Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • Orange Business Everywhere
  • /
  • 1

Opinie o Orange Business Everywhere

Internet Orange Business Everywhere opinie
Cena
3.38
Niezawodność
3.54
Obsługa klienta
3.87
Parametry
3.69

Średnia ocen

3.62

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

53

dodanych opinii

 

~lenze / 2011-05-22

Nie mam żadnych zastrzeżeń, pracuje często w delegacji.. i działa bezproblemowo !3 lata 56 zł
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

3 lata 56 zł

~rafal / 2009-12-31

dostep do neta jest satysfakcjonujacy we wrocku mam 1,3Mbps down . 166kBps up (3G) ... nie zawiesza sie dziala juz tak od 2008 roku ... jestem zadowolony
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

cena

Wady

jak za taka cene jest ok

Extra informacje

wraz abonamentem iphone 134zl/ net wliczony w cene + 4h rozmow do wszystkich i 100 smsow

~Piotr M / 2009-05-13

Mam dwie karty ...czekać 30m min. na otwarcie poczty mówi wszystko ...
Obsługa klienta
3.00
Zalety

brak

Wady

wszystko

Extra informacje

2 lata

~Domi / 2009-04-28

nie kupujcie tego bo nie wytrzymacie nerwowo!! szlak mnie trafia z tym internetem juz ... ZAL...

~polokna1 / 2009-04-06

Prosze o pomoc. Po skompresowaniu komputera , i ponownym zainstalowaniupłyty jak włożę modem , to wyświetla się informacja że próbuje połączyć się telefonicznie ale z zastrzeżeniami. Żółty pasek przesuwa się do ok 1/3 i dalej nie reaguje. Czy ktoś może mi wyjaśnić co dalej zrobić ? Pozdrawiam Krzysztof.

~swiety mikolaj / 2009-03-22

to sie powinno nazywac orange buissness nowhere a nie .............:P
Zalety

jakie plusy ...

Wady

wszystko

Extra informacje

....

~koziol / 2009-03-08

nigdy nie widzialem takiego internetu moja komorka radzi sobie o wiele lepiej . sciagnac nic nie idzie ogladanie filmow tez nie , a zeby przegladac strony to trzeba troche cierpliwosci . i do tego placi sie 60 zl na miesiac :( gdybym wiedzial nigdy bym tego nie wzial a zostal jeszce rok czasu :( NIE POLECAM !
Zalety

zadne

Wady

cena, transfer, itp.

Extra informacje

1 rok

~Janusz23 / 2009-03-03

Po pół roku poczytałem forum i dorobiłem sobie przedłużacz USB niecałe 2 m. (w sklepach nie spotkałem dobrego USB - cztery przewody oby nie za cienkie i każdy w ekranie) i na 2 przyssawkach przykleiłem do szyby i poszedł znacznie szybciej. Wszystkie modemy chodzą najlepiej poza budynkiem, dlatego im bliżej otworów w budynku (okna) tym lepiej. Po przekroczeniu limitu 1G - smutek. Nie mam innej możliwości. Daleko od cywilizacji. Jak pojawi się inny lepszy operator - wieję.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

Plusem jest, że mogę zabrać modem Orange Business Everywhere z laptopem i pojechać samochodem bliżej cywilizacji.

Wady

Najgorsze to przerywanie transferu.

Extra informacje

Mam go ok. 1 roku, kupiłem za 99zl - umowa na 3 lata.

~ma-o-am / 2009-02-22

O moim "cudownym" Business Everywhere pisałam już wcześniej. Dla niedowiarków wklejam wyniki testu ze speedtest.plWyniki testuSerwer: http://www.speedtest.plTwój adres IP: 79.162.5.74Download: 15 kbps (1.9 KB/s)Upload: 13 kbps (1.6 KB/s)Data: 22.2.2009, 13:55:15Cyferki mówią same za siebie, chociaż szczerze mówiąc takie prędkości jak te podane powyżej mam bardzo rzadko. Do wszystkich narzekających na prędkośc pobierania rzędu 90 kB/s itp- SPÓJRZCIE NA MOJE WYNIKI!!!! Może przynajmniej lżej na sercu Wam się zrobi :D
Zalety

jeden- łatwo nim pieprznąc o ścianę, ewentualnie wywalic przez okno

Wady

cała reszta

Extra informacje

1 rok, modem kosztował 199 zł, a nie jak wcześniej pisałam 99 zł (sprawdziłam w umowie)

~dsnvofglgfep;gbnse / 2009-02-15

Internet ? haha to jeden , wielki shit ! Nie kupujcie tego , nie warto. Sama mam ten internet od 4 miesiecy i jak najbardzej ŻAŁUJĘ , mysle o rozwiazaniu umowy z Orange. Mieszkam w centrum warszawy a najwyżej mam 2/5 kresek zasiegu , stronki internetowe ładują się ok. 10 - 20 min. Oczywiście nie polecam.
Zalety

Plusy ? To że modem jest niewielki.

