Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • Ogród Kroton
  • /
  • 1

Opinie o Ogród Kroton

www.ogrodkroton.pl

Kroton

Zakupy Ogród Kroton opinie
Asortyment
2.63
Dostawa
1.75
Łatwość zamawiania
2.25
Obsługa i reklamacje
1.5
Poziom cen
2

Średnia ocen

2.02

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

8

dodanych opinii

 

Piotr / 2022-06-21

Ten sklep to jakiś dramat. Nie dość, że w przesyłce brakowało zamówionych i opłaconych roślin to jeszcze dotarły w takim stanie, że część z nich rozpadła się. Ciekaw jestem, czy po czasie okaże się, że są to zamawiane odmiany, a nie przypadkowo spakowane odmiany. Korzystałem do tej pory z wielu sklepów sprzedających rośliny ale jeszcze nigdy nie spotkałem się z takim lekceważeniem klienta. Jest to temat dla Rzecznika Spraw Konsumenta. NIGDY WIĘCEJ ZAKUPÓW W TYM SKLEPIE.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Żadnych

Wady

Brak miejsca i szkoda czasu żeby wszystkie opisać

Extra informacje

Oskar / 2022-06-06

Witam, Niestety ja też się nabrałem na nich. Ale w moim przypadku to zwykłe oszustwo. Po prostu wysłali mi inne rośliny niż zamówiłem. Zamówiłem u nich lilaki minuet ottawski 10 sztuk , a dostałem raz że sadzonki bez doniczek to jakieś Karłowe red picie albo palibiny, nie wiem dokładnie ale zupełnie inne. Nie wykonałem zwrotu bo szkoda mojego zdrowia, ale to zwykłe najprostsze oszustwo, albo wciskają towar który im nie schodzi po frajersku, myśląc że może ktoś się nie zorientuje, pozdrawiam wszystkich oszukanych.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

nie określone

Extra informacje

długo przetwarzają

Agnieszka / 2022-06-03

Zamowilam tylko raz w tym sklepie i nigdy więcej. Bezczelność tego sklepu nie zna granic. Jak taki sklep może nadal funkcjonować i oszukiwać kolejnych Klientów. Powojnik jeden lichy pęd i w dodatku pomylona odmiana. Na doniczce była naklejona nazwa faktyczna a do rośliny doczepiona zwykła kartka z nazwą innej odmiany. Sprzedawca zapewniał mnie że to odmiana z kartki. Oczywiście kłamał. Nie mają danej odmiany to po prostu wysyłają inną. Hortensja mikro sadzonka do dzisiaj nie zakwitła i nawet nie wiem jaka to odmiana ale jak się mogę domyśleć pewnie inna. Wszystko bez doniczek, bryły owinięte folią. Z takim sklepem jeszcze się nie spotkałam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Anna / 2022-05-25

Otrzymane rośliny były źle zapakowane i mikro sadzonki sprzedawana jako rozmiar c-2 lub c-3 z bryłą korzeniową P9 i wsypana do worków luźną ziemią. Zwykle oszustwo! Wszystko źle zapakowane i w efekcie uszkodzone w transporcie - byliny były połamane. Bryły korzeniowe bez doniczek, w workach foliowych oklejonych taśmą. Ogrody Kroton nie reagują na reklamacje poparte zdjęciami. Omijajcie ten sklep z daleka bardzo zła jakość roślin z bardzo wysoką cenę. Zdecydowanie nie polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.20

Edyta / 2021-06-08

Z 4 kupionych roślin 2 przyszly niezgodne z zamówieniem, w tym kiścień, ktory miał być sporą rośliną w 2 litrowej doniczce. Przyszła mikro sadzonka mniejsza od sadzonek kalarepy kupowanych na targu. Po 2 mailach i rozmowie telefonicznej z niemiłą Panią zwrocono mi pieniądze. Nigdy więcej zakupów w tym sklepie!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Wysyłają rośliny niezgodne z zamówieniem

Extra informacje

Edyta / 2021-05-11

Wiosną zeszłego roku zamówiłam kalinę December Dwarf. Wg opisu jest to roślina wolno rosnąca, która po 10 latach osiąga ok. 1,5m. U mnie po roku ma grubo ponad 2 metry. Kolejna roślina z tego sklepu, która nie zgadza się z zamówieniem. Porażka!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60
Zalety

Wady

Długi okres oczekiwania na przesyłkę. Przesyłają nie te gatunki, które były zamówione

Extra informacje

Edyta / 2021-05-07

Stanowczo NIE polecam. Jesienią zamówiłam wiśnię Kiku-Shidare Sakura, niestety gdy wiosną zakwitła okazała się być całkiem innym gatunkiem. Sklep nie chce uznać reklamacji.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.40

herka / 2019-09-07

Sklep jak najbardziej polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Zakupy Ogród Kroton opinie