiąc

~luki701 / 2008-03-19

mam internet stacjonarny z orange i niech nikt tego nie kupuje. place co miesiac a od dwoch miesiecy mamproblemy z polaczeniem albo przerywa polaczenie w trakcie. w orange tlumacza sie tym ze to wina komputera a ja formatowałem juz pare razy komputer i nic. nie bierzcie internetu z orange bo to wywalone pieniadze.3 miesiace
Zalety

Wady

Extra informacje

3 miesiace

~Nivis / 2008-03-18

Ogolnie nie narzekam na dzialanie tej uslugi ale mialem jedna awarie. W ciagu jednego wieczora pozarlo mi ok 4zl gdy ja sciagnolemw sumie ok 3MB (powinienem stracic ok 90gr) ale zauwazylem to nastepnego dnia gdy probojac sie polaczyc z siecia tel odmowil polaczenia z powodu brakow na koncie zadzwonilem pod *500 i sie okazalo ze mam srodki ok 1,80 (dzien wczesniej mialem ok ponad 6zl. Pomimio ze mialem srodki na koncie nie moglem sie polaczyc z netem ale polaczenia telefoniczne mozna bylo wykonac. Zlozylem reklamacjei obiecali ze w ciago 80 cos godzin odzwonia po 3 dniach nikt nie oddzwonil... ale pos sprawdzewniu srodkow okazalo sie ze mam ponad 12 zl :) widocznie zwrocili mie tez koszta laczenia sie z servisem... wiec nie tak zle. jak narazie to jedyna uwaga jaka moge dodac.usluga wsam raz na gg i jakies sporadyczne wyszukiwanie informacji...
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

Dostepnosc, brak abonamentu, w miescie niezly zasieg, uczciwy choc troche dziwny servis (zwracaja WSZYSTKIE koszta w razie bledow,... ale nie oddzwanija)

Wady

czasami sa lagi(nie sa duze i da sie wytrzymac i tez NIE zawsze sa), cena- moglo by byc nieco taniejalbo wprowadzono by limitn np za tylko pobieranie danych,

Extra informacje

juz 3 tydzien cena standardowa

~Jacoo / 2008-03-17

Youtuba sie na tym nie pooglada w wiosce na Mazurach, ale poczte moge normalnie odczytac, poza tym do takich rzeczy jak gg nadaje sie w sam raz.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

Niezawodnosc, mobilnosc

Wady

Poza miastami nie dziala z maksymalna predkoscia, ale taka jego natura :)

Extra informacje

3 misiace

~KAISER / 2007-11-20

Moja ogólna opinia o sieci to totalne zero. Brak zasięgu, brak zasięgu i jeszcze raz brak zasięgu.W różnych miejscach i sytuacjach... Nie polecam tej sieci. Czekam tylko do końca umowy i nigdy więcej nic co oferuje ORANGE

~amigo23 / 2007-10-03

W mieście świetny zasięg, za miastem już gorzej... ale to chyba nie tylko wina operatora Orange. w tym miejscu nie działał żaden telefon... W sumie jestem zadowolony.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

mobilność, jakość produktu

Wady

cena, zasięg

Extra informacje

1 rok, abonament 120 zł. przez 4 mieś. 50% taniej, karta 1 zł przesył 1.8 mb/s

~Tajmon / 2007-09-20

Kupilem zestaw od tej firmy ktory okazal sie wadliwy... nastepnego dnia zarzadzono naprawe gwarancyjna a nie wymiane na nowy.... PORAZKA!!!!
Zalety

brak

Wady

malo profesjonalne podejscie do klienta

Extra informacje

2 lata 200 zl

[email protected] / -0001-11-30

Orange ? Ja mam alergie na ten kolor od kiedy usłyszałęm po zawarciu umowy ,że i tak mi nie wyłącza telefonu ani nie musza ostrzegać o przekroczeniu limitu ,którego "Pan sobie okreslił w umowie bo regulamin trzeba znać" Nie wiem już nic ale wiem że umowa i liczby sa tak samo ważne więc ich problem że się nie dostosowali ale oni nigdy sobie nie zrobia krzywdy tylko klijentowi.TAKA PRAWDA ,WIĘC POSTANOWIŁEM OMOJAĆ ICH ZDALEKA.ORANGE POWINNO DOPŁACAĆ ZA UZYWANIE ICH SIECI.
Zalety

chyba niema

Wady

wielkie

Extra informacje

kilka miesięcy

Internet Orange Free opinie