Wady

Wszystko.

Extra informacje

Od ok. 4 miesiecy , rachunek wynosi ok. 40 zl

~rudy0024 / 2009-02-11

mam go 2 lata i podpisałem na drugie dwa wpakowali mnie w ofercie ładnie pięknie a w rzeczywistości nie chodzi nawet w 5% tego co w ofercie zwykłe oszustwo
Zalety

nie ma plusów

Wady

same minusy

Extra informacje

2 lata

~Damianos17 / 2009-02-09

Co to jest to nie wiem.. na pewno to nie internet.... haha szkoda pieniędzy bo to nie jest nawet tyle wart ile za to COŚ chcą.... ŚMIECH NA SALI
Zalety

-

Wady

Wymyślenie takiego neta

Extra informacje

1.5 lat

~Pietrucha_21 / 2009-02-04

Dnia 2 lutego 2009 roku nie mogłem się połączyć z internetem. Więc zwracam sie z tym do was żebyście tego dopilnowali, a nie rozprowadzacie bubel po świecie i jesteście dumni. WadyNiechce czasami się połączyć!!!
Zalety

Wady

Niechce czasami się połączyć!!!

Extra informacje

~ert1232 / 2009-01-30

tak wogóle internet w orange sprzedała mi moja znajoma która nie wiedziała czym się różni pakiet platinium od standard powiedziała mi że ceną .Przy 3G gdy mam limit mam do 300kbs po wyczerpaniu limitu mam 10 w porywach do 15kbs po prostu rzygać się chce za 60 zł na miesiąc oświadczam że nie popuszczę tego zdzierstwa będę dzwonił wszędzie łącznie z telewizją żeby tego nikt nie kupował zacznę od janusza weissa skonczę na urzędzie ochrony konsumentów.
Zalety

żadnych

Wady

mam internet w orange

Extra informacje

pół roku 99zł

~lossuperktos / 2009-01-29

wiecie coś nt zasięgu w katowicach??? chodzi mi dokładnei o osiedle witosa...

~AniA / 2009-01-18

Czytają opinie trudno dodać coś więcej.Poprostu beznadzieja w którą wplątało się wiele osób Minęła mi już na szczescie połowa umowy i odliczam dni kiedy modem rzuce pracownikowi ktory mi go polecił i powiem aby wsadził go sobie ...głeboko...może będzie miał zasięg.Mieszkam w centrum miasta a nie na pustyni gdzie nie ma zasięgu,jednak na moje pytania w Orange słyszę tylko ze net mobilny ma to do siebie że moze znikac ...a ja się pytam co mnie to obchodzi skoro płacę 120 zł na m-ąc i stale slysze ze to jeden z najlepszych modemów.Za rozwiązanie umowy wcześniej musiałabym zapłacic 1000zł kary.To jest poprostu chore...Szkoda że ludzie nie czytają takich stronek wcześniej,zanim wpakują się w to bagno "niedziałającego...znikającego... uciekającego'" netu. Napisałam opinię...teraz pytanie czy mi wyśle..przecież muszę poczekać na zielone świateło w modemie...może jak dobrze wiatr zawieje to sie uda....

~zawiedziona / 2009-01-18

Internet z orange jest dla mnie porażką nie chodzi tak jak powinien jestem naprawde zawiedziona jest strasznie wolny co uniemożliwia mi sprawdzenie szybko ważnych informacji nie polecam tego internetu
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50

~drapsoon / 2009-01-08

No więc: laptop który był w zestawie jest spox. Ale sam net to istne dno... Jak limit sie nie skończy to jest fajnie, ale dziwnym trafem limit 1GB konczy sie po... 500 mb a na dotatek po przekroczniu limitu nawet google sie długo otwiera a ostatnio nawet skype sie nie chce łączyć !!! Ogólnie ten internet to istna porażka i jedyne czego nie żałuje to tego laptopa. Ogółem cienizna...
Zalety

brak

Wady

lipna szybkość (nigdy nawet tego 7.2 mb/s nie osiąga !), limit transferu kończący się w połowie, używając aplikacji OrangeBE często niechce sie połączyć, z globetrooterem jest nieco lepiej

Extra informacje

10 m-cy

~Przemo87 / 2008-12-31

Uwazam ze istnienie takiej oferty na rynku to tylko kompromitacja sieci orange. To co obiecuje oparator albo czego sie spodziewamy przed zakupem tego modemu ZDECYDOWANIE rozni sie od tego co dostaniemy ;]. Szczerze powiedziawszy... wolalbym nie miec internetu i chodzic do kawiarenki internetowej placac 1zl za 15 min i odebranie poczty niz babrac sie w takim syfie jakim jest ten badziew z orange. Naprawde zalosne. Nikomu nie polecam

~pawbuj / 2008-11-20

wszyscy piszą, że taka lipa i w ogóle. po podpisaniu umowy bałem się,że wywaliłem kasę w błoto. tymczasem strony otwierają się bardzo szybko, w ogóle jak dla mnie to było warto. mieszkam w mławie gwoli ścisłości.jednak proponuję, aby wcześniej przetestować usługe. mam orange BE od 20.12.2008 i chodzi mi super , lepiej nawet niż neostrada.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

szybkie, stabilne połączenie

Wady

limit pobierania 1Gb

Extra informacje

modem 60 PLN abonament 60 PLN

~andy / 2008-11-18

Używam firmowo Orange BE ponad rok, poprzednio przez modem w telefonie. No i nie siedzę w jednym miejscu. Podsumowując:karta 1,8 M (option fusion)szybkość w hsdpa osiągane nawet do 140KB/s - osiągalne w dużych miastach,przy dużych obciążeniach sieci szybkość spada, ale bez tragediia reszta szybkość umts, EDGE - wiadomo, że tutaj będzie znacznie gorzej, szczególne w budynkach, więc należy wesprzeć się anteną dodatkową. EDGE do około 130kb - no ale to wynika z technologii
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

zasięg

Wady

szybkość poza dużymi miastami jest niewielka

Extra informacje

1,5 roku, przedtem korzystałem z telefonu, w tym również 3G jako modemu (od ponad 4 lat)

~sabinasabina / 2008-09-16

a czy ktoś mógłby udzielic mi informacji, czy jesli zerwę umowę z orange poniosę jakieś koszty?? kupiłam modem w piątek i w poniedziałek już go zareklamowałam, zrobiłabym to wcześniej ale niestety w weekend salon był zamknięty... ani razu nie udało mi się połączyć z internetem pomimo tego, że wszystko zainstalowane było dobrze... matko jak się nacięłam, umowę mam na 3 lata ;((

~anika-julka / 2008-09-04

internet w tej firmie,to jakaś pomyłka,jestem naiwniaczką i dałam się skusić na 2 letni abonament za ok.120 zł miesięcznie ,nie ma możliwości korzystania z internetu bezprzewodowego nigdzie indziej niż w Łodzi.Nie działa w Kołobrzegu,Gdańsku,Spale,Puławach, Szczecinie,Katowicach.W żadnej z tych miejscowości nie mogłam korzystać z internetu choć zapewniano mnie solennie ,że nie ma problemu z zasięgiem.Składałam reklamację dość często a najzabawniejsza /wg. mnie świadcząca o samej firmie orange/ była odpowiedź na jedną z moich reklamacji ,działu tchnicznego,polecono abym weszła na wyższe piętro w domu oraz przesunęła laptopa bliżej okna.Cudna rada fachowca.Oczywiście musiałam w tych miejscowościach szukać salonu orange aby sprawdzić kartę SIM , sprawdzać oprogramowanie itp.Nigdy nie polecę tej firmy.
Zalety

BRAK,BRAK i jeszcze raz brak

Wady

Drogi w porównaniu z innymi,wadliwy,nie spełniający podstawowej funkcji jaką jest możliwość dostępu do internetu w każdym miejscu /może na dachu wieżowca blisko nadajnika/

Extra informacje

od 1 roku

~maldosia2 / 2008-08-24

Beznadziejny.Mieszkam prawie w samym centrum Łodzi i niestety do d...y.Jak już się otworzy jakaś strona to z powodzeniem przez ten czas mozna zjeść obiad albo wziąć prysznic.Nie polecam nikomu- poza tym w tym samym pomieszczeniu mam jeszcze bluconeccta i o sto razy lepiej działa.Co do orange to powinni oddawać kase za nasze nerwy i stracony czas.
Obsługa klienta
5.00

~czadzik / 2008-08-13

NIKOMU nie polecam. Ten cały internet to wielka ściema!!! Cały czas się zwiesza, nie może znaleść sygnału a gdy już znajdzie i chcemy załadować sobie stronkę to możemy iść sobie kawę zaparzyć! Totalna klapa. Chciałem wypowiedzieć umowę ( która jest na 2 lata ) ale w umowie nie ma określonej prędkości minimalnej więc nic nie da się zrobić. Nie kupujcie tego badziewia za żadne skarby. Ja już się na tym przejechałem i chcę ostrzec innych. Pozdrawiam.
Zalety

brak

Wady

cały czas się zwiesza, prędkoość-szkoda gadać,

Extra informacje

pół roku, cena - promocyjna złotówka - nie warto było !!!

~komar / 2008-08-10

Tymi operatorami z opcjami do wyłudzania za wszelką cenę bez odpowiedzialności z ich strony.Maja departament reklamacji co oznacza ,że nigdy on sobie nie uzna winy,zawsze wina jest u klijenta nabitego w butelke.
Zalety

niema wcale plusó

Wady

tylko minusy

Extra informacje

6

~Żaneta z Warszawy / 2008-07-28

Mam ten internet od około 2 miesiecy, zamienialam stary modem z ktorym bylo w miare lepiej.Internet nawet gdy jest polączony nie pokazuje predkosci, zero zasiegu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

Brak

Wady

Brak odpowiedzi po połączeniu

Extra informacje

Ok. 2 miesiące.

~robert aleksandrów / 2008-07-24

Bardzo wolny, czasmi na otwarcie strony czekasz 2 min. po czym tracisz połączenie i zaczynasz wszystko od nowa. Złożenie trzech przelewów bankowych zajmuje czasem 30 min. W Łodzi w moim regionie średnio co 2 tydzień występuje awaria nadajnika i 2 lub ostatnio nawet 3 dni brak dostępu do internetu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

trudno dostrzec

Wady

wolny i awaryjny

Extra informacje

6 miesięcy

~stachu1993ck / 2008-07-23

Mam ten internet około 3tygodni i jestem zdruzgotany szybkością tego neta!! Nie wierzcie reklamom!!! 7,2mb??!! Bzdura!! mój Orange w laptopie osiąga cały czas 384 kb/s!!!Słaby zasięg, rozłącza sie co jakiś czas strony ładują sie nawet do 3minut!!Lepiej założyć sobie neostrade. Szybka, tańsza... Wiem bo koledzy mają

~polka / 2008-07-03

To najdroższy operator jakiego miałem w życiu,o mało nie doprowadziło nas do bankructwa domowego.straszne.Mówie wam ,byle jakis błąd i9 juz płacicie za każde manewry ,abonament w tej sieci to porazka .Podtwierdzam to...................................... ...................................................
Zalety

same ninusy

Wady

Same minusy głównie dotyczy zawartej umowy.

Extra informacje

3 M

~pastoralek / 2008-06-26

mieszka.Czujemy się fatalnie i dyskryminowani przez orange plusa i wiele innych.Gdybysm chcieli wymieniać wady w umowach to rzecznik praw obywatelskich i rzecznik od konkurencji powinien sie zwolnić a minister gospodarki ...szkoda na nich słów.Wszyskie sieci pracuja jednakowo bez żadnych różnic.Zwyczajowo unikaja dobrych osiagów bo to jest dla nich zawsze lepsze .Dzieki kiepskim połaczeniom uzytkownik próbuje znowu i naciagany jest na nastepne bity mimo że nic nie zobaczył zap-łąci za każdne polłączenie niezależnie czy to internet czy telefon,na jedno wychodzi.
Zalety

brak ,niestety

Wady

tak niestety

Extra informacje

8 tygodni

~vid / 2008-06-24

Witam dzisiaj jak wlaczylem internet to zaraz sprawdzam predkosc na poczatek dnia i jak zobaczylem predkosc to myslalem ze chyba nie dowidze zawsze bylo okolo 1,2Mb do 1,5Mb a dzisiaj dobilo do 2,5 az sie przestraszylem i nie moglem uwiezyc ale sprawdzalem kilka razy i jednak to prawda w Gdyni zwiekszyli predkosc do 2,5 Mb i teraz jeszcze lepiej chodzi chociaz wczesniej tez bylo dobrze czyli jednak ORANGE bierze do siebie te uwagi i podnosi predkosc sciagania do 2,5Mb a wysylania do 352kb/s i sie ucieszylem ze bedzie podnosic predkosc pobierania to bardzo fajnie jestemciekawy czy konkurencja era i plus jaka maja predkosc teraz.Jesli ktos zdecydowalby kupic internet w ORANGE to polecam w Gdyni i Trojmiescie jest super a limitem sie nie przejmuje bo nie sciagam filmow i jest w sam raz , ja mam limit 4GIGA a jak skonczy sie limit to tez zle nie jest bo do 62kb/s mam i strony tak wolno sie nie otwieraja i jest super.I jeszcze sciagnalem sobie program jakis zeby sprawdzic czy na speedtest.pl nie oklamuje jaka jest predkosc i jednak nie bo jak sciagalem cos to mialem predkosc do 310KB/s czyli 2480Kb/s czyli prawde pokazuje speedtest.pl.Jesli ktos nie wie jak obliczyc ile np jest jak sciaga z predkoscia np; 200KB/s nie mylic z 200Kb/s to jest cos innego czyli 200KB/s razy 8 i kazda predkosc jak cos pobieracie i pokazuje jaka jest predkosc pobierania to zawsze pomnozyc to razy 8 i wychodzi ile to jest Mb czyli w tym przypadku 200KB/s to jest1600Kb/s czyli 1,6Mb.Pozdrawiam wszystkich milego surfowania
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

Bardzo dobry warto kupic coraz szybszy w ORANGE

Wady

nie ma

Extra informacje

5 miesiecy

~konfidentyk / 2008-06-24

Jedyne wyjście ,każde inne operatorskie pomioty TP sa na tych samych zasadach różnia się tylko bajerami i zamydleniem oczu o najwazniejszych sprawach ,odpowiedzialność operatora w TP nie istnieje.Tak samo jak Gadka Leppera o tym ,że karmiła jego matka żydów na wojnie a on był w tedy mały miał chyba ze 4 lata Takiej obłudy ,można się spodziewać właśnie w "polskiej telekomunikacji"Lepiej używac internet w kafejce i mieć ich gdzieś.Aby ich dobić mamy sposób.Nic nie robić.
Zalety

Totalnie brak.Z przykrościa to musze stwierdzić ,ach jak mi żal.ach

Wady

Ach jak mi żal to stwierdzić ,bo sa same minusy ach.

Extra informacje

6 miesięcy i pare godzin.

~gostek_taki_jeden_32 / 2008-06-22

W reklamie pisze, że internet 7,2 Mb/s i w to wierzycie? Taki internet jest w Polsce w kilku miejscach. Nawet w centrum Rzeszowa będzie chodził gdzieś 512. W ogóle, to najpierw mogliście sprawdzić zasięg 3 operatorów i wybrać najlepszy. Nie ma to jak marketing. Tu jest Polska, tu jest TP, tu jest wykorzystywanie klienta i ciągnięcie tyle kasy, ile się da. Dlatego najpierw trzeba się zastanowić nad dezycją, a nie potem płakać. Przecież to Orange (TP). Doją nas jak krowy od kilkunastu lat. Niczego się nie nauczyliście?

~bratekpolny / 2008-06-22

Zauważyliśmy ingerowanie nasz komputer przy pomocy programu włamaniowego ,prawdopodobnie z sieci .Tak wynika na podstawie IP .Pochodna z kontaków operatorskich kolegów niczym hakerskie metody co skutkiem jest spowalnianie pracy systemu .W ich interesie leży aby internet był o niskich parametrach bo łatwo mogą wnikać w wasz komputer .Częste zrywanie sygnału usług są powodem zmiany strumienia w trakcie okienek strzeżonych .Dziwne bo to znaczy ,że ktoś z sieci nas podglada nawet gdy jesteśmy zalogowani do banku co zaprzecza bank ,że to nie możliwe.Ajednak wszystko możliwe.
Zalety

Niema plusów ,bardzo drogi w brew pozorom w umowach to opłaty sa zupełnie nie adekwatne do usług.Brak możliwości wyłączenia "dzwonek tygodnia za który trzeba płacić nawet bez uzywania co dwa tygodnie 4,99 zł"Skandal

Wady

same minusy wymienione wyżej

Extra informacje

miesiąc

[email protected] / 2008-06-16

Płace a nic nie moge zobaczyć .Widze tylko reklamy bajery jakies bez sensu ,zatykacze stron,które utrudniaja prace komputera.Tak słabego internetu nigdy nie miałem,dawniej był super bo miał te 200 kb a teraz ma na papierze a naprawde niema nawet 20kb.Oszukują nas ,niema możliwości składania zażalenia,bo oni nie mają żadnych zobowiązań.To jakać farsa na Polakach.Orange też nie chodzi a mam wypas sprzęt i to nic nie pomaga.Oglądam u sąsiada na kablu a on się śmieje ,ja płace 110zł a on 20 zł.Sąsiad ma wszystko a ja nic tylko strony zablokowane i zrywane.Czuje się podle.
Zalety

brak w obu sieciach

Wady

ma i to wielki minusy,nieużyteczny.

Extra informacje

6 mis

[email protected] / 2008-06-15

W regulaminach dopatrzyłem sie absurdów podobnych do regulaminu sedziowskiego.Przypadkowo przeczytałem i sie zaskoczyłem o takich stwierdzeniach.To jakieś żarty z tymi umowami.Klijenci wcale moga miec usługo świadczone bo w każdym przypadku orange może ale nie musi świadczyć usługi.Niesamowita obłuda w reklamach ,za komuny takiej nie było.Uruchamiaja poczte głosowa kiedy chcą bez zgody uzutkownika co skutkiem jest nabieranie dzwoniacych na koszty,a za granicami kraju są to spore koszty.
Zalety

brak

Wady

tylko ,nie służą klientom a obłupiają ich.

Extra informacje

7 dni

~donkichot / 2008-06-11

do opłat.Jak można pobierać od klijenta najwyższa taryfe gdy klient nigdy w życiu tego nie użyje z powodu niskiej jakości transferu.Po drugie za granica lepiej wyłaczyć telefon albo modem bo problemy możecie mieć nielada.Za każdy kilobit zapłacicie słono tak że odechce się wam życia i nie gadam tak sobie bo wiem i sam buliłem ostatni raz się dałem nabrać na Orange.Kity żenią polakom o jakości z reklamy.Byłem za granica i wiem co znaczy EDGE i jak pracuje UMTS ,to co jest w polsce to tylko zmiana nazwy ale niema nic w spólnego z jakością.Oglądacie TV na EDGE? Właśnie nie ,więc po co te idiotyczne słowa ,a mnie jest dobrze.Płacicie za coś co niema żadnej gwarancji ani odpowiedzialności .Czytaliście umowy ?Poradze wam abyście poddali je analizie prawnikom.Pozdrawiam
Zalety

000 plusów

Wady

1000siąc minusów za umowy wadliwie skonstruowane działąjace na niekożyść klijenta co może doprowadzić do bankructwa rodziny.

Extra informacje

5 m

~Darus2222 / 2008-06-10

Nie wiem na co ludzie narzekacie...... u mnie dobrze dziala.....nie powiem ze swietnie ale sprawdza się....... tylko oczywiście modem należy umieścić przy oknie na przedłuzce bo tak to nie złapie zasiegu a jeśli już złapie to chodzi i 90% wolniej w budynku... jeśli macie dobry modem a nie kupiony z promocji to powinien wam sie ten internet dobrze sprawdzać......jesli mieszkacie w jakiejs wiosce to sory ale tam to predkości dobrej nie osoągne z powody np. lasów.....to największy włąsnie powód...... Mi ten internet nie przeszkadza...Pozdrawiam i mysle że moja opinia się komuś przydała
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

Bardzo dobry tam gdzie jest dostępna technologia HSDPA

Wady

Troche za duża cena, zasięg nie jest tak dobrze rozprzestrzeniony jak np. w Erze i Plusie, żeby dobrze działał potrzebny jest dobry modem tak za około 200zł w promocji własnie taki posiadam

Extra informacje

7 miesięcy

~miotek / 2008-06-03

podstawiaja się i zarabiają na tym ,że ogladacie jakieś reklamki,wpadli na pomysł godny podziwu dlatego ,że chyba wiedza o upadku orange stad takie działania aby jeszcze cos dorobić.To tak jak na bitej śwince spuszczaja ostatnią krew.
Zalety

same minusy

Wady

są 99 procent

Extra informacje

6 mieszków

~bosek / 2008-06-03

Im na klientach nie zależy, bo cała telekomunikacja komórkowa jest komunistyczna.Umowy sa do bani,dyktatorskie postępowanie z klientem,Jestem pewny że upadną szubciej jak powstawali,to będzie niespodzianka,odkrycie o tych sieciach jest na poziomie regulacji.
Zalety

niema

Wady

100 %

Extra informacje

9 miesięcy

~postal / 2008-05-20

NA PRAWIE 800 ZŁ .Taka prawda o orange czyli centertel.Aby było tego mało to w umowie podalismy limit do 120 zł a powiadomiono nas po przekroczeniu 700.Gdyby tak ktos użył obcy tego internetu w HSDPA prawdopodobnie odebrałbym sobie życie bo po godzinie pobierania z prędkościa np 1 MB/s zapłaciłbym około miliona zł. Regulamin zawiera haczyki polegajace na tym że limit "może ale nie musi być sygnalizowany przez sieć i może ale nie musi wyłączyć telefon.Czyli niemaja żadnego obowiązku jedynie to Wy macie obowiązki ,mianowicie płacić i bulić.Plus jest jeszcze bardziej kretyński bo tam w regulaminie podane sa "siły wyższe" ,które to usprawiedliwiaja jakość i transwer.Przekażcie to innym.NIEPEWNOŚĆ CO MNIE CZEKA KIEDY UZYJE TEGO WYNALAZKU JAKIM JEST SPOSÓB NA OGRABIANIE MOJEJ RODZINY NIE DAJE WCAJE POCZUCIA BEZPIECZEŃSTWA Pozdrawiam
Zalety

MIŁA OBSŁUGA!!

Wady

100

Extra informacje

11 MIESIĘCY

~MAR............ / 2008-05-18

Mieszkam w Kaliszu mam to cos od kilku miesięcy. Początek byl super nawet 860 kb pobierania i jakies 200 pare kb wysyłania. O limicie 500 mb wiedzialem i sie z tym godzilem. Problem pojawil sie juz po pierwszym miesiącu kiedy to bardzo sporadycznie zaczeły się same zrywać połączenia.Oczywiscie komputer caly czas w tym samym miejscu- bez ruchu. Z kazdym miesiącem jest coraz gozej . Jak to zglosilem ,no i fakt ze po przekroczeniu limitu 500 mb predkosc spada do nawet 15 kb !!!!!!!! a w tedy dziala tylko gg i kilka prostych stron bez jakis grafik , czyli praktycznie wszystko " umiera " to stwierdzili ze sprawdili wszystko w mojej dzielnicy , jakies nadajniki,przekazniki,duperele (jakos w to wątpię)i to ja musze miec cos żle, a na odczepne dali mi limit 1 giga a problem ze zrywaniem pozostał !!!!!!!!!!!!!!!!!!I narasta razem z moją złością. Ostatnio zabrałem komp na działkę i tu zong sygnal na połowe skali , czasem nawet full a tu komunikat że nie mozna nawiązać połączenia. PYTAM DLACZEGO !!!!!!!!!!!!!!! CO TU JEST MOBILNE !!!!!!!!!!!!! A MOGŁEM BRAĆ Z PLUSA I MNIE PODKUSIŁO !!!!!!!!!!!!!!!!! A chciałem tylko mieć coś co jakoś tam działa , bez cudów. Są dni ze jak bym miał kogoś z nich na wyćiągnięcie ręki to bym .........!!!!!!!!!!!!!!!!!! to jest warte max 15 zł a nie 60. Jesli macie doswiadczenia z innych sieci prosze o poradę co z tym mozna zrobić.
Zalety

taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Wady

tak

Extra informacje

jakieś 6 miesięcy , za 60 ? chyba tak jakoś

~cools / 2008-05-18

Nabyłem to badziewie,płacę 120 i nie mogę se nawijac przez skypea,bo pracuję kawałek za Poznaniem.Mam aspire 5101.Na neta nie narzekam.
Zalety

zabawka

Wady

droga zabawka

Extra informacje

~Karolek16 / 2008-05-08

Mieszkam w Warszawie.Ten internet świetnie się tam sprawuje. Prędkośc jest super. osiąga nawet do 300kb/s a jak spada to tylko do 240kb/s. Ja nie mam z tym netem zadnych problemów i polecam tym którzy mieszkaja tam gdzie jest zasieg HSDPA. Pozdrawiam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Bardzo dobra prędkośc

Wady

Troszke za duża cena

Extra informacje

ma go 6 miesięcy

~vid / 2008-05-04

zapomnialem dodac ze narzekacie tez na szybkosc sciagania nie wiem dlaczego ja sciagam pliki z predkoscia od 120 do 200KB/s a jest moment ale mowie moment ze jak zacznie sciagac to jest nawet 300 400KB/s ale przez momenti pozniej spada do 190 150KB/s i naprawde jesli chodzi o Trojmiasto to jest naprawde dobrze jak na bezprzewodowy, oczywiscie te predkosci ktore podalem osiagane sa w HSDPA i zawsze mam HSDPA czy chodze po stronach czy sciagam zawsze w HSDPA i z modemem MERLIN NOVATEL XU 870.POZDRAWIAM

~vid / 2008-05-04

Ja jestem z Trojmiasta i tutaj naprawde predkosc super jak na bezprzewodowy orange predkocs jest 1.2 1.5Mb/s na dzielnicy a w centrum Gdyni nawet 2.2Mb/sjest ok jest naprawde ok nie narzekam szybko sciaga i jestem zadowolony.Obsluga klienta jest bardzo dobra a cena troche za duza 120zl za miesiac ale przez 4 m-ce 60zl mam orange od stycznia . Mam limit 4GB jak obetna to mam max 64kb/s i przy takiej predkosci strony otwieraja sie nawet szybko myslalem ze bedzie gorzej ale nie jest tak zle .Jak ktos chce kupic w duzych miastach to warto tym bardziej jak gdzies sie pojedzie na miasto to mozna ze soba zabrac oczywiscie mam laptopa.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

bardzo dobra predkos mozna zabrac wszedzie ze soba jest super

Wady

szkoda ze sa limity do 4GB i cena za te limity powinna byc okolo 80zl

Extra informacje

4 m-ce

~maja / 2008-04-02

"Business Everywhere jest rozwiązaniem dostępnym w Orange, umożliwiającym łatwy dostęp do Internetu niezależnie od tego gdzie jesteś i jaki sprzęt posiadasz. Nieważne, jakich technologii lub modemów używasz - Business Everywhere obsłuży je wszystkie" - tak się reklamuje ten szajs, który powinien nosić nazwę "business nowhere". Kupiłam business everywhere premium, najdroższą i ponoć najlepszą wersję i płacę stówę za coś, czego nie ma. Internet służy mi do pracy, w tej chwili o żadnej pracy nie ma mowy. Była u mnie pani z orange, powiedziała, że prędkość jest, będzie większa w niedługim czasie, a kiedy przyjechała po raz drugi (zaprosiłam ją, aby się sama przekonała jak to "działa") oświadczyła, że nie wiadomo kiedy będzie szybciej (wcześniej słyszałam, że to kwestia kilku miesięcy) i w ogóle jest to internet pomocniczy a oni w firnie maja kabel bo muszą mieć szybki dostęp. Ja też muszę. Szkoda, że nie uraczyła mnie tymi wiadomościami przed podpisaniem umowy. Jak zerwę umowę płacę 1000zł. Bardzo chętnie dałabym im te kasę byleby mi zabrali ten bubel z biura (więcej stracę usiłując pracować na tym czymś), tylko wkurza mnie, że mam płacić oszustom, za to, że oferują usługę jakości żadnej, a "klient niech się martwi". Trudno mi uwierzyć, że operator naprawdę nie ponosi żadnej odpowiedzialności. Jutro idę do rzecznika praw konsumenta, proponowałabym może jakieś zbiorowe skargi?
Zalety

zero

Wady

full

Extra informacje

od pięciu dni

~nic / 2008-03-16

Mieszkam w centrum warszawy niby zasieg powinien byc umtsu maksymalny a tu zaskoczenie!!! Ciągle przełącza sie na hsdpa prędkość 20-50 kb/s. Pingi powyżej 200. Fatalnie, jestem niezadowolony!Wadywszystko! Centrum Warszawy - zasieg równy wsi
Zalety

Wady

wszystko! Centrum Warszawy - zasieg równy wsi

Extra informacje

~Mareczek158 / 2008-03-12

Mieszkam w Radomiu i mój zasięg to 3/4 kreski. Mam prędkość EDGE któy osiaga średnio 10 kb/s. Wszystkie strony sie odtwierają!! GG mi dziala bez żadnych problemów. Tylko słabo ze troszke długo wchodzą stronki ale da się wytrzymać!! Mam z orange poniewaz z innej sieci nie moge miec bo nie ma zasiegu. żałuje tego. Jak bym miał z innych sieci zasieg to bym nie brał takiego wynalazku jak Business Everywhere. To jest internet dla początkujących a nie dla ludzi którzy coś ściagają.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

Wygoda, wszędzie mozna go zabrać

Wady

Szybkość, długo się ściąga pliki

Extra informacje

Mam go już od 4 miesiecy. Za modem zapłaciłęm 180 zł i płace za niego 56 zł miesiecznie

~tomek / 2008-02-08

Działa a w zasadzie nie działa, więc szkoda pieniędzy. Zapłaciłem ponad 600 zł za to badziewie a do tego 60 zł miesięcznie. Biorąc pod uwagę że podpisałem umowe na 2 lata to jest totalna porażka. Na szczęscie w domu mam stałe łacze ale w pracy w samym centrum Warszawy gdzie wydaje mi się powinno smigać extra jest katastrofa. Nie spodziewałem się cudów po tej ofercie wiadomo mobilny ale zeby ąż tak kiepsko działało to porazka. Zostałem oszukany przez firmę ORANGE i tyle. Niebawem stracą klienta.
Zalety

Brak

Wady

Prawie nie działa

Extra informacje

~1cezar / 2008-01-16

kupiłem najdroższą karte (option gt max)za chyba z 5 stów i abonament za 49 zł, pocztę średnio 20 mało ważących wiadomości ściąga ok 10 minut, kiedy jest jakaś większa, blokuje sie całkowicie, program obsługujący po uruchomieniu za każdym razem muszę grzebać w opcjach zaawansowanych i ustawiać identyfikator połączenia ...PO PROSTU DNO !!!
Zalety

o

Wady

max

Extra informacje

od 2 miesięcy, karta ok 500zł abonament 49 zł

~klocek / 2008-01-08

Chciałbym sie odnieść do tego neta to wogule niema przepływu,żeby po 3 dniach wykończył sie limit.Oprucz tego jak bym chciał kontaktować sie ze znajomymi kupił bym telefon,bo tu chodzi tylko gg,a w telefonie tez można mieć gg.Gdzie jest ochrona konsumęta czy my nie mamy żadnych praw,oszukali przy zakupie nikt nie wspomniał o limitach 500kb to płyta cd ma 700.Użytkownicy łaczcie sie zerwać z nimi umowe ale jak to zrobic bez kary.
Zalety

zero

Wady

wszystko

Extra informacje

ponad miesiac

Internet Orange Business Everywhere opinie